Ukens leserspørsmål (lisarorvik)
Instagram Facebook Lisa.rorvik@hotmail.com

24

Ukens leserspørsmål

Har du noen gang slettet innlegg etter at du har postet de på bloggen?

Ja, det har jeg gjort flere ganger fordi det var mange skrivefeil i dem. Jeg har også slettet mye fra mitt arkiv, rett og slett fordi jeg selv for første gang ser hvor tynn og syk jeg så ut. For meg er dette så vondt å se at jeg ikke ville ha de der lengre. Jeg orker ikke se hvor syk jeg faktisk så ut. I dag ser jeg at det sender dårlige signaler, men jeg kunne ikke noe for det der og da. Nå som jeg er så frisk i hodet, så vil jeg ikke se tilbake på denne perioden, og da tenker jeg andre også skal slippe det.  

Har vennene dine lest hele bloggen din?

Det vet jeg faktisk ikke. Jeg vet de prøver å holde seg oppdatert, men tviler på at de får med seg alt. Nå er jeg veldig åpen med dem om alt som skjer i livet mitt, fordi vi har flere gruppechat på Facebook. Så de holder seg oppdatert på alt som skjer i mitt liv. Store nyheter og sånt sier jeg til dem før det kommer på bloggen, så derfor vet jeg ikke hva de leser og ikke leser. Jeg vet at mange av mine venner kaller seg for mine største fan, noe jeg syns er kjempekoselig.  

Fint innlegg! Hvor kommer toppen fra, kjempe fin? 

Tusen takk. Den er fra H&M. Om jeg ikke husker helt feil så er den kjøpt for over to år siden, så jeg tror ikke de har den i butikken nå dessverre. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Siden sommeren er full av grillfester, tror du at du tør å prøvesmake litt grillmat denne sommeren?

Ja, så absolutt. Hadde du spurt meg om dette for noen uker siden hadde jeg svart aldri i livet. Dette er noe jeg jobber meg frem mot nå om dagen, nemlig det å utvide mitt matvalg. Jeg har allerede bestemt meg for at dette skal jeg klare. Jeg vet ikke helt hva slags mat det blir, men her finnes det jo så mange muligheter, så dette skal jeg bare klare. 

Du skrev en liste med nyttårsforsetter i januar. Hvordan går det med å følge dem?

Jeg måtte inn å lese mine egne mål nå, og jeg har klart så mye mer. De målene jeg satt meg der har jeg allerede klart å nå, noe som er helt fantastisk. Nå må jeg jo sette meg nye mål. De målene jeg trodde skulle bli vanskelig og at jeg ikke skulle klare er nådd, så må må jeg faktisk sette meg nye mål. 

Tirsdag og behandling ja. Er du forresten klar over at du har kommet deg igjennom alle behandlingene i 2017 uten å gå helt i kjelleren etterpå? (hvertfall de du har nevnt på bloggen)

Ja det er faktisk helt sant. Jeg gråter ofte under og etter behandling på vei hjem, men  det er fordi jeg endelig føler alt som skjer og blir snakket om. For meg er dette bare utrolig godt. Etter at jeg er kommet hjem, drar jeg alltid og trener i noen timer. Da er det på en måte alt glemt. Det er så godt å få snakket ut om alt som skjer i hodet mitt, både nå og alt jeg har gått igjennom. Det gjør meg sterkere. 

Du står opp så tidlig hver dag, selv om du ikke må det. Hvorfor sover du ikke lengere, eller er det noen spesiell grunn for at du gjør det? 

Nei, jeg bare våkner av meg selv. Det har ikke noe å si om jeg legger meg i ett-totiden, jeg våkner uansett av meg selv i syv-åttetiden. Nå trenger jeg ikke så mye søvn som en vanlig person (fordi jeg har ADHD). Jeg elsker å stå opp tidlig, da får jeg så mye ut av dagen. Der er også snakk om at jeg trenger rutiner, så det å stå opp til "vanlig" tid er det som gir meg en best rutine. 

Så fint det ble! Hva er lengde på extentionene du kjøpte? Har lyst til å ha extentions selv!

Tusen takk. Jeg har en lengde på 65 cm. om jeg ikke husker helt feil, men min frisør klipper dette alltid til slik at det skal se mest mulig naturlig ut. Det er viktig at man gjør dette. Langt hår er utrolig fint, men det er jo ikke fint om det synes at man har extentions. Det er viktig å gå til en som kan dette. Hvem som helst kan jo sette på dette, men det er ikke alle som kan få det fine og naturlige resultatet. Jeg bruker hår fra Isabella Hair, som har en utrolig bra kvalitet. Anbefaler deg å kjøpe fra dem. Dette er uten tvil det beste merket jeg har prøvd, og jeg har prøvd mange. 

Hei Lisa! Lurer på om du kan fortelle om vektoppgangen din eller iallefall fortelle om dette her er normalt. Jeg nærmer meg normal vekt men har fremdeles synlige ribbein og knokler. Problemet er at buksene mine før jeg ble syk passer nå??? Jeg er like stor rundt lårene som før jeg ble syk. Er det da sånn at jeg nå fremover kun vil få dekt ribbein? Noe annet vil for meg være helt feil og absolutt ikke noe jeg kan leve med. Det sies jo at man skal få tilbake samme kropp og samme størrelse når man blir normal igjen. Hvordan var dette for deg?

Jeg skjønner så godt hvor du er nå, for jeg er der selv. Jeg har en normal vekt, men det er steder på kroppen min som det enda er litt knokler og ribbein som synes. Jeg husker godt da jeg økte matmengden mye på kort tid, at jeg faktisk fikk spørsmål om jeg var gravid en periode. Jeg tror kroppen trenger tid på å fordele vekten, noe jeg selv har god erfaring med nå. Alle kropper er forskjellige. Noen legger på seg på beina, mens andre på armene eller magen. Jeg har merket at med tiden begynner vekten å spre seg. Nå trener jeg ganske mye, så nå får jeg heller muskler der jeg ønsker. Jeg former på en måte min mye kropp. Men som sagt, alle kropper er forskjellige. Jeg har aldri spurt om jeg kommer til å få den samme kroppen jeg hadde før siden jeg nå former min kropp med trening. Gjør som meg, gi det litt tid. Det er "vanlig" fikk jeg høre av min behandler, at det legger seg først et sted, for å så spre seg ut over kroppen.

Denne gangen kom det også inn veldig mange spørsmål. Så jeg har ikke fått svart på alle dessverre. Men de er tatt med i nesten ukens leserspørsmål. Men er det noe du lurer på, er det bare å legge igjen en kommentar med det. Her kan man spørre om alt.  • Nina Cecilie
  23.05.2017 kl.19:26
  fine svar<3
  25.05.2017 kl.08:14
  Nina Cecilie: tusen takk <3
  23.05.2017 kl.19:37
  Fine spørsmål med fine svar <3 Liker at du er åpen på bloggen din! Det er det som gjør blogger spennende!
  25.05.2017 kl.08:14
  Charlotte: tusen takk, å det er så koselig at du sier <3
  23.05.2017 kl.19:38
  fine svar! <3
  25.05.2017 kl.08:14
  Hege Kristin: tusen takk <3
  23.05.2017 kl.19:45
  Veldig fine svar <3 Er så glad på dine vegner fine deg <3
  25.05.2017 kl.08:14
  Martemeomamma: tusen takk søta <3
  Andreas
  23.05.2017 kl.23:07
  Tips til grillmat er svin indrefilet som du kjøper i Sverige og marinerer selv over natten. De er billige i Sverige og kjøttet er magert.

  :)
  25.05.2017 kl.08:13
  Andreas: tusen takk for tipset :)
  Andrea
  24.05.2017 kl.00:04
  Fine og utfyllende svar!:)
  25.05.2017 kl.08:13
  Andrea: tusen takk :)
  24.05.2017 kl.08:13
  Kjempefine svar. Beundrer din åpenhet rundt det som har vært vanskelig så lenge. Du er sterk <3
  25.05.2017 kl.08:13
  Kristina: tusen takk <3
  24.05.2017 kl.10:24
  Gode spørsmål og gode svar.
  25.05.2017 kl.08:13
  lifeandchoices: tusen takk :)
  24.05.2017 kl.12:12
  Hei! Syns du er du er utrolig snill som bevarer mine spørsmål. Det setter jeg så stor pris på. Er veldig godt at noen kan forstå meg!!!
  25.05.2017 kl.08:02
  Anonym: bare hyggelig, det skulle bare mangle. Er også en del av spørsmålene som kommer med i neste ukens leserspørsmål. For innlegget ble alt for langt <3
  25.05.2017 kl.01:24
  Kjempe fint svart
  25.05.2017 kl.07:56
  Camilla Heindorf: tusen takk :)
  26.05.2017 kl.02:51
  Hyggelig
  30.05.2017 kl.16:34
  Camilla Heindorf: :)
  30.05.2017 kl.01:52
  dette er et veldig personlig spørsmål, men jeg har gått gjennom noe av det samme som deg.. og lurte på var det vanskelig å ha samleie med en annen etter det som skjedde med deg? og hvor lang tid tok det før du klarte det igjen? Skjønner hvis du ikke vil svare altså
  30.05.2017 kl.16:43
  Anonym: hei dette skal du få et kjempe utfylde svar på i neste ukens leserspørsmål. Da skal jeg sette meg ned å få svart deg langt og utfyldene.

  Men jeg kan også svare her. For meg så tok dette veldig lang tid, fordi jeg ikke klarte å skille på disse. Så jeg hadde ikke samelie for meg selv men for den andre. Men nå klarer jeg å se forskjellig, at disse tingene ikke kan sammenlignes. Men det er jo en del av dette at jeg har kommet meg langt på min vei mot å bli frisk. Jeg tror det viktigste er å bare lytte til deg selv. Gjøre det du føler du kan og ikke kan. Jeg tror og håper alle kan etter hvert klare det samme som meg. Å se at sex og voldtekt ikke er det samme. Sex er noe du gjør frivillig fordi du vil og ønsker det. Mens overgrep er noe ufrivillig, tvang og bruk av makt. Vet ikke om dette svaret hjelper deg så mye.

  Men vist du ønsker er det bare å ta kontakt med meg på privaten. Så kan jeg prøve å hjelpe deg gjennom dette. Fordi jeg selv har klart det <3 sender deg masse varme tanker og husk at du ikke er alene om å ha det slik <3  Kommenter her
  Tilkomstgruppen
  Design og koding: Ina Anjuta