Mine tanker rundt God morgen-intervjuet (lisarorvik)
Instagram Facebook Lisa.rorvik@hotmail.com

12

Mine tanker rundt God morgen-intervjuet

Jeg har vært så mye frem og tilbake om jeg skulle gjennomføre dette eller ikke. Det er faktisk lenge siden jeg fikk spørsmålet om jeg ville bli med på God morgen Norge, så dette er noe jeg har holdt for meg selv en god stund. Min familie og nærmeste venner visste om det, men utover det holdt jeg det for meg selv. Jeg ville ta denne avgjørelsen selv. Jeg har jo diskutert litt frem og tilbake med min familie, men ønsket at dette skulle være en avgjørelse jeg tok selv. Det er jo bare jeg som kan vite hva jeg er klar for, og hva jeg ikke er klar for enda. 

Mye av grunnen for at jeg takket ja til dette, var fordi jeg vet at det er så mange der ute som ikke tør eller klarer å snakke om at de går på Nav nettopp på grunn av fordommene det fører meg seg. Jeg snakker ut fra egne erfaringer, fra hva jeg selv har opplevd. Jeg føler folk fokuserer altfor mye på dette med at man ikke jobber eller studerer, og nesten glemmer litt hvorfor man er sykmeldt. De færreste er sykmeldt  uten grunn. De aller fleste jeg har snakket med som sitter i samme situasjon, ønsker ikke dette selv. De vil ikke være sykmeldte eller stå fast i livet. Prøv og sett deg inn i deres situasjon. De som er veldig syke, som jeg også var før, er så og si aldri ute av døren, møter venner, smiler og ler. Jeg lå kun på rommet mitt. 

Det er ikke et liv jeg unner noen eller tror noen vil ha det å være så syk som det jeg var. For det første er det utrolig lett for tilbakefall om man bare kaster seg ut i noe med en gang man har en god periode. Det er også en stor overgang det å ikke ha noe overskudd, gå ut døren, sulte og hate seg selv, til det å bli frisk. Listen er bare altfor lang. Jeg vet selv at jeg ikke kommer til å få tilbakefall når det kommer til å la anoreksia styre livet mitt. Jeg klarer nå å se hvor mye det ødela for meg. Jeg kan faktisk endelig se at sykdommen ikke gjorde noe positivt for meg. Det samme gjelder depresjon og angst. 

Jeg har fortsatt mye som må jobbes med, før jeg begynner på noe. Jeg mistet jo alt med meg selv. Min personlighet, følelser, tanker. Ja alt som gjør deg til et menneske mistet jeg. 

Det jeg brenner mest for nå er å få frem dette, som er noe jeg vil satse mye på når det kommer til denne bloggen. Jeg ble utrolig motivert i går over å kunne snakke på vegne av andre i samme situasjon. Dette er min måte å kunne hjelpe andre der ute på. Jeg ser jo nå at jeg har en sterk stemme, fordi jeg selv har vært i denne situasjonen. Så jeg vet virkelig hva jeg snakker om og ikke. Jeg tror ikke man kan studere eller lese seg opp for å få samme innsikt i dette som de som har opplevd det har. 

Fordi det er så mye som skjer med et menneske når de sliter psykisk eller går igjennom en traumatisk opplevelse som gjør at de blir skadet resten av livet. Som dere sikkert merket på intervjuet i går så var jeg ikke alene der. Det var for å få frem flere sider av oss som på en måte sitter i samme situasjon. Line som jeg deltok med, som foresten var en helt fantastisk dame, har jo en medfødt lidelse som gjør at hun har vært sykmeldt. 

Jeg klarte jo å få jernteppe når jeg skulle snakke om dette med fordommer mot de som er sykmeldte, så det var mye jeg ville si som ikke ble sagt. Derfor tror jeg nok at jeg vil skrive et eget innlegg om akkurat dette. Slik kan jeg utdype dette enda mere.

- For dere som ikke har sett God morgen Norge intervjuet mitt, finner du det HER • 01.06.2017 kl.19:07
  synes du er flink jeg som står fram <3
  06.06.2017 kl.07:43
  livetmitt93: tussn hjertelig takk <3
  01.06.2017 kl.19:41
  Du var flink som sto fram :D
  06.06.2017 kl.07:43
  Bitte: tusen takk :D
  01.06.2017 kl.21:41
  Er som å lese meg med litt ulike situasjoner. Er bra du klarer å si det høyt. Og fokusere på det du liker. Er det jeg prøver på nå også. Er ikke like lett alltid.
  06.06.2017 kl.07:43
  Ayla: tussn takk, ja deter så sant :)
  01.06.2017 kl.22:34
  <3
  06.06.2017 kl.07:43
  Camilla Heindorf: <3
  ann sissel
  02.06.2017 kl.00:51
  Du var kjempeflink på tv:-)
  06.06.2017 kl.07:43
  ann sissel: tusen takk :)
  Kara
  02.06.2017 kl.01:30
  Dessverre finnes det mange som ser ned på andre som enten 1. Ikke har jobb, 2. Ikke har eller tar utdanning, 3. På en eller annen måte ikke tilhører A4-mentaliteten. Men Lisa, du vet at livet handler om MYE mer enn 1, 2, 3 og A4. Så lenge man ikke følger A4-mentaliteten og ikke følger janteloven og annen destruktiv meningsløs drittmentalitet, da vil man nå langt. Du er allerede langt på vei. Du vil nå langt.
  06.06.2017 kl.07:42
  Kara: tussn takk, ja dette har du bare så rett i. Tusen takk for å dele dette med meg. Trengte å lese dette i dag :)  Kommenter her
  Tilkomstgruppen
  Design og koding: Ina Anjuta