Misforståelsen rundt ororeksi (lisarorvik)
Instagram Facebook Lisa.rorvik@hotmail.com

11

Misforståelsen rundt ororeksi

Jeg har skjønt at det er utrolig mange av dere som reagerte på måten jeg skrev om ororeksi på. Derfor ville jeg bare oppklare dette, sånn at dere kanskje forstår meg bedre. Det var aldri meningen å si at ororeksi ikke er en skadelig eller alvorlig sykdom. Dette er jo en form for spiseforstyrrelse som ennå ikke omtales i legebøkene. Så det finnes på en måte ikke noe fasitsvar på hva dette er eller ikke. Jeg har en form for en mild ororeksi, som betyr at jeg spiser veldig rent og sunt, samt at jeg også har et mindre matutvalg enn de fleste andre. 

Da jeg skrev at dette er et skritt i riktig retning for meg, som gjelder dette MEG, ikke noen andre der ute. Jeg vet at flere utvikler dette, og som senere utvikler anoreksia, fordi det utvikler seg verre. For meg personlig er dette et kjempestort skritt i riktig retning fordi jeg får i meg den mengden med mat jeg skal i løpet av en dag. Ja faktisk mer mat enn jeg tenger fordi jeg skal opp enda mer i vekt. 

Jeg har ikke lengre noe problem med vekt, kropp, kalorier, følelser, eller et vrangsyn på meg selv. Jeg elsker min egen kropp og er mer enn klar for å gå opp enda mer. Det er en stor forskjellen her, noe jeg tror ikke så mange fikk med seg. Jeg vet denne sykdommen kan utvikle seg negativt for de som utvikler den, og jeg sier ikke at dette ikke er en alvorlig spiseforstyrrelse for andre. Men det er ikke det for meg, og da snakker jeg ikke om noen andre. Kun om MEG. Der tror jeg den største misforståelsen oppsto. 

Innlegget jeg skrev om at jeg ikke hadde diagnosen aneroksi mere, skulle aldri handle om ororeksi. Jeg ville bare gi en kort forklaring på hva det var. Det var aldri meningen å si at sykdommen ikke er alvorlig eller skadelig. Jeg har aldri hatt et ønske om å fremstå som det noen få trodde. Jeg tror dette bygger på en stor misforståelse og at det ble lest litt i mellom linjene. Det var jo ikke poenget med innlegget. Jeg ønsket bare å gi en veldig kort forklaring på hva det er, for de som ikke visste det skulle forstå litt hva dette dreier seg om. 

I og med at dette er en spiseforstyrrelse som ennå ikke har kommet i legebøkene, så kan det jo diskuteres i evigheter om hva dette er og ikke. Dette tror jeg er litt lett å glemme oppi alt dette. Jeg ønsker ikke, og skal aldri si at en spiseforstyrrelse ikke er skadelig, for det er det jo uansett hva man har. Dette er et steg i riktig retning for meg og kun meg. Jeg vil bare baklage at noen misforstod dette. 

For å være ærlig, så trodde jeg at når man leser litt på min blogg, så ser man at jeg brenner for dette med psykiske lidelser. Det å vise at man ikke er alene om å ha det slik og at dette ikke skal være tabu temaer å snakke om. Jeg unner ingen å være syk, og ingen fortjener å ha en slik sykdom. Jeg kommer til å skrive mere om dette fremover, siden dette er jo den lidelsen jeg har av nå. Jeg ønsket å formidle at dette ikke er skadelig for meg, men det betyr overhodet ikke at denne lidelsen ikke er skadelig for andre. 

Håper dere forstår meg litt bedre nå. • 06.06.2017 kl.19:25
  det var lett å forstå det slik, på måten du skrev på. Jeg skjønte at du ikke mente det på den måten, men det var det sikkert ikke alle som gjorde, så bra du oppklarte dette :-)
  06.06.2017 kl.19:31
  <3 jeg forsto hva du mente, men bra du oppklarte det da:)
  06.06.2017 kl.23:13
  <3
  07.06.2017 kl.03:04
  Mener du ortoreksi?
  07.06.2017 kl.13:33
  <3
  M
  09.06.2017 kl.18:34
  det er ortoreksi det heter. ikke ororeksi.
  10.06.2017 kl.19:27
  du snakker vel om ortoreksi? kanskje en fordel å kunne skrive det riktig om du skal forklare en misforståelse? sånn at det ikke blir en til hehe
  13.06.2017 kl.18:38
  Håper du er okei, du har vært stille så lenge nå..
  15.06.2017 kl.03:34
  Mulig du trenger pauser, men jeg synes du trenger det hver uke omtrent nå. Enten bør du gå all inn med bloggen, eller så bør du legge den ned. Det blir litt for dumt at du er så på og av hele tiden. Det skader også omdømmet ditt veldig, og ødelegger for den troverdigheten som du en stund har prøvd bygge opp. Selvfølgelig er det lov å ha dårlige perioder, men det går en grense. Nå er det kanskje lurt å vurdere om du skal blogge i det hele tatt ? Selv skrev du en liste på hvordan man kunne bli en god blogger, og der skrev du om viktigheten av at man oppdaterte bloggen jevnlig. Hvorfor gjelder plutselig ikke det deg?
  Andreas
  18.06.2017 kl.03:47
  Nå skal ikke jeg skryte på meg å ha lest bloggen til Lisa i halvannet år. Jeg leste hele når jeg var sykmeldt i 14 dager. Og jeg leste hele, den riktige veien, fra start til slutt. Grunnen til at jeg liker denne bloggen, er at den setter ord på noe som var totalt tabu å snakke om når jeg var tenåring, noe som er et par år siden nå..

  Lisa satte ord på en veldig mørk tilstand i menneskers psyke, og beviste at det er fullt mulig å slå/overleve denne tilstanden. Noe det i "i min bok" står utrolig respekt av!!

  Derfor synes jeg det er synd at enkelte anonyme mennesker kritiserer henne for å være stille om dagen! Jeg håper av hele mitt hjerte at grunnen til at det er stille, er fordi Lisa for en gangs skyld har det bra med seg selv, og livet sitt! Jeg ser for meg at hun pleier vennskapet til venner og venninner, samt familien som har savnet henne så utrolig mye i de årene hun har vært "borte"

  Jeg håper at når Lisa leser dette, at hun skjønner at hun ikke skal være redd for å logge seg inn igjen og skrive noe til oss, for jeg håper at vi ikke dømmer! Vi trenger egentlig bare et smil og en stor kopp kaffe, og et lite hint om hvordan livet er, slik at vi kan føle med deg, slik vi pleier.

  Vi ønsker deg jo ikke noe vondt, men alt godt!

  :)
  19.06.2017 kl.03:33
  Det er jeg helt enig, Andreas. Men jeg har lest at også du har påpekt hennes varierende humør og bloggpauser, så det at du sier at det er synd enkelte påpeker det, forstår jeg egentlig ikke helt. Men fint at du har det synet på det, og selvfølgelig håper jeg også at Lisa har det bra. Men som blogger har man et ansvar, og når det går to uker så er det grunn til å stille spørsmål.  Kommenter her
  Tilkomstgruppen
  Design og koding: Ina Anjuta