lisarorvik - Mitt navn er Lisa Slaaen Rørvik, jeg er 22år. Jeg kommer til å blogge om min kampen om å bli frisk, fra en alvorlig spiseforstyrrelse som heter anoreksia. Jeg deler også mange sunne oppskrifter, jeg har også en stor lidenskap for trening.
Instagram Facebook Lisa.rorvik@hotmail.com

28

Blogg fordi det er gøy og gir deg noe - Dette er et punkt jeg har tenkt utrolig mye over den siste tiden. Nemlig det å blogge fordi det er gøy og gir deg noe. Blogg er jo for mange av oss en hobby, noe vi driver med på siden av noe annet. Det er nesten litt rart å si det, men man merker utrolig godt når noen blogger fordi de må og ikke fordi de vil. Jeg tok meg en lang pause for å finne ut hvor mye jeg virkelig liker å blogge. Da fikk jeg virkelig kjenne på hvor mye jeg savnet det og elsker det. 

Ha troen på deg selv - For har du troen på det selv, så kommer bloggen din automatisk til å bli mye bedre. Dette gjelder jo egentlig det meste i livet. Har du selv troen på at det du gjør er bra, så merkes det. Og det er noe alle burde føle. Blogg er ikke noe man blir mester i over natta. Her trengs det øving, og alle må starte et sted. Som jeg alltid sier, man lærer av sine egne feil. Det er jo en av grunnene for at jeg kan dele så mange bloggtips som det jeg gjør, nettopp fordi jeg selv har gjort mange feil. Jeg ønsker å dele mine erfaringer med dere, så slipper dere å gjøre de samme. 

Vær deg selv, for det er mer enn bra nok - Når man blogger så er det viktig å kunne være seg selv. Det er ingen vits i å blogge om noe du ikke bryr deg om eller interesserer deg for. Eller det å prøve å leke noe eller noen man ikke er. Du er bra nok akkurat som du er. Er ikke folk interesserte i å lese eller titte innom din blogg, er det deres tap, ikke ditt. Jeg syns det er kjempeviktig å bare kunne være seg selv. Vi er alle unike på hver vår måte. Der er jo enn grunn for at ingen mennesker her i verden er helt like. Det er jo det som gjør hver av oss spesielle på vår egen måte. 

Ta til deg kritikk - Jeg vet det ikke alltid er like lett å ta til seg kritikk, men dette er noe som kan gjøre deg bedre. Det er så lett å bare slette de kommentarene som ikke er enig med deg, eller som gir deg en "hard" tilbakemelding. Jeg gjør det stikk motsatte, jeg lar de alltid stå. Alle har sine egne meninger, og det er helt greit. Jeg tar det til meg men lar det ikke gå inn på meg. Jeg vet det kan gjøre meg til en bedre blogger. De tilbakemeldingene som er dirkte netthat derimot, er bare å slette. Det er viktig å skille mellom disse to. Det at ikke alle er enig med deg eller det du skriver er bare naturlig. Prøv å gjør som meg, og heller la det gjøre deg til en bedre blogger og lær av dem. 

Ta også til deg positive tilbakemeldinger - Denne sklir jo litt inn i den over, men det er utrolig viktig å ta til seg positive tilbakemeldinger. For det første så er det en annen person som har bruk tid på å skrive det til deg, og for det andre så er det noe man skal ta til seg. Positive tilbakemeldinger betyr jo bare at de liker det du delte eller gjør med din blogg. 

Slutt å sammenlign deg med alle andre - Enten om du synes en annen blogg skriver bedre, er finere på bilder, oppdaterer bloggen mer osv. Hva det enn måtte være, så slutt å sammenlign deg med andre. Jeg sier ikke at man ikke kan hente inspirasjon eller se opp til andre blogger. Det viktige er at du har din egen stil, slik greier å skille deg mere ut. Det tar bare energi og krefter fra deg å hele tiden skulle sammenligne deg selv med andre. Det er slitsomt å føle at alle andre er bedre enn deg. Blogg er ikke noe man lærer over natten, men over tid.

- Vil du lese enda flere bloggtips jeg har delt. Er det bare å gå inn på kategorien bloggtips, der finner du mange forskjellige innlegg med bloggtips! 

 • 24

  Da var det på tide med litt flere bloggtips til dere. I dag deler jeg enda flere tips med dere som jeg selv har lært. Som jeg alltid sier, så kan dere lære av mine egne feil, så dere slipper å gjøre de samme feilene. Alt som har med blogg å gjøre tar tid til å lære seg. Her er det nesten umulig å ikke gjøre noe feil, men man lærer alltid best av sine egne feil. Derfor liker jeg å dele mine tips og råd med dere, for dette er ting jeg selv har lært.

  Når bør du dele innleggene dine for eksempel ? og nå snakker jeg ut i fra egen erfaring. For det som funker for meg, trenger ikke fungere for samme måte for deg. Men jeg har lært at rundt kl 10:00 på morgenen, er allerede mine første lesere på min blogg. Derfor er der alltid viktig å ha et koselig innlegg som blir postet rundt den tiden. Så deler jeg de litt tyngre og de lengre innleggene med tips og alt sånt senere, for på kvelden har folk mer tid til å sette seg ned å lese det innlegget. Jeg har funnet ut at rundt kl 19:00 er en perfekt tid for å dele slike innlegg. Da blir også bloggen oppdatert to ganger om dagen, så det alltid er noe nytt å lese på. 


  Alle innlegg trenger ikke ha en hel A4 side med tekst, noen kan være kortere - Andre innlegg er og må bli lange, fordi du kanskje snakker om et tungt tema eller noe du har gått igjennom. Og da skal det være langt. Men det jeg mener her er at man ikke trenger å skrive en hel bok om hva du gjorde på skolen den dagen. Det er viktig med variasjon i formen på innleggene, men det er også viktig å variere lengden på innleggene. Noen innlegg kan for eksempel bare ha bilder, men andre forteller litt om dagen din. Her er det viktig å finne en balanse. Men er du sånn som meg som blogger om tabu temaer, pyskisk helse og lignende, da blir det selvfølgelig flere lange innlegg i uken. 


  Prøv å alltid sett deg inn i dine lesers øyne og hode - for om du klarer det, så har du kommet langt. Jeg spør alltid meg selv flere ganger, ville jeg selv leste dette innlegget? Er det for langt og kjedelig? Eller er det så bra og spennende at andre også ville ha lest det? Dere skjønner sikkert greia. Men dette er et utrolig smart verktøy for oss bloggere, når vi klarer dette. For det kan du tjene mye på i lengden. Det å bare stille deg selv noen enkle spørsmål som det jeg nevnte over, for hvis du selv ikke ville lest det innlegget du skal til å dele, da er det stor sannsynlighet for at ikke andre vil heller. 


  Helheten av et innlegg - Et innlegg med bare tekst kan bli fort kjedelig, men hvis du bruker masse bilder sammen med teksten, så blir alt mye mer spennende. Det gjør det faktisk også lettere å lese et innlegg, når det er en del bilder i det. Jeg tenker alltid på helheten i mine innlegg. Det siste jeg skriver er overskrift, fordi det er det første man ser og faktisk det som avgjør om man velger å trykke seg inn på bloggen eller ikke. Jeg bruker alltid den knappen som står nederst sammen med publiser og utkast. Der står det en knapp som heter forhåndsvisning, da får du se hvordan innlegget ditt kommer til å bli seende ut på bloggen. Dette er noe jeg alltid gjør, og er noe som er utrolig smart. For da kan man rette på ting, å gjøre innlegget enda bedre før det publiseres. 


  Ikke blogg fordi du må, men fordi du liker det - Dette er vel kanskje et av de viktigste punktene når det kommer til blogg. Dette med å ikke blogge fordi du må, men fordi du elsker og liker det. Det merkes faktisk utrolig fort på en blogger, om du liker det de holder på meg eller ikke. Vet ikke helt hvordan jeg skal beskrive dette, men det bare merkes så godt. Blogg passer ikke for alle. Dette er jo noe man skal gjøre fordi man får glede ut av det og syns det er gøy å holde på med. Jeg tror ikke man klarer å levere på samme måte om man ikke liker det eller ikke får noe glede ut av det. Blogg skal gi deg energi, ikke ta energien fra deg. 


  Ikke gi opp - Er du en av dem som akkurat har startet en blogg, og forventer at du skal bli millionær dagen etter eller ha flere tusen lesere - da må jeg nok skuffe deg der. En blogg tar utrolig lang tid å bygge opp. Selvfølgelig finnes det en del snarveier man kan ta, som å melde seg på paradise hotel og slike ting. Men uten om sånne store pr-stunt, så må man starte fra bånn. En blogg trenger tid for å bli kjent og skaffe seg faste lesere. Men her er det utrolig viktig å ikke gi opp. Selv om det tar lengre tid enn du hadde planlagt, så må man bare aldri gi opp. For om du har troen på deg selv og din blogg, så kan jeg love deg at du kan lykkes med alt.

  Noe nytt du kanskje lærte her, eller du kanskje kan bruke videre? Gjerne kom med forslag på hvordan bloggtips du vil jeg skal skrive om, for da kan jeg skrive om det neste runde! 

 • 30

  Da var det endelig på tide med et nytt innlegg med bloggtips. Denne gangen fokuserer jeg veldig på dette med sosiale medier. Her håper jeg dere kan lære en del dere kanskje ikke visste fra før? Eller bare lære mer om. Som jeg alltid sier, man lærer av sine egne feil. Jeg prøver å dele masse bloggtips med dere, så dere skal få slippe det, og heller lære av mine feil. Øvelse gjør mester, også når det gjelder blogging. 

  Bruk samme navn på alle sosiale medier - Det er ikke til å legge skjul på, at sosiale medier har utrolig mye å si for en blogg. Dette er en utmerket måte å kunne fronte sin egen blogg på, bli husket og tiltrekke seg flere lesere. Her kan man jo faktisk få flere lesere både her og der. Det mange gjør feil her, er at de heter forskjellige navn på de forskjellige sosiale mediene. Dette kan forvirre leserne dine litt, derfor er det smart å gjøre om navn på de andre så de er mest mulig lik bloggnavnet ditt. Det er derfor jeg kalte bloggen min LisaRorvik, da jeg visste at det kom til å gå igjen i mine andre sosiale medier. 

  Du trenger ikke bruke flere timer på oppdatere sosiale medier - Her er det lett å gå i en "felle", om jeg kan kalle det for det. Det er nemlig liten vits i å bruke flere timer hver dag på å oppdatere alt mulig av sosiale medier når du deler et innlegg. Her må man bare finne ut hva som fungerer best for deg. Det som fungerer best for meg, trenger ikke fungere best for deg. Av egen erfaring, føler jeg at Facebook er det beste stedet å dele innleggene mine. Lag gjerne en egen Facebook side kun for din blogg. Instagram derimot har ikke hatt samme effekten. Finn ut hva som fungerer for deg, og bruk heller tid på det.

  La dine lesere følge deg utenom bloggen - Her finnes det et hav av muligheter som du selv kan gjøre slik at leserne dine får bli enda bedre kjent med deg, og følge deg utenom bloggen. Du kan for eksempel lage deg en snappchat. Der du kan dele litt mer av ditt dagligdagse liv. Dette gir dine lesere en enda bedre mulighet til å bli kjent med deg. Her er det egentlig bare å bruke hodet litt, så finnes det så mange fine og gode løsninger du selv kan gjøre.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Finn din målgruppe - Dette gjelder egentlig for hele bloggen din. Det gjør alt så mye lettere når du har funnet den. Det kan variere utrolig mye, så her må man selv tenke, og så finne målgruppen for akkurat din blogg.  Det er lurt å finne ut hvilken målgruppe du vil nå ut til, noe som gjør det lettere for deg når du skal dele bloggen din, og da særlig når det kommer til sosiale medier. Slik kan du selv finne ut hvordan du når best mulig ut til din målgruppe. 

  Du kan ikke tilfredsstille alle - Dette punkte er bare så utrolig viktig, og blir kanskje noen ganger lett å glemme. Nemlig dette at du kan ikke tilfredsstille alle der ute. Det er egentlig umulig, for å si det rett ut. Derfor skal man ikke legge for mye i det at man får en "negativ" kommentar fra en leser som er uenig med deg. Dette er jo helt normalt, og helt greit. Det er viktig å kunne skille mellom en som har sin egen mening og en som bare slenger hat. Ikke legg for mye press på deg selv for at alle skal bli glade for det du deler, for det er en umulig jobb.

  Det forventes at bloggen skal oppdateres daglig - Jeg vet jeg har nevnt dette mange ganger før, men det er fordi det er viktig punkt. Det forventes faktisk at bloggen din blir oppdatert daglig. Dette er jo for å gi leserne dine noe nytt å lese eller se på. Ingen gidder å lese samme teksten eller se på de samme bildene to dager på rad. Jeg sier ikke det at det ikke er lov å ta seg en dag fri her og der, for det trenger vi alle, men gjør du dette for ofte mister folk interessen av å lese bloggen din, og du mister lesere. Så når du først legger så mye i bloggen, og deler den på sosiale medier, er det kjempeviktig å oppdatere jevnlig med noe nytt. 

  Ikke glem deg selv og hva du står for, brenner for og er interessert i - Det er fort gjort å glemme seg selv noen ganger når man blogger. Det er lett å skrive om det som er aktuelt i media, eller føle et press for å være noen man selv kanskje ikke er. Prøv å ikke bli så påvirket av sosiale medier. Stå på for det du selv ønsker med din blogg. Bruk sosiale medier for å fremme deg selv, den du er og det du brenner for. Alle blogger er unike og spesielle på sin måte, nettopp fordi det er forskjellige mennesker bak hver eneste blogg.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Noe nytt her du lærte, eller noen av disse bloggtipsene du selv bruker? Gjerne del med meg om du har noen gode tips jeg ikke har skrevet om?

  Facebook siden min HER!
  Instagram siden min HER!
 • 32

  Da var det endelig på tide med litt bloggtips igjen. Etterhvert som jeg kommer på forskjellige tips jeg kan dele med dere, skriver jeg dem alltid ned. Nå hadde jeg en del punkter jeg ville dele med dere. Som jeg pleier å si, så lærer man av sine egne feil. Mitt mål med disse innleggene er at dere kan lære av mine feil, så slipper dere å gjøre de samme. Denne gangen fokuserer jeg på små ting, som kan utgjøre en stor forskjell. Dette er tips jeg selv akkurat kom over. Derfor må jeg jo dele disse med dere også. 

  Ta bilder liggende - Dette punktet var noe jeg lærte meg ganske fort men som jeg har helt glemt å dele med dere. Nemlig dette med å ta bilder liggende. Grunnen til det er veldig enkel, det ser bare så mye bedre ut på nesten alle design jeg har sett på andre blogger. Så liggende bilder seg utrolig godt ut. Det er selvfølgelig noen design der stående bilder egner seg bedre, men det må jeg si er sjelden. Jeg føler at liggende bilder ikke bare ser bedre ut, men også utfyller et innlegg mye finere, om dere skjønner hva jeg mener.

  Alltid trykk på knappen forhåndsvisning før du deler et innlegg - Det er knappen helt nederst som står sammen med lagre som utkast, lagre og publiser. Grunner for det er veldig enkel. Du ser hvordan innlegget blir på din blogg. Med ditt eget design, hvordan teksten, overskriften, bilde og alt blir. Dette er veldig smart for dere som tenker på helhet like mye som meg. Her kan man fort finne sine egne små feil, og for hva man kan gjøre bedre før man publiserer det for alle. Jeg bruker alltid dette verktøyet, og anbefaler alle å gjøre det samme. 

  Får du ingen eller få kommentarer på din blogg - Med mindre du er på topp-listen og har flere tusen lesere om dagen, så er det ikke alltid man får kommentarer på sin egen blogg. Her finnes det er løsning, selv for dem med bare noen få lesere. Trikset er utrolig enkelt, du må gi for å få. Jeg prøver alltid å kommentere litt på andre sine blogger. Dette fordi jeg synes det er koselig. Dette gjelder særlig når det kommer til de som skriver kommentarer hos meg. Nøkkelen for å få kommentarer er så enkel som at du må kommentere andre sine blogger. Gjør du det i noen dager, skal jeg love deg at du kommer til å se en stor endring i ditt eget kommentarfelt. Jeg vet dette kan høres litt hardt og brutalt ut, men legger jeg igjen kommentar etter kommentar på en blogg og aldri får noe tilbake, ja da slutter jeg faktisk å kommentere på den bloggen. 

  Du må skille mellom anonyme netttroll og folk som har sin egne meninger - Jeg føler jeg aldri får gitt sterkt nok uttrykk for akkurat dette. Det er så utrolig viktig å se forskjellen på disse to. Du har de som kun kommenterer av hat og negativitet mot deg som person, eller noe du skriver eller et bilde du deler. Slike kommentarer er bare å slette. De skaper bare dårlig stemning, og er rett og slett slemme. Det er noe helt annet å ha sin egen mening. Det må være lov, selv om det ikke alltid er like lett, så må man faktisk tillate sine lesere å ha sine egne meninger. Alle kan ikke alltid være enig med det du skriver og deler. De skal man bare svare hyggelig, og si at du får ha din meningen, noe som er helt greit. Men jeg må også få ha min. Stå på ditt, men vær klar over at folk ikke alltid kommer til å være enig med deg.

  Det er ikke bare er klikk, men et menneske - Denne setningen har virkelig åpnet mine øyne i det siste. Jeg tror det er lett å "glemme" at bak hvert klikk på din blogg, er det faktisk et menneske. Denne setningen er noe jeg har gått og tenkt mye på i det siste. Derfor var det viktig for meg å dele den med dere. For hvert klikk du får på din blogg, er det faktisk et menneske bak. Det er lett å tenke at man vil ha så mange som mulig klikk, men tenker man egentlig over hvor de klikkene kommer fra? Jeg tror det er viktig å ikke være så altfor opptatt av hvor mange klikk man får, men heller fokusere på å holde på de leserne du har og de nye. Jeg føler at det er liten vits i å lage en kjempespennende overskrift som ikke handler noe om innlegget ditt kun for å få noen ekstra klikk den dagen. Disse leserne kommer som oftes ikke tilbake igjen til din blogg.

  Håper du får bruk for noen av disse tipsene eller kanskje du lærte noe nytt? 

 • 38

  I dag vil jeg gi dere litt bloggtips igjen. Ting som kan hjelpe dere med å holde på dine lesere. Pluss små tips til hvordan du kan få flere lesere. Det er en del ting som du som blogger kan gjøre for å holde på dine lesere. Dette er små triks jeg selv bruker hele tiden. Jeg har lært av meg selv, hva som fungerer og ikke. Som jeg sier, man lærer av sine egne feil, og jeg lar dere lære av mine feil med mine bloggtips. Som dere kanskje har sett, har jeg en egen kategori som heter bloggtips. Der finner dere over 100 bloggtips som jeg har delt med dere. Så er dere interessert i enda flere tips, er det bare å trykke på den og bla dere igjennom. Der finner der alt mulig av forskjellige tips. 

  Å bli sett når man ikke er på topplisten - Alle de bloggene som er fast på topplisten blir jo sett automatisk, fordi navnet deres står på hjemmesiden til blogg.no. Men for oss som ikke er der, må vi finne andre måte å bli sett på. Det er veldig smart å dele dine innlegg på forskjellige nettsider, som for eksempel Facebook, som er veldig bra. Her finnes det mange sider du kan dele din blogg på slik at andre kan se din blogg. Det er lurt å tenke helhet når det kommer til overskrift. Det gjelder også når du plukker ut bilder til innlegget. Det har alt å si om noen trykker seg inn på det innlegget du velger å dele eller ikke. Jeg tenker alltid litt sånn, at det er ikke alle innlegg som jeg treger å dele på disse sidene, men de som er mest interessante deler jeg alltid der. Husk at øyet fanger mye, så bilde og overskrift har alt å si. Du finner et eget innlegg med 14 Facebook sider du kan dele din blogg på helt gratis HER

  Du må bli husket når du ikke er på topplisten - Dette punktet går litt inn i punktet  over. Du ønsker at hele bloggen din og ditt bloggnavn skal bli husket, av nye og faste lesere. Dette gjør at de søker opp din blogg for å lese den. Gjør du et godt førsteinntrykk, kommer det til nye lesere, og sannsynligheten stor for de vil forsette å følge deg, selv om man ikke er på topplisten. I og med at du ikke får gratis reklame for din blogg, så må du bli husket på andre måter. Her gjelder det å finne din greie, noe som gjør at du skiller deg ut. Det finner flere hundre tusen blogger kun i Norge, så her må man prøve å skille seg ut fra resten. 

  Lag deg en Facebook side/fan page til bloggen din - Dette er et tips alle bloggere burde følge, nemlig opprette en egen Facebook siden for din blogg. Her kan du dele alle dine innlegg. Dette gjør det lettere for nye og gamle/faste lesere å få med seg når du deler noe nytt, som sikkert er hver dag. Her kan folk like din Facebookside, og holde seg oppdatert, og du får flere og faste lesere til din blogg. Et smart tips er å linke i noen innlegg til denne siden, eller har den øverst under headeren din, sånn som meg. Man kan også kjøre konkurranser, hvor folk må like siden din for å delta. 

  Ha en god kvalitet på hele bloggen din - Dette punktet er viktig, nemlig det med å ha god kvalitet på hele bloggen din, ikke bare ett av ti innlegg, men alle innlegg du deler. Gode bilder og god tekst har mye å si. Utseende på bloggen din har også mye å si for kvaliteten på hele bloggen din. Her må man tenke helhet hvordan du selv vil fremstå. Jeg liker å si "rene" farger er alltid en vinner. For mange farger blir fort ganske rotete, det samme med bakgrunn som blinker eller lager lyd. Dette er bare alt for mye, så tenk lyse og rene farger. Det gjør bloggen din lettere og bedre for andre å lese. 

  Vær stolt, å jobb for hvert eneste innlegg du deler - Det er lett noen ganger å bare dele et innlegg for å dele, slik at bloggen din blir oppdatert den dagen. Det blir ganske tydelig når man ikke har jobbet sikkelig med et innlegg. Jeg har alltid en liten regel for meg selv, nemlig at jeg skal være stolt av alle innlegg jeg deler. Ja, et innlegg i ny og ne som ikke er helt på topp går bra, men prøv å gjør en god jobb på hvert eneste innlegg. Den dagen du deler et "dårlig" innlegg, er kanskje den dagen ti nye lesere bestemte seg for å sjekke ut din blogg. Slik tenker jeg alltid, og det hjelper meg med å jobbe sikkelig med hvert eneste innlegg. Her gjelder helheten igjen, overskrift, tekst og bilder. Ikke lag en spennende overskrift som ikke har noe med innlegget å gjøre bare for å få klikk til din blogg. Ja, det hjelper kanskje på lesertallet den dagen, men ikke i lengden.

  → Hva syns du om disse tipsene, var noe til hjelp for deg? 

 • 28

  Helheten på et bilde har alt å si - Bilder er faktisk en av de tingene som er viktigst om andre klikker seg inn på bloggen din eller ikke. Her er det viktig å tenke på helheten. For eksempel kommer bilder med en ren, hvit og lys bakgrunn mye bedre frem enn en bakgrunn som er mørk, rotete og uklar. Her finner dere noen kjempegode tips, og jeg legger med ekstra tips rett under. Måten du tar bilder på har mye mer å si enn det du kanskje tror. Det aller beste er å ta bilder i dagslys. Det naturlige lyset er det som gir finest resultat. Jeg prøver meg alltid litt frem når det kommer til bilder, hvilke vinkler, hva slags detaljer skal med og ikke. Øvelse gjør mester. Jeg ser stor forskjell på de første bildene jeg delte til de bildene jeg deler nå, så prøv dere frem. Legg litt arbeid i det, for det har mer å si enn du tror.  

  • Ekstra tips til bilder - Er du en av de som ikke har hvite vegger, hvite bord og de tingene, kan du enkelt jukse deg til dette. Med bruk av lyse håndklær, laken, sengetøy eller tepper kan du enkelt lage deg selv en hvit bakgrunn. Skal du eksempel dele en oppskrift, fest et hvitt håndkle med tape på veggen, for så å legge den over bordet. Da får du en helt lys og fin bakgrunn, og så er det bare å slå seg løs med detaljer på bildet. 

   

  Overskrift i små eller store bokstaver  -  Dette er faktisk noe jeg selv lærte for bare litt siden. Det er vanskelige for en person å lese en overskrift når den bare er i store bokstaver. Dette har jeg selv aldri tenkt over, men når jeg først begynte å se dette selv så ser jeg det godt. Når det er en lang overskrift med bare store bokstaver er den rett og slett vanskeligere å lese enn en overskrift med små bokstaver. Jeg vet det er virker lettere å skape oppmerksomhet med store bokstaver, men jeg har kun korte overskrifter med store bokstaver nå. 

  Varier med innlegg - Dette punktet er noe jeg selv kan bli mye bedre på, nemlig dette med å variere med innleggene mine. Det blir som oftest mye av det samme, så her har jeg virkelig prøv å skjerpe meg. Man vil jo gjøre bloggen sin spennende slik at det ikke blir slik at man vet hvilket innlegg du har postet i dag før man klikker seg inn på den. Det er lett at det blir en vane sak, slik at man havner i den "sikre" sirkelen. Det føles trygt å dele slik du pleier, men prøv å utfordre deg selv. Det å prøve nye ting er et av mine største mål nå fremover.

  Du kommer til å få en eller flere drittkommentarer - Ikke bare kommentarer om at bloggen din er dårlig, men kanskje også på utseende, personlighet, skrivemåte osv. Dette er noe man bare må være klar over, for da kommer det ikke som et sjokk. Jeg tror faktisk ikke jeg har hørt om en eneste blogger som har blogget en stund, som aldri har opplevd dette. Her er det bare å være sterk og realistisk å slette de som ikke fortjener oppmerksomhet. Derimot de som har en annen mening enn deg, de må du bare svare hyggelig. Man må godta at ikke alle kan mene det samme som deg.

  Vær deg selv - det er faktisk din blogg. Jeg tror det noen ganger kan være lett å glemme akkurat dette punktet. Man vil på en måte så mye med bloggen, og så glemmer man litt dette med å være seg selv. Jeg prøver alltid å være meg selv 100% her på bloggen, for det betyr mye for meg.  Det er din blogg, og den skal handle om deg og ingen andre. Du er bra nok akkurat som du er. Tenk alltid på det. 

  Sett pris på absolutt alle lesere - Det har egentlig ikke så mye å si om du har 10 lesere eller 10 000 om du ikke setter pris på dem alle. Selv om man kanskje ikke har flere tusen lesere er det så utrolig viktig å sette pris på alle sammen. Man skal ikke ta en eneste leser for gitt. De leser faktisk din blogg og bruker tid på deg, så såpass synes jeg de fortjener tilbake. Det samme gjelder når man skal svare leserne dine, altså de som er så snille og legger igjen en kommentar. De fortjener faktisk å få et svar. Bruk tid på dine lesere, sett pris på dem. Slik kommer de tilbake og kanskje blir en fast leser.

  → Har du noen gode bloggtips du selv har lært, del dem gjerne med meg? 

 • 21

  Da var det på tide men et nytt innlegg med bloggtips. Dette er noe av det jeg blir spurt om mest av andre som blogger. Derfor tenkte jeg å dele et innlegg med dere om akkurat dette, nemlig blokkere en ip adresse og filtrere kommentarer. Det er ikke til å legge skjul på at det er mange av oss bloggere som får mange negative kommentarer, og noen sikkert verre enn andre. Dette er noe man kan gjøre noe med. Så derfor ville jeg dele dette med dere. Det er sikkert mange som er klar over dette, men jeg tenkte at det er verdt å dele det uansett.    

  1.  Det første du må gjøre er å trykke på menyknappen, den som får opp alle de forskjellige alternativene. Som arkiv, post, design osv. Blar du helt neders på den listen, får du opp knappen du kan se på bildet under hvor det står innstillingene og under der står kommentarer. Trykker du deg inn på den, så får du opp mange alternativer. Men blar du helt nederst får du opp de alternativene du trenger, som jeg skal forklare steg for steg under her.

  2.  Den første muligheten du har for å ikke la noen kommentere på din blogg, det vil si at absolutt ingen kan legge igjen en kommentar på din blogg. Det er flere av topp-bloggerne som har valgt dette alternative, fordi de får såpass mye negativt. Det du gjør er å trykke på den boksen ved punktet dere kan se den rød pilen peker mot. Da kan ingen kommentere på din blogg. Dette er et alternativ for dem som får såpas mye dritt at de ikke orker kommentarer.

  3.  Så over til det punktet som gjør at du må godkjenne alle kommentarer. Det vil si at når noen kommenterer på din blogg, så vises de ikke på bloggen før du har godkjent dem. Da må du selv trykke godkjent på alle kommentarer som kommer inn. Dette er også en mulighet for dere som opplever mye negativt på deres blogg. For da bestemmer du selv hvilke du vil godkjenne og ikke. Er dette noe du ønsker, trykker du på den ruten ved siden av den rød pilen som vises på bilde under.

  4. Så over til hvordan du kan blokkere en ip adresse. Det betyr at du kan sperre en person fra å kommentere mere på din blogg. Jeg har allerede sperret en ip adresse, som dere også ser på bildet over. Det du gjør er at du må kopiere ip adressen som kommer opp ved siden av hver kommentar som blir publisert på din blogg. Legg den inn i den ruten dere kan se over, og trykk på blokkerknappen under. Nå har du blokkert en ip adresse. Dette er et utrolig smart verktøy for dere som har en person som bare skriver negativt til dere. Det opplevde jeg, derfor jeg har blokkert den ip adressen dere kan se under.

  EKSTRA TIPS: 

  Personlig synes jeg det er kjempeviktig å ha et åpent kommentarfelt, slik at mine lesere kan få si sin egen mening. Dette er også en måte for meg å få kontakt med mine lesere på, noe jeg synes betyr mye for meg. Jeg synes det er viktig at alle får ha sine egne meninger, men at det skal være en ærlig mening og ikke en direkte stygg melding. Jeg sletter de stygge kommentarene, men lar folk ha sin egne meninger. Det er også viktig å svare alle sine lesere. Når først noen bruker tid på å legge igjen en kommentar på din blogg, fortjener de også et svar. Vær hyggelig mot dine lesere selv om de er uenig med deg. Det er viktig å være hyggelig og saklig tilbake.

 • 36

  I dag tenkte jeg at jeg skulle dele et litt annerledes innlegg med dere, nemlig ti grunner til at jeg klikker meg ut av en blogg. Jeg liker å dele mine beste tips og råd med dere. Som jeg sier, man lærer av sine egne feil. Jeg sier ikke at jeg ikke har gjort noen av disse feilene, men jeg vil at dere kan lære av mine feil og det jeg har lært som blogger. Jeg føler man lærer noe nytt hele tiden, så i dag skal jeg fokusere på hvorfor jeg/andre klikker seg ut av en blogg. Her deler jeg ti punkter jeg synes er kjempeviktige, og som er en grunn til at jeg klikker meg ut av en blogg. Del gjerne med meg om det er noe jeg har glemt som får deg til å klikke deg ut av en annen blogg.   

  Ikke oppdatere bloggen - Dette punktet er viktig. Når jeg går inn for å lese en blogg så vil jeg lese noe nytt eller se på noe nytt. Det går greit om man tar seg en eller to dager fri, men når det kommer på dag tre og det ikke er en ny oppdatering, da dropper jeg å klikke meg inn igjen. Dette kan faktisk gjøre at du mister mange av dine faste lesere. Alle trenger en pause i blant, men del med dine lesere at du har en lite pause, for da vet de at det kommer noe nytt når du er tilbake.

  Rotete design - Jeg er en person som ser på helheten av en blogg. Jeg orker ikke lese en blogg som ser ut som et takras. Ikke for å være hard, men det gjør det lite fristende å lese en slik blogg. Tenk over helheten. Ikke ha en bakgrunn på bloggen din i tusen farger som blinker, om dere skjønner.

  Overskriften passer ikke til innlegget - Denne feilen har nok alle gjort, og noen ganger skjer det uten at man selv tenker over det. Men det er så kjedelig å trykke seg inn på en blogg fordi overskriften var kjempespennede, og så viser det seg at innlegget ikke handler om noe av det. Da klikker man seg fort ut, samt at man husker dette i lang tid etterpå. Bruk overskrift som passer. Jeg er enig i at en overskrift skal skape oppmerksomhet. Det er jo det første man ser, men prøv så godt dere kan å ha en som handler om innlegget. 

  Når bloggen kun handler om annonser og produkter som er sponset - Jeg skjønner at det er kjempegøy å bli sponset, og få penger for en annonse. Men det finnes en mellomting. Jeg personlig synes dette fort kan bli for mye. Tenk på variasjon, og at det er koselig å tipse leserne sine i ny og ne. Men som sagt ikke bare legg fokus på dette, for det kan bli for mye av det gode.

  Når du aldri bruker dine egne bilder -  Jeg synes inspoinnlegg er kjempe gøy å se på, og gir masse inspirasjon. Her må man også finne en mellomting. Det er så kjedelig når en blogg stjeler alle bildene sine fra andre, og ikke tar et eneste et bilde selv. Det er viktig å vise deg selv og dine egne bilder. En blogg handler mye om bilder, så det er noe man nesten bare må ta seg tid til.

  Dårlige, mørke, uskarpe og gjentagelse av bilder - Bilder er utrolig viktig som jeg nevnte tidligere. En blogg handler faktisk nesten like mye om bilder som tekst. Et innlegg trenger bilder for å se bedre ut, og også for å gjøre det lettere for dine lesere å lese din blogg. Har du mørke, dårlige og uskarpe bilder, så kan dette var en grunn for at folk ikke leser din blogg fast. Tenk alltid på lys. Lyse bilder skaper mer oppmerksomhet. Er det derimot et tøft innlegg, så gjør det helt motsatte. Her er det vtikig å tenke på at hele innlegg skal ha en rød tråd, og at bilde burde passe til teksten. Det er også lurt å ikke bruke de samme bildene hele tiden. Vi vil jo ha noe nytt å se på, samtidig som vi vil ha noe nytt å lese på.

  Mange skrivefeil - Her vet jeg at jeg har et problem, fordi jeg sliter med ADHD, dysleksi, lese- og skrivevansker. Dette har alltid vært et problem for meg, men jeg har funnet en løsning som fungerer for meg. Nemlig at jeg har min mamma som retter nesten alle innleggene mine. Jeg sier ikke at en liten feil her og der har så mye å si. Dette gjelder mere når det er så mange feil at man ikke klarer å forstå hva som blir skrevet. Jeg leser alltid over innleggene mine en til to ganger før de publiseres for å gjøre mitt beste når det kommer til dette.  

  At du ikke er deg selv - En viktig ting med en blogg, er det å være seg selv, for det er jo din blogg vi vil lese. Jeg føler at det synes godt når noen prøver å være noen andre. Bloggen blir da på en måte litt "falsk". Jeg ikke helt hvordan jeg skal få beskrevet dette punktet, men vær deg selv, for du er bra nok akkurat som du er. Du trenger ikke være noen andre enn deg selv. 

  Kopiere en annen blogg - Dette punktet har jeg har sett en del av gjennom hele min periode som blogger. Det at en blogger kopierer en annen synes jeg er veldig respektløst. Det er ikke til å legge skjul på at man bruker mye tid på en blogg. Det er helt greit å finne inspirasjon fra andre, men gjør det til ditt eget. Jeg snakker ikke om innlegg som uken som har gått, ukens bloggkonkurranse og slike ting. Dette er noe alle gjør og alltid har gjort. Men det å kopiere et innlegg, eller nesten kopiere et annet sitt innlegg er ikke greit. 

  Blogg navnet ditt - Det er lett å glemme hvor viktig bloggnavnet ditt er. Det er jo det som på en måte er "varemerket" ditt. Det er det folk skal huske for søke opp deg på nytt. Velg noe enkelt. Et enkelt navn er alltid en sikker vinner da det er lett å huske. Prøv å ikke ha så langt bloggnavn. Jo kortere, jo bedre. Da er det lettere for alle andre å huske deg og bloggen din. Tenke deg selv om du finner en blogg som er interessant, men som heter heipådeg22jegermeg66.blogg.no. Nå overdrev jeg litt, men hvem klarer å huske et slikt navn? Dere skjønner nok hva jeg mener. Gjør det enkelt slik at andre husker deg bedre.  → hva er dine grunner for at du klikker deg ut av en blogg, del gjerne med meg slik at vi alle kan lære mer? 

 • 26

  Sikkert flere enn meg som tenker samme tanke, at i 2017 skal jeg bli en bedre blogger. Du er altså ikke alene om den tanken, og i dag tenkte jeg å gi litt tips og råd når om blogging. Det er alt for lenge siden jeg har delt bloggtips med dere, så nå er det på tide å bli flinkere til dette igjen. For det er så godt likt hos dere lesere, og jeg elsker å kunne gi tips og råd ut fra mine egne erfaringer, og dele med dere hva som fungere og ikke. Som jeg alltid sier: du lærer av dine egen feil. Men med disse innleggene kan dere lære av mine feil, så dere slipper å gjør det samme som meg.   Planlegge - Når man blogger så forventes det egentlig at det skal komme et nytt innlegg hver dag, om ikke flere innlegg om dagen. Hvor kjedelig er det ikke å gå inn på en blogg, for å lese det samme innlegget du leste i går? Da klikker man seg fort ut igjen, så her er nøkkelen å planlegge. Det beste verktøyet for oss bloggere er det at du kan tidsinnstille når innlegget ditt skal publiseres på bloggen. Så er du smart så skriver du et innlegg dagen før, eller når på dagen du har tid og lyst. Deretter setter du det på det tidspunktet du vil det skal publiseres, så slipper du å måtte logge deg inn for å gjøre det. Vet du at i morgen har du en full dag, så skriv alle innleggene dagen før. Dette er et av de tipsene som jeg selv bruker mest, å det er utrolig smart.

   
  Tenk igjennom året som har gått - Hva fungerte på din blogg, hva ville folk lese eller ikke lese. Hvilke innlegg skaper reaksjoner, hvilken målgruppe har du? Bruker du litt tid på å tenke gjennom dette, så kan du fort finne ut hva du burde gjøre og ikke. Tenker du at du har feil målgruppe eller ikke har blogget om det du selv ønsker, så gjør noe med det. La folk få vite dine tanker og planer fremover for bloggen, plutselig får du en helt ny lesergruppe som passer mye bedre for deg. Dette med å tenke igjennom hva som har fungert i løpet av året, gjelder også tidspunkter på dagen når du publiserer, hva slags bilder du burde bruke, hvor mange innlegg og hvordan din skrivemåte er. For det som passer for deg, passer kanskje ikke for meg om dere skjønner. Finn det du selv syns passer best, og jobbe der ut fra det. 


  Sett pris på dine lesere - Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har nevnt dette, men dette er bare så viktig. Nemlig sette pris på dine lesere, bruk tid på å vise dem at det betyr noe for deg at de leser bloggen din. Svar alltid på alle kommentarer, meldinger og måten de kommuniserer med deg. Jeg skjønner at dette punktet kan ta litt tid hvis du har flere tusen lesere og flere tusen kommentarer hver dag. Men uansett om du får hundre kommentarer eller ti kommentarer, så setter de som kommentere utrolig pris på et svar. Når de først tar seg tid til å skrive en hilsen, så burde du også ta deg tid til å svare. En annen ting jeg også må slenge inn her, er det å alltid være hyggelig mot dine lesere. Jeg vet det kan være vanskelig at folk har sterke og andre meninger enn deg, men du må bare bite tenna sammen. Svare hyggelig, altså de som bare slenger dritt er det bare å slette med en gang. Ikke lage noe ut av det, for de er kun ute etter oppmerksomhet og en reaksjon fra deg.   Prøv nye ting - Nå som det er nytt år, kan man også prøve seg på nye ting. Kanskje variere mer med innlegg og innhold, finne nye ting å blogge om for å gjøre bloggen din mer spennende. Finne ut hva som har forandret seg dette året, og følge trenden. Jeg sier ikke at du må legge om bloggen din på grunn av det som skjer rundt i sosiale medier dette året, men det er smart å holde seg oppdatert. For det som blir snakket og skrevet mye om, er jo det folk er interessert i å lese. Altså: er det mye snakk om trening, mote eller sminke? Lag et innlegg som handler om det, eller retter seg mot det. For da er det det folk vil lese akkurat nå, så prøv så godt du kan å holde deg oppdatert. 


  Oppdater bloggen din, eller gjør en endring - jeg har allerede byttet header, bare fordi jeg ville gjøre bloggen litt fresh for det nye året. Kanskje du vil bytte design, oppdatere Facebook-siden din med nye bilder. Altså de små endringene kan gjøre en kjempe stor forskjell, start det nye året med å gi bloggen din en liten makeover. Det må ikke være så drastisk som å bytte hele designet, men kanskje bare bytte header sånn som meg. Bare for å gi leserene dine noe nytt å se på, rett og slett gjøre bloggen litt ny og fresh. 


  Blogg fordi det er gøy - Sist men ikke minst, blogg fordi det er gøy. Blogg skal ikke være en ting du gruer deg til å gjøre, eller tenker må jeg inn for å skive et nytt innlegg nå? Det merkes så godt når en blogger, blogger fordi hun/han må og ikke fordi man vil og har glede av det. Blogg passer dessverre ikke for alle, det skal være en hobby for oss fleste fordi vi elsker det. Ikke bare en måte for å tjene noen ekstra kroner, misforstå meg rett. Det å kunne leve av bloggen er en drøm, men er det verdt det om du ikke liker å drive med det?  → Håper dere liker tipsene jeg kom med i dag, gjerne del ditt beste tips for å gjøre bloggen din bedre? 

 • 22

  // bildene er lånt fra kvdesign 

  Som sikker flere har fått med dere, så deler jeg ofte bloggtips. Jeg liker å dele mine egne erfaringer. Som jeg alltid sier, så lærer man best av sine egne feil. Ingen blir verdensmester over natten. Det å lære seg hvordan blogg fungerer tar tid, men jeg liker å dele det jeg selv har lært av mine egne feil med dere. Siden jeg har delt over 100 bloggtips, tenkte jeg å linke til de forskjellige innleggene i dette innlegget. Så dette blir en liten oppsummering. Kanskje finner du et innlegg du har lyst til å lese. Her vil dere finne alt fra ideer du kan blogge om, til sider du kan reklame for bloggen din gratis. Du vil også finne masse gode tips og råd til å bli en bedre blogger, få flere lesere, ta gode bilder og mye mer.

  Vi starter med det innlegget der jeg har delt hvordan du kan reklamer for din blogg, helt gratis. For det er så mange bloggere der ute, som ikke vet at du fint kan reklamer for din blogg helt gratis. Nemlig på forskjellige Facebook sider, jeg har samlet i et innlegg med 14 sider du kan reklamere for din blogg. Det innlegget finner du her -> TRYKK HER!

  Siden vi først er inne på sosiale medier, så må jeg også linke til et annet innlegg. Med bloggtips som handler om dette med sosiale medier, for det er et utrolig bra verktøy for oss som blogger. Dette er en måte for din blogg å bli mer kjent på, pluss at du kan spre at du blogger til flere. Du når rett og slett ut til mange flere, ved bruk av sosiale medier. Men det er ikke alle sidene som er like bra å reklamere på, å det tar tid å reklamere en blogg. For det finnes så utrolig mange, som Facebook, instagram, twitter og mange flere. Derfor har jeg skrevet et helt innlegg om bare dette, det finner du her -> TRYKK HER

  Så hopper vi videre til hvordan du kan bli sponset, for det er mange som sitter å venter på at noen skal kontakte deg. Som kanskje er ute etter et samarbeid, men viste du at det er lettere for deg å spørre dem. Det verste svaret du kan få er et nei, så det er absolutt verdt å spørre. Jeg har samlet litt tips til hva du burde ha med i e-posten du kan sende ut, det innlegget finner du her -> TRYKK HER!

  Siden vi er inne på temaet sponsor, så kan jeg også slenge med hvordan du kan tjene penger på din blogg. Fordi man trenger ikke ha så mange lesere, for å tjene litt. Det er lettere å tjene større summer om man har flere lesere, men det finnes måter alle kan tjene litt. Så her finere dere mine beste tips på å tjene penger på din egen blogg, du kommer direkte til det innlegget her -> TRYKK HER!

  Så har jeg også delt mange gode tips og triks til deg som er en blogger, men vi kan starte med det innlegget som handler om smarte tips til deg som blogger. Der har jeg delt smarte tips man burde kunne, å skrivet litt om dem. Der har jeg fokusert litt hvordan du kan bli bedre, det er rett og slett et innlegg med mange gode tips og råd. Det innlegget finner du her -> TRYKK HER! Jeg har også delt enda et innlegg, om enda flere smart tips til deg som blogger. Det finner du her -> TRYKK HER

  Jeg har også delt et innlegg med bloggtips, som man fort glemmer. Her tar jeg opp en del viktig punkter som er fort lett å glemme, men som er så utrolig viktig. I dette innlegget deler jeg også bilder av forskjellige kommentarfelt, der navnene ikke lagres. For det kan være en grunn for satt du ikke får så mange kommentarer. Så dette innlegget er det utrolig mange gode tips og triks, du kommer direkte til det her -> TRYKK HER!

  Noen av det første man ser når man går inn på en blogg, er hvordan blogg designet og headeren ser ut. Det er viktig å gi et godt første inntrykk, men man trenger ikke betale for en fint design eller header. For det finnes så mange fine som er helt gratis, jeg har skrevet om alt dette i et eget innlegg. Der jeg linker til flere gratis bloggdesign og hvem som lager gratis header til blogg. Det innlegget finner du her -> TRYKK HER!

  Siden vi er inne på temaet om hvordan bloggen din ser ut, har jeg også delt et innlegg med bloggtips. Som handler om bilder og redigering, her deler jeg mine beste tips og triks. Fra alt om hvordan du kan redigere bilder, til hvordan du får de beste bildene, pluss hvilket tid på dagen det er best å ta bilder. Det innlegget finner du her -> TRYKK HER!

  Jeg har også delt et innlegg med mine beste tips og triks, når man har skrive sperre. For det er noe de fleste bloggere opplever, så derfor delte jeg mine beste råd med dere når dette skjer. Det innlegget finner du her -> TRYKK HER!

  Siden vi er inne på dette temaet, så må jeg også dele med dere 30 bloggtips om hva du kan blogge om. Er du tom for ideer, så kanskje du finner noen forslag her. Dette innlegget finner du her -> TRYKK HER!

  Så hopper vi over til bloggtips som gjør deg til en bedre blogger, her deler jeg masse gode tips og triks. Om verktøy du kan bruke, som du som blogger allerede har tilgjengelig. Men kanskje ikke vet hvordan du skal bruke, det innlegget finner du her -> TRYKK HER! Så har jeg også delt et eget innlegg, med hvordan du linker en annen side til tekst, siden dette er det mange som ikke kan. Det finner du her -> TRYKK HER!

  Så avslutter vi med bloggtips for å tiltrekke seg lesere, her er det mange gode råd og tips som dere burde kunne. Her fokusere jeg på hvordan du kan få flere lesere, til din blogg. Det innlegget finner du her -> TRYKK HER

 • 40

  Da var det endelig på tide med et nytt innlegg med bloggtips. Denne gangen vil jeg fokusere på hvordan man kan tiltrekke seg lesere. Her vil jeg dele noen av mine beste tips og råd med dere, og kanskje dette kan hjelpe deg også. Som blogger lærer man seg etter hvert hva som fungerer og hva som ikke fungerer. Jeg tror at jo lengre man blogger, jo flinkere blir man. Man lærer av sine egne feil. Grunnen til jeg kan dele masse tips med dere er at jeg selv har lært av mine egne feil. Så her kommer det enda litt flere tips og triks. 


  Bilde er lånt fra google. 

  Valg av overskrift - Det første man ser er overskriften på innlegget ditt. Det er faktisk det som avgjør om noen vil klikke seg inn for å lese resten av innlegget. Jeg velger alltid overskrift som noe av det siste jeg gjør. Jeg er veldig heldig som har mamma som retter alle mine lengre innlegg, siden jeg sliter med rettskriving. Vi diskuterer alltid mye frem og tilbake hva jeg skal bruke som overskrift. Jeg har alltid mange ideer som jeg sender over til henne, så kan hun hjelpe meg å plukke ut den beste. Overskriften er så utrolig viktig, for det er som sagt den som bestemmer om andre klikker seg inn for å lese det du skal dele. Det er viktig at overskriften passer til innlegget. Hvis ikke blir du det vi kaller en clickbait. Det vil si at du skriver en dramatisk overskrift som ikke har noe med innlegget å gjøre. Dette lønner seg virkelig ikke i lengden, og kan gjøre at du mister lesere. Så det er viktig å ha dette i bakhodet.

  Bilder - Valg av bilder har mye å si. Lyse bilder skaper mer oppmerksomhet. Lyse bilder tiltrekker seg flere øyne enn det mørke bilder gjør. Jeg gjør alltid bildene mine lysere før jeg skal legge dem inn i et blogginnlegg. Men om du skal dele et tungt og tøft innlegg, så er det lurt å ha et bilde som passer til det. Da gjelder det helt motsatte, altså ikke lyse fine bilder, men mørke dystre bilder. Svart/hvitt-bilder blir mere dramatisk og trist. Her må man velge bilder som passer til det du skal dele. Men for de fleste innlegg er det lurt å tenke lyse bilder. 

  Tenk som en leser - Dette punktet har jeg delt med dere før, men det er lurt å ha dette i bakhodet. Nemlig dette med å tenke som en leser. Hva gjør at du trykker deg inn på et innlegg? Hva er det som skaper oppmerksomhet hos deg? Finner du ut det, kan du gjøre det samme, og bruke de samme teknikkene som den bloggeren har gjort. Den beste måten å lære på er jo å prøve og feile. Man blir ikke en verdensmester med en gang, men du kan lære mye av deg selv.

  Markedsføre ditt eget navn - Hvis du har gjort som meg, og laget et bloggnavn som er ditt eget navn, er det lettere å markedsføre navnet ditt. Jeg heter det samme på blogg som jeg gjør på Instagram, Facebook og Snapchat. Uten å reklamere for mye for bloggen min på Snapchat og Instagram, så blir allikevel navnet mitt mere synlig. Det er viktig å hete det samme på alle sosiale medier du er på. Dette for å markedsføre ditt eget navn.

  Det tar tid å bygge opp en blogg - Dette er et punkt mange glemmer. Man starter en blogg og forventer at bloggen skal få flere tusen lesere over natten. Så lett er det dessverre ikke. Det finnes flere hundre tusen blogger. Det å skal skille seg ut er vanskelig, og det å bygge en blogg tar tid. Det viktigste er å ikke gi opp. Ha tro på deg selv. Har du tro på deg selv, så kan du klare å lykkes til slutt. Alle som jobber mot en mål, kan oppnå det målet. Men det tar som sagt tid. Det kommer til å komme mange oppturer og nedturer, men aldri mist troen på deg selv. Vær stolt over din egen blogg.


  Bilde er lånt fra kvdesign 

  → Tom for ideer om hva du kan blogge om, jeg har delt et innlegg med 30 ting du kan blogge om. Det innlegget finner du her -> 30 BLOGGIDEER

  → Ønsker du flere lesere til din blogg, da kan du reklamer for din egen blogg helt gratis. På forskjellige Facebook grupper, her finner du et innlegg med 15 forskjellige Facebook sider du kan dele dine innlegg på -> FLERE-LESERE

  → Eller kanskje du vil lese mer om bilder og redigering, der jeg røper min hemmelighet til lyse bilder. I det innlegget deler jeg alle mine beste tips og triks, det innlegget finner du her -> BILDER-REDIGERING

 • 16

  I dag er det på tide med et nytt innlegg med bloggtips til dere. Denne gangen skal jeg fokusere på hvordan du kan bli en bedre blogger men veldig lette grep. Derfor kommer dette innlegget til å bestå av masse bilder, slik at du skal lære deg å bruke verktøyene på en bedre måte. Som dere sikkert vet, så finnes det mange forskjellige verktøy man bruke. Disse kommer opp når du skal skrive et nytt blogginnlegg. Det er ikke alltid lett å vite hvordan disse skal brukes. Mye av dette har jeg lært over tid, og jeg hadde ikke peiling på hva noe var da jeg startet å blogge. Jeg tenkte å gjøre det litt lettere for dere ved å dele mine beste tips og råd med dere.

  Hvordan laste opp et bilde i riktig størrelse - Dette punktet har jeg nevnt for dere før fordi det er et utrolig viktig punkt. Det at bildene dine skal passe perfekt inn i hele innlegget gjør at bloggen din ser mye finere og profesjonell ut. Det er faktisk lett å få dette til. Det første du må gjøre er å finne ut hvor store innleggene dine er. Det pleier som regel å stå når du velger design, så finn det ut først. Så er det bare å trykke på knappen som viser et bilde, nummer 6 fra venstre side øverst på verktøylinjen. Slik får du opp den ruten dere kan se under på bildet. Trykker du der den røde pilen viser, får du opp mange alternativer. Så velger du den PX som er like stor som innleggene dine. På min blogg er det 800 PX, men dette kan det variere mye fra blogg til blogg.

  Mellomrom eller ikke mellomrom i innlegget ditt - Du kan selv bestemme hvor stort mellomrom det skal være i teksten din. Flere har irritert seg over at når du trykker på returknappen, så får du et stort mellomrom mellom det du har skrevet og den nye setningen. Dette skjer fordi det er den innstillingen som er automatisk på blogg. Derfor må du gjøre om dette manuelt. Jeg bruker dette verktøyet hver gang jeg skal dele oppskrifter. Da vil jeg ikke ha noe mellomrom når jeg skriver ingredienser. Men ellers så er det bare bra med luft mellom avsnittene. Dette kan du gjøre om veldig lett. Som dere ser på bildet under, så har jeg laget en rød pil til to forskjellig punkter. Den ene heter normal, som innlegget har på automatisk. Men blar du deg helt nederst, finner du det punktet den nederste pilen peker på. Trykker du på den, får du ikke mellomrom mellom avsnittene dine.

  Hvordan få tykk, kursiv eller understrek på tekst - Dette er tre utrolig smarte verktøy når det kommer til blogg. Enten om man vil ha frem et poeng, eller bare ha en setning mere tydelig. Jeg bruker disse hele tiden. De fleste vet nok allerede hvor disse er og hvordan man bruker dem. Men tenkte å nevne dette uansett om noen av dere ikke har fått det med dere. Disse er veldig synlige helt nederst på venstre side etter hverandre. På bildet under har jeg laget en rød pil mot disse. Der er det bare å trykke på den du ønsker å bruke. Du kan også markere ord eller setninger du vil gjøre om, for så å bare trykke på det verktøyet du vil bruke.

  Hvordan gjøre om størrelsen på teksten i et innlegg - Dette er også et punkt jeg tror de fleste har fått med seg, men jeg tenkte å nevne det. Nemlig hvilken størrelse det er på skriften i innlegget ditt. Jeg personlig bruker alltid størrelse 16. Men her kan man bruke det man selv liker best. Jeg liker å bruke størrelse 16 fordi jeg føler at det er lett å lese, og at det blir en passe størrelse. Det er mye tyngre å lese innlegg som har kjempeliten skrift. Her er det lurt å tenke på at man vil gjøre det lettest mulig for dine lesere å lese teksten du deler. Man kan også bruke den miste størrelsen på å markere innlegg som er sponset eller reklame. Så lenge innlegget er markert så gjør det ingenting om det er størrelse 8 eller 20.

  Midtstilt eller sidestilt innlegg - Personlig syns jeg det som regel er fineste å ha innleggene sine venstrestilt, som er det innlegget ditt automatisk blir stilt. Noen ganger vill man ha litt av teksten eller bildet midtstilt, og da kan man gjøre dette veldig fort. Jeg bruker samme verktøy som når jeg deler oppskrifter, eller skal marke et innlegg. Når jeg deler oppskrifter og skriver hva slags ingredienser du skal bruke, synes jeg det er fint å midtstille dette. Når man skal markere et innlegg med reklame eller som er sponset, pleier jeg å høyrestille det. Her er det også bare å trykke på de knappene dere ser den rød pilen peker mot. Her ser man ganske tydelig hva de forskjellige knappene betyr. Men for dere som ikke visste det, eller vet hvor de er, så ser du de tydelig på bildet under. Innlegget er automatisk venstrestilt, og jeg må si at det er det som er det fineste. Men når det kommer til noen andre punkter er det fint å gjøre litt om på det.

  → Hva syns du om disse tipsene, lærte du noe nytt? 

 • 22

  Det er en kjent sak at man kan tjene store penger på en blogg. Det er mange der ute som lever av bloggen sin, så dette er fullt mulig. Men i dag har jeg lyst til å tipse dere litt om hvordan man kan tjene litt penger selv om man ikke har så mange lesere. Skal man skal tjene store penger på bloggen sin må man ha mange unike lesere, og dette over en lengre periode. Dette tar lang tid, så derfor vil jeg tipse dere litt om andre måter man kan tjene litt på.Jeg personlig er ikke så opptatt av å tjene penger på bloggen, men ettersom jeg har lært en del om dette mens jeg blogger har jeg lyst til å dele mine tips og triks med dere. Kanskje dere for bruk for disse tipsene. 

  Annonselinker - Dette er et av de enkleste tingene å gjøre for å tjene litt penger på din blogg. Blogg har nemlig en egen side for alle som blogger med mange forskjellige linker som du kan dele. Her snakker vi linker til klær, produkter, treningsutstyr, ja egentlig alt du kan tenke deg. Fra forskjellige nett-butikker har du en helt egen link du kan bruke. Denne linken finner du i hovedmenyen, under klubbtjenester. Her finner du en egen side med annonselinker. Tar du deg litt tid på å se igjennom dem, kan jeg love deg at du finner noe som passe for deg. Her kan man linke til klær man selv har, eller klær man ønsker seg. Eller produkter du bruker når det kommer til skjønnhet og velvære, eller produkter du bruker til oppskrifter. Her kan du tjene litt om andre klikker seg inn på linken du deler.

  Gratis produkter - Dette er noe selv små bloggere kan få, nemlig gratis produkter. Men husk at alt du får må du skatte av, så det lønner seg ikke i lengden å takke ja til alt. Men det er gøy å kunne få lov til å prøve noen produkter gratis, for så å skrive om dem på bloggen din. Men her er det utrolig viktig å være ekte, altså skrive din ærlige mening. For hvor kjedelig hadde det ikke vært, om noen kjøper produkter fordi du anbefalte det, og så er produktene dårlig. Det skaper jo negativ omtale av deg. Så vurder og les litt om produkter, før du takker ja. Det finnes også flere som gir deg en liten sum av alt du selger via din blogg når du prøver ut produkter for så å anbefale dem til dine lesere. Så her kan man også tjene litt ektra, pluss at man kan få noen gratis produkter.

  Betalte reklameinnlegg - Dette punktet er et litt vanskelig punkt, fordi de fleste som vil betale for et reklameinnlegg på din blogg, ønsker at du skal ha et visst antall lesere. Så har man ikke flere tusen lesere, er det ikke sikkert at noen vil betale for et innlegg på din blogg. Men det går jo alltids an å spørre. Det verste svaret du kan få er et nei, verre enn det er det faktisk ikke. Ikke vær redd for å skrive en e-post til noen du kunne tenkt deg å samarbeide med, for du vet aldri svaret før du har spurt. Har du i tillegg en Facebook-side og Instagram-side, så kan du også dele disse med dem du vil samarbeide med. Har du mange følgere her, kan det være mulig at de sier ja. Bli litt større, ettersom du da når ut til flere.

  Sette inn annonse/banner - Det finnes utrolig mange nettsteder som lar deg lage din egen anonnse/banner på din blogg. Der du kan bestemme størrelse, og hvor den skal være på din egen blogg. Jeg selv har en slik reklamebanner på siden av min blogg. Jeg har registrert meg hos noe som heter bloggerfly. Det kan hvem som helst gjøre. Siden deres finner du her -> BLOGGERFLY! Der står det hva du må gjøre, og så er det bare å følge punktene der om du ønsker din egen banner på bloggen.

  Leve av bloggen tar tid - Så til det siste punktet jeg tenkt å dele i dag, dette med å leve av bloggen, noe som tar tid. Dette er ikke noe som skjer over natten, som kanskje mange håper og tror. Men det å skal bygge opp en blogg og få mange lesere hver dag tar tid. Det tar tid for at akkurat din blogg skal bli kjent. Nesten alle bloggerne som er på topplisten har blogget i flere år. Men her har du også ett unntak, dette med å gjøre deg selv kjent. For det er ikke til å legge skjul på at de som har vært med for eksempel i Paradise Hotel slipper dette med å blogge i mange år. Navnet deres blir jo kjent med en gang siden de er på tv. Dette er ikke noe passer alle. Jeg selv har valgt den "tunge" veien, som gjør at jeg heller vil blogge over en lengre tid for å så skaffe meg faste lesere, som jeg føler jeg har god kontakt med.


  //bilde er lånt fra kvdesign 

 • 30

  Nå er det altfor lenge siden jeg har postet et innlegg med bloggtips. Mye av grunnen er at jeg ikke har hatt det bra. Så da har jeg rett og slett vært helt tappet for energi. Hjernen min har bare ikke fungert slik den burde. Men nå går ting riktig vei for meg, så derfor er det på tide med et nytt innlegg med bloggtips. Denne gangen vil jeg fokusere mest på sosiale medier, et verktøy som kan hjelpe bloggen din til å få flere lesere. Men det kan være utrolig mye jobb å oppdatere alle de forskjellige sosiale mediene som finnes nå til dags. Derfor ville jeg lage et innlegg med gode tips og råd om akkurat dette. 

  Finn ut hvor din målgruppe er - Siden det finnes så utrolig mange forskjellige nettsteder nå til dags, alt fra twitter, Facbook, Instagram og mye mer, så er det lurt å finne ut hvor din målgruppe er. Finn hvilke nettsteder som passer til det du skriver om, og heller fokuser på en eller to steder hvor du poster dine innlegg og er aktiv. Det er ikke sikkert at alle de forskjellige stedene passer til det du skriver om. Derfor er det lurt å få litt oversikt. Så bruk litt tid på finne ut hvilke nettsteder som passer best for deg. Dette kommer du til å tjene mye på i lengden. Fokuser på de du føler passer din blogg best, og hvor det passer best for deg å være aktiv. 

  Prioriter å gjøre det bedre på få - Ettersom det finnes så mange nettsteder nå, så er det lett å tenke at man må være aktiv på alle. Men det trenger man virkelig ikke. Det er mye bedre å heller fokusere på en eller to nettsteder. Da kan du heller gjøre det skikkelig, i steden for at alt blir gjort halvhjertet. Det krever mye tid å være aktiv overalt. Det er veldig få som har flere timer om dagen til å bruke på å oppdatere alt av sosiale medier. Så gjør det lett for deg selv og dine lesere, og velg ut noen få, og da heller gjør en bedre jobb med de. Man merker så fort når ting blir gjort halvhjertet. 

  Promotere bloggen din tar tid - Det er ikke noe å legge skul på, at det å skulle promotere din egen blogg tar tid. La meg gi dere noen eksempler. Instagram er ikke det beste stedet for å promotere bloggen din. For det første får du ikke linket til innlegget ditt når du poster noe der. For det andre så er det er nettsted som er ment for bilder. Du er ikke på Instagram for å lese, men se på bilder. Det å ha link til bloggen din i bio holder faktisk. Men jeg sier ikke at du ikke skal være på Instagram, jeg selv er der flere ganger daglig. Men det er ikke for å promotere min blogg, men for å se på bilder. Bruk heller tid på de sosiale mediene hvor du vet at folk kan klikke seg inn på det du deler. Facebook er absolutt den beste stede for å promotere din blogg. Lag deg gjerne en egen gruppe eller fan-page til din blogg hvor du kan poste alle dine nye innlegg. Slik kan folk holde seg oppdatert når du deler noe nytt. 

  Engasjer følgerne dine - Gjør det spennende! Tenk over hva som får deg til å klikke deg inn på et innlegg noen andre deler. Lær av deg selv, hva som vekker din nysgjerrighet. Bruk deg selv som eksempel. Hva skal til for at du hadde klikket deg inn på det du har tenkt å dele. Men for all del, ikke bare tenk på klikk. Alle innlegg er ikke like spennende og trenger en dramatisk overskrift. Prøv alltid å ha en overskrift og bilder som passer til innlegget. Gi gjerne dine følgere en smakebit på hva innlegget handler om, med noen utdrag fra selve innlegget.

  Man lærer av sin feil - Mange av mine bloggtips og råd som jeg deler med dere om ting man ikke burde/trenger å gjøre, har jeg selv gjort. Man lærer av sine egne feil. Det har jeg selv gjort. Man blir ikke verdensmester i det å blogge over natten. Det tar faktisk en del tid å lære seg noe nytt og bli god på det. Tenk om du hadde første dagen din på jobb i en kasse i en butikk. Du lærer ikke hvordan ting fungerer før du har prøvd og feilet. Så bruk tid på å bli flink. Derfor deler jeg mine beste bloggtips med dere. Gå gjerne inn på kategorien bloggtips her på min blogg. Der finner du mange bloggtips som du kanskje kan lære av. Slik lærer du litt av mine feil. Prøv deg frem, og slik blir du bedre på blogg

  → Gjerne del med meg dine beste bloggtips når det kommer til sosiale medier, hva syns du om disse tipsene? 

 • 32

  Bruk ord alle forstår - Når man blogger så er det lett å glemme at man har lesere i alle aldre. Det kan være alt fra unge til gamle, så derfor er det viktig å bruke ord alle forstår. Det er utrolig kjedelig å lese en blogg som har alt for mange fremmedord. Eller rett og slett for vanskelige ord, slik at du må søke opp hva de betyr. Selv om  man selv kan mange vanskelige ord, så betyr det ikke at alle rundt deg kan det. Dette er noe jeg har tenkt på, for du vil jo at alle dine lesere skal skjønne hva som er poenget ditt. Vanskelige ord gjør også bloggen din vanskelig å lese. Gjør det heller litt lettere for deg selv, og alle som leser din blogg.

  Bruk dine egne bilder - Jeg vet hvor fristende det er å bare søke på google eller andre sider for å finne de fineste bildene. Dette er selvfølgelig greit å gjøre i ny og ne, eller når du skal ha et inspoinnlegg. Men det å bruke bilder du selv ikke har tatt kan faktisk fremstå som lite personlig. I tillegg er det er det ikke du som har tatt bildet som du har lyst til å dele. Det blir litt som å "stjele" gode bilder fra en annen som har klart å ta et godt bilde. Alt jeg sier her, er øvelse gjør mester. 

  Balanse mellom bilder og tekst - Dette punktet er faktisk utrolig viktig, mye mer enn det man selv tror. Et blogginnlegg burde som oftest bestå av både bilder og tekst. Det finnes selvfølgelig unntak der det passer fint med bare bilder, eller bare tekst. Men dette er veldig sjeldent, og det er viktig å finne en god balanse. Dette gjør innlegget ditt mye bedre. Det kan bli kjedelig i lengden om bloggen din kun består av bilder. Det samme gjelder tekst. Det blir "tyngre" å lese et innlegg uten et eneste bilde. Pluss at det kan se litt kjedelig ut, så her må man tenke litt som en leser. For hvert innlegg du skriver, kan man trykke på knappen forhåndsvisning, som står sammen med lagre som utkast, lage og publiser-knappen. Da får du selv se hvordan innlegget ditt blir seende ut, slik dine leser ser det når du trykker på publiser.

  Når du skal linke til andre nettsider - Her er det viktig at du ikke bare limer inn en lang link, dette vil se rotete ut. Her må man bruke de verktøyene som finnes i sidemenyen. Her kan du nemlig lime inn en link, for så å bestemme hvilket ord som skal vises, som trykk her for eksempel. Dette vil se mye finere ut, pluss at det ser mere proft ut for å si det rett ut. Dette gjelder fra alt til nettsider, andre innlegg eller om du ønsker å linke til din Facebookside. Tenk deg selv når du ser dette https://www.facebook.com/lisarorvik/?ref=bookmarks i stedet for trykk her. Det sier seg kanskje selv, at den siste ser mye mer ryddig og profesjonell ut. Vet du ikke hvordan du gjør det, så kan du lese mitt innlegg om dette. Der jeg forklarer med både bilde og teks, det finner du her -> TRYKK HER! 

  Besvar alle meldinger som har med blogg å gjøre - Dette punktet er noe jeg selv også kan bli mye bedre på. Ikke bare de som kommenterer på bloggen, men de som sender deg melding på alle de forenlige nettstedene. Jeg har alltid hatt kommentarer som kommer på bloggen, som min største prioritet. Men det er nesten like viktig å svare dine lesere som sender deg en melding eller kommenterer på andre steder. Jeg mener ikke at man trenger å svare de guttene som skriver at du er pen til deg på Facebook ettersom dette ikke har noe med bloggen din å gjøre. Jeg mener de som sender noen deg en melding på Facebook og skiver at bloggen din er bra, og som fortjener et svar fra deg. Det samme gjelder spørsmål du får. Bruk tid på å gi leserne dine et svar. Enten direkte til dem eller samle noen spørsmål i et innlegg.

  Man må ikke dele alt - Når man blogger, er det lett å glemme at man ikke trenger å dele alt. La meg gi noen eksempler. Det er koselig å dele mine siste innkjøp, om det er et interessant innkjøp. Eller du vil tipse leserne dine om et bra produkt. Man trenger kanskje ikke dele at man har kjøpt seg en ny blyant. Det samme gjelder når man skal oppdatere sine lesere om hva du har gjort denne dagen. Det holder å skrive, jeg har vært på skolen, man trenger ikke skrive ned hver eneste ting som skjedde på skolen, om det da ikke skjedde noe veldig interessant. Uansett er kanskje 800 ord litt mye. 

  Får du alltid lite med kommentarer - Da kan svaret være såpass enkelt at du har valgt feil design til din blogg. Det er mange design som har et kommentarfelt hvor navnet til bloggen, navnet ditt pluss e-post ikke blir lagret. Det betyr at man må skrive inn dette for hver gang man skal legge igjen en kommentar. For å være helt ærlig, så er det ofte jeg dropper å kommentere et innlegget nettopp på grunn av dette. Jeg prøver alltid å være flink til å legge igjen kommentarer på andre sine blogger, men når jeg må skrive inn dette hver gang blir det lettere å bare droppe å kommentere. Dette er kanskje en enkel grunn, men jeg tipper at det er flere enn meg der ute som gjør akkurat det samme. Tenkte å vise dere tre bilder av kommentarfelt som ikke lagrer navn under. Kanskje dette kan være løsningen for deg for å få flere kommentarer.

  1.   2.   3.   Hva syns du om disse tipsene, noe du kan ta med deg videre ? 

 • 48

  - La leserene dine følge deg en dag, time for time. Det er alltid gøy å lese disse innleggene på andre side blogger, her kan man velge hele dagen. Eller morgen eller annet. 

  - Måneds eller ukens beste produkter, alt i fra sminke til mat. Ta å oppsummere ukens eller månedens beste produkter, alltid koselig å bli tipset om produkter eller mat for den sakt skyld. 

  - Lage et eget innlegg med hva dine lesere ikke vet om deg, ta gjerne frem både morsomme fakta om deg selv.  Jeg har selv delt en del av disse innleggene, å de blir like godt likt hver gang. Det er morsomt å lese for dine lesere, pluss at de blir enda bedre kjent med deg. 

  - Antrekket bilder, dette er noe som er veldig godt likt. 

  - Dine beste og verste egenskaper, få venner og familie til å svare på det. Dette er også en mulighet for at leserene dine, kan bli enda bedre kjent med deg. Skriv først hva du selv syns er din beste og verste egenskap, så få venner og familie til å gjøre det samme. 

  - Steder du har vært eller vil dra til, alt i fra rundt i Norge og andre land. Alle liker å lese om reiser og drømme reiser, del dine egene erfaringer og drømmer. 

  - Mat, snacks og kake oppskrifter, del med dine lesere dine beste oppskrifter. Hvem er vell ikke glad i mat, oppskrifter er alltid en sukse å dele. 

  - Hvilken sminke du bruker til fest og hverdag, dine absolutt favoritt sminke. Gjerne del hvordan produkter du ikke kunne klart deg uten, gjerne del steg for steg på din sminke rutine. 

  - DIY prosjekter, med bilder og hvordan man skal gjøre det. 

  - Dine favoritt nett steder å shoppe, gjerne skriv om flere nett sider du bruker ofte for å shoppe. Har du kommet over en nett sted som selger mye fint, del det med dine lesere. Gjerne legg med bilder og link, til hva du selv har shoppet eller ønsker å kjøpe. 

  - Lage et egent innlegg om hvordan du så ut som liten, det gjør at leserene dine blir bedre kjent med deg. Her kan man legge ut masse bilder, alltid gøy å se hvordan andre så ut når de var små. 

  - Skjønnhets tips, dette er noe alle jenter elsker å lese om. Har du noen kjempe bra tips, del dem med dine lesere. 

  - Serie tips, skriv litt om noen serier du liker og anbefaler. Her kan man også legge ut hvilkene serier du ikke syns er bra, alltid gøy å lese hva andre liker og ikke liker. 

  -  Hva er i din veske, viser leserene hva du alltid må ha i din veske.

  - Konkurranser som giveaway er alltid godt likt, hvem liker vel ikke vinne noe. Jeg syns det er kjempe gøy å melde meg på alt mulig av konkurranser, dette er også en mulighet for å gi noe tilbake til dine lesere. 

  - Bilder av din utvikling fra liten til nå, alltid gøy å se hvordan man forandrer seg opp igjennom årene. Her er det bare å legge ut masse bilder, man kan også legge ut bilder fra hver år fra du var født til nå. Dette er også en måte for dine lesere til å bli bedre kjent med deg, så la dem se den store forskningen fra du var født til hvordan du ser ut nå. 

  -  Vise hvilkene aper du har på mobilen, hva du absolutt ikke klarer deg uten. Har du kommet over noen kjempe bra appen, så del det med dine leser. Alltid gøy å lese hva slags appen andre har på telefonen sin, både når det kommer til alt i fra bilder til spill. 

  - Sminke video, både hverdags sminke og forskjellig fest sminke looker. Del med dine leser hvordan du sminker deg selv, gjerne med litt tips og triks. 

  - Lage et eget innlegg med bilder fra instagram, skrive hva du heter der også så får du nok flere følgene også. Vis leserene dine hvordan bilder du legger ut, gjerne hvordan du rediger dine bilder også. 

  - Spørsmålsrunde, la leserene dine spørre deg om hva de vil så du kan svare på det. Dette er en kjempe mulighet for at leseren dine kan bli bedre kjent med deg, når de selv får spørre deg spørsmål de lurer på. 

  - Ukens som gikk innlegg, der du samler ukens høydepunkt, nedtur, favoritt låt, ukens serie og slike ting. En liten oppsummeringen av din uke, jeg deler et slik innlegg hver mandag. 

  - Lag et eget innlegg med hva som inspirer deg til å blogg, hvor du eventuelt henter inspirasjon. Hvorfan du kommer på dine ideer, eller hvem andre bloggere som inspirerer deg. 

  - Skrive litt om hvorfor du begynte å blogge, det er alltid gøy å finne ut hvorfor man startet å blogge vis det var noen spesiell grunn. Her kan man også dele sine erfaringer med blogg, eller litt om hva du vil oppnå med din blogg. 

  - Ukens blogg, hold en konkurranse der du trekker ut to blogger du syns er best å skriver om dem på din blogg. Gjerne legg med bilder og drikke link til bloggene, skriv litt hvorfor du liker den bloggen. Det er viktig å kunne skryte litt av andre sine blogger, for det er så alt for mange som får negative kommentarer. 

  - Turn on og turn off hos menn/kvinner, hva du syns er tiltrekkende og hva du syns ikke er tiltrekkende.

  - Lag et innlegg om hvordan man blir en bedre blogger, hva du selv har lært mens du blogger for å få den bedre. Del gjerne dine beste bloggtips, slik at de rundt deg kan lære dine beste tips og triks. 

  - Favoritt filmer, tips leserene dine om de beste filmene du har sett som du vil anbefale andre. 

  - Hårfrisyrer, hvem liker vel ikke å få litt tips på fine hårfrisyrer. 

  - Hva som gjør deg glad, tris eller irritert, det hjelper leserene dine til å bli bedre kjent med deg som person. Skriv gjere et egent innlegg for hver katologi, hva gjør deg glad eller hva gjør deg irritert. 

  - Del 20 rare fakta om deg selv, eller 20 ting som ikke dine lesere vet om deg.

  Er du interessert i enda flere bloggtips som jeg har delt, legger jeg med link til noen mine andre innlegg. Som jeg har delt med bloggtips, jeg deler jo et innlegg hver uke med forskjellige bloggtips. 

  - Ønsker du flere leser til din blogg, da har jeg delt et innlegg med dere før. Der du finner 15 Facebook sider, der du kan dele dine innlegg helt gratis. Det innlegget finner du her -> FLERE-LESERE! 

  - Eller kanskje du har lyst til å lese litt tips, om bilder og redigering. Her har jeg delt alle mine beste tips og triks, når det kommer til dette. Det innlegget finner du her -> BILDER-REDIGERING! 

  - Jeg har også delt et innlegg med tips til gratis design, pluss gratis headere. Vist du vil leser mer om dette, pluss hvor du kan finner fine gratis design. Så kommer du dirkte til det innlegget, ved å trykke her -> GRATIS-DESIGN! 

  Hva syns du om mine bloggtips, fant du en ide du kan blogge om? 

 • 40

  Jeg tror de fleste som blogger kommer til å oppleve dette med å få skrivesperre. Jeg har selv opplevd dette to ganger, og jeg har ikke blogget i ett år en gang. Men trøst dere med at dette er helt normalt. Man kan ikke alltid ha den samme motivasjonen. Jeg merker forskjell fra uke til uke, til og med fra dag til dag. Motivasjonen til å skrive innlegg forandrer seg hele tiden. Men når man først får skrivesperre, så har jeg en del gode råd og tips man kan bruke. Så det tenkte jeg å dele med dere i dag. Dere har sikkert fått med dere at jeg deler en del bloggtips her på min blogg. Det er fordi jeg syns det er utrolig koselig å dele mine erfaringer og tips med dere. Som jeg sier, så lærer man mer og mer om blogg jo lengre man har blogget. Den beste erfaringen man kan få når det kommer til dette med å blogge, er å selv finne ut hva som fungerer og ikke fungerer for akkurat deg. 

  Hva gjør du når du får skrivesperre - For å være helt ærlig, så er det ikke så mye man kan gjøre når man først får denne sperren. Når du bare klarer å skrive et eneste innlegg, eller har motivasjon til å skrive. Men det finnes mange gode tips og råd man kan følge før denne sperren kommer. Disse tenkte jeg å dele med dere. Dette er tips jeg selv følger, og som har hjulpet meg masse de gangene jeg har opplevd dette. 

  Når motivasjonen til å skrive er på topp - Da er det smart å skrive flere innlegg. Når du først får den motivasjonen, bruk den for alt den er verdt. Du trenger jo ikke publisere alle innleggene du skriver med en gang. Du kan nemlig legge dem som utkast, så blir de bare liggende i arkivet ditt. Jeg har alltid flere innlegg liggende i arkivet mitt som utkast. Skulle jeg få skrivesperre igjen, så kan jeg bare gå inn å publisere et av innleggene som ligger der. Dette er også et smart tips, når man en dag ikke har tid til å blogge. De dagene du har mye blogg-motivasjon, så skriv flere enn bare ett innlegg. 

  Prøv igjen senere - Om du først har logget deg inn på blogg for å skrive et innlegg, men ikke klarer det til akkurat der og da, prøv igjen litt senere. Noen ganger er det faktisk det som er løsningen, det å få litt andre impulser, eller få hjernen til å tenke på noe annet. Gå deg en tur eller gjør noe som gjør at du ikke tenker på bloggen din. Ikke legg for mye press på deg selv til å måtte skrive et innlegg akkurat der og da. Presser du deg selv til å skrive når ikke lysten er der, blir som regel ikke det innlegget noe bra. Da er det bedre å vente til du faktisk føler at du kommer til å skrive noe bra. 

  Du trenger ikke skrive - Et annet tips når du får skrivesperre, er at man ikke trenger å skive noe akkurat da. Du kan for eksempel dele masse bilder, og på denne måten oppdatere bloggen din. Slik slipper du å skrive. Det er bare å bruke fantasien. Det finnes jo så mye annet man kan gjøre med et innlegg enn det å måte skrive. Man kan også ha et gjesteinnlegg, der en annen skriver et innlegg for deg. Her er det bare å bruke fantasien, så kommer du nok på en bra ide til slutt. 

  Aksepter at motivasjonen går opp og ned - Når man blogger så skriver man som regel ett til tre innlegg om dagen, så da kan man jo tenke seg selv at motivasjonen ikke er den samme hver dag. Og det er helt greit. Det er helt normalt at motivasjonen til å blogge svinger. Som alt annet her i livet, så kan ikke motivasjonen alltid være på topp. Det er bare et menneske som sitter bak hver blogg, og for de fleste så skjer det mye utenom bloggen. Akkurat som det også skjer mye på bloggen, så det er helt greit. 

  Fortell det til dine lesere - Ærlighet varer lengst. Når man blogger så forventes det jo at bloggen skal oppdateres jevnlig. Havner du i den situasjonen at du får skrivesperre, så del det med dine lesere. Da gir du også dem et bedre innblikk i hvorfor du ikke blogger så mye de dagene som du pleier. Alle vet at livet består av oppturer og nedturer. Dine lesere vil bli kjent med deg. Ikke bare den positive siden av deg, men også den negative. Det er utrolig mye leserne dine vil forstå, om du bare deler det med dem.   ♦ Har du noen gode bloggtips til når man får skrivesperre, hva syns du om mine tips ? 

 • 48

  Nå er det mange uker siden jeg sist hadde et innlegg med bloggtips, så nå var det på tide igjen. Jeg pleier jo å tipse dere om en del ting jeg har lært mens jeg har blogget. Noen av tipsene er det sikkert flere som kan. Men jeg synes det er koselig å tipse uansett. Denne gangen har jeg samlet opp noen punkter som jeg har tenkt på en stund. Så nå var det på tide å dele dem med dere også. 

  Skrive ned ideer - Dette punktet tror jeg er et av de viktigste. Er du sånn som meg som får ideer på alle mulige tider på døgnet, eller plutselig får en ide når du er ute å gjør noe, så er det viktig å noterer. Man tenker at det kommer jeg til å huske, men når man kommer hjem foran pc er ideen glemt. Derfor vil jeg anbefale dere alle å gjøre som meg. Jeg har et notat på mobilen som jeg har kalt bloggideer, der skriver jeg ned alle ideene jeg får. Det kan være en overskrift, eller et innlegg jeg vil skive. Dette er utrolig smart, også om du en dag ikke kommer på noe å skrive. Da er det bare å bla igjennom det du har skrevet der. Jeg har en lang liste der nå, noe som gjør at jeg har alltid noe å velge ut fra. Dette trikset har jeg brukt i flere måneder nå.

  Finn riktig skrivestil - Dette er vel et tips som kan være litt vanskelig i starten fordi man må alltid prøve seg litt frem. Finn ut hva som passer best for akkurat deg, men prøv også å tenke på hva slags lesegruppe du vil ha. Det er alltid smart med en rød tråd igjennom bloggen. Det sier seg jo selv at en som har valgt å ha en morsom blogg, skriver litt annerledes enn en som har en alvorlig blogg med sykdom som hovedtema. Men det kan være smart å ha i bakhodet å tenke over hvem du vil nå ut til. For en voksen person, vil kanskje lese noe annet en hva en tenåring vil gjøre. Det å finne sin egen skrivestil er ikke alltid like lett. Men som jeg sier, øving gjør mester.

  Enkelt bloggnavn - Hva du velger å kalle bloggen din, kan faktisk være utrolig viktig. Det sier seg selv at et kort navn, er mye lettere å huske en et langt. Tenk dere selv, kaller du bloggen din for eks mittlivsommeg88.blogg.no så er dette utrolig langt. Det er ikke lett for andre å huske når det blir for langt. Velg noe kort, da er det lettere å bli kjent igjen. Du vil jo at blogg- navnet ditt skal bli "kjent". Det er jo det som gjør at folk klikker seg inn på bloggen din igjen. Så tenk enkelt. Det enkle er ofte det beste. 

  Skriv om ting du selv ville ha lest om - Dette punktet er kanskje litt lett å glemme, men dette er noe jeg selv har brukt mye. Når jeg velger hva jeg skal skrive om, så prøver jeg å bytte om rollene. Jeg ser ikke meg selv som blogger, men som en leser av min egen blogg. Dette høres kanskje rart ut, men er utrolig smart. Ville du selv brukt tid på å lese det du skal til å dele? Hvis du klarer å gjøre dette, så kan du få en enda mer spennende blogg. Det er lite poeng i å skrive 800 ord om at du var på skolen i dag, om dere skjønner hva jeg mener. Men er det er langt tøft innlegg, som jeg deler en del av, da går det an å skrive mere. Men da må det være noe interessant. Du må gi leserne dine en grunn for å lese et langt innlegg. 

  Finn din rytme - Etter hvert som du har blogget en stund, så blir leserne dine vant med når du poster innlegg. Det er viktig å oppdatere jevnlig, for ingen orker å lese en blogg fast som oppdateres en gang i uken. Finn din egen rytme, hva som passer beste for akkurat deg. Når man først har valgt å blogge, så forventes det på en måte at den skal bli oppdatert jevnlig. Tenkt deg selv at du går inn på en blogg, så er det siste innlegget som har blitt postet det du leste i går, da gidder du jo ikke lese det igjen. Om du prøver å besøke denne bloggen på nytt dagen etter igjen, og det fortsatt er det samme innlegget du leste for to dager siden, da er det ikke sikkert man gidder å gå inn på den bloggen igjen. Jeg tror ikke det er mange som gidder å lese det samme innlegget flere ganger. Så det er lurt å tenke på å gi leserne dine noe nytt jevnlig. Man trenger ikke blogge 3 ganger om dagen som jeg gjør. Men en gang om dagen burde man klare.


   

  ♦ Håper det var noen nyttige tips for deg, gjerne gi meg din mening om disse tipsene ?

 • 38

  Da var det klart for enda flere bloggtips fra meg. Den siste tiden har jeg delt et innlegg i uken om forskjellige bloggtips. Dette har blitt godt likt, så derfor tenkte jeg å fortsette, så lenge jeg har noen nye tips å komme med. I dag vil jeg gi litt råd og tips om blogg-design, for det er vel et av de spørsmålene jeg får mest av. Derfor tenkte jeg å lage et eget innlegg om dette. Jeg håper dere finner noen gode råd her som dere kan ta med dere videre. Kanskje noen til og med kan lære seg noe nytt. 

  Valg av design - Det finnes så utrolig mange design til blogger, og noen ganger kan det være litt vanskelig å velge hvilket du burde velge. Mitt beste tips til deg, er å finne et design som passer deg best. Tenk på at du ikke skal bli lei av det med det første, for det kan være smart å ha samme design over lengre tid. Dette på grunn av at det blir et kjennetegn på din blogg. Bytter du design hele tiden, kan man fort bli litt forvirret, og lure på om er dette samme blogg. Så derfor velg et design som du vet du ikke kommer til å gå lei med det første. 

  Det finnes mange gratis design - Håper ikke jeg tråkker noen på tærne nå, men man trenger faktisk ikke kjøpe seg et fint design. Jeg vet at det er mange som selger forskjellige design, men dette er noe man egentlig ikke trenger å bruke penger på. Søker du opp gratis blogg-design på google, får du opp utrolig mange forskjellige. Mitt design var helt gratis, og noe jeg fant på google sammen med mange andre fine design. Det er så utrolig mange fine som faktisk er gratis. Det er bare det å vite at det faktisk finnes uten å måtte betale for det. Vet du sånn cirka hvilke farger du ønsker, så kan du søke opp gratis design til blogg + fargen du ønsker. Da får du opp flere alternativ nettopp i fargen du selv måtte ønske. 

  Lær deg det du må vite - Det er lett å velge seg et design, for så å glemme å lese om selve designet. Som hvor stor skal hederen være, hvilken bredde er innlegget osv. For å så lage en header som passer perfekt. Dette forandrer seg fra design til design, det samme gjelder størrelsen på selve innlegget. Likeså hvor store bilder du skal laste opp for at de skal bli like store som resten av innlegget. Bruk litt tid på å lese og lære deg selv de små tingene, for det har faktisk mye å si. Det ser så mye proffere, renere og finere ut. Det er de små tingene som kan heve bloggen din utrolig mye. 

  Hvordan legge inn et design - Når du har funnet det designet du ønsker, er det ikke alltid like lett å vite hvordan man skal legge det inn. Men det er et punkt som heter avansert design, som er rett under den vanlige design- knappen. Der kommer det opp flere punkter hvor du skal sette inn de forskjellige kodene. Det er viktig å huske at når du bruker avansertdesign, så kan du ikke bruke den vanlige designbyggeren. Da nullstiller du nemlig det andre du har lagt inn. Ettersom det ikke er så lett å forklare dette, legger jeg med link til en annen blogger som er kjempeflink til å forklare i en film hvordan du legger inn design. Jeg anbefaler dere å se denne. Det var slik jeg lærte det. Video der du blir forklart hvordan du skal gjøre dette, finner du ved å trykke her -> SETTE INN DESIGN 

  Hvem lager gratis bloggdesign - Det er faktisk veldig mange som lager gratis design til blogger, men jeg tenkte å legge med noen linker. Jeg synes disse er best på akkurat dette. De pleier å legge ut mange forskjellige design. Her har man mye man kan velge imellom. Her finner dere en del linker til dette, så slipper dere å søke opp på google, for jeg har gjort det for dere. Det er bare å trykke på de forskjellige navnene under for å komme til gratis design som de har lagt ut. 

  LAGER GRATIS BLOGGDESIGN: 

  - INA ANJUTA 

  - ELISE BJØRNSTAD 

  - KATRINE ÅSTORP HEGGERISET 

  - TONJE MÅGERØ

  - MARIE 

   - MISSINDECISIVE 

  Hvem lager gratis header - Som jeg har tipset dere om før, så er det fineste  Viktoria Lysø som er best på dette. Hun har laget alle headerene jeg har hatt. Hun har også laget den jeg har nå. Hun er kjempesnill og hjelper de som spør henne om det. Hun gjør det gratis, og det eneste hun vil ha tilbake, er at det står at det er laget av henne i hjørnet, noe det så absolutt er verdt. Hun er kjempeflink, og jeg blir like imponert hver eneste gang. Trenger du en ny header, så kan du ta et titt på innlegget hennes der hun deler hvordan du kan kontakte henne på her -> GRATIS-HEADER

  ♥ Håper dere liker tipsene, jeg deler masse bloggtips. Jeg har faktisk delt et innlegg i uken, den siste tiden. Så vist du vil holde deg oppdatert på alle mine bloggtips, kan du like min Facebook side her -> LISA-RORVIK 

 • 44

  Etter som bilder er en stor del av å blogge, har jeg lyst til å dele mine beste tips og triks med dere. For etter å ha blogget en stund, har jeg plukket opp masse gode tips som hjelper meg å ta bra bilder med god kvalitet. Etter å ha blogget i flere måneder, har jeg også lært meg hemmeligheten bak lyse bilder. Når på dagen det blir finest, og litt sånne små tips som jeg tenkte jeg skulle dele med dere. Det er utrolig mange som kun ser på bilder på bloggen din. Derfor er det viktig å ha litt fokus på dette. Pluss at en blogg med gode bilder ser mer profesjonell ut. Det er lettere å lese innlegg med masse fine bilder. Alle disse tipsene jeg deler med dere, er ting jeg har lært med tid. Så jeg tenkte at dere skulle slippe å bruke tid på å finne ut dette. 

  Hvilken tid på dagen er det best å ta bilder - Jeg tar de fleste bildene mine rundt tolv på ettermiddagen eller kanskje noen kaller det for morgen. Dette gjelder både bilder av meg selv, og også bilder av alle oppskriftene jeg deler med dere. Det kommer selvfølgelig litt an på været, men som regel blir det perfekt lys. Kanskje ikke så veldig mange av dere tenker over når dere tar bilder, men naturlig lys har mye å si for et bilde. 

  Utstyr du burde ha - Jeg selv har et speilreflekskamera som er utrolig dyrt å kjøpe i butikken. Jeg har kjøpt mitt brukt på Finn, til rundt 600kr. Jeg var utrolig heldig som kom over akkurat dette kameraet, for det er vært mye mer. Pluss at det var lite brukt. Så det er et godt tips til dere bloggere som ikke har råd til kamera til flere tusen kroner. Sjekk Finn, der kan du finne mye bra. Pluss at jeg har en kameraveske, slik at jeg alltid får beskyttet kameraet når jeg tar det med meg, eller når det ligger hjemme, pluss et lokk over linsen. I tillegg har jeg også et kamerastativ, noe som er helt genialt når du tar de fleste bildene dine selv. Dette kan du også finne på Finn, men jeg var heldig å fikk låne et av et familiemedlem. 

  Bildekvalitet - Det går fint an med mobilbilder en gang i ny og ne. Men bruker man kun mobilbilder, så kan det fort gi dårlig kvalitet på hele bloggen din. Blider med god kvalitet er faktisk veldig viktig på en blogg. Det ser både fint og profesjonelt ut. Bilde-kvaliteten har faktisk utrolig mye å si på en blogg, mye mer enn det man selv tror. Spesielt siden det er flere som kun ser på bilder. 

  Bilde størrelse - Dette punkte har jeg nevnt til dere før også, men nevner det igjen. Siden det er et av de viktigste punktene, dette med bildestørrelse. Bruk litt tid på å lær deg å kjenne ditt eget design og hvor store bildene dine skal være. Slik får du den riktig bildestørrelsen når du skal poste et innlegg. Jeg ser så altfor ofte bloggere med enten for store bilder eller for små. Begge delene ser veldig rotete ut. Når du kun ser en liten del av er bilde, eller når bilde er altfor lite i forhold til teksten, så ser ikke det bra ut. Så her er det vitktig å lære seg hvordan designet ditt er. Det er veldig forskjell fra blogg til blogg. Men bilder i riktig størrelse ser bedre ut. 

  Lyse bilder - Det å ha lyse bilder på en blogg skaper faktisk mer oppmerksomhet. Tar du bilder rundt kl 12:00 på ettermiddagen, så får du lyse fine bilder. Lyse bilder skaper ikke bare mer oppmerksomhet, men gjør også hele bloggen finere. Jeg bruker selv en app som heter fotorus, som er gratis i AppStore. Den appen har kjempefine filtere. Jeg bruker nesten alltid et filter som heter beauty. Det gjør bildene lysere. Man kan selvfølgelig bruke det programmet som passer deg best. Men ha i bakhodet at lyse bilder kan gjøre det lille ektra for din blogg. 

  Redigering av bilder - I tillegg til den appen jeg bruker, er jeg veldig glad i å bruke picmonkey.com. Dette er et bra redigeringsprogram, hvor man kan få fjernet litt kviser og slike ting. I tillegg kan man gjøre bildene skarpere og lysere. Programmet har også mange fine skriftvarianter. Jeg bruker mest appen fotorustil å legge på bildetekst og lage kolasjer. En viktig ting å huske, er at man ikke har lyst til å overredigere bildene sine. Men å fikse på litt småting, som lys, fjerne kviser, beskjærer bilder etc. gjør bildene finere. 

  Litt smarte tips - Det kan også være lurt å tenke på hva som er i bakgrunn når du tar et bilde. Ser det rotet ut, tar det bort hovedfokuset på bildet. Bilder tatt ute kan bli kjempefine. Detaljer på et bilde har også mye å si. Når jeg deler nye oppskrifter, tenker jeg alltid på hvordan dette vil se best ut. Jeg varierer mye med vinkler og beliggenhet når jeg tar bilder. Små detaljer kan gjøre utrolig stor forskjell. Det å ha litt ektra pynt kan  gjøre en kjempestor forskjell. Når jeg nevnte dette med vinkler, så mener jeg at du bør ta bilder fra forskjellige retninger. Alt fra høyre side, vestre side, ovenfra og rett frem.  ♥ Hva syns du om tipsene mine, noen du selv bruker ? 

  ♥ For å holde deg oppdatert på alle bloggtips jeg deler, kan du like min Facebook side her -> FACEBOOK 

 • 30

  Som dere sikkert har fått med dere, så pleier jeg ofte å dele bloggtips med dere. Har faktisk begynt på enda et nytt innlegg, med masse gode bloggtips. Men i dag hadde jeg lyst til å lære dere, hvordan dere lager en link om til tekst. Etter at blogg gjorde noen oppdateringer, så har jeg lenge gått å lurt på hvordan jeg skulle gjøre dette. Jeg lærte meg dette selv for noen uker siden, å tenkte det var på tide å dele dette med dere også. Sikkert flere som meg der ute, som ikke har lært seg dette. Så jeg skal prøve å forklare så godt jeg kan, slik at dere forstår. Dette passer perfekt til ukens blogg, Konkuranser, eller linke til din egen Facebook side, nettsider, linker til produkter og slike ting. Dette er et hjelpe verktøy som gjør at du ser mer proff ut, pluss at det blir finere og renere i innlegg. I steden for å bare kopiere inn en hel link, så jeg skal forklare med steg og bilder. 

  1. Det første du må gjøre er å finne linken du vil ha, om det er et blogg innlegg, Facebook side, hjemme side eller hva du måtte ønske. Så åpner du et nytt vindu, der du skriver hvilken side du vil linke til. Over ser dere at jeg har valgt et innlegg fra min egen blogg, som jeg vil linke til i et nytt innlegg. Det du gjør er at kopiere hele linken, slik du ser på bilde. 

  2. Så skriver du det du vil i innlegget, som dere kan se på bilde over. Jeg liker å bruke TRYKK HER, når jeg skal linke. 

  3. Når du har bestemt hvilken ord du vil linke, så marker du det orde du vil bruke. Når jeg bruker TRYKK HER, så er det det jeg må markere. 

  4. Så finner du dette merket jeg har laget en rød pil til, det er nr 8 i verktøy linjene din. Rett under der du skriver overskrift, å i øverste linje. 

  5. Når du trykker på det merke, så kommer denne ruten opp. Som dere ser på bilde over, da vet du at du har trykket riktig. 

  6. Så limer du inn den kopierer linken du øsnker, linket til orde TRYKK HER. Så trykker du OK, så er du ferdig. 

  7. Så vil det ordet du valgte bli blå, med en blå sterk under. Som dere kan se på bilde over, har jeg nå fått inn linken til orde TRYKK HER. 

  Er du interessert i enda flere bloggtips jeg har delt, legger jeg med link til noen andre innlegg også. 

  ♥ Flere lesere til din blogg, her har jeg delt 14 Facebook grupper du kan dele innlegget dine i. Helt gratis reklame for deg selv, TRYKK HER!  

  ♥ 6 smarte tips til deg som blogger, gode råd og tips til alle bloggere. Det innlegget finner du her -> TRYKK HER! 

  ♥ Slik får du flere lesere + bloggtips. Enda et innlegg med masse gode tips, det kan du lese her -> TRYKK HER! 

 • 16

  Et smart tips å kunne, når du er en blogger. Er det at det finnes mange facebook grupper, der du kan dele dine egne innlegg. Altså du reklamer for deg selv, slik at du kan få flere lesere. Jeg har delt dette tipset med dere før, men da hadde jeg ikke kommet over så mange grupper som det jeg har nå. Så da tenkte jeg at dere skulle slippe, å lete på facebook etter de forskjellige gruppene. Så jeg legger med link, til alle gruppene jeg har funnet. Dette er veldig smart å kunne, når man selv blogger. For hvem vil vel ikke nå ut til flere, her er det kun å trykke på linjene under. Så kommer du til de forskjellige gruppene, de fleste er lukket grupper. Noe som vil si at du må spørre om å bli medlem, men det pleier ikke ta lang tid før noen godtar din forespørsel. 

  Det beste med dette, er at det er helt gratis reklame for din egen blogg. Jeg vet at man kan kjøpe shoutout på blogg, der du må betale for at innlegget ditt skal bli mer synlig. Så dette er et supert tips, for dere som vil reklamere for bloggen deres. Men ikke vil bruke så mye penger på det, håper dere liker tipset mitt. Så under her finner dere 14 facebook grupper, dere kan dele deres egne innlegg på. Den første gruppen jeg har lenket til, er jeg administrator for. Der bytter jeg på hver dag, med å feste nye innlegg. Ikke bare mine egen som de fleste på de andre gruppene gjør, men jeg bytter på slik at alle for den muligheten! 

  ♥ https://www.facebook.com/groups/353533001405642/?ref=bookmarks

  ♥ https://www.facebook.com/groups/294309990620737/?ref=bookmarks

  ♥ https://www.facebook.com/groups/344414012258856/?ref=bookmarks

  ♥ https://www.facebook.com/groups/bloggmatch/?ref=bookmarks

  ♥ https://www.facebook.com/groups/365735143456300/?ref=bookmarks

  ♥ https://www.facebook.com/groups/381408721956547/?ref=bookmarks

  ♥ https://www.facebook.com/groups/556032487752506/?ref=bookmarks

  ♥ https://www.facebook.com/groups/407914946051212/?ref=bookmarks

  ♥ https://www.facebook.com/groups/196853520404502/?ref=browser

  ♥ https://www.facebook.com/groups/364729090217339/?ref=browser

  ♥ https://www.facebook.com/groups/331101693676954/?ref=browser

  ♥ https://www.facebook.com/groups/blogglesere/?ref=browser

  ♥ https://www.facebook.com/groups/408941662547486/?ref=browser

  ♥ https://www.facebook.com/groups/1458035337812951/?ref=browser

  Pluss enda et lite tips, vis dere vil få med dere alle mine tips. Pluss masse konkurranse, å det jeg deler hver dag. Kan dere like min egen Facebook side, for der proster jeg alle innleggene mine. Så vist dere vil få med dere det, så lik min Facebook side for min egen blogg. Har dere ikke likt den, kan dere trykke her for å komme direkte til den -> facebook.com

                                          

 • 64

  Sett pris på leserene dine - Dette er noe av det viktigste man må gjøre når man er en blogger. Det å bruke tid på å svare på kommentarer er kjempe viktig. Hvem gidder vel å bruke tid på legge igjen en kommentar på en blogg, når de ikke får svar. Jeg vet det er flere som tenker som meg når det kommer til dette. Får man ikke svar på kommentarer, skjer det at ofte folk ikke gidder å kommenter igjen. Pluss at mange da lar være å lese bloggen din. Det er viktig å gi tilbake til dine lesere.  

  La folk ha sin mening - Dette kan være vanskelig å akspetere. Når du blogger, må du regne med at ikke alle mener, liker og synes det samme som deg. Skriver man et innlegg, må man alltid ha i bakhodet at vi alle er forskjellige. Det er umulig å tilfredsstille alle der ute. Jeg har sagt fra dag en, at på min blogg kan alle få si sin mening. Dette fordi jeg ønsker at mine lesere må få uttrykke sine meninger. Om noen er uenig meg, så er det helt greit. Men det jo også begrensninger. Det er en ting å si sin mening, noe helt annet er det å være frekk.  Men jeg liker de bloggene der det er greit å ha sine egne meninger. 

  Forberede innlegg - For meg er nok dette lettere enn for andre, siden jeg er sykemeldt. Dette gir meg tid hver dag til å blogge. Når du har en blogg, så er det på en måte forventet at det skal være et nytt innlegg hver dag. Man mister faktisk lesere av å ikke oppdatere bloggen sin. Få vil lese det samme innlegget flere ganger. De fleste forventer på en måte at det skal være noe nytt når de klikker seg inn. Så for dere som ikke har mye tid til overs, de dagene dere har litt fri, sett dere ned og gjør klar noen innlegg. Det kan være smart å alltid ha noen innlegg liggende, slik at de dagene du ikke har tid til å skrive, allikevel har noe legge ut. For dere som ikke har mulighet til å være i nærheten av en pc, så kan man faktisk programmere på forhånd når innlegget skal legges ut. Dermed blir innlegget lagt ut. Dette er kjempesmart, noe jeg selv bruker hele tiden. 

  Vær deg selv - Noe av det viktigste med å blogg, er å være seg selv. Ha tro på deg selv. Man skal ikke trenge å late som om man er noen annen enn den man faktisk er. For du er bra nok, akkurat som du selv er. Så her er det bare å være seg selv. Vi er alle forskjellige, og det er jo akkurat det som gjør bloggen din til din. Ikke vær så opptatt av hva andre legger ut, eller hva som er de store temaene denne uken. Bruk heller tid på det du brenner for.

  La deg inspirere, men ikke kopiere - Det er helt greit å finne inspirasjon fra andre sine blogger, men jeg syns det ikke er greit å kopiere. Noen innlegg går igjen på flere blogger, og det er helt naturlig. Sånn som ukens blogg, uken som gikk og andre innlegg. Selv med samme utgangspunkt, kan du fremdeles gjøre det til ditt eget. Men jeg syns det er frekt å kopiere andres innlegg. Da snakker jeg om stjele det noen andre har skrevet og laget. Det er flere hundre tusen blogger, noe som gjør det naturlig at det kommer innlegg som handler om det samme. Det skjer jo, uten at man faktisk har sett at andre har skrevet nesten det samme. Man kan ikke få meg seg alt som blir skrevet, men ikke kopier andres innlegg bevisst. 

  Blogg skal være gøy - Det merkes faktisk om man blogger kun å blogge. Det gjør noe med hele innlegget og generelt hele bloggen. Du finner fort ut om det å blogge er noe som passer for deg. Man kan alltids slutte. Jeg blogger fordi jeg synes det er kjempegøy, noe jeg håper gjenspeiler seg igjennom hele bloggen min. Blogging tar mye tid, mere enn de fleste tror. Så om det ikke passer deg, bruk da heller tid på det som gir deg en positiv opplevelse. Livet er for kort til bruke til på noe som ikke gir deg noe tilbake.

  ♥ Her får dere enda flere blogg tips av meg, jeg elsker å kan dele mine erfaringer med dere! 

  ♥ Ukens blogg konkurransen min finere dere i innlegget under dette, eller dere kan trykke her for å komme direkte -> konkurrans

 • 46

  Sjekk hvordan designet ditt i kommentar - feltet ser ut. Det er flere design som går igjen hos veldig mange. Der navn og alle opplysningene du må oppgi vises for at man skal vite at det er deg som har lagt inn en kommentar. Om det ikke blir lagret, må man skrive det inn hver eneste gang man kommenter. Flere ganger har jeg droppet å kommentere når opplysningene ikke lagres. Jeg vil tippe at det er flere som tenker som meg, så dette er lurt å sjekke. Jeg har sett at det ofte går igjen rundt tre design, der opplysningene ikke lagres. Sjekk opp dette. Det kan hjelpe deg å få flere kommentarer. 

  Tenk på innhold ikke klikk - Det viktigste med en blogg, er å få et forhold til sine lesere. Det å skrive bra innlegg, er mye viktigere enn hvor mange klikk du får. Jeg skal innrømme at jeg hadde en liten periode der jeg ble helt oppslukt i antall lesere. Jeg tror de fleste som blogger, går igjennom en slik periode. Heldigvis fant jeg ut etter en ukes tid, at dette ikke har noe å si. For meg er det mye bedre med faste lesere som jeg får et forhold til. 

  Ikke gi opp - Det å skal bygge opp en blogg tar tid. Den ene dagen har du mange lesere, neste dag har du nesten ingen. Det er helt normal. Tenk på at de fleste topp-bloggerne har blogget i godt over 5 år. Det tar tid å få faste lesere. Man må bare ikke gi opp. Ha tro på deg selv så kan du lykkes. En annen ting er dette med å få navnet sitt kjent. Det er ingen tvil om at mange av de som er på topp-listen enten har vært med på et tv program eller kjørt et pr stunt. Jeg synes det er bedre å faktisk bygge deg opp selv. Ja, det tar nok mye lengere tid, men det er helt greit. 

  Skrive om noe du kan - Jeg har ikke tall på hvor mange innlegg jeg har lest, der personen kun har skrevt om et tema som er interessant, men ikke har hatt kunnskap om emnet. Jeg har kommet over blogger som blant annet omhandler min sykdom, uten å kunne noe eller ha erfaring om den. Dette virker nok litt dumt, og er veldig synlig.

  Finn ut hvem som er dine lesere - For å få til en god blogg som leserne dine vil komme tilbake til, er det lurt å bruke litt tid. Hvem er din målgruppe? Hvem er dine lesere, hvordan fant de bloggen din. Hva vil de se mer av, hva syns de ikke er så spennende å lese. Kunnskap er makt. Man vil jo tilfredsstille sine lesere om man kan si det slik. Et annet tips er å faktisk gå over leser-antallet ditt noen uker tilbake. Finn ut hvilkene dager du hadde mange lesere. Hva postet du da. Hva er det leserne dine tiltrekkes av? Jo mer du vet om det, jo lettere er det for deg å lykkes. Det å bygge seg opp en lesegruppe Tar både tid og energi. Husk at det er de faste leserne du får som kan gjøre bloggen din større. 

  Bruk tid på å finne ut hva når, hvor mange og hvor du kan dele dine innlegg - Det å finne ut hvilke tider du burde poste innleggene dine, kan hjelpe deg. Når er det flest mulig på Nettet. Når man går inn på en blogg, så forventer man på en måte at det skal være et nytt innlegg der. Man har jo lyst til å lese noe nytt. Man orker jo ikke lese eller se på de sammen bildene en gang til. Det å finne ut hvor mange innlegg du burde dele hver dag, er også medvirkende til det å lykkes med en blogg. Her går det på det som jeg har nevnt, man vil ikke lese det samme innlegget en gang til.

  Sosiale medier kan være til stor hjelp for å få bloggen din mere synlig. Det finnes mange Facebook-grupper man kan dele innleggene sine på. En annen ting er å lage en egen Facebook side for din blogg der du kan dele alle innleggene du poster. Slik kan dine lesere få en oppdatering når du har postet noe nytt. Det er også smart med Instagram, Snapchat eller andre sosiale medier hvor du kan poste ting og dermed få navnet ditt mere kjent. Jo mere du markedsfører deg selv, jo raskere blir navnet ditt "kjent" for andre. 

  Fakta om ditt eget design - Når du velger designet du vil ha på bloggen, må du også lese opplysningene som er oppgitt. Når det gjelder bilder, så ser det mye finere ut, når bildene er i den størrelsen som resten av innlegget blir. Jeg synes alt for mange laster opp bildene i feil størrelse. Riktig størrelse gjør at det ser mer proft ut. Til sist, det kan også være lurt å forhåndsvise innleggene dine før du poster dem. Da får du full oversikt over  hvordan de blir seende ut.

  ♥ Ukens blogg konkurransen min finner dere i innlegget under, eller så kan dere trykke her. For å komme drikte til det innlegget, der dere kan melde dere på -> lisarorvik 

 • 28

  I dag tenkte jeg å dele med dere en hemmelighet jeg leste på en annen sin blogg, nemlig dette med å skaffe seg sponsorer. Jeg personlig har ikke vært ute etter mange sponsorer, men jeg har noen. De jeg har fått har faktisk kontaktet meg, å spørt om et samarbeid. Minus Noka som jeg kontaktet selv, får å spørre om et samarbeid. 

  Men uansett vis du er ute etter sponsorer, så trenger man ikke bare sitte å vente på at noen tar kontakt med deg. Er det noe du vil bli sponset av, så send en mail til dem. Det verste svaret du kan få er nei, så da er det jo vært et forsøk. 

  De viktige punktene du burde ha med i e-mailen: 

  ♥ Navnet ditt, fornavn og etter navn. Gjerne skriv ned alder og kjønn. 

  ♥ Litt om deg selv, hva du blogger om. Hvilkene temaer du blogger mye om, å hva som intriserer deg. 

  ♥ Du burde også ha med hvor mange unike lesere du har hver dag, ta gjennomsnitt på en uke. Du kan også skrive ned hvor mange side avvisninger du har, altså hvor mange som klikker seg inn på bloggen din hver dag. 

  ♥ Hva bloggen din heter, legg gjerne med link dirkete til din blogg. 

  Noen viktig punkter du burde tenke over: 

  ♥ Skrivefeil, sørg for at mailen du sender ikke har skrive feil. Det er mange som slutter å lese en Mail bare fordi det er skrivefeil, så ikke havn i den fella. 

  ♥ Hver hyggelig og snill, tenkt på hvordan du presenterer deg selv. Hver flink til å svare fort, ikke la det gå en uke i mellom hver gang du svarer sponsorene. 

  ♥ Ikke ha for lang eller for kort mail, viktig å finne den mellom tingen. 

  Eksempel på mail.

  Hei mitt navn er Lisa Rørvik, jeg er en jente på 21 år. Som blogger på www.lisarorvik.blogg.no, jeg er for tiden på utkikk etter sponsor eller samarbeidspartnere. Jeg er både på interessert i produkter til meg selv, og produkter til konkurranse. 

  Bloggen min handler om sminke, sykdom, helse og mat. Jeg har xxx unike lesere og har xxxx side anvisninger hver dag. På instagram har jeg xxxxx følgene og på min Facebook side har jeg xxx.

  Så vist dere er ute etter et samarbeid, ta gjerne kontakt. 

  Så legger dere med direkte link til bloggen deres, dere kan også legge med link til Facebook siden deres og instagram profilen deres. Vis dere også har en del følgene der, får sponsorene er ut etter å se hvor mange du kan nå ut til med dem sitt produkt. 

  Avslutt mailen med mvh Lisa Rørvik ( altså ditt eget navn )