lisarorvik - Mitt navn er Lisa Slaaen Rørvik, jeg er 22år. Jeg kommer til å blogge om min kampen om å bli frisk, fra en alvorlig spiseforstyrrelse som heter anoreksia. Jeg deler også mange sunne oppskrifter, jeg har også en stor lidenskap for trening.
Instagram Facebook Lisa.rorvik@hotmail.com

26

God lørdag til dere alle, her har dagen startet for en del timer siden. Etter som jeg skal feire bursdagen min i dag, har jeg allerede begynt å vakse leiligheten. Etter som det enda er litt kaos her, så skal jeg vise dere bilder av hvordan jeg har pyntet. Litt senere i dag, når jeg er ferdig med å vaske og rydde. Men jeg har jo nevnt kort, at jeg har jobbet med enda et DIY - prosjekt. Som jeg endelig ble ferdig med, så da må jeg jo dele resultatene med dere. Jeg ble personlig veldig fornøyd, dette skal bli en gave til min fantastiske mamma. Det jeg har brukt er egentlig blomster vaser, men disse har bare blitt liggende i skapet. Så da tenkte jeg at jeg kunne bruke dem til noe annet, siden de ikke blir brukt slik de var. Så her skal dere få resultatet, av hvordan disse ble til slutt. 

Etter som jeg har brukt samme metode, som jeg brukte på en annet DIY - prosjekt jeg har delt med dere. Så tenkte jeg bare å linke til det, siden der forklarer jeg vedlig bra hvordan man gjør dette. Men bilder og tekst, det eneste man må tenke litt på. Er at når man bruker glass, er det viktig å være nøye med hvor mye lik du tar på. For du vil helst ungå at det er masse lim, uten for dekorere ditt. På dette DIY - prosjekte jeg linker til, har jeg brukt is bokser. Som jeg også pyntet med de samme serviettene, som jeg har brukt denne gangen også. Hele fremgangsmåten, med bilder og forklaring finner du her -> HVORDAN LAGE DENNE DIY! ♦ Hva syns du om dette DIY - prosjekte, og hva syns du om resultatet? 

♦ Jeg deler en del DIY - prosjekter her på min blogg, vist du vil få med deg alle de. Så kan du like min Facebook side, for der poster jeg alle mine DIY - prosjekter. Den siden finner du her - FACEBOOK-LISA! 

 • 46

  Da var det endelig på tide å dele enda et DIY- prosjekt med dere, dette er noe jeg begynte på før jeg dro på ferie. Som ble litt glemt når jeg kom hjem, men endelig kom jeg på det. Det er nok flere en meg, som egentlig pleier å kaste doruller. Så jeg ville prøve å gjøre noe med alle disse, å jeg syns resultatet ble ganske så fint. De ble gjort om til bord pynt, dette er jo en genial måte å bruke noe som egentlig bare skal kastet. Pluss at dette er helt gratis, for bord pynt kan være ganske så dyrt. Så her får dere mulighet til å bruke gjenbruk, å bord pynt helt gratis. Jeg skal forklare dere hvordan dere gjør dette, steg for steg under. 

  1-2) Det første du gjør, er å klemmer dorullen sammen. Slik at den blir flat, så måler du opp ønsket lengde. For å så tegne en sterk på begge sidene, slik at du får samme størrelse og at de blir like tykke. Så klipper du den opp, der strekene går. 

  3-4) Jeg fikk fire biter, men man kan lage de tynnere eller tykkere om man ønsker det. Så tar du lim på den nederste delen, som dere kan se jeg gjør på bilde. 

  5-6) Så fester du to biter sammen, slik at ende møter hverandre. Så klemmer du de sammen, som dere ser ganske tydelig på bilde. 

  7-8) Så gjør du det samme, fester litt lim i enden på tre stykker til. For å så sette dem sammen, slik at du får dette mønsteret. Jeg bruker 5 deler, for da ble det en form som ligner på en blomst.   Så lar du disse tørke, så er de klare til å brukes. Jeg syns det var finest å legge disse på midten av borde, men her er det bare å bruke fantasien. Gjør set du selv syns blir det fineste, legger meg litt bilder av resultatet. Så dere kan se hvordan jeg skal bruke disse, dette blir pyntet på bordet mitt til helgen. For da skal jeg nemelig ferie bursdagen min, å jeg har ikke så god råd. Derfor er dette trikset helt genialt, det ee gratis å blir kjempe fint syns nå jeg. For dere som ønsker en annen farge, så er det bare å bruke maling eller spray boks med farge.  ♦ Hva syns dere om dette DIY - prosjektet, ble det ikke fint? 

  ♦ For dere som vil få med dere alle mine DIY - prosjekter, så kan du like min Facebook side. Der poster jeg alle mine innlegg, så når det kommer et nytt DIY - prosjekt. Så blir det postet der, for å komme dirkte til min Facebook side, trykk her -> FACEBOOK-LISA! 

 • 50

  Endelig var det på tide å dele et nytt DIY prosjekt med dere, jeg er veldig glad i bruke gjenbruk. Denne gangen ble det iskrem bokser, jeg er nok ikke den eneste som spiser is nå som det er sommer. Så de fleste har nok noen sånne bokser hjemme, eller kanskje du bare kaster dem. Disse er jo helt geniale, faktisk bokser med god kvalitet. Vi bruker de til alt mulig her hjemme, både til å ha medesiner i, eller annet i skapet. Vi bruker de også til å ha mat i, som skal fryses eller oppbevares i kjøleskapet. Men jeg syns ikke de boksene er så fine, derfor ville jeg prøve meg på å få dem fine. Jeg ble kjempe fornøyd med resultatet, derfor vil jeg dele dette med dere også. Jeg forklarer under med bilder og tekst, på alle bildene kan dere se et tall samme som i teksten. Så tallet i teksten der jeg forklarer, høre med det tallet på bilde. 

  1 & 2 - Det første dere må gjøre, er å skrape bort merket som er på boksen. jeg brukte baksiden på en skarp og tynn kniv, når du først får inn teknikken. Så går dette kjenne fort, du vil at den skal se ut slik dere ser på bilde med tallet to. 

  3 & 4 - Som dere ser har jeg gått for en serviet med blomster, da klipper jeg ut de blomstene og bladene jeg vil bruke. Dette gjelder for alle andre Servitter også, klipp ut det mønsteret du selv ønsker. Det er viktig å gjøre det nøye med en gang, for det beste resultatet, så deler du servitten. Alle servietter har tre lag, du skal kun bruke det lage med mønster. Klipp ut flere blomster, heller ha for mye en for lite. 

  5 & 6 - Når du har alle en del utklippet mønster, finner du frem en malepensel og decoupage-lim ( for kjøpt på europris til 39kr ). Så tar du å smører ut litt lim, der du ønsker å ha mønster. 

  7 & 8 - Så fester du mønsteret forsiktig på med en gang, der du har smart ut lim. Det er lurt å starte på en side, å jobbe deg rundt. Det skal kun brukes lim, der du skal ha mønster. Etter du har fått på alle de utklippet mønsterene du ønsker, så skal dette tørke over natten. Dagen etter når det er tørr, skal du påføre et tynt lag med det samme limet. Over alle steder der du har mønster ( altså i dette tilfelet alle blomstene og bladene), da blir de nemlig glasert, å beholder seg kjempe bra. Limet er hvit, men blir gjennomsiktig når det tørker. Så lar du det siste lage tørke, så er den ferdig. 

  Denne metoden elsker jeg å bruke, jeg legger også med noen bilder under her. Av bokser jeg har laget på samme metode, de er laget av iPad esker. Denne metoden kan man også bruke på glass, det kommer ut enda et DIY prosjekt. Der jeg bruker denne metoden på glass, men er ikke helt ferdig med de enda. Så det skal jeg dele med dere til uken, håper dere liker DIY prosjektet. Har dere noen spørsmål, så er det bare å legge igjen en kommentar med det. Så skal jeg svare så godt jeg kan. Man kan bruke hvilken som helt serviet man måtte ønske, men et tips er å velge en serviet med klart trykk og sterke farger.

  ♥ Hva syns du om resultatet, kunne du tenkt deg å prøve ut dette? 

  ♥ For å holde deg oppdatert på enda flere DIY prosjekter, pluss når jeg skal bruke denne metoden på glass. Kan du like min Facebook siden, der poster jeg alle mine innlegg den finner du her -> FACEBOOK-LISA! 

 • 27

  Siden det er fredag, noe som vil si starten på helgen. Tenkte jeg p endelig dele en ny DIY med dere, dette er noe jeg bruker å gjøre ofte. Hvor mange mat glass går vel ikke rett i søpla, så hvorfor ikke bruke det til å lage noe fint. Nå skal jeg dele med dere hvordan jeg gjør to blones saus glass, om til fin pynt. Dette kan bruker som pynt, men også til å ha lys oppi. Jeg syns begge delene er kjempe fint, så jeg skal vise dere bilder med og uten lys. Å selvfølgelig dele med dere steg for steg, hvordan jeg har gjort denne DIY. 

  Trinn 1) Finn frem noen mat glass, det må ikke være saus glass. Her kan du bruke alt mulig, det første du gjør er å vasker glasset. Så legger du glasset oppi en skål/kasserollenfylt med vann, slik at etiketten er lett å ta av. Når du har det oppi vann noen timer, så går også alt lime bort.

  Trinn 2) fjern etiketten pluss limet som er igjen, etter der etiketten har sittet. Så tørker du over glasset, eller setter dem til tørk. Det er viktig at glasset er helt tørt før du begynner, når glasset er tørt finner du frem det du trenger. 

  Trinn 3) Finn frem en saks, Malekost, decoupage lim ( kjøpt på europris) og gavebånd ( jeg brukte også noen blomster som var på en metal tråd, med perler. 

  Trinn 4) Jeg starter med å rulle ut et godt stykke med gavebånd, så tar jeg litt lim på den ene enden. Så begynner jeg bare å rulle den rundt glasset, først oppover. Så ned over, til jeg blir fornøyd med hvordan det ser ut. Så avslutter jeg med å klippe av gavebånde, tar lim på den enden som nå er løs. Så setter jeg den ende som er løs oppå den første enden jeg likte på, slik at det blir fint. 

  Trinn 5) Etter limet har fått tørket, tok jeg og surret en metal tråd med perler og en blomst på rundt toppen. Så er du ferdig, her er det bare å bruke det man har liggende. Bare å være kreative, så kan man få til det meste med denne teknikken. 

  Så litt bilder av det ferdige resultatet:

  ♥ Hva syns du om dette DIY prosjekte, noe du vil prøve ut? 

  ♥ Hva syns dere om det ferdige resultatet? 

 • 22
  I går testet jeg ut noe jeg lenge har hatt lyst til å prøve ut, nemlig fikse et knust pudder. Å resultatet ble kjempe bra, så dette må jeg selvføglegelig dele med dere. Som dere ser over er det et før og etter bilde, jeg klarte jo selvfølgelig å miste pudderet i baken etter jeg hadde fikset det. Så på bilde over ser dere at det er litt knust på siden, det var fordi jeg mistet det før jeg rakk å ta bilde.   Det du trenger er: ♥ Skje ♥ antibac ♥ knust pudder ♥ en plast pose   Trinn 1) det første dere gjør er å bruker bak delen på skjer, for å knuse alle de store bitene i pudderet. Som dere ser på bilde under, jeg lot bare puddere ligge oppi beholderen. Men man kan også ta alt ut, legge det i en plast pose så knuse biten oppi der. 

  Treinn 2) Etter du har knust alle bitene, slik at du får det resultatet som bilde over viser. Er det klar for å ta noen dråper med antibac oppi, jeg har ikke noe nøyaktig mål for mye du trenger. Men det skal ikke være for mye eller for lite, for det skal jo binde sammen pudderet igjen. Det er lurt å ta noen dropper på forskjellige steder, som dere ser under på bilde. 

  Trinn 3) Legg plastposen over pudderet, ganske stramt. Så tar du skjer å presser ned, slik at du får det resultatet du vil. Grunnen for at man bruker plast pose, er fordi skjen hadde tatt til seg pudder. Da blir det ikke det resultatet vi vil ha, i tillegg til at du mister mye av pudderet da.   Trinn 4) så setter du pudderet på tørk noen timer, så er det så godt som nytt. Så slipper man å kaste pudderet, dette er et triks alle jenter burde kunne. 

   Hva syns du om resultatet, har du prøvd dette før? 

 • 31

  Det du trenger for dette DIY prosjekte er : ♥Saks ♥Servitter ♥Decouage-lim ♥Malekost ♥En boks   Steg nr 1) det første du gjør er å deler Servitter, som dere kan se på bilde over. Så har alle servitter tre lag, du skal kun bruke det lage med dekor på seg.   Steg nr 2) bruk male pendelen for å dekke alle overflater du ønsker med rekord, med lim. Du trenger ikke et tykt lag med lim, men bare sånn at det dekker hele.   steg nr 3) plasser servitørene med mønsteret opp, press forsiktig slik at det ikke er noen klumper. Så setter du begge dele til tørk, over natten.   Steg nr 4) klipp bort alle kanter, så tar du lim over Servitter. Altså slik at det dekker hele, som dere ser på bilde over. Så pleier jeg å la det ligge å tørke over natten, så er den ferdig. 

  På bildene over kan dere se litt flere før og etter bilder, dette er kjempe lett å gjøre. Er bare det at man må la det tørke, det blir på en måte glasert. Så det holder seg lenge, jeg har kjøpt limet på europris. Jeg har holdt på med dette en god stund, du kan bruke samme metode på glass også. Tenkte å dele med dere snart en gang der jeg gjør det på glass, for det blir også utrolig fint. 

  ♥ Hva syns du om resultatet ?