lisarorvik - Mitt navn er Lisa Slaaen Rørvik, jeg er 22år. Jeg kommer til å blogge om min kampen om å bli frisk, fra en alvorlig spiseforstyrrelse som heter anoreksia. Jeg deler også mange sunne oppskrifter, jeg har også en stor lidenskap for trening.
Instagram Facebook Lisa.rorvik@hotmail.com

26

Det har ennå ikke helt gått opp for meg at jeg var i avisen. Det var et utrolig stort steg for meg å ta, men det føltes riktig å gjøre det. Artikkelen har blitt lest av veldig mange, noe jeg setter utrolig stor pris på. Det er en historie som burde komme ut, for jeg vet det finnes mange som sitter i samme situasjon som meg. Jeg vet at om jeg hadde lest denne artikkelen om en annen, så hadde jeg ikke følt meg så alene. Jeg vet at min blogg ikke er en stor blogg, og at jeg ikke har flere tusen lesere, men jeg har en god del lesere. Jeg vet at min stemme teller og er viktig, og at det er viktig å bruke sin stemme på noe som er viktig. Dette er min måte å dele alle mine tanker og følelser. Bloggen har for meg vært en stor del av min vei mot å bli frisk. Jeg hadde aldri trodd at en blogg kunne hjelpe meg så mye som den faktisk har gjort. Men jeg er glad for at jeg startet denne bloggen. Det er noe jeg er utrolig stolt av.

Jeg fikk meg et stort sjokk da jeg kjøpte avisen med min historie. Journalisten som intervjuet meg hadde allerede fortalt meg at dette kom til å være en stor del av avisen når den skulle komme ut. Han hadde sagt at det kanskje var snakk om at jeg også skulle på forsiden, men jeg fikk sjokk da jeg så et stort bilde av meg. Dette er en avis jeg kommer til å ta vare på. Dette er en stor del av meg. Det er et tegn på styrke at jeg klarte å gjennomføre dette, og det er jeg stolt over. Jeg vet at jeg kan se tilbake på denne artikkelen, og vite hvorfor jeg ennå kjemper min kamp. Det gir meg motivasjon og styrke til å forsette. Det krever mye å kjempe for seg selv, for det er ingen andre som kan kjempe min kamp for meg enn meg selv. Jeg skal aldri gi opp meg selv. Jeg er midt oppi denne kampen som jeg en dag skal vinne. 

Jeg fant en glede da jeg var helt på bånn, og ikke så at det fantes noe lys i tunnel for meg. Jeg fant noe jeg elsker, noe som har gitt meg en grunn for å stå opp hver morgen. Denne bloggen er viktig for meg, og mine lesere betyr så mye for meg. Jeg setter så stor pris på hver eneste en av dere. Dere som heier på meg gir meg motivasjon til også å kunne heie på meg selv. Det er en glede å lese igjennom kommentarer fra dere. Jeg vil bare at dere skal vite at dere alle betyr så mye for meg, og dere gjør denne bloggen bare enda bedre for meg. Jeg har lenge gått og tenkt på hvem jeg er, hva jeg vil med livet. Det svaret har jeg enda ikke funnet. Men det jeg vet sikkert, er at denne bloggen kommer til å være en del av det. Jeg skal ikke gi meg med denne bloggen, uansett om jeg begynner i arbeid igjen når den tiden er inne. Dere skal få følge meg så lenge blogglysten er der, og nå er den helt på topp.→ Så tusen takk for at akkurat du leser min blogg, det betyr så mye for meg. Hver eneste en av dere lesere, som heier på meg, støtter meg, å gir meg en oppmuntring i min kamp. Tusen hjertelig takk til akkurat deg.

→ Beklager for dårlig bilde kvalitet, jeg har enda ikke fått mitt nye kamera i posten. Så måtte dessverre bruke mobilen, men håper det nye kamera kommer fort.

 • 22

  Hvordan kan man glemme et overgrep? 

  Det er et spørsmål jeg ofte stiller til meg selv, hvordan skal jeg glemme den hendelsen som skjedde med meg? Jeg tror at i flere år så har jeg prøvd å glemme det. Jeg utviklet anoreksia fordi jeg ikke klarte å kjenne på følelsene etter overgrepet. Jeg skjønte ikke hvordan jeg kom til å reagere, eller hva som ville skje med meg om jeg lot meg selv kjenne på de følelsene. Jeg tror ikke vi er skapt for å skulle gå igjennom de følelsene som følger et overgrep. Jeg vet at det er den største grunnen til at jeg ikke har klart å vinne denne kampen. Innerst i meg er det noe som forteller meg at med en gang jeg blir 100% frisk, så kommer alle følelsene mine til å komme frem. Min anoreksia har holdt følelsene mine borte. Lite visste jeg at når jeg valgte bort de vonde følelsene, valgte jeg også bort de gode. Noen vil vel kanskje si at jeg tok den "lette" utveien, og gjorde slik at jeg slapp å føle noe som helst. Eller det blir feil av meg å si at jeg ikke kjente noe som helst, for jeg har gått igjennom et helvete. Jeg har kjent på følelser etter overgrepet, men jeg har ikke kjent på alle de verste følelsene.

  Det gikk aldri opp for meg hva det var som egentlig hadde skjedd.

  Før jeg klarte å innrømme det for meg selv, hadde jeg allerede utviklet anoreksia. Det var ikke et like stort problem å innrømme det for noen andre, men det å skulle akseptere det for meg selv var det tyngste. Det å måtte dele det med mine foreldre, venner, og familie var hjerteskjærende. Jeg visste at dette er noe man ikke vil skal skje med en person du bryr deg så mye om. Jeg kan ikke forestille meg hvordan det var for min familie å få telefonen fra voldtektsmottaket om at din datter har blitt voldtatt. Hvordan ska man reagere på en slik telefon? Jeg tror ikke det finnes noe fasit på hvordan man skal reagere, for det er noe man ikke kan kontrolere selv. Alt jeg vet er at måten jeg taklet dette på var feil. Jeg skulle latt meg selv sørge, gråte, hyle, og blitt full av sinne. Jeg skulle bedt om hjelp, men jeg vet at den delen av meg ikke var klar for det. Jeg merker at jeg er redd for å bli hundre prosent frisk, fordi da vet jeg at alle de følelsene jeg har fortrengt kommer til å komme frem. 

  Det skremmer meg. Bare tanken gir meg frysninger i hele kroppen.

  Jeg kan faktisk kjenne at klumpen i magen og halsen gjør at jeg har lyst til å kaste opp. Jeg husker så godt i starten når jeg fikk det samme spørsmålet hele tiden, hvorfor utviklet du denne sykdommen. Jeg svarte da at jeg ikke visste, men jeg tror en liten del av meg alltid visste grunnen. Jeg var ikke var klar for å dele den med noen andre. Jeg var ikke klar for at noen andre skulle vite. Selv om jeg tror de fleste rundt meg visste grunnen, men det hjalp ikke meg så mye når jeg selv ikke hadde akseptert det. Jeg tenkte alltid på hvordan alle rundt meg skulle takle at jeg var utsatt for et overgrep. Jeg glemte helt hvordan jeg selv skulle takle det. Jeg vet det ikke finnes noe fasit på hvordan man skal reagere, eller ikke reagere. 

  For å være helt ærlig vet jeg ikke om jeg er klar for å kjenne på de følesene enda, selv om det snart er fire år siden.

  Jeg vet ikke hvor lang tid det vil ta før det såret kommer til gro. Ved å kjenne på de følelsene får aldri såret helt grodd. Jeg har mareritt om overgrepet ganske ofte, men jeg har funnet en måte å takle det på. I stedet for å la det ødelegge flere dager, har jeg funnet en løsning som fungerer for meg. Det gjør det ikke noe lettere, men jeg må bare akspetere at jeg selv ikke kan bestemme hva jeg skal drømme om. Jeg har lært meg å akspetere at det er bedre å drømme, enn å bruke tabletter som gjør at jeg ikke husker hva jeg drømmer om. For da blir jeg det "gjenferdet" igjen som jeg var en lang periode. Det er tungt å snakke om dette og skrive det ned. Og for ikke å snakke om hvor tungt det er å dele det. Men på en måte hjelper det meg. Det hjelper meg til å sette ord på følelser, i stedet for å holde alt inne i mitt eget hode.


  //bilde er av meg og sminket. 

 • 12

  God mandags morgen alle mine fine lesere, her har dagen startet for noen timer siden. Jeg våknet med et stort smil, å så klar for en ny uke, med masse nye muligheter. Jeg er så motivert for denne uken, sist uke var ikke en kjempe bra uke for meg. Siden jeg begynte på nye medisiner, som ga meg en kraftig "hangover", hver eneste dag. Så dere kan jo tenkte dere selv at det ikke bare var lett, så jeg sov bort nesten alle dagene føles det som. Men man må bare lytte til kroppen, å det var akuratt det jeg gjorde. Selvom jeg hadde lyst til å trene og dra ut på besøk til noen, så klarte bare ikke kroppen min noen ting. Så denne uken skal bli mye bedre, jeg vasket, ryddet, støvsugde og vasket klær i går. Så her er alt på stell, den beste starten på en ny uke spør dere meg. Jeg elsker å ha det ryddet og vasket rundt meg, det gjør noe ekstra med meg. Jeg blir på en måte mer glad av det. 

  Jeg skal snart av gårde på trening, måtte legge om dagen min litt annerledes i dag. For jeg har en del ting som jeg må få gjort, jeg skal opp til farmor og farfar litt senere i dag. For å handle og hjelpe dem litt, så skal jeg hjelpe min søster for å gjøre seg klar. Hun skal nemelig på en stor fest i dag, som er tema fest. Så jeg skal hjelpe henne med litt hår og sminke, i går ble jeg sittende å se på inspirasjons bilder av sommer. Noe som jeg savner utrolig mye, så tenkte å dele noen av bildene jeg så på i går med dere. Jeg har begynt å like å starte den nye uken her på bloggen, med masse inspo bilder. Det gir meg mye motivasjon, så kanskje det gjør det for dere også. Men nå skal jeg komme meg avgårde på trening, så blogges vi mer senere i dag. Håper dere også bruker denne mandagen, på å starte den nye uken på en god måte. For det er kun deg selv som kan gjøre det for deg selv.   → Har du husket å melde deg på konkurransen min, som kom ut i går. Ukens blogg, der jeg plukker ut heldige vinnere, som får et eget innlegg på min blogg. Den finner du HER

  → Ønsker dere alle en kjempe fin dag, husk at deg er ny uke med masse nye muligheter! 

 • 35

  God søndags morgen alle mine fantastiske lesere, siden det er søndag så vil jeg holde en ny konkurranse her på min blogg. Nemlig ukens blogg, dette er noe av det jeg liker best, med å blogge. Nemlig å få muligheten til å skryte av andre sine blogger, å anbefale mine lesere om to andre bloggere. Det er nok av bloggere som får mye dritt, derfor er det viktig at vi kan skryte litt av hverandre. Jeg plukker ut to heldig vinnere, som får et eget innlegg her på min blogg. Med bilder og direkte link til din blogg, jeg skriver også litt om hva du blogger mest om. Pluss hva jeg liker med din blogg, dette er kanskje en mulighet for deg til å få den noen nye leser. Ettersom jeg anbefaler alle mine lesere, om akuratt din blogg. Vinner innlegget kommer ut på onsdag, så da finner du ut om du var en av de heldige denne gangen.

  For å delta må du følge to enkle trinn:

  1) Lik min Facebook side, har du allerede likt den gå til punkt nr to. For dere som ikke har likt den, så kommer du dirkte til den ved å trykke her -> FACEBOOK-LISA

  2) Legg igjen en kommentar med at du er med, husk blogg navn der du skriver e-post og navn. Slik at jeg finner din blogg, er dessverre alltid noen som glemmer dette.   → Masse lykke til alle sammen, ønsker dere en kjempe fin søndag! 

 • 16

  Siden det er lørdag har jeg lyst til å tipse dere om noen morsomme komedier, som dere kan se i helgen. Eller i morgen, er nok flere enn meg der ute som kanskje har en rolig lørdag i dag. Så da passer det bra med en morsom film å se, alle disse filmene finner dere på netflix. Jeg tenkte at jeg skal tipse om enda flere filmer i forskjellige kategorier, men starter med komedie. Etter jeg har vært syk i fire år, så har jeg sett nesten alt av filmer. Så derfor vil jeg tipse dere om mine favoritter, så det kommer til å komme mange flere av disse tipsene. Vist du har et ønske om en kategorie jeg skal dele neste gang, er det bare å legge igjen en kommentar med det. Men her får dere værtfall noen av mine 24 favoritt filmer, når det kommer til komedie fra netflix.      

  hot pursuit // how to be single // intern

  friends With benefits // the switch // just go with it 

  hvordan bli dumpet på 10 dager // killers // the do over 

  monster in law // the bounty hunter // little fuckers


   

  you again // the ugly truth // wedding crashers

  alle elsker Mary // white chicks // something borrowed

  what happens in vegas // no strings attached // sex and the city

  50 first date // my best friend's girl // mambo

  → Noen av disse filmene du har sett, vil dere se mere av slike tips her på bloggen? 

 • 18

  God lørdag alle mine fine lesere, her er formen enda ikke helt på topp. Men humøret er mye bedre, så ting går værtfall riktig vei. I går fikk jeg lyst på noe godt, så jeg bestemte meg for å lage sunn og sukkerfri gele igjen. Jeg har delt denne oppskriften med dere før, men syns det var på tide å dele en ny smak med dere. Denne desserten passer perfekt å kose seg med i helgen, men også i hverdagen. For denne inneholder nesten ingen kalorier, så smaker den så utrolig godt. Pluss at denne er kjempe lett å lage, denne gangen lagde jeg en stor porsjon i en bolle. I steden for i glass, jeg anbefaler å lage den i glass i om du ikke vil vente så lenge på at den skal stivne. Du kan lage denne i fine glass, som er perfekt om du skal ha gjester eller lignende.

  Dette trenger du:
  8 geletinplater
  2 dl zeroh saft (jeg brukte smaken jordbær)
  8 dl vann 
   
   

  Fremgangsmåte steg for steg:

  1) Start med å legge gelatinplatene i vann, så måler du opp vann og saften. Hell vann og saften i en kjele, å varm dette opp på svak varme. Dette skal bare bli varmt, ikke koke. Så viktig å følge med nøye med, jeg liker å bruker fungerende for å kjenne når det har blitt varmt. Rør under prossesen med en visp. 

  2) Når blandingen i kjelen har blitt varm, tilsetter du en og en geletinplate. Mens du røre, gelatinplatene skal bli helt oppløst. Så rør godt, så kan du helle over i ønsket skål eller glass. Sett dem inn i kjøleskapet, til de har stivnet.

  Så er de klare til å nytes, som dere ser på bilde har jeg fylt to fulle iskrem skåler. Jeg hadde fortsatt igjen halve gelen, så denne oppskriften holder til en del porsjoner. Jeg brukte dobbel 0% yoghurt i smaken vanilje, som vanilje saus. Gjorde det enkelt, å det smaker godt. Ønsker du en annen smak på geleen er der bare å bruke en annen sukkerfri saft, det finnes også mange smaker av zeroh saften. Du kan også bruke annen saft, både sukkerfri og ikke sukkerfri. 

  → For dere som vil holde dere oppdatert på alle mine sunne oppskrifter, som jeg deler her på bloggen. Kan du like min facebook side, der poster jeg alle mine nyeste oppskrifter. Den finner du her -> FACEBOOK-LISA

  → Kunne du tenkt deg å prøve denne oppskriften, så ikke dette godt ut? 

   

 • 22

  Nå er det på tide å dele den store hemmeligheten jeg har måtte holde skjult for dere en stund, nemlig at jeg er intervjuet i avisen Østlandet Blad. Jeg ble kontaktet av avisen på,grunn av bloggen min. De ønsket å lage en artikkel om mitt liv, hvordan det er for meg å dele livet mitt på den måten jeg gjør, og snakker ut om tabu temaer. Det gikk mange tanker igjennom hodet mitt da jeg først ble kontaktet. Det var både skremmende og spennende. Men jeg bestemte meg fort få å si ja, fordi jeg synes det er viktig at disse tabu temaene kommer frem i media. Ikke bare fordi jeg vil at min historie skal bli lest av flest mulig mennesker, men for dem som sitter i samme situasjon som meg. Mange føler seg alene, og føler at få forstår hvordan de har det. Jeg har selv vært der, og følte meg så utrolig alene og ensom. Jeg trodde jeg måtte klare denne kampen alene, noe jeg var sikker på å klare. Det var utrolig tungt å skulle be om hjelp, og innse at jeg hadde et problem.

  Ingen trenger å gå igjennom en slik kamp alene. Det er som jeg har skrevet før ikke et tegn på svakhet å be om hjelp, men heller en styrke. For hver person som klarer å snakke åpent om disse tabu temaene, så kan det hjelpe en annen. Dette er noe av det som driver meg mest når det kommer til bloggen. For ja, det er kjempetøft å skive om sykdom på den måten jeg gjør, det gjør vondt å skrive og enda vondere å dele. Men jeg vet at det er så utrolig viktig, og at min stemme kan gjøre en forskjell. Vi lever i en verden hvor alle streber etter å være "perfekt". Men hva med oss som sliter psykisk, og som ikke helt passer inn i det perfekte livet alle skal ha. Det gjør oss ikke mindre verdt. Noen har strørre problemer enn andre. Alle burde vi egentlig bare være stolt av hvem vi er. Det er et stort steg for meg å ta, det å dele min historie med en avis, og det har vært en veldig positiv opplevelse for meg. 

  Journalisten som intverjuet meg fikk meg til å føle meg trygg. Dette gjorde det lettere for meg å dele så tunge ting, og jeg synes hele artikkelen ble kjempebra. Det var mine egne ord som kom frem, og artikkelen har allerede blitt lest av mange. Jeg ønsker å dele den med dere også, slik at dere også kan lese den. Del den gjerne, slik at den når ut til enda flere. Jeg håper å kunne hjelpe mange som sitter i samme situasjon, og som ikke tørr eller klarer å snakke om sine egne problemer. Mange tenker at jeg er den eneste her i verden som har det slik, derfor trenger ingen vite om mine problemer. De fleste av oss trenger å vite at de ikke alene. Vi må støtte hverandre i denne kampen. Så om dere tar dere tid til å lese artikkelen, setter jeg veldig stor pris på det.

  → Du kan lese hele artikkelen i avisen HER

 • 23

  Kanskje litt random og rart å spørre om, og det er ikke ment frekt/upassende eller noe sånt. Men da du ikke spiste, romlet magen din da når den ikke fikk mat? Eller er det sånn at den blir vant med å ikke få mat og slutter å romle? Sorry for rart spørsmål, hehe.

  I starten av min utvikling av anoreksia var det så mye som skjedde i hodet mitt at det på en måte ikke var noe plass til noe annet. Jeg merket rett og slett ikke at jeg hadde gått en hel dag uten mat. Når du over lengre tid "sulter" kroppen din, så venner kroppen seg til det. Jeg mistet sulthetsfølelsen ganske tidlig, og jobber den dag i dag med å få den tilbake. Det er en utrolig viktig følelse å ha, og det er skremmende å tenke på at det gikk så langt at jeg mistet den. Jeg tror ikke folk skjønner hvor alvorlig det er, for denne sykdommen er så skadelig. Den er den mest dødelige sykdommen av alle psykiske lidelser. Jeg håper inderlig at jeg snart får den følelsen tilbake.   

  Hvordan takler du stygge kommentarer som kommer på bloggen? 

  Jeg har egentlig vært ganske heldig når det kommer til dette, men når det først skjer, har jeg bare bestemt meg for å ikke la det gå innpå meg. Jeg sletter de bare. Men det er stor forskjell på å få en stygg kommentar, og en kommentar fra en som har sine egne meninger. Det å skrive sin egen mening er helt greit, for alle kan ikke mene det samme som meg. Men når noen er direkte stygg mot meg, noe jeg har har opplevd rundt 5-10 ganger, sletter jeg dem. Alt de vil er å få oppmerksomhet og en reaksjon fra meg, og det skal de ikke få. Dette er overhodet ikke noe jeg vil bruke tid og energi på. 

  Jeg ser du har gått fra tre innlegg om dagen, til nå å dele bare to. Er det en spesiell grunn for dette? 

  Jeg fant vel ut at da jeg delte tre innlegg om dagen den siste tiden før jul, så bare stresset jeg. Jeg følte at alle innleggene mine ble gjort halvveis. Derfor bestemte jeg meg for å kutte ned til to, og heller jobbe mere med de to, slik at de innleggene ble bra. Jeg ønsker heller å dele færre innlegg, som jeg legger tid og energi på, enn bare å dele for å dele. Håper det er forståelse for dette. 

  Hvor ofte trener du? 

  Før kunne jeg trene 7 dager i uken, men nå har jeg funnet ut at det ikke er bra for kroppen min. Jeg fikk ikke noen resulter, og kjente at kroppen min ikke klarte det. Nå trener jeg alt fra 2-4 ganger i uken, og det er først nå jeg ser store forandringer. Både når det kommer til kroppen, men mest når det kommer til styrke og utholdenhet. Kroppen trenger hvile, gjerne 1-2 dager. Jeg kan love deg at du får bedre resultater av det i lengden. 

  Jeg har fått med meg at du spiser mere om dagen. Hvor mye spiser du nå om dagen? Håper ikke dette er et for personelig spørsmål. 

  Jeg spiser syv måltider hver dag. Ikke noe jeg ikke har delt før. Jeg vil bare ikke dele hva jeg spiser, eller hva jeg veier. Men jeg kan si at jeg har gått fra to måltider om dagen til nå å spise syv. Det er ikke noe å legge skjul på at jeg spiste lite da jeg var sykelig tynn. Men nå spiser jeg som hest føler jeg, og det må til akkurat nå. Det er tungt, men for at jeg skal opp i vekt må jeg bare spise mere. 

  Hvor mange kcal inneholder disse muffinsene?

  Vet ikke hvor mange ganger jeg skal si dette, men jeg har sluttet å regne kalorier, noe alle burde gjøre. Hvis noen vil vite hvor mange kalorier mine oppskrifter inneholder, må dere regne på dette selv, og ikke dele det med meg. Jeg ble kjempe syk av å alltid skulle telle mine kalorier, og jeg skal aldri havne i den onde sirkelen igjen. 

  Leste at du har problemer med kameraet ditt. Har du fått fikset dette? 

  Nei huff, dette er så trist. Men det har tatt kvelden. Og jeg som var så glad i det. Men nå skal jeg kjøpe meg nytt, så endelig kan det komme masse nye bilder igjen. 

  Hvordan i alle dager, skal du til å lage deg måltid nummer tre, når klokken bare er 10 på morgenen? Jeg hadde ikke en gang stått opp da? 

  Hehe, dette spørsmålet overrasket meg litt egentlig. Når jeg skriver at jeg våknet før kl 05:00, så er det klart at min dag allerede har vart i noen timer. Men som sagt , jeg spiser syv måltider om dagen, så nå kan det gå alt fra 2-4 timer mellom hvert måltid. På morgenen når jeg er hjemme er det lettere for meg å spise, i forhold til når jeg er på farten. Jeg har ikke noen faste tider på mine måltider, men jeg har en regel, og det er at før jeg legger meg hver kveld, skal jeg ha spist syv måltider. 

  Hvor er puten og bildene fra? 

  De er fra appen wish, som du kan laste den ned på mobilen. Søk opp bilder eller noe annet, så kommer de opp. Husk å velge riktig størrelse, for det finnes mange forskjellige størrelser. De små koster selvsagt minst, men de er kjempesmå. Så finn frem et målebånd, slik at du bestiller den størrelsen du ønsker. Jeg mener å huske at jeg betalte 19 kr for putetrekkene, og 49 kr for begge bildene med tekst. De har forøvrig mange forskjellige bilder med tekst, og puter med tekst. Bare litt tid på å lete, slik som jeg gjør.

  → vist det er noe dere lurer på, er det bare å spørre i vei. For da tar jeg det med i neste ukens leserspørsmål? 

 • 34

  //Bildene er lånt fra google. 

  God morgen eller god ettermiddag, er vell riktig å si. Formen min ikke helt på topp i dag, så jeg har tatt en veldig rolig start på dagen. Har bestemt meg for å lytte til kroppen, å bare slappe helt av i dag. Heldigvis har sesong 2 av how to get away With murder, kommet ut på netflix igjen. Så det skal jeg ligge å se på i hele dag fra sofaen, viktig å lytte til kroppen. Når formen ikke er helt på topp, slitt litt med søvn den siste tiden. Å når det går over flere dager, så sier kroppen stopp til slutt. Men venter på at legen skal ringe meg, så orner dette seg håper jeg. Men ville gi dere en liten oppdatering på dette, sånn at dere skjønner vist bloggen ikke helt på topp om dagen. Men jeg gjør mitt beste, men kjenner at jeg ikke klarer å sitte så lenge foran pc skjermen om gangen.

  Men over til det jeg trenger hjelp og råd med fra dere, som dere sikkert har fått med dere. Slutter mitt kamera å fungere, så jeg har bestemt meg for å kjøpe meg et nytt kamera. Jeg har aldri i mitt liv kjøpt meg et helt nytt kamera, kun kjøpt brukt fra finn.no. Så denne gangen skal jeg faktisk unde meg selv det, jeg har lest så mye på nette nå. For å finne ut hvilket kamera jeg burde kjøpe meg, å finnet ut at jeg tror jeg har lyst til å kjøpe Olympus E-PL7. Sett så mange bloggere skrevet om dette, men så vet jeg også at det er mange som har fått dette sponset. Så da ville jeg heller høre om det er noen av dere som har noen erfaringer med dette, gjerne del med meg både fordeler og ulemper. Jeg setter kjempe stor pris på hjelp og råd fra dere, for vil ikke kjøpe dette kamera vist dete ikke er så bra som det folk sier. 

  Men jeg lurer på om det er noen av dere som har noen erfaringer med dette?

  Er det vært pengene?

  Passer det bra som et blogg kamera? 

 • 20

  Det er vondt å tenke på at bare for noen måneder siden så var mat min største fiende. Det var ikke snakk om å spise mere, heller spise mindre. Jeg hadde en konstant stemme i bakhodet som fortalte meg at jeg ikke fortjente mat. At mat var farlig. Men jeg tror det verste av alt var den indre personen som alltid skulle konkurrere mot meg, presse meg til nye grenser hele tiden med å spise mindre og vente lengre mellom hvert måltid. Hver morgen jeg sto opp kunne jeg kjenne at kroppen trengte mat. Jeg hadde ikke den sultfølelsen som de fleste andre har, men jeg kunne kjenne at starten på dagen ikke ble den samme når kroppen ikke får mat, når jeg hele tiden skulle vente. Lisa, du klarer å vente en time til, enda en time. Kan du ikke like gjerne bare hoppe over det måltiden, for du fortjener det ikke uansett. Det er merkelig å miste en følelse som du egentlig er født med. Som kroppen din naturligvis skal ha, og så bare plutselig forsvinner den.

  Det er mange som ikke skjønner eller forstår hvordan det er å ikke kjenne sultfølelse. Jeg har alltid prøvd å tenke at hvis jeg ikke satt i denne situasjon selv, eller hadde opplevd dette selv, så hadde jeg ikke trodd det var mulig. Hvordan kan man miste en følelse som er like normal som å gråte, smile, le, bli sint og frustrert. Jeg tror det er en grunn til at vi er født med alle disse følelsene. Det er det som gjør oss til mennesker. Det er det kroppen trenger for å skulle klare å fungere. Mat er like viktig som søvn. Når er av de viktigste tingene kroppen din trenger forsvinner, så går det utover alt. I starten fungerte kroppen min faktisk fint uten mat. Jeg vet ikke om de ordene er noe jeg burde si høyt. Men det er sant, i starten fungerte det. Men det tok ikke lange tiden før kroppen min sakte med sikkert sluttet å fungere. Det var lett å legge skylden på at jeg var syk, eller ikke var i form. Jeg hadde alltid tusen unnskyldninger.

  Men nå etter fire år med sykdom, kan jeg si at mat er ikke farlig. Jeg vet jeg har en lang vei igjen å gå, men det å kunne si, og ikke minst mene de ordene er et stort steg i riktig retning. Dette er et innlegg jeg aldri trodde jeg skulle dele med dere. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle komme dit jeg er i dag. Jeg har alltid hatt en drøm om det, men jeg trodde ikke dette skulle skje med det første. Mat er ikke farlig, kroppen trenger mat. Kroppen din fungerer faktisk ikke uten mat. Det har tatt lang tid å skjønne dette. Men bedre sent enn aldri. Jeg har hatt mat som fiende i mange år. Det er noe som alltid kommer til å være en del av meg. Jeg har ennå et problem når det kommer til mat, og det er en lang vei igjen å gå. Men dette er en kamp jeg skal forsette å kjempe helt til jeg har vunnet. Jeg har klart å finne løsning etter løsning på mine egne problemer. Det er nok rart for mange at jeg spiser så mange måltider om dagen, men dette var den eneste løsningen som fungerte for meg. Da må jeg bare akseptere det. Jeg jobber mot det som fungerer for meg.

  Det er utrolig sårt og trist å se på bilder av meg selv fra den tiden jeg var på det tynneste. Jeg føler på en måte at jeg kan kjenne min egen smerte. Jeg kan se på den triste, tynne og jenta som hadde gitt opp. Hvor vondt jeg hadde det. Selv om jeg smiler på mange av bildene fra den tyngste tiden i mitt liv, kan jeg likevel se i mine  øyne hvordan jeg hadde det bak smilet. Det var en utrolig tøff situasjon som jeg håper jeg slipper å komme opp i igjen. Jeg føler jeg er på rett vei nå. Men vet at det ennå er en krevende tid jeg har foran meg.

 • 30

  God mandags morgen alle mine herlige lesere, denne uken startet utrolig bra. Noe jeg liker veldig godt, i går var en helt fantastisk dag. Jeg skulle egentlig dra til farmor og farfar alene, men så ringte lillebror. Så han skulle også bli med, så ble søstra mi med også. Det er sjeldent alle vi barnebarna er der likt, så det var kjempe koslig. Så dro min søster og meg opp til mamma, for å hjelpe henne litt. Så var det hjem for å spise å dra på trening, jeg hadde tidens økt i går. Altså den kroppen min blir bare sterkere og sterkere, det er så gøy å se. Endelig kan jeg også øke med vekter og slike ting, så dette går riktig vei. I dag skal jeg opp til mamma igjen, for å så hjelpe henne litt. Vi skal handle og litt sånne små ting, henne går enda på krykker etter oprasjonen. Så da stiller jeg opp, så skal jeg også se på nytt kamera i dag. Så blir det trening i kveld, men i dag fikk jeg så lyst til å gi dere litt tips. Til hvordan dere kan kickstarte denne uken, slik som jeg liker å gjøre hver mandag. 

  1) Det beste jeg vet er å starte en ny uke med vasket leilighet, jeg rydder, støvsuger og vasker hver mandag. Det for meg gir en mye bedre start på uken, noe jeg vil anbefale dere alle. Det er noe spesielt med å starte en ny uke  når alt er på stell, så gjør som meg å start uken med et vaket og ryddig hjem. 

  2) Ukes handel, skriv opp en liste for hva du skal spise til middag hver dag denne uken. Pluss alt annet av mat du trenger, planlegg slik at du kun handler en gang i uken. Jeg vet det kan bli litt dyrt der og da i butikken, men man sparer så mye på dette i lengden. Dette gjør vi hver mandag, da blir det stor handling for hele uken. 

  3) Start dagen med en sunn og god frokost, pluss en stor kopp kaffe hehe. Det er den beste starten på en ny uke spør du meg, spiser du sunt første måltidet. Så gir det mer motivasjon til å spise sunt neste måltid, så neste måltid der også. Så start uken på en sunn måte, å jobb deg igjennom uken med samme mål. For å så kose seg skikkelig i helgen, da blir også den helge kosen ekstra god. 

  4) Når vi er inne på å starte uken sunt, så burde du komme deg på trening. Husk alt av trening er bedre en ingen trening, enten om det er en gå tur. Eller en time på trenings senter, det som du liker og syns fungerer for deg. Det er nok, jeg syns det er en helt fantastisk følelse å legge seg for å sove på kvelden. Etter en god mandags økt, det gir en god følelse for en bra start på uken. 

  5) Tenk positivt, altså hvorfor bruke tid og energi på tanker som ikke er gode. Hvorfor tenke, åh mandag igjen. Jobb, stå opp tidelig, livet suger og osv. Tenk isteden for ny uke med masse nye muligheter, i dag skal jeg smile og le. Å gjøre det beste ut av denne dagen, snu om alle de negative tankene til noe gode. 

  6) Gjør noe godt for noen andre, jeg elsker det dikte min farmor og farfar har på toalette sitt. Der står det at man skal glede et annet menske, det er et langt dikt som handler om at når du legger deg i kveld. Så ska noen andre være glade for at du er til, det skal så lite til egentlig. Kanskje bare en melding til en du er glad i, der du skriver du er god som gull ha en super fin dag. Eller dra på et besøk til de eldre i familien din, altså bare det å glede noen andre gjør så mye godt. Det er en av mine største grunner for at jeg er så mye hos farmor og farfar, fordi jeg vet at det gjør dem glade.   → Håper dere har en like god start på uken som meg, har du noen tips for å kickstarte den nye uken? 

 • 50

  God søndags morgen alle mine fine lesere, her startet dagen bare for en time siden. Jeg har endelig sovet skikkelig ut, noe som er utrolig deilig på søndager. Her hjemme er det ikke så mye som skjer i dag, vi skal ta en rolig søndag. Jeg skal begynne litt på vasking og ryddig, for å så hjelpe mamma litt senere i dag. Så skal jeg opp til farmor og farfar, for å ta en kopp kaffe. Tenkte jeg skulle bake litt før jeg drar opp ditt, så jeg kan ha med meg noe godt til kaffen. Ellers fant jeg ut at jeg helt har glemt å vise dere mitt nye rom, som endelig er ferdig. Må bare si at det blir ikke like fint på bilder, som det jeg syns det er i virkeligheten. Dessverre måtte jeg bruke et dårlig kamera, siden jeg ikke har noe annet akkurat nå. Men jeg har bestemt meg for å kjøpe nytt, så nå må jeg bare finne ut hvilket jeg skal kjøpe. Det blir nok brukt fra finn denne gangen også, men det gjør ingen ting. Men her får dere masse bilder av mitt nye rom, kunne ikke blitt mer fornøyd.

  → Hva syns dere om det ferdig resultatet av rommet mitt, ble ikke dette fint a dere ?

  → Vist det er noen av dere som lurer på hvor noe er fra, er det bare å skive det i kommentarfeltet. Så tar jeg det med på ukens leser spørsmål, så dere skal få svar på det.

 • 30

  God morgen alle mine fine lesere, altså denne dagen startet også like tidelig som i går. Men det gjør meg ingen ting, når jeg våkner med et stort smil. Det gjør det også lettere for meg å få inn alle måltidene mine, siden jeg spiser syv måltider om dagen. Jeg har jo helt glemt å gi dere en oppdatering på behandlingen min på tirsdag, det gikk bare så utrolig bra. De fikk seg et lite sjokk, for jeg har ikke sett dem på nesten en måned. Å på den tiden har det skjedd utrolig mye med meg, som bare er positivt. Så de var utrolig stolte av meg, vi har bestemt oss for å gjøre noe andreledes nå. Hver gangen jeg har hatt en god periode, har vi ikke ville snakke om tunge ting. Eller jobbe med mine store problemer, men nå skal vi gjøre det motsatte. Nå som jeg er såpas sterkt, skal vi jobbe med sykdommen min og fortiden min. Noe som kan bli veldig spennende og tungt, men noe jeg vet jeg må igjennom. For å kanskje sippe å få en kjempe ned tur igjen, skal vi begynne å jobbe meg oppover.

  For når jeg har en dårlig perioden, så er jeg for svak til å jobbe med det. Så derfor skal gi begynne med dette neste tirsdag, i går gikk dagen over all forventinger. Vil enda holde dette skjult for dere, til jeg kan dele alt med dere. Men det skjer så fort alt er klart, jeg tror dere kommer til å synes dette er like spennende som meg. Jeg liker ikke holde ting skjult for dere, men denne gangen må jeg fordi ting er ikke helt ferdig enda. Jeg hadde tidens trenings økt i går, altså kroppen min bli bare sterke for hver dag som går. Jeg var også på besøk hos mamma i går, så i dag skal jeg opp til farmor og farfar. For å ta en kaffe å bare kose oss, så skal jeg trene i kveld. Så denne dagen kommer til å gå fort, noe jeg liker. For da slipper jeg å sitte så mye tenke på alt mulig, men nå skal jeg hoppe i dusjen. Spise mitt tredje måltid for dagen, så komme meg avgårde. Vi blogges mer senere i dag. 

  → Vil ønske dere alle en fantastisk dag, husk at du er bra nok akuratt som du er. 

  → Lurer på om dere har noen ønsker, om hva dere vil se mer av eller noe annet dere vil jeg skal blogge om. Gjerne kom med litt tips, eller ønsker? 

 • 32

  Det er mange som har reagert på det at jeg bor for meg selv, og for å være helt ærlig, så hadde jeg ikke forventet noe annet. Jeg skjønner at folk lurer når situasjonen min er som den er, for ja, jeg går på Nav. Jeg tror det er lett å glemme at jeg ikke ønsker å leve av Nav. Dette er noe som er et utrolig sårt tema for meg. Jeg hadde aldri i mitt liv forestilt meg at jeg skulle sitte i denne situasjonen, nemlig at jeg i en alder av 22 år er 100% sykmeldt. Hadde det vært opp til meg, så hadde jeg ikke sittet i denne situasjonen. Det jeg tror mange ikke vet, er det at jeg begynte å jobbe da jeg var 13-14 år. Så tidlig begynte jeg å tjene mine egne penger. Jeg gikk på skole, men jobbet flere dager i uken. Senere begynte jeg også i enda en jobb. Når skolen var ferdig, jobbet jeg faktisk i tre forskjellige jobber. Så det å skulle jobbe er en ting jeg elsker og stortrives med. Dessverre er det slik at man ikke alltid får det slik man ønsker. Det at jeg går på Nav er ikke en ting jeg gjør fordi jeg er lat, eller ikke har lyst til å jobbe.    

  Dette er noe jeg må gjøre, fordi helsen min er/var såpass dårlig at jeg ikke hadde noe valg. Jeg vet at dette er vanskelig for mange rundt meg å forstå, og kanskje ekstra vanskelig for en del av mine lesere. Dere kan lese mye om hvordan jeg har det, men dere har ikke sett hva jeg har gått igjennom. For min familie og nærmeste venner så er det lettere å forstå. Dette er noe jeg må. Jeg tror, eller nei, jeg vet at de fleste som sitter i samme situasjon som meg ikke ønsker å gå på Nav. Det er jo ingen som ønsker å være så syk at de ikke kan jobbe, å gjøre de hverdagslige tingene alle rundt deg gjør. For at jeg skulle bli bedre, trengte jeg en forandring. Jeg trengte en stor forandring i min hverdag. Jeg hadde et ønske om å flytte ut fra foreldrene mine. Jeg har bodd litt her og litt der, når det kommer til mine foreldre. Fordi når jeg var så syk som det jeg var, var det mye jobb for dem jeg bodde sammen med. 

  Jeg visste at om jeg flyttet ut, så måtte jeg bli "voksen" om dere skjønner. Man får mere ansvar, og dette var noe som var utrolig riktig for meg. Jeg har spart penger  hele mitt liv, og alltid vært flink med penger. Jeg hadde faktisk egenkapital til å kunne kjøpe meg noe sammen med min søster. Men dessverre så var inntekten min for lav. Jeg må ha større inntekt før jeg kan kjøpe noe selv. Men min mamma og stefar kjøpte en leilighet, og det er der vi bor nå. Vi leier av dem, og det er det beste jeg har gjort for meg selv. Dette har bidratt mye til at jeg har blitt bedre, men jeg skal ikke legge skjul på at dette er beintøft. Økonomien min går akkurat rundt. Jeg tenkte at jeg skulle være så ærlig med dere nå og fortelle alt. Jeg får utbetalt rundt 10 000 kr i måneden. Jeg betaler 5 000 kr i husleie, så kommer strøm, Internett og TV og alt det andre oppå det igjen. Så kommer behandling og medisiner, noe som koster meg rundt 1500-2000 i måneden. 

  Jeg kommer nok til å få frikort ganske raskt, og da slipper jeg de fleste utgifter på behandling og medisiner. Så da er det de vanlige utgiftene som mobil, trening og mat som står igjen. Denne og neste måned blir kjempetøffe for meg økonomisk, helt til jeg får frikort. Min mening med dette innlegget, er å vise at man kan få til det meste man vil om man virkelig prøver. Det er mye prioritering det er snakk om. Jeg skal ikke klage. Jeg klarer meg helt fint. Det er bare litt vanskelig tidlig på året i og med at jeg mister frikortet mitt hos helsevesenet. Selvsagt kunne jeg ønske at jeg hadde litt ekstra i måneden, slik at jeg også kunne få kjøpt meg noen nye klær og slikt. Men det gir meg jo bare enda mer motivasjon for å komme meg ut i arbeid. Jeg har ikke noe ønske om å gå på Nav, og jeg  tror dette kommer til å bli mitt år. Hvem vet, med den motivasjonen og styrken jeg har om dagen, så skal dere ikke se bort ifra at jeg kanskje begynner litt i det små å jobbe igjen.

  Jeg vet ikke om det kommer til å skje denne måneden, eller kanskje neste. Men jeg har tro på meg selv at jeg skal klare det. Jeg jobber beinhardt hver eneste dag. Jeg skal klare dette. Ingen skal klare å hindre meg i å nå mine mål.

 • 36

  I dag tenkte jeg at jeg skulle dele et litt annerledes innlegg med dere, nemlig ti grunner til at jeg klikker meg ut av en blogg. Jeg liker å dele mine beste tips og råd med dere. Som jeg sier, man lærer av sine egne feil. Jeg sier ikke at jeg ikke har gjort noen av disse feilene, men jeg vil at dere kan lære av mine feil og det jeg har lært som blogger. Jeg føler man lærer noe nytt hele tiden, så i dag skal jeg fokusere på hvorfor jeg/andre klikker seg ut av en blogg. Her deler jeg ti punkter jeg synes er kjempeviktige, og som er en grunn til at jeg klikker meg ut av en blogg. Del gjerne med meg om det er noe jeg har glemt som får deg til å klikke deg ut av en annen blogg.   

  Ikke oppdatere bloggen - Dette punktet er viktig. Når jeg går inn for å lese en blogg så vil jeg lese noe nytt eller se på noe nytt. Det går greit om man tar seg en eller to dager fri, men når det kommer på dag tre og det ikke er en ny oppdatering, da dropper jeg å klikke meg inn igjen. Dette kan faktisk gjøre at du mister mange av dine faste lesere. Alle trenger en pause i blant, men del med dine lesere at du har en lite pause, for da vet de at det kommer noe nytt når du er tilbake.

  Rotete design - Jeg er en person som ser på helheten av en blogg. Jeg orker ikke lese en blogg som ser ut som et takras. Ikke for å være hard, men det gjør det lite fristende å lese en slik blogg. Tenk over helheten. Ikke ha en bakgrunn på bloggen din i tusen farger som blinker, om dere skjønner.

  Overskriften passer ikke til innlegget - Denne feilen har nok alle gjort, og noen ganger skjer det uten at man selv tenker over det. Men det er så kjedelig å trykke seg inn på en blogg fordi overskriften var kjempespennede, og så viser det seg at innlegget ikke handler om noe av det. Da klikker man seg fort ut, samt at man husker dette i lang tid etterpå. Bruk overskrift som passer. Jeg er enig i at en overskrift skal skape oppmerksomhet. Det er jo det første man ser, men prøv så godt dere kan å ha en som handler om innlegget. 

  Når bloggen kun handler om annonser og produkter som er sponset - Jeg skjønner at det er kjempegøy å bli sponset, og få penger for en annonse. Men det finnes en mellomting. Jeg personlig synes dette fort kan bli for mye. Tenk på variasjon, og at det er koselig å tipse leserne sine i ny og ne. Men som sagt ikke bare legg fokus på dette, for det kan bli for mye av det gode.

  Når du aldri bruker dine egne bilder -  Jeg synes inspoinnlegg er kjempe gøy å se på, og gir masse inspirasjon. Her må man også finne en mellomting. Det er så kjedelig når en blogg stjeler alle bildene sine fra andre, og ikke tar et eneste et bilde selv. Det er viktig å vise deg selv og dine egne bilder. En blogg handler mye om bilder, så det er noe man nesten bare må ta seg tid til.

  Dårlige, mørke, uskarpe og gjentagelse av bilder - Bilder er utrolig viktig som jeg nevnte tidligere. En blogg handler faktisk nesten like mye om bilder som tekst. Et innlegg trenger bilder for å se bedre ut, og også for å gjøre det lettere for dine lesere å lese din blogg. Har du mørke, dårlige og uskarpe bilder, så kan dette var en grunn for at folk ikke leser din blogg fast. Tenk alltid på lys. Lyse bilder skaper mer oppmerksomhet. Er det derimot et tøft innlegg, så gjør det helt motsatte. Her er det vtikig å tenke på at hele innlegg skal ha en rød tråd, og at bilde burde passe til teksten. Det er også lurt å ikke bruke de samme bildene hele tiden. Vi vil jo ha noe nytt å se på, samtidig som vi vil ha noe nytt å lese på.

  Mange skrivefeil - Her vet jeg at jeg har et problem, fordi jeg sliter med ADHD, dysleksi, lese- og skrivevansker. Dette har alltid vært et problem for meg, men jeg har funnet en løsning som fungerer for meg. Nemlig at jeg har min mamma som retter nesten alle innleggene mine. Jeg sier ikke at en liten feil her og der har så mye å si. Dette gjelder mere når det er så mange feil at man ikke klarer å forstå hva som blir skrevet. Jeg leser alltid over innleggene mine en til to ganger før de publiseres for å gjøre mitt beste når det kommer til dette.  

  At du ikke er deg selv - En viktig ting med en blogg, er det å være seg selv, for det er jo din blogg vi vil lese. Jeg føler at det synes godt når noen prøver å være noen andre. Bloggen blir da på en måte litt "falsk". Jeg ikke helt hvordan jeg skal få beskrevet dette punktet, men vær deg selv, for du er bra nok akkurat som du er. Du trenger ikke være noen andre enn deg selv. 

  Kopiere en annen blogg - Dette punktet har jeg har sett en del av gjennom hele min periode som blogger. Det at en blogger kopierer en annen synes jeg er veldig respektløst. Det er ikke til å legge skjul på at man bruker mye tid på en blogg. Det er helt greit å finne inspirasjon fra andre, men gjør det til ditt eget. Jeg snakker ikke om innlegg som uken som har gått, ukens bloggkonkurranse og slike ting. Dette er noe alle gjør og alltid har gjort. Men det å kopiere et innlegg, eller nesten kopiere et annet sitt innlegg er ikke greit. 

  Blogg navnet ditt - Det er lett å glemme hvor viktig bloggnavnet ditt er. Det er jo det som på en måte er "varemerket" ditt. Det er det folk skal huske for søke opp deg på nytt. Velg noe enkelt. Et enkelt navn er alltid en sikker vinner da det er lett å huske. Prøv å ikke ha så langt bloggnavn. Jo kortere, jo bedre. Da er det lettere for alle andre å huske deg og bloggen din. Tenke deg selv om du finner en blogg som er interessant, men som heter heipådeg22jegermeg66.blogg.no. Nå overdrev jeg litt, men hvem klarer å huske et slikt navn? Dere skjønner nok hva jeg mener. Gjør det enkelt slik at andre husker deg bedre.  → hva er dine grunner for at du klikker deg ut av en blogg, del gjerne med meg slik at vi alle kan lære mer? 

 • 30

  //inneholder sponset produkt.

  God morgen alle mine herlige lesere, i går var det så mye som skjedde. At jeg nesten ikke var hjemme en eneste gang, jeg startet dagen hos farmor og farfar. Satt å koste oss med en kaffe noen timer, før farfar og meg dro å handlet inn litt mat til dem. Så var det rett opp til mamma, for å handle med henne også. Siden hun går på krykker etter operasjonen, så var det koselig at jeg endelig kunne stille opp for henne. Så var det å dra til frisøren, det var flinkeste BETINA som fikset det denne gangen også. Henne er den eneste som får røre mitt hår, å jeg blir like fornøyd hver gang. Jeg satt på tap-extensions, fra ISABELLA HAIR. Jeg er utrolig fornøyd med kvaliteten på håret dems, dette er tredje gang jeg setter på hår fra dem. Sist hadde jeg det på i tre månder, å det var like fint nå. Så vi bruke det samme igjen, det eneste vi gjorde denne gangen var å klippe det litt kortere. Noe jeg bare elsker, nå er håret mitt så tykt og fyldig. Tenkte å skrive litt mer om dette senere, men vil vise dere masse før og etter bilder. Jeg skal snart dra, for å komme meg i behandling. Derfor jeg helle skriver mer om dette senere, da kommer det også en oppdatering på hvordan jeg syns det er å ha på tap-extensions.   → Har du prøve tap-extensions før, hva syns du om resultatet? 

 • 24

  Jeg har lenge følt at sykdom har ødelagt mye for meg, fordi den forandret meg. Den gjorde meg til en annen person enn den jeg egentlig var. I starten når jeg begynte å utvikle anoreksia, skjønte jeg ikke selv at jeg utviklet den. Jeg så ikke faresignalene før det var for sent. I mitt hode gjorde det ingenting om jeg ikke spiste på en hel dag, så lenge jeg ikke tenkte på det. Jeg ville gjøre mest mulig for å slippe å tenke på noe som helst. Litt etter litt ble mat vanskeligere. Dette skjedde med så små steg at jeg selv ikke fikk det med meg før det var for sent. Jeg tror nok at flere rundt meg så det. Det var vel en av mine nærmeste venner på den tiden som først oppdaget at jeg hadde et problem. Hun prøvde å hjelpe meg, men på den tiden var jeg ikke klar for hjelp. Jeg hadde rett og slett ikke sett eller skjønt selv at jeg hadde et problem. Jeg visste det nok kanskje innerst inne, men klarte ikke innse det. Jeg kan se tilbake på det nå, og se at hun bare ville hjelpe meg fordi hun brydde seg. 

  På den tiden klarte jeg ikke helt kontrollere meg selv. Alt som handlet om mat hadde jeg mistet kontrollen på for lenge siden. Jeg reagerte med å være frekk, spydig og ikke minst bitchy. Jeg ser dette godt nå, og ønsker ikke legge skjul på noe som helst. Dette førte til at jeg mistet henne som en av mine nærmeste. Jeg jobber enda den dag i dag med å få henne tilbake, men det for tiden vise. Jeg håper ikke at sykdommen min kommer til å ta fra meg flere av mine nærmeste venner. Jeg kan ennå huske at da hun forsvant ut av livet mitt, så skjønte jeg ikke hvorfor. Hvorfor hadde jeg mistet en av mine nærmeste? Det tok utrolig lang tid før jeg fikk vite grunnen. Selv da skjønte jeg det ikke selv. Jeg hadde vært så ute av kontroll at jeg selv ikke var klar over hva jeg sa, følte eller hvordan jeg behandlet de rundt meg. Det er sårende å tenke på, for jeg vet jo at det overhodet ikke var den personen jeg egentlig er. Men det var den personen sykdommen min gjorde meg til.

  Jeg vet mange sier at man selv bestemmer hva slags person man skal være, og jeg er ganske så enig i det. Du kan bestemme om du skal være snill eller slem, god mot andre eller stygg mot andre. Men når du utvikler en så alvorlig psykisk lidelse, så skjer det noe med hele deg. Du mister deg selv, og blir en helt annen person. Du blir den sykdommen gjør deg til og vil du skal være. Det er noe du selv ikke kan kontrollere. Når jeg tenker tilbake på dette, så er det utrolig sårt. Jeg kjenner jeg alltid får en klump i halsen, og kjenner tårene presser på. For det er først nå jeg kan se det fra hennes side, og ikke bare min egen. Jeg satte meg selv i hennes situasjon og snudde det helt om. Hadde jeg sett en av mine nærmeste venner begynne å bli syk, eller bli veldig tynn, slutte å spise og rase ned i vekt, ja da hadde jeg også reagert. Man bryr seg jo. Man bryr seg så utrolig mye. Mine nærmeste bestevenner er alt for meg. Jeg vet det hadde vært kjempetungt å stå på utsiden å ikke skulle kunne si noe, for man vil jo bare hjelpe.

  Det var akkurat det hun gjorde. Hun prøvde og prøvde om og om igjen. Men jeg var bare ikke klar der å da. Jeg vet det ikke er noen unnskylding. For meg gikk det bare ikke. Når du selv ikke har innsett at du har et problem, er det umulig ta imot hjelp. Når noen sier til deg at de er bekymret og du har et problem, så er det lett å reagere med sinne, slik som jeg gjorde. Jeg var så sikker på at jeg ikke hadde et problem, men den vonde sannheten var jo at det hadde jeg. Jeg hadde et stort problem på den tiden, men det satt bare altfor langt inne. Det var kjempetungt å si det høyt første gang, jeg har utviklet anoreksia. Ordene ville på en måte ikke komme ut. Jeg håper at  jeg en dag vinner henne tilbake. Det får tiden vise.

 • 22

  God morgen alle mine fine lesere, håper dere har en like god start på uken som meg. Våknet med et stort smil på munnen, å klar for å starte den nye uken. Jeg har allerede vasket og ryddet hele leiligheten, pluss at jeg har laget en ny oppskrift i dag som jeg skal dele med dere senere denne uken. Jeg har enda mer motivasjon denne uken, å har et overskudd som jeg ikke helt klarer å forklare. Men det er kanskje ikke så rart når jeg spiser mye mer, nå spiser jeg faktisk syv måltider om dagen. Jeg fant ut at jeg måtte legge til måltider, fordi jeg ikke klarte å legge til mer mat i de måltidene jeg spise fra før av. Så skjønner ikke hvorfor jeg ikke kom på dette før, men nå har jeg værtfall fått gjort det. Å det føles bra, selvom det blir veldig mye å planlegge. Så er det slik det bare må bli nå, å det er helt greit. Denne uken skjer det utrolig mye spennende, må enda holde noe av det hemmelig. Men dere skal få vite det så fort jeg kan dele det med dere, for dette er noe som er utrolig viktig og spennende for min del.  

  Så denne uken kommer til å bli utrolig spennende for min del, men i dag skal jeg til frisøren for å få satt på hår igjen. Noe jeg har gledet meg til kjempe lenge, savner det lange tykke håret. Så det skal bli godt å få gjort, skal ta masse bilder så jeg kan dele det med dere også. Derfor ville jeg ha litt inspo bilder når det kommer til hår, i dette innlegget. Jeg driver enda å lurer litt på om jeg skal farge det, er litt lei av hårfargen min. Men det er noe jeg ikke er sikker på enda, jeg har jo ikke farget håret på flere år. Så jeg må bare se det litt an, jeg skal en tur opp til farmor og farfar før jeg drar vidre til frisøren. For å ta en kopp kaffe, å bare sitte å snakke og kose oss. Så denne dagen kommer til å bli kjempe bra, gleder meg til å komme meg ut. For i går hadde jeg en hvile dag, der jeg ikke gjorde noen ting. Men det trenger kroppen noen ganger også, men nå skal jeg lage meg litt lunsj å komme meg avgårde til farmor og farfar. Alltid godt å starte uken min med et besøk til dem.   → Men ønsker dere en fantastisk start på den nye uken, prøv å gjør denne uken enda bedre for deg selv. 

 • 94

  God søndag alle mine fine lesere, da var det på tide med en ny giveaway konkurranse her på min blogg. Det blir en heldig vinner denne gangen, som stikker av med hele premien som dere ser på bildene. Her er det mye fint man kan vinne, å jeg har gledet meg til å dele denne konkurransen med dere. Jeg syns det er så utrolig koselig å kan gi noe tilbake dere lesere, så dette er min måte å vise at jeg setter pris på dere alle. Her kan alle delta, uansett om du har blogg eller ikke. Jeg trekker en vinner om en ukes tid, å det blir også annonser her på bloggen. Men jeg kontakter også vinneren privat, får å få en adresse slik at jeg får sendt premien til deg.  Dette kan du vinne: 

   En svar sminke mappe. 

   Et kjempe søt skilt. 

  4 stk neglelakker, i fine berse toner. 

  30 pakk med tyggis. 

  En stor plate melkesjokolade. 

  2 små flakser fra L'occitane. 

  En pakke med løsnegler i fargen matt mørke rød. 

  Et conture kit, men kost og beauty blender. 

  6 pack med øredobber. 

  En lue i lyse rosa med dusk. 

  8 pack med ringer.

   Et speil det står #no filter. 

  5 sminke koster. 

  En refreshing cloth fra L'occitane. 

  5 pack med armbånd.   For å delta må du følge to enkle trinn: 

  1) Lik min Facebook side, har du allerede likt den gå til punkt nr to. For dere som ikke har likt den, så kommer du direkte til den ved å trykke her -> FACEBOOK-LISA

  2) Legg igjen en kommentar der du skriver jeg er med, husk blogg navn eller e-post. Slik at jeg kan kontakte deg om du vinner, alle kan delta. 

  Du kan delta to steder - Denne gangen kan du delta to steder, som da gir den en ekstra lapp med ditt navn. Alt du trenger å gjøre er å skrive jeg er med, under dette innlegget som jeg deler på min Facebook side. 

  → Masse lykke til alle sammen, jeg har enda ikke helt bestemt når jeg trekker en vinner. Men det blir lodd med navn på, slik at det blir rettferdig. Men trekningen skjer en gang til uken, kommer tilbake med mer informasjon om dette.

  → Håper mange av dere vil bli med, å at dere liker det dere kan vinne denne gangen.

   

 • 20

  I dag har jeg lyst til å tipse dere om noen nye proteinbarer jeg har prøvd ut den siste tiden, grunnen for at jeg har ventet med å dele dette med dere. Er fordi jeg ville prøve litt flere smaker først, slik at jeg kunne skrive litt om flere smaker. De fleste har nok hørt om Questbarene, de er gode de også. Men jeg syns disse er mye bedre, både på smak men konsistensen på disse er mye bedre. Derfor vil jeg tipse dere om disse, pluss at de er billigere enn de fleste andre på markede. De kommer i mange forskjellige smaker, jeg har bare fått smakt fire smaker. Men gleder meg til å prøve flere, du kan se hele utvalget HER

  CarbRite barene er: 

  • Proteinrike 19-21 g protein pr bar) 
  • Glutenfrie 
  • En bar gir ca 200 kalorier 
  • Ingen kunstig søtninger 
  • Sukkerfri
  • Ingen konserveringsmiddel 
  • Veldig god smak og konsistens 
  • En pakke med 12 barer koster 158kr, det blir ca 13kr pr bar. 
  •  

  Min favoritt smak er cookie dough, disse barne smaker kjempe godt. Å de jeg har kjøpt mest av, å er mest fornøyd med. Konsistensen er kjempe god, det er en myk bar med sjokoladebiter i. Denne er den jeg vil anbefalt dere å kjøpe, det er en lys sjokolade smak. Men som fortsatt smaker skikkelig sjokolade, disse kan du få kjøpt HER.

  Smaken som ligger på andre plass hos meg, er smaken som heter chocolate mint cookies. Denne smaker som after eight, så vist du er glad i den sjokoladen. Så er dette smaken for deg, denne ha en litt mørkere sjokolade smak. Men det passer perfekt til fyllet, disse gikk jeg akuratt tom for i kjøleskapet. Men har bilde av boksen, men ikke hvordan baren ser ut. Men de fleste barene er ganske å like, men god konsistens og smak. Disse barene kan du få kjøpt HER

  Baren som får en tredje plass hos meg, er baren som heter S'more. Disse smaker som miley way og smore sjokolade, disse er myke og gode. Med lys sjokolade rundt seg, disse har en lysere sjokolade smak. For dere som ikke er så glad i mørk sjokolade, disse var de første jeg bestilte fra dette merket. Å ble veldig positivt overrasket, men jeg er glad for at jeg prøvde meg på flere smaker. S'more barene kan du få kjøpt HER.

  På fjerde plass kommer barene med frosted cinnamon bun, jeg har kun smakt fire smaker. Men disse er gode, men litt spesielle på smak. Jeg tror disse er slik at enten elsker du dem, eller så hater du dem. Disse minner meg veldig om kanelboller, men en veldig tydelig kanel smak. Disse er også veldig myke, men en lys sjokolade rundt seg. Disse kan du få kjøpt HER

  → Bruk du koden VVW762 så får du $5 på din bestilling. 

 • 22

  Den første bloggen jeg bil anbefale dere i dag, er bloggen til Therese Hoff. Dette er en blogg jeg kom over for ikke så alt for lenge siden, men ble fort utrolig inspirert og overtaket over. Dette er en blogg med fokus på sminke, noe som passer meg helt perfekt. Siden jeg har blitt utrolig interessert i det den siste tiden, jeg liker at hun deler både videoer og innlegg med bilder og tekst. Det gjør det litt ekstra spennende å lese bloggen hennes, jeg liker også at hun er flink til å oppdatere bloggen jevnlig. Så det alltid er noe nytt å lese, pluss at hun er utrolig søt, vaker og pen. En annen ting som jeg syns gjør at bloggen hennes skiller seg ut, er åpenheten hennes. Jeg syns det er så utrolig tøft å skrive om temaer som egentlig er ganske tabu, siden jeg selv gjør det samme. Så vet jeg hvor mye det krever, så dette er en blogg jeg føler at man får masse variasjon. Virkelig en blogg jeg kan anbefale dere å ta en tur innom. 

  → For å komme direkte til Therese sin blogg, TRYKK HER

  Den andre bloggen jeg vil anbefale dere i dag, er bloggen til Ida Øverland. Dette er en blogg jeg kom over for en liten stund siden, å funnet utrolig mye innspirasjon fra. Har blitt en fast leser, så dette er en blogg jeg også vil anbefale dere. Det jeg liker så godt med bloggen til Ida, er det at henne kommer med så mange gode tips til trening. Hvorfor man burde trene, å mange tips til hvordan du skal lykkes med trening. Sliter du med motivasjon til å komme i gang, er dette en blogg du så absolutt burde lese. Hun er utrolig vaker, å sprer mye glede rundt seg. Noe jeg syns er utrolig viktig, for hennes gode humør smitter over på meg selv når jeg er innom bloggen hennes. Hun blogger også om hennes hverdag, mote, sminke og masse mer. Kanskje du også blir en fast leser av bloggen hennes, eller du bare treger litt motivasjon så er dette bloggen for deg. 

  → For å komme direkte til Ida sin blogg, TRYKK HER

 • 34

  SYKDOM 

  Har du vært innlagt? 

  Ja, flere ganger, både på tvang og frivillig. Mitt første møte med innleggelse var etter at jeg tok en overdose tabletter. Da ble jeg lagt inn på tvang og overvåket hele døgnet. Det var en utrolig vond opplevelse. Hver gang jeg har vært på tvang har det gjort mer vondt enn godt. Men jeg vet jo at det ble gjort fordi jeg var en fare for meg selv, og ser nå at det var det som reddet livet mitt. Mitt lengste opphold var på nesten fire måneder. Dessverre har ingen av mine innleggelser hjulpet meg, men nesten gjort meg mere syk, men tror det er veldig forskjell fra person til person. 

  Hadde du sagt ja til en innleggelse hvis du fikk tilbud?

  Både ja og nei, jeg får tilbudet ganske så ofte. Jeg har valgt å takke nei, fordi jeg ikke tror at det kommer til å hjelpe meg. Jeg har rast ned i vekt hver gang jeg har vært innlagt, så derfor vil jeg heller jobbe med problemene mine selv. Pluss at hverdagen din da kun består av sykdom, med mange veldig syke rundt deg. Dette virker negativt på meg, så akkurat nå føler jeg ikke at det passer for meg.

  Hva var grunnen til at du fikk anoreksia?

  Jeg utviklet anoreksia etter et overgrep. Jeg klarte ikke be om hjelp eller kjenne på de vonde følelsene. Jeg trodde jeg skulle klare alt alene. Så på en måte ba kroppen min om hjelp ved å utvikle anoreksia. Mange utvikler denne sykdommen fordi de vil bli tynne eller slanker seg. Men det er ikke derfor jeg utviklet denne sykdommen, noe som gjør det utrolig vanskelig å bli hundre prosent frisk. 

  Hvor lenge har du hatt sykdommen?

  Jeg har hatt anoreksia i nesten fire år. 

  Når var din verste periode med sykdommen?

  Alle de fire årene, minus de siste månedene nå. Dette er en sykdom som aldri gir deg fri, den sliter deg ut, bryter deg ned. Den gir deg konstant dårlig selvtillit. Jeg sluttet å elske meg selv, og følte at jeg ikke fortjente å bli frisk. Så jeg klarer på en måte ikke velge ut en spesiell periode, for alt med denne sykdommen er kjempetungt. 


  //Bilde av rommet mitt når jeg var innlagt på tvang. 

  Hvordan oppdaget du at du hadde angst? Hvordan opplever du å leve med det? 

  Jeg var i behandling hos den ene av mine behandlere, og snakket for første gang om hvorfor jeg sliter så mye med å gå ut døren. Da kom det frem at jeg hadde utviklet angst, noe jeg selv ikke var klar over. Dette var noe ukjent for meg, men nå jobber vi med det. 


  Har du et bestemt antall kalorier du må forholde deg til? Pleier du å øke eller er det samme mengde hele tiden?

  Jeg har hatt en lang periode der sykdommen bestemte at jeg skulle ligge under en viss mengde, men nå har jeg ikke talt kalorier på flere uker. Det føles helt fantastisk. Jeg skjønner ikke at jeg brukte så lang tid på det. Så akkurat nå aner jeg ikke hvor mye jeg får i meg, og jeg vil ikke vite heller. Jeg har gått fra tre måltider pr dag, til nesten syv nå, og er stolt av det. 

  Spiser du noen gang sammen med din søster? Bestemmer du da?

  Ja det gjør jeg, jeg spiser sammen med min søster hele tiden. Vi bor jo sammen vi to, men jeg spiser min mat og hun sin mat. Skulle jeg laget mat til oss begge som var det samme, hadde nok ingen av oss blitt så fornøyd. Vi har så forskjellig smak. Derfor lager vi heller det vi selv liker best, og spiser sammen. 

  Hvordan klarer du å betale for husleie, mat og diverse når du kun går på nav?

  Det går bra, men jeg skal ikke lyve å si at det er lett. Økonomien min går akkurat rundt. Jeg kan aldri sløse med penger. Jeg må leve veldig stramt, men det er verdt det. Akkurat denne måneden og neste er tøffe for meg, siden jeg mister frikortet mitt hos legen. Dette gjør jo at jeg må betale for alt selv, så disse første månedene er kjempetøffe. Men jeg lærte av mine feil i fjor, så jeg begynte å sette av penger for tre måneder siden. Så nå jeg har en reservekonto, noe jeg er kjempeglad for. Bare behandling koster meg 1 400 i måneden, og medisiner rundt 500 kr. Så jeg gleder meg til å få frikort, da blir økonomien mye bedre. 

  Har du kontakt med andre med anoreksia, og føler du at det hjelper deg?

  Ja, det har jeg. En nær venninne av min søster har samme sykdom. Så jeg snakker med henne en del. Jeg snakker også med andre som har funnet meg igjennom bloggen. Føler vel at det er godt å snakke med en som forstår, men jeg har så mange behandlere rundt meg som jeg stoler hundre prosent  på, så jeg får på en måte snakket om alt med dem. Selvsagt er det godt å ha noen rundt meg som forstår. Jeg tror nok at jeg har vært mest til hjelp for andre når det kommer til råd og tips. Og ikke minst det å bare lytte til andre sine problemer.


  //Bilde fra når jeg var innlagt på sykehuset, for å få intrevinøst næring. 

 • 26

  Sikkert flere enn meg som tenker samme tanke, at i 2017 skal jeg bli en bedre blogger. Du er altså ikke alene om den tanken, og i dag tenkte jeg å gi litt tips og råd når om blogging. Det er alt for lenge siden jeg har delt bloggtips med dere, så nå er det på tide å bli flinkere til dette igjen. For det er så godt likt hos dere lesere, og jeg elsker å kunne gi tips og råd ut fra mine egne erfaringer, og dele med dere hva som fungere og ikke. Som jeg alltid sier: du lærer av dine egen feil. Men med disse innleggene kan dere lære av mine feil, så dere slipper å gjør det samme som meg.   Planlegge - Når man blogger så forventes det egentlig at det skal komme et nytt innlegg hver dag, om ikke flere innlegg om dagen. Hvor kjedelig er det ikke å gå inn på en blogg, for å lese det samme innlegget du leste i går? Da klikker man seg fort ut igjen, så her er nøkkelen å planlegge. Det beste verktøyet for oss bloggere er det at du kan tidsinnstille når innlegget ditt skal publiseres på bloggen. Så er du smart så skriver du et innlegg dagen før, eller når på dagen du har tid og lyst. Deretter setter du det på det tidspunktet du vil det skal publiseres, så slipper du å måtte logge deg inn for å gjøre det. Vet du at i morgen har du en full dag, så skriv alle innleggene dagen før. Dette er et av de tipsene som jeg selv bruker mest, å det er utrolig smart.

   
  Tenk igjennom året som har gått - Hva fungerte på din blogg, hva ville folk lese eller ikke lese. Hvilke innlegg skaper reaksjoner, hvilken målgruppe har du? Bruker du litt tid på å tenke gjennom dette, så kan du fort finne ut hva du burde gjøre og ikke. Tenker du at du har feil målgruppe eller ikke har blogget om det du selv ønsker, så gjør noe med det. La folk få vite dine tanker og planer fremover for bloggen, plutselig får du en helt ny lesergruppe som passer mye bedre for deg. Dette med å tenke igjennom hva som har fungert i løpet av året, gjelder også tidspunkter på dagen når du publiserer, hva slags bilder du burde bruke, hvor mange innlegg og hvordan din skrivemåte er. For det som passer for deg, passer kanskje ikke for meg om dere skjønner. Finn det du selv syns passer best, og jobbe der ut fra det. 


  Sett pris på dine lesere - Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har nevnt dette, men dette er bare så viktig. Nemlig sette pris på dine lesere, bruk tid på å vise dem at det betyr noe for deg at de leser bloggen din. Svar alltid på alle kommentarer, meldinger og måten de kommuniserer med deg. Jeg skjønner at dette punktet kan ta litt tid hvis du har flere tusen lesere og flere tusen kommentarer hver dag. Men uansett om du får hundre kommentarer eller ti kommentarer, så setter de som kommentere utrolig pris på et svar. Når de først tar seg tid til å skrive en hilsen, så burde du også ta deg tid til å svare. En annen ting jeg også må slenge inn her, er det å alltid være hyggelig mot dine lesere. Jeg vet det kan være vanskelig at folk har sterke og andre meninger enn deg, men du må bare bite tenna sammen. Svare hyggelig, altså de som bare slenger dritt er det bare å slette med en gang. Ikke lage noe ut av det, for de er kun ute etter oppmerksomhet og en reaksjon fra deg.   Prøv nye ting - Nå som det er nytt år, kan man også prøve seg på nye ting. Kanskje variere mer med innlegg og innhold, finne nye ting å blogge om for å gjøre bloggen din mer spennende. Finne ut hva som har forandret seg dette året, og følge trenden. Jeg sier ikke at du må legge om bloggen din på grunn av det som skjer rundt i sosiale medier dette året, men det er smart å holde seg oppdatert. For det som blir snakket og skrevet mye om, er jo det folk er interessert i å lese. Altså: er det mye snakk om trening, mote eller sminke? Lag et innlegg som handler om det, eller retter seg mot det. For da er det det folk vil lese akkurat nå, så prøv så godt du kan å holde deg oppdatert. 


  Oppdater bloggen din, eller gjør en endring - jeg har allerede byttet header, bare fordi jeg ville gjøre bloggen litt fresh for det nye året. Kanskje du vil bytte design, oppdatere Facebook-siden din med nye bilder. Altså de små endringene kan gjøre en kjempe stor forskjell, start det nye året med å gi bloggen din en liten makeover. Det må ikke være så drastisk som å bytte hele designet, men kanskje bare bytte header sånn som meg. Bare for å gi leserene dine noe nytt å se på, rett og slett gjøre bloggen litt ny og fresh. 


  Blogg fordi det er gøy - Sist men ikke minst, blogg fordi det er gøy. Blogg skal ikke være en ting du gruer deg til å gjøre, eller tenker må jeg inn for å skive et nytt innlegg nå? Det merkes så godt når en blogger, blogger fordi hun/han må og ikke fordi man vil og har glede av det. Blogg passer dessverre ikke for alle, det skal være en hobby for oss fleste fordi vi elsker det. Ikke bare en måte for å tjene noen ekstra kroner, misforstå meg rett. Det å kunne leve av bloggen er en drøm, men er det verdt det om du ikke liker å drive med det?  → Håper dere liker tipsene jeg kom med i dag, gjerne del ditt beste tips for å gjøre bloggen din bedre? 

 • 34

  God morgen alle mine herlige lesere, egentlig skulle uken som gått innlegget kommet ut i steden for dette. Men jeg sparer det til i morgen, siden jeg må bare dele med dere hvor fantastisk dag jeg hadde i går. Jeg fikk gjort alt jeg hadde planlagt, å jeg skal innrømme at etter jeg hadde vasket, ryddet og støvsugd leiligheten. Vasker og hengt opp klær, så var det bare å hoppe i dusjen. For å så komme meg på butikken for å ukes handle, er ikke bare bare det der. For jeg må alltid innom flere butikker, siden jeg er så kresen haha. Når jeg hadde fått gjort alt det, lagde jeg meg middag.

  Etter jeg hadde spist fristet det egnentlig mest å bare slappe av, men nei da denne jenta kom seg opp fra sofaen å på trening. Jeg hadde planlagt halv økt, siden det er en del uker siden jeg har trent. Men kroppen min var så mye sterkere i dag, altså jeg kjente nesten ikke meg selv igjen på treningen. Noe som selvfølgelig har med at jeg spiser enda mer nå, jeg har faktisk lagt inn enda et og et halvt måltid pr dag.

  Noe som har gjort at kroppen min er mye sterkere, det er akuratt slike dager jeg trenger hver dag. For det gir meg bare enda mer motivasjon til å forsette slik jeg gjør nå, kjenner faktisk at jeg gleder meg til å veie meg neste uke. For jeg vet at jeg har nådd enda et mål når det kommer til vekt, vekten for meg er ikke så viktig mer. Jeg veier meg kun når min behandler som har med mat å gjøre, ber meg om det. Ellers så har jeg bare lagt den helt bort, noe som faktisk har gjort at jeg slipper mye negative føler og tanker. Så jeg anbefaler alle å bare kaste den vekta på bade, for vekt har ingen ting å si.

  Du er fin akuratt som du er, uansett hva et tall på en vekt sier. Men jeg hadde bare lyst til å dele med dere, at endelig har jeg fått den starten på året jeg ville. Dette året skal jeg love dere at skal bli anderledes for meg, jeg er mer motivert en jeg noen gang har vært. Men skal ikke skrive så alt for mye mer nå, annet at jeg har det like bra i dag som i går. Om ikke bedre, sorry for dårlig bilder. Men måtte ta med telefon, skal ned på sentere senere i dag for å høre om noen vet hva jeg kan gjøre for å fikse kamera mitt.   → Jeg håper dere også finne motivasjon til å starte dette året som du ønsker, bruk krefter og tiden din på det som gjør deg lykkelig. Husk at du selv kan bestemme hvordan dette året skal bli, så gjør det til ditt år.

 • 26

  Nei du er ikke gravid, du har bare lagt på deg. 

  Det er ikke til å legge skjul på, at fasen jeg går igjennom nå er tung og vanskelig. Det å skulle legge litt på seg høres kanskje ikke så vanskelig ut. Det høres kanskje til og med lett ut. Det er jo bare å spise mere god mat tenker sikkert de fleste. Hvem liker vel ikke det? Og jo, jeg liker også det, men sykdommen min dermot hater det. Den klarer bare ikke akseptere det på den måten jeg kunne ønske at den gjorde. Jeg vet så godt at dette bare er bra for meg. For hvert gram jeg legger på meg er det et steg mot å få en sunnere kropp. Jeg vet så altfor godt hvor mye denne sykdommen skader kroppen. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har sagt det til meg selv, hørt det av legen, mine behandlere og de rundt meg som bryr seg. Jeg har ikke tall på hvor mye jeg har lest på nettet, bare for å få en bedre forståelse for min egen sykdom. Jeg leste til og med tre bøker om min egen sykdom da jeg var innlagt på sykehuset. Alt dette for å lære meg mest mulig, og for så å kunne jobbe meg ut av den.

  Det er skremmende å lese og se hva anoreksia kan gjøre med et menneske. Det at denne sykdommen er den mest dødelige av psykiske lidelser gjør det ikke noe lettere å sitte i denne situasjonen som jeg gjør. Det er så rart å tenke litt tilbake i tid. Da jeg satt og sa til min lege at jeg har et problem med mat, men jeg vet at med riktig hjelp kan jeg bli frisk fort. Jeg trodde faktisk at jeg skulle vinne denne kampene på noen uker. Nå sitter jeg her i samme situasjon etter tre år. Det jeg trodde skulle bli en "lett" kamp, viste seg å skulle bli en kamp som føles umulig å vinne. Jeg vet så godt at man aldri skal gi opp, og at denne kampen kommer til å ha oppturer, men også like mange nedturer. Og faktisk enda flere nedturer. Følelsen av å ikke lykkes med målene du setter deg, er bare en utrolig kjip følelse å må gå igjennom. De små skrittene i riktig retning er de skrittene som teller. En dag er det de skrittene som må til for at jeg skal vinne denne kampen.

  Jeg jobber med å legge på meg. For å være helt ærlig føles det nesten ikke ut som jeg gjør noe annet enn å spise. Det er helt greit for meg, men ikke for den syke delen av meg. Men nå er det jeg som har siste ordet, så sykdommen skal få lov å mene og føle alt den vil. Den skal ikke få lov til å stoppe meg. Nei, nok er nok. Jeg har kommet langt, men nå er det faktisk på tide å komme meg enda lengre. Men det at den gjør meg urolig, og får frem følelser jeg aldri har kjent på før, er ikke noe å legge skjul på. Det gikk faktisk så langt at jeg kjøpte graviditetstest. Det er en stor endring som skjer med kroppen min nå. Det å gå fra det at alle bein og knokler syntes og jeg så anorektisk ut, til å så se trent ut, med sixpack, flat og trent mage. Til og med min mage kan faktisk bule litt ut. Det kan nesten se ut som om jeg er gravid til tider.

  Det for meg er en utrolig stort overgang, og jeg trodde faktisk at jeg var gravid noen dager. Flere rundt meg hadde kommentert det. Tankene begynte å fly, jeg ble redd og begynte å tvile. Det gikk så langt at jeg dro ned til apoteket og kjøpte en graviditetstest. Jeg stod og stirret på testen. Men den kom frem negativ, noe jeg egentlig visste at den kom til å gjøre, men du vet jo aldri. Nå må jeg bare akspetere at kroppen min er i en stor utvikling, og at magen min ikke inneholder noe annet enn mat. Det er en stor overgang for meg. Maten legger seg jo i magen, så det betyr også at magen kommer til å endre hvordan den ser ut en god stund fremover. Kroppen min må få lov til å bruke tid på venne seg til å få mere mat. Jeg vet at med riktig trening kan jeg få den tilbake slik jeg ønsker. Men akkurat nå kan jeg ikke tenke på det. Akkurat nå må jeg bare tenke at dette er en stor overgang. Det skal ikke stoppe meg. Jeg skal gjøre det motsatte, nemlig å spise enda mer.

 • 28

  God mandags morgen alle mine fine lesere, denne dagen startet med et stort smil. Etter fulgt av en stor kopp kaffe, for å så lage meg en god frokost. Endelig er formen på topp, som betyr at jeg endelig kan kickstarte det nye året. Jeg har får det meste bare ligget hjemme, siden formen har vært så dårlig. Men nå dere er jeg klar, så derfor har jeg satt meg en del mål for denne uken. Jeg kan nesten ikke vente med å komme meg ut, å bare få startet dette året som jeg hadde lyst til å gjøre fra første dagen i januar. Planene for dagen er å først få oppdatert dere nå, så skal jeg begynne med å vakse, rydde og støvsuge hele leiligheten. Så må jeg sette på en klesvask, for å så henge den opp når jeg er ferdig med å rydde. Så må jeg komme meg til butikken, for å ukens handle for min søster og meg. Noe vi alltid gjør en gang i uken, på denne måten sparer vi utrolig mye penger på mat. For da slipper vi alle de små turene til butikken, så dette anbefaler jeg alle å gjøre.   

  Så dere kommer det jeg har gledet meg til mest, altså det klør i fingrende etter å komme i gang. For nå er det en del uker siden sist, nemlig trening. Kjenner jeg har så mye motivasjon, til å komme sikkelig i gang med trening i igjen. Men jeg skal ikke trene før i kveld, siden da bruker jeg den siste av energien og overskudde jeg har fra den dagen. Til trening, da sover jeg så mye bedre. Denne dagen skal bare bli så utrolig bra, kjenner jeg ikke klarer å gjøre noe annet en å smile. For en herlig start på den nye uken, tenkte å dele litt inspo bilder med dere. For hva er vell bedre å starte en ny uke, men masse inspo bilder. Som kan gi deg litt ekstra motivasjon til å kickstarte denne uken, kanskje du er som meg? Som henter masse inspirasjon og motivasjon i bilder, så derfor deler jeg noen bilder som inspirer meg. Men mitt største mål denne uken er å spise alle måltider, pluss mer. Så dette skal jeg få til, for jeg er full av motivasjon.
  → Vil ønske dere en fantastisk start på uken, husk at det er nye uke med nye muligheter. Å det er opp til deg selv hva du gjør ut av denne uken, så gjør denne uken til noe ekstra bra! 

  → Har du fått kickstartet det nye året og satt deg mål for denne uken? 

 • 75

  Da var det endelig på tide med en ny konkurranse her på min blogg, nemlig ukens blogg konkurransen min. Jeg har ikke den så ofte som jeg pleide før, men skal prøve å bli flinkere på det fremovere. Føler det ble litt mye i en periode å ha denne konkurransen hver uke, men vi får se hva det blir til fremover. Men nå er det værtfall på tiden, siden det er flere uken siden sist. Jeg plukker ut to heldige vinnere, som får et eget innlegg her på min blogg. Med bilder og direkte link til din blogg, jeg skriver også en del om hva jeg liker med bloggen din. Å hvorfor akuratt du vant, jeg leser bloggen til alle som melder seg på. Slik at jeg plukker ut de to jeg syns er best, for å så anbefale de til mine lesere. Dette er en mulighet for deg til å kanskje få deg noen nye lesere, så her er det bare å melde seg på. 

  For å delta må du følge to enkle trinn:

  1) Lik min Facebook side, har du allerede likt den gå til punkt nr to. For dere som ikke har likt den, så kommer du dirkte til den ved å trykke her -> FACEBOOK-LISA

  2) Legg igjen en kommentar med at du er med, husk blogg navn der du skriver e-post og navn. Slik at jeg finner din blogg, er dessverre alltid noen som glemmer dette. 

  → Lykke til alle sammen, husk at jeg leser bloggen til alle som melder seg på. 

  → Vil du lese innlegget med hvem som vant sist, for å se hvordan innlegget kommer til å se ut om du vinner. Så finner du det HER

 • 36

  Siden det er fredag, noe jeg overhodet ikke hadde fått med meg. Altså jeg var helt sikker på at det var torsdag i dag, å hadde planlagt og dele en ny oppskrift med dere i morgen. Siden i mitt hodet var det fredag i morgen hehe, siden jeg driver med oppussing av soverommet. Så har jeg ikke tid å til å lage den i dag, så den oppskriften får dere i morgen. Så da kan dere glede dere til den, så i dag tenkte jeg å dele mine aller beste sukkerfri sjokolade fristelser med dere. Så kanskje dere vil prøve en av disse oppskriftene jeg har delt med dere før, for dere som ikke er like glad i sjokolade som meg. Er det bare å gå inn på kategoriene her på min blogg, å trykke på sunn desserter eller sunn bakst. Der finner dere masse sunne og sukkerfri oppskrifter på helge kos, alt i fra kaker til is og egentlig det du kan tenke deg.          Første ut er sukkerfri og magre sjokolade fudge, denne oppskriften går kjempe fort å lage. Så smaker de så utrolig godt, disse holder seg godt i kjøleskapet noen dager. Så du har noe godt å spise, jeg lager disse i mikroen på 1/6 av tiden det ville gjort om du lager dem i kjele. For den koke prossesen er kjempe lang, så gjør det lett for deg selv å prøv mikroen. Oppskriften og fremgangsmåte steg for steg på sukkerfri sjokolade fudge, finner du ved å TRYKKE HER!  Så hopper vi over til en oppskrift som tar litt lengere tid, men er så absolutt vært vente tiden. Disse er bare så utrolig gode, denne smaks kombinasjonen bare smelter i munnen. Jeg snakker jo selvfølgelig om sukkerfri "japp" sjokolade, disse har jeg allerede laget to ganger. Er man litt smarte så dobler man oppskriften, å får enda flere biter med sjokolade. Disse kan jeg virkelig anbefale dere å prøve, skal lage disse snart igjen. Hele oppskriften på disse godbitene, finner du ved å TRYKKE HER!  Eller vist du er ute etter noe som smaker kjempe godt, pluss at de er fulle av protein. Så burde du prøve deg på sjokolade kuler, med sjokolade trekk. Disse har jeg alltid liggende i kjøleskapet, med en gang det er tomt i kjøleskapet. Lager jeg nye, for disse går så fort å lage. Så er det så greit når man får lyst på noe godt, som jeg gjør hele tiden hehe. Disse lager du på 1-2-3, så får du mange kuler ut av oppskfiten. For hele fremgangsmåten og oppskriften finner du ved å TRYKKE HER!  Eller en av mine favoritter, som jeg har linket til mange ganger. Nemlig sukkerfri smil sjokolade, altså denne kombinasjonen er bare utrolig god. Sjokolade med flytende karamell inni, tror dette er en av mine favoritt oppskrifter av alle jeg har delt med dere. Disse går også egentlig ganske fort å lage, man må bare la sjokoladen stive i mellom lagene. Men ellers så er disse raske og enkle å lage, så får du et utrolig godt resultatet. Disse ble utrolig godt likt av hele min familie, hele oppskriften finne du ved å TRYKKE HER!  Eller kanskje jeg kan friste med en enda enklere oppskrift, nemlig sukkerfri riskaker. Som de blir kaldt i smågodt hyllen, som har vært en av mine favoritter når det kommer til smågodt. Men ikke fått spist etter jeg ble syk, før nå. Endelig klarte jeg å lage dem selv, så var det så lett at jeg nesten måtte le litt. Men selvom disse ser litt simple ut, så smaker de kjempe godt. Her trenger du faktisk bare to ingredienser, så disse vil jeg tro alle kan få til. Hele fremgangsmåte og oppskrift finner du ved å TRYKKE HER!  Siste men ikke minst så må jeg ta med den oppskfiten jeg syns smaker aller best, av alt jeg har laget og delt her på bloggen. Jeg vet at disse ikke ser så gode ut, men de smaker bare så godt. Jeg skal lage flere av disse i morgen, pluss en ny oppskrift som jeg skal dele med dere. Men disse magre og sukkerfri sjokolade med karamell fudge må dere bare prøve, jeg vet jeg har nevnt disse mange ganger nå. Men de er bare så gode, kjenner jeg får vann i munn bare av å tenke at jeg skal lage disse morgen. Med hele oppskriften og fremgangsmåte steg for steg finner du ved å TRYKKE HER

  → Noen av disse oppskriftene du kunne tenkt deg å prøve eller som så fristende ut ? 

 • 38  God morgen alle mine fine lesere, denne dagen startet bare så utrolig bra. Våknet et kjempe stort smil, hoppet ut av sengen for å starte dagen. En slik start på dagen, gjør at jeg vet at dette blir en kjempe bra dag. I går dro jeg og mamma til ikea, å fått kjøpt inn det viktigste for oppussing av soverommet. Så det skal jeg starte med i dag, gleder meg til å vise dere når det er ferdig. For dette tror jeg kommer til å bli kjempe fint, måtte jo selvfølgelig kjøpe litt til leiligheten også. Altså det er så gøy å kjøpe pynt til hjemme, nå skal denne leilighet få en lite opp friskning. Fikk gjort det meste av det i går, så nå skal jeg spise frokost. For å så begynne på soverommet, skal ta masse bilder når det er ferdig. Jeg håper bare at mitt kamera vil jobbe med meg, for det sluttet å virke rett før jul.    

  I dag er en veldig nervepirrende dag, for mamma skal opere. Det er alltid skummelt når noen som betyr så mye for deg, skal opere og legges i narkose. Kjenner jeg har vært litt urolig i natt på hennes vegne, men jeg vet alt kommer til å gå bra. Å dette er desverre en oprasjon hun må igjennom, for at hennes liv skal bli letter og slippe smerte. Så jeg må bare tenke på det slik, at selvom det er litt skummelt i dag. Så kommer det til å gjøre henne så godt i lengden, å det er jo det som er det viktigste. Så nå får henne endelig fikset opp i det problemet. Så alle tankene mine går til henne, så jeg skal prøve å begynne på soverommet. I steden for å sitte å vente på en telefon, om at at gikk bra. Men siden jeg skal pusse opp rommet, måtte jeg lage noen fine inspirasjon bilder til meg selv. Så tenkte jeg kunne dele det med dere i dag, så kommer det mange bilder når jeg er helt ferdig. 

   → Håper alle dere har en like god start på dagen som meg, ønsker dere en kjempe fin dag! 

  → Så dere får ønske meg lykke til med oppussingen i dag, hva syns du om mine inspo bilder ? 

 • 56

  I år skal jeg ikke lage meg for store mål, mål jeg ikke kan klare å oppnå. Men jeg skal lage med noen store mål, og noen små mål. Slik har jeg alltid noe å strekke meg til, og som samtidig kan gi meg følelsen av å lykkes. Dette året skal det skje noe stort for meg. Det kan jeg føle, at dette skal bli mitt år på en måte. Vet ikke helt hvordan jeg skal beskrive det, men jeg føler at 2017 skal bli Lisa sitt år.  

  Komme i rutiner på trening - Jeg vet at trening er min nøkkel til å bli frisk, og også ha det å ha bra. Jeg er faktisk en helt annen person når jeg trener enn når jeg ikke trener. Jeg er gladere, lykkelig, ler og smiler. Matlysten øker, og jeg få jobbet med meg selv på en annen måte. Den holder følelsene mine i sjakk, spesielt når det kommer til depresjon og angst. Pluss at jeg vil jobbe mot det å få en fin trent kropp, med noen kilo ekstra. 2016 skal være det siste året jeg skal se anorektisk ut på stranda, for nå skal denne kroppen forvandles. 

  Spise alle måltid og mer, pluss få inn flere matvaretyper - Dette året skal jeg fokusere på mat, ikke bare det å spise de måltidene jeg må, men også det å spise mere. Jeg vet det kommer til å bli tøft, men jeg skal klare det. Et annet av mine største mål dette året er å få inn flere matvarer, ikke bare den samme maten som jeg spiser. . Man går fort lei, og jeg vil prøve å spise mer og mer likt som alle andre rundt meg. 

  Bruke mer tid på venner og familie - Ja dette året skal jeg bli mye flinkere til å bruke tid på venner og familie. Jeg skal prøve å stille opp når familie og venner samles. Likeså det å ta mere kontakt med mine venner, møte dem for en kaffe og slike ting. Jeg føler at dette året har jeg ikke vært så flink som jeg burde ha vært. 

  Dra til behandling hver eneste uke - Dette punktet er nok litt vanskeligere, for behandling er tungt og slitsomt. Det er så lett å ringe å si at jeg er syk for å slippe de timene. Men det skal jeg ikke la meg selv gjøre i år. Greit, er jeg syk så er jeg syk. Men da skal jeg virkelig være syk. Hvis ikke, skal jeg dra til behandling hver eneste uke. 

  Bli enda flinkere til å blogge - Jeg føler at for hver dag jeg blogger, så lærer jeg noe nytt, samt at man blir litt flinkere for hver dag som går. Dette året skal jeg virkelig satse på bloggen min. Jeg skal prøve meg på nye ting, variere mer med innlegg, og gi dere enda mere av meg. Dere skal få følge min vei inn mot dette nye året. Mot å bli en ny og bedre Lisa. 

  La meg selv føle på følelser - Det er ikke noe å legge skjul på, at når man lider av anoreksia, så kjenner man lite på følelser. Det er en del av sykdommen. Men dette året skal jeg ikke la den stoppe meg i å føle, for når det skjer, stopper den meg til å føle de gode tingene også. Jeg vil føle lykke, latter, sårhet, sorg, glede og kanskje til og med kjærlighet. Kjærlighet er det lenge siden jeg har følt på, så det håper jeg kan skje dette året.

  Finne meg selv - Dette året skal jeg virkelig finne meg selv, den nye Lisa som jeg driver og former. Jeg trenger å finne min plass, finne ut hvem jeg er. Rett og slett finne min plass, hva vil jeg med livet. Hva slags person vil jeg være? Dette året skal jeg virkelig finne meg selv og utvikle meg selv som person. 

  Oppleve nye ting - Dette året skal ikke sykdom stoppe meg. Jeg har så lyst til å oppleve nye ting. Kanskje reise eller gjøre ting som gjør meg glad. Jeg trenger det. Og mere enn noe annet, det å være spontan. Men er ung bare en gang, og jeg må utnytte det. Dette året vil jeg fylle med nye opplevelser, prøve nye ting og utfordre meg selv. 

  Ta mere vare på meg selv - Ikke bare når det kommer til utsende, men generelt ta mere vare på meg selv. Med det mener jeg hele meg som person. Gi kroppen det den trenger av mat og alt annet, stelle meg i hverdagen. Sminke meg mere, og rett og slett føle meg mer fresh alle dager. Ikke bare de få kveldene i måneden når jeg drar ut, men til hverdags. Kroppen min skal virkelig få lov til å kjenne på hvordan det er å være en sunn kropp. En sunn livsstil som er det beste for hele meg.  → Har du laget mål for 2017? 

 • 22

  God morgen alle mine fine lesere, humøret er faktisk enda bedre i dag. Noe som gjorde at dagen min startet med et stort smil, pluss en stor kopp med kaffe. En god start på dagen spør du meg, i går fikk jeg tatt en skikkelig vaske av leiligheten. Fikk tatt ut jule pynt, å inn med litt mer freshe farger. Fikk ryddet og vasket hele leiligheten, alt av hyller, skap og virkelig hele leiligheten. Så avsluttet jeg med å vakse klær og støvsuge, så nå er det så fint her. Virkelig en god start på det nye året, selvom formen ikke er helt på topp. Er planen i dag å dra til ikea, for jeg er enda ikke ferdig med rommet mitt. Altså dette har jeg bare latt ligge i snart et år nå, å jeg er så lei av det. At ting blir gjort ferdig, så derfor bestemte jeg meg for at nå skal det gjøres. Er ikke så mye som mangler, men det ser så halv ferdig ut. Å det er noe jeg over hodet ikke liker, så da skal jeg endelig gjøre noe med det. 

  Så jeg skal ta med meg mamma på en ikea tur i dag, kanskje er vi heldige å de har fått inn masse nye fine ting til hjemme. Jeg elsker å kjøpe nye detaljer til leiligheten, hver eneste gang jeg skal på senteret for å se på klær. Ender jeg alltid opp i interiør butikker, for det er mye gøyere å så på hehe. Fikk også stelt neglene mine i går, noe jeg ikke har gjort på lenge. Skal få tatt et bilde av det senere, siden jeg fikset dem på kvelden. Fikk jeg ikke tatt noen bilder i går, men ble så fornøyd. Øvelse gjør mester, legger mine egene negler selv. Men først nå etter over et år med øving, føler jeg at teknikken sitter. Så de skal dere få se senere, nå skal jeg lage meg litt frokost. Hoppe i dusjen, for å så komme meg avgårde. Så blogges vi mer senere i dag, skal også vise dere bilder av rommet mitt når det er ferdig. Gleder meg så utrolig mye til å bli ferdig, håper det blir slik jeg har sett for meg.   → Har du vasket og ryddet klart for det nye året, har dere tatt ned julepynten ? 

 • 30

  Jeg føler meg så alene. Det er nesten som om jeg lever i min egen boble. At det ikke finnes noen rundt meg, kun meg. Hvor er alle sammen? Jeg ser og hører dem. Men på en måte føler jeg dem ikke. Jeg føler egentlig ikke meg selv heller, annet enn at jeg er alene. Jeg tror jeg har lyst til å gråte, skrike og hyle. Men jeg får det bare ikke til. Det er ingenting som vil ut. Det bare forsetter å bygge seg opp, følelsen av å være alene. Jeg vet mange sier de er ensomme fordi de ikke har noen rundt seg, eller har noen å være sammen med. Jeg føler meg ikke sånn ensom. Bare alene, bare helt alene. Det er en rar følelse, en følelse jeg ofte har kjent på som syk. Fordi jeg ikke trodde noen andre skjønte hvordan jeg hadde det. Jeg trodde ingen her i hele verden skjønte hva jeg gikk igjennom. Eller hvordan det var, eller alle følelsene som fulgte med. 

  Jeg trodde det var meg mot verden, at jeg var den eneste som hadde det slik. Det er rart å si at man føler seg alene og ensom selv om man har mange rundt seg. Jeg bor ikke en gang alene, men sammen med min søster. Så jeg har jo alltid noen rundt meg, eller jeg har nesten alltid noen rundt meg. Min søster jobber og er ganske så aktiv med alt mulig, så jeg er jo flere timer alene hver dag. Men jeg tror ikke det hadde hatt noe å si om jeg bodde med enda flere. Eller at jeg aldri var alene hjemme. Det hjelper ikke mot følelsen av å føle seg alene. Er jeg virkelig alene? Jeg kan spørre meg selv om det tusen ganger, og jeg vet jo svaret. Nei selvfølgelig er du ikke alene Lisa. Hvorfor føler jeg meg så utrolig ensom da? 

  Hvorfor har det seg slik? Er det sykdommen min som gjør det? Hvor kommer den følelsen fra? Er det bare meg som føler det slik? Er det flere av oss som har mange rundt seg men fortsatt føler seg alene? Sykdommen min har nok en stor del av denne følelsen, fordi den vil ha meg for seg selv. Den vil ikke dele meg med noen andre, og det blir litt for mye av bare meg selv. Hadde det bare vært noe positivt i  den sykdommen. Da hadde det kanskje ikke gjort noe at det bare var meg. Når det ikke er noe positivt med den, blir det tomt og tungt å bære. 

  Hadde den bare fortalt meg at jeg er bra nok som jeg er. Eller fortalt meg at det gjør ingenting om du vil kose deg med sjokolade, eller spise en god middag eller til og med to middager på en dag. Hadde den fortalt meg at jeg er fin, pen, snill, god, omtenksom. Alle de gode ordene, så kanskje jeg ikke hadde følt meg så alene at ingen kan se meg, fordi jeg er så forbanna stygg og fæl. Hold deg hjemme i dag Lisa, sitt i mørket! Skal du virkelig gå i de klærene, du ser jo så feit og stygg ut i dem. Den vonde lista er bare så altfor lang. Den tar aldri slutt. Det må alltid komme noe negativt. Den ene setningen etter den andre, den ene kommentaren etter den andre. Jeg kjenner meg virkelig så ensom. Hvorfor må jeg føle disse følelsene?

 • 32  God morgen alle mine herlige lesere, denne dagen startet egentlig ganske bra. Formen er enda ikke helt på topp, men humøret er mye bedre i dag. Så det er et skritt i riktig retning, gårsdagen gikk til handling. Siden vi kun handler mat en gang i uken, så var det stor handling i går. Men det er så deilig å ha et fylt kjøleskap, det finnes ikke noe bedre tror jeg. Mamma var så snill å ble meg i går for å handle, siden jeg ikke har så mye krefter. Var det utrolig snilt, for henne bærte alt det tunge for meg. Rart hvordan man blir så mye svakere når man er syk, enn hva jeg ellers er. Men heldigvis er matlysten på topp om dagen, så jeg føler at jeg ikke gjør noe annet enn å spise. Men det får bare være, jeg skal ikke gå ned noe som helt nå som jeg er syk. Så da får jeg bare spise med begge hender som jeg sier, hehe jaja det er den beste medesinen for å bli frisk. Så jeg får bare tenke på det slik, gjorde ikke så mye annet enn det i går.  Ble faktisk utrolig sliten av bare den turen, så det holdt for i går. Jeg har ikke lagt noen planer for dagen, kanskje gå en liten tur. Men skal virkelig la kroppen ble helt frisk nå, før jeg gjør noen ting. For nå er jeg så lei av å ikke være hundre prosten frisk. For deg var det jeg gjorde sist, med en gang jeg følte meg litt bedre. Var det fult kjør med alt, men den smellen skal jeg ikke gå på igjen denne gangen. Men jeg har så lyst til å tipse dere om denne nydelig sminke paletten, som dere ser på bildene. Jeg kjøpte denne på H&M for 99kr, rett før jul. Siden jeg har lyst til å begynne å prøve meg litt frem på øyenskygger, fargene er utrolig fine og gode pigmenter. Så er dere ute etter et nytt palett i sminke mappen deres, så anbefaler jeg virkelig denne. De har mange paletter med forskjelige farger, men jeg falt helt pladask for akuratt disse fargene. Nå skal jeg legge bort pc, for å lage meg en stor og god frokost. Så blogges vi mer senere i dag.   → Ønsker dere en fantastisk dag, hva syns dere om fargene på mitt nye sminke palett? 

 • 24

  Årests høydepunkt er uten tvil at jeg flyttet ut, eller vi flyttet ut i egen leilighet sammen med min søster. Da hele familien hjalp til med flytting, siden det var vår første leilighet. Ble det mange turer til ikea, fordi vi måtte kjøpe inn alt vi trengte. Det er sykt å tenke på at vi snart har bod her i et år, tiden går så fort. Nå kan jeg ikke se for meg en hverdag der jeg ikke bor alene, så dette var uten tvil det beste høydepunktet dette året.                                    Årets største blogg opplevelse, er uten tvil når nettavisen delte mitt innlegg. Ikke bare har de delt et innlegg i fjord, men to innlegg. Men det som fikk mest oppmerksomhet er det siste innlegget de delte, over 15 000 unike lesere leste det innlegget. KJÆRE VOLDTEKTSMANN, et viktig innlegg. Som var kjempe tungt og skrive og dele, har du ikke lest det kommer du dirkte til det ved å trykke her -> KJÆRE VOLDTEKTSMANN!   

  Årets headere på bloggen, dette året har jeg hatt mange forskjellige headere. Jeg elsker å bytte den ut, da føler jeg på en måte at det blir noe nytt på bloggen. Flinkeste Viktoria Lysø Vian, er det som har laget alle mine. Hun er så utrolig flink og dyktig, blir like fornøyd hver eneste gang. Jeg setter så utrolig stort pris på at hun hjelper meg dem dette, for hun er bare så flink.  SUKKERFRI JAPP SJOKOLADE

  SUKKERFRI & SAFTIG GULROTKAKE 

  SUKKERFRI SJOKOLADE MED KARAMELL FUDGE 

  SUNNERE BROWNIE MED KARAMELL FYLL 

  Årets mål er uten tvil at jeg snart har en normal BMI, fy søren så mye arbeid det ligger bak det. Men det er det største steget jeg har tatt, som alle mine år som syk. Jeg trodde ikke at jeg skulle klare det, men det har jeg klart. Nå er det ikke snakk om mange kiloene igjen, før jeg har en normale BMI. Så det er det største målet jeg har klart i år, å kanskje dette året klarer jeg å få en normal BMI.

  Årets ferietur, jeg har faktisk vært på to ferier dette året. Noe som er gange mye for en som sliter med denne sykdommen jeg gjør, men noe som er utrolig bra for meg. Da får jeg en smake bit på hvordan livet kan være, jeg har det alltid så bra når jeg reiser. Men den beste reisen i år, må bli til kos i sommer med min søster. Den turen var bare så utrolig bra, tror ikke jeg har kost meg så mye før. Eller på så lenge jeg kan huske, så det er absolutt den beste ferien jeg har hatt i år.

  Årets beste innkjøp, er uten tvil den store pakken jeg bestilte fra funksjonell mat. Denne pakken bestilte jeg for en del uker siden, å fikk den bare noen dager etter. Her er det jo alt av deg jeg selv bruker når jeg baker og lager sunne desserter til meg selv, men også det jeg bruker i min oppskrifter her på bloggen. Siden det er tilbud på denne pakken enda, så linker jeg den vist noe av dere også vil ta en titt. Så finner du det tilbudet ved å TRYKKE HER!

  Årets instagram bilder, jeg har faktisk slettet mange bilder fra min instagram. Men det er enda mange bilder der enda, så her får dere alle mine bilder som jeg har lagt ut i år. For dere som har lyst til følge meg der, så heter jeg lisarorvik.  Årets stolte øyeblikk, det er uten tvil av min lillebror. Ikke bare fullførte han vidregående dette året, men han har også ferdig med trailer lappen. Som var hans drømme utdanning, altså gutten er ikke en gang 19 år. Å han kan kjøre stor trailer og stor trailer med tilhenger, jeg er så stolt av han. Dette er absolutt årets stolte øyeblikk, gratulerer så mye lillebror du er så flink.

  Årets bilder, haha når man blogger kommer det alltid mange glans bilder som jeg kaller dem. Her for dere noen av mine, syns det er vtikig å kunne le av seg selv. Så i steden for å finne de fineste bildene av meg selv, gjorde jeg det omvendte. Så her for dere mine favoritt bilder fra året, hehe latter forlenger livet.

  Årets fest høydepunkter, å til slutt vil jeg dele litt bilder fra de beste festene jeg har vært på. Men også de beste familie selskapene jeg har hatt, for jeg klarte ikke velge en. Fordi det har vært så mange gode og bra fester, så her for dere litt bilder fra forskjellige fester.  Ja det var hele mitt år oppsummert i et innlegg, det ble et lengere innlegg en planlagt men med det er jo bare koselig. Alltid gøy å kan variere litt med hva jeg deler her på bloggen, så håper dere likte dette innlegget. 

 • 28

  Den første bloggen jeg vil anbefale dere i dag, er bloggen til jenta bak runninginheels.blogg.no. Denne bloggen har jeg faktisk vært en fast leser av utrolig lenge, å er enda en fast følger av den dag i dag. Grunnen for det er at henne er kjempe flink til å blogge, jeg tror også dere blir like imponert over henne som det jeg er. Hun blogger om mye forskjellig, men mest om mote, tips, reise, bilder, sminke og masse mer. Bloggen hennes består av masse fine og store bilder, fra opplevsere henne har opplevd. Nå i det siste har hun reist mye, å hun deler så mange fine bilder fra de stedene. Så elsker jeg stilen hennes, måten henne setter sammen et antrekk på er bare så utrolig fint. Dette er absolutt en blogg dere burde ta dere en tur innom, for denne jenta er bare så utrolig dyktig. I tillegg til alt dette, sprer hun mye glede rundt seg. Oppdaterer bloggen sin jevnelig, så det alltid er noe nytt å lese. 

  → For å komme direkte til henne sin blogg, TRYKK HER

  Den andre bloggen jeg har lyst til å anbefale dere i dag, er bloggen til Lill Falch. Dette er en blogg jeg kom over for ikke så alt for lenge siden, men blitt en fast leser av. Denne jenta imponerer meg mye med bloggen sin, hun har en utrolig fin og ryddig blogg. Noe som gjør det lett å lese, hun har også en rød tråd gjennom alle sine innlegg. Noe jeg syns gjør at hennes blogg skiller seg litt ut fra de andre, hun er også nøye på å oppdatere bloggen sin jevnlig. Slik at deg alltid er noe nytt å lese når man klikker seg inn på hennes blogg. Hun blogger mye om sminke, hennes hverdag, mote, konkurranser, tips og masse mer. Lill Falch er bare så utrolig vaker og søt, dette er en blogg jeg kommer til å forsette å lese hver dag. Kanskje du også blir en fast følger av bloggen hennes sånn som meg? Vil værtfall anbefale dere å ta dere en tur innom hennes blogg, for hun er kjempe dyktig og flink til å blogge. 

  → For å komme direkte til Lill Falch sin blogg, TRYKK HER

  Så over til vinneren av min store giveaway konkurranse, denne gangen ble det fineste LINDA HANSEN! Gratulerer du har vunnet alt du ser på bilde under, du blir kontaktet slik at jeg før en adresse å får sendt pakken til deg. Jeg ble så glad når jeg trakk ditt navn, for dette fortjener du. Vil også skrive litt om bloggen hennes, siden dette er et innlegg med blogg anbefalinger. Linda er så utrolig flink til å blogge, dette er en av de få bloggene jeg har lest siden jeg selv startet å blogge. Å er enda en fast leser av den dag i dag, grunnen til det er at hun er så utrolig dyktig. Hun blogger mye om tabu lagte temaer, noe som gjør at bloggen hennes blir utrolig spesiell på en bra måte. Men hun blogger også mye om alt mye annet som sminke, mote, skjønhet, hennes hverdag, konkurranser, mat og masse mer. Hun er flink til å oppdatere bloggen sin jevnlig, så det alltid er noe nytt å lese. Kanskje du også blir en fast leser av hennes blogg sånn som meg, anbefaler deg værtfall å ta deg en tur innom hennes blogg. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  → For å komme direkte til Linda Hansen sin blogg, TRYKK HER  → Beklager for at dette innlegget kom en stund ut etter det egentlig skulle, men det kommer mange flere konkurranser fremover. Så bare å følge med, lik gjerne min Facebook side. Da holder du deg oppdatert på alle mine konkurranser, den finner du her FACEBOOK-LISA

  → Hva syns du om ukens blogg anbefalinger, noen blogger du leser fast? 

 • 22

  Jeg kjente det på hele kroppen, at det ikke er var mange dager til nyttårsaften. En dag som de aller fleste gleder seg veldig til, og det gjør jeg også på en måte, men på en annen måte. Denne dagen er utrolig vanskelig for meg. Jeg tror at uansett hvor mye jeg forbereder meg, eller hvor mye gruer meg, gleder meg, så kommer ikke denne dagen til å bli noe lettere. Jeg vet jeg er sterkere nå enn jeg noen gang har vært med alle mine år som syk, men fortsatt kjenner jeg at denne dagen ikke kommer til å bli som jeg hadde ønsket. Det er en del av meg som allerede har fortalt meg at jeg ikke fortjener, eller har noe å feire den dagen. Jeg blir alltid sittende igjen med det samme spørsmålet? Hva har jeg klart dette året, hva har jeg gjort dette året? Jeg må på en måte bare akseptere at mitt liv er annerledes enn de fleste rundt meg. At det andre har oppnådd dette året er noe jeg ikke kunne klart uansett, fordi jeg har en sykdom som gjør det utrolig vanskelig for meg. 

  Jeg tror for å være helt ærlig, at jeg alltid forventer for mye av meg selv. Jeg klarer på en måte ikke å akseptere at jeg har en sykdom som hindrer meg og som stopper meg til å klare det jeg vil klare. Jeg forventer for mye av meg selv hver gang jeg har en bra periode, uansett om det er en dag, en uke eller en måned, så forventer jeg at jeg skal bli frisk, at endelig er det min tur. At denne gangen kommer det ikke noen nedtur, at jeg er ferdig med å ha det vond. Uansett hvor bra jeg har det, uansett om alle følelsene mine forteller meg at jeg er lykkelig, stopper alt opp når det kommer til mat. Altså mat, herregud jeg føler meg så teit som skriver det. Mat som fiende, hvordan er det overhodet mulig? Ja, jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har spurt meg selv om det, mat Lisa? Det er bare mat, men det er mat som alltid stopper meg. Stopper meg til å ha en "frisk" kropp, stopper meg for å ha den energien jeg burde ha. Enda et år har gått, og jeg føler at jeg sitter i samme situasjon.

  Jeg kunne bare ønske at denne sykdommen ville gi slipp, for jeg føler meg ferdig. Ferdig med hele sykdommen. Den fører bare med seg dritt, tårer, isolering, skam, hat, følelsesløshet og fortvilelse. Allikevel er det en del av meg som ikke klarer å la den gå. Det er den delen av meg som vet at uten sykdommen så må jeg takle følelser. Kan følelsene være så vonde, at en del av meg vet at jeg ikke klarer å takle dem. Men for å komme meg videre, så må jeg takle dem. Jeg vet jeg ikke har skrevet noe på mange dager. Tror dette er den lengste pausen jeg har hatt fra bloggen så langt i løpet av hele min periode med blogg. Jeg har vært utrolig dårlig. Så dårlig at jeg ikke har hatt krefter til noe. Bare det å skulle få meg selv opp av sengen har vært et helvete. Jeg har vært så lei meg, grått hele tiden. Hver gang jeg er alene, så renner det tårer fra øynene mine. På en måte visste jeg at denne nyttårsaften kom jeg til å feire alene, men etter å ha blitt syk var det ikke snakk om noe annet.

  På en rar måte er jeg glad for det, fordi jeg ikke ville være rundt noen andre på denne dagen. Da alle andre fester og er glade, følte jeg meg knust. Jeg vet at hadde jeg dratt ut, drukket, og bare forsatt å drikke til jeg sovnet, hadde jeg ikke vært koselig å være rundt. Jeg vet ikke hvorfor denne dagen skal være så jævlig vanskelig. Det skal jo være en dag alle er glade. Men for meg fører den med seg så mye mer. Jeg kjenner på  skuffelsen over meg selv. Det gjør vondt, det er vondt å skuffe seg selv på den måten jeg gjør, men hvem vet? Kanskje neste år, da kanskje jeg også har noe å feire. Men i år følte jeg ikke det, i år er jeg skuffet over meg selv. Jeg vet at denne kampen jeg kjemper er noe veldig få forstår, eller noen i det hele tatt klarer å skjønne seg på. Det er jeg glad for, jeg er glad for at det er utrolig få som vet hvordan det er. Jeg unner ingen å gå igjennom det samme. Jeg unner ingen her i verden å måtte gå igjennom mitt liv dag for dag.

  Men jeg sier ikke at jeg har gitt opp meg selv, for det har jeg ikke. Jeg bare føler at dette året ikke startet bra for meg, men fy søren om jeg skal snu det. Greit jeg gikk inn i 2017 med tårer, og det er helt greit. Det er greit å ikke ha det bra, det er greit å kjenne på kroppen at du har bedre av å være alene. Det er faktisk helt OK, men det er hva du gjør fremover som kommer til å bety noe. Jeg må bare bestemme meg for at dette året skal bli annerledes. Når neste nyttårsaften kommer, skal jeg også ha noe å feire. Jeg tror jeg kan klare det, nei jeg tror ikke. Jeg vet at dette året skal bli noe helt nytt for meg.

 • 22

  God morgen alle mine fine, beklager for at det har vært litt stille fra meg. Men jeg har bare ikke hatt krefter til å skru på pc, formen har ikke vært helt på topp. Så jeg har sovet meste parten av dagen, tror jeg kanskje har hatt virus og influensa. Formen begynner å komme seg litt, men merker enda et jeg ikke er frisk. Men denne julen har bare vært så bra, merker kroppen min er veldig sliten. Fordi det har jo vært noe hver eneste dag, så føler ikke at jeg har hatt så mye tid på å slappe helt av. Men der har jeg fått gjort nå de siste dagene, siden jeg ikke har hatt krefter til å komme meg ut døren. Det ble desverre ikke noe fest på meg på nyttårsaften, så dårlig var formen. At jeg bare lå på rommet mitt hele dagen, fikk sett på noen raketter når klokken ble tolv. Å tok en pils sammen med min søster, før jeg gikk å la meg igjen. Men siden det ikke er så mye nytt som skjer her, kan jeg jo heller skrive om noe kjempe koselig. Nemlig det at jeg har fått ny header igjen, som kanskje noe av dere har sett. Det er fineste Viktoria Lysø som har laget den, henne som har laget alle jeg har hatt. Hun er så utrolig flink, blir like fornøyd hver gang. Men skal legge bort pc nå, for å prøve å få i meg litt frokost. Men håper dere har en kjempe fin romjul og feiring av nyttårsaften, å at ikke dere også har ligget syke. Men det er rart å si det, men jeg har savnet blogg utrolig mye de siste dagene. Noe som har gitt meg enda mer motivasjon, så nå føler jeg at jeg kan prestere enda bedre her. Dere har masse å glede dere til i 2017 men min blogg, for jeg er så motivert.   → Hva syns dere om min nye header ?

  → Men nå er bloggen oppe å går igjen, så det kommer masse nye innlegg!