lisarorvik - Mitt navn er Lisa Slaaen Rørvik, jeg er 22år. Jeg kommer til å blogge om min kampen om å bli frisk, fra en alvorlig spiseforstyrrelse som heter anoreksia. Jeg deler også mange sunne oppskrifter, jeg har også en stor lidenskap for trening.
Instagram Facebook Lisa.rorvik@hotmail.com

38

I dag vil jeg gi dere litt bloggtips igjen. Ting som kan hjelpe dere med å holde på dine lesere. Pluss små tips til hvordan du kan få flere lesere. Det er en del ting som du som blogger kan gjøre for å holde på dine lesere. Dette er små triks jeg selv bruker hele tiden. Jeg har lært av meg selv, hva som fungerer og ikke. Som jeg sier, man lærer av sine egne feil, og jeg lar dere lære av mine feil med mine bloggtips. Som dere kanskje har sett, har jeg en egen kategori som heter bloggtips. Der finner dere over 100 bloggtips som jeg har delt med dere. Så er dere interessert i enda flere tips, er det bare å trykke på den og bla dere igjennom. Der finner der alt mulig av forskjellige tips. 

Å bli sett når man ikke er på topplisten - Alle de bloggene som er fast på topplisten blir jo sett automatisk, fordi navnet deres står på hjemmesiden til blogg.no. Men for oss som ikke er der, må vi finne andre måte å bli sett på. Det er veldig smart å dele dine innlegg på forskjellige nettsider, som for eksempel Facebook, som er veldig bra. Her finnes det mange sider du kan dele din blogg på slik at andre kan se din blogg. Det er lurt å tenke helhet når det kommer til overskrift. Det gjelder også når du plukker ut bilder til innlegget. Det har alt å si om noen trykker seg inn på det innlegget du velger å dele eller ikke. Jeg tenker alltid litt sånn, at det er ikke alle innlegg som jeg treger å dele på disse sidene, men de som er mest interessante deler jeg alltid der. Husk at øyet fanger mye, så bilde og overskrift har alt å si. Du finner et eget innlegg med 14 Facebook sider du kan dele din blogg på helt gratis HER

Du må bli husket når du ikke er på topplisten - Dette punktet går litt inn i punktet  over. Du ønsker at hele bloggen din og ditt bloggnavn skal bli husket, av nye og faste lesere. Dette gjør at de søker opp din blogg for å lese den. Gjør du et godt førsteinntrykk, kommer det til nye lesere, og sannsynligheten stor for de vil forsette å følge deg, selv om man ikke er på topplisten. I og med at du ikke får gratis reklame for din blogg, så må du bli husket på andre måter. Her gjelder det å finne din greie, noe som gjør at du skiller deg ut. Det finner flere hundre tusen blogger kun i Norge, så her må man prøve å skille seg ut fra resten. 

Lag deg en Facebook side/fan page til bloggen din - Dette er et tips alle bloggere burde følge, nemlig opprette en egen Facebook siden for din blogg. Her kan du dele alle dine innlegg. Dette gjør det lettere for nye og gamle/faste lesere å få med seg når du deler noe nytt, som sikkert er hver dag. Her kan folk like din Facebookside, og holde seg oppdatert, og du får flere og faste lesere til din blogg. Et smart tips er å linke i noen innlegg til denne siden, eller har den øverst under headeren din, sånn som meg. Man kan også kjøre konkurranser, hvor folk må like siden din for å delta. 

Ha en god kvalitet på hele bloggen din - Dette punktet er viktig, nemlig det med å ha god kvalitet på hele bloggen din, ikke bare ett av ti innlegg, men alle innlegg du deler. Gode bilder og god tekst har mye å si. Utseende på bloggen din har også mye å si for kvaliteten på hele bloggen din. Her må man tenke helhet hvordan du selv vil fremstå. Jeg liker å si "rene" farger er alltid en vinner. For mange farger blir fort ganske rotete, det samme med bakgrunn som blinker eller lager lyd. Dette er bare alt for mye, så tenk lyse og rene farger. Det gjør bloggen din lettere og bedre for andre å lese. 

Vær stolt, å jobb for hvert eneste innlegg du deler - Det er lett noen ganger å bare dele et innlegg for å dele, slik at bloggen din blir oppdatert den dagen. Det blir ganske tydelig når man ikke har jobbet sikkelig med et innlegg. Jeg har alltid en liten regel for meg selv, nemlig at jeg skal være stolt av alle innlegg jeg deler. Ja, et innlegg i ny og ne som ikke er helt på topp går bra, men prøv å gjør en god jobb på hvert eneste innlegg. Den dagen du deler et "dårlig" innlegg, er kanskje den dagen ti nye lesere bestemte seg for å sjekke ut din blogg. Slik tenker jeg alltid, og det hjelper meg med å jobbe sikkelig med hvert eneste innlegg. Her gjelder helheten igjen, overskrift, tekst og bilder. Ikke lag en spennende overskrift som ikke har noe med innlegget å gjøre bare for å få klikk til din blogg. Ja, det hjelper kanskje på lesertallet den dagen, men ikke i lengden.

→ Hva syns du om disse tipsene, var noe til hjelp for deg? 

 • 32

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God morgen alle mine nydelige lesere, ja jeg vet jeg starter hvert morgen innlegg med samme setningen. Men jeg syns det er så koselig, for dere lesere betyr så mye for meg. Dagen i dag startet med er stort smil, endelig har alle brikkene mine falt på plass. Nå som formen er på topp, føler jeg at jeg endelig for gjort det jeg vil i løpet av en dag. Det ble ikke noen tur opp til farmor og farfar i går, siden de var så dårlige. Så jeg brukte morgen på å ta masse nye bilder til bloggen, så dro jeg får å ukes handle. Måtte innom fire butikker, men det gjorde meg ingen ting. Så dro jeg en tur opp til mamma, for å ta en kaffe og bare sitte å kose meg litt med henne. Det er rart hvor godt det er å komme "hjem", for å besøke mamma. Når jeg ikke bor med henne, så er det ekstra koselig å ta en tur innom. Så dro jeg på trening på kvelden, altså kroppen min er en helt nyt kropp om dagen. Jeg skjønner ikke hvor alt av styrken kommer fra om dagen, jeg var å trente i nesten tre timer i går. noe som føles så bra. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Det var så godt, jeg var greit sliten når jeg kom hjem. Så her ble det en tidlig kveld, men det gjorde bare at jeg er utrolig uthvilt til i dag. Å det trenger jeg, for i dag er det klart for ny behandling. Noe jeg gleder og gruer meg til, vi har begynt å jobbe på en helt annen måte nå. Noe som er utrolig tungt for hode, men jeg får så utbytte av det. Vi begynte med dette for to uker siden, å jeg har nesten ikke hatt et eneste mareritt etter det. Noe som er helt sykt, jeg tenkte ikke over det, før jeg skrev det nå. Så dette må jeg dele med mine behandler, for dette har vært et kjempe stort problem for meg. Noe jeg har slitt så mye med, så dette er et utrolig godt tegn. Det føles på en måte ut som alle brikkene faller på plass for meg om dagen, å jeg skal forsete å kjempe og holde meg der jeg er nå. For dette livet elsker jeg, jeg smiler og ler fra morgen til kveld. Men nå må jeg nesten avslutte, for jeg må lage meg litt lunsj så komme meg til behandling. Er et lite stykke å kjøre, men vi blogges mer senere i dag. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  → Så får dere ønske meg lykke til i dag, så kommer dette til å gå kjempe bra! 

  → Men vil ønske alle mine fine og herlige lesere en kjempe fin dag, håper dere har hatt en like bra start på uken som  det jeg har hatt.

 • 21

  Listen over hvor mye skade jeg har påført kroppen min, både på innsiden og utsiden er så utrolig lang. Jeg tror ikke så mange vet hvor mye det faktisk skader kroppen, det å spise for lite over tid. Det er så alvorlig at det kan føre til døden. Men før det går så langt, skjer det mye med kroppen, som reagerer sterkt. Jeg har blitt skremt av resultater på prøver, men endelig begynner dette å snu. For første gang på lenge ser jeg tegn på at kroppen min har det bedre. At den har begynt å gro, og endelig utvikler seg igjen.  

  Jeg var i utvikling av osteoporose, noe som er beinskjørhet for dem som ikke vet. Dette er noe mange med anoreksia utvikler. Når du først har utviklet dette, er det ingen vei tilbake. Da har du skadet kroppen såpass mye at du ikke kan reparere det. Jeg var heldig som fant ut av dette før det var for sent. Jeg fikk beskjed om at jeg hadde et skjelett som en 13 åring, og at jeg var i startfasen for å utvikle osteoporose. Jeg kunne snu dette, men da måtte det skje store endringer. Jeg måtte spise mere, begynne på tabletter, og bare fokusere på å stoppe denne utviklingen. Jeg tror jeg klarte det i tide, men det får jeg ikke vite ennå.  Jeg skal tilbake på ny måling av skjelettet. Jeg krysser bare fingrende for at jeg klarte det i tide, og at jeg ikke skal måtte slite med dette resten av livet.

  Jeg sluttet å utvikle kvinnelige hormoner. Det vil si at jeg ikke hadde mensen, og kunne heller ikke få barn om jeg hadde ønsket det.  Jeg stoppet hele utviklingen av det å bli kvinne. Plutselig satt jeg i kroppen til en 13 åring, som ikke hadde kommet i puberteten. Men nå har jeg hatt små blødninger. Etter at jeg gikk opp i vekt og fikk i meg mere mat, produserer jeg hormoner igjen, noe jeg virkelig kan merke på huden min. For den har ikke vært fin i det siste, men sånn er det bare. Dette er et sjokk for kroppen min, så nå har jeg en unormal produksjon av hormoner. Men det kommer til å rette seg etter hvert. Jeg må bare gi kroppen min litt tid. Alt kan ikke skje over natten, men jeg vet at jeg er på rett vei. 

  Jeg har fått tilbake varmen i kroppen min. Dette er noe helt nytt for meg. Det er uvant, men samtidig så utrolig godt. Jeg har vært så kald, fordi kroppen min ikke hadde nok overskudd til å produsere varme. Det som skjer når kroppen ikke får nok mat, kutter den ned på alt den kan. Noe av det første den sparer på er varmen du skal ha i kroppen. Du har bare ikke nok energi til å produsere det. Endelig er den tilbake, noe som føles så godt. Nå slipper jeg å sitte å fryse uansett hva jeg gjøre.

  Jeg har overskudd av energi. For bare noen måneder siden ble jeg helt slått ut av å ta en dusj. Etter en dusj var hele dagen min ødelagt. Jeg brukte alt av krefter, og klarte ikke gjøre noe mere den dagen. Jeg ble utslitt av den minste ting og hadde null energi til å bruke på det jeg ville. Nå har til og med min ADHD begynt å komme tilbake, og det høres kanskje rart ut, men jeg liker det. Jeg er rastløs, jeg klarer nesten ikke sitte stille i en lengre periode. Kroppen min vil gjøre ting, den vil ut, dra på trening, dra på besøk til venner og familie.

  Jeg er så mye friere, fra tvangstanker og tider med mat og alt annet. Det er et nytt liv for meg. Min hverdag er ikke lengre styrt av tider, eller tvangstanker som gjorde det vanskelig å være meg. Jeg kunne aldri planlegge noe. Jeg måtte legge opp hver eneste dag, time for time, etter hvordan sykdommen ville ha det. Det var tungt og vanskelig for både meg, og også alle rundt meg. Alle måtte forholde seg til dette, og det slet meg ut. Jeg hatet det, men klarte ikke gjøre noe med det. Nå føler jeg meg fri. Det er et helt nytt liv for meg, og jeg nyter hver dag, hver time og hvert minutt av det.

  Alt på utsiden begynner å bli normalt. I fra hår, negler og til og med hudfargen min har begynt å bli normal. Håret mitt vokser fortere, det har blitt tykkere og jeg mister ikke store mengder med hår som jeg gjorde før. Endelig ser jeg ikke likblek ut, som jeg følte meg som en periode. Kroppen min var så underernært at den sparte på alt. Neglene mine vokser endelig igjen. Jeg er så glad for alt dette. Og for hver dag som går, blir det bare bedre og bedre. 

  Jeg nyter hvert eneste øyeblikk av dette, og dette er bare noen av tingene som har begynt å bli bedre. For hver dag som går, leger kroppen seg litt etter litt. Jeg skal ikke gi meg, ikke når jeg ser denne store forandringen. Det gir meg så mye motivasjon til å fortsette slik jeg gjør, å kunne føle seg som et menneske. Det å utvikle seg sånn som de rundt meg føles bare helt nydelig. Det er uvant, men jeg liker det. Sykdommen skal ikke få ta dette fra meg, eller snu dette til noe dårlig. Det som skjer med meg er veldig positivt, og noe som jeg skal forsette å kjempe for.

 • 26

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God morgen alle mine herlige lesere, endelig dere, er formen min mye bedre. Som jeg har savnet det, for å si det rett ut. Altså nå smiler jeg fra øre til øre, jeg er bare så glad for dette. Nå kan jeg endelig få gjort der jeg ønsker i løpet av en dag, jeg fikk faktisk dratt på trening i går. Noe som var helt fantastisk, altså den økta er den beste økta jeg noen gang har hatt. jeg hadde økning på vekt i alle øvelser og repetisjoner, jeg var der i nesten tre timer. Det var så godt å endelig få brukt kroppen litt igjen, jeg har sovet som en stein i natt. Etter gårsdagens treningsøkt, jeg trener alltid på kvelden. Noe som gjør meg sliten, men det hjelper meg så mye med å sove om natten. For jeg sliter utrolig mye med søvn, går desverre enda på sovetabletter. Men det får bare være, for jeg må sove. Jeg vet hvor syk i hodet jeg blir uten en natt med søvn, så derfor må jeg bare godta dette nå. Kanskje når jeg har blitt enda friskere, kan jeg kanskje slutte på de etter hvert. Men det er ikke noe jeg stresser med, for det er noe jeg må være 100% klar for. Jeg vet at det kommer til å skje, bare ikke akkurat nå.  

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Men siden dagen i går var så bra, skal denne dagen bli like bra. Altså jeg hoppet bokstavligtalt ut av sengen i dag, fordi jeg var så klar for en ny uke. Med masse nye muligheter, denne uken skal jeg fylle opp med masse forskjellige ting. Jeg har enda et hemmelig prosjekt på gang, som jeg måtte utsette litt. Fordi jeg var så dårlig sist uke, så det skal jeg få gjort denne uken. Dette hører med den andre hemmeligheten jeg må enda holde litt skjult, alt jeg kan si er at det har noe med modell å gjøre. Å med en gang jeg kan dele dette med dere, skal jeg gjøre det, å jeg gleder meg så masse til det. Men i dag skal jeg opp en tur til farmor og farfar, herregud som jeg har savnet dem. Jeg var kun hos dem to dager sist uke, fordi jeg ikke ville smitte dem. Jeg hadde heller ikke energi eller krefter til det, så denne uken skal de få masse besøk av meg. Nå skal jeg snart lage meg en god lunsj, jeg har også et spennende prosjekt på gang når det kommer til mat. Men det skal jeg dele mer om senere, men nå skal jeg avslutte, før dette innlegget blir alt for langt. Som er veldig typisk meg hehe.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  → Men ønsker dere en fantastisk dag, husk at det er ny uke med mase nye muligheter! 

 • 36

  Eller rettere sakt, det søsteren min fikk i bursdagsgaver i går. Men det er det som er så herlig når man bor sammen, for da for jeg også nytte av det. Spesielt når hun får ting til leiligheten vår, da blir jeg så glad. Alt var så utrolig fint, å passer helt perfekt til vår stil her hjemme. Jeg gleder meg til å plassere enn del av det senere i dag, for det er alltid godt med litt nytt. Spesielt nå som våren er her, syns jeg det er utrolig fint med litt friske farger i hjemme. Å det får vi vært fall nå, så her får dere se alt henne fikk i går. Tok bilder av det meste jeg, slik at dere kunne få se. Jeg er jo så heldig å bruke samme sko størrelse og alt det som henne, så vi deler egentlig på alt mulig. For å si det sånn, så her var det mye fint. Jeg skøyt meg selv litt i foten som jeg sier, for jeg ga henne brette det står frokost i sengen på. Den har også sånne føtter, slik at den blir som et bord i sengen. Men som henne sa, nå har jeg bedt om det. Så jeg måtte lage frokost til henne i dag på sengen, men det fortjente henne.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  → Hva syns dere om gavene henne fikk, var det ikke mye fint her?   

 • 26

  Ukens akkurat nå... Nå har jeg vært våken noen timer, havregrøten er spist, så det ble en god og sunn frokost. Jeg har allerede begynne å rydde her hjemme. Etter gårsdagens fest, min søster feiret jo bursdagen sin i går. Noe jeg ikke fikk blitt med på, så jeg lå på rommet i hele går kveld. Ganske så kjedelig, men sånn er det bare når formen er så dårlig som det den er. Men jeg fikk værtfall kjørt alle hjem i går, så det at jeg var edru den kvelden, kom hværtfall litt til nytte for noen. Jeg fikk ikke lagt meg før rundt kl 04:00 på natten, så det har ikke blitt så mange timer med søvn på meg.  

  Ukens opptur... Denne uken har det ikke vært så veldig mange oppturer, siden formen har vært så dårlig. Men humøret har vært på topp, men kommer ikke på en dag som var kjempe bra. Siden jeg har egentlig ligget i sofaen hele uken, hater å være syk. Bare for å få sakt det rett ut, håper denne nye uken blir mye bedre. Men mange oppturer, så jeg har masse å skrive her i neste innlegg. Eller det var en utrolig opptur at søsteren min kom hjem noen dager før en planlagt, da ble jeg bare så glad.       

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Ukens nedtur... Begravelsen på fredag, fy søren hvor tungt det var. Det var så trist å se på alle de du bryr deg om gråte og ha det vondt, men jeg klarte ikke gråte i selve begravelsen. Men knakk helt sammen når jeg kom hjem, jeg viste at jeg måtte være sterk for dem andre rundt meg. Som sto henne så nært, så det var det jeg kun fokuserte på under begravelsen. Så kunne jeg heller gråte når jeg kom hjem, men begravelse er aldri noe koselig å være på.

  Ukens cravings... Det er uten tvil kalorifattige sjokoladekremen, altså jeg har laget meg dette minst to ganger om dagen. Mens jeg har vært syk, matlysten har vært på bunn. Men sjokoladekremen har smakte utrolig godt, denne går så raskt å lage. Så er den utrolig sunn, når man får lyst på noe godt. Jeg delte jo denne oppskriften med dere på lørdag, men for dere som ikke fikk med dere den, så finner du den HER

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Ukens latter... Dette må jo bare bli når min søster kom opp her om dagen, vi har soverom i under etasjen. Så hadde henne tatt på seg hette på genseren, å så ut som et spøkelse eller noe. Jeg hopper og skriker, før jeg ender opp med å dø av latter. Noe henne også gjorde, jeg er så skvetten, for dere som ikke har fått med dere det. Så skal det ingen ting før jeg hopper og skriker, men det gir mye latter ut av det hele da.

  Ukens tips... Siden det ikke kom ut noen bloggtips denne uken, så gjorde jeg om dette punktet litt. Fordi denne uken tipset jeg dere om mine beste hårtips, et innlegg som har vært veldig etterspurt av dere lesere. Så endelig fikk jeg til å få til dette, her deler jeg egentlig bare mine beste tips med dere når det kommer hår. Hva jeg selv gjør for å ta mest mulig vare på mitt hår, det innlegget kan du finne HER!

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Ukens serie og sang... Denne uken må det bli the black list, endelig hadde det kommet litt nye episoder. Jeg vet ikke helt hva det er med den serien, men jeg elsker den. Jeg likte den faktisk ikke i starten, men etter å ha sett en del episoder, var jeg helt hekta. Ukens sang denne uken er It Ain't me av Selena Gomez og Kygo. Altså den sangen har jeg blitt helt forelsket i, den går om igjen og om igjen på mine ører. 

  Ukens favoritt oppskrift... Det må jo bli den sunne frokost-smoothien jeg delte med dere. Noen ganger frister det ikke med en tung frokost, da passer denne helt perfekt. Dette lager jeg meg ofte, jeg liker å bare bruke det jeg har. Men jeg delte en av mine favoritt oppskrifter med dere, å den finner du HER

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Ukens gullkorn...

  Kompis- Lisa hvordan kommer du deg til trening?
  Lisa- Jeg kjører min egen bil, som jeg faktisk eier (stolt av meg selv)
  Kompis- Hvordan bil er det ?
  Lisa- Dæven, starter på H. Hundai eller noe i den duren.
  Kompis- Hundai ?
  Lisa- Skal man si noe mer en det?
  Kompis- Dør av latter, ja hvilken modell og slikt det er.
  Lisa- Du det har jeg ikke peiling på, haha        
   
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA 
   Ukens mest leste innlegg...
   
 • 26

  //innlegget inneholder annonselenker. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God lørdags morgen alle mine herlige lesere, formen min er dessverre ikke så bra i dag. Det ble ganske stille fra meg i går, når jeg kom hjem etter begravelsen. Var jeg helt utslitt, men det var en utrolig fin begravelse. Men det er tungt å se på de du bryr deg om, gråte og ha det vondt. Så jeg gråt mye når jeg kom hjem, så da orket jeg ikke tenke noe mer på bloggen i går. I dag skal sisi (store søster) feire bursdagen sin, det kommer mange jenter hit. Men jeg tror jeg blir liggende på rommet, siden formen er så dårlig. Men tar det litt som det kommer, men over til dette innlegget skal handle om. Nemlig kalorifattig sjokoladekrem på 1-2-3, dette har jeg seriøst laget meg flere ganger om dagen. Denne uken mens jeg har ligget syk, derfor vil jeg dele denne godbiten med dere også. Denne er både sukkerfri, lavt kaloriinnhold og smaker helt fantastisk. Her kan man spise hele bollen selv, som jeg gjør hehe.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Dette trenger du:
  3 eggehviter
  2 ts kakao
  2 ts sukrin (kan droppes)
   
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

  Fremgangsmåte steg for steg:

  1) Start med å skille eggene, vist du ikke har eggehvite på boks. Så stivpisker du eggehviten helt stiv, så tilsetter du resten av ingrediensene. Så bare forsetter du med den elektrisk vispen noen sekunder, slik at alt blander seg. Så kan du spise den rett fra bollen, eller du kan helle den over i noe finere. 

  2) Så kan du gjerne toppe med litt bær, om du ønsker det. Når det kommer til sukrin, så liker jeg å bruke det. Fordi det gir en utrolig god konsistens, jeg bruker sukrinmelis som søtning og sukrin. Men sukrinmelis blander seg ut, mens sukrin gir en kjempe god konsistens.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Jeg har prøvd meg mye frem og tilbake med denne oppskriften, men funnet ut at den jeg dele med dere i dag. Er den perfekte oppskriften, som jeg selv bruker hele tiden. Denne er utrolig kalorifattig, så denne kremen passer utrolig bra for dere som vil ha noe godt. Men som også har lavt kaloriinnhold, så tar de kanskje to minutter, om ikke mindre. Å lage hele denne kremen, jeg syns denne er god alene. Men også kjempe god med litt bær, men her kan man jo prøvd seg litt frem.  

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  → Vil holde dere oppdatert på alle mine sunne oppskrifter, som jeg deler her på bloggen. Kan du like min facebook side, der poster jeg alle mine nyeste oppskrifter, den finner du her -> FACEBOOK-LISA

  → Har du en god oppskrift på frokost-smoothie, eller kunne tenkt deg å prøve denne?

 • 22

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God morgen alle mine fine lesere, i dag måtte jeg lage en fort frokost. Fordi jeg blir hentet vært øyeblikk, for å dra i begravelse. Så her er det ikke så veldig god stemning, kjenner jeg gruer meg veldig. Men vil så gjerne være der for alle, selv om formen min ikke er bra. Så måtte jeg stille opp på dette, så jeg får bare ta meg sammen noen timer. Men startet dagen med en super sunn frokost-smoothie, som er kjempe lett å lage. Så går det så utrolig fort, dette lager jeg meg ofte, når jeg ikke har så lyst på en stor og tung frokost. Så er det nesten lettere å drikke den, vist jeg kan si det slik. Her pleier jeg egentlig bare bruke det jeg har i fryseren eller kjøleskapet, mikse det sammen, tilsette god smak, for å så nyte den. Men tenkte jeg kunne dele oppskriften jeg brukte i dag, med dere. Jeg tok denne litt på slapp, men skal prøve så godt jeg kan å få det ned nøyaktig. Jeg drakk begge glassene selv, bare sånn at det er sakt. Men syns det så finere ut på bilde om jeg delte det opp i to, blogger hodet som tenker på bilder vet dere.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Dette trenger du til 1 person :
  1/2 banan fryst i biter
  En nevne fristende bringebær
  ca 1-2 dl varmt vann
  1-3 ss havregryn havregryn
  2 ts sukrinmelis
   
  Til topping brukte jeg:
  Ferske jordbær og blåbær
  havregryn 
   
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

  Fremgangsmåte steg for steg:

  1) Jeg starter alltid med å helle opp alt av det fryste i en blender, for å så tilsette varmt vann fra springen. Dette er for at det skal tine litt, før du kjører det sammen. Så tilsetter jeg resten av ingrediensene, kjører dette sammen til en fin og jevn smoothie. 

  2) Så smaker jeg meg alltid litt frem, om jeg trenger mer eller mindre søtning. For alle liker jo forskjellige smaker, så her er det bare å finne det du selv liker best. Så heller jeg det over jeg glass, topper med havregryn og friske bær.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Så er den klar til å nytes, her kan man egentlig bruke det man selv liker best. Av både grønnsaker og frukter, men jeg brukte det jeg hadde liggende. Man kan også bytte ut vann med yoghurt eller juice, for en enda søtere smak. Bruker du yoghurt blir den også tykkere, eller du kan tilsette mindre vann om du ønsker det. Denne passer også perfekt som frokost man kan ta med seg, om du har en flakse som er helt tett. Så kan man lage denne dagen før, for å så ta med seg, vist man ikke rekker å lage frokost.

   OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  → Vil holde dere oppdatert på alle mine sunne oppskrifter, som jeg deler her på bloggen. Kan du like min facebook side, der poster jeg alle mine nyeste oppskrifter, den finner du her -> FACEBOOK-LISA

  → Har du en god oppskrift på frokost-smoothie, eller kunne tenkt deg å prøve denne?

 • 16

  Så koselig at du hadde jentekveld. Lenge siden jeg har hørt snakk om vennen dine her på bloggen. Er det noen grunn for det?  

  Ja det er det dessverre. Jeg gikk igjennom en stor forandring i starten av dette året, noe som gjorde at jeg måtte fokusere på meg og mitt. Mine nærmeste venner går på skole og jobber, så jeg setter så pris på den tiden vi har sammen. Jeg har et godt og nært forhold til både venner og familie. Vi har et så godt forhold at det ikke gjør noe om vi ikke ser hverandre så ofte. Når vi først møtes, er det som om vi ikke har vært fra hverandre i det hele tatt.    

  Har du mange samarbeid igjennom bloggen, ser ikke at du skriver så mye reklame? 

  Den siste tiden har jeg faktisk blitt kresen på hva jeg sier ja til og ikke. Jeg ønsker ikke å ha en reklameblogg. Ja jeg kunne nok fått masse gratis ting, men jeg vil ikke bare si ja til ting for å få det gratis. Jeg vil at det skal ha noe med min blogg å gjøre. Jeg får spørsmål om samarbeid hele tiden, men føler ikke at det er så mye som har passet meg. Men hvem vet, kanskje kommer det et tilbud jeg sier ja til. Da må det være noe som går inn i bloggen min på en måte.  

  Hvor er den rosa morgenkåpen din fra?

  Den er faktisk fra appen wish. Jeg har fått så mange spørsmål om den. Tror jeg betalte rundt 30-40 kr for den. Må si at jeg elsker den. Er jo ikke alt av klær som er like bra fra den siden, men akkurat den morgenkåpen er jeg utrolig fornøyd med. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

  Hvorfor sluttet du å snuse, var det noen spesiell grunn til det?

  Jeg har jo nevnt før at jeg var veldig avhengig av snus og tyggis. Det gikk fint en boks snus om dagen, sammen med 2-6 pakker med tyggis. Jeg fikk en stygg uvane at hver gang jeg tok i en snus, tok jeg også en tyggis. Noen ganger ble det flere tyggis på en snus fordi smaken ble borte. Jeg ble så opplåst i magen, pluss at jeg fikk gule tenner og sår i overleppen. Jeg snuste også kun foran, noe som gjorde at jeg så ut som en rotte for å være helt ærlig. Jeg måtte slutte med tyggis, men fant ut at jeg ikke klarte det uten å slutte med snusen også. Jeg bestemte meg for å bråslutte. Jeg la meg en kveld, og bare bestemte meg for at i morgen når jeg våkner, skal jeg kaste begge deler og aldri røre det igjen. Det har jeg heller ikke gjort, så nå har jeg vært flere uker uten noen av de delene. 

  Hvordan klarte du å slutte, jeg sprekker hver gang?

  Jeg var så innstilt på å slutte. Jeg bare måtte gjøre det for min egen kropp. Jeg hadde så store smerter i magen fordi jeg var opplåst av tyggisen. Leppa var vond, og alt var egentlig bare negativt med snusen. Jeg erstattet det med mat, noe som har fungert veldig godt for meg. Jeg klarte det fordi jeg var så innstilt på at jeg skulle klare det. Jeg har en vanvittig viljestyrke. Når jeg først bestemmer meg for noe, så kan ingen stoppe meg. 

  Hvor ofte og lenge trener du?

  Jeg trener som oftest fire ganger i uken. Da er jeg på treningssenteret i to timer, så jeg har ganske lange økter, med mange øvelser. Det er slik jeg liker det. Det passer kanskje ikke for alle, men for meg så fungerer det best slik. Slik får jeg best utbytte av treningen. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

  Hvordan legger du opp treningsprogrammet ditt?

  Jeg trener noen som kalles for halvkropps program, hvor jeg trener halve kroppen en dag og resten av kroppen den andre dagen. For eksempel på mandag - armer, rygg og legg. Tirsdag - rompe og mage. Onsdag - armer, rygg og legg. Torsdag - rompe og mage. Sånn at halve kroppen blir trent, så vist det blir en ekstra økt i en uke. Da trener jeg fritt, altså nye øvelser. Eller blåser opp muskelen, som vil si mange repetisjoner med lav vekt. 

  Hvordan liker du ditt nye Olympus kamera? Var det verdt pengene?

  Jeg elsker det! Jeg tror nesten jeg er litt forelsket i det. Kanskje har dere merket en stor forskjell på bildekvaliteten på bildene mine her på bloggen din siste tiden. Det er fordi dette kameraet er så utrolig bra. Jeg er så fornøyd, så det var så absolutt verdt pengene. Jeg er så glad for at jeg kjøpe det. Det har gitt meg masse bloggmotivasjon. Jeg føler at bilder har så mye å si for helheten på en blogg. Dette passer meg helt perfekt, og det er såpass lite at jeg kan ta det med meg over alt.

 • 26

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God morgen alle mine fine lesere, humøret er heldigvis på topp, selv om formen ikke er det. I går måtte jeg faktisk kjøpe både Paracet, Ibux og hostesaft. Så formen er veldig dårlig om dagen, jeg føler jeg ikke har tid til dette. Det er begravelse i morgen, søsteren min skal feire bursdagen sin på lørdag. Å lillebror hadde bursdag i går, noe jeg ikke fikk vært med å feiret, fordi jeg ikke hadde krefter nok til det. Nå håper jeg bare at formen skal bli bra fort, jeg prøver å ikke gjøre noen ting, annet enn å bare ligge i sofaen å slappe av. Jeg må i begravelsen på fredag, uansett hvordan formen er. Så får jeg heller se om jeg klarer feiringen på lørdag, det er noe jeg har kjempe lyst til. Men om formen er slik som dette, er det bedre om jeg ikke er med. For jeg føler ikke at jeg får spredd så mye glede som jeg pleier, når formen ikke er på topp. Så jeg har en nødløsning, at jeg drar opp til mamma på lørdag. For gjestene kommer jo hjem hit, så jeg får bare se hva jeg klarer og har krefter til.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Selv om humøret er på topp, så er jeg utrolig rastløs. Det er akkurat som om jeg ikke får brukt opp energien min, som jeg pleier å bruke opp på trening. Må faktisk si jeg savner trenger, men jeg har bare ikke krefter til det nå. Nå er det snart en uke siden jeg hadde min siste treningsøkt, noe som føles alt for lenge. Jeg merker nå, hvor mye jeg faktisk trenger trening. Hvor godt det er for meg og hvor mye jeg får ut av det. Her hjemme skjer det ikke så mye nytt, annet enn en veldig rastløs jente. Som ikke vil være syk, dagene blir så lange på en måte. Når man ikke kommer seg noe ut, å bare ligger på sofaen hele dagen. Men jeg tror at kroppen min har gått av det, både fordi den er syk. Men også det å få en litt lengere pause fra trening, jeg tror jeg kommer mye sterkere tilbake. Kanskje kroppen min blir enda sterkere etter dette, vi får tenke slik, bare positive tanker. Er det jeg må fokusere på nå, ikke noe negativt. For det gjør bare vondt verre, så jeg skal bare fokusere på å være positiv.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  → Men vil jo ønske dere en kjempe fin dag, håper dere får gjort noe som gjør dere glad.

  → Jeg driver å samler inn spørsmål til ukens lesers spørsmål, så vist det er noe du lurer på? Så er det bare å spørre, for da tar jeg det med i det innlegget, som kommer ut ganske snart!  

 • 24

  For å kunne komme videre fra en traume, må man først akseptere at det har skjedd. 

  Jeg vet ikke helt om jeg tror at tid leger alle sår, men bare du gir det en sjans kommer det til å gro til slutt. Jeg har gitt det dager, uker, måneder og år. Fortsatt føler jeg at såret ikke har grodd. Kanskje jeg bare må akspetere at såret er for stort og aldri helt vil gro. Kanskje blir det lettere med tid, men minnet kommer alltid til å være der. Det hjemsøker meg gang på gang i drømmene mine. Opplevelsen, følelsene, sårene, skaden og hvordan kroppen min reagerte. Jeg går igjennom det gang på gang. Jeg vet ikke om jeg noen gang kommer til å bli helt kvitt marerittene mine, men jeg har lært meg å leve med det og ikke la det øddelegge meg slik det gjorde før. Ikke bare de timene jeg våknet opp etter en slik drøm, men hele dagen og dagene etter var ødelagt. Det knuste meg. Jeg var et vrak etter det. Jeg taklet det dårlig. Jeg visste ikke hvordan jeg skulle takle det.  

  Jeg vet egentlig ikke helt hvordan man skal takle en slik hendelse. Jeg føler ikke at det finnes noe fasitsvar på hvordan kroppen din vil reagere, eller hvordan en person skal takle et overgrep. 

  Jeg prøvde å sette meg i en bås. Jeg hadde bestemt meg på forhånd hvordan jeg skulle takle det. Det skulle ikke påvirke meg, for jeg var så sterk at ingen ting kunne knekke meg. Dette var det jeg trodde, og jeg levde på det lenge. Helt til alt smalt. Jeg møtte veggen. Jeg har vel aldri helt kommet meg etter det smellet, for å si det på den måten. Men den vonde sannheten var at jeg ikke hadde akseptert at det hadde skjedd. Jeg hadde ikke blitt voldtatt, jeg var ikke et voldsoffer. Jeg sier vel det samme til meg selv den dag i dag, men jeg kommer meg ikke videre. Jeg står helt fast. Det er grunnen til at sykdommen min har vært så sterk. Den sørget for at jeg ikke følte, og da trengte jeg heller ikke akspetere hva som hadde skjedd. Men nå må jeg faktisk gjøre det. Jeg må begynne å akspetere det for at jeg skal komme videre. Jeg kommer ikke videre før det. Jeg blir stående bom fast.

  Ja, jeg har mistet fire år, fire lange, tunge, mørke og jævlige år. Fire år høres kanskje ikke så mye ut, men for meg så virker som et helt liv. Jeg har gått glipp av så mye. Alle rundt meg har kommet seg videre, utviklet seg, mens jeg ikke har fått gjort noe de siste fire årene.

  Det er tungt, det er helt jævlig å svelge og bare skrive. Jeg fyller 23 år i år, men i hodet mitt føles det som jeg skulle fylt 19 år. Det føles bare ikke rett, for å si det rett ut. For disse årene har forsvunnet fra meg. En kveld ødela livet mitt. Det er tungt å tenke at jeg alltid må bære på dette. Det store arret jeg har under haken er en påminnelse hver eneste dag om hva som skjedde den natten. Bare det lille arret gjør vondt. Jeg klarer ikke at noen skal ta meg på haken. Det er er sårt sted for meg, et sårt sted som ingen skal røre. Bare det å sminke meg for å skjule det er et helvete i seg selv. Jeg vil jo være den sterke jenta som klarer dette, men jeg er ikke den jenta. Jeg har så lyst til å si til alle som har gått igjennom det samme at dette klarer du. Men hvordan skal jeg kunne si det, når jeg selv ennå ikke har klart det? 

  En dag kan jeg kanskje si de ordene. Kanskje en dag kan jeg hjelpe en annen jente som må gå igjennom det samme som meg, å si at det blir bedre med tid.

  Jeg tror jeg trenger å akseptere at det som har skjedd, det har skjedd. Det ligger i fortiden, men det føles ikke sånn. Dette er noe jeg jobber med. Jeg jobber hardt med dette hver eneste time i behandling, og jeg jobber med meg selv hver eneste dag. Jeg hadde hadde hatt det mye bedre om dette ikke hadde skjedd. Da hadde jeg faktisk vært ferdig utdannet nå. Den følelsen er vond. Da hadde jeg ligget på lik linje som alle de andre rundt meg på samme alder, men det er ikke sånn min situasjon er. Livet mitt har stått på pause fordi det måtte det. Jeg var så syk at jeg ikke hadde noe annet valg. Det er først nå jeg kan starte mitt liv. Greit, jeg ligger etter, men jeg kan ikke henge meg opp i det. Jeg må akspetere det for å komme meg videre. Jeg må akspetere at voldtekten skjedde for å kunne komme meg videre. 

  Det vondt, og jeg vet ikke helt når jeg er klar for det. Men det må skje i nær fremtid, for det er dette som holder meg tilbake akkurat nå.

 • 30

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God morgning alle mine herlige lesere, dagen i går ble ikke helt som forventet. Behandlingen gikk kjempe bra, det var utrolig tungt. Men nå jobber vi oss fremover, noe som jeg kommer til å ha mye utbytte av senere. Jeg må nesten bare tenke slik, at selv om det ikke helt føles sånn nå. Så er det faktisk dette som kan hjelpe meg videre, for det er faktisk først nå jeg er sterk nok til å jobbe med problemene mine, på et helt annet nivå enn hva jeg har vært før. Men det er tungt, for både meg og hodet mitt. Formen og humøret var helt på topp når jeg sto opp i går, men ut over dagen, merket jeg at jeg var utrolig tett. Nesen renner, feber og hodepine. Så jeg tok det helt med ro i går, gjorde ingen ting etter behandling. Annet enn å dra en liten tur innom mamma for å si hei, men etter det lå jeg kun i sofaen for å se på tv. Formen er litt bedre i dag, men kjenner at den ikke er helt på topp, der jeg vil at den skal være. Jeg skal hjelpe farmor og farfar litt i dag, med handling av mat og sånne små ting.  

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Så det er den eneste planen for i dag, kjenner at jeg har utrolig lyst til å dra på trening. Men akkurat nå må jeg sette kroppen først, la den få bli 100% frisk. Før jeg utsetter den for en treningsøkt, så får håpe dette fikser seg fort. Min behandler sa noe smart til meg i går, at vist jeg trener nå, som kroppen ikke er helt 100%. Så gjør jeg vondt verre, det er bedre å ta noen dager fri. For å la kroppen hvile og bare bruke noen dager på å slappe av, trening er ikke det viktigste her i livet. Så det for komme etter hvordan kroppen har det. Så her hjemme skjer det ikke så mye nytt, annet enn at søster kommer hjem i dag. Herregud så glad jeg ble, hun kommer hjem før en planlagt. Noe som gjorde meg så glad, for fy søren som jeg har savnet henne. Så det hjelper nok på både formen og humøret. Eller humøret mitt er på topp, er bare kroppen som ikke har det bra akkurat nå. Men dette gir seg fort, så kommer jeg sterkere tilbake. Jeg håper ikke dette skal gå noe ut over bloggen, men nå vet dere hvert fall.    

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  → Men ønsker dere en fantastisk dag, husk å alltid prøv og gjør det beste ut av denne dagen. Håper ikke noen av dere også har blitt syke!

 • 26

  //inneholder sponset hår fra Isabella Hair. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Jeg har nevnt at jeg vil bli mye flinkere til å variere med innleggene mine her på bloggen. Et innlegg det har vært mange spørsmål om, er dette med hår. Så nå tenke jeg at det var på tide med et eget innlegg om dette. Jeg ønsker å dele mine beste tips og erfaringer. Jeg er så utrolig heldig og blir sponset av Isabella Hair, et samarbeid som passer meg helt perfekt. Etter at jeg fikk satt på tap-extensions, så behandler jeg håret mitt så fint. Eller rettere sagt, jeg behandler det på en helt annen måte enn hva jeg gjorde før jeg satt det på. Jeg har lært mye om hva jeg kan gjøre for mitt eget hår. Jeg driver ikke med mye reklame her på bloggen, men dette håret har den beste kvaliteten jeghar vært borti. Jeg har prøvd mange merker, men min personlige mening er at ingen slår dette. Alt av produkter jeg viser og snakker om her, er kjøpt med mine egne penger bare sånn at det er sagt med en gang. Dette er produkter jeg selv har funnet ut at er det beste for mitt hår, men tap-extensions er som sagt sponset. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

  Mine beste tips for å ta vare på håret mitt:

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Vaske det kun 1 gang i uken - Dette var utrolig vanskelig i starten. Det var en stor overgang for meg, men fy søren så godt det er for håret. Så nå vasker jeg håret mitt lørdag. Jeg bruker tørrsjampo når håret blir fett. Før vasket jeg det annenhver dag, og det slet mere på håret enn det jeg hadde trodd. Håret mitt har aldri hatt det bedre  enn etter at jeg begynte med dette. Ja, det går en del tørrsjampo, men det får bare gå.

  Kosthold - Jeg tror det er her jeg ser størst endring med håret mitt. Etter at jeg begynte å spise mere, har håret mitt vokst fortere, blitt sterkere og fått gløden tilbake. Når jeg lå på underskudd med mat, sparte kroppen på alt den kunne automatisk. Dette var noe som gikk hardt ut over håret. Så kosthold har faktisk mye å si for hår, hud og negler.håret mitt nå kan ikke sammenlignes med da jeg spiste for lite.

  Hårkur - Jeg kan ikke få sagt det nok, men hårkur har så mye å si for håret. Du trenger ikke kjøpe en dyr hårkur, jeg bruker en som koster rundt 70 kr. Den fungere kjempefint. Jeg bruker hårkur på håret hver gang jeg dusjer det. Da jeg dusjet håret flere ganger i uken, byttet jeg faktisk ut balsam med hårkur for å huske det bedre. Nå bruker jeg kur en gang i uken, siden jeg kun vasker håret en gang i uken. Jeg prøver alltid å ha den i så lenge som mulig. Noen ganger sover jeg faktisk også med det. Eller  jeg går med den fra morgen til kveld, på en søndag når jeg ikke skal noen ting.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Sove med håret samlet - Jeg legger meg aldri med håret utslått. Jeg har det enten i en hårstrikk oppå hodet, eller lager en eller to fletter. Dette skåner håret ditt når du sover. Du vet det kanskje ikke selv, men man beveger seg mye når man sover. Dette sliter faktisk på håret, og det kan du enkelt ungå med å samle det. Dette gjør også at du slipper unødvenige floker som du må gre hardt for å få ut. Jeg har gjort dette til en vane som jeg gjør automatisk hver gang jeg pusser tennen for å legge meg.

  Valg av riktig hårbørste - Dette var punktet jeg var mest skeptisk til. Hvor mye kan en hårbørste ha å si liksom? Men det har faktisk utrolig mye å si. Jeg bruker nå en naturbørste, eller triangelbørste som den heter noen steder. Legger med link under så dere skjønner hva jeg mener. Jeg tror jeg betalte rundt 70 kr for min, og det er den verdt. Ja den koster litt mer enn de billigste børstene, men jeg merker så stor forskjell at jeg nesten ikke har ord. Du kan se hvordan hårbørste jeg mener HER!  

  Varmebeskyttende før du bruker varmeprodukter - Jeg brukte aldri dette før, fordi jeg rett og slett ikke skjønte hvor viktig dette faktisk er. De siste månedene har jeg begynt å bruke dette før jeg skal bruke rettetang, krølltang eller hårføner. Jeg ser en stor forskjell, fordi håret blir behandlet for varme, før du bruker det. Her igjen trenger man ikke kjøpe den dyreste, men bare en som gjør det den skal. Denne investeringen skåner håret ditt mere enn du skulle tro.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  → Har du noen gode hårtips jeg ikke har nevnt, lærte du noen nytt av disse tipsene?

  → Vil dere se flere slike innlegg, så er det bare å kommentere at dere vil det!

 • 20

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God morning alle mine fine lesere, jeg er bare så utrolig glad i dag. Jeg var utrolig glad i går, fordi legetimen til farfar gikk så bra. Jeg kan jo fortelle veldig kort, at han har noe som heter nyresvikt. Det har han hatt lenge, å det er stabilt. Men han har gått igjen utrolig mange hjerneslag de siste to årene, det siste slaget, utløste diabetes. Så han måtte ta tabletter for dette, noe som ikke er så bra for nyresvikten. Men siden prøvene hans var såpas bra, så skal vi prøve å slutte med dem i noen uker. For å se om blodsukkeret holder seg stabilt, for om det ikke gjør det, så er det også dumt for nyresvikten. Her er et lite balanse spill, hvor vi faktisk bare må prøve oss frem. Høre på legen, å gjøre det beste ut av situasjonene. Men prøvene hans i går var over all forventninger, noe som gjorde meg så glad. Merkelig følelse når jeg satt på legekontoret med han i går, å få den beskjen. Jeg klarte ikke gjøre noe annet enn å bare smile fra øre til øre, jeg merket hvor glad jeg er i denne mannen som satt foran meg.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Det er så rart å si at en mann på 92 år, er en av mine bestevenner. Men det er han, å jeg er heldig som har han i livet mitt. Etter jeg hadde fått levert han hjem, så dro jeg selv hjem for å spise litt. Det ble ikke noe trening eller noe på meg i går, jeg slappet bare av. Merket at kroppen min ikke var helt på topp, så da måtte jeg bare lytte til den sine signaler. I dag skal jeg i behandling, noe jeg kjenner jeg trenger. Jeg gleder meg, men også gruer meg. Fordi vi jobber veldig intens om dagen, for å gjøre min hverdag lettere i lengden. Det har vært mye tanker og føleser om dette med å gå opp i vekt, dette med å ikke passe inn i klær og slike ting. Jeg har jo gitt bort over halve klesskapet mitt, men det var vist en del klær der enda som ikke passet. Så jeg må gå igjennom det en gang til, for det er slike ting jeg bare ikke trenger på skulderen min akkurat nå. Men nå skal jeg avslutte før dette blir et alt for langt innlegg, lage meg litt mat og komme meg avgårde til behandling. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  → Dere får ønske meg lykke til, så kommer dette til å gå kjempe bra. 

 • 12

  Når ble det ikke bra nok å bare være seg selv, bare være den du er født som? Jeg har aldri egentlig helt funnet min plass her i verden. På en merkelig måte har jeg alltid følt at det er noe som mangler med meg selv. Jeg har aldri visst hva jeg ville bli, eller hva jeg ville med livet mitt. Jeg har lenge lett etter svar jeg føler jeg aldri fant. Jeg tror jeg mistet en liten del av meg for hver dag, uke, måned og år som gikk. Det var som om jeg aldri følte meg hel. Jeg tror jeg nå mere enn noen gang trenger å finne meg selv. Jeg ønsker ikke å lete etter den jenta jeg var før hele dette helvete begynte med sykdom. Jeg trenger bare å finne ut av hvem jeg er, hva jeg vil, hva jeg drømmer om. Jeg prøver å la meg selv drømme, men hver gang jeg gjør det, er det akkurat som om noe ikke stemmer. Som om det ikke er meningen at jeg skal få lov til å gjøre det. Eller at en del av meg enda frykter at jeg ikke kan drømme.

  Jeg vet jo så godt selv at det er en grunn til at jeg ikke har latt meg selv drømme. Jeg har helt ærlig aldri trodd at jeg skulle bi 100% frisk, og at det å drømme for meg bare var bortkastet tid. Det kom aldri til å skje uansett, men nå, ja nå? Nå kan jeg begynne, men nå vet jeg ikke helt hvor jeg skal starte. Jeg vet egentlig ikke helt hvem Lisa er, eller hvem Lisa var før? Den personen jeg var før er jo borte, og henne får jeg aldri igjen. For de siste årene med sykdom kan jeg aldri viske bort. Det kommer alltid til å være en utrolig stor del av meg. Det har jeg først nå akseptert, men jeg må jobbe meg videre derfra. Det er greit å være lei seg for det som har skjedd. Jeg har lov til å føle at det var tunge år for meg. Men det er opp til meg nå hva jeg gjør ut av det. Jeg kan enten bygge videre på det og akseptere at det som har skjedd har faktisk skjedd. Eller jeg kan henge meg opp i det, å være trist for dette igjennom hele mitt liv. 

  Nei, jeg velger løsning nummer en, jeg må gjøre det beste ut av det. Jeg tror ikke jeg er den enste som ikke helt vet hvilken person de er i dag, og som prøver å finne sin plass her i livet. Jeg tror det er en del av det å vokse opp, det å lete etter svar. Jeg føler meg blank, jeg har ikke peiling på hva det er jeg vil med livet mitt. Men jeg vet at jeg kanskje vil hjelpe noen andre, kanskje bruke det jeg selv har lært igjennom fire år meg sykdom. Jeg vet at disse årene har gitt meg mye, selv om de også har tatt fra meg mye. Men den personen jeg kommer til å ende opp som, er en person ikke mange kan klare å bli. Jeg ser på livet på en helt annen måte enn hva jeg gjorde før jeg ble syk. Før tok jeg egentlig livet mitt ganske så for gitt, mens nå ser jeg på det som en gave. For hver dag som går, er jeg bare så takknemlig for at jeg er her jeg er. 

  Jeg kunne nok fint klart meg uten de årene med sykdom, men slik er det bare ikke. Og det er greit, for dette har gjort meg sterkere. Dette har vist meg at jeg er en fighter, som kan klare det jeg vil klare her i livet. Jeg tror jeg kommer til å finne meg selv, og jeg tror jeg kommer til å like den personen. Dette er nytt for meg, men jeg skal gjøre det beste ut av det. Jeg håper jeg kommer til å bli den beste Lisa jeg noen gang kunne ha blitt. Fordi jeg vet hva livet kan gjøre med deg. Jeg vet hva sykdom gjør med deg, men det er opp til deg selv hva du gjør ut av det. Du kan enten komme mye sterkere ut av det, eller du kan gi opp og henge deg opp i det som har skjedd og la det ødelegge resten av livet ditt. Det er kun opp til deg selv. Det er du selv som må ta styringen over ditt liv. Og det er akkurat det jeg skal, jeg må bare akseptere at dette kommer til å ta litt tid. Heldigvis har jeg all verdens tid. Jeg er sikker på at jeg en dag finner alle de svarene jeg leter etter.

 • 22

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God mandags morgen alle mine fine lesere, jeg våknet i dag å skjønte ingen ting. Får jeg la meg nemlig i går kl 14:00, for å ta meg en liten lur. Å våknet nå, altså jeg har sovet i nesten et døgn. Kanskje kroppen min trengte det, føler meg værtfall utrolig uthvilt nå da, for å si det sånn. Nesten litt for uthvilt, jaja. Når man ikke har telfon, eller noen ting. Så tok det litt tid før jeg skjønte at det var mandag morgen, at jeg faktisk har sovet så lenge som det jeg har gjort. Jeg har i værtfall hatt en utrolig fin helg, selvom jeg mistet hele søndagen. Jeg koste meg så mye med jentene mine på lørdag, vi satt bare å snakket og koste oss. Jeg la meg tidelig, noe som er typisk meg hehe. Men nå er det ny uke med nye muligheter, denne uken skjer det mye. I dag skal jeg være med farfar til legen, vi skal endelig få svar på en del av prøvene. Så jeg kjenner jeg er veldig spent på denne timen, får bare håpe at svarene er gode. Slik at vi ikke har noe å beskymre oss for.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Tror jeg skal ta det ganske med ro i dag. Siden jeg har sovet såpass lenge, så tar jeg heller trening i morgen. Eller vi får se hvordan formen og kroppen har det ut over dagen, akkurat nå føler jeg meg nesten mer sliten enn uthvilte. Om jeg kan si det sånn, måtte starte dagen med en stor kopp kaffe. Det som er mest trist, er at min søster har vært på hytt tur. Jeg la meg til å sove før henne kom hjem, å nå har henne dratt igjen. Fordi henne skal åpne en ny butikk, så jeg fikk ikke se henne, å får heller ikke se henne før torsdag. Nå merker jeg at jeg savner henne, rart hvor avhengig man blir av hverandre, når man bor sammen kun henne og meg. Men nå skal jeg avslutte dette innlegget, før det blir alt for langt. Noe som er utrolig typisk meg, men skal få laget meg litt mat. Så skal jeg snart komme meg ut for å hente farfar, for å så komme oss til legen. Men vi blogges mer senere i dag.    

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  → Men ønsker dere en fantastisk dag, husk at det er ny uke med masse nye muligheter!

 • 16

  Ukens akkurat nå... Nå har jeg nesten akkurat stått opp, er litt sliten fra i går. Men det var så absolutt vært det, kjenner på kroppen at det var utrolig lenge siden jeg har drukket alkohold. Nesten 2 månder siden, så i dag skal jeg bare slappe av. Kose meg med god mat, serie på netflix. Å rett og slett ikke gjøre noen ting, man trenger noen slike dager også hehe.      

  Ukens opptur... Jentekvelden i går kveld, som jeg koste meg. Var så godt å se noen av mine nærmeste jenter igjen. Er alt for lenge siden jeg har sett dem, faktisk flere månder siden jeg så noen av dem. Så det å bare sitte her hjemme å snakke, drikke vin og kose oss. Var noe jeg virkelig trengte, for jeg har savnet dem alle så utrolig mye. Så jeg ble så glad i går, å den gleden har jeg like mye i dag også. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Ukens nedtur... Denne trenger jeg ikke en gang tenke på, det å miste en i familien gjør alltid vondt. Kjenner jeg har en stor klump i halsen og magen bare av å skrive det, det blir begravelse denne uken. Så her må man stå sammen som en familie, selvom henne ikke sto meg så veldig nært. Er hun forsatt familie, å jeg skal støtte dem som sto henne nært. For det er utrolig hvor mye støtte man kan få i hverandre, å det er mitt hoved fokus denne uken.

  Ukens bloggtips... Endelig kom det et nytt innlegg med bloggtips, denne gangen fokuserte jeg på ting jeg nylig har lært meg selv. Det er som jeg alltid sier, man lærer av sine egene feil. Jeg elsker å kunne tipse dere om det jeg selv lærer, fikk du ikke med deg dette innlegget. Så finner du det HER

  Ukens latter... Det må uten tvil bli dagen min lillebror og meg var hos farmor og farfar, det var ikke planlagt. Men vi kom ditt likt, i hver vår bil. Når vi skulle dra hadde han allerede snudd bilen sin, så jeg måtte kjøre til snuplassen. Når jeg kom tilbake til huset, hadde min lillebror parkert bilen slik at han "sperret" meg inne. Han snudde seg rundt, å holdt på å dø av latter. Noe som smittet over på meg også, hadde ikke trodd at en sånn ting kunne bli så morsomt. Men jeg lo helt til jeg kom hjem, bare av å skrive dette begynner jeg å le igjen.

  Ukens cravings.... Uten tvil de sukkerfri sjokolademuffinsene med innbakt vaniljefudge. Altså trenger jeg si noe mer, disse smaker bare så utrolig godt. Kjempe saftige, altså disse falt i smak hos alle som fikk smakt på dem før de forsvant. Disse skal jeg lage igjen, for så gode var de. Fikk du ikke med deg denne oppskriften, så finner du den HER!

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Ukens gullkorn... Dette må jo bli samtalen med meg selv, jeg sier så godt det blir å være alene hjemme denne helgen. Ser meg rundt, å kommer på at min søster er jo på hyttetur. Jeg kunne ikke gjøre noe annet enn å smile, jeg er så vant med å ha henne rundt meg hele tiden. At jeg har faktisk har gått rundt å snakket til meg selv, fordi jeg tror henne er her hele tiden hehe.

  Ukens sang og serie... Denne ukens sang er uten tvil av Kurt Nilsen med Amezing, åh hater litt min søster akkurat nå. Får henne har fått meg helt hekta, den går om og om igjen hjemme hos meg om dagen. Ukens serie er The Orginale, må innrømme at jeg elsker den serien. Jeg har grått så mye, for det skjer så mye trist i den sesongen jeg er på nå. Men jeg liker at serien er så spennende hele tiden, det skjer på en måte noe nytt hele tiden.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Ukens tanker... At det er mer viktig en noen gang å lytte til kroppen, trening er ikke det viktigste her i livet. Men hvordan kroppen min har det, to av øktene mine denne uken var kjempe bra. Mens de to andre ikke var fult så bra, å det er helt greit. Fordi kroppen min ikke klarte det på en måte, så da lyttet jeg til den. Avsluttet treningen, dro hjem og la meg for å sove. Så denne uken har jeg tenkt mye på at jeg må bli enda flinkere til å lytte til kroppen, for den har faktisk vært utsatt for utrolig mye de siste årene med sykdom.

  Ukens favoritt oppskrift... Det må bli de proteinrike og sukkerfri pannekane jeg lagde meg til frokost på fredag. Kjempe lette å lage, så smaker de så godt. Jeg syns noe av det beste med helg, er det at man kan kose seg litt ekstra med god mat. Så jeg under meg alltid en bedre frokost, oppskfiten på disse godbitene finner du HER

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Ukens mest leste innlegg...

  Silikon, gjør det meg lykkeligere?  

  Hvordan lykkes med trening  

  Det å gjøre andre lykkelige 

 • 22

  //innlegget inneholder annonselenker. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God lørdag alle mine herlige lesere, her starten dagen for en del timer siden. Våknet med et stort smil og så utrolig uthvilt, jeg tokk en kjempe rolig fredag. Bare koste meg med serie, for å så legge meg tidlig. Jeg skal nemlig ha jentekveld i dag, som jeg nevnte i går. Så her er det full sving med vasking, rydding, tørke støv, støvsuge og vasking av gulv. Men det første jeg begynte på når jeg sto opp i dag, var muffins. Som jeg skal dele med dere i dag, jeg ville lage noe sukkerfritt og kjempe godt til i kveld. Disse muffinsene har jeg faktisk drømt om, så da måtte jeg bare prøve dem ut. Å resultatet ble bare så utrolig godt, kjempe god smak, utrolig saftige og de er sukkerfrie. Ja takk, gleder meg til å servere disse i kveld for å si det sånn. Jeg fikk mange ut denne oppskriften, noe som passer helt perfekt. For da får jeg både mange til meg selv, men kan også gi noen til familien.  

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Dette trenger du til ca 15 stk:
  2 egg
  50 g havremel
  15 g kokosmel
  120 g mager kesam 
  1 ts bakepulver
  1/2 ts vanilje pulver (kan droppes)
  0.5 dl skummet melk 
  1-2 ts kakao
  litt salt
   
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   
  Dette trenger du til vaniljefudgen:
  1 boks Vikingmelk
  20 g smør
  25 g fibersirup gold
  1 ts vaniljepulver eller vaniljesukker
   
   
  Dette trenger du til sjokoladekremen som topping:
  1 boks Philadelphia mager ost 
  litt vaniljepulver eller vaniljesukker (kan droppes)
  1-2 ts kakao  
   
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

  Fremgangsmåte steg for steg:

  1) Sett ovnene på 180 grader. Start med vaniljefudgen, her tar du alle ingrediensene i en skål som tåler varme. Sett den inn i mikroen på full varme, start med 5 minutter, så rører du i den. Så inn igjen i to minutter, ut for å røre. Så inn i to minutter, så røre. Sånn holder du på til du har en tykk karamell, du ser det med en gang når den er ferdig. Når du har igjen ca 4 minutter på fudge, kan du begynne med røra til muffinsene. 

  2) Start med å lage en kjempe luftig eggedosis, av egg, sukrin gold og sukrin+. Så tilsetter du resten av ingrediensene oppi bollen, rører dette godt sammen. Slik at du går en jevn og fin røre, så starter du med å helle en liten ss oppi hver av muffinsformene. Så tar du en god ts med vaniljefudgen, så dekker du over med en liten ss med muffinsrøre. Slik at du dekker over fudge, så steker du dem i ca 15-20 minutter. 

  3) Avkjøl muffinsene på en rist, før du begynner på sjokolade kremen på toppen. Rør bare enkelt sammen alle ingrediensene, for å så smøre den ut over muffinsene. Prøv deg litt frem med smak, slik at du finner den smaken som du selv liker best. Jeg liker å bare prøve meg litt frem, for jeg tror alle liker litt forskjellig.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Så er de klare til å nytes, jeg pyntet dem litt ekstra med friske bær. Siden jeg får besøk, men disse muffinsene er bare helt utrolig gode. De blir så saftige av den vaniljefudgen som er i midten, de er saftige uten også. Men med den gjør det lille ekstra, jeg har allerede spist tre stykker, hehe. Man må jo prøve smake som jeg alltid sier til meg selv, men disse gleder jeg meg til å dele med jentene mine senere i dag. Skal også sende med noen opp til mamma, slik at henne også kan kose seg litt ekstra i kveld. Jeg oppbevarer mine i kjøleskapet, da får de satt seg og frostingen holder seg stiv.    

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  → Vil holde dere oppdatert på alle mine sunne oppskrifter, som jeg deler her på bloggen. Kan du like min facebook side, der poster jeg alle mine nyeste oppskrifter, den finner du her -> FACEBOOK-LISA

  → Har du laget dette før eller kunne tenkt deg å prøve denne oppskriften?

 • 12

  //inneholder annonselenker.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Jeg har ikke tellingen på hvor mange varianter og merker jeg har prøvd, når det kommer til sukkerfri sjokolader. Nå har jeg endelig funnet meg to favoritter, som smaker utrolig godt. Derfor ville jeg tipse dere om disse også, så slipper dere å prøve dere frem. Sånn som det jeg selv gjorde, jeg er så glad i begge disse to. At jeg kjøpte meg like så greit, to store pakker med begge. Fordi jeg bruker disse til alt mulig, mye av oppskriftene som jeg deler her på bloggen. Men også som kos, når søt suget kommer. Liker jeg å alltid ha disse liggende, slik at jeg alltid har noe godt jeg kan spise. Som sikkert de fleste av dere har fått med dere, så elsker jeg sjokolade. Men etter jeg utviklet anoreksi, så spiser jeg ikke vanlig sjokolade. Derfor ville jeg finne noe, som jeg også kunne spise.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  SUKRIN MILK CHOCOLATE

  Den første sjokoladen jeg vil tipse dere om i dag, er melkesjokoladen fra merket Sukrin. Disse kom jeg over for ikke så alt for lenge siden, men har blitt en helt klar favoritt hos meg. Både på smak, men også på konsistens. Denne minner meg utrolig mye om vanlig melkesjokolade, så dette er en utrolig god erstatning. For dere som er like glad i sjokolade som meg, jeg er utrolig glad for at jeg valgte å prøve disse. For dette er noe av det beste jeg har smakt, når det kommer til sukkerfri sjokolade. Legger meg litt fakta om disse under, jeg vet at man kan få kjøpt disse på diverse sunn kost butikker. Eller kjøpe en og en, eller en stor pakke på nett.  

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • En plate gir kun 160 kalorier.
  • En plate veier 40 gram.
  • Smaken er utrolig god og veldig fin konsistens.
  • Kun søtet med naturlige stoffer.
  • Inneholder 7 g protein pr 100 g.
  • Mins 35 % kakao.    

  → Du kan få kjøpt denne HER!

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  CHOCO RITE MILK CHOCOLATE

  Så over til den jeg har brukte lengste, å er enda en stor favoritt her i huset. Nemlig Choco Rite sitt merket, på sukkerfri melkesjokolade. Disse får man kun tak i på Iherb, som gjør at de tar litt lengere tid å få bestilt. Men mine bestillinger pleier å komme innen en ukes tid, når jeg handler derfra. Her får du fem plater, i en pakke. Smaken er utrolig god, jeg syns disse smaker litt mer en Sukrin sine. Disse bruker jeg også til alt mulig, men er utrolig gode alene også. Her får du fem plater med sjokolade, for rundt 70 kr. Disse er også utrolig gode på konsistensen, minner meg veldig om vanlig sjokolade.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • En plate gir kun 115 kalorier.
  • En plate veier 28 gram.
  • Disse er også gluten fri.
  • Kun søtet med naturlige stoffer.
  • Inneholder 2 g protein og 6 g fiber.
  • Kjempe god på smak og konsistens.
  • Bruker du koden VVW762 får du 5 i rabatt på din første bestilling.

  → Du kan få kjøpt denne HER!

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Har du prøvd noen av disse, eller hvilken sukkerfri sjokolade er din favoritt?

 • 24

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God morgen, eller god ettermiddag, er vell kanskje riktig å si. Jeg har sovet lenge i natt, noe jeg tror kroppen min trengte. Var på trening i går kveld, men kunne kjenne på kroppen, at det var noe som ikke stemte. Så jeg måtte bare dra derfra. Fikk ikke fullført økten, men det viktigste er at kroppen min har det bra. Så jeg har bare tatt en rolig morgen, med en kjempe god frokost. Som jeg vil dele oppskriften med dere, disse er proteinrike og sukkerfri. Smaker utrolig godt, så er de lette å lage. Jeg skal snart opp til farmor og farfar, for å handle litt for dem i dag. Så skal jeg slappe av resten av dagen, for i morgen for jeg besøk av en del av jentene mine her hjemme. Så da er det viktig at formen er på topp, men her for dere min frokost oppskrift. Ønsker du å ikke bruke proteinpulver, kan du erstatte det med mer mel.  

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Dette trenger du:
  30 g havremel
  20 g proteinpulver (jeg bruker smaken vanilje)
  1 egg
  1/2 ts bakepulver
  1 ts sukrin+ (eller annen type søtning)
  100g mager kesam
  1/2 dl skummet melk
  1 egg
  litt kanel
  litt smør til steking
   
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

  Fremgangsmåte steg for steg

  1) Start med å mål opp alt du trenger i en bolle, for å så kjøre dette sammen med en elektrisk visp. Rør godt, så du får en fin og jevn røre. La den svele litt, før du begynner med steking. 

  2) Ta litt smør i pannen, for å så steke små rundinger. Ikke ha på full varme, ta brenner de seg med en gang. Bruker heller litt mer tid, på svak varme. La dem avkjøle seg litt på en rist, før du tar på topping. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Så er de klare til å nytes, jeg toppet mine med litt vanilje yoghurt. Fra dobbel 0%, men bare å bruke den yoghurten du liker best. Du kan også bruke mager kesam. Med litt friske bær, men her kan man jo toppe med det man selv liker best. Man kan også bruke fryste bær, bare ta dem litt i mikroen. Eller så er disse kjempe gode med sjokoladepålegg, men det droppet jeg i dag. Vil du ha oppskrift på sukkerfritt sjokoladepålegg, som du lager enkelt og er mye sunnere. Så kan du finne det HER!   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  → Vil holde dere oppdatert på alle mine sunne oppskrifter, som jeg deler her på bloggen. Kan du like min facebook side, der poster jeg alle mine nyeste oppskrifter, den finner du her -> FACEBOOK-LISA

  → Har du laget dette før eller kunne tenkt deg å prøve denne oppskriften?

 • 28

  Helheten på et bilde har alt å si - Bilder er faktisk en av de tingene som er viktigst om andre klikker seg inn på bloggen din eller ikke. Her er det viktig å tenke på helheten. For eksempel kommer bilder med en ren, hvit og lys bakgrunn mye bedre frem enn en bakgrunn som er mørk, rotete og uklar. Her finner dere noen kjempegode tips, og jeg legger med ekstra tips rett under. Måten du tar bilder på har mye mer å si enn det du kanskje tror. Det aller beste er å ta bilder i dagslys. Det naturlige lyset er det som gir finest resultat. Jeg prøver meg alltid litt frem når det kommer til bilder, hvilke vinkler, hva slags detaljer skal med og ikke. Øvelse gjør mester. Jeg ser stor forskjell på de første bildene jeg delte til de bildene jeg deler nå, så prøv dere frem. Legg litt arbeid i det, for det har mer å si enn du tror.  

  • Ekstra tips til bilder - Er du en av de som ikke har hvite vegger, hvite bord og de tingene, kan du enkelt jukse deg til dette. Med bruk av lyse håndklær, laken, sengetøy eller tepper kan du enkelt lage deg selv en hvit bakgrunn. Skal du eksempel dele en oppskrift, fest et hvitt håndkle med tape på veggen, for så å legge den over bordet. Da får du en helt lys og fin bakgrunn, og så er det bare å slå seg løs med detaljer på bildet. 

   

  Overskrift i små eller store bokstaver  -  Dette er faktisk noe jeg selv lærte for bare litt siden. Det er vanskelige for en person å lese en overskrift når den bare er i store bokstaver. Dette har jeg selv aldri tenkt over, men når jeg først begynte å se dette selv så ser jeg det godt. Når det er en lang overskrift med bare store bokstaver er den rett og slett vanskeligere å lese enn en overskrift med små bokstaver. Jeg vet det er virker lettere å skape oppmerksomhet med store bokstaver, men jeg har kun korte overskrifter med store bokstaver nå. 

  Varier med innlegg - Dette punktet er noe jeg selv kan bli mye bedre på, nemlig dette med å variere med innleggene mine. Det blir som oftest mye av det samme, så her har jeg virkelig prøv å skjerpe meg. Man vil jo gjøre bloggen sin spennende slik at det ikke blir slik at man vet hvilket innlegg du har postet i dag før man klikker seg inn på den. Det er lett at det blir en vane sak, slik at man havner i den "sikre" sirkelen. Det føles trygt å dele slik du pleier, men prøv å utfordre deg selv. Det å prøve nye ting er et av mine største mål nå fremover.

  Du kommer til å få en eller flere drittkommentarer - Ikke bare kommentarer om at bloggen din er dårlig, men kanskje også på utseende, personlighet, skrivemåte osv. Dette er noe man bare må være klar over, for da kommer det ikke som et sjokk. Jeg tror faktisk ikke jeg har hørt om en eneste blogger som har blogget en stund, som aldri har opplevd dette. Her er det bare å være sterk og realistisk å slette de som ikke fortjener oppmerksomhet. Derimot de som har en annen mening enn deg, de må du bare svare hyggelig. Man må godta at ikke alle kan mene det samme som deg.

  Vær deg selv - det er faktisk din blogg. Jeg tror det noen ganger kan være lett å glemme akkurat dette punktet. Man vil på en måte så mye med bloggen, og så glemmer man litt dette med å være seg selv. Jeg prøver alltid å være meg selv 100% her på bloggen, for det betyr mye for meg.  Det er din blogg, og den skal handle om deg og ingen andre. Du er bra nok akkurat som du er. Tenk alltid på det. 

  Sett pris på absolutt alle lesere - Det har egentlig ikke så mye å si om du har 10 lesere eller 10 000 om du ikke setter pris på dem alle. Selv om man kanskje ikke har flere tusen lesere er det så utrolig viktig å sette pris på alle sammen. Man skal ikke ta en eneste leser for gitt. De leser faktisk din blogg og bruker tid på deg, så såpass synes jeg de fortjener tilbake. Det samme gjelder når man skal svare leserne dine, altså de som er så snille og legger igjen en kommentar. De fortjener faktisk å få et svar. Bruk tid på dine lesere, sett pris på dem. Slik kommer de tilbake og kanskje blir en fast leser.

  → Har du noen gode bloggtips du selv har lært, del dem gjerne med meg? 

 • 28

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God morgen alle mine fine lesere, ja her startet denne dagen også like bra. Altså jeg er i slaget om dagen, jeg tror faktisk ikke at jeg har hatt en så lang periode. Når ting har bare gått riktig vei, altså at jeg våkner hver dag med et smil. Å klar for å starte dagen, jeg hopper bokstavligtalt ut av sengen. Dette er enda nytt for meg, jeg er jo nesten ikke vant med å ha det så bra i en lengere periode. Men det føles utrolig bra, å jeg setter pris på hver eneste dag. Jeg tenker litt sånn, at er det slik det føles ut å leve normalt? Selvom jeg ikke helt har et normalt liv, men for første gang på lenge. Så kan jeg se at min "annerledes" hverdag, blir mer som alle andre sin hverdag. Jeg vet at mye av dette er fordi jeg spiser såpas mye nå, at kroppen min har det bedre. Hodet mitt fungere på en helt annen måte, enn hva den gjorde når jeg ikke fikk i meg nok. Jeg tror det mest rare er det at jeg har fått tilbake varmen i kroppen, noe som er helt nytt for meg. For det er noe jeg ikke har hatt på flere år. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Når kroppen din ikke får nok mat, så sparer den automatisk over tid på andre ting. Nesten litt sånn som at du ikke får startet en bil uten bensin, sånn fungerer kroppen også. Da sparer den på alt, å ikke har noe ekstra å gi. Men jeg nyter hver eneste dag, å ser faktisk på det som en gave. Jeg tar det ikke for gitt ar jeg har det så bra nå, men nyter hver øyeblikk av det. Når jeg var i behandling på tirsdag, ble det bestemt at jeg enda skal vente en stund før jeg går ut i arbeid. Noe jeg selv ikke har tenkt på, men kroppen min har jo gått igjennom mye, jeg har jo vært utrolig syk. Så da må jeg nesten bare bruke den tiden jeg trenger på å bygge meg opp igjen, men nå har jeg skravlet litt for mye her. Måtte bare lette dette fra hjerte, jeg skal snart hoppe i dusjen. For å komme meg vidre til farmor og farfar, så trene i kveld. Men vi blogges mer senere i dag, før dette innlegget blir litt for langt.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  → Men vil ønske dere alle en fantastisk dag, gjør det beste ut av akkurat denne dagen!

 • 12

  Nei Lisa, selv om ting er vanskelig, kan du ikke stoppe å spise. Nå må den friske delen av deg få ha det siste ordet, og ikke den syke delen.

  Jeg tror med hånden på hjertet at dette alltid kommer til å være et stort problem for meg. For jeg vet hva som skjedde sist jeg sluttet å spise, jeg erstattet rett og slett alt av føleser med å stoppe å spise. Av en eller annen grunn så fungerte det for meg der og da, for jeg slapp på en måte unna alle de vonde følelsene. Livet består av mange oppturer og nedturer. Man kan ikke styre hva som skjer i livet, selv om jeg så inderlig kunne ønske det. Jeg kunne ønske at vonde ting ikke skjedde. At folk jeg bryr meg om ikke kunne dø, eller bli syke. Familie, venner, beskjente og andre. Men det er så mye med livet man ikke får gjort noe med. Ting kan skje så uventet at det føles som et stort slag i trynet. Det at man får en reaksjon er helt normalt. Og det viktige er å la seg selv ha den reaksjonen i stedet for å prøve å flykte fra den.

  Men Lisa, du vet hvor mye dette har skadet deg, både psykisk og fysisk. Det er ikke bare de vonde følelsene som forsvinner, men også alle de andre følelsene. De gode, de som får deg til å smile og le.

  Jeg har hele tiden følte meg veldig svak i og med at jeg ikke klarte å be om hjelp. Da jeg trengte det mest, perioden jeg trengte de som brydde seg mest om meg, den perioden skjøv jeg alle unna. Jeg klarte ikke slippe dem inn. Det mørket soverommet ble min bestevenn, et tomt rom som ikke ga meg noen ting. Men det var kanskje det sykdommen trengte og ville ha. Den ville ikke ha noe hjelp. For da hadde ikke den fått blomstre. Den ødela meg sakte med sikker både psykisk og fysisk. For hvert kilo jeg raste ned i vekt, var det en del av kroppen min som ble ødelagt. Det er ikke bare bare å gå ned i vekt noe kanskje mange tror, men det er en stor påkjenning for kroppen. Jeg har ødelagt store deler av kroppen min, som jeg nå må jobbe beinhardt for å bygge opp. Hadde jeg ikke klart å snu dette da jeg gjorde, hadde jeg utviklet osteoporose. Dette hadde jeg aldri fått gjort noe med, da hadde jeg faktisk ødelagt en viktig del av meg selv.

  Men Lisa, hva fikk du egentlig ut av dette? Var det noe bra med dette i det hele tatt? Hvorfor klarte du ikke snu det før, hvorfor lot du deg selv ha det slik i fire år? 

  Jeg tror, eller nei jeg vet, at når man først har uviklet denne sykdommen så er den et rent helvete å bli kvitt. Det høres så lett ut i hodet. Det gjorde det i mitt hode også. Jeg glemmer aldri mitt første møte med legen. Dette er et problem jeg fikser på noen dager sa jeg, for dette er egentlig ikke et så stort problem som dere tror. Jeg har alt under kontroll, var det jeg sa til meg selv hele tiden. Men det var jo ikke meg selv som snakket, det var sykdommen. Sykdommen hadde jo alt under kontroll, som betyr at jeg selv ikke hadde noen kontroll. Det er merkelig å snakke om dette nå, fordi jeg kan se på det med andre øyne enn det jeg klarte før. Hva fikk jeg egentlig ut av denne sykdommen? Ikke en eneste positiv ting! Jeg trodde det var mye positivt, men kan nå se at alt bare var en sykdom som snakket. Den fikk meg til å tro at det var slik jeg skulle ha det. Depresjon, angst, sult, isolering, ikke snakke med noen, ikke tenke på noe annet en mat. Jeg måtte sutte å jobbe. Bare det å skulle kle på meg på morgenen var noe som tok alt av mine krefter.  

  Så kjære Lisa, vit at du fortjener bedre. Du skal aldri ned dit  du var igjen. Du skal aldri prøve å ta ditt eget liv igjen, du skal aldri sulte deg selv igjen. Uansett hva som skjer rundt deg, må du bare fortsette å spise. For det er lov å ikke takle alt helt perfekt. Det å føle er det som gjør oss til mennesker. Å kjære Lisa, du er et menneske som faktisk fortjener å leve likt som alle andre. Ja du har en tøff fortid, men ikke la den bestemme over din fremtid. Kun deg selv Lisa kan kjempe for deg, elske deg. Det er akkurat det du skal gjøre, for jeg har troen på meg selv for første gang. Jeg skal aldri gi opp, aldri gi opp meg selv på den måten.


   

 • 20

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God morgen alle mine fantastiske lesere, her starten dagen kjempe bra. Våknet kl 07:00, å følte meg så uthvilt. Sovnet med en gang jeg la meg i går kveld, ble en ganske lang dag for meg i går. Jeg hadde to kjempe bra behandlingstimer, noe som både var slitsomt, men også utrolig godt for meg. Følte meg bokstavlig talt til 10kg lettere etter jeg hadde vært der. Jeg var så snill at jeg ventet en time i ski på min søster, til henne var ferdig på jobb. Slik at henne fikk sitte på med meh hjem, syns at jeg måtte unne henne såpas, når henne har bursdag. Jeg bakte muffins og bare koste oss i går kveld, så dro jeg på trening. Jeg hadde seriøst tidens beste økt i går, fy søren så godt der var. Det er min måte å få renset hodet etter noen timer med behandling, det gjør at jeg sover så mye bedre. I dag går turen opp til farmor og farfar, litt senere i dag. For å ta en kaffe og bare kose oss, skal også en tur innom mamma etter det. Så blir det enda litt mer trening i kveld, noe jeg gleder meg til.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Men over til overskriften, jeg har et nyt spennende samarbeid på gang. Jeg kan ikke si så mye om det enda, etter som dette er ganske så hemmelig enda. Men dette er noe jeg har vist om lenge, men fikk det bekreftet i går. Jeg kjenner jeg gleder meg til dette, å håper jeg får delt dette med dere ganske så snart. Men det er ikke opp til meg, men dem jeg skal ha samarbeid med. Jeg kan røpe å si at dette har noe med "modelljobb" å gjøre, men mer en det kan jeg ikke si enda. Så dette kommer til å skje i løpet av denne uken, vet bare ikke helt hvilken dag det blir enda. Vi mistet desverre en i familien i går, noe som gjør min situasjon litt anderledes. Men jeg har det greit, men det er andre i familien min som ikke tar dette så bra. Dette er en av de store ulempen med å være en så stor familie, det er utrolig mange å være glad i, men også utrolig mange å miste. Så her hjemme tente vi lys i går kveld, for den personen i familien vår som nå er i himmelen. Henne var veldig gammel og syk, så jeg må bare tenke at nå får henne slippe smerter. Selv om dette er utrolig trist, så må vi stå sammen som en familie og støtte hverandre. Noe jeg skal gjøre, for jeg vil alltid støtte og være der for de jeg bryr meg om.  

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  → Men vil ønske dere en fantastisk dag, gjør denne dagen enda bedre i går. Sett pris på alle du har rundt deg, for du vet aldri når du mister noen du virkelig bryr deg om!

 • 21

  Siden jeg har trent en god stund nå, tenke jeg det var på tide med et nytt innlegg om dette temaet. Denne gangen vil jeg fokusere på hvordan man kan lykkes med trening, og dele mine beste tips og råd med dere. For det er så mye man lærer med tid, hva som fungerer og ikke. Hva som motiverer deg og ikke. Det er mange gode råd og tips jeg vil dele med dere, fordi trening er godt for alle. Uansett hva slags trening det er, så har kroppen utrolig godt av å være aktiv. Jeg tror faktisk det er nøkkelen til å bli mere lykkelig. Du gjør det beste for din egen kropp ved å være aktiv. Du jobber med kroppen din på en god måte. Jeg er så absolutt ikke noen ekspert på dette området, men vil dele med dere det jeg har lært og erfart.  

  Finn det som du selv liker - Jeg liker å være aktiv noe jeg føler er viktig for både kropp og helse. Bare fordi jeg elsker å løfte vekter, betyr ikke at du gjør det samme. Jeg tror nøkkel for å kunne trene ofte, er det å finne ut hva det er du selv liker. Det finnes så mange forskjellige treningsmetoder, alt i fra dans, løping, svømming, styrke og mye mere. Her tror jeg man må gå litt i seg selv, prøve seg litt frem og rett og slett finne det du elsker og brenner for. Når du finner motivasjonen, kommer du til å få mye mer lyst til å ville trene. Trening skal være gøy selv om det kan være slitsom og tungt.

  Vi må alle starte et sted - Dette punktet kunne jeg ønske noen fortalte meg før jeg begynte å trene. Nemlig dette med at alle må starte et sted. Jeg brukte lang tid på å tørre å gå på stedet i treningsrommet der gutta løfter vekter. Men noe jeg ikke hadde tenkt på er det at alle som står der, uansett om det er gutter eller jenter, så startet de også et sted. Du kan ikke bli verdens sterkeste på din første treningsøkt. Eller løpe lengst, eller bli den beste svømmeren. Du må trene deg opp, og det er helt greit. For alle de andre har også startet et sted. Kanskje de startet noen måneder, eller til og med noen år før deg. 

  Hvorfor begynte du egentlig å trene - Dette punktet er noe man alltid burde ha i bakhodet, hva var egentlig grunnen for at du startet å trene? Dette punktet tenker jeg på hver eneste gang før jeg skal dra på trening. Lisa, husk hvorfor du startet og hva det er du jobber for. Det gir meg så mye motivasjon og styrke til å forsette. Det er lett å glemme dette punktet når motivasjonen er på bunn. Minn deg selv på det hele tiden, hva som var akkurat din grunn. Min grunn kan være noe helt annet enn din grunn. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Aksepter at ikke alle økter er like bra - Det kommer til å komme dager når treningsmotivasjonen ikke er på topp, eller formen og kroppen din ikke er på topp. Det er helt normalt. Du kan ha den knalløkten på mandag. Så kommer tirsdag og økten din er ikke i nærheten av hvor bra den var i går. Slike dager har vi alle, det er bare noe vi må akspetere. Det er lurt å ikke dvele ved det, og heller tenke at det er greit. Vi prøver på nytt i morgen, fordi all trening er bedre en ingen trening. Det er viktig å lytte til kroppen sin på slike dager. Ikke press deg for hardt. 

  Start i det små, for så å bygg deg opp - Her gikk jeg på en stor smell selv. Jeg trodde at kroppen min klarte alt den første perioden. Men kroppen din trenger tid til å bygge seg opp. Start i det små, med kanskje to økter i uken, for så å gradvis øke mengden. Går du alt for hardt ut i starten, så kommer ikke kroppen din til å klare den store overgangen. Dette gjelder også lengde, styrke og antall repetisjoner. Det er ikke flaut å løfte de minste vektene i starten, for alle må starte et sted. Det sier seg selv at du ikke kan løpe et maraton på din første treningsøkt. Man må bygge seg opp. 

  Aldri gi opp - Dette er vel et av det viktigste punktene med å lykkes med trening, nemlig aldri gi opp deg selv. Jeg setter meg hele tiden nye mål, for alltid å ha noe å jobbe mot. Har jeg nådd og klart et mål, så setter jeg meg et nytt. Jeg har alltid i bakhodet at dette er noe jeg må gjøre for meg selv, det er ingen andre som kan trene for meg. Det er jeg som ikke må gi opp meg selv, stå på og jobbe hardt. Aldri gi opp, uansett om du trenger en pause eller bare ikke orker mer. Ikke la deg selv gi opp. En pause er selvfølgelig helt greit. Det trenger vi alle noen ganger. Men uansett hvor mye motgang du møter, aldri aldri gi opp.  → Har du noen gode tips og råd for å lykkes med trening?

 • 8

  God morgen alle mine fine lesere, formen min ble ganske dårlig i går kveld. Jeg måtte faktisk avbryte treningen, fordi jeg kjente at hadde jeg fortsatte så hadde jeg kastet opp. Så derfor måtte jeg bare dra, sovnet nesten med en gang når jeg kom hjem. Har fått en god natt med søvn, så føler meg mye bedre i dag. Jeg skal snart av gårde på behandling, noe jeg kjenner at jeg gleder meg til. Skal bli godt å få lettet litt på trykket som jeg sier, å klar for å jobbe enda mer med meg selv. Noe som har vært planen, nå som jeg er stekerkere enn noen gang før. Men i dag er ikke valentinsdag for meg, for i dag fyller min søster 25 år. Herregud hun er halv veis til 50, hvor har blitt av tiden? Jeg har aldri feiret valentinsdagen, uansett om jeg har vært i forhold eller ikke. For dette er min store søster malin sin dag, det er også en veldig personlig grunn for at jeg ikke feirer. Men det er noe jeg ikke kommer til å snakke om, desverre startet min alt for tidelig i dag, allerede kl 8:00 på jobb.

  Så det ble ikke noe frokost på sengen, men vi skal kose oss senere i dag. Jeg skal bake oreomuffins, lage taco til middag. Å prøve å gjøre denne dagen utrolig spesiell for henne, vi skal feire henne neste helg. Da kommer alle hennes venne hjem hit, å vi skal lage en stor fest. Vi har faktisk allerede kjøpt inn alt vi trenger, så her blir det rosa tema. Men til min kjære søster, du er min bestevenn. Jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten deg. Du stiller opp for meg, uansett hva det er som skjer. Jeg vet at hadde det ikke vært for deg, kunne ikke jeg ha flyttet ut. Du lyser opp alle mine dager, jeg er heldig som alltid kommer til å være bundet til deg. Fordi du er min familie, men jeg er over heldig som også har deg som bestevenn. For det er ikke mange søsken som har det forholdet vi har, du betyr alt for meg. Den personen du er, er bare så god, snill og omtenksom. Du er mitt største forbilde, jeg er så utrolig glad i deg. 

  → Så gratulerer så mye med dagen min bestevenn, søster og samboer. Du er mitt alt, min bedre halvdel. 

  → Men håper der alle får en kjempe fin valentinsdag, å feirer den med en som betyr mye for dere. For der skal jeg. 

 • 22

  Den siste tiden har det vært full krig her i bloggverdenen når det kommer til temaet å legge seg under kniven. Det blir delt innlegg etter innlegg  om dette temaet der folk rakker ned på de som har gjort akkurat dette. Det som skrives er rett og slett dritt og kun negative kommentarer. Dette blir for meg mobbing. Når ble det greit å rakke ned på andre på denne måten? Det at de har fått gjort en operasjon gjør ikke den personen noe mindre verdt som menneske enn det alle andre er. Det er ikke slik at de som har gjort dette valget ikke har noen følelser eller tenker på andre. Jeg kjenner jeg blir forbanna på måten de blir behandlet på. Jeg synes ikke denne debatten er grei i det hele tatt. Jeg skjønner ikke dere som sitter og heier på disse bloggerne som faktisk sitter der og skriver dritt om andre kun for å få frem at det ikke er greit å la seg operere. Jeg tror mange ikke tenker på det på den måten fordi de selv ikke sitter på den andre siden sånn som meg. Dette er bare ikke greit. Det er mobbing, og det er ikke greit uansett hvordan man gjør det, eller hva poenget er!  

  Jeg delte med dere for lenge siden at jeg selv har lagt inn silikon, og jeg skrev et innlegg om hvorfor. Jeg kunne ikke dele alt med dere, fordi jeg da ikke hadde åpnet meg opp om mine aborter. Noe jeg heller ikke visste om jeg kom til å gjøre, men jeg kom til et punkt når jeg følte at tiden var klar. Så nå kan dere endelig kanskje få se hele siden fra mitt ståsted i denne saken, og kanskje forstå hvorfor jeg gjorde det valget jeg gjorde. Jeg kom tidlig i puberteten, og hadde store pupper fra jeg var ganske så ung. Jeg måtte ta det tøffeste valget jeg noen gang har gjort i en alder av 14 år og gikk jeg igjennom en abort. Lite visste jeg at når jeg gjorde dette gikk jeg ned fire bh-størrelser, men jeg hadde da enda pupper. Jeg måtte ta dette tøffe valget en gang til, med å gjennomføre enda en abort. Jeg kommer nok aldri til å dele med dere hvorfor det ble som del ble. Alt jeg kan si er at det hadde med det destruktive forholdet jeg var i. 

  Noe er så personlig og sårt for meg at jeg ikke vet om jeg noen gang kommer til å bli klar for å snakke om det. Jeg tror det er viktig å få lov til å holde noen ting for seg selv, og dette er dessverre en av de tingene jeg vil holde for meg selv. Men jeg gikk først ned fire bh-størrelser, så gikk jeg ned enda flere. Før jeg utviklet anoreksia hadde jeg allerede mistet alt jeg hadde av pupper. Dette var noe som ødela min selvtillit, fordi jeg ikke følte meg som en kvinne lengre. Da jeg utviklet anoreksia ble dette problemet bare enda verre. Men det var først på den tiden jeg hadde mulighet for å gjennomføre operasjonen. Dette var ikke et impulsivt valg av meg. Jeg hadde spart penger lenge. Så dette er ikke noe jeg bestemme meg for sånn plutselig. Jeg bruke lang tid før jeg var klar, fordi det var mange tanker som jeg måtte igjennom for å være sikkert på at dette var det riktige valget for meg, og kun meg.

  Men har silikon gjort meg lykkeligere?

  Nei, det har vel ikke egentlig det. Jeg har funnet ut at selvtillit sitter i hodet. Men det å få noe som gjør meg mer kvinne, har hjulpet meg i ettertid. Jeg forstår andre som selv har sittet i min situasjon, som faktisk er helt flate. Det er jo på en måte våre kvinnelige former som gjør oss til kvinner. Jeg visste at uansett hvor mye jeg la på meg, så kom ikke mine bryster til å komme tilbake. Min vekt har svingt frem og tilbake de siste årene. Men uansett hvor mye jeg la på meg, kom aldri mine former tilbake. Så det å gå fra å ha store pupper til å plutselig bli helt flat var noe som ødela min egen selvtillit. Jeg tror det viktigste med alt dette var det at jeg gjorde dette kun for meg selv, ikke for noen andre. Dette er min kropp, og ingen andre skal bestemme over den. Min familie og venner visste lenge at jeg kom til å gjøre dette. De valgte å støtte meg, fordi de visste hvor stort problem dette hadde vært for meg. Jeg har ikke lyst til å anbefale andre å gjøre dette bare fordi jeg gjorde det. Men jeg vil være åpen om hvorfor jeg har tatt de valgene jeg har gjort.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 • 22

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God mandags morgen alle mine fine lesere, håper dere har en like bra start på den nye uken som meg. Her startet dagen for noen timer siden, men en god frokost etter fulgt av en stor kopp kaffe. Jeg vasket, ryddet, tørket støv og støvsugde på lørdag. Så det var så godt å våkne til en ryddig leiligheten. Nå mangler jeg bare å brette hvit vasken, så skal jeg sette på en ny vaks i kveld med farget tøy. Så er vi ferdig med alt som skulle bli gjort her hjemme, å det føles så godt. Byttet også sengetøy og sånne små ting i helgen, så er det utrolig rent og ryddig nå. I dag er planene å dra en tur opp til farmor og farfar, for å ta en kaffe og bare kose meg litt med med. Kanskje de må handle å litt sånne små ting, så da kan jeg hjelpe dem med det. Senere i dag skal jeg på trening, var så godt med treningsfri i går. Det trengte kroppen min, det blir litt mindre trening denne uken.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  For sist uke ble det litt for mange økter, fordi jeg trente sammen med en personlig trener. For å få inn noen nye øvelser og lære meg litt andre ting når det kommer til trening. Er så heldig å har blitt kompis med en som er utdannet som det, på treningssenteret. Så nå får jeg hjelp om jeg trenger det, å som jeg alltid sier. Man kan alltid lære noe nytt, så jeg tar i mot det med glede. Er faktisk veldig gøy å lære nye ting, både fordi kroppen vender seg til økten du skal ta. Om du kun trenere det samme hele tiden, så det skal jeg ha litt fokus på denne uken. Lære meg nye ting, for å kunne variere enda mer når det kommer til trening. Når det også kommer til teknikk på trening, så tror jeg at alle kan bli enda bedre. Jeg tror ikke det er noe som heter at du kan kunne for mye, så her har jeg enda masse å lære. Men ville bare gi dere en liten oppdatering, før jeg skal hoppe i dusjen. Spise litt mer, så dra opp til farmor og farfar. Er litt rastløs i kroppen i dag, så skal bli godt å komme seg litt ut.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  → Håper dere alle får en fantastisk start på den nye uken, husk at starten på uken, har mye å si for hvordan resten av uken blir. 

 • 22

  Denne dagen har jeg brukt på å gjøre andre lykkelige, noe som gjør meg så utrolig glad. Jeg kjørte bestekompisen min hjem, så ga jeg han 9 bokser med snus. Jeg har sluttet så han kunne få dem, han ble så utrolig glad. Så tok jeg turen opp til farmor og farfar, farmor var ikke helt i form i dag. Men tror dere ikke henne ble glad når jeg kom, hun smilte av glede. Når jeg viste henne hva jeg hadde med, begynte henne nesten å gråte. For jeg hadde kjøpt gave, skrevet kort og bakt muffins. Altså det å se hvor mye glede jeg kan gi til henne, gjør meg bare så utrolig lykkelig. Så måtte jeg jo selvfølgelig dra opp en tur til mamma, for å spise middag hos henne. Mine ekte søsken og meg, har gått sammen for å spleiset på flere gaver til mor.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Hun ble utrolig glad, jeg skrev også et utrolig langt kort til henne. Der jeg forteller hvor mye henne betyr for meg, å hvor stor pris jeg setter på alt henne gjør for meg. For meg er det veldig spesielt, siden mamma har stilt opp så mye for meg den siste tiden. Så det fortjente henne å høre, denne dagen kunne ikke blitt bedre. Det å feire to damer som betyr så mye for meg, å vise hvor stor pris jeg setter på dem. Det syns jeg er noe av det beste jeg kan gjøre, min måte å gi noe tilbake. Glemte å ta med kamera opp til mamma, men fikk knipset to bilde av farfar og meg. Farmor var ikke helt i form, så henne orket ikke være med på noen bilder. Hun sliter dessverre mye med skjelvninger, som gjør at det ikke er så lett for henne å ta bilder, men vi fikk til å ta to bilder. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   
  → Så gratulerer så mye med morsdagen verdens beste mamma, å til alle dere mødre der ute. Håper dere får en utrolig fin dag i dag, for det fortjener dere alle!

 • 22

  I dag har jeg utrolig lyst til å tipse dere, om hva vi pleier å kjøpe når vi er i Sverige. For her kan man faktisk spare utrolig mye penger, når det kommer til både mat, drikke og mye annet. Så derfor ville jeg vise dere hva vi pleier å kjøpe, når man bor for seg selv. Så får man virkelig sett hvor mye penger man bruker på mat, dette er noe jeg egentlig aldri tenkte på, før jeg flyttet ut. Altså mat viste jeg at man måtte ha, men alle de andre små tingene som såpe og slike ting. Tenkte jeg ikke over i det hele tatt, men nå har vi virkelig fått inn gode rutiner. På hva man trenger å ikke, å hva vi kan spare mye penger på når vi handler i Sverige.  

  Diverse mat varer

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Når vi handler mat i Sverige, handler vi det vi vet vi kan spare mye penger på. Pluss de matvarene som ikke finnes i Norge, sånn som eggehvite, den magre kremosten. Her er det lurt å sammenligne litt priser, eller søke deg litt frem på nette. Vi pleier alltid å ha med en handle liste, for å ikke kjøpe masse vi ikke trenger. Jeg går også alltid igjennom fryseren før vi drar, for å ikke kjøpe det vi har mye av fra før av.    

  • Kjøttdeig.
  • Eggehvite på flaske.
  • Kremost, denne typen selges ikke i Norge.
  • Bacon.
  • Pasta.

  Matvarer som kan fryses

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Når det kommer til matvarer som kan fryses, så gjelder egentlig dette ganske mye. Men her er det lurt å være smart, sånn som den store kjøttdeig pakken som vi pleier å kjøpe. Porsjonerer vi i mange små poser, før vi legger dem i fryseren. Dette gjør det veldig enkelt for oss å bare ta opp det vi trenger, da sparer vi penger og slipper å kaste mat. Når det kommer til biffer i store pakker kan du gjøre akkurat det samme, men sånn som kylling filen er allerede delt. Så her er det jo bare å ta opp det du måtte ønske, den dagen du skal bruke det.  

  • Kylling filet.
  • Biff.
  • Koteletter.
  • Kjøttdeig.
  • Bacen.
  • Fløtepoter.

  Trening og helseprodukter

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Her kan man virkelig spare mye penger, altså jeg snakker flere hundre kroner, av å kjøpe slike produkter i Sverige. Jeg er utrolig fornøyd med proteinpulveret fra merket Iso Wehay Zero, smakene er utrolig gode. Mine favoritter er sjokolade og cookies and cream, men det er fordi jeg elsker sjokolade da. Jeg kjøper alltid en stor forpakning, å den varer utrolig lenge. Så jeg føler man får mye for pengene, når det kommer til alle disse produktene i Sverige.

  • Proteinpulver.
  • Bcaa.
  • ProPud.

  Diverse toalett saker og såper

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Her går vi får det meste innom butikken som heter Rusta, det er en billig butikk. Her sparer vi mye penger på alt mulig av toalett saker, vi handler også litt på matbutikken. Når du bor for deg selv, så er dette ting man nesten alltid må ha i huset. Så her er det lurt å tenke smart, vi handler alltid inn litt ekstra. Slik at vi har et lite lager, så vi aldri går tomme og må kjøpe dette dyre ting andre steder. Her kan man også spare utrolig mye penger, noe vi har lært.

  • Tannkrem.
  • Håndsåpe.
  • Dusjsåpe.
  • Shampo.
  • Balsam.
  • Hår kur.
  • Tørrshampo.
  • Tannbørster.

  Diverse andre ting

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Så over til det punktet man kan spare mest penger på, jeg snakker om tobakk og slike ting. Altså disse prisene kan ikke sammenlignes med hva vi må betale i Norge, dette er vell den største grunnen for at vi drar ditt for å handle. Jeg fikk ikke tatt bilder av brus, øl og energie drikk. Siden det ble plassert rett i boden, men det er også noe vi kjøper masse av.

  • Brus.
  • Øl.
  • Energie drikke.
  • Barer.
  • Kaffe. 
  • Røyk.
  • Godteri.    

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  → Handler du noe av det samme som oss, hva må du alltid handle når du er i Sverige?

 • 20

  Ukens akkurat nå... Nå skal jeg snart lage meg litt lunsj, startet denne dagen med et stort smil. Hoppet ut av sengen, rett opp for å spise en god frokost. I dag er det mye som skjer, det er jo morsdag, så det skal feires. Jeg skal pakke inn litt gaver, til både mamma og farmor. Så denne dagen vil jeg glede dem, for de betyr så mye for meg.               

  Ukens opptur... Hvordan skal man velge? Det har vært så mange oppturer denne uken, men jeg tror den største oppturen. Må være at jeg har klart å legge på meg 20kg nå, noe som jeg er så stolt over. Jeg hadde ikke peiling på hvor jeg lå, når det kom til vekt. Men dette var jo bare en helt utrolig nyhet å få, noe jeg virkelig kan være stolt av meg selv for.  

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Ukens nedtur... Det at telfoene min gikk rett vest, nå har jeg vært uten telefon i flere dager. Så håper den kommer i posten i morgen eller tirsdag, for nå er jeg veldig klar til å ha telefon igjen. Er så mye jeg ikke får gjort, håper bare jeg får overført alt fra min gamle til min nye. For der er det mye jeg ikke har lyst til å miste, eller burde miste. Alt i fra alle passord, til bilder. Så håper jeg får til det, får bare krysse fingrende.

  Ukens craving... Uten tvil sukkerfri og hjemmelaget sjokoladepålegg, altså dette er så lett å lage. Så smaker det bare så utrolig godt, dette har blitt min lunsj de siste dagene. Det sammen med speltlomper, altså den kombinasjon smelter bare i munnen min. Fikk dere ikke med dere denne oppskriften, så finner du den HER

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Ukens flaus... Jeg skulle jo til legen med farfar på fredag, han liker å ha god tid. Pluss at han er jo 93 år, nesten blind og døv. Så her trenger man alltid god tid, hvem tror dere ikke klarer å løpe på baderoms døra? Jo meg, så jeg begynte å blø neseblod. Dette førte til at jeg endte opp med dårlig tid, så jeg måtte bare løpe til bilen for å dra å hente han. Når jeg kom ditt å skulle fortelle hva som hadde skjedd, så jeg at jeg enda hadde papir i nesen. Så jeg har da gått rundt med denne dotten i nesa, haha må jo bare smile og le av meg selv. Er jo bare jeg som får til slike ting, jaja som jeg alltid sier, latter forlenger livet.

  Ukens treningsmotivasjon... I starten av denne uken økte jeg kilo vekt på alle mine øvelser, så det var utrolig tungt de første dagene. Men dag nr tre på trening, var bare helt fantastisk. Det å se at jeg klarer å øke styrken min, er bare et tegn på at kroppen min blir sterkere. At jeg kan ta i mer, gir meg bare enda mer motivasjon. Det å klare å øke både antall kilo og repetisjoner, viser bare at kroppen min har det bedre.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Ukens gullkorn... Jeg kjøpte meg nytt headset, fordi mitt gammle sluttet å fungere på det ene øret. Når jeg kom til kassen sier mannen, vil du at jeg gjøre slik at det står på deg. Da kan du komme tilbake med dem, for å bytte.

  Lisa - ja veldig gjerne.
  Mannen på kassen - Hva er mobilnummer ditt?
  Lisa - åj det kan jeg ikke utenatt.
  Mannen bak kassen - Kan du ikke ditt eget mobilnummer?
  Lisa - Jeg kan nummeret på bilen min da. Haha
  Mannen bak kassen - Jammen det hjelper oss ikke så mye.
  Lisa - Jeg ville bare få frem at jeg kunne et nummer
   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Ukens favoritt oppskrift... Det må jo nesten bli de sukkerfri gulrotmuffinsene jeg lagde, med innbakt glasur. Gleder meg til å glede min mamma og farmor med disse i dag, disse ble utrolig gode og saftig. Jeg har kost meg med et par stykker allerede, alltid lov å kose seg i helgen. Oppskriften på disse finner du HER

  Ukens latter... Når jeg våknet på fredag og skulle lage meg frokost, ser jeg at det er noe som ser ut som svart vann i hele frukt skuffen vår. Jeg skjønte ingen ting, fordi det var så utrolig mye. Jeg begynte å tenke, hva i alle dager er dette. Måtte søke opp på google og alt, så ser jeg at min søster ikke har lukket en Pepsi Max flakse som lå over. Altså jeg holdt på å dø av latter, jeg skjønner seriøst ingen verdens ting. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Ukens mest leste innlegg...

  10 ting dere ikke viste om meg 

  ET STORT MÅL NÅDD - 20kg opp  

  Alle kan få god selvtelitt 

 • 22

  //innlegget inneholder annonselenker. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God lørdag alle mine herlige lesere, her startet dagen med et stort smil. Har sovet så godt i natt, hele 9 timer. Så det var sikkert noe kroppen min trengte, siden jeg bare fikk tre timer søvn natten før. Men her har jeg begynt med vasking og ryddig av leiligheten, så har jeg også bakt helt nydelig gulrotmuffins. Disse har innbakt glasur, noe som bare var helt nydelig. Jeg ble veldig inspirert av Linda sin oppskrift, men ville så klart gjøre den litt om, slik at det ble min egen oppskrift. Disse ble bare så utrolig saftige og gode på smak, at jeg må dele denne god biten med dere også. Det er jo morsdag i morgen, så derfor ville jeg lage noe godt. Som jeg kan ta med opp til henne og opp til farmor i morgen. Jeg fikk utrolig mange muffins av denne oppskriften, så her har man mange man kan kose seg med. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Dette trenger du til ca 15 muffins:
  2 egg
  50 g sukringold  
  1 ts kanel
  1 ts kardemomme
  1 ts vaniljesukker
  10 g fiberfin 
  110 g mager kesam
  1-2 dl skummet melk
  ca 150 g gulrot
   
  Dette trenger du til fyllet:
  100 g Philadelphia mager ost
  1/2 ts vaniljesukker
   
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

  Fremgangsmåte steg for steg:

  1) Start med å sette ovnen på 175 grader, så lager du en luftig eggedosis av egg og sukringold. Bruk en elektrisk visp, da går det fortere. Så tilsetter du kanel, kardemomme og vaniljesukker, rør dette inn med den elektriske vispen. Så tilsetter du alt melet, mager kesam og melk. Rør dette inn med en hånd visp, jeg starter alltid med 1 dl melk, for å så tilsette mer om det trengs. 

  2) Så rasper du gulrot, for å helle det oppi røra. Rør det godt inn. Så kan du se om du trenger mer melk eller ikke, så kan du begynne med fyllet. Da blander du enkelt sammen alt, rør det godt sammen. Smak deg litt frem, for å finne den smaken du liker best. 

  3) Så tar du litt røre i muffinsformer, så en liten ta med fyll oppå. Så avslutter du med en litt mer muffinsformer, slik at du dekker over fyllet. Så er de klare for å stekes, mine sto inne i ca 22 minutter. Så her må du bare se det litt an, for er så forskjellig fra ovn til ovn.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Tips til erstatning:

  Du kan fint bytte ut det jeg har brukt som mel, med havremel eller annet type mel. Så lenge det tilsvarer 60 g mel, jeg liker å prøve meg litt frem. Å blande litt forskjellig mel, sukringold kan erstattes av annet type søtning. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Jeg vet ikke om det bare er meg, men hver gang jeg baker med gulrot.Syns jeg det er best når muffinsen får satt seg litt, altså den får stått noen timer. Faktisk syns jeg det smaker best dagen etter, så da passet det perfekt å bake disse i dag. For da er de enda bedre i morgen, jeg brukte bare litt sukrinmelis med vann som pynt denne gangen. Syns det gjør det lille ekstra, men det er jo opp til en hver hvordan dere vil pynte. Kan også lage mer fyll, å bruke det som glasur på toppen i tillegg.  

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  → Vil holde dere oppdatert på alle mine sunne oppskrifter, som jeg deler her på bloggen. Kan du like min facebook side, der poster jeg alle mine nyeste oppskrifter. Den finner du her -> FACEBOOK-LISA

  → Hva syns du om denne oppskriften, så ikke dette godt ut?  

 • 26

  1) Jeg er så heldig og har hele 8 søsken 9 med meg, hel-og halvsøsken og stesøsken. Jeg er dritten i midten av mine helsøsken, og hvem tror dere ikke er dritten i midten av alle sammen også? Jo, det er meg det også. Hele, ja det kom ikke som noe sjokk at jeg måtte bli det også. Grunnen til at vi er så mange, er det at foreldrene mine skilte seg da jeg var ganske så liten. Så vi har fått mange bonussøsken, som jeg setter utrolig stor pris på. 

  2) Jeg er et morgenmenneske. Jeg starter så å si hver eneste dag med et stort smil. Jeg har funnet ut at måten du velger å starte dagen din, kan utgjøre så mye for hvordan hele dagen din blir.  

  3) Jeg har en tatovering øverst på ryggen min på høyre side. Der står det dad, i love you. Denne fikk jeg på min første tur alene til utlandet, så denne ble lagd i Magaluf av alle ting. Jeg er utrolig glad i den. Det er en erklæring til min pappa som alltid stilte opp og kjempet for meg når jeg selv ikke klarte det. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  4) Jeg er utrolig flink til å legge skylden på min søster. Om jeg mister et glass i gulvet, så er det første som kommer ut av munnen min, åh Malin da. Haha dette er noe jeg bare må le av, for det er ganske komisk å tenke på. Dette er noe som bare skjer av seg selv. Jeg må bare smile her jeg sitter og skriver dette faktisk. Det er så typisk meg. Dette gjelder egentlig det meste som jeg klarer å gjøre feil. 

  5) Jeg er utrolig klønete og litt av en ulykkesfugl. Er det en som får til det meste så er det meg. Jeg har ikke tall på hvor mange dører jeg har gått på, hvor mange tenner jeg har brukket, hvor mange steder på kroppen jeg har brudd eller brister. Det  har blitt en del opp igjennom årene for å si det sånn. Det er bare en sånn person jeg er. Bare denne uken har jeg falt tre ganger i trappen. Jeg har også knust mobilen min, så skjermen falt av. Tør ikke en gang fortelle hvor mange telefoner jeg har hatt opp igjennom tiden. Bare i russetiden alene mistet jeg eller knuste jeg 5 telefoner. 

  6) Jeg har utrolig dårlig humor, jeg kan le av alt. Det jeg ler mest av er meg selv. Når jeg for eksempel skal fortelle en vits eller noe morsomt, så ler ler jeg etter første ordet jeg sier, så det er ingen som skjønner eller for med seg hva som er poenget. Jeg bare ler for mye. 

  7) Jeg har billappen og egen  bil. Jeg har verdens beste farfar som kjøpte seg ny bil bare noen måneder før han skjønte at han måtte gi fra seg lappen på grunn av synet. Slik skulle jeg arve og få en ny bil i gave. Det er noe jeg alltid kommer til å være takknemlig for. Jeg stiller alltid opp for dem når de må bli kjørt. Hadde ikke vært for ham, så hadde jeg ikke hatt min egen bil i dag. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  8) Jeg går med giftering på feil hånd. Ikke fordi jeg er gift, men fordi min søster og jeg arvet gifteringene til mormor og morfar da de døde. Vi fikk dem tilpasset til oss, slik at vi nå har hver vår. Det har gitt meg en mulighet til å bære dem med meg, selv om de ikke er her i dag. Dette er en ring jeg aldri går uten. Jeg føler meg faktisk naken om den ikke er der. Jeg tror den ringen er det mest dyrebare jeg eier. 

  9) På trening motiverer jeg meg selv. Jeg liker å trene alene. Jeg klarer å presse meg selv til å trene så hardt jeg kan. Jeg vet mange liker å trene med andre, slik at de da har noen som kan presse seg for å gjøre de siste repetisjonene, eller øke tyngden du skal løfte. Men for meg trenger jeg ikke det, for det gjør jeg av meg selv. Slik har jeg alltid vært, og håper jeg alltid kommer til å være. 

  10) Jeg kommer godt overens med så å si alle. Ikke fordi jeg forandrer meg for hvem jeg er sammen med, men fordi jeg er meg selv og tilpasser meg. Jeg har aldri hatt noe problem med å få nye venner, eller snakke med fremmende. Ofte inviterer venninner meg for eksempel på vorspill, fordi de vet at jeg kommer til å være en gledesspreder. Dette synes jeg er utrolig koselig, og er vel kanskje en av mine beste egenskaper.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  → Etter mange ønsker fra dere lesere, var dette et innlegg dere ville se mer av. Så håper dere lærte noe nytt om meg, alltid gøy å kan dele litt slik innlegg også!

 • 26

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God morgen eller god dag er det vell nesten for meg, jeg har vært våken siden kl 05:00. Men det gjør ingen ting når formen og humøret ee på topp, i går hadde jeg tidens beste treningsøkt. Altså jeg var så stolt av meg selv når jeg gikk ut av treningssenteret, jeg var en tur hos mamma i går på dagen. For å ta en kaffe og bare sitte å snakke litt, i dag skal jeg opp til farmor og farfar. Farfar skal til legen, så jeg er veldig spent på det. For bare krysse fingrene for at alt er bra, men over til det innlegget skal handle om. Nemelig sukkerfri og hjemmelaget sjokoladepålegg på 1-2-3. Dette har faktisk vært en favoritt hos meg lenge, men bare helt blitt glemt. Men når jeg leste bloggen til Kristine, så møtte jeg bare magen meg dette igjen. Så derfor ble dette lunsj nr 2 i dag, så da må jeg jo dele dette med dere også. Er jo fredag i dag, så da er det lov å kose seg litt ekstra. Syns nå jeg, det som gjør helgen enda bedre spør du meg. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Dette trenger du:
  Philadelphia mager krem ost
  kakao pulver
  sukrinmelis eller sukeringold 
  litt salt
  (om du ønsker kan du tilsette sjokoladeprotein pulver) 
  speltlomper eller vanlig lomper 
   
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

  Fremgangsmåte steg for steg:

  1) Grunne for at jeg ikke har skrevet noen mål, er fordi det er litt opp til deg hvor mye du vil lage. Men dette er utrolig lett, start med å tilsett litt krem ost i en skål. Så tar du litt kakao rører godt, jo mer du bruker jo mørkere sjokolade smak blir det. Så her er det veldig opp til person til person, jeg liker å bruke lite så det blir en mild sjokoladesmak. 

  2) Så tilsetter du søtning og salt, rør dette sammen. Til du får den søte smaken du ønsker, som jeg nevnte kan dere tilsette proteinpulver. Vist du ønsker å få deg mer protein, her er det bare å tilsette litt. Tror det beste er med sjokoladesmak eller vaniljesmak, tror faktisk at du også kan bytte ut kakao helt med bare proteinpulver (men det har jeg ikke prøvd).

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Så er det bare å smøre på det du selv ønsker, jeg liker best å bruke speltlomper. Men her fungere det meste, alt i fra knekkebrød til rundstykker. Jeg liker også å kombinere dette med litt friske jordbær, altså de smakene sammen er bare helt nydelig. Så det var det jeg gikk for i dag, men her kan man bruke det man liker best. Man også bruke andre kremoster som er nøytrale på smak, eller gjøre det enda enklere. Å bare kjøpe den kremosten med sjokoladesmak, det er jo et enda lettere alternativ.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  → Vil holde dere oppdatert på alle mine sunne oppskrifter, som jeg deler her på bloggen. Kan du like min facebook side, der poster jeg alle mine nyeste oppskrifter, den finner du her -> FACEBOOK-LISA

  → Har du laget dette før eller kunne tenkt deg å prøve denne oppskriften?

 • 30

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Jeg er så dritt lei av å måtte skjule meg. De siste fire årene har jeg ikke fokusert på noe annet enn å skjule meg. Ingen skulle se kroppen min slik den egentlig var. Det var en ting å kanskje dele et bilde her og der. Men jeg gikk alltid med den samme tanken i hodet at jeg er for tynn. Jeg kan påvirke de rundt meg. Jeg må alltid tenke over hva jeg går med, hva jeg deler. Det var så mange tanker i hodet mitt hele tiden som sørget for at jeg endte opp med å hate meg selv. Jeg hadde alltid negative tanker om meg selv, en stemme som hele tiden fortalte meg at jeg er stygg, feit, jævlig og ikke verdt noen ting. Listen er så lang. Jeg har jobbet så hardt for å være den jeg er i dag. Både med å vinne over min sykdom, men ikke for å snakke om hvor hardt jeg har jobbet på treningssenteret. Jeg har jobbet med å bygge meg selv opp. Jeg måtte legge om alle de negative tankene som var i hodet mitt. For hva fikk jeg ut av det? Jo, det skal jeg fortelle dere, ikke en dritt. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Det å gå rundt å hate seg selv, å ikke tørre å være stolt av seg selv og sin egen kropp, utseende og seg selv som person spiser deg opp. Jeg leste noen kloke ord her om dagen. Selvtillit sitter i hodet, det er kun deg selv som kan jobbe med den. Du kan velge å fokusere på alt det negative. Ja, kanskje har jeg for stor nese, kanskje har jeg for tynne bein? Fokuserer du på de negative tingene med deg selv, så er det også det som blir satt i fokus i hodet ditt. Du gjør det kanskje ubevisst, men det er bare slik det blir. Hadde du heller brukt tid og energi på å fokusere på de gode tingene, ja de øynene mine er sykt fine, magen min er faktisk ganske så fin den også. Jeg er sexy, jeg er hot. Dette er ordene du burde fortelle deg selv hver eneste dag.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Jeg gjorde en liten undersøkelse med meg selv da jeg var i startfasen på å snu om tankegangen min. Når jeg har stått og sminket meg, så har jeg alltid funnet alt som er feil med meg. Dette gjorde at jeg aldri følte meg fin. Jeg ble aldri fornøyd nettopp fordi jeg kun fokuserte på det negative. Så jeg startet med å si positive ting til meg selv, før jeg sminket meg og mens jeg sminket meg. Jeg ga meg selv komplement etter komplement. Da jeg var ferdig sminket og klar sa jeg til meg selv, i dag ser du bra ut Lisa. Du er pen, du er sexy, du er hot og ingen er som deg. Den dagen var den første dagen jeg plutselig fant mye positivt med meg selv, og jeg hadde aldri følt meg så bra som det jeg gjorde den dagen. Nå gjør jeg det samme hele tiden, jeg fokuserer på det jeg liker med mitt eget utseende og kropp i stedet for å fokusere på det jeg ikke liker. Jeg føler meg som en ny person, full av selvtillit. Jeg fokuserer på de bra tingene i stedet for de dårlige. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Selvtillit er noe som kommer innenfra. Det starter i hodet ditt. Det er der du må gjøre en endring. Klarer du det, så skal du se at alle bitene faller på plass, en etter en. Du kan bygge opp en selvtillit du kanskje ikke trodde var mulig for deg å ha. Alt ligger i hodet ditt. Jeg  jobber beinhardt for å få den drømmekroppen jeg selv ønsker. Ønsker du forandre på noe så jobb for det. Alt er mulig, du må bare ville det nok og jobbe for det hard. Slik kan du også klare å nå ditt mål. Mitt syn på en drømmekropp, er kanskje ikke ditt syn på en drømmekropp. Men jeg tror at alle kan få til det de selv ønsker for seg selv, bare du jobber hardt nok for det.  Alle kvinner er fine akkurat som de er. Er du ikke fornøyd, så gjør noe med det. Verre en det er det faktisk ikke. Vi er alle forskjellige, og det må man bare akseptere. Men det er jo det som gjør oss spesielle, fordi ingen er som deg, ser ut som deg eller har din personlighet. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Jeg vet med hånden på hjertet hvor tøft dette kan være. Bare for noen måneder siden trodde jeg ikke at jeg noen gang i livet mitt skulle få en god selvtillit. Jeg var sikkert på at det er du enten født meg eller ikke, men det stemmer ikke. Alle kan gjøre en forandring. Begynn med deg selv, snu om på tankegangen så skal du se at du selv også kan klare dette, akkurat som meg. I dag har jeg begynt å elske meg selv igjen og blitt stolt av meg selv. Jeg har begynt å elske kroppen og utseendet  mitt i stedet for å hate det. Jeg har det så mye bedre med meg selv både psykisk og fysisk. Klarer jeg det, så kan du også klare det. Jeg tror vært fall vi kvinner er utrolig flinke til å finne det som er feil, noe vi bare må slutte med!

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  → Hva tenker du om dette temaet, gjerne del din mening med meg?

 • 20

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God morgen alle mine herlige lesere, her startet dagen kjempe bra. Jeg er litt sliten etter en lang dag i går, men etter en god frokost og snart lunsj nr 1. Så har energien kommet seg, nå føler jeg meg mye bedere. Men jeg nevnte jo for dere for en stund siden, at jeg hadde fått noen pakker i posten. Jeg har valgt å vente med å skrive om fire sminke produkter jeg kjøpte meg, fra blivakker. Grunnen til det er at dette var helt nye produkter for meg, så jeg ville få testet dem ut, før jeg skrev om dem til dere. Nå har jeg fått testet dem litt ut, å jeg kunne ikke blitt mer fornøyd. Derfor vil jeg tipse dere også om disse, for disse produktene har seriøst endret livet mitt nesten. Bare for å få sakt det rett ut, jeg har lenge slitt med veldig urenhud, rødhet, litt mørke ringer rundt øynene. Jeg har også slitt utrolig mye med å finne et fint solpudder, som gir en fin farge men som også matter ned huden. Jeg har også hatt problemer med at sminken min ikke holder hele dagen, men etter jeg fikk kjøpt disse produktene. Så har jeg funnet en løsning på dette, så derfor vil jeg tipse dere om disse også. 

  NYX - concealer Jar Green 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Det første produkte jeg vil tipse dere om i dag, er en grønn concealer fra NYX. Jeg hadde lest mye om dette produktet på nette, men var litt skeptisk til dette. Men jeg er så glad for at jeg kjøpte meg denne, for denne har hjulpet min hud utrolig mye. Jeg sliter som sakt med urenhud, både litt kviser og en del rødhet rundt om i ansikte. Jeg har prøvd alt for å få til å dekke dette, fra kjempe dyre foundation og produkter til billig. Men aldri funnet noe som egentlig gjør dette bedre, før jeg fant denne concealeren. Dette er en kremet og grønn concealer, som du bare påfører før du tar på noe annet. Denne er det bare å spre ut over der du har rødhet eller kviser, for å så dekke over den med foundation. Det kan se litt rart ut, men etter du får dekket over den så får du en utrolig fin helhet. Dette har blitt mitt nye favoritt produkt, for endelig får jeg det resultatet jeg ønsker. Du kan få kjøpt denne til bare 79kr HER! 

  gloMinerals gloConcealer under Eye Natural 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Så hopper vi rett over til det prokdutet, som hjelper deg mot mørke ringer rundt øynene og urenheter. Jeg bruker denne mest under øynene, men bruker den også oppå kviser, urenheter og plasser i ansiktet om trenger litt mer dekke. Noe av det jeg likte best med dette produkte, er det at du får det to forskjellige farger i et. Altså to lyse concealere, så der du vil lysne litt opp, bruker du den lyseste og der du vil dekke, bruker du bare den som er hakket mørkere. Denne  har blitt utrolig mye brukt av meg den siste tiden, å har virkelig blitt min favoritt concealer. Derfor jeg ville tipse dere om denne også, jeg så nå at denne er åå tilbud til 40% nå. Dette er et utrolig bra produkt, jeg har faktisk byttet ut concealeren jeg har brukt i alle år, med denne, så god syns jeg at denne er. Du kan få kjøpt den her til nå 40% HER! 

  The Balm Bahama Mama 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Så over til mitt nye favoritt pudder, ikke bare matter denne ned huden, men den gir en utrolig fin farge. Jeg har lenge lett etter et pudder som gir en fin farge, jeg føler at jeg enten blir for gul, oransje, oljete, for mye glitter osv. Ja den lista der er lang, men endelig fant jeg et pudder som gir meg det resultatet jeg ønsker. Jeg sliter med oljete hud, så det at denne matter ned huden. Var bare helt perfekt for meg, jeg har lest så mye om dette merket over alt. Men aldri prøvd det selv, før nå. Jeg skal kjøpe meg mer sminke fra dette merket, for dette er mitt første produkt. For å si det rett ut, jeg er helt forelsket indere merket allerede. Jeg liker også at den gir en glød til huden, denne er også på tilbud nå til 35%. Du kan få kjøpt denne HER! 

  NYX long lasting make-up setting spray 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Dette produktet er bare helt fantastisk, for å si det rett ut. Jeg har lenge følt at sminken ikke sitter hele dagen, selvom jeg bruker primer. Det er så kjedelig når man bruker så mye tid på sminke, så forsvinner den ut over dagen. Dette er vell det produktet jeg var mest skeptisk til, for er det for godt til å være sant?  Var det jeg tenkte, men dette produktet syns jeg er utrolig bra. Etter jeg begynte med dette så sitter sminken mye lengere. Hele dagen faktisk, dette er en spary, du enkelt sprayer i ansiktet etter du er ferdig sminket. Så hjelper dette deg med å holde sminken hele dagen, passer utrolig bra når man skal ut eller på fest. Når man da sminker seg litt ekstra og bruker lengere tid, så er det utrolig godt at sminken sitter lengere. Denne kan du få kjøpt til 99kr HER! 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Har du prøvd noen av disse produktene før, hva syns du om dem?

 • 20

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God morgen alle mine nydelig leser, aller først tusen takk til dere alle. For en stor respons jeg har fått av både dere lesere, venner og familie. Dagen i går gikk bare alt for fort, selvom jeg sto opp kl 05:00. Jeg var i behandling, så måtte jeg dra rett fra den å til farmor og farfar. De trengte litt hjelp, så da stiller jeg alltid opp. Så dro jeg til mamma en tur, men ble sittende å snakke med henne en time. Så var det hjem spise, for å komme seg på trening. Hadde en helt super økt, men økning på alle øvelser i vekt. Jeg var ikke hjemme før rundt 22:30 på kvelden. Da var jeg så sliten at jeg ikke orket å logge meg på Internett, så beklager for at jeg ikke fikk svart på alle deres fine ord før i dag. Men det var mye tanker og føleser, at jeg måtte bare lytte til kroppen å ta det litt med ro uten noe Internett. Jeg klarte også å knuse mobilen min på trening, sånn at skjermen løsnet. Så nå må jeg overleve uten mobil noen dager, som jeg faktisk tror kommer til å bli kjempe deilig. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  I dag er også dagen min helt full, men jeg våknet med et stort smil. Fått sovet i 8 timer i natt. Noe jeg tror kroppen min treninger, jeg skal vært øyeblikk dra til farmor og farfar. Farfar skal nemlig til en behandling i dag, som jeg skal være med på. Så da blir jeg der noen timer, for å så dra å ukes handle for dem. Senere i dag skal jeg på trening, noe jeg gleder meg kjempe masse til. Jeg har faktisk fått en del venner på trenings senteret, noe som er kjempe gøy. Alltid koselig å kan snakke med noen, å det at folk hilser på deg. Jeg vet ikke helt hva det er med meg om dagen, men jeg er on fire. Vist jeg kan si det sånn, nå skal ingen ting få stoppe meg. Jeg er den som har styringen nå, å sykdommen skal ikke få styre min hverdag og meg som person mer. Men jeg må nesten avslutte dette innlegget, for å dra å hente farfar. Vi skal kose oss masse, tror han syns det er utrolig koselig når jeg stiller opp på den måten jeg gjør. Men nå ska jeg komme meg avgårde. Så blogges vi mer senere i dag! 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  → Må bare si det igjen, tusen takk for alle deres fine ord. Dere aner ikke hvor mye det betyr for meg, dere er bare helt fantastiske lesere og jeg føler meg så heldig! 

 • 52

  Jeg har lagt på meg 20 kg fra tiden jeg var på mitt tynneste til nå.

  Jeg er målløs, tom for ord, men samtidig full av ord. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle nå dette målet. Sykdommen min har vært så låst på et tall. Et tall på vekten jeg aldri skulle over. Hver gang jeg har begynt å nærme meg dette tallet, pleier alt å gå rett til helvete, for å si det rett ut. Da har det stoppet helt opp, og jeg har begynt å sulte meg selv, bare for å være på den sikre siden. Alt dette for å være under det tallet. Men for første gang har jeg klart det. Ikke bare har jeg kommet over det, men jeg er over med fem kilo. Det beste er at det føles helt fantastisk. Jeg trodde det skulle bli utrolig tungt å veie meg i dag, at alt skulle rakne, og at jeg skulle begynne å sulte meg selv igjen. Jeg har skjønt at jeg var over det, jeg har bare ikke sett det på vekten. Jeg er en ny person, med en ny kropp, som jeg sakte med sikkert har begynt å elske. Det å få formene sine tilbake, bli litt mere kvinne er en helt herlig ting å oppleve. 

  Jeg bestemte meg rett og slett for å ha flere shooter i går med undertøy, for å vise meg selv på bilder hvor mye bedre jeg ser ut nå enn før. Det var ubehagelig og rart, men jeg er så glad for at jeg gjorde det. For jeg ser på kroppen min på en helt annen måte nå. Jeg er for første gang komfortabel i min egen kropp. Jeg skal opp enda mer i vekt. Jeg har allerede satt meg et nytt mål, slik at jeg alltid har noe å jobbe mot. For hvert gram som legger seg på kroppen min, er et gram mer å elske med meg selv. Det høres kanskje rart ut, men bare for noen måneder siden hatet jeg kroppen min. Mye av det var fordi jeg var altfor tynn. Det var ødeleggende for meg å være undervektig. Ikke bare fysisk, men psykisk, det knuste meg. Jeg har måttet plukke opp hver eneste bit, for å plasser dem på nytt. Det er enda mange biter som mangler, men jeg har aldri kommet så langt på vei med å få lagt disse på plass.

  Det er som jeg har sagt flere ganger, det føles som et puslespill. Det er altfor mange brikker som ikke er kommet på plass, slik at man ikke klarer å se det hele bilde. Men det bildet er mer tydelig nå enn noen gang før. Ingenting kan stoppe meg nå. Nok er faen meg nok. En sykdom har styrt livet mitt i fire år. Fire år har jeg mistet, det skal ikke bli et år til. Jeg lar ikke denne sykdommen ta fra meg mere enn det den allerede har gjort. Sakte men sikkert har jeg jobbet meg fremover. For første gang på lenge føler jeg meg bra. Jeg vet jeg har en lang vei igjen å gå, men når man når et mål man ikke trodde var mulig, gir det deg bare så mye motivasjon og styrke. Hver dag er en kamp. Men jeg kjemper den kampen, istedet for å gi opp. Det er ingen andre som kan kjempe denne kampen for meg. Dette er noe jeg selv må gjøre for meg selv. Jeg trengte å innse at jeg er verdt å kjempe for. Jeg fortjener bli frisk å elske meg selv.

  Jeg tror det har vært mitt største problem hele veien, det at jeg ikke trodde eller mente at jeg fortjente å bli frisk. Jeg sluttet å drømme om en fremtid, fordi jeg var helt sikker på at denne sykdommen skulle drepe meg tidlig. At det ikke var noen vits i å drømme, for jeg kom ikke til å leve så lenge at jeg kunne oppfylle noen av de drømmene. Nå drømmer jeg, jeg drømmer stort. Jeg ser en fremtid, jeg ser for meg en Lisa uten anoreksia, depresjon og angst. Alle rundt meg har sagt at de ikke kjenner igjen den jenta jeg er om dagen. Ikke for noe negativt, men kun positivt. For den jenta jeg har vært i fire år, er ikke den jenta jeg er i dag. Jeg er en gledesspreder, som snakker hull  i hodet på alle jeg møter. Jeg er den som snakker høyest, ler mest og tar stor plass. Det er den jeg er som person, en person jeg har savnet. Jeg tror de rundt meg har savnet den personen. Det er jo den jenta de elsker og er glade i. Det er den Lisa jeg skal kjempe for, bli frisk for, drømme om og aldri gi opp for.

 • 36

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God morgen alle mine fine lesere, i dag er en utrolig stor dag for meg. Jeg har en utrolig nyhet jeg skal dele med dere, men det kommer ut litt senere i dag. Jeg ville skrive et eget innlegg om det, fordi jeg vil dele alle mine tanker og følelser rundt det. Så bare å følge med litt senere i dag, så får dere med dere det. Beklager for at jeg ikke blogget i går, men jeg måtte bare ta meg en dag fri. Dagen i går gikk til en nesten 6 timers shoot, så var det opp til mamma for å spise middag med mine søsken. Så var det bare å dra rett derfra å til trening, jeg var ikke hjemme før etter kl 22:00. Da var jeg så sliten, at jeg måtte bare spise og så legge meg. Så derfor ble det fri dag fra bloggen i går, men kommer flere innlegg i dag. Jeg har det bare så bra nå, jeg skal snart avgårde på behandling. Noe jeg gleder meg til, det er alltid godt å få lettet litt på trykke. Om man kan si det sånn, er så mye tanker og følelser inni meg.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Som jeg ikke kan dele med noen andre, enn dem. Akuratt nå er det en del tanker og følelser som går igjennom hode mitt, så dette er der jeg trenger nå. Senere i dag skal jeg tilbake på trening, å fy søren som jeg gleder meg. Det er akkurat som om jeg er ny og bedre versjon av meg selv om dagen, å jeg skal nyte hvert eneste øyeblikk av det. Tenkte jeg kunne vise dere i morgen hva vi kjøpte i Svergie, samtidig komme med litt tips til hva som lønner seg å kjøpe der. For vist det er flere av dere som bor alene sånn som min søster og meg. Kan dere spare mye, så det innlegget kommer ut i morgen. For rekker ikke blogge mer en den store nyheten i kveld, siden det går så mange timer bort i dag til behandling. Men jeg ska snart komme meg i dusjen, spise litt mer. Så komme meg til bilen, for å dra på behandling. Men håper dere har en like bra start på uken som meg, gjør denne uken bedre en sist. Sett deg mål, for å jobbe mot dem, for å bli en bedre deg. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  → Ønsker dere en fantastisk dag, gjør det beste du kan ut av akkurat denne dagen!

  → Dere får ønske meg lykke til, så kommer dette til å gå kjempe bra. 

 • 16

  Ukens akuratt nå... Nå skal jeg snart lage meg litt lunsj, jeg har vært våken noen timer. Det ble ikke noe av planene om å dra ut i går kveld, siden min søster var så sliten, noe jeg også var. Så vi tok en rolig kveld i går, noe som passer helt perfekt. For vi skal nemelig til Svergie i dag, for en skikkelig Harry handel. Nå trenger gi påfyll av det meste, så det skal bli godt å få kjøpt inn mat og slike ting. Tenke jeg kunne vise dere i morgen alt vi har kjøpt.   

  Ukens innkjøp... Det er uten tvil mitt nye treningstøy, altså nå har jeg bestemt meg for å oppdatere den garderoben litt. Siden jeg har vokst ut av det meste, må jeg investere i litt nytt. Men jeg ble så fornøyd med dette tøyet, passet meg og min stil helt perfekt. Alt er fra H&M, syns de har mye fint og bra treningstøy. Til en billig penge, så for dere som ikke vil bruke alt for mye penger på dette, er stede dere brude shoppe treningstøy. 

  Ukens latter... Altså min søster og meg døde av latter i går kveld, altså vi begynner å føle oss gammle. Både fredag og lørdag var vi begge i seng rundt 11-12 tiden, haha klarer ikke la vær å smile bare av å skrive dette. Vi lo så godt av dette i går, men på en måte er det litt godt også. Jeg har hatt en hvit månede, som betyr at jeg ikke har drukket en eneste dråpe alkohold i hele januar. Så kanskje jeg skal unne meg selv å dra ut til helgen, vi får se om det ikke frister å legge seg tidelig i steden for hehe.

  Ukens cravings... Det må bli de sukkerfri og proteinrike vaniljemuffinsene med sjokolade biter, som jeg delte oppskrift med dere i går. Altså jeg ga bort muffins til lillebror og dama, så tok jeg med fire stykker opp til farmor og farfar. Å de likte dem like godt som meg, altså jeg måtte legge bort to stykker i går. Slik at jeg skulle få kost meg litt i dag også, disse er bare så utrolig saftige og gode. Hele oppskriften og fremgangsmåte finner du HER! 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Ukens opptur... Er det lov å si hver dag? Altså jeg føler bare er hver eneste dag denne uken har vært så bra, våknet med et stort smil. Hoppet ut av sengen, å klar for å starte dagen. Jeg har bare hatt det så bra med meg selv denne uken, noe jeg setter så utrolig stor pris på. Alle rundt meg som ser meg ofte, sier at jeg sprer mye glede om dagen. Noe som er utrolig koselig å høre, det er den Lisa jeg vil være og bli igjen.

  Ukens favoritt oppskrift... lavkarbo loff, altså hvem hadde trodd at det var mulig og at det var så lett. Det er jo ikke akuratt det samme, men altså dette er et helt supert alternativ for vanlig loff. Skjønner ikke at jeg ikke har laget dette før, dette passer perfekt til når man vil kose seg litt ekstra. Det jeg liker med disse, er at man kan prøve seg litt frem med smak. Eller gjøre som meg å ta på favoritt pålegge ditt, her kan man ta på litt ekstra med pålegg. Men den e oppskfiten finner du HER!

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Ukens nedtur... Okei dette må bli første gang jeg ikke har vist hva jeg skulle skrive her, altså jeg kommer ikke på en eneste ting som har vært en nedtur denne uken. Noe som er kjempe bra, slik det burde være.

  Ukens flause... Jeg trodde at jeg ikke laget noen lyder når jeg trente, men etter som jeg trener mye tyngre nå enn før. Så er det jp tyngre for kroppen også, når jeg trente på fredag. Så stopper musikken min mens jeg holdt på med en økt, da hørte jeg de rare lydene jeg lagde når jeg holdt på. Trodde jeg skulle dø av latter av meg selv, jaja får bare tenke at da løfter man tungt, hardt og jobber skikkelig med kroppen. 

  Ukens mest leste innlegg...

  Hvordan kan man glemme en voldtekt?  

  Se seg selv på forsiden avisen 

  Nytt treningstøy = ny treningsmotivasjon 

 • 20

  //inneholder annonselenker.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God lørdag alle mine fantastiske lesere, denne dagen har bare flydd av gåre. Jeg sto opp kl 07:00, med et stort smil. For i dag er det treningsfri, så jeg hadde tidens økt i går kveld. Så nå skal kroppen min få hvile dag i dag og i morgen, skal også ut å møte familien å ta en øl senere i dag. Men jeg har brukte denne morgen på å rydde, vaske og støvsuge hele leiligheten. Vasket klær og bakt muffins. Hatt besøk av lillebror og kjæresten hans, derfor ble dere oppdatert litt sent i dag. Så denne dagen har jeg brukt bra, så nå skal jeg slappe av litt. Før jeg drar opp til farmor og farfar en liten tur, må jo gi dem ny bakte muffins. Men må jo dele denne god biten med dere, disse ble kjempe gode og saftige. Altså jeg hadde allerede spist to stykker, før jeg fikk på pynten hehe. Så disse burde dere prøve, så her får dere oppskriften.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Dette trenger du til ca 9 stk:
  2 egg 
  30 g vanilje protinpulver (se tips for erstatninger)
  20 g kokosmel*
  1 ts vaniljesukker
  1 ts bakepulver
  1-2 ss mager kesam 
  0.5 - 1 dl skummet melk
  ca 60 g sukkerfri sjokolade
   
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

  Fremgangsmåte steg for steg:

  1) Start med å sette ovnen på 175 grader, lage en skikkelig luftig eggedosis av egg sukrinmelis og sukrin+,dette tar litt tid. Men gir et utrolig godt og luftig resultat. Så tilsetter du alt det andre i eggedosisen, minus sjokoladen. Rør dette godt sammen, juster med melk etter hvordan konsistensen blir. For noen proteinpulver tiltrekker seg mer veske enn andre, så her må man bare prøve seg litt frem.  

  2) Så hakker du sjokoladen i små biter, for å så tilsette det oppi sammen med resten. Rør det godt inn, for å så fordele det over i muffins former. Stekes i 15-20 minutter, mine sto inne i 17 minutter. Så bare følg litt med, la de avkjøle seg på en rist. Før du kan begynne å pynte dem, disse er kjempe gode alene også, så man må ikke ha på noe pynt.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Tips til erstatninger:

  Du kan fint bytte ut vanilje proteinpulver med mel, eller annet type proteinpulver. Du kan fint bruke vanlig mel, havremel eller det du selv har. Jeg liker å blandet litt som dere helt sikkert har sett i oppskriften, men det er opp til dere. Du kan også bytte ut sukrinmelis og sukrin+ med sukrin, sukringold eller et annet type søtningsmiddel.  

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Jeg pyntet med sukrinmelis blandet med litt vann, la dette i en liten pose. For å så fordele det ut over muffinsene, gjorde det ikke noe mer kompliser en det. Men disse er utrolig gode og saftige akkurat som de er, så disse trenger man egentlig ikke så mye annet på. Min lillebror og de som har smakt dem, likte dem kjempe godt. Å de sa at disse var kjempe gode uten melis og med, så her trenger man ikke egentlig noe mer en bare muffinsene. Men jeg liker å pynte litt ekstra ettersom jeg deler bilder av det jeg lager med dere, men dette er helt opp til dere. Du kan også bruke dette som en grunn oppskrift, å tilsette det du selv liker.  

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  → Vil holde dere oppdatert på alle mine sunne oppskrifter, som jeg deler her på bloggen. Kan du like min facebook side, der poster jeg alle mine nyeste oppskrifter, den finner du her -> FACEBOOK-LISA

  → Har du laget dette før eller kunne tenkt deg å prøve denne oppskriften?

 • 22

  Endelig fikk jeg kjøpt meg noe nytt treningstøy, siden jeg har gått opp i vekt. Har jeg også vokst ut av mye av mitt treningstøy, nå måtte jeg bare ta av avslutning med meg selv. For det er ikke noe grunn for at det enda skal ligge i skapet mitt, for jeg skal aldri ned ditt igjen. Slik at det kommer til å passe, så jeg har gått berserk, for å si det rett ut. På hele klesskapet mitt, jeg har begynt å kvitte meg med alt som ikke passer. Jeg har gitt bort masse klær til mine tremenninger, siden de er ganske så unge og passer inn i de klærne jeg gjorde før. Jeg satt igjen med veldig lite treningstøy, så nå må jeg få kjøpt meg litt nytt. Men jeg fikk tak i litt nytt fra H&M, her om dagen. Så det vil jeg vise dere, å det er så sant det alle sier, nytt treningstøy. Betyr rett og slett ny treningsmotivasjon, altså jeg bare gleder meg til å dra på trening senere i dag. Men skal først opp til farmor og farfar, for å ta en kaffe og hjelpe dem litt. Men her får dere bilde dryss av mitt nye treningstøy, som sakt alt er fra H&M. Jeg syns kvaliteten er kjempe bra på treningstøyet dems, pluss at det er mye billigere enn de fleste andre steder. 
  → Hva syns du om mitt nye treningstøy, hvor kjøper du ditt treningtøy? 

  → Føler dere det samme som meg, at nytt treningstøy = ny treningsmotivasjon? 

 • 22

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God fredags morgen alle mine fine lesere, her startet dagen alt for tidlig. Våknet dessverre av mareritt kl 05:00, å klarte ikke da å legge meg igjen. Men jeg snudde om det negative til noe positivt, å fått gjort så mye i dag. Kost meg på kjøkkenet, for å lage masse godt med god musikk på øra, jobbet med litt DIY-prosjekter. Humøret er på topp og formen er mye bedre nå, det er litt hva man gjør det til selv. Så denne dagen skal bli like god som i går, jeg måtte jo prøve meg på en ny oppskrift i dag. Siden det er fredag, dette er en oppskrift på lavkrabo loff. Som jeg bare har sett over alt på nette den siste tiden, så jeg måtte jeg jo gi det et forsøk, å ble utrolig positivt overrasket. Altså disse er så utrolig lette å lage, så er de utrolig sunne. Smaken er faktisk god, men kanskje litt nøytral om dere skjønner. Så her kan man gjøre litt ekstra med pålegg, så blir dette en helt fantastisk erstatning på loff, for dere som vil kose dere med god samvittighet i helgen. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Dette trenger du til ca 9 lavkarbo loff skiver:
  3 egg
  2-3 ts mager Philadelphia krem ost
  2 ts sukrinmelis
  1/2 ts bakepulver
  en listen klype salt 
   
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

  Fremgangsmåte steg for steg:

  1) Start med å sette ovnen på 180 grader, så finner du frem to boller. Deler alle eggene, slik at eggehviten er i den ene bollen og plommene i den andre. Start med å stivpiske eggehviten sammen med sukrinmelis. Med en elektrisk visp, til den er helt stiv (slik at du kan vende bollen på hode, uten at den rører på seg). 

  2) Så tilsetter du kremost, bakepulver og en klype salt oppi der plommene er. Så bruker du samme elektriske vispe til å røre dette godt sammen, så heller du over den stivpisket eggehviten over i den bollen der plommene og det andre er. Vend forsiktig dette sammen, slik at du bevarer luften i den stiv pisket eggehviten.

  3) Finn frem et stekebrett med bakepapir, å fordel med en ss 9 klatrer. Så bruker du baksiden av ss, for å smøre de litt ut over i rundinger. Disse kan se litt rare ut før de blir stekt (bare slik at dere vet det). Så skal de stekes i ca 14 -17 minutter, kan hende kortere eller lengere. Så følg med, alltid litt forskjell på ovner. Ta dem ut, legg dem med bakepapiret på en rist. Når de er helt avkjølt, løsner du dem forsiktig med en stekespade fra bakepapiret.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Så er de klare til å nytes, dette er første gang jeg lager disse. Men blir ikke den siste, for noe så lett, sunt og smart skal man lete lenge etter. Vil du gi disse mer smak, kan du tilsette noe krydder, eller kanskje litt revet ost på toppen. Jeg skal prøve meg litt frem, å finne ut hvordan jeg skal få gi disse en kjempe god smak. Men disse er helt supre, med masse godt pålegg. Bare å bruke det du selv liker best, jeg hadde ikke så mange alternativer. Men jeg er helt sikker på at disse passer med det meste, bare å bruke fantasien. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  → Vil holde dere oppdatert på alle mine sunne oppskrifter, som jeg deler her på bloggen. Kan du like min facebook side, der poster jeg alle mine nyeste oppskrifter, den finner du her -> FACEBOOK-LISA

  → Har du laget dette før eller kunne tenkt deg å prøve denne oppskriften?

 • 34

  //bildene er lånt fra google, siden jeg ikke har noe kamera til å ta bilde av det nye kamera. 

  God morgen alle mine herlige lesere, her startet dagen for noen timer siden. Med et stort smil og en stor kopp kaffe, jeg var å hentet mitt nye kamera i posten i går. Jeg var så glad at jeg åpent pakken i bilen, klarte ikke vente med å få se det til jeg kom hjem. Men endelig dere har jeg et kamera igjen, noe som kommer til å gjøre denne bloggen mye bedre. Vært så flau over bildene jeg har delt de siste ukene, nesten månedene her på bloggen. Men nå kommer kvaliteten til å bli noe helt annet, å jeg gleder meg så utrolig mye, til å få testet dette skikkelig ut. Skal selvfølgelig oppdatere dere med hva jeg syns om det, både kvaliteten og hvordan det er å bruke. Men må nesten først få testet det litt ut, før jeg kan dele mine egene erfaringer med dette kamera. Men jeg er bare så fornøyd og glad, for at jeg endelig investerte i et nytt kamera. Når bloggen er såpas viktig for meg, å en så stor del av meg, så er det viktig å ha det utstyret man trenger.

  I går hadde jeg en kjempe bra trenings økt, jeg har faktisk blitt venn med en som trener på samme senter. Som viser seg å være personlig trener, så om jeg trenger hjelp til noe så hjelper han meg, noe som bare gjør trening enda bedre for meg. Denne uken har jeg fokusert på å øke i kilo på hver øvelse jeg gjør, så denne trenings uken har vært hard. Men det blir ikke fremgang om man ikke øker, så det er mitt hoved fokus denne uken når det kommer til trening. Jeg skal opp en tur til farmor og farfar får å hjelpe dem litt i dag, så skal vi også kose oss med kaffe. Jeg skal kjøpe med blomster og wienerbrød til dem i dag, for å gjøre dem litt ekstra glade. Så skal jeg opp til mamma en tur senere, men nå skal jeg avslutte dette innlegget, vist ikke blir det alt for langt som er typisk meg. Men vi blogges mer senere i dag, nå skal jeg utforske mitt nye kamera.   → Vil ønske dere alle en fantastisk dag, bruk dagen på noe eller noen som gjør deg glad. 

 • 21

  Da var det på tide men et nytt innlegg med bloggtips. Dette er noe av det jeg blir spurt om mest av andre som blogger. Derfor tenkte jeg å dele et innlegg med dere om akkurat dette, nemlig blokkere en ip adresse og filtrere kommentarer. Det er ikke til å legge skjul på at det er mange av oss bloggere som får mange negative kommentarer, og noen sikkert verre enn andre. Dette er noe man kan gjøre noe med. Så derfor ville jeg dele dette med dere. Det er sikkert mange som er klar over dette, men jeg tenkte at det er verdt å dele det uansett.    

  1.  Det første du må gjøre er å trykke på menyknappen, den som får opp alle de forskjellige alternativene. Som arkiv, post, design osv. Blar du helt neders på den listen, får du opp knappen du kan se på bildet under hvor det står innstillingene og under der står kommentarer. Trykker du deg inn på den, så får du opp mange alternativer. Men blar du helt nederst får du opp de alternativene du trenger, som jeg skal forklare steg for steg under her.

  2.  Den første muligheten du har for å ikke la noen kommentere på din blogg, det vil si at absolutt ingen kan legge igjen en kommentar på din blogg. Det er flere av topp-bloggerne som har valgt dette alternative, fordi de får såpass mye negativt. Det du gjør er å trykke på den boksen ved punktet dere kan se den rød pilen peker mot. Da kan ingen kommentere på din blogg. Dette er et alternativ for dem som får såpas mye dritt at de ikke orker kommentarer.

  3.  Så over til det punktet som gjør at du må godkjenne alle kommentarer. Det vil si at når noen kommenterer på din blogg, så vises de ikke på bloggen før du har godkjent dem. Da må du selv trykke godkjent på alle kommentarer som kommer inn. Dette er også en mulighet for dere som opplever mye negativt på deres blogg. For da bestemmer du selv hvilke du vil godkjenne og ikke. Er dette noe du ønsker, trykker du på den ruten ved siden av den rød pilen som vises på bilde under.

  4. Så over til hvordan du kan blokkere en ip adresse. Det betyr at du kan sperre en person fra å kommentere mere på din blogg. Jeg har allerede sperret en ip adresse, som dere også ser på bildet over. Det du gjør er at du må kopiere ip adressen som kommer opp ved siden av hver kommentar som blir publisert på din blogg. Legg den inn i den ruten dere kan se over, og trykk på blokkerknappen under. Nå har du blokkert en ip adresse. Dette er et utrolig smart verktøy for dere som har en person som bare skriver negativt til dere. Det opplevde jeg, derfor jeg har blokkert den ip adressen dere kan se under.

  EKSTRA TIPS: 

  Personlig synes jeg det er kjempeviktig å ha et åpent kommentarfelt, slik at mine lesere kan få si sin egen mening. Dette er også en måte for meg å få kontakt med mine lesere på, noe jeg synes betyr mye for meg. Jeg synes det er viktig at alle får ha sine egne meninger, men at det skal være en ærlig mening og ikke en direkte stygg melding. Jeg sletter de stygge kommentarene, men lar folk ha sin egne meninger. Det er også viktig å svare alle sine lesere. Når først noen bruker tid på å legge igjen en kommentar på din blogg, fortjener de også et svar. Vær hyggelig mot dine lesere selv om de er uenig med deg. Det er viktig å være hyggelig og saklig tilbake.

 • 18

  Den første bloggen jeg vil anbefale dere i dag, er bloggen til Maia Karoline. Dette er faktisk en blogg jeg har fulgt en stund, å hun imponerer meg like mye den dag i dag. Jeg tror noe av det jeg liker best med hennes blogg, er det at henne varierer utrolig mye med innleggene sine. Noe som gjør der like spennenede hver gang å gå inn for å lese bloggen hennes, fordi du vet aldri hva hun har blogget om denne gangen. Hun er bare helt utrolig vaker, å deler masse gode skjønnhetstips. Hun viser hvordan man kan sminke seg, på samme måte som henne. Må bare si at jeg blir så inspirert av hvor flink henne er med sminke, kunne ønske jeg klarte noe av det samme hehe. Men henne blogger ikke bare om sminke, her får du mye av alt. Som mote, oppskrifter, hennes hverdag, anbefalinger og masse mer. Dette er en blogg dere burde ta dere en tur innom, kanskje du blir en fast leser sånn som meg. 

  → For å komme direkte til Maia sin blogg, TRYKK HER

  Den andre bloggen jeg vil anbefale dere i dag, er bloggen til Caroline Kobbeltvedt. Dette er en blogg jeg kom over for ikke så alt for lenge siden, å ble kjempe glad når henne meldte seg på konkurransen min. Slik at jeg kunne anbefale alle mine lesere, om hennes blogg. For dette er en blogg jeg har hentet utrolig mye inspirasjon fra den siste tiden, hun har et stort fokus på en sunn livstil. Noe jeg også selv er veldig interessert i, så dette er en blogg dere kan hente mye inspirasjon og motivasjon når det kommer til dette. Hun deler øvelser du kan gjøre på trening, forklarer hvordan du skal gjennomføre dem. Hun deler masse gode og sunne oppskrifter, noe jeg liker utrolig godt med hennes blogg. Hun sprer mye glede, er flink til å oppdatere bloggen sin jevnlig. Dette er absolutt en blogg dere burde ta dere en tur innom, kanskje du også blir en fast følger sånn som meg. 

  → For å komme direkte til Caroline sin blogg, TRYKK HER

  Så over til vinneren av min store giveaway konkurranse, denne gangen ble det May-Celin Nybak. Gratulerer så mye til hennne, ble veldig glad når jeg trakk navnet med ditt navn. For dette fortjener du, du vil bli kontaktet av meg privat, slik at jeg får en adresse og får sendt av gårde premien din. Til dere som ikke vant noe denne gangen, så er det ikke lenge til det kommer en ny konkurranse her på min blogg. Så det er bare å følge med, legger med link til min Facebook side. Følger dere den, så finner du med en gang ut når det kommer ut nye konkurranser på min blogg. Min Facebook side finner du HER  → Leser du noen av disse bloggen fast, hva syns du om vinnerene?