lisarorvik - Mitt navn er Lisa Slaaen Rørvik, jeg er 22år. Jeg kommer til å blogge om min kampen om å bli frisk, fra en alvorlig spiseforstyrrelse som heter anoreksia. Jeg deler også mange sunne oppskrifter, jeg har også en stor lidenskap for trening.
Instagram Facebook Lisa.rorvik@hotmail.com

44

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

God fredag alle mine herlige lesere. Håper dere har en like bra start på dagen som meg. Selv om det er litt grått og trist ute, er både formen og humøret på topp. I går var en kjempe fin dag. Jeg var noen timer på besøk hos mamma, for å dele en stor nyhet. Som jeg skal dele med dere også om en liten stund. Så dro jeg til farmor og farfar, der ble jeg sittende å snakke i flere timer. Før farfar og meg dro på butikken for å ukes handle for dem. Så var der bare å komme seg hjem. Lage meg litt middag, for å så komme meg på trening. Hadde en kjempe bra økt i går. Var på treningssenteret i tre timer. Så det ble litt snakk også, men fikk også trent kjempe bra. Med økning på nesten alle øvelser. Så var det bare å komme seg hjem, for å se paradis hotell med min store søster. Så jeg hadde en utrolig fin dag i går. I dag skjer det litt for mye, litt møter og slike ting. Så derfor måtte jeg lage meg en rask frokost. Men en kjempe god frokost, så den oppskriften vil jeg dele med dere i dag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette trenger du:
Sukkerfritt syltetøy
1 ts sukrin+ 
Zeroh saft
Speltlomper 
Mager cottage cheese
Friske bær 
 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Fremgangsmåte steg for steg:

1) Start med å blande sammen sukkerfritt syltetøy, Zeroh saft, sukrin + og cottage Cheese. Rør dette godt sammen, til du får en smak du liker. Ønsker du den enda mer søt, så bruker du bare mer sukrin+. Her gjelder det egentlig bare smake seg litt frem. Til du finner den smaken du liker best. Jeg bruker jordbærsyltetøy, men du kan bruke akkurat den samen du selv liker best.

2) Så finner du frem speltlomper. Smører blandingen på lompene, ruller den sammen. Så er de faktisk klare. Veldig lett og enkel frokost, som smaker godt. Jeg toppet det hele med litt friske bær. Bare for få det lille ekstra.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette er en utrolig rask, enkel og sunn frokost. Eller mellom måltid eller lunsj. Det er litt opp til deg selv. Her kan du prøve deg litt frem med smaker. Jeg har også prøvd både bringebærsyltetøy og eplemos. Det blir også utrolig godt. Det jeg liker med denne oppskriften, er det at det går så utrolig fort å lage. Så kan man varier så mye med smakene på syltetøyet og saften du bruker.  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vil holde dere oppdatert på alle mine sunne oppskrifter, som jeg deler her på bloggen. Kan du like min facebook side, der poster jeg alle mine nyeste oppskrifter, den finner du her -> FACEBOOK-LISA

Har du laget dette før eller kunne tenkt deg å prøve dette ut?

 • 28

  Etter et spørsmål fra dere lesere om å skrive litt om dette med å få bedre selvtillit, tenkte jeg å lage et eget innlegg om akkurat dette temaet. Her kommer noen råd og tips som har hjulpet meg. Det er ikke til å legge skjul på, at jeg har gått fra å hate meg selv, hatt verdens dårligste selvtillit, til det å elske meg selv, være fornøyd med meg selv og rett og slett ha god selvtillit. Derfor vil jeg fokusere på det i dag. 

  Selvtillit sitter i hodet - Jeg vet dette kan høres litt rart ut. Det gjorde det nemlig for meg også til å begynne med, men nå skjønner jeg disse ordene på en helt annen måte. For selvtilliten sitter nemlig i ditt eget hodet. Det er kun deg selv som ser på deg selv på den måten du gjør, så det er faktisk litt opp til deg hva du gjør ut av det. Tenk deg at om du hele tiden har i tankene at jeg er stygg, feit, ekkel, for tynn eller hva enn det måtte være, men at det kun er negative tanker, så ser du også på deg selv negativt. Om du heller klarer å snu dette, og tenke, jeg ser ikke så verst ut, eller jeg er pen, fin eller bare fornøyd med hvordan jeg selv er. Ja, da skal jeg love deg at du kommer til å få bedre selvtillit bare av det. 

  Akseptere deg selv, for hvordan du er - Ja dette er nok lettere sagt enn gjort, men når du først klarer å akseptere deg selv, da er mye gjort. Vi er alle forskjellige. Det er jo det som gjør hver og en av oss spesielle. For det er ingen andre som ser ut akkurat som deg. Det er noe det er lett å glemme. Jeg tror det er en mening bak dette, nettopp det at vi alle ser forskjellige ut. Klarer du å bare akseptere det, for å så slutte hele tiden å ønske se ut som en annen er mye gjort. Jeg tror helt ærlig at det bare er bortkastet tid og energi hele tiden å skal sammenligne oss med andre. Du er deg og jeg er meg, men det er det som gjør oss unike. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Trening - Måtte slenge inn dette punktet, da dette har hjulpet meg så utrolig mye med selvtilliten. Ikke bare det å jobbe med kroppen, og det å formen den slik man vil. Men den gode følelsen man får av å trene, den følelsene i seg selv er så god. Jeg føler meg mye bedre de dagene jeg har fått trent. Eller i helgene når jeg vet jeg har fått trent skikkelig hele den uken. Jeg tror trening kan hjelpe på å øke selvtilliten. Dette fordi du kan nå målene dine med din egen kropp, men også den følelsen det gir deg før, etter og under trening. 

  Endre tankemønster - Denne går litt over i den med at selvtilliten sitter i hodet, men du må faktisk endre tankemønsteret ditt helt for at du selv skal føle seg bedre. Når jeg så på meg selv i speilet før, sa jeg til meg selv, fy søren så jævlig du ser ut, du er stygg, du har for firkantet ansikt osv. Mens nå sier jeg til meg selv, vet du hva Lisa? Du er fin, du er pen, du er bra nok. Dette får meg til å føle meg så mye bedre. Det tok meg lang tid å klare, men det var så abloutt verdt det. Måten jeg ser på meg selv på nå, kan ikke sammenlignes med før. Så her gjelder det å gi seg selv komplementer, endre tankemønster til det positive, og kun fokusere på det. Ikke bruk tid og energi på de negative tankene eller små ting du er misfornøyd med. Det gjør bare vondt verre. 

  Du er bra nok - Sist men ikke minst, du er bra nok akkurat som du er. Jeg skrev jo et eget innlegg om dette sist uke, men jeg får aldri sagt dette nok. Du er bra nok akkurat som du er. Du skal ikke trenge å forandre på utseende, personlighet, kroppen din eller noe som helst. For du er bra nok som du er. Vær fornøyd med seg selv, aldri la noen andre fortelle deg noe annet. Negative kommentarer er bare fra folk som er sjalu eller ikke har det noe bra med seg selv.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA  

  Håper disse tipsene kan hjelpe noen av dere der ute. For dette er det som hjulpet meg mye. Jeg vet noen av disse punktene kan være ganske vanskelige i starten, men når du først får det til, så kan jeg love deg at det er verdt all jobben og innsatsen. Når jeg har klart å få god selvtillit, så kan du også klare det.

 • 23

  God morgen alle mine fine lesere. Ja her startet nok en dag med et stort smil. Både formen og humøret er på topp. Behandlingen i går gikk kjempe bra. Det var så deilig å bare få snakket ut om alt som skjer i hodet mitt om dagen. For det er ikke akkurat lite for å si det på den måten, det er så mye tanker som flyr rundt. Mye om dette om hva jeg vil med livet? Hvem jeg vil bruke tid på? Hvem som jeg burde beholde i livet mitt fordi de gir meg glede og energi. Å en del om hvem jeg ikke trenger i livet mitt. Ja kort sakt, mye tanker sm svirrer rundt. Så det var bare så godt å få snakket med noen om det. Så jeg følte meg nesten 10 kg lettere når jeg dro derfra. I dag har jeg også mange planer, så denne dagen kommer til å gå fort. Noe jeg synes er utrolig deilig. Det gjør meg så glad av å ha rutiner og noe å bruke dagene mine på.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Men nok om det. Nå må vi jo over til hva dette innlegget egentlig skal handle om. Nemlig min nye sminke som jeg kjøpte meg. Her er det noen favoritter som jeg har hatt lenge. Så er det noen nye produkter, som jeg bare elsker. Derfor vil jeg jo gi dere disse tipsene også. Jeg prøver jo å bli flinkere til å varie litt med temaer her på bloggen, så derfor var det på tide med et innlegg om sminke. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  - Volum million lashes excess - 

  Dette er faktisk første gang jeg kjøper denne maskaraen. Men så utrolig fornøyd jeg er. Den maskraen jeg egentlig pleier å bruke, har gått ut av alle butikker. Så derfor måtte jeg prøve meg på en ny. Å jeg kunne ikke blitt mer fornøyd. Jeg liker at kosten gjør at vippene dine blir spredd, om dere skjønner hva jeg mener. Er utrolig fornøyd med denne, så derfor ville jeg anbefale dere den også. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  - Hi-definition invisible powder - 

  Dette produktet har jeg brukt helt siden det kom i butikken. Dette er en stor favoritt hos meg. Jeg bruker dette som et "baking" pudder i hele ansiktet. Fordi jeg sliter veldig med oljete hud. Så jeg blir så glinsete i ansikte uansett hva jeg bruker eller ikke bruker. De fleste bruker nok bare denne under øynene for å lyse litt opp. Men jeg bruker dette som et setting pudder i hele ansiktet. Det gjør at sminken blir utrolig jevn, jeg bruker denne etter foundation, lar den sitte noen minutter. For å så børste bort det overflødige, bare å søke "baking" på youtube så skjønner dere hvordan og hvorfor man bruker dette. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  - NYX shine killer -

  Dette er et nytt produkt for meg. Men dette er en primer med for oljet hud. Altså en shine killer. Jeg bruker alltid en primer før jeg tar på sminke. Det er for å jevne ut huden, slik at du får et mye finere resultat. Det hjelper deg også får at sminken holder lengere. Her anbefaler jeg dere å kjøpe den som passer til din hudtype. Men jeg elsker NYX sine primere, syns de er kjempe gode og bra. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  - L'Oréal true match - 

  Dette er første gang jeg kjøpte meg denne foundation. Men jeg de bare så fornøyd, jeg syns man for utrolig mye for pengene. Denne koster vell rundt 199kr, så her kan man gjøre et kjempe kupp. Den dekker utrolig bra, men er heller ikke for kakete og tykk på huden. Så dette kommer til å bli min faste foundation fra nå av. Her finnes det så mange forskjellige farger og toner. Så man kan finne den som passer din hud perfekt. Det jeg gjorde, prøvde meg frem med alle fargene å fant den som passet meg best. Men denne er kjempe bra, et supert kupp spør du meg. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Noen av disse produktene du selv bruker eller kunne tenkt deg å prøve? Eller kanskje du har noen andre gode tipse du vil dele med meg? 

  Facebook siden min HER!
  Instagram siden min HER!

   

 • 34

  Hvorfor er det slik at når folk hører psykiatrisk avdeling, så tenker de med en gang galehus?

  Dette er et tema jeg engasjerer meg veldig for. Mer enn de fleste andre, fordi jeg selv har vært der, og sett og opplevd hvordan det er å være innlagt på en psykiatrisk avdeling. Jeg har både vært innlagt flere ganger på tvang, men også frivillig. Men det skremmer meg litt at folk med en gang tenker galehus når noen nevner eller snakker om psykiatrisk avdeling. Jeg tror det er fordi det er alt for lite skrevet og snakket om akkurat dette temaet. Man hører bare om de sykeste historiene, som går igjen og igjen. Men det er jo så mye mer en det. Det er ikke slik at bare de som er gale blir lagt inn. Ja det finnes jo personer som er det også, som må bli lagt inn på grunn av det. Men det er jo bare en veldig liten gruppe. Det finnes så mange forskjellige psykiatriske avdelinger. Både for dem som sliter mye, sliter lite eller bare trenger litt ekstra hjelp i hverdagen. Jeg føler jeg kan skrive om dette temaet, fordi jeg selv har vært der. Så jeg vet virkelig hva jeg snakker om, når det kommer til psykiatrisk avdeling.

  Er man gal, bare fordi man sliter psykisk eller har det vanskelig, eller bare ikke klarer de vanlige tingene i hverdagen som alle andre?

  Det er alt for lett å glemme at noen trenger mer hjelp enn andre. Og det er ikke noe feil i det, så langt i fra. Det er mye mer normalt enn det man tror. Men vi lever dessverre i et samfunn der alt handler om å være så "perfekt" som overhodet mulig. Man skal ikke snakke om problemene sine, eller man skal rett og slett ikke ha problemer om jeg kan si det slik. Jeg tror dette er utrolig usunt for både de yngre og eldre som faktisk sliter, men som ikke tør å snakke åpent om det. Jeg kan vel nesten love at selv om du ikke vet det selv så har du enten en i familien din, en bekjent, en nær venn eller kanskje en bestevenn som sliter psykisk eller ikke klarer å få til de hverdagslige tingene som alle andre tar som en selvfølge. Fordi det som er en "vanlig" hverdag for deg, som er jobb og gjøre noe hele dagen ? vel, det gjelder ikke for alle. Ikke alle har det slik. 

  Det finnes så mange forskjellige måter å slite psykisk på, eller bare ikke klare å fungere i hverdagen. Men det gjør en jo ikke gal av den grunn?

  Bare det å slite med angst, ikke klare å komme seg ut av døren. Eller slite med så kraftig depresjon, at man bare ligger i sengen hele dagen. At livet bare virker svart, trist og grått. Det å ikke klare å se noe lys i hverdagen. Fordi alt man klarer å føle er bare negativt, hvis de i det hele tatt føler noe. Eller det å slite med en spiseforstyrrelse, som gjør at du ikke kan fungere i hverdagen. Enten fordi alt du gjør er å overspise, for å så kaste opp. Eller at du sulter deg selv, så kroppen din ikke klarer virke som den skal. Så har du også de som har opplevd noe vanskelig i sin barndom eller i voksen alder. Som preger dem hver eneste dag, og de kanskje sliter så med traumer at de hele tiden blir "gjensøkt" av det de har opplevd. Eller hva med de som har vokst opp med at foreldrene deres er syke og som gjorde slik at de aldri ble elsket og ikke forstår helt hvordan livet fungerer. Altså, det finnes så mange forskjellige måter å slite på. Vi alle har hver vår kamp, men noen har en mye større og tyngre kamp en andre.

  Så hvorfor skal man dømme en person for å måtte legge seg selv inn på psykiatrisk avdeling. Personer som faktisk klarer å skjønne at de trenger hjelp, er ikke det bare et tegn på styrke?

  Det å legge seg selv inn er et utrolig tung valg. Eller det å måtte bli innlagt på tvang, fordi de kanskje prøver å ta sitt eget liv eller er en fare for seg selv eller de rundt seg. Psykiatrisk avdeling er så mye mer enn et galehus. Det er så trist at de aller fleste tror dette. For det ligger så mye mer bak det, så mye mer enn hva man egentlig kan tenke seg. Og jeg forstår det. Fordi jeg selv kunne si de samme ordene, når jeg ikke visste bedre. Når jeg var yngre trodde jeg det samme, fordi det var disse skumle og jævlige hendelsene man kun hørte om og som ble skrevet om. Jeg tror kanskje ikke at det er så lett å forstå det, og det skjønner jeg godt. Derfor ville jeg få frem dette i dag, fordi det er et så utrolig viktig tema. Både for meg, men også for veldig mange andre der ute.

  Jeg håper at dette innlegget kan nå ut til mange. Fordi vi alle trenger å vite mer om det. Se andre sider av det, for det er ikke greit å dømme en slik avdeling som et galehus. For det er bare så mye mer enn det. Jeg tror mange kan kjenne seg igjen, hvis de selv har vært der eller har en nær person har gått igjennom dette. Vi trenger å få frem flere sider av denne saken. Også de gode og de ikke så brutale historiene som blir skrevet og snakket om. Kanskje du som leser dette innlegget kanskje forstår litt mer nå, det håper jeg i hvert fall.

 • 18

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God morgen alle mine fine lesere. Jeg har helt glemt å takke dere i det siste, for alle deres fine kommentarer som dere legger igjen her på bloggen. Det betyr så mye for meg. Sikkert flere av dere som har merker at jeg bruker ca en dag på å svare. Det er fordi jeg alltid starter dagen min med å svare og lese igjennom kommentarene som kom dagen før. Da får jeg på en måte kun fokusert på det. For det skal dere vite, at jeg leser hvert eneste ord dere skriver til meg. For å så svare på det. Jeg syns det er så utrolig viktig, for dere leser betyr så mye for meg. Så jeg føler at jeg ikke har lyst til å bare svare for å svare, derfor starter jeg alltid dagen min med å gjøre det. Jeg må også slenge med at jeg setter så pris på alle dere som deler deres historie med meg. Det at dere åpner dere opp for meg på den måten, er bare helt ubeskrivelig. Jeg hadde så lyst til å bare starte dagens innlegg med å takke dere. For det føler jeg at jeg ikke har gjort på en stund.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Men i går ble hele dagen min litt kaos. Fordi begge mine behandlere var syke. Så jeg fikk beskjed om det rett før jeg skulle dra. Så heldigvis hadde jeg ikke dratt hjemme i fra enda. Så derfor blir det behandling i dag isteden for. Men det gjorde meg ingenting. For da fikk jeg tatt masse nye bilder til bloggen. Så fikk jeg gjort en del andre små ting i går, så dagen gikk kjempe fort. Jeg var også å trente i flere timer i går. Jeg var på treningssenteret i over tre timer i går. Men det var vell rundt 2 timer trening og en time snakk. Jeg har fått så mange gode venner der nå, så jeg ble sittende etter jeg hadde trent å snakke med en. Plutselig gikk bare tiden alt for fort, å jeg måtte løpe til bilen. For å rekke pærrakveld (paradis hotell kveld) med min søster. Så var det egentlig bare å få i seg litt kveldsmat, så legge meg. Så jeg har sovet så godt. Våknet med et stort smil i dag også, å utrolig motivert for behandling i dag. Men nå skal runde av, lage meg litt mat, stelle meg, for å så bare komme meg av sted. Så blogges vi mer senere i dag. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Så igjen vil jeg bare si tusen takk for at akkurat du leser min blogg. Det betyr så mye for meg, selv om dere legger igjen en kommentar eller ikke. Men vil også ønske dere en kjempe fin dag!

  Facebook siden min HER!
  Instagram siden min HER!
 • 28

  Favoritt Vår-Antrekk?

  Denne er nesten litt vanskelig å svare på fordi jeg har ikke noen bestemt stil. Jeg er en sånn jente som kler seg etter dagsformen. Den ene dagen kan jeg være jente med høye hæler, full sminke, krøllet hår og skikkelig fine klær. Mens neste dag er jeg jenta med caps på hodet. Så jeg har ikke noe favoritt antrekk, jeg kler meg etter hva jeg liker og hvordan dagsformen er. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Jeg lurer bare på hvor mange søsken du har i alt?

  Vi er 8 til sammen. Vi er 6 gutter og 2 jenter. Jeg er selvfølgelig dritten i midten, så jeg har tre eldre og fire yngre søsken. Så vi er en stor søskenflokk, noe jeg bare er så utrolig glad for. Føler meg så heldig og privilegert for å ha så mange. 

  Hører selvutløseren med kameraet ditt som du kjøpte eller får du kjøpt det til alle slags kameraer? 

  Jeg bruker faktisk bare den selvutløseren som følger med kameraet. Jeg har lagt inn innstiling på at når jeg trykker på knappen, går det 9 sekunder, så tar den 6 bilder på rad. Så jeg løper mye frem og tilbake når jeg tar bilder, men det er slik jeg liker det og er mest komfortabel med. Jeg har vurdert å kjøpe en fjernkontroll som gjør at jeg kan trykke på den så tar kameraet bilder. 

  Du MÅ begynne å gå mer i rosa! Fargen er helt fantastisk fin på deg! Hvor er genseren fra? 

  Tusen takk. Må jo si at jeg elsker rosa, men føler det er så lett å bli dømt når du er blond og går med rosa. At da er man "barbie" og "dum". Jeg elsker å gå i rosa, så jeg skal bare drite i hva alle andre synes, og bare kjøre min egen stil. Genseren er fra H&M, kjøpt for ca 2 uker siden, så vil tro de enda har de i butikken. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Trodde at alt var fint nå, og at du ikke trengte gå på nav lenger? 

  Selv om jeg har det fint og er lykkelig, så er det fortsatt mye som må på plass. Jeg har ikke fått jobbet med meg selv eller sykdommen min på de fire årene jeg har vært syk. Jeg var rett og slett for svak til det, og altfor syk. Så nå er første gang vi har begynt med behandling, noe som tar tid. Dette er ikke gjort over natten, så jeg har allerede fått beskjed om at jeg kommer til å være sykmeldt ut året. Så mye tid må til for at jeg skal bli frisk. Selv om jeg har det bra, har jeg enda anoreksia, depresjon, angst og sliter mye med traumer. Dette gjør at jeg ikke får begynt å jobbe med det første. De vil at jeg skal bli 100% frisk, slik at jeg ikke får noen tilbakefall når jeg først skal begynne å jobbe. 

  Må bare le litt siden uansett hvem sin blogg man er inne på, kommer du med en kommentar. Ser at du skriver mye likt til andre bloggere. Kun for å få kommentarer tilbake og fler lesere, blir ikke dette litt dumt? Blir litt små flau på dine vegne... er nok ikke den eneste som mener dette. Måtte bare si i fra til deg at folk gjennomskuer deg. (Selv om du kommer til å slette denne kommentaren naturligvis)

  Denne fikk jeg i helgen, og jeg var veldig usikker på om jeg skulle svare, men jeg gjorde det. Jeg har alltid sagt at man skal få ha sine egne meninger. Jeg kan jo starte med å si at jeg føler jeg har vært "dårlig" til å legge igjen kommentarer hos mine lesere og andre sine blogger den siste tiden. Men jeg prøver mitt beste, fordi jeg syns det er en viktig del av dette med å blogge, og iallfall gi tilbake en kommentar til dem som gir til meg. Men så er det på en måte begrensninger på hvor mye forskjellig man kan skrive på en matrett. Jeg prøver så godt jeg kan, og tenker at det er jo bare snilt av meg å faktisk ta meg tid til det, fordi det tar faktisk lang tid å gjøre det. Det er ikke snakk om at jeg skal få flere lesere eller bare for kommentarer, men fordi jeg vil være snill, kanskje gi litt oppmerksomhet til et innlegg som ikke har en eneste kommentar. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Så flott skrevet Lisa! Dette er jo selvfølgelig mye lettere sagt enn gjort. Det å si til seg selv at man er bra nok. Men jeg tror at man kan få det til hvis man gjør små steg hver dag! Kanskje du kan skrive noen typiske "tips" for å kanskje økte selvtilliten litt mer og? 

  Tusen takk. Jeg skal skrive et langt og utdypende innlegg om dette. Men jeg tenkte jeg kunne gi litt småtips her også som jeg selv bruker hver dag. Jeg tror for det første at selvtillit sitter i hodet. Jeg tror at om man sakte men sikkert snur alle de negative tankene til noe positivt, så er mye gjort. I stedet for å fokusere på det du er misfornøyd med, bruk tid på å fokusere på det du liker med deg selv. Jeg hadde en liten test med meg selv en dag jeg sminket meg. Da kom alle de negative tankene. Du er ikke bra nok, du er ikke fin nok og så videre. Dagen etter startet jeg med å si til meg selv, Lisa, du er utrolig fin, pen og vakker i dag. Så hadde jeg de tankene i hodet mens jeg sminket meg, og den dagen følte jeg meg så mye bedre. Et annet tips er bare det å akseptere seg selv for hvordan man ser ut. Jeg vet dette er lettere sagt enn gjort, men etter at jeg klarte å bare akseptere det, så elsker jeg meg selv på en helt annen måte. Men som sagt, det kommer et langt innlegg om dette temaet, med masse god tips og råd senere. Så det er bare å følge med. 

  Fine bukser, er de høye i livet?

  Tusen takk. Ja, de er kjempehøye. Eller sånn akkurat perfekt høye om du spør meg. Kan slenge med et bilde under hvor du ser buksene på, for det er ikke så lett å se det på de bildene jeg delte.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Har du noen spørsmål til neste ukens leserspørsmål, er det bare å legge igjen en kommentar med der. Så svarer jeg utfyllende på ditt spørsmål i neste innlegg. 

  Facebook siden min HER!
  Instagram siden min HER!
 • 18

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God morgen alle mine fantastiske lesere. Ja her startet dagen med et stort smil, etterfulgt av en stor kopp kaffe. Akkurat slik jeg liker å starte dagene mine. Jeg får ikke sakt det nok føler jeg, men det å starte dagen ned et smil. Har så mye å si for resten av dagen. Selv om jeg både har veiing og behandling i dag, så er formen og humøret på topp. Nesten litt merkelig at jeg ikke preges av den vekten mer. Nå er det bare er tall, det styrer ikke hvordan jeg har det med meg selv. For meg nå gjør det ingenting om jeg forsetter å gå opp i vekt. Nå har den stått stille en god stund. Men det hadde ikke gjort meg noe om den hadde gått opp. Nå som jeg elsker meg selv igjen, så har det ikke noe å si faktisk. Tror mye av dette også har med treningen å gjøre. For nå former jeg jo kroppen min slik jeg vil og ønsker. Endelig kan jeg se hvordan jeg faktisk ser ut. Å ikke bare det en sykdom viser meg, som ikke stemte i det hele tatt.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Men ja jeg skal være ærlig med dere, det skjer flere ganger i uken at sykdommen spiller meg et "puss". Altså den får meg til å se en helt annen en den jeg er. Men det har jeg nå klart å Kontrollere. Jeg syns det kan være litt vanskelig noen ganger, men jeg må bare tenke klart med hodet. Men nå skravler jeg i vei her, dere kjenner jo meg. Har så mye på hjerte hele tiden, som jeg bare må få ut. Men planene for i dag er jo behandling. Der går faktisk hele dagen min. Blir så utrolig sliten rett etter, men syns det er så deilig å trene noen timer på kvelden. Men uten om det, så går alle kreftene til behandling. Vi jobber jo nå på en helt annen måte. Så det er ganske så tungt for hodet. Men det å trene på kvelden. Er bare helt fantastisk, for da sover jeg så mye bedre. Pluss ar jeg får ut mye tanker og slike ting som sitter igjen etter behandling. Men nå må jeg nesten runde av. For å lage meg litt lunsj, stelle meg. Så må jeg snart komme meg avgårde, så blogges vi mer senere i dag. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Så i dag får dere ønske meg lykke til igjen. Er så koselig når dere gjør det, fordi støtten fra dere betyr bare så utrolig mye for meg. Men håper dere får en super dag. Start dagen med et stort smil sånn som meg, så kan jeg love deg at det kommer til å gjøre en stor forskjell på resten av dagen.

  Facebook siden min HER!
  Instagram siden min HER!
 • 24

  Det må være merkelig, vanskelig, rart eller jeg vet egentlig ikke helt hvilket ord jeg skal bruke. Det å plutselig se at jeg er så "frisk", glad, lykkelig, full av energi, smiler og snakker som en foss igjen. Jeg klarer på en måte ikke helt å se fra min families ståsted hvordan disse årene har vært. Jeg har vært så syk at hodet mitt ikke fungerte som det skulle. En dag i livet mitt på det tyngste kunne føles som en måned. Tiden gikk så sakte, så er det mye jeg ikke husker. Eller kanskje ikke vil huske fordi det var så tungt for meg. Disse årene har jo ikke bare vært tunge for meg, men også for alle rundt meg. Jeg kan ikke helt forestille meg hvordan dette har vært for min mamma, pappa, søsken, familie, mine nærmeste venner og alle de som står meg nært. Det å måtte se en person de elsker over alt på jord sulte seg selv nesten til døde, og bli tynnere og tynnere, helt til hun måtte få intravenøs næring. Så å prøve å ta overdose etter overdose, fordi hun ikke ville leve. Jeg vet jo hvor jævlig dette var for meg, men hva med alle de rundt meg?   

  Jeg får ofte høre at jeg ikke må tenke på det, at det er noe som gjør vondt verre for meg selv. Men hvordan kan jeg ikke tenke på det? Jeg skjønner ikke hvordan de tankene ikke skal gå igjennom hodet mitt på den måten de gjør. Dette er nok et av de vanskeligste innlegg jeg noen gang har skrevet, fordi dette er ikke bare mine følelser, tanker, opplevelser og historie, men hvordan de jeg elsker mest har opplevd det at jeg har vært så syk som det jeg har vært. Min egen familie sier at de nesten ikke kjenner meg igjen om dagen, fordi jeg plutselig har klart å snu et helvete om til noe godt. Jeg klarte å finne noe å kjempe for, finne lykken og ikke minst begynne å elske meg selv igjen. Jeg tror ikke man klarer å elske noen andre om man ikke elsker seg selv. Det høres kanskje rart ut for noen, men for meg så føler jeg ikke at jeg har elsket de jeg burde elske. Jeg hatet meg selv, jeg hatet alt med meg selv så mye at jeg bare ville dø. Jeg trodde det faktisk var det beste for dem rundt meg om jeg bare tok mitt eget liv. 

  Jeg trodde helt oppriktig at om jeg ikke hadde vært her, så hadde livet deres blitt bedre. Da hadde de sluppet den syke jenta, jenta som var ok på utsiden, men som var død på innsiden. Jeg var helt sikker på at dette skulle bli min siste nyttårsaften, fordi den dagen i året er så tung for meg. Det å se at alle rundt meg feirer det året som har gått, alt de har fått til, alt de har klart, mens jeg følte meg så mislykket over at jeg ikke hadde klart noen ting. Jeg trodde ikke at jeg kom til å klare det en gang til. Så slo det meg, at den eneste som kan gjøre en endring er meg selv. Hele min sykdom sitter i hodet. Ja, jeg har arr på utsiden etter overgrepet, og det er noe jeg aldri kommer til å bli kvitt. Det er merker jeg må leve med resten av livet. Men det var på innsiden jeg følte at jeg bare døde mer og mer for hver dag som gikk. Jeg trodde ikke at dette skulle gjøre meg sterkere, se på livet på en annen måte og bare det å sette pris på alt rundt meg.

  Ja, jeg hadde helt fint klart meg uten disse årene og alt som har skjedd. Men når jeg tenker over det, så har det gjort meg sterkere. Jeg hadde ikke vært den personen jeg er i dag om jeg ikke hadde gått igjennom det. Jeg hadde aldri startet denne bloggen, eller blitt den gode personen jeg føler jeg har blitt nå om jeg skal være helt ærlig. Dette har vært utrolig tungt for alle, men jeg velger å tro på noen kloke ord jeg ble fortalt da jeg var veldig syk. Nemlig det at du ikke kan finne deg selv, før du mister deg selv. Jeg føler for første gang i livet mitt så er det en mening med alt. Jeg vet jeg vil hjelpe andre, noe som er min viktigste grunn for at jeg blogger om min historie. Jeg håper bare at tiden leger alle sår. Også når det kommer til de rundt meg. At de kan legge fra seg det å se på meg som en pasient som alltid må bli passet på, og heller se på meg som en datter, en søster, en bestevenn.

  Jeg vet dette er noe som kommer til å ta tid for alle, spesielt meg selv. Jeg kan ikke fikse alle forhold på en dag. Jeg må ta litt etter litt. Jeg vet at jeg skal klare det til slutt, jeg må bare ikke presse meg for hardt. Det er jeg ikke sterk nok til enda. Men jeg velger å tro at tid leger alle sår. Jeg håper bare alle de rundt meg kan tro og håpe på det samme.

 • 32

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God morgen alle mine herlige lesere. Denne dagen kunne ikke startet bedre. Jeg våknet med er stort smil og bare var så uthvilt. Allerede klokken 8 i dag skinte sola, noe som bare gjør meg enda mer lykkelig. Jeg trengte denne helgen, for å bare slappe helt av. Noen ganger så er det så godt for kroppen. Selv om jeg har gjort en del små ting i helgen, så har jeg får det meste slappet helt av. Dagen i går var jo bare helt nydelig. Altså det været og varmen som var i går, gjorde meg bare så glad. Jeg som er så lykkelig fra før av. Blir jo bare enda mer lykkelig av sola. Det gjør noe ekstra med deg, som jeg ikke føler jeg har kjent på en del år. Nå er jeg bare kjempe klar for en ny uke, med masse nye muligheter. Jeg har en del planer for denne uken, så det gleder jeg meg til. Jeg skal fokusere en del på trening, mat og behandling denne uken. Men uten om det skal jeg bare kose meg med masse andre koselig planer. Men jeg må jo alltid fokusere på nye mål, for å komme meg videre i min egen kamp. Men det er utrolig viktig å ikke legge for mye press på meg selv, heller gå små skritt frem. Så jeg slipper å plutselig gå rett på veggen igjen. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  I dag skal jeg opp til farmor og farfar. Vi skal drikke litt kaffe og kanskje handle litt. Men farfar skal til frisøren i dag, så det skal jeg bli med på. Slik at farmor får slappet av og slipper å stresse med det. Derfor jeg alltid stiller opp på alt farfar skal. Jeg har jo tid til det, så det å kunne hjelpe dem, er utrolig viktig for meg. Jeg har faktisk funnet ut at jeg setter opp min egen timeplan etter jeg har fått dem sin. Så jeg prioriterer alltid dem først, så legger jeg opp mine eggene planer etter det. Så hver søndag drar jeg alltid hjem til dem, for å bare ta en kaffe og sitte å prate. Men da får jeg også se på timeplanen for dem den kommende uken . Slik at jeg får lagt inn alle farfar sine timer/planer han skal på, så jeg får stilt opp på det. Senere i dag blir det trening. Herregud som jeg gleder meg, jeg har jo hatt treningsfri både lørdag og søndag. Så nå kjenner jeg at det kribler i kroppen av energi som må ut. Så det skal bli så deilig å få tatt en skikkelig treningsøkt i kveld. Men det er viktig å la kroppen hvile, derfor jeg alltid legger inn to hvile dager fra trening i uken. Men nå skal jeg runde av. Lage meg litt lunsj, for å så komme meg opp til farmor og farfar. Så blogges vi mer senere i dag. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Men jeg må jo ønske alle mine fine lesere en kjempe fin dag. Håper dere har en like bra start på uken som meg. Husk at nå er det en ny uke med masse nye muligheter, så gjør denne uken bedre enn den som var!

  Facebook siden min HER!
  Instagram siden min HER!
 • 54

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Det er nok flere av dere som har fått med dere, at jeg har hatt en del hemmelige prosjekter på gang. Men nå kan jeg endelig dele et av dem med dere, nemlig en liten sniktitt på min hemmelige modelljobb. Hvor dere skal få se noen av bildene som har blitt tatt. Jeg har nemlig gått inn i et samarbeid med BELLAMII. Som nå kommer ut med en helt utrolig fin kolleksjon med kjoler. Både ballkjoler, brudekjoler og finkjoler. Jeg står modell for dem, i alle de nye kjolene de skal selge. Noe jeg syns er kjempe gøy. Tror jeg aldri har følt meg mer som en prinsesse  og så fin som det jeg gjorde i disse kjolene. Kvaliteten og passformen er bare helt perfekt. Jeg er enda ikke ferdig med å ta bilder, men må dessverre vente litt før jeg kan fortsette med dette hemmelige prosjektet. Men siden de har fått hjemmesiden sin oppe å gå nå, så fikk jeg lov til å dele en liten smakebit med dere i dag. Så her får dere se litt av bildene som har blitt tatt, gleder meg til å vise dere resten senere.

  Hva syns du om kjolene og bildene som har blitt tatt, er ikke disse kjolene bare så fine?

  Besøk hjemme siden til Bellamii HER!
  Ta dere gjerne en titt på instagram kontoen dems HER!
   
 • 30

  I dag har jeg så lyst til å gi dere noen små tips. For hvordan man kan leve sunt og billig. Man lærer utrolig mye når man flytter ut for seg selv. Å for oss som bare er to, så har vi funnet de perfekte løsningene på akkurat dette. Fordi det er så mange matvarer man kan spare mye penger på, om man bare tenker litt over det. Det er også enkle matvarer som holder seg bedre i fryseren, så da kan man like gjere kjøpe fryste produkter. Som både er billigere og lengere varighet. Siden vi kun bor to stykker her hjemme. Har vi funnet ut at det vi får ikke til å spise opp så mye som andre gjør, som blir sammen med en stor familie. Så i dag vil jeg gj dere mine beste tips. Til sunn mat, men også billigere mat.  

  - Fryste grønnsaker - 

  Disse posene er jo bare helt geniale. Spør du meg, syns jeg disse er blitt litt undervurdert. For de smaker utrolig godt, selvom de er fryste. Vi kjøper alltid inn mange poser på en gang. Slik at vi alltid har et lite "lager" liggende i fryseren. Det gjør det enkler for oss å spise sunt, å at vi ikke kaster så mye grønnsaker. Fordi grønnsaker som er ferske, holder seg ikke så lenge i kjøleskapet etter du har begynt å skjære i dem eller åpnet pakken. Derfor er jo bare disse posene et kjempe smart tips. Det koster ikke mer en 13-20 kr for en pakke. Så dette er jo utrolig billig. Så går det så fort å tilberede. Bare koke opp litt vann i vannkoker, hell det over de fryste grønnsakene, la der stå i tre minutter. Så har du et hav med grønnsaker til din middag. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  - Havregryn - 

  Dette er jo både billig og super sunt. Så kan det brukes til så utrolig mye. Her må man bare bruke litt fantasi, så åpner det seg plutselig et hav av muligheter. Alt i fra brød, rundstykker, grøt, muffins, pannekaker og masse mer. Her kan man jo både bruke havregrynet sånn som det er. Eller kjøre det med en stavmikser eller kjøkkenmaskin, slik at du får havremel. Om jeg ikke tar helt feil, koster det vell bare rundt 15 kr for en pakke med havregryn. Så her ja man spare mye penger på sunn mat. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  - Billig egg - 

  Vet ikke om dette bare er meg? Men for meg så er egg et egg. Det har ikke noe å si hvilket merke det er, for de smaker jo likt uansett. Jeg fikk meg faktisk ganske stort sjokk når jeg så prisforskjellen på de ulike eggene som butikkene selger. Så her kan man spare mye penger i lengden. Kanskje bare 10-30 kr ser lite ut akkurat der å da. Men vist du tenker på det lange løp, at du sparer de kroene hver uke, så blir det ganske mye penger i løpet av et år. Jeg går alltid for det billigste alternativet, som regel er butikken sik eget merke. Egg kan også brukes til alt mulig. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  - Hvilken butikk du handler på - 

  Man skulle kanskje ikke tro at det hadde så mye å si som det faktisk har. Det er så stor pris forskjell fra de forskjellige butikkene vi har her i Norge. På de standar varene. Rema 1000 og Coop Extra, er helt klart butikkene du burde handle på. Om du vil spare penger på alt du handler, av de standar matvarene. Bare en melk, brød, pasta, grønnsaker og mye annet. Er varer du kan spare flere kroner på, bare ved å handle på riktig butikk. Jeg hadde er lite morsomt prosjekt med meg selv, før jeg skulle dele dette innlegget med dere. Så jeg sammenlignet priser på standar varer. Fra Rema 1000 og Meny, å her er det faktisk penger å spare på absolutt alt av varene. 

   

  - Ekstra tips for å spare penger - 

  Så må jeg jo selvfølgelig slenge med et lite ekstra tips. Nemlig appen du kan laste inn på mobilen din, som heter Mattilbud. Denne appen har jeg tipset dere om for lenge siden. Men tenkte å nevne det igjen, fordi den er bare så genial. Den får opp kundeavisen til alle butikkene hver uke. Så du selv kan se hva som er på tilbud, for å så handle der det er billigst. Her finner man også kategorier, som du kan trykke det inn på. Som for eksempel oster. Da kommer det opp alle butikkene som har tilbud på dette, så kan du selv se hvor ser lønner seg å handle inn det den uken.   Noen av disse tipsene du selv bruker eller kanskje du lærte noe nytt? 

  Gjerne del med meg om du har noen gode råd og tips, for å leve sunt og billig? 

 • 30

  Ukens akkurat nå... Nå har jeg vært våken noen timer, fordi jeg la meg tidelig i går. Formen min ble litt dårlig ut over dagen. Så jeg tok det helt med ro i går. Eller jeg var en tur hos mamma, farmor og farfar med ny stekte muffins. En tur på butikken og kjørte søstra mi til en venninne. Men utenom det tok jeg det helt med ro. Så jeg er utrolig uthvilt i dag. Så denne dagen ska jeg får gjort en del ting. Men akkurat nå skal jeg snart til å lage meg litt havregrøt og en kopp kaffe.       

  Ukens opptur... Ja denne uken er det også vanskelig å velge. Fordi jeg syns så å si alle dager har vært en kjempe stor opptur. Men det må nok bli når søstra mi kom hjem. Hun har vært borte i nesten en uke, så det har vært veldig stille her hjemme. Ble så glad når henne kom hjem, for nå slipper jeg å gå å snakke med meg selv. Men hver eneste dag har jeg smilt fra morgen til kveld, så det tyder på en bra uke.  

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Ukens nedtur... Det har vell egentlig ikke vært noen sånn kjempe store nedturer denne uken. Men vist jeg skal si en ting. Så må det nok bli at formen ikke var helt på topp i går, for da føler jeg ikke at jeg får så mye ut av dagen. Men viktig å lytte til kroppen, noe jeg gjorde i går. Å det lønte seg, for i dag er formen på topp igjen.  

  Ukens cravings... Uten tvil de sukkerfri vaniljemuffinsene med sjokoladebiter som jeg lagde i går. Altså disse ble bare så utrolig gode, vist det er lov til å si det selv. Jeg syns nesten at jeg bare blir bedre å bedre til å bake. Som min farmor sa i går, øvelse gjør mester. Men disse må dere bare prøve ut. For disse smaker helt nydelig, er ganske sunne, lavkarbo og sukkerfrie. Fikk du ikke med deg oppskriften på disse, så finner du den HER!

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Ukens latter... Denne uken har det vært så mange lattere fra min siden. Jeg har ledd så mye at jeg har fått vondt i magen, fordi jeg alltid er støl der etter trening. Men jeg tror nok om jeg skal plukke ut en, så må det bli den ene dagen på treningssenteret. Jeg kjører nemelig 3-1 øvelser når det kommer til rumpetrening. Så må jeg økte med 2.5 kg for hver gang. Men hjernene min bare stoppet å fungere, å jeg klarte ikke legge sammen 2.5, 5, 10 og 15 kg vekter. Jeg holdt på å dø av latter av meg selv og det samme gjorde bestekompisen min på treningssenteret. Det var jo bare snakk om små tall, men jeg fikk det bare ikke til hehe. 

  Ukens instagram bilder... jeg delte jo et eget innlegg om dette denne uken. Fordi jeg har begynt å bytte ut hele min instagram. Alle mine gammle bilder skal bort, så det kun skal være nye der. Der er fordi jeg vil fokusere mer på kvaliteten på bildene, så det er mitt fokus nå fremover. For dere som vil følge meg der, så heter jeg Lisarorvik! 

  Ukens serie og sang... Denne uken har jeg blitt helt hekta på paradis hotell. Altså jeg kan avbryte treningen min, før jeg er ferdig. Bare for å rekke hjem til det programmet, nesten litt flaut med bare fakta. Ukens sang denne uken er uten tvil Do It Again av Pia Mia, jeg får bare ikke nok av den sangen om dagen. 

  Ukens favoritt oppskrift... Ja der må jo bare bli de sunne og sukkerfri vaniljepannekakene jeg lagde meg til frokost på fredag. Jeg elsker å lage meg noe ekstra godt til frokost på fredag, pluss at jeg får delt en ny oppskrift med dere da. Disse er utrolig gode, magre og sunne. Så går det ganske fort å lage dem. Men fikk du ikke med deg denne oppskriften, så finner du den HER!

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   
  Ukens gullkorn...
  Pappa - Lisa har du sjekket oljen på bilen din?
  Meg - Olje skal jeg sjekke det?
  Pappa - Ja det må du jo gjøre selv ja Meg - Ops det viste jeg ikke, hvordan gjør jeg det da?
  Pappa - Åh herregud du som har din egen bil å greier, jeg får vell vise deg jeg da så lærer du deg det.
  Meg - Du kjenner meg jeg kommer ikke til å klare å huske dette uansett, men jeg får bli med å se på da hehe. 

   

  Ukens tips... Denne uken kom jeg med et kjempe bra tips til dere. Nemlig min hemmelighet bak hvite tenner. Så kjøpte jeg meg et kjempe bra merke sist, som jeg bare måtte tipse dere om. For det er det beste merket jeg hsr prøvd, å jeg har prøvd mange. Jeg tipser dere også i det innlegget hvor dere får kjøpt dette til 60-80% rabatt. Så vist du ikke fikk med deg dette tipset og innlegget. Så finner du det HER!

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Ukens mest leste innleggg...

  Kjære Nav, jeg vil men kan ikke  

  Ukens leserspørsmål  

  Når passer det å fortelle om en voldtekt? 

 • 34

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  - Molly fra Ginatricot -

  Ja endelig fikk jeg kjøpt meg noen nye bukser. Det er så rart å gå fra å måtte kjøpe bukser på barneavdelingen. For å så kunne handle den miste størrelsen på voksen avdelingen, å nå bruker jeg en størrelse smal. Små fremskritt. Men viser bare at jeg har gjort en stor fremgang. Men mine absolutt favoritt bukser er fra Ginatricot. De heter Molly. Jeg bare elsker hvordan de ser ut, hvordan de er på og hvor behagelige de er å ha på seg. Jeg fant ut at jeg kun hadde en bukse som passet meg, nå som jeg har gått opp en del i vekt. Så jeg måtte invitere i tre nye, for man kan ikke bare ha en bukse. Så det var godt å endelig få gjort. Jeg er super fornøyd med fargene de hadde i butikken nå. Så da kjøpte jeg like så greit tre bukser på en gang.

  Hva er dine favoritt bukser, flere en meg som elsker disse buksene?   

 • 34

  //innlegget inneholder annonselenker.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God lørdags morgen alle mine fine lesere. Her startet dagen for noen timer siden. Min søster og meg tok en veldig rolig fredag i går. Jeg var hos mamma en liten tur for å  så trene i nesten tre timer. Slik at lillebror skulle få leiligheten for seg selv. Fordi han hadde gutta sine her på vors. Så la jeg meg egentlig ganske tidelig i går, noe som er utrolig deilig. For i dag er jeg kjempe uthvilt. Planen for dag i dag. Er en tur opp til mamma, farmor og farfar med ny stekte muffins. Som jeg lagde i stad, var faktisk ferdig med muffinsene allerede kl 08:00. Så det er jo disse godbitene jeg skal dele med dere i dag. For disse ble kjempe gode, jeg er litt inne i en periode med muffins har jeg funnet ut. Så der blir en muffins oppskrift i dag også. I dag ble det vaniljemuffins med sjokoladebiter. Noe som passer meg helt perfekt, for disse smakene sammen er bare kjempe gode.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Dette trenger du til ca 11 stk:  
  2 egg
  50 g havremel
  10 g proteinpulver med vaniljesmak
  1 ts bakepulver
  1 ts vaniljepulver eller vaniljesukker
  120 g mager kesam med vaniljesmak
  Liten svett med skummet melk
  40 g sukkerfri sjokolade
   
  Dette trenger du til glasuren:
   1 pakke Philadelphia light (200 g)
   100 g sukrinmelis 
  1 ts vaniljepulver eller vaniljesykker
  10-20 g sukrin+ 
   
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

  Fremgangsmåte steg for steg:

  1) Start med å lage en kjempe luftige eggedosis av egg og sukrin+. Dette tar litt tid, men er vært vente tiden. Så måler du opp resten av ingrediensene minus skummet melk og sjokoladen. For å tilsette dette, rør godt sammen sånn at alt blander seg til en fin og jevn røre. Så setter du denne bollen til siden, slik at den får svellet. Da blir resultatet mye bedre når du bruker havremel og proteinpulver. 

  2) Så setter du på ovnene på 180 grader. Når ovnene har blitt varm, da har røren fått svellet nok. Da tilsetter du litt skummet melk, rører godt sammen. For å så hakke opp sjokoladen i mindre biter, for å tilsette dette også oppi rørene. Rør godt sammen for å så helle over røren i 11 formen. 

  3) Steks i ca 15-17 minutter. Avkjøl dem på en rist. Når de avkjølt så kan du begynne på glasuren. Da blander du bare alt sammen, så du går en fin og jevn glasur. Smak deg gjerne litt frem, om hvor søt du vil ha den. Så smører du den ut over muffinsene.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Tips til erstatninger:

  Når det gjelder havremel så kan du fint male dette selv, fra havregryn. Da kjører du bare det i en blender eller mikser, det er billigere. Har du ikke proteinpulver, kan du fint bytte ut dette med mer havremel. Altså 10 g mer havremel, eller annet type mel. Søtningene jeg har brukt her er der jeg anbefaler å bruke i denne oppskriften. Men du kan fint bytte det ut med annet typer, om du selv ønsker det. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Så er klare til å nytes. I dag pyntet jeg veldig enkelt med en sukkerfri sjokoladebit og jordbær. Men her kan man jo bare pynte med dem man selv ønsker. Man trenger heller ikke pynt, for disse er kjempe gode bare sånn som de er. Jeg elsker smaken vanilje og sjokolade sammen, så om du gjør det samme? Så passer disse helt perfekt for deg. Når det gjelder steketiden, så varier dette veldig fra ovn til ovn. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Vil holde dere oppdatert på alle mine sunne oppskrifter, som jeg deler her på bloggen. Kan du like min facebook side, der poster jeg alle mine nyeste oppskrifter, den finner du her -> FACEBOOK-LISA

  Har du laget dette før eller kunne tenkt deg å prøve denne oppskriften, så ikke dette godt ut?

 • 22

  LISARORVIK -

  Heter jeg på instagram for dere som vil følge meg der. Som kanskje noen av dere har fått med dere, så driver jeg å bytter ut hele instagramen min. Altså alle de gammle bildene skal bort. Grunnen for det er at jeg ikke syns kvaliteten var bra nok, så det ee det jeg fokuserer på nå. Men gjerne følg meg der for dere som vil det. Jeg legger også ut en del bilder der, som ikke kommer på bloggen. Så det får dere med dere om dere følger meg der. 

 • 32

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God fredags morgen alle mine herlige lesere. Ja her startet dagen med et stort smil. Dagen i går var kjempe bra, selv om formen ikke var helt på topp. Så fikk jeg både trent noen timer og gjort alt det jeg skulle. Så kom min søster hjem i går. Noe som gjorde meg enda mer glad, for henne har jo vært borte nesten en uke nå. Så det å komme hjem til noen på kvelden, gjorde meg bare så glad. Jeg er allerede i full gang med både vasking, støvsuging, tørke støv og rydde hele leiligheten. Noe jeg gjør hver fredag. Men i dag må jeg gjøre det ekstra nøye, for lillebror skal ha et vors her hjemme i kveld men gutta sine. Siden min søster jobber kveld og jeg skal trene i kveld. Så står leiligheten tom. Så da skal han få låne den, men i dag dere lagde jeg meg en helt nydelig frokost. Jeg elsker å lage meg noe ekstra godt på fredag. Den beste måten å starte helgen på spør dere meg. I dag ble det sunne, luftige og sukkerfri vaniljepannekaker. Så denne oppskriften må jeg bare dele med dere også, får disse ble bare så utrolig gode.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Dette trenger du til ca 1 person:
  25 g havremel
  10 g proteinpulver i smaken vanilje
  1/2 ts bakepulver
  50 g mager kesam med vaniljesmak
  1-2 ts sukrin+
  0.5 dl skummet melk 
  2 eggehviter
   
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

  Fremgangsmåte steg for steg:

  1) Start med å blande alle ingrediensene sammen, minus eggehviten. Rør dette godt sammen, slik at du får en fin og jevn røre. Smak deg gjerne litt frem når det kommer til sukrin+. Hvor søt du ønsker selv å ha dine pannekaker. Så setter du den bollen til side, slik at røren for svellet litt.

  2) Så finner du frem en ny bolle, for å stivpiske eggehviten i den. Så vender du det inn i den andre bollen med røra. Vend det forsiktig inn. Fordi du vil bevare mesteparten av luften, det er det som gjør de luftige og gir volum. Så steker du dem i middels varme i en panne. Avkjøl dem på en rist.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Tips til erstatninger:

  Du kan fint bytte ut proteinpulveret med mer havremel. Altså erstatte 10 g proteinpulver med 10 g mer havremel. Men da ville jeg kanskje brukte litt vaniljesukker eller vaniljepulver, for å få frem smaken av vanilje. Du kan også bruke alt annet av søtningsmiddel. Men jeg personlig er veldig glad i sukrin+, det gir en god konsistens og smaker veldig søtt og godt.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Så er de klare til å nytes. Jeg toppet mine med litt mager kesam med smaken vanilje, som dere kan se på bilde. Så brukte jeg litt friske bær på toppen. Bare for å få det lille ekstra, men det må man ikke. For disse smaker gode alene, men jeg syns alt smaker bedre og friskere med litt bær til. Disse er veldig lette å lage og går kjempe fort. Ønsker du å lage til flere enn en person. Så dobler du bare oppskriften, da får du mer røre og flere pannekaker. Men jeg lager bare til meg selv, derfor oppskriften er ment for en person. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  → Vil holde dere oppdatert på alle mine sunne oppskrifter, som jeg deler her på bloggen. Kan du like min facebook side, der poster jeg alle mine nyeste oppskrifter, den finner du her -> FACEBOOK-LISA

  → Kunne du tenkt deg å prøve denne oppskriften, så ikke dette godt ut?

 • 32

  Noen ganger tror jeg alle trenger å høre disse ordene, du er bra nok. Jeg tror, eller jeg vet det er altfor lett å glemme disse ordene i en hektisk hverdag. Jeg har funnet ut at min måte hjelpe andre på, er via denne bloggen. Jeg hadde lenge hatt et ønske om å studere noe innenfor psykisk helse for å kunne hjelpe andre som trengte hjelp. Så fikk mine behandlere øynene mine litt opp. For det er sant som de sier, at hadde jeg begynt å jobbe med dette nå som jeg er frisk, så ville jeg jo møtt person etter person som trenger hjelp. Mange hadde kanskje opplevd noe, eller flere av tingene jeg selv har opplevd. Kort fortalt, så hadde jeg blitt påminnet min egen fortid hver dag. Det tror jeg aldri jeg kommer til å bli sterk nok til. Eller sterk nok blir kanskje feil å si. For jeg har vel allerede bevist for meg selv at jeg er utrolig sterk, selv om jeg kanskje ikke tror det hadde hjulpet meg videre i livet. Min måte å hjelpe andre der ute er via denne bloggen.

  For kan jeg klare min kamp, så kan du også. Jeg vil være et forbilde, noe jeg for første gang føler at jeg kan være nå som jeg er såpass frisk som det jeg er. Jeg ønsker å fokusere på dette med å spre glede, hjelpe andre og vise at man ikke skal skamme seg over det å slite psykisk eller være annerledes. Du er bra nok akkurat som du er. Dette gjelder ikke bare oss som sliter eller er annerledes. Det gjelder absolutt alle. Alle er bra nok, og det er viktig at man kan si de ordene til seg selv. For de ordene er så lett å glemme, noe jeg skjønner godt. Jeg synes det er utrolig viktig å bare sette seg ned noe ganger og være stolt av seg selv over det man har klart å oppnå her i livet. Ja vi alle er forskjellige. Noen kan være kjempestolt av å ha utdannet seg til lege, mens andre kan være kjempestolt av å bare klare å komme seg ut døren den ene dagen i uken. Skjønner dere? 

  Ja, vi forskjellige. Det er jo det som gjør oss alle unike på hver vår måte.  Det er viktig å ikke skal sammenligne seg med alle andre rundt oss. Det er ikke noen vits i å bruke tid og energi på det. Hvorfor har ikke jeg den jobben? Hvorfor går ikke jeg på det studie som kommer til å gi den beste jobben? Hvorfor ser ikke jeg ut som henne? Slike spørsmål og tanker må vi bare få bort fra hodet. Det å alltid skal sammenligne seg med andre, gjør deg egentlig ikke noe godt. Det er en ting å se opp til andre, men vi trenger alle her i verden. Vi trenger de som blogger, jobber på McDonalds, studerer for å bli advokat osv. Vi trenger alle. Det er det som gjør at verden går rundt. Dette gjør oss unike. Det er viktig å fokusere på hva du selv vil, hva du selv drømmer om. Du må ikke passe inn i dette "perfekte" livet. For det er ingen ting som heter det perfekte livet. Så gjør heller som meg.

  Ikke bry deg om hva alle andre synes, mener eller forventer av deg. Finn din greie her i livet, dine mål, dine drømmer, ikke alle andre sine drømmer og mål. For det er ikke det som kommer til å gjøre deg lykkelig til slutt. Gjør som meg, vær stolt av deg selv for den du er. Hver eneste dag starter jeg dagen med et stort smil, etterfulgt av at jeg forteller meg selv at jeg er bra nok akkurat som jeg er. Bare det å starte dagen slik har forandret meg til en positiv person som ser på livet på en annen måte. Jeg er stolt av meg selv og elsker meg selv. Bare gi det en sjanse. Jeg tror at når dette kan hjelpe meg så mye, så kan det også hjelpe deg. Vi må bli flinkere til å gi litt mer faen i dette "perfekte" livet. Alle er perfekte på sin måte. Så gjør deg selv og andre en stor tjeneste, si til deg selv at du er bra nok, for det er du!

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 • 30

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God morgen alle mine herlige lesere. Her startet dagen med et alt for stort smil etterfulgt av en stor kopp kaffe. En perfekt start på dagen spør du meg. Dagen i går ble litt kaos for meg. Fordi jeg hadde klart å huske feil tid farfar skulle til behandling, noe som jeg aldri gjør. Ble nesten litt skuffet over meg selv, men heldigvis klarte vi å få fikset det. Så vi fikk flyttet timen hans til litt senere. Men vi tok det bare med smil og latter. Så  etter den dro vi hjem til farmor, spiste lunsj og drakk kaffe. Så hjalp jeg henne med litt husarbeid og ukes handlet for dem. Så jeg var sammen med dem i veldig mange timer i går. Så var det bare å komme seg hjem for å spise middag, så avgårde på trening. Hadde en kjempe bra økt i går. Trente i mange timer og en hard økt. Pluss litt snakking da, hehe. Sånn går det når man har fått seg så mange venner der. Men det syns jeg bare er kjempe koselig. Jeg elsker å snakke og trene. Det gjør meg glad og lykkelig, vist jeg kan si det slik. Det er så rart, men jeg smiler og ler fra morgen til kveld. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Jeg hadde en utrolig interessant samtale i går, på treningssenteret. Jeg gjorde en øvelse sammen med en mann som er litt eldre. Så ble det snakket mye. Så kom det opp at jeg hadde anoreksia, å kjempet min store kamp da. Så svarte han at det "viste" jeg eller han hadde trodd det da. Han husker så godt den jenta som kom på treningssenteret i sommer. Som bare så ned i baken, ikke snakket med noen og var veldig tynn. Mens nå strålte jeg, snakker med alle, sikker på meg selv osv. Det var utrolig fascinerende at han hadde merker den store forskjellen. En person som ikke kjenner meg om dere skjønner. Det sier vell bare sitt om hvor stor forandring jeg har hatt den siste tiden. Jeg må jo si jeg ble utrolig glad, for det er jo slik jeg føler det selv. Det er gøy og gir meg så mye motivasjon til å forsette. Ingenting kan stoppe meg nå, for denne kampen min skal jeg vinne. Jeg skal aldri la en sykdom, bestemme over hvordan jeg har det. Den jenta jeg er nå. Skal jeg kjempe for, å bare ikke la noen eller noe ta i fra meg. Men nå skal jeg runde av, for å lage meg litt lunsj. Jobbe noen timer, så opp en tur til farmor og farfar. Så trene i kveld, så blogges vi mer senere i dag. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Men jeg må jo ønske alle mine fine lesere en kjempe fin dag. Aldri la noen stoppe deg for dine drømmer og mål her i livet, får du kan klare alt du selv vil. Jeg skal klare min kamp, derfor vet jeg at alle dere der ute kan klare det samme!

  Facebook siden min HER!
  Instagram siden min HER!  
 • 32

  Jeg vet ikke helt hvor jeg skal starte dette innlegget. Jeg er lei meg, sint, forbanna og skuffet. Jeg skjønner bare ikke hvordan det er mulig å behandle andre mennesker på denne måten. Tror de virkelig at jeg ønsker å sitte i denne situasjonen og måtte leve på Nav? Jeg skammer meg, hater å skrive om det, fordi jeg ikke ønsker å ha det slik. I en alder av snart 23 år hadde jeg aldri trodd at jeg skulle gå på Nav. Hadde noen sagt dette til den unge jenta som begynte å jobbe da hun var 13 år hadde jeg aldri trodd på det. Jeg kan ikke noe for at jeg ble syk på den måte jeg ble. Jeg ba aldri om å bli voldtatt, banket, skadet og få livet ødelagt. Jeg har opplevd mye dritt i livet mitt, mye mer enn hva en person egentlig skal måtte gå igjennom, eller måtte oppleve i det hele tatt. Jeg har alltid klart å kjempe meg igjennom det, men til slutt sa det bare stopp. Kroppen min klarte ikke mere, den sluttet å fungere. Det er faktisk begrensinger på hvor mye en person kan klare å takle før livet sier stopp.

  Det var det det gjorde for meg. Jeg begynte å jobbe allerede som 13-åring. Igjennom hele ungdomskolen og videregående jobbet jeg flere kvelder i uken pluss i helgene. Jeg har blitt opplært til at man skal jobbe for sine egne penger, at penger ikke vokser på trær. Jeg reflekterer alltid, og tenker på den andre siden av saken. Jeg prøver å se saken fra den andre siden. Det har jeg også prøvd med denne saken. Og ja, jeg kan skjønne det. En jente på 22 år, ser frisk ut, godt trent, pent sminket, langt hår. Det er lett å bare se på utsiden. Men hvem vet hva som er på innsiden, hvilket helvete jeg har gått igjennom? Det er dette jeg mener med at man aldri skal dømme en person etter hvordan de ser ut, eller hvordan de går kledd osv. Jeg liker ordtaket, aldri døm en bok etter coveret før du har lest den. Litt sånn tenker jeg også med meg selv. 

  Jeg komme aldri til å glemme mitt første møte med Nav. Jeg har aldri følt meg så liten, for å si det rett ut. På den tiden var jeg så syk at hodet mitt ikke fungerte. Ingen ting fungerte som det skulle med min kropp fordi jeg var så underernært. Så jeg trodde det var helt naturlig, at det var slik det skulle være. Jeg begynte å gråte på møtet og jeg gråt hele veien hjem. Det var første og siste gang jeg dro på et slik møte alene. Hver gang jeg får en innkallelse fra Nav får jeg en klump i halsen. Jeg blir rett og slett dårlig bare av tanken. Nå må jeg alltid ha med meg enten mamma eller pappa. Jeg er så redd for å føle meg overkjørt på den måten igjen. Men er det virkelig sånn det skal være? Har jeg ikke nok å streve med i livet mitt fra før av? Det siste jeg trenger er dette. For nok er nok. Jeg hadde en telefonsamtale på fredag som endte opp i gråt, frustrasjon og en forbannet Lisa. Jeg ringte mamma, som ble om mulig enda mere lei seg enn meg. 

  Ja, jeg vet at det er mange som går på Nav som ikke burde gå der, som faktisk ikke trenger det. Det er tung å si det, men det er bare ren fakta. Det de personene ikke er klar over, er at for oss som ikke har noen annet valg, som ikke kan jobbe fordi vi er for syke, så går det faktisk ut over oss. Jeg sier ikke at man må ha den samme grunnen som meg. Jeg mener de som faktisk kunne ha jobbet, men som ikke gidder eller orker. De som har god helse, både psykisk og fyskisk, som kan jobbe men som ikke gjør det. Slike ødelegger for oss som ikke har noen annet valg. Jeg håper og tror at folk kan få øynene litt opp når det gjelder dette. For det er en ting å ikke ha et valg fordi man sliter såpass enten fysisk eller psykisk, enn for de som ikke orker og gidder. Det er altfor lett å dømme alle som går der. Det man ser på utsiden trenger ikke ha noe med hvordan man faktisk har det. Det er tungt for meg å dele alt dette med dere, men jeg tror ikke jeg er alene om å føle og tenke slik.

 • 18

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God morgen alle mine herlige lesere. Her startet dagen igjen med et stort smil. Vet ikke hvor lenge jeg har startet med den setningen, men det er jo bare et utrolig godt tegn. Alt gikk kjempe bra i går. Jeg hadde så mye energi og overskudd, at jeg dro en tur til mamma for å ta en kaffe med henne. Vi ble sittende å snakke i nesten to timer. Noe som er litt typisk oss. Men det er alltid like koselig. Så var det bare rett hjem, hive i seg litt middag. For å så komme meg på trening, hadde en kjempe bra økt i går. Merker fremgang for hver uke som går, noe som er kjempe gøy. I dag skal jeg hjelpe farfar og farfar en del. Så dagen min går for det meste til dem i dag. Vi skal til legen og ukes handle. Så jeg har satt av dagen til dem, men det er jo bare koselig. Elsker å kan hjelpe andre, å spesielt dem. Det gjør meg glad, fordi de blir så glade for det. Så blir det trening i kveld. Så denne dagen kommer til å gå fort.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Men over til overskriften. I dag har jeg så lyst til å gi dere et lite tips, dette er ikke sponset bare sånn at det sakt. Men jeg har lastet inn en app på telefonen som heter LetsDeal. Det er en app som selger alt du kan tenke deg, men bare til alt i fra 30-80% rabatt. Så her kan man spare mye penger. Jeg kjøper alltid whitening strip, fra den appen. Men denne gangen kom jeg over et kjempe bra merke. Faktisk de beste stripsene jeg har prøvd. Å jeg har prøvd mange merker. Det jeg liker med disse, er at det er så enkelt å bruke. Du fester bare på en strips på tennene oppe og nede, lar dem sitte i ca 30 minutter. Så tar man dem av, for å så pusse tennene. Det går utrolig fort, jeg gjør det alltid når jeg sminker meg. For da tenker man ikke over at man har dem på. Eller når jeg gjør husarbeid. Men merket ELITE SMILE, var bare så utrolig bra. Derfor må jeg jo tipse dere om dette. Anbefaler å laste inn den appen, for jeg kjøpte disse med 70% rabatt. Jeg følte for først gang at jeg fikk resultater etter bare en runde med disse. I tillegg får du med mange pakker med strips.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Har du prøvd dette merket før, eller har et annet merke å anbefale som jeg burde teste? 

  Facebook siden min HER!
  Instagram siden min HER!  
 • 20

  Utrolig fine bilder. Tar du dem selv, eller har du andre som hjelper deg?

  Først tusen takk. Jeg tar for det meste mine egne bilder selv med et kamerastativ og selvutløser. Grunnen til det er at da føler jeg meg mer komfortabel. Jeg får også hjelp av mamma og min kjære søster. Men jeg liker best å ta bildene selv. 

  Ikke for å virke teit, men har du noen gode treningstips? Kanskje du kunne blogget om det? Du har en veldig fin kropp. 

  Om du går inn på kategorien trening her på min blogg, vil du finne mange gode tips. Treningsøkter og program kommer faktisk allerede til uken. Jeg har endelig funnet en person som kan ta litt bilder av forskjellige øvelser jeg gjør, så dette kommer ut neste uke. Gi det litt tid, så kommer denne bloggen til å legge mye fokus på trening og en  sunn livsstil. 

  Hvor er Calvin Klein undertøyet fra?

  Det er kjøpt i Svergie om jeg ikke husker helt feil. Det er min søster som har kjøpt dette, og jeg mener å huske at hun kjøpte det der. Det var litt billigere der. Jeg vet jo at du får tak i dette på Nelly og andre sportsbutikker her i Norge. Sikkert bare å søke det opp på google, så finner du det nok fort.  

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Jeg mener å huske at du blogget mye om Noka-dietten før. Jeg har ikke sett deg blogge om dette på lenge, er det noen spesiell grunn for det? 

  Ja, det er det. Jeg spiste kun Noka middager før, noe som ikke er "vanlig" mat for å si det sånn. Det var den eneste muligheten for å få i meg middag på. Nå har dette vært en av de tingene jeg har jobbet mest med. Nemlig det å spise "vanlig" middag, eller retter sagt, ikke spesialmiddag. Derfor har jeg sluttet med dette, og blogger derfor heller ikke mer om det. Ett av mine mål er å normalisere mine matvaner mest mulig. Det vil si ikke mere spesialmat. 

  Hva var det som gjorde at du bestemte deg for å ikke bytte bloggplatform? 

  Jeg vurderte dette veldig nøye, før jeg til slutt bestemte meg for å dele dette med dere også, for å se hva dere lesere syntes om akkurat dette. Da kom det frem at mange av dere husker meg og finner meg via blogg, noe som da hadde gjort at jeg hadde mistet mange lesere. Jeg har blitt utrolig glad i blogg.no. Det føles litt som mitt hjem, om jeg kan si det sik. Dere leser betyr så mye for meg, så valget ble veldig enkelt når 99% av dere ikke ønsket at jeg skulle bytte. 

  Hvor kommer den svarte genseren med utringning fra? 

  Den er faktisk fra H&M. Jeg kjøpte den i fjor, så vet ikke om det ennå finnes i butikken. Jeg kjøpte min i London, men min søster har den samme kjøpt her i Norge. Dra innom en stor H&M. Da er det større sannsynlighet for at de kankje har den ennå. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Hvordan får du motivasjon til å trene? Jeg syns det er så tung å komme seg på trening for å så skulle trene og presse seg selv? 

  Jeg har alltid vært veldig målbevisst. Når jeg først har bestemt meg for noe, så gjennomfører jeg det så godt som alltid. Jeg erfarte hvor mye jeg fikk tilbake fra trening, så det ble på en måte min "medisin" om jeg kan si det slik. Jeg tror det er viktig å finne ut hva som passer deg best. Så har jeg lært meg at uansett hvor sliten eller umotivert du er før trening, så blir man alltid mer motivert bare man kommer seg på trening. Da går det litt av seg selv. 

  Jeg har fått med meg at du har veldig mange brødre, hva syns de om at du blogger? 

  Som jeg har nevnt tidligere så støtter alle i min familie meg 100%. Jeg vet ikke om alle brødrene mine leser bloggen. Har vel fått høre at det ikke er en "gutteting" det å lese blogger. Så jeg vet ikke hvem av dem som leser eller ikke. Alt jeg vet er at de er stolte av meg, og støtter meg. Det er det viktigste for meg. 

  Har du signert noen modellkontrakter? 

  Nei, det har jeg ikke gjort ennå. Eller, jeg har jo et samarbeid som ikke er offisielt ennå, så jeg kan vel egentlig svare både ja og nei på dette. Dette er noe jeg gleder meg til å kunne dele med dere, men jeg må bare holde det hemmelig litt lengre. Dere skal få vite alt med en gang jeg kan dele. Så bare vær litt mere tålmodig, så får dere vite alt.  Har du noe du lurer på, er det bare å legge igjen en kommentar. Så tar jeg det med i neste ukens leserspørsmål, så får du et utfyllende svar på det du måtte lure på! 

 • 24

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God morgen alle mine fantastiske lesere. Ja her startet dagen med et stort smil. Jeg hadde en kjempe bra treningsøkt i går, noe jeg ikke hadde trodd. Etter helgens festligheter trodde jeg at mandags økta ikke skulle bli så bra. Men det var den, noe som føles så godt. Beste starten på uken. Dagen i går ble ikke helt som planlagt. Fordi jeg hadde glemt jeg skulle til legen. Så det ble lege time, så møtte jeg mamma og pappa for å ta en kaffe. Noe som var kjempe koselig. Jeg var hos legen for å ta masse prøver, for å følge med på hvordan kroppen min har det på innsiden. Selv om jeg føler meg helt på topp om dagen.  Skal legene likevel følge med på alt som skjer på innsiden, noe som er utrolig bra. I dag er der klar for behandling. Noe jeg faktisk gleder meg til. Det er som jeg sier, men riktig innstilt kan man klare alt. Derfor er det innstillingen jeg alltid kjører nå om dagen. Så dette kommer til å gå kjempe bra. Så blir det trening i kveld, det hjelper alltid for å sove bedre etter noen timer med behandling.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Denne uken har jeg bestemt meg for å gjøre en del små ting/mål, for meg selv. Slik at denne uken skal bli bedre, å de punktene vil jeg dele med dere. Jeg har begynt å sette opp litt punker for meg selv, hver mandag. Punkter jeg skal jobbe mot og følge for uken. Rett og slett for å gjøre det bedre for meg selv. 

  • Jeg skal starte hver dag med et stort smil. For starter du dagen med et stort smil, så gjør det resten av dagen din så mye bedre. 
  • Jeg skal fokusere på meg selv. Jobbe mer med meg selv, finne ut hvem det er jeg er og vil være. Jeg er i et spesielt sted i livet, så det er en del tanker som svirrer rundt i hodet. 
  • Jeg skal spise alle måltidene mine. Ikke noe mindre kun mer om det skal skje en endring. Jeg skal ikke la sykdommen bestemme mer om hva jeg skal spise. 
  • Jeg skal kun fokusere på det positive. For det gjør livet mitt så mye bedre. Tenker man positivt så blir også livet det. 
  • Jeg skal trene, stå opp tidlig og få mye ut av dagene mine. Fordi rutiner må til for at jeg skal ha det bra. Så det er også et stort fokus for meg denne uken. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Men jeg må jo ønske dere en kjempe fin dag, setter du opp sånne punker? Dere får jo ønske meg lykke til i dag, men dette kommer til å gå kjempe bra. 

  Facebook siden min HER!
  Instagram siden min HER!  
 • 18

  Dette er alltid det store spørsmålet. Når er riktig tidspunkt å fortelle noen om et overgrep? Jeg tror dette er en av de største grunnene for at jeg sliter med å finne kjærligheten. Jeg vet aldri når det passer å fortelle en slik ting. I mitt hode så vil jeg fortelle det fra dag en. Ikke fordi jeg tror det er best, men fordi da vet de det fra starten. Jeg vet at det kan være tungt for et annet menneske å bære, og at det menneske ser på deg annerledes. Jeg er alltid like redd for å miste noen med en gang de får vite om alt i min bagasje. Og det er ikke akkurat lite bagasje det er snakk om heller. Alle mennesker reagerer forskjellig, og det er det som skremmer meg mest. At man aldri vet. Kommer denne personen til å forlate meg? Droppe meg, eller bare ikke klare alt det som følger med meg? På en måte er jeg jo sterkere, friskere og takler mine egne problemer selv. Jeg trenger ikke en som skal gå i mine sko, men en som heller kan være der for å støtte.  

  Jeg tror, eller jeg vet at dette er noe som skremmer meg mest. Fordi jeg allerede mistet en gutt jeg var utrolig glad i etter overgrepet. Det ble rett og slett for mye for ham å takle. Det forstår jeg, fordi jeg forandret meg. Jeg var ikke lenger den Lisa han ble kjent med. Jeg var ikke klar over det selv, for alt skjedde egentlig uten at jeg selv valnøtter det, og jeg så det heller ikke den gangen. Men nå ser jeg det, og forstår det på en måte. Det er så sårt å miste noen du bryr deg så mye om, når du allerede har det så vondt fra før. Men når jeg selv ikke egentlig skjønte at jeg hadde det vondt, og latet som om alt var bra, gjorde jeg bare vondt verre. Det å skulle dra en person ned sammen med meg, var noe jeg overhodet ikke hadde lyst til. Jeg gråt og gråt, men jeg ser jo nå at det var for det beste for begge to, om jeg kan si det på den måten. Nå som jeg kan se hele bildet med andre øyne, er jeg den jenta som ikke skjønte selv hvor vondt hun hadde det.

  Jeg ser jo så mye mer nå enn det jeg gjorde før. Jeg ser nå hvordan jeg forandret meg, hvilken person jeg ble. Eller, jeg var ikke en person, jeg var bare en jente som strålte på utsiden, men sakte med sikker døde på innsiden. Det er rart, vondt og sårt å snakke om. Men det er den tunge sannheten, og dette er noe jeg først har klart å se i ettertid. Jeg sitter alltid igjen med det store spørsmålet, skal man fortelle, burde man fortelle? Jeg har ikke noen fasit på det. Jeg vet faktisk ikke hva som er riktig og ikke. På den ene siden vet jeg at alt er bedre når det kommer fra min egen munn enn at man får høre det av noen andre. Men så er den delen av meg som er livredd. Livredd for hvordan noen skal reagere. Blir jeg forlatt igjen, fordi jeg kommer med for mye bagasje? Jeg klarer egentlig for først gang på alle disse årene å se det fra den andre siden også, ikke bare min egen. Nå klarer jeg å sette meg inn i andres situasjon. At om noen hadde fortalt meg en slik historie, hvordan ville jeg selv reagert når jeg aldri har vært borti noe slikt før?

  Det er mange tanker som svirrer rundt i hodet mitt. Om dette med kjærlighet. For det er jo verdens beste følelse. Men kan også være verdens verste. Jeg har opplevd litt av alt. Vært borti mye rart, noe som gjorde meg vondt både psykisk og fysisk. Jeg har også vært borti mye godt. Jeg vet jo at kjærlighet kan gi deg så utrolig mye, og den følelsen er så bra. Etter mitt siste seriøse forhold fikk jeg virkelig øynene mine opp. Jeg har blitt meg misbrukt, såret og sittet igjen med arr på både utsiden og innsiden. Jeg skjønner ikke hvordan en person kan si, jeg elsker deg, for så å gjøre deg så vondt. Det å elske noen har nok en annen betydning for meg enn for mange andre. Når de ordene kommer ut fra min munn, da skal man ta det til seg. For det skjer utrolig skjeldent.

  Jeg vet både dere lesere, venner og familie spør meg, når kommer det en ny gutt Lisa? Jeg har bare smilt av det. Sannheten er at det kommer når jeg er klar for det. Når det er en gutt som virkelig åpner mine øyne, da tror jeg også at jeg kan åpne meg på nytt. Prøve på nytt. For det er viktig å ikke dømme alle bare fordi noen har gjort deg vondt. Det betyr ikke at alle andre kommer til å gjøre det samme. Jeg prøver heller å tenke at nå som jeg har opplevd så mye vondt, så må da det vel være min tur for å slippe det igjen. Det er den innstillingen jeg må ha, og det er den tanken som kommer til å gjøre at jeg tør å satse igjen. Ja, jeg kommer nok til å bruke lengre tid på å åpne meg og kjenne på kjærlighet igjen. Jeg vet bare at den dagen det skjer, så kommer det til å være verdt det.

 • 28

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God mandags morgen alle mine fine lesere. Jeg glemte helt av bloggen i går jeg. Fikk besøk, så derfor kom det ikke noen flere innlegg fra meg. Men nå er alt oppe å går igjen som vanlig. Jeg har bare hatt en så utrolig fin helg, jeg har stor kost meg. Kjente jeg trengte en slik helg. Sammen med de som gir meg så mye glede. Men nå er jeg så klar for en ny uke, med masse nye muligheter. Denne uken skal bli enda bedre enn sist uke. Formen og humøret er på topp. Akkurat slik jeg liker å starte en ny uke. I dag er planene å dra en tur opp til farmor og farfar. Siden jeg ikke har fått vært hos dem på noen dager. Så det gleder jeg meg til. Tenkte å kjøpe med blomster og wienerbrød til dem. Da blir de nok ekstra glade. Ellers er planene å få trent i kveld. Kjenner jeg klør i fingrende, siden jeg har hatt både lørdag og søndag fri fra trening. Så nå har jeg så mye motivasjon.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Denne uken skal jeg fokusere en del på dette med å bli enda flinkere til å varier når det kommer til trening. Jeg skal prøve å få inn nye øvelser, for å gi kroppen litt nye måter å bli brukt på. Jeg tror det er viktig med variasjon. For å få de beste resultatene, så det skal jeg fokusere på denne uken. Jeg skal også fokusere på å variere mer når det kommer til bloggen. Jeg har så mange planer for denne uken, når det kommer til bloggen. Så dere har mye å glede dere til. Det skjer også noe kjempe stort og spennende denne uken. Men det er enda en hemmelighet, men jeg skal selvfølgelig dele den med dere. Men en gang jeg kan gjøre det. Men akkurat nå må jeg bare holde det hemmelig litt til. Alt jeg kan si er at dette er utrolig stort for både meg selv og bloggen. Så jeg gleder meg til dette, har gjort deg lenge nå. Men nå skal jeg runde av, for å lage meg litt frokost. For jeg har sovet mye lengere enn jeg pleier i dag. Så blogges vi mer senere i dag. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Vil ønske dere alle en kjempe fin dag, håper dere har en like bra start på uken som meg. Husk at det er nye uke, med masse nye muligheter.

  Facebook siden min HER!
  Instagram siden min HER!  
 • 29

  Ukens akurat nå... Nå har jeg nesten akkurat stått opp. Er litt sliten etter i går. Men humøret er på topp, er faktisk ikke fyllesyk. Bare litt sliten. Men det er lov. Dagens planer er bare å slappe helt av, for å lade opp til en ny uke. Denne uken skjer det mye spennende for meg og bloggen, så dere må bare følge med.  

  Ukens latter... Denne burde jeg jo egentlig ha skrevet sist uke. Men det glemte jeg, men vi hadde besøk av pappa. Så skulle jeg dra på trening. Så vi dro samtidig. Så klarer jeg å så å si kaste mobilen min i hjerntrappen. Pappa snur seg å ser på meg og sier. Er det rart du ofte ikke har mobil. Du har hatt den i to dager, å allerede klart å kaste den i trappen. Jeg døde av latter. Pappa sier Lisa du vet du er veldig klomsete, jeg bare svarer jeg kan jo ikke noe for det, det er bare slik jeg er hehe.    

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Ukens opptur... Hvordan skal jeg velge? Samme problem som sist uke. For denne uken, har det vært opptur etter opptur. Men det var kjempe gøy at nettavisen delte innlegget mitt, for å så se hvor mange som leste det. Så har jeg hatt så mange oppturer på trening og i liver mitt ellers. Men det var utrolig koselig hos min bestevenninne i går. Jeg smilte og lo hele kvelden, jeg var litt tredje hjulet på vogna. Men det er jeg som regel alltid, hehe men jeg har hatt en kjempe fin uke. 

  Ukens cravings... Denne er ikke så vanskelig. Helt klar proteinkuler som er både sukkerfri og med sjokoladesmak. Altså disse er så gode. Jeg lager disse flere ganger i uken, fordi jeg er en sjokolade person. Keg elsker sjokolade + at dette er en utrolig smart måte for å få seg mer protein på. Så denne burde dere prøve. Fikk du ikke med deg oppskfiten? Så finner du den HER

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   
  Ukens gullkorn...
  Min søster kommer løpe opp trappen kl 08:00.
  Søster - Lisa hvorfor vekket du meg ikke? Nå har jeg forover meg.
  Lisa - Jammen hvordan skulle jeg vite det da?
  Søster - Jeg sa jo det til deg i går, at jeg skulle ta halv 8 toget.
  Lisa - Ops det fikk jeg ikke med meg, du kjenner jo meg. Får aldri med meg tider og slike ting. Uten at noen ikke sier det flere ganger, enn gang holder ikke for det lille hodet mitt.  
  Søster - Det er bare så typisk deg, du svarer ja men ikke får med deg hva jeg egentlig sier hehe.
   

  Ukens nedtur... At min søster har dratt på jobbreise noen dager. Så nå blir det litt mer stille her hjemme noen dager. Men et godt tegn når dette er ukens nedtur. Det betyr bare at jeg har hatt en kjempe bra uke. Men savner alltid min søster når hun reiser. Blir litt sånn når det er kun henne og meg som bor sammen.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Ukens flause... Altså på torsdag kunne bare alt som kunne gå galt gå galt. Jeg mistet bankkortet mitt, mistet farfar i butikken. Ja altså den lista er så lang. Så fant jeg en video på Facebook som bare var som morsom, før jeg skulle på trening. Jeg klarte bare ikke slutte å le, så jeg var i litt for godt humør når jeg kom på trening. Det første som skjer er at jeg krasjer hode/øyet på et tau. Som syntes utrolig godt, jeg late som ingen ting. Så sier kompisen min, Lisa alle så det der. Jeg bare ler, så klarer jeg søren meg å tryne over en benk rett etter. Altså er det mulig? Ja for meg er det vist det. 

  Ukens bloggtips... Denne uken kom det endelig ut et nytt innlegg med bloggtips. Denne gangen fokuserte jeg på enkle med smarte tips. Som jeg selv nesten akkurat har lært. Som jeg alltid sier, man lærer av sine egene feil. Men jeg lar dere heller lære av mine ting, så derfor deler jeg slike innlegg med dere ofte. Men fikk du ikke med deg disse smarte tipsene, så finner du de HER

  Ukens sang og serie... Denne ukens sang må nesten bli luremus remix av Morgan Sulele. Nesten litt flaut å si det, men jeg har blitt helt hekta. Klarer ikke slutte å høre på den, den gir meg så god steming. Ukens serie må jo bli paradis hotell. Dette er jo nesten også litt flaut, men jeg må bare se på det. Syns denne sesongen er kjempe bra, min søster og meg dør av latter. 

  Ukens favoritt oppskrift... Det må jo bli de magre og sukkerfri karamell fudge med havsalt. Disse smaker utrolig godt, ganske lette å lage med få ingredienser. Man må bare ha litt tålmodighet. Men disser smaker bare helt nydelig, så er de ganske lavkarbo. Her kan man kose seg med flere enn en, med god samvittighet. Fikk du ikke med deg denne oppskriften, så finner du den HER

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Ukens mest leste innlegg...

  Over 11 000 lesere i går  

  Jeg er i Nettavisen 

   Kjære russ, en voldtekt kan skje alle 

 • 30

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God lørdag alle mine fine lesere. Håper dere har hatt en like god start på dagen som meg. Jeg våknet med et stort smil. Her startet dagen for en del timer siden, jeg la meg nemlig tidelig i går. Noe som var utrolig deilig. Jeg våknet i dag til en ny vasket, ryddet og støvsugd leiligheten. Noe som er uteolig deilig, jeg hadde nemlig ukens vask av leiligheten i går. Jeg hadde en utrolig bra treningsøkt i går, noe som gjorde at jeg har sovet så godt i natt. I dag skal jeg til min besteveninne Charlotte. Noe jeg gleder meg utrolig mye til, for nå er det lenge siden jeg har sett henne. Men over til hva dette innlegget egentlig skal handle om. Nemlig magre og sukkerfri karamell fudge med havsalt. Jeg syns karamell fudg smaker utrolig godt. Så derfor ville jeg prøve å lage de på en litt annen måte denne gangen. Men å toppe dem med litt havsalt. Noe som ble kjempe godt, der ble både søtt og salt i munnen på en gang.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Dette trenger du:
  1 boks Vikingmelk
  3 ss fibersirup gold
  80 g sukrin gold
  En liten klype havsalt (se tips lengere nede)
   
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

  Fremgangsmåte steg for steg:

  1) Start med å måle opp alle ingredisene minus salt. Oppi en skål som tåler varme. Så setter du den inn i microen i 5 minutter, så rører du. Så inn igjen i to minutter, så røre igjen. Slik holder du på helt til du ser du har fått en tykk karamell. Det tar litt tid, så her må man bare smøre seg med litt tolmodighet. Men det går mye raskere enn å skal koke dette opp i en kjele. Pass på at det ikke koker over i microen, for der klarte jeg å gjøre. Så jeg mistet en del av karmellen. 

  2) Når du ser at den har blitt tykk og er en karamell. Rører du kjempe godt, for å så helle alt over i en liten boks med bakepapir. Så drysser du over litt havsalt. For å så sette dem inn i kjøleskapet. Der skal den stå noen timer, slik at den blir stiv. Så er der bare å ta den ut av formen. Skjære den opp i så mange biter du ønsker.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Ekstra tips:

  Når jeg sier en klype salt, så mener jeg veldig lite salt. Jeg måtte nemlig lage mine på nytt. Fordi jeg klarte å bruke for mye salt. Så her må man passe litt på, for det kan fort bli litt for mye. Da ødelegger der dessverre smaken, så heller litt for liten enn for mye. Om jeg kan si det sånn. Men det gir en kjempe god smak og det lille ekstra syns jeg når man bruker riktig mengde med havsalt. Du kan også maldonsalt eller annet type salt. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Så er de klare for å nytes. Disse holder seg godt i kjøleskapet noen dager. En jeg liker å oppbevare dem i en kakeboks. Fordi vist ikke kan de bli litt tørre rundt. Vist du vil oppbevare dem noen dager i kjøleskapet. Jeg syns disse er utrolig gode. Ja det tar litt tid, men det er så absolutt vært det. Vist du spør meg. Disse er utrolig magre og lavkarbo. Dere vil nok få enda flere biter en meg, siden jeg klarte å koke over en del av karamellen. Ønsker du mindre biter, er det bare å halvere oppskriften.  

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  → Vil holde dere oppdatert på alle mine sunne oppskrifter, som jeg deler her på bloggen. Kan du like min facebook side, der poster jeg alle mine nyeste oppskrifter, den finner du her -> FACEBOOK-LISA

  → Kunne du tenkt deg å prøve denne oppskriften, så ikke dette godt ut?

 • 34

  //innlegget inneholder annonselenker. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God fredag alle mine herlige lesere. Ja her startet dagen for en del timer siden. Men jeg våknet med et store smil og utrolig uthvilt. Jeg sovnet rett etter paradis hotell i går. Var veldig sliten når jeg kom hjem fra trening. Det ble ikke noe photoshoot på meg i går, fordi farmor og farfar trengte meg. Så jeg stilte heller opp for dem, for å utsette shooten til neste uke. I går hadde jeg en sånn dag hvor jeg var så klumsete. Altså jeg skjønner ikke hvordan det er mulig, men heldigvis tar jeg alt med et stort smil og latter. Men i dag dere vil jeg dele en oppskrift med dere. Jeg har delt en lignende oppskrift før. Men nå føler jeg at den har blitt enda bedre. Dette er faktisk noe jeg lager meg hele tiden, fordi jeg alltid har disse kulene liggende i kjøleskapet. De er perfekte når du har lyst på noe utrolig godt, men samtidig vil få i deg litt protein i løpet av dagen. Jeg velger å lage 22 litt større kuler, men du kan lage enda flere små eller omvendt. Det gjør du som du selv ønsker. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Dette trenger du til ca 22 protinkuler:
  4 ss firbersirup 
  50 g proteinpulver i smaken sjokolade
  1-2 ts kakao (kommer an på hvor sterk sjokoladesmak du ønsker)
  1/2 ss sukrin+ 
  Ca 40-60 g sukkerfri sjokolade
   
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

  Fremgangsmåte steg for steg:

  1) Start med å legge et bakepapir på benken og et på en tallerkenen. Så starter du med å blande alt det tørre sammen, altså proteinpulver, sukrinmelis, kakao og sukrin+. Rør dette godt sammen med en gaffel, sik at alt blader seg godt. Så finner du frem en kjele, måler opp firbersirup. Setter på planeten og rører til begynner å boble. Ta av platen for å helle oppi blandingen du har mikset sammen i skålen, 

  2) Rør godt rundt, så alt blander seg. Slik at det blir en deig. Ta deigen ut av kjelen og over på et bakepapir på benken. Gjør hendene dine fuktig, for å så kna deigen litt sammen. Lag den så til en lang pølse, for å så dele den opp i ønsket biter. Jeg bruker alltid å lage rundt 22 litt større kuler. Så ruller du kulene. Her er det smart å være litt fuktig på hendene, det gjør det mye lettere å rulle dem.

  3) Legger kulene på tallerkenen. Så inn i kjøleskapet i ca 30 minutter. Så er de bare å smelte sjokoladen, dyppe alle kulene. Så sette dem tilbake i kjøleskapet, til sjokoladetrekket har stivnet.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Tips til erstatninger:

  Du kan fint bruke er proteinpulver med annen smak. Men da anbefaler jeg enten vanilje eller nøytral smak, men for meg er det med sjokoladesmak helt klart en favoritt. Du kan også bytte ut søtningen med andre sukkerfri søtninger. Men jeg syns at det blir best resultatet av å bruke sukrinmelis og sukrin+. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Så er de klare til å nytes. Disse holder seg godt noen dager. Et tips er at du kan oppbevare disse i både kjøleskapet og i skapet. Jeg å bytte på hvor jeg har dem. For har du dem i kjøleskapet blir de blitt mer "harde" og mer tygge motstand. Mens oppbevarer du dem i skapet, blir de mer myke om dere skjønner. Så her er de bare å finne ut hva det er du selv liker best. Jeg bytter på hele tiden. Men disse smaker bare så utrolig godt, så er det en utrolig fin måte å få i seg protein på.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  → Vil holde dere oppdatert på alle mine sunne oppskrifter, som jeg deler her på bloggen. Kan du like min facebook side, der poster jeg alle mine nyeste oppskrifter, den finner du her -> FACEBOOK-LISA

  → Har du laget dette før eller kunne tenkt deg å prøve denne oppskriften, så ikke dette godt ut?

 • 35

  Jeg sa at jeg skulle skrive et eget innlegg om alt som skjedde i går. Jeg fikk en telefon ganske tidlig på morgenen i går fra et ukjent nr. Så smart som jeg er så la jeg på, fordi jeg trodde det var en telefonselger. Så får jeg en melding rett etter hvor det står at det er en dame som er redaktør for nettavisen som prøver å få tak i Lisa bak bloggen Lisarorvik. De hadde blitt tipset om et innlegg fra meg. Jeg ringte opp med en gang. Da kom det frem at det var noen som hadde sendt inn mitt innlegg til dem. De mente det var så bra og at det burde nå ut til flere. Jeg fikk høre at det var noe av det beste jeg har skrevet. Jeg ble bare så utrolig glad. Akkurat dette innlegget har jeg jobbet med i flere dager. Jeg har gått inn og ut, skrevet litt, slettet litt, lagt til litt og jobbet i flere dager. Dere kjenner dere sikkert igjen på dette med å jobbe hardt med et innlegg. Så det at akkurat det innlegget ble delt av nettavisen i går var bare utrolig viktig for meg.  

  Jeg trodde først de bare skulle dele det fra sin Facebook side hvor de har en egen side der de deler forskjellige blogginnlegg. Men de ville dele det fra sin avis, altså sin hjemmeside. Så det var noe nytt for meg. Men herregud så mange som har lest dette innlegget. Jeg er nesten litt i sjokk, for å si det rett ut. Men det var jo det som var meningen med dette innlegget. Målet var å nå ut til flest mulig, og det må jeg jo innse at jeg har klart. Selv om det er vanskelig for meg å dele så personlige ting, har jeg på en måte fått så mye tilbake for det. Om min historie når ut til noen av de som er russ i år, så har jeg nådd mitt mål. Bare det å få jenter og gutter til å tenke seg litt mere om, og skjønne at dette faktisk kan skje deg også, så kanskje vi slipper så mange av disse sakene dette året. Vi må stå sammen for å få fokus på dette temaet. 

  For meg personlig er det utrolig bra at en så stor nettavis valgte å dele det. Ikke fordi jeg får stor trafikk på min blogg, men det at det faktisk kan hjelpe noen andre der ute. Det siste jeg vil her i verden, er at en annen jente må gå igjennom det samme som meg. For det er ikke et liv noen vil leve, tro meg, jeg ville jo ikke leve det selv. Så det at mine ord kanskje kan hjelpe noen der ute er det som viktigst for meg. Det har vært mitt største mål med denne bloggen fra dag en. Jeg har jo også jobbet mye for å få frem at dette med at psykiske lidelser ikke er noe å skamme seg over. Det er greit å slite psykisk. Man er ikke er alene om det. Jeg føler det er altfor mye snakk om hvilken farge på smoothien jeg drakk til frokost i dag på den fine restauranten, eller alle timene hos frisøren. Ja, det å ha en blandet blogg er positivt, men vi må prøve å få perspektiv på hva det er som er viktig her i verden, hva som kan hjelpe andre. Dette er viktig for meg iallefall. 

  Jeg tenker at alle stemmer teller, uansett hvor mange eller få lesere du har, så betyr alle sin stemme noe, og det er opp til deg hvordan du bruker den. Jeg håper og tror at jeg kanskje kan hjelpe andre der ute. Det er mitt store mål. I går gikk jeg egentlig rundt og var litt urolig. Jeg er klar over at med så mange og flere lesere, så følger også netthat med. Det sier jo seg selv, at jo flere som leser din blogg, jo flere meninger er det der ute. Du er mere utsatt for det. Jeg hadde nesten ikke tid til å sitte foran min pc i går, så jeg fikk ikke fulgt med hva som kom inn av kommentarer. Men fy søren så heldig jeg er, for jeg fikk ikke en eneste negativ kommentar. Det må jeg bare si tusen takk for. Det viser nok hvor viktig dette innlegget var for mange. Jeg tror faktisk dette kan åpne øynene til mange der ute.Få fokus på det å passe enda bedre på seg selv og de rundt seg. 

  Fikk du ikke med deg innlegget på Nettavisen i går, kan du lese det HER!

 • 56

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God morgen alle mine herlige lesere. Her startet dagen som vanlig med et stort smil etter fulgt av en stor kopp kaffe. Jeg våknet før kl 06:00 i dag. Men det har blitt en litt vane sak for meg inder siste. Føler jeg får mye ut av dagen, pluss at jeg ikke trenger så alt for mye søvn. Kroppen og hjernen min fungere jo nesten bedre når jeg de mellom 5-6 timer med søvn. Sånn har jeg alltid vært, før jeg ble syk da. Men nå er jeg inne i så gode rutiner. I går skjedde det utrolig mye for meg. Jeg hadde over 11 000 lesere og over 10 000 unike lesere. Noe som er helt sykt. Aldri før hatt så mange lesere. Det gjorde at jeg kom på plass 11 på topplisten. Så høyt oppe har jeg aldri vært før, så det er utrolig gøy. Men tenkte jeg heller kan skrive om det i et eget innlegg i kveld. Men jeg var jo hos legene med farfar. Det gikk bra men også ikke så bra. Det er trist å si det, men han har dessverre ikke alderen på sin side. Når man er 93 år, hatt alt for mange hjerneslag de siste årene. Så setter det et stort spor på kroppen.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Jeg var veldig sliten i går, selv om humøret var på topp hele dagen. Så kunne jeg kjenne at det skjedde veldig mye. Så tiden gikk sånn akkurat opp i går, så følte nesten jeg stresset hele dagen. Jeg er en person som hater å ikke ha god tid. Så når tiden går sånn akkurat opp, så blir jeg veldig stresset. Men en ting jeg fant ut i går. Er det at jeg alltid setter de menneskene jeg bryr meg om først. De er de viktigste i mitt liv og de jeg må stille opp for. Jeg hadde en utrolig bra treningsøkt i går. Noe jeg ikke hadde trodd, når jeg kom gjespende inn på senteret. Men jeg fikk gjennomført, den tyngste økten jeg har i løpet av uken i går. Så godt å være ferdig med den hehe. Så var det rett hjem, for å se på paradis med min søster. Så sovnet vi begge nesten rett etter det var ferdig. Vi hadde begge en lang dag i går, så du kan godt si at vi var veldig sliten. Men i dag er en ny dag. Jeg vet faktisk ikke helt hva der blir til i dag, planene er at jeg skal på en hemmelig fotoshoot. Men jeg må bare se hva farfar og farmor trenger med til i dag først, for de kommer før alt annet. Men nå skal jeg runde av, så blogges vi mer senere i dag! 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Men håper dere jo at dere ha en like bra start på dag som meg. Har du noen gang opplevd å ha så mange lesere en dag og havnet så høyt på topplisten?   

  Facebook siden min HER!
  Instagram siden min HER!  
 • 24

  Jeg har slitt altfor lenge selv, og levd et liv som ikke var et liv. Jeg ga opp håpet om meg selv. Jeg trodde for å være helt ærlig at jeg aldri skulle bli bedre, ha lyse dager eller leve lenge nok til å oppnå noen av mine drømmer. Men nå som jeg har klart å snu dette helvete, tror jeg flere kan klare det samme. Derfor ville jeg lage et innlegget om akkurat dette, og prøve å gi mine beste tips og råd. For jeg tror det er mange der ute som sliter, og som kanskje trenger akkurat disse rådene, for selv å bli bedre. 

  Rutiner - Det å få inn gode rutiner i din hverdag kan være nøkkelen for å komme deg videre. Bare en sånn ting som å stå opp til en normal tid. Jeg står alltid opp før kl 08:00, selv om jeg ikke trenger det egentlig, men det er snakk om å prøve å ha så "normale" rutiner som vanlig. Det gjør at dagene dine blir lettere. Det er nok ikke lett i starten, men jeg kan love dere at når dere først får en god rutine, så kommer dere til å se det store bildet. Rutiner er viktige. Bare en sånn ting som å dra i butikken, gjøre noe på dagen, kan utgjøre en kjempestor forskjell. 

  Endre tankemønster - Her må man gå inn i sitt eget hodet. Tenker du kun negativt, blir alt negativt også. Klarer du derimot å tenke positivt, så blir mye postitivt. Det gjør dagen lettere for deg. Har man riktig innstilling, kan man få til alt. Det er noe jeg virkelig har erfart selv. Jeg har klart å endre min egen tankegang, og kvittet meg med de negative tankene. 

  Akseptere at man er syk - Dette punktet kan være vanskelig, men for å få hjelp og klare å komme videre, må man først akseptere at man er syk. Man trenger ikke skrike det høyt til hele verden, men bare det å akseptere det for deg selv, og kanskje dele det med dine nærmeste kan være det lille som trengs. For hvordan skal man jobbe med et problem, om man selv ikke innser at man har et problem? Det er nesten umulig. Så aksepter det, for det er absolutt ingenting å skulle skjule for noen. Du er like mye verdt som alle andre, uansett om du sliter eller ikke. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Finne noe å kjempe for - Her må man gå litt inn i seg selv igjen, og finne en grunn for hvorfor man kjemper. Man trenger en grunn. Det har ikke så mye å si hva den grunnen er, bare det er en god nok grunn for deg, om jeg kan si det slik. Det er viktig å ha en grunn til å kjempe for seg selv. For det er det som kommer til å drive deg videre, gi deg et håp og vise at det finnes lys i tunnelen. Så bruk litt tid på det, gå inn i deg selv for så å finne en god nok grunn for å kjempe. 

  Vær stolt av det du får til - Dette punktet er lett å glemme noen ganger, nemlig det å være stolt av deg selv for hva du får til. Jeg har selv lett for å glemme dette. Jeg har fokusert altfor mye på at jeg ikke oppnår det samme som alle andre rundt meg. Den tanken måtte jeg bare legge fra meg, og heller være stolt av det jeg selv klarte. Mine mål er noe helt annet enn de som er hundre prosent frisk. Det at bestevennen din kanskje akkurat har fullført studie, så har kanskje du akkurat klart å vinne over frykten bare av å komme deg ut døren. Det er dette jeg mener med å ikke samenligne seg med andre. Vi har alle forskjellige mål, og alle mål man når kan man være stolt av.

  Aldri gi opp - Sist men ikke minst, du må aldri gi opp. Aldri gi opp deg selv, for det er dessverre bare deg selv som kan kjempe din kamp. Ja, du kan få hjelp og støtte av andre rundt deg, men det er faktisk kun deg selv som kan kjempe din kamp. På de tyngste dagene, der det virker som om at livet er for tungt til å leve, så må man ikke gi opp. Det kommer bedre dager. Man må bare være klar over at det kommer gode og dårlige dager. Ha det alltid i bakhodet at du ikke skal gi opp. Ta det fra en som har prøvd å ta sitt eget liv flere ganger. Livet var så vondt. Jeg hadde det så vondt at jeg ikke ville leve. Men ditt liv er like mye verdt som andre sitt. Aldri gjør de samme feilene som meg. Kjemp din kamp, bygg deg sterkere av det. Fordi det er disse periodene som gjør at man virkelig får smake på livet. Det er også disse periodene som kan gjør deg spesiell og sterk.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Har du noen gode tips eller råd jeg ikke har tatt med, så del dem gjerne med meg?

  Facebook siden min HER!
  Instagram siden min HER!  
 • 28

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God morgen alle mine fine lesere. Tusen takk for alle tilbake melinger på innlegget mitt i går. Det fikk meg virkelig til å tenke over ting. Nå har jeg tatt en beslutning, jeg blir her på blogg.no. Det er så sant det alle dere sier. At det er mitt valg. Men jeg risikerer å miste mange av dere fine lesere, som har stått med min side og støttet meg igjennom min tyngste periode i livet. Jeg har egentlig ikke ord for å beskrive hvor mye det betyr for meg. På mine mørkeste dager, så kunne en fin kommentar fra dere lesere. Gjør dagen min så mye bedre. Jeg har blitt så glad i dere, om jeg kan si det på den måten. Jeg vet det høres kanskje litt rart ut. Men jeg er faktisk det. Så etter mye frem og tilbake. Så vil jeg jobbe og bygge denne bloggen enda bedre. Det er noe med dette å varemerket sitt eget navn. Når man hopper frem og tilbake, så føler jeg det bare blir kaos for alle dere lesere. Så nå er valget mitt tatt. Men igjen tusen takk for alt av tilbakemeldinger. Det var noe jeg trengte for å ta den riktig avgjørelsen for meg og min blogg.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  I går var en kjempe bra dag. jeg fikk meg et lite sjokk i går, over hvor langt jeg har kommet med meg selv. Hvor mye annerledes jeg ser på meg selv nå. Enn hva jeg gjorde for bare noen uker siden. Det er en så stor forandring som har skjedd. At jeg faktisk ikke hadde fått med meg hvor stor den var selv. Så det fikk jeg vite i går. Så det gjorde meg utrolig glad og enda mer motivasjon til å fortsette. Jeg hadde også en utrolig bra treningsøkt på kvelden. Så var det rett hjem for å ha pærrakveld med min søster. Det er det min søsken og meg kaller det når vi ser på paradis hotell hehe. Vi alle har godt rundt å sakt pærrakveld pærrakveld, så lenge nå. At det er komisk, det har til og med smitter over på mine foreldre. Ellers i dag så skal jeg bli med farfar til legen. Der blir vi nok en stund, for det er mye på planen denne gangen. Så jeg krysser fingrende for at det går bra. Så skal jeg hjelpe de med litt andre ting også, så trening i kveld. Så der flyr hele dagen. Men nå må jeg komme meg i dusjen, så blogges vi mer senere i dag. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Så i dag får dere ønske min beste farfar lykke til. Men håper dere får en like bra dag som meg. Husk at om dere tenker positivt, så blir ting positivt.  

  Facebook siden min HER!
  Instagram siden min HER!  
 • 32

  Da var det endelig på tide med litt bloggtips igjen. Etterhvert som jeg kommer på forskjellige tips jeg kan dele med dere, skriver jeg dem alltid ned. Nå hadde jeg en del punkter jeg ville dele med dere. Som jeg pleier å si, så lærer man av sine egne feil. Mitt mål med disse innleggene er at dere kan lære av mine feil, så slipper dere å gjøre de samme. Denne gangen fokuserer jeg på små ting, som kan utgjøre en stor forskjell. Dette er tips jeg selv akkurat kom over. Derfor må jeg jo dele disse med dere også. 

  Ta bilder liggende - Dette punktet var noe jeg lærte meg ganske fort men som jeg har helt glemt å dele med dere. Nemlig dette med å ta bilder liggende. Grunnen til det er veldig enkel, det ser bare så mye bedre ut på nesten alle design jeg har sett på andre blogger. Så liggende bilder seg utrolig godt ut. Det er selvfølgelig noen design der stående bilder egner seg bedre, men det må jeg si er sjelden. Jeg føler at liggende bilder ikke bare ser bedre ut, men også utfyller et innlegg mye finere, om dere skjønner hva jeg mener.

  Alltid trykk på knappen forhåndsvisning før du deler et innlegg - Det er knappen helt nederst som står sammen med lagre som utkast, lagre og publiser. Grunner for det er veldig enkel. Du ser hvordan innlegget blir på din blogg. Med ditt eget design, hvordan teksten, overskriften, bilde og alt blir. Dette er veldig smart for dere som tenker på helhet like mye som meg. Her kan man fort finne sine egne små feil, og for hva man kan gjøre bedre før man publiserer det for alle. Jeg bruker alltid dette verktøyet, og anbefaler alle å gjøre det samme. 

  Får du ingen eller få kommentarer på din blogg - Med mindre du er på topp-listen og har flere tusen lesere om dagen, så er det ikke alltid man får kommentarer på sin egen blogg. Her finnes det er løsning, selv for dem med bare noen få lesere. Trikset er utrolig enkelt, du må gi for å få. Jeg prøver alltid å kommentere litt på andre sine blogger. Dette fordi jeg synes det er koselig. Dette gjelder særlig når det kommer til de som skriver kommentarer hos meg. Nøkkelen for å få kommentarer er så enkel som at du må kommentere andre sine blogger. Gjør du det i noen dager, skal jeg love deg at du kommer til å se en stor endring i ditt eget kommentarfelt. Jeg vet dette kan høres litt hardt og brutalt ut, men legger jeg igjen kommentar etter kommentar på en blogg og aldri får noe tilbake, ja da slutter jeg faktisk å kommentere på den bloggen. 

  Du må skille mellom anonyme netttroll og folk som har sin egne meninger - Jeg føler jeg aldri får gitt sterkt nok uttrykk for akkurat dette. Det er så utrolig viktig å se forskjellen på disse to. Du har de som kun kommenterer av hat og negativitet mot deg som person, eller noe du skriver eller et bilde du deler. Slike kommentarer er bare å slette. De skaper bare dårlig stemning, og er rett og slett slemme. Det er noe helt annet å ha sin egen mening. Det må være lov, selv om det ikke alltid er like lett, så må man faktisk tillate sine lesere å ha sine egne meninger. Alle kan ikke alltid være enig med det du skriver og deler. De skal man bare svare hyggelig, og si at du får ha din meningen, noe som er helt greit. Men jeg må også få ha min. Stå på ditt, men vær klar over at folk ikke alltid kommer til å være enig med deg.

  Det er ikke bare er klikk, men et menneske - Denne setningen har virkelig åpnet mine øyne i det siste. Jeg tror det er lett å "glemme" at bak hvert klikk på din blogg, er det faktisk et menneske. Denne setningen er noe jeg har gått og tenkt mye på i det siste. Derfor var det viktig for meg å dele den med dere. For hvert klikk du får på din blogg, er det faktisk et menneske bak. Det er lett å tenke at man vil ha så mange som mulig klikk, men tenker man egentlig over hvor de klikkene kommer fra? Jeg tror det er viktig å ikke være så altfor opptatt av hvor mange klikk man får, men heller fokusere på å holde på de leserne du har og de nye. Jeg føler at det er liten vits i å lage en kjempespennende overskrift som ikke handler noe om innlegget ditt kun for å få noen ekstra klikk den dagen. Disse leserne kommer som oftes ikke tilbake igjen til din blogg.

  Håper du får bruk for noen av disse tipsene eller kanskje du lærte noe nytt? 

 • 56

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God morgen til alle mine nydelige lesere. Håper dere har en like bra start på dagen som meg. Jeg hadde en kjempe fin dag i går, med en knall økt på kvelden. Altså det å ha fri fra trening i helgen, gjør noe ekstra med meg. Det gjør at jeg tar i litt ekstra på den siste økten for uken. Å tar i ekstra mye den første økten, etter pause dagene mine. Så der er et tips til dere alle. Det å gi kroppen to dager fri fra trening, på ras i uken. Kan gi deg like mye motivasjon som det gir meg. Pluss at kroppen din for bygd seg opp igjen, etter du bryter den ned på trening. Så det der er en vinn vinn situasjon. Vært fall for meg, så kanskje det er det for deg også? I dag skal jeg i behandling. Noe jeg gleder meg til. Jeg har funnet ut at alt blir så mye bedre, med riktig innstiling. Sist uke gledet jeg meg før behandling og hadde riktig innstiling. Så ble timene så mye bedre og lettere. Det er jo fortsatt tung for hodet, men på en helt annen måte nå, enn før.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Men over til overskriften. Nå lurer dere sikkert på hva det er som skjer. Dette er en av de tingen jeg måtte holde skjul for dere. Som gjorde at det gikk 1000 tanker igjennom mitt hodet. Jeg ble nemlig kontaktet av en som jobber som manager for nouw.com på torsdag. Fordi de har hatt et øye med min blogg, i lengere tid. De vil at jeg skal bytte over til dem. For å blogge for dem isteden for blogg.no. Jeg må ærlig si at det var en ære å bare bli kontaktet. Men jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre. For jeg er så utrolig glad i denne bloggen min. Jeg er redd for at jeg kan miste mange av dere lesere. Fordi jeg vet mange av dere finner meg igjennom blogg.no.  Jeg har brukt en del av min helg på å tenke på fordeler og ulemper med å bytte. Men jeg har enda ikke bestemt meg for hva jeg skal gjøre enda. Så derfor lurte jeg på hva dere syns om dette? Om det er noen av dere som har noen gode eller dårlige erfaringer med det? For meg så betyr dere lesere så utrolig mye, å jeg vil ikke miste noen av dere. Det er godt å endelig kan dele dette med dere. Fordi jeg hater å ikke kan si alt som skjer til dere, for det er bare ikke sånn person jeg er. Jeg har jo enda ikke tatt noen valg, derfor jeg ville høre med dere først. Kanskje det hjelper meg for å bestemme meg for hva jeg gjør. Men nå skal jeg rundt av. Før dette blir alt for langt, lage meg lunsj og få fikset meg. For å så komme meg av sted, så blogges vi mer senere i dag.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Så dere for ønske meg masse lykke til i dag, så går dette kjempe bra skal dere se. Håper også dere for en utrolig fin dag, husk at det å starte dagen med et smil, kan gjøre dagen din så mye bedre.

  Facebook siden min HER!
  Instagram siden min HER!  
 • 40

  Kjære russ.

  Ikke tenk samme tanke som meg. At en voldtekt, nei det skjer ikke meg. Jeg har vært der dere snart skal være. En russefeiring er en kjempefin og morsom opplevelse. Et minne for livet, som dere så absolutt skal feire. Dere har fullført snart 13 år på skole. Bare det i seg selv fortjener et stort klapp på skulderen. Men jeg vil prøve å nå ut til noen av dere. Om bare en av dere som er russ nå leser dette innlegget, så har jeg oppnådd noe. Om dette innlegget kan få bare noen av dere, eller mange av dere til å forstå og tenke mere over dette temaet, så har jeg nådd mitt mål. Jeg må ta dere med tilbake til 2013. Det er en del år siden, med det var da jeg feiret min russetid. Jeg leste saker på nettet, hørte fra familie, de på skolen og hvor enn jeg gikk, at det skjer mange voldtekter i russetiden. At jeg måtte passe ekstra godt på meg selv, ikke gå alene og alt det der. Ja ja tenkte jeg. Selv om dette har skjedd med mange så kommer jo ikke dette til å skje med meg. Hva er sannsynligheten for det?     

  Så kjære russ. 

  Ta de ordene på alvor. En voldtekt, en kveld kan ødelegge et helt liv. Som det gjorde for meg. Et sår som aldri helt kommer til å gro. Jeg vet nesten ikke helt hvor jeg skal begynne eller hvor jeg skal slutte. Det er så mye jeg vil si for at akkurat du skal slippe å måtte gå igjennom det helvete jeg gjorde. For det er ikke noe jeg vil at skal skje med noen andre der ute. Pass på dere selv, aldri gå alene. Ta de ordene på alvor. Jeg mistet fire år av livet mitt. Jeg mistet meg selv, sluttet å elske meg selv. Jeg ble en person uten følelser og tanker, som bare var i en kropp. Som ikke ville leve. Jeg har prøvd å ta livet mitt flere ganger. Alt for meg ble svart. Jeg ga opp meg selv etter en voldtekt i min russetid. Jeg skriver ikke dette for at noen av dere skal synes synd på meg. Alt jeg ønsker er at dere kanskje skal forstå hvor alvorlig dette er, hvor mye det faktisk kan ødelegge et liv. Ta det fra en som mistet alt. 

  Kjære russ.

  Ikke bare tenk på at det kan skade deg. Men det skader også alle rundt deg. Hvem ønsker å få beskjed om at din datter, søster, bestevenn eller kjæreste har blitt voldtatt? Ingen vil ha den beskjen, ingen vil se noen de bryr seg om gå igjennom dette. Ja, det er selvfølgelig størst påkjennelse for den som må gå igjennom det, men det er også tungt for alle rundt deg. Idet du tar på deg russebuksen, begynner en feiring som du vil huske og bli minnet på resten av livet. Men du er også mye mere utsatt for overgrep. Mest sannsynlig er du beruset hver eneste dag. Det er ikke til å legge skjul på at de som er beruset er mer utsatt for voldtekt. En russebukse er et tegn på alkohol i manges øyne. Mange fordi de selv har vært der, eller de bare vet at man drikker utrolig mye denne perioden. Pass på deg selv. Pass på de rundt deg, stå sammen. Alkohol gjør deg ikke bare mer utsatt for slike ting, men det svekker også din egen dømmekraft. Man tar kanskje valg man ellers ikke ville ha gjort. 

  Så kjære russ, hvordan skal jeg fortelle dere hvor mye det ødela meg? 

  Det å skal forklare kort alt jeg fikk gå igjennom er vanskelig. Det føles nesten umulig, for å si det sånn. Etter overgrepet utviklet jeg anoreksia, depresjon og angst. Jeg isolerte meg selv fra alt og alle. Jeg mistet venner, jeg mistet alt jeg hadde av drømmer. Måten jeg så på meg selv. Jeg hatet meg selv, og jeg hatet alt jeg hadde blitt. Jeg ville ikke leve. Jeg fikk ikke det livet jeg hadde drømt om. Alt ble snudd på hodet, på grunn av en kveld. Fordi jeg ikke tok de ordene på alvor. Dette med at det kan skje hvem som helst. For jeg var så sikker på at dette ikke kunne skje meg. Som jeg nevnte over, hva var sannsynligheten for det? Vel, den var vel større enn jeg trodde. Derfor vil jeg at du skal tenke over det. For det kan faktisk skje akkurat deg. Det er en liten sannsynlighet samtidig som en stor sannsynlighet for at dette kan skje akkurat deg, eller en av dine nærmeste. 

  Kjære russ.

  Ikke tro at en voldtekt ikke kan skje deg. Ikke tenkt den tanken, for før du vet det er det for sent. Ikke skriv i sanger at det er greit å gjøre dette. For det er faen ikke greit. Det ødelegger liv etter liv. Det er så utrolig respektløst å misbruke dette ordet på den måten. Jeg har ikke noe vondt å si om russ eller russefeiring, noe jeg håper dere forstår når dere leser dette. Men det at en russebuss valgte en låt som rettferdiggjør dette gjør meg fly forbanna. De skjønner ikke hvor mye det kan ødelegge et liv. Bare det å si de ordene i en sang, at det er greit å voldta jenter i russetiden. Jeg har ikke ord, jeg vet ikke hva jeg skal føle eller si. Annet enn at jeg blir så forbanna og lei meg. Det ødela mitt liv. Ikke la det ødelegge ditt også. Tenk over mine ord, for jeg deler dette i et håp om at en eller flere der ute skal slippe å måtte gå igjennom det helvete jeg gjorde.

  Gjerne del dette innlegget vidre, sånn at det kan nå ut til flere. Så kanskje vi alle kan gjøre en jobb, for at dette helvete ikke skjer med flere. Det er ikke lenge til en ny russetid. Det siste jeg vil er at en annen person må oppleve dette. 

 • 30

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God morgen alle mine fantastiske lesere. Her startet dagen med et stort smil, formen er også utrolig bra. I går var jeg nemlig ikke helt i form. Vet ikke helt hva som skjedde, men ut over dagen i går. Så ble bare formen min ikke helt bra. Så jeg tok en veldig rolig dag. Var kun på middags besøk hos mamma, med mine søsken. Noe som var kjempe koselig. Men jeg måtte lytte til kroppen, så jeg fikk ikke vært der så lenge. Men i dag er formen på topp igjen. Noe som gjør meg utrolig glad. For da får jeg masse ut av denne dagen. Dagens planer er å ukes handle for min søster og meg. Så skal jeg en tur til farmor og farfar, for å ta en kaffe. Så må jeg nok ukes handle for dem også. Så blir det trening i kveld, noe jeg gleder meg utrolig mye til. For jeg har hatt treningsfri på både lørdag og søndag. Noe kroppen trengte. Men jeg kjenner jeg er veldig klar for en god økt i dag. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Denne uken skjer det mye spennende. Jeg har fått en del tilbud før helgen, som jeg bare må tenke meg litt igjennom. For hva jeg vil eller ikke. Det er så mye som skjer rundt dette med bloggen min i det siste. Så jeg må bare få samlet hodet litt, før jeg tar en beslutning jeg kanskje kommer til å angre på. Eller hopper ut i noe for stort. Som jeg ikke vet om jeg er 100% klar for enda. Så det har flyd 1000 tanker igjennom hodet mitt denne helgen. Jeg vet bare ikke helt hva jeg skal gjøre, for å si det rett ut. Men det finner jeg nok fort ut av. Jeg har værtfall fått helgen til å tenke over alt av tilbud som har kommet nå. Men jeg har enda ikke tatt noen beslutninger. Men det er litt sånn typisk meg. Jeg trenger på en måte flere dager på å tenke igjennom ting, da vet jeg at jeg tar det riktige valgene også. Men nok om det. For jeg kommer til å dele alt dette med dere, med en gang jeg har tatt en beslutning. Nå skal jeg lage meg en god lunsj, havregrøten min som er min faste lunsj om dagen. Så hoppe i dusjen. For å så komme meg avgårde, så blogges vi mer dere i dag.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Men vil jo ønske alle mine fine lesere en kjempe fin dag. Husk at det er ny uke med masse nye muligheter. 

  Facebook siden min HER!
  Instagram siden min HER!  
 • 31

  Jeg lurer på to ting, hvor lenge har du gått til behandling og tok det lang tid før du begynte å føle deg bedre? Skal på min første time hos psykolog nå til uka. 

  Jeg har gått i behandling i nesten fire år nå. Jeg vil vel si at det alltid har hjulpet meg. Jeg hadde et sted jeg kunne snakke åpent om alle mine problemer. Mitt problem var det at jeg ikke var sterk nok. Jeg hadde troen på at jeg skulle klare å bli frisk, men nå som jeg er sterk nok, kan vi endelig jobbe skikkelig med problemet. De siste ukene har behandling hjulpet meg utrolig mye. Jeg tror nøkkelen er å ha riktig innstiling, at du har tro på at det skal hjelpe deg. Masse lykke til, for med riktig innstilling kan man klare alt. 

  Kjempefint design! Er det et du har kjøpt, eller finnes det et gratis oppsett av dette? 

  Tusen takk, så utrolig koselig å høre. Dette er faktisk et gratis design jeg fant på nettet. Det er laget av samme person som laget det jeg hadde sist. Du finner designet gratis HER

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Hvor har du kjøpt den rosa kimono'en på profilbildet? 

  Den er fra wish, jeg får dette spørsmålet hele tiden. Tror jeg betalte rundt 30-40 kr. for den. Det er en app du laster inn på telefonen din, og så er det egentlig bare å søke opp morgenkåpe. Jeg tror du finner den ganske fort. 

  Kan du vise oss ditt treningsprogram? 

  Dette kommer det til å komme masse av, men jeg er ikke helt komfortabel med akkurat dette. Nå kjører jeg et annerledes program enn det jeg gjorde før. Jeg fokuserer på å variere så mye som mulig. Jeg trener halve kroppen annenhver dag. Mandager ben og mage. Tirsdager armer, rygg og legger. Så bytter jeg på. Jeg øker tyngde, og prøver å utfordre meg selv på nesten hver trening. Jeg kommer til å skrive mere om dette snart. 

  Jeg må bare starte med å si at du ser helt fantastisk ut om dagen. Det har du alltid gjort, men nå ser du så frisk og glad ut. Jeg lurer på hva det var som fikk deg til å gjøre en så stor endring? 

  Først tusen takk. Det betyr så mye for meg støtten og alle de fine ordene jeg får fra dere lesere. Det er litt rart å si det, men jeg har blitt så glad i dere lesere. Alle de fine kommentarene jeg får fra dere, går rett til hjertet. Jeg hadde en liten åpenbaring med meg selv etter nyttårsaften. Jeg bare måtte gå inn i meg selv, og jeg fant ut at det er kun meg selv som kan gjøre en stor endring. Jeg har ikke lyst til å feire en nyttårsaften til hvor jeg føler meg mislykket, så det er det som driver meg om dagen. Se hva det har gitt meg tilbake. Plutselig har jeg et liv og føler meg som et helt menneske. Jeg smiler fra morgen til kveld, har energi og overskudd. Jeg har innsett at jeg må kjempe for meg selv. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Jeg har fått utrolig stor respekt for deg, det du har fått til og det du klarer å dele. Hva synes familien og vennen dine om at du deler så mye personlig? Har du opplevd at det slår tilbake på deg på noen måte? 

  Tusen takk for dine fine ord. Igjen, det betyr så utrolig mye for meg. Min familie og venner søtter meg 100%, noe som har gjort at jeg kan fortsette slik jeg gjør. For dem er ikke dette noe nytt. Jeg har alltid vært en veldig åpen og ærlig person som ikke er redd for å vise at livet mitt ikke er perfekt. Jeg føler ikke at bloggen har slått tilbake på meg på noe som helst måte. Ja, jeg kan få en kommentar her og der om hva jeg deler og det at jeg blogger. Men alle mine nærmeste er utrolig stolt av meg, hva jeg har fått til og hva jeg klarer å dele. Det har gjort at de forstår min sykdom og det jeg går igjennom på en helt annen måte enn det de gjorde før.  

  Har det faktisk sånn selv, føler at jeg trener bra og spiser riktig - men vekten står bare stille.. Så vet ikke hva det er jeg må forandre på egentlig? 

  For meg vet jeg at mat er utrolig viktig. Kroppen trenger en viss mengede mat for å kunne trene riktig og bygge muskler. Det er viktig å utfordre seg selv og øke tyngden du løfter. Jeg har også funnet ut at det er viktig å ha hviledager. Selv har jeg det hver lørdag og søndag. Da får kroppen min bygd seg opp igjen. Jeg tror man bare må tørre å gå ut av sin egen komfortsone, presse grenser. Da skal du se at resultatene kommer etterhvert. Men alle kropper er forskjellige, noen får resultater fort, mens andre må jobbe lenge og hardt for det. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Hei, så fin du er og elsker bloggen din. Jeg har 3 spørsmål som jeg lurte på. 

  1) Har du noen tips til bloggen min? 

  Om du går inn på kategorien bloggtips, finner du over 100 bloggtips som jeg har delt over tid. Der finner du alle mine beste tips og råd. Så jeg anbefaler deg å lese litt på de innleggene. Der tror jeg du kan finne svar på så å si alt du lurer på. 

  2) Har du noen ideer til hva slags video jeg kan lage til YouTube kanalen min? 

  Dette føler jeg at er veldig opp til hver enkelt. Akkurat hva man skal lage videoer om og ikke er vanskelig for meg å gi tips om. Personlig liker jeg videoer om alt mulig. Alt fra sminke, innkjøp,  blogger og alt du kan tenke deg egentlig. Jeg tror man bare må finne ut hva man selv liker, for så å kjøre på med det. 

  3) Har du noen ideer til hva jeg kan blogge om? 

  Her kan du også gå inn på kategorien bloggtips. Jeg har delt et innlegg der jeg gir 30 ideer på hva du kan blogge om. Kan linke til det her også, slik at du finner det med en gang. Her deler jeg egentlig bare mange gode tips om man har skrivesperre eller trenger noen nye ideer. Det innlegget finner du HER!

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Er det noe du lurer på til neste ukens leserspørsmål, er det bare å legge igjen en kommentar med det. Så tar jeg det med neste uke!

 • 28

  Ukens akkurat nå... Nå skal jeg snart til å lage meg litt lunsj. Her startet nemlig dagen for en del timer siden. Jeg tok en helt rolig kveld i går, noe som var utrolig deilig. Kroppen og hodet mitt trengte en slik kveld. Nå er jeg så uthvilt får en ny uke. Med masse nye mulighter. Jeg tok meg ogs treningsfri i går, var kun på besøk hos farmor og farfar. Skal ha treningsfri i dag også. Men skal på middag hos masse senere. Ellers skal jeg bare slappe av, slik at jeg er helt uthvilt for en ny uke.        

  Ukens latter... Okei min søster ba meg om å kjøpe med litt smågodt, etter jeg hadde vært å trent. Jeg fikk bilder av alt henne sulle ha. Fordi hun er utrolig sær når det kommer til dette hehe. Det var noen som var å handlet likt som meg, som ikke kunne norsk. Så de spørte meg om så mange spørsmål. Så jeg plukket alt for mye uten å selv vite det. Når jeg kom til kassen fikk jeg helt sjokk over hvor dyrt alt ble til sammen, handlet også andre ting. Så ser jeg på regningen, så har jeg handlet godis for 200kr. Når jeg kom hjem å skulle gi da det søstren min hadde bedt om, som var litt små godt. Knakk vi begge sammen av latter. Jeg smiler bare jeg skriver dette, så komisk syns vi alt dette ble til slutt. Nå har hun værtfall goderi for en god stund hehe. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Ukens opptur... Hvordan skal jeg velge? Jeg føler hver eneste dag har vært en opptur denne uken. Noe som er utrolig bra. Men jeg må s der var utrolig godt å få min søster hjem igjen. Jeg har både savnet henne, men det å komme hjem til noen, ha noen å snakke med. Bare der betyr så mye for meg. Nå slipper jeg å gå å snakke med meg selv hele tiden. Eller det gjør jeg jo hele tiden uansett, men nå er der en som lytter og svarer i ny og ne. Å jeg må jo slenge med at der var en utrolig opptur å endelig få mobil igjen. Nå har jeg gått nesten fire uker uten, så det var på tide. 

  Ukens cravings... Uten tvil de sukkerfri sjokolademuffinsene jeg lagde på lørdag. Med jordbærfyll og sjokolade forsting/glasur. Altså disse ble bare så utrolig gode og saftige. Jeg har spist alt for mange av disse. Så fikk jeg også gitt noen til farmor og farfar, fikk også gitt noen til mamma. De syns at de var kjempe gode og ble så glade for det. Fikk du ikke med deg denne oppskriften som kom ut i går, så finner du den HER!

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Ukens nedtur... Ingen ting. Hadde ikke noe å skrive her sist uke heller, noe som er et kjempe bra tegn. Kanskje jeg må kutte ut dette punkte fremover. For det er jo slik vi vil ha det. Ingen nedturer, bare oppturer. Altså dagene mine er fylt av glede, jeg smiler fra morgen til kveld. Noe jeg setter så utrolig stor pris på, det er jo sånn jeg liker å ha det.

  Ukens treningsmotivasjon... Denne uken kan jeg endelig se at kroppen min er i forandring. Det har skjedd så mye med den, over den siste tiden. Jeg har blitt så mye sterkere. Men hele kroppen min er i en stor utvikling nå, som jeg liker utrolig godt. Det er jo dette jeg jobber så hardt for. Så det er utrolig gøy og ikke minst motiverende. Jeg har lært så mye den siste tiden. Når det kommer til nye øvelser, hvor mye jeg kan pushe meg selv. Noe som gjør alt bare mye bedre.  Ukens serie og sang... Ja det må nesten bli samme serie igjen, som er bloggerne. Jeg syns den serien er så fascinerende. Fordi man får et så godt innblikk, i hvordan det er å være en toppbloggere. Å dette med å leve av bloggen, så jeg syns der er kjempe gøy og spennende å se på. Ukens sang denne uken er høyt over Oslo av Morgan Sulele. Altså jeg har blitt helt hekta, den gir meg så god stemning om jeg kan si det slik hehe. 

  Ukens favoritt oppskrift... Det må jo bli de sunne og sukkerfri pannekakene med sjokoladebiter. Som jeg lagde meg til frokost på fredag. Disse var bare så utrolig gode. Dere alle har nok fått med dere at jeg elskee sjokolade. Så denne passet så perfekt til meg, fikk du ikke med deg denne godbiten? Så finner du oppskfiten på disse HER

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Ukens mest leste innlegg...

  For første gang en normal bmi  

  Plutselig er man ikke så perfekt  

  Derfor lykkes du ikke med treningen din 

 • 26

  //innlegget inneholder annonselenker. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God lørdag til alle mine fineste lesere. Jeg glemte helt å poste mitt siste innlegg i går, så beklager for at dere ikke hørte noe mer fra meg. Her startet dagen med et stort smil. Etterfulgt av en stor kopp kaffe, jeg har nemlig vært våken en del timer allerede. La meg ganske så tidlig i går. Hadde en kjempe bra treningsøkt, i går kveld. Så jeg har sovet så godt i natt. Det var så deilig å våknet opp til et ny vasket leiligheten. Jeg både vasket, støvsugde, tørket støv og vasket klær i går. Så nå er det så fint her hjemme, den beste starten på helgen spør du meg. Men det er jo lørdag i dag. Noe som for meg betyr at man kan kose seg litt ekstra. Jeg var allerede før kl 08:00, ferdig med dagens muffins. I dag med det sukkerfri sjokolademuffins med jordbær fyll. Nam nam, sier bare jeg. Disse ble utrolig gode og saftige. Jeg gikk for en veldig enkel og lett oppskrift i dag. Men resultatet ble jo bare helt nydelig, så derfor skal jeg dele denne med dere også.    

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Dette trenger du til ca 12 stk:
  2 egg
  60 g havremel
  10 g kakao
  1 ts bakepulver
  120 g mager kesam
  Litt salt
  En liten skvett med melk
  Sukkerfritt jordbærsyltetøy 
   
  Dette trenger du til glasuren: 
  1 pakke Philadelphia light (200 g)
  2 ts kakao
   
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

  Fremgangsmåte steg for steg:

  1) Start med å piske egg og sukrin+ til en luftig eggedosis. Dette tar litt tid, men gir en utrolig bra resultat. Så tilsetter du resten av ingrediensene, minus syltetøyet. Rør dette godt sammen. Så alt blander seg, sett så denne bollen til siden. For røren må svele i ca 10 minutter. Da får du et mye bedre resultatet når du bruker havremel. 

  2) Så kan du sette på ovnene på 180 grader. Mens røren sveler, så blir ovnene varm. Så starter du med å ta en ss med muffinsrøren i alle formene. Så tar du en ts med sukkerfritt jordbærsyltetøy, så avslutter du med litt røre på toppen. Slik at du dekker hele syltetøyet. Så steker du dem i ca 15 minutter. Avkjøl de, før du begynner på glasuren. 

  3) Glasurer rører du bare alle ingrediensene godt sammen. Smak deg gjerne litt frem, slik at du finner den smaken du selv liker best. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Tips til erstatninger:

  • Du kan fint bytte ut havremel med annet type mel. Så lenge det tilsvare samme mengde, men hver litt obs. På at noen mel typer tiltrekker seg mer fuktighet. Så da regner du kanskje mer melk. Du kan også bytte ut sukrin+, men jeg anbefaler å bruke det.
  • Så kan du selvfølgelig bytte ut mager kesam med vanlig kesam eller kanskje gresk yoghurt.
  • For dere som ønsker en glasur med smak av jordbær. Kan du fint bytte ut kakao med friske jordbær eller sukkerfritt jordbærsyltetøy. Men jeg personlig syns det holdt med å ha jordbærsyltetøy i muffinsene. For smaken kommer tydelig frem. 

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Så er de klare til å nytes. Jeg har brukt et sukkerfritt jordbærsyltetøy fra Nora. Fordi den er utrolig god på smak, så derfor ble det et enkelt valg for meg. Men har du en annen type du liker bedre. Så bruker du bare den. Jeg toppet der hele med litt friske bær, bare for å få det lille ekstra. Det synes ikke så godt på bilder at det er jordbærsyltetøy i muffinsene. Men det smaker man utrolig godt, så det gir en veldig god kombinasjon sammen med sjokolade smaken. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  → Vil holde dere oppdatert på alle mine sunne oppskrifter, som jeg deler her på bloggen. Kan du like min facebook side, der poster jeg alle mine nyeste oppskrifter, den finner du her -> FACEBOOK-LISA

  → Kunne du tenkt deg å prøve denne oppskriften, så ikke dette godt ut?

 • 28

  //innlegget inneholder annonselenker.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God fredags morgen alle mine fine. Må bare starte med å si tusen takk for alle fine tilbakemeldinger jeg fikk i går, på innlegget mitt. Jeg blir helt rørt. Alle de fine og gode ordene fra dere, går rett inn i hjerte mitt. Her startet dagen med et stort smil. Både formen og humøret er på topp. Jeg hadde verdens beste treningsøkt i går, så jeg har sovet så godt i natt. Her er jeg snart ferdig med å tørke støv, støvsuge, vaske, rydde og vaske klær. Det er noe av det beste jeg vet å gjøre på en fredag. Da kan man møte helgen på en helt annen måte. Jeg lagde meg en utrolig god lunsj i dag. Som jeg vil dele med dere. Jeg elsker jo sjokolade, så i dag ble det sunne og sukkerfri pannekaker med sjokoladebiter. Altså disse bare smeltet i munn. Kjempe gode og så utrolig saftige. Pluss at disse er kjempe lette å lage, tar bare noen minutter å smelle sammen røren. For å så steke disse, så disse godbitene burde dere prøve.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Dette trenger du til en person:
  100 g mager kesam
  35 g havremel
  1 egg
  1/2 bakepulver
  1 ss sukrin 
  Litt melk
  Ca 40 g sukkerfri sjokolade (jeg bruker DENNE)
   
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

  Fremgangsmåte steg for steg:

  1) bland sammen alle ingrediensene minus sjokoladen, smak deg litt frem når det kommer til søtning. For noen ønsker kanskje mer. Mens andre ønsker kanskje mindre, så her er det litt opp til deg selv hva du liker. Du treger veldig lite melk, røren skal være ganske tykk. Det er det som gir litt volum på pannekakene. Du kan jo bruke mer veske, men det er opp til deg.

  2) Så hakker du sjokoladen i mindre biter, for å tilsette den i røren. Rør godt sammen, så steker du dem på middels varme i pannen. Gjerne med litt smør, slik at de ikke setter seg fast. Avkjøl dem på en rist, ønsker du harde sjokoladebiter i pannekakene dine. Så venter du bare til de har blitt helt kalde, for da stivner sjokoladen mer igjen.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Så er de klare til å nytes, jeg toppet mine med litt frukt. Smaken på disse er så gode og saftige, at de ikke trengte noe mer en det. Men vist du dropper sjokoladebitene. Kan du jo heller ta på noe godt på toppen. Du kan også bytte ut havremelet med havregryn, eller annet type mel. Det samme gjelder også sukrin, bare å bruke den søtningen du selv ønsker. Vist du skal lage til flere, er det bare å doble oppskriften. Da får du enda flere pannekaker.   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA  

  → Vil holde dere oppdatert på alle mine sunne oppskrifter, som jeg deler her på bloggen. Kan du like min facebook side, der poster jeg alle mine nyeste oppskrifter, den finner du her -> FACEBOOK-LISA

  → Så ikke dette godt ut, har du laget dette før?

 • 28

  Jeg tror vi jenter/kvinner er flinke til å finne feil med oss selv. Vi aldri blir helt fornøyde, det er alltid noe å pirke på. Noe som kunne vært bedre, noe som kunne vært gjort, noe som kunne vært annerledes. Hvorfor skal det være sånn? Hvorfor skal man bruke tid på de negative sidene, når man man bruke tid på de positive? Jeg tror, eller jeg vet at vi er altfor flinke til å finne det som er feil. Selv om det bare er en liten ting, så fokusere vi altfor mye på det. Vi sammenligner oss med alle andre rundt oss. Men hvem bestemte egentlig hva som er "perfekt" eller hvordan en person skal se ut? Når ble det bestemt hva som er den perfekte kroppen, utseende, personlighet, høyde eller vek? Jeg skjønner ikke hvorfor man hele tiden skal jobbe mot et visst utseende eller kropp. For alle liker forskjellig ting og ser forskjellig ut. Selvfølgelig kan man gjøre mye selv. Har du et stort problem med for eksempel kroppen din, så kan man trene og spise sunt. Om du vil endre måten du ser ut, må du gjøre det for seg selv, og ikke for andre. 

  Jeg vet hvordan min drømmekropp ser ut. Jeg jobber beinhardt for å oppnå akkurat det. Jeg trener 4-6 dager i uken, i flere timer. Jeg spiser riktig, og jobber hardt for å oppnå mitt mål. Men jeg gjør det for meg selv. Mitt syn på en drømmekropp kommer ikke av seg selv. Det er noe som må jobbes for, og det gjør jeg. Jeg er stolt over å ha kommet dit jeg har kommet i dag. Jeg har lagt på meg over 20 kg. For første gang på flere år har jeg faktisk en normal bmi for min høyde. Dette gjør at jeg ikke lengre trenger å tenke på at jeg er altfor tynn, fordi det er jeg ikke mer. Jeg har en trent kropp, men det er fordi jeg jobber for det. Men som jeg skrev tidligere, det som er mitt syn på en drømmekropp, trenger så absolutt ikke være noen andres. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Jeg har alltid hatt en stort problem med leggene mine. Det høres kanskje ikke så ille ut for noen, men jeg tror vi jenter/kvinner kan kjenne oss selv igjen på dette. At det er en ting på kroppen din eller utseende som du alltid har hatet. Som bare knuste selvtilliten din. Vel, min ting var leggene mine. Jeg hatet dem, og det ødela mye av min egen selvtillit da jeg var yngre. Det var den ene tingen med meg selv som jeg for alt i verden ønsket jeg kunne få gjort noe med. Når jeg ser tilbake på det nå, må jeg bare smile av meg selv. Hvorfor brukte jeg så mye tid og energi på det, hvorfor lot jeg den ene lille tingen ødelegge så mye for meg? Jeg skulle så gjerne ønske at jeg hadde hatt den tankegangen jeg har nå da jeg gikk igjennom denne fasen. Da hadde jeg ikke tenkt på den måten jeg gjorde. 

  Det er et utrolig kroppspress blandt unge i dag, noe som er utrolig trist, fordi jeg vet hvor tøft det er. De fleste har en fase de går igjennom, og mange hadde nok hatt det bedre kunne de fått sluppet den fasen, men slik er bare ikke livet. Uansett hvor stor endring man prøver å gjøre, så tror jeg ikke at presset kommer til å forandre seg. Alt jeg kan si til de unge i dag, er at det blir bedre. Jo eldre du blir, jo mindre press blir det. Jeg håper og tror at man lærer av det, at det kan gjøre en sterkere. Selv om det er tung og helt jævlig så har vi alle vært der da vi var yngre. Men det er bare det å komme seg igjennom det. For det blir bedre, tro meg. Av egne erfaringer, og av alle andre sine erfaringer rundt meg på min alder eller eldre, så sier alle det samme. Det var et vanvittig press da vi var yngre, men det er det ikke nå mer.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Jeg er stolt av hva jeg selv har fått til, for dette har vært en hard og helt for jævlig kamp mot meg selv!  

 • 24

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God morgen alle mine søte lesere. Her startet dagen for en stund siden, jeg har allerede vært hos legen med farfar. For en kontroll, siden har har begynt å høre enda dårligere enn hva han gjorde fra før. Så da stiller jeg selvfølgelig opp, for å bli med. Siden farmor ikke er i verdens beste form henne heller. Så da gjør jeg det med glede, jeg var jo så heldig å fikk bilen min av farfar. Så det at jeg kan stille opp, hente og kjøre dem dit de må. Syns jeg ee kjempe koselig, min måte å kan gi noe tilbake til dem. Her ee både former og humøret på topp. Jeg er litt ekstra glad i dag, fordi min søster kom hjem i går. Herregud som jeg har savnet henne. Nå har jeg gått å snakket med meg selv her hjemme, i nesten en uke. Så nå var det godt å ha noen å snakke med. Henne er ikke helt i form, så jeg får pleie litt ekstra med henne. Ellers hadde jeg en helt fantastisk dag i går. Det ble ikke noen tur til farmor og farfar i går. Siden de ikke var helt i form, så jeg dro heller en tur til mamma.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Men i dag skal jeg på en hemmelig photoshoot. Dette er også en del av dette hemmelig prosjekte jeg driver med om dagen. Noen av dere har kanskje sett en liten smakebit av det på instagram, om dere følger meg der. Heter Lisarorvik der, for dere som vil følge meg. Men dette er på en måte litt modell jobbing, jeg syns dette er kjempe spennende og gøy. Gleder meg sånn til jeg kan vise dere alt og fortelle dere alt. Er bare det at ting ikke er helt på plass enda. Så derfor må jeg bare vente litt til med å dele dette med dere. Jeg hater egentlig å holde ting som dette skjult for dere. Men alt jeg kan si er at jeg skal shoote i mange timer i dag, så håper jeg at bildene blir kjempe bra. Ble utrolig fornøyd med sist shoot, så vi satser på at denne blir like bra. Så håper jeg å få til en treningsøkt i kveld. Men må nesten bare lytte til kroppen, for å se hvor mye jeg orker og hvor sliten jeg blir. Men kjenner jeg meg selv rett, så har jeg nok alt for mye energie uansett når kvelden kommer. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Men jeg håper dere har en like bra dag som meg, husk at et smil kan gjøre dagen din så mye bedre!

 • 21

  Hva skjedde med jenta som hadde så angst at hun aldri kom seg ut døren? 

  Vel, den jenta klarer nå knapt vente på å komme seg ut. Jeg vet ikke hva det er som har skjedd. Hvordan jeg har klart å vinne over den frykten. Kanskje jeg ikke lar det stoppe meg mer. At selv om jeg kjenner at angsten kommer, så lar jeg den ikke stoppe meg. Jeg vil ikke bare sitte hjemme, jeg kan ikke bare sitte hjemme. Jeg trenger nye impulser, noe å gjøre på dagen. Jeg kan ikke la en frykt stoppe meg. Stoppe meg for å leve, møte de jeg bryr meg om, handle på butikken eller dra på trening. Jeg kan enda kjenne på angsten. Den kommer ofte, men det er en del av meg som alltid setter ned foten. 

  Hvor ble det av den jenta som ikke turte å vise kroppen sin, som hatet alt med seg selv? Som hadde så dårlig selvtillit, at hun aldri følte seg bra nok? 

  Vel, den jenta er borte. Livet er altfor kort til å bruke tid og energi på hate seg selv, bare se de negative sidene med seg selv. Jeg har begynte å elske meg selv igjen. Ikke bare meg som person, men alt med meg selv. Jeg har aldri hatt det bedre med meg selv. Hvorfor skal man bruke tid på de negative tingene med seg selv? Alle er bra nok akkurat som de er. Aldri la noen fortelle deg noe annet. Vær stolt av deg selv. Ikke bare en liten ting, men alt med deg selv, personlighet, utseende, utstråling. Alt  med deg er bra nok. Akkurat som det er bra nok med meg også. 

  Hva skjedde med den jenta som hatet seg selv, som ikke trodde hun fortjente å leve? 

  Den jenta har funnet livsgleden igjen. Endelig har jeg forstått at jeg fortjener like mye som alle andre å leve. Mitt liv er ikke noe mindre verdt bare fordi jeg har vært syk. Eller utsatt for overgrep. Mitt liv er verdt å leve, mitt liv er verdt å kjempe for. Det har vel egentlig alltid vært det, men jeg har bare ikke sett eller forstått det selv. Før nå, for første gang på mange år. Jeg skal aldri gi opp meg selv. Jeg skal aldri prøve å ta mitt eget liv igjen, fordi mitt liv er et liv som fortjener like mye som andres. 

  Hvor ble det av den jenta som ikke følte på noen følelser, som var så godt som et gjenferd? Som bare var i en kropp, men ikke følte noen ting? 

  Vel, for første gang på lenge føler jeg. Og jeg føler alt som kan føles. Jeg er sint, gråter, ler og smiler. Det er mange følelser som plutselig kommer frem, men det er slik det er å leve. Vi mennesker er skapt for å føle på alt mulig rart, vi er skapt for å le og gråte. Det er det som gjør oss til et menneske. Dette er noe jeg ikke føler jeg har vært på lenge, men nå dere. Ja, nå er endelig mine følelser tilbake. Det er ekte smil, latter og tårer. Det er ikke bare en maske jeg har satt på for å prøve å vise omverdenen at jeg også føler meg som et "normalt" menneske. Nei, det er ekte følelser, og jeg elsker å endelig kan føle igjen. 

  Hva skjedde med jenta som ikke hadde noen drømmer, som trodde hun aldri skulle vinne sin egen kamp? At sykdom var det livet hun kom til å ha, at en hendelse skulle ødelegge alt for henne? 

  Den jenta er borte. Endelig drømmer jeg igjen, og jeg har troen på min egne drømmer. Sykdom har vært helt jævlig, et liv jeg ikke unner noen. Men det er en del av meg. Det er faktisk den delen som kommer til å gjøre meg sterkere, som har gjort at jeg ser på livet på en helt annen måte enn mange andre. Sykdom styrer ikke lengre mine dager, timer og minutter. Hendelsen var utrolig tøff, og kommer til å være noe jeg må bære med meg resten av livet. Men det er opp til meg hva jeg gjør ut av det. Jeg kan velge å la det ødelegge hele livet mitt. Eller bygge meg opp, akseptere at det som har skjedd har skjedd, og heller bli sterkere av det. Det er kun meg selv som kan styre dette. Bestemme hva jeg skal gjøre og ikke, men jeg har bestemt meg for at dette kun skal gjøre meg sterkere.

 • 38

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God morgen alle mine fine lesere, jeg har hatt en utrolig god natt med søvn. Noe som gjorde at starten på denne dagen var utrolig bra. Våknet med et strort smil. Både formen og humøret er på topp, jeg har desverre fått litt vondt i halsen. Men det stopper ikke meg. Heldigvis går det ikke noe særlig ut over formen eller humøret. Annet enn at jeg smaker litt lite mat, å at halsen er vonde da. I går hadde jeg en kjempe bra behandlings time. Det var tøft, men utrolig godt. Jeg fikk endelig hentet mobilen min, så nå har jeg mobil. Må le litt av meg selv. For det først jeg gjorde når jeg fikk den, var å legge ut et bilde på instagram. Noe som bare er så utrolig typisk meg. Dagen i går gikk i et. Jeg avsluttet dagen med nesten tre timer trening, noe som var så godt for kropp og hodet.  

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Altså den kroppen min er så sterk om dagen, at jeg ikke selv kjenner min egene kropp igjen. Jeg hadde så mye energi som måtte ut. Derfor ble det en lang og hard økt i går. Kjenner det godt i dag, for å si det sånn. Er støl i hele kroppen, men det er en utrolig god følelse. Jeg måtte jo vente litt i ski, på at bestekompisen min skulle bli ferdig på jobb. Fordi han måtte bli med meg for å hente mobilen min. Så da fikk jeg litt tid til å shoppe. Som sikkert flere av dere har fått med dere. Har jeg gått opp over 20 kg. Noe som har gjort at jeg har måtte kvitte meg, med hele klesskapet mitt. Så jeg har også fått kjøpt en del nye klær. Som jeg skal vise dere senere.  

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Har ikke helt bestemt meg meg jeg skal lage en innkjøp video, eller innlegg. Hva syns dere? Men jeg må jo også ha nytt undertøy, for det passer heller ikke mer. Alt jeg har fått kjøpt meg, er fra Cubus. Fordi de er den eneste "billig" kjeden. Som selger undertøy i min størrelse. Finner det ikke noe annet sted. Men jeg er utrolig fornøyd med disse innkjøpene. Må si jeg elsker å kjøpe undertøy, er ikke så glad i å kjøpe klær. Men jeg har klart å finne masse den siste tiden. For klesskapet mitt er tomt. I dag skal jeg til farmor og farfar, for å ta en kaffe og bare kose oss. For å så trene litt i kveld, men nå skal jeg runde av. Lage meg en god lunsj, for å så komme meg i dusjen, så komme meg ut av leiligheten.  Er så rastløs i kroppen i dag, så blogges vi mer senere i dag. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Men vil jo selvfølgelig ønske dere en kjempe fine dag, hva syns du om mitt nye undertøy?

 • 22

  Etter at jeg har trent en stund nå, har jeg lært utrolig mye. Hva som fungerer og ikke. Derfor vil jeg gi dere noen tips og råd i dag for hvordan du kan lykkes med trening. Det er mye som spiller inn, om hvorfor du får resultater og ikke. Så det vil jeg fokusere litt på i dag. 

  Du spiser ikke riktig eller for lite - Mat er viktig når det kommer til trening. Både hva du spiser og hvor mye. Her er det viktig å finne balanse. Du kommer ikke til å få en "fit" kropp med å spise kebab og pizza hver eneste dag. Du må legge om kostholdet ditt slik at du spiser riktig mat som gir deg energi, overskudd og som er sunn. Det er også viktig hvor mye du spiser. Man skal verken spise for mye eller for lite. Her kommer det litt an på resultatet du ønsker. Vil du bygge deg stor må du spise mere, og riktig. Vil du bli fit, må du spise mindre men også da riktig. Kroppen fungerer ikke opptilmalt med for lite mat. Da har den ikke noe å gå på.

  Du lytter ikke til kroppen - Kroppen er flink til å si i fra hva den orker og ikke. Ikke alle dager er like bra, med like mye motivasjon og styrke. Det er helt greit om noen økter ikke blir like bra som alle andre. Om kroppen din ikke orker av ulike årsaker, skal man lytte den og gi den hvile. Jeg er veldig for det å trene ofte og mye, men kroppen trenger faktisk også hvile. 

  Du trenger nok søvn - Dette kan være et vanskelig punkt for mange, men søvn har alt å si for hvordan du presterer på trening. En natt med dårlig søvn kan gi konsekvenser dagen etter, og dårlig/lite søvn over lengre tid kan gjøre progresjon vanskeligere. For de fleste så går det greit med litt mindre søvn en uke eller to, men så begynner søvnunderskuddet å samle seg opp i kroppen. Resultatet da er at treningen går tyngre og tyngre, progresjonen går ned, kroppen føles kanskje sår, og motivasjonen går ned. En gyllen regel for hvor mye søvn du skal ha er 8 timer pluss minus kanskje 2 timer. Noen må ha mer, noen må ha mindre, alt avhengig av aktivitetsnivå og alt annet som påvirker søvnkvaliteten, for eksempel stressnivå.

  Du er utålmodig og sammenligner deg med andre - Den "perfekte" kroppen du har sett for deg at du vil ha kommer ikke over natten, eller etter en uke med trening. Kroppen trenger tid til å bygge og forandre seg. Det er viktig å forstå at dette ikke skjer over natten, men over lengre tid. Man må jobbe mot de resultatene man ønsker. Det er også viktig å ikke sammenligne seg med alle andre rundt deg, om det er venner eller andre på treningssenteret. Du vet jo aldri hvor lenge de har trent, for alle må starte et sted. Sammenlign deg heller med selv. Ta før og etter bilder for å se din egen fremgang. Noen er utrolig heldig og får resultater med en gang, mens andre må jobbe hardt og lenge. Så fokuser på deg selv og ikke andre. 

  Bytt øvelser og kom deg ut av komfortsonen - Trener du det samme hele tiden, uke etter uke, blir kroppen din vant med det. Da venner kroppen din seg det programmet du kjører. Det er viktig å bytte litt, slik at kroppen får noe nytt. Selvfølgelig kan man trene noen av det samme programmene en eller to ganger i uken, men om du kun gjør det samme hver eneste gang, får ikke kroppen din variasjon. Her må man rett og slett utfordre seg selv litt. Dette kan være vanskelig, men du må komme deg ut av komfortsonen din. Jeg vet dette kan være vanskelig, og kanskje klarer du ikke dette i startfasen. Men etterhvert må du bare prøve. 

  Du liker ikke det du selv trenger - Trening skal være en glede, ikke en byrde. Det er nok ganske tungt i starten, men alle må starte et sted. Du må finne hva du selv liker, ikke hva alle andre rundt deg liker. Det som passer for meg betyr ikke at det passer for deg. Det er viktig å prøve og feile. Kanskje er det dans, svømming eller styrketrening. Her gjelder det bare å finne det du selv liker.

  Du kjeder deg på trening - Dette punktet går over etterhvert. Men om du kjeder deg på trening, så sier det seg selv at du ikke får så mye ut av det. Programmet ditt kan passe dine forutsetninger hundre prosent, men om du ikke har det gøy, om ikke på hver økt, så i det minste noen av øktene, er det fort gjort å bli lei. Da stopper det gjerne opp før resultatene virkelig kommer.

  Lærte du noe nytt, eller kan du bruke noen av disse tipsene? Gjerne del med meg om du har noen gode råd og tips, som jeg ikke har delt her.

 • 20

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God morgen alle mine fantastiske lesere, i dag er det mye tanker som flyr rundt i hodet mitt. Fordi jeg skal i behandling, dagen startet med et stort smil. Å jeg er veldig klar for behandling, jeg vet at dette kommer til å gå bra. Selv om det er ganske tøft for hodet. Det er en stor påkjennelse, for å si det rett ut. Men jeg vet at med riktig innstilling kan man klare alt man selv ønsker. Derfor er det så utrolig viktig å ha troen på seg selv. For denne kampen jeg kjemper, kan ingen andre kjempe for meg. Det er kun meg selv som kan gjøre en forandring. Å det er noe jeg er så utrolig klar for, jeg har aldri vært så motivert, som det jeg er nå om dagen. For nå vet jeg at jeg kan vinne denne kampen. Fordi jeg har bevist for meg selv, hvor sterk jeg faktisk er. Det er vell noe jeg ikke har sett så mye selv. Selv om alle rundt meg, av venner, familie og dere lesere har sakt det til meg. Så har jeg vell på en måte ikke helt sett det selv, på den måten jeg gjør nå. Å det er noe jeg setter utrolig stor pris på.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Jeg tror jeg har funnet noe i meg selv, som jeg ikke fant før. Endelig kjenner jeg på hvordan det er å leve et "normalt" liv. Jeg føler meg mer og mer som et menneske igjen. Jeg tror jeg endelig har funnet nøkkelen for å bli frisk. Men nå babler jeg mye her. Men sånn går det når man har så mye på hjerte, men i dag får jeg endelig telefon. Min bestekompis skal bli med meg til Oslo, for å hente den. Siden jeg selv ikke har noe GPS eller mobil, så er han så snill å blir med meg. Så jeg skal hente han rett etter behandling, så mye av dagen kommer til å forsvinne. Så blir det en skikkelig treningsøkt i kveld. Hadde en helt utrolig økt i går, noe som var litt overaskende. Etter helgens festligheter. Men det viser vell bare at jeg er mye sterkere nå, å kan klare det jeg selv vil klare. Jeg må nesten bare rundt av, for å holpe i dusjen. Lage meg litt mat, pluss mat jeg må ta med meg. Siden jeg blir så mange timer borte fra hjemme i dag, så jeg håper vi blogges mer senere i dag. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  ♥ Aldri la noen fortelle deg at du ikke kan klare det du selv vil klare, for det er utrolig hvor mye man kan oppnå. Med riktig innstilling, jeg heier på alle dere, slik dere heier på meg. 

  Vil også ønske dere en kjempe fin dag, så får dere ønske meg lykke til. Så går dette kjempe bra! 


  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 • 20

  Det er en ting hva jeg viser dere leser, men det er noe annet hvordan jeg er innerst inne. Meg uten filter er noe jeg alltid vil vise, men det noe som alltid holder meg litt tilbake. Jeg vet ikke hvorfor, men bare det å vise at jeg har en kvise er noe jeg ikke vil at dere skal se, for det er en jente bak fasaden som jeg kan kalle det. Det er en jente som er like normal som alle andre. Jeg er lei av å bli bedømt etter hvordan jeg ser ut. Det finnes så mye bak "fasaden" som ikke er synlig. Ja, jeg deler mye, utrolig mye. Men allikevel er det så mye jeg holder for meg selv. Det å redigere bort en kvise er en ting, men det å alltid må tenke på hva andre synes om meg sliter meg ut. Jeg orker ikke mere av det, jeg er så ferdig. Ferdig med det å måtte ha en perfekt fasade. For meg som person er så langt fra det. 

  Når ukjente spør meg hva meg hva jeg gjør, har jeg alltid mye å si. Hvordan skal egentlig svare på det? Skal jeg være ærlig eller lyve? Jeg vet ennå ikke, for jeg vet ikke hva slags reaksjoner jeg vil få. Alle reagerer forskjellig, men jeg er meg. Det kan jeg ikke forandre på. Ja, jeg kommer med mye bagasje, men det har gjort meg klokere, sterkere og formet meg til en ny person. Jeg ser på livet på en annen måte, jeg tar vare på de små tingene i livet på en måte som kanskje ikke alle andre ville gjort. Jeg har blitt utrolig voksen. Jeg har fått smake på hva livet virkelig kan gi og ta fra deg. Men jeg er ikke perfekt, jeg er så langt fra det som det er mulig å komme. Jeg ønsker ikke late som, fordi det ikke er meg. Vi er alle spesielle  på hver vår måte, med våre historier. Ja, noens er tyngre enn andres. Enkelte av oss har opplevd ting i livet som andre kanskje bare leser om på nettet eller ser i en trist film. Sånn er livet, og det er det som former oss. Jeg tror man må bare akseptere at det er sånn og bygge seg opp i stedet for å bryte seg ned. 

  Jeg er veldig opptatt av at man aldri skal dømme en person etter utseende eller hvordan de er. Man vet faktisk aldri vet hva de skjuler. Da jeg var i kirken på juleaften kom presten med en helt utrolig historie som jeg vil dele med dere. Det var en far med tre små barn på bussen. Barna løp, skrek og slåss på bussen. Faren gjorde ingenting, og satt bare og så ut av vinduet. En gammel dame kommer bort til ham for å kritisere at han ikke roet ned barna siden de bråkte og lagde så mye styr. Mannen ser på damen og svarer, hadde det vært en hvilken som helt annen dag, så skulle jeg ha gjort det. Men ikke akkurat i dag, for vi har akkurat tatt farvel med moren deres, som døde i sted. Damen ble helt stille, og satte seg tilbake på sin plass. Den historien gjorde meg så mye klokere, og fikk meg virkelig til å åpne øynene mine. Jeg tenkte på meg selv i den historien, ikke at det kan sammenlignes, men litt dette med at man aldri skal dømme en person. Ingen vet hva andre har gått igjennom eller hva som har skjedd den dagen. 

  Kanskje den dama du var på vors med var var en bitch og overlegen. Du begynner å snakke om det, men hva vet du om hva hun kan ha opplevd. Jeg prøver å ikke dømme noen. Ja, jeg gjorde det før, jeg hadde lett for slenge litt med leppa. Dømme andre etter hva slags fasade de hadde. Men aldri mer, aldri aldri mer. Jeg er en klokere person nå. Jeg har lenge sagt at jeg kunne ønske at det som skjedde med meg bare kunne forsvinne fra tankene mine. At jeg på en måte bare kunne glemme alt det som har skjedd. Men nå tenker jeg annerledes. Ja, det har vært utrolig vondt. Men det er faktisk dette som har gjort meg til en bedre person, og fått meg til å se på livet på en annen måte. Jeg tar vare på de små tingene. Den personen jeg er nå hadde jeg aldri blitt om jeg ikke hadde gått igjenom disse årene med helvete. 

  Hvem vet? Kanskje min historie en dag hjelper andre. Kanskje kan det jeg selv har lært hjelpe noen i samme situasjon. Jeg klarer sakte men sikkert å komme meg igjennom dette. Kan jeg klare det, så kan du også. Bare aldri gi opp håpet. Uansett hvor tøff din historie er, så finnes det alltid en der ute med en enda tøffere en. Det er kun opp til deg selv hva du gjør med det. Bruk det til noe bedre, ikke la det knekke deg og stoppe deg. I bunn og grunn gjør det deg sterkere, sterkere enn du noen gang trodde du selv kunne bli.

 • 26

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Når livet smiler, så må man smile tilbake. God morgen alle mine herlige lesere. Ja nå er det ny uke igjen, med masse nye muligheter. Denne uken skal bli kjempe bra, jeg har allerede satt meg nye mål for denne uken. Jeg er så rastløs i dag, siden jeg tok det ganske med ro i går. Eller jeg gjorde faktisk utrolig mye i går, når jeg først våknet 06:00 etter en by tur. Var jeg så sliten, men så sovnet jeg igjen. Så når jeg da våknet rundt 11 tiden, var jeg så uthvilt og ikke fyllesyk mer. Så jeg fikk faktisk gjort en del i går, men tok meg treningsfri. Selvom formen og humøret var så bra, at jeg kunne ha trent. Men kroppen trenger også hvile, så derfor har jeg hatt pause fra trening hele helgen. Så i dag blir den en skikkelig økt, senere i kveld. Kjenner at jeg gleder meg, for jeg får så mye glede ut av treningen. Jeg hadde faktisk aldri trodd at jeg skulle elske trening, for slik var jeg ikke før. Da hatet jeg det, å skjønte ikke hvordan noen gadd å bruke tiden sin på det. Litt komisk å tenke på det egentlig.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Jeg skal en tur opp til farmor og farfar, ganske snart. For å ta en kaffe og bare kose oss, sitte snakke noen timer. Så må de sikkert handle å litt sånne små ting, så det kan jeg hjelpe dem med. Syns det er så koselig å kan hjelpe dem så mye jeg kan, farmor sa noe utrolig koselig sist jeg var der. At jeg lyser opp dagene dems, at når jeg kommer på besøk, så gjør det dagen dems som består av mye sykdom og smerte. Så mye bedre, det var så koselig å høre. Det er vell mye av grunnen for at jeg er der så ofte, fordi jeg vet det betyr mye for dem. Jeg skal overraske dem litt i dag, med blomster og wienerbrød. Som er dems sine favoritter, så kanskje de får en like bra start på uken som meg. Noen ganger er det de små tingen, som kan gjøre en utrolig stor forskjell. Jeg vet ikke helt hva det er med meg om dagen, men jeg har satt det å glede andre veldig i fokus. Noe som er en bra ting, som jeg føler jeg ikke har fått gjort så mye når jeg var syk. Men nå skal jeg runde av, så blogges vi senere i dag. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Ønsker dere alle en kjempe fin dag, husk at det er nye uke med masse nye muligheter! 

 • 34

  Som jeg elsker søndager! Jeg føler det er en dag man egentlig kan bruke til så mye, men det viktigste er å slappe av, lade opp batteriene, slik at man er klar for en ny uke. Man kan også bruke denne dagen til å gjøre starten på den nye uken mye bedre. Så i dag tenkte jeg rett og slett å tipse dere om ting jeg liker å gjøre på en søndag for å planlegge den kommende uken. Jeg tenkte også tipse dere som blogger om hva dere kan gjøre for å planlegge litt, å ligge litt i forkant når det kommer til bloggen. Så her får dere et innlegg med masse gode tips om hva dere kan gjøre denne søndagen.

  Planlegge den kommende uken - Planlegg hva dere skal spise, slik at dere får ukeshandlet alt dere trenger på en og samme dag. Slik sparer dere både tid og penger. Planlegg når og hva man skal trene. Det er lettere å få det gjennomført når du har en plan. Man slipper så mye stress. Jeg elsker å planlegge, vite hva som skjer, når det skjer og hva jeg skal. 

  Gå igjennom kjøleskapet og fryseren - Dette punktet hører litt sammen med det over, men er noe alle burde bli flinkere til. Dette gjør at man kaster mindre mat. Når du går igjennom alt dere har og ser hva dere kan bruke blir det mindre dere trenger å kjøpe. Her kan man også spare en del penger. Har man litt rester her og der, prøv å finn nye retter dere kan lage. Jeg handler aldri uten liste, eller uten at jeg har gått igjennom kjøleskapet og fryseren.  

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Ta litt ekstra vare på deg selv - Uten tvil min favoritt ting å gjøre på en søndag, nemlig ta litt ekstra vare på meg selv. Eller som noen ville kalt det, litt hjemmespa. Ta deg en deilig dusj, med skrubb av hele kroppen. Bruk skrubb under beina, kanskje et fotbad. Ansiktsmaske og hårkur skal også tas i dag. Dette gjør at jeg føler meg fresh, og er noe av det beste med søndager.

  Gjøre det rent og pent rundt deg - Det finnes ikke noe bedre enn å våkne en mandags morgen til et ryddig og nyvasket hus. Derfor gjør jeg alltid dette i helgene. Det gjør bare starten på uken så utrolig bra. Det hjelper både på humøret, men også på måten jeg føler meg. Jeg elsker å ha det ryddet og rent rundt meg. Det gir meg en slags tilfredstillelse om jeg kan si det slik, så bruk dagen i dag på å gjøre det rent og ryddig. Ta klesvask, støvsug og de små tingene som gjør en stor forskjell.  

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Lade opp batteriene - Det er faktisk søndag, noe som betyr at mye av dagen kan brukes på å bare slappe av, nyte en god film, serie eller noe koselig på tv. Sov ekstra lenge, kanskje bare ligge noen timer i sengen uten å gjøre noe. Det trenger vi alle, bare en dag på å lade opp batteriene til den nye uken som kommer. Unn deg selv noen timer hvor du ikke gjør noe annet enn å kose deg og slappe av, for det kan bety så mye for den nye uken som kommer. 

  Forhåndsskriv noen innlegg til bloggen - Dette punktet gjelder jo for dere med blogg. Det har hjulpet meg mye. Vet du at det er noen dager denne uken som kommer, blir helt fulle og du ikke får tid til å blogge, ligg heller litt på forskudd. Skriv noen innlegg i dag, gjerne helt ferdige. Sett på timer, for da bestemmer du både klokkeslett og dato for det innlegget skal komme ut. Dette er smart, da vet du at bloggen blir oppdatert selv om du ikke har tid. Jeg prøver alltid å ligge i forkant når det gjelder bloggen.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Ha bildedag for bloggen - Dette punktet gjelder også for dere som blogger. Om dere har litt ekstra energi i dag, bruk dagen på en bildedag. Dette gjør jeg ofte selv. Slik har jeg alltid noen nye bilder å vise på bloggen av meg selv. Det er jo ikke hver dag jeg rekker å ta nye bilder. Derfor har jeg bildedager der jeg holder på noen timer, bytter litt klær og endrer steder jeg er. Da sikrer jeg at jeg alltid har noe nytt å kunne bruke. Jeg benyttet meg ofte av dette da jeg var veldig syk. Jeg kunne plutselig ligge i en uke, uten å orke å dusje og sminke meg. Derfor har jeg funnet ut at dette er utrolig smart, og jeg bruker dette trikset ennå. 

  Om du ikke ligger fyllesyk -  Ta deg en treningsøkt. Den følelsen er bare helt nydelig. Det er alltid stille på treningssenteret på søndager, noe jeg liker utrolig godt. Da får man en effektiv økt som gir en utrolig god følelse når man legger seg. Jeg trener alltid på mandager uansett, fordi jeg liker å starte uken min slik, men det er så utrolig godt å avslutte en uke med en skikkelig treningsøkt, eller kanskje bare gå en tur? Samme hva det er, aktivitet er godt for kropp og sjel.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Ønsker dere en kjempe fin søndag, har du noen gode tips for å få en bedre start på uken?

 • 20

  Ukens akkurat nå... Nå er jeg litt sliten, eller jeg er litt fyllesyk for å være helt ærlig. Jeg var ute på byen i går, noe jeg kjenner i dag. Men humøret er på topp, så i dag skal jeg bare slappe helt av. Noe kroppen min trenger, så jeg får lader opp batteriene til en ny uke.          

  Ukens flause... Okei på mandag hadde jeg en shoot her hjemme, for å ta bilder på bloggen. Jeg hadde slitt med halsbrann hele dagen, noe jeg gjør veldig ofte. Så jeg skulle ta den enkle løsningen, drikke melk i steden for tabeletter, siden de bruker en times tid på å fungere. Så jeg løper opp til kjøleskapet, siden jeg var alene hjemme. Drakk jeg rett fra kortongen, jeg tar en stor slurk. Så kjenner jeg bare klumper og sur melk, jeg spruter melken ut i fra munnen. Nesten kaster opp, haha det ga meg værtfall en god latter. Du vet du ikke har brukt melk på en stund, når du får så gammel melk.        

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Ukens opptur... Denne uken har det vært så utrolig mange oppturer, hver eneste dag har vært en stor glede. Jeg har våknet hver dag med et stort smil, fått mye ut av dagene min. Noe som er helt fantastisk, denne uken har vært den beste på lenge. Men om jeg skal plukke ut en ting, må det kanskje bli fredag. Fordi der var så utrolig koselig å få litt tid med familien, vi var ute å spiste, drakk øl og bare koste oss. Det er rart hvor mye tid med familien betyr, når man flytter ut hjemme i fra.

  Ukens cravings... Uten tvil den sukkerfri og sunnere brownie muffinsene jeg lagde meg på lørdag. Altså disse var bare så utrolig gode, så var de så utrolig saftige. Jeg har vireklig fått sansen for å kose meg litt ekstra i helgen, noe jeg har vært veldig dårlig på. Men blitt så flink på dette året, for det gjør helgen litt ekstra koselig. Men fikk du ikke med deg denne godbiten, så finner du oppskfiten og fremgangsmåte steg for steg HER

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Ukens nedtur... At min søster dro på ny åpning av en butikk, så henne blir borte fra meg noen dager. Det er alltid godt å være litt alene hjemme, å få litt alene tid. Men der blir en måte ganske "tomt" her hjemme, uten henne. Savnet henne allerede i går når henne dro, så nå gleder jeg meg til henne kommer hjem. Som er allerede på onsdag, da slipper jeg å gå å snakke med meg selv hele dagen.

  Ukens bloggtips... Denne uken kom det endelig ut et nytt innlegg med bloggtips, denne gangen fokuserte jeg på hvordan du kan få flere og beholde leserene dine, til din blogg. Her gir jeg rett og slett mine beste tips til dere, som jeg alltid sier. Man lærer av sine egene feil, men dere skal slippe å gjøre alle de feilene jeg har gjort. Det er baktanken med disse innleggene, gi dere mine beste tips og råd. Fikk du ikke med deg dette innlegge, så finner du det HER!

  Ukens gullkor... Lillebroren min (Simen) hadde et vors hjemme hos mamma, så dro min søster og meg innom for å se om de hadde en krem. Min søster trenger på et sår, vi fikk igjennom medesin skapet. Så lette igjennom hele badet, så kom vi over en promille måler. Som vi fikk lillebror til å ta, siden han hadde drukket.

  Simen - Jeg har bare 0.10 i promille
  Lisa - Ja da kan du ikke kjøre bil værtfall
  Simen - Lisa du kan kjøre bil med 0.2 i promille
  Lisa - Ja å du har jo mye over det
  Simen - Nei nei nå har du misforstått 0.10 er mindre en 0.2
  Lisa - Nei nå er du på bærtur, 0.10 er jo 8 mer en 0.2
   
  (alt endte opp i en stor latter, å jeg trodde enda jeg hadde rett når jeg dro. Hehe, min søster fikk seg også en god latter, jeg som er så sta på at jeg alltid har rett og er den smarteste) 
   
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

  Ukens serie og sang... Denne uken må det faktisk bli bloggerne, jeg vet ikke helt hvorfor. Men jeg elsker den serien, det å få se et innblikk i dem sin hverdag. Er så utrolig spennende, kanskje en dag jeg selv får bli med på det programmet hehe. Ukens sang er uten tvil Stay av Zedd, altså den sangen har jeg bare blitt helt avhengi av. Den går om og om igjen hos meg, jeg elsker den sangen. 

  Ukens favoritt oppskrift... Det må jo bli de sunne sjokolade pannekakene jeg lagde meg på fredag, som dere alle sikkert har fått med dere. Så elsker jeg sjokolade, det finnes ikke noe bedre spør du meg. Disse går kjempe fort å lage, så smaker de så utrolig godt. Disse skal jeg lage meg igjen i dag, for i dag ee det også lov å kose seg litt ekstra. Oppskriften på disse finner du HER

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Ukens mest leste innlegg...

  Jeg hadde et ønske om å dø  

  Nytt design på bloggen  

  Tegn på at kroppen leges fra anoreksia 

 • 36

  //innlegget inneholder annonselenker. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God lørdag alle mine fine lesere, her startet dagen alt for tidlig. Våknet kl 05:00, men etter en god frokost. Klarte jeg å sovne litt på sofaen, så nå føler jeg meg utrolig uthvilt. Jeg var i seng før halv 12 i går, min søster og meg ler litt av oss selv. Siden vi kaller oss selv pensjonister, siden vi har lagt oss så tidlige hver eneste helg. I dag har jeg en del planer, jeg skal en tur opp til farmor og farfar. Så skal jeg inn til Oslo en tur, for å møtte noen venner å drikke litt pils. Så det gleder jeg meg utrolig mye til, siden det er lørdag. Ville jeg lage noe godt i dag, så i dag ble det sukkerfri Brownies med innbakt sjokoladeglasur. Denne ble bare så utrolig god og saftig, jeg ble veldig inspirert av Linda sin oppskrift. Så derfor måtte jeg prøve denne selv også, jeg gjorde litt om på den. Jeg gleder meg til å ta med kake opp til farmor og farfar, for denne var bare så utrolig god på smak. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Dette trenger du:
  2 egg
  50 g sukrin gold
  30 g havremel
  20 g kakao
  130 g mager kesam
  1 ta vaniljepulver eller vaniljesukker
  En liten klype salt 
  Litt melk (jeg brukte 0.5 dl, noe som var litt for mye)
   
  Dette trenger du til sjokoladeglasuren:
  100 g Philadelphia light
  5 g kakao
  Litt salt 
   
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

  Fremgangsmåte steg for steg:

  1) Sett ovnene på 180 grader. Start med å lage en luftige eggedosis av egg, sukrin gold og sukrinmelis. Så tilsetter du resten av ingrediensene, rør alt kjempe godt sammen, så alt blander seg. Så lar du røren få svele litt, da får du et mye bedre resultat. 
   

  2) Mens røren sveler, kan du starte med sjokoladekremen. Her blander du enkelt bare alle ingrediensene sammen, så heller du røren fra kaken i en kakeform, så tilsetter du sjokoladekremen med en ts. Slik at du får små klumper over hele toppen av kaken, så steker du kaken i ca 15-30 minutter. Her kommer det helt an på hvordan resultatet du ønsker, jeg liker min helt gjennomstekt, derfor hadde jeg min inne i 30 minutter. Men ønsker du den litt "bløt i midten, så steker du den mye kortere. 

  3) Når kaken er ferdig, lar jeg den avkjøle seg ca en time i formen. Slik at den får satt seg skikkelig, så tar du den ut av formen, så den får avkjølt seg helt på en rist. Denne kaken må få satt seg litt, før du skjærer i den siden den inneholder sjokoladekrem.
   
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

  Tips til erstatninger:

  Du kan fint bytte ut mel typene jeg har brukt med alt annet type mel, så lenge det er 50 gram. Jeg liker personlig å mikse litt, men det er jo forskjellig fra person til person. Det samme gjelder også søtning, men jeg anbefaler ikke bruke vanlig sukrin. Du kan selvfølgelig bruke vanlig kesam og Philadelphia ost.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Så er kaken klar til å nytes, jeg valgte å toppe der hele med litt sukrinmelis. Bare for litt ekstra pynt, men der trenger man ikke i deg hele tatt egentlig. For denne er kjempe god som den er, du trenger heller ikke noe glasur på denne, fordi den er allerede innbakt i kaken. Det synes på bildene som dere kan se, så det gir enda mer saftighet i kaken. Du kan også bruke sjokoladeglasur på toppen, om du ikke ønsker den innbakt.  

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  → Vil holde dere oppdatert på alle mine sunne oppskrifter, som jeg deler her på bloggen. Kan du like min facebook side, der poster jeg alle mine nyeste oppskrifter, den finner du her -> FACEBOOK-LISA

  → Så ikke bare dette helt nydelig ut, har du laget dette før?

 • 44

  Kanakje noen av dere allerede har sett det, men endelig har jeg fått nytt design her på bloggen. Jeg følte at jeg trengte noe nytt, så dette var på tide. Jeg er utrolig fornøyd med resultatet, dette passet meg helt perfekt. Jeg gikk for noe litt mer rent og hvit, denne gangen. Jeg har også fått meg ny header og profilbilde. Så dette er en god start på noe nytt, kjenner jeg er enda mer motivert nå. Jeg holdt på med dette i hele går, får jeg sliter litt med akkurat denne biten av blogging. Men endelig er alt på plass, så da må jeg jo dele dette med dere også. 

  → Hva syns du om mitt nye design og header? 

 • 32

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God fredag morgen alle mine fantastiske lesere, her startet dagen for mange timer siden. Med et stort smil og en stor kopp kaffe, akkurat slik jeg liker å starte mine dager. Jeg hadde en utrolig bra treningsøkt i går, noe jeg kjenner på hele kroppen i dag. Men jeg tok nok i litt ekstra, siden jeg skal ha treningsfri i dag og i morgen. For det trenger kroppen, den trenger hvile for å bli sterkere. I dag skal jeg på middag med familien, vi skal ut å spise. Noe jeg gleder meg masse til, tror det kommer til å bli kjempe koselig. Jeg er allerede godt i gang med ukes vasken av leiligheten, klær har blitt vasket. Så nå kan jeg snart ta helg, jeg lagde meg akkurat en helt nydelig lunsj. Nemlig sjokolade pannekaker. Disse ble så utrolig gode, at jeg må dele oppskriften med dere også. Så kanskje du også vil lage deg dette til lunsj eller frokost i dag, disse er både sunne og saftige. Går raskt å lage, noe jeg liker godt.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Dette trenger du til 1 person:
  30 g havremel
  70 g mager kesam
  1 egg
  1/2 bakepulver
  1 ts kakao
  1 ss sukrin gold (eller annen søtning)
  En liten skvett melk/vann
   
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

  Fremgangsmåte steg for steg:

  1) Start med å blande alle ingrediensene, smak deg gjerne litt frem med mengden kakao og søtning. Jeg bruker en liten skvett med melk, så lar jeg hele røren få stå å svele litt. Vist jeg underveis ser at røren blir alt for tykk, tilsetter jeg litt mer melk. Men røren skal være ganske tykk.

  2) Så steker du dem på middels varme, med litt smør i pannen. Jeg liker å lage mange små, men du kan også lage store. Men da får du mindre pannekaker, så det er litt opp til deg. Hvor mange du får, avkjøl de på en rist.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Ekstra tips:

  Vist du ikke har havremel, kan du fint lage dette selv av havregryn. Da er det bare å kjøre de i en kjøkken maskin eller med en stavmikser, det er mye billigere også. Når det gjelder søtning, kan du egentlig bruke det du selv liker best. Jeg valgte sukrin gold, fordi jeg syns det passer bra til disse. Men du kan egentlig bare bruke det du har, nå har jo jeg alt av sukkerfri søtning. Så jeg har en del å velge mellom. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Så er de klare til å nytes, i dag toppet jeg mine med litt mager kesam med litt zeroh saft i. For å så toppe det igjen med litt friske bær, disse er utrolig gode sammen med vanilje yoghurt også, vist du heller ønsker det. Eller syltetøy eller det du selv måtte ønske, her kan man egentlig bruke det man selv liker best, det er veldig opp til deg. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  → Vil holde dere oppdatert på alle mine sunne oppskrifter, som jeg deler her på bloggen. Kan du like min facebook side, der poster jeg alle mine nyeste oppskrifter, den finner du her -> FACEBOOK-LISA

  → Så ikke dette godt ut, kunne du tenkt deg å prøve denne oppskriften?

 • 22

  Innbiller meg at denne er veldig kvalmende, eller tar jeg feil?  (sjokoladekremen) 

  Du tar nok ganske så feil der. Jeg legger aldri ut en oppskrift som er kvalmende eller ikke smaker godt. Det ville skadet mitt rykte for å si det sånn. Når jeg kommer med oppskrifter, så er dette ting jeg selv spiser og har likt. Pluss at jeg har mange i min familie som er testpatrulje, slik at jeg får en bekreftelse på at dette er godt og kan deles. 

  Trodde seriøst ikke at det var noen som (eide bil) ikke visste hvilken bil de hadde!?! Tenker det er like vanlig som å vite adressen jeg.

  Hehe, jeg må nok si meg uenig der. Jeg er dessverre null interessert i bil. Jeg elsker å kjøre og alt det. Men det å vite hvilken type og årsmodell er nok ikke min sterkeste side. Det er nok forskjell fra person til person hva man interesserer seg for eller ikke. Jeg er ikke interessert i bil på den måten, annet en at det er gøy å kjøre og jeg kommer meg fra sted til sted. 

  Hvordan fordeler du og din søster arbeidsoppgaver hjemme, med tanke på at hun jobber og du er sykmeldt? 

  Det er jeg som gjør alt avhusarbeid, men det hadde det vært uansett om jeg hadde vært i jobb eller ikke. Grunnen til det er at vi er to helt forskjellige mennesker, som har vokst opp litt forskjellig. Min søster bodde hos mamma, mens jeg bodde hos pappa før. Mamma er sånn som meg som elsker å rydde og vaske, så da slapp min søster det. Mens jeg derimot hjalp til veldig mye hjemme hos pappa. Jeg måtte det, for situasjonen der hjemme var annerledes. Jeg elsker å rydde og vaske, så jeg gleder meg faktisk til det. Så jeg hadde nok gjort det uansett. Pluss at da blir ting gjort på min måte hehe.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Hvor finner du inspirasjon til alle de sunne oppskriftene du deler? 

  Jeg finner inspirasjon overalt, alt i fra venninner, andre blogger og mye at jeg prøver meg frem. Jeg liker å alltid gjøre en oppskrift til min egen så langt det lar seg gjøre. Det går mye ting i søpla for å si det rett ut, men sånn er det når man prøver seg frem. Alt blir ikke like godt, og da deler jeg det heller ikke. Det som blir vellykket kan jeg dele, og jeg liker å prøve meg frem. Jeg elsker å stå på kjøkkenet for å lage mat, bake og alt det. 

  Hvilke blogger leser du fast?

  Jeg leser mange blogger fast, ganske mange av mine egne lesere. Jeg leser noen få på topplisten, men her syns jeg det er mange blogger som ikke interesserer meg. Men sånn som Sopie Elise, marthe Borge, krisssy er bloggere på topplisten jeg leser. Ellers er det en del blogger som har byttet plattform, og mange mindre blogger jeg leser fast. 

  Hvorfor snapper du ikke mer? 

  Jeg har hatt to snappchater, en offentlig og en privat. Den offentlige ble veldig stor, med mange følgere. Jeg ønsket ikke å sperre den, slik at andre kunne sende meg snapp siden jeg fikk så koselige og søte snapp fra mine lesere. Så begynte jeg å få jeg bilder av gutter, menn og gamle menn nakne. Flere ganger om dagen faktisk. Jeg opplevde dette som både flaut og ekkelt. Derfor bestemte jeg meg for å ta en pause fra den, og det har jeg nå hatt i nesten tre måneder. Men jeg kommer nok tilbake til den, men ikke akkurat nå. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Jeg har lyst på en mer personlig blogg, slik som den du har. Har du noen tips? 

  Jeg tror at dette varierer veldig fra person til person, hvor mye man vil dele og ikke. Jeg har alltid vært en veldig åpen person, som ikke er redd for snakke om de vanskelige tingene høyt. Jeg er ikke en vanlig A4 jente, som tenker at livet må være "perfekt". For jeg er så langt fra det. Jeg tror bare man må prøve seg litt frem. Det kan være vanskelig å dele veldig personlige ting, og det kan slå litt begge veier. Det er viktig å huske at når du først har delt noe, så ligger det ute på nett for alltid. Mitt beste tips er bare å føle på det og gjøre det som er riktig for deg. 

  Hvordan klarer du å dele så private ting om livet ditt? Er det ikke utrolig vanskelig å skrive og ikke minst dele med alle? 

  Jeg syns det er "godt" å skrive, jeg finner mye terapi i å dele min historie med dere. Det er en måte for meg å komme meg videre, og få lettet på hjertet. Ikke minst det å få ned alle tankene som svirrer i hodet. Selvfølgelig er det tungt å skrive det, men det hjelper meg så mye, pluss at det hjelper andre rundt meg. Alle mine nærmeste forstår min sykdom og hva jeg har gått og går igjennom på en helt annen måte enn det de gjorde før. Denne bloggen er en stor del av at jeg har kommet så langt, så får meg føles det riktig å dele så mye. 

  Så mye fint! Hvor kjøpte du det frokostbrettet til søsteren din?

  Det er faktisk fra Nille. Mener jeg betalte rundt 199 kr for det. Jeg vet at dette er en sesongvare, så her må man kjøpe det før det går ut av sortimentet. Jeg skulle egentlig kjøpe et annet, men det hadde allerede gått ut før jeg rakk å kjøpe det.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

 • 16

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God morgen alle mine fine lesere, ja her startet dagen like bra som de andre dagene. Endelig er jeg tilbake til der liker å være, å livet smiler tilbake til meg. I går fikk jeg endelig dratt på besøk til farmor og farfar, de har vært mye dårlig denne uken. Men i går orket de besøk, jeg var der i tre timer. Vi satt å drakk kaffe, snakket og bare koste oss. Noe som var utrolig godt, farmor sa at hun trengte det lyset og energien jeg gir henne. Noe som er utrolig koselig å høre, det at mine besøk opp til dem betyr så mye for dem. Gjør det enda mer vært det, etter vi hadde snakket noen timer. Så dro farfar og jeg på butikken, dessverre er jo farfar nesten døv og blind. Etter de siste hjerteslagene han har hatt, en han er utrolig sterkt i kroppen. Så han liker å komme seg litt ut av huset, selv om det tar mye lengere tid å handle inn mat med han. Hvert jeg at han setter pris på det, så derfor får der bare ta den tiden det gjør. Så dro jeg på trening på kvelden, kom hjem for å så sovne nesten med en gang. Så jeg er uthvilt, formen og humøret er på topp. Så dette skal bli en kjempe bra dag, like bra som i går.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Men det jeg ville tipse dere om i dag, er min hemmelighet bak en dyp og mørkere brunfarge. Dette er ikke et sponset produkt, bare sånn at det er sakt med en gang. Men dette er et produkt jeg har brukt lenge, men jeg fikk vite for en stund siden. At den betakaroten man får kjøpt i Norge, nesten ikke inneholder betakaroten. Altså den er veldig mild, du får en litt sterkere en i Sverige. Men begge disse er ganske dyre, så ble jeg tipset om at iHerb selger samme produkt, bare mye sterkere, bedre og billigere. Så derfor har jeg nå bestilt mine tabletter derfra, dette gir deg en mer dypere og mørkere brunfarge. Pluss at brunfarger holder lengere, jeg går på disse året rundt. Etter som jeg tar litt sol på vinterstid, mens min søster bruker dette kun på sommeren. Så her er det litt forskjell på hva som passer til hvem, men etter jeg begynte med disse tablettene. Har jeg en mye finere, dypere og mørkere brunfargen. Så derfor ville jeg også tipse dere om dette, deg hjelper også for solskader som kan skje når du soler deg mye. Så får dere som liker å spare penger sånn som meg, kan du få kjøpt de jeg bruker HER

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  → Har du noen erfaringer med betakaroten, bruker du det? 

  → Bruk du koden VVW762 så får du $5 avslag på din først bestilling fra iHerb. 

 • 14

  Når man har slitt med en sykdom så lenge som det jeg har, så skader dette kroppen mye. Jeg fikk egentlig sjokk da jeg først fikk vite hvordan kroppen min hadde det innvendig. Jeg hadde ikke peiling på hvor mye man skader det indre ved å spise for lite over lengre eller kort tid. Jeg husker så godt mine første blodprøver som ble tatt.

  For det første klarte jo ikke sykepleieren å finne en eneste blodåre å stikke nålen i. Jeg var så undervektig at årene mine bare rullet under huden min. Jeg tror jeg ble stukket først ca. 20 ganger i venstre arm, for så å bli stukket 10 ganger i høyre. Til slutt måtte de tilkalle en spesialist. De klarte det rett og slett ikke. Svar på prøvene fikk jeg dagen etter. Det var vel først da jeg skjønte hvor stor skade jeg hadde gjort på meg selv. Alle nivåene i kroppene mine var helt unormale. Jeg fikk fort masse tabletter som skulle rett opp i dette. Det var vanskelig å følge med på hva som ble sagt for meg, for dette er noe jeg ikke visste noe om. 

  Jeg skjønte såpass at jeg allerede hadde skadet meg selv innvendig. Det var et slag i ansiktet da jeg fikk vite at noe var så faretruende, at om de ikke hadde sett dette nå, så kunne jeg fått hjertestans. Alt innvendig kunne bare stoppet å fungere. Uansett hvor alvorlig dette var, så stoppet det meg ikke. Jeg fortsatte å sulte meg selv, i håp om at jeg faktisk skulle dø. Det er tungt å innrømme dette for meg selv. Dette er nok noen av de tingene jeg har holdt for meg selv. Jeg klarte ikke snakke med noen om det, verken venner eller familie. Jeg visste at de hadde reagert. Selv om jeg var så syk at jeg ikke klarte å tenke på mye, så klarte jeg å tenke såpass langt, at de som bryr seg om meg, kom til å bli såret av å få høre det. Kanskje de skulle komme med forslag og løsninger, i håp om at jeg selv også skulle forstå alvoret i det.

  Før jeg ble satt på antidepressiva, var det egentlig bare et mål i hodet mitt, jeg ville dø. Jeg ville ikke leve, jeg klarte ikke leve. Jeg så ikke noen utvei, jeg så ikke lys i tunnelen. Livet mitt var sort, og det føltes som om jeg bare falt lengre og lengre ned i det sorte hullet for hver dag som gikk. For hver time, minutt, sekund som gikk ble det bare mørkere. Jeg var klar for å dø. Jeg hadde ikke noe mere å kjempe for. I mitt hode var dette den beste løsningen for alle rundt meg, som var glad i meg. Jeg trodde det var bedre for dem om jeg døde, enn at de måtte se meg ha det så vondt, med null glede i livet. Det var dette jeg trodde. Jeg ser jo i dag, at det hadde vært verre for alle rundt meg om jeg hadde lykkes med et av selvmordsforsøkene mine. Jeg tror de hadde strevd med å komme over det. Ja, det har vært fire mørke og jævlige år, men jeg er her enda.

  Jeg kjemper hver dag for å overleve, og se på meg nå. Jeg smiler og ler, jeg er en person igjen. Jeg er ikke et gjenferd uten følelser og tanker, jeg er faktisk et menneske som sprer glede. Jeg er et menneske som faktisk kan bli noe her i livet. Jeg kan også oppnå mine drømmer. Jeg ligger langt etter de fleste på min alder som snart er ferdige med utdanningene sine, eller allerede har funnet drømmejobben. Det må jeg bare akseptere. Det er tungt, det er egentlig helt jævlig for å være helt ærlig. Men hva skal jeg gjøre? Sitte å tenke på det, gnage på det, la det ødelegge meg. Eller jeg kan snu det, å tenke annerledes. Akseptere det, for så å komme meg videre. Jeg vet ikke helt hvem jeg er, hva jeg vil bli, hva jeg vil gjøre med livet mitt, men jeg kan for første gang se for meg en fremtid, en lys fremtid. Bare det er et stort steg i riktig retning for meg. Jeg vet at med tid faller alle brikkene på plass. 

  Uansett om det tar dager, uker, måneder eller år så må jeg være tålmodig. Tid har jeg nok av her i livet. En dag kommer jeg også til å få fin på plass. Når jeg gjør det, skal ingenting få stoppe meg. Da skal mine drømmer også gå i oppfyllelse. Først må jeg finne meg selv, for så å finne ut hva det er jeg vil med livet.

 • 20

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God morgen alle mine fine lesere, her startet dagen med et stort smil. Var så trøtt når jeg kom hjem i går, var ikke hjemme fra trening før rundt elve tiden. Så da var det bare å hoppe i dusjen, så spise, for å så legge meg. Så jeg har hatt en kjempe god natt, jeg var egentlig utrolig sliten etter behandling i går. Men jeg tok en tur opp til mamma, for en liten kaffe kopp. Så var det hjem å spise, så dra på trening. Så dagen i går gikk bare kjempe fort, jeg hadde en utrolig bra behandlings time i går. Nå skal jeg sette meg litt nye mål, som jeg kan jobbe meg mot. For det er utrolig viktig syns jeg, det å alltid ha noe å jobbe mot. For når man klarer et mål, så må jeg ha et nytt mål, jeg vill jobbe mot for å oppnå. Denne gangen blir det en del fokus på mat, jeg har store planer på gang når det kommer til akkurat dette. Jeg skal sammen med min bestevenn Charlotte, som er utdannet personlig trener. Sette opp en ny mat plan for meg, så dette er stort for meg, men her må jeg virkelig ta museskritt.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Altså jeg må starte med små endringer, slik at sykdommen ikke skal ta helt over for meg. Men dette er noe jeg må jobbe hardt for, men jeg er endelig klar for det. Jeg ska bare hoppe ut i det, å begynne å varier mye mer med maten jeg spiser. Jeg vil også begynne å spise mer "riktig", om jeg kan kalle det for det. For å få mest mulig utbytte av trening, å det å bygge muskler. For jeg elsker trening, å hva det gir meg. Jeg har det så mye bedre med meg selv når jeg trener, jeg vet at det er nøkkelen min for å vinne denne kampen. Det å se den store endringen i kroppen min, er bare et kjempe stort pluss. Endelig stikker det ikke skjelet og knoker ut over alt på kroppen min. Å jeg følte at jeg måtte "skjule" meg selv hele tiden, men det føler jeg ikke nå mer. Jeg er en ny person, jeg kjenner nesten ikke meg selv igjen. Men det vil jeg skrive et eget innlegg om, for her er det så mye tanker og følelser som må ut. Men nå skal jeg runde av, å lage meg litt mat. Før jeg skal komme meg avgårde til farmor og farfar, så blogges vi mer senere i dag. Beklager for lange innlegg, men jeg har så mye på hjerte.  

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  → Vist det er noen av dere som har noen tips til hva jeg burde spise, for å få mest utbytte av treningen. Så gjerne del det med meg, jeg tar i mot alt av tips og råd, med åpene armer. 

  → Men må jo også ønske dere en kjempe fin dag, tusen takk for at akkurat du leser min blogg. Dere lesere betyr så mye for meg, å jeg er så takknemlig for hver å en av dere.