lisarorvik - Mitt navn er Lisa Slaaen Rørvik, jeg er 22år. Jeg kommer til å blogge om min kampen om å bli frisk, fra en alvorlig spiseforstyrrelse som heter anoreksia. Jeg deler også mange sunne oppskrifter, jeg har også en stor lidenskap for trening. hits
Instagram Facebook Lisa.rorvik@hotmail.com

20

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

God fredag mine fineste lesere. Her startet dagen med et utrolig stort smil, etterfulgt av en stor kopp kaffe. Jeg må nesten smile litt av meg selv i dag. For hvem tror dere ikke har klart å skur av varmen i leiligheten i går? Jo meg, så her har vi gått med lue inne. Men nå begynner det å bli varmt her igjen. I dag står vasking, rydding, tørke støv og støvsuge hele leiligheten på planen. Så skal jeg tro det eller ei ut å rulle i kveld. Med kjæresten til min lillebror sin buss. Så vi skal ha et søsken vors her i kveld med store søster også. Det er så rart fordi jeg trodde aldri jeg kom til å klare dette igjen. Men i dag gleder jeg meg bare kjempe masse. Men nok skravling fra meg å over til hva dette innlegget skal handle om. Nemlig min frokost i dag. I dag ble det en veldig lett, men kjempe god frokost. Denne lager du på 1-2-3, men smaker jo bare helt nydelig. Pluss at denne både er sunn og proteinrik. Så her får dere oppskriften på min favoritt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette trenger du:
1 beger med yoghurt
2 ss cottage Cheese
1 ts sukrin+
Litt havregryn
Friske bær som topping 
 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Fremgangsmåte steg for steg: 

1) Start med å blande yoghurt, cottage Cheese og sukrin+. Rør dette godt sammen, gjerne smak deg litt frem, slik at du får den smaken du syns er god. Du kan også bruke saft i steden for sukrin+. Jeg bruker yoghurten dobbel 0% i smaken blåbær. 

2) Når du har funnet den smaken du liker. Så er det bare å begynne å toppe med det du selv måtte ønske. I dag ble det havregryn og frikse bær. En kjempe god sammensetning spør du meg, når det kommer til smak. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så er den klar for å nytes. Ønsker du en større porsjon er det bare å dobble oppskfiten. Det jeg liker så godt med denne er at man kan variere så mye med smak. Når det kommer til yoghurter, her er det bare bruke din egen favoritt som jeg har gjort. Det samme gjelder topping. Denne er kjempe god med frokost blandinger eller musli også. Men jeg hadde bare havregryn hjemme. Du trenger heller ikke bruke bær, her passer det kjempe godt med forskjellige frukter også. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vil du holde deg oppdatert på alle mine sunne oppskrifter, som jeg deler her på bloggen. Kan du like min facebook side, der poster jeg alle mine nyeste oppskrifter, den finner du her -> FACEBOOK-LISA

Har du laget dette før eller kunne tenkt deg å prøve noen av disse oppskriftene, så ikke dette godt ut?  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Facebook siden min HER!
Instagram siden min HER!
 • 22

  1) Jeg har fregner. Ikke sånn alt for mye, men en del i både ansiktet og på kroppen, noe som har kommet med årene. Hver sommer kommer de ekstra frem, men i det siste har det kommet enda flere. I hvert fall i ansiktet, og jeg har ikke helt klart å bestemme meg for om jeg liker dem eller ikke. 

  2) Jeg har alltid vært ''pøbelen'' i familien, altså den som alltid skulle teste grenser. Den som gjorde mest dritt, både på skolen, på privaten og hjemme. Det er litt komisk når foreldrene sier til de som er yngre og eldre at uansett hva du gjør, så kommer du ikke til å slå det Lisa allerede har gjort. Jeg må jo bare smile og le av det. For det er vel det som har gjort meg til den jeg er, både på godt og vondt. Jeg må jo ikke glemme at jeg er «dritten i midten» som vi så godt ler av. Kanskje dette var min måte å vise at jeg ikke var det når jeg var yngre. 

  3) Jeg har 6 hull i ørene, som man kan ha øredobber i. Tatt nesten alle selv, eller en venninne har gjort det. Men dessverre reagerer jeg på alt av øredobber, så jeg får ikke brukt dem så ofte som jeg hadde ønsket. Jeg har piercing i navlen og tungen. Men den i navlen bruker jeg nesten aldri, så jeg må alltid stikke hullet opp igjen, når jeg først skal bruke den. Mens den i tungen klarer jeg meg ikke uten, jeg kan faktisk ikke snakke uten den. Jeg tok den fordi jeg tapte et veddemål, men nå klarer jeg meg ikke uten den. 

  4) Jeg har egentlig alltid vært den i familien og vennegjengen, som alltid har hatt kjæreste. Nå er jeg nesten den eneste single, noe som kanskje ikke er så rart ved tanke på sykdom og hvordan min hverdag er nå. 

  5) Jeg er latterlig dårlig på å ta i mot komplimenter om meg selv. Det er en ting når dere lesere skriver noe pent. Men når noen sier det til meg face to face, så blir jeg bare helt satt ut og vet egentlig ikke helt hva jeg skal svare, jeg ender alltid opp med å bare snakke meg bort. Noe som er dumt fordi jeg glemmer å si takk. Det er en ting å elske seg selv og ha god selvtillit, men det at andre gjør det er noe helt annet, men helt klart noe jeg skal bli mye bedre på. For det er en viktig ting å kunne ta til seg og i det minste si tusen takk når man får et kompliment. 

  6) Jeg elsker å rydde og vaske, altså jeg bare digger det. Sette på høy musikk og rydde, vaske og støvsuge. Det gjør noe godt med meg, men jeg føler meg heldig som liker det. For det er et must når man bor alene, da må man passe på sitt eget sted. Så jeg er glad for at jeg liker det, for det gjør alt så mye lettere når man bor for seg selv.

  7) Jeg er utrolig gjerrig som søsteren min kaller meg, jeg kaller meg smart med penger. Altså kan jeg spare to kroner på ost i en annen butikk, så drar jeg til den butikken. Jeg bruker aldri penger på noe jeg ikke trenger, nå lever jeg på et utrolig stramt budsjett om dagen. Så da har jeg nok blitt enda gjerrigere, eller klokere som jeg kaller det. Når det kommer til penger.

  8) Det siste jeg gjør før jeg legger meg, å første jeg gjør når jeg står opp det er å lese et brev fra min mamma. I brevet står det: Kjære Lisa, aldri glem at jeg er utrolig glad i deg. Dette brevet fikk jeg når jeg var veldig syk, det står på mitt nattbord. Det har blitt en påminnelse på hvorfor jeg kjemper hver dag, og en stor del av hvorfor jeg alltid starter dagen med et stort smil og legger meg med det samme. 

  9) Jeg har aldri forstått meg på land og hovedstader. Altså dette er så flaut, men jeg er så dårlig på det. Jeg kommer aldri til å glemme når lærene min snakket med meg, før første gang jeg skulle til London. Da sa læren min til meg du får kose deg i England, så svarte jeg: men jeg skal ikke til England, jeg skal til London. Læren bare knakk sammen av latter. For å så fortelle meg at London ligger i England. Lang historie kort, jeg suger på dette temaet. 

  10) Jeg har knekt tenner hele 12 ganger. Noen av dem flere ganger, er nok fortennene som har fått kjørt seg mest. Men jeg er en stor kløne når det kommer til dette. Så nesten litt komisk når noen sier jeg har så rette og fine tenner. Fordi veldig mange er halve falsk eller deler fylt på. Som kanskje har gjort at jeg har fått enda rettere tenner enn det jeg hadde før.

   

 • 22

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God morgen alle mine herlige lesere, ja jeg vet jeg starter alle mine morgen innlegg med den setningen. Men det er en så god start. Dagen i dag startet også med et stort smil, vell faktisk et enda større smil enn i går. Som dere sikkert har fått med dere. Så er jeg utrolig nære min farfar og farmor. Jeg fikk ikke dratt til dem på mandag, så i går var første gang jeg så dem på nesten to uker. Det var bare så utrolig godt å få se dem igjen. Jeg fikk dessverre noen dårlig nyheter om min farfars helse i går. Men som sakt så har livet sitt gang, han er gammel og jeg må bare innse at jeg kan miste han når som helst. Men i steden for å henge meg opp i det, så bestemte jeg meg heller for å gjøre det beste ut av det. Vi satt å snakket i en del timer, før farfar og meg dro for å ukes handle for dem. Det var da der gikk opp for meg. At bare det for han å få bli med å handle, plukke poteter, gå til bilen selv uten at jeg holder i han og sånne små ting. Betyr så mye for han akkurat nå. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Ja det tok lengere tid, men jeg vet at dette er ting han vil og klarer selv. Så i steden for å tenke at alt må gå fort, så brukte jeg heller ekstra tid på alt dette i går. Bare fordi det betyr noe for han. Nå har jeg kommet til et punkt at jeg har bestemte meg for at uansett om jeg har han en dag, en uke, en månde eller til og med et år til. Så skal jeg gjøre alt i min makt for å gjøre han glad. Bare de små tingene som betyr noe for han. Skal være de små tingene jeg skal la han gjøre og bare bruke den tiden det for ta. Jeg var også å besøkte min mamma etter jeg hadde vært hos dem mage timer. Oprasjoenen gikk kjempe bra, men hun har jo selvfølgelig kjempe vondt. Så jeg ble sittetende å snakke med henne en god stund også. Før det var hjem, spise middag for å så komme meg avgårde på trening. Der jeg var helt frem til nesten halv tolv. Så var det bare å legge seg, for da var jeg mildt sakt veldig sliten. I dag er også dagen helt fullbooket, noe jeg elsker. Men det kan jeg heller skrive om i morgen, for nå blir dette innlegget alt for langt hehe. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Dette morgen innlegget skulle egentlig bli kort og bare handle om en pakke jeg fikk i posten i går. Men jeg har bare så mye på hjerte om dagen, som jeg bare må få delt føler jeg. For jeg vil bare oppfordre dere alle til å sette av tid til de som er gamle. Enten om det er foreldre, besteforeldre eller hva enn det måtte være. For bare et lite besøk, kan gjøre så mange dager for dem. Det skal så lite til, det er bare det å stille opp og klare å sette av litt tid! 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Jeg håper ikke jeg skriver alt for mye om dagen, men dere kjenner jo meg. Men må jo alltid ønske dere en kjempe god dag. Dagen tips fra meg i dag, er gjør noen andre lykkelig eller bare få noen andre til å smile. Det er helt utrolig hvor glad det kan gjøre deg selv!

  Facebook siden min HER!
  Instagram siden min HER!
 • 16
  Det føles nesten litt rart å skulle skrive dette. For om vi bare går ett år tilbake, så hadde denne tiden for meg vært helt jævlig. Jeg låste meg inne, klarte ikke gå ut døren, eller for å si det rett ut: ikke ut av min egen soveromsdør engang. Jeg var livredd for å se noen i russebukse eller bare et bilde av en russ. Fordi jeg visste med en gang hva slags vonde minner som kom til å komme frem. Russebukse for meg er noe helt annet enn hva det er for de fleste, eller kanskje nesten alle andre. Dette er en tid som skal feires, nytes og bare drikke seg full, rulle og feire at man snart er ferdig med 13 års skole gang. Og jeg unner alle å feire dette, fordi dette er noe som skal feires, spør du meg. Men om vi bare går et år tilbake i tide, altså russetiden som var i fjor. 

  Da var jeg et vrak. Jeg klarte bare ingenting, bare synet av en person i en russebukse fikk hjertet mitt til å stoppe, klumpen i halsen kom og kroppen min bare sviktet. For minnene kom frem med en gang. Denne perioden når russen feirer, har vært så utrolig tung for meg de siste fire årene. Så alt for tung, at jeg nesten ikke helt vet hvordan jeg skal beskrive det. For bare det å se en person gå med russebukse, fikk alle de vondeste minnene mine til å komme tilbake. Jeg tror nesten ikke det gikk en eneste natt hvor jeg ikke drømte om det som skjedde med meg. Det var som å oppleve en voldtekt hver eneste natt, noe som ødela hver eneste dag for meg. Det skulle bare så lite til, bare det å se en russebukse var nok.

  Jeg trodde vel aldri jeg skulle skrive dette innlegget. Fordi jeg egentlig trodde at for hver russetid som kommer hvert år, skulle det fortsatt bli like vanskelig. Men nå så ser jeg ikke på det på samme måte. Det å se en person i russebukse, som jeg har gjort en del ganger allerede til nå i vår ? og ikke bare noen få, jeg har sett mange nesten hver eneste dag. Og de samme tankene og frykten er der ikke lengre. Jeg føler ikke på det samme såret som jeg gjorde før. Jeg har enda ikke hatt et eneste mareritt om det. Og jeg vet at dette er et tegn på at mine sår begynner å gro.

  Ja, det tok sin tid, alt for lang tid spør du meg. Men dette er ikke noe jeg kunne kontrollere selv. Jeg kunne ikke bestemme over hvordan jeg skulle reagere og ikke, selv om jeg innerst inne kunne ha ønsket det. Hvem ville vel ikke ønsket det? 

  Men det er bare ikke sånn kroppen og hodet vårt fungerer. Når noe er et sårt minne for deg, så kan man ikke noe for hvordan reaksjonene blir. Jeg hatet denne tiden av året, jeg hatet den mer enn jeg noen gang har hatet noe før. Fordi jeg aldri likte den personen jeg ble. Jeg hatet å stenge meg selv inne, jeg hatet å alltid få en klump i magen bare av å se en russ. Det var nesten som om hodet mitt ikke fungerte, alt bare stoppet opp uten at jeg selv klarte å gjøre noe med det. Men det jeg hatet mest av alt, må være alle marerittene som kom med det. 

  Nå tror jeg for første gang på ordene jeg har sagt så alt for mange ganger: Tiden leger alle sår. For dette er første gangen jeg ikke har reagert. Kanskje noen av dere trodde de vonde minnene var grunnen for at jeg var så lenge syk som det jeg var, men det kan jeg love dere at det ikke var. Jeg var syk, og hadde problemer med en del nivåer i kroppen. Veldig kort fortalt, så gjorde dette slik at kroppen min ikke leges på samme måte som alle andre sine kropper ville gjort. Jeg har vel valgt å ikke skrive om dette, fordi jeg ikke har klart å dele dette med min familie eller venner. Grunnen for det er at det siste jeg vil, er at de skal bli bekymret for meg igjen. Fordi det føler jeg de har vært nok, mer en nok faktisk. 

  Så derfor var det "lette" valget å bare si jeg var syk og ikke følte meg helt i slag når det kom til humøret. Og ja, jeg ble i kjempedårlig humør av å være syk, fordi jeg kun satt hjemme. Jeg gjorde jo ingen ting på dagen, noe som ga meg alt for mye tid til å tenke over alt og ingenting. Men selv om jeg nå i år bare satt hjemme i starten av russetiden, er faktisk ikke de vonde minnene noe jeg har tenkt over nå. Denne gangen skal det ikke knekke meg. Jeg skal klare meg igjennom denne tiden, for nå kan jeg endelig si og mene de ordene jeg alltid har sagt. Tiden leger alle sår. Noen sår tar bare lengre tid å leges enn andre, men gir man det god nok tid, så skjer det etter hvert.
   

  //bilde er sminket, for å få frem skadene jeg selv aldri klarte å ta bilde av. 
 • 16

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God morgen alle mine fantastiske lesere. Ja enda en herlig start på dagen for min del. Våknet med et stort smil, så en stor kopp kaffe og så en kjempe god frokost. Jeg hadde en kjempe bra dag i går. Jeg fikk besøk mamma for å ta en kaffe og bare sittet å pratet litt jenteprat. Noe jeg trengte, jeg er heldig som har en sånn mamma. Som jeg kan snakke med alt om, for det vet jeg ikke så mange har kanskje. Mamma skal opereres i dag. Jeg vil vell tro henne er ferdig nå snart, så nå venter jeg bare på en telefon om at alt gikk bra. Dette er en operasjon hun trengte, fordi hun sliter med så nye smerter i skulderen. Så derfor håper jeg at alt gikk bra, å at henne kommer seg fort. Aldri godt når noen som betyr alt for deg må igjennom noe slikt, for man begynner jo med en gang å tenke på alt mulig som kan skje. Men jeg vet henne trengte dette, for å bli bedre. Etter jeg hadde vært hos mamma i går, var det rett hjem for å lage middag, for å så komme seg på trening. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Min pappa ringte meg på vei til trening. Så han kom en tur innom der for å si hei. Jeg fikk egentlig litt sjokk, fordi jeg selv ikke har vært klar over dette. Men jeg har ikke snakket med min pappa på nesten to uker. Noe som er utrolig uvanlig for han og meg. Vi pleier å snakke sammen hver dag, men når ting blir vanskelig for meg, så er det alltid dessverre han det går ut over. Noe jeg hater, å fikk virkelig bekreftet i går. Jeg ble på en måte lei meg. Men fikk heldigvis fortalt han at det er den personene som betyr mest for deg, som det som regel går ut over. Jeg sendte han også en lang unnskyld melding før jeg la meg. Men gjort er gjort, å jeg dro inn for å trene i tre og en halv time. Nå skal jeg ikke skryte på meg at det bare var trening, for var en del pauser og snakking også. Bare for å få deg sakt, men kroppen min er så mye sterkere enn det jeg hadde trodd den skulle være nå. Jeg kan ikke legge meg så alt for opp i det. For jeg må bare se det positive i det negative. Heller bare love han og meg selv at jeg ikke skal gjøre det samme igjen. Men uten som alt dette hadde jeg en kjempe fin dag, å denne dagen skal bli like fin. Nå har jeg skravlet alt for mye som jeg pleier. Så nå skal jeg bare runde av, for å komme meg avgårde til farmor og farfar, så blogges vi mer senere i dag. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Men jeg må jo ønske alle mine fantastiske lesere en kjempe fin dag. Kanskje flere enn meg som kjenner seg igjen i noen av det jeg skriver her, jeg skal i vært fall ikke gjøre samme feil igjen. For min pappa betyr alt, så får vi også håpe at det gikk bra med mamma i dag.

  Facebook siden min HER!
  Instagram siden min HER!
 • 14

  Uten å gå rundt grøten: Du skriver alltid om noe viktig. Hvordan takler du at ukjente/kjente skriver til deg om deres problemer? Jeg mener, det er ikke som om du er uten problemer du heller...? hvordan blir det å prøve å gi gode råd?? 

  Jeg synes det er helt fantastisk at folk velger å åpne seg opp for meg, både kjente og ukjente. Jeg mottar en stor del her på bloggen, men jeg får også utrolig mange mails samt folk som kontakter meg på Facebook. Jeg prøver alltid å gi mine beste råd, være der for dem og lytte. For det er det de trenger. Merker jeg at en person er veldig syk og trenger hjelp, anbefaler jeg dem alltid om å oppsøke profesjonell hjelp. Men jeg gjør mitt beste, og setter utrolig stor pris på det. På en måte tror jeg det er lettere å snakke med en som har opplevd noe av det samme, så det at de da velger meg setter jeg utrolig stor pris på. Som du også nevner er det begrensninger på hvor mye jeg kan hjelpe og takle ettersom jeg også sliter selv, men jeg gjør mitt beste for å svare alle, og bidra med det jeg kan. 

  Er sukrin gold god til baking? Har lyst til å prøve ut nye ting, men jeg er en slik person som MÅ følge oppskrifter.  

  Jeg personlig syns sukrin gold er utrolig godt til baking fordi det gir en kjempegod og søt smak. Synes nok den gir litt mere søtning enn vanlig sukrin. Jeg vil absolutt anbefale deg å prøve det, jeg har alltid blitt fornøyd med resultatene når jeg bruker det. Det passer nok ikke til alt, men jeg vil si det aller meste. 

  Fint å ha deg tilbake, kan du vær så snill å fortelle hvor mange gram silikon du har? Skal ta selv neste uke, og må være sikker på at jeg har valgt riktig. 

  Jeg har selv tatt 450 gram i hver pupp, men her føler jeg ikke at det finnes noe fasitsvar på hvor mye hver enkelt burde ta. Jeg hadde mye hud til overs, om du skjønner hva jeg mener. Jeg har jo gått ned over 5 bh-størrelser, så du kan jo tenke deg selv at det var mye som kunne fylles. Jeg overlot egentlig dette til min kirurg. Jeg fortalte bare at jeg ville ha et sted rundt 250-500 gram. Det hadde egentlig ikke så mye å si, så lenge resultatet ble bra til slutt. 

  Var operasjonen vond, eller tiden etter du tok silikon? 

  Selve operasjonene kjente jeg ingen ting, fordi du ligger jo i narkose. Når jeg først våknet opp kjente jeg helle ingenting, men det var fordi kroppen min enda var så bedøvd. Da jeg kom hjem derimot, begynte helvete. Jeg har innleggene under muskelen, noe som gjorde ekstremt vondt. Jeg klarte ikke løfte meg selv opp, eller bare bevege meg i sengen. Jeg måtte ha hjelp til abloutt alt. I ettertid synes jeg det var verdt det, men jeg skal ikke legge skjul på at jeg angret noe jævlig de første dagene, på grunn av de sterke smertene. 

  Hva syns familien din om at du valgte å operere deg? 

  De visste at jeg kom til å gjøre dette lenge før jeg ble operert. Dette var ikke noe jeg gjorde fordi jeg utviklet anoreksia. Dette var noe jeg hadde planlagt siden jeg var ung og tok min første abort. Da hadde jeg også allerede begynt å spare opp penger. Grunnen til at jeg gjorde dette, var at kroppen forandret seg veldig etter at jeg tok abort, noe som gjorde at jeg gikk ned mange bh-størrelser. Så det kom ikke noe sjokk for dem. Jeg tror de er glade for at jeg gjorde dette for meg selv, og ingen andre. 

  Du har nevnt noe om at moren din retter alle de lengre innleggene dine, er det noe spesiell grunn for det? 

  Ja, min mamma er helt fanatisk. Hun setter av så mye tid hver eneste dag for å rette alle mine lengre innlegg. Som som dette også. Grunnen til det er at jeg sliter utrolig mye med norsk og rettskriving, så det å få litt hjelp er gull verdt. Vet ikke hva jeg skulle gjort uten henne. Pluss at da er det alltid to hoder bak et innlegg jeg deler. Dette gjør at vi er to som på en måte vurderer om det er riktig av meg å dele så mye eller ikke. Uten henne, så hadde ikke denne bloggen gått så bra som den gjør. 

  Kragler aldri du og søsteren din når dere bor sammen, høres ut som dere har det så bra? 

  Jeg må si jeg føler meg som verdens heldigste" ikke bare er hun min søster, men også min bestevenn. Selvfølgelig krangler eller diskutere vi også. Men vi har kommet til et punkt der vi istedet for å kjefte eller sutre over noen den andre gjør og som plager oss, gjør vi det heller bare selv. Dette har gitt oss et helt utrolig forhold. Vi har ikke alltid vært så gode venner, men nå er hun uten tvil min bestevenn. Vi snakker om alt, deler alt og ler for det meste av alt det samme. Vi fungerer veldig bra sammen. Det er flere som har sagt at vi er gode hver for oss, men sammen er vi best, at vi utfyller hverandre positivt. Jeg føler meg bare så utrolig heldig som får bo sammen med henne, for hun er virkelig en av min største støttespillere som alltid stiller opp for meg.  Har du noe du lurer på eller et spørsmål du vil jeg skal svare på, er det bare å legge igjen en kommentar med det. Så tar jeg det med i neste ukens leserspørsmål. 

 • 16

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God morgen alle mine fineste lesere. Ja enda en dag hvor jeg våknet opp med et smil, denne gangen et virkelig stort smil. Etterfulgt av en stor kopp kaffe, så en god frokost. Dagen i går ble bare så utrolig bra. Jeg ble nesten litt sjokkert over hva jeg selv fikk til i går. Jeg hadde en kjempe bra treningsøkt. Noe jeg ikke hadde trodd skulle skje i det hele tatt. Men fy søren så stolt jeg var når jeg kom hjem, men så fikk jeg så motivasjon til å blogge, at jeg ble sittende til rundt 03:00 i natt for å blogge. Jeg har fått en utrolig god natt med søvn, selv om det ikke ble så mange timene. jeg tror kroppen min trengte å bli brukt på den måten igjen. For det gjør at jeg sover så mye bedre. I dag er jeg så utrolig støl, altså jeg sliter med å gå i trapper. Men det tyder bare på at jeg hadde en kjempe bra økt i går. Men ellers er planen å trene i kveld, noe jeg gleder meg helt sykt til. I går var det tungt men også godt, men jeg vet at denne kroppen kommer seg mye fortere tilbake i den formen jeg var i, enn det jeg hadde forventet. Men jeg ville gi dere noen små tips i dag. Som er punkter jeg selv har satt for meg selv, for å gjøre denne uken bedre. Så kanskje dette kan hjelpe deg også. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Denne uken velger jeg å: 

  - Starte dagen med et stort smil, for å starte dagen med et smil, har så mye å si for resten av dagen. 

  - Trene hver dag i uke dagene. Fordi det er godt for kroppen, sjelen, humøret og ikke minst for alle mine pyskiske problemer. 

  - Jeg velger å gjør alt om til noe posetivt. For det er nemlig et valg man kan ta. Du kan enten gjør alt, ingenting og små ting til det negative. Eller du kan gjøre det til noe positivt, det er bare opp til din tankegang. 

  - Jeg ville komme i gode rutiner. Fordi jeg vet det er det beste for meg og alle rundt meg. Når jeg er i mine gode rutiner har jeg det så mye bedre meg meg selv. Når dagene mine blir fulgt opp. 

  - Jeg skal snu om døgnet mitt igjen. Legge meg til grei tid, for å stå opp tidlig som jeg pleier. For jeg selv om min hverdag er annerledes, kan jeg fortsatt ha de samme rutinene på døgnrytmen som alle andre.

  - Jeg vil spre glede, latter og gjøre de rundt meg glad. For det er ikke akkurat noen jeg har gjort den siste tiden, så det skal jeg søren meg gjøre denne uken. 

  - Jeg vil fokusere på å bare ta en dag av gangen. Gjøre det beste ut av dagen, for det er faktisk kun opp til deg selv hvordan du velger å bruke din egen dag. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Men jeg håper dere alle har en like bra start på dagen som meg, kanskje det er flere av dere som også setter dere slike punkter jeg har gjort eller kanskje kunne tenkt dere å begynne med det?

  Facebook siden min HER!
  Instagram siden min HER!
 • 20

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God mandags morgen alle mine fine. Ja nå er det endelig en ny uke, men masse nye muligheter. I dag startet endelig dagen min med et stort smil. Etterfulgt av en stor kopp kaffe, akkurat slik jeg liker å starte mine dager. Dagen i går ble en veldig rolig dag for min del. Min søster reiser igjen i dag, så vi bare koste oss hjemme i går. Med fotball på tv, ikke akkurat det jeg selv liker. Men min søster elsker det, så da må henne få se på det. Ellers sov vi litt på dagen, å virkelig bare brukte søndagen til å lade opp for en ny uke. Denne uken skal bli så mye anderledes for min del. Jeg er aå motivert for å komme tilbake til rutiner nå. I dag er planene å først ta meg en tur til farmor og farfar. Altså jeg har ikke vært hos dem siden jeg ble syk. Noe som er utrolig lenge siden. Så tror de blir utrolig glade for å endelig se meg igjen. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Tenkte å kjøpe blomster og wienerbrød til dem. Kanskje hjelpe dem med litt ukes handel og det de måtte trenge meg til. Skal værtfall bruke mye tid denne uken på dem, for det fortjener dem. Det kribler nesten litt i magen, når jeg tenker på at jeg endelig skal på trening i kveld. Nå er det nesten tre uker siden sist, så jeg er spent hvor mye kroppen min kommer til å klare. Men det får jeg bare ta som det kommer. Må nesten bare lytte til den, å gjøre så mye som den klarer. Å heller starte litt i det små, så kan jeg økte gradevis for å komme meg dit jeg var. Men nå skal jeg bare komme meg i dusjen, for å så sminke meg litt. Har ikke hatt på sminket meg siden jeg ble syk. Så det skal bli deilig å endelig føle seg litt fresh ut. Men nå skal jeg runde av for å komme i gang med dagen min. Vi blogges mer senere i dag vettu. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Men jeg håper dere alle har en like god start på den nye uken som meg. Husk at det er ny uke med masse nye muligheter!

  Facebook siden min HER!
  Instagram siden min HER!
 • 28

  Ukens akkurat nå... Nå har jeg nesten akkurat stått opp, laget meg en god frokost. I dag startet dagen med et litt større smil enn i går. Noe som er utrolig deilig. Jeg vasket, tørket støv, støvsugde og ryddet hele leiligheten i går. Så det var så deilig å stå opp i dag, jeg var også på bursdag til mamma i går. Så endelig går ting riktig vei for min del, jeg må si jeg gleder meg til denne uken. For hver dag som går blir formen og humøret bedre.          

  Ukens opptur... At formen endelig er mye bedre, noe som gjør at humøret mitt også er bedre. Det er utrolig rart hvor mye tid man får på å tenke når man bare ligger inne. Så det var så godt å endelig komme seg litt ut. Få nye impulser og få noe ut av dagene mine. Nå kan jeg bare si en ting. Å det er at nå går alt min vei igjen, jeg skal sette så pris på de gode dagene jeg har i vente nå. Fokusere på trening og bare gjøre det beste for meg selv. Smile, le og gjøre det beste ut av dagene som kommer. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Ukens nedtur.... Ja det får vell bli at formen ikke har vært så bra. Det ga meg vell egentlig nedtur etter nedtur den siste tiden. Men det er det slutt på nå. Jeg er så innstilt på å komme tilbake til de gode rutinene jeg var i. Så det skal jeg fokusere utrolig mye på denne uken, for gode rutiner gjør at jeg slipper å ha nedturer.  

  Ukens cravings... Det må nok bli den sunne og sukkerfri sjokoladeisen jeg lagde meg. Det er så lenge siden jeg har laget meg dette, noe jeg egentlig ikke helt skjønner, for det er jo bare så godt. Men det var på tide å dele en litt sommer oppskrift med dere. Så derfor ville jeg dele denne med dere igjen, har jo delt den før men det er så god. Fikk du ikke med deg denne oppskriften så finner du den HER

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Ukens latter... Dette må jo nesten bli på lørdag da vi feiret bursdagen til mamma. Lillebroren min sitt kull er russ i år, men han går i læra så han får ikke vært russ på samme måte som de andre. Men han skal ut å rulle litt med de andre, de dagene han får det til. Så prøvde meg og søs til å få han til å gå med en av våres russebuksen. Altså dette ble bare en stor latter ut av det hele. En latter jeg trengte, men kort fortalt så kommer ikke det til å skje hehe. 

  Ukens serie og sang... Denne ukens serie må bli Suits, endelig har det kommet ny sesong på netflix. Noe som passet meg helt perfekt, når jeg har ligget syk. Da har jeg endelig noe å se på, en serie jeg kan anbefale dere også. Ukens sang denne uken må bli Scars To Your Beautiful av Alessia Cara. Altså den sangen blir jeg bare ikke lei, teksten er så sykt fin. En sang alle burde høre, for den teksten har så mye mening for oss alle. Den handler om at alle er fine på måten de er, anbefaler dere å høre den om dere ikke har gjort det. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   
  Ukens gullkorn...
  Meg - Han aleks i paradis hotel er ikke sånn kjempe smart, så du på når de hadde den quizen. 
  Søster - Jeg hadde lett klart alle de spørsmålene de fikk.
  Meg - Åh dæven det hadde ikke jeg, tror faktisk ikke jeg kunne svaret på et eneste av dem.
  Søster - Åh du sier han aleks ikke var så smart, du kan jo ikke noe mer du da haha. 
   

  Ukens favoritt oppskrift... Det må bli frokost oppskriften som jeg delte med dere på fredag. Jeg vet ikke helt om jeg skal kalle dette en smoothie eller iskrem. Men kanskje en blanding. Men denne er utrolig god, sunn og full av protein. Den går også utrolig fort å lage, helt klart en favoritt hos meg for tiden. Men oppskriften på denne godbiten finner du HER

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Ukens mest leste innlegg...

  Jeg trengte en liten pause 

  Er jeg en sykdom eller en person 

  Sånn lykkes du med trening 

 • 30

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God lørdag alle mine herlige lesere. Endelig startet dagen min med et lite smil etterfulgt av en stor kopp kaffe. Nå går ting endelig min vei, noe som føles så utrolig bra. Jeg hadde en liten snakk med meg selv i går. Vist jeg kan kalle det for det, men jeg bestemte meg for at nå vil jeg tilbake til de gode rutinene jeg var i for litt siden. I dag skal jeg komme meg ut for å få noe ut av dagen, annet enn å bare ligge å sove. Men i dag vil jeg også dele en nydelig oppskrift med dere. Nå som det nærmer seg sommer med stormskritt, syns jeg at jeg kan dele en is oppskrift med dere. Så i dag blir det en sunn sjokoladeis. Denne oppskriften er bare helt genial. For alt du trenger her er fryste banan biter, så tilsetter du egentlig den smaken du selv ønsker. Så i dag vil jeg dele en av mine favoritter med dere. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Dette trenger du:
  Fryste banan biter
  1-2 ts kakao
  1-2 ts sukrin+ 
   
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

  Fremgangsmåte steg for steg: 

  1) Vist du ikke har fryste banan biter liggende i fryseren som sånn meg. Så må du først lage det, å la de ligge over natten. Når du har de fryste banen bitene så tar du dem ut av fryseren. Lar dem ligge på benken i ca 5 minutter. Så de får tint seg litt, da er det mye lettere å skal mose dem med en stavmikser eller blender. 

  2) Hell så banan bitene oppi en blender, sammen med kakao og sukrin+. Kjører dette til du får en kremet konsistens. Smak deg gjerne litt frem, for å finne ut hvor mye kakao og sukrin+ du trenger. Så er det bare hele alt oppi en skål, toppe med det du måtte ønske. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Så er den klar til å nytes. Jeg liker å toppe min iskrem med friske bær. Men her kan man vell egentlig bare bruke det man selv liker best. Denne isen smaker også utrolig godt alene, så man må ikke ha noe som topping. Bare jeg som liker den friske smaken av bær, sammen med sjokoladeis. Pluss at det ser litt finere ut på bilder da hehe. Sånn går det når man skal blogge om en oppskrift, da må alt se mest mulig fint og delikat ut.   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Vil holde dere oppdatert på alle mine sunne oppskrifter, som jeg deler her på bloggen. Kan du like min facebook side, der poster jeg alle mine nyeste oppskrifter, den finner du her -> FACEBOOK-LISA

  Har du laget dette før eller kunne tenkt deg å prøve noen av disse oppskriftene, så ikke dette godt ut?  

 • 14


  bilde av meg, mamma, min lillebror og storesøster. 

  Ikke bare har verdens beste mamma bursdag i dag, men også en av mine største støttespillere. Jeg vet nesten ikke hvor jeg skal starte dette innlegget. Fordi uten deg mamma, så hadde jeg ikke vært her i dag. Ikke bare stiller hun opp for meg når det kommer til alt. Når jeg har vært så syk at jeg ikke klarte å komme meg i butikken, drar henne å handler for meg. Når jeg ikke har hatt krefter til å hente medesiner, drar henne å får fikset det også. På toppen av det hele, setter henne av en time hver eneste dag, for å rette mine innlegg som skal ut på bloggen. Jeg vet alle sier de har verdens beste mamma. Men ingen har en mamma som meg. Som faktisk klarer å stille opp så mye som det henne gjør. Når du har et sykt barn, så krever det utrolig mye å sitte å se på det som en foreldre. Hadde det nå vært slik at jeg var enebarn, så hadde jeg kanskje forstått at det hadde vært en lettere jobb å stille opp.  


  Bilde av min mamma, min storesøster, lillebror og meg. 

  Men det er jo overhodet ikke. Her er det mange barn å bry seg om. Men likevell klarer henne å alltid være der for meg. Jeg hadde bare lyst til å takke deg mamma, for at du er deg. Jeg vet jeg ikke gjorde dagen din i dag så lett, men at jeg var så dårlig når du var her en liten tur i stad. Noe som gjorde meg så lei meg. For det er det siste du fortjener. Jeg tror vell at jeg trengte å bare få skrevet et eget innlegg til deg. For å vise hvor mye du betyr for meg. Jeg er bare så utrolig glad i deg. Jeg føler meg som verdens heldigste som har deg som min mamma. Jeg håper og drømmer om at jeg en dag skal bli halvparten så god mamma som det du er enn dag. For da vet jeg at jeg kan selv gi mine barn, kanskje litt av den kjærligheten som du gir. Jeg ser så opp til deg. Gratulerer så mye med dagen, til den mest fantastiske, beste og herligste dama jeg kjenner. 


  Bilde av meg og mamma. 

  Så igjen gratulerer med dagen til verdens beste mamma, jeg er så utrolig glad i deg! 

 • 18

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God fredags morgen alle mine fine. Jeg har sovet lenge i dag, så derfor ble det en litt sen oppdatering fra meg. Formen er dessverre enda ikke helt på topp. Så jeg sover så utrolig mye om dagen. Men det er nok det beste for kroppen, tror den beste medesinene er å sove og spise. Men nok om min syting hehe. Men jeg må jo dele min frokost oppskrift med dere. Dette har blitt en ny favoritt her hjemme, for denne er både god, sunn og proteinrik. Så går den så utrolig fort å lage. Så dette passer perfekt for de fleste. Det jeg liker så godt med denne er at man kan mikse og trikse med hvordan smak du selv ønsker at den skal ha. Men tenkte å dele min favoritt med dere i dag. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Dette trenger du:
  1/2 pose frosene bringebær
  2 ss mager cottage Cheese
  2 ss mager kesam
  1 ss sukrin+
  Litt zeroh saft 
   
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

  Fremgangsmåte steg for steg:

  1) Start med å tine opp de forsende bærende i microen i ca 2 minutter. Slik at de er klare til å kjøres i en blender. Så er det bare å helle bærende meg saften over i en skål. Så tilsetter du resten av ingrediensene. Mikser alt dette godt sammen, til du får en jevn og fin blanding. 

  2) Så heller du blandingen over i en skål. Så er det bare å toppe med det du selv liker best. Jeg valgte å toppe det med litt blåbær, jordbær og havregryn. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Så er den klar til å nytes. Jeg vet ikke helt om jeg skal kalle dette en smoothie eller iskrem. Men en blanding vil jeg vell si. Men dette var en perfekt frokost nå på en fredag. Den går utrolig raskt å lage, så smaker den så utrolig godt. Det jeg liker med denne er at du kan jo lage hvilken som helst smak du selv ønsker, her er det bare å bytte på hvilken saft og bær man bruker. Så får du forskjellige smaker. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Vil holde dere oppdatert på alle mine sunne oppskrifter, som jeg deler her på bloggen. Kan du like min facebook side, der poster jeg alle mine nyeste oppskrifter, den finner du her -> FACEBOOK-LISA

  Har du laget dette før eller kunne tenkt deg å prøve noen av disse oppskriftene, så ikke dette godt ut?  

 • 28

  I dag har jeg lyst til å fokusere litt på dette med hvordan du kan lykkes på trening. Det er utrolig lenge siden jeg har delt et innlegg som handler om trening, så det var virkelig på tide. Denne gangen vil jeg fokusere på gode råd og tips til hvordan du kan lykkes med trening. Dette er punkter jeg selv har lært fra å ha blitt en person som elsker trening. Jeg har lært utrolig mye av meg selv, men tar også i mot lærdom fra alle andre rundt meg. Jeg er ikke noen ekspert, men her er allikevel mange gode punkter som kanskje kan hjelpe deg, slik de har hjulpet meg. 

  Sette deg realistiske mål - Det å se hva alle andre får til, gjør at det er lett å glemme seg selv bort i alle bildene på instagram eller andre nettsteder av jenter med drømmekroppen. Men det ikke så mange tenker over er hvor lett det er å redigere et bilde, eller hvor mye trening som faktisk ligger bak en slik kropp. Jeg tror det er utrolig viktig å ikke sette seg for store mål. En stor endring er ikke gjort over natten, det tar tid. Så det er bedre å sette seg noen store mål som du kan jobbe deg mot over en lengre periode. Det er også viktig å sette seg noen små mål hele tiden som gjør at du kan få følelsen av å lykkes. 

  Du må spise nok mat, og riktig mat - Her gikk jeg på en kjempestor smell selv, ved å tro at jeg kunne bygge muskler og forme min egen kropp når jeg ikke fikk i meg nok mat. Det handler ikke bare om hvor mye du spiser, men også hva du spiser. Det hjelper ikke å trene i to timer, for så å dra å spise dobbel middag på McDonalds. Mat har så mye å si for hvilke resultater du får. Så spiser du riktig og nok mat, skal du se at resultatene kommer fort. 

  Du må utfordre deg selv, komme deg ut av komfortsonen - Det hjelper ikke å trene samme treningsprogram i flere måneder, og samme vekt på alle øvelser. Ja, det gir deg mye resulter i starten, men så begynner kroppen å tilvenne seg det du trener. Dette gjør at du må bytte ut litt øvelser, samt prøve deg på nye ting, og ikke minst  øke tyngden du løfter. Jo mer du klarer å komme deg ut av komfortsonen, jo bedre jobber kroppen din. Dette er nok litt vanskelig i starten, og tro meg jeg syntes det selv. Når du først har klart det, går det lett som en lek. 

  Kroppen trenger hvile - Dette handler litt om det samme som at kroppen trenger nok mat, så trenger også kroppen din nok hvile for å kunne yte sitt beste på trening. Jeg pleier alltid å ha hviledag på lørdag og søndag, slik at kroppen min får to hele dager i strekk borte fra trening. Det er ikke bare hviledager kroppen trenger. Den trenger også nok søvn. En kropp som ikke får nok søvn, fungerer lagt ifra så bra som en kropp som får det. 

  Slutt å sammenlign deg med andre - Før var jeg alltid redd for å ikke klare å løfte det samme som jenta ved siden av meg. Eller at jeg ikke klarte like mange repetisjoner og alt det. Men så kom jeg til et punkt hvor det gikk opp et lys for meg. Nemlig dette med at alle må starte et sted. Kanskje den jenta du står og sammenligner deg med har trent i flere år. Etter at jeg begynte å tenke slik, sluttet jeg å sammenligne meg med andre. Dette gjorde trening så mye mere gøy for meg. Så husk, alle må starte et sted. Den tanken har hjulpet meg så utrolig mye. 

  Alle kropper er forskjellige - Dette glir litt inn i det over, men noe jeg tror veldig mange glemmer, nemlig det at alle er født i forskjellige kropper. Noen er bare utrolig heldige som kan trene en til to ganger i uken, og få helt syke resultater når det kommer til kroppen. Mens andre må slite i flere timer hver dag for de samme resultatene. Dette handler jo om dette med at noen er født tynne, andre større. Noen er født med stor rumpe, andre med store pupper. Det jeg prøver å komme frem til, er det at vi alle er forskjellige og det er helt greit. Gjør heller det beste ut av det du har. 

  Vær stolt av deg selv over det du får til - Litt trening er bedre enn ingen trening. Det er viktig å være stolt av seg selv for det man klarer. Uansett om du ikke får til å trene 7 dager i uker, så gjør det ingen ting. For noen er trening livet, så de bruker flere timer på akkurat dette hver dag. For andre derimot holder det med en runde med spinning to ganger i uken. Uansett er det viktige å være stolt av seg selv, for det er litt for lett å glemme noen ganger. Gi deg selv et klapp på skulderen, for det du klarer er mer enn bra nok.  Noe nytt du kanskje lærte her, eller noen av disse tipsene du bruker selv? 

  Har du noen gode tips på lur på hvordan man kan lykkes med trening, så gjerne del dem med meg? 

 • 12

  //innlegget inneholder sponset produkter. 

  God morgen alle mine herlige leser. Her er formen og humøret litt bedre, nå går der værtfall riktig vei føler jeg. Men tror dere ikke jeg ble glad når jeg fikk alt dette i posten her om dagen. Endelig litt påfyll av mine favoritt produkter fra SHADOW TANS. Så derfor vil jeg dele noen tips med dere i dag. Fordi de har salg på alle mine favoritter, så derfor vil jeg jo selvfølgelig tipset dere om dette i dag. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  - Sunless Tanning Mousse -

  Denne er det et utrolig stort tilbud på nå. Nå koster den bare 179kr, til vanlig koster denne 479kr. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Sunless Tanning Mousse er en profesjonell selvbruningsmousse til både kropp og ansikt. For alle hudtyper. Påfør moussen en gang i uken for å opprettholde fargen, og smør deg med Shadow Tans Moisturising Tan Extender daglig for å bevare fuktighet og brunfarge. Sunless Tanning Mousse er enkel i bruk, inneholder ingen kjemikalier og gir en gylden, strålende og naturlig farge som varer i opptil 7 dager. Sunless Tanning Mousse er luktfri, 100% naturlig, økologisk og ikke testet på dyr. 

  Bruk: Huden eksfolieres med Shadow Tans Body Polish før bruk. Smør eventuelt  albuer, knær, ankler og føtter med Shadow Tans Moisturising Tan Extender slik at fargen ikke setter seg ekstra på tørre partier 30 - 60 min før påføring av mousse. La den tørke godt inn. Bruk selvbruningshanske og påfør moussen oppover til du er fornøyd. Tørk alltid negler og tær etter påføring.

  Du kan få kjøpt denne HER

  - Moisturising Tan Extender - 

  Denne er nå på tilbud til 149kr, den koster til vanlig 249kr. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Moisturising Tan Extender er en mykgjørende fuktighetskrem til kropp som forlenger brunfargen og tilfører fuktighet. Shadow Tans Moisturising Tan Extender har en duft av sitrus, er 100% naturlig, økologisk og ikke testet på dyr. Denne kremen har blitt min favoritt krem. Altså jeg bruker den hvereneste dag i ansiktet. For den er så godt, at det har blitt min faste favoritt. Jeg bruker den også på kroppen, etter jeg har tatt på selvbruning. For at fargen skal vare mye lengere. 

  Bruk: Smør kroppen med Moisturising Tan Extender en til to ganger om dagen for å bevare fuktighet og forlenge brunfargen. Husk å eksfoliere huden med Shadow Tans Body Polish en til to ganger i uken for best resultat.

  Du kan få kjøpt produktet HER

  - Body Polish - 

  Denne er også på tilbud nå til 149kr, den koster til vanlig 249kr. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Shadow Tans Body Polish er en mild skrubb som fjerner døde hudceller på en skånsom måte, og etterlater huden glatt og myk. Shadow Tans Body Polish har en svak duft av sitrus, er 100% naturlig, økologisk og ikke testet på dyr. Denne bruker jeg ca i gang i uken, for å skubbekroppen min. Jeg bruker det alltid før jeg skal ta på selvbruning også. Men denne er utrolig god og skånsom mot huden. Så jeg bruker den fsktisk til vanlig også. 

  Bruk: Shadow Tans Body Polish brukes på våt hud. Skrubb hele kroppen, la tørke og påfør selvbruningsproduktet. Brukes en til to ganger i uken.

  Du kan få kjøpt produktet HER

  - Sunless tanning Mister - 

  Denne er det også et kjempe bra tilbud på. Nå koster den bare 159kr, til vanlig koster denne 349kr. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  En selvbruningsspray til både kropp og ansikt. Sunless Tanning Mist er enkel i bruk, gir en gylden, strålende og naturlig farge som varer i opptil 7 dager. Sunless Tanning Mist er beriket med Aloe Vera for ekstra myk hud, og inneholder anti-aging som forebygger linjer og rynker. Sunless Tanning Mist er luktfri, 100% naturlig, økologisk og ikke testet på dyr. Virkningstid: Umiddelbart, full effekt etter 6 timer

  Bruk: Huden eksfolieres med Shadow Tans Body Polish før bruk. Smør eventuelt albuer, knær, ankler og føtter med Shadow Tans Moisturising Tan Extender slik at fargen ikke setter seg ekstra på tørre partier. Tørk alltid negler og tær etter påføring. Kan også brukes over make up i ansiktet! Fargen er flott og den kleber ikke i rynker eller porer! Påfør selvbruningssprayen en gang i uken for å opprettholde fargen, og smør deg med Shadow Tans Moisturising Tan Extender daglig for å bevare fuktighet og brunfarge.

  Du kan få kjøpt produktet HER

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Har du prøvd noen av disse produktene før, hva er din favoritt når det kommer til selvbruning?

  For dere som vil lese mer om disse produktene, så finner du hjemmesiden dems HER

 • 24

  Jeg vet ikke om jeg er alene, eller om jeg bare føler meg alene. Jeg tror at når du har vært syk så lenge som det jeg har vært, stopper verden litt opp. Alt som står i fokus er sykdom, legebesøk, innleggelser, avtaler her og der med leger, psykologer, spesialister og alt det som følger med. Det tar på en måte ikke noe ende. Du får jo ikke plass til noe annet enn sykdom. Jeg sier alltid at jeg er så mye mer enn en sykdom, men er jeg egentlig det? Jeg føler egentlig ikke at jeg har vært noe annet de siste årene. Det var jo egentlig ikke sånn disse årene skulle være? Hva skjedde, hva gjorde jeg feil? Alt er bare så sårt, for slik skulle da ikke livet mitt bli. 

  Mitt liv skulle vært så annerledes, et liv jeg aldri fikk. Det livet jeg drømte om, det livet jeg ville ha, men slik ble det bare ikke. Det ble så langt ifra det at det nesten er ubeskrivelig. Hvordan skal jeg egentlig beskrive de siste årene mine? En rar tanke som har gått mye i hodet mitt den siste tiden, er dette med når jeg selv får barn. Hva når de vokser opp, og plutselig lurer på hvordan det var for meg å vokse opp? Det gir meg frysninger bare tanken. For hva skal jeg da si, skal jeg være ærlig eller burde jeg lyve? 

  Det er ganske skremmende å tenke på. Det eneste jeg får trøste meg med er at det er lenge til dette kommer til å skje. Eller om det i det hele tatt kommer til å skje. For jeg kan ikke bringe et barn til verden sånn som jeg er nå. Det hadde vært utrolig egoistisk av meg å gjøre. Men kanskje en gang i fremtiden, om mange år er jeg klar for det. Kanskje jeg da vet svaret. Kanskje jeg da vet hva som føles riktig av meg, for så å ta det riktige valget for meg selv. For det finnes nok ikke noen fasit på denne her heller, eller en løsning man må følge. Her tror jeg at man må gjøre det som føles riktig, og bare ha troen på at man selv vet hva som er best. 

  Jeg vet ikke hvorfor denne tanken alltid går igjennom hodet mitt. Hvorfor føler jeg det er meg mot verden? Som om jeg er helt alene om å føle meg slik, eller ha de tankene jeg har. Jeg vet jo at dette ikke bare gjelder meg, men på en måte så hjelper det ikke at andre føler det samme. Selv om det gir meg en bekreftelse på at jeg ikke er alene, hvorfor føler man seg så alene da? Hva hjelper da? 

  Det er så lett å si du er ikke alene. Den kampen du kjemper er det kun deg selv som kan kjempe. Kanskje det er grunnen til at jeg føler meg så alene som det jeg gjør. Eller kanskje det er det at sykdommen min isolerte meg fra omverdenen? Den var så bestemt på at ingen skulle finne ut at jeg var syk, svak, ødelagt eller knust. Nei, ingen skulle få vite hvordan jeg hadde det, selv om det ikke hjalp meg på noen som helst måte. Jeg brukte alle kreftene mine på å skjule meg selv, istedet for å bruke dem på å bli frisk. Det er rart å tenke på at bare for litt over et år siden var det nesten ingen som visste at jeg var så syk som det jeg var fordi jeg var så flink til å skjule det. Jeg kom med den ene unnskyldingen etter den andre. Bare for å sørge for at ingen skulle vite noen ting. 

  Jeg lurer ofte på hvorfor jeg trodde at jeg måtte holde dette skjult. Hva var det som gjorde at jeg ikke ville snakke åpent om det. For å være ærlig så skammet jeg meg, jeg skammet meg så utrolig mye for at jeg lot meg selv bli syk. Ja jeg vet det ikke er min feil, men jeg har ingen andre å legge skylden på enn meg selv. Jeg tror mye av grunnen var for at jeg ikke visste om noen andre som hadde gått igjennom noe av det jeg gikk igjennom. Ikke en eneste person i mitt liv slet psykisk, og det skremte livet ut av meg. For da ville jo jeg bli veldig annerledes enn alle andre. 

  Etter at jeg begynte å blogge, har flere og flere åpnet seg for meg for å fortelle hva de har gått igjennom. Det ga meg et stort sjokk. Fra å tro at ingen rundt meg slet psykisk, til å plutselig finne ut at det var så mange som gjorde det. Jeg tror det jeg prøver å si, er at man ikke skal trenger å skamme seg, eller være redd for å ikke passe inn. Alle mennesker kommer med bagasje, og det er bare opp til deg hva du gjør ut av det. Ikke vær redd for å snakke om dine svake sider, for det gjør deg sterkere. Jeg tror flere enn meg hadde fått seg en overraskelse, for når man først er åpen om det, så er det lettere for andre å være det samme.

 • 26

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God morgen alle mine fine lesere. Jeg har vært borte fra bloggen i tre dager nå, fordi jeg virkelig trengte det. Jeg vet ikke helt hvorfor. Men jeg trengte å bare logge meg av litt, for å kunne tenke på meg selv noen dager. Formen og humøret har ikke vært på det beste, så derfor ville jeg bare holde meg unna her litt. Det har bare skjedd litt mye oppe i hodet mitt den siste tiden, som gjorde at jeg trengte en liten pause. Håper dere forstår det. Men nå føler jeg meg mye bedre, så da måtte jeg jo gi dere en liten oppdatering. Det har ikke skjedd så mye siden sist. Etter som at formen min enda ikke er helt på topp. Så her har jeg bare slappet helt av, med serier og sovet mye. Kanskje jeg har sovet litt for mye, hehe. Jeg har ikke lagt store planer for dagen, annet enn at jeg må på butikken. Jeg tror jeg enda skal drøye noen dager før jeg begynner å trene igjen. Sånn at kroppen min for bli 100% igjen.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Heldigvis har jeg kommet til et sånt punkt, at trening ikke er alt. Nå er det mye viktigere å lytte til kroppen og gjøre det den har krefter til. Jeg fikk endelig begynt på vasking av leiligheten i går. Noe som var på tide, for å si det rett ut. For her hjemme så det ikke ut. Så jeg skal gjøre meg ferdig med det i dag tenkte jeg. Er så godt å ha et ryddig og rent hjem, det gjør noe ekstra med deg. Så derfor må jeg bli ferdig med alt i dag. Ellers så dro min søster avgårde på jobbreise. Hun blir heldigvis bare borte noen dager, så da blir det ikke lenge til jeg ser henne igjen. Nesten litt rart hvor avhengig man blir av en person, når man kun bor sammen oss to. Det er nesten litt rart å komme hjem, eller gå å legge meg, eller lage mat og alt det alene. Det blir på en måte ikke det samme når der bare er meg. Men jeg skulle bare gi dere en liten oppdatering. Før jeg skriver alt for mye her, men vi blogges jo mer senere i dag. Men nå er jeg vært fall tilbake for fult. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Men jeg håper alle dere har hatt en kjempe fin påskeferie, vil også ønske dere en kjempe fin dag.

  Facebook siden min HER!
  Instagram siden min HER!
 • 30

  God lørdag alle mine fine lesere. Håper dere har kost dere masse i ferien, å ikke ligget syk sånn som meg. Formen er dessverre enda ganske dårlig. Så her blir det en veldig rolig lørdag for min del. Må nesten bare la kroppen få slappe helt av. Selv om jeg kunne ønske at jeg kunne få blitt med på en fest som er i dag. Men sånn ble det ikke i dag heller. Men humøret er værtfall mye bedre, selv om jeg syns det er litt kjedelig å være syk. Men siden jeg har delt en del oppskrifter med dere før, som er sunt snacks. Tenkte jeg at jeg kunne linke til noen av disse under i dette innlegget. Så kanskje du blir litt inspirert til å lage noe av disse. Dette er hva jeg ville fult mitt eget påskeegg med.    

  Den første oppskriften jeg vil tipse dere om, er sukkerfri smil sjokolade. Hadde jeg vist hvor lett dette var å lage selv, hadde jeg laget dette mye før. Disse går faktisk ganske for å lage, så smaker de bare så utrolig godt. Disse er utrolig magre og sunne, i forhold til de får kjøpt på butikken. Så disse kan jeg virkelig anbefale dere å prøve. En perfekt kombinasjon av sjokolade og flytende karamell inni. Men oppskriften og fremgangsmåte steg for steg finner dere HER

  Så må jeg jo også slenge med de sukkerfri Sjokoladefudgene. For disse smaker bare så utrolig godt. Disse er utrolig magre og inneholder lite kalorier pr bit. Så disse kan du virkelig kose deg med god samvittighet. Disse går også ganske fort å lage, for du kan lage dem i microen. Noe som sparer deg for utrolig mye tid. Disse er også en mine favoritter, som jeg selv ville hatt i mitt påskeegg. Hele oppskriften finner du HER

  Eller kanskje du vil prøve deg på en annen sukkerfri sjokolade oppskrift. Nemlig sukkerfri "japp" sjokolade. Disse tar litt lengere tid å lage, men er så absolutt vært vente tiden. For disse smaker jo bare helt nydelig i munn. Jeg har laget dette flere ganger, etter jeg delte første oppskriften med dere. Men disse er mye sunnere enn dem du får kjøpt på butikken. Jeg tror nesten jeg skal lage meg disse i dag selv, for så gode er dem. Men hele oppskriften og fremgangsmåte steg for steg finner du HER

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Så må jeg jo selvfølgelig ta med min favoritt, denne lager jeg meg faktisk flere ganger i uken. Jeg snakker jo helt klart om de sukkerfri proteinkulene, med smak av sjokolade. Altså disse er bare så utrolig smart å ha liggende, til når du får lyst på noe godt. Dette er en genial måte å få i seg proteinpulver på. For dere som trener like mye som meg, eller bare ha liggende til når søtsuget kommer. Disse går så raskt å lage, så holder de seg kjempe godt i en kakeboks en del dager. Oppskriften på disse godbitene finner du HER

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Så til slutt må jeg ta med de magre og sukkerfri karamell fudge med havsalt. Altså disse bare smelter i munn. Smaken er helt nydelig. Men hver forsiktig når du strør over salt, for jeg klarte å ta alt for mye salt første gang jeg lagde disse. Men disse går også kjempe fort å lage, for du kan lage dem i microen. Disse burde dere prøve om dere er like glad i fudge som meg. Men hele oppskfiten og fremgangsmåte steg for steg finner du HER

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Vil holde dere oppdatert på alle mine sunne oppskrifter, som jeg deler her på bloggen. Kan du like min facebook side, der poster jeg alle mine nyeste oppskrifter, den finner du her -> FACEBOOK-LISA

  Har du laget dette før eller kunne tenkt deg å prøve noen av disse oppskriftene, noe som fristet her?

 • 24

  God fredags morgen alle mine fine lesere. Her våknet jeg desverre opp til en utrolig stekt hodepine, så formen min er ikke helt på topp. Så våknet jeg også opp til at det smør ute, altså hva skjer med dette været? Men men, vi får vell bare nyte det litt lengere da. For nå er det ikke lenge til sommer. Men siden formen min ikke er helt på topp i dag. Så har jeg ikke orket å lage noen ny oppskrift i dag. Så derfor tenkte jeg at jeg kunne linke til noen jeg har delt med dere før. Så her får dere 5 sunne og gode frokost tips, som dere kan kose dere med nå som det er påske.    

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA 

  Den første oppskriften jeg vil linke til i dag, er kjempe gode og sunne pannekaker med sjokoladebiter. Vist det er flere enn meg som elsker sjokolade? Så kan jeg anbefale deg å prøve disse. Disse er kjempe lette og lage, så jeg vil tro alle kan klare å få til disse. Hele oppskriften og fremgangsmåte finner du HER

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Eller kanskje det kan fristen med sukkerfri og sunne pannekaker med vaniljesmak. Disse ble så utrolig gode. Pluss at disse er både sunne og magre. Disse er også veldig lette å lage, noe jeg syns gjør dem bare enda bedre. I disse trenger du også lite med ingrediser, så det er jo noe som gjør dem enda enklere å lage. Men hele oppskriften finner du HER

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Eller kanskje du vil ha noe enda enklere å lage. Nemlig hjemme laget og sunn sjokoladepålegg. Her lager man bare pålegget utrolig fort, å smører det ut på det du måtte ønske. Jeg syns spelt lomper passer helt perfekt til disse. Men her kan man bruke det man selv liker best. Hele oppskriften og fremgangsmåte finner du HER

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Kanskje jeg kan friste med noe som smaker godt og friskt, som også er sunt og går raskt å lage. Jeg snakker nemlig om frokost smoothie. Dette er noe jeg lager meg ofte, fordi de smaker så godt, men det går også så fort å lage. Her kan man mikse og trikse med smak. Sånn at du for den akkurat som du selv liker best, men jeg har delt en av mine favoritter med dere før. Så den oppskriften finner du HER

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Sist men ikke minst må jeg jo ta med de sunne og fluffy sjokolade pannekakene. Disse smaker bare så utrolig godt. Her bruker jeg stivpisket eggehviter, sånn at de får mye mer volum og enda flere pannekaker. Disse er også utrolig sunne og magre pannekaker. Som du kan spise med god samvittighet. Hele oppskriften og fremgangsmåte finner du HER

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Vil holde dere oppdatert på alle mine sunne oppskrifter, som jeg deler her på bloggen. Kan du like min facebook side, der poster jeg alle mine nyeste oppskrifter, den finner du her -> FACEBOOK-LISA

  Har du laget dette før eller kunne tenkt deg å prøve noen av disse oppskriftene, noe som fristet her?

 • 24

  Da var det på tide med litt flere bloggtips til dere. I dag deler jeg enda flere tips med dere som jeg selv har lært. Som jeg alltid sier, så kan dere lære av mine egne feil, så dere slipper å gjøre de samme feilene. Alt som har med blogg å gjøre tar tid til å lære seg. Her er det nesten umulig å ikke gjøre noe feil, men man lærer alltid best av sine egne feil. Derfor liker jeg å dele mine tips og råd med dere, for dette er ting jeg selv har lært.

  Når bør du dele innleggene dine for eksempel ? og nå snakker jeg ut i fra egen erfaring. For det som funker for meg, trenger ikke fungere for samme måte for deg. Men jeg har lært at rundt kl 10:00 på morgenen, er allerede mine første lesere på min blogg. Derfor er der alltid viktig å ha et koselig innlegg som blir postet rundt den tiden. Så deler jeg de litt tyngre og de lengre innleggene med tips og alt sånt senere, for på kvelden har folk mer tid til å sette seg ned å lese det innlegget. Jeg har funnet ut at rundt kl 19:00 er en perfekt tid for å dele slike innlegg. Da blir også bloggen oppdatert to ganger om dagen, så det alltid er noe nytt å lese på. 


  Alle innlegg trenger ikke ha en hel A4 side med tekst, noen kan være kortere - Andre innlegg er og må bli lange, fordi du kanskje snakker om et tungt tema eller noe du har gått igjennom. Og da skal det være langt. Men det jeg mener her er at man ikke trenger å skrive en hel bok om hva du gjorde på skolen den dagen. Det er viktig med variasjon i formen på innleggene, men det er også viktig å variere lengden på innleggene. Noen innlegg kan for eksempel bare ha bilder, men andre forteller litt om dagen din. Her er det viktig å finne en balanse. Men er du sånn som meg som blogger om tabu temaer, pyskisk helse og lignende, da blir det selvfølgelig flere lange innlegg i uken. 


  Prøv å alltid sett deg inn i dine lesers øyne og hode - for om du klarer det, så har du kommet langt. Jeg spør alltid meg selv flere ganger, ville jeg selv leste dette innlegget? Er det for langt og kjedelig? Eller er det så bra og spennende at andre også ville ha lest det? Dere skjønner sikkert greia. Men dette er et utrolig smart verktøy for oss bloggere, når vi klarer dette. For det kan du tjene mye på i lengden. Det å bare stille deg selv noen enkle spørsmål som det jeg nevnte over, for hvis du selv ikke ville lest det innlegget du skal til å dele, da er det stor sannsynlighet for at ikke andre vil heller. 


  Helheten av et innlegg - Et innlegg med bare tekst kan bli fort kjedelig, men hvis du bruker masse bilder sammen med teksten, så blir alt mye mer spennende. Det gjør det faktisk også lettere å lese et innlegg, når det er en del bilder i det. Jeg tenker alltid på helheten i mine innlegg. Det siste jeg skriver er overskrift, fordi det er det første man ser og faktisk det som avgjør om man velger å trykke seg inn på bloggen eller ikke. Jeg bruker alltid den knappen som står nederst sammen med publiser og utkast. Der står det en knapp som heter forhåndsvisning, da får du se hvordan innlegget ditt kommer til å bli seende ut på bloggen. Dette er noe jeg alltid gjør, og er noe som er utrolig smart. For da kan man rette på ting, å gjøre innlegget enda bedre før det publiseres. 


  Ikke blogg fordi du må, men fordi du liker det - Dette er vel kanskje et av de viktigste punktene når det kommer til blogg. Dette med å ikke blogge fordi du må, men fordi du elsker og liker det. Det merkes faktisk utrolig fort på en blogger, om du liker det de holder på meg eller ikke. Vet ikke helt hvordan jeg skal beskrive dette, men det bare merkes så godt. Blogg passer ikke for alle. Dette er jo noe man skal gjøre fordi man får glede ut av det og syns det er gøy å holde på med. Jeg tror ikke man klarer å levere på samme måte om man ikke liker det eller ikke får noe glede ut av det. Blogg skal gi deg energi, ikke ta energien fra deg. 


  Ikke gi opp - Er du en av dem som akkurat har startet en blogg, og forventer at du skal bli millionær dagen etter eller ha flere tusen lesere - da må jeg nok skuffe deg der. En blogg tar utrolig lang tid å bygge opp. Selvfølgelig finnes det en del snarveier man kan ta, som å melde seg på paradise hotel og slike ting. Men uten om sånne store pr-stunt, så må man starte fra bånn. En blogg trenger tid for å bli kjent og skaffe seg faste lesere. Men her er det utrolig viktig å ikke gi opp. Selv om det tar lengre tid enn du hadde planlagt, så må man bare aldri gi opp. For om du har troen på deg selv og din blogg, så kan jeg love deg at du kan lykkes med alt.

  Noe nytt du kanskje lærte her, eller du kanskje kan bruke videre? Gjerne kom med forslag på hvordan bloggtips du vil jeg skal skrive om, for da kan jeg skrive om det neste runde! 

 • 20

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God morgen alle mine fine lesere. Ja endelig startet dagen min med et stort smil igjen. Formen er dessverre ikke blitt noe bedre, men det skal ikke få stoppe meg for å starte dagen med et smil. Ja nå er det påskeferie. Noe som betyr at min søster endelig har litt fri fra jobben, så nå skal vi få litt søster tid sammen. Her hjemme skjer det ikke så mye spennende, etter som jeg bare er sengeliggende og sover for det meste. Men noe jeg virkelig har fått god tid til nå er å tenke. For å være helt ærlig med dere, så har jeg ikke tenkt så mye den siste tiden. Eller det blir litt feil å si for jeg har jo tenkt utrolig mye. Men ikke på samme måte som jeg har fått gjort nå de siste dagene. Det er først nå jeg klarer å se hvor langt jeg har kommet, på min vei mot å bli frisk. Det er merkelig å reflektere på den måten jeg har gjort nå. Men samtidig føles det så utrolig bra. Noen ganger må man bare stoppe litt opp, å faktisk klappe seg selv på skulderen og være stolt av det man har klart. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Det er noe jeg har vært ganske dårlig til. Det å skulle være stolt av meg selv for det jeg har klart frem til nå. Isteden for å hele tiden tenke på at jeg burde kommet lengere, vært mer frisk og alt det. Så må jeg klare å rose meg selv for det jeg har klart til nå. Det er nesten litt rart å skrive det til dere. For det er en ting å tenke på det, men noe helt annet å si det høyt og skrive det. Men jeg har alltid likt å dele alle mine tanker med dere. Kanskje noen ganger litt for mye? Hehe. Det er jo veldig typisk meg. Noe som er utrolig kjipt med at formen min enda er så dårlig, er det at vi egentlig skulle fått gjester i dag. Noe jeg har gledet meg til så lenge. Men det måtte vi utsette. Jeg at ikke noen krefter til overs, så det lille av krefter jeg har nå, må jeg bruke på å bare komme meg igjennom dagen. Bare det å skulle lage mat er en stor jobb for meg akkurat nå. Så derfor må jeg bare lytte til kroppen, for å la den bli helt frisk. Men nå skal jeg runde av, så blogges vi mer senere i dag. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Er det flere enn meg som kjenner seg igjen i noe av det jeg skriver? Om dette med å glemme å rose seg selv og være stolt av det man har klart?

  Facebook siden min HER!
  Instagram siden min HER!
 • 24

  Nei, det er ikke å ha en depresjon bare fordi du er trist, deppa, eller nedstemt. Er man lei seg, vet man jo innerst inne at det man opplever, er en forbigående tilstand. Når man er lei seg, kan man ta imot trøst og oppmuntring. Etterhvert går det over, og det er lov å være trist og nedtrykt en periode. Livet må jo på en måte gå videre.

  En deprimert person opplever ofte seg selv som følelsesmessig tom, og kan føle at ingenting lenger betyr noe. En depresjon er ikke det samme som å føle seg litt nedfor. Depresjon er en sykdom som påvirker hverdagen din over uker eller måneder. Alvorlig depresjon kan noen ganger være direkte livstruende, enten fordi man står i fare for å ta sitt eget liv, eller fordi man slutter å ta til seg mat og drikke. Det kan bli så ille, at man ønsker å ta sitt eget liv. Eller at man ikke klarer å spise eller få i seg drikke. 

  Depresjon gir både kroppslige og psykiske symptomer, og er noe annet enn den sorgen og tristhet alle rammes av i løpet av livet. Livet går opp og ned for de fleste av oss og det er normalt å være trist fra tid til annen. Det er også normalt å føle sorg når vi har mistet noe eller noen som betyr mye. Depresjon derimot er en psykisk lidelse kjennetegnet ved sterk og vedvarende nedstemthet og energitap som går ut over fungering i hverdagen. Styrken varierer fra milde symptomer til alvorlig depresjon. Depresjon gir kroppslige symptomer, som smerter og utmattelse, og psykiske symptomer, som negativ tenkning og følelse av håpløshet. Hos tre av fire følges depresjonen av angstproblemer.

  20 til 30 prosent av oss vil en eller flere ganger i livet oppleve en depresjon. Depresjon er med andre ord en vanlig psykisk helseplage. Å være deprimert kan føles vondt, tungt og ødelegge livsgleden. Men du kan klare å komme deg ut av en depresjon, og du kan også lære deg å forebygge. Depresjon rammer alle aldersgrupper, også de unge. Det er mest vanlig med milde til moderate depresjoner. 

  Nedstemthet, tiltaksløshet, fortvilelse, redsel eller til og med sinne er blant det du kan kjenne på hvis du er deprimert. Kroppslige symptomer som søvnløshet eller å sove mye, unormalt stor eller unormalt dårlig appetitt kan også være tegn på depresjon. Symptomene kan variere fra person til person. Husk også at alle disse følelsene er noe som innimellom er vanlig og som ikke nødvendigvis betyr at du har en psykisk helseplage som trenger behandling. Mange ganger vil det gå over av seg selv, eller etter at du har snakket med en venn eller noen andre du har god kontakt med. Det er hvis de vanskelige følelsene ikke blir borte eller om de blir verre, at det kan være lurt å snakke med legen eller annet helsepersonell, for eksempel en helsesøster hvis du er ungdom.

  En depresjon er noe helt annet enn å være lei seg. Hadde det vært det samme hadde det vel kanskje ikke hatt et eget navn? Å være deprimert er ikke noe man velger å være. Man kan heller ikke velge og slutte å være deprimert. Man kan så klart ikke velge å slutte å være lei seg. Men i motsetning til å være lei seg for noe, er en depresjon som en bakterie i kroppen din som spiser alle de tankene og følelsene dine som gir deg gnist.

  Jeg syns en utrolig god beskrivelse av depresjon er når du slutter å se verden med farger. Når alt bare er grått og trist. Slik følte jeg det selv på det verste. Da var alle dagene mine bare grå, jeg fant ikke noe glede i livet. Jeg klarte ikke ta imot trøst, siden jeg følte meg så tom for følelser. Jeg skjønte på en måte at jeg var lei meg, men så klarte jeg vil ikke helt føle de følelsene heller. Depresjon tar fra deg positivitet i så stor grad at du omtrent ikke husker hva som er positivt for deg lenger. 

  Etter å selv ha  slitt såpass mye med en kraftig depresjon som det jeg har gjort, føler jeg at det er riktig av meg å dele dette innlegget med dere. Bare for at flere der ute kanskje skal skjønne forskjellen fra å være lei seg til å være deprimert. For dette er er to helt forskjellige ting, noe jeg tror det er litt lett å glemme. Det at man er lei seg for ting som skjer i livet, er helt normalt. Det å lide av den psykiske sykdommen depresjon er noe helt annet.


  //Jeg har hentet en del fakta fra google, en bok jeg leser og fra egene erfaringer. 

 • 22

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God morgen alle mine herlige lesere. Ja her startet dessverre ikke dagen med et stort smil. Men det er kun fordi formen min er elendig. Nå har jeg virkelig blitt syk, noe som er utrolig kjedelig. Jeg trodde dette bare var noen små greier, som skulle gå over fort. Men der tok jeg vist utrolig feil. Jeg har jo nevnt på bloggen en del ganger nå i det siste at formen min ikke har vært på topp. Men i går ble jeg bare enda mer dårlig. Så i hele går lå jeg bare rett ut på sofaen å så på serie og sove en del timer på dagen. Dette er så utrolig kjedelig. Hvorfor måtte jeg bli syk nå som det er påskeferie? Å det skjer så mye gøy og spennende. Men jeg får ikke gjort så mye med det. Nå må jeg nesten bare lytte til kroppen min, for å la den bli helt frisk igjen.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Det er nesten litt rart hvor mye jeg kjeder meg nå, å det eneste jeg tenker på er å komme meg ut en tur. For bare noen få måneder siden, hadde dette vært helt konge for min sykdom. En grunn for å ikke dra ut og avlyse alle avtaler. Men nå klarer jeg ikke vente på å komme meg ut. I dag skal jeg bare gjøre noen små ting. Handle inn litt mat og en liten tur på apoteket. Men utenom det skal jeg bare slappe helt av. Virkelig gi kroppen alt den trenger av hvile, så den kommer seg fort på beina igjen. Jeg er bare så rastløs, men samtidig har jeg ikke krefter til å gjøre noen ting. Heldigvis har matlysten kommet litt tilbake igjen. Så det gjør det litt lettere med alle måltidene jeg skal få i meg, selv om jeg må presse i meg en del av dem. Men sånn får det bare være. Jeg har ikke råd til å gå ned noe i vekt nå. Da føler jeg at alt jeg har jobbet for denne tiden bare forsvinner. Så derfor er det utrolig viktig at jeg får i meg det jeg skal. Men nå skal jeg runde av, så dere slipper å høre mer på min syting hehe. Men vi blogges mer senere i dag. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Er det forresten noen av dere som har en bra serie å anbefale meg, jeg føler vell at jeg har sett alt av de "vanlige" seriene. Så gjerne kom med noen nye tips, til serier som kanskje ikke alle vet om? 

  Facebook siden min HER!
  Instagram siden min HER!
 • 16

  Du er kanskje et stykke unna rosablogger, men du blogger jo også en del om det overfladiske som de gjør: hverdag, sminke, mat, trening, konkurranser. Til å være en blogger med sykdom synes jeg du blogger overraskende lite om sykdommen skal jeg være ærlig. Så det er altså bare et tips hvis du vil holde bloggen innenfor en kategori!

  Jeg skjønner godt hva du mener, og jeg har gjort dette med vilje. Jeg hadde en lang periode hvor jeg ikke blogget om noe annet enn sykdom, noe som ble veldig ensformig og kjedelig. De fleste av mine lesere ville at jeg skulle variere mer med innholdet her på bloggen, noe som har vist seg å gjøre bloggen min enda mer lest. Derfor kommer jeg til å fokusere på dette med å blogge litt om alt. Selvfølgelig kommer sykdom alltid til å være en stor del av bloggen min, særlig så lenge jeg kjemper den kampen jeg gjør. 

  Silikon er jo ikke en del av din vekt, så du trekker vel fra det når du regner hvor mye du veier?

  Dette har jeg faktisk ikke tenkt på før. Jeg har aldri trukket bort en kilo fordi det er det puppene mine veier. De er jo en del av meg nå og kommer jo alltid til å være det. Men jeg skal ta dette opp med min behandler som veier meg, men jeg mener at vi ikke skal trekke det fra. 

  Synes den koppen virkelig var fin, hvor er den kjøpt? 

  Tusen takk, jeg liker den veldig godt selv. Koppen står på en måte for min storesøster Malin. Hun fikk den i bursdagsgave, så jeg vet ikke hvor den er kjøpt. Jeg vil tippe at du får kjøpt slike kopper i diverse butikker, eller kanskje søke den opp på nettet? 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Du har så fin hårfarge! Må bare spørre; den hårfargen du har nederst, er den naturlig og så har den blitt mørkere eller har du farget det? 

  Tusen hjertelig takk, jeg har faktisk ikke farget håret mitt på nesten tre år nå, så den fargen jeg har nå er min naturlige. Det blir helt hvit på sommeren, for så å bli mørkere på vinteren. Fargen nederst er lysere, fordi det er fargen til tap-extensions. Men jeg liker at det er flere nyanser i håret mitt, jeg synes det gir et mye mer naturlig resultatet når man er blond. 

  Det merkes at du har kommet langt på vei, bare på de siste seks månedene. Nå er jo så og si alle dagene bra. Men, hvordan går det med sovetablettene? Om du vil si noe om det da. Hvis ikke, lar du være. 

  Selv om jeg har det utrolig bra med meg selv om dagen, så sliter jeg ennå mye med søvn. Jeg tar derfor de samme sovetablettene som jeg alltid har gjort. Jeg har selvfølgelig et stort ønske å kunne slutte med disse, men det er jeg ikke klar for ennå. Men det er et av mine største mål, er å klare å sove uten alle disse medisinene. 

  Fine svar og flotte bilder av deg, det du har på deg på siste bilde var skikkelig fin. Er det en topp eller en kjole? 

  Det er faktisk en kjole, som er fra Nelly. Min søster kjøpte denne for en stund siden, men kanskje den er der enda. Jeg synes den er så utrolig fin, helt forelsket i den. Dessverre er den litt for stor til meg. Bare overdelen som passer, så det er derfor jeg kun viser det på bilde. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Så fine tips! Men når man skal lage en facebookside til bloggen, skal man lage en gruppe eller en likerside? Hva er det enkleste synes du?

  Jeg personlig syns at en side var det letteste å ha med å gjøre. Jeg klarte å svare feil på denne kommentaren i kommentarfeltet. Der skrev jeg gruppe, når jeg mente side. Her er det jo litt opp til hver enkelt. Gjør det du synes passer deg best. For det som passer meg best, er ikke sikkert passer deg best, om du skjønner. 

  Det er så sant som du sier, man kan ikke gjøre alle lykkelige og glade. Jeg syns det er så utrolig bra gjort av deg å la alle ha sine egne meninger. Ser også at du svarer de pent og aldri sletter en stygg kommentar. Hvordan har du klart dette? 

  Først tusen takk. Jeg tror jeg bare kom til et punkt i livet, hvor jeg forsto at alle har sine egne meninger. Alle kan ikke like det samme eller mene det samme som meg, noe som er helt greit. På min blogg skal alle få ha sine egne meninger, det er noe jeg står 100% for. Når det kommer til disse negative kommentarene, så går de ikke inn på meg. Derfor velger jeg å svare dem hyggelig. Etter at jeg begynte å elske meg selv igjen og fikk tilbake selvtilliten, så er det ingen som kan ta det fra meg. Det høres kanskje litt rart ut, men ingen kan rakke mer ned på meg enn det jeg allerede har gjort mot meg selv. Jeg tror at når man først er sikker på seg selv, så har det ikke noe å si hva andre synes om deg.

  Vi overlever litt bloggproblemer. Shit happens.. Starter dagen med kaffe jeg også. Trenger det for å våkne når man står opp klokka 5. Husker jeg riktig, at du drikker pulverkaffe som du tynner med kaldt vann for å få riktig temperatur? P.s: trakterkaffe er bedre! 

  Ja, kaffe må man ha for å våkne på morgningen. Ja, hehe det stemmer. Her i huset går det i pulverkaffe, fordi jeg er den eneste her hjemme som drikker kaffe. Grunnen til at jeg blander varmt og kaldt vann er fordi jeg da kan drikke den med en gang. Jeg klarer rett å slett ikke vente til den har fått passe temperatur til å drikkes, da bare brenner jeg meg på tungen. Dette synes alle rundt meg er kjemperart, men jeg synes jo dette bare er helt genialt. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 • 22

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God morgen alle mine fineste lesere. Håper dere har en kjempe fin start på dagen. Dagen i går startet utrolig bra. Jeg var på besøk hos farmor og farfar i noen timer, drakk kaffe og bare satt å koste oss. Så dro farfar og meg til butikken, for å ukes handle for dem. Så var det bare å komme seg hjem for å lage litt middag. Etter jeg hadde spist middagen min, kunne jeg kjenne at formen bare stupte ned over igjen. Hodepine, feber og kvalmen kom tilbake. Det ble så ille at middagen kom opp igjen.

  Så jeg måtte bare legge for å sove igjen. Så det ble ikke noe trening på meg i går heller. Men det er jo ikke det viktigste her i livet, jeg må bare lytte til kroppen mine signaler. Men over til hva dette innlegget skal handle om. Jeg bestilte meg nemlig tidens pakke fra funksjonellmat. Jeg har funnet ut at når jeg bruker så store mengder av disse produktene som jeg gjør, så lønner det seg for meg å bestille mange på en gang. Så derfor vil jeg bare dele litt om produktene jeg kjøpte meg denne gangen.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  - Sukrin Gold -

  Sukrin Gold er et gyllent sukker med en fyldig og rund smak. Sukrin Gold passer godt til bruk i kaffe/te, kaker, desserter og alle steder du vil ha lite kalorier, men fyldig søtsmak. Sukrin Gold er satt sammen av flere naturlige søtstoffer, og blandingen av disse gir en nydelig smak, som ikke står tilbake for det brune sukkeret vi kjenner fra før. Den har også samme søtningsgrad som vanlig sukker, og kan brukes på samme måte. Sukrin Gold inneholder kun en halv kalori per teskje (5 g).

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  - FiberSirup -

  FiberSirup er en søt sirup av nyttige prebiotiske fibre som både smaker godt og gjør godt for hele kroppen. Kun 5 % sukkerarter og hele 70 % fiber. FiberSirup Clear er en anvendelig bakeingrediens. Den søter baksten, og kan for eksempel gi kjeks og cookies en myk kjerne og sprø utside. Fremfor alt er FiberSirup Clear et vidundermiddel i hjemmelagde barer, da den gir barene både søtning, perfekt myk konsistens og en god dose fiber. FiberSirup Clear er 60 % så søt som sukker.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  - Sukrin+ -

  Sukrin+ er Sukrin som er smeltet sammen med stevia av beste kvalitet. Dette gir et 100 % naturlig søtningsmiddel som er dobbelt så søtt som vanlig sukker. Sukrin+ kombiner sukker-konsistensen til Sukrin med sødmen i stevia. Sukrin utligner den bitre bismaken som kan kjennes i en del stevia-produkter. Både Sukrin og stevia er helt kalorifrie produkter, og Sukrin+ gir ikke noe utslag på blodsukkeret.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  - Sukrin Melkesjokolade -

  Sjokoladen har en fløyelsmyk konsistens, har lavt kaloriinnhold, og er kun søtet med de naturlige søtstoffene Sukrin og stevia. Hver sjokolade veier 40 gram. En hel plate av denne sjokoladen vil kun gi 160 kalorier. Denne sjokoladen smaker utrolig godt. Så glad for å jeg prøvde denne for en stund siden. For nå bestiller jeg store menger som dere kanskje ser.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Har du smakt noen av disse produktene før og hva syns du om dem? Har du noen andre sunne alternativer enn disse jeg har nevnt her, som du er kjempe fornøyd med. Så del det gjerne med meg!

 • 25

  Det skremmer livet av meg, når jeg nå først klarer å se hvor sterk min spiseforstyrrelse ennå er. Jeg som trodde jeg hadde kommet så langt, men der tok jeg utrolig feil. Dette er ikke en sykdom som forsvinner over natten bare fordi jeg har det bra, lever livet igjen, smiler og ler. Jeg har det faktisk utrolig bra om dagen, men allikevel så klarer jeg bare ikke bli kvitt den anorektiske delen av meg på den måte jeg hadde håpet jeg skulle klart til nå. Når alle brikkene rundt meg faller på plass, en etter en, så trodde jeg det også gjaldt min spiseforstyrrelse. Der tok jeg feil. Den er nok desverre så utrolig sterk og sitter så langt inne, så dette er noe jeg må jobbe mye hardere med for å bli kvitt. Om jeg i det hele tatt klarer å bli 100% frisk igjen. 

  Jeg har jo delt noen hendelser med dere, der sykdommen plutselig lar meg se noe annet i speilet enn den jenta som virkelig står der og ser på seg selv. Den knekker hele selvtilliten min. Den sier så mye stygge ting til meg om meg selv. Forvrenger speilbildet mitt, slik at jeg ikke ser den personen jeg faktisk er. Dette har bare vært små ting, som jeg har klart å jobbe meg ut av selv ut av uten å la sykdommen ta over tankene mine eller det er jeg ser. Jeg vet jo så godt innerst inne at kroppen min ikke ser sånn ut, som spiseforstyrrelsen skal ha det til. Jeg er så utrolig fornøyd med meg selv nå om dagen, etter jeg har klart å gå opp i vekt. 

  For første gang elsker jeg alt med selv igjen. Det har krev utrolig mye fra meg. Det var en helvetes jobb, derfor skal ikke en sykdom bare få ta det fra meg igjen. Nei, nok er nok. Jeg vet at jeg ikke ser sånn ut som du skal ha det til. Hvorfor må du prøve å ødelegge for meg, slik at jeg ikke skal elske meg selv? Eller prøve å få meg til å begynne å sulte meg selv igjen? Nei, jeg skjønner det bare ikke. 

  Med en gang jeg blir dårlig, sånn som jeg har vært i noen dager nå med hodepine, feber og kvalme, kommer spiseforstyrrelsen fort tilbake. Da kan den utnytte dette på en måte, om dere skjønner. Når du først er syk Lisa, da orker du ikke lage mat. Du har nesten ikke krefter, skal du virkelig bruke de kreften du har til overs på å lage mat? Siden du er kvalm Lisa, burde du spise mindre, slik at det ikke kommer opp igjen. Tenk på magen din Lisa, hvor lite den klarer nå. Dette er bare noen av tankene som flyr rundt i hodet mitt. Når jeg er syk, er det jo ikke dette det jeg vil tenke på eller bruke krefter på. Men det er bare noe jeg ikke kommer unna, uansett hvor mye jeg kunne ønske det. 

  Jeg har alltid hatt et stort ønske om at jeg kan kose meg som andre gjør når de er syke. Med god mat og goderi. Men det får jeg ikke lov til av den anorektiske delen. I følge den fortjener jeg ikke mat når jeg bare ligger inne. Så her må jeg kjøre dette dobbelsporet jeg har snakket om før. Uansett hva som skjer i livet mitt på det ene sporet, skal aldri sporet der alle måltidene er stoppe. Dette er noen ganger lettere sagt enn gjort, men jeg prøver mitt beste. Jeg må alltid tenke slik. For jeg kan ikke la en sykdom få overtaket igjen, eller rettere sagt, jeg skal ikke bli styrt av en sykdom igjen. Det er ikke en person jeg vil være. Jeg vil være meg uten at en sykdom skal styre meg. 

  Jeg tror en liten del av meg frykter at jeg aldri helt kommer til å bli kvitt noen av disse plagene og symptomene. At jeg alltid kommer til å måtte gå igjenom slike hendelser for resten av mitt liv. Men det er nok bare opp til meg selv hva jeg gjør ut av det. Enten kan jeg la det ødelegge for meg, eller jeg kan finne løsninger som gjør at jeg klarer å takle dette når det kommer. Jeg har bestemt meg for å finne en løsning. Finne den nøkkelen som kan hjelpe meg igjennom når slike ting skjer. Det med et forvrengt speilbildet har jeg funnet en løsning på, så da er det iallefall ett problem jeg takler. 

  Så var det jo alle disse andre også da. Jeg får bare tenke at jeg må ta litt etter litt. Løsningen er der et sted, det er bare det å bruke tid på å finne den å tørre og bruke den. Selv om anoreksia kommer til å være en del av meg resten av livet mitt, skal jeg ikke la den ta fra meg livet igjen, gleden, latteren, følelsene og alt det gode den tok fra meg. Jeg skal fortsette å kjempe for meg selv. Kanskje enda mer nå enn før. Eller ikke kanskje, jeg skal det.


   

 • 26

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God morgen alle mine herlige lesere. Håper deres uke startet like bra som min. Jeg våknet med et stort smil etter fulgt av en stor kopp kaffe. Den beste måten å starte dagen på spør du nå meg.  De fleste av dere har helt sikkert påskeferie nå. Men det har ikke jeg, her er det bare en helt vanlig uke for meg. Det er mye på grunn av at jeg skal holde på de gode rutinene jeg er i nå. Så derfor skal jeg bare ha en helt "vanlig" uke, vist jeg kan si det slik. Jeg føler meg bare så utrolig motivert for denne uken. Fordi planene mine i går gikk ikke helt som planlagt. Dessverre ble formen dårlig igjen ut over dagen. Så jeg endte opp med å sovne på dagen igjen. Skjønner ikke helt hva det er som skjer med kroppen min om dagen, eller hvorfor den ikke bare vil bli 100% frisk. Men jeg føler meg på topp nå, så får jeg bare krysse fingrende for at den holder seg slik.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  For nå er jeg så utrolig lei av å ikke få noe ut av dagene mine. Jeg orker ikke bare sitte hjemme eller ligge å sove bort hele dagen. Nei det er ikke det jeg vil bruke tiden min på nå. Jeg vil trene og få noe ut av dagene mine, så det satser jeg på i dag. Jeg gjør det enkelt å legger planene jeg hadde i går, om til planer for i dag. Så i dag blir det en tur opp til farmor og farfar. For å drikke litt kaffe, kose oss og bare prate masse. I dag skal jeg faktisk kjøpe med blomster til dem, for sist jeg var der så jeg at den blomsten jeg kjøpte til dem sist har sett sine bedre dager. Så derfor skal de få ny av meg i dag. Skal jo også ta med litt kjeks opp til dem, som jeg har bakt i helgen. Kjenner jeg gleder meg til å glede dem i dag, for det er noe som gjør meg så glad. Så blir det en skikkelig treningsøkt i kveld. Nå er det alt for mange dager siden jeg var å trente. Ble jo heller ikke noe av i går, så i dag må jeg bare komme meg ditt. Men nå skal jeg runde av, så blogges vi mer senere i dag.  

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Så må jeg jo ønske dere en kjempe fin dag! Håper dere som er så heldige å har ferie, for slappet av og bare kost dere masse.  

  Facebook siden min HER!
  Instagram siden min HER!
 • 20

  - Lisarorvik - 

  Heter jeg der for dere som vil følge meg. Prøver å være flink å oppdatere intagram så ofte som mulig. Det kommer som regel ut mine nyeste bilder der før de kommer på bloggen. Så vist du vil få med deg de, er bare å følge meg der. Det kommer også noen bilder der, som ikke kommer på bloggen i det hele tatt. Må bare beklage for at bildekvalitet ser litt dårlig ut her. Jeg tok nemlig en screenshoot av min intragam profil med ipaden. Så derfor ble ikke kvaliteten like bra som det den egentlig er. Men her får dere værtfall et lite bildedryss av mine siste bilder som jeg har delt der. 

  Hva syns du om mine siste bilder og bruker du selv instagram? 

 • 16

  Ukens akkurat nå... Nå har jeg nesten akkurat stått opp. Jeg har faktisk sovet utrolig lenge i natt, for jeg la meg tidelig. Formen min var ikke på topp i går. Så jeg måtte droppe festen jeg skulle på, for å heller bare være hjemme å slappe av. Men i dag er en ny dag. Formen er heldigvis mye bedre nå. Så i dag er planene å ta en tur til farmor og farfar. Så dra å trene i kveld, noe jeg gleder meg masse til. For jeg har ikke trent siden onsdag, så i dag blir en hard og tung økt kjenner jeg.  

  Ukens opptur... Denne uken har det også vært utrolig mange oppturer. Men skal jeg velge ut en ting som virkelig gjorde meg glad. Så må det bli det farmor sa til meg. Henne og farfar bruker samme frisør, men henne drar alene, mens jeg drar med farfar. Farmor var der noen dager etter oss. Så sier frisøren til farmor at henne ble helt rørt og sjokkert over hvor bra jeg behandlet farfar, måten jeg tok vare på han. Hun hadde lagt merke til det så godt. Når farmor sa det ble jeg helt rørt, har tenkt så mye på det, for det varmer hjerte mitt så utrolig mye. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Ukens flause... Det må bli problemene jeg har hatt med bilen denne uken. Altså batteriet er nesten helt dødt, så bilen sliter så med å starte. Men jeg har alltid fått til til etter noen forsøk. Men på onsdag uten for senteret ville den bare ikke starte. Så var det så mange mennesker rundt meg. Til slutt kom det noen gamle damer bort til meg, banket på ruten å lurte på om bilen min ikke var forskjølet. Altså noe så flaut, ville bare begrave meg selv i bilsete. Jeg ble sittende der i over 10 minutter uten at den startet. 

  Ukens cravings... Denne uken er det faktisk de sukkerfri proteinkulene mine med smaken sjokolade, som jeg har delt med dere før. Formen i går var så dårlig at jeg ikke klarte å blogge ut en ny oppskrift. Så det kommer heller en ny ut i dag. Men det jeg har cravings på denne uken er disse proteinkulene. De er så gode og en smart måte å få se protein på. Har du ikke fått med deg denne oppskriften, så finner du den HER

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Ukens gullkorn... Når min søster om meg var i Svergie, hadde jeg så mange gullkort på den bilturen men jeg kjørte. Men jeg måtte plukke ut en av dem, så da ble det denne.
   
  Søster - Lisa jeg har så vondt i det venstre øret mitt, det går bare ikke bort.
  Lisa - Jeg peker for å så si jeg har også har slitt litt med med venstre øre om dagen.
  Søster - Knekker sammen av latter, Lisa du vet du peker på det høyre øret ditt nå.
  Lisa - Du vet jeg ikke kan høyre og venstre, så braste jeg også ut i latter. 

   

  Ukens bloggtips... Denne uken kom det endelig et nytt innlegg med bloggtips. Det var på tide spør dere meg, nå var det lenge siden. Denne gangen fokuserte jeg på dette med sosiale medier. Som kan være så utrolig viktig for en blogg. For å fø flere lesere, lage bloggen større og ja dette er nøkkel til mye. Men det de også en del ting man ikke trenger å bruke så lang tid på og slike ting. Alle disse gode tipsene finner du HER

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Ukens nedtur... At jeg ikke var helt i form på torsdag. Vet ikke hva som skjedde med kroppen min. Men den ble bare så dårlig ut over dagen, at jeg ikke hadde krefter til noen ting. Så jeg fikk ikke blitt med i bursdagsfeiring for to av mine brødre. Så det var utrolg kjipt, for da var det mange i familien som bar samlet.

  Ukens favoritt oppskrift... Dette er utrolig tvil fredags frokosten som jeg delte med dere. Nemlig sunne og fluffy sjokolade - pannekaker. Disse smaker bare så utrolig godt. Det jeg liker med disse er at de blir så luftige og at du får mange pannekaker ut av denne oppskriften. Så her kan du kose deg med hele selg med god samvittighet. For disse er både sunne og gode. Fikk du ikke med deg denne godbiten, så finner du den HER

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Ukens sang og serie... Denne ukens sang er uten tvil Scars To Your Beautiful av Alessia Cara. Altså dette er den fineste sangen jeg noen gang har hørt, den tekste gikk bare rett i hjerte mitt. En sang dere bare må høre på, men lytt på teksten for det er noe alle burde høre. Ukens serie denne uken blir Empire, endelig kommet nye episoder på viaplay.

  Ukens tanker... Jeg har tenkt utrolig mye på hva jeg vil gjøre ut av livet mitt, eller hva mitt neste steg er. For jeg har funnet ut at jeg brenner så utrolig mye for denne bloggen. Å at jeg kan hjelpe andre der ute, det å fremheve pyskisk helse, det at man ikke skal skamme seg over å være syk. Så jeg har tenkt mye på om jeg virkelig skal satse på denne bloggen. Bygge den enda større og jobbe enda mer med den. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Ukens mest leste innlegg...

  Sex er ikke det samme som voldtekt  

  Bildene som ikke skulle på bloggen  

  Tilbake på voldtektsmottaket 

   Ukens leserspørsmål 

 • 20

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God fredags morgen alle mine fine lesere, håper dere har en like bra start på helgen som meg. Jeg har allerede vært våken noen timer. Men i dag skal hele leiligheten vaskes, ryddes, støvsuges og tørke støv. Det gjør jeg hver fredag. Det gjør starten på helgen enda bedre. Så får jeg litt besøk senere i dag, så blir det en skikkelig treningsøkt i kveld. Måtte ta meg treningsfri i går. Så derfor er jeg så klar får en skikkelig lang, hard og tung økt i kveld. I dag hadde jeg god tid på morgningen. Så da måtte jeg jo lage meg en kjempe god frokost. Som dere sikkert har fått med dere før, så elsker jeg sjokolade. Altså det finnes ikke noe bedre enn den smaken. Så derfor ville jeg lage med noe kjempe gode sjokoladepannekaker til frokost i dag. Disse ble utrolig saftige, luftige og kjempe gode på smak. Så er de også utrolig sunne, så disse kan du spise med god samvittighet. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Dette trenger du til ca 1 person: 
  60 g mager kesam vanilje 
  25 g havremel 
  10 g proteinpulver med sjokoladesmak
  1/2 ts bakepulver
  2 ts sukrin gold
  1-2 ts kakao
  1/2 dl skummet melk
  Ca 1 dl eggehvite 
   
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

  Fremgangsmåte steg for steg:

  1) Start med å blande alle ingrediensene sammen, minus eggehviten. Rør dette godt sammen, så du får en fin og jevn røre. Sett den bollen til side. For å la den svelle litt, da får du et mye bedre resultatet når du bruker havremel. Så finner du frem en ny bolle, stivpisker eggehviten i den. 

  2) Så heller du den stivpisket eggehviten over i den andre bollen med røra. Så vender du den forsiktig inn. For du vil bevare luften, det er det som gir volum til pannekakene. Så steker du dem på middels varme, avkjøl på rist. Så er de klare til å nytes. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Tips til erstatninger: 

  Vist du ikke ønsker å bruke proteinpulver, kan du fint erstatte dette med mer havremel. Eller annet type mel. Du kan også bruke hva du vil av søtning, men jeg syns sukrin gold passer best til akkurat denne oppskriften. Når det kommer til mager kesam med vanilje smak, kan du bruke den smaken du selv liker best. Eller bare en nøytral en.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Så er det bare å toppe dem med det du selv måtte ønske. Jeg syns friske bær og mager kesam med vanilje smak er en utrolig god topping. Men her er det bare å bruke det du syns smaker best. Disse er også kjempe gode alene, fordi de både saftige og fluffy. Disse går kjempe fort å lage. Men jeg anbefaler å ikke la disse ligge alt for lenge å avkjøle seg på en rist. Det gjorde nemlig jeg, da mister de litt av den luften de har i seg. Så disse burde dere spise med en gang dere har stekt alle, men la de ferdig stekte avkjøle seg på en rist, mens du steker de siste.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Vil holde dere oppdatert på alle mine sunne oppskrifter, som jeg deler her på bloggen. Kan du like min facebook side, der poster jeg alle mine nyeste oppskrifter, den finner du her -> FACEBOOK-LISA

  Har du laget dette før eller kunne tenkt deg å prøve denne oppskriften, så ikke dette godt ut?

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Facebook siden min HER!
  Instagram siden min HER!
 • 30

  Da var det endelig på tide med et nytt innlegg med bloggtips. Denne gangen fokuserer jeg veldig på dette med sosiale medier. Her håper jeg dere kan lære en del dere kanskje ikke visste fra før? Eller bare lære mer om. Som jeg alltid sier, man lærer av sine egne feil. Jeg prøver å dele masse bloggtips med dere, så dere skal få slippe det, og heller lære av mine feil. Øvelse gjør mester, også når det gjelder blogging. 

  Bruk samme navn på alle sosiale medier - Det er ikke til å legge skjul på, at sosiale medier har utrolig mye å si for en blogg. Dette er en utmerket måte å kunne fronte sin egen blogg på, bli husket og tiltrekke seg flere lesere. Her kan man jo faktisk få flere lesere både her og der. Det mange gjør feil her, er at de heter forskjellige navn på de forskjellige sosiale mediene. Dette kan forvirre leserne dine litt, derfor er det smart å gjøre om navn på de andre så de er mest mulig lik bloggnavnet ditt. Det er derfor jeg kalte bloggen min LisaRorvik, da jeg visste at det kom til å gå igjen i mine andre sosiale medier. 

  Du trenger ikke bruke flere timer på oppdatere sosiale medier - Her er det lett å gå i en "felle", om jeg kan kalle det for det. Det er nemlig liten vits i å bruke flere timer hver dag på å oppdatere alt mulig av sosiale medier når du deler et innlegg. Her må man bare finne ut hva som fungerer best for deg. Det som fungerer best for meg, trenger ikke fungere best for deg. Av egen erfaring, føler jeg at Facebook er det beste stedet å dele innleggene mine. Lag gjerne en egen Facebook side kun for din blogg. Instagram derimot har ikke hatt samme effekten. Finn ut hva som fungerer for deg, og bruk heller tid på det.

  La dine lesere følge deg utenom bloggen - Her finnes det et hav av muligheter som du selv kan gjøre slik at leserne dine får bli enda bedre kjent med deg, og følge deg utenom bloggen. Du kan for eksempel lage deg en snappchat. Der du kan dele litt mer av ditt dagligdagse liv. Dette gir dine lesere en enda bedre mulighet til å bli kjent med deg. Her er det egentlig bare å bruke hodet litt, så finnes det så mange fine og gode løsninger du selv kan gjøre.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Finn din målgruppe - Dette gjelder egentlig for hele bloggen din. Det gjør alt så mye lettere når du har funnet den. Det kan variere utrolig mye, så her må man selv tenke, og så finne målgruppen for akkurat din blogg.  Det er lurt å finne ut hvilken målgruppe du vil nå ut til, noe som gjør det lettere for deg når du skal dele bloggen din, og da særlig når det kommer til sosiale medier. Slik kan du selv finne ut hvordan du når best mulig ut til din målgruppe. 

  Du kan ikke tilfredsstille alle - Dette punkte er bare så utrolig viktig, og blir kanskje noen ganger lett å glemme. Nemlig dette at du kan ikke tilfredsstille alle der ute. Det er egentlig umulig, for å si det rett ut. Derfor skal man ikke legge for mye i det at man får en "negativ" kommentar fra en leser som er uenig med deg. Dette er jo helt normalt, og helt greit. Det er viktig å kunne skille mellom en som har sin egen mening og en som bare slenger hat. Ikke legg for mye press på deg selv for at alle skal bli glade for det du deler, for det er en umulig jobb.

  Det forventes at bloggen skal oppdateres daglig - Jeg vet jeg har nevnt dette mange ganger før, men det er fordi det er viktig punkt. Det forventes faktisk at bloggen din blir oppdatert daglig. Dette er jo for å gi leserne dine noe nytt å lese eller se på. Ingen gidder å lese samme teksten eller se på de samme bildene to dager på rad. Jeg sier ikke det at det ikke er lov å ta seg en dag fri her og der, for det trenger vi alle, men gjør du dette for ofte mister folk interessen av å lese bloggen din, og du mister lesere. Så når du først legger så mye i bloggen, og deler den på sosiale medier, er det kjempeviktig å oppdatere jevnlig med noe nytt. 

  Ikke glem deg selv og hva du står for, brenner for og er interessert i - Det er fort gjort å glemme seg selv noen ganger når man blogger. Det er lett å skrive om det som er aktuelt i media, eller føle et press for å være noen man selv kanskje ikke er. Prøv å ikke bli så påvirket av sosiale medier. Stå på for det du selv ønsker med din blogg. Bruk sosiale medier for å fremme deg selv, den du er og det du brenner for. Alle blogger er unike og spesielle på sin måte, nettopp fordi det er forskjellige mennesker bak hver eneste blogg.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Noe nytt her du lærte, eller noen av disse bloggtipsene du selv bruker? Gjerne del med meg om du har noen gode tips jeg ikke har skrevet om?

  Facebook siden min HER!
  Instagram siden min HER!
 • 18

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God morgen alle mine fantastiske lesere. Håper dere har en like bra start på dagen som meg. Våknet med et stort smil, etterfulgt av en stor kopp med kaffe. Jeg må bare nevne med en gang, at jeg jeg hadde litt problemer med bloggen i går. Så det endte opp med at det første innlegget som kom ut i går kveld ble slette. Noe som var utrolig trist. Fordi det var flere av dere, som hadde lagt igjen en fin kommentar på det innlegget. Så det må jeg bare beklage for. Men som sakt hadde jeg problemer med bloggen i går. Men jeg fikk lest dem, men de ble jo da slettet fra min blogg. Jeg håper ikke dette skal skje igjen. Så vet dere vært fall det, at de ble lest og satt utrolig stor pris på. Jeg hadde en helt fantastisk dag i går. Fikk først litt besøk her hjemme. Så dro jeg en tur til farmor og farfar, drakk kaffe og satt å snakket noen timer. Så dro farfar og meg på butikken, for å ukes handle for dem. Så var det bare å komme seg hjem. Lage meg middag, så trening. Jeg hadde en helt utrolig bra økt i går.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Den startet dårlig, fordi jeg var så stresset med alt dette som skjedde med bloggen. Jeg var en time forsinket. Så var det så mye annet som skjedde. Som gjorde at jeg først måtte avbryte økten. Men så fikk jeg dratt tilbake å trent hele ferdig + litt mer. Det ble til slutt en kjempe bare økt. I dag er en utrolig spesiell dag, for to av mine brødre har bursdag. Så det skal selvfølgelig feires, ditt skal jeg senere i dag, så det blir middag med hele familien. Noe jeg gleder meg masse til. Så må jeg få til en god treningsøkt i kveld igjen. Denne dagen kommer til å fyke avgårde. Må nesten runde av, for jeg må opp en tur til mamma nå. For å fikse en del ting først, så kan vi kose oss med kaffe og litt jenteprat. Men vi blogges jo uansett litt mer senere i dag. Vist alt går etter planene nå, kommer det endelig et nytt innlegg med bloggtips ut i kveld. Så satser på at jeg får tid til alt det jeg skal i dag, så blogges vi mer senere. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Så må jeg jo ønske dere en kjempe fin dag. Var ikke meningen at dette skulle skje med bloggen i går, men nå vet dere det. Jeg fikk lest selv hver kommentar som kom på det innlegget som ble slettet. Jeg setter så stor pris på alle mine lesere. Å dere vet jo at jeg alltid svarer på dere som legger igjen en kommentar. Så dette håper jeg ikke skjer igjen. Men tusen takk til dere også, jeg leser og tar til meg hvert eneste ord dere deler med meg.

  Facebook siden min HER!
  Instagram siden min HER!
 • 14

  Kroppen min stivnet. Det var nesten som om jeg ikke vil gå inn de dørene på nytt. Jeg måtte trekke pusten. Jeg tror faktisk jeg holdt pusten da jeg gikk inn. Det var en del av meg som ikke ville være meg selv der å da. Da jeg først hadde kommet inn dørene, kjente jeg meg så godt igjen. Jeg var til samtaler der en gang i uken etter overgrepet, men da hadde det jo ikke gått opp for meg hva det var som egentlig hadde skjedd. Da gikk jo alt bra. Jeg skulle jo takle dette alene. Jeg tengte ikke noen å snakke med. Jeg sa nesten ingenting under de timene jeg var der for oppfølging.

  Jeg tror det som gjorde så utrolig vondt for meg, var det at jeg så for meg den jenta som kom inn banket opp og helt ødelagt. Som ba om hjelp, men som ikke ble trodd av den første personen jeg møtte på voldtektsmottaket. Jeg så for meg den jenta som egentlig hadde det utrolig bra, var klar for å bli ferdig med skolen og starte på sitt drømmestudie. Det var som om hele livet mitt var planlagt. Så endte jeg opp der, og alt bare raste rett foran øynene mine uten at jeg faktisk forsto det selv. Jeg så ikke alle disse årene for meg. Med sykdom og et rent helvete. 

  Jeg satt igjen med en følelse av å føle meg tom. Det er veldig rart å skulle beskrive dette, fordi dette er bare så utrolig sårt for meg. Men på en måte føles det riktig. Jeg tror, eller jeg vet at jeg trenger dette for å komme meg videre. Jeg kan ikke la frykt hindre meg lengre, eller hindre meg i å leve. Det innbærer desverre at jeg må igjennom ting jeg kunne ønske at jeg skulle slippe, men jeg tror ikke jeg kommer til å finne de svarene jeg trenger, uten å ha gjort dette.

  Dette kan nok høres veldig rart ut for mange, det at jeg faktisk valgte av egen fri vilje å dra tilbake til dette stedet, som har utrolig mange vonde minner for meg. Jeg vet at dette kommer til å gjøre meg sterkere. Det er så mye fra den natten jeg ikke husker. Det er så mye som har blitt fortrengt, som sykdommen min bare har tatt bort fra minnet mitt. Jeg føler ikke at alle brikkene faller på plass før jeg får dette ut av verden.

  Jeg kjenner at det blir vondt å få hele journalen min. Med bilder, alt av bevis, beskrivelse og alt som ble sagt og gjort den natten. Jeg har kommet til et punkt i livet der jeg ikke skal la dette stoppe meg mer. Det skal ikke få ødelegge flere minutter, timer, dager, uker, månder eller år av mitt liv. Nei, det har tatt fra meg så mye. Så mye at jeg ikke vet hvordan jeg skal få beskrevet det. Jeg mistet jo hele meg selv, alt bare forsvant. En natt av livet mitt ødela alt for meg. Det knakk meg i tusen biter, biter jeg nå må få til å falle på plass igjen.

  Dette er så sårt. Tårene bare renner mens jeg skriver dette. For meg er dette en måte å samle alle tankene mine på, få det ned svart på hvitt. Fordi det er ikke min skyld at dette skjedde. Jeg har lagt alt av skylden på meg selv. Sett på meg selv som grunnen for alt som har skjedd. Kanskje det var det letteste å gjøre? Kanskje det er derfor jeg ble så syk som det jeg ble? Fordi jeg la dette på meg selv, men er jo ikke min skyld i det hele tatt.

  Det er første gang kan si disse ordene, og faktisk mene de. Jeg har sagt de mange ganger, men for å være helt ærlig har jeg aldri ment dem. For det er en ting å si de ordene, men det er noe helt annet å faktisk skal mene dem. Det beviser jo hvor langt jeg har kommet. Selv om jeg har det veldig bra om dagen, bet jeg at det er mye jeg må igjennom for å komme meg videre fra alt dette. De små skrittene jeg må ta, men også de tyngste skrittene. 

  Jeg har en lang prosses foran meg nå, men jeg er klar. Jeg er klar for vinne over meg selv, ta tilbake mitt eget liv, alt som ble tatt fra meg. Lisa, dette er ikke din skyld. Det er begrensinger på hvor mye en person skal klare å takle her i livet. Jeg falt, jeg falt helt til bånn. Men når du først har møtt bunnen, så kan det bare gå en vei, og det er oppover. Med små skritt skal jeg klare dette, og dere skal få være en del av det. En Lisa uten filter som skal dele alt. Denne kampen kan jeg kjempe for meg selv. For første gang skal jeg ikke gi opp. Jeg skal fortsette å kjempe, til jeg har klart å vinne.

 • 24

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God morgen alle mine fine, håper dere har en like bra start på dagen som meg. Jeg har fått meg en utrolig god natt med søvn, noe jeg trengte etter gårsdagen. Dagen i går var egentlig utrolig bra. Men behandlingen var kjempe tung. Vi snakket for første gang veldig åpent om min oppvekst fra jeg var liten. Dette er temaer jeg ikke kommer til å skrive om på bloggen. For dette er ikke ting som bare handler om meg selv, men veldig mange jeg bryr meg om. Min behandler mener dette er et tegn på at jeg har begynt å tenke mye klarer og at hodet fungere igjen. For nå klarer jeg å beskrive og snakke om ting jeg ikke har klart før. Nå føler jeg på alt jeg sier, noe som er veldig nytt for meg. Det ble noen tårer på veien hjem i bilen. Men det er helt greit. For det er bedre å få det ut, enn at det skal bare sitte inne i meg. Som jeg ellers hadde gjort. Jeg dro en tur til mamma rett etter behandling. Fordi henne hadde besøk av sin bestevenninne, som også står meg utrolig nært. Så jeg ville si hei. Noe jeg er veldig glad for at jeg gjorde, for det fikk tankene mine over på noe annet.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Når jeg kom hjem. Var det egentlig bare lage middag, blogge å så komme seg avgårde på trening. Fikk en kjempe bra økt i går, men kunne kjenne at kroppen var mer sliten enn det pleier. Men jeg fikk fullført. Så det er jeg kjempe fornøyd meg. Så var det egentlig bare komme seg hjem, for å se på paradis hotell, spise og så legge seg. Så dagen i går gikk kjempe fort. Jeg hadde egentlig tenkt å droppe trening, fordi kroppen eller hodet mitt var så sliten etter behandling. Men jeg er veldig glad for at jeg dro. For trening hjelper meg så mye, jeg tror det er mye av grunnen for at jeg hadde en så god start på dagen i dag. Men alt som skjedde og ble snakket om i går, er nå lagt bak meg. Så nå er jeg bare kjempe klar for en ny dag. I dag har jeg mye på planene. Så jeg rekker ikke skrive så mye mer. For nå må jeg bare komme meg i dusjen og få stelt meg. Men vi blogges mer senere i dag. Jeg har begynt å skrive innlegget om hvordan det var for meg å dra til voldtektsmottaket. Så vist jeg bare klarer å skrive der ferdig, så kommer det ut i kveld. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Så jeg vil jo ønske dere en kjempe fin dag. Jeg håper kanskje dere også merker min store fremgang, på måten jeg skriver og hvordan jeg har det med meg selv. Jeg føler vært fall at endelig klarer jeg å tenke igjen, noe som føles så utrolig godt.

  Facebook siden min HER!
  Instagram siden min HER!
 • 28

  Jeg lurer egentlig bare på om hva slags blogger du leser fast, men som ikke er på topplista?

  Dette er nesten litt vanskelig å svare på fordi jeg leser så mange forskjellige blogger som ikke er på topplista. Jeg leser nesten alle bloggene til dem som legger igjen en kommentar hos meg, fordi jeg også prøver å gi en tilbake. Jeg leser også nesten alle av de jeg har på vennelisten. Dette varier fra dag til dag av mye tid jeg har til å bruke. Det kan gå dager hvor jeg ikke leser en eneste blogg. Jeg leser faktisk utrolig lite av bloggene som er på topplista. Kun noen få der synes jeg skiller seg ut, som er verdt å lese og er spennende for meg. 

  Du skulle gjerne hatt noe fett i måltidet ?

  Jeg vet at mange av oppskriftene jeg deler her på bloggen er ganske "magre". Dette er noe jeg har jobbet urolig mye med den siste tiden, men dette er ikke gjort over natten. Det å skal ha masse fett i måltidene for meg er enda utrolig vanskelig og så og si umulig akkurat nå, men jeg er fullt klar over det selv. Jeg håper dette skal løsne for meg, men jeg er desverre ikke der enda. 

  Så flink du er som hjelper til og flink til å trene, skulle gjerne fått litt futt igjen så jeg kunne begynt å rørt litt på meg selv! 

  Dette var kanskje ikke et spørsmål, men hadde så lyst til å svare på dette utfyllende. Når det kommer til trening så er alltid starten det tyngste. Det å komme i gang, komme seg ut av sin egen komfortsone og det å bruke kroppen på den måten. Men jeg har lært av egene erfaringer at alt blir lettere med tid. Både det å trene i seg selv, finne en rutine på det og det å nå sine mål. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Hvordan finne du motivasjon til å trene så mye som du gjør?

  Jeg henter motivasjon flere steder. Jeg syns det er utrolig gøy å se hvordan jeg kan forme min egen kropp, å jobbe mot det jeg selv ser på som en drømmekropp. Jeg henter mest motivasjon fra hva det gir meg. Trening har vært min nøkkel mot å bli frisk. Det har hjulpet meg på alle mulig måter når det kommer til det psykiske, og også det fysiske. Trening gjør meg lykkelig. Jeg elsker å kjenne at det brenner i kroppen og at jeg får brukt det skikkelig. Jeg sover bedre, får økt matlyst, ja altså den listen er så lang. Så det er absolutt det som driver meg. 

  Er behandlingen du går i nå letter enn før, siden du nevner du ikke gruer deg på samme måte nå som du gjorde før, eller er det akkurat det samme som før? 

  Behandlingen min nå er helt annerledes enn den var før. For første gang på alle disse årene kan vi virkelig jobbe med problemene mine, fordi jeg endelig er sterk nok til det. Så behandlingen min er egentlig verre nå. Men med riktig innstiling så kan man klare alt. Jeg vet og ser hvor mye dette hjelper meg, men det er ikke til å legge skjul på at det er tøft, for det er det. Jeg har en lang vei igjen å gå, men jeg vet at jeg må igjennom dette for at jeg skal bli 100% frisk. 

  Jeg bare lurte på en ting, hvorfor tar du bildene på kjøkkenet hele tiden?

  Jeg prøver så godt jeg kan å variere med hvor jeg tar bilder. Den siste tiden så har det ikke vært noe fint lys annen enn på kjøkkenet, så derfor er det ikke like lett å varie nå som før. Da jeg bodde hjemme i et kjempestort hus hadde jeg flere muligheter, mens nå bor jeg i en liten leilighet. Derfor har jeg ikke så mange alternativer. Jeg ønsker å gjøre det som gir best resultat, og det har vært på kjøkkenet nå for tiden. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Har du hatt noen problemer med silikon og trening? 

  Både ja og nei. Noen øvelser som bare trener bryst kan jeg kjenne at er litt vondere enn andre. Jeg trener lite bryst, fordi jeg ikke vil riksikere å ødelegge eller få skade. Men jeg har bestemt meg for å prøve å trene det litt mere, bare for å se hva som skjer og hvor mye jeg klarer. Når jeg gjør alle andre øvelser, så merker jeg dem ikke. Den siste tiden har jeg funnet ut at nøkkelen er å bruke bh under sportsbh, bare for å holde dem mer på plass og få dem mere flate, om dere skjønner. 

  Er det noen nær deg som reagerer på at du blogger? 

  Nei, jeg føler faktisk at alle de som betyr noe for meg støtter meg 100% i dette med bloggen. De ser hvor mye godt den gir meg. Men jeg blir jo alltid litt "dømt" når jeg møter nye mennesker og forteller at jeg blogger. Jeg synes det er lettere å si det, enn å starte på hele sykehistorien min. Da blir det fort at jeg får høre, du er en barbie og en rosablogger. Jeg blir ofte dømt etter utseende mitt, så de fleste har fått seg et stort sjokk når de går inn på bloggen min. Da ser jo de fleste at jeg er så langt fra en rosablogger som det er mulig å komme.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Vist det er noe du lurer på er det bare å legge igjen en kommentar med det spørsmålet. Så svarer jeg på det i neste innlegg, med ukens leserspørsmål. Da får du et utfyllende svar, her kan man spørre om alt man måtte lure på.

 • 24

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God morgen alle mine fantastiske lesere. Ja her startet enda en dag med et stort smil. Det har vell nesten blitt en selvfølge nå om dagen, vist jeg kan si det sånn? Men jeg setter så utrolig stor pris på det. Det å få starte hver eneste dag med et smil, er bare helt fantastisk. Det er noe egentlig veldig nytt for meg. Men nå i det siste har dette blitt noe som er normalt. I går var en utrolig bra dag. Jeg er så heldig som har den mammaen jeg har. For henne gjorde alt for i går mye lettere. Jeg satt vell igjen med utrolig mye tanker og følelser i hodet etter jeg hadde kommet hjem fra voldtektsmottaket. Men jeg tenker egentlig at jeg kan skrive et eget innlegg om dette i morgen. Akkurat nå trenger jeg bare snakke litt ut om alt som skjer i hodet mitt med mine behandlere, for jeg skal jo ditt i dag. Så kan jeg se litt hvordan jeg har det etter det. Men selv om det var ganske tøft i går. Så fikk jeg gjort så utrolig mye. Jeg fikk besøk av pappa 2. Som var kjempe koselig, han var her noen timer. Så var der bare å få i seg litt middag, for å så komme seg på trening.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Jeg hadde tidens tyngste men også nesten økt i går. Jeg får på en måte litt ekstra energi på trening på mandager, siden jeg har da hatt ti hvile dager. Så da har jeg så mye å gi. Derfor har jeg den tyngste og lengste økta mi på mandager. Kjører samme økt på fredager også. For da er det motsatt, da gir jeg litt ekstra fordi jeg vet at jeg skal få to dager fri. Hehe, men en utrolig smart teknikk har jeg funnet ut. I dag får jeg vite om jeg kan si ja til et utrolig stort tilbud som jeg har fått. Ikke det samme som jeg snakket om i går, da jeg trenger papirene mine fra voldtektsmottaket. Men dette her er noe helt annet, men kanskje større. Jeg kan røpe en liten del av det. Å det er å si at om mine behandlere føler jeg er klar for det. Så kommer dere til å se meg på tv-skjermen. Men mer en det kan jeg ikke si enda. For dette må holdes skjult, men skal selvfølgelig dele alt med dere når jeg vet 100% sikkert at jeg kan takke ja til det tilbudet. Men nå må jeg bare runde av. For å stelle meg, for å så dra på behandling. Så vi blogges mer senere i dag. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Så jeg krysser fingrende for at mine behandlere føler jeg er klar for dette, for dette kan jo bli utrolig stort for meg. Så dere får ønske meg lykke til i dag, så får jeg ønske dere alle en kjempe fin dag.

  Facebook siden min HER!
  Instagram siden min HER!
 • 34

  Å ha sex med en du elsker, liker, er forelsket i eller en du bare vil ha det med, er ikke det samme som en voldtekt. Sex og voldtekt er to helt forskjellige ting. Dette er noe som har vært mye i tankene mine den siste tiden, jeg vet ikke helt hvorfor? Kanskje det har noe med at jeg har kommet utrolig langt på min vei mot å bli frisk den siste tiden. Endelig klarer jeg å tenkte, føle, og rett og slett føle meg som en menneske igjen. Det er alt for mange tanker som svirrer rundt i hodet mitt den siste tiden, men det har jo mye med at jeg lar meg selv tenke igjen. Sex er ikke noe som består av vold, tvang og påtrengelse. Nei sex og voldtekt er to helt forskjellige ting. Dette har alltid vært et sårt tema for meg, fordi jeg faktisk ikke helt har klart å skille disse to tingene før nå, altså fire år etter det skjedde. For første gang klarer jeg virkelig å se forskjellen. Det er trist at det tok så lang tid som det har gjort, men tid leger alle sår.

  Dette er noe man ikke skal presse seg selv med, alle opplever dette forskjellig. Jeg har faktisk hørt flere historier om andre som ble utsatt for overgrep som aldri har klart å nyte eller til og med ha sex igjen. Det gir meg en så stor klump i halsen, at jeg ikke helt klarer å beskrive det. Jeg føler så med dem, for sånn har jeg vel egentlig hatt det i flere år nå . Det er egentlig litt rart at vi leser flere saker om voldtekt, men nesten ingen saker om den tiden etterpå. Hvor mye det kan ødelegge for et menneske. Selvfølgelig er jo voldtekten den verste delen av det hele, men hva med den tiden etter?

  Jeg tror ikke det finnes noe fasitsvar på hvordan man skal reagere, eller hva som skjer med en person etter en slik hendelse. Vi mennesker er forskjellige. Noen kan gå igjennom dette å bare komme sterkere ut av det. Mens for andre kan dette bryte deg helt ned og ødelegge resten av livet deres. Jeg har tenkt mye over dette at en person kan gjøre dette mot andre mennesker. For dem så går det kanskje fort? Kanskje de ikke tenker mere over det?

  Nei, jeg aner ikke hva som går igjennom hodet på en sånn person. Men jeg tror ikke de er klar over at det faktisk kan ødelegge et helt liv for et annet menneske. Voldtekt er i mitt hodet noe jeg sammenligner med ren vold. Det er ikke noe form for nytelse, det er kun ren vold og makt. Jeg tror aldri jeg kan forstå meg på en person som velger å gjøre dette, uansett hvordan situasjon det er snakk om. For det er faen ikke greit. Jeg trodde aldri jeg egentlig kom til å nyte sex igjen hundre prosent. Jeg har alltid fryktet at en liten del av meg aldri kommer til å gi helt slipp på den frykten og minnene. Dette kommer jo alltid til å være en del av meg, det er noe jeg bare må akseptere. Men nå er det jo opp til meg om jeg skal fortsette å la det ødelegge for meg. Jeg føler veldig på det at tiden leger alle sår, fordi jeg for første gang føler på dette selv. Jeg var redd for at alle disse sårene jeg føler jeg sitter igjen med aldri skulle gro helt. At det kom til å ødelegge for meg resten av livet mitt.

  Etter å ha jobbet mye med dette, snakket om det og egntlig begynt å bearbeide det, føles det som om sårene mine endelig skal gro. Det kommer jo alltid til å være arr der, om jeg kan si det på den måten. Men nå føles det ikke ut som at de sårene er åpne lengre. Sex er jo noe av det mest fantastiske som kan skje mellom to mennesker. Den nærheten og den kjærligheten man føler på da er noe jeg tror vi alle trenger. Jeg vet det er litt tabu å snakke om sex, men hvorfor er det egentlig det?


  Det er jo noe av det mest naturlige vi alle gjør. Å ja, jeg mener vi alle. Jeg trenger også føle den følesen av å kan nyte, uten å måtte tenke på overgrepet. Uten å måtte være redd for at jeg plutselig skal brase ut i gråt. Skjer det så skjer det, men jeg orker ikke la det styre meg mere. Jeg ønsker også å kunne føle på de gode følelsene alle andre får. Jeg vil også ha de samme følelsene og opplevelsene. Dette er kanskje et innlegg mange har ventet på eller lurt på, men jeg har ikke vært klar for å skrive om det før nå.

 • 14

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God morgen alle mine fine lesere. Ja nå er det klart for enda en nye uke med masse nye muligheter. Denne uken skjer det så mye spennende for min del. Som jeg bare gleder meg til å dele med dere. Jeg våknet med et stort smil i dag, hoppet nesten ut av sengen for å lage meg en stor kopp med kaffe. I dag skal jeg noe veldig spesielt. Jeg skal nemlig tilbake til voldtektsmottaket, for å søke om mine eggene papirer fra min sak. Jeg tenkte jeg kunne dele et innlegg med dere litt senere denne uken. Der jeg forteller om hvordan dette blir for meg. Jeg kjenner vell at jeg gruer meg en del, for jeg har ikke vært der siden overgrepet. Men dette er noe jeg bare må gjøre for meg selv. Jeg trenger også et bevis på at jeg var der. Men grunnen til det kan jeg ikke dele enda med dere, for det er et av de hemmelig prosjektene jeg har på gang. Dette er vell det største prosjektet jeg har sakt ja til. Men jeg føler det er riktig og at jeg er klar for det. Så dere får bare smøre dere med litt mer tålmodighet, for jeg skal dele alt dette med dere, med en gang jeg kan det.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Dagen i går var jo bare helt nydelig. Sola skinte og det var varmt ute. Men jeg tok en veldig rolig dag inne. Koste meg egentlig bare med masse blogg-jobbing, serie på netflix og masse god mat. Vi var også oppe en tur å spise middag hos mamma. Men jeg kjente at jeg trengte en veldig rolig søndag, fordi det er så mye som skjer denne uken. At dette var dagen jeg kunne slappe av på, å bare fokusere litt på meg selv. Jeg hadde også en liten spa søndag. Men masse egen pleie, noe jeg elsker å gjøre på søndager. Planene videre for i dag er å trene i kveld. Men det er ikke helt bestemt enda, for jeg må se hvordan kroppen og hodet takler å dra tilbake til voldtektsmottaket. Men jeg tror faktisk at jeg er så sterkt nå, at dette skal jeg klare fint. Men jeg må nesten runde av. For mamma henter meg om ikke så alt for lenge. Er så utrolig heldig at henne skal bli med meg. For jeg hadde ikke lyst til å gjøre dette alene. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Så i dag får dere ønske meg lykke til igjen. Så kommer dette til å gå kjempe bra. Men må jo ønske dere alle en kjempe fin start på uken. Husk at det er ny uke med masse nye muligheter. 

  Facebook siden min HER!
  Instagram siden min HER!
 • 36

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  I dag ville jeg bare dele litt bilder av meg selv som jeg egentlig hadde tenkt å slette, for å aldri vise på bloggen. Men jeg syns slike innlegg er så utrolig morsomme. Det å tørre å vise denne siden av seg selv også, det å ikke alltid må se perfekt ut på bilder. Er noe jeg syns er en bra ting man kan gjøre. Så derfor får dere de litt mer uheldig bildene av meg, alltid viktig å kan le litt av seg selv også. Jeg må si at jeg elsker å se slike innlegg som dette på andre sine blogger. Det er faktisk nesten et halvt år siden jeg delte slike bilder med dere sist. Men nå har jeg bestemt meg for å bli mye flinkere til å ta vare på disse uheldige bildene fremover. Slik at jeg kan dele flere av disse innleggene med dere.  Så får håpe dere også kan syns dette er morsomt, som jeg alltid sier latter forlenger livet. Å det viktigste er å kunne le av seg selv, å ikke ta seg selv så høytidelig.   

  Flere enn meg som kjenner seg igjen med at ikke alle bildene blir like heldige, tør du selv å dele de med dine lesere?

 • 16

  Uken akkurat nå... Nå har jeg faktisk vært våken noen timer allerede. Jeg har spiste en god frokost og startet dagen med et stort smil. Jeg tok en veldig rolig lørdag i går, noe som var utrolig deilig. Så jeg er så uthvilt i dag. Jeg hadde besøk, så jeg bare koste meg hjemme i går. I dag kommer pappa 2 på besøk til meg. Så skal vi opp til mamma senere i dag å spise middag, så dette kommer til å bli en kjempe koselig søndag.   

  Ukens opptur... Denne uken er det nesten også vanskelig å velge. Men det har vært mange koselig besøk denne uken. Til både mamma, farmor og farfar, jeg har også kost meg masse med søsteren min denne uken. Men jeg tror fsktisk at trening har vært den største oppturene denne uken. Bare trening i seg selv er utrolig gøy. Men nå har jeg fått så mange gode venner på treningssenteret, som jeg kan snakke med alt og ingenting med. Så det setter jeg så utrolig stor pris på, det gjør det ekstra koselig å komme på trening.  

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Ukens flause... Okei kanskje ikke dere har fått med dere dette. Men jeg reagerer mot parfyme. Jeg skulle være så "smart" i starten av denne uken. For å ta på en kvise krem for å få bort kviser. Så jeg bestemte meg for å sove med denne kremen. Men lite viste jeg at jeg "brant" både nesa og haka. Så jeg har seriøst gått rundt som Rudolf er rød på nesten hele uken hehe.

  Uken cravings... Uten tvil den sunne sjokoladefondant, som er en mikrokake. Som jeg delte oppskfiten med dere i går. Altså denne er både sunn og smaker kjempe godt. Jeg måtte jo lage meg dette igjen. Så dette har blitt enn ny favoritt hos meg. Jeg liker at denne godbiten går så utrolig fort å lage. Trenger bare rundt 1 minutt i mikroen, så er den ferdig. Fikk du ikke med deg denne oppskriften, så finner du den HER

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Ukens nedtur... At min søster drar allerede i morgen på jobbreise. Altså jeg har jo akkurat fått henne hjem. Så drar henne igjen, jaja sånn er livet. Vet jeg kommer til å savne henne kjempe masse. Er så rart å ikke ha noen å komme hjem til om kvelden, eller noe å snakke med. Men heldigvis snakker jeg mye med meg selv da. Men det er på en måte alltid koselig å ha noen rundt seg, i steden for å være helt alene hjemme.

  Ukens latter... Denne uken har det vært så mange gode lattere. Jeg har ler så mye på trening, hjemme og over alt egentlig. Men jeg tror dette må bli når min søster og meg så på paradis hotell. Så klarte jeg å bare "drite" meg ut gang på gang. Med å søle, knakk en bit av en tann igjen, sa mye dumt og bare ja alt jeg gjorde gikk galt. Herregud som vi lo gått av meg. Som jeg alltid sier, det beste er å kunne le av seg selv. Noe jeg gjør hele tiden.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Ukens serie og sang... Denne uken må det fsktisk bli bloggerne. Den serien gir meg et så godt innblikk i hvordan det er å leve av bloggen. Jeg syns det er så lærerikt program. Bare det å kunne se hvordan mange av topp-bloggerne lever. Ukens sang denne uken er uten tvil Only You av Zara Larsson. Altså den sangen har gått om og om igjen på mine ørene denne uken. Den er bare så bra, jeg klarer ikke få nok av den. 

  Ukens favoritt oppskrift... Det må jo bli frokost oppskriften jeg delte med dere på fredag. Denne uken ble det en veldig lett oppskrift. Fordi det var så mye som skjedde på fredag. Så jeg måtte gjøre det litt lett og fort. Men det betyr ikke at det kan både smake godt og være sunt selv om. Så her ble det speltlomper med litt anderledes fyll. Fikk du ikke med deg denne oppskfiten, så finner du den HER

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Ukens tanker... Denne uken har det vært så mye tanker i hodet mitt. Jeg har nemlig fått utrolig mange tilbud denne uken. Som kan være utrolig viktig for min blogg og det å komme meg selv ut i media. Men her må jeg tenke over hvor mye jeg klarer og ikke klare. Men jeg kan røpe så mye å si at det skjer utrolig mye spennede fremover. Så her må dere bare følge med. For jeg skal dele dette med dere med en gang jeg kan, men må holde det hemmelig litt til. Det gir meg også god tid på å tenke, slik at jeg gjør de riktige valgene for meg selv.

  Ukens motivasjon... Denne ukens motivasjon har vært å se hvor sterk kroppen min hat blitt. Det er så utrolig gøy å trene og få resultater. Men det er enda mer gøy å se hvor langt jeg har kommet når det gjelder trening. Både for hvor mye jeg kan trene, men også hvor mye jeg løfte på de forskjellige øvelsene. Nå løfter jeg nesten hel min egen kroppsvekt på mange øvelse, men jeg løfter også mer enn jeg selv veier på andre øvelser. Det er bare så gøy å se fremgang. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Ukens mest leste innlegg...

  Psykiatrisk avdeling eller galehus 

  Hvordan få bedre selvtillit 

  Fra å ville ta mitt eget liv, til å være lykkelig 

 • 28

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God lørdag alle mine fineste lesere. Når dere får dette innlegget er jeg allerede på vei til Sverige sammen med min søster. Vi skal nemlig på Harry-tur i dag, for å handle inn masse. Derfor måtte jeg skrive dette innlegget i går. Slik at bloggen blir oppdater selv om jeg ikke er hjemme. Dagen i går var bare kjempe bra. Altså det skjedde så mye spennende i går, at jeg ikke helt hvor jeg skal gjøre av meg. Dere har mye å glede dere til fremover fra meg. Men mer om det kan jeg ikke røpe enda. Jeg hadde en utrolig bra treningsøkt i går kveld. Så jeg sovnet tidlig. Men i går lagde jeg meg noe helt nydelig. Jeg hadde så lyst på noe lett, men samtidig sunt og godt. Så i dag vil jeg dele sunn sjokoladefondant, som er en mikrokake. Altså den lages i mikroen, så dette går utrolig fort å lage. Så smaker det bare så godt. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Dette trenger du: 
  1 eggehvite
  60 g mager kesam med vanilje smak
  1 ta  sukrin+ 
  1 ts g sukrin gold 
  1 ts kako 
  10 g proteinpulver med sjokoladesmak 
  15 g havremel 
  En skvett med skummet melk 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Fremgangsmåte steg for steg: 

  1) Du starter enkelt bare å blande sammen alle ingrediensene i en bolle. Så tilsetter du litt skummet melk. Til du får en passe konsistens. Røren skal være litt tykk, så dere trenger lite melk. La så røren få svele litt, da får du et mye bedre resultat. Så finner du frem en form, å heller røren oppi. Jeg har selv brukt en liten hjerte form. 

  2) Så setter du formen i mikroen i 1-2 minutter. Følg meg, for du vil ikke ha den helt gjennomstekt eller at den renner over. Jeg tror den kan bli litt "tørr" vist du gjennomsteker den helt. Jeg tror min sto inne i 1.5 minutter til sammen. Men den kunne nesten holdt med 1 minutt, for å få den enda mer bløt inni. Så er det bare å ta den ut av mikroen, for å så toppe med det du måtte ønske.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Tips til erstatninger:

  Når det kommer til søtningsmiddel, kan du egentlig bruke det du selv ønsker. Men jeg syns denne kombinasjonene gjorde seg utrolig bra til denne mikrokaken. Når det kommer til proteinpulver, så kan du helt sikkert erstatte dette men mer havremel. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Denne er helt utrolig god alene. Men enda bedre med litt friske bær, men det er ikke noe man trenger. Denne kaken går kjempe fort å lage. Så denne burde dere prøve, om dere er like glad i sjokolade som meg. Så er den ganske så sunn. For den er veldig mager, men jeg må si at det kjente jeg ikke på smaken i det hele tatt. Dette har helt klart blitt en ny favoritt hos meg. Skal faktisk lage meg en ny en i kveld, for så god var den faktisk.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Vil holde dere oppdatert på alle mine sunne oppskrifter, som jeg deler her på bloggen. Kan du like min facebook side, der poster jeg alle mine nyeste oppskrifter, den finner du her -> FACEBOOK-LISA

  Har du laget dette før eller kunne tenkt deg å prøve denne oppskriften, så ikke dette godt ut?