lisarorvik - Mitt navn er Lisa Slaaen Rørvik, jeg er 22år. Jeg kommer til å blogge om min kampen om å bli frisk, fra en alvorlig spiseforstyrrelse som heter anoreksia. Jeg deler også mange sunne oppskrifter, jeg har også en stor lidenskap for trening.
Instagram Facebook Lisa.rorvik@hotmail.com

14

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

God morgen alle mine fine lesere. Ja her startet dagen med et kjempe stort smil. Jeg har sovet så godt i natt. Jeg var så glad for at jeg dro å trente noen timer i går kveld, fordi jeg skulle egentlig droppe den. Siden jeg var så sliten etter en lang dag og lite søvn. Men jeg hadde en kjempe bra økt. Så var det så mye latter i går, noe jeg trengte. Det miljøet på treningssenteret jeg trener på er nesten umulig å beskrive. For det er bare så bra. Mye av grunnen for at jeg trener så mye som det jeg gjør, fordi jeg rett og slett gleder meg til å møte de som er der. Også elsker jeg jo å trene da. Kan jo ikke glemme å nevne det da, fordi det gjør jeg. Jeg har enda ikke helt lagt planer for hele dagen. Men jeg skal en tur til farmor og farfar, for jeg har ikke hatt like mye tid til overs til dem som jeg pleier. Så blir det noen timer med trening i kveld. Nå driver jeg å tester ut masse nye øvelser, noe som er kjempe gøy meg også utrolig tungt, blir jo støl hver eneste dag nå. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Men jeg hadde bare så lyst til å takke dere alle for deres fine ord etter God morgen Norge intervjuet mitt i går. Jeg ble helt satt ut for en stor respons jeg har fått. Jeg har ikke hatt sjans til å svare alle sammen. Satt i flere timer i går. Men det er bare så mange å svare, noe som er utrolig koselig. Det gjør meg bare så utrolig glad. Har ikke ord for å beskrive hvor mye det betyr for meg. Det gjør bare alt dette vært det. For det er akkurat dette jeg brenner for, å vil få frem på min blogg. Så derfor ville jeg stille opp på dette. Men det kommer et eget innlegg om dette senere i dag. Men følelser, tanker, erfaringer og alt dette rundt God morgen Norge intervjuet. Men jeg ville bare takke dere nå. Jeg skal prøve så godt jeg kan for å få takket alle. Men trenger litt tid på det, så er det ikke alle jeg klarer å få med meg heller. Men jeg gjør mitt beste. For dere vet hvor viktig det er for meg å svare dere alle. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Men vil jo ønske dere en kjempe fin dag. Håper dere har en like god start på dagen som meg. Husk å starte dagen med et smil, kan gjøre resten av dagen din så mye bedre.

Facebook siden min HER!
Instagram siden min HER!
 • 14

  Først må jeg bare beklage for at jeg ikke har oppdatert dere på noen dager. Jeg har bare måtte fokusere litt på meg selv nå. Bare kose meg sammen med venner og ikke tenke på så mye annet før mitt God morgen Norge intervju. Dette var en helt ny erfaring for min del, fordi dette var dirkte TV. Men jeg føler at jeg gjorde en veldig bra jobb og ble utrolig fornøyd med resulatetet. Jeg var så utrolig nervøs. Jeg har fått høre at det ikke syns. Men jeg skjalv, var kjempe nervøs og fikk hjereteppe to ganger. Var nesten litt rart å se seg selv med så lite sminke. Jeg veit jeg er nok litt pirkete på meg selv. Men som dere helt sikkert har fått med der så bruker jeg en del sminke, vipper og den slags. Men i dag ble jeg sminket av en annen. Men jeg syns den passet veldig godt inn til teamet at jeg hadde på såpas lite og naturlig sminke. Jeg tenkte jeg kan skrive litt mer om min tanker, følelser og opplevse om dette i morgen. Jeg har bare sovet to timer i natt. Så jeg er bare litt for sliten i hodet til å gjøre det nå. Men ville veldig gjerne linke til intervjuet slik at dere skal få se det. Dette er jo den hemmelighet jeg har holdt skjult for dere så lenge nå, med at jeg sulle komme på TV. Men linken finner dere under bildet. 

  - Dere kan se hele mitt God morgen Norge intervju HER

 • 22

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God fredag alle mine herlige lesere. Ja her startet dagen med et kjempe stort smil. Jeg hadde en så utrolig deilig dag i går, for å si det rett ut. Jeg hadde en skikkelig Lisa-dag i går. Hvor jeg bare slapper av på dagen med serie. Noe jeg trengte, for kroppen var litt sliten i går. Så dro jeg å møtte en venn i går kveld. Så dagen i går var bare helt nydelig for min del. Dagens planer er enda ikke helt bestemt, jeg har noen viktig telefonsamtaler jeg må ta i dag. Som handler om mitt neste store prosjekt. Men hva resten av dagen går til, har jeg ikke helt bestemt. Alt jeg vet er at jeg skal trene i kveld. Men det dette innlegget skal handle om, er jo et helt supert og genialt triks spør du meg. Nemlig kjøleskapsgrøt, dette er jo en frokost du kan lage dagen før. Som vil si at den ligger klar for deg på morgen. Så om du har dårlig tid eller ikke orker å lage frokost på morgen. Er dette noe du burde prøve ut. Har ikke tellingen på hvor ofte jeg gjør dette, når jeg vet at nesten morgen vil bli hektisk. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

  Dette trenger du til en person:
  1 dl havregryn
  1 ss sukrin gold
  4 dl vann
  1 beger med yoghurt 
   
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

  Fremgangsmåte steg for steg: 

  1) Start med å koke opp 4 dl vann i en vannkoker. Så tilsetter du vann, sukrin hold og havregryn i en kjele. Gi dette et godt oppkok. Sånn at du får den havregrøten du ønsker. Jo lengere du koker den på middels varme, jo mindre klumper får du. Så jeg liker å koke min litt. Men syns det er mye bedre å la den koke litt lengere på middels varme, enn at den bre svir seg på høy varme. 

  2) Så setter du på et lokk på havregrøten. Her kan du enten la den bare stå der til dagen etter. Eller så venter du til den er kald. For å så legge den over i en skål, så blander du inn yoghurt. Som dere ser på bilde har jeg bare lagt annen hver yoghurt og havregryn. Men jeg blander alt sammen før jeg spiser den. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Tips til grøt uten klumper: 

  Er du ikke spesielt glad i havregrøt fordi den får små klumper i seg. Så kan du enten male havregryn i en kjøkkenmaskinen eller med en stavmikser. Før du koker den opp. Eller du kan rett og slett bruke havremel. Da får du en mye mer silkemyk grøt, om jeg kan kalle det for det. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Så er den klar til å nytes. Jeg personlig syns at sukrin gold gjør seg best i havregrøt. Men her kan du bruke det du selv liker best, men syns det er den beste søtningserstatningen å bruke. Jeg liker best å bruke yoghurten dobbel 0% i smaken blåbær. Det er uten tvil min favoritt og den jeg alltid går for. Men dette trikset er bare så smart. For her gjør du jo klar din egen frokost dagen før. Så er det bare å ta den meg seg på vei til jobb, eller bruke dette som lunsj også. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  - Vil du holde deg oppdatert på alle mine sunne oppskrifter, som jeg deler her på bloggen. Kan du like min facebook side, der poster jeg alle mine nyeste oppskrifter, den finner du her -> FACEBOOK-LISA!

  - Har du laget dette før eller kunne tenkt deg å prøve det ut ?

 • 28

  Blogg fordi det er gøy og gir deg noe - Dette er et punkt jeg har tenkt utrolig mye over den siste tiden. Nemlig det å blogge fordi det er gøy og gir deg noe. Blogg er jo for mange av oss en hobby, noe vi driver med på siden av noe annet. Det er nesten litt rart å si det, men man merker utrolig godt når noen blogger fordi de må og ikke fordi de vil. Jeg tok meg en lang pause for å finne ut hvor mye jeg virkelig liker å blogge. Da fikk jeg virkelig kjenne på hvor mye jeg savnet det og elsker det. 

  Ha troen på deg selv - For har du troen på det selv, så kommer bloggen din automatisk til å bli mye bedre. Dette gjelder jo egentlig det meste i livet. Har du selv troen på at det du gjør er bra, så merkes det. Og det er noe alle burde føle. Blogg er ikke noe man blir mester i over natta. Her trengs det øving, og alle må starte et sted. Som jeg alltid sier, man lærer av sine egne feil. Det er jo en av grunnene for at jeg kan dele så mange bloggtips som det jeg gjør, nettopp fordi jeg selv har gjort mange feil. Jeg ønsker å dele mine erfaringer med dere, så slipper dere å gjøre de samme. 

  Vær deg selv, for det er mer enn bra nok - Når man blogger så er det viktig å kunne være seg selv. Det er ingen vits i å blogge om noe du ikke bryr deg om eller interesserer deg for. Eller det å prøve å leke noe eller noen man ikke er. Du er bra nok akkurat som du er. Er ikke folk interesserte i å lese eller titte innom din blogg, er det deres tap, ikke ditt. Jeg syns det er kjempeviktig å bare kunne være seg selv. Vi er alle unike på hver vår måte. Der er jo enn grunn for at ingen mennesker her i verden er helt like. Det er jo det som gjør hver av oss spesielle på vår egen måte. 

  Ta til deg kritikk - Jeg vet det ikke alltid er like lett å ta til seg kritikk, men dette er noe som kan gjøre deg bedre. Det er så lett å bare slette de kommentarene som ikke er enig med deg, eller som gir deg en "hard" tilbakemelding. Jeg gjør det stikk motsatte, jeg lar de alltid stå. Alle har sine egne meninger, og det er helt greit. Jeg tar det til meg men lar det ikke gå inn på meg. Jeg vet det kan gjøre meg til en bedre blogger. De tilbakemeldingene som er dirkte netthat derimot, er bare å slette. Det er viktig å skille mellom disse to. Det at ikke alle er enig med deg eller det du skriver er bare naturlig. Prøv å gjør som meg, og heller la det gjøre deg til en bedre blogger og lær av dem. 

  Ta også til deg positive tilbakemeldinger - Denne sklir jo litt inn i den over, men det er utrolig viktig å ta til seg positive tilbakemeldinger. For det første så er det en annen person som har bruk tid på å skrive det til deg, og for det andre så er det noe man skal ta til seg. Positive tilbakemeldinger betyr jo bare at de liker det du delte eller gjør med din blogg. 

  Slutt å sammenlign deg med alle andre - Enten om du synes en annen blogg skriver bedre, er finere på bilder, oppdaterer bloggen mer osv. Hva det enn måtte være, så slutt å sammenlign deg med andre. Jeg sier ikke at man ikke kan hente inspirasjon eller se opp til andre blogger. Det viktige er at du har din egen stil, slik greier å skille deg mere ut. Det tar bare energi og krefter fra deg å hele tiden skulle sammenligne deg selv med andre. Det er slitsomt å føle at alle andre er bedre enn deg. Blogg er ikke noe man lærer over natten, men over tid.

  - Vil du lese enda flere bloggtips jeg har delt. Er det bare å gå inn på kategorien bloggtips, der finner du mange forskjellige innlegg med bloggtips! 

 • 12

  - 1.HER  2.HER  3.HER -

  - 4.HER  5.HER  6.HER -

  - 7.HER  8.HER  9.HER -

  - 10.HER  11.HER  12.HER -

  - 13.HER  14.HER  15.HER -

  - Noe her du syns var fint, har du begynt å kjøpe inn badetøy til sommeren?

 • 16

  Hvorfor er det slik at de som blir utsatt for voldtekt legger skylden på seg selv? 

  Jeg tror, eller nei, stryk det. Jeg vet at når en person blir utsatt for overgrep, skjer det noe helt vanvittig mye med en person. Det er en skade man aldri helt kommer til å komme seg bort fra, for det kommer dessverre alltid til å være en del av deg og din historie. Enten man vil det eller ikke. Jeg tror heller ikke det er meningen at man bare skal legge det helt bort. Eller ikke la det være en del av historien din. Det kan kanskje virke bedre i korte perioder å bare tenke at det ikke skjedde meg, eller hviske det ut av sin egen historie. Når det kommer til følelser rundt dette, følelser om seg selv, tanker og alt som følger med, så er voldtekten aldri offeret sin skyld. Uansett hva, så er det ikke det. 

  Hvorfor skjedde dette meg, er det min skyld? 

  Denne tanken tror jeg går igjennom de fleste sitt hode etter en sånn hendelse. Av egne erfaringer vet jeg at det er "lett" å legge skylden på seg selv. Jeg tror det er en egenskap mage menneskene har, nettopp det å legge alt på seg selv, i stedet for å legge skylden på noen andre. Uansett så ber man aldri om at noe slikt skal skje. Jeg skjønner helt ærlig ikke hvorfor det er noe som heter voldtekt. Det å presse seg på et annet menneske på den måten. Tråkke over alle grenser, tvinge seg på en person. Det er bare ikke greit. Så kommer man til det spørsmålet jeg tror jeg har stilt meg selv mest, hvorfor meg, akkurat meg. Jeg er på en måte "glad" for at det skjedde meg og ikke noen andre den kvelden. At det er jeg som må leve med dette og ikke en annen. 

  Hvordan har noen hjerte til å gjøre dette mot et annnet menneske eller tro at dette er greit, og at det ikke skader den personen? 

  Jeg har alltid lurt på hva som får en person til å gjøre dette, sette meg inn i en voldtektsperson sitt hodet. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har prøvd dette. Jeg klarer bare ikke finne noe svar, jeg tror ikke det er noe svar. Eller det burde ikke være noe svar på dette. Fordi det er ikke en menneskelig ting å gjøre, spør du meg. Jeg tror ikke voldtektspersoner er klar over hvor mye dette kan ødelegge for et annent menneske. Hvor stor skade dette gjør med en person, forandrer en person. Dette er noe jeg ikke unner noen. Vi er dessverre så mange som har gått igjennom dette. 

  Så hvorfor legger vi egentlig skylden på oss selv, når det er noen andre som tvinger seg på deg? 

  Enten det er bruk av makt og vold, eller om du er neddopet, sover eller alt for full, så er voldtekt ufrivillig sex. Jeg vet det ikke finnes noe fasitsvar på hvordan man skal tenke, føle, snakke eller reagere etter en slik traumatisk hendelse. Alt jeg vet er at alle er forskjellige, noe som betyr at det er ingen som takler dette på samme måte. Noen kommer sterkere ut av dette, mens andre blir helt ødelagt resten av livet. Noe som kan bare vare noen sekunder eller minutter kan faktisk ødelegge et helt liv for en annen. 

  Det er mye snakk om voldtekt, men det er lite snakk om tiden etter? 

  Hva det er som skjer med de som har blitt utsatt for dette, dager, uker, måneder og år etter et overgrep. Er det en grunn for at det ikke blir så mye skrevet om? Er det fordi man er redd for at man skal føle seg svak eller skitten. For at det tok knekken på deg, eller omvendt. Tiden etter et overgrep føler jeg er et utrolig tabu tema. Det finnes ikke noen riktig måte eller ikke riktig måte å takle dette på. Det er faktisk utrolig mange som ikke takler det eller noen gang kommer over det. 

  Men du skal vite at du ikke er alene. Uansett hvordan du har reagert eller ikke reagert, så er du ikke alene om det. Vi er dessverre mange, altfor mange. Jeg velger å dele så mye om dette, med et håp om at en person der ute ikke skal føle seg så alene som det jeg gjorde. Jeg trodde ingen i hele verden forsto eller skjønte hva jeg gikk igjennom. For det stemmer ikke, det har jeg virkelig fått sett nå. Etter at jeg åpnet meg, åpner andre seg for meg. Du er ikke alene.


  //Bilde er sminket 

 • 20

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Smiler du tilbake. God morgen alle mine fineste lesere. Jeg fant ut at det er lenge siden jeg har skrevet et morgen innlegg til dere. Hvor jeg bare forteller litt om hvordan jeg har det, hva jeg har gjort og dagens planer er. Så derfor ville jeg gjøre det i dag. Dagen i går endte opp veldig bra og full av latter til slutt. Når jeg var på vei til behandling i går, kunne jeg kjenne at jeg fikk utrolig hodepine. Men jeg valgte å dra selv om. Noe jeg er kjempe glad for. Siden jeg hadde en utrolig bra time i går med min psykolog. Vi satt å snakket mye om alt som skjer i hodet mitt om dagen. Hvordan jeg har det og alt det. Nesten rart å sitte der å si at jeg har det så bra som det jeg har det. Men vi fokuserer også på å jobbe med min problemer, men siden jeg ikke var helt i form i går. Så tok vi oss "fri" fra å snakke om det. Så vi fokuserte heller på dette med hvor langt jeg har klart å komme på kort tid. Det å bare sette seg ned, for å være stolt av det jeg har klart til nå. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Nesten litt ubeskrivelig å skal sammenligne med selv nå og for 6 måneder siden. Men dette er noe jeg bare må være stolt av, for å så holde fast på. Når jeg dro derfra i går var jeg egentlig utrolig sliten. Men jeg endte opp med å dra å trene for å ikke sove. Noe jeg er så glad for. Jeg fikk fullført hele økta mi, var vel på treningssenteret i nesten fire timer i går. For det ble mye prat, latter og lekeslåssing. Altså som jeg lo mye i går, noe jeg trengte. Miljøet på treningssenteret er så bra om dagen, det gir meg bare så mye glede. Livet mitt smiler om dagen. Jeg har våknet hver eneste dag med et stort smil. Det er ingen som kan ta dette fra meg nå. Den gleden og latteren jeg får hver eneste dag er en stor gave. Dagens planer er å jobbe en del med blogg. Så en tur til farmor og farfar, for å ta en kaffe og bare prate litt. Så blir det trening i kveld. Men må jo ønske dere en kjempe fin dag, så blogges vi mer senere i dag. Før dette innlegget blir alt for langt. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Men hele poenget mitt med dette innlegget. Er det at det er kun deg selv som kan bestemme hvordan din dag skal bli. Klarer du å starte den med et smil, blir bare hele dagen så mye bedre. 

  Facebook siden min HER!
  Instagram siden min HER!
 • 24

  Har du noen gang slettet innlegg etter at du har postet de på bloggen?

  Ja, det har jeg gjort flere ganger fordi det var mange skrivefeil i dem. Jeg har også slettet mye fra mitt arkiv, rett og slett fordi jeg selv for første gang ser hvor tynn og syk jeg så ut. For meg er dette så vondt å se at jeg ikke ville ha de der lengre. Jeg orker ikke se hvor syk jeg faktisk så ut. I dag ser jeg at det sender dårlige signaler, men jeg kunne ikke noe for det der og da. Nå som jeg er så frisk i hodet, så vil jeg ikke se tilbake på denne perioden, og da tenker jeg andre også skal slippe det.  

  Har vennene dine lest hele bloggen din?

  Det vet jeg faktisk ikke. Jeg vet de prøver å holde seg oppdatert, men tviler på at de får med seg alt. Nå er jeg veldig åpen med dem om alt som skjer i livet mitt, fordi vi har flere gruppechat på Facebook. Så de holder seg oppdatert på alt som skjer i mitt liv. Store nyheter og sånt sier jeg til dem før det kommer på bloggen, så derfor vet jeg ikke hva de leser og ikke leser. Jeg vet at mange av mine venner kaller seg for mine største fan, noe jeg syns er kjempekoselig.  

  Fint innlegg! Hvor kommer toppen fra, kjempe fin? 

  Tusen takk. Den er fra H&M. Om jeg ikke husker helt feil så er den kjøpt for over to år siden, så jeg tror ikke de har den i butikken nå dessverre. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Siden sommeren er full av grillfester, tror du at du tør å prøvesmake litt grillmat denne sommeren?

  Ja, så absolutt. Hadde du spurt meg om dette for noen uker siden hadde jeg svart aldri i livet. Dette er noe jeg jobber meg frem mot nå om dagen, nemlig det å utvide mitt matvalg. Jeg har allerede bestemt meg for at dette skal jeg klare. Jeg vet ikke helt hva slags mat det blir, men her finnes det jo så mange muligheter, så dette skal jeg bare klare. 

  Du skrev en liste med nyttårsforsetter i januar. Hvordan går det med å følge dem?

  Jeg måtte inn å lese mine egne mål nå, og jeg har klart så mye mer. De målene jeg satt meg der har jeg allerede klart å nå, noe som er helt fantastisk. Nå må jeg jo sette meg nye mål. De målene jeg trodde skulle bli vanskelig og at jeg ikke skulle klare er nådd, så må må jeg faktisk sette meg nye mål. 

  Tirsdag og behandling ja. Er du forresten klar over at du har kommet deg igjennom alle behandlingene i 2017 uten å gå helt i kjelleren etterpå? (hvertfall de du har nevnt på bloggen)

  Ja det er faktisk helt sant. Jeg gråter ofte under og etter behandling på vei hjem, men  det er fordi jeg endelig føler alt som skjer og blir snakket om. For meg er dette bare utrolig godt. Etter at jeg er kommet hjem, drar jeg alltid og trener i noen timer. Da er det på en måte alt glemt. Det er så godt å få snakket ut om alt som skjer i hodet mitt, både nå og alt jeg har gått igjennom. Det gjør meg sterkere. 

  Du står opp så tidlig hver dag, selv om du ikke må det. Hvorfor sover du ikke lengere, eller er det noen spesiell grunn for at du gjør det? 

  Nei, jeg bare våkner av meg selv. Det har ikke noe å si om jeg legger meg i ett-totiden, jeg våkner uansett av meg selv i syv-åttetiden. Nå trenger jeg ikke så mye søvn som en vanlig person (fordi jeg har ADHD). Jeg elsker å stå opp tidlig, da får jeg så mye ut av dagen. Der er også snakk om at jeg trenger rutiner, så det å stå opp til "vanlig" tid er det som gir meg en best rutine. 

  Så fint det ble! Hva er lengde på extentionene du kjøpte? Har lyst til å ha extentions selv!

  Tusen takk. Jeg har en lengde på 65 cm. om jeg ikke husker helt feil, men min frisør klipper dette alltid til slik at det skal se mest mulig naturlig ut. Det er viktig at man gjør dette. Langt hår er utrolig fint, men det er jo ikke fint om det synes at man har extentions. Det er viktig å gå til en som kan dette. Hvem som helst kan jo sette på dette, men det er ikke alle som kan få det fine og naturlige resultatet. Jeg bruker hår fra Isabella Hair, som har en utrolig bra kvalitet. Anbefaler deg å kjøpe fra dem. Dette er uten tvil det beste merket jeg har prøvd, og jeg har prøvd mange. 

  Hei Lisa! Lurer på om du kan fortelle om vektoppgangen din eller iallefall fortelle om dette her er normalt. Jeg nærmer meg normal vekt men har fremdeles synlige ribbein og knokler. Problemet er at buksene mine før jeg ble syk passer nå??? Jeg er like stor rundt lårene som før jeg ble syk. Er det da sånn at jeg nå fremover kun vil få dekt ribbein? Noe annet vil for meg være helt feil og absolutt ikke noe jeg kan leve med. Det sies jo at man skal få tilbake samme kropp og samme størrelse når man blir normal igjen. Hvordan var dette for deg?

  Jeg skjønner så godt hvor du er nå, for jeg er der selv. Jeg har en normal vekt, men det er steder på kroppen min som det enda er litt knokler og ribbein som synes. Jeg husker godt da jeg økte matmengden mye på kort tid, at jeg faktisk fikk spørsmål om jeg var gravid en periode. Jeg tror kroppen trenger tid på å fordele vekten, noe jeg selv har god erfaring med nå. Alle kropper er forskjellige. Noen legger på seg på beina, mens andre på armene eller magen. Jeg har merket at med tiden begynner vekten å spre seg. Nå trener jeg ganske mye, så nå får jeg heller muskler der jeg ønsker. Jeg former på en måte min mye kropp. Men som sagt, alle kropper er forskjellige. Jeg har aldri spurt om jeg kommer til å få den samme kroppen jeg hadde før siden jeg nå former min kropp med trening. Gjør som meg, gi det litt tid. Det er "vanlig" fikk jeg høre av min behandler, at det legger seg først et sted, for å så spre seg ut over kroppen.

  Denne gangen kom det også inn veldig mange spørsmål. Så jeg har ikke fått svart på alle dessverre. Men de er tatt med i nesten ukens leserspørsmål. Men er det noe du lurer på, er det bare å legge igjen en kommentar med det. Her kan man spørre om alt. 

 • 14

  Ukens akkurat nå... Nå har jeg vært våken noen timer. Startet dagen med et stort smil, så en stor kopp kaffe. Nå sitter jeg å koser meg med enda en kopp med kaffe mens jeg blogger. Skal snart lage meg litt lunsj. Før jeg skal fortsette å jobbe mer med bloggen. Så må jeg komme meg avgårde på behandling. For dt er jo tirsdag, så der er jeg hver tirsdag.   

  Ukens opptur... Denne uken har det jo bare vært så mange oppturer. At jeg nesten ikke helt hvordan jeg skal velge. Jeg hadde en helt fantastisk helg med mine bestevenner. Hadde det så gøy på trening hver dag denne uken. Men jeg tror der største oppturen må bli 17. Mai feiringen. For den dagen koste jeg meg hare så utrolig mye. Det var bare gledens dag for min del, fylt med masse latter, smil og god stemming.   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Ukens nedtur... Den uken har det egentlig ikke vært noen nedturer. Men en ting som var veldig kjipt var at jeg begynte å blø neseblod på trening. Det ville bare ikke stoppe, ble så svimmel og kvalm at jeg måtte avlyse treningen for å dra hjem. Men blø neseblod er ikke noe nytt for meg. Noe jeg faktisk har gjort utrolig mye og ofte mens jeg var syk. 

  Ukens cravings... Uten tvil de sukkerfri sjokolade og vaniljemuffinsene jeg delte med dere på lørdag. Disse ble bare så urolig gode og saftige. Jeg spiste så mange av disse selv. Men måtte jo også gi noen til min testpatrulje, som er mamma, farmor og farfar. De syns også disse ble kjempe gode. Fikk faktisk kommentar på at jeg bare blir flinkere og flinkere når det kommer til dette med baking og oppskrifter. Men oppskriften på disse finner du HER

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Ukens latter... Ja VG var jo hjemme hos meg på søndag i nesten fire timer. Jeg fikk mikrofon på meg nesten med en gang. Som jeg gikk rundt med hele tiden mens VG var her hjemme. Noe jeg ikke tenkte over er at han som intervjuet meg kunne høre alt. Nå gikk jeg heldigvis bare på do for å tiss og snyte meg noen ganger. Men jeg knakk sammen av latter når vi var ferdige med å filme. For da kom det opp i en samtale, at han har hørt på meg i hele dag i øretelefonene han hadde rundt halsen. 

  Ukens tanker... Det er ikke noe å legge skjul på at jeg overtenkte alt dette med VG-intervjuet. Jeg viste ikke hvordan dette kom til å bli. Men alt gikk over all forventinger. Kjenner faktisk at jeg er utrolig stolt av meg selv. For at jeg klarte å åpne meg på den måten jeg gjorde. Så ble jeg så fornøye med resulatetet. For dere som ikke har sett mitt VGTV-intervju, så finner dere det HER

  Ukens sang og serie... Bare meg som har blitt helt avhengi av den nye sangen til Miley Cyrus. Med sangen Malibu. Den er bare så fin, har ikke tellingen på hvor mange ganger jeg har hørt på den de siste dagene. Ukens serie må nesten blir paradis hotel. Keg vet ikke hvorfor, men den serien gir MG så mye glede og latter. Får håpe jeg ikke er den eneste hehe. 

  Ukens favoritt oppskrift... Denne uken har jeg fått helt dilla på havrebrød. Som både er sunt, men så utrolig lett å lage. Jeg skal prøve meg enda mer frem med krydder, å ikke bare pålegg som smak. Sånn at jeg kan dele noen flere oppskrifter av denne men litt forskjellige smaker. Må også beklage for at jeg glemte å skrive inn steketiden, men den er der nå. Men fikk du ikke med deg denne oppskriften? Så kan du finne den HER

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Ukens flause... Dette må jo også bli på 17. mai. For før vi i det hele tatt hadde startet dagen forsovet jeg meg en time. Så startet det hele med før vi begynte å drikke at jeg klarte å rase ned et bilde som står på en hylle, mens alle hadde kommet. Så skulle jeg spise en yoghurt, hvor jeg hadde åpnet lokke på før. Noe jeg hadde glemt, så jeg skulle riste denne før jeg spiste den. Så søler jeg jo bare yoghurt ut over hele borde og på bunaden til bestevenninnen til min søster. Jeg ble så flau over meg selv, heldigvis ble det ikke noen flekker og vi klarte å vaske bort alt.  

  Ukens øyeblikk... Denne trenger jeg ikke tenke på en gang. For det må jo bare være alle de fine tilbakemeldingene jeg har fått fra alle dere om VGTV-intervjuet. Men det var en tilbakemelding som gikk skikkelig inn på meg. Det var en lærer som skrev hun hadde brukt mitt intervju i undervisningen på skolen. For elever i 8 klasse, som er da russ om 1-2 år. Der var dette som gjorde at jeg takket ja til slutt for å gjennomføre dette. For å advare andre, min tanke var at er det en person der ute som ser dette. For å så passe bedre på seg selv. Så er mitt mål nådd. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Ukens mest leste innlegg...

  JEG ER I VG 

   Bildedryss fra 17. Mai  

  Mine tanker rundt VG-inertvjuet

 • 14

  Du vet den følesen du får når du mister noe eller noen som betyr mye for deg. Noen som har vært hele livet for deg. Eller en del av deg, som bare var hele deg. Vel, sånn føler jeg det nå. At jeg har mistet noe. Men det er jo noe jeg ikke vil ha eller ha tilbake. Men likevel så føles det ut som jeg har mistet noe av meg selv, som nå mangler. Jeg mistet jo hvem jeg var, hva jeg har vært. Jeg mister jo alt til en sykdom. Som tok så mye plass, at det egentlig ikke var plass til noe annet. Men jeg er jo selvføglegelig kjempeglad for at jeg har mistet anoreksia. Jeg skjønner bare ikke hvorfor det føles sånn som jeg føler det nå? 

  Fire år er jo ikke akkurat en kort periode i livet. Fire år er ganske lenge, enda lengre når man er syk. Hver dag føltes bare så lang, altfor lang. Uten mening, følelser, søvn, glede, latter. Ja alt det har jeg jo ikke hatt de siste fire årene.

  Så plutselig har jeg bare fått alt tilbake. Gleden i livet, bare det å våkne opp med et smil hver dag er en gave i seg selv. Det å komme seg ut døren, eller for å si det rett ut, det å ikke kunne vente på å komme seg ut. For bare noen måneder siden var jeg kanskje ute av døren en gang i uken, og da bare fordi jeg måtte, og ikke ville. 

  Dette tror jeg faktisk er et av de vanskeligste innleggene jeg har skrevet. Jeg vet på en måte ikke helt hvordan jeg skal formulere meg, eller hvordan jeg skal beskrive alt det som skjer i hodet mitt om dagen. For dette er jo en drøm som ble virkelig. En drøm jeg ikke turte å la meg selv drømme. For jeg trodde helt ærlig aldri at jeg skulle klare denne kampen mot anoreksia. Jeg vet jeg har skrevet og sagt det tusen ganger, at denne kampen skal jeg vinne og alt det der. Men innerst inne så var det en del av meg som var 100 % sikker på at jeg ikke skulle få det til. Jeg var på en måte sikkert på at dette skulle være en del av meg resten av livet. 

  Nå må jeg fokusere på meg selv. Finne meg selv igjen. Fylle den delen av meg som føles ut som mangler. For den skal ikke bli fylt opp med sykdom igjen, men med noe helt annnet. Hva det er enda, det vet jeg ikke. Men det kommer jeg til å finne ut. Nå er bare alt så nytt. Når noe skjer som du ikke trodde selv var mulig, blir man veldig tankefull, og ser på livet på en annen måte. 

  Jeg vet jo så godt selv at dette er det beste som kunne ha skjedd meg, men så er det dette med å føle at du mistet noe. Mistet den "personen" du var. Eller den sykdommen jeg var. 

  Anoreksia har aldri bare vært en del av meg, det var hele meg. Absolutt hele meg. Dette høres kanskje rart ut, men det er sant. Jeg var jo ikke et menneske, men en sykdom. Når en sykdom er hele deg, og så plutselig er den ikke det lengre, sier det vel seg selv at det er noe som føles ut som det mangler. Jeg vet jeg skal fylle det som føles ut som et tomt sted inni meg nå med noe nytt og bedre. Jeg vet jeg må slutte å lete etter det, og heller la det komme til meg. For det er der et sted, men det vil nok ta litt tid. Det viktigste er at jeg tar meg tid til å la ting komme naturlig.


  Fotograf: Helene Michaelsen. 

 • 36

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  For en fantastisk dag vi hadde den dagen. Men så mange flotte mennesker. Er så heldig som har alle disse herlige damene i livet mitt. Dette er jo vennen gjengen til min storesøster. Men jeg føler meg alltid like velkommen når jeg er med dem. Beklager for litt sen oppdatering med bildene fra vår feiring. Jeg har bare måtte ta litt pause fra internett i helgen, for det har bare blitt så mye rundt dette med VG-intervjuet. Så derfor ville jeg bare bruke denne helgen på noen av mine nærmeste bestevenner. Så ble det en god treningsøkt i går kveld. Dagen i dag har jeg ikke helt planlagt enda. Men jeg vet jeg skal trene i kveld. Så blir det en tur opp til mamma eller farmor og farfar. Men her får dere endelig se bildene fra 17. mai feiringen min.

  Vil ønske dere en kjempe fin dag, hva syns du om bildene og hadde du en fin 17. mai feiring?

 • 20

  God lørdag alle mine herlige lesere. Ja her startet dagen for en del timer siden, våknet utrolig tidlig i dag. Men det gjør meg ingenting da får jeg mye ut av dagen. Jeg hadde en kjempe fin dag i går. Ble en tur til mamma, så en treningsøkt på kvelden. Så jeg tok det veldig rolig i går. I dag er planene å møte to av mine nærmeste bestevenninner. Men det er ikke helt bestemt enda. Så vist det blir det, så tenkte jeg skulle ta meg treningsfri. Ellers så tror jeg at jeg drar å trener i kveld. Tar det bare litt som det kommer. Skal bare nyte denne dagen. Men i dag fikk jeg så lyst til å bake muffins. Der er jo lørdag, så da må man kose seg litt ekstra. Men disse er sukkerfri og kjempe saftige. Tror dette er noen av de beste muffinsene jeg har bakt. Øvelse gjør mester. Så her får dere oppskriften.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Dette trenger du til ca 11 muffins:
   2 egg
  45 g sukrin+ 
  30 g sukrin gold
  70 g havremel 
  1 ts bakepulver 
  En klype salt 
  130 g mager kesam med vanilje smak 
  1/4 dl melk 
  1/2 ts kakao 
   
  Dette trenger du til glasuren:
  2/3 Philadelphia light boks
  100 g sukrin melis
  1 ts sukrin+ 
   
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

  Fremgangsmåte steg for steg: 

  1) Start med å lage en luftig eggedosis av egg, sukrin+ og sukrin gold. Dette tar litt tid, men gir et utrolig bra resultat. Så blander du havremel, bakepulver og salt. For å så røre det godt inn i røra. Så tilsetter du kesam og melk. Rør dette godt sammen, for å sette bollen til siden. 

  2) Sett ovnene på 180 grader. Mens den gjør seg varm, får røra svellet noen minutter. Da får du et mye bedre resultatet når du bruker havremel. Så starter du med å helle halve røra, ca 1 ss i hver muffinsform.

  3) Så tilsetter du kakao i resten av røra. For å så helle det over, da får du den effekten du kan se på muffinsene. Der det skiller seg mellom lyst og mørkt. Så steker du dem i 15 minutter, la dem avkjøle seg før du begynner på glasurer. 

  4) Glasuren lager du enkelt med å bare røre alle ingrediensene godt sammen. Smak deg gjerne litt frem, slik at du finner den smaken du liker best. Så er det bare å smøre den ut over muffinsene. Viktig at de er avkjølt, vist ikke smelter glasuren. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Så er de klare til å nytes. Disse ble bare kjempe gode. Liker så godt smaken sjokolade og vanilje sammen. Disse ble også utrolig saftige. Hadde allerede spist opp to stykker før jeg rakk å ta på glasuren. Så gode ble disse. Nesten så jeg ikke vil ta med noen opp til familien, bare ha alle selv.  Hehe. Nei får vell dele disse med noen i familien også. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Vil du holde deg oppdatert på alle mine sunne oppskrifter, som jeg deler her på bloggen. Kan du like min facebook side, der poster jeg alle mine nyeste oppskrifter, den finner du her -> FACEBOOK-LISA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Kunne du tenkte deg å prøve denne oppskriften, så ikke dette godt ut?

  Men må jo også ønske dere en kjempe fin lørdag.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Facebook siden min HER!
  Instagram siden min HER!

   

 • 18

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God fredag alle mine fine leser. Her startet dagen med et kjempe stort smil. Var så stolt av meg selv i går. Fordi jeg drakk jo en del på 17 mai, men var jo i seng allerede rundt 16-17 på dagen. Men jeg hadde forventet at jeg ikke skulle orke noen ting i går. Men formen min var bare helt på topp. Tipper det har en del med at jeg får i meg mye mer mat om dagen + at jeg veier mer. Så jeg fikk gjort så mye i går. Så dro jeg på trening på kvelden. Forventet at det skulle bli en dårlig økt. Men nei da, det ble en kjempe bra økt. Men nok om min dag i går. For det dette innlegget skal handle om er jo et frokosttips. Denne gangen ble det noe så enkelt og godt som havrebrød/skive på 1-2-3. Disse går så fort å lage. Er så glad for at jeg ble tipset om denne oppskriften, for denne går så raskt å lage. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Dette trenger du til 1 person: 
  25 g havremel 
  10 g havregryn 
  1 egg
  1/3 ts bakepulver 
  4 ts vann 
  Krydder for mer smak 
   
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

  Fremgangsmåte steg for steg: 

  1) Start med å sett ovnene på 180 grader. Så blander du sammen havremel, havregryn og bakepulver. Rør dette godt sammen. Så tilsetter du et egg, for å røre det godt inn. Så starter du med å tilsette 2 ts vann. Så rører du det også godt sammen. Sett så bollen til side i ca 10 minutter så den får svellet. 

  2) Når den har fått svellet ferdig, tilsetter du de siste 2 ts med vann. Rør godt sammen. Så er det bare tilsette krydder etter eget ønske. Jeg pleier å bare prøve med litt frem. Man trenger heller ikke krydder, for man kan gjøre så mye med pålegget. Som da gir en kjempe god smak. Stekes i ca 10-15 minutter.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Så er de klare til å nytes. Dette går bare så fort å lage, så er de sunne også. Som jeg nevnte over kan du enten tilsette noe krydder for mer smak. Eller bare bruke litt ekstra med pålegg for å få den smaken du selv ønsker. Jeg hadde dessverre ikke så mye pålegg å velge mellom denne gangen. Så her ble det bare skinke. Men disse smaker ganske nøytralt om du ikke tilsetter krydder. Så derfor kan du gjerne bruke litt ekstra pålegg, men god smak. Men her er det jo bare å bruke det man selv liker best når det kommer til topping. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Vil du holde deg oppdatert på alle mine sunne oppskrifter, som jeg deler her på bloggen. Kan du like min facebook side, der poster jeg alle mine nyeste oppskrifter, den finner du her -> FACEBOOK-LISA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Har du laget dette før eller kunne tenkt deg å prøve denne oppskriften?
 • 26

  Først må jeg bare si tusen takk for alle fine tilbakemeldinger jeg har fått. Det er så mange jeg ennå ikke har klart å svare på. Det har bare tatt helt av, noe som betyr utrolig mye for meg, men jeg ville ikke sitte ved min PC i hele går. Jeg ønsket heller å feire 17. mai sammen med gode venner og bare kose meg. Jeg trengte å koble litt av fra alt dette, så håper dere forstår det. 

  Det hele startet med at jeg ble kontaktet av en journalist i VG. Etter at en russebuss hadde sluppet en låt hvor de sier i sangen at det er greit å voldta jenter i russetiden, ville han lage et intervju om hva jeg syntes om dette i og med at jeg har opplevd dette selv. Problemet da var at jeg ikke hadde noen dokumenter fra voldtektsmottaket eller fra politiet om at dette hadde skjedd og at jeg hadde anmeldt dette. VG har en regel, og det er at før de gjør noen intervju, så må man dokumentere det som har skjedd. Dette tok mye lengere tid en det jeg trodde, så saken "døde" ut i media før jeg rakk å få tak i dette. 

  Men så ville de lage et TV-intervju med meg om min historie, og hvilke konsekvenser et overgrep kan føre til. Det gikk tusen tanker gjennom hodet mitt om jeg skulle gjøre dette eller ikke. Det er stor forskjell på å skrive om dette, enn hva det er å snakke om det. Og ikke minst bli filmet slik at hele Norge kan se det. Jeg fikk en god stund til å tenke over dette. Om jeg var sterk nok til å gjennomføre dette eller ikke. Jeg snakket også masse med min psykolog om det. Dette er jo en av hemmelighetene jeg har holdt skjult for dere så lenge. Jeg har nevnt at jeg kommer på TV. For det skjer nemlig neste uke, men det er noe annet. 

  Jeg fikk spørsmålene som skulle bli stilt dagen før, men jeg skjønte at dette ikke er noe jeg kunne forberede meg på. Jeg måtte bare ta det som det kom, bare snakke rett fra hjertet. Slik kunne jeg finne ut hva jeg synes var greit å dele og ikke. Jeg åpnet meg mye mer enn det jeg selv hadde trodd jeg skulle klare. Det er mye fordi journalisten som filmet meg og stilte spørsmål, var så utrolig sympatisk. Han fikk meg til å føle meg trygg og jeg klarte å slappe av. Jeg vet mange av dere fikk litt sjokk da dere hørte stemmen min, for nesten alle hadde forventet seg den lyse barbiestemmen. Jeg vet ikke om dere tenkte over det, men jeg holdt på å knekke sammen da jeg snakket om dette. Det er så sårt, og jeg hørte det godt på min egen stemme at den holdt på å briste. 

  Den viktigste grunnen til at jeg valgte å si ja til dette, er fordi jeg vet at det er så mange dette kan hjelpe hjelpe, slik at de slipper å føle at de er alene. Det å føle at dette kun har skjedd med dem er vondt. Jeg tenker også på de som skal feire russetid i årene fremover. Kanskje de passer ekstra godt på seg selv etter å ha sett dette TV-intervjuet. Det er ikke noe å legge skjul på at dette var utrolig tøft og en helt ny opplevelse for meg, men jeg er utrolig fornøyd med hvordan resultatet ble til slutt. Jeg gikk rundt med en klump i halsen hele den dagen jeg visste at det var nesten ferdig. Jeg fikk beskjed i tretiden at den var helt klar, og fikk den etterhvert oversendt. 

  Nå kjenner jeg bare at jeg er stolt av meg selv når jeg klarte å gjennomføre dette. Jeg håper og tror at dette kan hjelpe mange andre der ute. På en måte var det godt å snakke om dette på denne måten. Selv om dette var tøft, så viser dette bare hvor langt jeg har kommet. Dette er et sår som nå har grodd og jeg har lagt bak meg. Ja, det kommer alltid til å være en del av meg, men det skal ikke få stoppe eller ødelegge noe for meg og min fremtid lengre.

  - For dere som ikke har sett mitt intervju med VGTV så finner du det HER

 • 24

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God morgen alle mine fine lesere. Ja jeg vet det ikke akkurat er morgen mer. Men jeg har nesten akkurat stått opp. Døgnrytmen min ble helt snudd om i går. Får jeg gikk å la meg rundt 17:00 i går, så var våken en del timer i natt, for å så gå å legge meg igjen. Men her er formen på topp og det samme med humøret. Altså jeg koste meg så mye i går. For meg var det en helt perfekt dag i går. Fylt med masse latter, god mat, drikke og gode venner. Vi startet her hjemme allerede kl 08:00 på champagne frokost. Så var vi her noen timer, for å så dra ned til Kolbotn sentrum. Der møtte vi resten av familien. Noe som var så gøy å koselig. Snakket akkurat med pappa i telefonene, for han ville takke for i går. Så sa han noe som gjorde meg så glad. At den Lisa han så i går, er noe han ikke har sett på fire år. Jeg smilte, lo og snakket høl i hodet på alle sammen. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Den Lisa jeg var før jeg ble syk. Fikk også mange klemmer og omtanke etter VG-intervjuet mitt som har kommet ut. Det er så koselig at så mange støtter meg. Jeg har dessverre ikke fått gått igjennom alle bildene fra i går. Så de kommer ut i morgen. Men vi var så heldige å få roser i går, siden vi hadde frokosten hjemme hos oss. Jeg har holdt på å rydde og vaske her hjemme. I dag skal jeg opp en tur til farmor og farfar, for å vise dem VG-intervjuet. Kjenner jeg er veldig spent på hvordan de kommer til å reagere. Kan linke til det nederst i innlegget for dere som ikke har sett det enda. Det kommer ut et innlegg senere i dag med mine tanker og føler rundt alt dette. Hvorfor jeg gjorde det, hvordan dette var for meg og alt det. Men siden jeg ikke har fått gått igjennom bildene fra i går. Kan jeg heller vise dere de fine rosene vi fikk i går. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  - Jeg håper dere alle får en kjempe fin da, hadde du en like bra  17. Mai som det jeg hadde? 
  - For dere som ikke har sett mitt VGTV-intervju så kan du se det HER
 • 42

  Da kan jeg endelig dele den store hemmeligheten med dere. Dette har vært vanskelig å holde skjult for dere. Jeg har visst om dette lenge, og nå er det ute. Jeg tenkte dere heller bare kan se TV-intervjuet, så kan jeg heller dele mine tanker og følelser rundt dette senere. Er litt mye som skjer i hodet nå. Nå vil jeg bare dele dette med dere, så legge fra meg bloggen for dagen. Dette kom ut akkurat nå. Derfor ble det en veldig sen oppdatering fra meg i dag. 


   

  - Dere kan se hele TV-intevjuet med VG HER

  - Gjerne del dette VGTV-inertvjuet vidre. Sånn at det kan nå ut til flere, kanskje vi alle da kan hjelpe til at dette ikke skjer med noen andre.

 • 34

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God morgen alle mine herlige lesere. Her startet dagen litt for tidlig. Jeg våknet av meg selv allerede kl 05:30. Så la jeg meg ikke før rundt halv 3, så ble ikke så mange timer søvn på meg i natt. Men det går helt fint. For både humøret og formen er på topp. Det skjer så mye i dag. Så jeg tror kroppen min bare er veldig spent, for å si det mildt. Jeg hadde en kjempe fin dag i går. Var så koselig hos farmor og farfar. Så koste jeg meg på trening. Dessverre ble ikke hele økten fullført, siden jeg begynte å blø neseblod. Som bare ikke ville stoppe. Noe som gjorde at jeg ble veldig svimmel og kvalm. Så da måtte jeg bare lytte til kroppen og dro hjem. Men i dag skal jeg på noen timer med behandling. Noe jeg gleder meg til, alltid godt å få snakket litt ut om alt som skjer i hodet. Så blir det trening i kveld. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Men vi skal jo ha 17. Mai frokost her hjemme i morgen. Så søster pyntet borde i går mens jeg var på trening. Syns det ble kjempe fint. Vi blir rundt 10 jenter på champagne frokost, noe som jeg gleder meg så mye til. Dette blir min første 17. Mai jeg faktisk skal feire. Jeg har vært for syk de siste fire årene for å feire, eller ha krefter til noe som helst denne dagen. Så i morgen skal jeg bre kose meg og endelig få feiret på samme måte som alle andre. Kjenner jeg ikke klarer å vente. Jeg skal prøve så godt jeg kan å få tatt masse bilder i morgen. Så jeg kan dele min feiring med dere. Men jeg kan ikke love noen ting, men skal gjøre mitt beste. Men nå må jeg bare runde av, for å gjøre meg klar for behandling. Dere får ønske meg lykke til igjen. Så kommer dette til å gå kjempe bra.  

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  - Men vil ønske dere en kjempe fin dag. Har du pyntet til 17. mai eller skal på champagne frokost? Hva syns dere om vårt bord til feiringen i morgen?
   
  - Vist alt går etter planene i dag, så kommer den store hemmeligheten ut senere i dag. Skal selvfølgelig dele det her på bloggen, men en gang jeg får tid og det har kommet ut.
   
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   
  Facebook siden min HER!
  Instagram siden min HER!
 • 10
  Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har sagt dette til meg selv: Lisa, du har ikke anoreksia mer. Lisa, du vant den kampen. Lisa, du klarte det du ikke trodde var mulig å klare for deg. 

  Jeg har sagt alle disse setningene så mange ganger siden tirsdag, da jeg fikk beskjeden om at jeg ikke lengre hadde denne diagnosen. Det har enda ikke gått opp for meg, for jeg tror at når en sykdom har styrt livet ditt i så mange år som min har, så blir man på en måte vant med å ha det slik, det er jo det eneste livet du har klart å leve. Sykdom har stått så i fokus, at det egentlig ikke var plass til noe annet. 

  Det er så sårt å si det, noe jeg aldri før har sagt høyt eller skrevet. Men sykdommen kom før alt, og da snakker jeg virkelig alt. Jeg skjønner ikke at det er mulig. Men det var et valg sykdommen tok for meg, den valgte alltid seg selv først. Jeg vet sykdommen var jo meg, eller en del av meg. Men på en måte så var det som det var en annen person. For jeg mistet jo alt med meg selv. Personlighet, følelse, selvtillit, mening med livet. Ja alt ble bare tatt fra meg på en måte, så sykdommen føltes aldri ut som meg. 

  Når jeg ser tilbake på det nå så får jeg bare en stor klump i halsen. Jeg har så lyst til å skrike, gråte, bli frustrert og bli sint. Kjempesint faktisk, for at jeg lot en sykdom styre livet mitt så lenge. Det er nesten som å se tilbake på en annen person. Jeg kjenner ikke igjen meg selv om dagen, jeg prøver å finne ut hvem jeg er. Men nå er min personlighet tilbake. Den er som den var før. Men jeg kommer aldri til å bli helt den jeg var før. For selv om jeg kunne ønske at jeg kunne viske ut disse fire årene av livet mitt så kan jeg ikke det, for dette kommer alltid til å være en del av meg. Men det har jeg endelig akseptert, og jeg tror faktisk det er mye av grunnen for at jeg ble kvitt min diagnose anoreksia. 

  Det å bare akseptere at det som har skjedd, det har skjedd. Det å tilgi seg selv for den skaden man gjorde mot seg selv. Det å gi slipp på å ikke la seg selv føle. Jeg vet at anoreksia var min måte å takle voldtekten på. Jeg var ikke klar for å føle alle de følelsene det førte med seg. Det var noe jeg bare ikke klarte. 

  Jeg vet jeg i dag er sterkere enn noen gang. Men likevel stiller jeg det samme spørsmålet til meg selv alt for ofte om dagen: Kan jeg forlate og komme meg over fire år med sykdom? Jeg vet jeg aldri kommer til å bli syk igjen, på den måten. Det kommer jeg aldri til å tillate at jeg må igjennom igjen. Nå som jeg kan se med mine egen øyne hvor mye du ødela for meg. Det var ikke et liv, jeg følte meg ikke som et menneske. 

  Nei det er bare mye tanker i hodet mitt om dagen. Alt dette som har skjedd, trodde jeg jo ikke at jeg skulle klare. Dette er nå en del av min historie, og ikke en del av meg mer. Noe jeg må legge bak meg, for jeg skal aldri tilbake dit. Jeg skal kun se fremover, et skritt om gangen.


  Bilde er av meg, tatt av Helene Michaelsen. 

 • 26

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God mandags morgen alle mine fineste lesere. Her startet dagen med et stort smil, etterfulgt av en stor kopp kaffe. Jeg har allerede vært våken noen timer. Jeg står alltid opp et sted mellom 06:00-08:00, uansett hvor sent jeg legger meg. Men jeg trenger ikke så mange timer søvn som alle andre. Men nå er jeg i så gode rutiner om dagen, jeg vet ikke helt hvordan jeg skal beskrive det. Men bare alt nå går min vei. Jeg har det så bra med meg selv. Jeg smiler fra morgen til kveld, med mye latter. Siden jeg allerede har jobbet en del timer med bloggen, skal jeg jobbe litt til. Før jeg dusjer, steller meg og drar en tur til farmor og farfar. Så blir det noen timer trening i kveld. Så denne dagen kommer til å gå like fort som alle andre dagene mine gjør. Det er så godt med gode rutiner, det å ikke låse seg inne hele dagen. Sånn livet mitt er nå, er noe jeg aldri hadde drømt om å få tilbake. Noe dere kanskje også merker på meg. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Jeg får dessverre ikke delt denne store hemmeligheten med dere før i morgen. For det er da dette kommer ut, så jeg må bare vente til i morgen. Men jeg kan røpe at dette er et utrolig stort prosjekt, som er et TV-intervju. Dette er grunnen for at jeg måtte tilbake til voldtektsmottaket for å søke om mine papirer. Men jeg klarte ikke gå igjennom min egen journal, så jeg fikk en bekreftelse på at jeg hadde vært der og anmeldt mitt overgrep. Så måtte jeg også ta kontakt med min advokat, som representerte meg. Men jeg hadde ikke forventet at jeg skulle klare å snakke så åpent om alt som har skjedd. Jeg trodde jeg bare skulle knekke helt sammen. Eller få en etterreaksjon, men nei. Ingenting kan bryte meg ned nå. Jeg er så mye sterkere nå enn hva jeg selv faktisk trodde og viste. Dette beviste akkurat det. Jeg overrasker meg selv, med min egen styrke. Rart å skrive det, men det er kompliment jeg skal gi meg selv. For det fortjener jeg faktisk, å det er viktig å kunne gi det til seg selv. Men nå skal jeg runde av her, før dette blir alt for langt. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Men vil ønske dere en kjempe fin dag. Husk at det er ny uke med masse nye muligheter. Prøv å gjør denne uken enda bedre enn den som var, bruk tid og energi på det som gjør deg lykkelig og glad.

  Facebook siden min HER!
  Instagram siden min HER!
 • 16

  //Innlegget inneholder sponset produkt

  - Bilder før og etter -  Nå kan jeg endelig vise dere resultatet av min frisør time på fredag. Jeg må bare si det igjen. Betina er den flinkeste jeg vet om når det kommer til hår, henne gjør en så bra jobb. Jeg blir så utrolig fornøyd hver eneste gang. Jeg ser at den store forskjellen kommer ikke så tydelig frem på disse bildene, så jeg skal få tatt masse bilder til uken. Men håret er så tykt, fint og langt nå. Jeg kunne bare ikke blitt mer fornøyd. Det har utrolig mye å si hvem som setter det på. For dette er noe som må gjøre nøye og av en som kan det. Håret i seg selv er av den beste kvalitet. Håret jeg setter på er tap-extensions, fra ISABELLA HAIR. Jeg har prøvd mange forskjellige merker og leverandører. Men aldri vært så fornøyd som det jeg er nå. Så om dette er noe du selv ønsker, så anbefaler jeg dette merket på det sterkeste. Føler meg så utrolig heldig som har et så godt samarbeid med dem. Ikke bare er dette den beste kvalitet på hår, men de er bare så utrolig hyggelige og hjelpsomme. 

  - Bilder av resultatet - 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Dere kan besøke hjemme siden til dem HER!

  Vist det er noen av dere som lurer på noe angående håret, er det bare å stille spørsmål. Så skal jeg få svart på alt dere måtte lure på. Kunne også laget et innlegg om det. Men det kommer til å komme mer om håret mitt senere.   

  Facebook siden min HER!
  Instagram siden min HER!

   

 • 18

  Ukens akkurat nå... Nå har jeg vært våken en del timer. Ble en rolig helg på meg, hadde en kjempe bra og hard treningsøkt i går kveld. Men jeg har ikke sovet mange timene i natt. Men det gjør ingenting. I dag skjer nemlig en av de store hemmelighetene jeg har holdt skjult for dere. Jeg håper å kan dele dette med dere allerede i morgen. Så jeg er utrolig spent og litt nervøs, men dette kommer til å gå kjempe bra.   

  Ukens opptur... Denne uken har det bare vært opptur etter opptur. Jeg kan ikke huske sist jeg hadde en så bra uke. Alle dagene mine har bare vært fylt opp med masse latter og glede. Jeg har vært støl i tinning (ja jeg vet dette egentlig ikke skal være mulig) fordi jeg har ledd så mye. Men jeg tror ukens største opptur må bli på tirsdag. Da jeg fikk beskje om at jeg ikke har diagnosen anoreksia mer.    

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Ukens nedtur... Hmmm, denne har blitt vanskelig denne. Kanskje jeg bare skal droppe ut dette punkte fremover. Jeg kommer ikke på noe som har vært en nedtur denne uken. Det er jo bare et kjempe godt tegn. Eller om jeg skal si en ting. Så må det bli at jeg endelig bytta til sommerdekk. Så begynner det å snø dagen etter. Haha så typisk meg. 

  Ukens cravings... Uten tvil de sukkerfri og hjemmelaget smil sjokoladen, som jeg delte oppskriften på i går. Altså disse ble bare kjempe gode. Jeg har nesten spist opp alle selv hehe. Så gode ble disse, de er lette å lage, men tar bare litt tid. Men for dere som ikke fikk med dere denne oppskriften så finner du den HER

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Ukens gullkorn... Dette må bli på treningen, dagen etter jeg hadde fått de store nyhetene om at jeg ikke lengere har diagnosen anoreksia. Dette skulle jeg fortelle til en kompis der. Som jeg har snakket en del om mine psykiske problemer. Denne samtalene endte opp i en stor latter.

  Lisa - Jeg har en stor nyhet å fortelle, jeg har ikke lengere diagnosen anoreksia. 
  Kompis - wow, gratulerer dette var bare kjempe gode nyheter. Jeg er så glad på dine vegne. 
  Lisa - Men jeg har fått en ny diagnose da, men som er langt i fra så skadelig for kroppen. Hva var det den het igjen? Onani eller noe i den duren. 
  Kompis - Onani? Haha det er noe vi alle sliter med det. 
  Lisa - Haha er det mulig. Søren eller kommer ikke på det, ja vi får si at jeg sliter med onani nå. 
   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Ukens motivasjon... Uten tvil at man kan klare alt her i verden. Bare man vil det nok og har den riktig innstillingen. Jeg har akkurat klart å vinne over anoreksia. Noe som gir meg så mye motivasjon. Ingen kan stoppe meg nå eller ta dette livet jeg nå har fått fra meg. Dette er den Lisa jeg jobber hver neste dag for. Fordi jeg selv er vært det. Kanskje det høres litt rart ut. Men ingen kan kjempe dine kamper for deg. Så det er viktig å vite at du selv er vært det, for å så kjempe for deg selv. 

  Ukens favoritt oppskrift... Det må jo bli de sukkerfri og sunne cookiesene jeg delte med dere. Endelig fikk jeg til den perfekte oppskriften. Etter å ha prøvd så mange ganger, klarte jeg det endelig. Perfekt på smak, sprø og sukkerfri. Disse må dere bare prøve ut. For disse er gode, jeg syns det er lov å kose seg litt i hverdagen også. Da passer disse helt perfekt. Oppskriften på disse finner du HER

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Ukens tanker... Hva vil jeg med livet mitt fremover? Akkurat nå aner jeg ikke, for nå har jeg plutselig muligheten for å gjøre alt jeg vil. Heldigvis har jeg ut dette året på å finne det ut. Men jeg må si jeg tenker en del mer over dette nå. Nå som jeg ikke trenger å tenke på at jeg skal leve med en sykdom resten av livet mitt, så jeg må legge til rett for det. Nå kan jeg på en måte gjøre hva som helst. Det skremmer meg litt, men gjør meg mest glad. Men dette kommer jeg til å finne ut. Jeg må bare gi meg selv litt tid og ikke presse meg selv her. 

  Ukens latter... Dette må jo bare bli den ene dagen på treningen, når jeg bare klarte å ikke ha noen intimsoner med noen. Uten helt å tenke over det selv. Jeg måtte bare le av meg selv, dette ble en liten greie den dagen. Alle dro den bare så langt. Jeg tror faktisk det ble mer latter enn trening den dagen. Men fy søren så gøy jeg hadde det. Jeg klarte ikke se på noen av gutta der uten å bare knekke sammen i latter. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Ukens mest leste innlegg...

  Jeg har ikke lengere diagnosen anoreksia 

  Et takkeinnlegg til dere  

  Jeg er 100% tilbake 

 • 22

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God lørdag alle mine nydelig lesere. Her startet dagen med et stort smil, sola skinne og jeg kunne ikke følt meg mer uthvilt enn det jeg gjør nå. Dagen i går var bare så utrolig koselig. Kunne ikke blitt mer fornøyd med det nye håret mitt. Mens jeg holdt på med rydding og ukes vasking av leiligheten lagde jeg også en helt nydelig oppskrift, som jeg vil dele med dere i dag. Jeg har delt en lignede oppskrift før. Men denne gangen ble disse mye bedre. Nemlig sukkerfri og hjemmelaget smil sjokolade. Denne gangen lagde jeg de i litt større former, så om du bruker mindre silikonformer så kommer du nok til å få enda flere enn det jeg fikk. Jeg valgte også denne gangen å bruke masse sjokolade, fordi jeg elsker sjokolade. Så er det mye lettere å få et bra og fint resultat når du har litt å gå på. Så jeg må jo dele denne med dere i dag. Disse tar litt tid å lage, men er ganske lett, bare litt små pirkete. Men er så absolutt vært vente tiden. Så er det jo helg, så derfor ville jeg lage meg noe jeg kunne kose meg med. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Dette trenger du til ca stk:
  100 g sukkerfri sjokolade
  2 dl Vikingmelk
  20 g fibersirup gold
  40 g sukrin gold 
   

   

  Fremgangsmåte steg for steg: 

  1) Start med å smelte ca 70 g sukkerfri sjokolade over et vann bad. Så fordeler du sjokoladen i silikonformer. Bruker baksiden eller fingeren for å smøre den opp etter kanten. Sånn at den dekker hele formen, men har et stort hull i midten som dere kan se på bilde. Så setter du formen inn i kjøleskapet. 

  2) Så kan du begynne på karamell fyllet. Finn frem en bolle eller skål som tåler varme. Mål opp Vikingmelk, firbersirup gold og sukrin gold. Sett skålen inn i mikroen i 5 minutter på full varme. Så rører du godt. Setter den inn igjen i to minutter, ta den ut rør godt og la den kjøle seg litt ned. Før du setter den inn to nye minutter, sånn holder du på helt til du har fått en litt tykk karamell. Dette ser du med en gang, så dere også kan se på bildene. 

  3) La karamell fyllet kjøle seg ned. Så henter du formen fra kjøleskapet, rører godt i karamellen før du fordeler litt i hver form. Som dere også kan se på bildene. Sett formen tilbake i kjøleskapet en god stund. Så smelter du resten av sjokoladen, for å dekke toppen. Tilbake i kjøleskapet, helt til toppen av stivnet. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Så er de klare til å nytes. Jeg kommer ikke til å skrive noen tips til erstatninger. For dette er en oppskrift man må følge sånn som den er, for å få det beste resultatet. For jeg har prøvd meg litt frem, men der ble ikke like godt og vellykket. Disse holder seg godt i kjøleskapet og på benken. Jeg må jo bare si at disse er så gode på smak. Den kombinasjonene mellom karamell og sjokolade, smelter jo bare i munnen. Tror dette er noe av det beste jeg har laget, som er sukkerfri godteri. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Vil du holde deg oppdatert på alle mine sunne oppskrifter, som jeg deler her på bloggen. Kan du like min facebook side, der poster jeg alle mine nyeste oppskrifter, den finner du her -> FACEBOOK-LISA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Har du laget dette før eller kunne tenkt deg å prøve denne oppskriften?
  Så ikke dette godt ut?
 • 10

  //innlegget inneholder sponset produkt.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  For dere som har lest morgen innlegget mitt. Så vet dere allerede at jeg skal til frisøren i dag å sette på hår. Det er fineste Betina som gjør dette for meg. Hun er faktisk den eneste som har rørt mitt hår de siste årene, for hun er bare super flink. Gleder meg masse til å møte henne i dag. For er lenge siden jeg har sett henne. Så det kommer til å bli kjempe koselig, det er henne som også har satt på tap-Extensions hver gang jeg har gjort dette. Håret er fra ISABELLA HAIR. Jeg er så utrolig fornøyd med kvalitet de har på hair Extensions. Det holder seg så bra. Denne gangen ble det to helt nye pakker jeg skal sette på. Dette kommer jeg til å sette på 2-3 ganger, altså samme hår. Men man må løfte opp festene etter hvert som håret vokser. Men det kan jeg skrive mer om senere. Skal ta masse før, etter og underveis bilder. Sånn at dere for se hele prosessen. Men det kommer ikke ut før i morgen eller søndag.

  Dere kan besøke hjemme siden til Isabella Hair, vist dere vil lese mer eller se utvalget de har. De har også mange bilder av flere som bruker håret, så dere kan se hvordan det blir i alle mulig hårfarger. Men hjemme siden finner dere HER!

 • 22

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God fredag alle mine fine leser. Her startet dagen for noen timer siden, men et stort smil og en stor kopp med  kaffe. Jeg er allerede i full gang med vasking, rydding, tørke støv og støvsuge leiligheten. Noe jeg må gjøre hver fredag. Syns det gjør starten på helgen så mye bedre. I dag skal jeg endelig sette på tap-extensions igjen. Som jeg gleder meg, skal ta masse bilder. Både før, etter og underveis slik at dere skal få se hvordan det blir. Det kommer ut i morgen eller på søndag. I dag hadde jeg så lyst på sjokolade til frokost. Det må være lov når det er helg spør dere meg. Så i dag ble der rett og slett ProPud tid frokost med sjokoladesmak med litt frikse bær. Så lagde jeg meg en smoothie/juice ved sina, så den skal dere få oppskriften på. ProPud pleier jeg å kjøpe i Svergie, fordi det er mye billigere der. Men du får tak i disse på noen matbutikker nå og i nettbutikker som selger sunne matvarer og ting til trening. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Dette trenger du til smoothie:
  Frosende bringebær
  Zeroh saft
  1 ts sukrin+
  vann 
  isbiter 
   
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

  Sånn lager du smoothien: 

  1) Finn frem en smoothie maskin eller en blender. Tilsett alle ingrediensene, kjør dette sammen til du får ønsker konsistens. Smak deg frem med saft og sukrin+. Sånn at du får den smaker du selv ønsker. 

  2) Når det gjelder hvor mye vann du skal bruke. Så er dette opp til deg. Jo med du bruker, jo tynnere smoothie får du. Å det samme omvendt. Bruker du lite får du tykkere smoothie. Så her må du nesten bare gjøre det du selv liker best. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Så har en kjempe god frokost på 1-2-3. Vet jeg har delt en del "lette" oppskrifter den siste tiden. Men jeg tror jeg bare er inne i enn sånn periode, at nå som jeg endelig ikke trenger å tenke på hva, eller hvor mye jeg får i meg. Så lager jeg bare det jeg har lyst på den dagen. Det er en så stor frihet det. ProPud har lenge vært en stor favoritt hos meg. Jeg har prøvd alle smakene, men ingen av de andre slår sjokolade spør du meg. Men som dere sikkert har fått med dere, så elsker jo jeg sjokolade.  

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  For dere som ikke har noen butikker i nærheten som selger dette, eller mulighet for å dra til Svergie. Så kan du få kjøpt ProPud HER

  Har du smakt ProPud før eller har noen gode oppskrifter hvor man bruker den?  
  Hvilken er din favoritt smak? 
   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Facebook siden min HER!
  Instagram siden min HER!
 • 20

  Jeg er helt målløs. Jeg vet nesten ikke hvor jeg skal starte. Jeg hadde egentlig tenkt å dele noe helt annet i kveld. Men jeg synes dette er så mye viktigere, nemlig å få takket dere. Mine fine lesere, følgere og alle dere som bare har vært der for meg gjennom den tøffeste tiden av livet mitt. Det er så rart å si det. Men denne bloggen har en stor del av æren for at jeg klarte min kamp mot anoreksia. Det å få delt alt som skjedde i hodet mitt av tanker og følelser. Det å kunne få dele min historie med noen andre. Det å faktisk kunne hjelpe andre der ute i samme situasjon, det er bare helt ubeskrivelig. For å være ærlig så hadde jeg aldri drømt om dette når jeg startet denne bloggen.

  I går tok det bare helt av. Med fine kommentarer, meldinger, likes og gratulasjoner. Jeg ble nesten litt satt ut for å være helt ærlig, at så mange er glad på mine vegne. Det er bare så ubeskrivelig. Jeg setter så pris på alt dette, at det er så mange som er så glade på mine vegne. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal sette ord på hvordan jeg har det nå. For jeg er overlykkelig, men samtidig har ikke alt dette gått helt opp for meg enda. 

  Men jeg vil bare takke dere alle. Jeg setter så stor pris på hver eneste en av dere. Og en ekstra stor takk til dere som alltid legger igjen en kommentar her på bloggen. Med fine ord, gode råd og ikke minst til dere som åpner dere opp for meg. Jeg vet jeg bruker litt lengre tid på å svare på kommentarer nå om dagen. Men det er fordi jeg vil ta meg god tid til å skrive svar til alle. For det kommer hver eneste dag inn flere lange kommentarer, og dere skal vite at jeg leser hver eneste ord, uansett hvor lang eller kort en kommentar er. Men jeg vil også bruke tid på å svare, for når dere tar dere tid til å skrive til meg, så fortjener dere det tilbake også. 

  Så i dag ville jeg bare takke akkurat deg. For at du leser min blogg. Jeg vil ikke at dette innlegget skal bli alt for langt, for jeg har så mye på hjertet om dagen, nesten alt for mye spør dere meg. Men akkurat nå syns jeg det var viktigst å bare få takket dere. 

  Dere har holdt ut meg på mitt verste og tyngste. Så nå skal dere få følge meg på mitt beste og nye liv som jeg har i vente. For nå går endelig alt min vei. Jeg kunne ikke hatt det bedre med meg selv akkurat nå. Jeg er så lykkelig, glad, smiler fra øre til øre og bare nyter livet nå. For livet mitt er en gave, hver eneste dag jeg får nå er en gave. For dette var noe jeg ikke trodde jeg skulle få tilbake. Så ingen skal få ta det fra meg nå. 

  Men det viktigste her er bare å få takket alle dere. For at dere har vært der for meg. Dere har vært noen av mine største støttespillere. Vet ikke helt hvordan jeg skal kunne gi dere det tilbake som dere har gitt meg. Så derfor ville jeg skrive dette innlegget til dere og ære til dere, og igjen en ekstra stor takk for alle fine ord jeg fikk i går. Jeg er enda helt målløs. Dette her betyr bare så mye for meg, at jeg ikke helt vet hvordan jeg skal beskrive det eller ordlegge meg.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Facebook siden min HER!
  Instagram siden min HER!
 • 24

  - 1. HER  2. HER  3. HER -

  - 4. HER  5. HER  6. HER -

  - 7. HER  8. HER  9. HER -

  - 10. HER  11. HER  12. HER -

  - 13. HER  14. HER 15. HER -

  - 16. HER  17. HER  18. HER -

  Har du  ikke funnet ut hva du skal ha på deg på 17. mai enda, så får du kanskje litt inspirasjon her. Noen kjoler du syns var fine?

 • 52

  Det er merkelig, nesten litt ubeskrivelig, men i går fikk jeg en nyhet jeg aldri hadde trodd jeg skulle komme å få høre. Jeg hadde aldri i mitt liv drømt om at jeg ikke skulle ha denne diagnosen mer. Jeg hadde på en måte sett for meg hele livet mitt med denne sykdomen. Men nå har jeg ikke diagnosen anoreksia lengre. Jeg er vel egentlig ganske målløs for å si det rett ut. Jeg har bare lyst til å skrike det høyt sånn at alle kan høre det. For jeg er så stolt. Så jævlig stolt av meg selv. Endelig var det min tur. Det tok sin tid, men tid leger alle sår. Nå har jeg fått en diagnose som heter ororeksi. Dette er langt fra så ille som anoreksia. Jeg kan jo forklare kort hva dette er for dere som ikke vet det.

  Ororeksi betyr at du spiser veldig rent og sunt. At du har en litt annerledes og anstrengt syn på mat enn de fleste, men du spiser bare det er veldig sunt. Et annet kjennetegn på denne diagnosen er det at du ikke har et så stort matutvalg. Dette har ikke blitt en diagnose i legebøker ennå, men det kommer snart til å komme dit også. De fleste som stiller i bikinifitness kan man si at lider litt av dette, eller kan utvikle dette. Det er ikke i nærheten så skadelig på samme måte som anoreksia er, så dette er et stort steg i riktig retning. 

  Fire år med helvete, sult, null føleser, null liv. Jeg vet bare ikke hvordan dette skal beskrives. Hvordan jeg skal ordlegge meg riktig. For dette har bare vært så jævlig. Hadde noen spurt meg for et år siden om jeg noen gang trodde jeg skulle bli kvitt denne diagnosen hadde jeg sagt nei, men jeg må lære meg å leve med denne resten av livet mitt. Det var det jeg fryktet mest og var så forberedt på det. Så derfor kom alt dette som et stort sjokk på meg i går. Det har vel ikke ennå gått helt opp for meg. Jeg prøver å la dette synke litt inn. Dette er en stor endring jeg må venne meg til om jeg skal være helt ærlig, men det er jo mitt minste problem nå.

  Jeg unner ingen i hele denne verden å måtte gå igjennom det jeg har gjort. Det å hate seg selv på den måte, se ned på seg selv, ikke elske seg selv, bli kvalm av sitt egen speilbilde og ikke klare å tenke. Det var ikke er liv det jeg hadde. Ja jeg pustet og var et menneske på utsiden, men på insiden var jeg dø. 

  Jeg har endelig funnet meg selv igjen, en mening med livet. Nå kan dere kanskje skjønne at når jeg har sagt at jeg har det bra om dagen, føler at jeg lever, smiler fra morgen til kveld så har alt dette vært helt sant. Det livet jeg har nå skal ingen få ta fra meg. Jeg skal aldri tilbake dit jeg var. Så frisk i hodet er jeg nå at jeg virkelig tenker klart igjen og elsker meg selv. Dette er livet jeg vil ha for meg selv. Jeg vet med meg selv at uansett hva som skjer i livet mitt, skal ingen få ta fra meg eller knekke meg. Ingen kan gjøre noe verre mot meg enn det jeg selv allerede har gjort selv. 

  Det var aldri meningen at anoreksia skulle være mitt liv. Det var en sykdom jeg utviklet fordi jeg selv ikke klarte å akseptere hva det var som hadde skjedd. I stedet for å be om hjelp da jeg trengte det mest, utviklet jeg heller en sykdom som ødela alt for meg. Hvordan skulle jeg be om hjelp, når jeg selv ikke klarte å akseptere at jeg trengte det.

  Nå må jeg bare se på disse årene som en lærdom for livet. Dette har gjort meg sterk og formet meg til den personen jeg er i dag. Jeg kan ikke la dette styre meg mer, jeg må bare legge det bak meg. Det kommer alltid til å være en del av meg og min historie. Dette er nå et sår som endelig har grodd. Jeg kunne selvfølgelig ønske at jeg hadde sluppet disse årene med et rent helvete, men jeg får ikke gjort noe med det som har skjedd. Det beste jeg kan gjøre for meg selv nå er å bare komme meg videre. Jeg må snu dette om til noe positivt. For så sterk som jeg er nå, måten jeg ser på livet på, setter pris på livet ønsker jeg skal vare. Det er ikke så mange som gjør det på den måten. Jeg har blitt så klok og lært så mye om meg selv.

  Nå er det en ny tid i vente for meg. Jeg er mer klar enn noen gang for å komme meg helt igjennom dette. Nå vet jeg at når dette året er ferdig, har jeg masse å feire på nyttårsaften. Jeg vet også at i slutten av dette året er det min tur til å begynne i jobb eller studere, forme min egen fremtid. Hva det blir aner jeg ikke enda, men jeg skal finne det ut. Jeg har et hav av muligheter foran meg, men først må jeg bruke den tiden jeg trenger på å jobbe med meg selv. Noe jeg ikke føler på nå, er det at jeg har dårlig tid. Et steg om gangen. Det viktigste er at alle mine små og store steg er kun i riktig retning.

  Endelig har jeg vunnet min kamp mot anoreksi, men jeg har mye å jobbe med. Jeg vant, jeg slo den sykdommen. Kan jeg klare det, kan også du klare det. Aldri gi opp deg selv. En dag klarer du det også. Kjemper man hardt nok med riktig innstilling kan man klare alt!

  Facebook siden min HER!
  Instagram siden min HER!
 • 20

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God morgen alle mine fine leser. Ja jeg har for første gang sovet lenge, våknet ikke før klokken 10 i dag. Men det tror jeg kroppen min hadde utrolig godt av. Har nemlig blitt litt lite søvn mange dager på rad nå, så der var godt å få en skikkelig god og lang natt med søvn. Her startet dagen først med et stort smil. Så skulle jeg opp for å lage meg morgen kaffen min, så ser jeg ut vinduet at det snør. Altså er det mulig? Jeg som byttet til sommerdekk i går. Der er typisk det hehe. Måtte nesten bare smile enda mer. I går hadde jeg kjempe fine og bra timer med behandling. Jeg fikk vite noe som nesten gjorde at jeg ville gråte av glede. Dette er en så stort gladnyhet at jeg ikke helt vet hvor jeg skal gjøre av meg. Men jeg vil dele dette med dere senere i dag. Denne store nyheten handler om meg selv og sykdom. Men jeg tror dere kommer til å bli like glade på mine vegne som jeg selv er og alle i min familie. Jeg ringte mamma og pappa for å fortelle dette på vei hjem. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Mamma er så søt. Jeg sa jeg hadde dagens gladnyhet til henne. Etter jeg hadde fortalt det så svarte henne, dette er ikke dagens gladnyhet med årets gladnyhet. Så dette er ikke bare stort for meg, men alle rundt meg også. Jeg prøvde meg på en skikkelig treningsøkt i går kveld. Men det gikk bare ikke. Jeg har vært å tatt nye blodprøver. Da kom det frem at kroppen min var helt tom for jern. Så jeg måtte begynne på sterke jerntabletter i går, disse skal jeg ta ganger om dagen. Men legen min advarte meg at jeg kunne få store magesmerter av dette. Noe jeg fikk kjenne på når jeg var på trening. Det er sjeldent jeg sier jeg har vondt noen steder, har faktisk utrolig høy smerteterskel. Men i går måtte jeg bare dra derfra, klarte ikke stå oppreist. Så skal ringe legen nå snart å høre hva vi gjør med dette. Kanskje jeg kan få ta disse tablettene før jeg legger meg, for da sover jeg meg igjennom de smertene. Men nok om det. Nå skal jeg slappe av litt, for å komme meg en tur til farmor og farfar. Så blogges vi mer senere i dag, da skal jeg dele denne store gladnyheten med dere også. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Vil ønske dere alle en kjempe fin dag, kan nesten ikke vente med å dele denne nyheten med dere. Jeg kan røpe en ting. Det er at jeg aldri trodde dette skulle skje meg, jeg trodde aldri jeg skulle klare å komme så langt. 

  Facebook siden min HER!
  Instagram siden min HER!
 • 16

  Røyker du?

  Har så lyst til å skrive nei, men da hadde jeg løyet. Ja, jeg røyker, men jeg røyker ikke mye om jeg kan si det sånn. Planen er å sutte med det også, for det er ikke samme problem som snusen var. Jeg er enda ikke helt over snus, om jeg kan si det sånn. Jeg har ikke rørt en snus siden jeg sluttet, men jeg merker jeg ikke er helt klar for å slutte med røyk også nå. 

  Kom til å tenke på om du har fått tilbake mensen, men så slo det meg at dersom den hadde kommet tilbake hadde overskriften på den dagens innlegg vært: "JEG HAR FÅTT MENSEN!!!" Så der svarte jeg på mitt eget spørsmål... hehe 

  Her er det et lite problem for meg, siden jeg produserer de riktige hormonene igjen, så i teorien skulle jeg hatt mens nå. Men i og med at jeg har hormonspiral så blør jeg ikke. Vi har fått testet dette, så jeg har på en måte fått den tilbake. 

  Har du noen ferie/reise planer for i sommer? 

  Sommeren for meg er enda ikke planlagt eller bestilt, men jeg vet jeg skal på en sydentur sammen med min storesøster. Vet ikke om det blir noen flere med, men skal i allefall dra med henne en tur et sted. Vi skal snart bestille, så det blir billigst mulig, og vi velger alltid et billig land. Så skal jeg på hyttetur med mine nærmeste venner. Ellers skal jeg bare storkose meg med alle rundt meg som gir meg glede. Denne sommeren skal bli den beste jeg noen gang har hatt. Jeg skal nyte og bare kose meg hver eneste dag. 

  Du har sagt at du er lettskremt. Har du fått noen bekymrede naboer på døra fordi du hyler når du skvetter?

  Jeg hyler utrolig mye, men jeg tror mine naboer kjenner meg såpass. Jeg spiller alltid musikk, synger og snakker mye med meg selv, så jeg tror nok de er vant med at det er en litt høylytt person som bor ved siden av dem. De jeg trener sammen med derimot, har funnet ut dette. Gjett om jeg får gjennomgå. Må vel si det ikke er flaut å skrike, men alle de rare bevegelsene kroppen min gjør når jeg skvetter er noe å le av. Jeg er nok en person som kan le av meg selv. Jeg tar ikke meg selv så høytidelig. Andre får seg en god latter, og det gjør jeg også. Tryner jeg på trening, så er jeg ikke den som skuler, men heller skriker ut, etterfulgt av en god latter. 

  Lager du fremdeles middag til søstera di? Spiser dere sammen, og spiser du samme maten?

  Nå har det seg sånn at siden jeg trener så sent, så kommer min søster hjem før meg. Nå er dagene mine helt fylt opp, og da må hun klare det selv. Jeg gjør det noen ganger, men nå lager hun den for det meste selv. Dette rett og slett fordi jeg ikke har tid på samme måte som jeg hadde før, noe som bare er et utrolig godt tegn spør du meg. 

  Sammenlignet med tidligere så er denne frokosten mye mindre kaloriholdig enn de forrige. Er dette fordi du er normalvektig og ikke trenger spise så mye lenger? For det er vel litt digg det også ? 

  Ja, det stemmer. Men jeg må holde meg over enn viss mengde med mat hver eneste dag. Forskjellen nå er at jeg ikke teller kalorier. Noen dager har jeg ikke så god tid til å lage pannekaker for eksempel, så da ble noe litt mer lettvint. Tenkte ikke engang over kalorier og den slags, for dette teller jeg ikke mer. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Siden du elsker øl, hvilken øl drikker du helst?

  Ja, jeg elsker øl, alt av øl. Jeg er en skikkelig ølperson. Jeg drikker som regel light-øl fra Svergie fordi det er så mye billigere. Om jeg kjøper i Norge er den enten Tuborg, Ringnes eller Heineken jeg hadde valgt. De smakene liker jeg aller best.

  Du skriver lite om når du treffer venner, bortsett fra når du er på fest eller vorspiel. Treffer du ingen av de i ukedagene?

  Nei dessverre så gjør jeg ikke det. Alle mine nærmeste går på skole, jobb og har kjæreste. To av mine nærmeste studerer utrolig langt unna, den ene i Australia. Dette går fint, for mine nærmeste er der uansett. Det gjør ikke noe om jeg ser dem hver dag, en gang i måneden eller en gang i året. Med en gang vi møtes så er det som vi har vært sammen hver dag. Nå er også min hverdag fylt opp, med møter, blogging, jeg stiller jo opp på alt mine syke besteforeldre skal, og er mye sammen med familien. Så nå går dagene mine kjempefort, og jeg er utrolig sosial hver enste dag. Nå har jeg også fått meg en ny bestevenn, Aleksander på trening og mange nye venner der. Jeg kan vel si at jeg møter venner hver dag, for treningen nå har blitt så utrolig sosialt. Det er grunnen til at jeg trener lengre. Jeg kan være der i fire timer, men kjører samme program. Det er så mange å snakke og le med, dere skulle bare visst. Jeg har det så gøy på treningene. I går ble det to timer trening, og to timer med bare latter og prat. 

  Denne gangen hadde det kommet inn utrolig mange spørsmål, så jeg fikk ikke svart på alle. Da ville dette innlegget blitt altfor langt. De spørsmålene som ikke har blitt svart på her, kommer neste uke. Har du noe du lurer på, er det bare å spørre i vei. Her kan man spørre om hva man måtte lure på, så får du et utfyllende svar av meg.

 • 18

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God tirsdags morgen alle mine fantastiske lesere. Ja her går dagene alt for fort, nesten som det ikke er nok timer i døgnet. Jeg har vært våken siden 07:00. I dag skal jeg av sted til behandling. Få fikset en del ander ting etter det, så blir det en god treningsøkt i kveld. Så denne dagen kommer også til å fly av sted. Jeg våket med et stort smil og kjempe motivert for behandling. Men nok om det. I går lagde jeg meg noen kjempe gode sjokolade cookies. Disse er både sunne og sukkerfri. Endelig fikk jeg til den perfekte oppskriften, de to første gikk nemlig rett i søpla. For jeg var ikke 100% fornøyd, sånn går det når man vil lage sine eggene oppskrifter. Men jeg må jo dele disse med dere i dag. Jeg skal innrømme at disse gikk litt fortere bort enn det jeg hadde forventet. Jeg koste meg for å si det mildt med en del av de går og allerede spist en i dag også. Men her skal dere få oppskriften. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Dette trenger du til 15 store cookies: 
  100 g havremel 
  60 g sukrin gold 
  1 ts kakao pulver
  1 ts bakepulver 
  70 g fibersirup gold 
  2 - 3 ss med vann 
  40 g sukkerfri sjokolade
   
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

  Fremgangsmåte steg for steg: 

  1) Start med å sette ovnene på 180 grader. Så blander du havremel, sukrin gold, kakao pulver og bakepulver godt sammen. Så tilsetter du fibersirup gold, rører dette godt inn. Så kan du begynne med vann. Her må du tilpasse til du får en fin deig dette ser du med en gang. Jeg mener jeg brukte 2 ss med vann. 

  2) Så hakker du opp sjokolade for å tilsette dette. Rør den godt inn. Så er det bare å finne frem steke brett med bakepapir. Lag 15 kuler på dette brette. Så bruker du baksiden til en ss som er fuktig til å lage fine rundinger. Dette er mye lettere når ss er fuktig, så jeg dypper den i vann for hver kjeks. 

  3) Så er de klare til å stekes. Her har du to alternativer. Ønsker du myke cookies steker du disse i 10-12 minutter for å så ta dem ut av ovnene å la dem avkjøle seg på brette. Ønsker du sprø cookies steker du dem i 10 minutter. Så skrur du av ovnene, setter døren mitt åpen, for å la dem stå inne i 10 nye minutter. Så ut å la dem avkjøle seg på brette. Når de har blitt avkjølt legger du dem over i en kake boks. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Så er de klare for å nytes. Som dere ser over her har du to alternativer når det kommer til hvordan resultatet du ønsker. Jeg personlig liker best når de er sprø. Men her må du bare gjøre det du selv syns smaker best. Begge delene er kjempe godt, men min favoritt har alltid vært sprø cookies. Disse holder seg fint i kake boks noen dager. Men anbefaler å legge dem i den med en gang de er avkjølt. For at de skal holde seg best mulig.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Vil du holde deg oppdatert på alle mine sunne oppskrifter, som jeg deler her på bloggen. Kan du like min facebook side, der poster jeg alle mine nyeste oppskrifter, den finner du her -> FACEBOOK-LISA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Kunne du tenkte deg å prøve denne oppskriften, så ikke dette godt ut?

  Men vil ønske dere en kjempe fin dag. Så dere får ønske meg lykke til i dag, så kommer dette til å gå kjempe bra. Men riktig innstiling og motivasjon får man til alt man vil!

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Facebook siden min HER!
  Instagram siden min HER!
 • 20

  Kan man virkelig ikke ha et liv bare fordi man er syk? 

  Da jeg var på mitt sykeste, følte jeg på det at med en gang jeg tok meg en fest, møtte venner, dro ut eller bare gjorde noe på dagen, så var det på en måte ikke greit. Siden jeg var syk, skulle jeg ikke gjøre noen ting. Da jeg begynte å blogge åpent om min sykdom, var det mange rundt meg som fikk et stort sjokk i og med at jeg hadde skjult dette så godt. Det at jeg var blitt tynn var ikke noe jeg klarte å skjule på samme måte, men det at jeg var sykmeldt og hadde det helt jævlig med meg selv, det var noe jeg klarte å skjule. Jeg levde hele tiden med en maske, og jeg tillot ikke meg selv at noen andre rundt meg skulle se hvordan jeg egentlig hadde det. 

  Det slet meg helt ut å alltid tenke på at ingen skulle vite noen ting. Jeg vet ikke om jeg skammet meg, eller at jeg følte meg annerledes, svak? Jeg vet egentlig ikke hvorfor jeg måtte skjule det. Da jeg først begynte å være åpen om dette, kjente jeg fort på dette med at jeg ikke skulle ha et liv. Det var nesten som om jeg følte at alle rundt meg snakket bak ryggen min på en måte. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal beskrive dette. Jeg kjente så på dette at med en gang jeg dro ut, kanskje ekstra på dette om jeg tok meg en fest, så var ikke dette greit fordi jeg var syk. 

  Nå føler jeg vel mer på et annet stort press, et press om at jeg skal komme meg i jobb, studere eller begynne på noe med en gang. Jeg har det bra, smiler og ler, trener og ser frisk ut. Men hva med alt dette jeg må igjennom nå? 

  Jeg er fullt klar over at jeg ikke ser syk ut på utsiden, og på innsiden er jeg heller ikke syk på den måten jeg var før. Det er så lett å glemme at når man har vært syk så lenge som det jeg har, så er det en grunn for det. Mitt største problem oppi alt dette er at jeg ikke har fått jobbet med mine problemer på den måten jeg gjør nå. Jeg var bare ikke sterk nok. Hvordan skal man jobbe med et problem, når man ikke klarer å kjenne på en eneste følelse eller føle noe som helst? Der sto jeg fast. Jeg kunne uten problem snakke om min sykdom eller det som har skjedd med meg, men uten at jeg følte noe. Jeg bevegde ikke en eneste liten del av ansiktet mitt når jeg snakket om det verste jeg hadde opplevd i hele mitt liv. Det sier vel bare sitt om hvor følelelsesløs jeg var. 

  Selv om jeg har det bra, smiler og ler, trener og er med venner og familie, så betyr ikke det automatisk at jeg er klar for å gå ut i jobb. Jeg har en lang proses jeg må igjennom nå som jeg er sterk nok til det. Jeg er klar for vinne denne kampen. Jeg kan ikke la meg selv falle tilbake, noe som kan skje så altfor lett om jeg tar et for stort skritt. Ja, jeg kunne ikke vært mer klar for å starte i en jobb. Tro meg, det er ikke det at jeg ikke vil, men at jeg ikke kan. Ikke ennå. Ikke før jeg er 100% frisk. Selvom jeg spiser nok mat om dagen, så har jeg fortsatt en spiseforstyrrelse,  anoreksia, men en mye mildere variant enn den jeg hadde før. Her har jeg en del jobb å gjøre. Ikke for å snakke om alt som skjer med meg selv om dagen. Jeg våknet til live igjen for bare noen få måneder siden. Før dette hadde jeg jo ikke noe liv. Nå er det så mye som må på plass, og det har jeg bare akseptert. I stedet for å bare sitte hjemme, så har jeg bestemt meg for å gjøre det beste ut av det. Gjøre en unormal hverdag så normal som mulig. 

  Kan man ikke prøve å få rutiner inn i en hverdag, bare fordi man går på Nav? 

  Jeg vet ikke om dette bare gjelder meg, men jeg føler at det er slik at man ikke kan ha en rutine og leve bare fordi man går på Nav. Grunnen til at jeg har kommet så langt som det jeg har gjort er fordi jeg har hatt gode rutiner. Det å komme meg ut hver dag, trene, være sosial og ta meg en fest i ny og ne, er bare med på å bidra til at jeg ikke trenger Nav. Selv om man har et liv, så betyr ikke det at man kan jobbe eller studere. Dette er tungt nok å akspetere for seg selv, man trenger ikke andre som skal dømme i tillegg. For tro meg, det klarer man helt nok fint selv. Jeg prøver vel å si at det er så mye mer enn det man bare kan se på utsiden. Jeg vet at jeg kommer til å være sykmeldt ut dette året, men allikevel så skal jeg gjøre dette året til mitt beste år. Det skal ikke få stoppe meg fra å leve og ha er fint liv. 

  Jeg tror de aller fleste ikke har noe ønske om å leve på Nav, men for noen av oss så er dette nødvendig. Tro meg, dette er iallefall ikke noe jeg ønsker.

 • 14

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God morgen alle mine fine lesere. Her startet dagen tidlig som vanlig. Endelig er jeg tilbake til mine gode rutiner. Selv om jeg la meg ganske så sent i går kveld. Så var jeg allerede oppe før 07:00. Dagen i går ble en del lengere enn forventet. Men jeg hadde en kjempe fin dag i går. Jeg ble så glad etter jeg åpnet bloggen igjen. Endelig følte jeg ikke at det manglet en del av meg. Jeg brukte en del timer med denne bloggen i går, for å ta igjen det som ikke hadde blitt gjort under min pause. Så var jeg en del timer hos farmor og farfar, så en del timer på trening på kvelden. Så jeg hadde en kjempe fin dag i går,  gikk nesten litt for fort. Men nå er det en ny uke. Som vil si at jeg setter meg nye mål. Noe jeg liker å gjøre hver mandag, for å ha noe å jobbe meg mot. Så liker jeg å dele dem med dere, for da gir det meg enda mer motivasjon til å faktisk holde dem. Dette er bare så utrolig smart. Hele tiden ha små mål for å komme seg videre eller små mål mangel oppnå i løpet av en uke. Så de vil jeg dele med dere nå. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  MINE MÅL FOR UKEN 

  - Blogge to ganger om dagen. Men variere mye mer med hva jeg deler. Jeg har også lyst til å prøve å fokusere litt mer på å gi dere et enda mer innblikk i min hverdag. Bli litt flinkere til å ikke bare ta bilder av meg selv, men også hva jeg gjør i løpet av en dag. Dette er noe jeg har tenkt på lenge.

  - Spise alle mine måltider hver enste dag. Dette er noe jeg endelig har kommet i rutine etter jeg var syk. Det tok litt tid, men endelig sitter denne rutinene på plass igjen. Ikke spise til bestemte tider, men bare få i meg alt avmakt jeg må før jeg legger meg. Viktig å aldri skli ut en eneste dag. For jeg vet med en gang jeg lar meg selv gjøre det, så kan den onde sirkelen begynne igjen. 

  - Trene hver dag i uke dagene. Trening for meg er terapi for sjelen, jeg elsker det. Ikke bare er dette bra for kroppen med også hodet. Trening for meg den siste tiden har blitt utrolig sosialt. Fått mange nye venner der. Noe som gir meg så mye glede. Det går ikke en eneste treningsøkt uten at jeg ler masse. 

  - Fokusere på meg selv, være glad og holde rutinene mine. Bruke tid på dem som gir meg glede. Det å være rundt mennesker som gjør deg glad, gjør hverdagen så mye bedre. Jeg vil også fokusere enn del på meg selv denne uken. Men også holde mine faste og gode rutiner. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Men vil ønske dere en kjempe fin dag. Setter du deg små mål for uken, eller kanskje kunne tenkt deg å begynt med det samme? 

  Facebook siden min HER!
  Instagram siden min HER!
 • 20

  Jeg vet at jeg har vært lenge borte fra bloggen nå. Altfor lenge spør dere meg, men jeg trengte det. Bloggen for meg ble plutselig en litt rutinesak. Jeg følte nesten at jeg mistet motivasjon til å skrive og dele med dere. Derfor trengte jeg å bare koble helt ut for å finne ut hvor mye jeg faktisk brenner for denne bloggen. Jeg måtte kjenne på hvor mye jeg kom til å savne det, eller om jeg i det hele tatt kom til å savne det. Noe jeg er så glad for at jeg gjorde. Det er først nå jeg vet hvor mye jeg brenner for dette. Hvor stor del av meg denne bloggen er. Jeg har neste følt meg litt "naken" uten. Rart å si det, men det var som en del av meg manglet. Så det for meg beviste at jeg trenger denne bloggen mye mer enn jeg trodde. Jeg er så heldig som har alle dere fantastiske lesere, noe jeg ikke vil miste. For meg er jo dette min lille jobb, noe jeg kan holde på med når alle andre er på skole og jobb. Denne bloggen gir meg rutine i en litt annerledes hverdag. En god grunn for å stå opp tidlig hver dag, noe jeg trenger. 

  Rutiner er min nøkkel for å bli frisk. Jeg elsker å skrive, noe jeg ikke hadde trodd jeg skulle gjøre da jeg startet denne bloggen. Jeg har jo alltid slitt mye med grammatikk , lese og skriving, men etter at jeg begynte denne bloggen, så har jeg funnet noe jeg elsker å gjøre. Noe jeg brenner for. Dette er min måte å hjelpe noen andre på, og ikke bare meg selv. For ikke å snakke om hvor mye flinkere jeg er blitt til både å skrive og lese. 

  Jeg vet at denne bloggen ikke bare har hjulpet meg, men mange der ute, noe jeg helt ærlig aldri hadde trodd. Mange foreldre skriver til meg hvordan de endelig kan forstå hva barnet deres går igjennom. De får et så godt innblikk i hvordan denne sykdommen er, og andre ting jeg har opplevd. Eller de som selv sitter i min situasjon som bare trengte å ikke føle seg så alene om å ha det slik, noe de ikke gjorde etter å ha lest min blogg. Eller de som ikke selv klarer å be om hjelp eller fortelle noen at de sliter, tar kontakt med meg og jeg har hjulpet dem igjennom det. Denne bloggen er så mye mer enn bare min historie, men om mange andre der ute som også har gått igjennom tøffe perioder. 

  Jeg er ikke alene eller spesiell på noen som helst måte. Ja, jeg har opplevd mye dritt, noe som har gjort meg så mye sterkere. Jeg er ikke alene om dette. Det er tungt å si det, men det er så mange der ute som har det sånn jeg har hatt det eller opplevd det samme. Det som kanskje gjør meg spesiell er det at jeg er åpen om det. Ikke bare med de rundt meg som jeg stoler hundre prosent på, men hele verden der ute. Hvem som helst kan lese denne bloggen, min historie, mine ord og mine ord for å hjelpe andre. Ja, det krever mye av meg. Dere skulle bare visst, men jeg vet at dette er verdt det til slutt. 

  Det er rart å si det, men denne pausen er et godt tegn på at jeg begynner å bli frisk. Nå som jeg elsker meg selv igjen, spiser mer og har et veldig bra liv, resulterer dette også i at hjernen min har begynt å fungere igjen. Det har den gjort en god stund, men ikke på samme måte som den gjør nå. Jeg må sette meg selv først, finne ut hva det var jeg brenner for, og ikke. En pause var det jeg tengte for å finne det ut. 

  Jeg går i møte en veldig merkelig periode i livet mitt nå. For første gang har jeg begynt å tenke mye på min egen fremtid. En fremtid jeg ikke trodde jeg skulle få, men som jeg nå har mulighet til å forme akkurat som jeg vil. Dette innbærer at jeg må finne meg selv igjen. Jeg tror jeg har funnet det jeg brenner mest for, nemlig det å kunne hjelpe andre der ute. Dette er min måte å gjøre det på, gjennom denne bloggen. Jeg vet jeg kunne gjort mye mer, men det er begrensinger på hvor mye jeg også kan takle. Denne bloggen er mine ord, mine tanker. Jeg gjør dette når jeg føler for det og er klar for det. Jeg skriver når jeg er sterkt nok til det, eller føler for det eller har lyst. Det er ikke noe press på hva jeg må eller ikke må. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Denne bloggen kommer alltid til å være en stor del av meg. Den har hjulpet meg til å komme dit jeg er i dag. Dere skal få følge hele min vei. Dere har fulgt meg mens jeg var kjempesyk til dit jeg er nå. Jeg ønsker at dere skal få forsette å følge min kamp. Uansett hva min fremtid måtte bringe, så skal denne bloggen være en del av den.

 • 20

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God søndag alle mine fineste lesere. Som jeg har savnet å skrive den setningen. Men nå dere er jeg 100% tilbake her på denne bloggen. Jeg tenkte jeg heller kunne skrive et litt mer dypere og lengere innlegg til dere om hvorfor jeg tok denne pausen så lenge som det ble nå. Men jeg har det bare så utrolig bra om dagen. Men fy søren som jeg har savnet denne bloggen. Jeg ble enig med mine bahandlere at jeg skulle ta meg helt fri fra denne bloggen frem til mandag. Bare for å kjenne ekstra på hvor mye jeg brenner for å blogge. Men jeg klarte ikke holde meg unna mer. Nå kriblet det så i fingrende for å skrive til dere igjen, at jeg ikke kunne vente til i morgen. Her startet dagen med et stort smil og en stor kopp kaffe. Jeg har hatt en hvithelg denne helgen. Altså null alkohold på meg. Så jeg er så uthvilt i dag og klar for en hard treningsøkt i kveld. Jeg har tatt det veldig med ro i helgen. Bare kost meg med trening, familie, venner og masse kvalitetstid med meg selv. Alle i min familie er nemelig i Liverpool for å se fotball kamp, så de dro på fredag. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Derfor ville jeg være tilgjengelig for min farmor og farfar 24/7. Vist de måtte trenge det. Så jeg var hos dem i mange timer i går, har vel vært der mange timer denne uken. Som jeg alltid pleier. Denne uken har gått for det meste til å bare slappe av meg meg selv. Logge meg litt av Internett så godt det lot seg gjøre. Men nå er jeg tilbake, endelig! Jeg smiler så stort når jeg sitter her å skrive dette til dere. For jeg har bare savnet dere så mye. Trodde ikke jeg sulle savne dere så mye som det jeg har gjort. Men jeg kan si at jeg er så motiver nå når det kommer til alt. Men spesielt denne bloggen. Så nå har dere masse å glede dere til. Kanskje denne pausen vil gjøre bloggen min enda bedre. For nå fikk jeg kjenne på hvor mye jeg elsker og brenner for dette. Så jeg tror faktisk dere kommer til å merke det ganske mye. Men nå skal jeg ikke skrive alt for mye. For dere skal få masse mer oppdateringer fra meg. Jeg skal komme meg i dusjen, stelle meg, så dra opp til farmor og farfar. Så blogges vi mer senere i dag. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Tusen takk for alle deres fine ord og at dere har ventet på meg, det betyr så mye for meg. Jeg vil ønske dere alle en kjempe fin søndag. Jeg håper dere er like glad som meg for at jeg er tilbake hehe. 

 • 22

  God morgen alle mine fineste lesere. Jeg vet sikkert mange av dere lurer på hvofor jeg ikke har skrevet på noen dager. Vell jeg vil bare være ærlige med dere. Denne bloggen betyr så mye for meg, å jeg ville veldig gjerne satse alt på den. Men noen ganger så må man sette seg selv først. Noe jeg for første gang har gjort de siste dagene. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal beskrive dette. Men jeg trengte bare litt fri, litt fri fra å dele alt som skjer rundt meg, alle tanker og følelser om dere skjønner. Noen ganger er det viktig å sette seg selv først. Det måtte jeg gjøre nå. Jeg vet at med en gang jeg ikke skrive her blir mange av mine lesere beskymret. Men jeg vil dere skal vite at jeg har det utrolig bra om dagen, kanskje mer en bra. 

  Men jeg sitter med en del spørsmål til meg selv om dagen. For for mye jeg vil med denne bloggen eller ikke vil. Jeg vet jeg har snakket om dette før. Men det er vell for første gang jeg virkelig kjenner på dette. Jeg må bare være helt ærlig med dere. For jeg vet enda ikke helt om jeg er 100% tilbake på bloggen. Men det finner jeg fort ut av. Men jeg måtte gi dere en liten oppdatering, sånn at dere skulle slippe å tenke at jeg ikke blogget fordi jeg ikke hadde det bra eller noe i den duren. For det har ingenting med det å gjøre. Jeg bare trengte litt meg tid, litt tid på å tenke og finne ut av ting. Jeg skal i behandling i dag. Jeg vet at etter det finner jeg ut hva jeg vil. Da får jeg snakket litt skikkelig ut om alt det som skjer i hodet mitt om dagen. Men jeg vil ønske dere en kjempe fin dag. Så håper jeg dere får høre mer fra meg kanskje i dag, eller i morgen eller om noen dager. 

  Det går veldig bra med meg, bare sånn at dere vet det. Jeg må bare finne ut av litt ting og tang.