lisarorvik - Mitt navn er Lisa Slaaen Rørvik, jeg er 22år. Jeg kommer til å blogge om min kampen om å bli frisk, fra en alvorlig spiseforstyrrelse som heter anoreksia. Jeg deler også mange sunne oppskrifter, jeg har også en stor lidenskap for trening.
Instagram Facebook Lisa.rorvik@hotmail.com

44

// inneholder sponset produkt 

Etter jeg gikk inn i et samarbeid med ISABELLA HAIR, har jeg aldri vært mer fornøyd med håret mitt. Jeg fikk satt på tape extensions, noe jeg prøvde ut for første gang. Etter jeg fikk satt på dette, så har jeg begynt å ta enda bedre vare på håret mitt. Så i dag tenkte jeg å gi dere en liten oppdatering på dette, pluss en del fordeler, ulemper og hårtips. Det første jeg vil starte med er å fortelle at jeg er utrolig fornøyd med kvalitet på håret. Jeg fikk beskjed av frisøren som satte på håret at jeg måtte nok rette det hver gang etter jeg hadde dusjet, fordi extensions har en tendens til å se litt flisete ut i tuppene, men det har jeg ikke trengt å gjøre en eneste gang. Så det sier vel sitt om hvor bra kvaliteten er, og jeg har prøvd ut mange forskjellige leverandører og merker før. Så jeg har god erfaring når det kommer til dette, og Isabella Hair er helt klart min favoritt. 


Mine beste hårtips: 


1) Vask håret kun to ganger i uken, jeg pleier å bruke tørrsjampo hvis håret blir fett de dagene jeg ikke vasker det. Men det er ikke noe å legge skjul på, at det sliter og skader håret når du vasker det. 


2) Unngå varme produkter, jeg bruker ikke rettetang, hårføner eller lignende produkter fordi det sliter og skader håret. Jeg krøller håret kanskje en gang i måneden hvis jeg skal noe spesielt, så prøv å unngå varme produkter. Hvis du skal bruke varme produkter, er det lurt å bruke produkter med keratinplater.


3) Ikke gre håret når det er vått, vent alltid til det har fått tørket. Jeg pleier å bruke hårspenner for å style håret slik jeg ønsker det mens det er vått. Da tørker det slik du selv vil ha det, så slipper du å bruke rettetang for å style det. Håret er nemlig svakest når det er vått. 


4) Sov med flette, jeg sover alltid med to fletter. Jeg går egentlig med to fletter hele tiden når jeg er hjemme, dette er for å beskytte håret. Når du sover beveger du deg mye, så da er deg lurt å lage to fletter for å unngå unødvendig slitasje. 


5) Finn produkter som passer til din hårtype, bruk hårkur en gang i uken. Det er også lurt å investere i en varmebeskyttende spray, som du kan bruke før du skal bruke varme produkter som rettetang eller hårføner. Det er også lurt å velge en hårfarge som passer din hudtone, det samme gjelder hårfrisyre. 


6) Skyll håret med kaldt vann etter du har vasket det, kaldt vann lukker nemlig
skjellaget i håret, og gjør det både sterkere og blankere. 


7) Klipp tuppene regelmessig, man trenger ikke klippe mye. 


8) sunt liv = sunnere hår. Du vil legge merke til at håret ditt blir flottere med et regelmessig, sunt og variert kosthold. Både håret ditt og huden lider hvis du ikke tar vare på deg selv. 


Fordeler med extensions: 


1) Det ser mye bedre ut, du får lengre men også tykkere hår. Jeg føler meg så mye bedre med dette på, etter som håret mitt er ganske tynt var dette virkelig en forbedring for meg, det ser rett og slett mye bedre ut. 


2) Den største fordelen med tape-extensions, er det at det alltid sitter på. Du slipper å ta det av og på hele tiden, så man våkner hver dag med langt og tykt hår. Jeg liker at det sitter på såpass lenge, det er absolutt verdt pengene. Jeg som er lit lat når det kommer til dette, orket veldig sjeldent å sette på klips. 


3) Alle hårfrisyre ser så mye bedre ut, både krøller, bølger, fletter og oppsett. Ser så mye bedre ut på langt og tykt hår, det gir deg det lille ekstra når du først har fikset håret. 


4) Det er ikke alle som er like heldige med håret når det kommer til lengde og tykkelse. Derfor er det lov til å jukse seg til dette, men det er viktig å finne din hårfarge. Fordi man vil ikke at det skal lyse opp at man har satt på hår extensions.


Ulemper med extensions: 


1) Det tar lengre tid å vaske og tørke håret, mer hår betyr mer arbeid. For meg personlig så gjør det ingenting at det tar mer tid, for meg er det så absolutt verdt det. 


2) Er det første gang du skal bruke extensions, kommer du til å bli støl i nakken de første to dagene. Fordi håret veier noen gram mer så det er en liten overgang. Heldigvis klarte jeg å venne meg til det etter to dager, men jeg var utrolig støl i nakken den første dagene jeg hadde hatt det på.

 Er det noe dere lurer på, er det bare å spørre i vei. For dere som vil lese mer om Isabella Hair, så kan dere besøke hjemme siden dems ved å TRYKKE HER! 

 • 46  ♥ Det er ikke alle bildene som blir like fine, men er gøy å kan dele slike bilder også! 

 • 54

  Det skjærer i hjertet mitt når jeg skriver dette til dere. Dette er en av de hemmelighetene jeg har holdt for meg selv, som jeg ikke har klart å dele med dere. Jeg har ikke vært klar for dele dette før nå. Dette er noe som har vært utrolig tungt for meg, og det var et vanskelig valg for meg å ta. Men jeg var bare en ung jente på 14 år, som ikke visste bedre. Jeg hadde ikke trodd at dette skulle gå så inn på meg som det det har gjort. Jeg sliter ennå. Det er mye tanker og følelser. Det føles som et stort sår som aldri skal gro. Men jeg er klar for å dele dette med dere. Før du leser det, bil jeg at du skal tenke på at jeg kun var 14 år da jeg tok dette valget og når dette skjedde med meg. Kanskje kan dette gi dere mere forståelse rundt en del ting jeg har nevnt før. Jeg har på en måte delt litt av denne hemmeligheten noen ganger, men uten å ha nevnt hva det egetntlig er. Nå skjønner dere kanskje hvorfor den kommentaren jeg fikk med at du kan ikke bli gravid gjorde så vondt som det den gjorde. 

  Det har seg nemlig slik at da jeg var 14 år, var jeg en veldig urolig jente. En jente som ikke helt hadde funnet ut av hvem hun var eller hva hun ville. Eller hva som egentlig var min plass her i verden. Jeg hadde det veldig vanskelig i denne perioden av livet mitt. Det var sommer, og jeg hadde begynt å legge på meg. Jeg hadde ikke endret kostholdet mitt, men tenkte at det kunne ha noe å gjøre med at jeg var tenåring. Det var en ren tilfeldighet at jeg dro til helsesøster sammen med en venninne. Jeg var der ikke for min egen del, men mens vi satt der og snakket, kom det opp at jeg ikke hadde hatt mensen på en god stund, samt at jeg hadde begynt å legge på meg. Jeg  skjønte ikke hva som var grunnen til dette. Derfor foreslo helsesøsteren en graviditets-test.jeg trodde nesten det var en spøk. 

  Det gikk ikke mange minuttene før testen viste to streker. Helsesøster fortalte at det var en positiv test, så ja, du er gravid. Jeg ba henne ta en ny test, men det kom også ut positiv. Jeg begynte nesten å le før det gikk opp for meg. Da ble latteren fort gjort om til tårer. Jeg var overhode ikke klar for dette. Jeg er bare 14 år, og hadde nok å styre med i livet mitt som det var fra før. Dette var det siste jeg trengte. Det gikk tusen tanker gjennom hodet mitt. Helsesøsteren sa at hun måtte ringe en av foreldrene mine. Jeg ønsket at mamma skulle få vite det. Mamma kom fort til legekontoret der jeg hadde fått en hastetime for å ta en ultralyd. Her ble det konstatert at det var som jeg fryktet, jeg var gravid. 

  Alle tankene mine som gikk gjennom hodet mitt den dagen, var bare alt for mye for meg å takle. Jeg hadde fått beskjed om at jeg måtte bestemme meg relativt fort hva jeg ønsket å gjøre. Det ble bestilt time på sykehuset for en grundigere ultralyd ganske fort. Da jeg kom til sykehuset for en ny ultralydundersøkelse, var det først jeg fikk høre, gratulerer så mye. Gratulerer tenkte jeg, det var en rar ting å si til en som ikke visste hva hun skulle gjøre med dette. Det var utrolig ubehagelig å ta ultralyd, ikke bare det at selve undersøkelsen var ubehagelig. Jeg hadde vel allerede på en måte bestemt meg for å ta abort, fordi jeg rett og slett ikke var klar for dette. Jeg følte ikke at jeg kunne ta vare på meg selv, så hvordan skulle jeg klare å ta vare på noen andre. Jeg slet med både selvskading og psykiske problemer. Så dette var noe jeg overhode ikke var klar for. Jeg måtte tenke fremover i tid. 

  Jeg kom frem til at dette klarer jeg ikke nå. Jeg var alt for ung til å klare å ta vare på et barn. Jeg var jo kun en barn selv. Jeg vet at det finnes mange andre utveier enn abort. Men jeg visste at jeg ikke hadde vært sterk nok til å kunne gi fra meg et barn. Derfor bestemte jeg meg for å få ta abort. Det kommer et eget innlegg om selve aborten når jeg er klar for å skrive og dele det. Abort er aldri et lett valg. Det var utrolig vanskelig der og da, men også i ettertid. Det går ikke en dag uten at jeg tenker på valget jeg tok. Det er et av de tøffeste valgene jeg har gjort i hele mitt liv. Jeg vet faktisk ikke om jeg noen gang kommer til å tilgi meg selv for det,  eller om såret noen gang kommer til å gro. Selv om abort aldri et lett valg å ta, er det for noen riktig avgjørelse. Jeg vet at det er mange sterke meninger om dette temaet. Men dette er et altfor tabu tema. Jeg føler man må respektere andres valg. Det er ikke alle som er klare til å oppdra et barn. Særlig når man er et barn selv.

 • 26

  Den første bloggen jeg har lyst til å anbefale dere i dag, er bloggen til Benedikte Porsanger. Først må jeg bare starte å si at henne er utrolig vaker og søt, dette er en blogg jeg har lest en god stund. Å er enda en fast leser av, den dag i dag. Grunnen for det, er fordi hun er kjempe flink til å blogg, ta bilder og skrive. Hun oppdaterer bloggen sin jevnlig, med masse mote, sminke, tips, skjønnhet, mat og hennes hverdag. Hun har et fint og ryddig design, med store fine bilder. Jeg må innrømme at jeg elsker stilen hennes, henter utrolig mye innspirasjon fra henne. Hun sprer så mye glede rundt seg, jeg sitter alltid med et smil på munnen. Etter jeg har lest bloggen hennes, dette er en blogg jeg anbefaler dere alle å ta en tur innom. 

  ♥ For å komme drikte til Benedikte sin blogg, TRYKK HER 

  Den andre bloggen jeg vil anbefale dere i dag, er bloggen til Hege Kristin. Dette er også en utrolig herlig, vaker og søt jente. Som er utrolig flink til å spre glede rundt seg, hun oppdaterer bloggen sin jevnlig med henne hverdag, trening, mat, tips, råd og skjønnhet. Dette er også faktisk en blogg jeg har lest en god stund, å er enda en fast leser av. Hun har et utrolig fint design, samme som meg hehe. Jeg henter masse inspirasjon fra henne, for hun kommer alltid med gode råd og tips. Jeg liker utrolig godt at hun er så positiv, slik at det gode humøret hennes smitter over på hennes lesere. Dette er en blogg dere burde tar dere en tur innom, for henne er kjempe flink til å skrive, ta bilder og blogge. Jeg er utrolig heldig som har deg som leser, for jeg får alltid en koselig kommentar av henne. 

  ♥ For å komme direkte til Hege Kristin sin blogg, TRYKK HER 

  Ukens leser denne uken er fineste Elise, hun legger alltid igjen en hyggelig kommentar her på min blogg. Noe som gjorde at henne ble ukens leser, hun er utrolig flink til å blogge. Hun deler masse inspirasjons bilder, oppdaterer bloggen sin jevnlig. Dette er faktisk også en blogg jeg har lest i en god stund, å er enda en fast leser av. Hun er utrolig herlig og nydelige jente, som fortjener å bli ukens lesere. 

  ♥ For å komme direkte til Elise sin blogg, TRYKK HER 

 • 35

  Hvorfor skriver du ikke vekten din? Dette er et spørsmål som går igjen hele tiden her på bloggen. Jeg har nok fått det ved alle spørsmålsrunde. Og det popper opp litt her og der, så jeg tenkte å forklare grunnen. Jeg skriver ikke min egen vekt, fordi jeg vet at mange av mine lesere sliter med det samme som meg. For meg personlig trigger det å lese dette på andres blogger. Derfor har jeg valgt å ikke ta sjansen på å trigge noen på min blogg. 

  Er du ikke redd for å overtrene, eller at det skal komme ut av kontroll? Dette spørsmålet har kommet opp nå i det siste, ettersom jeg fikk lov til å begynne å trene igjen. Jeg er selvfølgelig redd for at dette skal komme ut av kontroll, fordi den anorektiske delen av meg har sterke meninger om at jeg må trene mere, hardere og så videre, men jeg må bare begrense meg selv. Jeg har i alle fall dette under kontroll nå. Om dette snur, må jeg slutte. Så derfor skal jeg gjøre alt for å holde dette under kontroll. Heldigvis har jeg min søster som også passer på. Så da har jeg to hoder for å tenke for meg. Jeg vet at hun hadde reagert med en gang om hun merker eller ser at jeg overtrener eller presser meg selv for hardt. 

  Er det vanskelig å dele så mye personlig som du gjør her på bloggen? Dette er vel et spørsmål jeg ikke helt vet hvordan jeg skal svare på. På en måte er det lett, samtidig som det er så utrolig vanskelig. Jeg er veldig heldig som har en mamma som retter alle mine lengre innlegg. Da går hun over og sier hva hun synes om innlegget også. Så da har jeg på en måte to hoder som tenker for meg der også. Men jeg liker å fortelle dere alt.  Det har blitt en del av meg. Jeg har ikke lyst til å bare vise en perfekt side av meg, men at det faktisk er greit å slite. Jeg synes mange av de temaene jeg tar opp er veldig tabu, noe jeg har lyst til å forandre på. 

  Hvorfor blogger du når du ikke tjener penger på det? Dette er veldig lett å svare på, fordi jeg elsker å blogge. Jeg startet ikke denne bloggen for å tjene penger, men for å ha noe å drive på med. Når man er sykemeldt så er dagene veldig lange. Alle andre er jo på skole eller jobb, mens jeg bare sitter hjemme. Så dette er den beste hobbyen jeg kunne ha funnet meg. Nå har jeg noe å holde på med. Det har gitt meg en grunn for å stå opp om morgenen. 

  Du har forandret deg veldig utseendemessig ? Dette er et spørsmål som har gått igjen veldig mye den siste tiden. Jeg har vel egentlig ikke noe godt svar på akkurat dette, men etter jeg begynte å trene, så har det ikke bare skjedd store forandringer med kroppen, men også i ansiktet. I tillegg har jeg det mye bedre om dagen, og jeg får i meg mye mer mat enn hva jeg gjorde før. Så jeg føler vel at jeg "gløder" av lykke, og det at kroppen min får mere mat har nok hjulpet mye. 

  Hvordan har du råd til å bo for deg selv? Jeg vet ikke helt om jeg skal tolke disse spørsmålene positivt eller negativt. Men når man er sykmeldt så får man sykepenger. Jeg kan ikke si at jeg lever det gode liv med masse penger. Men jeg har akkurat nok til at det går rundt. Min mamma og stefar eier leilighetene vi bor i, så vi får det litt billigere. Samtidig har jeg nok alltid vært veldig økonomisk. Alle i min familie kaller meg gjerrig. Hehe, så jeg er veldig flink til å bruke lite. I tillegg får man frikort etter å ha brukt en viss sum hos lege, behandling og medisiner. Dette får jeg nå dekket, noe som har hjulpet meg utrolig mye. Det har gjort at jeg nesten har to tusen kroner ekstra i måneden, noe som har hjulpet meg mye. 

  Har du virkelig et så godt forhold til søsteren din som du skriver på bloggen? Ja det har jeg. Men for å være ærlig, så har vi ikke alltid hatt et så bra forhold som det vi har nå. Da vi var yngre kranglet vi som søsken flest. Men etter vi begge ble litt mere voksen, og det at vi ikke bodde i samme hus, gjorde at forholdet vårt ble veldig sterkt. Siden det har vennskapet vårt bare vokst og vokst. Hun er virkelig min bedre halvdel. Vi snakker sammen om alt, og hun er en person jeg kan være med hele tiden. Hun reiser mye i jobben sin. Når hun er borte snakker vi sammen på telefon hele tiden. Jeg klarer faktisk ikke sove om natten, om jeg ikke har snakket med henne den dagen. Jeg tenkte faktisk at jeg skulle lage et innlegg om akkurat dette, hvordan vi har fått så god kontakt. Jeg tror det er noe de fleste vil ha med sine søsken.

  Du går med en giftering hver eneste dag, er du gift? Det er flere av dere som har sett at jeg har giftering på fingeren. Det har kommet noen spørsmål rundt dette her på bloggen, og også masse spørsmål når jeg er ute.  Dette er en ring jeg ikke har tatt av siden jeg fikk den. Jeg mistet min mormor og morfar for en stund siden. Etter dette arvet min søster og jeg gifteringene deres. Vi fikk de støpt om slik at de passet til oss. Så nå har vi hver vår ring. Så nei, jeg er ikke gift. Dette er min måte å ha mormor og morfar med meg.

  ♥ Håper dere liker svarene, har du et spørsmål du lurer på? Er det bare å spørre i vei, så tar jeg det med i neste innlegg med spørsmål og svar. 

 • 30

  Det å hele tiden bli fortalt at du ikke er bra nok, at du ikke kan vise deg til noen. At du må skamme deg over deg selv, at du ikke fortjener mat. At et smil er ikke for deg.  Følelser skal ikke være bra. Det eneste du fortjener er å ha det vondt. En følelse av lykke er et nederlag. Når du klarer å legge på deg, slik at det ikke er opplagt for alle at du er syk. Når du får en kommentar på at du ser bedre ut, snur sykdomen det til at man har gitt opp. Fordi man klarer å gi litt slipp på kontrollen, skal man bli hardt straffet. Bare fordi man spiser mat, skal man sitte igjen med skyldfølelse. Som om det jeg gjør er skadelig, når det er det helt motsatte. 

  Se for deg at du går på en sti, som deler seg i to. På den ene siden kan du se deg selv som frisk person som har en mening med livet. På den andre derimot, er det fullt av sorg, et liv med sykdom. Det er lett å tenke at man burde valgt den positive siden. For hvem vil vel ha et liv med sykdom? Et liv som ikke har noen mening? Jeg kunne ønske at jeg selv kunne få valgt, for jeg er så sliten av å ha denne sykdommen. En sykdom som tar alle mine valg. Som ikke lar meg gå over til den siden med det gode. Et skritt i riktig retning, og sykdommen straffer meg. Det er som om jeg ikke fortjener å ha det bra, eller bare være en vanlig jente. 

  Denne sykdommen har så stor makt, at du føler deg knust i tusen knust biter. For hver bit du klarer å reparere, blir denne knust. Det er som et puslespill som aldri blir ferdig. Brikkene vil falle på plass, men sklir bare enda lengre fra hverandre. I det siste har jeg følt at jeg sitter på gulvet med så altfor mange brikker foran meg.Jeg klarer å sette sammen en og en, men bildet blir aldri helt ferdig. Dette gjør vondt. Jeg trenger at alle brikkene skal falle på plass for å kunne komme meg videre. Men en stor del av meg jobber imot at dette skal skje. 

  Jeg har begynt å tenke på hvem jeg er uten denne sykdommen. Svaret skremmer meg. For å være helt ærlig, så vet jeg ikke. Sykdommen har tatt så stor plass, at jeg ikke helt vet hva som skal fylle den plassen. Det har vært en så stor smerte, en kamp fra morgen til kveld. En stemme som alltid vil presse meg ned, fortelle meg at jeg ikke fortjener et liv. En sykdom som gjorde at jeg sluttet å elske meg selv. Sluttet å bry meg om meg selv. Den nektet meg det kroppen min trengte mest. Den tok fra meg alle følelsene mine, og fikk meg til å bli en person jeg ikke ville være. Når man ikke bryr seg om seg selv, hvordan skal man da klare å bry seg om andre? Når man ikke elsker seg selv, hvordan skal da andre klare det? 

  Når jeg trengte å sørge, lot du meg ikke gråte. Når jeg mest trengte å le, lot du meg ikke en gang smile. Når jeg trengte en å snakke med, sperret du meg inne. Når jeg trengte en klem, fikk du meg til å tro at ingen kunne røre meg. Når jeg ville be om hjelp, fikk du meg til å føle meg så alene. Som om ingen i hele verden kunne skjønne seg på meg. Sannheten er at jeg var svak. Jeg var så svak som jeg aldri før har vært. Du holdt kanskje følelsene mine i sjakk, men innvendig raste min verden sammen. For hvert minutt som gikk, tok du fra meg det å være meg selv. Du lot meg ikke en gang se meg selv som den jeg er i speilet. 

  En tåre er ikke et tegn på svakhet, men et tegn på styrke. Det å be om hjelp når du ikke klarer det selv, er kun et tegn på at man er villig til å kjempe. Man er ikke svak fordi man ikke klarer å løse alt selv. Man er bare et menneske.

 • 34

  God mandags morgen, her har uken begynt veldig positivt. Noe jeg syns er utrolig deilig, jeg håper nå at formen og humøret skal holde seg på topp. Så nå kommer bloggen til å bli mye mer oppdaterert, slik som den pleier å være. Har masse my blogg motivasjon, å masse planer for denne uken. For nå er jeg dritt lei av å sitte inne, å sove bort hele dagen. Nå vil jeg komme meg ut, få trent og gjort de hverdagslige tingene jeg liker. Tenkte å starte denne uken, med en tur opp til farmor og farfar. For å ta en kaffe, å snakket litt sammen med dem. Så skal jeg komme meg på trening litt senere i dag, noe jeg gleder meg utrolig mye til. Fikk bare trent en gang sist uke, fordi mye sykdom. Så kroppen min orket rett og slett ikke trene, så håper å få tatt igjen det denne uken. Tror faktisk kroppen min hadde godt av en pause, kjenner på det at den er mye sterkere nå. Men jeg var jo på en liten shopping tur, å glemte helt å vise dere hva jeg hadde kjøpt. Så det skal jeg vise dere nå, alt er fra TGR og søstrene grene.   Fikk endelig kjøpt sånne gjennomsiktige sminke beholdere, som jeg har hatt lyst på så lenge. Men syns at alle de jeg hadde sett på, var alt for dyre. Jeg betalte rundt 15-30kr for hver av disse, så det var et kupp for min del. Fikk også kjøpt litt flere glass, noe som er ment for bloggen. Når jeg deler oppskrifter og slikt, pluss litt nye lys og servietter. Fikk også endelig tak i en bok, der jeg skal begynne å skrive ned oppskrifter. Så det blir veldig spennende, gir meg masse ny motivasjon til å lage nye oppskrifter. 

  ♥ Vinneren av min store sommer Giveaway ble fineste lindahansen, Beklager for at det ble litt sen trekning av vinneren. 

 • 75

  God morgen alle mine fantastiske lesere, først vil jeg bare starte med å beklaget meg for dårlig blogging i helgen. De fleste av dere har nok fått med dere, at dette har vært en litt vanskelige uke for meg. Med litt sykdom, som gjorde at kroppen min bare rett og slett ikke har orket noen ting. Jeg har vært så utslitt, sovet utrolig mye. Det har også vært en del tanker i hode mitt de siste dagene, som har gjort at jeg ikke helt har klart å blogge. Tenkte å skrive et innlegg om dette til uken, for å dele alt med dere. Men over til hva innlegget skal handle om, nemlig ukens blogg konkurransen mine. Som jeg har vært søndag, hvorfor jeg har denne hver uke? Jo det er fordi jeg syns det er viktig, å kunne skryte av hverandre. Det er ikke noe legge skjul på, at i blogg verden. Så er det mange av oss som får mye dritt, derfor syns jeg det er ektra viktig å kunne styrte av andre sine blogger. 

  Jeg plukker ut to vinnere, som får et eget innlegg her på min blogg. Med bilder og direkte link til din blogg, det blir på en måte en anbefaling til alle mine lesere om din blogg. Jeg skriver også litt hvorfor du vant, hva jeg liker best med din blogg. Å litt om hva du blogger mest om, dette er en konkurranse som har blitt veldig populær her på bloggen min. Noe jeg syns er kjempe gøy, pluss at jeg kommer alltid over noen nye blogger. Så her er det bare å melde seg på, som dere kankje har fått med dere. Så svarer jeg ikke på kommentarene i dette innlegget, det er bare fordi jeg leser alle bloggen som melder seg på. Så da blir det litt vanskelig for meg å holde styr, når min egene kommentarer kommer inn mellom alle. Dere vet jo at jeg alltid svarer på alle kommentarer, men har funnet ut at det blir litt klønet for meg å gjøre det i disse innleggen. Bare så inngen tror at dette er noe jeg vanligvis gjør, for ellers svarer jeg på alle kommentarer. 

  For å melde deg på må du følge to enkle trinn: 

  1) Lik min Facebook side, har du allerede likt gå til punkt nr to. For dere som ikke har likt den, kan dere trykke her for å komme direkte -> facebook

  2) Legg igjen en kommentar med at du er med, husk blogg navn. Det holder med å skrive den, der du skriver navn og e-post.   ♥ Masse lykke til alle sammen, husk at jeg leser bloggen til alle som melder seg på! 

                                                 
   

 • 43  Hold dere fast, for denne oppskriften her var utrolig god. Tror dette er noe av det beste jeg har laget så langt, å pluss at det er kjempe lett å lage. Med kun en ingrediens, er dette noe alle kan få til. Jeg fikk 16 cookies ut av denne, så det vil si rundt 13kcal i hver cookies. Er du sånn som meg som er glad i sjokolade og brownie, så er dette er oppskrift du burde prøve. Det tok meg rundt 5 minutter å lage denne, så dette er både kjapp og enkelt. Man kan bruke hvilken som helst bar, men vil du ha den samme smaken som meg. Så må du bruke den med brownie smak, dette var en kjempe stor suksess. 

  1) Sett på ovnene på 200 grader med varmluft, så tar du frem en kniv og baren. Del baren i 16 biter, jeg pleier å starte å dele den i to. Så deler jeg de bitene i to, å fortsetter slik. Helt til jeg får 16 biter, så klemmer du bitene til de blir tynne. 

  2) Et lite tips er å la baren ligge i skapet, slik at det ikke blir så alt for hard. Noe den blir når du har den i kjøleskapet, når du har klemt alle bitene tynne. Legger du dem på en stekte brett, med bakepapir på. Slik at de ikke brenner seg fast, de skal stekes på tre minutter. Avkjøles på en rist, så er de klare til å nytes.   Jeg oppbevarer mine i en kakeboks, men er ikke så mange igjen. Så gode var dem, dette kan man trygt si at hjelper for søtsuget. Dette er en noe jeg alltid har liggende i skapet, til når jeg har lyst på noe godt. Jeg pleier å kjøpe denne baren i Svergie, siden der for du mer for pengene. Men disse selges i nesten alle matbutikker, så de er lett å få tak i. Dette er noe jeg absolutt anbefaler dere alle å prøve ut, de som er igjen skal nytes som min lørdags kos. Disse er både saftig, sprø, gode og velsmakende. Dette måneder bare prøve ut, dette er det dere burde lage denne helgen.  ♥ Så ikke dette godt ut, har du prøvd dette før? 

 • 16

  Et smart tips å kunne, når du er en blogger. Er det at det finnes mange facebook grupper, der du kan dele dine egne innlegg. Altså du reklamer for deg selv, slik at du kan få flere lesere. Jeg har delt dette tipset med dere før, men da hadde jeg ikke kommet over så mange grupper som det jeg har nå. Så da tenkte jeg at dere skulle slippe, å lete på facebook etter de forskjellige gruppene. Så jeg legger med link, til alle gruppene jeg har funnet. Dette er veldig smart å kunne, når man selv blogger. For hvem vil vel ikke nå ut til flere, her er det kun å trykke på linjene under. Så kommer du til de forskjellige gruppene, de fleste er lukket grupper. Noe som vil si at du må spørre om å bli medlem, men det pleier ikke ta lang tid før noen godtar din forespørsel. 

  Det beste med dette, er at det er helt gratis reklame for din egen blogg. Jeg vet at man kan kjøpe shoutout på blogg, der du må betale for at innlegget ditt skal bli mer synlig. Så dette er et supert tips, for dere som vil reklamere for bloggen deres. Men ikke vil bruke så mye penger på det, håper dere liker tipset mitt. Så under her finner dere 14 facebook grupper, dere kan dele deres egne innlegg på. Den første gruppen jeg har lenket til, er jeg administrator for. Der bytter jeg på hver dag, med å feste nye innlegg. Ikke bare mine egen som de fleste på de andre gruppene gjør, men jeg bytter på slik at alle for den muligheten! 

  ♥ https://www.facebook.com/groups/353533001405642/?ref=bookmarks

  ♥ https://www.facebook.com/groups/294309990620737/?ref=bookmarks

  ♥ https://www.facebook.com/groups/344414012258856/?ref=bookmarks

  ♥ https://www.facebook.com/groups/bloggmatch/?ref=bookmarks

  ♥ https://www.facebook.com/groups/365735143456300/?ref=bookmarks

  ♥ https://www.facebook.com/groups/381408721956547/?ref=bookmarks

  ♥ https://www.facebook.com/groups/556032487752506/?ref=bookmarks

  ♥ https://www.facebook.com/groups/407914946051212/?ref=bookmarks

  ♥ https://www.facebook.com/groups/196853520404502/?ref=browser

  ♥ https://www.facebook.com/groups/364729090217339/?ref=browser

  ♥ https://www.facebook.com/groups/331101693676954/?ref=browser

  ♥ https://www.facebook.com/groups/blogglesere/?ref=browser

  ♥ https://www.facebook.com/groups/408941662547486/?ref=browser

  ♥ https://www.facebook.com/groups/1458035337812951/?ref=browser

  Pluss enda et lite tips, vis dere vil få med dere alle mine tips. Pluss masse konkurranse, å det jeg deler hver dag. Kan dere like min egen Facebook side, for der proster jeg alle innleggene mine. Så vist dere vil få med dere det, så lik min Facebook side for min egen blogg. Har dere ikke likt den, kan dere trykke her for å komme direkte til den -> facebook.com

                                          

 • 22

  Jeg har jo skrevet en del om silikon, etter som jeg har gjort dette selv. Jeg har bare delt de positive sidene med dere, men nå har jeg bestemt meg for å dele de sidene jeg ikke har snakket om før. Under i dette innlegget, deler jeg en del av mine egne erfaringer. Pluss andre risikoer som jeg selv ikke har opplevd, men som kan skje hvis du velger å gjøre denne operasjonen. Det er sjelden at det skjer store komplikasjoner, men det er en liten sannsynlighet for at det kan skje. Jeg vil vise dere at det ikke bare er positive sider med å gjøre dette inngrepet, men at det faktisk finnes mange forskjellige risikoer, noen er større enn andre. Det er viktig å vite hva som kan være ulempene av en operasjon før man eventuelt bestemmer seg for å gjøre det. Så under her har jeg samlet de punktene, jeg syns er viktigst at man må vite. 


  Smertene - Det er ikke noe å legge skjul på at man får utrolig store smerter etter operasjonen. Jeg følte meg helt hjelpeløs den første uken, smertene var så store. Jeg kunne ikke bevege meg uten hjelp, og rørte jeg litt på armene så kom det fort en tåre ned fra øynene, det var rett og slett helt jævlig. Etter en ukes tid, gikk de verste smertene over. Men etter en del måneder, så fikk jeg på nytt store smerter i det ene brystet. Jeg ventet nesten 14 dager, før jeg bestemte meg for at jeg måtte dra til kirurgen. Grunnen for at jeg ventet såpass lenge, var fordi jeg var livredd. Typisk meg så begynner jeg å lese rundt på nettet, der flere delte at de måtte operere igjen eller at det hadde skjedd skader, så jeg var rett og slett livredd. 


  Hva grunnen til smertene var-  Når jeg kom til kirurgen, og jeg fortalte hvordan smerten var, så fant han fort ut problemet når han fikk undersøkt meg. Nemlig at siden min sykdom er anoreksia, så gror kroppen min saktere enn andre sin. Så jeg måtte bare godta at jeg kom til å ha smerter lengere en andre. 


  // bilde er hentet fra google 


  Riller/rippling - Dette er noe jeg absolutt ikke hadde lyst til å dele med noen, men føler at det trenger å komme mer frem: nemlig dette med riller. Ettersom jeg veier litt for lite så er det ikke nok fett over silikonen til å dekke over rillene, når jeg bøyer meg. Noe jeg enda har, selv om jeg har lagt på meg litt. Så må jeg legge på meg enda mer, før jeg kan forvente at dette kommer til å gå bort. Det er vanligst at dette skjer med de som har implantatene over muskelen. Større brystimplantater har større sjanse for å krølle seg (rippling). 


  Lekkasje - I enkelte tilfeller kan et brystimplantat lekke eller briste, hvis det for eksempel skjer en ulykke eller en skade på brystene, der implantatene utsettes for en kraftig påkjenning. Noe som kan lede til lekkasje, om et bryst går i stykker. Klinikken erstatter normalt dette brystimplantatet med et nytt, uten kostnad. 


  Arr - Ja det er vel ingen hemmelighet at man får arr når man operer. Når man velger å ta silikon, så får du to ganske så store arr under hvert bryst. Som synes utrolig godt, jeg vet ikke om disse kommer til å bli mindre etter noen år. Sårene mine har grodd for lenge siden, men arrene er enda ganske så synlige. Det blir jo gjort et stor kutt, så det sier seg selv at arret blir like stort. Arrene syns veldig godt under i fra, så du kan aldri juge om at du ikke har tatt det. Fordi det synes såpass godt så er det vel en av ulempene du bare må akseptere. 


  // bilde er hentet fra google 


  Store risikoer - Rundt ethvert fremmedlegeme som innlegges i kroppen, vil det danne seg en tynn hinne og bindevev. Dette er en naturlig del av kroppens immunforsvar og reparasjons-prosess. Hos noen pasienter kan bindevevhinnen gradvis bli tykk og det kalles da en "kapsel". I enkelte tilfeller kan kapselen bli ekstra kraftig og brystet kjennes hardt og ømt. Brystene vil også da få en rundere og unaturlig form, utviklingen av dette kan skje etter noen måneder eller år. Dannelse av kapsel er en uheldig bivirkning, men er helt ufarlig. 


  Nedsatt følsomhet - Redusert eller bortfall av følelse i bryste/brystvorten kan sjelden tilfeller forkomme etter operasjonen. Følelsene vil imidlertid hos de fleste komme tilbake. Jeg personlig har mistet en del følelser, spesielt under brystene mine, men i motsetning til dette har jeg fått en økt følsomhet andre steder på brystene som jeg ikke hadde før. 


  Brystimplantatene holder ikke evig - Det rådes faktisk å skifte implantater hvert 10 å. Implantatene kan ikke stoppe utviklingen av tendensen til å få hengebryster, etter en graviditet eller amming. Det er flere kvinner som har hatt problem med det ferdige kosmetiske resultatet, det kan skyldes at brystene framstår som som forskjellige eller asymmetriske.

 • 40

  Jeg bråvåknet, helt gjennomvåt av svette. Det tok meg noen minutter før jeg skjønte at det bare var et mareritt. Det virket så ekte, så altfor ekte. Jeg hadde nemlig en drøm om at jeg ble gravid. Det er ikke å legge skjul på at jeg fremdeles sliter veldig mye med min sykdom anoreksia. Det har kanskje ikke vært så tydelig, men jeg har slitt de siste ukene. Jeg er på bedringens vei, men det er fremdeles en utrolig lang vei å gå. Jeg tror at det som utløste dette marerittet, kan ha noe med med en person som har skrevet en del til meg på snapchat. Som så absolutt skulle poengtere at jeg ødlegger meg selv. Vedkommende ga inntrykk av å vite mere om min sykdom enn meg selv. At dette var en sykdom bare for unge mennesker. Hadde jeg vært eldre, hadde jeg aldri blitt syk. Å for å toppe det hele, skrev denne personen til meg at jeg ikke kunne bli gravid. 

  Drømmen var så lang, men samtidig så kort. Jeg begynte å legge på meg, plutselig gikk vekten bare mer og mer opp. Uten at jeg spiste noe mere. Jeg dro til legen for å ta de vanlige blodprøvene. Så fikk jeg svar om at jeg var gravid. Der og da var jeg en lykkelig jente, som ville ha barn. Men dette var noe sykdommen min var helt uenig i. Magen vokste, mens jeg spiste mindre og mindre. Jeg ble mere og mere syk for hver dag som gikk. Ikke bare skadet jeg meg selv, men også det som var i magen. Det er en ting å skade seg selv, men det er slett ikke greit å skade en annen person. Særlig en som trenger mere næring enn andre. Den tanken skremte meg. 

  Denne drømmen var faktisk helt jævlig for å være helt ærlig med dere. Jeg lagde meg en kopp kaffe, noe jeg gjør hver morgen. Vanligvis pleier jeg å kose meg med noe på tv, men jeg satt bare å så ut. Jeg hadde ikke en gang skrudd på TV. Jeg begynte å tenke over dette. Hva hadde skjedd om jeg hadde blitt gravid nå? Hvordan hadde sykdommen min taklet det? Tanken er skremmende, for sanheten er at jeg ikke vet. Jeg aner ikke en gang om jeg kan bli gravid. En stor ulempe med denne sykdommen, er at den skader kroppen mer enn man tror. Legene har sagt det til meg før. At dette er noe som kan gjøre permanent skade, ikke bare nå, men også i fremtiden. 

  Jeg så et tv-program, der en voksen kvinne utviklet anoreksia da hun ble gravid. Da tenker jeg, jeg har hatt denne sykdommen i tre år nå. Jeg vet ikke om jeg noen gang kommer til å bli 100% frisk. Tenk om denne sykdommen skal nekte meg i å få barn? Den har allerede tatt fra meg så mye. Jeg hadde lyst til å dele dette med dere, for at dere også skal få et innblikk i hva jeg tenker om dette. Det har gått mange føleser igjennom hodet mitt i dag om akkurat dette temaet. For jeg vet ikke hvordan jeg hadde taklet det. Min største frykt er jo at hvis dette skulle skje meg en dag. At jeg ikke kommer til å klare å spise det jeg skal, eller ta vare på meg selv og det som som skal vokse inne i magen min. Jeg vet med meg selv, at dette ikke er et tema for meg sånn som det er nå. 

  Noen år frem i tid, så ønsker jo jeg meg også barn. Ingen kan vel egentlig vite hvordan det kommer til å bli, eller om det i det hele tatt er noe jeg noen gang kommer  til å bli klar for. Jeg tenker at når man har hatt denne sykdommen så lenge som meg, så er det lett med tilbakefall. Det gir meg en klump i magen bare å tenke på dette temaet. Et av mine største ønsker her i livet, er å selv få en kjempestor familie. Dette kanskje fordi jeg kommer fra en stor familie selv. Jeg vet at man ikke skal ta sorgene på forskudd, men dette er et tema jeg ikke har tenkt på før nå, etter denne drømmen. Denne sykdommen har så utrolig mye mer makt enn noen kan forestille seg seg. Jeg ville dele dette med dere, fordi jeg liker at dere kan følge min vei, både mine oppturer og mine nedturer.

 • 26

  Den første bloggen jeg vil anbefale dere i dag, er bloggen til Annika. Det er en utrolig vaker og nydelig jente, som sprer utrolig mye glede rundt seg. Dette er en blogg jeg kom over, for ikke så alt for lenge siden. Men har blitt en fast leser av, hun har et fint og ryddig design. Er flink til å oppdatere bloggen sin jevnlig, med masse fine bilder. En av grunnen for at jeg liker bloggen hennes så godt, er det at henne varierer veldig mye med innleggene sine. Hun blogger mye om mat, hennes hverdag, mote, skjønnhet, tips og anbefalinger. Dette er en blogg dere burde ta dere en tur innom, for dere kommer også til å bli smittet av den gleden henne sprer rundt seg. 

  ♥ For å komme direkte til hennes blogg, trykk her -> annikama

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c1 preset

  Den andre bloggen jeg vil anbefale dere i dag, er blogg til Cecilie Langnæs. Dette er en blogg jeg har fulgt en god stund, å er enda en fast leser av. Dette er en blogg jeg henter utrolig mye inspirasjon fra, for hun deler helt fantastiske oppskrifter. Når det kommer til mat og drikke, så trenger du litt tips til et sunnere kosthold. Er dette en blogg du burde lese, hun legger ut helt fantastiske bilder. Som får deg til å ville lage, alt henne lager. Dette er en blogg jeg kommer til å være en fast lesere av , så lenge henne holder på med den. Hun viser utrolig godt, hvor lett det er å lage sunn og god mat. Hun oppdaterer bloggen sin jevnlig, så her er det alltid noe nytt å kunne bli inspirert av. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  ♥ For å komme direkte til hennes blogg, trykk her -> cecilielangnes

  Ukens leser denne uken er fineste Linneah Dimitrova, en så nydelig dame skal man lete lenge etter. Hun er utrolig flink til å blogg, dette er en blogg jeg har vært en fast leser av. I en god stund nå, hun legger alltid igjen en hyggelig kommentar på min blogg. Noe som gjorde at henne ble ukens leser, dette er også en blogg jeg anbefaler dere å ta en tur innom. 

  ♥ For å komme direkte til hennes blogg, trykk her -> kokkefruen

 • 149  Etter som denne frøkna klarte å sove etter frokosten, sier vel sitt hvor sliten jeg er etter matforgiftningen i går. Så klarte jeg ikke oppdaterer, blogger i dag så mye som det jeg hadde ønsket. Derfor tenkte jeg å kjøre i gang en stor, sommer Giveaway. Hele denne premien, har en verdi på rundt 1500kr. Denne gangen blir det kun en vinner, som får en kjempestor premie. Altså alt dere ser på disse bildene, kan bli en av deres. Dette er min måte for å kan gi noe tilbake til mine lesere, fordi dere betyr så utrolig mye for meg. Noen av produktene er jeg så heldig å ha fått, for å kunne dele ut til dere. Mens andre produkter, har jeg kjøpt selv. Alt dere kan vinne, er selvfølgelig helt nytt og aldri brukt. 

  For å delta må du følge to enkle trinn: 

  1) Lik min Facebook siden, har du allerede likt den gå til punkt nr to. Har du ikke likt den, kan du trykke her for å komme direkte -> facebook

  2) Legg igjen en kommentar med at du er med, husk blogg navn eller e-post. Slik at jeg kan kontakte deg om du vinner, for ektra vinner sjanse. Del dette innlegget da for dere to ektra lapper med ditt navn. 

  Det en heldig vinner kan få i postkassen sin er: 

  ♥ En sminke mappe fra ame pure 

  ♥ to pakker med 17 hårstrikker 

  ♥ eye make-up remover fra Nivea 

  ♥ 15 engangs barberhøvelen, noe som er perfekt å ha med seg på ferie. 

  ♥ En pakke med punkt vipper, fra makeup mekka 

  ♥ To ansikts masker, fra eksklusive med strawberry smoothie og cool mint peel off. 

  ♥ La palette nude øyenskygge fra loreal 

  ♥ to lipgloss fra delicate touch i fargene rosa og rød 

  ♥ To kviser/svarte prikker klemmer 

  ♥ Eyeliner fra makeup mekka 

  ♥ Enda en lipgloss med to forskjellige rosa farger fra makeup mekka 

  ♥ Eyeshadow palette party øyenskygge fra makeup mekka   ♥ Masse lykke til alle sammen, for ekstra vinner sjanse. Del dette innlegget, da for du to ektra lapper med navnet ditt på. For enda dn ekstra lapp, kan du følge med på snapchat Lisa.rorvik !! 

 • 38

  Kjære anonyme nett-troll. Du som sitter å gjemmer deg bak tastaturet. Som ikke har noe bedre å gjøre enn å bare skrive negative kommentarer til andre. Til deg som bare ikke klarer å la være, og må sende den ene etter den andre dritt-kommentaren. Hva får du ut av det? Er det din måte å føle seg bedre på? Eller kanskje du bare ikke har noe positivt å komme med. Da burde du heller droppe å skrive en kommentar. Det virker kanskje så lett når man kan være anonym. For hvem vet vel at det er akkurat deg som har skrevet den, er vel kanskje det du tror. Men sannheten er den, at på Internett er det ingenting som heter anonym. Det står kanskje i kommentaren din at du er anonym, men lite vet du at at det tar cirka ett minutt å finne ut hvor du bor, og hvem du er. 

  Det er så lett å tenke at jeg kan poste denne kommentaren, fordi ingen vil vite at det er meg som har sendt den. Hva gir deg rett til å rakke ned på andre? Snu på det. Tenk at det var du som fikk den stygge meldingen du holder på å sende. Hvordan hadde du følt deg? Eller kanskje du ikke tenker på det i det hele tatt. For hvem vil vel bli rakket ned på? Å få kommentarer hvor andre skriver dritt til deg. Nesen din er for stor, du er for tynn, du er for feit, stygg, ekkel, lav, høy, hore eller andre ting. Listen er så lang at man kunne laget et helt innlegg om disse ordene disse nett-trollene bruker. Hvor får de alt dette fra? Når ble det greit å skrive sånne ting til andre, bare fordi man er såkalt  "anonym". Det har ikke noe å si at du er anonym. Dette er ikke greit i det hele tatt. 

  Det å gjemme seg bak en anonym kommentar virker så altfor lett. Jeg ser på det som en person som er svak. Hvordan begynte egentlig dette? Hvordan kan noen i det hele tatt tro at dette er greit? For det er overhodet ikke greit. Dere burde skamme dere. Faktisk så synes jeg ikke at de som ikke har noe positivt å si kan la være å si noe i det hele tatt. Det er en ting å ha sin egen mening, det er selvfølgelig helt greit. Men det å skrive dritt til andre er en annen ting. 

  Vi bloggere er ekstra utsatt for dette, nettopp fordi vi deler, skriver, og poster innlegg på nettet. Man kan jo ikke bestemme hvem det er som klikker seg inn på akkurat din blogg. Hva skal man finne seg i? Hva er motivasjonen for å skrive slike innlegg? Det er grenser for hvor mye en person kan takle. Det er ingen som liker å få slikt. De fleste klarer nok å ikke bry seg så mye. Tallet på selvmord på grunn av nett-hets er skremmende høyt. Hva vet du om hvordan den personen egentlig vil reagere? Det er nok av negative ting i denne verden. For deg som absolutt må slenge med leppa, og gjemmer deg bak en anonym kommentar. Tenker du noen gang over hvordan den som mottar dette vil takle det? Det gjør meg vondt å si noe negativt om noen andre. Jeg skjønner ikke at det finnes folk der ute, som ikke føler dette. Eller kanskje de gjør det, men allikevel bare må slenge ut av seg ting. 

  Jeg var forberedt på at når man blogger, vil man også motta mye negativt. Så begynte jeg å tenke, hvorfor skal det være slik? Hvorfor er vi bloggere mere utsatt for dette? Dette er nok ingen nyhet for noen der ute. Vi kjenner alle til disse anonyme nett-trollene. Det er ikke bare vi bloggere som er utsatt for dette. Det kan skje absolutt alle. I stedet for å bruke tiden sin på å skrive dritt, finn heller på noe annet. Tenk deg om to ganger før du poster en kommentar! Tenk over hvor mange som sliter alvorlig på grunn av dette. Som rett og slett ikke klarer mere. Tenk om det var akkurat din kommentar som utløste et ras av følelser hos enkelte. Man vet aldri hvordan en person vil reagere, eller takle det. Tenker du noen gang over at det som tok deg to sekunder å skrive, kan ødlegge så mye for en annen. Den ene kommentaren virker kanskje liten der og da, men for den som får den, kan det sitte igjen hele livet. Og i noen tilfeller få katastrofale følger. 

  Så kjære anonyme nett-troll. Ett ord fra deg kan gjøre så mye større skade enn du tror. Tenk nøye over hva det er du driver med. Det er ikke greit! Dette må ta slutt!   Gjerne del dette innlegget, hva er din mening om dette? 

 • 64

  Sett pris på leserene dine - Dette er noe av det viktigste man må gjøre når man er en blogger. Det å bruke tid på å svare på kommentarer er kjempe viktig. Hvem gidder vel å bruke tid på legge igjen en kommentar på en blogg, når de ikke får svar. Jeg vet det er flere som tenker som meg når det kommer til dette. Får man ikke svar på kommentarer, skjer det at ofte folk ikke gidder å kommenter igjen. Pluss at mange da lar være å lese bloggen din. Det er viktig å gi tilbake til dine lesere.  

  La folk ha sin mening - Dette kan være vanskelig å akspetere. Når du blogger, må du regne med at ikke alle mener, liker og synes det samme som deg. Skriver man et innlegg, må man alltid ha i bakhodet at vi alle er forskjellige. Det er umulig å tilfredsstille alle der ute. Jeg har sagt fra dag en, at på min blogg kan alle få si sin mening. Dette fordi jeg ønsker at mine lesere må få uttrykke sine meninger. Om noen er uenig meg, så er det helt greit. Men det jo også begrensninger. Det er en ting å si sin mening, noe helt annet er det å være frekk.  Men jeg liker de bloggene der det er greit å ha sine egne meninger. 

  Forberede innlegg - For meg er nok dette lettere enn for andre, siden jeg er sykemeldt. Dette gir meg tid hver dag til å blogge. Når du har en blogg, så er det på en måte forventet at det skal være et nytt innlegg hver dag. Man mister faktisk lesere av å ikke oppdatere bloggen sin. Få vil lese det samme innlegget flere ganger. De fleste forventer på en måte at det skal være noe nytt når de klikker seg inn. Så for dere som ikke har mye tid til overs, de dagene dere har litt fri, sett dere ned og gjør klar noen innlegg. Det kan være smart å alltid ha noen innlegg liggende, slik at de dagene du ikke har tid til å skrive, allikevel har noe legge ut. For dere som ikke har mulighet til å være i nærheten av en pc, så kan man faktisk programmere på forhånd når innlegget skal legges ut. Dermed blir innlegget lagt ut. Dette er kjempesmart, noe jeg selv bruker hele tiden. 

  Vær deg selv - Noe av det viktigste med å blogg, er å være seg selv. Ha tro på deg selv. Man skal ikke trenge å late som om man er noen annen enn den man faktisk er. For du er bra nok, akkurat som du selv er. Så her er det bare å være seg selv. Vi er alle forskjellige, og det er jo akkurat det som gjør bloggen din til din. Ikke vær så opptatt av hva andre legger ut, eller hva som er de store temaene denne uken. Bruk heller tid på det du brenner for.

  La deg inspirere, men ikke kopiere - Det er helt greit å finne inspirasjon fra andre sine blogger, men jeg syns det ikke er greit å kopiere. Noen innlegg går igjen på flere blogger, og det er helt naturlig. Sånn som ukens blogg, uken som gikk og andre innlegg. Selv med samme utgangspunkt, kan du fremdeles gjøre det til ditt eget. Men jeg syns det er frekt å kopiere andres innlegg. Da snakker jeg om stjele det noen andre har skrevet og laget. Det er flere hundre tusen blogger, noe som gjør det naturlig at det kommer innlegg som handler om det samme. Det skjer jo, uten at man faktisk har sett at andre har skrevet nesten det samme. Man kan ikke få meg seg alt som blir skrevet, men ikke kopier andres innlegg bevisst. 

  Blogg skal være gøy - Det merkes faktisk om man blogger kun å blogge. Det gjør noe med hele innlegget og generelt hele bloggen. Du finner fort ut om det å blogge er noe som passer for deg. Man kan alltids slutte. Jeg blogger fordi jeg synes det er kjempegøy, noe jeg håper gjenspeiler seg igjennom hele bloggen min. Blogging tar mye tid, mere enn de fleste tror. Så om det ikke passer deg, bruk da heller tid på det som gir deg en positiv opplevelse. Livet er for kort til bruke til på noe som ikke gir deg noe tilbake.

  ♥ Her får dere enda flere blogg tips av meg, jeg elsker å kan dele mine erfaringer med dere! 

  ♥ Ukens blogg konkurransen min finere dere i innlegget under dette, eller dere kan trykke her for å komme direkte -> konkurrans

 • 70

  God morgen alle mine herlige lesere, endelig er formen og humøret på topp. I går var jeg utrolig sliten, så humøret var ikke helt der jeg ville ha det. Men jeg har fått en kjempe god natt med søvn, så i dag føler jeg meg helt uthvilt. Jeg har nok brukt kroppen litt for mye denne uken, noe som jeg merket utrolig godt i går. Men over til konkurransen min, jeg pleier å ha ukens blogg hver søndag. Grunnen for at jeg har denne hver uke, er fordi jeg syns det ee viktig å kunne skeyte av hverandre.

  Så jeg plukker ut to heldig vinnere, som får et eget innlegg her på min blogg. Med både bilder og direkte linkt til din blogg, jeg skriver også hva jeg liker med din blogg. Å hvorfor akuratt du ble ukens blogg, jeg skriver også litt om hva du blogger mye om. Dette er en måte for meg, å kunne anbefale mine lesere akuratt din blogg. Så her er det bare å melde seg på, syns det er like gøy hver gang jeg holder denne konkurransen. Siden jeg leser bloggene til alle som melder seg på, så da kommer jeg alltid over noen nye blogger. 

  For å melde seg på, må du følge to enkle trinn: 

  1) Lik min Facebook side, har du allerede likt den så hopp over dette trinnet. For dere som ikke har likt den, så kan dere trykke her for å komme direkte -> lisarorvik

  2) Legg igjen en kommentar med at du er med, husk blogg navn i kommentaren. Slik at jeg finner din blogg, det holder med å skrive blogg navn. Der du skriver navn og e-post, er bare noen som alltid glemmer det.   ♥ Masse lykke til alle sammen, husk at jeg leser bloggen til alle som melder seg på! 

                                                  

 • 24  Fikk jo tatt noen bilder i går, så tenkte å dele de med dere. Jeg er jo en utrolig stolt store søster, å det var mamma og pappa også. Så her får dere både se hvordan min pappa og mamma ser ut, lillebor og kjæresten hans Julie. For en herlig gjeng, dette er noen av mine største støtte spillere. Jeg er utrolig heldig som har en så støttende familie, for det er noe man trenger når man er syk. Så jeg vil dere alle skal vite, at jeg setter utrolig stor pris på det. Det er ikke noe å legge skjul på, at denne sykdommen ikke går ut over slle i familien. For det gjør den, jeg vet at familien min også har tatt dette tungt. Jeg vet hvor stor belastning den er for meg, å da kan jeg jo tenke meg hvordan det må være å se datteren sin ha det slik. Alle timene de har brukt på sykehuset, er bare en liten del av hvor mye de også måtte gå igjennom. For det er ikke bare bare å se på at datteren sin, ble tynnere og tynner. Ikke ville spise, ikke ville leve. Jeg vet alle som går igjennom denne sykdommen, føler seg så utrolig alene. Men sanheten er den at man ikke er alene, alle rundt deg går igjennom det sammen med deg. De som virkelig bryr seg om deg, føler smerten din på sammen med deg. Dere har jo allerede fått en del gjeste innlegg, fra mine nærmeste. Det var noe som var kjempe populært her på bloggen, så jeg tror at jeg skal prøve å få til det igjen snart. 

  ♥ Men kort oppsummert, jeg er utrolig heldig som har alle dere støttespillere! 

 • 28

  De siste dagene har det skjedd en del når det kommer til bloggen. Leserantallet mitt har økt utrolig mye de to siste dagene. Etter innlegget mitt som kom ut på tirsdag, så jeg fort at dette var et populært innlegg. Så delte Nettavisen innlegget mitt, noe som førte til at jeg fikk enda flere lesere. Rundt 5000 norske lesere leste bloggen min på tirsdag og onsdag, og jeg ser at dette er enda veldig populært. Jeg hadde nesten 1000 norske lesere i dag før klokken hadde blitt 12:00. Jeg synes det er kjempegøy at så mange har lest dette innlegget. Jeg hadde aldri trodd at dette var et innlegg som skulle få så mye oppmerksomhet. Det var et innlegg jeg hadde jobbet med en stund, jeg gikk ut og inn fra det for å plusse på eller ta bort noe. Til slutt bestemte jeg meg for at jeg var ganske fornøyd med det. 

  Jeg skal innrømme at jeg faktisk var litt redd for å dele det, siden jeg vet at det er mange der ute med sterke meninger. Men etter jeg hadde fått tenkt meg godt om, så bestemte jeg meg for å dele det. Jeg er veldig heldig som har en så fantastisk mamma, som retter alle innleggene mine. Ikke fordi hun må lese for å godkjenne, men fordi jeg har ADHD, dysleksi, lese- og skrivevansker. Uansett hvor nøye jeg er når jeg skriver et innlegg, og leser igjennom det flere ganger, så er det alltid noen små feil. Derfor retter henne dem for meg. Slik føler jeg at jeg deler lengre innlegg som stort sett er rett skrevet. Jeg vet at det er mange som irriterer seg over skrivefeil, så derfor har jeg funnet ut at dette er den beste måten for meg. Da føler jeg at det blir gjort riktig. 

  Hun gir meg alltid en tilbakemelding på innleggene mine når vi snakker sammen i telefonen, også om dette innlegget som har tatt helt av. Hun var nok litt i sjokk, selv om hun viste fra før at dette med gutter/menn som sender upassende videoer og bilder er noe som har vært et problem for meg. Jeg får også spørsmål om jeg vil ha sex for penger. Eller om jeg vil ha sex med flere menn, eller eldre menn. Jeg har alltid hatt en veldig åpent forhold med mamma, når det kommer til å kunne prate om alt. Så dette er noe jeg har delt med henne siden det første gang skjedde. Dette innlegget vil jeg gi en liten hyllest til min mamma, som bruker så mye tid og energi på at jeg lykkes med denne bloggen. Det er ikke snakk om at hun retter et innlegg i ny og ne, men 1-2 innlegg om dagen. Hun syns det er kjempekoselig å kan hjelpe meg, særlig siden hun ser hvor mye denne bloggen har hjulpet meg. 

  Hun vet at hun alltid skal gå inn å sjekke innboksen sin før kl 12:00. Da vet hun at det har kommet et innlegg. De dagene mamma skal gjøre noe, eller hun  vet at hun kommer til å være borte, ringer hun dagen før. Slik får vi planlagt når jeg skal oversende det jeg har skrevet klart. Jeg har ikke ord for hvor takknemlig jeg er for henne. Hun gjør en stor jobb med denne bloggen, noe jeg setter utrolig stor pris på. Det var veldig stort for meg i går, da jeg så at nettopp Nettavisen hadde delt innlegget mitt. Jeg ble så utrolig glad, men samtidig skal innrømme at jeg også ble litt "redd". Fordi jeg vet at når en blogg for mye oppmerksomhet, eller veldig mange lesere, så øker også sjansen for en del negative ting. Jeg forberedte meg på at det kunne komme mye dritt, men så feil kunne jeg heldigvis ta. 

  Den eneste negative kommentaren jeg fikk i går, var på grunn av øyenbrynene mine. Noe jeg ikke helt skjønte hva betydde, men sånn er det det bare. Folk er jo forskjellige. Jeg fikk meg en god latter. Jeg hadde jo forberedte meg på verre ting enn det. En ting jeg vet med meg selv, er at ingen som skal få lov til å "knekke" meg. Jeg skal ikke ta til meg negative kommentarer om jeg får det. Desverre så er det jo slik at det er altfor mange der ute, som dessverre ikke har noe bedre å gjøre enn å skrive dritt. Så til alle dere bloggere der ute, gjør som meg. Ikke bry dere om det, for det er ikke verdt en eneste tanke, mening eller følelse. Det er kanskje lettere sagt enn gjort, men bruk heller tid og energi på de positive kommentarene. For det er de som gjør det verdt å blogge. Og det er de som faktisk betyr noe i lengden.

  ♥ Dette er utrolig stort for meg, jeg har aldri hatt så mange lesere. Jeg setter utrolig stor pris på at akuratt du leser min blogg, jeg er så utrolig takknemlig!                                                    
   

 • 38  I dag har jeg lyst til å tipse dere om en app som heter WISH. Jeg har delt med dere før, en del forskjellige ting jeg har bestilt meg fra denne appen. Men her kan man virkelig gjøre en del store kupp. Jeg snakker om å spare mye penger. Jeg har brukt denne appen en god stund nå. Derfor har jeg lært meg en del ting som jeg har lyst til å dele med dere. Samtidig ønsker jeg å tipse dere om de beste kjøpene. Der du sparer mest penger, og det du kan bestille derfra. Det er ikke noe å legge skjul på at det er ikke alt derfra som er like bra, men kan man triksene så er dette en app alle burde ha. Hvem liker vel ikke shoppe for en billig penge?   Dette må du vite - Mitt første og beste tips, er dette å lese andre sine kommentarer. For å se hva andre synes.  Under hvert produkt komer det opp hvor mange som har kjøpt det. Her kan det være lurt å velge de som mange andre også har kjøpt. Det blir alltid lagt med masse bilder av produktet. Velg gjerne det med mest bilder. Mange som har kjøpt produktene, tar så et bilde og deler dette. Da vet du mere nøyaktig hva du får, så det er alltid lurt å se etter.   Andre gode tips du må tenke på - Leveringstiden er alltid lengere enn det som står. Det kan ta alt fra en uke, helt opp til en måned. Så her er det bare å smøre seg med tålmodighet. Men er jo verdt det når det er så billig. Når det kommer til klær, så er størrelsene alltid litt mindre. Så gå opp en til to størrelser fra hva du vanligvis bruker. Det finnes alltid mange av de samme produktene. Her pleier jeg alltid å samenligne priser. Da kan du spare enda mer penger på akkurat det samme produktet.   Noen bom-kjøp skjer - Når det er så mye å velge i, så er det klart at noen kjøp ikke er like bra. Jeg har selv mottatt ting som har vært helt annerledes enn hva bildet viste, men det har vel bare skjedd to ganger. Så jeg føler at det virkelig er verdt å titte på denne appen. Det aller meste jeg har kjøpt meg, har jeg vært kjempefornøyd med.  Alt dere ser bilder av i dette innlegget, er forskjellige ting jeg har kjøpt dra denne appen. Jeg har betalt rundt 10kr -50kr, for de forskjellige tingene. Så da skjønner dere kanskje hvor mye penger man kan spare, for de fleste tingene her sparer du flere hundre kroner på! 

 • 36

  Den første bloggen jeg har lyst til anbefale dere i dag, er bloggen til Trurid Strømford. Dette er en blogg jeg kom over for ikke så alt for lenge siden, men er blitt en fast leser av. For det første så er hun utrolig vaker, sprer utrolig mye glede rundt seg. Hun er kjempe flink til å skrive og ta bilder, oppdaterer bloggen sin jevnlig. Hun blogger om utrolig mye forskjellig, noe som gjør det enda mer interessant å lese bloggen hennes. Hun blogger om at i fra mote, sminke, trening, sunn livsstil, masse god tips og sminke. Dette er en blogg jeg henter mye inspirasjon fra, pluss at jeg henter mange gode tips fra henne. Dette er en blogg dere alle burde ta dere turen innom, for denne dama er helt fantastisk. 

   For å komme drikte til hennes blogg, trykk her -> turiiid

  Den andre bloggen jeg vil anbefale dere i dag, er bloggen til Nina Celin Osvold. Dette er en blogg jeg har lest en god stund nå, å er enda en fast leser av. Dette er en dame som er helt fantastisk, jeg har faktisk hatt en del kontakt med henne. Uten ol bloggen også, noe som har gjort at jeg har bare fått et enda bedre inntrykk av henne. Hun er bare helt nydelige jente, som jeg er så utrolig glad for at jeg har kommet i kontakt med. Hun er kjempe flink til å blogge, hun blogger også om det meste. Fra mote, tips, hennes hverdag, konkurranser, interiør og mat. Dette er en dame som sprer utrolig mye glede, dette er en blogg dere burde ta dere en tur innom. Hun har hjulpet meg utrolig mye de siste dagene, noe som bare beviser enda mer hvor herlig hun er. 

  ♥ For å komme drikte til hennes blogg, trykk her -> liveterherlig

  Ukens leser denne uken er fine Camilla, hun ble ukens leser fordi hun alltid legger igjen en koselig kommentar. Hun er utrolig herlig person, som er kjempe flink til å blogge. Jeg beundrer hennes mot til å dele, å ser utrolig opp til henne. Dette er en blogg jeg har lest lenge, å er enda er fast leser av. Hun er så utrolig fantastisk dame, som jeg er utrolig heldig som har henne som en lesere. 

  ♥ For å komme direkte til hennes blogg, trykk her -> hevhodet

  ♦ Har du en blogg som fortjener litt mer oppmerksomhet, så blir det ny konkurranse på søndag. Så da har tre nye blogger, sjansen for å vinne! 

 • 48

  Nei jeg vil virkelig ikke se deg runke. Hvem har vel har lyst til å få videoer og bilder av gutter og menn de aldri har møtt og ikke aner hvem er, for så å se dem gjøre slike ting. Nei, det er bare utrolig ekkelt. Etter at jeg begynte å blogge, bestemte jeg meg for å lage en snapchat. Der mine lesere kunne følge meg litt mer privat. Jeg ville lage den, slik at dere lesere kunne bli bedre kjent med meg. Å få se deler av dagen min, som ikke blir delt på bloggen. Men etter som snapchatene min fikk flere og flere følgere, mottar jeg så utrolig mye rart. Det går nesten ikke en dag uten at jeg får et slikt bilde eller video. Jeg skjønner det bare ikke. Tror virkelig gutter/menn at dette er greit? 

  Jeg syns nesten det er litt frekt. Jeg tør jo så vidt åpne snapchatene jeg får av mine følgere når jeg er med andre. Det er jo ikke sånn det burde være! Er det et skrik om oppmerksomhet? Det verste er jo at det er ingen av dem tar hintet. Når jeg bare åpner og aldri svarer på noen av dem. Likevel så fortsetter dette. Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre. I starten var dette litt morsomt, og jeg  fikk meg en god latter når det skjedde, og det skjedde sjeldent. Nå derimot, er dette noe som skjer nesten hver eneste dag. Det har gått fra å være morsomt, til irriterende. Jeg synes faktisk ikke det er spesielt hyggelig å motta slike ting. 

  Jeg er ganske sikker på at jeg ikke er den eneste som opplever dette. Noe sier meg at jeg ikke er den eneste de sender dette til. Jeg begynte å tenke over at det er utrolig unge jenter som bruker denne appen, og som legger forskjellige ting i sosiale sosiale medier, blant annet hva de heter. Dette synes jeg er skremmende. Jeg er tross alt snart 22 år, og det at noen sender slike bilder til meg skader ikke meg. Men hva med disse jentene som er enda yngre? Jeg håper virkelig  at ingen sender slik til dem. Dette er bare ekkelt. Selv om jeg er nesten 22 så syns jeg ikke dette her er greit. Jeg klarer bare ikke forstå motivasjonen bak dette. 

  Jeg vet at når man velger å dele sitt navn på sosiale medier, så kan jo alle legge deg til. Jeg tenkte ikke at dette skulle bli et problem. Jeg synes det er kjempegøy å kunne dele med dere lesere. Det å vise litt hva jeg gjør i løpet av en dag, er min måte å la dere bli enda bedre kjent med meg. Jeg skjønner jo at jo flere følger en får, jo større er sannsynligheten for at du får slike ting. Men tenker ikke folk over, at man ikke kan vite hva de som mottar slike bilder og videoer gjør med dem? Det er lett å lagre slike ting på sin telefon. For de som vil være like ekkel tilbake, så kan man faktisk legge ut disse bildene på nettet. Jeg personlig ville aldri ha aldri gjort dette mot noen, uansett hvor eKkelt jeg synes det er. Men man vet jo aldri hva noen kan finne på. Hvem vil vel ha et slik bilde av seg selv liggende på ute på nettet? 

  Nå har det seg jo slik, at alle bildene man sender over nett, selv om det er til noen du kjenner, eller ikke, så blir disse bildene lagret et sted. Dette til tross for at man tenker at dette bilde bare skal vises i maks 10 sekunder. Er noe sendt over nett, så ligger det et eller annet sted. Jeg vet ikke om det stemmer, men jeg har lest at snapchat har rettighet til alle bilder som sendes. Det betyr at de faktisk kan lagre alle bilder som blir sendt. Derfor er det alltid lurt å ha i bakhodet, at det bildet som virket morsomt der og da, plutselig kan komme tilbake. Jeg tror det er sunt at vi alle tenker over hva vi deler via denne appen. 

  Poenget med dette innlegget, er det at jeg ikke syns det er greit å få slike bilder. Det er egentlig ganske respektløst føler jeg. Så til alle dere gutter og menn som sender meg slikt, nei, jeg syns ikke det er noe "digg" å se. Det er mulig at noen av mine lesere som sender dette, kanskje følger seg litt truffet nå. Men vet dere hva, det bryr jeg meg ikke noe om. For dette er min måte å fortelle at jeg ikke synes dette er greit! Finn heller på noe annet å sende om dere så absolutt må sende meg en privat snapp. Bare så det er sagt, så gjelder ikke dette her dere andre, altså dere som sender meg koselige snapper. Jeg synes det er kjempekoselig og stas å få. Dette er bare ment til de ekle bildene jeg får.  ♥ Hva syns du om dette, har du opplevd dette før ? 

 • 38

  Kjære anoreksia, hvorfor måtte du la meg gå igjennom denne sykdomen. Hvorfor vil du ikke gi slipp på meg. Hvorfor er det alltid noe som holder meg tilbake. Du har tatt fra meg så mye, dager, uker, måneder og år. Du har styrt så mye i livet mitt. Har du en dårlig dag, går det så alt for hardt ut over meg. Vil ikke du smile, får heller ikke jeg smile. Vil du ikke vise deg for noen andre, låser du meg med deg inn på rommet. Det å sittet i en mørkt rom, hvor ingen kan se meg. Hvor du slapp å se deg selv, var noe du gjorde mot meg hele tiden. Du fikk meg til å se ned på meg selv. Til å tro at jeg ikke var verdt noen ting. Du har gjort skader på kroppen min som jeg enda ikke vet om jeg noen gang kan fikse. Kan du ikke se at jeg har det bedre uten deg? Du tar så altfor stor plass. 

  Du ser en ting i speilet, mens jeg ser noe annet. Jeg skjønner ikke hvordan du kan ha kontrollert meg så lenge som du har. Den makten du har over meg, som bare vokste seg sterker og sterkere for hver dag som gikk. Jeg trodde aldri at en sykdom kunne få så stor makt til å styre alt som skjer med meg. Den bestemte hvordan jeg skal se på meg selv. Snakke nedlatende til meg hele tiden. Nok er nok. Jeg vet at jeg ikke er den personen du prøver å fortelle meg at jeg er. Jeg vet at jeg er bedre, sterkere og fortjener lykke i livet mitt. Så mye av det du sier, stemmer ikke. Men hvorfor tror jeg da på det du sier? Hvorfor kan jeg ikke overse alt du mener. Dine ord er så sterke. Det skal så lite til før du knekker meg. Du tar en liten bit av selvtilliten min hele tiden. En bit jeg alltid må jobbe med for å sette på plass igjen. Ser du ikke at du bryter meg ned, og at det er jeg som sitter igjen med å bygge meg opp igjen. 

  Alle minuttene, timene, dagene, månedene jeg har måtte være på sykehus kun på grunn av deg. Alle stikkene i armen etter alle blodprøvene jeg måtte ta, bare fordi du gjorde meg sykere og sykere. Du tok fra meg det jeg trengte mest, nemlig mat, slik at kroppen min kunne fungere. For hvert måltid du ikke lot meg spise, ble til enda et måltid. Det startet med så lite, at jeg selv ikke la merke til det. Du nektet meg mat, når kroppen min skrek etter det. Alle dagene der du allerede hadde bestemt deg for at jeg ikke skulle få noe mat. Et måltid ble fort til en dag. Du klarte ikke stoppe å presse meg. Det var aldri godt nok for deg. Uansett hva jeg gjorde ble du aldri fornøyd. 

  Du har fått meg til å føle meg så alene, så utrolig alene. At det var ingen her i verden, som skjønte hvordan jeg hadde det. Du fikk meg til å droppe avtaler, svare på meldinger og svare når noen ringer. Du tok så stor plass, at det ikke var noe plass igjen til noe annet en deg. Du klarte ikke dele meg med andre. Du skulle ha meg for deg selv. Du tok så mye plass, mye mere enn det jeg trodde i det hele tatt var mulig. Kjære anoreksia, du gjorde meg så syk at jeg ikke klarte mer. Du dro meg så langt ned, at jeg aldri trodde jeg skulle komme opp. Jeg klarte ikke stå opp om dagen. Alt ble en stor kamp, deg mot meg. Samtidig virker du som en annen person, en person jeg ikke vil at skal være en del av meg. 

  Kjære anoreksia, du har hatt kontrollen over meg så altfor lenge. Er det ikke på tide at du snart kan gi slipp? La meg leve det livet jeg har lyst til å leve. Det å slippe å kjemper imot deg, til alle måltider. Diskutere med deg om hvordan jeg faktisk ser ut, for du får meg til å se en person jeg ikke er. Du gjør meg til person jeg ikke vil være mer. Jeg er så sliten og lei av deg. Når skal du la meg få et liv igjen, la meg få et normalt syn på mat. Kunne spise det jeg har lyst på, ikke bare den maten som er greit for deg. Når skal du la meg se hva den jenta som  egentlig står og ser på seg selv i speilet? Den jenta som er sosial, som vil få noe ut av livet. Uten deg, er jeg en bedre meg. 

  Kjære anoreksia, kan du gi slipp på meg.

 • 38

  God morgen alle mine fantastiske lesere, denne dagen kunne ikke startet bedre for min del. Har sovet så utrolig godt i natt, tok det helt med ro i går. Siden formen ikke var så bra, på starten av uken. Fant jeg ut at det er lurt å la den få komme seg litt, så jeg dro heller på trening i går kveld. Fikk til en kjempe bra økt, jeg merker virkelig at kroppen har blitt mye sterkere. Noe jeg syns er utrolig bra, men nok snakk om det. La oss komme over til det innlegget skal handle om, som er ukens blogg. Dette er det jeg syns er noe av det beste, med å blogge. Det å kunne skryte av andre sine blogger, det er så mange av oss. Som får mye dritt, derfor er det viktig at vi bloggere kan skryte av hverandre. Jeg plukker ut to vinnere, som får et eget innlegg her på min blogg. Der jeg skriver hvorfor jeg liker din blogg, litt om hva du blogger mye om. Det blir også bilder og drikte link til vinnerene sine blogg, så alle mine lesere kan bli anbefalt om akuratt din blogg. 

  For å melde dere på, er det to enkle trinn du må gjøre: 

  1) Lik min Facebook side, har du allerede likt den gå til punkt nr to. For dere som ikke har likt den, så kan dere trykke her for å komme direkte -> lisarorvik

  2) Legg igjen en kommentar med at du er med, husk blogg navn. Slik at jeg finner din blogg, deg holder å skrive bloggnavnet der du skriver navn of e-post.  ♥ Masse lykke til alle sammen, husk at jeg leser bloggen til alle som melder seg på! 

                                                      

 • 24

  Siden det var så mange av dere lesere som ville at jeg skulle skrive et innlegg om mine erfaringer med silikon, så tenkte jeg å dele dette med dere. Hvis det er noe mer dere lurer på, er det bare å legge igjen en kommentar her på dette innlegget. Hvis det blir mange spørsmål, lager jeg enda et innlegg om akkurat dette. 

  Før operasjonen - Før operasjonen  måtte jeg til en konsultasjon, der jeg fikk snakke med kirurgen. Vi snakket om hvor mye jeg ville legge inn og hvilken profil jeg ville ha på innleggene. Vi gikk også igjennom komplikasjoner som kan skje. Og om hva man må gjøre i etter tid, for det er ikke til å legge skjul på at dette er en stor påkjennelse for kroppen. Så jeg visste at tiden etter operasjonen kom til å bli ganske tøff og vond. Jeg hadde allerede bestemt meg for at jeg ville legge inn rundt 400-500 gram, men jeg lot kirurgen min bestemme eksakt vekt.

  Operasjonsdagen - Da jeg sto opp på morgen, kunne jeg kjenne at jeg var utrolig urolig. Jeg satt og fiklet med noe hele veien inn til sykehuset der jeg skulle opereres. Jeg hadde med meg min storesøster Malin og min bestekompis Magnus. Det gikk ikke mange minuttene før kirurgen kom til venterommet for å hente meg. Mens jeg ble gjort klar for operasjon, fortalte jeg at han skulle gjøre det han mente ble finest. Han har jo lang erfaring med dette, og ser godt hva som passer best. Jeg fikk hilse på alle som skulle være på operasjonsstuen under operasjonen. Da jeg ble lagt ned på operasjonsbenken, ble jeg plutselig veldig redd. Plutselig gikk jeg fra rolig til å bli veldig stresset. Men så kom en herlig sykepleier bort til meg og tok meg i hendene. Hun ba meg slappe av, og da ble jeg utrolig rolig. Så satt de bedøvelse i armen min, og jeg måtte telle ned fra 10. Jeg tror jeg kom til 7, før jeg sovnet. 

  Oppvåkning - Da jeg våknet, var jeg utrolig sliten, men uten smerter. Jeg måtte så gå på toalettet, så jeg reiste meg opp nesten med en gang. Men litt hjelp fra min søster, klarte jeg det. Kirurgen ble litt sjokkert over at jeg allerede hadde kommet meg ut av sengen. Det var to andre jenter der, som ble operert før meg, og som enda lå i sengene sine. Jeg var nok ennå veldig ruset på morfin. Derfor kjente jeg ikke noen smerter, men jeg klarte heller ikke helt få med meg hva som ble sagt eller gjort. Alt jeg tenkte på var at jeg ville komme meg hjem så fort som overhodet mulig. 

  De første dagene etter operasjonen - Etter å ha kommet  meg hjem fra sykehuset, sovnet jeg med en gang. Det var først da jeg våknet opp, at jeg kunne kjenne på smertene. Og så utrolig vondt som det var. Jeg kunne ikke bevege noe som helst på overkroppen. Smertene var utrolig sterke, og jeg gråt når jeg måtte bevege meg. Jeg hadde fått med meg smertestillende, men kunne nok ønske at jeg hadde fått enda sterkere  medisiner. Søsteren min passet på meg hele døgnet. Hun måtte hjelpe meg med absolutt alt. Fra det å skulle bytte liggestilling, lage mat, komme meg på toalett, og gi meg medisiner. Hun måtte gjøre alt for meg. Jeg klarte så godt som ingen ting, så det er veldig viktig å ha noen rundt seg hele tiden etter en slik operasjon. 

  1 uke etter operasjonen - Jeg fikk litt sjokk første gang jeg så brystene mine, fordi de var så hovne,  og satt veldig høyt oppe. Dette er helt normalt. De faller på en måte på plass etter  en måneds tid. Etter en uke fikk jeg får første gang lov til å dusje. Jeg tror aldri at jeg har følt meg så skitten før. Det gikk faktisk overraskende greit å dusje, og jeg klarte det helt alene. Jeg måtte bruke en støtte-bh i flere uker. Jeg måtte ikke løfte armene over hodet, og generelt bruke armene minst mulig. Arrene etter operasjonen klødde veldig, og det var utrolig vanskelig å ikke skulle klø. Jeg fikk hjelp av mamma og min søster til å bytte plaster og bandasjer på sårene. 

  Litt fakta om mine implantater - Jeg har 450 gram i hvert bryst. Jeg har innleggene under brystmuskelen. Dette er litt vondere enn for de som har de over. Jeg har middels profil, og er kjempefornøyd med det. Jeg har ikke noen problemer med sove, eller ligge på magen. Jeg er utrolig fornøyd med resultatet, og syns de passer bra til min kropp. Noen månder etter operasjonen fikk jeg store smerter i det ene brystet. Jeg dro til kirurgen min for å høre hva det kunne være, og fikk da vite at det var helt normalt. Det er stor forskjell fra person til person hvor fort arrene gror.  Selv om det var smertefullt, så var det verdt det.
  ♥ Er det noe mer dere lurer på, så er det bare å legge igjen en kommentar! 

 • 24

  SAMSUNG CSC Processed with VSCO with hb1 preset

  Den første bloggen jeg har lyst til å anbefale dere i dag, er bloggen til Amalie. Dette er en blogg jeg kom over for ikke så alt for lenge siden, men ble så utrolig inspirert av henne. Hun bor i Australia, noe jeg syns er helt utrolig fascinerende. Syns det er utrolig gøy å lese om hennes erfaringer, må si jeg er en smule sjalu på henne som for opplevde det. Hun flyttet ditt ført for å studere, i noen månder. Men så fant hun kjærligheten, å flyttet tilbake ditt. Noe jeg syns er helt utrolig tøft gjort av henne, dette er blogg dere alle burde ta dere en tur innom. Det å tørre å følge drømmene sine på den måten henne gjør, er bare noe jeg har så utrolig stor respekt for. 

  SAMSUNG CSC Processed with VSCO with hb1 preset

  ♥ For å komme direkte til hennes blogg, trykk her -> awalie

  Den andre bloggen jeg vil anbefale dere i dag, er bloggen til Kaja. Dette er en blogg jeg også kom over for ikke så lenge siden, men blitt en fast leser av. Jenta bak denne bloggen er bare 14 år, men er så utrolig flink på kjøkkenet. Henter utrolig mye innspirasjon fra henne, hun legger ut utrolig mange gode oppskrifter. Så trenger dere litt tips til hva dere kan lage, er dette bloggen dere burde ta dere en tur innom. Hun legger ut alt mulig av oppskrifter, fra mat til bakst. Jeg er utrolig imponert over hvor flink hun er, hun er også flink til å forklare hvordan man skal lage de forskjellige oppskriften. I tillegg er hun utrolig søt og herlig jente, som sprer mye glede. 

  ♥ For å komme direkte til henne blogg, trykk her -> kajasmatblogg

  Ukens leser denne uken, er fineste Tone. Som har byttet blogg plattform, for dere som ikke har fått med dere det. Hun er utrolig søt og herlig dame, som alltid legger igjen en hyggelig kommenter. Hun er kjempe flink til å blogg, ta bilder og skrive. Dette er en blogg jeg har vært en fast leser av, nesten helt siden jeg startet å blogge. Dette er en dame som sprer utrolig mye glede rundt seg, så anbefaler dere alle å ta en tur innom hennes blogg. 

  ♥ For å komme direkte til hennes blogg, trykk her -> tonevinningland

 • 36

  De siste dagene har det ikke bare vært formen min det har vært noe galt med, men hele meg for å være helt ærlig. Jeg har jo delt med dere at jeg ikke har følt meg bra. At jeg sover mye om dagen, men det var bare en liten del av sanheten. Jeg vet ikke helt hva som skjedde, men det hele startet på fredag. Plutselig begynte jeg å få tilbakeblikk fra voldtekten, noe som har ført til at jeg begynte å bli usikker på meg selv. Jeg vet at med min sykdom anoreksia, så kommer det mye frem i speilet som ikke er sant. Uansett hva vekten viser, så klarer jeg bare se den store jenta stirre tilbake på meg i speilet. Jeg har vært vant til at dette speilbildet lever sin egen verden. Det kan forandre seg på noen få sekunder. Men siden jeg har fått tilbakeblikk fra voldtekten, er ikke det at jeg ser en stor jente i speilet det største problemet. Men det at jeg ser en jente med blåmerker og sår, det å se den jenta jeg var da jeg var på det mest svake har bare gjort disse dagene enda verre for meg. Jeg var bare ikke klar for alle disse følelsene og tankene som følger med. 

  Jeg begynte faktisk å tro at jeg ikke skulle klare dette. Jeg begynte å gi opp meg selv igjen. For denne kampen er så mye tøffere enn hva noen som ikke har opplevd det kan tenke seg. Jeg vil så utrolig mye her i livet, men føler vel ikke at jeg klarer det jeg burde klare. Når jeg har hatt en så lang periode med å ha det bra, så var jeg livredd for å dele med dere at jeg ikke hadde det så bra. Jeg har et stort ønske om å kunne dele alt med dere. Det er derfor jeg bestemte meg for dele dette. Dere skal få følge hele  prosessen. Alle dager kan ikke være supre. Dessverre så er det mye med denne sykdommen som er veldig negativt. 

  Jeg har endret hovedfokus på denne bloggen, men det har seg slik at sykdom er en stor del av meg. Den er vel egentlig den største delen av meg, nå som dagene ikke har vært så bra. Jeg ønsker ikke lyve til dere, å si at alt er bra når det ikke er det. Jeg har faktisk slitt en del de siste dagene, både pyskisk og fysisk. Jeg har vært dårlig, med hodepine, feber og kvalme. Men jeg har også slitt psykisk. Det er tungt å dele dette med dere, fordi jeg ønsker ikke at noen skal se at jeg ikke har det bra. Jeg håper dette går over fort, slik at jeg kan bli den Lisa som sprer masse glede igjen. Jeg vet at jeg trenger å kommer meg litt ut, for jeg har vært inne i en ond sirkel. Jeg har bare villet være inne, ligge å sove. Jeg har ikke orket å snakke eller møte noen. Den onde sirkelen jeg har havnet i, er ikke bra for meg. Jeg trenger å gjøre en forandring nå. Jeg kan ikke la sykdommen ta over kontrollen igjen. Ikke nå igjen, nå som jeg endelig har kommet så langt. 

  Jeg er skuffet over meg selv. Jeg vet innerst inne at jeg ikke burde føle slik, men jeg klarer ikke styre følelsene mine. Dette viser virkelig hvor sterk denne sykdommen er. Hvor lite som skal til før det føles som om jeg knuses i tusen biter. Et stort puslespill med altfor mange biter til at jeg klarer å bli helt ferdig. Hver gang jeg kommer et godt stykke, forsvinner de brikkene jeg trenger mest for å klare å fullføre. Jeg skulle ønske så inderlig at dette var en sykdom jeg kunne ha sluppet å kjempe mot. Når man ikke har det bra, må man bare lytte til kroppen sin. Jeg håper dere lesere ikke gir meg opp, eller blir skuffet over at jeg ikke har spredd den gleden jeg har gjort den siste tiden. Sannheten er at jeg har det veldig tøft akkurat nå. Jeg vet at jeg skal komme meg igjennom denne perioden, for jeg er sterkere enn hva jeg har vært før. Jeg håper bare at dette snur fort, for sånn jeg har der nå, er ikke slik jeg vil ha det.

 • 76

  Da var det endelig på tiden med en ny konkurranse her på min blogg, det er en stund siden jeg har hatt en slik konkurranse. Jeg syns det er utrolig koselig, å kan gi noe tilbake til mine lesere. Som dere sikkert har fått med dere, så har jeg satt på Hair extensions. Fra isabellahair, jeg er super fornøyd med kvaliteten på håret. Dette er noe jeg absolutt vil anbefale dere alle, for har aldri vært så fornøyd med Hair extensions som det jeg er nå. Jeg har vært så utrolig heldig, å fått lov til å dele ut et gavekort på 400kr fra isabellahair. Dette gavekortet kan brukes på alle Hair extensions sett, fra dette merket. Kommer også ut et eget innlegget, om hva jeg syns om håret nå etter å ha hatt det på noen uker. Jeg er så utrolig fornøyd med dette merket, derfor er det ektra gøy å kan dele ut et gavekort til en av dere. 

  For å delta må du følge to enkle trinn: 

  1) Lik min Facebook side, har du allerede likt den gå til punkt nr to. For dere sol ikke har likt den enda, kan dere trykke her for å komme direkte til den -> lisarorvik

  2) Legg igjen en kommentar med at du er med, husk blogg navn eller epost slik at jeg kan kontakte deg om du er den heldige vinneren.   ♥ Lykke til alle sammen, for dere som vil besøke hjemme siden dems. Eller lese mer om dem, kan dere trykke her for å komme direkte -> isabellahair

 • 32

  Jeg har alltid sagt at jeg skal være helt ærlig med dere, og dette har jeg delt med dere før også. Jeg har lagt inn silikon, og jeg vet det er tusenvis av meninger der ute om akkurat dette. Jeg har lyst til å dele med dere hvorfor jeg gjorde det. Jeg kom veldig tidlig i puberteten, og fikk ganske store pupper i tidlig alder. Jeg gikk igjennom to tøffe valg da jeg var yngre som jeg enda ikke er klar for å dele med dere. Men de valgene jeg tok da jeg var yngre førte til at jeg gikk ned mange bh-størrelser. Jeg hadde enda litt pupper, så der og da ikke dette et problem for meg. Etter at jeg  utviklet anoreksia, og jeg raste ned i vekt, forsvant alt av det jeg hadde av pupper. Jeg ble rett og slett helt flat. Jeg passet ikke inn i en a-cup en gang, noe som jo er den minste størrelsen du får tak i når det kommer til bh-størrelser. Det eneste jeg satt igjen med, var litt overflødig fett, men ikke nok. 

  Selv om jeg klarte å legge på meg, ble jeg ikke større over puppene. Jeg var enda helt flat. Når jeg sier flat, så mener jeg virkelig helt flat. Jeg brukte a-cup med super push og puter slik at det skulle  se ut som jeg hadde litt. Dette var noe som gikk veldig inn på meg. Det var liksom ikke nok med at jeg så og si mistet alle formene mine etter sykdommen. Jeg følte meg ikke kvinnelig, og hadde utrolig dårlig selvtillit på grunn av dette. Så jeg bestemte meg lenge før jeg gjorde det, og hadde spart penger til dette kjempelenge. Så når jeg først fikk lov til å gjøre det, så valgte jeg å gjøre det. 

  Dette er ikke det samme som at jeg anbefaler dette til alle rundt meg. Men det er faktisk mange kvinner som bare ikke får pupper. Jeg tenker ikke på de som faktisk har store pupper og velger å gjøre dem enda større. Men jeg snakker om oss som er helt flate, og føler at dette blir er et kjempestort problem. For meg ble dette et problem som bare vokste seg større og større. Jeg følte meg bare ikke som en kvinne eller jente, når jeg var like flat som en gutt. Det ødela selvtilliten min helt, og jeg skammet meg når jeg gikk i bikini. 

  Jeg har tenkt mye på dette med å være et godt forbilde, og jeg føler ikke egentlig at dette gjør meg til et dårlig forbilde. Jeg vet at alle har en mening når det kommer til dette med silikon. For meg var dette et riktig valg, og jeg gikk igjennom denne operasjonen for min egen del. Dette var noe jeg gjorde kun for meg selv, for at jeg skulle følge meg mer som en kvinne. Jeg får en del spørsmål om dette med silikon. Derfor hadde jeg lyst til å skrive et innlegg om min historie. Hvis dere er interessert, tenkte jeg å skrive et innlegg om mine erfaringer, når det kommer til silikon. Det er jo min egen kropp, og det er jeg som skal leve med den. Se på den. Dette var det riktige for meg å gjøre. Jeg føler meg mer kvinnelig nå som jeg har fått pupper. Det har hjulpet meg utrolig mye. Kanskje jeg føler det ekstra sterkt siden jeg hadde relativt store pupper før. 

  Jeg tror ikke at dette kommer som noen overraskelse for dere som ikke visste om dette fra før. Det er jo ikke så veldig vanlig å være så tynn, og ha store pupper. Men jeg har aldri lagt skjul på at jeg ikke har operert. Jeg har alltid vært ærlig med dere når noen har lagt igjen en kommentar, pluss at jeg har skrevet et innlegg om det før. Det viktige her er å få frem her at jeg gjorde dette for meg selv. Det var ingen rundt meg som sa jeg burde, eller ikke burde gjennomføre dette. Dette var et valgt jeg gjorde helt selv. Det at familien og vennene mine støttet meg i dette valget, er noe jeg setter utrolig stor pris på. Jeg håper også dere lesere kanskje skjønner valget mitt litt bedre nå, og ikke "dømmer" meg for valget jeg har gjort. Legg gjerne igjen en tilbakemelding på om dere vil at jeg skal skrive om mine erfaringer, hvordan det var å operere, og om alt som har med dette å gjøre. Da vil jeg skrive et innlegg om dette.

 • 46

  Sjekk hvordan designet ditt i kommentar - feltet ser ut. Det er flere design som går igjen hos veldig mange. Der navn og alle opplysningene du må oppgi vises for at man skal vite at det er deg som har lagt inn en kommentar. Om det ikke blir lagret, må man skrive det inn hver eneste gang man kommenter. Flere ganger har jeg droppet å kommentere når opplysningene ikke lagres. Jeg vil tippe at det er flere som tenker som meg, så dette er lurt å sjekke. Jeg har sett at det ofte går igjen rundt tre design, der opplysningene ikke lagres. Sjekk opp dette. Det kan hjelpe deg å få flere kommentarer. 

  Tenk på innhold ikke klikk - Det viktigste med en blogg, er å få et forhold til sine lesere. Det å skrive bra innlegg, er mye viktigere enn hvor mange klikk du får. Jeg skal innrømme at jeg hadde en liten periode der jeg ble helt oppslukt i antall lesere. Jeg tror de fleste som blogger, går igjennom en slik periode. Heldigvis fant jeg ut etter en ukes tid, at dette ikke har noe å si. For meg er det mye bedre med faste lesere som jeg får et forhold til. 

  Ikke gi opp - Det å skal bygge opp en blogg tar tid. Den ene dagen har du mange lesere, neste dag har du nesten ingen. Det er helt normal. Tenk på at de fleste topp-bloggerne har blogget i godt over 5 år. Det tar tid å få faste lesere. Man må bare ikke gi opp. Ha tro på deg selv så kan du lykkes. En annen ting er dette med å få navnet sitt kjent. Det er ingen tvil om at mange av de som er på topp-listen enten har vært med på et tv program eller kjørt et pr stunt. Jeg synes det er bedre å faktisk bygge deg opp selv. Ja, det tar nok mye lengere tid, men det er helt greit. 

  Skrive om noe du kan - Jeg har ikke tall på hvor mange innlegg jeg har lest, der personen kun har skrevt om et tema som er interessant, men ikke har hatt kunnskap om emnet. Jeg har kommet over blogger som blant annet omhandler min sykdom, uten å kunne noe eller ha erfaring om den. Dette virker nok litt dumt, og er veldig synlig.

  Finn ut hvem som er dine lesere - For å få til en god blogg som leserne dine vil komme tilbake til, er det lurt å bruke litt tid. Hvem er din målgruppe? Hvem er dine lesere, hvordan fant de bloggen din. Hva vil de se mer av, hva syns de ikke er så spennende å lese. Kunnskap er makt. Man vil jo tilfredsstille sine lesere om man kan si det slik. Et annet tips er å faktisk gå over leser-antallet ditt noen uker tilbake. Finn ut hvilkene dager du hadde mange lesere. Hva postet du da. Hva er det leserne dine tiltrekkes av? Jo mer du vet om det, jo lettere er det for deg å lykkes. Det å bygge seg opp en lesegruppe Tar både tid og energi. Husk at det er de faste leserne du får som kan gjøre bloggen din større. 

  Bruk tid på å finne ut hva når, hvor mange og hvor du kan dele dine innlegg - Det å finne ut hvilke tider du burde poste innleggene dine, kan hjelpe deg. Når er det flest mulig på Nettet. Når man går inn på en blogg, så forventer man på en måte at det skal være et nytt innlegg der. Man har jo lyst til å lese noe nytt. Man orker jo ikke lese eller se på de sammen bildene en gang til. Det å finne ut hvor mange innlegg du burde dele hver dag, er også medvirkende til det å lykkes med en blogg. Her går det på det som jeg har nevnt, man vil ikke lese det samme innlegget en gang til.

  Sosiale medier kan være til stor hjelp for å få bloggen din mere synlig. Det finnes mange Facebook-grupper man kan dele innleggene sine på. En annen ting er å lage en egen Facebook side for din blogg der du kan dele alle innleggene du poster. Slik kan dine lesere få en oppdatering når du har postet noe nytt. Det er også smart med Instagram, Snapchat eller andre sosiale medier hvor du kan poste ting og dermed få navnet ditt mere kjent. Jo mere du markedsfører deg selv, jo raskere blir navnet ditt "kjent" for andre. 

  Fakta om ditt eget design - Når du velger designet du vil ha på bloggen, må du også lese opplysningene som er oppgitt. Når det gjelder bilder, så ser det mye finere ut, når bildene er i den størrelsen som resten av innlegget blir. Jeg synes alt for mange laster opp bildene i feil størrelse. Riktig størrelse gjør at det ser mer proft ut. Til sist, det kan også være lurt å forhåndsvise innleggene dine før du poster dem. Da får du full oversikt over  hvordan de blir seende ut.

  ♥ Ukens blogg konkurransen min finner dere i innlegget under, eller så kan dere trykke her. For å komme drikte til det innlegget, der dere kan melde dere på -> lisarorvik 

 • 75

  God søndags morgen, da var helgen over for denne uken. Heregud så fort dagene går, nå om dagen. Men jeg skal ikke klage på det, i tillegg er sommeren her. Noe som gjør at humøret bare er enda bedre for min del, er så fantastisk å sitte ute å jobbe med bloggen. Men over til det dette innlegget skal handle om, nemlig ukens blogg konkurransen min. Som dere sikkert har fått med dere, så har jeg denne hver søndag. Det er fordi jeg syns det er viktig å kunne skryte av andre sine blogger, pluss at jeg alltid kommer over noen nye blogger. Jeg plukker ut to heldige vinnere, som får et eget innlegg her på min blogg på onsdag. Med bilder og drikte link til din blogg, jeg skriver også hva jeg liker med din blogg. Pluss litt om hva du blogger mye om, så her er det bare å melde seg på. Jeg plukker ut to blogger, jeg syns fortjener litt ektra oppmerksomhet. 

  For å delta må du følge to enkle trinn: 

  1) Lik min Facebook side, for dere som har likt den gå til punkt nr to. For dere som ikke bar likt den, kan dere trykke her for å komme direkte -> lisarorvik

  2) Legg igjen en kommentar med at du er med, husk blogg navn. Det holder å skrive bloggnavnet i kommentaren, der du også skriver navnet.   ♥ Husk at jeg leser bloggen til alle som melder seg på, lykke til alle sammen! 

 • 21

  Gjør huden klar - Det er viktig å ikke gi huden en sjokkstart. Du bør ikke ligge lenge ute i solen om du ikke har et godt underlag. Da er det lett å bli solbrent. Start sesongen med små, korte doser. Det kan også være lurt å bevege seg litt, da får du jevnere underlag. 

  Skrubb huden - Det er viktig å skubbe både ansikt og kropp, for å få bort alle døde hudceller. I tillegg vil dette gjøre at du får en finere og jevnere brunfarge. Dropper du å skrubbe kan fargen bli veldig ujevn. Jeg syns også at jeg får er finere resultatet, når jeg er nøye på å skubbe huden. Mange tror at de skrubber bort brunfargen når de peeler huden om sommeren, men det stemmer ikke. Det er bare de døde hudcellene som forsvinner. Det gjør at fargen kommer enda bedre til sin rette. Min favoritt-skrubb til kroppen, er peelingen til shadow Tans.

  Beskytt huden din - Det er alltid lurt å starte med en høy faktor når det kommer til solkrem. Gå heller ned i faktor etterhvert som fargen begynner å komme. Det er så alt for lett å brenne huden, noe som er kjempevondt, pluss skadelig for huden. Jeg har også opplevde at fargen varer lengere, når jeg bruker solkrem. Selv om du ikke pleier å bli solbrent, så er det alltid lurt med solkrem. 

  Strand i stedet for basseng - Jeg vet ikke om dette bare gjelder meg, Men jeg blir mye brunere når jeg ligger på stranden, i forhold til å ligge ved bassenget. Saltvann har alltid gjort at jeg blir ekstra brun. Jeg føler nesten at jeg mister mer fagre enn jeg får av klorvann. Pluss at jeg får grønt hår i bassenget. Et annet tips er å hive seg oppå en flytemadrass. Det har alltid gjort at jeg blir ekstra brun. Sola reflekterer enda bedre når du er i vannet. Klorvann bleker huden, og det er nettop det du vil unngå. 

  Betakaroten - Det som er aller viktigst er å ta riktig dose. Overdriver du så kan dette medføre ujevnheter og flekker. For tre år siden, fikk jeg soleksem. Etter dette ville jeg prøve betakaroten, mest fordi jeg ville unngå soleksem. Men for et resultat jeg fikk! Jeg ble mye brunere, pluss at fargen varte lengre. Her er det bare å prøve seg litt frem når det kommer til merker. De merkene som er mest kjent, er også de som er dyrest. Men det vil ikke si at de best, så her er det virkelig bare å finne ut det som hjelper for deg. Et kjerringråd er dette med å spise gulrøtter. Jeg spiser gulrøtter hver dag til midag. Jeg har av erfaring sett at gulrøtter faktisk kan hjelpe deg til å bli enda brunere. 

  Drikk masse vann - Solen tørker ut huden, og vann gjør den bedre rustet til å takle dette. Fuktnivået i huden avgjør også hvor frisk og jevn brunfargen blir. Så pass på at du får i deg nok vann. Jeg pleier alltid å lage meg litt saft. Man trenger ikke drikke rent vann, så lenge kroppen din får i seg nok veske. 2-3 liter med vann hver dag er den anbefalte mengden. Og nei, brus, kaffe og andre drikkevarer teller ikke som vann.

  Det er lov til å jukse - Pigmenter i kroppen din har mye å si for hvor brun du blir. Alle har ikke like mye. Jeg personlig er veldig heldig som er gode pigmenter. Men for dere som ikke har det, så finnes alltid selvbruning. Noen blir bare ikke brun, så enkelt og er det. De fleste selvbruningskremer gir ikke en dyp farge og påvirker derfor ikke hudens pigmenter. De gir farge på hudens overflate. For de som ikke blir brune er dette et kjempebra triks. Min favoritt selvbruning, er den økologiske selvbruningen til shadow Tans. 

  Bruk fuktighetskrem - Det du må tenke på, er å bruke en fuktighetskrem som er tilspasset din hudtype. Sommeren er en fin tid for huden fordi det er såpass mye fuktighet i luften. Men om sommeren utsettes huden imidlertid også for solens UVA-stråler. Vind og saltvann bidrar også til å tørke ut huden. Sol forårsaker hele 80% av rynkene vi får. 

  Litt om hvordan man bevarer brunfargen - Hvor lenge brunfargen varer, varierer veldig fra hudtype til hudtype, og også alder. Yngre hud vil miste fargen raskere da cellefornyelsen går raskere. På eldre hud går dette saktere. Fargen på huden din fremheves av en fet krem. Fett og fuktighet gjør at fargen varer lengre. Sørg for at huden får nok næring og rikelig med vitaminer, er et godt forarbeid. Det gir et bedre resultat med fuktighetskrem som har mye fukt i seg.

  ♥ Hva syns du om disse tipsene, har du noen tips jeg ikke har tenkt på? 

 • 16

  Det å opprettholde en for lav kroppsvekt er usunt og helseskadelig. Dette har flere negative følger for ens fysiske, psykiske og sosiale fungering. Etter jeg var i behandling i går, fikk jeg med meg en liten lekse hjem: dette med å lese hva det er som skjer med kroppen, når man er undervektig. Jeg har merket at mange av disse punktene har blitt mye bedre ettersom jeg er på bedringens vei. Men jeg hadde lyst til å dele dette med dere, for å vise hva det er som skjer med kroppen når man er undervektig. Noen av disse punktene under gjelder ikke bare de som er undervektige, men også for de som spiser alt for lite, uansett deres aktuelle vekt. 


  PSYKOLOGISKE KONSEKVENSER 


  Tenkning - Tenkning er påvirket av å være undervektig. Dette er ikke overraskende fordi en hjerne krever mye energi (dvs kalorier) for å fungere. Tenkningen blir lite fleksibel ved en lav kroppsvekt, noe som gjør at det blir vanskelig å hurtig skifte fokus fra emne til emne. Det blir også vanskeligere å ta avgjørelser. 


  Konsentrasjon - Er nesten alltid svekket, selv om noen personer kanskje ikke er klar over dette siden de tvinger seg selv til å fokusere på hva de gjør. Denne svekkelsen av konsentrasjon skyldes til dels at personene har tilbakevendende tanker om mat og spising, som kommer i veien for muligheten/evnen til å fokusere på andre ting. Noen opplever også at de til og med drømmer om mat og spising. Det er flere som blir veldig interessert i matlagning, og bruker mye tid på å se på matlagningsprogrammer, leter etter nye oppskrifter og så videre. Det kan føre til mindre interesse for andre ting, og at man da ofte gir opp gamle interesser og hobbyer. 


  Følelser og atferd - Humøret blir påvirket av å være undervektig. Humøret er generelt litt lavt, og noen personer kan lett bli irritert. Når personer er betydelig undervektig endrer de atferden sin. Om de har vært undervektig en lang tid, kan de tenke at dette er deres "personlighet". Det er også vanlig at undervektige personer har vansker med å være spontane. 


  SOSIALE KONSEKVENSER 


  Det å være undervektig har en tydelig påvirkning på sosial fungering. Det er en tendens til at man fokuserer innover og blir selvfokusert, og man har stort behov for faste rutiner og forutsigbarhet og får dermed vansker med å være spontan. Som et resultat av dette kan personene trekke seg tilbake fra det sosiale, og de blir vant med leve på denne måten. Det er også et tap av sexlyst som også kan bidra til den sosiale tilbaketrekningen. 


  FYSISKE KONSEKVENSER 


  Hjerte og sirkulasjon - Det er tydelig effekter på hjerte og på sirkulasjon. Hjertemuskelen svekkes og hjerte kan bli svakere som er resultat av dette. Blodtrykket faller og hjerteraten (pulsen) faller. Det er også forhøyet risiko for uregelmessige hjerneslag (arytmi). 
  Sexhormon og evnen til å bli gravid - Det er tydelige effekter på hormonell funksjon, som gjør at sexhormonproduksjonene blir vesentlig redusert og personene kan bli infertile (ikke kunne få barn). Det er mindre interesse for sex og mindre seksuell lyst. 


  Bein - Det er en svekkelse i bentetthet/benstyrken. Dette skyldes delvis hormonelle endringer, delvis den reduserte vekten som beina må bære og delvis den restriktive spisingen. Konsekvensen av dette er økt risiko for osteoporose (beinskjørhet) og frakturer (brudd). 


  Mage/tarmsystemet - Magen roer ned tempoet, og som resultat av dette går maten sakte igjennom systemet. Det at maten i magen bruker mye lengere tid enn normalt å for gå igjennom tynntarmen, kan forklare hvorfor noen har en økt opplevelser å være mett selv etter å ha spist relativt lite. Smak kan være svekket så det kan være en økt bruk av krydder for å gi maten smak. Noen personer kan være kontinuerlige sultne. 


  Muskler - Muskler svekkes og blir svakere. Dette er mest tydelig når en går opp trapper eller prøver å reise seg opp fra sittende posisjon. 


  Hud og hår - Det er ulik grad av effekt her. Hår på kroppen kan begynne å vokse, spesielt på ansiktet, magen, ryggen og armene. Det kan også være hårtap fra hodet, huden blir ofte tørr og kan utvikle en oransje glød. 


  Regulering av temperatur og søvn - Det blir en reduksjon i kroppstemperatur, personer kan følge seg gjennomgripende kalde. Søvn er svekket når man er undervektig. Søvn gjør deg nødvendigvis ikke uthvilt, samt at det er en tendens til å våkne tidlig.

 • 26

  Den første bloggen jeg har lyst til å anbefale dere i dag, er bloggen til Silje. Hun er en utrolig nydelig og vaker jente, som sprer utrolig mye glede rundt seg. Dette er en blogg jeg hsr lest en god stund nå, å er en fast leser av. Jeg henter utrolig mye inspirasjon fra henne, noe jeg tror du og kommer til å gjøre. Hun blogger mye om mat, sunne oppskriftene, trening, hennes hverdag, tips og råd. Hun er utrolig flink når det kommer til sunn mat, hun legger ut helt fantastiske oppskrifter. Hun blogger mye om dette med å blir inspirert med trening, å leve en sunn livsstil. Hun har er fint og ryddig design, oppdaterer bloggen sin jevnlig. Hun er kjempe flink til å skrive og ta bilder, dette er en blogg dere absolutt burde ta dere en tur innom. 

  SAMSUNG CSC

  ♥ For å komme direkte til hennes blogg, trykk her -> silje

  Den andre bloggen jeg har lyst til å anbefale dere i dag, er bloggen til Vilde. Dette er også en blogg jeg er en fast leser av, å har lest i en god stund. Tror faktisk dette er en av de første bloggen jeg kom over, når jeg begynte å blogge selv. Å vært en fast lesere av siden da, hun er utrolig søt og pen jente. Som er utrolig flink til å spre det gode humøret hennes, til sine lesere. Hun blogger mye om mote, sminke, hennes hverdag, trening, mat og tips. Jeg elsker klesstilen hennes, hun er kjempe flink til å ta bilder og skrive. Hun oppdaterer bloggen sin jevnlig, å har et fint og ryddig design. Jeg henter også utrolig mye inspirasjon fra hennes blogg, noe jeg tror du også kommer til å gjøre. Dette er en blogg dere absolutt burde ta dere en tur innom, kanskje dere også blir en fast følger av den sånn som meg. 

  ♥ For å komme direkte til hennes blogg, trykk her -> f4shi0n

  Ukens lesere denne uken er Nina, en så fantastisk jente skal man lete lenge etter. Hun legger alltid igjen en koselig kommentar her på min blogg, det som gjorde at henne ble ukens leser. Hun er også kjempe flink til å blogge, så dette er også en blogg dere burde ta dere en tur innom. Hun sprer mye glede rundt seg, å er en utrolig nydelig jente. For å komme direkte til hennes blogg, trykk her -> liveterherlig  ♥ For dere som ikke vant denne uken er det ny konkurranse på søndag, hva syns du om de bloggene som vant denne uken ?