lisarorvik - Mitt navn er Lisa Slaaen Rørvik, jeg er 22år. Jeg kommer til å blogge om min kampen om å bli frisk, fra en alvorlig spiseforstyrrelse som heter anoreksia. Jeg deler også mange sunne oppskrifter, jeg har også en stor lidenskap for trening.
Instagram Facebook Lisa.rorvik@hotmail.com

11

Jeg har skjønt at det er utrolig mange av dere som reagerte på måten jeg skrev om ororeksi på. Derfor ville jeg bare oppklare dette, sånn at dere kanskje forstår meg bedre. Det var aldri meningen å si at ororeksi ikke er en skadelig eller alvorlig sykdom. Dette er jo en form for spiseforstyrrelse som ennå ikke omtales i legebøkene. Så det finnes på en måte ikke noe fasitsvar på hva dette er eller ikke. Jeg har en form for en mild ororeksi, som betyr at jeg spiser veldig rent og sunt, samt at jeg også har et mindre matutvalg enn de fleste andre. 

Da jeg skrev at dette er et skritt i riktig retning for meg, som gjelder dette MEG, ikke noen andre der ute. Jeg vet at flere utvikler dette, og som senere utvikler anoreksia, fordi det utvikler seg verre. For meg personlig er dette et kjempestort skritt i riktig retning fordi jeg får i meg den mengden med mat jeg skal i løpet av en dag. Ja faktisk mer mat enn jeg tenger fordi jeg skal opp enda mer i vekt. 

Jeg har ikke lengre noe problem med vekt, kropp, kalorier, følelser, eller et vrangsyn på meg selv. Jeg elsker min egen kropp og er mer enn klar for å gå opp enda mer. Det er en stor forskjellen her, noe jeg tror ikke så mange fikk med seg. Jeg vet denne sykdommen kan utvikle seg negativt for de som utvikler den, og jeg sier ikke at dette ikke er en alvorlig spiseforstyrrelse for andre. Men det er ikke det for meg, og da snakker jeg ikke om noen andre. Kun om MEG. Der tror jeg den største misforståelsen oppsto. 

Innlegget jeg skrev om at jeg ikke hadde diagnosen aneroksi mere, skulle aldri handle om ororeksi. Jeg ville bare gi en kort forklaring på hva det var. Det var aldri meningen å si at sykdommen ikke er alvorlig eller skadelig. Jeg har aldri hatt et ønske om å fremstå som det noen få trodde. Jeg tror dette bygger på en stor misforståelse og at det ble lest litt i mellom linjene. Det var jo ikke poenget med innlegget. Jeg ønsket bare å gi en veldig kort forklaring på hva det er, for de som ikke visste det skulle forstå litt hva dette dreier seg om. 

I og med at dette er en spiseforstyrrelse som ennå ikke har kommet i legebøkene, så kan det jo diskuteres i evigheter om hva dette er og ikke. Dette tror jeg er litt lett å glemme oppi alt dette. Jeg ønsker ikke, og skal aldri si at en spiseforstyrrelse ikke er skadelig, for det er det jo uansett hva man har. Dette er et steg i riktig retning for meg og kun meg. Jeg vil bare baklage at noen misforstod dette. 

For å være ærlig, så trodde jeg at når man leser litt på min blogg, så ser man at jeg brenner for dette med psykiske lidelser. Det å vise at man ikke er alene om å ha det slik og at dette ikke skal være tabu temaer å snakke om. Jeg unner ingen å være syk, og ingen fortjener å ha en slik sykdom. Jeg kommer til å skrive mere om dette fremover, siden dette er jo den lidelsen jeg har av nå. Jeg ønsket å formidle at dette ikke er skadelig for meg, men det betyr overhodet ikke at denne lidelsen ikke er skadelig for andre. 

Håper dere forstår meg litt bedre nå.

 • 9

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God morgen alle mine fineste lesere. Ja nå ble det en litt lengere pause en det som var planlagt fra min side. Men jeg har rett og slett bare ikke orket logge meg inn på bloggen. Det har skjedd så mye rundt meg at jeg har måtte fokusere på det. Dere vet at bloggen er en av mine største prioriteringene. Men akkurat nå så har jeg ikke kunne sette den fokus. For min familie, venner og ikke minst meg selv må faktisk komme først. Det er litt rart men jeg elsker å blogge. Men noen ganger så kan jeg bare ikke sette den først. Selv om jeg kunne ønske jeg kunne der hver eneste dag. Dette er jo bare en hobby for meg. Ikke en jobb eller noe jeg lever av. Så derfor føler jeg ikke på det presset at bloggen må komme først. Men nå er det full skjerpings. Så nå kommer den til å bli oppdatert hver dag fremover. Jeg har det utrolig bra om dagen. Selv om det skjer en del i livet mitt. Så har jeg det bra med meg selv, smiler fra morgen til kveld. For jeg har funnet ut at jeg kan ha det bra, uansett hva det er som skjer rundt meg.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Vil jo bare si tusen takk for alle fine tilbakemeldinger. Nesten litt rart å si det, men jeg får så mye støtte fra dere lesere. At dere ikke aner. Jeg var en smule redd for å begynne å svare på over 70 kommentaren som hadde kommet på bloggen nå den tiden jeg var borte. Fordi jeg viste ikke om de var positive eller negative. Men jeg har bare verdens beste lesere. For dere støtter meg jo bare så mye, ja det er noe der med sterke meninger eller som mener noe annet enn meg. Å det er helt greit. Som jeg alltid har sakt. Så er dette en blogg, hvor alle skal få lov til å ha sine eggene meninger. Det står jeg får enda, å det ser dere nok også i kommentarfeltet. At jeg aldri sletter kommentarer. Tror faktisk jeg kun har slettet to kommentarer igjennom min blogg periode. Men det var fordi det ikke var en mening men direkte hat og mobbing mot meg, å det gidder jeg ikke ha noe av. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Men vil jo ønske dere en kjempe fin dag. Beklager for at jeg har vært borte noen dager. Men nå er jeg tilbake!

  Facebook siden min HER!
  Instagram siden min HER!
 • 9

  Jeg kan ikke huske sist jeg ga dere et serietips. Så vil jeg begynne å bli mye flinkere til. For er det noe jeg har sett mye på, så er det serier. Ved tanke på at jeg har vært sykemeldt så lenge som det jeg har. For å si det rett ut så var jeg jo sengeligende i nesten tre år. Så derfor skal jeg gi dere en del serietips fremover. Men i dag vil jeg tipse om serien The Affair. Jeg tror faktisk dette er en av de første seriene som tok meg fra første episode. Jeg pleier alltid å må se en del episoder før jeg syns den er spennende og bestemmer meg for om jeg skal fortsette å se på den. Det jeg liker så godt med denne serien er det at du får litt av alt føler jeg. Så skjer det noe hele tiden, så den ikke blir kjedelig. Så dette er en serie jeg tror kan passe de fleste. Så denne anbefaler jeg på det sterkeste. Det eneste som er litt negativt med denne. Er at du må følge en del med, for det skjer så mye små ting hele tiden.  

  Men kort fortalt så handler denne serien om to gifte par, så har kona i det ene forholdet om mannen i den andre et forhold. Så begge er utro mot en de er gift med. Det som gjør denne serien så utrolig spesiell er at hver episode er delt opp i to. Sånn at du først for se Noah (som er mannen som er utro) sitt syn på det som skjer. Så får du se Alison (som er dama som er utro) sitt syn på det som skjer. Det er helt utrolig hvordan samme dag, hendelse mellom to personer, kan virke så forskjellig. Jeg blir helt satt ut. Men det sier jo bare sitt om hvordan hver enkelt oppfatter en situasjon. Noe som gjør denne så spennende. Den har åpnet øynene mine så utrolig mye. For plutselig fikk man se at alle tenker og oppfatter ting anderledes enn hva du selv gjør. 

  - Jeg ser serien på Netflix, så der vet jeg at dere finner den. Har du sett den før og hva syns du om den? 

 • 19

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God fredag alle mine herlige lesere. Det var så godt å stå opp i dag, selv om jeg våknet kl 05:30. Men jeg hadde en kjempe fin dag i går. Jeg skal være helt ærlig med dere. Jeg sluttet å røyke for to dager siden. Noe som har gjort at jeg ikke kan sitte så mye stille, så har ikke fått langt igjen noen kommentarer hos dere andre. For må holde hode på andre tanker. Så i går ble det vasking, rydding, støvsuging av hele leilighetene. Blir nok enda mer i dag, så ble det en del timer med trening i går kveld. Hadde en kjempe bra og hard økt. Men nok om det, for det er ikke det dette innlegget skal handle om. Men sunn Zeroh gele. Jeg vet jeg har delt denne oppskriften med dere før. Men denne gangen prøvde jeg meg på noe nytt. Så de ble så fine, derfor vil jeg dele denne med dere igjen. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Dette trenger du:
  8 geletinplater
  2 dl Zeroh saft
  8 dl vann
  vaniljesaus 
   
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

  Fremgangsmåte steg for steg: 

  1) Start med å legge gelatinplatene i vann. Så varmer du opp Zeroh saft og vann. Dette skal ikke kokes men bare varmes. Så tilsetter du en og en geletinplate, rører godt sammen. Når alle planer er oppløs. Sette du kjelen til siden, sånn at den får avkjølt seg litt. 

  2) Mens den gjør det kan du begynne med glassene. Jeg prøver å vise så godt jeg kan på bildene. Men trikser her er å få glassene skjeve. Jeg bruker flere håndklær under og oppi i en ildfastform. Så heller du saften over, inn i kjøleskapet til de har blitt stive. 

  Så er de klare til å nytes. Dette er jo den perfekte sommer desserten spør du meg. Her kan man jo også bruke den zeroh saften man selv liker best. Denne gangen brukte jeg en av de nye smakene som har kommet nå. Nemlig solbær og ingefær, den er kjempe god for dere ikke har smakt den. Tror den smaken har blitt en ny favoritt hos meg. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  - Vil du holde deg oppdatert på alle mine sunne oppskrifter, som jeg deler her på bloggen. Kan du like min facebook side, der poster jeg alle mine nyeste oppskrifter, den finner du her -> FACEBOOK-LISA!

  - Har du laget dette før eller kunne tenkt deg å prøve det ut. Så ikke dette godt ut ?

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Facebook siden min HER!
  Instagram siden min HER!
 • 12

  Jeg har vært så mye frem og tilbake om jeg skulle gjennomføre dette eller ikke. Det er faktisk lenge siden jeg fikk spørsmålet om jeg ville bli med på God morgen Norge, så dette er noe jeg har holdt for meg selv en god stund. Min familie og nærmeste venner visste om det, men utover det holdt jeg det for meg selv. Jeg ville ta denne avgjørelsen selv. Jeg har jo diskutert litt frem og tilbake med min familie, men ønsket at dette skulle være en avgjørelse jeg tok selv. Det er jo bare jeg som kan vite hva jeg er klar for, og hva jeg ikke er klar for enda. 

  Mye av grunnen for at jeg takket ja til dette, var fordi jeg vet at det er så mange der ute som ikke tør eller klarer å snakke om at de går på Nav nettopp på grunn av fordommene det fører meg seg. Jeg snakker ut fra egne erfaringer, fra hva jeg selv har opplevd. Jeg føler folk fokuserer altfor mye på dette med at man ikke jobber eller studerer, og nesten glemmer litt hvorfor man er sykmeldt. De færreste er sykmeldt  uten grunn. De aller fleste jeg har snakket med som sitter i samme situasjon, ønsker ikke dette selv. De vil ikke være sykmeldte eller stå fast i livet. Prøv og sett deg inn i deres situasjon. De som er veldig syke, som jeg også var før, er så og si aldri ute av døren, møter venner, smiler og ler. Jeg lå kun på rommet mitt. 

  Det er ikke et liv jeg unner noen eller tror noen vil ha det å være så syk som det jeg var. For det første er det utrolig lett for tilbakefall om man bare kaster seg ut i noe med en gang man har en god periode. Det er også en stor overgang det å ikke ha noe overskudd, gå ut døren, sulte og hate seg selv, til det å bli frisk. Listen er bare altfor lang. Jeg vet selv at jeg ikke kommer til å få tilbakefall når det kommer til å la anoreksia styre livet mitt. Jeg klarer nå å se hvor mye det ødela for meg. Jeg kan faktisk endelig se at sykdommen ikke gjorde noe positivt for meg. Det samme gjelder depresjon og angst. 

  Jeg har fortsatt mye som må jobbes med, før jeg begynner på noe. Jeg mistet jo alt med meg selv. Min personlighet, følelser, tanker. Ja alt som gjør deg til et menneske mistet jeg. 

  Det jeg brenner mest for nå er å få frem dette, som er noe jeg vil satse mye på når det kommer til denne bloggen. Jeg ble utrolig motivert i går over å kunne snakke på vegne av andre i samme situasjon. Dette er min måte å kunne hjelpe andre der ute på. Jeg ser jo nå at jeg har en sterk stemme, fordi jeg selv har vært i denne situasjonen. Så jeg vet virkelig hva jeg snakker om og ikke. Jeg tror ikke man kan studere eller lese seg opp for å få samme innsikt i dette som de som har opplevd det har. 

  Fordi det er så mye som skjer med et menneske når de sliter psykisk eller går igjennom en traumatisk opplevelse som gjør at de blir skadet resten av livet. Som dere sikkert merket på intervjuet i går så var jeg ikke alene der. Det var for å få frem flere sider av oss som på en måte sitter i samme situasjon. Line som jeg deltok med, som foresten var en helt fantastisk dame, har jo en medfødt lidelse som gjør at hun har vært sykmeldt. 

  Jeg klarte jo å få jernteppe når jeg skulle snakke om dette med fordommer mot de som er sykmeldte, så det var mye jeg ville si som ikke ble sagt. Derfor tror jeg nok at jeg vil skrive et eget innlegg om akkurat dette. Slik kan jeg utdype dette enda mere.

  - For dere som ikke har sett God morgen Norge intervjuet mitt, finner du det HER

 • 33

  God dag mine fine lesere. Det ble litt stille fra meg i går, noe som ikke var helt planlagt. Men formen min var bare ikke helt på topp i går. Jeg prøvde å dra å trene litt tidelig på dagen. Men jeg måtte bare pakke tingene min for å dra hjem. Formen er ikke helt 100% i dag heller. Sto opp for bare noen timer siden. Men håper med litt hvile og mat, så skal jeg komme meg. For vil veldig gjerne trene i dag. Siden det ikke ble noe av dette i går. Som sikkert noen av dere fikk med dere i går så delte TV 2 nyhetene, videoen fra God morgen Norge. Jeg fikk helt sjokk, for her var det mange med sterke meninger. Men nå er jeg glad for at jeg sliter med å lese, hehe. For alle kommentarene var så lange at jeg ikke orket å lese ferdig en enn gang. Men fikk høre av venner og familie at det var mange dritt kommentarer for å si det rett ut. Men heldigvis så bryr jeg meg ikke. Jeg tror de menneskene som sitter å skriver dritt, er de som selv ikke har opplevd dette. Eller har noen nær dem som har vært i min situasjon. Det er jo bilder av meg som har blitt brukt. Så det at vi er to som står bak dette intervjuet har ikke helt kommet frem. Føler det er jeg som får all støyten her nå. Men jeg bestemte meg bare for å logge helt av nette i går. For jeg vet at dette er et kjempe viktig tema for meg. Det er dette jeg brenner for! Så derfor vil jeg ikke bruke noe tid og energi på dem som slenger dritt og ikke forstår. Som jeg alltid sier det er en stor forskjell å ha en mening og det å slenge direkte dritt. Men ville bare gi dere en liten oppdatering. I dag kommer også innlegget med mine tanker, følelser og grunnen for at jeg takket ja til God morgen Norge. 

  - For dere som ikke har sett God morgen Norge intervjuet mitt, finner du det HER