lisarorvik - Mitt navn er Lisa Slaaen Rørvik, jeg er 22år. Jeg kommer til å blogge om min kampen om å bli frisk, fra en alvorlig spiseforstyrrelse som heter anoreksia. Jeg deler også mange sunne oppskrifter, jeg har også en stor lidenskap for trening.
Instagram Facebook Lisa.rorvik@hotmail.com

38

Jeg kunne ønske at dette ikke var mitt liv. Hvordan kunne jeg gjøre dette mot meg selv? Når var det alt gikk til helvete? Hvorfor så jeg ikke faresignalene før? Det er så utrolig tungt å si det høyt, fordi jeg selv ikke har akseptert det. Men jeg har utviklet anoreksia. Det er ikke normalt å ha et slik forhold til mat som det jeg har. Fra morgen til kveld er det tanker om mat som står i hodet mitt hele tiden. Den indre stemmen som hele tiden forteller meg at jeg skal spise mindre. Du klarer mindre mat enn dagen før. En evig kamp mot å hele tiden skal sulte meg selv. Uansett hvor mye kroppen min skriker etter mat, så hjelper det ikke. Jeg klarer ikke gi kroppen min det den trenger. 

Skyldfølelsen etter hver bit med mat jeg spiser blir bare større og større for hver dag som går. Det er lettere å ikke spise, for da slipper jeg alle de følesene som kommer etterpå. Men kroppen min trenger mat. Hvordan kan jeg føle meg så dårlig av å gi kroppen noe den trenger? Jeg ser at jeg skader meg selv. Jeg har nesten ingen klær igjen som passer og vekten viser at jeg har gått ned masse. Men når jeg står og ser på meg selv i speilet, ser jeg en kjempestor jente. Det gir ikke noe mening, hvordan kan vekten vise en ting, mens speilbildet viser noe annet? Hvem av de jentene er det jeg egentlig er? For et utrolig rart spørsmål å sitte her å tenke på. Men jeg finner ikke det svaret jeg leter etter. Jeg orker ikke mitt eget speilbilde. Jeg blir bare kvalm av å se meg selv. 

Dagene er så lange, men nettene er enda lengre. Jeg har ikke krefter til noen ting, jeg orker ikke en gang å dusje. Jeg føler meg ekkel, men kreftene streker bare ikke til. Jeg vet ikke hva som er verst, tanken på at jeg ikke har dusjet på flere dager, eller det at jeg måtte risikere å se meg selv naken i speilet. Jeg orker ikke se den store jenta. Jeg er helt utslitt, men likevel får jeg ikke sove uansett hvor hardt jeg prøver. Kroppen min verker etter søvn. Legene her har begynt å snakke om sove medesin, noe jeg er veldig skeptisk til. Men nå har jeg gått så mange dager uten søvn, at jeg begynner å bli desperat. For hver natt som går uten søvn, kommer tankene på at jeg ikke vil leve. Alle timene jeg bare ligger og ser rundt i den svarte rommet. Men jeg liker at det mørkt. Da slipper jeg å se meg selv. Bare tanken gjør meg ekkel. Jeg har aldri hatt så dårlig selvtillit som det jeg har nå. 

Jeg skjønner ikke at det er mulig å tenke så mye på mat som det jeg gjør. Alle tanken mine handler om mat, på en eller annen måte. Men samtidig så klarer jeg ikke spise. Det er en indre stemme som bryter meg ned. Som hele tiden minner meg på at jeg ikke fortjener mat. Du klarer å spise mindre. Jeg blir så sliten av alt som skjer i hodet mitt. For hver dag som går blir det verre og verre. Tanken på å skal lage meg mat for å så spise den, gjør meg kvalm. Jeg får frysninger i hele kroppen. Jeg bare skjønner det ikke, hvordan kan jeg gå fra å elske mat, til å nå ha det som en fiende? Det er jo bare mat! Jeg prøver å si det til meg selv hele tiden, mat er ikke farlig. Men uansett hvor mange ganger jeg sier det, så er det en indre stemme som gjør at jeg ikke klare å akseptere det. 

Jeg trodde ikke det fantes så mange negative tanker som det jeg har fått om meg selv. Jeg hadde aldri trodd at mine egne tanker er det som skulle bryte meg ned. For hver dag som går, er det akkurat som om en bit av meg forsvinner. Jeg har ikke plass for noen følelser eller tanker, fordi maten tar all plass. Jeg vet jeg burde være trist, men jeg klarer ikke gråte. Jeg føler meg som en spøkelse, en skikkelse som bare er der. En person uten noen følelser. Hvordan kan en sykdom ta fra meg det å være et menneske? Jeg skammer meg over hvor svak jeg føler meg. Jeg kunne ønske at alt dette bare var et mareritt. At når jeg står opp dagen etter, så var alt dette bare et vondt mareritt. Jeg vil ikke være den personen jeg har blitt. Jeg savner å føle at jeg lever. Jeg savner å ha en mening med livet. Det er ingen som fortjener å leve et liv som et gjenferd.


//Dette innlegget er skrevet ut i fra min personlige dagbok, fra tiden jeg var veldig syk. 

 • 35

  Den første bloggen jeg har lyst til å anbefale dere i dag, er bloggen til Christine Skundberg. Dette er en blogg jeg kom over, for en liten stund siden. Men blitt utrolig inspirert av, så jeg har blitt en fast følger. Hun er utrolig dyktig til å ta bilder, samtidig som hun er utrolig vaker foran kamera også. Hun er flink til å oppdatere bloggen sin jevnlig, så det alltid er et nytt innlegg å lese. Bloggen hennes består av masse store og fine bilder, noe jeg liker utrolig godt. Hun varierer mye med innleggene sine, å blogger om alt i fra mote, skjønhet, hennes hverdag, mat og masse innspirasjon. Hun holder også ukens blogg konkurranser, noe jeg syns er kjempe bra. Dette er en blogg jeg vil anbefale dere å ta en tur innom, kanskje du også blir en fast følger.

  ♦ For å komme drikte til Christine Skundberg sin blogg, TRYKK HER! 

  Den andre bloggen jeg har lyst til å anbefale dere i dag, er bloggen til Kristine Andersen. For en nydelig jente dette er, hun er ganske ny i blogg verden. Men jeg har blitt en fast leser av bloggen hennes, fordi hun har en kjempe inspirerende blogg. Hun blogger mye om mote, skjønhet, sminke, hennes hverdag og mye mer. Dette er en blogg med store fine bilder og et fint design, hun oppdaterer bloggen sin jevnlig. Noe jeg syns er viktig når du først skal blogge, hun sprer mye glede rundt seg. Hun er flink til å skrive og ta bilder, hun skriver en del om produkt anbefalinger. Noe jeg syns er kjempe spennende å lese om, så ta dere gjerne en tur innom hennes blogg også. 

   ♦ For å komme drikte til Kristine Andersen sin blogg, TRYKK HER! 

  Ukens leser er Hege Kristin, for en herlige jente dette er. Jeg er utrolig heldig som deg som en leser av min blogg, for hun er kjemep flink til å legge igjen en hyggelig kommentar. Noe som gjorde slik at henne ble ukens leser, hun har også en kjempe fin blogg. Som jeg leser fast, hun sperre mye glede rundt seg. Det er alltid like koselig å lese bloggen hennes, for jeg ender alltid opp med et smil på munnen. Hun er utrolig vaker og søt, som er flink til å oppdatere bloggen sin jevnlig. Hun blogger om alt i fra mote, skjønhet, konkurranser, trening og masse mer. Ta dere gjerne en tur innom hennes blogg også, kanskje du også blir en fast leser. 

   ♦ For å komme direkte til Hege Kristin sin blogg, TRYKK HER! 

 • 32  God morgen alle mine herlige lesere, i dag fikk jeg lyst til å lage meg noe godt til frokost. Som jeg ikke har laget på kjempe lenge, å jeg skjønner ikke hvorfor det er så lenge siden jeg har laget dette. For dette smaker jo kjempe godt, jeg lagde meg nemlig eggmuffins til frokost, dette er kjempe lett å lage. Så smaker det godt, så dette skal jeg bli flinkere til å lage. I denne oppskriften så har jeg kun brukt blomkål, brokkoli og paprika som fyll. Men det var fordi det var det jeg hadde i kjøleskapet, men her kan man bruke det man liker best. Skinke, ost og andre grønnsaker er kjempe godt i disse muffinsene.  Disse holder seg også godt i kjøleskapet noen dager, så man kan lage flere enn det jeg gjorde. Ut i fra denne oppskriften får dere tre store eggmuffins, man kan gjøre som meg å spise de alene. Eller man kan bruke det som pålegg, eller ha med noen rundstykker, knekkebrød eller med en salat. Her er det bare å bruke fantasien, men jeg syns disse er kjemep gode å spise bare som dem er alene. 

  1) Sett på ovnene på 175 grader, så finner du frem alle ingrediensene. Det første du gjør er å dele opp ønsket fyll, i litt mindre biter. Så finner du frem muffins former, for å så fylle de med fyllet du akuratt har delt opp. 

  2) Så visper du sammen to egg, slik at plommen og hviten blander seg godt. Så heler du eggene over i muffins formene, slik at fylle er dekket med egg. Som dere ser på bilde over, så setter du dem inn i ovnene i 20-25 minutter. Mine sto i 24 minutter, så er de klare til å nytes.   For enda mer smak, så kan du tilsette løk eller krydder. Bruk det du selv liker best, jeg brukte ikke noe krydder i mine. Med brukte litt salt over når de var ferdige, bare for å gi dem enda litt mere smak. Dette er en kjempe sunn frokost eller lunch, som også er mettende. Dette skal jeg bli mye flinkere på å lage, skal også prøve meg frem med litt anderledes fyll. Så jeg også kan dele det med dere senere, her er det jo bare å prøve seg frem.    ♥ Har du laget dette før, eller kunne du tenkt deg å prøve ut denne oppskriften? 

 • 40

  Jeg tror de fleste som blogger kommer til å oppleve dette med å få skrivesperre. Jeg har selv opplevd dette to ganger, og jeg har ikke blogget i ett år en gang. Men trøst dere med at dette er helt normalt. Man kan ikke alltid ha den samme motivasjonen. Jeg merker forskjell fra uke til uke, til og med fra dag til dag. Motivasjonen til å skrive innlegg forandrer seg hele tiden. Men når man først får skrivesperre, så har jeg en del gode råd og tips man kan bruke. Så det tenkte jeg å dele med dere i dag. Dere har sikkert fått med dere at jeg deler en del bloggtips her på min blogg. Det er fordi jeg syns det er utrolig koselig å dele mine erfaringer og tips med dere. Som jeg sier, så lærer man mer og mer om blogg jo lengre man har blogget. Den beste erfaringen man kan få når det kommer til dette med å blogge, er å selv finne ut hva som fungerer og ikke fungerer for akkurat deg. 

  Hva gjør du når du får skrivesperre - For å være helt ærlig, så er det ikke så mye man kan gjøre når man først får denne sperren. Når du bare klarer å skrive et eneste innlegg, eller har motivasjon til å skrive. Men det finnes mange gode tips og råd man kan følge før denne sperren kommer. Disse tenkte jeg å dele med dere. Dette er tips jeg selv følger, og som har hjulpet meg masse de gangene jeg har opplevd dette. 

  Når motivasjonen til å skrive er på topp - Da er det smart å skrive flere innlegg. Når du først får den motivasjonen, bruk den for alt den er verdt. Du trenger jo ikke publisere alle innleggene du skriver med en gang. Du kan nemlig legge dem som utkast, så blir de bare liggende i arkivet ditt. Jeg har alltid flere innlegg liggende i arkivet mitt som utkast. Skulle jeg få skrivesperre igjen, så kan jeg bare gå inn å publisere et av innleggene som ligger der. Dette er også et smart tips, når man en dag ikke har tid til å blogge. De dagene du har mye blogg-motivasjon, så skriv flere enn bare ett innlegg. 

  Prøv igjen senere - Om du først har logget deg inn på blogg for å skrive et innlegg, men ikke klarer det til akkurat der og da, prøv igjen litt senere. Noen ganger er det faktisk det som er løsningen, det å få litt andre impulser, eller få hjernen til å tenke på noe annet. Gå deg en tur eller gjør noe som gjør at du ikke tenker på bloggen din. Ikke legg for mye press på deg selv til å måtte skrive et innlegg akkurat der og da. Presser du deg selv til å skrive når ikke lysten er der, blir som regel ikke det innlegget noe bra. Da er det bedre å vente til du faktisk føler at du kommer til å skrive noe bra. 

  Du trenger ikke skrive - Et annet tips når du får skrivesperre, er at man ikke trenger å skive noe akkurat da. Du kan for eksempel dele masse bilder, og på denne måten oppdatere bloggen din. Slik slipper du å skrive. Det er bare å bruke fantasien. Det finnes jo så mye annet man kan gjøre med et innlegg enn det å måte skrive. Man kan også ha et gjesteinnlegg, der en annen skriver et innlegg for deg. Her er det bare å bruke fantasien, så kommer du nok på en bra ide til slutt. 

  Aksepter at motivasjonen går opp og ned - Når man blogger så skriver man som regel ett til tre innlegg om dagen, så da kan man jo tenke seg selv at motivasjonen ikke er den samme hver dag. Og det er helt greit. Det er helt normalt at motivasjonen til å blogge svinger. Som alt annet her i livet, så kan ikke motivasjonen alltid være på topp. Det er bare et menneske som sitter bak hver blogg, og for de fleste så skjer det mye utenom bloggen. Akkurat som det også skjer mye på bloggen, så det er helt greit. 

  Fortell det til dine lesere - Ærlighet varer lengst. Når man blogger så forventes det jo at bloggen skal oppdateres jevnlig. Havner du i den situasjonen at du får skrivesperre, så del det med dine lesere. Da gir du også dem et bedre innblikk i hvorfor du ikke blogger så mye de dagene som du pleier. Alle vet at livet består av oppturer og nedturer. Dine lesere vil bli kjent med deg. Ikke bare den positive siden av deg, men også den negative. Det er utrolig mye leserne dine vil forstå, om du bare deler det med dem.   ♦ Har du noen gode bloggtips til når man får skrivesperre, hva syns du om mine tips ? 

 • 30

  God tirsdags morgen alle mine herlige lesere, formen er enda dårlig desverre. Så er ikke så mye nytt å dele med dere, siden dagene mine går for det meste i å sove. Jeg skal ikke på behandling i dag, siden formen er så dårlig. Da får jeg ikke noe utnytte av behandling, siden jeg ikke har krefter til det. Så da fant vi ut at det beste er å vente til neste uke, noe jeg er veldig glad for. Siden jeg har ikke noen krefter til overs, så da slipper jeg å skal utsette kroppen for noe den ikke klarer. Men jeg fikk vasket litt klær i går, eller ble dagen brukt på å sove og se på tv. 

  Men vi fikk endelig en pakke i posten i går, som vi har ventet på lenge. Nemlig et nytt lip-kitt fra Kylie cosmetics, denne har vi ventet på lenge. Det er min søster som bestilte denne, men jeg får jo bruke den når jeg vil. Vi har allerede to andre lip-kitt fra før av, så jeg har jo fått testet ut produktet før. Å jeg er så utrolig fornøyd, siden vi fikk det første lip-kittet så har jeg ikke brukt noe annet på leppene mine. Fargene er utrolig fine, så sitter de så utrolig lenge. Når du først har begynt å bruke disse, så føler jeg ikke at det er noe annet som funger like bra. Fargene blir utrolig matte på leppene, noe jeg syns er utrolig fint. Dette er noe jeg absolutt kan anbefale, for disse produktene er så bra. 

   ♦ Har du prøvd Kylie lip-kitt før, hva syns du om fargen vi bestilte ? 

 • 32

  Jeg sliter psykisk, er tre ord som er veldig vanskelig å si høyt. I dagens samfunn skal alt være så "perfekt", du skal ikke slite psykisk. Du skal ihvertfall ikke snakke om det. Det er altfor mange der ute som faktisk sliter psykisk, og som ikke tør å snakke om det. Som heller tenker at det er bedre om ingen vet. For hvis ingen vet, så kan ingen dømme meg, eller se på meg som annerledes. Men det vonde sannheten er at om man går med dette helt alene, og ikke klarer eller tør å snakke med noen, så vil ikke problemet forsvinne. Kanskje noen få som ikke snakker om dette opplever at det går over av seg selv. Men for de aller fleste, så kommer ikke problemer til å forsvinne av seg selv. 

  Om man holder dette helt for seg selv, så kan problemet bli verre over tid. Det er vanskelig å skal akseptere at man er annerledes, fordi man ikke vet hvordan de rundt seg vil reagere. Jeg har brukt alt for mye tid og krefter på å skjule hvordan jeg egentlig har det. Fordi jeg tenkte samme tanke hele tiden, hva vil de rundt meg tro? Vil andre akseptere at jeg sliter psykisk, eller vil de sakte med sikkert droppe kontakten med meg. Jeg var livredd for at det skulle spres rykter om hva det var som var galt med meg. Det at jeg bestemte meg for å blogge åpent om min sykdom, har gjort at de rundt meg får lese mine egne ord om det jeg går igjennom. 

  Jeg sier ikke at alle som sliter psykisk trenger å være så åpen og ærlig om dette som det jeg er. Men jeg tror at alle trenger noen å snakke med. Jeg tror alle trenger å bli forstått på en måte. Det å si høyt at jeg sliter psykisk er ikke et tegn på svakhet, men et tegn på styrke. Jeg har blitt overrasket gang på gang etter jeg begynte å blogge åpent om dette med å slite psykisk, om hvor mange som har kontaktet meg for å dele sin historie. Både mennesker jeg kjenner og ukjente har åpnet seg opp for meg. Som synes at det jeg gjør har hjulpet dem, eller fått dem til å føle at man ikke er alene. Det er så alt for mange der ute som sliter psykisk. Du er ikke alene, selv om det kan føles sånn. For hver person som tør å stå frem med at de sliter psykisk, kan være til stor hjelp for de som ikke tør å stå frem. 

  Jeg tror følelsen av det å kjenne seg alene er veldig felles blant de fleste som sliter psykisk. Det å føle at ingen andre forstår, eller skjønner hva det er du går igjennom. Ingen fortjener å føle seg alene, eller føle at de må skamme seg over hvordan de har det. Det har tatt meg mange år å slutte og skamme meg over at jeg sliter psykisk. Selv om jeg har blogget åpent om min sykdom en god stund nå, kan jeg fortsatt  kjenne på følelsene som kommer når noen jeg ikke kjenner spør meg om hva jeg gjør. Jeg får fremdeles en klump i magen når jeg skal si det høyt. For redselen for å være annerledes er der ennå, selv om jeg kunne ønske at den ikke var der. Man vet aldri hvordan andre vil reagere, eller hva de vil svare. Jeg opplever jevnlig at når jeg forteller til en ny person at jeg sliter psykisk så var det plutselig ikke så interessant å snakker med meg mer, og som trekker seg unna for heller å snakke med andre. 

  Det er overhodet ikke greit at slike hendelser skjer ennå. Jeg tror det er fordi det er altfor lite snakk om dette med å slite psykisk. Det er vanskelig uansett hvilken alder man er i. Det er et stort press på hver enkelt. Er man på min alder, forventes det at man studerer eller jobber. Man skal i alle fall ikke være sykmeldt . Er man eldre forventes det at man er i jobb. Det er et altfor stort press på hver enkelt om å ikke være annerledes. Men det er faktisk helt greit å være det. Vi er skapt  forskjellig, og det er bare opp til enhver hva vi gjør ut av det. Så gjør som meg, og ikke vær redd for å si du sliter psykisk. Det er helt greit. Du er like mye verdt som alle andre. Ingen burde dømme de som sliter, for plutselig er det du selv som sitter der. Man vet aldri hva man har foran seg. Det er så altfor lett å dømme. Alle fortjener like mye respekt, uansett om de sliter psykisk eller ikke.

   ♦ Vist du er sånn som meg som brenner for dette, så gjerne del innlegget. 

 • 31

  God mandags morgen alle mine herlige lesere, formen er enda ikke helt bra. Er så typisk min uflaks, at sykdom kommer tilbake igjen. Men det er noe jeg er veldig vant til, etter som jeg lider av anorekisa. Så tåler kroppen min mye mindre, enn hva alle andre sine gjør. Så her går det for det meste i soving, tv titting og spising. Fikk så lyst på noe godt etter frokosten i dag, så jeg lagde meg en vannmelon smoothie. Etter som jeg hadde en del fryste vannmelon biter, igjen i fryseren etter jeg feiret bursdagen min. Det eneste jeg bruker her, er fryst vannmelon med litt zeroh saft. Som jeg kjører i en smoothie blender, så får du kjempe frisk smoothie. 

  Jeg må vell innrømme at jeg ikke har lagt noen planer for dagen, etter som formen ikke er så bra. Så må jeg nok bruke dagen på slappe av, vist jeg presser meg selv for hardt nå. Så blir jeg ikke frisk, så nå skal jeg bare lytte til kroppen min. Uansett hvor kjedelig det er, å bare ligge inne. Så trenger kroppen hvile, så mitt hoved fokus nå er å spise. For det er kroppen sin beste medesin, skal prøve meg på noen nye oppskrifter denne uken. Som jeg håper blir bra, etter mye ønsker fra dere lesere. Så er det flere som vil ha sunne oppskrifter når det kommer til frokost, lunch og kvelds. Så det skal jeg ha mye mer fokus på fremover, så dette blir kjempe spennende for meg. For det kan hjelpe meg også, til å få et med variert kosthold. Så jeg har allerede begynt å planlegge litt, så dette håper jeg blir bra for både meg og dere lesere.    ♦ Så håper jeg du har en super start på den nye uken, om du har noen ønsker om matretter du vil jeg skal lage. Så er det bare å legge igjen en kommentar med det, så skal jeg prøve å få laget det! 

 • 44

  God søndag morgen alle mine fantastiske lesere, denne dagen startet helt greit. Desverre har både smertene i øret og halsen kommet tilbake, så jeg har ligget inne hele helgen. Men det gjør egentlig ingen ting, etter som har sovet for det meste. Kroppen blir jo helt slått ut av sånne små ting, så jeg skal bare lytte til kroppen min. Å ta det med ro til formen er bedre, men nok om min klaging. For dette innlegget skal jo handle om noe koselig, nemlig ukens blogg. Som dere sikkert har fått med dere, så hoder jeg denne konkurransen hver søndag. Det er fordi jeg syns det er viktig å kan skryte av andre sine blogger, pluss at jeg får anbefalt mine leser om andre blogger de kan lese. Jeg trekker ut to vinnere, som får et eget innlegg her på min blogg. Med bilder og dirkte link til din blogg, pluss en mulighet for å få flere lesere. Jeg skriver også litt om hva jeg liker best med din blogg, å hvorfor jeg plukket ut akuratt deg som en av vinnerne. 

  For å delta må du følge to enkle trinn: 

  1) Lik min Facebook side, har du allerede likt gå til punkt nr to. For dere som ikke har likt den, så kommee du dirkte til den her -> FACEBOOK-LISA!  

  2) Legg igjen en kommentar med at du er med, husk blogg navn der du skriver navn og e-post. Er dessverre alltid noen som glemmer dette, da finner jeg ikke din blogg når jeg skal finne to vinnere. 

   ♦ Masse lykke til alle sammen, husk at jeg leser bloggen til alle som melder seg på! 

 • 30

  Har sett at det er flere bloggere, som har delt et innlegg som heter i sommer har jeg. Der man deler masse bilder og opplevelser man har gjort i sommer. Noe jeg syns var utrolig koselig å lese på andre sine blogger, derfor ville jeg også lage et slikt innlegg. Så her kommer det er bildedryss, fra hele min sommer. Med noen av mine beste opplevelser denne sommeren, jeg tror faktisk dette er den beste sommeren jeg har hatt siden jeg ble syk. Så mye koselig jeg har fått være med på, som jeg er så utrolig takknemlig for. Alle rundt meg, som har gjort slik at jeg bare har kost meg masse.  - Badet og solt meg masse -  - Opplevd at hjulet på bilen, eksploderte i 110 km/t på motorveien -  - Vært på feire i Hellas, med min søster -  - Fikset mine negler selv, i sommer farge -

  - Drukket alt for mye Mythos med min søster, er det feire så er det ferie -  - Fått meg ny header her på bloggen, kunne ikke blitt mer fornøyd -  - Følt meg komfortabel i kjole, brukt det mye mer enn hva jeg pleier -  - Tatt mange glans bilder av meg selv -  - Spist og kost meg med is hver dag, opp til flere om dagen -

  - Gjort ferdig to DIY - prosjekter, som jeg ble veldig fornøyd med -  - Kost meg på kjøkkenet, prøvd masse nye oppskrifter -  - Hat bursdag og fylte 22 år, pluss at jeg har feiret den med venner -  - Lest en hel bok, utrolig spennende -  - Fått trent masse før jeg dro på feire, å neste uker begynner jeg igjen -
   

  - Vært med venner og bare kost meg -  - Smil, latter og en lykkelig Lisa har hatt en super sommer -  

 • 20

  Livet mitt har egentlig stått ganske stille i tre år, om man ser på det fra utsiden. For på disse tre årene, så har jeg ikke studert, jobbet eller gjort noen forandring. De fleste på min alder er godt i gang med utdanningen sin, og har så smått begynt å forme livet de ønsker seg. Det er selvfølgelig tung å sitte her å se på at alle drar fra deg på en måte. At alle rundt deg lykkes med livet, forandret seg mye, fått samboere, er gravide eller hva det enn måtte være. Dette er jo et steg i riktig retning. Nemlig mot å bli voksen, få noe ut av livet sitt, mens jeg sitter her. Jeg har lenge hatt en innstilling, nemlig det å jobbe mot å bli frisk. Det synes kanskje ikke så godt for alle rundt meg hvilken kamp jeg kjemper. Jeg tror det er vanskelig for andre å sette seg inn i min situasjon. Hvor det at man ikke jobber eller studere, er unormalt. Jeg skjønner den tanken utrolig godt, fordi det er ikke normalt å være 22 år og 100% sykmeldt. 

  Jeg har lenge tenkt at jeg ikke kan gjøre noe, så lenge jeg lider av anoreksia. Men nå har "plutselig" tre år gått. Tiden har gått så altfor fort, samtidig som den har gått så altfor sakte. Jeg vil at det skal skje en forandring, en stor forandring. Jeg har lenge gått og tenkt på hva det er jeg kan gjøre med livet mitt. For sannheten er den, at jeg ikke vet om jeg noen gang kommer til å bli hundre prosent frisk. Så spørsmålet til meg selv ble, hvorfor ikke gjøre det beste ut av det. Hvorfor sitte å vente på at kanskje enda tre år skal gå. Så lenge jeg har riktig innstilling, så kan jeg klare alt jeg selv drømmer om. Jeg mistet faktisk evnen til å drømme. Jeg lot ikke meg selv tenke på fremtiden, fordi jeg ikke trodde jeg hadde noe fremtid. Men nå ser jeg på livet på en helt annen måte. Jeg er en person som kan oppnå like mye som alle andre. 

  Det er bare det å ta det første steget. Jeg vet at det første skrittet kommer til å bli tøft å ta. Det å skal gjøre en forandring, og ikke la sykdommen min styre meg mer. Eller ta alle valgene for meg. Det blir en kamp. En kamp som er verdt å kjempe. Uansett hvor mye tid og energi det tar, så skal jeg få det til denne gangen. Jeg har satt meg et stort mål. Et mål som jeg kan klare, selv med denne sykdommen. En drøm jeg lenge har hatt, men ikke latt meg selv drømme om. En ny verden har åpnet seg opp for meg. Det er min jobb å ta første skritt, og få den oppfylt. Jeg vil ikke at livet mitt skal stå stille mer. For å si det rett ut, jeg er drittlei! Denne sykdommen har tatt fra meg alt. Sperret meg inne, gjort meg til en person jeg ikke vil være. Den skal ikke få ta flere år fra meg enn det den alt har gjort. 

  Det å skal sette ned foten, det å gjøre det motsatte av hva min sykdom vil, er noe jeg skal klare nå. Nok er nok. En stor forandring har skjedd meg. Jeg kan ikke helt sette ord på hva det var som gjorde dette. Men jeg skal utnytte det for alt det er verdt. Jeg har aldri før følt meg så motivert til å gjøre en endring i livet mitt. Klarer jeg å ta det første steget, kan jeg for første gang på tre år begynne å jobbe mot min fremtid. Jeg kan komme meg videre. Jeg ser for meg en fremtid. En fremtid som ikke bare inneholder sykdom. Dette er utrolig skummelt for meg å dele med dere. Men når jeg først er klar for dele hva det er, så kommer det et eget innlegg om akkurat dette. Bare det å skrive dette innlegget gir meg bare enda mere motivasjon for å klare det. Jeg vil at dere skal være en del av dette. Dere skal få følge meg hele veien mot å nå min drøm.

  ♥ Jeg skal dele hva min drøm er til uken, for da håper jeg alt er på plass! 

 • 18

  //inneholder sponset produkt og annonse linker. 

  Flere enn meg der ute som elsker sjokolade? Da burde du ta en titt på disse tipsene, for i dag har jeg lyst til å dele med dere. Mine favoritter når det kommer til et sunnere alternativ til sjokolade, for det finnes mye der ute. Jeg kan vel si at jeg har smakt på det meste, men disse tre alternativene. Er uten tvil mine favoritter, de smaker utrolig godt. Jeg syns ofte at noen varianter, kan smake litt falskt. Men etter å ha prøvd ut mye forskjellig, sitter jeg igjen med tre  favoritter. Som jeg alltid må ha hjemme, dette passer både til helg og hverdag. Er du sånn som meg, så liker jeg å spise noe godt ofte. 

  Den første jeg vil skrive litt om, er Noka sin caramel confect bar. Dette er min absolutt favoritt, når det kommer til smak. Jeg ble så positivt overrasket, når jeg smakte på denne for første gang. For den var så god, en annen ting jeg liker med disse barene. Er at de metter, jeg har alltid med meg en slik bar. Når jeg vet jeg vet jeg ikke rekker hjem for å lage mat, så har jeg alltid mat tilgjengelig. Det er så alt for lett å gå å kjøpe seg en pølse, eller annen dritt mat. Siden det går fort, men har man en slik bar i vesken. Så er det jo lettere å bare finne frem den, så det kan hjelpe deg til å spise sunnere på farten. Men også i helgene, når søtsuge kommer sigende. 

  Denne Noka baren, kan man få kjøpt på vita, noen matbutikker og andre helsekost butikker. Det som gjør denne baren så smart, er det at den inneholder alt du trenger for et komplett og fullverdig måltid. Du får dekket hele ditt behov for vitaminer, mineraler, sportstoffer, protein, karbohydrater og fettsyrer ( omga 3 og 6 ). Så dette er uten tvil min favoritt, både på smak og konsistens. Jeg legger også med link til Noka sin bar, den finner du her -> TRYKK HER! 

  Det andre alternativet jeg vil skrive litt om, er ProPud. Dette er noe nytt for meg, som jeg prøvde for første gang for noen dager siden. Jeg hadde lest så mye om dette på nette, å sett andre bloggere har skrevet om disse produktene. Så da måtte jeg jo prøvde dem ut jeg også, noe jeg er utrolig glad for. For den med sjokolade smak, smakte helt nydelig. Jeg pleier vanligvist å bare spise halve, for å så spise resten nesten dag. Men ikke med denne, her måtte jeg spise hele med en gang. For så god var den faktisk, pr boks får du hele 20 gram protein. Den er laktose fri og helt uten sukker, den har en lett og kremt konsistens. 

  Du får kjøpt disse i Svergie, eller på x-life.no eller andre nett sider som selger produkter til trening og sunnere kosthold. Den finnes i smakene vanilje, karamell og sjokolade. Men sjokolade er helt klar min favoritt smak, jeg skal garantert kjøpe med meg mange. Nesten gang jeg er i Svergie, for dette er jo bare helt ganialt å ha i kjøleskapet. Jeg skal prøve meg ut på noen oppskrifter, når jeg bruker denne fremover. Jeg legger med link til hvor du kommer dikte til dette produkter, så TRYKK HER <- vist du vil prøvde ut denne selv.  Så til min siste favoritt, som er Nutrilett smooth caramel toffee bar. Denne smaker også utrolig godt, å fungere på veldig lik måte som Noka sine barer. Denne er mettende, å smart å ha med seg på tur. Eller når man får lyst på noe godt, for denne kan man også bytte ut et måltid med. Eller bare spise når man har lyst på noe godt, denne inneholder også det du trenger av vitaminer og mineraler. Å har et høyt proteininnhold, jeg liker veldig godt konsistensen på disse barene. De er myke, smaker godt. Med en sjokolade trekk over seg, smakskombinasjon på denne barene. Er veldig god, noe som har gjort at denne er blitt en av mine favoritter. 

  Denne kan man også kjøpe i Svaergie, eller på nettsider er bare å søke på navnet på google. Så kommer det opp flere sider, som selger disse barene. Nutrilett har utrolig mange forskjellig smaker, så her kan alle finne sin favoritt. Min er den med caramel og toffee smak, som også er min søsters favoritt. Så disse barene har vi alltid hjemme, siden begge to spiser dem. Legger også med link til hvor du kan få kjøpt disse, den finner du her -> TRYKK HER! 

   ♦ Har du smakt noen av disse sunnere alternativene til sjokolade, hva er din favoritt? 

   ♦ For å holde deg oppdatert på alle mine sunnere alternative tips, så kan du like mine Facebook side. Der poster jeg alle mine nyeste innlegg, den finner du her -> FACEBOOK-LISA! 

 • 30

  Den første bloggen jeg vil anbefale dere i dag, er bloggen til Ariel Charlotte. Dette er faktisk en blogg jeg har lest en stund, å er enda en fast følger av. Jeg blir så utrolig imponert av henne, hun er kun 16 år. Så er hun så flink til å blogge, noe som skiller seg ektra ut med hennes blogg. Er det at henne er utrolig interessert i å ta bilder, å jeg syns hun er kjempe dyktig. Så det er alltid mange fine bilder i hennes innlegg, å jeg blir så inspirert av det henne får til. Hun er en utrolig nydelig og søt jente, som sprer mye glede rundt seg. Hun er flink til å oppdaterer bloggen sin, noe jeg syns er viktig når man er en blogger. Hun blogger mye om hennes hverdag, mote, skjønnhet og fotografi. Dette er en blogg dere burde ta dere en tur innom, kanskje du også finner noe ny inspirasjon fra henne. 

    ♦ For å komme dirkte til Ariel Charlotte sin blogg, TRYKK HER! 

  Den andre bloggen jeg vil anbefale dere i dag, er bloggen til Elisabeth Holm. Er det en blogg jeg henter mye inspirasjon fra, når det kommer til oppskrifter. Så er det henne sin blogg, for hun lager så utrolig mye godt. Som hun deler med sine lesere, hun vant faktisk kake krigen sesong 4. Noe jeg syns er utrolig imponerende, hun er forfatteren av boken kakefryd. Hun deler det meste du kan tenke deg av oppskrifter, både lavkarbo og vanlige. Noe som passer helt perfekt for meg, ved tanke på min sykdom. Så her finner man noe som passer for alle, hun er flink til å oppdatere bloggen sin jevnlig. Hun er flink tl å forklare sine lesere, hvorfan man skal klare å lage oppskriftene henne deler. Noe jeg syns er utrolig bra, fra da kan alle få det til. Så dette er en blogg dere burde ta dere en tur innom, om du ikke har lest den før. 

    ♦ For å komme dirkte til Elisabeth Holm sin blogg, TRYKK HER! 

  Ukens leser denne uken, er uten tvil dama bak matogkakeoppskrifter.blogg.no Dette er en blogg jeg har lest helt siden jeg startet å blogge, å er enda en fast følger av. Jeg er så utrolig takknemlig for at jeg har deg som en leser av min blogg, for er det en som alltid støtter meg. Så er det henne, de få gangene jeg har fått en negativ kommentar her på bloggen. Så har henne svar den anonyme, før jeg har gjort det. Å det er noe jeg setter så utrolig stor pris på, i steden for å bry meg om hva den anonmye har skrevet. Så bryr jeg meg mer om hva henne har skrevet, takket være deg. Så gjør du dette med å blogge til noe ektra, jeg har ikke ord for hvor glad jeg er for det du gjør. Pluss at henne har en kjempe fin blogg, med masse gode oppskrifter. Så dette er en blogg dere burde ta dere en tur innom, for denne dama er bare helt fantstisk. 

  ♦ For å komme drikte til denne herlige dama sin blogg, TRYKK HER! 

 • 22

  God morgen alle mine fantastiske lesere, denne morgen startet utrolig bra. Jeg var flink å lyttet til kroppen i går, etter behandling. Så jeg tok det helt med ro i går, for man blir utrolig sliten etter behandling. Men jeg hadde en utrolig bra time i går, det var så godt å endelig kunne lette litt på trykket som jeg sier. Nå er jeg bare enda mer motivert, enn hva jeg var før jeg dro. Vi har satt opp en liten plan fremover, så dette skal bli en spennende tid for meg. Jeg skal dele alt dette med dere, når jeg vet sikkert hva det er det blir til. Men det jeg kan røpe, er at det kommer til å skje en stor forandring. Som har mye å si for min fremtid, så dette kommer til å bli kjempe bra for meg.   Men som dere sikkert ser på bildene i dette innlegget, så prøvde jeg meg på en ny vri på havregrøten min i går. Jeg brukte nemlig en halv bar med browni smak oppå, noe som bare ble så utrolig godt. Derfor må jeg jo dele dette med dere også, for den sjokolade momsen jeg er. Så smakte dette helt nydelig, det beste er jo at sjokolade baren smelter på toppen. Så når man rører bitene inn, før man spiser den. Så ender hele grøten opp med å smake browni, for nesten vann i munnen bare av å tenke på det. Jeg er så glad at jeg kommer dette tipset fra en annen blogg, der de bruker protein barer oppå havregrøten. Så jeg måtte jo prøve det selv, å det er ny favoritt hos meg. Jeg har ikke laget så mye planer for dagen, jeg skal se litt hvordan kroppen har det ut over dagen. Så jeg tar det litt som det kommer, kanskje jeg tar en tur opp til farmor og farfar senere. 

  ♦ Ønsker dere en fantastisk dag, ukens blogg vinnere kommer ut litt senere i dag! 

 • 48

  Nå er det mange uker siden jeg sist hadde et innlegg med bloggtips, så nå var det på tide igjen. Jeg pleier jo å tipse dere om en del ting jeg har lært mens jeg har blogget. Noen av tipsene er det sikkert flere som kan. Men jeg synes det er koselig å tipse uansett. Denne gangen har jeg samlet opp noen punkter som jeg har tenkt på en stund. Så nå var det på tide å dele dem med dere også. 

  Skrive ned ideer - Dette punktet tror jeg er et av de viktigste. Er du sånn som meg som får ideer på alle mulige tider på døgnet, eller plutselig får en ide når du er ute å gjør noe, så er det viktig å noterer. Man tenker at det kommer jeg til å huske, men når man kommer hjem foran pc er ideen glemt. Derfor vil jeg anbefale dere alle å gjøre som meg. Jeg har et notat på mobilen som jeg har kalt bloggideer, der skriver jeg ned alle ideene jeg får. Det kan være en overskrift, eller et innlegg jeg vil skive. Dette er utrolig smart, også om du en dag ikke kommer på noe å skrive. Da er det bare å bla igjennom det du har skrevet der. Jeg har en lang liste der nå, noe som gjør at jeg har alltid noe å velge ut fra. Dette trikset har jeg brukt i flere måneder nå.

  Finn riktig skrivestil - Dette er vel et tips som kan være litt vanskelig i starten fordi man må alltid prøve seg litt frem. Finn ut hva som passer best for akkurat deg, men prøv også å tenke på hva slags lesegruppe du vil ha. Det er alltid smart med en rød tråd igjennom bloggen. Det sier seg jo selv at en som har valgt å ha en morsom blogg, skriver litt annerledes enn en som har en alvorlig blogg med sykdom som hovedtema. Men det kan være smart å ha i bakhodet å tenke over hvem du vil nå ut til. For en voksen person, vil kanskje lese noe annet en hva en tenåring vil gjøre. Det å finne sin egen skrivestil er ikke alltid like lett. Men som jeg sier, øving gjør mester.

  Enkelt bloggnavn - Hva du velger å kalle bloggen din, kan faktisk være utrolig viktig. Det sier seg selv at et kort navn, er mye lettere å huske en et langt. Tenk dere selv, kaller du bloggen din for eks mittlivsommeg88.blogg.no så er dette utrolig langt. Det er ikke lett for andre å huske når det blir for langt. Velg noe kort, da er det lettere å bli kjent igjen. Du vil jo at blogg- navnet ditt skal bli "kjent". Det er jo det som gjør at folk klikker seg inn på bloggen din igjen. Så tenk enkelt. Det enkle er ofte det beste. 

  Skriv om ting du selv ville ha lest om - Dette punktet er kanskje litt lett å glemme, men dette er noe jeg selv har brukt mye. Når jeg velger hva jeg skal skrive om, så prøver jeg å bytte om rollene. Jeg ser ikke meg selv som blogger, men som en leser av min egen blogg. Dette høres kanskje rart ut, men er utrolig smart. Ville du selv brukt tid på å lese det du skal til å dele? Hvis du klarer å gjøre dette, så kan du få en enda mer spennende blogg. Det er lite poeng i å skrive 800 ord om at du var på skolen i dag, om dere skjønner hva jeg mener. Men er det er langt tøft innlegg, som jeg deler en del av, da går det an å skrive mere. Men da må det være noe interessant. Du må gi leserne dine en grunn for å lese et langt innlegg. 

  Finn din rytme - Etter hvert som du har blogget en stund, så blir leserne dine vant med når du poster innlegg. Det er viktig å oppdatere jevnlig, for ingen orker å lese en blogg fast som oppdateres en gang i uken. Finn din egen rytme, hva som passer beste for akkurat deg. Når man først har valgt å blogge, så forventes det på en måte at den skal bli oppdatert jevnlig. Tenkt deg selv at du går inn på en blogg, så er det siste innlegget som har blitt postet det du leste i går, da gidder du jo ikke lese det igjen. Om du prøver å besøke denne bloggen på nytt dagen etter igjen, og det fortsatt er det samme innlegget du leste for to dager siden, da er det ikke sikkert man gidder å gå inn på den bloggen igjen. Jeg tror ikke det er mange som gidder å lese det samme innlegget flere ganger. Så det er lurt å tenke på å gi leserne dine noe nytt jevnlig. Man trenger ikke blogge 3 ganger om dagen som jeg gjør. Men en gang om dagen burde man klare.


   

  ♦ Håper det var noen nyttige tips for deg, gjerne gi meg din mening om disse tipsene ?

 • 30

  Jeg fikk jo så mye fint når jeg feiret min bursdag, så jeg må jo nesten vise dere det også. Det er en noen gaver jeg ikke kunne vise, etter som det ikke gjør seg noe på en blogg. Dere skjønner kanskje hva jeg mener, sånn går det når man har en jente bursdag. Jeg ble så utrolig glad, for alt jeg fikk. Det jeg også ikke kan vise dere her på bloggen, mine venner kjenner meg så godt. Av min familie har jeg fått penger, etter som jeg skal kjøpe meg ny mobil. Siden min tar snart natta, så nå har jeg endelig råd til å kjøpe meg ny. Men her får dere masse bilder av det jeg fikk, som sakt kunne ikke blitt mer fornøyd.   ♥ Hva syns du om gavene jeg fikk, hadde du blitt like glad som meg av å få alt dette? 

 • 26

  God tirsdags morgen alle mine herlige lesere, etter møte med nav i går. Ble jeg så utrolig sliten, at jeg ikke orket noe mer en det i går. Var faktisk utrolig flink å ikke la meg for å sove, etter møte. For å være sikker på at jeg skulle få en god natt søvn, etter som jeg har behandling i dag. Vet ikke helt hvordan det blir, er så mange uker siden sist. Etter som jeg har vært på feire, så har de hatt litt ferie. Så ble jeg syk, så nå kjenner jeg at det er på tide. Har egentlig ikke tenkt så mye over det, tar det litt som det kommer. Men det skal bli utrolig godt å få lettet litt på trykke, for det er så mye jeg har samlet opp i hode nå. Det kommer nok til å bli tøft, men samtidig tror jeg at jeg får bort 10kg fra skuldrene. Har ikke lagt noen andre planer i dag, etter som jeg ikke vet hvordan jeg kommer til å reagere. Så da er det best å bare bruke dagen på å slappe av, har heldigvis klart å skjerpe meg skikkelig på mat den siste tiden. Når jeg var syk, spiste jeg alt for lite. Så nå den siste tiden, har jeg satt ned foten. Så jeg håper at det kommer frem på vekten, vi får se. 

  Men over til noe helt annet, fineste Viktoria Lysø. Lagde en ny header til meg i går, kanskje noen av dere allerede har sett den. Heregud så flink hun er, blir like fornøyd hver gang. Det er henne som lager alle de jeg har hatt, jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten henne. Hun er så snill, hun lagde to stykker til meg denne gangen også. Slik at jeg kunne velge selv, etter mye frem og tilbake. Klarte jeg endelig å bestemme meg, jeg er så utrolig ubestemt person. Men jeg vil vise dere begge henne lagde, for de var så fine. For dere som vil ta dere en tur innom hennes blogg, så finner du den her -> VIKTORIA LYSØ!   Jeg endte opp med å gå for den siste, etter som jeg syns den skilte seg litt ut. Fra hva jeg har hatt tidligere, må si det igjen. Hun er så flink, kunne ikke blitt mer fornøyd. Men jeg ville bare gi dere en liten oppdatering, før jeg skal komme meg avgårde. Jeg går inn til behandling i dag, men en positiv instiling. Noe som gjør alt mye bedre, gavene jeg fikk på min bursdags fering. Kommer ut litt senere i dag, så dere også skal få se hvor mye fint jeg fikk. 

   ♦ Hva syns du om min ny header, valgte jeg riktig? 

 • 33

  Jeg kjenner pusten min. Luften som går inn og ut av kroppen. Når jeg legger hånden på brystet, kan jeg kjenne bevegelsen. Brystet går opp og ned. Den følger pusten sin rytme. Jeg har en stor klump i halsen, det er nesten vondt å puste. Klumpen er så stor, og det kjennes ut som jeg vil gråte. Jeg merker tårene presser seg på, men det kommer ikke en eneste tåre. Øynene er tørre. Det føles feil. Jeg burde gråte, men jeg klarer det ikke. Jeg ser meg rundt i rommet, alt er helt likt. Ingen ting har forandret seg. Er jeg her enda? 

  En følelse av skuffelse kommer krypende. Den siger igjennom kroppen, på en måte jeg aldri har kjent før. Jeg fikk det ikke til, ikke denne gangen heller. Kroppen min føles annerledes, som om det er noe galt. Det er noe som ikke stemmer. Jeg får plutselig veldig mye vann i munnen. Det kjennes nesten ut som en foss. Jeg kan kjenne hva det er kroppen sender signaler om. Jeg løper mot do, blir sittende på baderomsgulvet. Vannet i munnen er borte, og jeg reiser meg sakte opp. Så kommer det tilbake, og før jeg vet ordet av det, henger jeg over doen. Kroppen min vrenger seg. Det stopper ikke, før kroppen ikke har noe mer som skal opp. Når jeg skal trekke opp, blir jeg stående å se ned i toalettet. 

  En haug med piller ligger der. Jeg trekker fort opp. Synet var for tungt å se. Jeg setter meg ned på det varme baderomsgulvet. Jeg krøker meg sammen som en ball. Hodet ligger i hendene. Jeg kjenner en tåre renner nedover kinnet mitt. Jeg gråter, noe jeg ikke har gjort på lenge. Uansett hvor trist jeg har vært, har jeg ikke klart å gråte. Det er en rar følelse. Før jeg rekker å tørke bort tåren fra kinnet, renner det en på det andre kinnet. Men i stedet for å tørke dem bort, tar jeg hånden på brystet. Må kjenne etter pusten på nytt. Den går rakere nå enn den gjorde i stad. Det er rart å kjenne at kroppen enda fungere. Jeg hadde sett for meg at pusten sakte men sikkert skulle forsvinne. For det var det som var målet mitt, slutte å leve. 

  Etter en hel dag med oppkast, om man kan kalle det det, var kroppen min som et vrak. Jeg satt i bilen til faren min. Det var blitt mørkt ute, men jeg visste hvor vi var på vei. Selv om  jeg ikke kunne se så godt rundt meg, visste jeg akkurat hvilken vei vi kjørte på. Pappa slapp meg av utenfor sykehuset. Jeg ringte på dørklokken og sa navnet mitt. Så hørte jeg den samme lyden jeg hadde gjort så altfor mange ganger, lyden av at døren ble låst opp. Jeg orket ikke gå trappene, så jeg tok heisen for første gang. Opp til avdelingen jeg var innlagt på. Jeg hadde sluttet å brekke meg. Men jeg kunne kjenne at noe var galt når jeg tok hånden på brystet. Jeg kunne kjenne at pusten gikk altfor fort. Uansett hvor mye jeg prøvde å roen den ned, så klarte jeg det ikke. 

  Da jeg kom til min avdeling, ville jeg bare løpe til rommet der jeg bodde. Jeg vinket til dem som var på jobb. For så å gå inn til rommet mitt, eller det var ikke mitt rom. Men det var der jeg skulle bo. Jeg hadde allerede sovet der i nesten to uker. Jeg la meg ned i sengen, for å ta hånden på brystet mitt igjen. Nå gikk pusten enda fortere, jeg klarte ikke stoppe det. En ansatt kom inn på rommet mitt, jeg tror hun så på meg at noe var galt. Jeg prøvde å holde pusten for å late som om ingenting var galt. Tankene i hodet mitt var bare et stort kaos. Nå måtte jeg si de ordene høyt igjen. Men før jeg rakk å si et eneste ord, kunne jeg kjenne tårene presset seg på. Jeg klarte ikke stoppe det. Den ansatte ble sittende å se på meg, og så måtte jeg innrømme det. 

  Jeg tok en overdose, men kroppen min brakk seg fort. Så alle tablettene jeg hadde svelget, hadde nå blitt trukket ned i do. Men pusten min er ikke som den skal, jeg klarer ikke få den til å roe seg. Den ansatte reiste seg, og fortalte at hun måtte ut til kontoret for å ringe nødnummeret. Jeg ble sittende helt stum, med tårene som rant nedover kinnet mitt. Det tok ikke lang tid før den ansatte kom tilbake, men denne gangen hadde hun med seg noe. Hun måtte sjekke blodtrykket mitt. Resultatet kom fort. Hun gikk ut igjen for snakke med en lege på telefonen, og heldigvis trengte ikke noen å komme, ettersom kroppen min hadde kvittet seg med alle tablettene jeg hadde svelget. I stedet måtte den ansatte ta blodtrykket mitt hver andre time, i 24 timer. Det døgnet ble det lite søvn, ettersom jeg ble vekket hver andre time. 

  Jeg tror det var en mening med at kroppen min reagerte på den måten den gjorde. Det var ikke min tur til å dø den dagen. Å skrive dette innlegget var utrolig tungt. Jeg har jobbet med det i flere dager, etter jeg har sittet og lest i min dagbok. Denne dagen kommer alltid til å være en del av meg. Det var en dag hvor ja ga opp kampen jeg kjemper. Jeg skal aldri tillate meg selv å prøve å ta mitt eget liv igjen. Jeg skal kjempe for å vinne denne kampen.


  //bilde tatt av Helene Michaelsen. 

 • 22  God mandags morgen alle mine herlige lesere, ja jeg vet jeg starter med den setningen alt for ofte. Men det er en så koselig start på et innlegg, etter en alt for lang dag i går. Med å bare ligge i sofaen å syns synd på meg selv, etter som jeg var så fylke syk. Så fikk jeg ikke gjort særlig mye i går, men fikk ryddet hele leiligheten. For det så ikke ut her, men det er sånn det skal være etter en fest. Jeg er enda overlykkelig, etter som feiringen var så utrolig vell lykket. Vi var nesten 15 jenter her, så å si alle kom. Noe jeg syns er så utrolig koselig, fikk utrolig mye fint. Som jeg skal vise dere, har bare ikke rukket å ta bilder av det enda. 

  I dag skal jeg på møte med nav, er som jeg tok feil dato sist mandag. Mamma skal være med meg, noe jeg syns er utrolig godt. Jeg har en utrolig snill dame som følger meg opp på nav, men det er ikke like lett å skal snakke med henne. Jeg vet faktisk ikke hvorfor jeg er innkalt til møte, etter som min situasjon ikke har forandret seg noe. Så det finner jeg ut etter på, jeg skal snart hoppe i dusjen. Etter som møte mitt er allerede kl 12:00, skal også hente en pakke jeg har fått i posten. Så det skal jeg også dele med dere, litt senere. Formen kunne vel vært bedre, men sånn går det når man tar seg en fest. Er blitt tett igjen, så jeg tror jeg skal ta meg en liten lur etter møte ned nav. Men nå skal jeg legge fra meg pc, for å hoppe i dusjen. Så blogges vi senere i dag, driver å jobber med et ganske tøft innlegg. Jeg har faktisk jobbet med dette, i flere dager. Så jeg tror det kommer ut i kveld, vist jeg klarer å publisere det da. 

  ♦ Har du husket å meldt deg på ukens blogg konkurransen min, vist ikke finner du det her -> KONKURRANSE! 

 • 63

  For en fantastisk feiring jeg hadde i går, jeg stor koste meg. Er ganske så sliten i dag, så det tyder på en bra kveld. Vi spiste god mat, koste oss med kake og masse annet godt. Tror dette er den beste bursdags feiringen jeg har hatt, så denne gleden skal jeg ta med meg videre. Men over til hva innlegget skal handle om, nemlig ukens blogg konkurransen min. Den går ut på at jeg plukker ut heldige vinnere, som får et eget innlegg her på min blogg. Men bilder og direkte link til din blogg, jeg skriver også litt om hva jeg liker best med din blogg. Altså hvorfor akkurat din blogg vant, pluss litt om hva du blogger mest om. Jeg syns denne konkurransen er så koselig å holde, siden da får jeg skrytet litt av andre sine blogger. Pluss at vinneren kanskje får seg noen nye lesere, å i tillegg til alt dette. Så får jeg tipset mine lesere om nye blogger de kan lese, så her er det bare å melde seg på.

  For å delta må du følge to enkle trinn:

  1) Lik min Facebook siden, har du allerede likt den gå til punkt nr to. For dere som ikke har gjort det, kan du trykke her for å komme direkte -> FACEBOOK-LISA

  2) Legg igjen en kommentar med at du er med, husk blogg navn. Slik at jeg finner de blogg, når jeg skal plukke ut to vinnere.

  ♦ Masse lykke til alle sammen, husk at jeg leser bloggen til alle som melder seg på!   

 • 56

  Nå er det ikke mange timene igjen, før gjestene kommer. Jeg gleder meg så utrolig mye, håper dette blir en super kveld. Har gledet meg til dette utrolig lenge, så jeg er klar for en bra kveld. Etter som jeg har bursdag i sommer feire, så måtte jeg vente til den var over før jeg kunne ha bursdags fest. Jeg måtte faktisk legge meg litt i stad, for formen er ikke helt på topp. Men siden jeg var ferdig med å rydde, vaske, pynte og alt det jeg kunne gjøre klar før klokken tolv. Fant jeg ut at det beste for meg var å legge meg noen timer for å sove, å det er jeg så glad for at jeg gjorde. For nå er formen så mye bedre, nå skal jeg bare lage meg litt mat. Før jeg hopper i dusjen, for å så fikse meg. Så er det bare å begynne på maten, å resten av det som skal servers. Men jeg ville jo dele litt bilder med dere, fra hvordan jeg har pyntet. Jeg sa jo at jeg gikk for et rosa tema, siden det er sommer. Så passer jo det helt perfekt, med glade farger. Det gjør noe med stemningen, jeg syns det ble kjempe sommerlig.  

  ♦ Hva syns dere om resultatet, ble det ikke fint og sommerlig ?

 • 26

  God lørdag til dere alle, her har dagen startet for en del timer siden. Etter som jeg skal feire bursdagen min i dag, har jeg allerede begynt å vakse leiligheten. Etter som det enda er litt kaos her, så skal jeg vise dere bilder av hvordan jeg har pyntet. Litt senere i dag, når jeg er ferdig med å vaske og rydde. Men jeg har jo nevnt kort, at jeg har jobbet med enda et DIY - prosjekt. Som jeg endelig ble ferdig med, så da må jeg jo dele resultatene med dere. Jeg ble personlig veldig fornøyd, dette skal bli en gave til min fantastiske mamma. Det jeg har brukt er egentlig blomster vaser, men disse har bare blitt liggende i skapet. Så da tenkte jeg at jeg kunne bruke dem til noe annet, siden de ikke blir brukt slik de var. Så her skal dere få resultatet, av hvordan disse ble til slutt. 

  Etter som jeg har brukt samme metode, som jeg brukte på en annet DIY - prosjekt jeg har delt med dere. Så tenkte jeg bare å linke til det, siden der forklarer jeg vedlig bra hvordan man gjør dette. Men bilder og tekst, det eneste man må tenke litt på. Er at når man bruker glass, er det viktig å være nøye med hvor mye lik du tar på. For du vil helst ungå at det er masse lim, uten for dekorere ditt. På dette DIY - prosjekte jeg linker til, har jeg brukt is bokser. Som jeg også pyntet med de samme serviettene, som jeg har brukt denne gangen også. Hele fremgangsmåten, med bilder og forklaring finner du her -> HVORDAN LAGE DENNE DIY!   ♦ Hva syns du om dette DIY - prosjekte, og hva syns du om resultatet? 

  ♦ Jeg deler en del DIY - prosjekter her på min blogg, vist du vil få med deg alle de. Så kan du like min Facebook side, for der poster jeg alle mine DIY - prosjekter. Den siden finner du her - FACEBOOK-LISA! 

 • 28

  Denne dagen har bare godt så fort, jeg har ikke sittet stille siden jeg skrev det første blogg innlegget. Som kom ut på morgningen, jeg nevnte jo kort i stad at jeg hadde en planer for i dag. Grunnen for det er at jeg skal ha bursdags party i morgen, noe jeg gleder meg utrolig mye til. Så jeg dro til ski, rett etter jeg hadde spist frokost og blogget. Der har de nemlig min favoritt butikk, som er TGR. Der finner man alt man trenger til en billig penge, noe som passer meg helt perfekt. Jeg skulle kjøpe inn en del pynt og diverse til i morgen, jeg hadde egentlig bestemt meg for en grått tema.  Men ombestemte meg, så nå er tema rosa. Hele leiligheten har blitt rosa, jeg skal vise dere masse bilder i morgen. Ble utrolig fornøyd, så har jeg fått handlet inn alt av mat og godteri. Fått laget gelly shots, pyntet ferdig både borde og alt annet. Så nå er jeg klar for gjester, jeg skulle også sette på hår i dag. Men fant ut at det fikk jeg ikke tid til, så jeg krysser fingrende for at jeg får til det i morgen. Men jeg ville vise dere bilder av den nye ute sofaen vår, syns den er så fin. Som dere ser på det første bilde, så var det utrolig tomt ute på verandaen. Så nå har det blitt så fint, utrolig deilig at vi fikk den før min fest i morgen.  Syns den passet utrolig bra inn på vår veranda, så vi er super fornøyde. Etter jeg har fått delt dette med dere, skal jeg lage meg litt middag. Før jeg skal stelle meg, min søster og meg skal nemlig en tur ut. For å møte pappa, min ste mor og noen venner av dem nede på en bra som er like ved oss. For at de skal spise, så skal vi kose oss med noen øl. Så det blir utrolig koselig, blir nok en tidlig kveld på meg. Etter som jeg har holdt på i hele dag, men koselig å få vært noen timer med dem. Men ville vise dere sofaen før jeg skal legge bort pc, vi blogges mer i morgen.  
  ♦ Hva syns du om den nye ute sofaen vår?

 • 47

  God fredag alle mine herlige lesere, håper deres dag startet like bra som min. Nå begynner virkelig formen å komme seg, jeg føler meg bare bedre og bedre for hver dag som går. Det gjør meg bare så glad, endelig får jeg noe ut av dagene mine. Isteden for å bare ligge å sove, eller se på tv. Dagene blir så utrolig lange når jeg ikke er i form, eller har krefter til å gjøre noe som helst. I går fikk vi endelig kjøpt oss en ute sofa, vi kunne ikke blitt mer fornøyde. Det ble en del kjøring i går, etter som den første Skeidar vi var på var utsolgt. Men det gjorde ingen ting, får vi fikk den til slutt. Dere skal få se bilder litt senere i dag, var for mørkt i går når vi kom hjem til å ta bilder da. Så det skal jeg ut å gjøre litt senere, men siden det er helg. Tenkte jeg dele litt morsomme bilder med dere, nemlig bildene som jeg egentlig burde ha slettet. Men jeg syns det så gøy, å kan dele litt slike bilder også. Jeg tror de fleste som blogger, kan kjenne seg igjen at det blir en del slike bilder. Jeg har en del planer i dag, så jeg håper jeg rekker alt jeg skal. Nå må jeg bare stelle meg, for å komme meg av sted. Så blogges vi mer senere i dag!
  ♦ Håper du har en like bra start på helgen som meg, hva syns du om slike innlegg, med bildene som ikke kom på bloggen?

 • 31

  Her har jeg samlet litt av spørsmålene, som har kommet på bloggen i det siste: 

  Ville du anbefalt å reise dit du var på ferie? Ja så absolutt. Jeg var i Hellas, eller nærmere sagt øya Kos. Dette er en fantastisk fin øy med mye å se på og gjøre. Det er et billig sted å være når det kommer til mat og alkohol. Vi shoppet ikke noe, så vet desverre ikke hvordan det er der. Men alle som jobbet der, på resturanter, stranda og ellers var utrolig koselige. Vi hadde strålende sol hver enste dag og strendene der er også utrolig fine. Dette er absolutt et sted jeg vil tilbake til. Jeg var kjempefornøyd. 

  Er det en spesiell grunn til at du reiser med søsteren din? Dette er faktisk tredje året på rad jeg reiser på ferie sammen med søsteren min. Vi trives utrolig godt sammen. Vi kaller oss litt Pompel og Pilt. Vi er ikke bare søstre, men også bestevenner. Vi har et veldig spesielt forhold, noe jeg er veldig takknemlig for. For meg har det også vært en stor trygghet å reise sammen med henne. Siden jeg lider av anoreksia, så kjenner hun sykdommen min best. Dette gjør hele ferieopplevelsen for meg bedre. Men den viktigste grunnen er at vi har det utrolig koselig og gøy sammen. 

  Kanskje ikke så lurt av deg å legge ut bikinibilder? Dette er et av de spørsmålene jeg har ventet på etter jeg delte en del bilder fra ferienturen min. Jeg tenkte meg nøye om før jeg delte bilder fra stranda, men jeg kom frem til en konklusjon, hvorfor skal ikke jeg kunne dele slike bilder? Ja, jeg vet jeg er litt for tynn. Og det synes nok kanskje bedre på de siste bildene enn de andre bildene jeg har lagt ut av meg selv i bikini. Da har jeg selv tatt bildene, og da prøver jeg å se på en måte litt større ut, om dere skjønner. Mens det var min søster som knipset noen bilder da  vi var på stranden. Jeg har bestemt meg for at jeg skal slutte gjemme meg selv, noe  jeg har gjort i nesten tre år. Skammet meg over min egen kropp, bare sett det negative, og trykket meg selv lengre ned. Men etter jeg begynte å trene, fant jeg ut at jeg må akseptere kroppen min slik den er. Jeg ønsker heller å bruke tid på å være stolt av den jeg er, for å så prøve å bygge meg selv opp. Så  jeg har bestemt meg for å bruke tid og energi på det i stedet. Jeg jobber fra morgen til kveld, hver eneste dag med å vinne over min sykdom og legge på meg. Dette er en prosess som tar utrolig lang tid, dessverre. Så da har jeg bestemt meg for at jeg skal være stolt av den jeg er nå. Slik kan jeg lettere begynne å jobbe bedre med meg selv. 

  Følte din søster at hun fikk mye ansvar for deg når dere var på tur? Min søster er min største støttespiller. Hun er veldig opptatt av at jeg skal ha det bra. Hun passer nok alltid på meg, men hun gjør det litt i skjul. For hun vet hva som hjelper meg mest, og det er akkurat det hun gjør. Hun presser meg ikke til å spise eller slike ting, hun er bare en utrolig stor støttespiller. For meg er det akkurat det jeg trenger. Men jeg vet at hun alltid har i bakhodet at jeg lider av denne sykdommen. Men husk at jeg har bodd alene med henne nå i flere månder, noe som gjør at hun kjenner sykdommen min nesten like godt som meg. 

  Tok du med deg mat på ferie, ettersom du har anoreksia? Jeg skjønner godt at dette er noe flere av dere lurer på. Når du lider av denne sykdommen har man en del matvarer som er ja- og nei-mat. Listen over nei-mat er utrolig lang for meg. Jeg hadde med meg en del Noka-barer og Noka-middager, bare for å ha det tilgjengelig. Men det trengte jeg ikke. Jeg spiste noen av barene, pluss at jeg hadde med knekkebrød og syltetøy. Ellers spiste jeg mat som de hadde der. Jeg spiste middag hver dag ute på resturant, noe som var et utrolig stort skritt for meg. Disse Noka-barene er bare helt perfekt å ta med seg på tur, pluss at de smaker så utrolig godt. 

  Jeg har akkurat startet å blogge, lurer på hvordan man kan tjener noe på bloggen? Jeg tjener ikke noe på min blogg. Jeg får en del sponset produkter. Men det er det. Jeg blogger fordi jeg elsker det. 

  Leser du bloggene til de andre som blogger om samme sykdom som deg? Jeg leser faktisk noen få blogger som handler om livet med samme sykdommen. Men det er ikke blogger jeg leser hver dag, men jeg leser noen innimellom. 

  Du lager så mange gode oppskrifter, jeg finner så mye inspirasjon på din blogg. Mitt spørsmål til deg, er om du kan begynne med sunne oppskrifter til frokost, lunch og middag også? Først og fremst tusen takk, det er utrolig koselig å høre. Dette kommer. Jeg har allerede begynt å planlegge dette, og kommer så snart jeg føler meg trygg på det. Jeg satser på at det ikke blir så lenge til. 

  Tenkte kanskje å kjøre igang en spørsmålsrunde her på bloggen. Er det noe dere er interessert i? Eller synes dere det er best med slike innlegg, hvor jeg samler opp spørsmålene jeg får for så svare på de i et eget innlegg som dette? Kom gjerne med din mening.

 • 32

  For en herlig morgen dette er, humøret er på topp. Formen er nesten bra, noe som gjør at smilet på munnen min er ekstra stort. Jeg har sovet som en liten baby i natt, så jeg føler meg så utvilt. Jeg hoppet ut av sengen, lagde meg en kopp med kaffe. For å nyte morgen stunden, dere som har lest bloggen min en stund. Har vell fått med dere at jeg er en morgen full, det er på morgen jeg får jobbet best. Så det er da jeg skriver de beste innleggene mine faktisk, å får gjort alt annet som har med blogg å gjøre. Jeg syns det er utrolig viktig å svare på alle kommentarene man får, selv om det er litt jobb. Så føler jeg at det er en viktig del, som viser at man setter pris på sine lesere.

  I dag skal min søster og meg ut å kjøpe hagemøbler, vi har endelig funnet en ute sofa som vi liker. Pluss at den er nedsatt veldig mye, så da må vi bare kline til. Skal selvfølgelig vise dere bilder av den, når den er på plass. Vi har så stor veranda, så en sofa der ute passer perfekt. Jeg lagde også en helt nydelig sjokolade is i går, som både er sunn og god. Så den oppskriften kommer ut senere i dag på bloggen, den burde dere glede dere til. For den var en god bit, kjenner jeg gleder meg til å dele den. For så god var den, passer jo bare helt perfekt nå som det er så fint vær ute. Men dere kjenner meg, jeg kan skrive i all evighet. Men nå skal jeg legge bort pc, for å lage meg litt mat. Så blogges vi litt senere i dag, jeg tror også ukens spørsmål kommer ut i dag.

  ♦ Håper du også har en super start på dagen, å starte dagen med et smil gjør hele dagen så mye bedre!   

 • 22

  Det å blogge åpent om en sykdom er aldri lett. Man vet aldri hvem som leser bloggen din. Idet man trykker på publiser, kan hvem som helst trykke seg inn for å lese. Jeg tenker alltid nøye igjennom hva jeg legger ut, hva jeg skriver , og hvordan jeg skal formulere meg på best mulig måte. Jeg har funnet mye terapi i å skrive. Mye mere enn hva jeg hadde trodd. Da jeg først startet denne bloggen, var det fordi jeg trengte noe å gjøre. Dagene mine var så altfor lange. Jeg hadde på en måte ingen mening med livet. Om jeg skal være helt ærlig, så hadde jeg ikke noen grunn til å stå opp om morgenen. Blogge for meg er ennå en hobby, noe jeg driver med fordi jeg liker det. Jeg tjener ingenting på bloggen. Så det er ikke slik at jeg må blogge, men jeg gjør det fordi jeg selv ønsker det. 

  Jeg har alltid prøvd å ta hensyn til alle som klikker seg inn på bloggen min. Noe jeg  personlig synes at jeg gjør. Så når jeg fikk en kommentar for en stund tilbake, om at jeg gjør andre syke, ble jeg utrolig lei meg. Jeg sletter de få stygge kommentarene jeg får. Jeg ser ikke noe mening i at de skal stå her på bloggen. Jeg vet at jeg har skrevet før at slike kommentarer ikke går inn på meg, men akkurat denne gjorde faktisk det. Dette er jo noe jeg jobber så utrolig mot. Det siste jeg ønsker er at jeg skal påvirke noen andre til å bli syke. Jeg vet hvor jævlig det er. Jeg unner ingen å måtte kjempe denne kampen jeg selv må kjempe. En sykdom som knuser deg i tusen biter, som tar fra deg livsgleden. Listen over hva denne sykdommen gjør med hver enkelte er lang. Jeg kunne nok skrevet et eget innlegg kun om det. 

  Jeg vet så godt selv at jeg hadde hatt godt av noen ektra kilo på kroppen. Tro meg, jeg ser det selv. Min bmi er ikke der den burde ha vært. Jeg vet også hvor mye det faktisk skader kroppen når man har denne sykdommen. Ikke bare det man kan se på utsiden. Det er faktisk på innsiden jeg skader meg selv mest. Kroppen trenger en viss mengde mat for at den skal fungere. Men uansett hvor mye jeg vet, så hjelper det ikke mot denne sykdommen. Den er så sterk. Jeg kjemper med alt jeg jeg har for å klare å vinne denne kampen. Men det tar tid, noe jeg har akseptert at det gjør. 

  Men jeg er ferdig med å skjule meg. Da jeg var veldig syk, gikk jeg kun i store klær. Jeg klarte ikke passe på meg selv. Jeg hadde verken energien eller krefter. Sykdommen min var så sterk at den fikk meg til å føle meg så ille at det var ingen som kunne se meg. Derfor satt jeg selv ned foten. Nok var nok. Jeg måtte gjøre det beste ut av situasjonen. Jeg måtte starte å like meg selv for den jeg var. Jeg kunne ikke lengre sitte å vente til jeg ble 100% frisk. Jeg har klart å begynne å ta vare på meg selv, så godt som det lar seg gjøre. Jeg er ferdig med å skjule meg selv, både når det kommer til virkeligheten, og her på bloggen. Det å dele bilder av meg selv var faktisk ganske vanskelig til å begynne med. Men med tid så har dette blitt noe jeg synes er ganske gøy. 

  Jeg er den jeg er, og det skal jeg ikke skjule mere.

  // bilde tatt av Helene Michaelsen.

 • 22

  Den første bloggen jeg har lyst til anbefale dere i dag, er bloggen til Cecilie Berg Pettersen. Dette er en blogg jeg kom over for ikke så alt for lenge siden, men har blitt en fast følger av. Hun er utrolig vaker og søt dame, som sprer utrolig mye glede rundt seg. Hun er flink til å oppdatere bloggen sin jevnlig, noe jeg syns er viktig når man blogger. Hun har et fint og ryddig design, med store fine bilder. Hun blogger mye om hennes hverdag, mat, skjønhet, tips og hvordan det er å være frisør læring. Noe av det jeg liker best med hennes blogg, er at hun varier mye med innholdet i innleggene sine. Noe som gjør det ekstra spennende å lese bloggen henne, så ta dere gjerne en tur innom hennes blogg. 

  ♦ For å komme dirkte til Cecilie sin blogg, TRYKK HER! 

  SONY DSC

  Den andre bloggen jeg vil anbefale dere i dag, er bloggen til Ida Kristine. Dette er faktisk også en blogg jeg kom over for ikke så alt for lenge siden, men har blitt en fast leser av. Denne dama sprer så mye glede rundt seg, jeg sitter alltid igjen med et smil på munnen. Etter jeg har lest bloggen hennes, noe jeg tror du også kommer til å gjøre. Hun er utrolig herlig og vaker, som er flink til å oppdater bloggen sin jevnlig. Hun blogger mye om mote, trening, studere, hennes hverdag og mye annet. Jeg blir så utrolig inspirert av henne, som ser det positive i alt. Det er akuratt sånne som deg, vi trenger mer av her i blogg verden. Dette er blogg dere burde ta dere en tur innom, kanskje dere også blir smittet av hennes posetive humør. 

  SONY DSC

  ♦ For å komme dirkte til Ida Kristine sin blogg, TRYKK HER! 

  Ukena leser denne uken, er Karina Larsen. For et herlig menneske denne jenta er, jeg er så utrolig heldig som har deg som en leser av min blogg. Dette er en blogg jeg selv har vært en fast leser av, så lenge jeg kan huske. Hun er utrolig dyktig til å blogg, er du interessert i sminke og skjønnhet. Så er dette en blogg du burde ta deg en tur innom, for her henter jeg masse inspirasjon fra. Hun ble ukens leser, fordi hun legger alltid igjen en koselig kommentar her på min blogg. Ta dere gjerne en tur innom hennes blogg også, for denne bloggen fortjener mer oppmerksomhet. 

  ♦ For å komme dirkte til Karina sin blogg, TRYKK HER! 

 • 20

  For en herlig dag vi hadde i går, sola skinte og det var varmt ute. Jeg fikk sittet litt ute i sola, før jeg måtte gå inn. Det hode mitt jobber bare ikke helt med meg, så da fikk jeg ikke solt meg så mye. Men det gjør inngen ting, har heldigvis ganske så bra farge etter Hellas. Men humøret blir så mye bedre, når sola skinner. Det gjør virkelig noe med hele meg, sommer er den beste tiden på året. Men jeg fikk gjort masse annet i går, jobbet med ting til bloggen i flere timer i går. Så dere fikk sikkert med dere at jeg bakte og lagde et DIY - prosjekt. For dere som ikke fikk med dere det, så er det bare å rulle dere litt lenger ned på bloggen. For innleggene ble postet i går, der finner dere også sjokolademuffinsene jeg bakte i går. 

  Jeg lagde meg enda en eple smoothie i går, den er så god og søt. Passer perfekt når det er varmt ute, har delt oppskrift på denne god biten før. Men for dere som ikke har fått med dere den, så finner du den her -> EPLE-SMOOTHIE. I dag skal jeg ta meg en tur opp til farmor og farfar, for å så hjelpe dem litt. Har ikke lagt så mye planer i dag, må bare se hvordan kroppen og formen har det ut over dagen. Men jeg får meg værtfall en tur ut, når jeg skal på besøk til dem. Det er så koselig å endelig få besøk dem ofte igjen, etter som det ble lite av dette når jeg var på feire. Men det var kanskje ikke så rart, når jeg var i et annet land hehe. Ville bare gi dere en liten oppdatering, før jeg skal hoppe i dusjen. 

   Ukens blogg vinnerene kommer ut senere i dag, så følg meg kanskje du var en av de heldige denne gangen. 

 • 46

  Da var det endelig på tide å dele enda et DIY- prosjekt med dere, dette er noe jeg begynte på før jeg dro på ferie. Som ble litt glemt når jeg kom hjem, men endelig kom jeg på det. Det er nok flere en meg, som egentlig pleier å kaste doruller. Så jeg ville prøve å gjøre noe med alle disse, å jeg syns resultatet ble ganske så fint. De ble gjort om til bord pynt, dette er jo en genial måte å bruke noe som egentlig bare skal kastet. Pluss at dette er helt gratis, for bord pynt kan være ganske så dyrt. Så her får dere mulighet til å bruke gjenbruk, å bord pynt helt gratis. Jeg skal forklare dere hvordan dere gjør dette, steg for steg under. 

  1-2) Det første du gjør, er å klemmer dorullen sammen. Slik at den blir flat, så måler du opp ønsket lengde. For å så tegne en sterk på begge sidene, slik at du får samme størrelse og at de blir like tykke. Så klipper du den opp, der strekene går. 

  3-4) Jeg fikk fire biter, men man kan lage de tynnere eller tykkere om man ønsker det. Så tar du lim på den nederste delen, som dere kan se jeg gjør på bilde. 

  5-6) Så fester du to biter sammen, slik at ende møter hverandre. Så klemmer du de sammen, som dere ser ganske tydelig på bilde. 

  7-8) Så gjør du det samme, fester litt lim i enden på tre stykker til. For å så sette dem sammen, slik at du får dette mønsteret. Jeg bruker 5 deler, for da ble det en form som ligner på en blomst.   Så lar du disse tørke, så er de klare til å brukes. Jeg syns det var finest å legge disse på midten av borde, men her er det bare å bruke fantasien. Gjør set du selv syns blir det fineste, legger meg litt bilder av resultatet. Så dere kan se hvordan jeg skal bruke disse, dette blir pyntet på bordet mitt til helgen. For da skal jeg nemelig ferie bursdagen min, å jeg har ikke så god råd. Derfor er dette trikset helt genialt, det ee gratis å blir kjempe fint syns nå jeg. For dere som ønsker en annen farge, så er det bare å bruke maling eller spray boks med farge.  ♦ Hva syns dere om dette DIY - prosjektet, ble det ikke fint? 

  ♦ For dere som vil få med dere alle mine DIY - prosjekter, så kan du like min Facebook side. Der poster jeg alle mine innlegg, så når det kommer et nytt DIY - prosjekt. Så blir det postet der, for å komme dirkte til min Facebook side, trykk her -> FACEBOOK-LISA! 

 • 22  God morgen alle mine herlige lesere, denne dagen startet veldig bra. Har fått en god natt med søvn, spist en god frokost. Så dette tyder på at dette blir en bra dag, formen i går ble dessverre dårlig igjen. Så jeg kom meg ikke på trening, men jeg fikk en tur opp til farmor og farfar. Ble dårlig etter jeg hadde vært der, så da dro jeg bare hjem for å slappe av. Jeg skulle jo på møte med Nav i går, men hvem tror dere ikke hadde sett feil på datoen. Jo det var meg det, så det møte er ikke før neste mandag. Både mamma og meg, fikk oss en god latter når vi fant ut dette. Jaja da prøver vi igjen neste uke, dette er bare så typisk meg.  Men jeg må bare dele med dere, noe som skjedde med meg i går. Jeg skulle fylle bensin, før jeg dro til farmor og farfar. Så jeg svinger inn på bensin stasjonen, steller meg i kø bak en bil som står å fyller. Så etter jeg har stått der å ventet litt, så kommer det en annen bil og steller seg foran bilen. Jeg står bak, for å vente i kø. Når denne bilen som står å tanker er ferdig, kjører jeg frem siden det var jeg som sto først i køen. Så begynner denne andre bilen som sto foran, å tute på meg. Jeg rister bare på hode, å går får å putte inn bank korte mitt.  Så kommer det en voksen utledning mann ut av den bilen som sto foran, å begynner å skrike til meg. Det første han sier er jeg sto her først, så svarer jeg nei det gjorde du faktisk ikke. Så bare forsetter jeg med å skrive inn pin koden til bank koret mitt, så skriker denne mannen jævla hora. Jeg ble helt satt ut, men tenkte at det beste er om jeg ikke svarer. Så jeg bare startet å fylle bensin, det verste var at det var mange pumper rundt meg. Som var ferdig om noen sekunder, når jeg tror denne mannen er ferdig med å skrike til meg. Så stopper han bilen igjen, ruller ned ruta. Å skriker jeg kommer å slapper deg i trynet, heldigvis var det flere voksene rundt meg som reagerte.  Men for en ekkel opplevelse, jeg ble helt satt ut. Skjønner ikke hvordan noen kan stå å skrike sånn, til en ung jente. Når du selv er en voksen mann, når jeg tenker på det nå. Så må jeg bare le av det, men det var det spennende som skjedde med meg i går. Dagen i dag vet jeg ikke helt hva jeg skal gjøre enda, jeg skal lage sunne sjokolade muffins. Fordi den oppskriften jeg delte med dere sist, så brukte jeg protein pulver med sjokolade smak. Noe jeg vet at ikke alle har hjemme, så i dag skal jeg prøve å lage disse på nytt. Med ingredienser som alle har hjemme, så jeg håper dette blir bra. Så jeg kan dele denne oppskriften med dere, senere i dag.  

  ♦ Håper du får en fantastisk dag, har du opplevd noe lignende før?

 • 34

  Jeg prøver å lukke øynene slik at det skal bli mørkt. Men lyset fra dørsprekken lar det ikke bli mørkt. Selv om jeg lukker øynene hardt igjen og legger den tynne dynen over ansiktet så hjelper det ikke. Hver minste bevegelse i den harde sengen lager knirke-lyd. Jeg har sittet og sett på sengen jeg skulle tilbringe natten i. For det var ikke min seng, det var en sykeseng.  Ikke nok med at jeg følte meg syk fra før, men nå måtte jeg tilbringe natten i en sykeseng. Jeg var så utrolig redd, selv om det satt en dame ved døren min hele natten. Jeg hadde aldri før vært på psykiatrisk avdeling, noe jeg heller aldri hadde trodd jeg skulle oppleve. Det kommer så mange tanker og følelser frem, som er vanskelig å snakke om. Det er lettere å skrive i dagboken min. Et sted jeg kan dele mine tanker og følelser. Hvorfor er det så vanskelig å snakke om det, når jeg klarer å skrive det? 

  Jeg hater å være her. På et rom som kun består av en sykeseng, en stol og et lite bord. Jeg måtte ut å spørre om jeg kunne få penalet mitt slik at jeg kunne tegne og skive. Det første som møtte meg her, var at jeg ble tatt fra alt jeg hadde med meg. De var redde for at jeg skulle prøve å skade meg selv igjen. Det eneste jeg fikk beholde over natten var mobilen min. Ikke en gang laderen til mobilen min fikk jeg lov til å beholde. Jeg har ikke sovet noe i natt. Jeg ikke klarer å finne roen. Jeg stresser, jeg er redd, jeg føler meg så utrolig ensom. Den siste perosnen jeg så som jeg kjente og var trygg på var pappa da han kjørte meg hit på kvelden dagen før. Det å ikke ha ham rundt meg, gjør meg usikker. 

  Jeg er småirritert over at jeg måtte fortelle hele historien min om igjen til den første legen jeg møte. Det var en ung man, som ikke helt skjønte hvorfor jeg var her. Det føltes som om han dømte meg litt ut ifra den ytre. Man kan jo ikke se så godt på utsiden hvordan jeg har det. Jeg liker ikke vise at jeg er svak. Derfor smiler jeg, men inni meg gjør alt vondt. Det er så mange tanker og føleser jeg ikke vil vise, det er vanskelig å skal sette ord på det. Det er et spørsmål som sitter i meg etter samtalene med den unge legen, hvorfor er du egentlig her? Det å måtte si de ordene høyt, var tyngre enn jeg trodde det skulle være. Jeg klarte ikke en gang fullføre setningen. Det startet med jeg prøvde å si, hvorfor..... Så stoppet det opp. De siste ordene ville bare ikke komme ut av munnen min. Jeg ble stum, tom for ord. Jeg prøvde å si setningen igjen, jeg prøvde å ta mitt eget liv. 

  Det å bli overvåket 24 timer i døgnet er en ny opplevelse for meg. Jeg liker mitt privatliv. Jeg spiste ikke noen ting i går. Natten har vært utrolig lang, siden jeg ikke fikk sove denne natten heller. Til frokost spiste jeg lite, fordi de ikke har noe mat her som passer for meg. De har ikke mat tilrettelagt for min sykdom, så da blir det heller ikke noe særlig mat på meg. Jeg hadde så lyst på litt frisk luft etter frokosten så jeg gikk ut på verandaen. En bitte liten plass, med gitter rundt. Dette føltes ikke ut som en psykiatrisk avdeling, men snarere som et fengsel. Jeg trives ikke her, jeg vil hjem. Jeg føler faktisk at jeg blir mer syk av å være her. Men jeg vet at jeg er her fordi jeg er en fare for meg selv. For første gang er jeg faktisk redd for meg selv. Fordi jeg ikke vet hva jeg kan gjøre. Jeg har møtt bunnen. Jeg vil ikke leve. Jeg orker ikke dette livet mere. 


  Det er tungt å dele dette innlegget med dere. Dette er hentet ut fra min personlige dagbok fra den tiden jeg var veldig syk. Følelser og tanker jeg hadde da jeg ble innlagt på psykiatrisk avdeling for første gang. Det var en utrolig tung opplevse for meg. Det er tøft å lese hvor jævlig jeg hadde det der og da. Til tross for dette føler jeg meg klar for å dele dette med dere. Det kommer til å komme flere innlegg som er hentet ut ifra min dagbok.

 • 34

  God mandags morgen alle mine fantastiske lesere, da er det enda en ny uke. Med masse nye muligheten, denne uken skal jeg virkelig få ting på plass. Formen er mye bedre i dag, så nå håper jeg å få noe ut av dagene mine. Nå er jeg dritt lei av å bare ligge inne, for å si det rett ut. Denne dagen startet utrolig bra, lagde meg havregrøt med jordbær til frokost. Så nå er jeg klar for en ny uke, jeg skal snart i møte med nav. Noe jeg har litt blandet følelser for, siden jeg ikke helt vet hva de vil snakke om. Mamma skal heldigvis være med, så det hjelper utrolig mye. Det er aldri lett å skal snakke med nav, etter som hvordan situasjonen min er. For de vil jo at jeg skal komme meg ut i arbeid, fortest mulig. Så jeg er veldig spent på hvordan dette kommer til å gå, håper bare ikke at de skal begynne å presse meg. Til noe jeg ikke er klar for enda, så jeg krysser fingrende for at dette kommer til å gå bra. 

  Jeg håper at jeg ikke blir alt for sliten etter dette møte, for da kan jeg nemlig ta en tur opp til farmor og farfar. Noe jeg håper at jeg orker, har også satt meg et stort mål i dag. Nemlig prøve å komme meg på trenings senteret, for nå er det mange uker siden jeg sist har trent. Jeg kjenner jeg savner det utrolig mye, så nå er det bare å komme seg i gang. Tror nok den første økten blir veldig hard, men når jeg først har kommet meg i gang. Så kommer deg seg nok ganske så fort, trening hjelper meg for å holde sykdomen min i sjakk. Det er rart å si det, men trening tror jeg er min nøkkel for å bli frisk. Så derfor må jeg bare begynne med deg igjen, så det skal jeg satse på i dag. Men nå skal jeg legge fra med pc, komme meg i dusjen, for å så komme meg avgårde på møte med nav. 

  ♦ Så ønsk meg lykke til, så håper jeg dere også har en bra start på uken! 

 • 75

  God søndag alle mine herlige lesere, humøret mitt er ikke helt på topp. Siden i går skulle jeg egentlig på familie middag for min lillebror, som skal flytte bort for en liten periode. Men formen min var så dårlig, jeg tror jeg har presset meg selv alt for hardt på torsdag og fredag. Var så lei av å bare ligge inne å ikke gjøre noen ting, så jeg måtte bare få gjort noe de dagene. Men nok om min klaging, å over til det innlegget skal handle om. Nemlig ukens blogg konkurransen min, som dere sikkert vet. Så har jeg denne hver søndag, fordi jeg syns det er utrolig koselig å kan styrte av andre sine blogger. Pluss at jeg anbefaler mine lesere, til de to heldige vinnerenen. Så da kanskje akuratt du kan få noen flere lesere til din blogg, som sakt plukker jeg ut to vinnere. Som får et eget innlegg her på min blogg, der jeg skriver en del om hva jeg liker med din blogg. Pluss litt om hva du blogger mye om, jeg legger også med bilder og drikte link til din blogg. Så her er det bare å melde seg på, jo flere jo bedre. Innlegget med vinnerene kommer ut på onsdag, så følg med for å finne ut om du vant. 

  For å delta må du følge to enkle trinn:

  1) Lik min Facebook side, har du allerede likt den gå til punkt nr to. For dere som ikke har likt den, så kommer du direkte til den ved å trykke her -> FACEBOOK-LISA! 

  2) Legg igjen en kommentar med at du er med, husk blogg navn i kommentaren slik at jeg finner din blogg. Er alltid noen som glemmer dette, å da finner jeg ikke bloggen din, når jeg skal plukke ut vinnerne. 

  ♦ Masse lykke til alle sammen, husk at jeg leser bloggen til alle som melder seg på. 

 • 64

  I dag skjedde noe av det jævligste jeg har opplevd i hele mitt liv, som er grunnen for at jeg kun har oppdatert bloggen en gang i dag. Min søster og meg tok oss nemlig en tur til Svergie, for å handle inn litt mat og annet. Vi dro veldig tidelig for å slippe unna kø, turen hadde gått kjempe bra. Vi hadde fått tak i alt vi skulle handle, å var på på vei hjem fra Svergie. Vi kjørte på motor veien, i 110km som er fartsgrensen på strekningen. Plutselig smeller det, hele bilen rister. Svinger fra felt til felt, jeg mistet helt kontrollen over bilen i noen sekunder. Før jeg klarer å ta tak i styringen, sakte bremse ned farten. Å får kjørt bilen på siden av motorveien, det lukter brent og svidd. 

  Jeg skjelver, klarer nesten ikke gå. Når bilen har fått stoppet, ble jeg sittetende noen sekunder. Før jeg kom meg ut av bilen, for å se hva som hadde skjedd. Hele den ene hjulet på bilen hadde eksplodert, jeg ristet av redsel. Med hjerte så langt oppi i halsen som jeg har har hatt det før, fy søren så heldige vi var som overlevde dette. Hadde det ikke vært for at det var to filer, med ingen biler rundt oss. Så hadde dette ikke gått så bra som det gjorde, det å miste kontroll over bilen på denne måten. Er bare helt for jævlig, den høye farten vi også hadde. Er bare så utrolig skremmende å tenke på, i dag har vi virkelig hatt englevinger med oss. Jeg sitter enda med en klump i halsen, jeg har ikke ord for å beskrive hvor jævlig denne hendelsen var. 

  Vi fikk heldigvis fort kontakt med viking, som kom for å hjelpe oss. Det måtte komme to biler, etter som vi var helt inntil motorveien. Så måtte en bil stenge det felte som var nærmest oss, mens den andre bilen flyttet vår bil oppå seg. Vi ble fraktet til en parkerings plass, der vi fikk hjelp til å bytte dekk. Jeg har heldigvis reserve dekk i bilen, så vi fikk kjørt bilen helt til Ski fra Sarsborg. Det var helt for jævlig å måtte kjøre bilen i en time, etter denne hendelsen. Men siden det bare er meg som har lappen av oss, så var det ikke noe annet alternativ. Det tok ektra lang tid å kjøre den strekningen, fordi jeg var utrolig nervøs. Pluss at det reserve dekket kun kan kjøres i 80km i timen, tror nok at det var mange som ble oppgitt over hvor sakte vi kjørte på motorveien etter hendelsen.

  Men det får bare være, når man opplever noe slikt. Så bryr man seg ikke så mye, om at man ligger litt under fartsgrensen. Bildene dere ser på dette innlegget, er hvordan det hjulet som eksploderte så ut. Man kan trygt si at det eksploderte, hele hjulet er helt ødelagt. Jeg er helt utslitt nå her jeg sitter å skriver til dere, det blir tidelig kveld på meg i dag for å si det sånn. Hele kroppen min er så anspent, beklager vist det er litt skrive feil i dette innlegget. Men jeg er så sliten at jeg ikke orker mer nå, nå skal jeg legge fra meg pc. For å prøve å slappe litt av, så blogges vi heller mer i morgen.   ♥ Heldigvis er det ikke noe skade på oss, å det er det som er det viktigste! 

 • 30

  God morgen alle mine herlige lesere, formen begynner å komme seg litt. Så nå går det heldigvis riktig vei, jeg holdt på med baking i hele går. Det tar hele dagen når jeg skal bake, siden det er så mye vente tid med heving. Å jeg syns bollene blir ektra gode, jo lengere de for hevet. Pluss at de blir de mye større og luftigere, så det holdt jeg på meg i hele går. Ble utrolig fornøyd med resultatet denne gangen, øvelse gjør mester er det ikke det man sier. Jeg prøvde meg også på en ny sunn oppskrift i går, men det ble ikke noe suksess. Så det gikk rett i søpla, så den oppskriften må jeg jobbe en del med. Før jeg kan dele den med dere, men jeg skal prøve på nytt i dag. 

  For noen dager siden, fikk jeg endelig stelt neglene mine. Når jeg var på feire, så vokset de utrolig mye. Å da ser ikke gelacken så fin ut, så den må byttes ut etter noen uker. Jeg gjør jo dette selv hjemme, har sånn gelack kitt som sitter i flere uker. Dette er jo min andre hobby, så dette er noe jeg liker å gjøre. Har enda ikke gjort dette på noen andre, enn meg selv. Men har loft noen i familien at jeg skal prøve, så da må jeg vel få gjort det snart. Vet ikke ol det blir lettere eller vanskeligere, for er jo så vant med å sette det på meg selv. Har blitt helt forelsket i den fargen jeg har på nå, hadde samme farge sist også. Den er så utrolig sommerlig, syns jeg da.   ♦ Hva syns du om fargen og resultatet, steller du dine egene negler? 

 • 30

  Det er ikke noe å legge skjul på, at den siste tiden har voldtektssaker spredt seg ut over nettet. Jeg tror ikke det har gått en eneste dag den siste tiden, uten at jeg har sett en overskrift med dette temaet, både på blogger, i aviser og nettsteder. Det å selv ha vært en av dem som har opplevd dette, gjør det utrolig vondt å lese alt dette. Det som har skjedd, er som et stort sår som aldri vil gro. Når man leser overskrift etter overskrift i media så er det som om dette såret bare blir større, når du tror det har grodd litt. Den lille skorpen som har kommet blir bare revet av på noen få sekunder. Selvfølgelig er det utrolig vondt å lese at andre har gått igjennom dette, fordi jeg selv vet hvor vondt det er. Men uansett hvor tøft det er å lese andre sine saker, så syns jeg at det er bra at dette har fått såpass mye oppmerksomhet.


  Fordi det er så alt for mange som ikke tør, eller klarer, å anmelde saken sin. Grunnene til det kan være mange, så har du de som fikk samme beskjed som meg. Saken din er henlagt. Den dagen jeg fikk denne beskjeden av politiet var dagen der alt gikk til helvetet for meg, fordi jeg følte at de ga meg opp. Noe som førte til at jeg ga meg selv opp også, denne perioden begynte jeg å utvikle anoreksia. Jeg klarte ikke takle alle følelsene som kom etter denne beskjeden. Så i stedet for å innrømme at jeg var knust, utviklet jeg en sykdom som gjorde at jeg slapp å føle. Jeg var ikke klar over dette i starten, at denne sykdommen var så sterk. At den skulle prøve å ta livet mitt flere ganger, at den skulle gjøre at jeg har vært sykemeldt i snart tre år. Livet mitt etter overgrepet, har vært så ødelagt at man nesten ikke kan kalle det et liv.


  Dere skjønner kanskje hvilken sak det er jeg snakker om, nemlig Andrea Voll Voldum saken. En dame med bein i nesa, som jeg ser utrolig opp til. Hun anmeldte tre menn for gjengvoldtekt, som ble frikjente, ettersom bare fire av sju dommere mente de var skyldige. Etter dommen ble satt, bestemte Andrea seg for å gå til media med saken sin. Hun har navngitt de tre mennene, pluss at hun forteller sin historie fordi hun ikke vil at dette skal skje med andre. Noe jeg syns er utrolig tøft å gjøre. En stor grunn for at jeg valgte å blogge om dette, var at kanskje en annen som har opplevd dette skulle tørre å stå frem, eller kanskje en i samme situasjon ikke skulle føle seg så alene. Når man blir utsatt for en slik grusom opplevelse, føler man seg så utrolig alene. Jeg tror jeg aldri har følt meg så alene, som jeg gjorde på den tiden. Det å føle at det er ingen der ute som skjønner deg, men sannheten er at det dessverre er så alt for mange som faktisk forstår hvordan du føler deg. 


  Fordi antall voldtektssaker er skremmende høyt, og det tallet blir bare høyere og høyere for hver år som går. Det å være åpen om et overgrep er en ting, men det er ikke så mange saker om tiden etter et overgrep. Det er et av mine hovedfokus her på bloggen, nemlig tiden etter et overgrep. Hadde jeg ikke blitt voldtatt, hadde jeg ikke sittet her jeg sitter i dag, sykemeldt, anoreksia, inn og ut av sykehus, prøvd å tatt mitt eget liv. Den listen er så alt for lang, for hva som har skjedd med meg etter en hendelse. Det er vondt å si det, men det er sannheten. En kveld ødela livet mitt, tok fra meg noe av det viktigste her i livet. Nemlig å elske seg selv, sette pris på seg selv. Mitt største ønske med denne bloggen, er at andre i samme situasjon skal tørre å be om hjelp. For det å be om hjelp er ikke et tegn på svakhet, men et tegn på styrke. Ikke gjør samme feilen som meg, det er en grunn for at alle følelsene kommer. I steden for å jobbe i mot dem, begynn å bearbeide dem. Jeg vet hvor tøft det kan være, men jeg kunne ønske at noen sa det samme til meg. 


  Ingen trenger å gå igjennom dette alene, for sammen er vi sterke.

 • 24

  Den første bloggen jeg har lyst til å anbefale dere i dag, er bloggen til Annabell Kvarme. Dette er en blogg jeg kom over for ikke så alt for lenge siden, men har blitt en fast følger av. Hun har en utrolig fin blogg, med store, skarpe og fine bilder. Hun er flink til å oppdatere bloggen sin jevnlig, med nye og spennende innlegg. Jeg henter utrolig mye inspirasjon fra henne, hun er utrolig vaker og søt. Sprer mye glede, hun blogger mye om mote, hennes hverdag, reiser, skjønnhet og masse mer. Hun har også et fint og ryddig design, noe som gjør helheten på bloggen hennes veldig bra. Dette er en blogg dere burde ta dere en tur innom, kanskje du også blir en fast leser sånn som meg. 

  ♦ For å komme direkte til Annabell sin blogg, TRYKK HER  

  Den andre bloggen jeg vil anbefale dere i dag, er bloggen til Michelle Alaitner. Dette er faktisk også en blogg, jeg kom over for ikke så alt for lenge siden. Men blitt en fast leser av, denne bloggen er en utrolig stor inspirasjon for meg. Fordi hun blogger mye om opplevelser og reiser, noe jeg syns er utrolig interessant å lese om. Pluss at hun dele masse fine bilder, så dette er en blogg jeg er utrolig glad for at jeg kom over. Hun er utrolig herlig og pen jente, som også sprer mye glede rundt seg. Hun blogger mye om mote, skjønhet, reiser, opplevelser, hennes hverdag og mye mer. Hun er flink til å oppdatere bloggen sin jevnlig, å har en veldig gjenomført blogg med et fint design. Ta dere gjerne en tur innom hennes blogg også, for dette er en blogg som fortjener mer opmerksomhet. 

  ♦ For å komme direkte til Michelle sin blogg, TRYKK HER 

  Ukens leser denne uken er herlige Silje Green Høyum, jeg er så utrolig heldig som har deg som en fast leser av min blogg. Fordi du er bare helt fantastisk, jeg blir like glad hver gang jeg leser en kommentar fra deg. Det er noe jeg setter utrolig stor pris på, det er person som deg. Som gjør dette å blogge til noe helt spesielt, hun har også en utrolig fin blogg. Hun sprer mye glede rundt seg, så dette er en blogg dere også burde ta dere en tur innom. Tusen takk Silje for at du er deg, jeg er så utrolig heldig som har deg som leser! 

  ♦ For å komme dirkte til Silje sin blogg, TRYKK HER 

 • 28

  God morgen alle mine herlige lesere, her er det ikke så mye nytt å dele. Men i går måtte jeg dra til butikken selv, etter som mamma sin bil måtte på verksted. Men det var godt å komme seg litt ut, selvom jeg var helt utslitt når jeg kom hjem. Ble utrolig kvalm og dårlig av den lille turen, så det sier vell sitt om hvor lite jeg tåler nå. Men mat måtte jeg bare ha, vist ikke risikerer jeg å gå ned i vekt igjen. Å det skal jeg ikke la skje, men da fikk jeg plukket ut det som fristet i butikken. Tror faktisk at jeg var i butikken rundt en time, noe jeg er utrolig lenge for min del. Jeg fikk også handlet inn til baking, så vist formen blir litt bedre ut over dagen. Så skal jeg begynne med stor baking, syns det er så deilig å alltid å ha noen hjemme bakte kanel snurrer i fryseren. Som vi kan servere vist vi får besøk, pluss at jeg skal gi bort mange ny stekte boller til familien som bor i nærheten. 

  Kom heldigvis på i går, at jeg måtte ringe farmor og farfar. For dere kan tro de var litt beskymret, som ikke hadde hørt noe fra meg. Eller sett meg siden jeg kom hjem, farmor hørte på stemmen min at jeg var dårlig. Men hun var utrolig glad for at jeg ringte, hun sa også at de savner meg utrolig mye. Så jeg skal opp ditt på besøk, med en gang formen er litt bedre. Kan ikke risikere å smitte dem, etter som de er ganske gammle. Dagene for meg går litt om hverandre, etter som jeg sover så mye. Men jeg har fått med meg at det er onsdag i dag, så ukens blogg anbefalinger kommer ut litt senere i dag. Det er så godt at jeg endelig kan postet dette innlegget, når det skal ut. Har allerede begynt å lese igjennom alle bloggene, til dere som har meldt dere på. Men nå skal jeg legge fra meg pc litt, å prøve å få i meg litt mat. Så blogges vi litt senere i dag, følg med. For kanskje det er akuratt din blogg, som ble ukens blogg denne uken.   ♦ Ønsker dere en fantastisk dag, flere en meg som har blitt syke etter ferien? 

 • 38

  Anoreksia er en sykdom som alltid følger med deg. Uansett hvor langt du reiser, så er den alltid med deg. Det er mange tanker og følelser som styres av sykdommen spesielt når det kommer til mat. Jeg har jo sagt til dere, at jeg på en måte tar litt ferie fra sykdommen min. Men det betyr ikke at det gjør det noe letter for meg. Tankene rundt mat er der hele tiden. Jeg kan ikke sette meg på en fin restaurant, lese igjennom menyen, for så å plukke ut det som frister mest. Jeg klarer heller ikke spise noe nytt hver dag, som jo er litt av det beste med å være på feire, det å prøve ut masse ny mat. Det at noen andre lager mat til deg, det å bli servert en ferdig middag er jo en drøm for de aller fleste. Dette er noe av det beste med å være på feire. Men for en som sliter med anoreksia, så er dette et rent helvete. 

  Jeg skulle ønske at jeg ikke måtte tenke igjennom alt hva jeg spiser, til den minste detalj. At jeg må velge det sunneste, i stedet for det som høres best ut, er bare en av mange ting man må ta hensyn til når man lider av denne sykdommen. Jeg føler meg alltid så dum når jeg skal bestille mat. Det er nesten som om jeg får en stor klump i magen bare av å tenke på det. Det å alltid må være nøye på hva det er jeg får, og hvordan det er tilberedt. At alt skal være plassert hver for seg, slik at jeg selv kan spise og blande det jeg selv klarer å spise. Det er vanskelig og alltid føle seg til bry. Alle blikkene jeg får av kelnere, som sikkert tenker at jeg er utrolig kresen person. 

  Jeg mister den kontrollen jeg må ha når jeg selv ikke lager maten. For når du lager den selv, så vet du hvordan den blir tilberedt, og hva som er i maten. Man har på en måte mere kontroll enn det jeg får her. Jeg misunner min søster, som ser igjennom en meny, og plukker ut det som ser best ut. Det å spise noe nytt hver dag, og ikke minst nyte maten. Så kommer jeg, som er så pirkete, og alltid bestiller det samme. Det føles bare så feil, men på en måte så riktig. Det er den eneste grunnen til at jeg får i meg mat, noe som egentlig er det viktigste. Alt hadde kanskje blitt lettere, om jeg bare hadde sagt til kelneren at jeg har anoreksia. Men de ordene er ord jeg ikke har lyst til å si høyt mens jeg er på ferie. Den stygge sykdommen er noe jeg ikke har lyst til å gi mer oppmerksomhet enn det den allerede stjeler fra meg. Den tar fra meg nok som det er. 

  En ting jeg er utrolig stolt av, er at jeg faktisk har klart å spise en is hver dag. Og ikke den isen med minst kalorier i, noe jeg ville valgt ellers. Sykdommen min fungerer slik, alltid plukk ut det sunneste. Selv om jeg ikke liker det, skal det alltid være det alternativet som er sunnest. Men på denne turen har jeg faktisk plukket ut den isen jeg synes smaker best. Det er en helt fantastisk følelse å kan unne seg selv dette. Det høres kanskje litt rart ut at jeg er så stolt av dette. Men for meg er dette noe som aldri skjer hjemme. Det som høres ut som en liten ting, er for meg en stor ting. Det er noe jeg ikke trodde skulle skje da jeg dro hjemmefra. 

  Jeg tror ikke man tenker så mye over at dette er en sykdom som ødelegger så mye for meg. Jeg har gått med en klump i magen fordi jeg ikke visste om jeg skulle klare å gå i bikini engang. Når en stor del av deg rakker ned på deg hele tiden, og forteller deg at du må skamme deg over deg selv. Du kan ikke vise kroppen din til til noen andre, er bare noen av tankene jeg går rundt med hele tiden. Jeg får en påminnelse om at jeg ikke er bra nok. At jeg ikke fortjener å kose meg på ferie. Ifølge min sykdom skal jeg bare ligge hjemme i sengen på et mørkt rom, der ingen kan se meg. Ikke engang meg selv skal se meg. Det er tungt å tenke litt tilbake, på den perioden der min anoreksia faktisk fikk det som den ønsket. Jeg låste meg inne. Når jeg tenker over det har jeg faktisk kommet utrolig langt. Mye lengere en det kanskje ser ut som på utsiden, for i denne ferien har jeg bare kost meg. Jeg merker at det er jeg som har mest kontroll. Jeg har fått lov til å være meg selv. Smile, le , spise, drikke og være på standen i bikini. Jeg håper at jeg klarer å ta med meg en del av disse gode opplevelsene hjem. For dette er det jeg kaller å leve.

  //Et innlegg jeg har skrevt på før, etter og i mens jeg var på ferie. 

 • 40  God morgen alle mine herlige lesere, nå er jeg endelig tilbake for fult. Formen i dag er litt bedre, men langt i fra der jeg vil ha den. Jeg hadde jo håpet på å få komme i gang med trening, nesten med en gang jeg kom hjem. Men slik ble det ikke, når kroppen ikke har det så bra. Så må jeg bare lytte til den, det er utrolig kjedelig at alt dette startet med litt vondt i halsen. Så spredde det seg opp til ørene, nesen og hode. Så nå blir jeg sliten av inngen ting, heldigvis sover jeg mye. Så kroppen min for bare bruke den tiden den trenger, jeg skulle egentlig i behandling i dag. Men det måtte jeg bare utsette, fordi jeg rett og slett ikke har energi til det.   Jeg har ikke tørt å veie meg i dag, noe jeg egentlig skal vær tirsdag. Siden jeg tror jeg har klart å legge på meg litt, så i steden for at sykdomen skal begynne å jobbe i mot det. Så droppet jeg bare å veie meg i dag, å venter heller til jeg skal i behandling nesten tirsdag. For kroppen min har bare godt av å legge på seg litt, så jeg skal bare forsette slik jeg gjør nå. Rart dette med at når jeg ikke går på vekten, så har ikke min sykdom noe å måle seg med. Så da slipper jeg alle tankene om å måtte gå ned, det jeg kanskje har gått opp. Jeg tror faktisk at jeg skal spørre min behandler, om jeg kan veie meg mindre. Altså kanskje en eller to ganger i månedene, i steden for en gang hver uke. Siden det tallet er så trigene for sykdomen min, så er det ikke noe vits å gi den mer påfyll en det den allerede har fra før av.   Jeg har ikke laget noe planer for dagen, siden formen er sånn som den er. Jeg merker at jeg savner farmor og farfar, utrolig mye. Men jeg har ikke lyst til å risikere å smitte dem, så jeg må nesten bare vente til jeg er litt bedre. Heldigvis kommer mamma en tur i dag, for å handle å hjelpe meg litt. Etter som jeg ikke klarer å komme meg til butikken selv, så er jeg utrolig heldig som har henne. Som kan hjelpe meg med det, så slipper jeg å stresse med å komme meg ditt. Ville bare gi dere en liten kort oppdatering, før jeg skal prøve å få i meg litt frokost. Er ikke så lett å spise, når man har så vondt i halsen. Men mat må jeg få i meg, så jeg må bare tenke litt uten for boksen. Med mat som går an å spise, når man har det slik. 

  ♦ Håper dere får en super dag, enten om dere enda har feire eller er tilbake til vanelig hverdag. 

  ♦ Hva syns dere om bildene og kjolen? Delte jo noen av disse med dere i går, så her kommer resten av bildene.

 • 71

  Ny uke, med nye muligheter. Jeg vet jo at jeg hadde lovet dere, at på søndag altså i går. Skulle jeg vært tilbake på bloggen, som jeg var før jeg dro på feire. Desverre så har jeg fått noe virus eller noe i halsen, som har gjort meg utrolig dårlig. Så jeg har bare ikke orket noe ting, jeg hadde ikke lyst til å skrive til dere når formen er så dårlig. Siden da blir humøret også dårlig, derfor har jeg bare lagt bort bloggen litt. Å fokusert på å prøve å få i meg mat, slappet av og sovet mye. Men over til hva dette innlegget skal handle om, nemelig ukens blogg konkurransen min. Nå er det lenge siden jeg har hatt denne, så nå er det på tide. Jeg plukker ut to vinnere, som får et eget innlegg her på min blogg. Men bilder og dirkte linkt til din blogg, jeg skriver også litt om hva du blogger om og hva jeg liker best med din blogg. Så her er det bare å melde seg på, trekker vinnerene allerede på onsdag. 

  For å delta må du følge to enkle trinn: 

  1) Lik min Facebook siden, har du allerede likt den gå til punkt nr to. For dere som ikke har likt den, så kan du trykke her for å komme dirkte -> FACBOOK-LISA 

  2) Legg igjen en kommentar med at du er med, så er du med i trekningen om å bli ukens blogg.  

  ♥ Lykke til alle sammen, husk at jeg leser bloggen til alle som melder seg på! 

 • 34

  Som dere sikkert skjønte på innlegget mitt før i dag, så har jeg endelig kommet hjem. Det var en utrolig lang reise, vi dro fra hotellet rundt 1 tiden på natten. Bussen til flyplassen tok en del tid, men så måtte vi sitte der å vente i over tre timer. Noe som var utrolig kjedelig, men vi spilte masse kort. Så tiden gikk egentlig ganske så fort. Så var det over fire timer på fly, så tok det vel nesten tre timer før vi var hjemme. Mye kø, pluss at vi måtte handle mat. Heldigvis hentet mamma oss, så det gjorde alt så mye lyttere for oss. 

  Når vi skulle bære all bagasjen inn i leilighetene, regnets det utrolig mye. Ble helt gjennomvåt. Men det gjorde inngen ting, for når vi kom inn i leilighetene. Hadde mamma stått på i to dager, for å rydde å vaske hele leilighetene. Jeg tror aldri det har sett så bra ut her nå, som det det gjør nå faktisk. Så det var helt fantastisk, planene var jo egentlig å legge meg med en gang jeg kom hjem. Siden jeg ikke har fått sovet på nesten 29 timer, men neida. Måtte sette inn maten, rydde bort det som hadde blitt dårlig.

  For å så tømme begge kofferte, rydde alt det. Satt på første vask med klær, å fått hengt det opp. Så når jeg var ferdig med alt dette så kunne jeg legge meg. Så nå har jeg endelig fått sovet noen timer, noe jeg virkelig trengte. Utrolig kjip å komme fra det varme været, med strekene sol og rett til rein og overskyet. Syns faktisk det er utrolig kaldt, så jeg sitter med teppet å bare koser meg. Dette blir det siste innlegget for i dag, siden jeg ikke er helt i form. Pluss at jeg er utrolig sliten, så orker ikke tenke mer på bloggen i dag. Men kommer masse nytt fremover, skal bli mye flinkere nå til å gi dere flere oppdatering. 

  ♥ Må bare si tusen takk for alle de fine kommentaren jeg har fått, mens jeg har vært på ferie. Det betyr så utrolig mye for meg, at dere følger meg og legger igjen en så hyggelig kommentar. 

 • 32

  Endelig har jeg nett igjen, å får delt dette innlegget. Som egentlig skulle ut for over en uke siden, men som de fleste sikkert har fått med seg. Så har jeg vært på feire, med veldig dårlig nett. Derfor måtte jeg bare vente med dette, til jeg hadde kommet meg hjem. Nette der nede, har vært så dårlig at jeg ikke kom inn på noen andre sine blogger. Jeg brukte mellom 1-2 timer, på hver innlegg jeg har delt fra min egen blogg. Så det sier vel sitt, om hvor dårlig nette var der nede. Men nå som jeg er hjemme, kommer det masse innlegg. Jeg har så mye blogg motivasjon, at jeg ikke klarer å vente med å dele masse med dere. Men jeg skal starte med ukens blogg anbefalinger, etter som dette er først prioritet. 

  Første bloggen jeg har lyst til å anbefale dere i dag, er bloggen til Celine Lørdahl. Dette er en blogg jeg kom over for ikke så alt for lenge siden, men har blitt en fast leser av. Fordi hun er utrolig flink til å blogge, varier masse med innleggene sine. Alt i fra mote, mat, skjønnhet, hennes hverdag og masse mer. Hun er utrolig vaker og søt jente, som spare utrolig mye glede rundt seg. Jeg elsker kles stilen hennes, blir like imponert og inspirert hver gang hun legger ut slike innlegg. Hun har et fint og ryddig design, flink til å oppdatere bloggen sin jevnlig. Store fine bilder, må nevne det igjen for en vaker dame. Ta dere gjerne en tur innom bloggen hennes, kanskje du blir like inspirert som meg. 

  ♦ For å komme drikte til Celina sin blogg, TRYKK HER! 

  Den andre bloggen jeg har lyst til å anbefale dere i dag, er bloggen til Hege Kristin. Dette er en blogg jeg har vært en fast leser av, utrolig lenge. Hun er bare en helt fantastisk dame, som sprer så godt humør rundt seg. Jeg er utrolig heldig, som har henne som en fast leser av min blogg også. Hun er utrolig nydelig og vaker, hun er flink til å oppdatere bloggen sin jevnlig. Noe jeg syns er veldig viktig, hun blogger om mye forskjellig som mote, sminke, konkurranser, hennes hverdag og masse mer. Hun har et utrolig fint design ( vi har det samme hehe ), lyse, store fine bilder. Dette er også en blogg jeg henter masse inspirasjon fra, å en blogg dere burde ta dere en tur innom. 

  ♦ For å komme dirkte til Hege Kristin sin blogg, TRYKK HER! 

 • 31

  God kveld alle mine herlige lesere, i dag skal vi reise hjem. Eller retter sakt, i hele natt. Vi blir hentet allerede rundt kl 02:00 på natten, for flyet vårt går kl 05:00 på morningen. Så dette kommer til å bli en hard natt for oss, å hvertfall for meg. Som ikke klarer å sove på flyet, eller på alle de timene vi må vente. Jeg hadde jo håpet at denne siste dagen her, skulle bli helt fantstisk. Ligge på standard å grille oss litt, for å få litt ektra farge til vi reiser hjem. Men sånn ble det desverre ikke for meg, men min søster fikk grilla seg for oss begge. For å si det sånn, dagen startet kjempe bra. Fikk vell vært på stranda i rundt to timer, før jeg kjente at hodepinen kom sigende. Jeg prøvde å holde ut, men det ble bare verre. Så jeg måtte bare gå opp til hotell rommet, det første som skjer når jeg kommer opp. Er at jeg kaster opp, så denne kroppen har det ikke så bra nå. Måtte legge meg til å sove noen timer, så derfor dette innlegget kom ut så sent i dag. 

  Det har også vært flere dager mens vi har vært her, at jeg måtte gå opp tidligere fra standen. Men heldigvis har jeg hatt flere bra dager, enn dårlige mens vi har vært her. Tror nok at denne varmen er en utrolig stor påkjennelse, for kroppen min. Etter som den ikke tåler så mye fra før av, men jeg har vært utrolig flink til å lytte til kroppen sine signaler. Heldigvis har jeg klart å blitt med ut å spise, på en fin resturant hver eneste dag. Da er det litt kaldere ute, noe som gjør det letter for meg. Jeg har vell bare hatt to dager, hvor jeg ikke var på standen i det hele tatt. Så sånn sett syns jeg at jeg har klart meg bra, selvom jeg har gått opp litt før min søster en del andre dager. Men sånn er det bare når man har en sykdom, som sliter så på kroppen. Ville bare gi dere en liten oppdatering, før vi skal ut å spise vår siste middag. Så må vi begynne å pakke, å gjøre oss klare for hjemme reise. Dere skal få en oppdatering i morgen også, men jeg tror nok morgen dagen kommer til å gå for det meste til å sove. Siden det ikke blir noe søvn i natt, for bare krysse fingrende. For at formen blir litt bedre, slik at hjemme reisen blir grei.   ♦ Vi hadde en kjempe lang photo shoot, der vi tok masse spennende bilder. Har ikke fått lagt dem inn på pc enda, men de kommer så fort jeg har fått lagt dem inn! 

 • 24

  Nå er det ikke lenge igjen, til vi sitter på flyet på vei hjem til Norge. Jeg kjenner jeg har en del blandet følelser, fordi det skal bli utrolig godt  å komme hjem. Borte bra, men hjemme best. En ting jeg ikke kommer til å savne, er senga på hotell rommet vårt. For den er helt jævlig, for å si det rett ut. Men alt det andre, kommer jeg til å savne så utrolig mye. Bare det å stå opp hver dag, til at sola skinner. Varme dager, ligge på stranda i bikini og bade. Er bare noe av det jeg kommer til å savne utrolig mye, det har vært så godt å være på ferie. Bare kose meg masse, sammen med min søster.

  Vi har allerede begynt å planlegge litt, om en del ting som vi skal videre føre hjemme. Det først målet mitt, nå frem over. Er å spise middag med min søster, en gang i uken. Altså vanlig mat, som vi skal lage sammen, dette er jo den tingen som har vært verst for meg. Jeg spiser jo aldri normal middag, så det skal vi begynne med nå. Etter som vi har kost oss så mye her, med masse god mat ute på restauranter. Så har jeg virkelig fått opp øynene, for hvor sosialt og koselig det er. Ett annet mål jeg har nå fremover, er dette med at jeg skal dra ut spise på restaurant. Enten sammen med noen i familien, eller med venner. Dette er noe jeg ikke har gjort på flere år hjemme, så dette kjenner jeg at jeg savnet utrolig mye.

  Det er også en del andre ting, jeg skal begynne å strekke meg til. Men jeg enda ikke er helt klar for å dele med dere, siden jeg må undersøke en del ting først. Dette er en drøm jeg har hatt utrolig lenge, noe jeg har gått å tenkte på flere måneder. Men jeg ikke har klar å komme meg noe lengere enn å drømme, men nå har jeg bare bestemt meg for at dette skal jeg klare. Med en gang jeg har fått snakket med mine behandler, og undersøkt det jeg må. Skal jeg dele dette med dere også, denne ferien har gitt meg så mye motivasjon. Til å vinne denne kampen mot min sykdom, jeg er mer klar nå enn jeg noen gang har vært før. Jeg ville egentlig bare gi dere en litt oppdatering, før vi skal komme oss litt ut igjen. Vi blogges mer i morgen, fra å med søndag. Er jeg tilbake for fult her på bloggen, da kommer det til å bli masse mer oppdateringer. Pluss at jeg har mange planer fremover, så her på bloggen kommer det til å skje mye.  ♥ Håper dere også har hatt en like bra ferie som meg! 

 • 42

  Siden jeg hadde bursdag, for noen dager siden. Bestemte vi oss, for å pynte oss litt ektra. Når vi skulle ut å spise, jeg fant frem favoritt kjolen min. For anledningen, å fikk endelig tatt litt antrekks bilder. Noe det er år og dag siden jeg har del med dere, derfor er det på tide. Det er alltid gøy med litt forandring. Så i steden for å skrive masse, så deler jeg heller masse bilder med dere. Dere kjenner jo meg, skriver alltid litt for mye. Siden jeg alltid har så mye å skrive, men nå vil jeg bare fokusere på å nyte de siste dagene jeg har igjen. Her i Hellas, før turen går tilbake til Norge.   ♥ Hva syns du om kjolen og bildene, vil dere ha flere slike innlegg?