lisarorvik - Mitt navn er Lisa Slaaen Rørvik, jeg er 22år. Jeg kommer til å blogge om min kampen om å bli frisk, fra en alvorlig spiseforstyrrelse som heter anoreksia. Jeg deler også mange sunne oppskrifter, jeg har også en stor lidenskap for trening.
Instagram Facebook Lisa.rorvik@hotmail.com

20

Plutselig lykkes man med alt i livet, og glemmer at man selv har en sykdom. I flere uker på rad nå, har jeg hatt det så utrolig bra. Jeg har ikke kjent igjen den person jeg selv var, våknet hver dag med et stort smil. Hoppet ut av sengen, danset og sang mens jeg lagde meg frokost. Smilet på munnen min, var der fordi jeg var lykkelig og glad, ikke fordi jeg presset det frem bare for at de rundt meg skulle tro at jeg ikke hadde det vondt. Dagene mine gikk så fort, jeg fikk mye ut av hver eneste dag. Måltidene gikk som en lek, ja jeg måtte spise litt etter klokken.  Ettersom jeg enda ikke har fått tilbake følelsen av at jeg er sulten, så trengte jeg å minnes på at jeg skulle spise. Jeg spiste forskjellig mat, begynte å prøve med på nye oppskrifter. Mat ble sakte men sikkert litt lettere, for hver dag som gikk. Både kroppen, utseendet og humøret forandret seg til det positive. Jeg så på kroppen min på en måte jeg ikke har gjort på flere år, jeg så ikke den tjukke jenta, eller den anorektiske jenta. Jeg så en jente som jobber med seg selv, som sakte men sikkert legger litt på seg. Noe som var en bra ting, alt var bare så utrolig bra. 


Så kommer det til at jeg blir syk, fra den første dagen merket jeg at matlysten forsvant sakte men sikkert. Jeg spise fordi jeg måtte, jeg vet innerst inne at min beste medisin er mat. Men likevel klarte jeg ikke få i meg alt jeg burde. Selv om det bare var et eller flere måltider jeg ikke fikk spist så var det mindre enn hva jeg hadde klart å spise fast i en lengere periode. Før jeg vet ordet av det, kommer de anorektiske tankene. Det er så skremmende å se hvor fort disse tankene kommer på banen, hvor fort de klarer å bryte meg ned. Sakte men sikkert, tok sykdommen en liten bit fra meg hele tiden. Jeg nevnte jo kort for dere i stad, at jeg ikke har dusjet siden jeg ble syk. Vel, jeg la vel unnskyldningen på at jeg ikke hadde krefter, men det var ikke hele sannheten. Tanken på at jeg måtte se meg selv i speilet naken, var bare alt for jævlig for å si det rett ut. 


Jeg vet at kroppen min er ganske så lik som det den var før jeg ble syk. En kropp jeg hadde begynt å akseptere, å være stolt over i stedet for å alltid tenke på at jeg måtte skjule den, en kropp som egentlig er helt OK.
Men denne sykdommen, får meg til å hate kroppen min, og til å se meg selv på en måte som overhodet ikke stemmer. Jeg vet så godt at jeg ikke er kjempestor, men på en eller annen måte så har sykdommen fått meg til å føle det igjen, jeg merker det så godt på meg selv. Sykdommen fører til at jeg bevisst gjør ting for å skåne meg selv, store klær, mørke rom. Alle disse små tingene, for at jeg skal slippe å se meg selv. Jeg er på en måte glad for at jeg selv faktisk innså dette såpass fort. For hver dag som går som spiseforstyrrelsen får litt mer makt, får den muligheten til å bygge seg sterke. Da blir det tyngre for meg, å komme tilbake ditt jeg var før jeg ble syk. Det er så skremmende å se hvor mye makt den får, så utrolig fort. Bare på en dag klarte den å gjøre om mitt syn på mat.


Dette er hvordan jeg ser på meg selv nå som jeg har klart å holde sykdommen så lenge i sjakk. Hvis det går an å si det slik, er det på en måte godt å kunne dele dette med dere. For jeg føler at det viser hvor langt jeg egentlig har kommet, på min vei mot å bli frisk. Det å kunne se faresignalene med mine egne øyne, er noe jeg ikke klarte før. Nå må jeg bare sette meg ned med meg selv, finne ut hvordan jeg skal klare å gjøre det beste ut av situasjonen. Formen er enda ikke på topp, men det er ikke en unnskyldning for at min sykdom skal få blomstre. Allerede i dag, satte jeg ned foten for meg selv når det kommer til mat, nei jeg skal ikke tillate meg selv å hoppe over et eneste måltid.
Selv om jeg ikke har lyst på mat, så skal jeg spise. Selv om jeg ikke har lyst til å gå ut døren, fordi jeg føler meg helt for jævlig så skal sykdommen ikke få låse meg inne igjen, jeg må kunne klare å kjøre et dobbelspor. For sykdom kommer og går, det er ikke noe jeg selv kan styre. Men det at jeg skal spise det jeg skal, er faktisk noe jeg selv kan styre. Det er godt å dele dette med dere, fordi det legger ekstra press på meg selv. Men det trenger jeg nå. Heldigvis så jeg dette tidlig og skal gjøre noe med det, jeg har allerede startet å fikse opp i dette problemer fra og med nå.

 • 18

  Den første bloggen jeg har lyst til å anbefale dere i dag, er bloggen til Silje Fjæren. Dette er faktisk en blogg jeg kom over for ikke så alt for lenge siden, men har blitt utrolig imponert over. Det jeg liker best med hennes blogg, er det at henne varierer så mye med innleggene sine. Noe som gjør det ektra spennende å følge henne, hun er flink til å oppdatere bloggen sin jevnlig. Med alt i fra mote, sminke, video, skjønnhet, mat, hennes hverdag og masse mer. Hun er utrolig vaker og søt jente, som sprer utrolig mye glede rundt seg. Jeg sitter alltid igjen med et smil, etter jeg har vært innom hennes blogg. Dette er en blogg jeg anbefaler dere å ta dere en tur innom, kanskje hennes gode humør smitter over på deg også. 

  → For å komme direkte til Silje Fjæren sin blogg, TRYKK HER! 

  SAMSUNG CSC

  Den andre bloggen jeg har lyst til å anbefale dere i dag, er bloggen til Karianne Nesse. Dette er en blogg jeg har lest en god stund, å er enda en fast følger av. Dette er også en jente som sprer utrolig mye glede rundt seg, noe jeg liker så utrolig godt med bloggen hennes. Hun variere masse med innleggene hennes deler, hun blogger om alt i fra skjønnhet, mat, mote, sminke, jobb, hennes hverdag og masse mer. Jeg henter utrolig mye inspirasjon fra hennes blogg, siden hun er utrolig dyktig til å blogge. Hun er så utrolig pen og vaker, deler masse fine, store bilder. Hun er flink til å oppdatere bloggen sin jevnlig, så det alltid er noe nytt å lese. Dette er virkelig en blogg dere burde ta dere en tur innom, kanskje du også blir en fast leser sånn som meg av hennes blogg. 

  → For å komme direkte til Karianne Nesse sin blogg, TRYKK HER! 

 • 21

  God morgen alle mine herlige lesere, i dag føler jeg meg litt bedre. Formen og humøret begynner sakte men sikkert å snu, til det bedre. Nå har det vært en del dager, hvor jeg har følt meg utrolig dårlig. Formen er enda ikke helt der jeg kunne håpe den var, men det at det går riktig vei. Er et utrolig godt tegn, jeg kom meg ikke ut av leiligheten i går. Jeg hadde rett og slett ikke krefter, men i dag er en ny dag. Med nye mulighter, så jeg håper at jeg får det til i dag. Før jeg gjør noen ting, så skal jeg komme meg i dusjen. Fy søren så ekkel jeg føler meg, for å si det rett ut. Når man ikke har noe av krefter, så har jeg heller ikke klart å dusje. Så det er det første jeg skal gjøre, nå rett etter jeg har oppdatert dere litt. Jeg snakket også med farmor og farfar i går, å de håper på at jeg kommer en liten tur i dag. For å hjelpe dem litt, så det må jeg bare få til.

  Må også fikse noen ting for min mamma, som er kjempe viktig. Så derfor har jeg bestemt meg for at jeg bare samler alt jeg har av krefter, for å gjøre de tingene jeg må på en gang. Så kan jeg heller legge meg litt, etter jeg har fått gjort det. Det er bare det å komme seg ut, så har jeg troa på meg selv at jeg klarer disse små tingene i dag. Det er det eneste jeg har lagt som plan for dagen, for jeg tror nok at jeg kommer til å bli ganske så sliten etter det. Men på en måte tror jeg også at det kommer til å bli godt, å komme seg en liten tur ut. Kanskje det hjelper på både formen og humøret, så vi satser på det. Men nå har jeg "klaget" nok, hehe. Værtfall fått gitt dere en liten oppdatering, før jeg skal hoppe i dusjen. Jeg fikk bakt noen nye cookies i går, som ble kjemoe gode. Jeg klarte bare å svi dem litt, så skal lage nye i dag slik at jeg kan dele oppskriften med dere også. Så blogges vi litt mer senere i dag, ukens blogg anbefalinger kommer ut i dag eller i morgen. Må bare se litt an, hvor mye jeg klarer i dag.   ♥ Ønsker dere alle en kjempe fin dag, husk at et smil kan gjøre dagen så mye lettere! 

 • 33

  Siden formen enda er dårlig, tenkte jeg at jeg kunne kjøre ukens blogg konkurranse. Jeg vet jo at det pleier å komme litt lengre, personelig innlegg i uke dagene. Men jeg er dessverre ikke form nok, til å skrive disse sånn som det er nå. Så da gjør vi heller noe som er litt gøy, nemlig ukens blogg konkurransen min. Denne er jo veldig forsinket, etter som jeg pleier å dele denne på søndag. Men men vi tar den i dag i isteden for, jeg plukker ut to vinnere. Som får et eget innlegg her på min blogg, med bilder og dirkte link til din blogg. Dette er en mulighet for deg, til å kanskje få deg noen nye leser. Etter som jeg anbefaler alle mine lesere, om din blogg vist du vinner. Jeg skriver også litt om hvorfor jeg plukket ut deg, til en av vinnerene + litt om hva du blogger mest om. Så her er det bare å melde seg på, vinner innlegget kommer allerede i morgen eller fredag. Å for dere som måtte lure, så er dette gammle bilder av meg. Siden jeg er syk, så har jeg ikke orket å ta noen nye.  

  For å delta må du følge to enkle trinn: 

  1) Lik min Facebook siden, har du allerede likt den gå til punkt nr to. For dere som ikke har likt den, så kommer du dirkte til den ved å trykke her -> FACEBOOK-LISA!

  2) Legg igjen en kommentar med at du er med, husk blogg navn i kommentaren der du skriver navn og e-post. Slik at jeg finner din blogg, når jeg skal velge ut to vinnere.   ♥ Masse lykke til alle sammen, husk at jeg leser bloggen til alle som melder seg på! 

 • 18

  God morgen fra en veldig sliten jente, som enda ikke er helt i form. Men jeg må bare si at dere lesere er helt fantastiske, det er alltid litt vanskelig å ha en blogg når man er syk. Etter som at det å sitte foren en pc, bare gjør deg dårligere. Men jeg klarte heldigvis å oppdatere dere to ganger i går, før jeg sovnet. Men dere er så forståelses fulle, noe som gjør dette mye bedre for meg. Jeg er så heldig som har så bra lesere, som det jeg har altså. Tusen takk for alle de fine kommentarene jeg har fått, med god bedring. Det betyr så mye for meg, dere skulle bare vist. Sånn går det når hode føles ut som det skal sprenge, er så mye jeg egentlig burde ha få gjort.

  Men jeg har bare ikke krefter til det, jeg vet ikke om jeg klarer å komme meg ut døren i dag. Men jeg håper på det, fordi jeg egentlig må opp til mamma for å mate kaninen dems. Så burde jeg egentlig dra innom farmor og farfar, for de trenger vell å handle og litt sånne ting. Men nå må jeg bare se hva jeg klare, må nesten bare sette meg selv først nå. Uansett hvor vanskelige det er, men vi får se hva denne dagen bringer. Kanskje er jeg heldig, å formen blir bedre ut over dagen. Får nesten bare krysse fingrende for det, så kanskje jeg får gjort noe av de tingene jeg burde få gjort i dag. Men igjen tusen takk for at dere er så forståelses fulle, det betyr bare så utrolig mye for meg.   ♥ Ønsker dere en fantastisk dag, tusen takk for at dere lesere er så gode! 

 • 28

  God morgen alle mine herlige lesere, i går gikk ikke alt helt etter planene her hjemme. Det var ikke meningene å bare oppdatere dere en gang, men formen min ble så utrolig dårlig ut over dagen. At jeg ikke klarte å sitte foran noe pc, hele dagen i går gikk for det meste til å sove. Noen ganger så man bare lytte til kroppen sin signaler, å ikke presse den til noe den ikke orker. Formen er ikke helt på topp i dag heller, men jeg klarer værtfall å gi dere en liten morgen oppdatering nå. Jeg måtte ut an liten tur i går, for å hente medesiner. Etter jeg hadde vært å fått hentet det, var jeg helt ferdig. Desverre våknet jeg kl 20 på kvelden, men sovnet tidelig selvom. Så det sier vell sitt om hvordan formen min er, men sånn er det bare noen ganger. 

  Min søster er heller ikke helt i form, så i går lå vi begge å sov. Så her hjemme er det vedlig rolig og stille, siden begge ikke er helt på topp. Jeg tror kanskje ukens blogg konkurransen min kommer ut i kveld, vist alt går etter planene. Så håper jeg at det, syns jo at det er så koselig å ha den konkurransene. Fordi jeg syns det er viktig å kunne skryte av andre sine blogger, pluss at jeg alltid kommer over noen nye blogger. Etter som jeg leser bloggen til alle som melder seg på, så da får jeg selv også alltid noen nye blogger å følger. Så vist formen min holder seg litt ut over dagen, så kommer den ut litt senere i dag. Jeg har ikke lagt noen planer for i dag, min behandlere er på seminar. Så jeg har heldigvis fri fra det i dag, noe jeg er utrolig glad for. Siden jeg ikke hadde hatt krefter eller energi, til å dra på det. 

  ♥ Så må bare beklage for dårlig oppdateringer, men formen er bare ikke helt på topp. 

  ♥ Håper dere lesere har en bedre dag en meg, jeg skal få trekker vinneren av skinnjakken ganske fort! 

 • 22

  God mandags morgen alle mine herlige lesere, i går så tok jeg meg rett for slett fri fra bloggen. Noen dager tenker jeg bare at det må være lov, etter som jeg blogger tre gangen om dagen nesten hver eneste dag. Så er det greit å ta seg litt fri, jeg stor koste meg på lørdag. Altså disse venninnene mine får ut det beste av meg, jeg er støl i magen etter at jeg lo så mye. Så det tyder på en kjempe bra kveld, vi var faktisk bare fire jenter her. Men det var så utrolig koselig, kjenner jeg enda er så utrolig glad. Etter som den dagen var så gøy, har ikke helt lagt meg noen planer enda for denne dagen. Men skal se det litt an, hva jeg finner på. Men jeg lagde meg en nydelig sjokolade milkshake i går, som jeg må dele oppskrift med dere. 

  For å lage sjokolade milkshaken, kjører du alle ingrediensene i en blender eller med stavmikser. Til du får den konsistens du ønsker, denne er kjempe god pluss at den er ganske så sunn. Vist du ønsker mer så er det bare å bruke en hel banan, i steden for en halv. Men det er viktig at det er fryst, å i biter. 

  → Hva syns du om å ta seg en dag fri fra bloggen, så ikke denne milkshaken god ut?

 • 58

  // Inneholder sponset produkt.

  Beklager for en litt sen oppdatering, men jeg prioriterte å dra til farmor og farfar når jeg hadde kommet hjem fra frisøren. Etter som jeg viste at de trengte litt hjelp i dag, så ville jeg gjøre det først. Nå har jeg endelig fått i meg litt middag, å fått slappet litt av. Så nå må jeg jo vise dere bildene fra hva jeg har gjort i dag, nemlig satt på tape-extensions. Jeg var hos min faste frisør BETINA, som er den eneste som får røre mitt hår. Hun er så utrolig flink, blir like fornøyd hver eneste gang jeg har vært hos henne. Jeg må innrømme at jeg har savnet å ha på Extensions, etter som håret blir så mye tykkere og lengere. Denne gangen beholdt vi litt mer av lengden, for at jeg kan klippe av tuppene etter hver som de blir slitte. Jeg er så utrolig fornøy med kvaliteten fra ISABELLA HAIR, dette er andre gang jeg setter på tap-Extensions fra dem. Å ville ikke valgt noe annet, etter som at kvaliteten er så bra. Jeg føler meg så heldig som har et samarbeid med dem, for dette er virkelig noe jeg kan anbefale til dere som har lyst på extensions. Så får du en utrolig bra kvalitet hos dem, dette er uten tvil min favoritt. Men tenkte å dele en del før og etter bilder med dere, slik at dere også kan se den store forandringen.

  → Hva syns du om resultatet, var det ikke stor forskjell på før bildene og etter bildene ?

  → For dere som vil lese mer om Isabella Hair, så kan du besøke hjemme siden dem her -> TRYKK HER!     

 • 32

  God morgen alle mine herlige lesere, endelig er det fredag. Noe som betyr at det er helg, jeg elsker følelsen jeg får når det er helg. Jeg må bare si beklager for litt dårlig oppdatering i går, men jeg var helt utslitt når jeg kom hjem. Det gikk bra de første timene, så merket jeg at energien bare sank. Så jeg la meg for å sove litt, når jeg våknet fikk jeg blogget litt. Da fikk jeg delt bloggtips som kom ut i går kveld, men det ble bare to innlegg i går. Fordi jeg ikke hadde krefter til noe mer på dag tid, fikk en kjempe bra trenings økt på kvelden. Nå begynner kroppen min å bli mye sterke, jeg har nemlig økt tyngden på nesten alle øvelsene jeg gjør. Noe som føles helt fantstisk, så jeg har sovet så godt i natt. Var ganske så sliten når jeg kom hjem fra trening, men i dag skal jeg noe jeg har gledet meg lenge til.

  Jeg skal nemlig legge på hår igjen, så jeg skal vært øyeblikk ut døren. Skal ta masse før og etter bilder, så dere skal få se det. Dette ble en litt kort oppdatering, etter som jeg må komme meg avgårde nå til min faste frisør Betina. Jeg gleder meg til å få tilbake det fyldige, tykke og lange håret jeg hadde. Så jeg har telt ned dager til denne dagen, så mye har jeg gledet meg. Det blir perfekt nå sol det er helg, jeg skal nemlig ha en vin kveld hjemme hos meg i morgen. Sammen med gode venniner, noe jeg også gleder meg til. Så da er det ekstra gøy, å følge seg fin på håret igjen. Men nå må jeg bare legge fra meg pc, så blogges vi senere i dag. Måtte legge med noen bilder fra når jeg akuratt hadde satt på hår sist, kjenner jeg gleder meg til å få tilbake. 


  ♥ Ønsker dere alle en kjempe fin fredag, nyt at det er helg! 

 • 32

  Bruk ord alle forstår - Når man blogger så er det lett å glemme at man har lesere i alle aldre. Det kan være alt fra unge til gamle, så derfor er det viktig å bruke ord alle forstår. Det er utrolig kjedelig å lese en blogg som har alt for mange fremmedord. Eller rett og slett for vanskelige ord, slik at du må søke opp hva de betyr. Selv om  man selv kan mange vanskelige ord, så betyr det ikke at alle rundt deg kan det. Dette er noe jeg har tenkt på, for du vil jo at alle dine lesere skal skjønne hva som er poenget ditt. Vanskelige ord gjør også bloggen din vanskelig å lese. Gjør det heller litt lettere for deg selv, og alle som leser din blogg.

  Bruk dine egne bilder - Jeg vet hvor fristende det er å bare søke på google eller andre sider for å finne de fineste bildene. Dette er selvfølgelig greit å gjøre i ny og ne, eller når du skal ha et inspoinnlegg. Men det å bruke bilder du selv ikke har tatt kan faktisk fremstå som lite personlig. I tillegg er det er det ikke du som har tatt bildet som du har lyst til å dele. Det blir litt som å "stjele" gode bilder fra en annen som har klart å ta et godt bilde. Alt jeg sier her, er øvelse gjør mester. 

  Balanse mellom bilder og tekst - Dette punktet er faktisk utrolig viktig, mye mer enn det man selv tror. Et blogginnlegg burde som oftest bestå av både bilder og tekst. Det finnes selvfølgelig unntak der det passer fint med bare bilder, eller bare tekst. Men dette er veldig sjeldent, og det er viktig å finne en god balanse. Dette gjør innlegget ditt mye bedre. Det kan bli kjedelig i lengden om bloggen din kun består av bilder. Det samme gjelder tekst. Det blir "tyngre" å lese et innlegg uten et eneste bilde. Pluss at det kan se litt kjedelig ut, så her må man tenke litt som en leser. For hvert innlegg du skriver, kan man trykke på knappen forhåndsvisning, som står sammen med lagre som utkast, lage og publiser-knappen. Da får du selv se hvordan innlegget ditt blir seende ut, slik dine leser ser det når du trykker på publiser.

  Når du skal linke til andre nettsider - Her er det viktig at du ikke bare limer inn en lang link, dette vil se rotete ut. Her må man bruke de verktøyene som finnes i sidemenyen. Her kan du nemlig lime inn en link, for så å bestemme hvilket ord som skal vises, som trykk her for eksempel. Dette vil se mye finere ut, pluss at det ser mere proft ut for å si det rett ut. Dette gjelder fra alt til nettsider, andre innlegg eller om du ønsker å linke til din Facebookside. Tenk deg selv når du ser dette https://www.facebook.com/lisarorvik/?ref=bookmarks i stedet for trykk her. Det sier seg kanskje selv, at den siste ser mye mer ryddig og profesjonell ut. Vet du ikke hvordan du gjør det, så kan du lese mitt innlegg om dette. Der jeg forklarer med både bilde og teks, det finner du her -> TRYKK HER! 

  Besvar alle meldinger som har med blogg å gjøre - Dette punktet er noe jeg selv også kan bli mye bedre på. Ikke bare de som kommenterer på bloggen, men de som sender deg melding på alle de forenlige nettstedene. Jeg har alltid hatt kommentarer som kommer på bloggen, som min største prioritet. Men det er nesten like viktig å svare dine lesere som sender deg en melding eller kommenterer på andre steder. Jeg mener ikke at man trenger å svare de guttene som skriver at du er pen til deg på Facebook ettersom dette ikke har noe med bloggen din å gjøre. Jeg mener de som sender noen deg en melding på Facebook og skiver at bloggen din er bra, og som fortjener et svar fra deg. Det samme gjelder spørsmål du får. Bruk tid på å gi leserne dine et svar. Enten direkte til dem eller samle noen spørsmål i et innlegg.

  Man må ikke dele alt - Når man blogger, er det lett å glemme at man ikke trenger å dele alt. La meg gi noen eksempler. Det er koselig å dele mine siste innkjøp, om det er et interessant innkjøp. Eller du vil tipse leserne dine om et bra produkt. Man trenger kanskje ikke dele at man har kjøpt seg en ny blyant. Det samme gjelder når man skal oppdatere sine lesere om hva du har gjort denne dagen. Det holder å skrive, jeg har vært på skolen, man trenger ikke skrive ned hver eneste ting som skjedde på skolen, om det da ikke skjedde noe veldig interessant. Uansett er kanskje 800 ord litt mye. 

  Får du alltid lite med kommentarer - Da kan svaret være såpass enkelt at du har valgt feil design til din blogg. Det er mange design som har et kommentarfelt hvor navnet til bloggen, navnet ditt pluss e-post ikke blir lagret. Det betyr at man må skrive inn dette for hver gang man skal legge igjen en kommentar. For å være helt ærlig, så er det ofte jeg dropper å kommentere et innlegget nettopp på grunn av dette. Jeg prøver alltid å være flink til å legge igjen kommentarer på andre sine blogger, men når jeg må skrive inn dette hver gang blir det lettere å bare droppe å kommentere. Dette er kanskje en enkel grunn, men jeg tipper at det er flere enn meg der ute som gjør akkurat det samme. Tenkte å vise dere tre bilder av kommentarfelt som ikke lagrer navn under. Kanskje dette kan være løsningen for deg for å få flere kommentarer.

  1.   2.   3.   Hva syns du om disse tipsene, noe du kan ta med deg videre ? 

 • 22

  God morgen alle mine fine lesere, først må jeg bare si tusen takk for alle de fine tilbake meldingene på innlegget mitt i går. Hadde ikke trodd jeg skulle få så mange posetive tilbake meldinger, så det er utrolig koselig. Jeg har akuratt kommet hjem, etter å ha tatt en del prøver, som jeg nevnt kort til dere. Så har jeg ventet på innkallelse til sykehuset, å den kom allerede i går. Så jeg har allerede vært på sykehuset, for å ta masse prøver. Bare for å se hvordan kroppen min har det på innsiden, etter som jeg har slitt anorekisa i 4 år. Så skjer det meste skaden på innsiden av kroppen, men jeg tror at disse prøvene kommer til å være mye bedre enn hva de har vært før. Etter som at jeg spiser mye mer, så kroppen min har mer å jobbe med. 

  Jeg dro hit sammen med min farmor og farfar, etter som min farmor også skal ta noen prøver. Henne er desverre syk, så jeg er mer spent på hennes prøver. Enn det jeg er på mine egene, mine prøver gikk ganske fort. Å farmor sa at jeg  kunne bare dra hjem når jeg er ferdig, etter som hennes tar litt tid. Men det gjorde jeg ikke, når jeg først hadde fått kjørt dem hit, så skulle jeg også kjøre dem hjem. Var sykt flaks at vi begge skulle ta prøver på samme sykehuset, til nesten sammen tid. Jeg er ganske så sliten i dag, etter som jeg sto opp kl 06:00. men heldigvis er både formen og humøret på topp, så det gjør ingen ting. Jeg får ikke resultatet før om en uke, så da skal jeg dele det med dere også.    → Så dere får ønske både min farmor og meg lykke til, så får vi håpe at begge får et bra resultat. 

 • 24

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Den første bloggen jeg har lyst til å anbefale dere i dag, er bloggen til Linda Hansen. Dette er faktisk en blogg jeg har lest utrolig lenge, å er enda en fast leser av. Jeg ser så utrolig opp til denne dama, for hvor åpen hun klarer å være på sin egen blogg. Jeg vet selv hvor mye det krever å skive om sykdom, så dette er noe jeg virkelig syns er utrolig tøft. Hun er kjempe flink til å skrive og ta bilder, oppdatere bloggen sin jevnlig med nye innlegg. Noe jeg syns er kjempe viktig når man blogger, hun varier også mye med innholdet sitt på bloggen. Hun blogger om i alt fra hennes hverdag, sykdom, skjønnhet, tips, konkurranser og masse mer. Dette er en blogg dere absolutt burde ta dere en tur innom, for jeg tror dere også kommer til å hente like mye inspirasjon fra henne som det jeg gjør. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   For å komme direkte til Linda Hansen sin blogg, TRYKK HER! 

  Den andre bloggen jeg har lyst til å anbefale dere i dag, er bloggen til Tina Olsen Andreassen. Dette er faktisk en blogg jeg kom over for ikke så alt for lenge siden, men ble så utrolig imponert over henne. Dette er en mamma blogg, men en ung mamma blogg. Hun ble mor for første gang når henne var 13 år, så to barns mamma i en alder av 16. Må bare si at jeg tar av meg hatten for henne, for alt det henne har klart å fått til. Det krever mye å bli en så ung mamma, men henne gjør en helt faktisk jobb. Jeg ser utrolig opp til henne, å syns bloggen hennes er kjempe bra. Hun er flink til å oppdatere jevnlig, så det alltid er noe nytt å lese. En annen ting jeg liker godt med hennes blogg, er det at henne er så åpen. Dette er er også en blogg dere burde ta dere en tur innom, for hennes blogg fortjener mer oppmerksomhet. 

  → For å komme drikte til Tina Olsen Andreassen sin blogg, TRYKK HER! 

  I dag er det siste mulighet for å melde seg på min store Giveaway konkurranse, der du kan vinne en skinnjakke til en verdi av 1000kr. Jeg trekker en vinner i morgen, som også blir annonsert her på bloggen. Så dette er siste sjanse for å delta, dette er faktisk det fineste jeg har fått delt ut på bloggen min. Syns det er så koselig å kan gi noe tilbake til mine leser, for dere betyr så urrolig mye for meg. Har du ikke fått meldt deg på, kommer du dirkte til det innlegget du kan melde deg på ved å trykke her -> GIVEAWAY-KONKURRANSE! 

 • 24

  God morgen alle mine fantastiske lesere, dagen i går ble så mye bedre enn det jeg hadde forventet. Behandlingen i går gikk kjempe bra, det er så koselig, når mine behandlere ser en så stor fremgang. Som det jeg selv har følt at jeg har hatt, så jeg gikk ut fra siste time i går med et smil. Var ganske sliten, men humøret var så bra. Vi gikk ikke inn på noen tøft temaer i går, etter som humøret og formen min har vært så bra i det siste. Så ble vi enig om at vi ikke trenger å lage et problem, ved mindre det oppstår noe som jeg trenger å snakke om. Det syns jeg er utrolig bra, så vi skal bare ta det som det kommer nå fremover. Jeg venter på en innkaldning fra sykehuset, for jeg skal inn å ta masse prøver. Bare for å se hvordan kroppen min har det på inn siden, så det er jeg veldig spent på.

  Det er ikke noe å legge skjul på, at denne sykdommen skader kroppen mer en man tror. Men jeg håper disse prøvene blir bedre enn sist, de er spesielt ute etter å se om det har sluttet å lekke b12. Noe som kan være veldig skadelig, men er noe som skjer når man spiser for lite over lengere tid. Men etter som jeg spiser så mye mer nå, så krysser jeg fingrende for at det har stoppet. Ellers ble vi også enige om at jeg ikke skal veie meg, jeg har ikke veid meg på nesten en månede. Å slik for jeg forsette å ha det, så lenge vi ikke ser at det skjer noe med kroppen. Eller at jeg begynner å spise mindre, da blir det tilbake til å veies en gang i uken. Så jeg er veldig fornøyd med begge timene i går, hadde så mye energi at jeg dro på trening på kvelden. Så dagen i går gikk bare så utrolig fort, vet ikke helt enda hva jeg skal gjøre i dag. Men det finner jeg fort ut, men nå har dere fått en liten oppdatering. Så nå skal jeg legge fra meg pc, å kose meg med litt tv titting.   → Ønsker dere en fantastisk dag, ukens blogg vinnere kommer ut litt senere i dag! 

 • 26

  Jeg gikk litt saktere opp trappene enn det jeg egentlig pleide da jeg gikk opp for å sette meg på den samme stolen som jeg alltid setter meg på. Mens jeg venter på at min behandler skal hente meg ser jeg meg alltid rundt i rommet. For mange av de andre som sitter der og venter kan man tydelig se at det er mange som ikke har lyst til å være her. De prøver å skjule seg selv med store klær og hette over hodet. Som om de prøver å skjule hvem de egentlig er. Jeg klare ikke å stoppe tankene mine som kommer. Hvorfor er de andre her? Jeg vet jo at dette er et hjelpesenter for de som sliter psykisk. Men jeg har aldri spurt min behandler om dette er et senter for alle salgs psykiske lidelser. Jeg har på en måte bare latt tankene min gå, samtidig som jeg prøver å finne ut hvorfor de andre her. Sliter de med det samme som meg, eller er det noe annet de er her for. Jeg ble sittende å se meg rundt, og skjønte fort at det er flere som sitter i dette rommet som,sliter med akkurat det samme som meg. Det var nesten som å se seg selv i speilet. 

  Jeg tror nok ikke det speilbildet jeg hadde av meg selv da jeg var veldig syk kommer til å gå helt bort. Jeg tror det alltid kommer til å være med meg på en måte. Det er tungt å se at andre rundt meg ser ut som jeg gjorde før. Da jeg gjorde alt for å skjule at jeg var altfor tynn. Men uansett hvor mye klær jeg kledde på meg kunne man se det. Der er nesten umulig å skjule. Men det man ikke kan skjule, er hvordan kroppen reagerer når man spiser for lite mat over en lengre tid. Da har ikke kroppen din noe å jobbe med. Man blir blek, livløs og mister det meste av det å være et menneske. Jeg tror det er ekstra sårt for meg å se andre ha det slik jeg hadde det før, nettopp fordi jeg vet hvor jævlig det er, hvor tøft og vanskelig hele livet er for dem nå. Jeg hadde så lyst til å si noe, bare si at aldri gi opp. Forsett å kjempe! For en dag kommer det til å bli bedre. Du må bare ikke gi opp deg selv. Jeg vet det virker som om det ikke er noe lys i tunnelen, men en dag vil du også finne noe som hjelper, og klare denne kampen. 

  Jeg kjenner et stikk i magen for at jeg ikke sa noe. Men jeg vet at mine ord kan slå begge veier. Selv om jeg hadde ønsket å hjelpe, kan det faktisk hende at jeg hadde gjort det motsatte. Hvem vet, og den sjansen turte jeg ikke ta. Jeg husker det så godt selv, det er rart å se på seg selv i speilet den dag i dag. Det er så mye som har forandret seg, men jeg liker utviklingen jeg har hatt. Jeg trodde ikke jeg kom til å like det, men det gjør jeg. Den personen jeg er nå, hadde jeg ikke trodd jeg skulle få tilbake. Det er enda masse som mangler, og jeg vet det er en stor del av meg selv som jeg aldri kommer til å få tilbake. Men det å se at kroppen min har det bra og at følelser har kommet tilbake er en utvikling jeg vil forsette å kjempe for. Det er lett å tenke at man har lyst til å hjelpe alle andre rundt seg og som er i den samme situasjonen som du selv har vært, men noen ganger skal man tenke seg om før man sier noe. Selv om man vil hjelpe, så er det ikke alltid den personene du vil hjelpe reagerer på den måten du hadde ønsket. 

  Dette er et innlegg som har ligget i utkast i nesten en uke. Jeg har vært usikker på om jeg hadde lyst til å dele, men føler at det riktig av meg å gjøre det. Kanskje andre også har opplevd noe av det samme, det å ha sett en person du ikke kjenner slite med det samme som du selv har gjort, eller gjør. Jeg har et stort ønske om å ville hjelpe andre som sliter psykisk, noe jeg føler at jeg får gjort på min måte. Det å dele min kamp med dere, dele min vei mot å bli frisk, kanskje det er det beste for akkurat meg å gjøre nå. Hvem vet hva fremtiden vil bringe. Kanskje jeg en dag kommer til å kunne hjelpe andre til å vinne sin kamp mot å bli frisk fra psykiske lidelser. Mine ord har allerede hjulpet andre der ute, og det håper jeg at mine ord vil forsette å gjøre. Selv om jeg ikke går bort til en fremmed og deler mine ord, så får jeg iallefall delt dem via min blogg.

 • 38

  God morgen alle mine herlige leser, for en dag jeg hadde i går. Jeg nevnte jo kort at jeg våknet med utrolig mye energi, både formen og humøret var på topp. Jeg fikk desverre ikke bakt i går, etter som jeg hadde sett feil i kjøleskapet. Men jeg håper jeg rekker det i dag, før behandling. Får fikk handlet inn masse mat og ingredienser i går, så nå er jeg klar for å prøve meg på masse nytt. Men siden jeg ikke fikk bakt i går, så ryddet og vaket jeg hele leiligheten. Jeg har bestemt meg for at hver mandag, skal bli en rydde dag. Det gjør bare starten på den nye uken, til noe helt speilet. Jeg dro opp til farmor og farfar, etter jeg hadde spist lunsj. Vi tok en kaffe, å satt og snakket i noen timer. Så dro farfar og meg før å gjøre litt små ting, når vi satt i bilen. Sier farfar, Lisa vet du hva? Du har så mye energi om dagen, du stråler fra topp til tå. Jeg har ikke sett deg så glad, siden du først ble syk. 

  Jeg fikk nesten tårer i øynene når farfar sa dette til meg, det er sånne små ting. Som betyr så utrolig mye for meg, det at han ser det. Betyr at jeg faktisk stråler om dagen, for han sier kun noe når har virkelig mener det. Jeg hadde et stort smil på munnen, hele dagen etter jeg hadde vært hos dem. Når jeg kom hjem, fikk min søster og meg kost oss litt med tv og mat. Før jeg dro på trening, endelig klarte jeg å fullføre hele programmet mitt. Så jeg var ganske så sliten når jeg kom hjem, så jeg har sovet så godt i natt. Å tro det eller ei, men jeg våket opp like glad i dag. Klar for å starte en ny dag, i dag blir det litt anderledes for meg. Etter som jeg skal i behandling, men jeg vet at det også kommer til å gå kjempe bra. Så krysser jeg fingrende, for at jeg klare å trene i kveld. Men jeg skal virkelig bare lytte til kroppen sin signaler, å ta det litt derfra.  Men nå må jeg bare legge fra meg pc, for å stelle meg litt før jeg skal komme meg avgårde til behandling. 

   ♥ Dere for ønske meg lykke til, så kommer dette til å gå kjempe bra! 

 • 28

  I disse månedene jeg har blogget har jeg på en måte hatt en stort mål, dette med å gi en bedre forståelse når det kommer til min sykdom anoreksia. Jeg vet det skrives mye om dette på nettet, men jeg føler ikke at det alltid gir et like bra bilde som fra en som faktisk sliter med det selv, og skriver og deler hvordan det er. Det er mange som har stilt meg spørsmål rundt mitt kjærlighets liv, og jeg har bestemt ikke svart på det. Grunnen har kanskje vært noe helt annet en det dere tror. Jeg tror kanskje at grunnen kan overraske mange. Men nå føler jeg at jeg er klar for dele dette med dere. Jeg har nå vært syk i nesten fire år. Fire tøffe år har gått kun til min sykdom. Den første perioden jeg var syk, var jeg så syk at det ikke var plass til noen andre enn meg selv. Jeg hadde rett og slett ikke kapasitet til å slippe noen nye inn i livet mitt. Jeg slet med å holde kontakten med de jeg hadde der fra før. Det er vondt å si det, men jeg har mistet mange, fordi sykdommen rett og slett tok for stor plass. 

  Men det var ikke bare sykdommen som stoppet meg. Tiden etter voldtekten har vært utrolig hard. Når noen tråkker over en grense du har satt for deg selv, så mister man fort dette med å stole på seg selv. For mange av oss som har blitt utsatt for overgrep, har kroppen på en måte satt opp en stor vegg som er umulig å komme igjennom. Jeg skal prøve å forklare enda litt bedre. Kroppen min vil forsvare meg. Den har ennå ikke helt klart å funnet ut at faren er over. Det skal så lite til før kroppen reagerer sterkt. Jeg er nesten ikke klar over det før det skjer. Jeg har på en måte aldri kjempet imot den reaksjonen, fordi jeg aldri helt har klart og sett det på den måten jeg gjør nå. Jeg vet med meg selv at for hver dag som går og jeg jobber med dette, blir jeg sterkere til å gå videre. Jeg tror vel egentlig at jeg aldri har vært helt klar for dette før nå. 

  Jeg har åpnet hjertet mitt to ganger mens jeg har vært syk. Noe jeg i ettertid ser at kanskje ikke var så bra for meg. For å være helt ærlig, så er dette noe jeg aldri burde ha gjort. Kroppen og hodet mitt var ikke klar for det. Jeg er en følsom person, og jeg har egentlig alltid har hatt en kjæreste. Igjennom hele mitt tenåring-voksenliv, så har jeg vært i lange forhold. Følelsen av å være forelsket og ha en person der er en helt fantastisk følelse, en følelse jeg savner mer enn noe annet. Men uansett hvor god den følelsen er, så er jeg desverre ikke kommet ditt enda. Akkurat nå trenger jeg kun å fokusere på meg selv, jobbe med meg selv. Kanskje det høres egoistisk ut, men det er sannheten. Jeg trodde jeg var klar, men sykdommen min har allerede ødelagt dette to ganger. Det er vondt å si det høyt, men sykdommen kommer først. Den veier tyngst, og tar mest plass. Ingen fortjener å være i et forholdt med en som ikke kan sette den personen først. For den plassen har dessverre min sykdom, og den plassen kommer den enda til å ha en god stund. 

  Det er et utrolig sårt tema for meg å dele dette med dere. Jeg har rett og slett ikke klart å skrive eller snakke om dette før nå. Men jeg håper dere kanskje skjønner meg litt. Det har også vært flere grunnen til at jeg ikke har hatt lyst til å dele dette. Ettersom jeg deler livet mitt med alle mine lesere, er det ofte jeg blir kontaktet av gutter og menn. Jeg får ofte spørsmål om jeg vil møtes, gå på en date eller lignende. Det er ikke for å være frekk jeg sier nei, men rett og slett fordi jeg ikke er klar. Jeg vet det er lett å tro at jeg er overlegen, eller kjempekresen. Men det er ikke det som er problemet her, jeg er bare ikke klar. Kanskje en dag i fremtiden kommer jeg til å bli det. Hvem vet når den dagen kommer. Sånn som det er nå, har jeg mer enn nok med meg selv. Jeg trenger å bruke all min tid og energi på å bli frisk. Men jeg vet at en dag så kan jeg også få muligheten til å bli forelsket igjen.

 • 30

  God mandags morgen alle mine herlige lesere, å denne uken har bare startet så utrolig bra. Våknet opp med et stort smil på munnen, hoppet av sengen. Lagde meg en kopp kaffe, før jeg lagde meg en god frokost. Formen og humøret er på topp, så denne dagen skal bli bra. Jeg har så mye motivasjon om dagen, jeg er så klar for å få det bedre med meg selv. Jeg merker at jeg trengte å dra ut på fredag, for å bare kose meg med gode venner. I dag er planene å bake, dra til farmor og farfar. Får å så trene i kveld, så denne dagen skal bli bra. I går slappet jeg helt av, bare koste meg med tv pluss masse god mat. Slik en søndag skal være, derfor er jeg ektra klar for å komme meg litt ut i dag.   Etter som vi var i Svergie på fredag, kjøpte jeg med meg litt flere ProPud. Angrer på at jeg bare kjøpte fire, for spiste to stykker i går. Så nå er det bare to igjen, jaja får bare kjøpe meg flere. Jeg skal bake rundstykker i dag, en oppskrift jeg har hatt lyst til å prøve meg på så lenge nå. Så det skal jeg få gjort i dag, håper disse blir kjempe gode. Slik at jeg kan dele den med dere også, skal bake før jeg drar til farmor og farfar. Slik at jeg kan ta med noen til dem også, denne uken må jeg være ektra tilgjengelig for dem. Etter som min pappa er bort reist i 16 dager, så er det jeg må stille opp. Men det syns jeg er kjempe koselig, så jeg kommer til å besøke dem hvertfall annen hver dag. For å hjelpe til med å handle og ting de trenger, men mest for å sitte å snakke og ta en kopp kaffe. Men nå som jeg har fått oppdatert dere, så skal jeg begynne å bake. Så blogges vi litt mer senere i dag, ønsker dere en faktisk dag. 

  → Har du husket å melde deg på min Giveaway konkurranse som kom ut i går, der du kan vinne en skinnjakke til en verdi av 1000kr. Har du ikke fått meldt deg på, kommer du dirkte til det innlegget her -> KONKURRANSE! 

 • 40

  Som jeg nevnte kort i stad, så skulle det komme ut enda en konkurranse i dag. Nemlig en Giveaway konkurranse, denne har jeg gledet meg til å dele med dere. For jeg har nemlig godt å telt ned dager, til søndag. Så jeg endelig kunne dele denne med dere også, det du kan vinne en en skinnjakke. Som er 100% ekte skinn, fra va vite. Denne har en nydelig skinn farge med litt blå skjær, den er i størrelse 38. Fordi det er det mest brukte størrelsen, som dere sikker ser på bildene er den litt for stor til meg. Men ville vise dere hvor fin den var på, var ikke så lett å ta disse bildene alene. Det blir en heldig vinner, som får denne sendt hjem til seg. 

  For å delta må du følge tre enkle trinn: 

  1) Lik Facebook siden til Match i ski, den finner du her -> FACEBOOK-MATCH! 

  2) Lik min Facebook side til bloggen, den finner du her -> FACEBOOK-LISA! 

  3) Legg igjen en kommentar med ditt navn, vist du ikke har en blogg som du skriver i kommentaren. Må du ha med e-post, slik at jeg kan kontakte deg om du vinner. 

  Bildedryss av hvordan skinnjakken ser ut på: 

  Masse lykke til alle sammen, jeg trekker en vinner til uken. Jeg kommer til å kontakte vinneren privat, men også annonser det her på bloggen. Dette er noe av det fineste jeg har fått æren av å dele ut, denne jakken er kjempe fin. Som sakt 100% ekte skinn, så dette er den fineste premien jeg har hatt på min blogg så lagt. 

  → For to ektra lapper med ditt navn på, kan du dele dette innlegget! 

  → Ukens blogg konkurransen finner dere i innlegget under, eller du kan trykke her for å komme dirkte til den -> KONKURRANSE! 

 • 55

  God søndag alle mine herlige lesere, beklager for at det ikke ble noe blogging i går. Jeg tok meg rett og slett en fri dag, fra alt som har med blogg å gjøre. Noe ganger så trenger jeg bare en dag pause, så det tok jeg meg i går. Men over til hva dette innlegget skal handle om, nemlig ukens blogg. Det kommer faktisk ut enda en konkurranse litt senere i dag, der du kan vinne en skin jakke til en verdi av 1000kr. Så den vil dere få med dere, men tenkte at vi starter med ukens blogg først. Her plukker jeg ut to vinnere, som får et eget innlegg her på min blogg. Så dette er en mulighet for deg, til å kanskje få noen nye lesere. Etter som jeg anbefaler alle mine lesere, om din blogg. Jeg skriver en del om hvorfor akuratt du vant, å litt om hva du blogger mye om. Jeg legger også med bilder og drikte linkt til din blogg, så her er det bare å melde seg på. 

  For å delta må du følge to enkle trinn:

  1) Lik min Facebook side, har du allerede likt gå til punkt nr to. For dere som ikke har likt den, så kommer du dirkte til den her -> FACEBOOK-LISA! 

  2) Legg igjen en kommentar med at du er med, husk blogg navn der du skriver navn og e-post. Er desverre alltid noen som glemmer dette, da finner jeg ikke din blogg. 

   → Masse lykke til alle sammen, husk at jeg leser bloggen til alle som melder seg på! 

   → Husk å følg med på bloggen litt senere i dag, for å bli med i min konkurranse om å vinne en skinn-jakke til en verdi av 1000kr. 

 • 36  Beklager for at min første innlegg i dag ble veldig kort, jeg har bare så liten tid til overs i dag. Nå har jeg akuratt kommer hjem fra Harry-tur til Svergie, har fått kjøpt en del min søster og meg trengte. Så det var godt å få gjort det, mens jeg skriver til dere. Sitter jeg å spiser, for etter jeg har fått del dette. Pluss spist ferdig, så må jeg begynne å stelle meg. Jeg skal nemlig i bursdag i kveld, noe jeg gleder meg kjempe masse til. Men det er en del som skal fikses før det, jeg skal legge nye negler. Bølge håret, pluss sminke meg. Så komme meg inn til Oslo, for å stare feiringene. En av mine bedre venniner har nemlig fylt 22-åringen, så det skal feires.   Men over til overskriften, jeg var så utrolig fornøyd med gaven jeg har kjøpt. Men når jeg skulle pakke den inn, fant jeg først ut at alt vi har er jule papir. Som det står god jul på, men ikke nok med det. Så var det ikke nok papir til å dekke hele, jeg måtte bare smile og le. Hver gang jeg ser bort på gaven som står på bordet, klarer jeg ikke holde latteren tilbake. Men det er tanken som teller, er det ikke det man sier. Hvist dere ser litt nøye på bildene, så kan tydelig se at det er for lite papir. Fikk trikset det litt til, med litt hvit papir. Pluss masse bånd, så får håpe at det ikke blir så godt lagt merke til. Måtte bare gi dere en liten oppdatering, før jeg må legge fra meg pc.    ♣ Ønsker dere en fantastisk fredag, håper dere dag blir like bra som min! 

 • 28

  Den siste tiden har det vært mye skrevet mye om forbilder. Blogg  etter blogg får på en måten skylden for at de er dårlig forbilder eller sender ut feil signaler til sine lesere. Jeg blir like overrasket hver gang jeg leser disse innleggene som er ment nagativt mot andre. Jeg synes på en måte at det er feil å rette en pekefinger mot de store bloggene, men her vet jeg det er mange sterke meninger. Jeg tenker ofte på hva slags forbilde jeg er for andre. Er jeg et bra eller dårlig forbilde? Jeg tror faktisk at jeg kan være litt av begge delene i og med at jeg har en sykdom som gjør at jeg er undervektig. Jeg har vært åpen om min sykdom siden dag en. Jeg har bevisst skrevet i beskrivelsen av meg selv på bloggen at jeg har anoreksia slik at det står under profilbildet mitt øverst på bloggen. Dermed er dette noe av det første man ser, slik at alle mine nye lesere ser at jeg sliter med denne sykdommen. 

  Men uansett hvor mange ganger jeg skriver det og prøver å få det frem er det nok alltid noen lesere som ikke får med seg dette. Det er da jeg tenker litt på hva slags forbilde jeg er for dem. Jeg er veldig klar over at jeg er undervektig og kunne hatt godt av noen flere kilo på kroppen. Jeg jobber hver eneste dag med dette, men det er noe som tar tid. Jeg har lagt på meg mange kilo etter at jeg begynte å blogge. Dette gjør at man ikke ser så godt på kroppen min nå som før at jeg er syk. Jeg vet det er et utrolig stort press på alle i dag, og kanskje da spesielt  de yngre når det kommer til kropp og utseende. Det er nok lettere å legge skylden på bloggere nå, siden dette har tatt helt av de siste året. Før så var det ikke så mange som blogget, og de hadde heller ikke så mange lesere som de har nå. Jeg har tenkt litt over akkurat dette, men det er faktisk opp til enhver om du vil lese en blogg eller ikke. Det er jo deg selv som klikker inn på en blogg. 

  Synes man at en blogg sender ut feil signaler, så er det faktisk ikke verre enn å bare slutte å lese den. Jeg tror ikke det er bloggere som sender ut de verste signalene når det kommer til kropp og utseende. Jeg mener Instagram og andre nettsteder er de absolutt verste. Nesten hele Instagram består jo av disse "perfekte" jentene, kvinnene, gutter og menn. Men likevel så holder vi en pekefinger mot bloggere. Kanskje det er lettere, fordi da er det kun en person som legger ut masse bilder av seg selv. På de andre nettstedene er det ikke like lett å finne en syndebukk. Ikke vet jeg. Men det gir ganske mye mening egentlig, når man tenker seg litt nøye over det. Jeg sier ikke at alle bloggere tenker over hva de legger ut. For noen bloggere er utrolig ekstreme når det kommer til å bare legge ut bilder av kroppen sin. Men de gjør det nok bevisst. Dessverre er det slik at sex selger, og det skaper mye oppmerksomhet. Vi har alle et ansvar. 

  Et veldig godt eksempel på dette er Shopie Elise, Norges beste blogger spør du meg. Hun får så mye negative kommentarer at jeg blir helt målløs. Enten er hun for tynn, eller så er hun for tjukk med for mye former. Det virker som om folk aldri blir fornøyde. Det er alltid noe feil. Jeg syns det er utrolig synd at det er så mange topp-bloggere som har måttet stenge kommentarfeltet sitt. Jeg har ikke ord for hvor sint det faktisk gjør meg. Har man ikke noe positivt å si kan man like gjerne holde det for seg selv. Det er en ting å ha sine egne meninger, men det er noe helt annet å rett og slett skrive dritt. Det er ikke greit. Vi alle er bare mennesker, og det er en begrensning på hvor mye en person kan godta å få, så jeg skjønner at det er mange som har måttet stenge kommentarfeltet sitt. Vi kan alle prøve å bruke tid og energi på å rose hverandre i stedet for å slenge dritt. Prøv å snu situasjonen. Tenk selv hvordan du hadde taklet det om du fikk så mye dritt hver eneste dag, flere ganger om dagen. Det er bare ikke greit. Vi må bygge hverandre opp i stedet for å rive hverandre ned.

 • 38  God morgen alle mine herlige lesere, dagen i går gikk for det meste til soving. Fikk desverre utrolig vondt i hode, litt ut over dagen. Så da sovnet jeg, når jeg våknet var heldigvis hodepinen borte. Så da gikk resten av kvelden til å slappe av, noe jeg tror kroppen min trengte. Så ble trenings fri på meg i går, har så vondt i alle muskler. Eller vondt er kanskje feil å bruke, jeg er støl i hele kroppen. Sliter med å gå opp og ned trappen, men sånn er det når man ikke har trent skikkelig på en stund. I dag skal jeg veldig tidelig på behandling, har time allerede 10:30. Så jeg skal bare publisere dette innlegget, så må jeg komme meg i bilen. Så dette blir et kort innlegg, men ville bare gi dere en liten oppdatering. Så dere får ønske meg masse lykke til i dag, så kommer dette til å gå kjempe bra. Jeg har en utrolig positiv innstilling om dagen, så jeg vet at disse timene kommer til å bli veldig bra. For mye mer ut av timene, når jeg har riktig innstilling, formen og humøret er på topp.   → Kommer foresten en kjempe god frokost/lunsj oppskriften litt senere i dag, men her får dere en liten smake bit i bilder. Av hva som kommer ut senere, denne burde dere glede dere til! 

 • 38

  Vet dere hva, noen ganger skal man bare stoppe opp litt å være stolt av seg selv! Ja, du leste riktig. Stolt av deg selv, for i dag er jeg faktisk det. Jeg har lyst til å skrike det høyt så alle kan høre det. Mens jeg skrev dette innlegget, måtte jeg tenke meg nøye om når jeg sist sa til meg selv at jeg er stolt av meg selv. Jeg kan faktisk ikke huske sist. Dette er noe som ikke er bra i det hele tatt. Jeg er egentlig veldig dårlig til å rose meg selv. Når jeg fikk tenkt over det litt, må jeg innrømme at det er en dårlig egenskap dette med å nesten aldri rose seg selv. Uansett hva jeg får til eller klarer å oppnå, så er det veldig sjelden jeg roser meg selv. Jeg kan på en måte være stolt av å se fremgang når det kommer til sykdom og slike ting, men jeg sier aldri til meg selv at dette er bra Lisa! Se hva du har klart å oppnå. Dette skal jeg fra og med i dag bli mye flinkere til, og det synes jeg alle burde bli. 

  Dette med å rose seg selv er så mye viktigere enn vi tror. I det siste har jeg jobbet veldig med å endre mitt syn på meg selv, men også endre min tankegang. Det er ikke noe å legge skjul på at når man sliter med anoreksia så er man full av negative tanker og følelser om seg selv. Denne sykdommen drar deg rett og slett rett ned i kjelleren. Og når du tror du har nådd bunnen, så klarer den søren meg å dra deg enda lenger ned. Dette fører til at du tenker det verste om deg selv. Men nå har jeg satt ned foten for meg selv, jeg vil ikke bruke mer tid på de negative tankene og følelsene om meg selv. Nei, jeg vil mye heller bruke tid på det positive. Kommer denne prosessen til å bli lett? Nei, det tror jeg ikke. Men det er først når du bestemmer deg for det, at du faktisk kan klare det. Jeg har allerede starten denne prosessen, men har en lang vei å gå. Jeg har begynt litt i det små med å ta små skritt for å komme dit jeg vil. 

  Selv om  jeg ikke har jobbet med dette så lenge, så merker jeg utrolig stor forskjell på hvordan jeg har det med meg selv. Dere kan tenke dere selv, at når du hele tiden går og rakker ned på deg selv og alltid finner noe feil, så gir det deg enda dårligere selvfølelse. Om du heller bruker tid og energi på det positive så får du det faktisk bedre med deg selv. Jeg merker at etter jeg har begynt å prøve å bare finne de positive tingene har jeg deg bare så mye bedre med meg selv. Dette tror jeg de fleste kan kjenne seg igjen i. Så gjør som meg, finn det positive med deg selv. Et lite råd til dere alle er å begynne i det små. Et godt eksempel er når du sminker deg til en fest. Dropp tankene som kommer om det negative, som for eksempel at nesen din er litt for stor eller andre småting. Ikke heng deg opp i det. Tenkt heller, wow, i dag så jeg bra ut! Finn de positive tingene og bruk din tid og energi på det. Alle fortjener å føle seg bra. For det er du, akkurat som du er. 

  Jeg er klar over at jente-loven er så sterk i Norge, men jeg syns den er helt latterlig. Jeg er så utrolig stolt av meg selv nå. Jeg  ligger på plass 24 på topp listen, noe jeg aldri har gjort før, så dette er utrolig stort for meg. Og da er det helt greit å være stolt av seg selv. Jeg vet at dette ikke kommer til å vare ettersom bloggen min ikke er så kjent at jeg klarer å holde dette leser-antallet oppe. Men det er et steg i riktig retning mot å nå ut til flere med det jeg deler. Noen ganger må man bare få lov til å skryte av seg selv, være stolt av seg selv av det man har oppnådd. Har du et mål eller en drøm du vil oppnå er det utrolig hva du med riktig innstilling klarer. Jeg har tro på at de fleste kan oppnå sine drømmer bare man jobber hardt nok for det. Jeg vet med meg selv at min sykdom og historie ikke skal få hindre meg i å oppnå mine mål og drømmer. Jeg skal klare det, og det skal du også!

 • 28

  SONY DSC

  Den første bloggen jeg har lyst til å anbefale dere i dag, er bloggen til Rebecca Holder. Dette er faktisk en blogg jeg har lest en god stund, å er enda en fast følger av. Fordi hun er kjempe flink til å blogge, hun oppdaterer bloggen sin jevnlig. Noe jeg syns er utrolig viktig, slik at det er alltid noe nytt å lese. Hun sprer utrolig mye glede rundt seg, jeg sitter alltid igjen med et smil etter jeg har vært innom hennes blogg. Hun er utrolig vaker og søt, kjempe flink til å skive. Hun varier mye med sine innlegg, alt i fra mote, hennes hverdag, trening, kosthold og masse annet. Hun har store fine bilder, noe som gjør bloggen hennes enda bedre. Jeg føler meg også utrolig heldig, som har deg som en leser av min blogg også. Så ta dere gjerne en tur innom bloggen hennes, kanskje du også blir en fast lesere. 

  Processed with VSCOcam with f2 preset

   → For å komme direkte til Rebecca Holder sin blogg, TRYKK HER! 

  Den andre bloggen jeg har lyst til å anbefale dere i dag, er bloggen til Fride Uthaug Reite. Dette er faktisk en blogg jeg kom over, for ikke så alt for lenge siden. Men har blitt en fast følger av, dette er blogg jeg henter mye inspirasjon fra. Jeg må bare si det rett ut, jeg elsker kles stilen hennes. Hun deler masse antrekks bilder, noe som jeg liker utrolig godt. Så er hun jo bare så utrolig pen og vaker, hun sprer utrolig mye glede rundt seg på bloggen. Hun er også flink til å oppdatere bloggen sin jevnlig, så det alltid er noe nytt å lese. Hun blogger om alt mulig fra mote, opplevelser, hennes hverdag, mat og masse mer. Dette er en blogg jeg vet jeg kommer til å være en fast leser av, fordi jeg syns hun er utrolig dyktig til å blogge. Dette er en blogg dere burde ta dere en tur innom, kanskje du også finner noe inspirasjon sånn som meg. 

   → For å komme dirkte til Fride Uthaug Reite sin blogg, TRYKK HER! 

  Ukens leser denne uken er Henriette Celin, for en fantstisk jente dette er. Jeg er så utrolig heldig som har deg som en leser, av min blogg. Jeg blir like glad hver eneste gang, jeg har fått en kommentar fra deg. Noe som gjorde at du ble ukens leser, jeg er også en fast leser av henne sin blogg. Jeg syns hun er kjempe flink til blogge, så dette er også en blogg jeg anbefaler dere til å ta en tur innom. Hun oppdaterer bloggen sin jevnlig, å varierer mye med hva hun blogger om. Hun blogger mye om mote, sminke, trening, hennes hverdag og mye mer. Hun sprer så utrolig mye glede rundt seg, sitter alltid igjen med et smil etter jeg har lest henne sin blogg. Så ta dere gjerne en tur innom hennes blogg, kanskje du også blir smittet av hennes gode humør.

   → For å komme direkte til Heneriette Celin sin blogg, TRYKK HER! 

 • 42

  God morgen alle mine fantastiske lesere, jeg vet ikke helt hvor jeg skal starte. I går skjedde det så utrolig mye. Alt startet med at Nettavisen ganske tidlig på dagen delte mitt innlegg KJÆRE VOLDTEKTSMANN! Det førte til at jeg hadde utrolig mange lesere i går. Frem til nå har over 6000 personer lest det innlegget. Så det har virkelig kommet ut til mange, jeg har nesten ikke ord. Det betyr bare så utrolig mye for meg, at så mange har lest og delt dette innlegget. Grunnen for at jeg ville dele med dere at det skjedde mye i går, er fordi jeg svarte på kommentarer og meldinger veldig sent. Det er fortsatt mange jeg ikke har fått svart, men det skal jeg få gjort i dag. Så jeg må bare beklage til dere som har sendt meg meldinger på Facebook, Mail og på bloggen. Om du enda ikke har fått et svar så gjorde jeg så godt jeg kunne i går. Alle meldinger og kommentarer betyr så utrolig mye for meg, så i dag skal jeg få svart de siste jeg ikke fikk tid til i går. 

  Jeg var nemlig hos min farmor og farfar i en del timer i går, for å ta en kaffe. Vi ble sittende i nesten to timer, og bare snakket og koste oss. Jeg hadde med kake til dem også, som jeg bakte på morgenen i går. Den oppskriften delte jeg med dere i går, og de synes den var like god som jeg gjorde. Så dro jeg og farfar for å handle alt de trengte, så det ble en del kjøring til forskjellige steder. Men jeg elsker den tiden jeg får sammen med farmor og farfar, og at jeg kan være til hjelp for noen andre. Når vi hadde fått gjort alt vi skulle, kjørte jeg hjem for å lage meg litt middag. Da fikk jeg to timer hjemme, og de brukte jeg på å skrive det siste innlegget som kom ut i går. Pluss at jeg svarte på alle de fine kommentarene jeg hadde fått på bloggen. Så var det bare å hoppe i treningstøyet og dra på trening, jeg var på trening i nesten to timer. Det ble en del pauser ettersom kroppen min ikke er like sterk som den var, og når jeg kom hjem var klokken allerede ti på kvelden. 

  Så da ble det litt mat, jobbe litt mer med bloggen. Så måtte jeg bare legge bort pc, for jeg var helt utslitt og orket ikke noe annet enn å se på tv og slappe helt av. Jeg sovnet tidlig, så jeg er veldig uthvilt i dag og klar for en ny dag, med masse nye muligheter. Akkurat nå har jeg det så utrolig bra med meg selv, lenge siden jeg faktisk har hatt det så bra som det jeg har nå. Jeg har ikke lagt noen planer for dagen, men skal se det litt an, viktig å lytte til kroppen. Men jeg har lyst til å bake litt i dag, skal prøve meg på sunne rundstykker. Så håper de blir bra, så jeg kan dele de med dere. Skal også jobbe litt med andre oppskrifter som har med frokost og lunsj å gjøre, ettersom det har vært noe dere lesere ville ha mer av. Så det kommer, nå skal jeg avslutte dette innlegget. Dette skulle jo egentlig bare være et kort morgen-innlegg, men dere kjenner meg: når jeg har noe å dele så klarer jeg ikke stoppe, jeg liker å dele alt med dere.  ♥ Ønsker dere en fantastisk dag, jeg er så heldig som har dere som lesere! 

 • 36

  Da jeg logget meg på nettet i dag tidlig for å svare på alle kommentarer jeg har fått mens jeg har vært logget av, noe jeg alltid starter min dag med, ettersom jeg synes det er utrolig viktig å svare alle mine lesere, lurte jeg på hvorfor det var så mange som var inne og leste bloggen min så tidlig på morgenen. Jeg gikk inn på Facebook, og der kom det opp at Nettavisen hadde delt mitt innlegg som jeg la ut i går. Dette synes jeg er utrolig bra, fordi jeg vil jo selvfølgelig nå ut til så mange som mulig. Jeg jobber så utrolig mye med denne bloggen. Det er utrolig tøft å skrive de innleggene jeg gjør. Og ikke mist klare å trykke på publiser-knappen for å dele med alle. 

  Mitt største mål med min blogg er å prøve å få alle disse tabu-temaer til å ikke bli så tabu lengre. For det er så mange der ute som sliter med det samme som meg, eller som har gått igjennom noe så forferdelig at man ikke tør å snakke om det. Jeg vet av egne erfaringer at en viktig grunn til at man ikke tør å snakke om vanskelige ting er fordi det er alt for lite snakk om disse tøffe temaene. Som voldtekt, spiseforstyrrelser, depresjon, angst og mange andre vonde temaer. Det er egentlig rart at det er så lite snakk om dette, ettersom det er så mange som sliter. Uansett hvor vanskelig det er for meg å dele så mye som jeg gjør, er det verdt det når jeg ser på det store bildet. Hvis min blogg kan hjelpe en annen person der ute til å klare å snakke åpent om sine problemer, så er det verdt det. Selv om det er en eller mange. 

  Jeg vet at det er lett å føle at man er helt alene om ha det slik, og at det er ingen andre i hele verden som skjønner hvordan du har det. Man kan rett og slett føle at man ikke passer inn, eller at man føler seg annerledes. Det er altfor mye snakk om dette "perfekte" livet som alle strever etter. Men jeg tror innerst inne at ingen har det perfekte liv, til tross for at det kan virke sånn på utsiden. Livet består av oppturer og nedturer. Hvorfor skal det være slik at man kun skal snakke om de positive tingene? Er det kanskje fordi det høres bedre ut? Nei, ikke vet jeg. Det eneste jeg vet sikkert er at det er altfor mye press for å ha dette såkalte "perfekte" livet. 

  Da jeg først bestemte meg for å starte en blogg, bestemte jeg meg fra dag en at jeg skulle være helt åpen og ærlig. Jeg ønsket å la dere følge min vei mot å vinne over sykdommen anoreksia. Ikke bare de positive opplevelsene, men også de dårlige. Jeg ville gi mine leser et innblikk i hvordan det er å slite psykisk. Det å skulle dele at jeg er 22 år, sykemeldt og går på Nav, er ikke akkurat en ting man ønsker å snakke høyt om. Slik samfunnet er i dag, så skal man ikke snakke høyt om slike ting. Men jeg vet at jeg ikke er den eneste, og det er så altfor mange der ute som sitter i samme situasjon som meg. For hver person som tør å snakke høyt om dette, så kan det hjelpe en annen i samme situasjon. Det er slik jeg tenker, og jeg håper at det kanskje er akkurat det som skal til. 

  Jeg vet at når Nettavisen deler mine innlegg, så skaper dette enda flere reaksjoner. Noe som både er positivt, men som også kan være negativt. Det finnes mange der ute med sterke meninger og tanker om dette med blogg. Jeg vet det er mange som mener at det å blogge såpass åpent om tabu-temaer ikke har noe på en blogg å gjøre. Dette er jeg helt uenig i. Vi trenger flere bloggere som tør å skive om disse temaene. Vi alle er forskjellige. Noe av det jeg synes er bra med blogg, er at det finnes alt mulig av bloggere, og det er jo det som gjør det interessant.

  Hvor kjedelig hadde det ikke vært om alle blogger inneholdt det samme. Jeg tenker som så at vi trenger litt av alt. Det at flere blogger om disse tabu-temaene er positivt for både unge og eldre. Prøv å tenk dere selv hvor stor hjelp dette kan være for personer i samme situasjon, eller for personer som er pårørende til en som sliter. Det å lese at du ikke er alene, eller for pårørende å få en bedre forståelse. For hver person som tør å skrive om dette, tenk på hvor stor hjelp dere kan være for andre. Det er min største motivasjon til å være såpass åpen. Så ja, jeg kommer til å forsette å dele alt med dere.

  For dere som vil lese innlegget Nettavisen delte, så finner du det her -> KJÆRE VOLDTEKTSMANN! 

 • 28

  God morgen alle mine herlige lesere, denne dagen startet så utrolig bra. Jeg har sovet så godt i natt, men det er kanskje ikke så rart. Etter som jeg fikk gjort utrolig mye i går, startet dagen med å rydde og vakse hele leiligheten. Så støvsugde jeg, så nå er det bare igjen å brette klær. Så er hele leiligheten ren og ryddig, er så godt med et rent hjem. Det gjør meg så glad, etter jeg var ferdig med alt som skulle bli gjort hjemme. Fikk jeg slappet av litt, før jeg kom meg vidre på trening. Jeg fikk en kjempe bra treningsøkt, jeg droppet noen øvelser. Etter som jeg driver å bygger på kroppen igjen, så jeg tar det veldig rolig denne uken også. Først til neste uke, skal jeg begynne med hele treningsprogrammet mitt. 

  Men over til noe helt annet, altså du vet du er en blogger når du egentlig skal på shopping. For å se etter klær, men handler kun ting og tang til bloggen. Det er så typisk meg, det er så gøy å handle inn ting til bloggen. Så tenkte jeg kunne vise dere hva jeg har kjøpt meg, alt er fra TGR. Som er min favoritt butikk, der har de alt til en billig penge. Det eneste som ikke er til bloggen, er kortene. De kjøpte jeg fordi jeg skal i bursdag til helgen, men resten er ment for bloggen. Jeg har lenge vært på leting etter en tre fjøl, i den perfekte størrelsen. Endelig fant jeg det på TGR, gleder meg til å bruke alt det nye jeg har kjøpt. Men ville gi dere en liten oppdatering, før jeg skal komme meg opp til farmor og farfar. Så blogges vi mer senere i dag, skal også bake litt i dag. Så håper jeg det blir vellykket, så jeg kan dele noen oppskrifter med dere også.   ♦ Ønsker dere en fantastisk dag, hva syns du om alt det jeg har kjøpt? 

 • 67

  Kjære voldtektsmann. Hadde du bare visst hvor mye du har ødelagt for meg. Du tok fra meg noe av det mest verdifulle i livet mitt, nemlig meg selv. Etter den dagen du voldtok meg, har jeg aldri vært den samme. Du tok fra meg det å være meg selv. Jeg  vet ikke om jeg noen gang kommer til å få meg selv tilbake. Jeg har lenge gått og lurt på hvem jeg var før. Så mye har du ødelagt for meg, at jeg ikke husker hvem jeg var. Det livet jeg hadde før ble tatt fra meg. Jeg har måttet starte helt på nytt. Bygge meg selv opp fra bunnen. Du dro meg så langt ned, at veien opp er så altfor lang. 

  Du lagde et så dypt sår i meg, at jeg ikke klarer å la det gro. For deg varte det noen minutter, så var det over. Men for meg kommer dette alltid til å være en altfor stor del av meg. Det har holdt meg våken på nettene. Gjort at jeg ikke tørr å legge meg for å sove, av redsel for å skulle drømme om dette marerittet igjen. Drømmene virker så ekte, det er som om det skjer på nytt, om og om igjen. Bare tanken gir meg en stor klump i halsen. Hadde det ikke vært for at jeg går på sovemedisin, tror jeg ikke hadde jeg sovet stort. Selv den dag i dag, snart fire år siden det skjedde, kommer marerittene tilbake. Det er trist å si det, men jeg tror det er noe jeg må leve med resten av livet mitt. 

  Kjære voldteksmann, hadde du bare visst hvor mye skade du har påført meg. Du har tatt fra meg det å stole på andre, til og med på meg selv. Jeg har lenge fryktet at kroppen min ikke klarer å gi slipp på den følelsen. Frykten for at noen andre skal røre meg, frykten for at det skal skje igjen. Kroppen min klarer bare ikke å gi slipp på den følelsen. Det sliter meg ut. Jeg skulle mye heller brukt de kreftene på noe annet, men det er lettere sagt enn gjort. Jeg kunne ønske at jeg ikke lot deg vinne, men jeg kan ikke styre kroppens reaksjoner. Jeg kunne ønske at jeg ikke reagerte på den måten jeg gjorde, at kroppen min kunne taklet dette på en bedre måte. 

  Men den vonde sannheten er at du knuste meg i tusen biter. Så mange biter at jeg selv ikke klarer å sette dem sammen igjen. For hver brikke som kommer på plass, er det fortsatt altfor mange brikker som ikke kommer på plass. Jeg prøver så hardt å sette alle brikken sammen,men det føles som om det er mange som mangler. Det er delene du tok fra meg, og som jeg aldri kan få tilbake. En kveld har ødelagt nesten fire år av livet mitt. Du kan umulig fatte hvor stor skade du har påført et annet menneske. Jeg kunne ønske du kunne se hva du har gjort. Du kunne fått lov til å leve det livet jeg har levd de siste fire årene. Kanskje du da kunne ha sett og følt hvordan jeg har hatt det. Hadde det ikke vært for den kvelden, hadde jeg aldri utviklet anoreksia, en sykdom som nesten har fått meg til å føle meg like ekkel som det du gjorde. 

  Kjære voldtektsmann du tok fra meg meg selv. Du ga meg følelser og tanker jeg ikke trodde fantes. Du fikk meg til å hate meg selv, skamme meg over meg selv. Føle at jeg ikke fortjener å lese. Du har gitt meg en følelse av at jeg aldri blir ren. Uansett hvor mange ganger jeg dusjer, skrubber og vasker meg, så er det spor fra deg som aldri helt forsvinner. Hva skal til for at du skal forsvinne fra livet mitt? Hadde du bare sett skaden du har gjort. Jeg skjønner ikke at noen kan leve med å ha tråkket på et annet  menneske på den måten, tvinge seg på en annen. Presse et menneske til noe det ikke ønsker. Jeg skjønner bare ikke hvordan det er mulig. 

  Kjære voldtektsmann, du har ødelagt meg.


  //Bilde er sminket 

 • 36

  God mandags morgen alle mine fantastiske lesere, da var det mandag igjen. Som betyr ny uke, med masse nye mulighter. Jeg håper denne uken kommer til å bli kjempe bra, jeg er veldig motivert for en ny uke. Humøret og fo formen er på topp, så denne dagen skal bli bra. Jeg har allerede satt meg en del mål for uken, noe som er veldig viktig. For da har jeg noe å jobbe mot, pluss at jeg liker å klare målene jeg setter meg. Denne uken skal jeg fokuser på trening, mat og behandling. Jeg trenger virkelig å komme tilbake til gode rutiner, når det kommer til trening. Det gjør så mye med meg, når jeg trener. Det er rart å si det, men på en måte holder det sykdommen min i sjakk. 

  Dagen i dag skal jeg bruke på rydde og vakse litt, her hjemme. Det er stund siden vi har vasket skikkelig nå, så det har jeg lyst til å gjøre i dag. Jeg begynte med å vaske klær i går, så jeg har allerede startet litt med rengjøring i leiligheten. Det er noe av det beste jeg vet, er å starte en ny uke med en ny vasket leilighet. Det gjør noe med deg, når det er ryddet og vasket. Jeg ville gi dere en liten oppdatering, før jeg skal sette i gang med rydding og vasking. Vi blogges mer senere i dag, har jobbet med et ganske tøft innlegg hele helgen. Som jeg snart er ferdig med, så jeg håper det kommer ut i kveld. 

   ♦ Håper du får en super start på den nye uke, husk at det en ny uke med nye muligheter! 

 • 66

  God søndag morgen alle mine herlige lesere, ja da var det søndag igjen. Som betyr ny konkurranse her på min blogg, nemlig ukens blogg. Der jeg plukker ut to heldige vinnere, som får et eget innlegg her på min blogg. Med bilder og drikte linkt til din blogg, så dette er en mulighet for deg å kanskje få deg noen nye lesere. Jeg leser bloggen til alle som melder seg på, for å så plukke ut de to jeg syns var best. Jeg skriver hvorfor jeg valgte ut din blogg, å litt om hva du blogger mest om. Så dette er en mulighet for meg å anbefale mine lesere, om nye blogger de kan lese. Så her er det bare å melde seg på, som dere sikkert har fått med med dere kommer innlegget ut på onsdag. Jeg bruker en del tid på denne konkurransen, men det er fordi jeg syns det er viktig å kunne skryte av andre sine blogger. 

  For å delta må du følge to enkle trinn: 

  1) Lik min Facebook side, har du allerede likt gå til punkt nr to. For dere som ikke har likt, kan du trykke her for å komme drikte -> FACEBOOK-LISA! 

  2) Legg igjen en kommentar med at du er med, husk blogg navn der du skriver navn og epost. Er desverre alltid noen som glemmer dette, da finner jeg ikke din blogg når jeg skal plukke ut to vinnere. 

   ♥ Masse lykke til alle sammen, husk at jeg leser bloggen til alle som melder seg på! 

 • 48

  - La leserene dine følge deg en dag, time for time. Det er alltid gøy å lese disse innleggene på andre side blogger, her kan man velge hele dagen. Eller morgen eller annet. 

  - Måneds eller ukens beste produkter, alt i fra sminke til mat. Ta å oppsummere ukens eller månedens beste produkter, alltid koselig å bli tipset om produkter eller mat for den sakt skyld. 

  - Lage et eget innlegg med hva dine lesere ikke vet om deg, ta gjerne frem både morsomme fakta om deg selv.  Jeg har selv delt en del av disse innleggene, å de blir like godt likt hver gang. Det er morsomt å lese for dine lesere, pluss at de blir enda bedre kjent med deg. 

  - Antrekket bilder, dette er noe som er veldig godt likt. 

  - Dine beste og verste egenskaper, få venner og familie til å svare på det. Dette er også en mulighet for at leserene dine, kan bli enda bedre kjent med deg. Skriv først hva du selv syns er din beste og verste egenskap, så få venner og familie til å gjøre det samme. 

  - Steder du har vært eller vil dra til, alt i fra rundt i Norge og andre land. Alle liker å lese om reiser og drømme reiser, del dine egene erfaringer og drømmer. 

  - Mat, snacks og kake oppskrifter, del med dine lesere dine beste oppskrifter. Hvem er vell ikke glad i mat, oppskrifter er alltid en sukse å dele. 

  - Hvilken sminke du bruker til fest og hverdag, dine absolutt favoritt sminke. Gjerne del hvordan produkter du ikke kunne klart deg uten, gjerne del steg for steg på din sminke rutine. 

  - DIY prosjekter, med bilder og hvordan man skal gjøre det. 

  - Dine favoritt nett steder å shoppe, gjerne skriv om flere nett sider du bruker ofte for å shoppe. Har du kommet over en nett sted som selger mye fint, del det med dine lesere. Gjerne legg med bilder og link, til hva du selv har shoppet eller ønsker å kjøpe. 

  - Lage et egent innlegg om hvordan du så ut som liten, det gjør at leserene dine blir bedre kjent med deg. Her kan man legge ut masse bilder, alltid gøy å se hvordan andre så ut når de var små. 

  - Skjønnhets tips, dette er noe alle jenter elsker å lese om. Har du noen kjempe bra tips, del dem med dine lesere. 

  - Serie tips, skriv litt om noen serier du liker og anbefaler. Her kan man også legge ut hvilkene serier du ikke syns er bra, alltid gøy å lese hva andre liker og ikke liker. 

  -  Hva er i din veske, viser leserene hva du alltid må ha i din veske.

  - Konkurranser som giveaway er alltid godt likt, hvem liker vel ikke vinne noe. Jeg syns det er kjempe gøy å melde meg på alt mulig av konkurranser, dette er også en mulighet for å gi noe tilbake til dine lesere. 

  - Bilder av din utvikling fra liten til nå, alltid gøy å se hvordan man forandrer seg opp igjennom årene. Her er det bare å legge ut masse bilder, man kan også legge ut bilder fra hver år fra du var født til nå. Dette er også en måte for dine lesere til å bli bedre kjent med deg, så la dem se den store forskningen fra du var født til hvordan du ser ut nå. 

  -  Vise hvilkene aper du har på mobilen, hva du absolutt ikke klarer deg uten. Har du kommet over noen kjempe bra appen, så del det med dine leser. Alltid gøy å lese hva slags appen andre har på telefonen sin, både når det kommer til alt i fra bilder til spill. 

  - Sminke video, både hverdags sminke og forskjellig fest sminke looker. Del med dine leser hvordan du sminker deg selv, gjerne med litt tips og triks. 

  - Lage et eget innlegg med bilder fra instagram, skrive hva du heter der også så får du nok flere følgene også. Vis leserene dine hvordan bilder du legger ut, gjerne hvordan du rediger dine bilder også. 

  - Spørsmålsrunde, la leserene dine spørre deg om hva de vil så du kan svare på det. Dette er en kjempe mulighet for at leseren dine kan bli bedre kjent med deg, når de selv får spørre deg spørsmål de lurer på. 

  - Ukens som gikk innlegg, der du samler ukens høydepunkt, nedtur, favoritt låt, ukens serie og slike ting. En liten oppsummeringen av din uke, jeg deler et slik innlegg hver mandag. 

  - Lag et eget innlegg med hva som inspirer deg til å blogg, hvor du eventuelt henter inspirasjon. Hvorfan du kommer på dine ideer, eller hvem andre bloggere som inspirerer deg. 

  - Skrive litt om hvorfor du begynte å blogge, det er alltid gøy å finne ut hvorfor man startet å blogge vis det var noen spesiell grunn. Her kan man også dele sine erfaringer med blogg, eller litt om hva du vil oppnå med din blogg. 

  - Ukens blogg, hold en konkurranse der du trekker ut to blogger du syns er best å skriver om dem på din blogg. Gjerne legg med bilder og drikke link til bloggene, skriv litt hvorfor du liker den bloggen. Det er viktig å kunne skryte litt av andre sine blogger, for det er så alt for mange som får negative kommentarer. 

  - Turn on og turn off hos menn/kvinner, hva du syns er tiltrekkende og hva du syns ikke er tiltrekkende.

  - Lag et innlegg om hvordan man blir en bedre blogger, hva du selv har lært mens du blogger for å få den bedre. Del gjerne dine beste bloggtips, slik at de rundt deg kan lære dine beste tips og triks. 

  - Favoritt filmer, tips leserene dine om de beste filmene du har sett som du vil anbefale andre. 

  - Hårfrisyrer, hvem liker vel ikke å få litt tips på fine hårfrisyrer. 

  - Hva som gjør deg glad, tris eller irritert, det hjelper leserene dine til å bli bedre kjent med deg som person. Skriv gjere et egent innlegg for hver katologi, hva gjør deg glad eller hva gjør deg irritert. 

  - Del 20 rare fakta om deg selv, eller 20 ting som ikke dine lesere vet om deg.

  Er du interessert i enda flere bloggtips som jeg har delt, legger jeg med link til noen mine andre innlegg. Som jeg har delt med bloggtips, jeg deler jo et innlegg hver uke med forskjellige bloggtips. 

  - Ønsker du flere leser til din blogg, da har jeg delt et innlegg med dere før. Der du finner 15 Facebook sider, der du kan dele dine innlegg helt gratis. Det innlegget finner du her -> FLERE-LESERE! 

  - Eller kanskje du har lyst til å lese litt tips, om bilder og redigering. Her har jeg delt alle mine beste tips og triks, når det kommer til dette. Det innlegget finner du her -> BILDER-REDIGERING! 

  - Jeg har også delt et innlegg med tips til gratis design, pluss gratis headere. Vist du vil leser mer om dette, pluss hvor du kan finner fine gratis design. Så kommer du dirkte til det innlegget, ved å trykke her -> GRATIS-DESIGN! 

  Hva syns du om mine bloggtips, fant du en ide du kan blogge om? 

 • 38

  Den første bloggen jeg har lyst til å anbefale dere i dag, er bloggen til Helene Ragnhild Andersen. Dette er en blogg jeg kom over for en stund siden, å vært en fast leser av siden den dagen. Jeg blir så utrolig imponert over henne, hun er utrolig dyktig til å blogge. Dette er en blogg jeg henter utrolig mye inspirasjon fra, når det kommer til oppskrifter. Men også når det kommer til råd og tips, hun har en stor lidenskap for sunn mat og en sunn livstil. Hun har en bachelorgrad i ernæringsfysiologi. Håper jeg skrev det riktig, så henne deler masse god råd med sine lesere. Dette er en blogg dere burde ta dere en tur innom, for jeg tror dere også kommer til å bli en fast leser. Dette er blogg som fortjener enda mer oppmerksomhet, fordi den er så utrolig bra. Pluss at Helene er en utrolig søt jente, som sprer utrolig mye glede rundt seg. 

  ♦ For å komme direkte til Helene sin blogg, TRYKK HER! 

  Den andre bloggen jeg vil anbefale dere i dag, er bloggen til Katrine. Dette er faktisk også en blogg jeg kom over for en stund siden, å vært en fast leser av siden jeg først kom over den. Dette er en blogg jeg henter så mye inspirasjon fra, når det kommer til trening og oppskrifter. Hun deler masse god tips og øvelser på hvordan man kan trene, noe jeg syns er kjempe inspirerende. Hun har også en lidenskap for sunn mat, å deler masse gode oppskrifter. Dette er virkelig en jente som sprer mye glede, noe jeg liker utrolig godt med bloggen hennes. Jeg blir like imponert over alle innlegg henne deler, hun har også begynt å dele en del videor. Noe som virkelig gir deg motivasjon til hvordan du skal trene, dette er en blogg jeg vil anbefale dere alle å ta dere turen innom. For denne dama er helt faktisk flink, tror du kommer til å hente like mye inspirasjon fra henne som jeg gjør. 

  ♦ For å komme drikte til Katrine sin blogg, TRYKK HER! 

  Ukens leser denne uken er Nina Cecilie, for en herlig jente dette er. Jeg er så utrolig takknemlig for at jeg har deg som en leser av min blogg, for henne legger alltid igjen en hyggelig kommentar her på min blogg. Noe som gjorde at henne ble ukens lesere, hun er også kjempe flink til å blogge. Sprer så mye glede rundt seg, hun er utrolig fantastisk jente. Som jeg også har hatt en del kontakt med uten om bloggen, noe som jeg setter utrolig stor pris på. Det er alltid like koselig å lese kommentarene jeg får fra deg, for hun er bare så utrolig søt og snill. 

  ♦ For å komme drikte til Nina Cecile sin blogg, TRYKK HER! 

  Så til det mange av dere har ventet på, nemlig hvem den heldige vinneren er. Av min stor giveaway, denne gangen ble det HEGE KRISTIN!  Du vil bli kontaktet sener i dag, slik at jeg får en adresse å får sendt premien til deg. Men ikke fortvil om du ikke vant denne gangen, det kommer nemlig ut en stor giveaway allerede til uken. Så den vil du få med deg, da kan en heldig person stikke av med enda en store premie. For dere som ikke vil gå glipp av den, så kan du like min facebook side. Der poster jeg alle mine giveaway konkurranser og andre konkurranser, den finner du her -> FACEBOOK-LISA! 

 • 22

  God morgen alle mine herlige lesere, jeg har ikke ord. Dere er bare helt fantastiske, den støtten jeg får fra dere. Betyr så utrolig mye for meg, ble helt rørt av alle de fine kommentaren jeg fikk i går. Dere skal vite at jeg leser hver eneste ord, å det går rett til hjerte mitt. Det er også utrolig koselig, at mange av dere ser hvor mye denne bloggen betyr for meg. Å det er fordi dere lesere, der gir meg så mye glede og støtte. Jeg hadde aldri trodd den dagen jeg startet å blogge, at jeg faktisk skulle få så mye støtte fra dere lesere. Det er bare helt ubeskrivelig, jeg er så heldig som har dere som lesere. For dere som måte lure, så er ikke disse bilde tatt nå. Etter som jeg ikke føler meg så på topp, så måtte jeg bruke noen gammle bilder. 

  Dagen i dag startet helt greit, føler ikke at formen og humøret er på topp. Men det er bedre en hva det har vært de andre dagene, så det går riktig vei. Etter som jeg ikke hadde krefter til å blogge så mye i går, så kommer heller ukens blogg anbefalinger ut i dag. Pluss vinneren av min giveaway konkurranse, kommer ut sammen med ukens blogg vinnerene. Formen og humøret er såpas bra, at jeg har krefter til å gjøre dette i dag. Tusen takk for at dere forstår og respekterer, at jeg ikke klarte dette i går. Søsteren min kom på en kjempe kul ide til bloggen, jeg har jo sakt at det kommer en spørsmålsrunde snart. Så søsteren min sa at vi kan kjøre en slik runde, der dere kan stille spørsmål til min søster og meg. Så vi begge skal svare, dette er jo en måte for dere å bli enda bedre kjent med meg. For jeg bor jo sammen med min søster, så henne kjenner meg bedere en noen andre. 

  ♦  Hva syns dere om denne ideen, er det noe du syns jeg burde gjøre? 

 • 46

  I går under behandling kom det en del ting opp som jeg ikke har hatt lyst til å snakke  høyt med noen andre om. Jeg er vedlig klar over alt dette selv, men det har bare vært så altfor vanskelig. Det har vært lettere å ikke skulle snakke om det. Det å si ordene høyt var bare helt jævlig. Jeg skalv, ristet, svettet, fikk klump i magen og halsen, jeg kjente tårene presse seg på. Men uansett hvor mye jeg hadde lyst til å gråte, så var det noe som holdt meg igjen. Jeg klarte bare ikke gråte foran noen andre i går. Mamma kjørte meg til behandlingen i går, noe jeg er utrolig glad for, siden jeg tviler på om jeg hadde klart å kjøre hjem selv. Så ille reagerte kroppen min. Men jeg holdt ut helt til jeg kom inn døren på leiligheten min. 

  Det første som skjer er at jeg må løpe til toalettet for å kaste opp. Så knekker jeg sammen på baderomsgulvet og ble liggende der noen timer. Jeg mistet alt av kontroll over kroppen min, jeg klarte ikke stoppe å gråte. Jeg får tårer i øynene bare av å skrive dette innlegget, fordi jeg aldri før har opplevd at kroppen min reagerer så sterkt på noe før. Vi snakket nemlig om hvordan sykdommen min utviklet seg. Hvordan det var å se alle andre rundt meg forme livene sine. Hvordan det er at alle vennen mine enten jobber eller studerer, fått samboer og til og med noen som er gravide. Hvorfor klarer jeg ikke å gi slipp på sykdommen min? Jeg tror behandleren min fikk litt sjokk over hvor klart jeg ser hele sykdommen min. Jeg ser på den fra to forskjellige vinkler. Den ene siden er den syke delen av meg, mens den andre delen er den friske delen av meg. Jeg vet hvor mye sykdomen min skader meg, og hvor mye den tar fra meg.

  Jeg vet at det er sykdommen som gjør meg til en person jeg ikke vil være. Hvem vil vel være en person nesten uten følelser. Som så vidt kommer seg ut, sulter kroppen sin. Prøver å ta livet av deg, sperrer deg bort fra all kontakt med alle du er glad i. Den listen er så utrolig lang, for hva det er sykdommen min gjør med meg. Jeg ser det så godt selv, men det er en større ting som ligger bak sykdommen. Som sykdommen skjuler, fordi sykdommen tar så mye plass. Den lar ikke noen andre ting komme frem. Jeg vet at jeg utviklet denne sykdommen fordi jeg ikke klarte å kjenne på følelsene mine. Jeg trengte noe for å fjerne alt det vonde, for jeg hadde det så vondt at jeg ikke klarte mer. Jeg har sagt at denne sykdommen har prøvd å tatt livet mitt. Men for å være helt ærlig så tror jeg ikke jeg hadde vært her i dag om jeg ikke hadde utviklet den. Så jævlig vondt hadde jeg det, at jeg følte jeg hadde hatt det bedre av å bare dø. 

  Jeg fikk spørsmålet i går, hvorfor utviklet du anoreksia? Hvorfor sitter du her du sitter i dag? Hva holder deg igjen? Det var vondt å skulle svare, men svaret er så tydelig. Etter en voldtekt gikk livet mitt rett til helvete. Etter den dagen har jeg aldri vært den samme. Jeg ble tråkket på på en måte som gjorde at jeg ikke orket meg selv. Jeg stolte ikke på meg selv lengre. Jeg vet det ikke er min skyld det som skjedde. Men allikevel så legger jeg skylden på meg selv. Tro meg, jeg vet så godt at det ikke er min skyld. Men uansett hvor mange ganger jeg sier det til meg selv, så hjelper det på en måte ikke. I går begynte jeg å tenke over hvor jeg hadde vært dag om voldtekten ikke hadde skjedd. Jeg vet at den tankene er en vond tanke. Men jeg klarte ikke la være å tenke på det, for livet mitt hadde vært så annerledes. 

  Hadde jeg ikke fått en så kraftig hjernerystelse den natten, så hadde jeg gått opp til eksamen. Nå hadde jeg vel snart vært ferdig med min utdanning, men sånn er desverre ikke. Livet mitt har blitt satt på vent. Uansett hvor vondt det er å innrømme, så tror jeg at alt skjer for en grunn. Kanskje det ikke var meningen at jeg skulle gå på det studie jeg hadde søkt på. Kanskje det var en grunn for at jeg startet å blogge. Jeg hadde aldri trodd at blogging var noe for meg, siden jeg egentlig sliter med å lese og skrive. Men jeg brenner får å blogge. Jeg tror det er en mening med at jeg skal dele mitt liv så offentlig, og jobbe for å prøve å få disse tabu temaene til ikke å være så tabu mere. Å vise andre at det er greit å slite psykisk. At man ikke trenger å skamme seg over det. Kanskje min mening her i livet er å hjelpe andre som sitter i samme situasjon som meg. Hvem vet hva fremtiden vil bringe. Det eneste jeg vet, er at jeg en dag vil hjelpe noen andre som går igjenom det samme som meg.

 • 28

  God morgen alle mine herlige lesere, først må jeg bare si beklager. For at jeg glemte å trekke en vinner i går, av min giveawy konkurranse som jeg har hatt gående på bloggen. Jeg skulle egentlig trekke en vinner i går når jeg kom hjem fra behandling, men jeg var helt ødelagt når jeg kom hjem. Kroppen min regerte så kraftig etter behandlingen, at jeg ikke fikk til noen ting. Hadde det ikke vært for at jeg skrev aller innleggene mine, som kom ut i går. Før jeg dro på behandling, så hadde ikke bloggen blitt oppdatert i går. Jeg har begynt å skrive et innlegg om dette, som kommer ut i kveld. For jeg har alltid sakt jeg skal dele alt med dere, både oppturer og nedturer. Så derfor har jeg begynt å skrive et lenger innlegg om dette, som kommer ut i kveld. 

  Dagen i går er helt uklar for meg, fra jeg kom hjem fra behandling til jeg gikk å la meg. Jeg var ikke helt til stede, om det går an å beskrive det slik. Jeg merker at kroppen og hode er helt utslitt i dag også, så det blir en rolig dag for meg. Jeg tror ikke jeg skal bevege meg ut døren, kanskje gå meg en liten tur vist formen er litt bedre senere i dag. Jeg håper å få trekket en vinner i dag, jeg håper også at formen blir litt bedre etter litt frokost. Slik at jeg kan få skrevet ukens blogg anbefalinger. Som skal ut litt senere i dag, vist ikke kommer dette i morgen. Må bare beklage for litt forsinkelser, men slik er det når man ikke har krefter til noe. Så jeg håper dere forstår, noe jeg egentlig tror dere gjør. Ville bare gi dere en liten oppdatering, for å forklare hvofor jeg ikke trak en vinner i går. Så krysser fingrende for at jeg får deg til i dag, men jeg må lytte til kroppen. Å faktisk sette meg selv først, før bloggen desverre. 

  ♥ Jeg er så utrolig takknemlig for alle dere lesere, så jeg håper dere forstår. At jeg ikke alltid kan klare, alt jeg selv hadde ønsket. 

 • 32

  Jeg tror nok at det er flere som meg der ute som la trening litt på hylla når det har vært ferie. Det er jo mye som skjer. Man reiser bort, og ting er litt annerledes, så da er det lett å ta seg litt fri fra trening. Det har jeg gjort i hele ferien. Men når ting kom tilbake til det normale, slet jeg med å komme meg på trening. Jeg måtte sette meg ned og finne motivasjon til å starte igjen. Nå tenkte jeg å dele mine beste tips med dere for hvordan du kan motivere deg selv til å begynne å trene igjen etter ferien. 

  Hvorfor startet du å trene - Dette punktet er et veldig viktig punkt, spesielt etter en lang sommerferie. Minn deg selv på grunnen for at du først startet. Det kan være veldig forskjellig fra person til person. Min liste for hvorfor jeg begynte, er veldig lang. Når jeg minnet meg selv på de punktene, fant jeg en helt ny motivasjon til å starte opp igjen. Så kanskje dette også kan hjelpe deg. Sett deg ned og tenk over hva din grunn for å starte var. 

  Fordeler med å trene - Dette punktet er gull verdt når man skal finne motivasjon til å starte eller forsette med trening. Skriv ned en liste med hvilke fordeler du får når du trener. Den lista for meg var kjempelang, så jeg kan jo dele noen av mine punkter. Jeg sover bedre, får mere matlyst, jeg føler meg bedre og får mere energi og motivasjon. Jeg får en utrolig bra følelse etter trening, og får det bedre både psykisk og fysisk. Listen er lang med positive ting som skjer når jeg trener. Når man får skrevet ned en slik liste og ser hvor mye positivt du faktisk får ut av å trene, så er jo det en stor motivasjon i seg selv. Så gjør som meg, skriv ned de positive punktene. 

  Sett deg mål du kan nå - Om du har gjort det samme som meg, og tatt deg en sommerferie fra trening, eller du skal starte opp med trening for første gang, så er det lurt å sette deg mål du kan nå. Ikke press deg for hardt i starten. Kroppen trenger tid på å bygge seg opp. Det kan være veldig forskjell fra person til person hva man klarer å oppnå den første perioden. Så sett deg realistiske mål, som du heller kan øke etter hvert. Det er viktig å få en mestringsfølelse i starten, uansett hva målet ditt er. 

  Å starte er tøft - Det er ikke noe å legge skjul på at de første øktene kommer til å bli harde. Det er tungt for kroppen å skal begynne å trene igjen etter en pause. Om du starter å trene for første gang, så er det en stor overgang for kroppen. Men det blir bedre. Kroppen din blir ganske så fort mye sterkere. Det er bare å komme seg igjennom de første øktene. Bit tennene litt sammen. Det er også smart å starte med litt korte økter, så koppen din kan få bygd seg opp igjen. 

  Se på forandringen - Et utrolig smart tips når det kommer til trening, er å ta noen før og etterbilder. Ta bilder av kroppen din før du begynner å trene, og så tar du nye etter noen uker med trening. Forsetter du slik, kan du se en stor forandring med kroppen og utseende. Det kan også være smart å se på noen bilder av deg selv som ble tatt når du trente, for eksempel om du var på stranda. Da kan du virkelig se hva slags positiv innvirkning trening har får kroppen din. Jeg kunne faktisk også se en forandring på utsende mitt. Jeg stråler på en helt annen måte når jeg trener. 

  Hjelper mot psykiske lidelser - Jeg har lenge følt at jeg sto veldig fast når det kom til mine psykiske  lidelser. Det var først når jeg begynte å trene at jeg virkelig følte at det skjedde en stor endring med meg selv. Både når det kom til anoreksia, men også når det kom til depresjon. Det å få brukt kroppen sin kan være en stor hjelp til å takle alt det psykiske. For meg har det hjulpet å holde følesene mine i sjakk. Jeg får ut så mye som jeg holder inne når jeg trener. Jeg har virkelig troen på at trening er bra for en som sliter med psykiske lidelser.

   ♦ Håper du finner noen tips her som kan hjelpe deg i gang med treningen, har du noen smarte tips jeg ikke har nevnt? 

 • 40

  Siden august er over for denne gang, tenkte jeg å dele mine favoritter fra måneden. Tenkte å begynne med et slik innlegg, for hver måned som har gått. Syns det er så spennende å lese disse innleggene på andre sine blogger, så derfor ville jeg også begynne med slike innlegg. Så håper jeg dere liker det, alltid gøy å prøve seg på noe nytt.   - Min favoritt sminke fra august, er uten tvil Kylie Lip Kit i fargen pose k -  - Min favoritt middag er Noka din grønnsaksgryte, denne har vært en redder for meg når jeg har vært syk -   - Mitt favoritt innkjøp for august, er 5 in 1 beauty care massager -   - Favoritt mellom måltid for august, er Noka sin caramell bar -   - Min favoritt til rensing av ansiktet i august, er Mary Kay sine produkter -  - Måneden tips, Iso Whey Zero sitt protein pulver i smaken cookies & crem. Denne smaker helt fantastisk -   - Månedens bilde som egentlig ikke burde komme på bloggen -   - Mitt favoritt antrekk i august -   - Månedens smak opplevelse, ProPud i smaken sjokolade. Denne er bare så god, pluss at den er sunn -   - Månedens mest leste innlegg i hele august, DAGBOKEN - første natt på psykiatrisk -

  ♦ Hva syns du om dette innlegget, der jeg samler månedens favoritter? 

 • 30  God morgen alle mine fantastisk lesere, for en morgen dette har vært. Jeg våknet å var støl i hele kroppen, kom meg så vidt opp trappen. Men for en herlig følelse, rart å si men jeg har savnet å være støl. Jeg har sovet som en stein i natt, noe som har gjort at jeg føler meg så uthvilt. Dagen i går var bare så utrolig bra, jeg delte jo med dere at jeg våknet med helt ny motivasjon i går. En motivasjon jeg ikke har kjent på en del månder faktisk, så derfor beste jeg meg å gjøre noe ut av hele dagen i går. Jeg er så stolt av meg selv, vist det er lov til å si det. For gjett om jeg fikk mye ut av dagen min i går, jeg startet dagen med en kjempe god frokost. For å så ta meg en lang dusj, så stelte jeg meg å tok meg en tur opp til farmor og farfar.   Der lagde jeg litt kaffe til oss, pluss litt mat til dem. Så satt vi oss inn i stuen, å ble sittende i nesten tre timer å bare snakke. Det var så utrolig koselig, de kommenterte med en gang jeg kom inn døren. At jeg strålte på en måte jeg ikke har gjort på lenge, så de kunne se at jeg hadde det mye bedre nå. Etter vi hadde sittet å snakke en god stund, ble jeg med farfar for å handle litt små ting. Så etter jeg hadde kjørt han hjem, å bært inn matvarene ga jeg den en stor klem. Så kjørte jeg rett opp til mamma, for å hilse på henne. Hun har nemlig fått besøk av sin bestevenninne, som jeg også en kjempe glad i. Så jeg måtte ta meg en tur å si hei til dem også, ettee jeg hadde vært der dro jeg hjem. For å lage meg litt middag, blogge litt og slappe av litt. Før jeg tok på meg treningsklær, å kom meg på trening.   Det var så godt å bruke kroppen igjen, det er nesten to månder siden jeg trente sist. Så den økten var utrolig hard, jeg klarte nesten å fullføre hele. Det var fire øvelser jeg måtte droppe, for da kjente jeg at jeg ble utrolig kvalm. Så da skal man gi seg mens leken er go, som jeg like å si. Viktig å lytte til kroppen sine signaler, så jeg må nok bruke litt tid på å bygge meg opp igjen. Til der jeg var før sommer ferien, men ditt skal jeg komme meg. Jeg som bare skulle gi dere en kort oppdatering, men dere kjenner meg. Når jeg først har noe å dele, så må jeg dele alt. I dag skal jeg på behandling, så jeg må legge fra meg pc nå. Få i meg en god frokost, for å så komme meg avgårde. Denne behandlingen kommer til å gå kjempe bra, jeg har en så utrolig positiv instiling nå. Så blogges vi litt mer senere i dag!    ♦ Håper du får en fantastisk dag, så får dere ønske meg lykke til med behandling. 

   ♦ Her er resten av bildene fra min ferie i Hellas, hva syns du om bildene? 

 • 26

  Jeg tror det er vanskelig for de fleste å skal forstå hvordan livet er når man sliter psykisk. For personer som ikke har vært der selv, eller sett en som står deg nær gå igjennom det, så blir alt dette litt fjernt. Det er så langt fra en vanlig hverdag, at det er vanskelig å skulle prøve å forstå det. Et av mine største mål med denne bloggen har vært å prøve å gi flere mennesker der ute en bedre forståelse rundt det å slite psykisk. Jeg ønsker å få disse tabu temaene til å ikke bli så tabu mer. At man ikke trenger å skamme seg over å slite psykisk. Å vise at man ikke er alene om å ha det slik, og at det faktisk er greit å være annerledes. 

  For en frisk person med en vanlig hverdag, så er kanskje dette med å stå opp om morgenen tungt, fordi man er sliten og trøtt, og helst ville ligget i sengen en time til. Men for en som sliter psykisk så kan dette med å stå opp være et rent helvete. Jeg tror det er vanskelig å se for seg at det å stå opp om morgenen skal være så vanskelig. Det er mange som sliter psykisk som ikke klarer dette. Allerede på morgenen så starter kampen. Når du ikke engang klarer å state dagen, hvordan skal man da få til resten? Det er så altfor lett å dømme en person som sliter psykisk, fordi hverdagen er så annerledes enn hva din er. Alle personer går igjennom oppturer og nedturer i livet, det er en del av det å leve. Ting skjer, følelser kommer. Men det er stor forskjell på hvordan enkelte takler det. For en person kan det virke som en bitte liten ting. Men for en annen, så kan den samme tingen virke så altfor stor. 

  Vi er forskjellige, og vet du hva, det er helt greit. Det er det som gjør oss unike på hver vår måte. Hvor kjedelig hadde det ikke vært, om alle var helt lik deg. Jeg tror det er mange som sliter, som tenker det samme som meg. Hvorfor ble jeg ikke født i en annen kropp, hvorfor måtte dette bli mitt liv? Jeg stiller de spørsmålene til meg selv ganske ofte, men finner aldri de svarene jeg leter etter. For det er ingen som ønsker å slite psykisk. Jeg tror mange glemmer, at dette ikke er et liv man selv har valgt. For å være helt ærlig, så tror jeg ikke at noen her i verden ønsker å slite psykisk. Det å ikke få til de hverdagslige tingene som alle andre rundt deg klarer. Det å være sykmeldt er ikke som å ha en kjempelang feire, hvor man slipper å gjøre noen ting. Det er en beintøff kamp fra morgen til kveld.

  En vanlig hverdag for en som ikke sliter psykisk er nok ganske så lik fra dag til dag. Står opp, går på jobb, kommer hjem, trener, kanskje henter noen barn i barnehagen, lager mat, spiser, dusjer, passer på seg selv pluss de rundt seg. Så legger man seg ganske utslitt på kvelden, og er klar for å starte en ny dag med det samme innholdet. Dette er jo det som blir sett på som en normal hverdag, der man får noe ut av så å si hver eneste time. Når man har en slik hverdag, er det ikke lett å se for seg noe annet. Mange tror kanskje at de som ikke jobber, er late. De som går på nav, gidder ikke skaffe seg en jobb. Men sannheten er jo at når man sliter psykisk, så er det en jobb i seg selv. Det å ikke klare noen av de hverdagslige tingene, som å dusje, spise eller stå opp. Men det er ikke snakk om at man er lat eller ikke gidder, men at man rett å slett ikke klarer det. 

  Jeg skjønner på en måte at det er lett å dømme, eller lage seg en mening om dette. Særlig om man ikke har opplevd det selv, eller opplevd en som står deg veldig nær gå igjennom noe slikt. For å være ærlig, så hadde jeg selv tanker om de som sleit psykisk rett og slett fordi jeg ikke viste hvordan det var. Derfor kan jeg tenke meg at det er mange der ute som tenker det samme. Man skal på en måte ikke være annerledes. Det er et altfor stort press på både unge og eldre rundt hva man skal oppnå her i livet. Men det er ikke alle som klarer det. Å ha det så tøft at man ikke er i stad til å gjøre noe annet enn å være sykmeldt, er ikke et liv noen ønsker seg, men et liv man faktisk må akseptere. Det er en beintøff kamp å slite psykisk, så i stedet for å dømme en som gjør det, og gjøre situasjonen enda verre, bruk heller tid på å støtte dem. En ting er sikkert, de trenger ikke flere til å rakke ned på dem. For det klarer de helt fint selv.

 • 20

  Ukens opptur... At min søster kom hjem, jeg elsker å være alene hjemme. Men jeg liker enda bedre å være hjemme med min søster, det er også koselig å få savnet henne litt. For da blir det så koselig når henne kommer hjem, min søster reiser en del med jobben sin. Noe som gjør at vi også får litt tid fra hverandre, noe jeg tror alle trenger. Når man bor sammen, så er man jo oppå hverandre hele tiden. Men jeg ble så glad for å se henne igjen, fått litt søster tid. 

  Ukens blogg tips... Denne uken skrev jeg et innlegg om dette med skrivesperre, der jeg delte alle mine beste tips. Til når dette skjer, for det ee veldig normalt å få dette. Når man selv blogger, jeg har selv fått dette to ganger. Å jeg har ikke blogget et år en gang, for dere som vil lese alle mine tips og råd om dette. Så kommer du dirkte til det innlegget her -> BLOGGTIPS! 

  Ukens sang og serie... Denne ukens sang er uten tvil Cool Girl av Tove Lo, den sangen har gått om igjen og om igjen hos meg. Ukens serie denne uken er the good wife, blitt helt avhengi av den serien. Jeg har allerede sett fire sesonger, den er så spennende. En serie jeg så absolutt kan anbefale, for dere som ikke har sett den. Eller trenger en ny serie å se på, jeg har vell sett alt som er mulig av serier. Så jeg var så glad når jeg ble tipset om denne, av en av dere lesere.

  Ukens cravings... Denne uken må det bli den sunne eplekaken jeg lagde, har faktisk laget to stykker av denne allerede. Så god syns jeg at den var, syns det er så herlig å bare kan skjære seg et kakestykke. For å sitte å kan kose seg med det, pluss at denne er kjempe sunn. Så denne kan man virkelig kose seg med god samvittighet, fikk du ikke med deg denne oppskriften. Så kommer du drikte til den her -> SUNN-EPLEKAKE! 

  Ukens tanker... Denne uken har jeg tenkt mye på at jeg vil komme tilbake til de gode rutinen, jeg var før ferien. Det har vært mye sykdom, å mye annet som har gjort at jeg ikke har kommer meg helt i gang. Så denne uken skal jeg jobbe ektra hard for det, fra å med i dag. Skal det skje en stor endring, jeg skal virkelig komme meg tilbake til mine gode rutiner. Både når det gjelder mat, trening, være med venner og komme meg ut av leiligheten. 

  Ukens favoritt oppskrift... Eggmuffinsene jeg lagde meg til frokost, dette smaker så utrolig godt. Pluss at det er kjempe sunt, var så lenge siden jeg hadde laget meg dette. Men det skal jeg bli mye flinkere på, viktig å variere litt når det kommer til mat. Spesielt når du sliter med den sykdommen jeg gjør, så er det alt for lett å bare spise det samme hele tiden. Men for dere som ikke fikk med dere denne oppskriften, så kommer du dirkte til den her -> EGGMUFFINS! 

  Ukens innkjøp... Jeg har handler en del på en app som heter wish, for dere som ikke vet hva det er. Så er det en app som selger alt du kan tenke deg, til en billig penge. På den appen kan du spare utrolig mye penger, så gleder meg til tingene jeg har bestilt kommer i posten. Da skal jeg selvfølgelig vise dere hva jeg har kjøpt, lager nok et eget innlegg med det senere. 

  Ukens konkurranser... Denne uken har jeg hatt to konkurranser gående, ukens blogg som kom ut i går. Der jeg plukker ut to heldige vinnere, som får et eget innlegg her på min blogg. Så det er en mulighet for din blogg, til å kanskje få noen nye lesere. Har du ikke fått meldt deg på, så kommer du direkte til den her -> KONKURRANSE! 

  Ukens Giveaway... Som jeg nevnte kort over, så har jeg jo hatt to konkurranser denne uken. Jeg har også hatt en Giveaway konkurranse gående, der du kan vinne alt du ser på bilde over. Jeg trekker en vinner i morgen, så siste sjanse for å delta er i dag. Har du ikke fått meldt deg på, kan du trykke her for å komme direkte til det innlegget der du kan melde deg på -> GIVAWAY! 

   ♦ Skriver du uken som gikk innlegg på din blogg, har du hatt en fin uke? 

 • 28

  I hele går følte jeg at det var noe anderledes med meg selv, jeg følte meg endelig lykkelig igjen. Humøret har vært helt greit den siste tiden, men den har heller ikke vært på topp eller bunn. Men i dag våknet jeg med et smil, klar for å starte en ny uke. Jeg er  lei av å sove bort dagene, for det har jeg gjort siden formen ikke har vært så bra. Men nå føler jeg meg så mye bedre, å er virkelig klar for å få masse ut av denne uken. Jeg skal også prøve å komme meg på trening i dag, dette blir første gang siden start av sommer feiden. Så jeg vet det kommer til å bli tungt å starte igjen, men det er så abselutt vært det. Jeg skal ta en liten økt i dag, å øke sakte med sikkert. Det er viktig å ikke presse seg for hardt i starten, men heller la kroppen bygge seg opp med tid. 

  Jeg tenkte også å ta en tur til farmor og farfar senere i dag, bare ta en kopp kaffe og sitte å snakke. Kanskje de trenger å handle å litt sånne ting, så da er det jo koselig å kan hjelpe til med det. Det er så deilig å ha ny motivasjon igjen, for motivasjonen min har ikke vært der så mye i det siste. Så denne dagen skal bli kjempe bra, gleder meg egentlig til hele denne uken. Gjøre en forandring med meg selv, få noe ut av dagene mine. Jeg skal også ha mye fokus på mat denne uken, for å komme tilbake til de gode rutinene jeg var i før. Så dette skal jeg bare klare, skal også sette meg opp noen mål for denne månden. Så jeg har noe å sterke meg til til, det viktig å lage seg mål når man sitter i min situasjon. For man må hele tiden jobbe med seg selv, bryte det mønstere man er i. Men jeg er så klar for denne nye uken, ville bare gi dere en liten oppdatering før jeg skal hoppe i dusjen. 

   ♦ Håper du også har en like bra start på denne nye uken, ønsker deg en kjempe fin mandag! 

 • 53

  God søndags morgen alle mine faktiske lesere, denne dagen start kjempe bra. Jeg tokk det helt med ro i går, så jeg er veldig uthvilt i dag. Var nok smart av meg, å ikke lage noe planer i helgen slik at formen kunne bli helt bra. Men over til hva innlegget skal handle om, nemlig ukens blogg. Dette er en konkurranse jeg har vær søndag, det er fordi jeg syns der er viktig å kunne skryte av andre sine blogger. Pluss at jeg får anbefalt mine lesere, om nye blogger å lese. Så dette er en mulighet for deg, til å kanskje få deg noen nye lesere til din blogg. Jeg plukker ut to vinnere, som får et eget innlegg her på min blogg. Med bilder og dirkte linkt til din blogg, jeg skriver også en del om hva jeg liker best med vinnerene sine blogger. Så her er det bare å melde seg på, innlegget med vinnerene kommer ut på søndag. 

  For å delta må du følge to enkle trinn:

  1) Lik min Facebook siden, har du allerede likt gå til punkt nr to. For dere som ikke har likt den, sp kaj du trykke her for å komme dirkte til den -> FACEBOOK-LISA! 

  2) Legg igjen en kommentar med at du er med, husk blogg navn der du skriver  navnet og e-posten din. Er desverre alltid noen som glemmer dette, da finner jeg ikke bloggen din når jeg skal plukke ut vinnere. 

  ♦ Masse lykke til alle sammen, husk at jeg leser bloggen til alle som melder seg på! 

  ♦ Siden du allerede har meldt deg på her, så bli gjerne med på min giveaway konkurranse. Der du kan vinne alt du ser på bilde over, der er de samme to punktene du må følge her. Som får å delta på den, får å komme drikte til det innlegget der du kan melde deg på. Trykk her -> GIVEAWAY-KONKURRANSE! 

 • 42  God kveld alle mine herlige lesere, har nesten akuratt kommer inn døren. Etter å ha vært på besøk hos farmor og farfar. Det er nok ikke så mange som sitter hjemme nå. Folk er vell ute å fester, men siden formen min har vært så dårlig hele denne uken. Har jeg bestemt med for å ta en rolig kveld i dag, men jeg skal kose meg masse selvom. Skal sette på en koselig film, drikke et glass vin. Jeg kjøpte meg nemelig to vin flakser når vi var i Hellas, en med rød og en med hvit. Så disse er jeg spent på, for de var utrolig billig. Tror jeg betalte rundt 30kr for dem, så får håpe smaken er god selvom.   Jeg syns også vin flaksen er fine å se på, så de har stått frems i vi skapet vårt. Syns det er litt stilig at man kan se at de er fra Hellas, men jeg er mest spent på smaken. Jeg skal også kose meg med enda et kake stykke, for som jeg nevnte før i dag. Så har jeg nemlig bakt min første sunne kake, å denne ble kjempe god. Så utrolig saftig, det ble eple kake denne gangen. Oppskriften på denne kommer i morgen, gleder meg til å dele den med dere. For denne ee kjempe sunn, pluss at den er veldig lett å lage. Farmor og farfar likte den også kjempe godt, hadde med fire store stykker til dem også. Så de også skal ha noe å kose seg med, siden vi kun er to som bor her hjemme. Så klarer vi ikke spise en hel kake selv, derfor er det kjemep koselig å kan dele den med andre. 

   ♥ Har du forresten husket å melde deg på giveaway konkurransen min, som kom ut i går. Der du kan vinne alt du ser på bilde over, har du ikke fått meldt deg på. Så legger jeg med link til det innlegget, du kommer direkte til det her -> GIVEAWAY-KONKURRANSE!  

 • 182

  Da var det endelig på tiden med en ny giveaway konkurranse, her på min blogg. Nå er det kjempe lenge siden sist jeg hadde en slik konkurranse, det blir en heldig vinner denne gangen. Som vinner alt dere ser på bilde, men det kommee flere konkurranser som denne. Jeg venter nemlig på masse greier i posten, så det kommer en ny konkurranse når jeg har fått det. Så vinner du ikke denne gangen, har du en ny sjanse om ikke så alt for lenge. Så liker du min facebook side, så får du med deg når den neste konkurransen også kommer ut. For der poster jeg alle mine innlegg, for å delta på denne giveaway  konkurransen må du følge to enkle trinn. 

  For å delta må du gjøre to enkle trinn: 

  1) Lik min Facebook siden, har du allerede likt den gå til punkt nr to. For dere som ikke har likt den, så kommer du dirkte til den her -> FACEBOOK-LISA! 

  2) Legg igjen en kommentar med at du er med, husk blogg navn eller epost. Slik at jeg kan kontakte deg, om du er den heldig vinneren. 

  Dette kan du vinne: 

  ♥ En rosa sminke mappe, fra H&M. 

  ♥ En håndkrem fra L'occitane.

  ♥ En lip balm fra Carmex. 

  ♥ En cucumber peel off face mask, fra P.S. 

  ♥ 9 neglelakker i forskjellige farger og glitter, fra P.S. 

  ♥ Rosa goderi, både drops og kjærlighet på pinne. 

  ♥ Gel-såle til sko, passe veldig bra i høye hæler.

  ♥ Fire store negle filer, pluss 10 små. 

  ♥ 4 Pinner som fjerner neglelakk, eller presser ned neglebånd. Jeg bruker disse hele tiden når jeg skal legge neglelakk, veldig smart å ha.   Masse lykke til alle sammen, for to ektra lapper med navnet ditt så kan du dele dette innlegget! 

 • 34   ♦ Her er mine siste bilder på instagram, for dere som vil følge meg så heter jeg lisarorvik på intagram. 

   ♦ Senere i dag kommer det en Giveaway konkurranse, der du kan vinne fine premier. Så følg meg litt senere i dag, for å delta på den! 

 • 30

  God morgen alle mine fine lesere, dagene nå går litt om hverandre merker jeg. Det er allerede torsdag, denne uken har gått både sakte og fort. Etter som jeg ikke har fått gjort så mye, men likevell går dagene overaskende greit. Jeg hadde et mål i går, det var å komme meg på butikken. Men jeg hadde både hode pine og feber, jeg liker egentlig ikke være til bry for de rundt meg. Men når mamma rettet innlegget mitt går, spørte hun om jeg ville ha besøk. Da måtte jeg bare være erlig å fortelle at formen var dårlig, så spørte henne meg om jeg hadde mat. Å henne sa hun kunne dra å handle for meg, for en livredder. For sanheten er den at jeg så å si var tom for alt, så her har det kun godt mye av det samme hele tiden. 

  Når man er dårlig trenger kroppen værtfall mat, så jeg er så glad for at mamma handler for meg i går. Vet ikke hva jeg skulle gjort uten henne, så henne kom med masse mat til meg i går. Så nå har jeg værtfall fått fylt opp kjøleskapet med mat som jeg spiser, å det som frister meg akuratt nå. I går ryddet jeg litt i leiligheten, siden når jeg feiret min bursdag la vi masse greier inn i boden. Så jeg henter en del ting fra den i går, der lå også treningsmatten min. Jeg kjenner at jeg savner å trene, men jeg kan ikke begynne før jeg helt frisk. Samtidig som jeg må veie over et vis tall, for at jeg skal få lov til å trene. Nå ee det lenge siden jeg har veid meg, men må opp på vekten på tirsdag. For da er det behandling, så da finner jeg ut om jeg kan begynne å trene igjen snart. Men jeg ville bare gi dere en liten oppdatering, før jeg legger bort pc å skal få i meg litt frokost. Vi blogges mer litt senere i dag!    ♥ Vil bare si at jeg setter så utrolig stor pris på at akuratt du leser min blogg, jeg er så heldig som har så fantastiske lesere!