lisarorvik - Mitt navn er Lisa Slaaen Rørvik, jeg er 22år. Jeg kommer til å blogge om min kampen om å bli frisk, fra en alvorlig spiseforstyrrelse som heter anoreksia. Jeg deler også mange sunne oppskrifter, jeg har også en stor lidenskap for trening.
Instagram Facebook Lisa.rorvik@hotmail.com

48

Det gjør vondt å skal dele dette med dere. Jeg har valgt å holde dette skjult fra bloggen noen dager. Men min farfar ble hentet av sykebilen på torsdag etter å ha fått hjerneslag. Jeg dro på besøk til dem på torsdag og reagerte veldig fort på hvordan farfar var og oppførte seg. Han hadde blitt litt skjev i ansiktet, og ville bare ligge i sengen. Pluss at han ikke klarte å snakke. Han ligger fortsatt på sykehuset, noe som er så utrolig tungt. Jeg er ikke klar for å miste ham. For dere som har lest bloggen min en stund, vet nok at jeg har et utrolig nært forhold til ham. Han er min bestevenn, den personen jeg er mest sammen med. Ettersom han er pensjonert og jeg er sykmeldt, så har vi fått et utrolig sterkt forhold. Jeg er hos ham og farmor nesten hver dag. Grunnen til at jeg har holdt dette skjul i noen dager, er rett og lett fordi jeg kjente at om jeg sa det høyt, så hadde jeg bare knekt sammen. Hele verden min raste sammen da jeg så på ham ble båret inn i sykebilen. Jeg klarte ikke stoppe å gråte etter den første tåren hadde kommet.

For meg er farfar en av de viktigste personene i mitt liv. Jeg hadde aldri trodd at jeg kunne knytte et så nært bånd med en mann på over 90 år som det jeg har gjort. Han har vært en stor del av meg. Spesielt etter jeg ble syk. Han var og besøkte meg hele tiden da jeg var innlagt på sykehuset i tre måneder. Han setter alltid meg foran seg selv, han har verdens største hjerte. Jeg føler meg bare så utrolig heldig som har fått æren av å bli kjent med ham. Når jeg har vært på besøk på sykehuset, så har han ikke kjent meg igjen. Noe som er utrolig trist, men slik er livet. Denne gangen har jeg bestemt meg for å ikke låse meg selv inne, eller slutte å spise. Jeg skal fortsette slik jeg har klart de siste ukene, og jobbe enda mer med meg selv. Forsette å kjempe min kamp mot å bli frisk. Det er det beste jeg kan gjøre for meg selv akkurat nå. Jeg kan ikke la de tunge tingene som skjer ødelegge for meg. 

Det hadde vært så mye bedre å bare bli liggende i sengen å gråte og ikke gjøre noen ting, men det skal jeg ikke la meg selv gjøre. Det skjer desverre mye i livet, og man ikke kan gjøre noe med. Det at folk blir gamle og syke er dessverre en del av livet. Jeg har merket at det er tung for meg å besøke ham nå, men det er bare noe jeg må gjøre. Jeg vet at jeg kommer til å angre bittert om jeg ikke besøker ham så ofte som jeg kan nå. Vi vet ennå ikke helt hva det er som skjer, annet enn at han har hatt flere små hjerneslag. Vi vet ikke om han får komme hjem, eller hva som skjer de nærmeste dagene. Alt jeg vet er at jeg ikke er klar for å miste ham. For å være helt ærlig så vet jeg ikke hvordan jeg skal takle det. Når det skjer, er jeg redd for at jeg skal bli syk igjen. At jeg ikke klarer å takle sorgen. Det skremmer meg at det føles som om en del av meg blir borte.

Uansett hva som skjer, så vet jeg at han alltid kommer til å ha en stor plass i hjertet mitt. En plass ingen skal ta fra ham. Det er skummelt å bry seg så mye om et annnet menneske. Jeg har lyst til å kjempe enda mere for meg selv, klare å vinne min kamp. For å gjøre han stolt. Jeg vet at denne perioden av livet mitt kommer til å være veldig tøff. Jeg klare ikke gråte foran andre, men når jeg er alene klare jeg ikke holde det tilbake. Jeg vet at jeg ikke må ta sorgene på forskudd, men det er vanskelig når man bryr seg når en person du ser på som din bestevenn, plutselig ikke kjenner deg igjen. Jeg prøver å være sterk for alle de rundt meg, men på innsiden er jeg knust. Jeg føler bare at jeg ikke er klar for å miste ham. Jeg kommer nok aldri til å bli klar for det. Jeg tror egentlig at man aldri er klar for å miste noen, men slik er dessverre livet når man blir gammel og syk. Jeg ønsket å dele dette med dere, slik at dere kanskje skjønner hvorfor bloggen ikke er 100%,  men jeg prøver så godt jeg kan. Jeg føler at det er bedre å være ærlig med dere slik at dere skjønner litt mere av hvordan jeg har det nå.♥ Det er utrolig tungt å dele dette med dere, men føler det er riktig av meg å dele dette med dere! 

 • 20

  God mandags morgen alle mine fine lesere, denne helgen har bare gått alt for fort. Jeg har stor kost meg, jeg var jo på Halloween fest på lørdag. Noe som var kjempe koselig, som dere kan se på bildene hadde jeg kledd meg ut som politi. Som jeg nevnte kort så var søstra mi dette i fjord, så vi hadde alt jeg trengte liggende. Så da gjorde jeg det såpas lett, at jeg bare bruke hennes  kostyme. Jeg klare å sovne litt tidelig, så jeg var ikke med ut. Men jeg stor koste meg selvom, jeg har ikke lagt så mange planer for dagen enda. Skal se litt an formen, men vist formen holder seg bra. Skal jeg en tur opp til farmor, for å ta en kaffe. For å så trene litt senere i kveld, hadde en så bra treningsuke sist uke. Så denne uken skal jeg få en enda bedre treningsuke, det er så gøy å se at kroppen min har blitt mye sterkere.

  Jeg har noe veldig trist jeg skal dele med dere, senere i dag. Jeg skal skrevet et eget innlegg om det, så det kommer ut i kveld. Jeg er veldig klar for en mye uke, med masse mye mulighter. Denne uken skal jeg gjøre enda bedre, enn uken som var. Skal til behandling i morgen, noe jeg kjenner at jeg trenger. Det skal bli godt å kunne lette litt på trykket, å dele ting jeg holder for meg selv. Men tok desverre ikke så mange bilder på lørdag, så her får dere alle bildene som ble tatt. Har funnet ut at jeg er vedlig dårlig på å huske at jeg skal ta bilder, spesielt når jeg har en blogg. Så må jeg bli flinkere til det, men nå har jeg fått gitt dere en liten oppdatering. Så nå skal jeg komme meg i dusjen, så blogges vi mer senere i dag.   → Håper dere har en god start på den nye uken, husk at det er ny uke med nye mulighter. 

  → Hva syns du om antrekket mitt, har du feirer Halloween? 

 • 25

  God morgen alle mine fine lesere, da var det endelig på tide med ny konkurranse. Det ble desverre ikke noe konkurranse siste uke, så derfor er det ektra koselig å kan kjøre denne i dag, jeg snakker jo selvfølgelig om ukens blogg konkurransen min. Som jeg holder en gang i uken, fordi jeg syns det er viktig å kunne skryte litt av andre sine blogger. Jeg plukker ut to heldig vinnere, som får et eget innlegg her på min blogg. Med bilder og drikte link til din blogg, så dette er en mulighet for deg til å kanskje få deg noen nye lesere. Jeg leser bloggen til alle som melder seg på, slik at jeg får plukket ut de jeg syns er best. Slik at jeg får anbefalte mine lesere om akuratt din blogg, så her er det bare å melde seg på.

  For å delta må du følge to enkle trinn:

  1) Lik min Facebook siden, har du allerede likt den gå til punkt nr to. For dere som ikke har likt den, så kommer du dirkete til den ved å trykke her -> FACEBOOK-LISA!

  2) Legg igjen en kommentar med at du er med, husk blogg navn slik at jeg finner din blogg når jeg plukker ut to vinnere. 

   Masse lykke til alle sammen, husk at jeg leser bloggen til alle som melder seg på! 

 • 32

  //inneholder annonselinker.  Siden det er helg, er det lov til å kose seg litt ektra. Dette er en oppskrift jeg har hatt lyst til å prøve utrolig lenge, etter jeg har sett den så mange steder. Jeg gjorde oppskriften litt om, slik at det ble min egen versjon på en måte. Som jeg nevnte kort før dag, så har jeg nesten spist opp alle allerede. Sånn går det når man lager noe så utrolig godt, dette er første gang jeg lagde dette. Så jeg må bare innrømme at ikke alle ble like fine, men sånn går det når man lager noe for første gang. Men smaken var så utrolig god, at jeg må dele denne med dere også. I denne oppskriften har jeg brukte sukkerfri sjokolade, som er fra Iherb. Fordi denne smaker bare så utrolig godt, tror dette er den beste sukkerfrie sjokoladen jeg smakt. Den sukkerfri sjokoladen, finner du her -> TRYKK HER!   Dette trenger du til ca 10-12 stykker: 
  100 g sukkerfri sjokolade 
  1 dl Vikingmelk (får kjøpt i nesten alle butikker)
  5 dråper stevia drops med smaken karamell (kan få kjøpt HER)
  2 ts sukerinmelis
  1 ss fibersirup 
   


   

  Fremgangsmåte steg for steg:

  1) Start med å legge silikon form eller isbit form i fryseren, smelt 2/3 deler av sjokolade. For å så legge litt i hver form, å dra dette opp etter kanten med fingeren. Sett formen i kjøleskapet, så begynner du på karamell fylet.

  2) Her har man to muligheter, du kan enten lage dette i en kjele. Som tar litt lengere tid, eller rett og slett bruke mikroen. Jeg lagde denne i en kjele, fordi jeg ikke viste jeg kunne bruke mikroen. Noe jeg andre litt på, for det tar lang tid for å tykne pluss at det klumper seg ganske fort. Men du blander Vikingmelk, sukerinmelis, fibersirup og stevia drops, rører dette godt sammen. For å så koke dette opp, til du får en tykk karamell. Bruker du kjele må du bruke svak varme, å røre masse. Eller bare sleng det inn i mikroen noen minutter, rør så inn i mikroen. Å fortsett slik til du får en tykk karamell, så lar du den avkjøle seg litt.

  3) Så heller du litt karamell blanding oppi hver form, så setter du dette tilbake i kjøleskapet. Så smelter du resten av sjokoladen, å tar ut formen når sjokoladen har smeltet. Heller dette på toppen, for å så sette den inn igjen i kjøleskapet. Der lar du den stå ca 1 time, så er de klare til å nytes.   Dette er litt komplisert å lage, men jeg kan love dere at det er vært det. For denne smaken er bare så utrolig god, gleder meg allerede til jeg skal lage dette igjen. For så gode var dem, dette er jo perfekt å kose seg med nå som det er helt. Pluss at disse er sukerfri, så disse kan du spise med god samvittighet. Jeg anbefaler virkelig den sukkerfri sjokolade fra Iherb, den smaker utrolig godt. Men du kan også få kjøpt sukkerfri sjokolade, på sunnkost butikker. Eller du kan bruke vanlig sjokolade, men da blir den ikke sukkerfri.   → Kunne du tenkt deg å prøve denne oppskriften, så ikke dette bare utrolig godt ut? 

  → For dere som vil holde dere oppdatert på alle mine sunne oppskrifter som jeg deler her på bloggen, etter som jeg deler flere oppskrifter i uken. Så kan du like min Facebook side, der poster jeg alle mine nyeste oppskrifter. Så holder du deg oppdatert, den finner du her -> FACEBOOK-LISA! 

 • 20

  Jeg ble aldri fornøyd, uansett om jeg hadde gått ned 20 kilo. For hvert kilo som raste av kroppen min følte jeg bare at jeg ble større og større. Selv om vekten viste det helt motsatte, var stemmen i hodet mitt så mye sterkere enn hvilket tall som kom opp. En stemme som hele tiden fortalte meg at jeg var feit, at jeg ikke fortjente mat. At for hver bit med mat du spiser, kommer du til å legge på deg. Hver bit med mat ble så utrolig vanskelig, alle tankene som knakk meg. Bit etter bit tok du fra meg. Til jeg til slutt satt igjen med ingenting. Du tok fra meg hele meg selv. Jeg var ikke lengre en person, jeg fungerte ikke som en person. Alt jeg var, var en sykdom. Jeg følte ingen ting, samtidig som jeg følte alt. Det var lettere å ikke skulle la meg føle noe, enn å føle det du gjorde med meg. Jeg har aldri hatet en person i hele mitt liv, men du fikk meg til å hate meg selv. Tanken på å skulle se meg selv fikk meg til å spy. En klump i halsen kom hver gang jeg så meg selv foran et speil.

  Redselen for å se meg selv, tanken på hva du skulle få meg til å se denne gangen. Jeg kunne kjenne på min egen kropp, alle bein og knokler som stakk ut. Huden som var dratt svakt over alle ribbein, som gjorde at jeg ikke kjente noe annet. Knokkel etter knokkel, ribbein etter ribbein. Jeg viste det jo egentlig, innerst inne. Langt langt inne meg selv et sted, var det noe som visste at jeg var sykelig tynn. Men det var for langt inne. Jeg hadde ikke krefter til å få det frem. Jeg husker så utrolig godt alle klærne jeg måtte kaste. Mitt første møte med en klesbutikk. Bare for å finne en bukse som ikke falt av meg. Stemmen som sa til meg at du er så feit. Du trenger det største størrelsen. Etter å ha prøvd bukse etter bukse, og alle falt av meg, måtte jeg gå til barneavdelingen. Jeg endte opp med å kjøpe en bukse som var ment til en 12-åring. Men fortsatt fikk du meg til å føle meg så stor, selv om det eneste som ikke falt av meg var en bukse til en 12-åring.

  Det var vanskelig å skulle akseptere at jeg var syk uansett hvilke faresignaler som kom. Jobben jeg måtte sykmelde meg fra fordi kroppen min ikke hadde noe å jobbe med. Helt tom for mat. Alle de små tingene som var lett å gjøre før, ble plutselig så utrolig tunge. Bare det å skulle reise seg opp fra sengen krevde alt av krefter jeg hadde. Det var bedre å bare ligge der, fordi jeg visste at kroppen min ikke klarte noen ting. Det er en sykdom, sa jeg til meg selv om og om igjen. Men uansett hvor mange ganger jeg sa det, føltes det ikke ut som en sykdom. Det føltes som om det var noe galt med meg, en stor feil med meg. Det å skulle akseptere at jeg var psykisk syk, var bare ikke noe jeg klarte. Det tok lang tid før jeg klarte å si ordene høyt. Jeg tror nok det var en stor del av meg som visste at med en gang jeg sa de ordene høyt, så måtte jeg gjøre noe med det, for på en måte var det godt å ha denne sykdommen. 

  Jeg slapp unna de vonde følelsene. Følelsen av at jeg aldri ble rein. Følelsen av skam, den delen av meg som bare ville gi opp, fordi jeg ikke orket meg selv, jeg var ikke glad i meg selv. Jeg sluttet å elske meg selv. Hvordan skulle noen andre elske meg, når  jeg ikke en gang elsket meg selv? Jeg fikk aldri en bedre følelse av å rase ned i vekt. Men det tok så mye plass, at det ikke var plass til noe annet enn tanken på mat. Tanken på at jeg skulle sulte meg selv, utfordre meg selv til å spise mindre og mindre. Vekten var bare en liten del av det, en bitte liten del. Jeg utviklet aldri anoreksia for å bli tynn, selv om jeg kunne ønske at det var det som var grunnen. Da hadde jeg vært frisk i dag. Sykdommen er bare en liten del, men den delen som holder alle de store delen borte. Det er lettere å ikke spise, enn å si at jeg hater meg selv for det som skjedde. En voldtekt som ikke var min skyld. Men uansett hvor mange ganger jeg sier det, så skylder jeg på meg selv.

 • 14

  God morgen alle mine fantastiske lesere, denne dagen startet bare så utrolig bra. Med et stort smil på munnen, akuratt slik jeg liker å starte dagene mine. For en god start på dagen, har så mye å si for hvordan resten av dagen kommer til å bli. Jeg starte dagen med en stor kopp kaffe, etter fulgt av en god frokost. Endelig koser jeg meg på kjøkkenet igjen, så i dag skal jeg lage en ny oppskrift. Jeg har hatt lyst til å prøve lenge, så den brude dere glede dere til. I går gikk bare dagen så alt for fort, jeg satt så å si ikke stille en enste gang. Minus når jeg blogget og spiste, jeg har ryddet og vasket hele leiligheten. Siden min søster kommer endelig hjem i dag, hun har vært borte i nesten en uke nå. Så nå blir det godt å endelig få henne hjem, hun reiser en del med jobben sin. Hun er så flink, derfor vil jeg gjøre henne ektra glad. Så derfor har jeg ryddet og vasket i hele går, slik at det er det siste henne skal trenge å tenke på.

  Jeg har vært litt lat, når det kommer til å holde leiligheten på stell. Siden jeg har vært alene, men nå skinner det av alle rom. Noe som bare er så utrolig deilig, det var litt ektra godt å stå opp for å lage seg frokost. På et ny vasket kjøkken, dagen i dag er planene å dra en tur til farmor og farfar, var der i noen timer i går også. Men jeg blir så glad av å være der, at jeg vil opp en tur i dag også. Senere i dag skal jeg trene, så skal jeg planlegge det siste av kostymet mitt til lørdag. Jeg skal dele alt dette med dere, når det nærmer seg helgen. Jeg har vært så heldig at jeg får låne kostyme til min søster, som henne bruke i fjord. Ettersom jeg har lagt på meg litt nå, så passer det kostymet nesten. Det er litt stort, men det gjør meg ingen ting. Ville bare gi dere en liten oppdatering, før jeg skal komme meg i dusjen. Vi blogges litt mer senere i dag, håper oppskriften jeg skal lage i dag. Blir vellykket, slik at jeg kan dele den med dere også. Det kommer også et litt tungt innlegg i kveld, som jeg har jobbet med i hele går kveld etter jeg kom hjem fra trening.   ♥ Jeg håper deres dag også startet med et smil, et smil kan gjøre dagen din så mye bedere! 

 • 22

  Det er en kjent sak at man kan tjene store penger på en blogg. Det er mange der ute som lever av bloggen sin, så dette er fullt mulig. Men i dag har jeg lyst til å tipse dere litt om hvordan man kan tjene litt penger selv om man ikke har så mange lesere. Skal man skal tjene store penger på bloggen sin må man ha mange unike lesere, og dette over en lengre periode. Dette tar lang tid, så derfor vil jeg tipse dere litt om andre måter man kan tjene litt på.Jeg personlig er ikke så opptatt av å tjene penger på bloggen, men ettersom jeg har lært en del om dette mens jeg blogger har jeg lyst til å dele mine tips og triks med dere. Kanskje dere for bruk for disse tipsene. 

  Annonselinker - Dette er et av de enkleste tingene å gjøre for å tjene litt penger på din blogg. Blogg har nemlig en egen side for alle som blogger med mange forskjellige linker som du kan dele. Her snakker vi linker til klær, produkter, treningsutstyr, ja egentlig alt du kan tenke deg. Fra forskjellige nett-butikker har du en helt egen link du kan bruke. Denne linken finner du i hovedmenyen, under klubbtjenester. Her finner du en egen side med annonselinker. Tar du deg litt tid på å se igjennom dem, kan jeg love deg at du finner noe som passe for deg. Her kan man linke til klær man selv har, eller klær man ønsker seg. Eller produkter du bruker når det kommer til skjønnhet og velvære, eller produkter du bruker til oppskrifter. Her kan du tjene litt om andre klikker seg inn på linken du deler.

  Gratis produkter - Dette er noe selv små bloggere kan få, nemlig gratis produkter. Men husk at alt du får må du skatte av, så det lønner seg ikke i lengden å takke ja til alt. Men det er gøy å kunne få lov til å prøve noen produkter gratis, for så å skrive om dem på bloggen din. Men her er det utrolig viktig å være ekte, altså skrive din ærlige mening. For hvor kjedelig hadde det ikke vært, om noen kjøper produkter fordi du anbefalte det, og så er produktene dårlig. Det skaper jo negativ omtale av deg. Så vurder og les litt om produkter, før du takker ja. Det finnes også flere som gir deg en liten sum av alt du selger via din blogg når du prøver ut produkter for så å anbefale dem til dine lesere. Så her kan man også tjene litt ektra, pluss at man kan få noen gratis produkter.

  Betalte reklameinnlegg - Dette punktet er et litt vanskelig punkt, fordi de fleste som vil betale for et reklameinnlegg på din blogg, ønsker at du skal ha et visst antall lesere. Så har man ikke flere tusen lesere, er det ikke sikkert at noen vil betale for et innlegg på din blogg. Men det går jo alltids an å spørre. Det verste svaret du kan få er et nei, verre enn det er det faktisk ikke. Ikke vær redd for å skrive en e-post til noen du kunne tenkt deg å samarbeide med, for du vet aldri svaret før du har spurt. Har du i tillegg en Facebook-side og Instagram-side, så kan du også dele disse med dem du vil samarbeide med. Har du mange følgere her, kan det være mulig at de sier ja. Bli litt større, ettersom du da når ut til flere.

  Sette inn annonse/banner - Det finnes utrolig mange nettsteder som lar deg lage din egen anonnse/banner på din blogg. Der du kan bestemme størrelse, og hvor den skal være på din egen blogg. Jeg selv har en slik reklamebanner på siden av min blogg. Jeg har registrert meg hos noe som heter bloggerfly. Det kan hvem som helst gjøre. Siden deres finner du her -> BLOGGERFLY! Der står det hva du må gjøre, og så er det bare å følge punktene der om du ønsker din egen banner på bloggen.

  Leve av bloggen tar tid - Så til det siste punktet jeg tenkt å dele i dag, dette med å leve av bloggen, noe som tar tid. Dette er ikke noe som skjer over natten, som kanskje mange håper og tror. Men det å skal bygge opp en blogg og få mange lesere hver dag tar tid. Det tar tid for at akkurat din blogg skal bli kjent. Nesten alle bloggerne som er på topplisten har blogget i flere år. Men her har du også ett unntak, dette med å gjøre deg selv kjent. For det er ikke til å legge skjul på at de som har vært med for eksempel i Paradise Hotel slipper dette med å blogge i mange år. Navnet deres blir jo kjent med en gang siden de er på tv. Dette er ikke noe passer alle. Jeg selv har valgt den "tunge" veien, som gjør at jeg heller vil blogge over en lengre tid for å så skaffe meg faste lesere, som jeg føler jeg har god kontakt med.


  //bilde er lånt fra kvdesign 

 • 22

  God morgen alle mine fine, i dag har jeg en stor gladnyhet å dele med dere. Som dere sikkert har fått med dere, så har jeg ikke veid meg på nesten tre måneder. Men jeg har vist at jeg har sakte med sikkert gått litt opp, i går skulle jeg kjøpe meg en ny svart bukse. Etter som jeg klarte å ryke den jeg pleier å bruke, å jeg har gått opp en hel størrelse. Altså fra å gå fra å må handle på barneavdelingen, til nå å ikke bruke den miste størrelsen på voksen avdelingen er bare helt fantastisk. Jeg trodde ikke jeg kom til å bli så glad av å gå opp i vekt, men det er jeg. Jeg er så stolt av meg selv, for hva jeg har klart å oppnå den siste tiden. Å jeg forsetter å spise enda mer, så dette går virkelig riktig vei. Jeg hoppet nesten i taket av glede i går, når jeg skulle prøve bukse. Mine behandlere er kjempe stolte, å det må jeg søren meg si at jeg er av meg selv også.

  Dagen i går gikk over all forventning, selvom behandling var tung. Så var det så utrolig godt, jeg følte meg 10 kilo letter etter jeg hadde vært der. Er så mye som samler seg opp, som er godt å få ut. I dag skal jeg opp til farmor og farfar, noe jeg gleder meg masse til. Jeg har jo ikke fått gitt henne bursdags klem enda, så det skal henne få i dag. Skal også kjøpe med blomster, så det kommer til å bli koselig. Så skal jeg trene litt senere i kveld, nå merker jeg endelig at kroppen min er mye sterkere igjen. For nå gjennomfører jeg hele økten min, det klarte jeg også i går. I går trente jeg rumpe og mage, så i dag er det armer og rygg som står på planen. Har sovet så godt i natt, at jeg bare føler meg så utrolig uthvilt. Jeg smiler fra øret til øret, så denne dagen skal bli enda bedere enn i går.   → Men vil ønske dere en fantastisk dag, tusen takk for at akuratt du leser min blogg! 

 • 20

  Det å være pårørende til en som har gått igjennom det jeg har gjort, vet jeg at er utrolig tøft. Det å bli sittende på utsiden å se at en som betyr så mye for deg bli dårligere og dårligere for hver dag som går. Uten at man kan gjøre det man egentlig vil, nemlig å hjelpe. Men uansett hvor mye man vil det, så er det ikke sikkert det går. Det å være foreldre er ikke bare lett, fordi man aldri helt vet hva som kan skje. Man leser jo om psykiske  lidelser hele tiden, men tanken på at det skal skje deg selv eller din datter, tror jeg ikke det er så mange som tenker over. Men dette er noe som kan ramme hvem som helst. Derfor syns jeg det er viktig å få dette mere frem. Det er aldri lett å være pårørende til en som sliter psykisk. Det å føle at man ikke kan hjelpe må være en helt jævlig følelse, rett og slett. 

  Når man velger å bli foreldre, så vet man jo at de første årene er tøffe og slitsomme. Det å plutselig skal passe på et barn og lære det barnet alt det skal vite er en stor oppgave i seg selv. Etterhvert som barnet vokser, tar man bevisst litt mer avstand, fordi barnet ikke er et barn lengre. Barnet har utviklet seg til en ungdom. Denne tiden er nok enda tøffere enn når man er barn. Det å gå fra å våkne på natten for å skifte bleier, til å sitte oppe å vente på at de skal komme hjem. Kroppen utvikler seg, hormoner løper løpsk i kroppen. Krangling, hyling, kjeft blir kanskje en del av hverdagen når man hele tiden vil presse grenser. Noen blir forelsket og like fort får hjertet knust. Det å skal være foreldre oppi alt dette, er nok ikke bare en lett sak. Men før man får snudd seg, så er plutselig ungdommen din blitt voksen. Fylt atten, og klar for å klare seg selv på en måte. 

  Plutselig er det lille barnet du skiftet bleie på klar til å flytte ut. Tiden går nok fortere enn det man selv tror. Plutselig det "lille barnet" blitt voksen. Det var slikt jeg følte det. Jeg hadde blitt voksen og var klar for å passe på meg selv. Men så kommer det man ikke kan forutse, ting som kan skje som gjør at man ikke klarer å passe på seg selv. I lang tid nå, har mine foreldre ikke bare vært foreldre. Men vært noen som hele tiden må passe på meg. Sørge for at jeg ikke tok mitt eget liv. Være med til sykehuset, lege besøk, behandling. Listen ble så lang for mye de måtte stille opp på. I en alder av 20 år måtte jeg få min egen pappa som en verge da jeg var for syk til å ta egne valg. I mine fire år som veldig syk, har jeg følt at jeg har mistet mye av det forholdet jeg hadde med mine foreldre. Jeg mistet det forholdet jeg hadde som var far/mor og datter. Min sykdom tok alt av plass. Denne sykdommen har tatt fra meg så altfor mye, mere enn jeg var klar over selv. 

  Jeg har visst at den har tatt fra meg mye, men når jeg ser på det nå, får jeg egentlig ganske sjokk. Jeg ble rett og slett satt helt ut, da jeg faktisk var "frisk" nok til å kunne se dette med andre øyne. Det er vel kanskje en grunn til at jeg ikke har sett dette før nå. Jeg tror ikke jeg har vært sterk nok til å kunne gjøre noe med dette. Sammen med mine behandlere har jeg kommet frem til at dette er noe jeg har lyst til å gjøre noe med. Jeg har lyst til å få tilbake det forholdet jeg hadde med mine foreldre, før jeg ble syk. Jeg tror ikke dette kommer til å bli lett. Faktisk tror jeg dette kommer til å bli utrolig tøft og vanskelig. Men når jeg først har bestemt meg for noe, så vil jeg klare det også.

 • 14

  God morgen mine fine, alt gikk helt etter planene i går. En god dag, ble snudd om til en dårlig dag. Derfor ble det ikke noe mye blogging i går, men nå er jeg tilbake. Så i dag satser vi på litt flere innlegg, enn et innlegg. I dag skal jeg i behandling, noe jeg egentlig gleder meg til. Uansett hvor tøft det er, så har jeg det bare så mye bedre etter jeg har vært der. Derfor har jeg ikke lagt meg så mye planer for dagen, annet enn å dra ditt. Men vist formen og humøret holder seg sånn som det er nå, så blir det litt trening i kveld. Men som sakt, så må jeg bare lytte til kroppen min. Å ta det litt derfra, viktig å ikke presse kroppen min til noe den ikke klare. I går ble det bare soving på meg desverre, men orker ikke fortelle så mye om dagen i går. Jeg har bare satt en strek over den, å satser på en mye bedre dag i dag.

  Jeg har jo klart å glemme å kjøpe batterier til vekta, så jeg fikk heller ikke veid meg i dag. Men det er jeg egentlig litt glad for, etter som den vekten bare skaper masse problemer for meg. Fikk høre i helgen at jeg hadde klart å legge litt på meg, å at jeg bare så bedre ut når jeg er på den veien jeg er på nå. Så det er utrolig koselig, det gir meg bare masse motivasjon til å forsette. Mat er fortsatt veldig vanskelig for meg, men det går litt lettere for hver dag som går. Så nå føler jeg at jeg begynner sakte men sikkert, å ta tilbake kontrollen. Så slik skal jeg bare forsette, men nå skal jeg legge bort pc. For å lage meg litt mat, å drikke opp is kaffen min. Så skal jeg komme meg avgårde. Så blogges vi litt mer senere i dag, så skal dere få en oppdatering på hvordan det gikk på behandling i morgen.   → Så dere får ønske meg lykke til, så kommer dette til å gå kjempe bra! 

 • 20

  God mandags morgen alle mine fine lesere, må bare beklage for at der ikke ble så mye blogging i helgen. Men jeg har bare vært så opptatt, på lørdag var jeg i bursdag i Oslo. Med gode venniner, noe som var utrolig koslig. Så hadde jeg besøk i hele går, så derfor tokk jeg meg litt fri fra bloggen. Men nå er det ny uke, med masse nye mulighter. Jeg gleder meg sånn til å startet denne uken, for både formen og humøret er på topp. Så denne dagen kommer til å bli kjempe bra, i dag er det en spesiell. Fordi min farmor fyller 89år i dag, så jeg skal opp til dem litt senere i dag. Tenkte å bake litt først, sånn at jeg får tatt med noen god saker til henne. Skal også kjøpe blomster, for det fortjener henne. Så er planen å trene i kveld, noe jeg gleder meg utrolig mye til.

  Denne uken har jeg satt meg mange mål, som jeg skal klare å oppnå. Nå som ting virkelig går riktig vei for meg igjen, så må jeg utnytte det for alt det vært. Denne uken skal jeg gjøre enda bedre enn sist uke, for den var også utrolig bra. Det er så godt å smile og le igjen, jeg følger meg bare så mye bedre med meg selv. Jeg er invitert til fire forskjellige Halloween fester i helgen. Så jeg vet ikke helt hvem av de jeg skal dra på enda, men det finner jeg ut av. Driver enda å prøver å finne ut hva jeg skal være, skal dele sminken min og kostyme mitt med dere når jeg har funnet det ut. Som jeg gleder meg til å kle meg ut, det er bare så gøy. Men nå har jeg fått gitt dere en liten oppdatering, så nå skal jeg komme meg i dusjen. Så blogges vi litt mer senere i dag.   → Men ønsker dere en fantastisk dag, husk at det er ny uke med masse nye muligheter! 

  → Jeg har foresten en spørsmålsrunde gående, setter pris på alle spørsmål. Så vist det er noe du lurer på om meg, så finner du det innlegget her -> SPØRSMÅLSRUNDE! 

 • 32  God morgen alle mine fine lesere, denne uken har gått så fort. Det er allerede lørdag, siden jeg skal opp farmor og farfar litt senere. Ville jeg bake noe godt, så denne gangen ble det sjokoladekake. Endelig tørte jeg å lage litt mer røre, slik at kaken ble litt større. Men jeg lagde den ikke kjempe stor, etter som vi ikke er så mange som skal spise. Så denne kan du også doble, om du ønsker en enda større kake. Dette har vært et lite problem for meg tideligere, etter som min spiseforstyrelse ikke har jobbet helt på lag med meg når det kommer til dette. Men nok om det og over til denne gode kaken, denne ble super saftig og utrolig god på smak. Så jeg gleder meg til å ta med denne opp til farmor og farfar, for å dele den med dem også. Jeg måtte jo selvfølgelig smake på et stykke, før jeg kunne dele denne med dere. For å smake om den ble god og vellykket, jeg tror denne er den beste kaken jeg har laget frem til nå. Så denne vil jeg absolutt anbefale dere å prøve, for dere som vil kose dere litt ekstra i helgen. Men på en sunn måte, men likevell vil spise noe godt.   Oppskriften til saftig og sunn sjokoladekake: 
  ⋅ 1 egg 
  ⋅ 2 ss sukerin (kan få kjøpt det HER
  ⋅ 1dl mager kesam (ca 100g) 
  ⋅ 2 dl havregryn 
  ⋅ 1,5 ts bakepulver 
  ⋅ 2 ts kako (bruk mer om du vil ha en mørke sjokolade smak) 
  ⋅ 2 ts sukerinmelis (kan få kjøpt det HER
  ⋅ 1 dl skummet melk (kan også bruke vann, men melk smaker bedre) 
  ⋅ 1 ts vaniljesukker 
   


   

  Fremgangsmåte steg for steg: 

  1. Det første du gjør er å ta et egg og sukrin i en bolle, dette skal vispes til eggedosis. Dette tar litt tid, men det er abselutt vært det. For da blir det et mye bedre resultatet, så måler du opp 1d mager kesam. For å tilsette dette oppi eggedosisen, å rører dette sammen.

  2. Så måler du opp 2 dl havregryn, for å kjøre dette med en kjøkken maskin eller stavmikser til havremel. (Mye billigere enn å kjøpe havremel). Så tilsetter du havremelet pluss alt det andre av ingredisene som mangler. Rører det godt sammen, for å så sette du røren til side. Dette skal stå å svele i ca 15 minutter, da får du et mye bedre resultatet når du bruker havremel. For da får havremelet trukket til seg litt veske. 

  3. Så setter du på ovnenen på 180 grader, så blir ovnene varm mens røren står å sveler. Så heller du røren oppi en form, jeg brukte en rundt formen som er 24*24 cm. Så steker du kaken i 22-25 minutter, når kaken er ferdig stekt. Åpner du ovnene litt, å lar varmen sige sakte ut. Når ovnene er litt kaldere, tar du ut kaken å lar den avkjøle seg.   Oppskrift på sjokoladeglasur: 
  ⋅ 35 g protein pulver (jeg brukte et proteinpulver med smaken cookies and cream)
  ⋅ 2 ts sukrinmelis
  ⋅ 1/2 ts kakao
  ⋅ litt vann (du trenger utrolig lite vann)

  Fremgangsmåte steg for steg:

  1. Mål opp 35 gram proteinpulver, det vil si en måleskje som følger med. tilsett 2 ts sukrinmelis og 1/2 ts kakao, rør dette godt sammen. Så tilsetter du litt og litt vann, man trenger utrolig lite vann. Til du får en kremaktig glasur, jeg valgte å prøve med på en ny glasur i dag. Den ble utrolig god, man kan bruke proteinpulver med sjokolade, peanøtt eller vanilje smak også. For dere som ikke har proteinpulver, så kan dere bruke kremost, kokoskrem eller søk opp på Google etter andre sunne glasurer.  Følger du min oppskrift er det rundt 500 kcal i hele kaken, og rundt 100 kcal i sjokoladeglasuren. Jeg delte opp min kake i 16 stykker, så da ble det bare rundt 40 kcal i pr. stykke. Så denne kaken kan man kose seg med god samvittighet, du deler bare antall kcal på hele kake, med så mange stykker du deler den opp i. Så får du summen i hver kake stykke, så vet dere det. Jeg har allerede sist to stykker, så god var den. Som ekstra pynt brukte jeg jordbær og litt sukrinmelis, men her kan du bruke det du selv ønsker.   

  → Hva syns du om denne oppskriften, kunne du tenkt deg å lage den og så ikke dette godt ut?

  → For dere som vil holde dere oppdatert på alle mine sunne oppskriften som jeg deler, kan du like min facebook side. Der poster jeg alle mine ny oppskrifter som jeg deler her på bloggen, den finner du her -> FACEBOOK-LISA!

 • 14

  Siden det er så lenge siden jeg har hatt en spørsmålsrunde, tenkte jeg at det var på tiden med en ny en. Dette fungerer slik at dere kan stille meg spørsmål, som jeg skal svare på. Denne gangen tenkte jeg at dere kan spørre meg om alt mulig, å jeg håper at jeg kommer til å svare på abselutt alle spørsmål. Her kan dere stille spørsmål om alt i fra sykdom, anoreksia, deprisjon, angst, behandling, silikon, innleggelse på sykehus, innleggelse på psykiatrisk avdeling, mitt liv og alt mulig dere måtte lure på. Etter som jeg bor med min søster, så kan dere også stille spørsmål til henne også. Vist dere lurer på hvordan det er å bo med en som er syk, hvordan henne takler det med at jeg lider av anorekisa. Tenkte det kunne kanskje være litt interessant for dere, at dere kan stille spørsmål til oss begge. Hun har sakt at henne skal svare på alt, om det kommer noen spørsmål til henne også. Vist dere vil stille spørsmål til oss begge, så skriver du bare til Lisa og de spørsmålene du vil jeg skal svare på. Å til malin, over de spørsmålene dere vil at min søster skal svare på. Jeg vet ikke om det blir video eller bare et vanelig innlegg enda, men jeg håper kanskje vi kan få til en video.   → Så kjør på, still meg så mange spørsmål som du vil? 

 • 24

  God morgen mine vakre lesere, jeg må bare dele noe med dere som gjorde meg så utrolig glad. Jeg fikk nemlig en litt spesiell varsel på instagram, så da måtte jeg rett inn for å sjekke ut hva dette var. Etter som jeg oppdaterte mobilen min for noen dager siden, så skjønner jeg ingen ting av den hehe. Men som sakt fikk jeg en litt spesiell varsel på instagram, når jeg gikk inn for å sjekke hva det var. Så fikk jeg meg en stor overraskelse, for det er nemlig en som har tegnet meg. Altså meg, shet jeg ble litt satt ut jeg. Men på en utrolig posetive måte, må innrømme at jeg fikk et stort smil på munnen når jeg så det. Så må jo bare dele dette med dere også, jeg har aldri før opplevd at noen har tegnet meg. Så dette var utrolig koselig, å jeg syns den tegningen var utrolig fin.

  Dagen i går gikk ikke helt som planlagt, jeg var hos farmor og farfar å drakk kaffe. Så dro vi handlet, når vi var i butikken kunne jeg kjenne at det var noe med kroppen min som bare ikke stemte. Så etter jeg hadde fått kjørt farfar hjem, å hjelpet til med å bære inn posene med mat. Så måtte jeg bare kjappe meg hjem, jeg fikk bært inn mine egen mat varer og så kjørt bilen i parkeringshuset. For å så gå opp igjen til leiligheten, med en gang jeg kom inn døren. Måtte jeg bare løpe til toalette, for jeg kjente at lunsjen var på vei opp. Jeg hater å kaste opp, så jeg måtte bare sitte litt på badroms gulvet. Jeg ble heldigvis mye bedre etter det, men fortsatt utrolig ekkelt når det skjer. Rart hvordan jeg merker at noe er galt, men jeg er glad for at jeg lyttet til kroppen. Så jeg dropper trening i går, å satt heller bare å så på paradis hotel Svergie i steden for. Så jeg håper på en bedre dag i dag, kanskje jeg får trent i dag i steden.   → Har du opplevd noe lignede før med å bli tegnet, hva syns dere om tegningen? 

 • 26

  Jeg møter deg, på nytt og på nytt. Jeg vet aldri når du kommer, men du kommer alltid brått på meg. Jeg får aldri noen forvarsler, det sier bare pang. Så står du der foran meg, og jeg vet hva som skal skje, fordi jeg allerede har vært igjennom det. Du har allerede voldtatt meg. I virkeligheten gikk det egentlig ganske fort, selv om det føltes som en evighet. De minuttene det varte, føltes som flere timer. Men når du kommer nå, og gjenskaper voldtekten om og om igjen, er det som i sakte film, som aldri vil ta slutt. Det bare fortsetter og forsetter, uansett hvor mange ganger jeg sier stopp. Uansett hvor høyt jeg skriker, alle tårene som renner. Jeg prøver å stoppe det, men det føles som om kroppen min er lam. Jeg prøver å gjøre alt for å få det til å stoppe, men jeg har ikke noen krefter i kroppen. Jeg kan kjenne smerten, den samme smerten som dagen du faktisk gjorde det.

  Jeg kan kjenne hvor vondt kroppen min har det, det virker bare så ekte. Så altfor ekte, smertene jeg hadde da du voldtok meg. En smerte jeg aldri kommer til å glemme. Uansett hvor hardt jeg prøver, så er det en del av meg som ikke lar meg glemme. Kanskje fordi det var så veldig vondt. En smerte jeg aldri før har opplevd, en smerte jeg aldri kommer til å klare å glemme. Det å måtte oppleve dette natt på natt, i sakte film sliter meg helt ut. Det tar så mange krefter fra meg. Jeg vet aldri når du kommer igjen, når jeg må møte min voldtektsmann på nytt. Uansett hvor hardt jeg prøver å slippe å oppleve dette igjen, så er det noe jeg ikke klarer å kontrollere. Det er del av kroppen min som bare ikke lar meg gjøre det. 

  Kommer dette noen gang til å ta en slutt? Alle møtene jeg må ha med deg. Alle nettene jeg våkner opp gjennomvåt av svette, puten som er våt etter alle tårene. Pulsen som er så høy, at jeg kan kjenne den i hver eneste kroppsdel. Hjertet som baker så hardt at det nesten gjør vondt. Kroppen som skjelver og rister, følesen av skam som sprer seg sakte. Jeg setter meg alltid på sengekanten, med beina på gulvet. Legger hodet i håndflaten, og prøver å roe meg selv ned. Prøver å skjønne at det bare var enda et mareritt, at faren er over. Jeg er så lei av å våkne opp slik. Kommer dette noen gang til å ta slutt? Hadde det ikke vært for at jeg går på sovemedisin, så tror jeg ikke at jeg hadde klart å sove noe i det hele tatt. For frykten for enda en drøm om voldtekten gjør at jeg ikke klarer å slappe av. Jeg klarer ikke ligge i sengen uten at frykten kommer. Frykten for enda en vond drøm, frykten for å våkne å måtte gå igjennom det igjen. Det tar bare aldri slutt. 

   Men det er bare et mareritt, selv om det føles så altfor ekte. Det føles som om jeg blir voldtatt på nytt. Du er den siste personen jeg vil se, den siste personen jeg vil møte. Du gjorde meg så vondt, misbrukte meg, trengte deg på meg, holdt meg fast, slo meg, dyttet hodet mitt rett ned i en stein. Du tråkket over alle grensene mine, og tvang deg på meg. Du fikk meg til å føle meg så svak, så svak jeg aldri før har følt meg. Har ikke voldtekten gjort nok skade på meg? Må denne vonde opplevelsen  gjenta seg i drømmen mine? Det er trist å si det, men en drøm kan snu alt for meg. Jeg kan være på topp, livet er kjempe bra. En natt med mareritt, og hele min verden raser sakte men sikkert sammen. Kroppen min takler dette på en dårlig måte, den er ikke det stekt nok. Jeg kunne ønske at jeg slapp dette, fordi dette er det siste jeg trenger. Alt jeg jobber så utrolig hardt for, alle timene jeg bruker på å jobbe med meg selv. Uansett hvor sterk jeg føler at jeg er, så ødelegge et mareritt alt for meg. Jeg er så sliten, jeg er så lei. Kommer dette noen gang til å ta slutt?

 • 18

  Den første bloggen jeg har lyst til å anbefale dere i dag, er bloggen til Helene Sveberg. Jeg må bare starte med å si, at det er lenge siden jeg bar blitt så imponert over en annen blogg. Som det jeg har blitt av hennes, hun er nyutdannet makeup artist. Å fy søren så dyktig hun er, blir like imponert og inspirert av alt henne deler. Trenger du noen tips til hvordan du skal se ut på Halloween, burde du ta deg en tur innom hennes blogg. Hun deler mange forskjellig måter å sminke seg på, noe som passer helt perfekt når det snart er Halloween. Hun er utrolig flink til å ta bilder, noe som gjør at jeg bare blir enda mer inspirert. Hun har et fint og ryddig design, oppdatere bloggen sin jevnlig. Så det alltid er noe nytt å lese, eller se på. Jeg liker at hun deler så mye bilder, etter som jeg selv kan sitte i flere timer å se på bilder. Jeg syns henne skiller seg ganske mye ut, fra andre bloggen jeg har lest. Så dette er en blogg jeg virkelig anbefaler dere å ta dere en tur innnom, jeg tror dere også kommer til å bli en fast leser sånn som meg. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  → For å komme direkte til Helene Sveberg sin blogg, TRYKK HER!

  Den andre bloggen jeg har lyst til å anbefale dere i dag, er bloggen til Alexandra Emilie. Noe av det jeg liker best med hennes blogg, er det at henne varier utrolig mye med hva hun deler. Så her får man litt av alt, noe jeg liker utrolig godt. Hun blogger om alt i fra mote, sminke, tips, mat, hennes hverdag og mye mer. Hun er også flink til å legge ut inspo innlegg, noe jeg selv henter mye inspirasjon fra. Hun er flink til å oppdatere bloggen sin jevnlig, så det alltid er noe nytt å lese. Noe jeg syns er veldig viktig når man blogger, for når man går inn for å lese en blogg. Så vil man jo ikke lese det samme, så det liker jeg godt med henne. Hun sprer mye glede rundt seg, noe som gjør det ektra koselig å lese bloggen hennes. Så er hun bare så utrolig vaker, å dyktig til å skrive og ta bilder. Hun har alltid en god gjennomføring av innleggene hun deler, men både bilder og tekst. Noe som også gjør det litt lettere å lese innleggene henne deler, dette er også en blogg jeg anbefaler dere å ta dere en tur innom. Kanskje du også blir en fast leser, sånn som meg.

  → For å komme direkte til Alexandra Emilie sin blogg, TRYKK HER! 

 • 26

  God morgen alle mine fantastiske lesere, altså jeg vet ikke helt hvor jeg skal starte. Den følelsen jeg sitter med nå, er bare så utrolig bra. Jeg smiler og ler igjen, det er så rart å tenke på at bare for noen dager siden. Så klarte jeg ikke en gang smile, eller gå ut døren. Mens nå er jeg ute flere ganger om dagen, å det føles bare så godt. Jeg trenger nye impulser, jeg trenger å gjøre noe annet på dag tid enn å bare være hjemme. I går var jeg i behandling, noe som var utrolig tøft. Men samtidig utrolig godt, vi fant faktisk ut hva det er som utløser disse ned turene jeg har. For første gang på tre år, fant vi ut av det. Jeg må ærlig innrømme at det ikke bare var lett, men samtidig så kan vi for første gang jobbe med problemet som utløser det. Jeg føler meg ikke helt klar for å dele dette med dere enda, men det kommer et lenger innlegg om dette senere i dag. Det er et utrolig tungt innlegg, men jeg trenger å få skrevet det ned og så dele det med dere.

  Men jeg vil ikke at dette innlegget skal inneholde noe negativt, jeg vil spre glede til alle mine lesere så tidelig på dagen. For jeg er glad og har det bra nå, jeg klarte å trene i går kveld. Noe som var så utrolig deilig, satt på høy musikk på ørene. Å bare fikk ut så mye jeg har holdt inne, noe som gjorde at jeg hadde det mye bedre med meg selv når jeg skulle legge meg. I dag skal jeg opp til farmor og farfar, vi skal handle og fikse litt små ting. Etter som jeg har bil, så stiller jeg opp til det dem trenger hjelp med. Så skal vi drikke kaffe og bare sitte å snakke og kose oss. Jeg gleder meg sånn til å dra opp til dem, de er virkelig to personer som gjør mine dager så mye bedre. Senere i dag skal jeh trene, vist kroppen orker det. Viktig å lytte til kroppen først, å heller ta det litt som det kommer. 

  → Men vil ønske dere en fantastisk dag, ukens blogg anbefalinger kommer ut litt senere i dag. Så følg meg, kanskje du er en av de heldige denne uken! 

 • 30

  Nå er det altfor lenge siden jeg har postet et innlegg med bloggtips. Mye av grunnen er at jeg ikke har hatt det bra. Så da har jeg rett og slett vært helt tappet for energi. Hjernen min har bare ikke fungert slik den burde. Men nå går ting riktig vei for meg, så derfor er det på tide med et nytt innlegg med bloggtips. Denne gangen vil jeg fokusere mest på sosiale medier, et verktøy som kan hjelpe bloggen din til å få flere lesere. Men det kan være utrolig mye jobb å oppdatere alle de forskjellige sosiale mediene som finnes nå til dags. Derfor ville jeg lage et innlegg med gode tips og råd om akkurat dette. 

  Finn ut hvor din målgruppe er - Siden det finnes så utrolig mange forskjellige nettsteder nå til dags, alt fra twitter, Facbook, Instagram og mye mer, så er det lurt å finne ut hvor din målgruppe er. Finn hvilke nettsteder som passer til det du skriver om, og heller fokuser på en eller to steder hvor du poster dine innlegg og er aktiv. Det er ikke sikkert at alle de forskjellige stedene passer til det du skriver om. Derfor er det lurt å få litt oversikt. Så bruk litt tid på finne ut hvilke nettsteder som passer best for deg. Dette kommer du til å tjene mye på i lengden. Fokuser på de du føler passer din blogg best, og hvor det passer best for deg å være aktiv. 

  Prioriter å gjøre det bedre på få - Ettersom det finnes så mange nettsteder nå, så er det lett å tenke at man må være aktiv på alle. Men det trenger man virkelig ikke. Det er mye bedre å heller fokusere på en eller to nettsteder. Da kan du heller gjøre det skikkelig, i steden for at alt blir gjort halvhjertet. Det krever mye tid å være aktiv overalt. Det er veldig få som har flere timer om dagen til å bruke på å oppdatere alt av sosiale medier. Så gjør det lett for deg selv og dine lesere, og velg ut noen få, og da heller gjør en bedre jobb med de. Man merker så fort når ting blir gjort halvhjertet. 

  Promotere bloggen din tar tid - Det er ikke noe å legge skul på, at det å skulle promotere din egen blogg tar tid. La meg gi dere noen eksempler. Instagram er ikke det beste stedet for å promotere bloggen din. For det første får du ikke linket til innlegget ditt når du poster noe der. For det andre så er det er nettsted som er ment for bilder. Du er ikke på Instagram for å lese, men se på bilder. Det å ha link til bloggen din i bio holder faktisk. Men jeg sier ikke at du ikke skal være på Instagram, jeg selv er der flere ganger daglig. Men det er ikke for å promotere min blogg, men for å se på bilder. Bruk heller tid på de sosiale mediene hvor du vet at folk kan klikke seg inn på det du deler. Facebook er absolutt den beste stede for å promotere din blogg. Lag deg gjerne en egen gruppe eller fan-page til din blogg hvor du kan poste alle dine nye innlegg. Slik kan folk holde seg oppdatert når du deler noe nytt. 

  Engasjer følgerne dine - Gjør det spennende! Tenk over hva som får deg til å klikke deg inn på et innlegg noen andre deler. Lær av deg selv, hva som vekker din nysgjerrighet. Bruk deg selv som eksempel. Hva skal til for at du hadde klikket deg inn på det du har tenkt å dele. Men for all del, ikke bare tenk på klikk. Alle innlegg er ikke like spennende og trenger en dramatisk overskrift. Prøv alltid å ha en overskrift og bilder som passer til innlegget. Gi gjerne dine følgere en smakebit på hva innlegget handler om, med noen utdrag fra selve innlegget.

  Man lærer av sin feil - Mange av mine bloggtips og råd som jeg deler med dere om ting man ikke burde/trenger å gjøre, har jeg selv gjort. Man lærer av sine egne feil. Det har jeg selv gjort. Man blir ikke verdensmester i det å blogge over natten. Det tar faktisk en del tid å lære seg noe nytt og bli god på det. Tenk om du hadde første dagen din på jobb i en kasse i en butikk. Du lærer ikke hvordan ting fungerer før du har prøvd og feilet. Så bruk tid på å bli flink. Derfor deler jeg mine beste bloggtips med dere. Gå gjerne inn på kategorien bloggtips her på min blogg. Der finner du mange bloggtips som du kanskje kan lære av. Slik lærer du litt av mine feil. Prøv deg frem, og slik blir du bedre på blogg

  → Gjerne del med meg dine beste bloggtips når det kommer til sosiale medier, hva syns du om disse tipsene? 

 • 18

  //innlegget inneholder annonselenker

  // 1. HER  // 2. HER // 3. HER

  // 1. HER // 2. HER // 3. HER

  // 1. HER // 2. HER // 3. HER

  // 1. HER // 2. HER // 3. HER

  // 1. HER // 2. HER // 3. HER

  → Hva syns du om mine favoritter, har du selv handlet på salget?

 • 22

  God morgen alle mine fine lesere, denne dagen startet enda bedre en i går. Smilet er på plass, formen er mye bedre. Jeg har endelig fått en god natt med søvn, det er så lenge siden jeg har sovet igjennom hele natten. Så det trengte jeg virkelig, for nå har jeg mye mer krefter til behandling. Som jeg skal til i dag, det er faktisk ikke så lenge til jeg må komme meg til bilen. I dag håper jeg å få mye ut av begge timene med behandling, etter som jeg føler meg mye sterkere i dag. Enn hva jeg gjorde sist tirsdag, dagen i går gikk over all forventing. Jeg må bare si det rett ut, men jeg er utrolig stolt av meg selv. Jeg har tatt tilbake kontrollen, angsten og anoreksia skal ikke få stoppe meg mer. Jeg skal ikke la den holde meg inne, jeg trenger å komme meg ut. For hver gang jeg kommer meg ut, får hjernen min noe annet å tenke på en sykdom. Hele dagen i går startet med en lang dusj, så bakte jeg litt på kjøkkenet. Proteinrike sjokoladekuler som jeg delte med dere i går, de var så gode at alle forsvant i går.

  Hadde med noen sjokoladekuler opp til farmor og farfar, å de likte dem kjempe godt. Det var så koslig å være på besøk hos dem igjen, vi satt å snakket og drakk kaffe i to timer. Så dro jeg hjem, lagde meg middag. Fikk slappet av litt og blogget, så dro jeg på trening. Så jeg klarte alle mine mål i går, jeg fullførte ikke hele trenings økten min i går. Etter som det er en del uker siden jeg har trent, så derfor må jeg la kroppen min få bygge seg opp igjen. Så derfor tar jeg det ganske så rolig på trening denne uken, så kan jeg øke sakte med sikkert. Søsteren min sa noe smart i går, det er viktig å la kroppen din bygge seg opp igjen. Så det skal jeg gjøre, lytte til alle kroppen sine signaler. Jeg var så sliten når jeg skulle legge meg i går, at jeg sovnet med en gang. Jeg fikk også lagt negler i går, endelig ny stelte negler. Nå har jeg gått over to uker, uten noe på neglene. Så det var på tiden, men nå må jeg bare runde av dette innlegget. For å få stelt meg, for å komme meg av gårde til behandling. Vi blogges mer senere i dag!   → Så dere for ønske meg lykke til, så kommer dette til å gå kjempe bra! Hva syns dere om mine ny negler? 

 • 28

  Det er merkelig å skal beskrive en sykdom som jeg egentlig ikke helt skjønner selv. Jeg skjønner ikke hvordan hjerne og kropp fungerer. Hvordan man i det hele tatt klare å utvikle anoreksia. Jeg tror det er vanskelig for andre å forstå seg på det, når de som har den selv ikke klarer å forstå den. En sykdom som er så sterkt, men som gjør en så svak. Det er så trist å se hvor mye denne sykdommen kan ødelegge for et menneske. Det gjør så vondt å se andre lide av dette. Så utrolig vondt. Jeg kjenner det brister i hele mitt hjerte. Fordi jeg vet hvor tøft og jævlig det er. Det er ingen i hele verden som fortjener å ha det slik. Absolutt ingen burde gå igjennom dette. Jeg vet jeg ofte har skrevet at man ikke kan forstå hvor tøff denne sykdommen er om man ikke har gått igjennom det selv. Men jeg tror det er mening med at andre ikke skal forstå. 

  Det er så trist at man sløser bort så mye tid i på en sykdom. Det er ikke snakk om kort tid. For de aller fleste så snakker vi uker, måneder og til og med flere år. Alle følelsene, tankene, tårene. En utvikling man ikke får blitt med på. Alle fremtidsplanene som bare forsvinner på et blunk. Måten man ser på seg selv på, rakker ned på seg selv. Til og med tankene om at man ikke vil leve lengre. Man blir så altfor fort fanget i en ond sirkel, hvor man hele tiden leter et en ny unnskyldning. En unnskyldning for å ikke skal spise, en unnskyldning for at man ikke kan bli med ut eller rett og slett stille opp til avtaler. En unskylding om at man ikke er syk. Det ender opp med unnskylding etter unnskylding. Når man selv ikke vil akseptere at man er syk, hvordan skal da noen andre akseptere det? 

  Den følelsen av at livet plutselig bare stopper helt opp. Følelsen av at man ikke kommer seg videre. Men for hver dag som går, blir man en dag eldre. For hver måned som går, blir man en måned eldre. For hver år som går, blir man ett år eldre. Uansett om hvordan livet er, så kan man ikke gjøre noe med tiden. Den fortsetter å gå, selv om det føles som om den står bom stille. For når man ser ned på seg selv, så ser man ikke noe forandring, bare fortsatt den samme syke jenta. Jeg skjønner ikke hvordan en sykdom kan gjøre at du ikke ser deg selv for hvordan du egentlig ser ut. Hvordan den kan vrenge speilbildet ditt til noe som overhodet ikke er den jenta som står og ser seg selv i speilet. Det skal jo være et speilbilde, en refleks som viser akkurat hvordan du ser ut. Hvorfor må denne sykdommen være så skadelig, og samtidig ramme så mange.

  Jeg tror ikke det finnes et fasitsvar på hvordan denne sykdommen er for hver enkelt. Ja den har mye av de samme symptomene, men jeg tror den oppfattes forskjellig fra person til person. Men en ting jeg tror på, er at alle kan klare å vinne sin kamp uansett hvor lang tid det tar, og alle kreftene som må til. Jeg tror at alle som er innstilt på det, kan klare å kjempe kampen til det ikke er mer å kjempe for. Det eneste er at sykdommen kommer alltid til å være en del av deg når du først har utviklet den. Da kan man ikke viske ut deler av livet ditt, selv om jeg selv kunne ønske det. Hvor fantastisk hadde det ikke vært om man bare kunne viske ut deler av livet sitt. Men slik er det desverre ikke. Men jeg tror alle nedturer, alle de tøffe kampene man må igjennom gjør deg sterkere. Du ser på livet på en helt annen måten etter at du har møtt bunnen og har måttet jobbe deg opp. Når man har kjent på hvor vanskelig livet faktisk kan være, da setter man så utrolig stor pris på de små gledene.

  Det viktigste er å ikke gi opp, uansett om kampen din virker vanskelig. Selv om det føles som om du aldri kommer til å vinne din egen kamp, så må du bare forsette å kjempe. Det er dessverre kun deg selv som kan kjempe din kamp. Man kan få hjelp og støtte av de rundt seg, men det er deg selv som må gjøre en endring. Det er deg selv som må kjempe for deg selv. Aldri, aldri gi opp. For alle fortjener å bli friske, alle fortjener å leve det livet man selv ønsker. For noen tar det bare lengre tid for å oppnå det, men med riktig innstilling så kan alle klare det. Vær stolt av den personen du er, uansett om du sliter psykisk eller ikke. Ditt liv er verdt like mye som alle andre. Du må tørre å la deg selv være lykkelig.


  //bilde er tatt av Helene Michaelsen.

 • 26

  //innlegget inneholder annonaselenker.   Endelig fikk jeg prøvd meg på disse proteinrike sjokoladekulene, som jeg ser så mye av over alt. Dette er første gang jeg lager disse, så jeg må si at de ble ikke så veldig fine utsende messing. Men smaken er bare helt nydelig, jeg må også innrømme at dette var første gang jeg smeltet sjokolade. Å denne frøkna eier jo bare ikke tålmodighet, så som dere kanskje ser så ble ikke sjokolade trekke like glatt og fint som det burde ha blitt. Når man smelter sjokolade så man man bare smøre seg med tolmådighet, å ikke gjøre samme feil som meg. Som bare skrudde opp varmen, for at det skulle smelte fort. Så dette har jeg lært meg nå, så neste gang jeg lager disse. Så skal jeg få de til å bli glatte og fine, så friske her er å smelte sjokoladen i en bolle. Over en kjele med vann, å la det smelte sakte med sikkert. Da får du det beste resultatet, så det skal jeg gjøre neste gang. Men siden smaken var så utrolig god, så må jeg jo dele oppskriften med dere også.   Sjokolade kuler ca. 15 stk:
  45 g proteinpulver med sjokolade smak
  1 ts kakao 
  20-30 g sukkerfri melkesjokolade  ( denne sjokolade jeg har linket til er kjempe god, med kun 115kcal pr plate )
   


   

  Fremgangsmåte steg for steg:

  1) Finn frem en liten kjele, så måler du opp 3 ss fibersirup clear. Setter på varme, dette skal varmes helt til fibersirupen bobler. Så tilsetter du resten av ingrediensene, å rører dette godt sammen. Det tar litt tid før dette blander seg godt, så det er bare å forsette å røre det sammen. 

  2) Når du ser at dette har blitt en deig, den skal være litt tør. Så ruller du deigen ut som en pølse, å deler den opp i mindre biter. For å rulle disse til kuler med hendene, vist du sliter med å rulle dem ut kan du gjøre hendene dine litt fuktig. Legger kulene på en telerken med bakepapir, litt inn i kjøleskapet.

  3) Mens kulene for satt seg litt i kjøleskapet, så kan du begynne å smelte sjokoladen. Som jeg nevnte over, så smelt sjokoladen sakte på svak varme. Slik at den ikke klumper seg, vær tålmodig. Når sjokoladen har smeltet, ruller du kulene i sjokoladen. For å sette dem tilbake på tellerknen med bakepapir, inn i kjøleskapet i ca 30 minutter.  Så er de klare til å nytes, disse kulene holder seg fint i kjøleskapet noen dager.  Dette passer perfekt til en kopp kaffe, eller når søtsuget kommer. Dette er også en utrolig smart måte å få seg mer protein på, etter som disse består nesten bare av protein pulver. Jeg vet det er flere som ikke liker å drikke protein pulver, så da er dette en smart måte å få seg litt ektra protein. Disse smaker bare så utrolig godt, jeg har allerede spist fire stykker. Ut i fra denne oppskriften fikk jeg 15 sjokolade kuler, følger du min oppskrift er det rundt 22 kcal i pr sjokolade-kule med sjokolade trekket. For ekstra pynt kan du gjøre som meg å blande litt sukrinmelis med vann, eller du kan bruke nøtter.

  → Kunne du tenkt deg å prøve denne oppskriften, så ikke dette godt ut?

  → For å holde deg oppdatert på alle mine sunne oppskrifter som jeg deler, så kan du like min facebook siden. Der poster jeg alle mine nye oppskrifter, den finner du her -> FACEBOOK-LISA!     

 • 24  God morgen alle mine herlige lesere, endelig startet jeg dagen min med et smil. Fy søren som jeg har savnet det, jeg merket i går at ting var litt annerledes. At det endelig var på tide at jeg skulle ha det bedre med meg selv, jeg har virkelig fått tenkt igjennom en del ting denne helgen. Å nå er jeg endelig klar for å gjøre en endring, å det skal jeg startet med allerede i dag. Nå er jeg så lei av at angsten har fått bestemme, nå skal jeg sette ned foten for meg selv. Nok er nok, nå skal jeg få tilbake den glade Lisa jeg var for noen uker siden. Jeg har faktisk lagt meg en del planer for denne dagen, noe jeg ikke har gjort på flere uker. Det første jeg skal er å komme meg i dusjen, for det trengs virkelig. Så skal jeg komme meg en tur opp til farmor og farfar, for å ta en kopp kaffe og bare sitte å snakke. Men før det skal jeg bake litt, slik at jeg kan ta med meg noe godt opp til dem. Pluss at jeg får delt en ny oppskrift med dere også, for denne oppskriften har jeg hatt lyst til å prøve en stund.  Jeg skal jobbe med å finne tilbake  gleden på kjøkkenet, for den har også vært ganske så langt nede. Men jeg elsker å prøve nye oppskrifter, så den gleden skal jeg finne tilbake til. Planen vidre etter jeg har vært på et kaffe besøk hos dem, er å prøve å komme meg på trening i kveld. Så nå krysser jeg alt av fingre for at jeg skal klare dette, jeg vet at jeg trenger å komme meg tilbake de gode rutinene. Jeg vet også at trening er det som hjelper meg mest, så det skal jeg satse alt på denne uken. Jeg er så utrolig motivert til å gjøre en endre, nå skal jeg ikke la angsten holde meg inne. Nå skal jeg utfordre meg selv, å dette skal jeg bare klare. Jeg føler meg så utrolig heldig som har den familien jeg har, først dro mamma å handlet for meg på fredag. Når henne kom med maten så hadde henne også med seg roser, noe som gjorde meg så utrolig glad. Så kom pappa på besøk på lørdag, å han hadde også med seg roser. Så utrolig herlige de er, som tenker så mye på meg. Å ville gi meg noe, for å prøve å gjøre dagen min bedere. Men nå har jeg skrevet alt for mye igjen, som jeg alltid gjør når jeg først har lyst til å dele noe med dere hehe.   Men ønsker dere en fantastisk dag, husk at du er den som kan gjøre dagen din mye bedere. Bruk tid og energi på ting som gjør deg glad, for nå er det ny uke med masse nye muligheter!  

 • 54

  God søndags morgen alle mine fine lesere, siden det er søndag så betyr det ny ukens blogg konkurranse. Som sikkert de fleste av dere har fått med dere, holder jeg denne konkurransen hver søndag. Det er fordi jeg syns det er viktig å kunne skryte av andre sine blogger, pluss at jeg alltid finner noen nye blogger jeg kan lese fast. Etter som jeg leser bloggen til alle som melder seg på, dette er en mulighet for din blogg til å kanskje få deg noen nye lesere. Etter som jeg anbefaler alle mine lesere, om akuratt din blogg om du vinner. Jeg plukker ut to vinnere, som får et eget innlegg her på min blogg. Med bilder og dirkte link til din blogg, jeg skriver også litt om hvorfor akuratt du var en av de heldige som vant. Så her er det bare å melde seg på, det gjør ikke noe om du har deltat før. Her kan man melde seg på hver søndag, vinner innlegget kommer ut på onsdag.

  For å delta må du følge to enkle trinn:

  1) Lik min Facebook side, har du allerede likt den så gå til punkt nr to. For dere som ikke har likt den, så kommer du dirkte til den her -> FACEBOOK-LISA!

  2) Legg igjen en kommentar med at du er med, husk blogg navn der du skriver navn og e-post. Er desverre alltid noen som glemmer dette, da finner jeg ikke din blogg når jeg skal plukke ut vinnere. 

  → Masse lykke til alle sammen, husk at jeg leser bloggen til alle som melder seg på! 

 • 14

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Den første bloggen jeg har lyst til å anbefale dere i dag, er bloggen til Cecilie Langnæs. Dette er faktisk en av de bloggene jeg henter mest inspirasjon fra, for denne jenta er bare helt rå. Hun er utrolig dyktig til å blogge, hun er flink til å oppdatere bloggen sin jevnlig. Noe jeg syns er viktig når man blogger, hun deler varierte innlegg. Med masse bilder og god tekst, hun sprer også utrolig mye glede rundt seg. Dette er en blogg jeg har lest en god stund, å er enda den dag i dag en fast leser av. Grunnen for at jeg henter så mye inspirasjon fra henne, er at hun deler masse gode og sunne oppskrifter. Hun deler masse om trening, med øvelser og videoer. Noe som får deg til å ville trene selv, dette er en blogg som abselutt fortjener mer oppmerksomhet. Jeg vil anbefale dere alle å ta en tur innom hennes blogg, kanskje du også blir en fast leser sånn som meg. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with e2 preset

  → For å komme dirkte til Cecilie Langnæs sin blogg, TRYKK HER! 

  Den andre bloggen jeg har lyst til å anbefale dere i dag, er bloggen til Eline Fløtre. Dette er faktisk også en blogg jeg har lest en god stund nå, å er enda en fast følger av. Jeg må bare starte med å si at jeg elsker kles stilen hennes, å måten henne tar bilder av seg selv på. Dette er en blogg jeg er glad for at jeg kan anbefale dere om, for hun er så utrolig dyktig til å blogge. Her kan man virkelig hente masse inspirasjon, noe jeg selv også gjør. Hun er utrolig vaker og søt jente, som er utrolig flink til å blogge. Hun oppdaterer bloggen sin jevnlig, slik at det alltid er noe nytt å lese. Hun deler masse bilder, noe som gjør det ektra spennende å følge henne. Hun bloggen mye om mote, sminke, hennes hverdag, skjønhet, tips og masse mer. Dette er også en blogg dere burde ta dere en tur innom, for dette er en blogg jeg vet dere også kan hente masse inspirasjon fra. 

  → For å komme direkte til Eline Fløtre sin blogg, TRYKK HER! 

 • 16

  God morgen alle mine herlige lesere, som dere sikkert fikk med dere. Så trengte jeg en liten pause i går, fra alt som har med Internett å gjøre. Jeg trengte rett og slett å bare smale meg selv litt, før jeg skulle skrive til dere. I går var en sånn dag der jeg bare ikke klarte å skrive noe, jeg tror aldri jeg har delt et så kort innlegg med dere. Som det jeg gjorde i går, men jeg hadde lyst til å gi dere en liten oppdatering. I steden for at jeg bare droppet å blogge i det hele tatt, så derfor ble det er veldig kort innelgg. Formen og humøret er enda ganske så langt nede, men det har jeg bare aksepter. Å prøver å gjøre det beste ut av, jeg må bare gi kroppen min den tiden den trenger nå. Så jeg skal bare slappe av i dag, å konsentrer meg mest om å spise. Prøve å få inn alle måltidene jeg skal, så det skal jeg jobbe mest med nå fremover.

  I dag lagde jeg meg en ny runde med eggemuffins til frokost, etter som det var det som fristet mest å spise. Etter som jeg har delt oppskriften på denne med dere før, tenkte jeg bare å linke til det innlegget. Det jeg liker så godt med denne oppskriften, er det at man kan bruke hva som helst oppi dem. Eller rettere sakt, det du selv liker best. Alt i fra skinke, bacen, grønnsaker eller det det selv liker best. I dag brukte jeg det samme som i den oppskriften jeg linker til, pluss litt skinke biter. Noe som ble kjempe godt, har desverre ikke hatt krefter til å ta bilde av de jeg lagde i dag. Men de så ganske så like ut som de jeg lagde siste, så da bruker jeg bare de bilde. Men vil dere ha hele oppskriften og fremgangsmåte steg for steg, så finner du den her -> EGGMUFFINS! 

  → Tusen takk for støtten jeg får fra dere, ukens blogg anbefalinger kommer ut litt senere i dag! 

 • 16

  Vil bare startet med å si tusen takk, for alle de fine tilbake meldingene jeg har fått fra dere lesere. Det betyr så utrolig mye for meg, i dag trenger jeg bare en liten pause fra alt som har med Internett å gjøre. Håper dere forstår det, kommer sterke tilbake i morgen.

 • 32

  Jeg vet helt ærlig ikke hvordan jeg skal starte dette innlegget. Hva jeg burde skrive og ikke skrive. Hele min verden bare raste sammen, rett for øynene mine. Uten at jeg kunne gjøre noe med det selv. Det bare skjedd så utrolig fort. Jeg tror nok at det har vært mange faresignaler, men jeg har ikke helt klart å plukke dem opp. Det sa bare pang, jeg gikk rett i veggen. Alt jeg har jobbet for så lenge. Endelig gikk det jo riktig vei med meg også. Så skjer dette. Hvorfor må jeg alltid mislykkes? Er det ikke meningen at jeg skal vinne denne kampen? Alt bare føles så umulig nå. Dette er det tyngste innlegget jeg har skrevet, og skal klare å dele med dere. Fordi dette handler om hvordan jeg har det akkurat nå. Det handler ikke om et minne. Eller en tung opplevse som skjedde for noen uker, måneder eller år siden. Men om hvordan jeg har deg akkurat nå. Det er tungt å føle seg så svak. Føle seg så mislykket. Tårene bare renner og renner. Når det først kommer en tåre, klare jeg ikke stoppe det. Jeg har null kontroll over følelsene mine, og jeg klarer ikke smile og le.

  Jeg fikk bekreftet det jeg fryktet mest, at jeg er inne i en kraftig depresjon. Jeg visste det vel egentlig selv, men det var først i går jeg sa det høyt. Delte med et annet menneske hvordan jeg faktisk hadde det. Jeg kan ikke huske siste jeg gråt foran et annet menneske. Men i går klarte jeg ikke holde meg sånn som jeg har klart før. Jeg gråter ofte etter behandling, men det kommer alltid når jeg er alene. Men i går knakk jeg sammen. Det var et press jeg aldri før har kjent. Jeg klarte rett og slett ikke kontrollere det. Da tårene begynte å renne, knakk jeg bare helt sammen. Jeg klarte ikke snakke. Alle ordene mine ble bare gjort om til enda flere tårer. Jeg har vel aldri følt meg så svak. Men samtidig så sterk, fordi det krever mye å faktisk innrømme til et annet menneske at man ikke har det bra. Selv om jeg føler meg bare som en enda større byrde enn det jeg allerede gjør så trengte jeg å få det ut. Jeg kunne ikke holde dette inne lengre. Det måtte bare ut, uansett hvor tungt det er å snakke om det.

  I går kom jeg over en tanke som skremmer meg. Hadde livet vært lettere for alle de rundt meg om jeg ikke hadde vært her? Hadde det vært bedre for meg å bare gi opp? Slippe å dra alle rundt meg ned sammen med meg, slippe å la dem tenke på meg. Jeg har slitt med å holde kontakt med alle rundt meg, fordi jeg ikke ville at de skulle vite hvordan jeg hadde det. Jeg føler at alle rundt meg har gått igjennom nok når det kommer til meg. Jeg liker ikke å være til bry for de rundt meg, om jeg kan beskrive det slik. Det er en utrolig tung følelse å sitte med. Skal man si noe eller ikke. For å være helt ærlig, så vet jeg faktisk ikke svaret på det. Hvorfor skal det være så mye letter å skrive ned følelser og tanker, enn det er å si det høyt. Dette er faktisk et av de innleggene som er utrolig tungt å skulle sende til min mamma, for at hun skal rette det. Jeg vet det er tungt for henne å må lese hvordan jeg har det, men dette er den eneste måten jeg klarer å dele hvordan jeg faktisk har det.

  Jeg kunne så inderlig ønske at jeg kunne skrive noe helt annet til dere, at livet er bra. Nesten helt perfekt, som mange bloggere gjør. Men jeg vil ikke være "falsk", jeg vil heller dele et tungt innlegg med dere som er ekte enn tusen falske innlegg om noe som overhodet ikke stemmer. Dette er meg, åpen og ærlig om det som er tøft å snakke om. Livet mitt er ikke en dans på roser, det er mange nedturer men også mange oppturer. Akkurat nå er jeg på en nedtur, og det vil jeg også dele med dere. Jeg kommer alltid til å være åpen og ærlig om hvordan jeg har det, selv om det får meg til å føle meg svak. Så utrolig svak, for å være ærlig. Men jeg har troen på at jeg kommer til å komme sterkere ut av denne situasjonen. Jeg tror bare jeg må gi meg selv litt tid. Tid på å lege de sårene som er åpne nå. De trenger litt mer tid enn det jeg trodde på å gro. Så det har jeg bare aksepter akkurat nå. Jeg skal klare å snu dette. Nå er jeg ikke sterk nok til det, men jeg vet innerst inne at jeg skal klare det.

 • 18

  God morgen alle mine fantastiske lesere, denne dagen startet ikke så bra. Jeg kjenner at både formen og humøret er ganske så langt nede, etter behandling i går. Det var mye tøffere enn det jeg hadde trodd det skulle bli, det kommer et eget innlegg om dette senere i dag. Vist jeg klarer å skrive det ferdig, for det er et utrolig tungt innlegg å skrive. Har måtte gå inn og ut av det flere ganger, fordi det er et såpas sårt tema. Siden det handler om hvordan jeg har det akuratt nå, noe som aldri et lett å skrive om. Det er tøft å skrive om ting som har skjedd før, men på en måte så er det "lettere" å skive om ting som har skjedd for en stund siden. Så jeg håper jeg klarer å fullføre innlegget, er ikke så mye igjen av det som mangler. Men jeg fikk resultatet på mine prøver i går, noe som både var bra og dårlig. Det lekker desverre enda B12 ut av leveren min, pluss at jeg har veldig lavt blodsukker. Å disse prøvene ble tatt når jeg spiste mer, så jeg må kanskje ta nye nå som jeg spiser litt mindre og ikke er fult så aktiv. Som det jeg var da, det manglet også å ta noen prøver av det som egentlig var det viktigste.

  Nemlig hvordan nivåene i kroppen min har det, disse har svingte mye. Så dette må man følge ganske nøye med på, for disse nivåene viser hvordan musklene i kroppen din jobber. Når man sliter med anorekisa, så er det en mange negative ting som skjer med kroppen. Det værste som kan skje når disse nivåene ikke stemmer, er at musklene i kroppen slutter å virke. På den måten man trenger at de skal virke, å det kan føre til hjerte stans. Etter som hjerte trenger en muskel, for at det skal fungere. Men dette er abselutt det værste som kan skje, å skal ganske mye til. Men når man lider av denne sykdomen, så skal man føle litt nøyere med på akuratt dette. Restene av prøvene mine var ganske så normalet, men etter som jeg har fått en ny lege. Så ble som sakt ikke alle prøvene tatt, så det blir nok nye prøver ganske så snart. Men jeg er vant med at prøvene mine ikke alltid er like bra, så defor er det godt å vite at jeg blir fulgt nøye med på. Men ville bare gi dere en liten eller lang oppdatering, før jeg skal legge bort pc og få i meg litt frokost. Så blogges vi litt senere i dag, beklager vist det er noen skrive feil i dette innlegget. Det ble litt lengere en jeg hadde planlagt, men ville gi dere en skikkelig oppdatering. 

  ♥ Jeg håper at jeg har krefter nok til å skrive ukens blogg anbefalinger i dag, vist ikke kommer dette ut i morgen! 

 • 20

  Ettersom det er et spørsmål som går igjen hele tiden her på bloggen, tenkte jeg å dele et eget innlegg om akkurat dette. Nemlig det å trene med anoreksia. Jeg skjønner at det er mange som lurer på akkurat dette. Derfor tenkte jeg å dele noen punkter med dere, om litt av regler og mål jeg har med trening. Kanskje dette gir dere en bedre forståelse for hvorfor jeg får lov til å trene. Kanskje dette innlegget også kan hjelpe andre der ute, som sliter med denne sykdommen, og som har lyst til å trene. Om du som leser ikke følte at dette ga deg de svarene du kanskje lurte på er det bare å stille spørsmål, så skal jeg få svart på dem så godt jeg kan. 

  Sette grenser - Det er det absolutt viktigste punktet for meg når det kommer til å trene. Nemlig dette med å sette grenser for meg selv. Dette er også det punktet som kan være utrolig vanskelig. For det er så lett å "glemme" de grensene man har. Men det er en grunn for at jeg har grenser. De er ikke der for at jeg skal bryte eller prøve å strekke den lengre. Jeg har mange grenser når det kommer til trening. På hvor mye jeg kan trene, hvor lenge, hvor tungt og så videre. Jeg har satt opp mange av mine grenser sammen med min behandler. Dette slik at jeg ikke skal skade kroppen min mens jeg trener, for det er jo ikke det jeg vil. Målet mitt med trening er å bygge kroppen sterke, ikke bryte den ned. 

  Ikke trene for å bli tynn - Dette er også et viktig punkt når man trener med denne sykdommen, nemlig dette med å ikke trene for å bli tynnere, men heller finne andre grunner for hvorfor du trener. For meg har målene mine vært å få bedre matlyst, en sterkere kropp, markert kropp og formen. Jeg trener også fordi det er bra for helsen, kroppen trenger å få bevegd seg litt. Trening er bra for både kropp og helse, og det er det som er viktig å ha i fokus. Jeg trener fordi jeg elsker det, og det gir meg så mye tilbake. 

  Det hjelper mot psykiske problemer - Allerede etter første uken med trening kunne jeg merke en stor forskjell når det kommer til mine psykiske problemer. Det har hjulpet meg til å holde sykdommen min i sjakk. Jeg har bare fått positive resultater for meg selv etter jeg begynte å trene. Matlysten øker og jeg sover bedre om natten. Jeg har faktisk klart å halvere dosen av sovemedisin etter jeg begynte med trening. Humøret er mye bedre pluss at jeg får ut ganske mye når jeg trener. Det var som om jeg fikk tømt hodet mitt litt, og jeg fikk det rett og slett mye bedre med meg selv. Jeg har aldri vært så stabil i humøret og formen som det jeg var når jeg trente fast. Nå har jeg hatt to uker pause fra trening ettersom formen har vært såpass dårlig. Jeg føler at jeg får en bedre selvfølelse når jeg trener. Jeg har det bare så mye bedre meg selv når det kommer til absolutt alt med trening. 

  Regler - Det er ikke noe å legge skjul på at jeg har veldig mange regler å skal forholde meg til når det kommer til trening. Men slik er det bare når man lider av anoreksia. Jeg tror det er viktig å ha en del regler slik at jeg ikke skader kroppen min. Jeg tenkte å dele noen av mine regler med dere. Jeg må ha spist alt jeg skal i tre dager før jeg kan dra å trene. Hopper jeg over et måltid, eller spiser mindre, kan jeg heller ikke trene. Så enkelt er det, kroppen trenger en viss mengde med mat når man skal trene. Ettersom trening forbrenner mye, må jeg ha noe å ektra å gå på. Jeg har regler for hvor lenge jeg kan trene og hvor mye. Jeg har også regler når det kommer til det å løpe på tredemølle. Jeg får lov til å ha en kort oppvarming, men det er det. Jeg får ikke løpe bare for å forbrenne kalorier. 

  Mer mat betyr mer trening - Sånn som det er nå, så spiser jeg akkurat nok til å trene så ofte og lenge som det jeg gjør nå. Men om jeg øker matmengden, kan jeg også øke mengden på trening. Det sammen gjelder når det kommer til vekten. Jo mere jeg går opp, jo mere kan jeg også trene. Dette er for meg en kjempestor motivasjon til å legge på meg og spise mer.

 • 18

  God morgen alle mine fine lesere, denne dagen startet faktisk ganske så bra. Formen og humøret er litt bedre, noe jeg setter utrolig stor pris på. Dagen i går gikk helt etter planene, men jeg kom meg ut av leiligheten. Jeg kastet søppel og gikk i postkassen, ikke som det er så mye å skryte av. Men jeg kom meg værtfall en liten tur ut, så det er et skritt i riktig retning. Jeg sleit mye med hodepine i går, så jeg sov en del timer på dagen. Så fikk ikke så mye ut av dagen, men slik er det når formen ikke er helt på topp. I dag skal jeg i behandling, noe jeg har veldig blandet følelser for. Rett og slett fordi jeg vet at det kommer til å bli veldig tungt, men jeg tror at jeg kommer til å ha veldig godt av det. Jeg trenger å snakke ut om hvordan jeg har hatt det i det siste, for å få lettet litt på alt jeg har holdt inne. Så jeg tror nok at jeg kommer til å få det bedre etter disse timene, selvom det er hardt og tungt. 

  Jeg har ikke lagt noen andre planer en å dra i behandling, etter som det tar ganske så lang tid. Pluss at det er vanskelig nok for meg, å bare skal komme meg ditt. Så derfor skal jeg bare slappe av, etter begge timene mine. Jeg kjenner at jeg gruer meg litt, for å gå ut døren i dag. Men jeg må bare klare det, for jeg trenger virkelig to timer med behandling nå. Jeg håper også at jeg får svar på prøvene jeg tok for noen uker siden, jeg er veldig spent på hvordan kroppen min har det på innsiden. Så jeg håper alle resultatene er klare, slik at jeg får dem i morgen. Skal selvfølgelig dele det med dere også, om jeg får dem i morgen. Men nå må jeg bare komme meg i dusjen, å så komme meg i bilen. For å kjøre til behandling, så dette ble en litt kort oppdatering. Men skal oppdatere dere med om alt dette i morgen, men nå må jeg bare legge fra meg pc.   → Så dere får ønske meg lykke til, så kommer dette til å gå kjempe bra. 

 • 26

  Den første personen jeg møtte på voldtektsmottaket hadde jeg ingenting tilovers for. Det er vondt å si det, men når jeg var på mitt mest sårbare, trengte jeg ikke møte en person som ikke trodde på meg, og som skulle stille spørsmål om alt jeg sa. Ordene mine ble så små i forhold til hennes. Jeg var så fortvilet og redd. Det hadde ikke gått opp for meg hva som hadde skjedd. Jeg prøvde å forklare alt jeg husket i detaljer, med hodet mitt verket. Hodepine som sakte spredde seg, kvalmen som satt seg i halsen. Jeg fortalte at hodet mitt hadde fått seg en trøkk, fordi jeg hadde blitt slått rett ned i en stein. Hvordan kunne denne personen sitte der, og få meg til å føle meg så liten. Jeg skammet meg nok fra før. Det å skulle sitte der å fortelle hva som hadde skjedd i detaljer en hendelse jeg enda ikke hadde skjønt at faktisk hadde skjedd, det var så altfor mye for meg å takle. Hodet mitt banket, og jeg var så svimmel. Jeg klarte ikke konsentrere meg. Klarte ikke få med meg noen av spørsmålene denne personen stilte. Jeg hadde egentlig ikke lyst til å svare henne, ettersom jeg følte at hun ikke trodde på meg. 

  Når jeg så ned, kom jeg på at jeg hadde på meg en russebukse. Tankene begynte å surre rundt i hodet mitt, er det kanskje grunnen for at denne personen behandler meg sånn. Heldigvis tok det ikke lang tid før jeg fikk beskjed om at jeg skulle til et annet rom. Det var nesten en lettelse der og da, for jeg tror at den damen hadde fått det til å renne over for meg. Jeg husker hvor sint jeg faktisk ble. I ettertid har jeg tenkt mye på dette, og jeg blir faktisk sint hver gang jeg tenker på det. Når en person blir utsatt for noe så alvorlig, er det første man møter en person som ikke tror på deg. Det er bare ikke en god opplevelse for noen. Det er da man trenger trøst og kos mer enn noe annnet. Ikke føle se mistrodd, men heller bli trøstet. 

  Da jeg ble flyttet på, fikk jeg først beskjed om å sette meg på en stol i gangen. Der skulle jeg bare sitte å vente. Så kom det en lege ut som førte meg inn til et annet rom. Der ble jeg møtt av en helt fantastisk dame som forklarte meg tydelig hva det var som skulle skje. Jeg ble fortalt at det var helt opp til meg selv, hva slags prøver og tester som skulle bli tatt. Jeg er takknemlig for at jeg ble informert om at jo flere prøver du lar oss ta, jo større sannsynlighet er det for at voldtektsmannen kan bli tatt. Da har vi flere bevis vi får levert til politiet, og de får mere å jobbe med. Denne damen gjorde noe med meg. Fra å være sint og oppgitt, fikk hun meg til å føle meg trygg på en måte. Jeg vet ikke helt hva det var med denne fantastiske damen, men hun gjorde et stort inntrykk på meg. Jeg ble ikke presset til å gjøre noe som helst, men jeg gjenomførte alle testene de kunne ta.

  Det var veldig vanskelig å skulle gjenomføre alle prøvene. Noen var vonde, mens andre kjente jeg ikke i det hele tatt. Det er ennå tungt å tenke på denne opplevelsen. Det var en ubehagelig opplevelse. Det vondeste prøven var prøven de måtte ta for å finne DNA-spor. Jeg hadde jo fått gjort denne undersøkelsen flere ganger før, noe vi jenter/kvinner må igjennom noen ganger. Men aldri før har den gjort så vondt som det den gjorde den dagen på voldtektsmottaket. Jeg ble jo skadet under voldtekten. Jeg hadde enda ikke grått mens jeg hadde vært på voldtektsmottaket, men da denne prøven ble tatt, klarte jeg ikke holde tilbake lengre. Jeg bare gråt. Jeg sitter igjen med bladet følelse i og med at jeg hadde både en dårlig og en god opplevelse av voldtektsmottaket. Jeg kan kanskje ikke kalle det en god opplevelse, men jeg møtte heldigvis denne fantastiske damen som tok vare på meg. Hun ga meg akkurat det jeg trengte da jeg var på mitt svakeste.


  //Bilde er sminket. 

 • 24

  God morgen alle min herlige lesere, i dag har jeg bare tenkt på hvor heldig jeg er som har dere. Jeg får så mye støtte og kjærlighet fra dere, noe som betyr så utrolig mye for meg. Jeg har gått igjennom to ganske så tunge uker, hvor jeg bare har vært ute av leiligheten to ganger. Fordi jeg måtte i butikken, noe som er alt for lite. Så jeg håper denne uken skal bli bedre for meg, jeg er egentlig ganske lei av å ha det slik. Som jeg har hatt det de to siste ukene, dagene mine blir så utrolig lange. Når man kun er inne i samme leiligheten dag inn og dag ut, man får ikke noen nye impulser. Noe jeg merker at jeg trenger nå, så derfor krysser jeg alt av fingre. For at denne uken skal bli bedre for meg, den eneste som kan gjøre en endring. Er faktisk meg selv, det er ingen andre som kan ta steget ut av leiligheten for meg. Det er noe jeg må gjøre selv, jeg vil at det skal skje en endring nå. 

  Jeg har gått glipp av så mye de siste to ukene, bursdager, familieselskap, familie bursdag, middager og masse mer. Det er så trist å tenke på, jeg var så lei meg på lørdag. For at jeg måtte skrive enda en melding om at jeg ikke kunne komme, den følelsen jeg sitter igjen med, etter at jeg ikke klare å stille opp. Er bare så utrolig tung, det er ikke en følelse jeg vil ha. Derfor er jeg veldig klar for en forandring, det er de små skrittene som kan gjøre en stor forskjell. Det er bare det å klare å ta det første skritte, så er plutselig mye gjort. Så det er mitt største mål denne uken, klare å ta det første skritte. Klare å gjøre en endring, bare det å jobbe med meg selv. Er noe jeg må sette øver på min liste denne uken, å det skal jeg også. Ville bare gi dere en liten oppdatering, før jeg skal komme meg i dusjen. Kanskje klare jeg å ta det første steget i dag, hvem vet? Jeg er værtfall veldig innstilt på det, så kanskje jeg faktisk klare det allerede i dag.   → Håper alle mine fantastiske leser for en bra start på denne uken, husk at det er ny uke med nye mulighter! 

 • 34

  God søndag alle mine herlige lesere, siden det er søndag. Så betyr det ny konkurranse her på min blogg, nemlig ukens blogg. For dere som har fulgt meg en stund, vet nok hva denne konkurransen er. Men for dere nye, tenkte jeg å gi en liten kort oppsummering. Jeg plukker ut to heldige vinnere, som får et eget innlegg her på min blogg. Med bilde og drikte linkt til din blogg, jeg skriver også litt om hva jeg liker best med din blogg + litt om hva du blogger mest mye om. Så jeg anbefaler alle mine lesere, om din blogg vist du vinner. Dette er kanskje en mulighet for deg til å få deg noen nye lesere, etter som jeg anbefaler alle mine lesere om din blogg. Jeg leser bloggen til alle som melder seg på, slik at jeg får plukket ut de to jeg syns er best. Så her er det bare å melde seg på, får kanskje du blir en av de heldige denne gangen. Det gjør ingenting om du har deltatt før, her kan man delta hver uke. 

  For å delta må du følge to enkle trinn:

  1) Lik min Facebook side, har du allerede likt gå til punkt nr to. For dere som ikke har likt den, så kommer du dirkte til den ved å trykke her -> FACEBOOK-LISA!

  2) Legg igjen en kommentar med at du er med, husk blogg navn der du skriver navn og e-post. Slik at jeg finner din blogg, er desverre alltid noen som glemmer dette.  → Jeg minner også om min store Giveaway konkurranse, som kom ut på fredag. Der du kan vinne alt du ser på bilde over, har du ikke fått meldt deg på. Så kommer du dirkte til det innlegget der du kan melde deg på, ved å trykke her -> GIVEAWAY-KONKURRANSE! 

  → Masse lykke til alle sammen, husk at jeg leser bloggen til alle som melder seg på! 

 • 124

  Da var det endelig på tiden, men en ny Giveaway konkurranse her på min blogg. Nå er det lenge siden sist, så det var virkelig på tiden. Jeg syns det er så koselig å kan gi noe tilbake til mine herlige lesere, for å vise hvor stor pris jeg setter på dere. Derfor er dette ektra koselig for meg, så dette er noe av det jeg liker best med å blogge. Denne gangen blir det en heldig vinner, som får alt du kan se på bildene sendt hjem i postkassen. Jeg personlig syns denne premier er veldig fin, å håper dere også gjør det. Slik at dere vil delta, for da hadde jeg blitt utrolig glad. 

  Det du kan vinne er : 

  → 4 av mine favoritt koster til sminke, i fire fortellingen størrelser. 

  → Mini contour palett + farge korrigering i tillegg. 

  → One step cleansing nose pore strips med alovera 

  → En pakke med foot skrubb og foot cream 

  → 5 pakker med black head, pore strips. ( brukes på svare hudormer på nesen ) 

  → To pakk med fine smykker i gull og sløv, fra Opia. 

  → En carmex - classic lip balm. 

  → 12 par med øredobber fra Charlotte russe. 

  → Et par med hjerte øredobber, fra Fashion Jewelry. 

  → 9 par med øredobber fra Opia. 

  For å delta må du følge to enkle trinn:

  1) Lik min Facebook side, har du allerede likt den kan du hoppe over dette punkte. For dere som ikke har likt den, så kommer du direkte til den ved å trykke her -> FACEBOOK-LISA!

  2) Legg igjen en kommentar med at du er med, husk e-post eller blogg navn slik at jeg får kontaktet deg om du vinner. 

  → Masse lykke til alle sammen, for to ektra lapper med ditt navn på. Kan du dele dette innlegget, da får du hele tre lapper med ditt navn på når jeg skal trekke en vinner! 

 • 12

  I dag har jeg lyst til å tipse dere om en side jeg kom over for noen uker siden, nemlig iHerb.com. Denne siden er bare helt fantastisk for dere andre som også er opptatt av sunn mat. På denne siden selger de egentlig alt du kan tenke deg til en billigere pris enn i Norge. Men det som fikk min oppmerksomhet var det at de selger sunnere alternativ til det meste, og til en mye bedre pris enn det du får i Norge. Så derfor tenkte jeg å dele dette med dere. Jeg hadde egentlig tenkt å vente med å dele dette med dere til jeg hadde mottatt min først pakke, men jeg klarte ikke vente lengre. Derfor deler jeg dette allerede nå. Du får alt du får tak i på helsekostbutikker i Norge, pluss mye mer. Alt fra sminke, forskjellige ting til babyer, og vanlig sunn mat. Rett og slett alt du kan tenke deg. 

  iHerb Logo (PRNewsFoto/iHerb)

  Lurt å vite før du bestiller - Det er viktig å gjøre undersøkelser før du bestiller din første pakke, ettersom de selger en del legemidler og kosttilskudd som ikke er lov i Norge. Så alltid dobbelsjekk slik at du ikke bestiller noe som er ulovlig. Det er også lurt å vite at det finnes en toll-grense, som er på 350 kr. Dette har økt nå, før var det 200 kr. Men nå er det som sagt 350 kr, så når man bestiller sørg for at du er under det. Det gjør ingenting om du bestiller en eller flere pakker, så lenge hver pakke har en verdi på under 350 kr. Grunnen til dette er at du må betale ekstra toll og frakt om du bestiller over dette. Du betaler jo litt frakt uansett, men det er kjipt å få en ektra regning på toll og frakt. Så en enkel regel er at hver pakke må ha en verdi på under 350 kr. Du kan lage deg en ønskeliste etter at du har laget deg en bruker. Der legger du bare inn alle produktene du ønsker deg  og disse blir da lagret på din bruker. Dermed slipper du å lete dem frem hele tiden, noe som er helt genialt. På min ønskeliste ( wish list ) kan du legge inn så mange produkter du vil. Min liste er allerede ganske så lang. 

  Når du bestiller - Dette er en side som er trygg å handle fra. Det er en velkjent nettbutikk som sender pakken(e) avgårde fort. Etter at de har sendt det du har bestilt, belaster de kortet ditt. Når du har funnet det du vil bestille, får du valget om tre forskjellige frakt-alternativer. Jeg valgte den billigste, ettersom det var over 100 kr forskjell på disse. Så følg med når du bestiller, om du ikke vil velge den dyreste. Jeg har lest at de andre som bruker denne siden, pleier å motta sin pakke etter 9 dager. 

  Jeg la inn min første bestilling for fire dager siden, så jeg skal vise dere hva jeg bestilte når jeg mottatt pakken. Men jeg tenkte jeg kunne dele noen av mine favoritter med dere fra kjente merker. Dermed kan dere også se hvor mye man kan spare. Jeg tenkte å oppdatere dere enda mer om mine favorittprodukter når jeg har fått min første pakke, pluss at jeg har bestilt flere. Da får jeg også smakt på produktene slik at jeg kan si min ærlige mening om de. Men nå skal jeg bare vise dere noen av mine favorittprodukter som jeg har lagt i min ønskeliste.

  De har veldig mange forskjellig merker, på protein barer. Alt i fra de mest kjente merkene, til de som er litt mindre kjente. En stor favoritt hos mange, inkludert meg selv er Quest Nutrition. Disse er kjempe dyre å kjøpe de fleste andre steder, mens på denne siden får du en eske med 12 barer til 210kr. De har de aller fleste barne fra dette merke, i alle mulig smaker. Hele utvalget på disse barene finne du her -> QUEST NUTRITION!

  Et annet ganske så kjent merke når det kommer til barer, er Atkins. Her får du også kjøpt pakker med flere barer, men de har også en del andre gode produkter. Som nonstopp, butter cups, shakes og mye mer. Disse produktene smaker utrolig godt, å det er et mye sunnere alternativ til godteri. Hele utvalget fra dette merke finner du her -> ATKINS!  De selger også et stor utvalg av Steviadråper, som er et utrolig genialt produkt. Dette er dråper med smak, som er uten kalorier. Du finner de aller fleste smakene du kan tenke deg, fra sjokolade, vanilje, caramel og masse mer. Dette brukes mye i kaffe, te, yogurt og  til bakst. For å gi smak, jeg har allerede bestilt meg en smak. Så gleder meg til å prøve den, hele utvalget av steviadråps finner du her -> STEVIA  Et annet kalorifritt merke jeg liker godt, er merket Walden Farm. Disse prokdutene er det veldig mange meninger om, noen liker dem. Mens andre liker dem ikke, men jeg syns de er gode på smak. Man må jo alltid tenke at produkter uten kalorier, smaker ikke helt det samme som produkter med masse kalorier. Men her finner du alt i fra sirup i smaken som sjokolade, caramel, jordbær og masse mer. De selger også dressinger og sauser, i smaken barbeque, ketsjup, caesar og masse mer. Hele utvalget de har i alle smaker finner du her -> WALDEN FARM!

  → Har du noen gang bestilt fra Iherb, har du noen favoritt produkter ? 

 • 18

  Hva brenner du for? Jeg brenner for så utrolig mye, men akurat nå så er det blogging. Jeg elsker å skrive og dele alt med dere. Jeg brenner for å få frem emner som er tabu i media. 

  Hvorfor svarer du ikke på kommentarer når du har konkurranser og Giveaway? Som dere sikkert har fått med dere, så svarer jeg alltid på alle kommentarer. Men den siste tiden har jeg funnet ut at det blir kaos når jeg kjører konkurranser. Dette fordi min egen blogg da  kommer opp imellom alle kommentarene. Så for meg er det bedre om jeg bare har dere som har meldt dere på. Håper dere lesere forstår dette. Det er ikke fordi jeg ikke kan eller gidder, men på denne måten blir det letter for meg å plukke ut vinnere. 

  Hvor står du politisk sett? Huff, dette ser jo litt flaut ut, men jeg har veldig lite formening om dette. Jeg føler at jeg aldri har klart å sette meg ordentlig inn i politiske spørsmål, og velger derfor å ikke stå på noe politisk side. Jeg burde nok kanskje bli interessert, men desverre har livet mitt på en måte ikke gitt meg tid eller energi til dette. 

  Hva ville du gjort/jobbet med hvis du ikke hadde vært syk? (Og kunne bestemme selv) Før jeg ble syk, hadde jeg søkt på skole for å utdanne meg innen eiendomsmegling. Med ettersom jeg fikk et kraftig hjernerystelse etter overgrepet, fikk jeg ikke gå opp til eksamen da vi skulle ha den. Disse fikk jeg tatt opp etter et halvt år, så nå kan jeg studere hva jeg vil. Men jeg har funnet ut at jeg skal gå i en helt annen retning, noe jeg skal dele med dere snart. Jeg må bare innse fakta, og det er at jeg ikke vet om jeg noen gang kommer til å bli 100% frisk. Derfor har jeg funnet ut at jeg må jobbe med noe som jeg kan mestre med denne sykdommen. Det kommer til å komme mere om dette om litt. Det er bare enda en del ting som ikke er på plass.

  Hvordan er det å bo med søsteren din? Det å bo sammen med min søster, er helt fantastisk for å være helt ærlig. Vi har et utrolig godt vennskap, og kjenner hverandre nesten bedre enn vi kjenner oss selv. Vi krangler aldri. Og de få gangene vi har diskutert, så har vi bare endt opp i latter. Uansett hva som skjer så er vi familie i kjøtt og blod, så jeg vet at vi alltid kommer til å være der for hverandre. Noe som har gjort forholdet vårt så sterkt, er at vi snakker sammen om absolutt alt. Vi dømmer aldri, men prøver å være en støttespiller for hverandre. 

  Hvilken diagnose har du fått? Depresjon, bipolar eller andre etter du utviklet anoreksia?  Før jeg utviklet anoreksia, så har jeg fra før ADHD, dysleksi, lese- og skrivevansker. Men etter jeg utviklet anoreksia så har jeg fått depresjon og angst, men dette kommer fra min sykdom. 

  Tok du silikon for at folk ikke ska se at du bare er et beinrangel? For meg var det aldri snakk om at jeg skulle ta silikon på grunn av at jeg ikke skulle se ut som et beinrangel, noe jeg personlig ikke føler at jeg gjør lengre. Jeg har lagt på nesten 15 kilo siden jeg var på mitt tynneste. Jeg bestemte meg for å ta silikon da jeg var 14 år, etter en abort jeg tok. Dette gjorde at jeg gikk ned nesten 6 bh-størrelser. Så dette er ikke noe jeg gjorde fordi bare på grunn av at jeg utviklet anoreksia. 

  Så deilig med faste mål! Jeg bare lurer på en ting angående dette med trening. Nå vet jeg jo ikke hvordan du ligger an i forhold til sykdommen din for tiden, men jeg vet at ofte får man jo ikke lov til å trene (selv om de fleste sikkert gjør det uansett). Jeg vet heller ikke om du har skrevet noe særlig om behandlingen og lignende, men der kommer også det med trening inn - får du lov, eller gjør man det bare uansett? Jeg skal være helt ærlig å si at jeg trente litt selv om jeg ikke fikk lov, men da var det kun litt hjemmetrening for meg selv. Da jeg var innlagt, trente jeg hver dag, noe som overhode ikke var bra for meg. Ettersom jeg ha stått ganske stille med min sykdom over lengre tid, ble min behandler og jeg enige om å prøve noe nytt. Siden jeg nesten har lagt på meg 15 kilo fra mitt tynneste, så hadde jeg ikke en faretruende lav vekt i forhold til min høyde lengre. Men jeg sto helt fast, så derfor ble vi enige om å prøve å begynne å trene. Dette har hjulpet mot min sykdom, men også gitt meg mye mer matlyst. Jeg har veldig mange regler å forholde meg til når det kommer til trening. Jeg må spise det jeg skal i minst tre dager før jeg får lov til å trene. Hopper jeg over et måltid, får jeg ikke lov til å trene. Da har ikke kroppen nok å gå på. Jeg tror at man må bare være veldig ærlig med seg selv, og innse at man ikke skal over trene, eller spise mindre. Nå som jeg ser på min kropp på en helt annen måte, har det også hjulpet mye. Dette skjedde etter trening. Nå er jeg innstilt på å legge på meg enda mere. Slik kan jeg forsette med trening, og få et mere normalt utseende og kropp.  → Har du noen spørsmål du vil jeg skal svare, så er det bare å stille dem så skal jeg svare på de i neste innlegg med ukens leserspørsmål! 

 • 18

  God morgen alle mine fantastiske lesere, etter mye frem og tilbake i går. Kom jeg meg endelig en tur ut av leiligheten, å får å være helt erlig var det både godt og vondt. Det å skal gjøre noe kroppen egentlig ikke vil, er en liten proses i seg selv. Men jeg måtte på butikken for å handle mat, å det klarte jeg. Heldigvis har matlysten kommet tilbake, å jeg spiser alle måltider + litt mer hver dag nå. Jeg dro rett opp til min farmor og farfar, med blomster og ny bakt sjokolade kake. For å kunne gi dem noe, etter som jeg ikke har vært der på en stund. Det er tris å se at de er så dårlige om dagen, pluss at farmor har gått igjennom en liten oprasjon. Vi dro jo sammen for en litt over uke siden for en undersøkelse, på sykehuset. Etter som vi begge hadde timer, nesten på samme tidspunkt. Jeg viste at farmor skulle igjennom enda en undersøkelse, en uke etter. Som da var sist uke, da fant de noe som de opererte bort. 

  Noe de ikke har delt med meg, etter som jeg ikke har vært der etter undersøkelsen. De tenker alltid så mye på meg, å viste at jeg ikke hadde det bra. Så derfor ville de ikke dele dette med meg, før jeg kom ditt selv. Så dette fikk jeg vite i går, jeg kunne se at farmor ikke hadde det bra. Men hun sa at den lille turen jeg var der, gjorde dagen hennes mye bedre. Pluss at de fikk blomster og kake, farfar og meg dro å handlet sammen. Slik at jeg fikk handlet til dem og meg selv, så der slo vi to fluer i en smekk. Når jeg kom hjem, var det akuratt som om jeg ikke klarte helt å få kontakt med kroppen min.

  Jeg begynte å skjelve og svette, å måtte bare legge meg ned på sofaen å slappe av. Der ble jeg lignende helt til jeg skulle legge meg, dagen gikk utrolig fort. Å jeg var helt utslitt når jeg skulle legge meg, så jeg sovnet tidelig. Selvom det er utrolig kaldt ute nå, har jeg fått helt dilla på smoothie igjen. Som dere kanskje ser på bilde, jeg lager disse veldig lett med litt frosene bær, sukerinmelis og litt utblandet zeroh saft. Skal lage meg enda en til til frokost, alltid godt å ha noe godt å drikke ved sina frokost. Men ville bare gi dere en liten oppdatering, før jeg skal lage meg litt frokost.   → Håper dere får en fantastisk dag, flere en meg som er hekta på smoothie? 

 • 11

  I det siste har det vært så mye snakk om dette med hevnporno. Bilder av kjente eller ikke kjente personer blir spredd ut over nettet uten at man selv hadde et ønske om dette. Det har vært mange forskjellige grunner til hvorfor bilder havnet på nettet, men alle disse har en ting til felles. Nemlig at de har fått nakenbilder av seg selv spredd. Jeg har selv opplevd dette, da jeg var 13-14 år og gikk på ungdomsskolen. Jeg var ung og tenkte ikke over konsekvensene av å sende et slik bilde. Jeg er dessverre ikke den eneste som har opplevd dette. Når man var yngre var det ikke lett å skjønne hva som kunne skje. Jeg vet at jeg stolte på feil gutt, noe jeg den dag i dag fremdeles skammer meg over. Jeg er ganske sint over dette, fordi jeg syns det er en utrolig dårlig ting å gjøre mot et annet menneske. Jeg skjønner ikke hvordan noen kan ha hjerte til noe slikt, og få en annen person til å føle seg så nedtrykt. På en måte var jeg heldig, for da dette skjedde var ikke det vanlig at man var så mye på nettet som det man er nå. Men mitt bilde ble fortsatt spredd av en gutt som var eldre enn meg. 

  Jeg har lenge gått og tenkt at dette var min egen skyld, og på en måte var det også det. Jeg var ung, dum, naiv og stolte på feil person. Grunnen til at jeg har valgt å dele dette med dere, er ikke for at noen skal synes synd på meg på noen som helst måte. Men heller at unge jenter/gutter der ute skal skjønne at det å sende et nakenbilde kan få store konsekvenser. Eller rettere sagt, det kan gjøre mer skade enn godt. I det samfunnet vi lever i nå, så er alle på nett. Så og si alle har tilgang til nett, hvor enn man er. Dette gjør det enklere enn noen gang å spre slike bilder. Det som skjedde med meg er noe jeg skammer meg utrolig over, fordi jeg føler meg bare så dum. Dette er et viktig tema som trenger å belyses av flere som har opplevd dette. Som sagt var jeg veldig ung da dette skjedde. Vi alle går igjennom en fase i livet, hvor hormoner lever helt sin egen verden. 

  Det er mye som skjer når vi er i denne prossesen med utvikling, fra å gå fra et barn til ungdom til voksen. De aller fleste unge jenter liker å få oppmerksomhet fra en gutt, særlig fra en gutt som er litt eldre. På en måte får det oss til å føle oss spesielle. Det  var akkurat det jeg gjorde. Jeg hadde snakket mye med denne gutten, og jeg ble nok ganske så "blind". Jeg trodde jeg var spesiell for denne personen på en eller annen måte. Etter å ha snakket sammen en stund, sendte jeg ham et bilde av min egen kropp. Jeg fikk også et bilde tilbake. Jeg gjorde som vi ble enige om å slettet det rett etterpå. Noen dager eller uker etter, da jeg kom på skolen, skjønte jeg at det var noe som hadde skjedd. Det tok ikke lange tiden før jeg ble fortalt at denne gutten hadde sendt bildet av meg rundt til alle sine venner. Jeg merker enda at jeg blir så utrolig sint når jeg skriver dette.

  For jeg føler meg som sagt veldig dum. Jeg tror nok også at jeg føler en skam over dette. Jeg ikke kan legge skylden på noen andre enn meg selv for at jeg faktisk gjorde dette. Jeg vet at det er mange der ute som har gjort samme feilen som meg, bare at nå blir bildene spredd på en helt annen måte enn hva det ble for en del år siden. Det må være lov til å gjøre feil. Jeg føler føler med alle de disse jentene/guttene som får dette spredd i dag. Selv om det i mitt tilfelle ikke ble spredd på samme måte, så gjør det fortsatt utrolig vondt. Selv om bilder er blitt tatt av deg selv, andre eller i en situasjon du selv ikke var klar over, så er det ikke greit at noen andre skal spre dette videre. Jeg er så imot hevnporno. Men jeg var ung og gjorde en stor feil, og det fikk jeg lære på. Grunnen til at jeg har valgt å dele noe så personlig, er fordi jeg håper at andre kan lære av min feil. Jeg håper at dette ikke gjør at noen endrer måten de ser på meg, for alle gjør feil i livet. Men andre kan lære av min feil, så kanskje de slipper å måtte gå igjenom det samme som meg. Det å få et slik bilde sendt rundt, er ikke noe jeg unner noen andre å oppleve. Man bør tenke seg grundig om før man sender så personlige bilder til noen

 • 10

  Den første bloggen jeg har lyst til å anbefale dere i dag, er bloggen som går under navnet CheerChrissy. Jeg fant desverre ikke navnet på jenta bak bloggen, så derfor må jeg heller skive blogg navnet. Men denne bloggen skilte seg utrolig ut, jeg kom ganske så nylig over bloggen hennes. Men ble fra dag en, en fast leser. Derfor vil jeg også anbefale dere, om hennes blogg. For det første så har hun et fint og ryddig design, med store og fine bilder. Hun varier utrolig mye med innleggene sine, noe som gjør det ektra spennende å lese bloggen hennes. Hun blogger om alt i fra sminke, henne hverdag, mat, mote, tips og masse mer. Hun sprer utrolig mye glede rundt seg, å skriver utrolig bra. Hun er i tillegg utrolig vaker og søt, å jeg elsker kles stilen hennes. Jeg henter utrolig mye inspirasjon fra henne, etter som at bloggen hennes er utrolig bra. Dette er en blogg dere burde ta dere en tur innom, kanskje du også blir en fast leser. 

  → For å komme dirkte til CheerChrissy sin blogg, TRYKK HER! 

  Den andre bloggen jeg vil anbefale dere i dag, er bloggen til Linda Lovise. Dette er faktisk også en blogg jeg kom over for ikke så alt for lenge siden, men har blitt en fast leser av. Noe av det jeg liker best med hennes blogg, er det at hun deler så mange gode oppskrifter. Noe jeg syns er utrolig inspirerende, etter som jeg selv er opptatt av mat. Dette er en veldig aktiv jente, som har en stor lidenskap for trening og dyr. Hun er utrolig herlig og søt jente, som også sprer mye glede rundt seg. Men jeg liker at hun også er ganske så erlig og åpen på bloggen sin, å deler masse inspirasjon bilder og innlegg. Hun blogger mye om foto, dyr, mat, skjønnhet, tips, hennes hverdag og masse mer. Jeg liker at hun varier så mye med innleggene sine, å at henne oppdatere bloggen sin jevnlig. Dette er en blogg dere burde ta dere en tur innom, kanskje du også blir en fast følger av den sånn som meg. 

  → For å komme dirkte til Lina Lovise sin blogg, TRYKK HER! 

 • 16

  God morgen alle mine fine lesere, som sikkert de fleste har fått med seg nå. Så går jeg igjennom en periode som er ganske hard for meg, for å være helt erlig med dere. Så vet jeg ikke helt hva jeg skal gjøre med meg selv nå, jeg merker at de rundt meg også blir beskymret. At de ikke liker å se meg slik, å har veldig lyst til å hjelpe. Men på en måte så vet jeg med meg selv, at vist noen begynner å presse meg til noe. Eller prøver å hjelpe, så har det alltid godt motsatt for meg. Vet det ikke er en bra egenskap, men det er bare slik min sykdom fungerer. Etter som jeg ikke kom meg ut av leiligheten i går heller, bestemte jeg meg heller for å gjøre noe fornuftig her hjemme. Så det ble baking, ryddig, vasking, inn og ut av vaskemaskiner. Vasket også litt klær, å støvsugde litt. Så da fikk jeg værtfall gjort noe fornuftig ut av dagen min, selvom jeg ikke kom meg ut.

  Men jeg skal ikke gi meg, jeg skal prøve på nytt i dag også får å komme meg en liten tur ut. I dag har jeg litt mer press på meg, etter som jeg egentlig må i butikken. Så kanskje det er akuratt det som skal til, for at jeg klare å komme meg en liten tur ut. Det er nesten litt rart å se på bilder av meg selv, som bare er tatt for noen uker siden. Det å se at jeg var så glad, smilet mitt var så ekte om dere skjønner. Mens nå klarer jeg så vidt å smile og le, men slik er det bare akuratt nå for en periode. Å jeg har ikke lyst til å skrive her på bloggen, at jeg har det kjempe bra når jeg ikke har det. Jeg kommer alltid til å være åpen med dere, selvom det ikke alltid er like positivt. Men sånn er livet for de aller fleste, med oppturer og nedturer. Å det er helt greit, men jeg skal prøve igjen i dag. Å kanskje jeg får det til denne gangen, klarer jeg det skal jeg først ta en liten tur innom farmor og farfar. Bare for å si hei, vet ikke om jeg orker å være der så lenge. Men jeg vet de syns det er veldig godt at jeg bare kommer innom, slik at de får sett meg. Bilde i dette innlegget er tatt tidligere, føler enda ikke at jeg har lyst til å ta opp kamera for å ta nye bilder av meg selv.   → Men tusen takk for alt av støtte jeg får fra dere lesere, det betyr så utrolig mye for meg akuratt nå. Ukens blogg vinnere, kommer ut litt senere i dag! 

 • 24

  God morgen alle mine herlige lesere, denne dagen startet helt greit for min del. Jeg kom meg ikke ut av leiligheten i går, desverre kom panikkangst tilbake når jeg skulle prøve å gå meg en tur. Så derfor ble jeg bare inne i går, men jeg skal prøve på nytt i dag. Stryker over dagen i går, å prøver heller på nytt igjen i dag. Jeg tror det er viktig å ikke legge for mye press på meg selv, for da blir jeg bare skuffet når jeg ikke får det til. Men heller bare ta ting litt som det kommer, tror det viktigste er å ikke gi opp. Noe jeg selvfølgelig ikke skal, prøver og prøver helt til jeg klarer det. Derfor har jeg ikke lagt noen planer for dagen, som innebærer at jeg må ut av leilighetene. Men jeg tenkte at jeg skulle prøve selvom, bare gå meg en liten tur eller hva som helst. Bare det å komme seg en liten tur ut, er alt jeg må klare for å over vinne den frykten. Men jeg skal bake i dag, prøve meg på å gjøre noen nye og noen gammle oppskrifter mye bedre. Har prøvd meg på en oppskrift en del ganger nå, men syns bare ikke resultatet ble bra nok til at jeg kan dele det med dere. Men jeg prøver bare på nytt, etter som jeg elsker å få til gode og sunne oppskrifter. 

  Men over til noe helt annnet, jeg blade igjennom noen "gamle" bilder i går. Kan vel ikke kalle de så gammle, etter som de har tatt i år. Men jeg fikk helt sjokk når jeg så hvor kort håret mitt var naturlig, når vi først flyttet inn i leiligheten. Altså nå har jeg jo på tap-extensions, men håret mitt uten er faktisk blitt ganske lagt. Noe jeg tror har mye med at jeg spiser mye mer om dagen, enn hva jeg bare gjorde for noen måneder siden. Jeg merker det ikke bare på håret, med neglene mine, huden og alt har blitt så mye bedre etter at jeg får i meg mer mat. Noe jeg syns er utrolig positivt, men er jo litt morsomst at når man først har lagt hår. Så savner man å ha kort hår, det er så typisk det. Selvom jeg savner det, så kommer jeg nok ikke til å klippe det kort med det først. Men kanskje jeg gjør det når jeg skal ta ut tap-extensions, jaja det får tiden vise. Så de bildene dere ser i dette innlegget, er fra når jeg hadde kort hår. Alltid gøy å se litt tilbake, på hvordan man selv har hatt håret sitt før. Men nå ble dette et litt lengere innlegg en planlagt, så nå skal avslutte.   → Ønsker dere en fantastisk dag, hva syns dere om det korte håret? 

 • 28

  Bare en tur ut døren var det eneste jeg hadde planlagt. Bare et skritt ut døren. Det trengte ikke være mer enn det. Det var alt som skulle til. Men det ene skrittet fikk jeg bare ikke til. Gang på gang prøvde jeg, men mislyktes hver gang. Det var en rar følelse. En følelse jeg ikke visste at jeg kunne få. Bare det å skulle si det høyt var så vanskelig. Jeg benektet det lenge, så altfor lenge. Jeg hadde den samme unnskyldningen hele tiden. Jeg var dårlig. Ikke dårlig som det å slite med anoreksia, men dårlig som hodepine, feber og  kvalme. Det var lettere å si høyt, for da hadde jeg på en måte en unnskyldning. Jeg tror ikke det er stor hemmelighet for noen, at når du først sliter psykisk, så kommer den ene plagen etter den andre. Det er som om de psykiske lidelsene mater hverandre. Den ene starter den andre, uten at man selv egentlig er helt klar over det.

  Jeg visste på en måte at det ikke var normalt å ha det slik, med en gang jeg sto foran døren i gangen og ville ta tak i dørhåndtaket for å gå et skritt ut døren. Alt stoppet opp. Det var akkurat som om kroppen min stivnet. Jeg helt stiv, hjertet begynte å banke hardt og fort. Hele kroppen begynte å riste og svetten begynte å renne. Jeg mistet nesten balansen, og kunne kjenne at frokosten var på vei opp. En dør som jeg vanligvis har godt ut og inn av hundre ganger før, ble plutselig så utrolig skummel. Jeg ønsket å ta i dørhåndtaket, men fikk det bare ikke til. Første gangen dette skjedde med meg, la jeg egentlig ikke så mye vekt på det. Jeg trodde at dette var et engangstilfelle. Det eneste jeg sa til meg selv var vi prøver igjen i morgen. Det var først den andre gangen dette skjedde med meg, at jeg virkelig skjønte at noe var galt. Det å bare skulle gå ut døren, ble plutselig en ting jeg ikke fikk til.

  Det å føle at du mister alt av kontroll over din egen kropp. At valg blir tatt for deg. Jeg visste aldri når det kom til å skje, eller om det kom til å skje igjen. Desverre er dette noe jeg har opplevde gang på gang. Noen ganger gikk det dager imellom. Mens andre ganger gikk det uker, men plutselig skjedde det flere ganger på en dag. Dette er noe jeg selv ikke klare å kontrollere, og jeg vet aldri når det kan skje. Dette er er tema som har vært veldig sårt for meg. Jeg har egentlig skjult det for alle rundt meg. Jeg har bare ikke innrømmet det for meg selv før nå ganske så nylig. Jeg visste ikke at det var panikkanfall jeg hadde før jeg snakket om dette med med min behandler. For å være ærlig så har dette vært et tema jeg lenge bare har "gjemt" bort. Jeg har ikke villet snakke høyt om det til noen, men skjønner nå at dette ikke er noe å skamme seg over. 

  Det å skulle innrømme at jeg hadde utviklet panikkangst kom som en stor overraskelse for meg selv. Jeg visste ikke hva panikkangst var. Jeg hadde ikke lest eller hørt om det. Eller, jeg hadde hørt om det, men aldri forstått hva det egentlig var blir vel mere riktig å si. Årsaken er så enkel at etter overgrepet, følte jeg meg helt maktesløs. Når kroppen din blir utsatt for noe med tvang, så skjer det en del med kroppen din. Dessverre har det seg slik at kroppen min begynte å reagere, fordi det er en liten del av meg som plutselig tror den er i fare igjen. Selv om dette er ganske nytt for meg, eller det er vel ikke helt nytt. Men det er først nå at jeg har fått en forklaring på hva det er som skjer. Det å faktisk få høre at dette ikke er så unormalt var på en måte godt å høre, men samtidig så unner jeg ingen å få slike anfall. 

  På en måte er det alltid godt å vite at man ikke er alene om å ha det slik. Det å faktisk få bekreftet at jeg ikke er den eneste. Dette er en måte kroppen min reagerer på fordi det har skjedd noe som ikke burde ha skjedd. Jeg har allerede begynt å jobbe med dette problemet sammen med mine behandlere. Men det er godt å kunne dele dette med dere. Det er nok mange andre som har slitt eller sliter med dette, og dere skal vite at dere ikke er alene. Dette er ikke noe å skamme seg over, og det er helt greit å be om hjelp for å løse det. Man klarer ikke alt alene, selv om de fleste nok kunne ønske det.

 • 26

  God morgen alle mine herlige lesere, ja da var det ny uke. Med nye muligheter, jeg går inn i den nye uken med nye mål. Jeg håper at denne uken skal bli bedre, at ting orner seg litt for meg også. Jeg har jo slitt mye med sykdom den uken som var, men det er ikke bare sykdom jeg har slitt med. Jeg har ikke nevnt det så mye her på bloggen, men jeg har slitt mye med deprisjon den siste tiden. Uten at jeg egentlig helt selv vet grunnen, så har deprisjonene kommet ganske kraftig tilbake til meg. Jeg var kun ute av leiligheten to ganger sist uke, noe som er utrolig lite. Men når både formen har vært dårlig, pluss deprisjonene så har jeg bare mistet alt av krefter. Så derfor ble det sånn det ble, men vet dere hva. Det er helt greit, nå er det ny uke. Som betyr at jeg starter litt på blanke ark, så satser jeg på at denne uken skal bringe meg masse ny motivasjon. Jeg har allerede satt meg opp noen mål, jeg håper jeg klarer å gjenomføre denne uken. Så derfor tenkte jeg at jeg starter den nye uken med å dele mine mål med dere, det gir meg ektra motivasjon til å gjennomføre dem. 

  → Spise minst 5 måltider hver dag, helst mer. 

  → Blogge minst 2-3 ganger om dagen, den siste uken føler jeg ikke at jeg har klart å blogge på den måten jeg pleier. Så det er full skjerpings denne uken, jeg har masse innlegg som jeg allerede har planlagt og skrevet ned. 

  → Komme meg på trening, bare å få startet igjen. Så vet jeg med meg selv at motiavsjonene til å trene mer, kommer tilbake med en gang. Det er bare det å komme seg på den første økten, som er så utrolig vanskelig. 

  → Besøke farmor og farfar minst tre ganger, kjøpe blomster til dem. Hjelpe dem med det de trenger hjelp til, stille opp å kjøre når de skal noen steder. Pluss at jeg har lyst til å begynne å lage midag til dem en gang i uken, som jeg selv kan lage hjemme å ta med opp til dem. 

  → Dra i bursdag på lørdag til Mariann, min søster og meg er invitert sammen i bursdag til en av hennes besteveninne. Noe jeg gleder meg masse til, så det skal jeg bare klare. 

  → Ikke sove på dagen, å komme inn i gode rutiner som jeg var for noen uker siden. Med mat, søvn, trening, turer ut av leiligheten, rydde og vakse. 

  Nå krysser jeg fingrene for at dette skal bli en bedre uke, jeg er veldig motivert føler jeg. Men det kommer og går litt, jeg tror jeg bare må huske på hvordan jeg hadde det når jeg hadde gode rutiner. Hvor bra jeg hadde det med meg selv, hvor fort dagene min gikk. Dette må jeg bare klare, å jeg skal starte med å gjøre en forandring i dag. Så jeg ønsker dere en herlig start på uken, så blogges vi litt mer senere i dag. 

 • 52

  God søndags morgen alle mine fantastiske lesere, siden det er søndag så betyr det ny konkurranse her på min blogg. Nemlig ukens blogg, dette er noe av der jeg liker best med å blogge. Nemlig kan skryte og anbefale mine lesere, om to andre sine blogger. Det er nok av bloggere som får mye dritt, derfor er det viktig at vi kan skryte av hverandre. Jeg plukker ut heldig vinnere, som får et eget innlegg her på min blogg. Med bilder og drikte likt til din blogg, jeg skriver også litt om hva du blogger mest om. Pluss hva jeg liker best med din blogg, dette er kanskje en mulighet for deg til å få den noen nye leser. Etter som jeg anbefaler alle mine lesere, om akuratt din blogg. Vinner innlegget kommer ut på onsdag, så da finner du ut om du var en av de heldige denne gangen.

  For å delta må du følge to enkle trinn:

  1) lik min Facebook side, har du allerede likt den gå til punkt nr to. For dere som ikke har likt den, så kommer du dirkte til den ved å trykke her -> FACEBOOK-LISA!

  2) Legg igjen en kommentar med ditt navn, husk blogg navn der du skriver e-post og navn. Slik at jeg finner din blogg, er desverre alltid noen som glemmer dette. 

  ♥ Masse lykke til alle sammen, husk at jeg leser bloggen til alle som melder seg på! 

 • 31

  → For dere som vil følge meg så heter jeg Lisa.rorvik på instagram, hva syns du om mine siste bilder? 

 • 26

  //inneholder sponset produkt.

  God morgen alle mine herlige lesere, i dag våknet jeg opp med en forferdelig hodepine og sår hals. Jeg som trodde at jeg var på bedringens vei i går, men jeg kjente ut over dagen at formen bare ble dårligere og dårligere. Det egentlig ganske trist, siden min bestevenninne Dina skal feire bursdagen sin i dag. Noe jeg hadde gledet meg så utrolig lenge til, etter som dette en jente som betyr så utrolig mye for meg. Men når formen er såpas dårlig som den er i dag, så får jeg ikke dratt. Noe jeg syns er ganske så kjipt, for å være helt erlig. Men heldigvis er alle mine nære venner, veldig klar over min situasjon. Så jeg tror nok at hun forstår det, men det er forsett ganske så kjip følelse. Men det er en av de negative siden med å slite med den sykdomen jeg gjør, at man har så dårlig immunforsvar. Blir jeg først syk, så varer det så utrolig lenge. For kroppen min har ikke de samme kreftene, som en vanelig kropp har. Å det er noe jeg bare på akseptere. Jeg skal faktisk finne på noe lurt for Dina, invitere henne med meg på noe når jeg er bedre. Slik at jeg får ferier henne på en måte, så det jeg få til å gjøre det som en oversakelse for henne. 

  Siden formen er dårlig, så har jeg mistet mye mat lyst. Men i går kom jeg heldigvis på at jeg hadde litt Noka creamy chicken suppe i skapet. Denne reddet dagen min i går, å det kommer den nok til å gjøre i dag også. Denne smaker kjemoe godt, pluss at man kan tilsette litt grønnsaker også får et enda større måltid. Det skal jeg gjøre i dag, koke litt grønnsaker ved siden. Når halsen er vondt, er det mye lettere å få i seg suppe, jeg lagde meg også litt is til dessert i går. Som smaker så utrolig godt, nå må jeg spise mat som frister. Etter som at matlysten ikke er helt der den burde være, men det er så viktig at jeg får i meg noe. Så dagene i dag kommer til å gå til soving, og bare slappe av for å prøve å bli bedre.   → Jeg har delt oppskriften på denne gode, sunne og kremete isen før, i et annet innlegg. Med fremgangs måte steg for steg + oppskriften. Så den finner dere her -> SUNN-KREMTET-IS

  → Ønsker dere en fantstisk lørdag, håper dere får noe mer ut av dagen en det jeg får hehe!