lisarorvik - Mitt navn er Lisa Slaaen Rørvik, jeg er 22år. Jeg kommer til å blogge om min kampen om å bli frisk, fra en alvorlig spiseforstyrrelse som heter anoreksia. Jeg deler også mange sunne oppskrifter, jeg har også en stor lidenskap for trening.
Instagram Facebook Lisa.rorvik@hotmail.com

39

Nå er det alt for lenge siden jeg har hatt en konkurranse her på min blogg, å flere uker siden jeg har hatt ukens blogg konkurranse. Derfor tenkte jeg det var på tide med en ny, jeg plukker ut to heldige vinnere. Som får et eget innlegg her på min blogg, med bilder og dirkte link til din blogg. Jeg skriver og litt om hvorfor akuratt du vant, å hva jeg liker best med din blogg. Så dette er en mulighet for deg, til å kanskje få deg noen nye lesere. Etter som jeg anbefaler alle mine lesere, om din blogg. Så her er det bare å melde seg på, det gjør ingenting om du har deltatt før. Jeg vet ikke helt hvilken dag vinner innlegget kommer ut, men det blir i løpet av denne uken. Så følg med, for kanskje akuratt din blogg vinner denne gangen. Jeg syns det er kjempe koselig at mange melder seg på, for da får jeg mange nye blogger å lese. Siden jeg leser bloggen til alle som melder seg på. 

For å delta må du følge to enkle trinn:

1) Lik min Facebook side, har du allerede likt den gå til punkt nr to. For dere som ikke har likt den, så kommer du dirkte til den ved å trykke her -> FACEBOOK-LISA

2) Legg igjen en kommentar med at du er med, husk blogg navn der du skriver e-post og navn. Slik at jeg finner din blogg, er desverre alltid noen som glemmer dette. 

→ Lykke til alle sammen, husk at jeg leser bloggen til alle som melder seg på. 

 • 19

  God morgen alle mine herlige lesere, dagen i går ble mye tøffere en jeg hadde forventet. Alt starte med at mamma kom på besøk, for å henge på julestjernene våres. Så begynte vi å snakke litt før jeg skulle i behandling, å det enten opp med at jeg knakk helt sammen. Så snille mamma kjørte meg til behandling, å ventet i nesten to timer. Til jeg var ferdig, for en fantastisk mamma jeg har. Som alltid stiller opp, merker jeg trenger henne ektra mye nå. Å setter så utrolig stort pris på alt hun gjør for meg, hadde ikke kommet meg på behandling i går hadde det ikke vært for henne. På behandling i går var det kjempe tøft, jeg gråt flere ganger i begge timene mine. Med en gang noen nevnte farfar, så knakk jeg bare sammen. Men jeg fikk satt litt mer ord på hva det er som skjer med meg, å det var godt å endelig finne flere svar enn det jeg klarte å finne selv. Mine behandlere kjenner meg bare så godt, de viste fra første time jeg avlyste. At nå har ikke Lisa det bra, så de har vært kjempe beskymret.

  Siden jeg ikke har vært der på fire uker, de hadde faktisk begynt å snakke om en plan for å få meg til timene mine. Det er godt å vite at de bryr seg så mye som de gjør, for det trenger jeg. Begge timene gikk mest til å snakke om hva jeg har godt igjennom den siste tiden, så det var tungt å snakke om. For jeg har ikke vært klar for å snakke om det. Så derfor ble det masse tårer i går, vi kom vell frem til at jeg sørger veldig over min farfar. Det at han er syk, å at vi vet at han ikke har så lenge igjen. Har utløst alle sykdommene min, så de har fått blomstre de siste ukene. Nå må jeg bare jobbe med meg selv på en helt annen måte, jeg har allerede satt meg små mål. Som jeg skal klare, jeg skal ta en dag av gangen. Å ikke sette meg for store mål, men små mål som jeg skal sterke meg mot. Jeg må snu denne perioden, å klare å akseptere at det å sørge og gråte er greit. Det er lov til å gråte å være lei seg, å jeg trenger ikke skjule det for alle rundt meg. Det er mitt første mål nå, men nå skal jeg legge bort pc. Dette skulle egentlig bare bli et kort morgen innlegg, men når jeg først har noe jeg vil dele blir det alltid lengere. Men nå skal jeg spise en god frokost, så blogges vi mer senere i dag.   → Beklager for at det er noen skrive feil i dette innlegget, men vil ønske dere alle en god dag. 

  → Tusen takk for at akuratt du leser min blogg, det betyr så mye for meg! 

 • 16
  Jeg vil ikke bli den jenta som døde av anoreksia, som ikke klarte kampen mot sykdommen. 

  Som valgte den "enkle" utveien. Og bare endte sitt eget liv, eller bare gi opp, fordi jeg ikke var sterk nok til å kjempe. Sterk nok til å vinne over en sykdom. En sykdom som sitter i hodet. Som gjør hver eneste dag til et rent helvete. En kamp fra sekundet jeg står opp til det siste sekundet før jeg legger meg. Jeg vil ikke være den jenta som mistet de følelsene livet har. Fordi en sykdom tok alt fra henne, en sykdom som gjorde at hun mistet alt hun elsket. En sykdom som fikk meg til å slutte å elske meg selv, en følelse av at jeg aldri kunne bli elsket av noen andre. For hvordan skal noen andre elske meg, når jeg ikke en gang elsker meg selv. En sykdom som tok fra meg følelser, følelser jeg kunne hatt for en annen person. Følelsen av å elske et annet menneske, og bli elsket tilbake.

  Jeg vil ikke være den jenta som alltid sier nei.

  Nei til avtaler, nei til bursdager, nei til familiemiddager, nei til alt jeg blir bedt på. Ordet nei var det eneste ordet jeg ville bruke, eller kunne bruke. Fordi sykdommen ikke hadde krefter til å stille opp på de tingene som betyr noe. Krefter til å vise de rundt meg at jeg er glad i dem, eller kunne gi noe tilbake til de som stiller opp for meg. Følelsen av at jeg alltid er en byrde, at alle må stille opp for meg, når jeg selv ikke klarer å stille opp for dem. Følelsen av at de rundt meg hadde hatt det bedre om jeg ikke hadde vært her. Følelsen jeg alltid sitter igjen med, at jeg ikke gjør noe godt for noen. Alt de andre rundt meg må gå igjennom, fordi de er glad i meg og bryr seg om meg. Jeg vil ikke være den jenta som alltid sier nei, men sykdommen gjør det nesten umulig for meg å si ja. Ja, et så kort ord, med kun to bokstaver. Hvordan skal det være så vanskelig å si? Er det fordi betydningen av det er det som hindrer meg i å bruke det? 

  Jeg vil ikke være den jenta som døde av anoreksia, fordi jeg ikke trodde jeg fortjente å bli frisk.

  Fordi jeg ikke trodde at det var mulig for meg å bli frisk. En sykdom så sterk at den virker uovervinnelig. En kamp jeg ikke trodde at jeg skulle klare å kjempe, eller ha krefter til å kjempe imot. Hvor skal jeg hente krefter fra, når sykdommen tar de fra meg? Stjeler de få kreftene jeg har med å diskutere med meg selv. En evig diskusjon om mat, skal jeg spise eller ikke. Fortjener jeg å spise? Når jeg føler at jeg mister kontrollen om jeg spiser et knekkebrød mer enn jeg pleier. Følelsen av å alltid må ha kontroll over alt, rutiner som blir til tvang. En miste liten ting kan få meg til å spore helt av. Bare noe så lite som at noen har ryddet bort min tallerken som jeg har allerede har brukt, men som jeg må bruke igjen. Tvangstanke etter tvangstanke, om ting jeg selv ikke forstår, men som sykdommen min tviholder på. 

  Jeg vil ikke være den jenta som mista mange år av livet sitt til en sykdom.

  Så mange år at jeg aldri klarte å hente meg inn igjen. Allerede nå merker jeg stor forskjell på hvor langt alle andre på min alder har kommet, mens jeg står på samme sted. Samme sted som jeg har vært de siste årene, fordi jeg må kjempe en kamp mot sykdom før jeg kan komme videre. Jeg henger så etter. Denne sykdommen har tatt fra meg så altfor mye tid, flere år for å være helt presis. Den eneste som kan gjøre noe med det er meg selv. Ingen andre kan kjempe denne kampen for meg. Det er en kamp jeg må kjempe for meg selv. Alle årene som har gått bort i sykdom får jeg ikke gjort noe med. Jeg får aldri de årene tilbake, man det er opp til meg hva de neste årene skal bringe. Det er kun opp til meg selv å gjøre en endring. 

  Jeg skal ikke bli den jenta som døde av anoreksia. Jeg skal bli den jenta som vant over anoreksia.

 • 10

  God morgen alle mine herlige lesere, etter gårsdagens innlegg ble jeg helt rørt. Det betyr bare så utrolig mye for meg, at min blogg betyr noe for dere lesere. Det gir meg utrolig mye motivasjon til å fortsette med blogging, jeg tror at denne lille pausen var godt for meg. For nå føler jeg at jeg kan prestere 100% igjen, noe jeg selv syns er viktig. Jeg trengte å finne litt ny motivasjon, som jeg nå har funnet. Så nå kommer bloggen til å bli masse oppdatert. Jeg har satt meg nye mål og planer for bloggen frem over, men også får meg selv. Så jeg tror at bloggen min kommer bare til å bli bedre fremover nå, enn hva den har vært før. Jeg liker ikke gjøre ting halv veis, om jeg kan kalle det for det. For det er det jeg føler jeg har gjort den siste tiden, så det skal det bli en forandring på fra i dag. Må bare si tusen takk for deres fine kommentarer, det betyr alt for meg. 

  Dagen i dag startet ganske så bra, jeg er drit nervøs for å si det rett ut. For jeg skal i behandling i dag, som er første gang på over fire uker. Jeg vet at jeg må snakke om ting jeg egentlig ikke vil snakke om, men når jeg ser på det store bilde. Så blir jeg bare mer syk av å ikke snakke om det, å jobbe med mine egene problemer. For min egen del, sykdommen min blir bare sterke og stekte for hver dag som går. Når jeg ikke gjør noe med på problemet, annet enn å bare la den blomstre. Så nok er nok, nå skal jeg ta tilbake kontrollen. Ville bare gi dere en kort oppdatering, før jeg skal komme meg avgårde. Vi blogges mer senere i dag, håper bare at jeg ikke blir helt utslitt etter disse to timene med behandling. Heldigvis vasket og støvsugde jeg hele leiligheten i går, så jeg slipper å tenke på det i dag. Pluss at jeg fikk pyntet litt mer til jul, så nå er det julestemning her hjemme hos oss. Nå mangler det bare juletre, som vi snart skal kjøpe. Skal få tatt litt bilder av hvordan vi har pyntet, så kommer det masse bilder når treet er oppe. Men det blir nok etter vi har vært i London, for ditt reiser jeg på mandag.   → Så dere får ønske meg lykke til i dag, så kommer dette til å gå kjempe bra! 

 • 28

  Det har gått tusenvis av tanker igjennom hodet mitt den siste tiden. Jeg har merket at bloggen ikke har vært på topp den siste tiden, noe jeg er veldig klar over selv. Jeg har på en måte mistet litt av gleden jeg fikk fra blogg. Jeg har ikke kjent den følelsen av at jeg elsker å blogge mer. Jeg måtte bare ta meg noen dager uten blogg for å finne ut hva jeg ville. Dette for å se om jeg savnet det eller ikke. Jeg vet at jeg har gått igjennom en tung periode nå. Dette har jeg delt med dere. Jeg har delt flere innlegg hvor jeg har vært helt ærlig med dere om at ting har vært utrolig vanskelig. Sykdommen min har fått blomstre. Jeg var vel ikke helt klar over hvor mye makt den hadde tatt tilbake, før jeg våknet opp og ikke kjente meg selv igjen. Denne sykdommen tar fra deg veldig mye, noe som er veldig trist. Den tar fra deg glede, samt det så se gleden i ting du egentlig liker.

  Slik er det desverre å ha depresjon, angst og anoreksia. 

  På en måte er jeg glad for at jeg tok to dager borte fra bloggen, der jeg ikke var inne i det hele tatt. Jeg logget helt av, og logget ikke på siden det. Jeg er så utrolig glad for at jeg gjorde det, for nå ser jeg hvor mye jeg har savnet det. Jeg har savnet å skrive. For å skrive er den eneste måten jeg får ut tanker og følelser som jeg ikke klarer å snakke om. Skriving har vært en stor del av min vei mot å bli frisk. Det å få delt hva jeg har gått igjennom, har gjort at jeg bearbeider det, og jobber med det på en helt annen måten. Når jeg skriver så lærer jeg meg mer om min egen sykdom. Det hjelper meg til å se det store bildet av hva det er som skjer med tanker og følelser. Det er rart å si det, men før jeg begynte å blogge, kunne jeg ikke sette ord på noen følelser. Jeg klarte ikke snakke om ting jeg hadde gått igjennom og som bare satt i hodet mitt et sted. Men etter jeg begynte å blogge, så har jeg fått til det. Jeg klarer nå å sette ord på følelser og tanker, og det er det som hjelper meg. 

  Nå vil jeg jobbe frem mot å bli en bedre Lisa, den Lisa jeg var for en måned siden. Da hadde jeg det ganske bra med meg selv. Jeg fikk spredd mer glede enn tristhet. Bloggen har bestått for det meste av tunge innlegg, fordi jeg har hatt det tungt i det siste. Jeg klarer ikke skrive om positive ting når livet mitt ikke er positivt. Det har jeg lyst til å gjøre en endring på. Jeg vil endre fokuset på bloggen. Selvfølgelig kommer det til å komme tunge, tøffe og ærlige innlegg, bare litt mindre av det. Nå vil jeg ha som fokus å komme meg ut av den onde sirkelen jeg har vært i, hvor dagene bare har vært dritt. Jeg er så lei det, jeg er lei av å la en sykdom styre livet mitt. La en sykdom sperre meg inne, og ta fra meg alt jeg brenner for, alt jeg egentlig har glede av. Nei, nok er nok. Jeg har satt ned foten, nå skal det skje en endring. Ikke bare en liten endring, men en stor endring.  

  Jeg håper dere vil følge min vei igjennom dette. Jeg vil legge mye mer fokus på hvordan man kan komme seg ut av en dårlig periode. Hvordan man kan finne seg selv, når man mister seg selv slik som det jeg har gjort. Jeg vil dele mine egne erfaringer om hvordan jeg har kommet meg dit jeg er i dag med sykdommen min. Jeg kommer til å dele mine beste råd og tips for å vinne over depresjon, angst og anoreksia. Jeg vil prøve å være et bra forbilde for de der ute som går igjennom mye av det samme. Jeg vil fokusere mere på oppskrifter, fordi det er noe jeg virkelig brenner for om dagen. Jeg skal også komme meg tilbake på trening slik at det også kan bli en del av bloggen igjen. Jeg har satt meg mange nye mål, og håper dere vil følge meg videre.  ♥ Flere enn meg som har gått igjennom noe slikt, hva syns du om min blogg? 

 • 14  Jeg nevnte jo kort i stad, at jeg skulle dele enda en oppskrift med dere i dag. Som er gulrotkake, denne er sukkerfri og utrolig saftig. Denne kaken ble godt likt hos alle i min familie, så denne er god. Jeg lagde også denne til farsdagen, så det er derfor hele familien min har fått smakt på den. Det er utrolig koselig å få gode tilbake melinger fra familien, når jeg baker sunne kaker. Siden det er ikke noe dem er vant med, så jeg tror de fikk seg et lite sjokk. At sunnere kaker kan smake så godt, så derfor vil jeg dele denne med dere også. Denne er ganske lett å lage, så jeg vil tro at de fleste av dere kan få denne til.  Dette trenger du:
  1 dl havregryn
  35 g mandelmel
  1 ts vaniljesukker 
  2-3 ts sukrinmelis eller sukerin 
  1 ts bakepulver
  1/2 ts kanel + litt kardemomme
  1 dl mager kesam
  1 dl skummet melk
  1-2 gulrøtter 
  2 eggehviter
   
  Dette trenger du til glasur:
  1/2 beger mager krem ost
  1 ts vaniljesukker
  2-3 ts sukrinmelis
   

   

  Fremgangsmåte steg for steg:

  1) Start med å måle opp 1 dl havregryn, for å gjøre dette om til havremel. Hell havremelet pluss alle de andre tørre ingrediensene oppi en bolle, rør dette godt sammen. Så tilsetter du mager kesam og skummet melk, rasp gulrøtter. Jeg brukte to siden jeg ville ha mye gulrot smak. Rør dette godt inn for å sette bollen til side, slik at havremelet får trekket til seg fuktighet. Da blir resultatet mye bedre, så setter du på ovnen på 175 grader.  

  2) Når ovnen har blitt varm, har røren fått svellet nok. Rør en ekstra gang i røren, så stivpisker du to eggehviter som du vender inn i resten av røren. Pass på å vend det inn forsiktig, slik at du bevarer luften. Hell røren i en form, jeg brukte en liten rundt form. Bruker du større form, kan du fint doble oppskriften. Så steker du den i 25-35 minutter, litt forskjellig fra ovn til ovn så følg litt med.  

  3) Så avkjøler du kaken på en rist, før du begynner på glasuren. Da blander du bare alt du trenger godt, for å smøre det over hele kaken. Smak deg litt frem, på hvor mye søtning du trenger. Tror det er litt forskjellig fra person til person hva de liker, så her anbefaler jeg at du smaker og finner det som passer deg best.

  Så er kaken klar til å nytes, denne kaken er kjempe god samme dagen. Men faktisk enda bedre dagen etter, for da har den fått satt seg litt. Oppbevar den i kjøleskapet, der holder den seg fint noen dager. Som jeg nevnte kort over, så må du bare føle deg litt frem på hvor mye gulerøtter du vil bruke, jeg brukte som sakt to i denne oppskriften. Det er viktig å stivpiske eggehviten helt, for da får du mye mer volum i kaken.

  →Vil du få med deg alle mine sunne oppskrifter som jeg deler her på bloggen, kan du like mine facebook side. Der poster jeg alle mine nyest oppskrifter, den finner du her -> FACEBOOK-LISA!

  → Hva syns du om denne oppskriften, så ikke dette godt ut?

 • 20

  Har du noen gang våknet opp, og følt at du er i en fremmed kropp? At du ikke kjenner deg selv igjen, at du ikke vet hva som skjer med deg. Følelser og tanker bare forsvinner, og man sitter igjen med ikke å kjenne seg selv igjen. Jeg har lenge gått å ikke kjent på egne følelser og behov, fordi det er en annen ting som har tatt for stor plass. Jeg har ikke visst hva jeg ønsker eller ikke ønsker, hva det er jeg trenger og ikke trenger. Jeg har mistet helt følesen for hva som er godt for meg selv, alt bare forsvant. Fordi det er en del av meg som tar større plass. Jeg har følt meg helt tom, livet mitt føles flatt og grått. Jeg vet jeg er stille, snakker lite og sliter med å svare på meldinger og svare telefonen om noen ringer. Jeg sliter å svare søster som jeg bor sammen med bare hun spør om en ting. Jeg kan nok virke veldig stille på utsiden, men på innsiden er det fullstendig kaos. Et kaos som jeg selv ikke har kontroll over, et kaos så stort at det sliter meg helt ut. De få kreftene jeg føler jeg har, går til å måtte krangle med min anoreksia bare for at jeg skal spise. Bare et lite måltid er et rent helvete av en diskusjon.

  For hver sekund, minutt, time, dag, uke, og måned forsvant en liten del av meg, en liten bit av meg som ble tatt fra meg. Hver del var så liten at jeg selv ikke skjønte at de forsvant. Helt til jeg våknet opp og ikke kjente meg selv igjen, men jeg kjente igjen min sykdom. Anorekisa, depresjon og angst. Jeg mistet lysten til å kjempe, fordi jeg ikke visste hva jeg skulle kjempe for. Jeg begynte å tvile på om jeg ville bli frisk, om jeg var klar for å bli frisk. Lysten til å gjøre noe som helst. Jeg savner gleden jeg hadde av bloggen, en grunn for å stå opp hver dag. Hver morgen jeg våkner er alt grått, selv om solen skinner. Alt er bare grått, trist og dødt. Alle de fargene jeg elsket å se, bare forsvant. Jeg vet at de er der et sted, men allikevel klare jeg bare ikke se dem. 

  Jeg endte opp med å våkne og ikke kjenne meg selv igjen. Jeg mistet troen på noe av det viktigste, nemlig meg selv. Jeg mistet troen på at jeg kunne bli frisk. For denne kampen virker bare så altfor stor, det føles ikke ut som en kamp jeg kan vinne. En kamp jeg skal klare å kjempe. Jeg føler bare ikke at jeg kommer videre. Jeg tar ett skritt frem, for å så ta to tilbake. Jeg har lenge gått og følt på en følelse av at jeg er mislykket, at jeg ikke får til noe her i livet. Ordene som går om og om igjen i hodet mitt, du er mislykket. Du får ikke dette til, du vil ikke kjempe for deg selv. De få drømmen jeg hadde for noen uker siden, har plutselig blitt drømmer jeg ikke drømmer om lengre. De bare forsvant. De ble bare hvisket ut. Jeg går rundt med en indre uro som gjør at jeg ikke klarer å konsentrere meg. Jeg har mistet matlyst, noe som har gjort at jeg ikke har noen krefter. 

  Hver eneste kveld når jeg lagt meg har jeg sagt de samme setningene til meg selv. Om og om igjen, de samme ordene. I morgen blir en bedre dag, i morgen skal du få noe ut av dagen. I morgen skal du våkne med et smil, i morgen skal bli en bra dag. Du legger deg og er kjempeoptimist. Du får ikke gjort noe med den dagen som nå er over. Man kan ikke skru tilbake tiden og forandre på noe du har gjort den dagen. Men det er ingen som vet hva den neste dagen vil bringe. Det er for det meste opp til deg selv. Men når du våkner opp neste dag, så har man plutselig glemt alle de setningene du sa til deg selv kvelden før. De ordene som var så sterke bare forsvant da du våknet opp. Dette er et innlegg jeg har hatt lyst til å dele med dere lenge, men ikke turt eller vært klar for. Det er sårt å dele, men jeg vet det kan gi dere en bedre forståelse for hvordan jeg har har hatt det i det siste.

 • 18  Siden jeg hadde en litt overmoden banan liggende, måtte jeg finne på noe lurt å bruke den til. Når du baker med banan, er det faktisk best når de er litt overmodene. Så derfor ville jeg prøve meg på noe nytt i dag, nemlig banankake med sjokoladebiter. Jeg er litt usikker på om jeg burde kalle dette kake eller brød, men resultatet ble kjempe godt. Denne er sukkerfri, super saftig og smaker bare helt nydelig. Den er også ganske lett å lage, så dette tror jeg de fleste kan få til. Jeg liker å alltid ha noe liggende som er godt å spise, å hva smaker vell bedre enn ny stekt kake. I denne oppskriften har jeg brukt en liten brød form, som var ca 18 cm lang. Jeg hadde bare en liten brød form, ønsker du å lage en større. Er det bare å dobble oppskriften, har du ikke brød form kan du bruke muffins former. Men da må du justere litt på tiden, for da trenger de ikke så lang steke tid som brødet gjør.   Dette trenger du:
  1 banan
  1-2 eggehviter (kan byttes ut med et helt egg)
  1 ts bakepulver
  1 ts vaniljesukker
  2 ts sukerin gold 
  1 dl havregryn
  35 g mandelmel
  1/2 dl skummet melk
  28 g sukkerfri sjokolade (den jeg bruker kan du få kjøpt HER)
   


   

  Fremgangsmåte steg for steg:

  1) Start med å mose banan i en bolle, for å så måle opp 1 dl havregryn. Gjør om havregryn til havremel, med en stavmikser eller kjøkken maskin. Tilsett havremelet pluss alle de andre tørre ingrediensene, oppi bollen med den moste banan. Så tilsetter du eggehviten + melk, rør dette godt sammen å sett bollen til side. Resultatet blir mye bedre når du bruker havremel, om havremelet får trekket til seg litt fuktighet.

  2) Mens bollen står å får svelet litt, kan du sette på ovnenen på 175 grader. Når ovnen er varm, finner du frem en liten brød form. Dekker den med bakepapir, så hakker du opp den sukkerfri sjokoladen i små biter. Tilsett sjokoladebitene i røren, rør de godt inn. For å helle hele røren oppi brød formen, stekes i 35-45 minutter.  Følg litt med, for alle ovner er forskjellige. Skal du bruke muffins former, så blir steketiden veldig mye kortere. Men når banankaken er ferdig stekt, avkjøler du den på en rist. Før du deler den opp, det gjør at kaken for satt seg litt. Jeg syns denne kaken var kjempe gode alene, derfor jeg ikke lagde noe glasur på den. Den holder seg godt noen dager, men smaker jo aller best når den er ny stekt. Eller dagen etter, for da har kaken fått satt seg litt mer. Jeg gleder meg til å ta med noen kake stykker opp til farmor og farfar, skal også gi mamma noen stykker. Så får jeg høre om de liker den like godt som meg.

  →Vil du få med deg alle mine sunne oppskrifter som jeg deler her på bloggen, kan du like mine facebook side. Der poster jeg alle mine nyest oppskrifter, den finner du her -> FACEBOOK-LISA!

  → Har du laget dette før, så ikke dette godt ut ?

 • 18

  God morgen alle mine fine lesere, denne dagen startet litt bedre. Noe som er godt, i går kom jeg meg endelig en liten tur ut av huset. Men det var bare en tur opp til butikken, jeg ble helt utslitt etter det. Så da måtte jeg prioritere det viktigste, nemlig å handle inn mat. Så nå er kjøleskapet fylt opp, noe som er så utrolig deilig. Tror faktisk det værste jeg vet, er når man har lite mat i huset. Rart hvordan man ikke tenker over det når man bor hjemme, hos mamma eller pappa. For da er det jo dem som fyller det opp hele tiden, men når man flytter for seg selv. Så merker man fort hvor tomt det blir, å hvor dyrt faktisk mat er. Men i går fikk jeg stor handlet, både til meg selv men også til min søster. Som nå er sykemeldt noen dager, fordi skulderen hennes.

  Så her hjemme er det veldig rolig, noe som egentlig er ganske deilig for min del. I går begynte vi å pynte litt til jul, hehe kanskje litt tidelig ute. Men vi måtte jo kjøpe inn alt nytt, etter som dette er vår først jul i leiligheten. Så da hang vi like så gjerne opp stjerner i går, pluss at vi har hengt opp gavekalender. Altså jeg er verdens heldigste lillesøster, for min store søster Malin. Har kjøpt julekalder til oss, masse pakker som henne har pakket inn å hengt opp. Kjenner jeg smiler fra øre til øre når jeg deler dette, fordi jeg ble så glad når henne fortalte meg det. Syns det er så utrolig snilt gjort av henne, å kjøpe inn det til oss. Jeg skal få tatt noen bilder etter hvert, for å vise dere hvordan vi har pyntet. Jeg har enda ikke lagt noen planer for dagen, siden jeg må bare lytte til kroppen. Å heller ta ting litt som det kommer, men ville gi dere en liten oppdatering. Før jeg skal lage meg en god frokost, så blogges vi mer senere i dag. Som sikkert flere av dere har fått med dere, har jeg gått og går igjennom en tung periode nå. Det kommer et lengere innlegg om dette senere i dag, vist jeg klarer å trykke på publiser knappen.   → Må bare beklage for at bloggen ikke er helt på topp om dagen, men sliter veldig med blogg motivasjon i det siste. 

 • 22

  // bildene er lånt fra kvdesign 

  Som sikker flere har fått med dere, så deler jeg ofte bloggtips. Jeg liker å dele mine egne erfaringer. Som jeg alltid sier, så lærer man best av sine egne feil. Ingen blir verdensmester over natten. Det å lære seg hvordan blogg fungerer tar tid, men jeg liker å dele det jeg selv har lært av mine egne feil med dere. Siden jeg har delt over 100 bloggtips, tenkte jeg å linke til de forskjellige innleggene i dette innlegget. Så dette blir en liten oppsummering. Kanskje finner du et innlegg du har lyst til å lese. Her vil dere finne alt fra ideer du kan blogge om, til sider du kan reklame for bloggen din gratis. Du vil også finne masse gode tips og råd til å bli en bedre blogger, få flere lesere, ta gode bilder og mye mer.

  Vi starter med det innlegget der jeg har delt hvordan du kan reklamer for din blogg, helt gratis. For det er så mange bloggere der ute, som ikke vet at du fint kan reklamer for din blogg helt gratis. Nemlig på forskjellige Facebook sider, jeg har samlet i et innlegg med 14 sider du kan reklamere for din blogg. Det innlegget finner du her -> TRYKK HER!

  Siden vi først er inne på sosiale medier, så må jeg også linke til et annet innlegg. Med bloggtips som handler om dette med sosiale medier, for det er et utrolig bra verktøy for oss som blogger. Dette er en måte for din blogg å bli mer kjent på, pluss at du kan spre at du blogger til flere. Du når rett og slett ut til mange flere, ved bruk av sosiale medier. Men det er ikke alle sidene som er like bra å reklamere på, å det tar tid å reklamere en blogg. For det finnes så utrolig mange, som Facebook, instagram, twitter og mange flere. Derfor har jeg skrevet et helt innlegg om bare dette, det finner du her -> TRYKK HER

  Så hopper vi videre til hvordan du kan bli sponset, for det er mange som sitter å venter på at noen skal kontakte deg. Som kanskje er ute etter et samarbeid, men viste du at det er lettere for deg å spørre dem. Det verste svaret du kan få er et nei, så det er absolutt verdt å spørre. Jeg har samlet litt tips til hva du burde ha med i e-posten du kan sende ut, det innlegget finner du her -> TRYKK HER!

  Siden vi er inne på temaet sponsor, så kan jeg også slenge med hvordan du kan tjene penger på din blogg. Fordi man trenger ikke ha så mange lesere, for å tjene litt. Det er lettere å tjene større summer om man har flere lesere, men det finnes måter alle kan tjene litt. Så her finere dere mine beste tips på å tjene penger på din egen blogg, du kommer direkte til det innlegget her -> TRYKK HER!

  Så har jeg også delt mange gode tips og triks til deg som er en blogger, men vi kan starte med det innlegget som handler om smarte tips til deg som blogger. Der har jeg delt smarte tips man burde kunne, å skrivet litt om dem. Der har jeg fokusert litt hvordan du kan bli bedre, det er rett og slett et innlegg med mange gode tips og råd. Det innlegget finner du her -> TRYKK HER! Jeg har også delt enda et innlegg, om enda flere smart tips til deg som blogger. Det finner du her -> TRYKK HER

  Jeg har også delt et innlegg med bloggtips, som man fort glemmer. Her tar jeg opp en del viktig punkter som er fort lett å glemme, men som er så utrolig viktig. I dette innlegget deler jeg også bilder av forskjellige kommentarfelt, der navnene ikke lagres. For det kan være en grunn for satt du ikke får så mange kommentarer. Så dette innlegget er det utrolig mange gode tips og triks, du kommer direkte til det her -> TRYKK HER!

  Noen av det første man ser når man går inn på en blogg, er hvordan blogg designet og headeren ser ut. Det er viktig å gi et godt første inntrykk, men man trenger ikke betale for en fint design eller header. For det finnes så mange fine som er helt gratis, jeg har skrevet om alt dette i et eget innlegg. Der jeg linker til flere gratis bloggdesign og hvem som lager gratis header til blogg. Det innlegget finner du her -> TRYKK HER!

  Siden vi er inne på temaet om hvordan bloggen din ser ut, har jeg også delt et innlegg med bloggtips. Som handler om bilder og redigering, her deler jeg mine beste tips og triks. Fra alt om hvordan du kan redigere bilder, til hvordan du får de beste bildene, pluss hvilket tid på dagen det er best å ta bilder. Det innlegget finner du her -> TRYKK HER!

  Jeg har også delt et innlegg med mine beste tips og triks, når man har skrive sperre. For det er noe de fleste bloggere opplever, så derfor delte jeg mine beste råd med dere når dette skjer. Det innlegget finner du her -> TRYKK HER!

  Siden vi er inne på dette temaet, så må jeg også dele med dere 30 bloggtips om hva du kan blogge om. Er du tom for ideer, så kanskje du finner noen forslag her. Dette innlegget finner du her -> TRYKK HER!

  Så hopper vi over til bloggtips som gjør deg til en bedre blogger, her deler jeg masse gode tips og triks. Om verktøy du kan bruke, som du som blogger allerede har tilgjengelig. Men kanskje ikke vet hvordan du skal bruke, det innlegget finner du her -> TRYKK HER! Så har jeg også delt et eget innlegg, med hvordan du linker en annen side til tekst, siden dette er det mange som ikke kan. Det finner du her -> TRYKK HER!

  Så avslutter vi med bloggtips for å tiltrekke seg lesere, her er det mange gode råd og tips som dere burde kunne. Her fokusere jeg på hvordan du kan få flere lesere, til din blogg. Det innlegget finner du her -> TRYKK HER

 • 24

  God morgen alle mine fine lesere, det var så deilig å kunne dele det innlegget med dere. Som jeg gjorde i går, for det er noe jeg har gått å bært på i en god stund nå. Helt alene, så det å kunne få skrevet det ned. For å så dele det med dere, var bare så godt. Jeg følte meg faktisk 10 kg lettere, for det å sitte på alle disse følesene og tankene alene. Er utrolig tungt og tøfe, men den støtten jeg får fra dere. Betyr bare så utrolig mye for meg, vet ikke hvor mange ganger jeg kan få sakt det. Men dere hjelper meg så utrolig mye igjennom mine tunge perioder, når jeg startet å blogge. Så hadde jeg aldri trodd jeg skulle få så fantastiske lesere, som det dere er. Det krever mye å dele så personelig innlegg som det jeg gjør, men dere gjør det absolutt vært det. For jeg trenger støtten jeg får fra dere, dere gjør meg sterkere. Å gir meg så mye motivasjon til å forsette, å kjempe for meg selv.

  Men også forsette å dele min personelige innlegg, så igjen tusen takk for at dere er dere. Dagen i går gikk bort til soving, å jeg er nok redd denne dagen kommer til å gjøre det samme. Men jeg skal prøve å få handlet inn litt mat, for det er viktig å spise selvom jeg ikke har matlyst. Så må jeg også hente medesiner, å få sendt to pakker av gårde. Som er de pakkene fra de to siste som vant mine store giveaway konkurransene jeg har hatt. Så det håper jeg at jeg får krefter til i dag, vist ikke har jeg heldigvis enn mamma som stiller opp. Som kan handle og gjøre de viktigste tingene, her hjemme er det veldig stille. Jeg er så sliten å sover, så har søsteren min skadet skulderen sin. Så henne ligger også nesten bare å sover, så vi passer litt på hverdandre her hjemme. Men ville gi dere en liten oppdatering, å bare si tusen takk for at jeg har dere som lesere.   ♥ Så tusen takk for at akuratt du leser min blogg, det betyr bare så utrolig mye for meg! 

 • 26

  Jeg er syk, jeg er syk. Dette har vært min unnskyldning nå i veldig mange uker. Å ja jeg har vært syk, jeg har hatt influensa, vært kvalm, hatt vondt i hodet, feber og alt det som følger med. Men det ligger så mye mer bak det. Det å si høyt at jeg er syk er så mye lettere enn det å skal si høyt, jeg har det ikke bra. Jeg liker ikke snakke om de følelsene, og har vel ikke helt vært klar for snakke om dem. Dette er de følelsene jeg sitter med nå. Dette er ikke noe som har skjedd for et år siden, men noe jeg går igjennom nå. Som sikkert de fleste av dere har fått med dere, har min farfar vært syk. Han har hatt hjerneslag. Det kom som er sjokk på meg. Min bestevenn er så syk. Og det er så tungt å se på. Det er tungt å stå på utsiden å ikke få gjort noe. Det å se hvordan han har det har bare tatt helt knekken på meg. Jeg trodde jeg var sterkere. Men det er jeg ikke. Alle følelsene og tankene rundt det skremmer meg.

  Jeg har så å si ikke vært ute av døren på nesten en måned nå. En hel måned har jeg brukt unnskyldningen jeg er syk, å ja jeg har vært syk. Men det ligger så utrolig mye mer bak det hele. Det er tungt å dele dette med dere. Fordi det var først i går jeg skjønte dette selv. Jeg har lurt meg selv. For å slippe å føle på de vonde tankene, selv om de har vært til stede var det lettere å si til meg selv og alle andre at jeg bare er syk. Derfor har jeg ikke ønsket å gjøre noe annet enn å være hjemme. Jeg har ikke hatt krefter. Jeg blir sliten av ingenting. Kroppen min fungerer bare ikke sånn som jeg vil den skal fungere. Hvorfor skal det være så vanskelig å bare akseptere det? Hvorfor skal det være så utrolig tøft å bare si det høyt. Det er helt greit at jeg ikke takler alt det som har skjedd med farfar som har gått så utrolig inn på meg. Jeg gråter og gråter. Men jeg må holde meg sterk når jeg besøker dem. Jeg vil ikke at de skal se hvordan jeg faktisk tar det. Det sliter meg ut å skal holde på denne masken.

  Hver gang jeg kommer hjem etter å ha besøk dem, knekker jeg bare sammen. Jeg tror det har vært grunnen til at jeg ikke har vært hos dem så mye som det jeg selv hadde ønsket. Jeg skjønner at det er mange som kanskje ikke forstår hvorfor dette er så tungt for meg. Eller som kanskje ikke har det samme forholdet til sine besteforeldre. Etter at jeg ble syk, har jeg ikke hatt så mange å være sammen med, for alle andre av min venner på min alder og min familie er jo på jobb hver dag. Alle gjør noe hele tiden mens jeg bare går hjemme, hver eneste dag. Hver uke, hver måned. Så etter at jeg ble syk, fant jeg ut at jeg kunne jo besøke farfar og farmor på  dagtid. Slik hadde jeg noen jeg også kunne være sammen med, og bruke litt tid sammen med. Det var så godt å gjøre noe annet enn bare å sitte hjemme. De siste årene har jeg vært hos dem rundt fire til fem dager i uken. Så det sier seg jo selv at jeg bygger opp et veldig sterkt bånn med dem. Hvem hadde vel ikke gjort det.

  Når noen du bryr deg så mye om blir så syk, er det hjerteskjærende. Det gjør så vondt. Hele kroppen min reagerer kraftig, og sykdommen min blir verre av dette. Når jeg fra før av sliter med anoreksia, depresjon og angst, så blir bare alt dette mye verre. Jeg har holdt de fleste psykiske lidelsene mine i sjakk, men etter at farfar ble syk, så har de blomstret opp. Noe som gjøre dette å være meg veldig vanskelig. Jeg har ikke turt å dra på behandling på nesten tre uker. Jeg vet at jeg kommer til knekke sammen når vi skal snakke om hvordan jeg har hatt det. Dette var noe jeg ikke var klar for. Jeg gjorde det samme i går, ringte inn og sa at jeg var syk. Men da min behandler ringte meg opp, fant jeg ut at jeg må på de timene som er satt opp. Jeg er bare redd for å være ærlig, redd for å snakke om hvordan jeg faktisk har det. Redd for at om jeg først begynner å gråte, så vil jeg ikke klare å slutte. Jeg klarer ikke takle dette alene, uansett hvor mye jeg kunne ønske det. Jeg trenger mine behandlere for å komme meg igjenom denne perioden. Det er dessverre en del ting jeg ikke klarer å snakke med noen andre om, uansett hvor mye jeg kunne ønske det. Jeg vet at den eneste måten jeg skal komme meg igjennom den perioden jeg er i nå, er å be om hjelp. Det er greit å ikke takle alt alene. Man må bruke de få personene man klare å snakke om problemet med.

 • 22

  God morgen alle mine fine lesere, beklager for at jeg ikke blogget i går. Men jeg var så sliten etter festen på lørdag, at jeg sov bort hele dagen. Men fy søren så gøy jeg hadde det, det er lenge siden jeg har kost meg så mye som det jeg gjorde på lørdag. Hele dagen startet med å besøke farfar på sykehjemme, så dro vi hjem til farmor for å hjelpe henne med noen små ting. Handlet og skiftet sengetøy, alltid koselig å kan hjelpe litt til. Så dro jeg inn til Oslo, for min besteveninne Tina skulle ha en stor hjemme fest. Alle mine nærmeste venniner var der, og kompiser. Så det var bare så utrolig koselig, jeg lo og danset hele kvelden. Har virkelig savnet å kose meg, etter som jeg har slitt mye med sykdom og deprisjon den siste tiden. Så dette trengte jeg nå, så da gikk dagen i går bare til soving.

  Dagen i dag skal jeg rydde og vakse litt her hjemme, er så deilig å starte en ny uke med et ryddig hjem. Har ikke lagt så mange andre planer for dagen, tenkte å bare ta det litt som det kommer. Jeg kjenner at jeg enda er litt sliten, så jeg tror jeg bare skal ta det litt med ro i dag. Å heller holde på litt her hjemme, denne uken har jeg planlagt mange nye oppskrifter. Så det burde dere glede dere til, nå har jeg virkelig funnet tilbake gleden av å lage mat igjen. Så denne uken skal keg fokusere litt på det, fordi oppskfiten jeg deler her på bloggen. Blir så godt likt, så det skal jeg fortsette med. Jeg har også lyst til å prøve med på noen middags retter, så jeg kan dele noen slike oppskfiter med dere også. Gjerne kom med ønsker, om det er noe spesielt dere vil jeg skal lage. Skal også prøve meg på sunnere julebakst, siden nå er det ikke lenge til jul. Så det kan bli gøy å prøve seg på, men nå skal jeg legge bort pc. For å lage meg litt frokost, så blogges vi mer senere i dag.   → Håper dere får en super start på den nye uken, husk ny uke med masse nye muligheter! 

 • 24

  //inneholder annonselenker.

  God lørdag alle mine fine lesere, i går var en kjempe bra dag for meg. Endelig har min søster kommet hjem, noe som er utrolig koselig. Hun har vært borte alt for lenge, så det var godt å få henne hjem. Jeg fikk vært litt med mamma, vi handlet og fikset litt små ting. Så var vi på besøk på sykehjemmet hos farfar, så dro vi en tur for å besøke farmor. Så i går var en super dag, men nok om det å over til denne god biten jeg skal dele med dere i dag. Nemlig sukkerfri "japp" sjokolade, dette er første gang jeg lager denne oppskriften. Holdt på med dette i går, slik at det skulle være klart for å dele med dere i dag. Denne ble bare så utrolig god, allerede spist opp mange biter. Så da må jeg jo dele denne god biten med dere også, denne kan man kose seg med god samvittighet. I tillegg inneholder disse også protein.


   

  Dette trenger du:

  lag 1
  30 g sjokolade protein
  10 g kakao 
  10 g mandelmel
  2 ss firbersirup (kan få kjøpt det HER)
  2 ts sukrinmelis (kan få kjøpt det HER)
  1-2 ss vann 
   
  lag 2 
  1.5 dl Vikingmelk
  2 ts sukerin gold (kan få kjøpt det HER)
  1 ss firbersirup gold (kan få kjøpt det HER)
  1 ss firbersirup Clear 
   
  lag 3 
  Ca 50 g sukkerfri sjokolade (kan få kjøpt det HER)
   
   

  Fremgangsmåte steg for steg:

  1) Finn frem en liten matboks eller form, å putt bakepapir oppi. Så blander du alle de tørre ingrediensene i lag 1, oppi en skål. Rør dette godt sammen, så varmer du opp firbersirup i en kjele til det bobler. Hell så oppi det du har blandet i skålen, rør dette godt inn. Juster med litt vann, du trenger veldig lite vann. Jeg var litt for rask til å helle oppi 2 ss, som viste seg å være litt for mye. Deigen skal være litt tørr, kna den sammen for å så presse den ned i formen. Sett for en i kjøleskapet noen timer, før du begynner på lag nr to. 

  2) Finn frem en bolle som tåler varme, hell oppi alt du trenger til lag nr 2. For å sette dette inn i microen. Sett på full varme, å la den stå i noen minutter. Så tar du den ut, for å gjøre det samme på nytt til du har en ganske så tykk karamell. Min sto inne i over 10 minutter til sammen, så følg med for er litt forskjellig  fra micro til micro. Så heller du den tykke karamellen over lag nr 1, sett den tilbake i kjøleskapet i noen timer til karamellen har stivnet. Kan også bruke fryseren, for at den skal stivne fortere.

  3) Ta ut formen fra kjøleskapet, for å så ta ut deigen fra formen. Del den opp i ønsket biter, jeg delte min i 18 mindre biter. Finn frem en tallerkenen, ta litt bakepapir på tallerkenen. Smelt sjokoladen, for å så dyppe hver bit i sjokolade. Sett bitene på tallerkenen med bakepapir, å inn i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

  Så er de klare til å nytes, dette er første gang jeg lagde disse. Så jeg må si at de så ikke så bra ut som jeg hadde håpet, men smaken var utrolig god. Gleder meg allerede til å lage disse igjen, for da håper jeg at formen blir bedre. Nå skal jeg ta med noen opp til farmor og farfar, pluss noen biter til pappa. Så spennende om de liker smaken like godt som meg, de er test patruljen min som jeg kaller dem. De får alltid smake på alt jeg lager, for å gi meg tilbake melinger. På om det er noe jeg kunne gjort bedre, pluss om de likte det. Så det er like spennende hver gang hehe, men håper dere liker denne oppskriften.

  → For dere som vil holde dere oppdatert på alle mine sunne oppskrifter, som jeg deler her på bloggen. Kan du like min facebook side, der poster jeg alle mine nyeste oppskrifter. Den finner du her -> FACEBOOK-LISA!

  → Kunne du tenkt deg å prøve denne oppskriften, så ikke dette godt ut ?

 • 40

  Da var det endelig på tide med et nytt innlegg med bloggtips. Denne gangen vil jeg fokusere på hvordan man kan tiltrekke seg lesere. Her vil jeg dele noen av mine beste tips og råd med dere, og kanskje dette kan hjelpe deg også. Som blogger lærer man seg etter hvert hva som fungerer og hva som ikke fungerer. Jeg tror at jo lengre man blogger, jo flinkere blir man. Man lærer av sine egne feil. Grunnen til jeg kan dele masse tips med dere er at jeg selv har lært av mine egne feil. Så her kommer det enda litt flere tips og triks. 


  Bilde er lånt fra google. 

  Valg av overskrift - Det første man ser er overskriften på innlegget ditt. Det er faktisk det som avgjør om noen vil klikke seg inn for å lese resten av innlegget. Jeg velger alltid overskrift som noe av det siste jeg gjør. Jeg er veldig heldig som har mamma som retter alle mine lengre innlegg, siden jeg sliter med rettskriving. Vi diskuterer alltid mye frem og tilbake hva jeg skal bruke som overskrift. Jeg har alltid mange ideer som jeg sender over til henne, så kan hun hjelpe meg å plukke ut den beste. Overskriften er så utrolig viktig, for det er som sagt den som bestemmer om andre klikker seg inn for å lese det du skal dele. Det er viktig at overskriften passer til innlegget. Hvis ikke blir du det vi kaller en clickbait. Det vil si at du skriver en dramatisk overskrift som ikke har noe med innlegget å gjøre. Dette lønner seg virkelig ikke i lengden, og kan gjøre at du mister lesere. Så det er viktig å ha dette i bakhodet.

  Bilder - Valg av bilder har mye å si. Lyse bilder skaper mer oppmerksomhet. Lyse bilder tiltrekker seg flere øyne enn det mørke bilder gjør. Jeg gjør alltid bildene mine lysere før jeg skal legge dem inn i et blogginnlegg. Men om du skal dele et tungt og tøft innlegg, så er det lurt å ha et bilde som passer til det. Da gjelder det helt motsatte, altså ikke lyse fine bilder, men mørke dystre bilder. Svart/hvitt-bilder blir mere dramatisk og trist. Her må man velge bilder som passer til det du skal dele. Men for de fleste innlegg er det lurt å tenke lyse bilder. 

  Tenk som en leser - Dette punktet har jeg delt med dere før, men det er lurt å ha dette i bakhodet. Nemlig dette med å tenke som en leser. Hva gjør at du trykker deg inn på et innlegg? Hva er det som skaper oppmerksomhet hos deg? Finner du ut det, kan du gjøre det samme, og bruke de samme teknikkene som den bloggeren har gjort. Den beste måten å lære på er jo å prøve og feile. Man blir ikke en verdensmester med en gang, men du kan lære mye av deg selv.

  Markedsføre ditt eget navn - Hvis du har gjort som meg, og laget et bloggnavn som er ditt eget navn, er det lettere å markedsføre navnet ditt. Jeg heter det samme på blogg som jeg gjør på Instagram, Facebook og Snapchat. Uten å reklamere for mye for bloggen min på Snapchat og Instagram, så blir allikevel navnet mitt mere synlig. Det er viktig å hete det samme på alle sosiale medier du er på. Dette for å markedsføre ditt eget navn.

  Det tar tid å bygge opp en blogg - Dette er et punkt mange glemmer. Man starter en blogg og forventer at bloggen skal få flere tusen lesere over natten. Så lett er det dessverre ikke. Det finnes flere hundre tusen blogger. Det å skal skille seg ut er vanskelig, og det å bygge en blogg tar tid. Det viktigste er å ikke gi opp. Ha tro på deg selv. Har du tro på deg selv, så kan du klare å lykkes til slutt. Alle som jobber mot en mål, kan oppnå det målet. Men det tar som sagt tid. Det kommer til å komme mange oppturer og nedturer, men aldri mist troen på deg selv. Vær stolt over din egen blogg.


  Bilde er lånt fra kvdesign 

  → Tom for ideer om hva du kan blogge om, jeg har delt et innlegg med 30 ting du kan blogge om. Det innlegget finner du her -> 30 BLOGGIDEER

  → Ønsker du flere lesere til din blogg, da kan du reklamer for din egen blogg helt gratis. På forskjellige Facebook grupper, her finner du et innlegg med 15 forskjellige Facebook sider du kan dele dine innlegg på -> FLERE-LESERE

  → Eller kanskje du vil lese mer om bilder og redigering, der jeg røper min hemmelighet til lyse bilder. I det innlegget deler jeg alle mine beste tips og triks, det innlegget finner du her -> BILDER-REDIGERING

 • 12

  //inneholder annonselenker. 

  Som jeg nevnte kort i stad, så har jeg mottatt enda en pakke fra IHerb. Dette er faktisk min tredje pakke fra dem, å jeg blir like fornøyd hver gang. Det jeg liker så godt med denne siden, er at du kan handle sunnere alternativ. Til en billigere penge, å hvem liker vell ikke spare litt penger? Men jeg tenkte jeg skulle fortelle litt om produktene jeg har bestilt meg, pluss vise bilder av det jeg  har fått i postkassen.

  Sunnere alternativ til sjokolade - Det er to sjokolader som har skilt seg ut hos meg, fordi de var utrolig gode på smak. Så inneholder en plate på 28g, kun 115kcal. Så dette er et mye sunnere alternativ, sjokolade platene er søtet med stevia. Noe som er utrolig bra, men det beste med disse er at de smaker kjempe godt. Jeg bruker den som er helt ren sjokolade, i forskjellige oppskrifter. Mens den som sjokolade med crisp, bruker jeg som snacks. Den smaker seriøst crispo sjokolade, mens den rene syns jeg smaker som melkesjokolade.

  → Du kan få kjøpt den vanelige sjokoladen HER
  Du kan få kjøpt crisp sjokoladen HER!
   
   

   

  Så må jeg også nevne nonstopp sjokoladen, som er et mye sunnere alternativ til de du får kjøpt i butikken. En pakke inneholder kun 110kcal, noe som er utrolig lite. Du får kjøpt en boks med 5 pakker i, som hver inneholder 28g med nonstop. Disse er jo gode i seg selv, men jeg har bakt muffins med dem. Å skal også bruke dem som pynt eller i en sjokoladekake, så her er det jo bare å bruke fantasien. Disse er veldig gode på smak, skulle bare smaken på en når jeg skulle bake. Å endte opp med å spise opp hele posen, så disse kan jeg også anbefale dere å prøve. 

  → Så kan du få kjøpt nonstopp sjokoladen HER
   
   

   

  Protein pulver - På denne siden selger de mange forskjellig protein pulver, men en favoritt hos meg er merket Choco Rite. Jeg har kun smakt en smak, å det er vanilje. Siden jeg har mer igjen av skoakolde og andre smaker fra Svergie, så derfor vil jeg bruke opp det før jeg kjøper en pose i de smakene fra dette merke. Men vanilje protein pulveret smaker utrolig godt, å jeg vet om flere som har smakt de andre smakene. Som har sakt at de er like gode, protein pulveret fra dette merket er sukker fri og gluten fri. Den kan drikkes som vanelig protein pulver, eller bruke det i baking og andre ting som jeg gjør. 

  → Du kan få kjøpt proteinpulver i smaken vanilje HER
  → Så kan du se hele utvalget av de forskjellig smaken HER
   
   

   

  Protein bar - Siden vi er inne på protein tilskudd, så må jeg jo også ta med protein bar. Jeg er veldig glad i merket questbar, men syns disse er utrolig dyre i butikker her i Norge. Så derfor kjøper jeg heller en eske fra Iherb, det finnes utrolig mange forskjellig protein barer fra forskjellige merker. Men jeg har bare prøvd questbar sine frem til nå, min abselutt favoritt smak er chocolate chip cookie dough. Jeg syns den smaker best av alle barene jeg har smakt fra dette merket, så den kan jeg vireklig anbefale dere. Du får en eske med 12 barer, en bar inneholder 190kcal. Som man kan spise for å få i seg mer protein, eller om man er på farten å ikke vil spise så usunt. Jeg har alltid en eske i kjøleskap, kjempe smart når søtsuget kommer. 

  → Du kan få kjøpt questbaren i smaken cookie dough HER
  → Så kan du se hele utvalget i de forskjellig smakene HER
   
   

   

  Sunnere alternativ til mel - Så må jeg også nevne mandelmel, som er et sunnere alternativ for mel. Dere har kanskje fått med dere at på de siste oppskriftene jeg har delt, så har jeg brukt litt mandelmel. Det er fordi jeg kjøpte en pose med dette fra Iherb, å det er jo bare utrolig genialt. Mandelmel blir kalt for lav krabo mel, dette bruker jeg for det meste til baking. Jeg syns mandelmelet du får kjøpt i Norge er kjempe dyrt, så her kan man spare litt penger. De selger også sukerin, som er sukker uten kalorier. Det bruker jeg utrolig mye til alt, i steden for vanelig sukker. 

  → Du kan få kjøpt mandelmel HER
  → Så får du tak i sukerin HER
   
   
   

  Sunnere alternativ til smaks tilsetter - Sist men ikke minst må jeg nevne stevia drops, dette er bare så utrolig genialt. Jeg kom over disse for ikke så lenge siden, å skjenner ikke hvorfor jeg ikke har fått med meg dette før. Dette er smaks dråper uten kalorier, som du kan tilsette. Jeg har kun kjøpt med en smaks type, å det er English toffee. Som er i smaken karamell, denne er utrolig god. Du trenger kun noen få dråper, for å få en god smak. Det finnes mange forskjellig smaker, som vanilje, sjokolade og masse mer. Jeg har brukt denne i en del oppskrifter jeg har delt med dere, sunne smil sjokolade, Brownies med karamell fyll.

  → Du kan få kjøpt karamell drops HER!
  → Så kan du se alle smakene de har HER!  
   
   
  iHerb Logo (PRNewsFoto/iHerb)

   

  → Jeg har også delt et innlegg med dere før, om litt faktisk man burde vite før man bestiller. Det innlegget finner du HER!

  → Jeg har også en rabatt kode til dere, bruker du koden VVW762 får du $5 avslag på ditt første kjøpt. 

 • 20

  God morgen alle mine fine lesere, formen er enda ikke helt på topp. Men humøret mitt er mye bedere, i går fikk jeg hentet tre pakker i posten. Som jeg skal vise dere senere, det finnes nesten ikke noe bedere enn å få pakker i posten. Å denne gangen var det tre ganske store pakker, som jeg gleder meg til å vise dere. Jeg har nemelig kjøpt inn masse sunne produkter jeg skal bruke når jeg baker, så nå kommer det til å komme enda flere oppskrifter. Dere brude glede dere til helgen, for da kommer det ut masse gode oppskrifter. Jeg har alltid manglet noen ingredienser, men nå har jeg alt jeg trenger til de fleste oppskriftene jeg har hatt lyst til å dele med dere.  Den andre pakken inneholder noen av mine favoritt produkter når det kommer til skjønnhet, så det skal jeg vise dere også. Men jeg var så heldig å fikk tatt noen fine bilder, før snøen forsvant igjen. Vi våknet nemlig opp til en kjempe fin utsikt på lørdag, fra vår hveranda. Så jeg vil dele disse bildene med dere også, hadde glemt dem. Derfor de kom litt sent, men bedere sent enn aldri. Jeg har enda ikke lagt så mye planer for dagen, annet enn å jobbe litt med bloggen. Så jeg tar det litt som det kommer, for se hvordan formen blir utover dagen. Men det kommer et innlegg om mine siste innkjøp fra Iherb, den ene pakken jeg hentet i går var nemlig derfra. Så nå er det virkelig på tide med litt anbefalinger fra den siden, for der sparer man mye penger. Så det kommer ut litt senere i dag, så følg meg vist du vil få med deg det.   → Håper dere får en kjempe fin dag, tenk positivt og gjør denne dagen til noe bra for deg selv. 

 • 24

  Nei, det er ingen som ønsker å være så ung, og avhengig av sovetabletter. Det er så langt fra det normale som man kan komme. For de aller fleste på min alder vet vel knapt nok hva sovetabletter er. Man skal eller burde ikke gå på slike sterke medisiner når man er så ung. Jeg skammer meg over det, og liker egentlig ikke si det høyt. Jeg er redd for hva andre skal si om det, eller om andre rundt meg har sterke meninger rundt dette. Det hindrer meg i å gjøre mye, siden jeg ikke vil ta sovetabletter når jeg med andre. Jeg går på såpass sterke tabletter at de er vanedannende, noe som betyr at man kan bli avhengig av dem. De er så sterke at jeg glemmer hva jeg har gjort etter jeg har tatt dem. Derfor vil jeg ikke være rundt noen andre. Det er veldig få personer jeg stoler nok på til å ha rundt meg etter at jeg har tatt mine tabletter. Det er sårt å si det, men jeg er bare 22 år og avhengig av sovetabletter.

  Det er på en måte flaut, jeg liker det ikke selv. Jeg kunne ønske at jeg ikke var avhengig, men slik er desverre ikke min situasjon. Jeg vet at jeg egentlig ikke burde skamme meg over dette, fordi jeg vet at uten dem så sover jeg ikke. Jeg klarer ikke bare lukke øynene når kvelden kommer, slik de fleste andre klarer. Det er for mange tanker og følelser oppe i hodet mitt, for ikke å snakke om frykten for å faktisk sove. Jeg er livredd, fordi jeg vet det er stor mulighet for at jeg må møte min voldtektsmann igjen. For marerittene kommer ikke bare en gang i ny og ne, men så altfor ofte. Det skaper en stor frykt. Jeg hater å våkne midt på natten gjennomvåt av svette. Jeg kan ikke styre hva jeg selv drømmer, uansett hvor mye jeg skulle ønske det. Jeg har prøvd å slutte på sovetabletter, men kroppen min får abstinenser. Jeg klarer faktisk ikke sove uten. 

  Noe av det som skremmer meg mest, er tanken på at jeg ikke vet om jeg noen gangen kommer til å klare å slutte med dem. Jeg ønsker ikke å måtte være avhengig resten av livet mitt. Jeg håper jeg en dag er jeg sterkt nok. At jeg klarer å takle det på egen hånd, og at jeg ikke trenger tabletter for å kunne sove. Jeg vet det er flere enn meg med samme problem, og får noen kan det høres ut som et lite problem. Men søvn er så utrolig viktig, man tenker ikke over det. Særlig om man selv ikke har vært i samme situasjon. Søvn er for de aller fleste en naturlig ting. Men den dagen du opplever at du ikke får sove, kommer du til å forstå hvor mye det kan ødelegge. Tenk deg selv hvordan kroppen og hodet ditt fungerer etter en natt uten søvn. Ingenting fungerer slik det skal. Kroppen er bare for avhengig av å få søvn. Etter noen dager blir man så desperat at man gjør hva som helst for å få sove. 

  Jeg hadde gått noen dager uten søvn før jeg ble innlagt for første gang på psykiatrisk avdeling. På den tiden var jeg veldig syk, og jeg ble bare mer syk av å ikke sove. Jeg møtte veggen. Jeg ga opp meg selv. Jeg prøvde å ta mitt eget liv, som var grunnen til at jeg ble innlagt. Det kom fort frem at jeg ikke sov, og fikk sovetabletter allerede første dagen. Jeg sovnet med en gang. Etter dette fikk jeg medisin hver kveld mens jeg var innlagt. Der og da tror jeg det faktisk dette var noe som hjalp meg til å ikke prøve å ta mitt eget liv igjen. Jeg trengte å sove, jeg fungerte ikke uten. Selv om jeg er oppgitt og skammer meg over dette i dag, så er jeg dessverre avhengig av sovetabletter. Det er ikke så mange som er klar over dette. Mest fordi dette er noe jeg ikke snakker høyt om. Det er sjelden snakk om dette til noen av mine nærmeste, fordi jeg ikke vet hva andre vil synes om det. Jeg vet at det er noen i familien min som ønsker at jeg skal slutte fortest mulig, noe jeg ikke er stekt nok til. Jeg håper det kommer en dag da jeg kan si høyt at nå har jeg sluttet med sovetabletter. Jeg velger å tro at den dagen skal komme for meg også.

 • 14

  Den første bloggen jeg har lyst til å anbefale dere i dag, er bloggen til Sara Holmberg. Dette er faktisk en blogg jeg kom over for ikke så alt for lenge siden, men som jeg syns er en utrolig bra blogg. Derfor vil jeg anbefale dere denne bloggen i dag, så kanskje du også blir en fast følger sånn som meg. Noe av det jeg liker best med hennes blogg, er det at henne varierer så mye med innleggene sine. Hun er også flink til å oppdatere jevnlig, slik at det alltid er noe nytt og lese. Hun er utrolig vaker og søt, som sprer mye glede rundt seg. Hun blogger mye om mote, hennes hverdag, tanker, reise, fotografi og masse mer. Hun er utrolig flink til å ta bilder, noe som gjør bloggen hennes enda bedere. Hun har en utrolig gjenomført blogg, så dette er absolutt en blogg jeg kan anbefale dere å ta en tur innom. 

   For å komme dirkte til Sara Holmberg sin blogg, TRYKK HER! 

  Den andre bloggen jeg har lyst til å anbefale dere i dag, er bloggen til Victoria Larsen. Dette er faktisk også en blogg jeg kom over for ikke så alt for lenge siden, hun er også ganske ny blogg verden. Men jeg syns hun er kjempe flink til å blogge og skrive, noe som gjorde at jeg vil anbefale dere om hennes blogg. Noe av det jeg liker best med bloggen hennes, er åpenheten hennes. Jeg vet selv hvor mye det krever å skrive åpent om psykisk helse, så det beundrer jeg henne for. Å jeg syns det er viktig med åpenhet rundt dette tema, for det er så mange som sliter med det samme. Som ikke tør å snakke åpent om det, hun er utrolig herlig og nydelig jente. Som er utrolig dyktig til å ta bilder også, det merker man med en gang man leser bloggen hennes. Hun oppdaterer bloggen sin jevnlig, slik at det alltid er noe nytt å lese. Dette er en blogg dere burde ta dere en tur innom, kanskje du også blir en fast leser sånn som meg. 

  → For å komme direkte til Victoria Larsen sin blogg, TRYKK HER! 

  Jeg har jo også hatt en store giveaway konkurranse, her på min blogg. Som jeg nå har trukket en vinner for, det var utrolig mange navn å skrive på lapper. Men det er bare utrolig koselig, for det betyr at det var mange som meldte seg på. Den heldige vinneren denne gangen ble NINA CECILIE OSVOLD, så gratulerer så mye til henne. Jeg kontaker deg privat, for å få en adresse til hvor jeg skal sende pakken. Pakken blir sendt med en gang jeg er i litt bedre form, så jeg håper det blir ganske fort. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 • 12

  God morgen alle mine fine lesere, formen er enda ikke helt på topp. Men humøret er mye bedere, det er viktig å holde humøret oppe. Selvom formen ikke er helt på topp, nå sitter jeg å koser meg med min morgen kaffe mens jeg skriver til dere. Dette er sånn jeg starter hver dag, å jeg liker det utrolig godt. Jeg stor koser meg når jeg blogger, det er så koselig å kan gi dere en liten oppdatering. Jeg har ikke lagt noen planer for dagen enda, for jeg må bare se litt hvorfan formen blir. Etter jeg har fått i meg litt frokost, men jeg skal gjøre noen små ting her hjemme. Vakse litt gulv og slike ting, for nå er det ikke så alt for lenge til vi skal begynne å pynte til jul. Derfor vil jeg ta en skikkelig grunn vask, før vi begynner med det. Så det er det som planene min i dag, så får jeg bare se litt hvor mye jeg orker.

  Nå har jeg værtfall mat i huset, siden mamma handlet for meg i går. Jeg måtte bare sette ned foten for meg selv i går, å bestemme meg for at jeg må spise fem måltider hver dag. Nå har jeg hoppet over måltider, å glemt å spise i alt for mange dager. Så nå er det tilbake til alarm hver gang jeg skal spise, slik at jeg ikke glemmer det. For jeg vil virkelig ikke rase ned i vekt, siden jeg har jobbet så lenge med å komme ditt jeg i dag. Så nå må jeg bare få hentet meg litt inn, å jeg vet at mat kan hjelpe kroppen min til å bli frisk. Jeg tror nok at det er den støreste grunnen, for at kroppen min har brukt så lang tid på å bli frisk. Er at den ikke har fått nok mat, så det skal jeg forandre på nå. Begynte med det i går, å klarte alle måltidene jeg skulle spise i går. Så derfor skal jeg klare det fremover også, så kommer nok kroppen min til å blu helt frisk ganske snart. Men ville bare gi dere en liten oppdatering, før jeg skal lage meg litt frokost. Så blogges vi litt mer senere i dag, kommer flere innlegg i dag.   → Men vil ønske dere en kjempe fin dag, ukens blogg anbefalinger kommer ut litt senere i dag. Så følg med, kanskje du var en av de heldige denne gangen! 

 • 16

  BLOGG

  Hvorfor begynte du å blogge?

  Jeg begynte å blogge for å fylle dagene mine. Mine dager var så utrolig lange og jeg hadde på en måte ikke noen grunn for å stå opp om morgenen. Jeg trengte noe jeg kunne holde på med. Noe jeg kunne gjøre når jeg hadde krefter til det. Derfor bestemte jeg meg for å prøve å starte en blogg. 

  Hva vil du oppnå med bloggen?

  Jeg har vel ikke lagt meg noen mål når det kommer til bloggen, jeg blogger fordi jeg elsker det. For meg er dette min lille "jobb". Noe jeg kan bruke tiden min på når alle andre er på skole og jobb. Men jeg hadde aldri trodd at jeg skulle like det så godt som jeg gjør, så det er jo en stor drøm å kunne leve av det. Hvor bra hadde ikke det vært å kunne leve av noe jeg elsker å gjøre. 

  Hvor lenge har du blogget?

  Jeg har blogget snart i ett år, tiden går utrolig fort. 

  Hvordan føler du bloggen har hjulpet deg ?

  Den har hjulpet meg utrolig mye når det gjelder å få noe ut av dagene mine. Den gir meg en grunn til å stå opp. Den har gitt meg så utrolig mye det å kunne dele mine tanker og følelser, og all støtte jeg får fra mine lesere. Jeg føler at alle rundt meg forstår sykdommen min mye bedre etter at jeg startet å blogge. Det er mye jeg ikke klarer å snakke om, men jeg klarer å skive om. 

  Har du noen tips til andre som har lyst til å starte en blogg som handler om "sykdommen" sin?

  Ja. Det første man må tenke på er hvor mye man vil dele. Når du har trykket på publiserknappen, er det mulig for absolutt alle å lese det du har skrevet. En annen ting er at man ikke må føle noe press. Det å skrive om sykdom er tungt. Man må ha i bakhodet at det ikke bare er positive kommentarer man kan få. Man må være sterk, og klare å takle både det positive og negative som følger med en blogg. Jeg tror det viktigste er å føle på hva du vil dele og ikke, og at blogg ikke skal bli noe negativt men noe positivt for deg. 

  Har du tips til hva man bør fortelle om fortiden sin på bloggen, eller skal man liksom bare skrive det sånn som det er?

  Jeg syns at ærlighet er det beste. Bare skriv det sånn som det er. Har du først bestemt deg for å dele, så kan du like gjerne dele alt. Men dette er jo forskjellig fra person til person, men for meg fungerer det best å bare skrive det sånn som det er. Du må føle på hva som er riktig for deg, og ikke føle noe press på at du må dele. 

  Hvorfor startet du med bloggen? Trives du med det eller føler du det er en trang?

  Svarte på hvorfor litt over her, men jeg føler ikke at bloggen er noe form for trang. Er det en dag jeg ikke vil blogge, eller ikke har krefter til det, tar jeg meg bare fri. Dette synes jeg fungerer helt fint. Jeg blogger ikke fordi jeg må, men fordi jeg elsker å blogge. 

  FREMTID

  Hva drømmer du om i livet/framtiden?

  Jeg drømmer om å bli frisk, for det er først når jeg har blitt frisk at jeg kan begynne å drømme slik som alle andre gjør. Situasjonene er jo litt annerledes for meg frem til jeg har blitt frisk. 

  Hva er drømmejobben?

  Den er litt vanskelig, ettersom jeg ikke har samme mulighet som de fleste andre på grunn av min sykdom. Men jeg drømmer om å drive med negledesign. Eller kanskje leve av bloggen, siden jeg elsker å drive med blogg. 

  Hva gleder du deg til fremover?

  Nå gleder jeg meg til jul, og det å bruke mye tid på familien. Jeg gleder meg også utrolig mye til å dra til London for å kjøpe julegaver. Dette gjør min søster og jeg hvert år, så det ser jeg mest frem til akkurat nå. 

  Dine beste tips til å takle hverdagen?

  Finne en grunn for å kjempe. Om man føler at man kjemper uten noe grunn, er det vanskelig å kjempe på samme måte. Så det er det første og viktigste. Ellers tror jeg det er lurt å sette seg mål å kjempe mot, og samtidig akseptere at man ikke klarer alt alene om man sliter psykisk. Ta en dag av gangen, prøv å tenke positivt. 

  Yndlings destinasjon?

  London, helt klart. Jeg bare elsker den byen. Har vært der mange ganger, og reiser dit snart igjen. Den byen er bare helt fantastisk, elsker virkelig å dra dit. 

  Har du utdanning? Tenker du å ta? Skal du ta senere?

  Jeg har fullført det grunnleggende, altså barneskole, ungdomsskole og tre år på videregående. Så jeg har muligheten til å studere det jeg vil, om jeg ønsker det. Men jeg tror ikke jeg kommer til å studere noe. Det eneste jeg ønsker akkurat nå er å ta kurs på negledesign. Men hvem vet hva fremtiden vil bringe? Kanskje jeg vil studere noe senere. Men akkurat nå ønsker jeg ikke det. 

  Hvordan går det angående det å jobbe med negler?

  Jeg har søkt og kommet inn. Jeg skulle egentlig starte på kurs nå i januar. Men skolen jeg skal på kurs hos, har mistet lokalet sitt i Oslo. Derfor må jeg vente til de har fått nye. Med en gang de har fått nye lokaler i Oslo, så begynner jeg på kurs.  → Det kommer en siste del, som er del 4 av spørsmålsrunden. Det er den litt mer tunge og tøffe delen, der alle spørsmålene handler om min sykdom. 

 • 20

  Men du har jo fått voldsoffererstatning, hva mer kan du be om?

  Hjertet mitt brister. Det føltes som noen strødde salt i et åpent sår som egentlig ikke hadde fått grodd. Det var så åpent at det gjorde vondt. 

  Jeg fikk en telefon mens jeg var innlagt på psykiatrisk avdeling. Jeg satt i en gruppe sammen med alle som var innlagt på min avdeling. Vi snakket om hvorfor vi hadde blitt syke, hva var det som gjorde at vi var der vi var. Problemet mitt var at jeg ikke helt hadde innsett  at jeg hadde et problem. Jeg visste innerst inne at jeg var syk, men allikevel var den er stor del av meg som ikke ville si de ordene høyt. Jeg ville ikke vise at jeg var svak til tross for at alle som satt i dette rommet var innlagt på et psykiatrisk sykehus. Man er jo ikke innlagt på et slik sted uten grunn! Men fortsatt så var det en del av meg som bare ikke klarte å akseptere det. Timen var nesten ferdig da jeg kjenner at mobilen min vibrerer i lommen. Jeg smugtitter ned for å se hvem det er som ringer. Der sto det et navn jeg hadde glemt at jeg hadde på min kontakt liste, nemlig navnet til min advokat. Jeg forklarte at jeg måtte gå ut for å ta telefonen, siden det var en viktig telefon.

  Jeg skalv så mye at jeg så vidt klarte å trykke på svarknappen. Jeg kunne kjenne hjertet mitt banke. Jeg tok telefonen, og fikk beskjed om at jeg nå hadde mottatt voldsoffererstatning. Jeg datt rett ned på gulvet, for det var ikke en tanke som hadde slått meg. Jeg var ikke helt tilstede da jeg hadde sittet i møte med min advokat for flere måneder siden. Alt jeg hadde fått med meg, var at hun skulle fikse alt, og at jeg ikke trengte å tenke på noe. Jeg hadde ikke tenkt en eneste tanke at jeg skulle mota voldsoffererstatning. Plutselig hadde jeg fått det, og det var tusen tanken som svirret rundt i hodet mitt. Hva skulle jeg med disse pengene? Det gikk ikke lange tiden før jeg ringte min pappa for å fortelle. Han svarte at dette er en bra ting. Men mitt hodet tenkte ikke det samme. Jeg sjekket saldoen min på telefonen, og fikk sjokk over å se at pengene allerede var satt inn på min konto. Jeg reagerte både med sinne og tårer.

  Det tok ikke lang tid før jeg hadde bestemt meg for at jeg ikke ville se pengene. Jeg var bare ikke klar. Derfor fikk jeg flyttet pengene over til en konto som jeg ikke har tilgang til eller får se. Den dag i dag sitter pengene på denne kontoen urørte. Det er nesten to år siden dette skjedde, og jeg er enda ikke klar for å se dem. For å være helt ærlig så vet jeg ikke om jeg noen gang kommer til å bli det. Jeg skjønner ikke helt hvordan jeg skal bruke dem uten at det kommer til å minne meg om voldtekten. Penger kan ikke erstatte noe av det som ble tatt fra meg. Da jeg fikk dem føltes det på en måte rettferdig, samtidig som det føltes urettferdig. Jeg følte meg aldri helt fortjent til å motta erstatning. Kanskje føler mange  som har opplevd det sammen som meg det samme. Når jeg ser tilbake, finnes det ikke noen sum som kan erstatte det jeg har gått igjennom etter overgrepet.

  Jeg kan vel ikke egentlig kalle det noe liv, men snarere en kamp for å overleve. Ingenting kan erstatte hvor jævlig tøft jeg har hatt det de siste årene. Dette tok fra meg det viktigste i livet, nemlig det å ha lyst til å leve. Jeg mistet meg selv, jeg sluttet å elske meg selv. Denne listen er så lang, så altfor lang. Så når jeg får spørsmålet, eller noen slenger det ut, at en voldsoffererstatning skal gjøre godt det som skjedde, så skjønner man ingenting. Penger kan ikke gjøre det godt igjen. Penger kan ikke stoppe marerittet jeg gikk igjennom, marerittene jeg har natten, min anoreksia, depresjon og angst. Ingenting kan bøte på det, og det tror jeg ikke så mange forstår. Det er lett å tenke at penger kan løse alt. Men det stemmer ikke, ikke for meg, og sikkert ikke for mange andre som sitter i samme situasjon. Men for all del, det er bra at det finnes voldsoffererstatning. Men dessverre så kan det ikke bøte det som har skjedd. Det som har skjedd kommer alltid til å være en del av meg.

 • 20

  God morgen alle mine fine lesere, denne dagen startet kjempe bra. Nå er virkelig formen og humøret mye bedere, jeg hadde en kjempe bra dag i går. Jeg starte hele dagen i går med å rydde, vaske og støvsuge hele leiligheten. Slik at jeg kunne starte en ny uke, med et rent hjem. Så bakte jeg en sunn gulrotkake, siden det var farsdag i går. Jeg dro sammen med pappa og ste mor, for å hente farmor hjemme. Så dro vi på sykehjemme som farfar er på nå, for å bygge seg opp etter salget. Det var så trist å se hvorfan farmor har det, det må være helt forferdelig å se mannen du har vært gift med i 50 år er så syk. Jeg har ikke tenk på hvordan henne har det, for jeg har hatt det så tungt selv med dette. Men jeg ser at henne trenger min støtte, noe henne skal få masse av denne uken. Jeg skal besøke henne så ofte jeg klare denne uken, bare for å holde henne med selskap.

  Skal også besøke farfar, når vi kom til sykehjemmet der farfar er. Var han sengeligende, fordi han datt skikkelig på morning å slo seg. Så han hadde store smerter, så han ville bare ligge. Så det ble et litt kort besøk, så jeg håper på et lengere i dag. I går var det jo farsdag, å jeg skrev ikke noe om det her på bloggen i går. Men jeg er så utrolig heldig som har min pappa, han er virkelig min superhelt. Hadde det ikke vært for han, hadde jeg ikke vært her i dag. Han kjempet for meg, når jeg selv ikke klarte det. Så er det en person jeg virkelig ser opp til, så er det han. Jeg skrevet et langt brev til han i går, som han fikk med seg hjem etter vi hadde besøk farfar. Jeg håper at formen er såpas bra, at jeg kan få trent litt i kveld. For det trenger jeg nå, men først prioritet er å besøke farmor og farfar. Så tar jeg det litt der i fra, men formen og humøret er så bra. Så denne uken skal bli mye bedre, jeg har så mye motivasjon til å gjøre denne uken mye bedre. Ville gi dere en liten oppdatering før jeg skal hoppe i dusjen, for å så dra opp til farmor. Så blogges vi mer senere i dag, kommer flere innlegg i dag.   ♥ Elsker dette bilde av farfar og meg, like gode venner da som det vi er nå. 

  ♥ Vil ønske dere alle en herlig dag, husk at det er ny uke med masse nye muligheter! 

 • 26

  God søndag alle mine herlige lesere, først må jeg bare si gratulerer med farsdagen. Jeg skal opp en tur til farfar, sammen med min pappa. For å feire farsdagen litt senere i dag, så jeg tenkte jeg skulle bake noe godt først. Slik at jeg kan ta med noe godt opp til dem, men over til hva dette innlegget skal handle om. Nemlig ukens blogg konkurransen min, som jeg holder hver søndag. Grunnen for det, er fordi jeg syns det er viktig å kunne skryte av andre sine blogger. Så dette er min mulighet for å kunne gjøre akuratt det, jeg plukker ut to heldige vinnere. Som får et eget innlegg her på min blogg, med bilder og drikte link til din blogg. Jeg skriver også litt om hva jeg liker best med din blogg, å hvorfor akuratt du var en av de heldige denne uken. Dette er en mulighet for deg, til å kanskje få deg noen nye lesere. Etter som jeg anbefaler alle mine lesere, om akuratt din blogg. Så her er det bare å melde seg på, det gjør ingen ting om du har deltat før.

  For å delta må du følge to enkle trinn:

  1) Lik min Facebook side, har du allerede likt den gå til punkt nr to. For dere som ikke har likt den, så kommer du direkte til den her -> FACEBOOK-LISA! 

  2) Legg igjen en kommentar med at du er med, husk blogg navn der du skriver navn og e-post. Slik at jeg finner din blogg, når jeg skal plukke ut to vinnere. Er desverre alltid noen som glemmer det, å da finner jeg ikke din blogg. 

  → Masse lykke til alle sammen, husk at jeg leser bloggen til alle som melder seg på! 

  → Det er også siste sjansen å melde seg på min store giveaway, der du kan vinne alt du ser på bilde over. For jeg trekker snart en vinner, har du ikke fått deltat så kommer du dirkte til det innlegget her -> GIVEAWAY-KONKURRANSE! 

 • 26  Som jeg nevnte kort i stad, så skulle det komme ut enda en oppskrift i dag. Nemlig en sunnere brownies med karamell fyll, å fy søren så god denne er. Derfor må jeg jo dele denne med dere også, den var så god at det ikke holdt med å spise et kake stykke. Denne ble utrolig saftig og god på smak, jeg syns at denne smakte nesten like god som vanelig brownies eller sjokoladekake. Siden det er karamell fyll, så trenger man ikke glasurer. Men du kan stør over litt sukerinmelis, om du ønsker det lille ekstra. Men her skal dere få oppskfiten, til en kake jeg håper dere også kommer til å like like mye som meg.   Oppskrift på sunnere brownies:
  1 dl havregryn
  25g mandelmel (eller annet type mel, eller mer havregryn)
  1 ss sukerin  
  1 ss sukerinmelis
  1 ss kakao
  1 ts vaniljepulver (kan droppes, men gir en veldig god smak) 
  1-2 ts bakepulver
  2 eggehviter (kan også bruke hele egget) 
  1 dl skummet melk
  1/2 dl mager kesam
   
  Dette trenger du til karamell fyllet:
  1 dl viking melk
  1 ss fibersirup clear
  1 ss sukerinmelis
  5 dropper med stevia karamell dråper (kan få kjøpt det her
      

  Fremgangsmåte steg for steg:

  1) Start med å mål opp 1 dl havregryn, for å kjører dette i en blender eller med en stavmikser. Slik at det blir havremel, mye billigere enn å kjøpe havremel. Så tilsetter du havremel sammen med alle de tørre ingrediensene i en bolle, for å rør dette godt sammen. Så tilsetter du en dl skummet melk, rør det inn å sett denne bollen til side slik at dette får svelet. Sett ovnene på 180 grader. 

  2) Finn frem en bolle som tåler litt varme, så tilsetter du alt du trenger til karamell fyllet oppi denne bollen. Sett den inn i microen i 5 minutter, ta den ut for å røre litt. For å så sette den inn igjen, til du får en litt tykkere karamell. Så lar du den avkjøle seg litt, mens du begynner på siste del av kaken. 

  3) Så stivpikser du 2 egghvitter, for å vende dette inn i røren som du startet med. Vend det forsiktig inn, for du vil bevare en del av luften fra den stivpisket eggehviten. Så heller du hele blandingen oppi en formen, jeg bruke en rundt form på størrelse . Så finner du frem karamell fyllet, å bruker to skjer for å fordele små klumper med karamell fyllet forsiktig over kake røren. Så setter du den inn i ovnen på 180 grader, i ca 20-25 minutter.  Så er den klar for å nytes, la den avkjøle seg litt på en rist. Før du deler den opp i stykker, følger du min oppskrift er det rundt 430 kcal i selve kaken. Pluss 160 kcal i karamell fyllet, så deler du kaken opp i ca 12 stykker. Blir det rundt 50 kcal pr. Stykke, så denne kan man kose seg med god samvittighet. Eller gjøre sånn som meg, å spise flere stykker en et hehe. Ønsker du ikke så kraftig sjokolade smak, så kan du bare bruke litt mindre kakao. Dessverre så vises ikke karamell fyllet så godt på bilde, men den smakes. Å det er jo det som er det viktigste, så dette blir en Brownies med sjokolade og karamell smak.  → Kunne du tenkt deg å prøve denne oppskriften, så ikke dette godt ut ?

  → For dere som vil holde dere oppdatert på alle mine sunne oppskrifter som jeg deler her på min blogg, etter som jeg deler ganske mange. Så kan du like min facebook side, der poster jeg all mine nyeste oppskrifter. Den finner du her -> FACEBOOK-LISA!

 • 20

  Føler du et ansvar ovenfor din søster siden hun har anoreksia? 

  Ja selvfølgelig gjør jeg det. Jeg er jo tross alt storesøster og har siden mamma og pappa ble skilt alltid følt at jeg må passe ekstra på både henne og Simen. Jeg prøver alltid å være der for Lisa, og ikke mase altfor mye. Jeg ser henne tross alt mest av alle i familien så føler mange ringer meg for å nå henne. Det viktigste er at hun vet at hun alltid kan prate med meg. 

  Malin hva er din drøm?

  Drømmen min er vel som alle andre sin, det å få en stor familie, bra jobb og at jeg kan holde meg frisk i mange år fremover. Føler jeg har oppnådd mange av drømmene mine allerede. Har en veldig bra jobb som jeg trives kjempegodt i! Jobber som VM ansvarlig får Match Ski, pluss at jeg reiser mye rundt og åpner Match-butikker! 

  Hvordan var det for deg når Lisa var på sitt sykeste med sykdommen?

  Det var en veldig tung periode i livet mItt. Dro på jobb og jobbet vanlige dager, så på sykehuset eller der Lisa var innlagt for å hilse på, så hjem å sove. Sånn gikk dagene i ett. Ble fort sliten og veldig trøtt. Det går veldig innpå meg når noen rundt meg ikke har det bra. Har heldigvis mange gode venner og en stor familie å prate med som hjelper meg med alt. 

  Hvordan er det å feire jul med Lisa, er det vanskelig fordi hun er syk? 

  Jul er jul, samme om Lisa spiser sin mat og jeg min! Det viktigste med julen er at man er samlet og koser seg sammen som familie! Som Lisa sier, da spiser jeg og pappa bare litt ekstra for henne 👍🏻 Vi har noen gode juletradisjoner i familien og de har vi klart å beholde selv om Lisa har vært syk i 4 år. 

  Hvordan er det for deg å jobbe når Lisa er sykmeldt? Tenker du mye på det, synes  du det er dumt ettersom du jobber fult? 

  Får meg er det veldig deilig å kunne dra på jobb. Her får jeg gjort det jeg liker best og være litt i min egen boble. Det er klart jeg tenker mye på henne mens jeg er på jobb, men vi snakker som regel alltid sammen mens jeg er på jobb. Når jeg er ute å reiser får jeg alltid mamma til å stikke innom en ekstra gang for å sjekke at alt er bra. Håper en dag at Lisa kan begynne å jobbe igjen som normalt. Hun har en helt fantatisk jobbmoral. Vi liker å si at vi Rørvik-barna, vi kan det å jobbe. 

  Hvordan går det med deg?

  Med meg går det bare bra, litt sliten for tiden bare. Veldig mye for tiden siden farfar er såpass dårlig og jeg driver og åpner nye Match-butikker over hele landet. Men stort sett går det veldig bra! 

  Hvordan er det å bo med Lisa? 

  Det er veldig koselig å bo med Lisa. Alltid godt å ha noen å komme hjem til som bryr seg. Hun gjør veldig mye for meg og jeg liker å tro jeg gjør mye får henne også. Vi kjenner hverandres vaner godt, og vi er ikke redd for å si hva vi mener om ting og tang. Hun respekterer det at jeg begynner tidlig på jobb og bråker ikke. Vi har vår første jul i leiligheten, og vi driver og planlegger pynting og juletre! Det blir veldig koselig å pynte noe som er vårt eget. Det er jeg som bestemmer farger og sånt men hun hjelper til. 

  Hva syns du om at Lisa blogger? 

  Det syns jeg bare er positivt. Da har hun noe hun kan drive med på dagtid! Det kan selvfølgelig bli mye noen ganger når vi må styre og ordne med antrekksbilder, men det er jo bare gøy. Tror bloggen hennes har hjulpet henne på veien til å friskere. Hun har fått muligheten til å dele sin historie og prate med mange som lider av den samme sykdommen. 

  Hva er Lisa sin beste og verste egenskap? 

  Verste egenskapen til Lisa er vel at hun har OCDC, ting skal ligge på en viss plass, ting skal gjøres i en viss rekkefølge og så videre. Dette glemmer jeg ofte, og da blir hun oppgitt over meg. Hennes beste egenskap er at hun er så omtenksom. Jeg får alltid mat når jeg kommer hjem fra jobb. Hun vasker klærne mine hvis jeg har vært borte, hun vasker og styrer og ordner. Bryr seg alltid om hvordan jeg har det. 

  Har dere et godt søskenforhold, betyr hun mye for deg? 

  Ja vi har en veldig godt søskenforhold! Vi bor jo sammen og da må bare respektere hverandre og kjenne hverandre godt. Hun betyr alt meg og gjør hverdagen min enda bedre. Vi kan fortelle hverandre alt. Tror ikke det er noen andre som vet like mye som hun vet om meg. Alltid deilig å kunne prate med noen som skjønner deg uansett hva det er. Vi krangler veldig sjelden. Det kan være små diskusjoner men det er som regel bare misforståelser. 

  Hvordan er det å sitte på utsiden å se at din lillesøster ble/er syk?

  Det er ikke noe gøy å sitte å se på at noen er syke, særlig når det er din egen søster. Det har vært mye opp og ned med Lisa. Du vet liksom aldri om hun har en bra eller dårlig dag før du har pratet litt med henne. Hun har blitt mye bedre den siste tiden og jeg ser virkelig at hun begynner å blomstre igjen og bli seg selv.

 • 10

  Den første bloggen jeg har lyst til å anbefale dere i dag, er bloggen til Sofie Mortensen. Dette er faktisk en blogg jeg kom over for ikke så alt for lenge siden, men blitt en fast følger av. Grunnen til det er at hun er kjempe flink til å blogge, noe som har gjort det spennende å følge henne. Hun har et hoved fokus på bloggen sin, som er sminke. Noe jeg syns er kjempe spennende å lese om, hun er bare så utrolig dyktig når det kommer til sminke. Hun oppdaterer bloggen sin jevnlig, slik at det alltid er noe nytt å lese. Hun har store fine bilder, så er hun bare så utrolig vaker. Jeg liker at hun sprer mye glede rundt seg, jeg sitter alltid igjen med et smil etter jeg har lest bloggen hennes. Dette er en blogg jeg absolutt kan anbefale dere å ta en tur innom, om du er interessert i sminke. Kanskje du også blir en fast følger, sånn som meg. 

  → For å komme direkte til Sofie Mortensen sin blogg, TRYKK HER! 

  Den andre bloggen jeg har lyst til å anbefale dere i dag, er bloggen til Luna Christensen. Dette er en dame som imponerer meg gang på gang, for den åpenheten hun har. Hun blogger veldig åpent om dette med å slite psykisk, noe jeg syns er så utrolig bra. Dette er temaer som må komme mer frem, for det er så mange som sliter med akuratt dette. Jeg vet selv av egene erfaringer, hvor tøft det kan være å dele så personelige innlegg. Derfor syns jeg at Luna gjør en utrolig bra jobb, å fortjener mer oppmerksomhet. Dette er bare en helt fantstisk dame, som jeg har vært så heldig å få blitt kjent med. Vi har faktisk litt kontakt uten om bloggen, siden vi sliter med mye av det samme. Dette er virkelig en blogg dere burde ta dere en tur innom, for den styrken henne har er bare helt utrolig. Som sakt jeg blir så imponert over henne, å det tror jeg du også kommer til å bli. 

  → For å komme direkte til Luna Christensen sin blogg, TRYKK HER! 

 • 30

  God morgen alle mine fine, ja som dere kanskje ser på overskriften. Så har jeg vært utrolig uheldig, det er en ting jeg ikke har delt med dere før. Men etter jeg utviklet anoreksia, har jeg slitt utrolig mye med uren hud i ansikte. Noe som ikke har synes så godt, siden jeg dekker det ganske bra med sminke. Men de siste ukene har det virkelig vært ille, som har vært en av grunnen for at jeg ikke har tatt noen særlig nye bilder av meg selv. Fordi jeg ikke har følt meg komfortable foran kamera, når jeg var hos legen sist uke. Tok jeg det opp med min lege igjen, har tatt det opp tre ganger før. Men da har jeg bare fått beskje om at jeg spiser for lite, men nå ville jeg at det skulle bli gjort noe med.

  Så jeg fikk en krem som jeg skulle bruke hver kveld, det gikk veldig bra i en ukes tid. Men for tre dager siden, merket jeg at noe var galt. Det begynte å klø og svi i ansikte, å det viser seg at jeg har hatt en elergisk reaksjon. Noe som bare var toppen av kranse kaken, i tillegg til å være dårlig. Så måtte jeg fått dette også. Det svir og klør i ansikte mitt enda, men jeg er flink til å smøre det med krem. Det har blitt litt bedre, men jeg ser enda helt for jævlig ut i ansikte. For å si det rett ut, øynene mine er så hovene at jeg bare vil sove. Det er vondt å holde dem oppe, så jeg håper dette gir seg snart. Dette er grunnen for at det har vært litt lite blogging fra min side, så nå vet dere værtfall det. Jeg som er helt tom for krefter, fordi influensa. Som virkelig har satt et spor i kroppen min, jeg håper formen er såpas at jeg klarer å skrive ukens blogg anbefalinger i dag. Vist ikke kommer dette ut i morgen, i dag ble det kjøleskap havregrøt med blåbær yoghurt til frokost. Det lages veldig enkelt som vanelig havregrøt, som du legger i kjøleskapet over natten og blander det med yoghurt. 

  → Så dere får ønske meg god bedring, så håper jeg at ansiktet mitt skal gå tilbake til det normalet ganske snart. 

 • 12

  Du er en del av meg, en alt for stor del av meg. Jeg kunne ønske du var en annen person, en person jeg kunne hate. Men når jeg hater deg, så hater jeg meg selv. Du vil ikke gi slipp på meg. Du vil at jeg skal være syk. Hvorfor tviholder jeg på en sykdom som jeg egentlig vil bli kvitt? Jeg vil jo bli frisk, samtidig som jeg ikke vet om jeg er klar for å bli frisk. Jeg skammet meg for at jeg ikke klarte å kjempe for meg selv. Det var så mye som skjedde i hodet mitt som jeg selv ikke klarte å sette ord på. Den ene vonde følelsen etter den andre, den ene vonde tanken etter den andre. Det føltes nesten som jeg skulle eksplodere. Allikevel klarte jeg ikke si det høyt. Jeg klarte ikke si de ordene jeg burde ha sagt, jeg trenger hjelp. Jeg klarer ikke dette alene, men det for meg var et nederlag. Jeg klarte ikke si at en voldtekt hadde knust meg, revet meg i filler. Jeg klarte ikke få tanker på plass. Det føltes som et puslespill som aldri ville bli ferdig. 

  Jeg var livredd for at noen skulle se det eller tenke den tanken. At en voldtekt ødela meg. Bare tanken skremte meg. Det var lettere å sette på en maske, å late som om alt var bra til omverdenen. Jeg innbilte meg at om en person visste det, så ville den personen aldri se på meg på samme måte igjen. Jeg utviklet spiseforstyrrelser for å slippe unna mine følelser. Det gjorde meg nummen. Jeg slapp å kjenne på de vonde tankene og følelsene. Alt bare forsvant da du kom. Du tok så mye plass at det ikke var plass til noe annet. Du gjorde meg til et gjenferd. Du tok ikke bare fra meg de vonde følelsene og tankene, men også de gode. Muligheten til å smile, føle glede, kjærlighet og le. Alt forsvant, men det var nok det jeg trengte der å da. Jeg vet at hadde jeg latt meg føle, hadde jeg ikke utviklet en spiseforstyrrelse. Det var for mye for meg. For mye for meg å takle, jeg var ikke klar, jeg hadde ikke krefter til å takle dette alene. 

  På en eller annen måte så trengte jeg spiseforstyrrelsen min. Det var bedre å være nummen og kald enn å måtte kjenne på den tøffe følelsen av skammen etter overgrepet. Hele livet mitt raste sammen. Jeg fikk på en måte ikke til noe som helst. Jeg klarte ikke jobbe, jeg klarte ikke være sosial, jeg fikk ikke til noe av det jeg klarte før. Men sulte meg selv, det klarte jeg. Jeg mistet meg selv, jeg var ikke lengre Lisa. Jeg var en sykdom, noe som på en måte var en unnskyldning for meg. En unnskyldning på hvorfor jeg ikke var med noen ting, en unnskyldning på at kroppen min fikk så lite mat. Jeg hadde ikke krefter til noen ting. Det jeg egentlig flyktet fra, var spørsmålet om hvordan jeg hadde det. Jeg orket ikke tanken på å måte snakke om det. Tanken på at de rundt seg brydde seg om meg, når jeg selv ikke klarte å bry meg. Spiseforstyrrelsen ble min bestevenn, en venn som hjalp meg til å slutte å føle.

  Jeg utviklet anorekisa fordi jeg ikke klarte å takle livet. Jeg klarte ikke be om hjelp. Da jeg utviklet anoreksia, og raste ned i vekt, var det et skrik fra kroppen min om at jeg trengte hjelp. Du klarer ikke dette alene, det er ikke normalt å ikke skal føle. Du er et mennenes som skal bestå av masse følelser. Livet kan være så fantastisk med mange gode følelser. Men livet kan også være vanskelig. Så vanskelig at kroppen ikke klarer å takle det. Jeg er avhengi av å ha en spiseforstyrrelse. Ikke for å være tynn. Men for å slippe å føle den følelsen jeg fikk etter overgrepet. Jeg vet aldri om jeg kommer til å bli klar for å kjenne på den. Men jeg vet at om den dagen kommer, kommer også behovet for å ha anoreksia til å forsvinne. Fordi jeg vet at det er defor du er der, nettopp for å sørge for at jeg ikke skal føle på skammen. Selv om jeg føler at du har "hjulpet" meg, så tar du samtidig livet av meg. Sakte, men sikkert. For hver dag som går, skader du kroppen min mer og mer.

 • 19

  Det er ikke til å legge skjul på at anoreksia kommer med mange konsekvenser. Jeg tipper det er flere som meg der ute, som enten har søkt dette opp på nettet eller hørt en lege snakke om det. Kanskje du har sett et intervju om disse konsekvensene som står beskrevet, eller de konsekvensene som vises tydelig på kroppen. Selv har jeg jo fått lært dette den harde veien fordi det skjedde med meg selv. Alt ifra hårtap, og da snakker vi om store mengder med hår tap, rase ned i vekt, begynnelsen på benskjørhet og miste menstruasjon. Du får et forvrengt syn på deg selv, ligger etter med utviklingen av kroppen, hjerte/rytmeforstyrrelse, ja listen er utrolig lang. Men det finnes så mange konsekvenser som det ikke snakkes om. Jeg vet jeg har nevnt noen av disse før, men jeg synes det er utrolig viktig å få dette frem for å kunne vise andre der ute hvor stor skade denne sykdommen faktisk kan gjøre med en person. Vekten er bare et symptom, selve vekta er ikke sykdommen. Jeg tror de fleste kjenner til de fysiske problemene som jeg nevnt kort over.  Jeg skulle ønske jeg visste om konsekvensene utenom de fysiske, for det er den lista som skremmer livet av meg.

  Angst og depresjon - Dette er noe jeg har utviklet etter jeg fikk anoreksia. Jeg har aldri vært borti dette før, og det skremmer meg. Det å ikke tørre å gå ut døren, og uansett hvor mye du har lyst til å komme deg ut, så får man det ikke til, fordi angsten er så sterk. Depresjonene som nesten tok livet av meg, det å føle seg så trist, samtidig ikke å føle noe. Når du først har utviklet anoreksia kjemper du en stor kamp. Når man først har denne sykdommen så er det lett å utvikle andre psykiske lidelser også. 

  Miste venner - Et av de meste såre punktene jeg kan skrive om, fordi det gjør så utrolig vondt å miste venner. Når du virkelig bryr deg om en person, eller en person som har vært viktig for deg i en lang periode plutselig bare forsvinner. Grunnene til det kan være så utrolig mange. Noen kan bli skremt av sykdommen for å så distansere seg. Andre mister jeg selv, uten at jeg egentlig er klar over det. Siden sykdommen isolerer meg, vet jeg at jeg takker altfor mye nei til avtaler eller bursdager eller hva enn det måte være som den anorektiske delen ikke vil.

  Rutinene dine blir til tvang - Når skal jeg spise, hva skal jeg spise. Hvordan skal det ligge på tallerkenen, hvem kan se meg spise. Alle disse små rutinene sykdommen lager for deg, som til slutt blir til tvangstanker. Jeg klarer ikke at noen andre lager mat til meg, selv om det er en av mine nærmeste. Jeg må selv se hva som blir brukt og hvordan det blir laget. Jeg stoler ikke på noen når det kommer til mat, noe som er utrolig slitsomt. Et godt eksempel er sist jeg var i London å skulle bestille meg drikke. De hadde en automat der du selv helte drikke oppi glasset ditt. Selv om det stor zero cola med stor skrift, måtte jeg spørre to ansatte om dette stemte. Til og med da var jeg usikker. 

  Konsentrasjonsproblemer - Når du lider av anoreksia er det utrolig vanskelig å skulle konsentrere seg om andre ting. Tanken på mat er der hele tiden. Hvor mye har jeg spist i dag? Hva inneholdt det? Hva skal jeg spise etterpå? Det er hele tiden en tanke som har med mat å gjøre som svirrer rundt i hodet ditt. Flere ganger når jeg for eksempel sitter i behandling, forsvinner tankene mine et helt annet sted enn hva som snakkes om. De anorektiske tankene har så stor makt i hodet ditt. 

  Du blir utrolig ensom - Som jeg nevnte kort over, så isolere denne sykdommen deg fra alt og andre. Den vil ikke ha noen andre i livet sitt, den vil kun ha deg for seg selv. Jeg har aldri før følt meg så ensom som det jeg har gjort etter at jeg utviklet anoreksia. Det er en helt forferdelig følelse, en følelse ingen fortjener å ha.

  Søvnproblemer - Dette har jeg vel nevnt før til dere. Jeg kan føle trøtthet hele dagen de dagene jeg har spist lite, eller de periodene jeg er veldig syk, fordi kroppen ikke får nok mat. Det er jo mat som gir energi. Søvn har vært et stort problem for meg etter at jeg ble syk. Det var så ille at jeg gikk flere dager uten søvn. Jeg var så sliten at jeg ikke ville leve mer. Søvn er så utrolig viktig for at en kropp skal fungere. Derfor går jeg på sovetabletter. Jeg synes dette er helt forferdelig med tanke på at jeg bare er 22 år å være avhengi av det, men akkurat nå må det være sånn. Jeg håper å kunne slutte på disse tablettene når jeg har kommet enda lengre i min vei mot å bli frisk.

  Kjærlighet - Dette er også et utrolig sårt tema for meg, dette med kjærlighet og anoreksia. Sykdommen har ødelagt så mye for meg, og den har også kommet i veien for kjærlighet. Jeg tror personlig det er veldig utfordrende å være sammen med en som lider av denne sykdommen, siden det er en så krevende sykdom. Det er så trist, fordi kjærlighet er verdens beste følelse å ha.

  Sykdommen tar fra deg alt - Blir du så alvorlig syk som det jeg ble, så kommer du til å miste alt du brenner for. Jeg måtte sykemelde meg fra jobben, slutte å trene, ikke få stilt opp på bursdager. Ikke bare en, men så utrolig mange ganger. Det daglige livet jeg hadde før forsvant bare rett for øynene mine. Kroppen min klarte ikke de små tingene, som for eksempel å dusje. Hele livet mitt ble snudd på hodet. Jeg ville dele dette med dere for å vise hvor alvorlig denne sykdommen er, ikke bare det fysiske, men også det psykiske.

 • 9

  God morgen mine herlige lesere, humøret er enda på topp. Men formen er enda dårlig, nå må jeg si at jeg er ganske så dritt lei av å være syk. Så jeg satser på at dette blir den siste dagen, å at i morgen er jeg oppe å går som vanelig. Jeg trenger å komme meg på trening, jeg trenger å komme meg ut av leiligheten. For dagene blir så utrolig lange og kjedelige, sånn som de er nå. Men leste en del blogger i går, å da så jeg at det er mange som ligger syke nå. Så det har nok litt med at det har blitt så kaldt ute, men jeg har funnet frem flis pysjen jeg fikk av mamma i fjord. Noe som kommer godt med nå som det er så kaldt, heldigvis har jeg begynt å få i meg mer mat. Men enda ikke så mye som jeg egentlig skal, men det går fremover. Kvalmen har gitt seg litt, så nå må jeg bare komme inn i gode rutiner når det gjelder mat.

  For jeg skal ikke la meg selv rase ned i vekt, jeg har jobbet så alt for lenge med å legge på meg. Å komme meg ditt jeg er i dag, at sykdom ikke skal få ødelegge alt jeg har jobbet for. Jeg bruker så lang tid på å legge på meg, men det å miste de kiloene skjer så fort. Derfor måtte jeg bare sette ned foten for meg selv i går, slik at det ikke skal skje. Jeg ser på kroppen min at jeg har gått ned litt, så derfor begynte jeg å snu på dette i går. Det er ikke lett å spise når man ikke er i form, å med anoreksia så sliter man nok med mat lyst. Så når man blir syk i tillegg, så blir dette med mat enda vanskeligere. Men det er det en stopp på nå, jeg begynte å øke litt i går. Å skal øke enda mer i dag, slik at jeg får i meg det jeg skal pr dag ganske fort. Dette skal jeg bare klare, med riktig innstiling kan man klare alt. Men ville bare gi dere en liten oppdatering, før jeg skal lage meg litt frokost. Så blogges vi mer senere i dag, har jobbet med et ganske tøft innlegg som kommer ut i kveld. Jeg var så heldig som fikk roser av mamma, hun er så utrolig snill.

  → Har du husket å melde deg på min store giveaway konkurranse, der du kan vinne en premie til en verdi på over 1000kr. Altså alt du ser på bilde over, har du ikke fått deltatt kommer du direkte til det innlegget her -> GIVEAWAY-KONKURRANSE! 

 • 79

  Nå er det en stund siden jeg har hatt en giveaway konkurranse, her på min blogg. Så da tenkte jeg at det var på tide med en ny, dette er en måte for meg å kan gi noe tilbake til mine lesere. For å vise hvor mye dere betyr for meg, å hvor stort pris jeg setter på alle dere. Derfor syns jeg disse konkurransene er utrolig koselig å kan holde, det blir en heldig vinner denne gangen. Som stikker av med hele premien, til en verdi på over 1000 kr . For kanskje det blir akuratt deg, som vinner hele pakken. Jeg skal huske å trekke en vinner om en uke, siden dette er noe jeg er ganske flink til å glemme. Så denne gangen skal jeg ikke glemme det, vinneren blir kontaktet direkte av meg. Pluss at jeg kommer til å annonsere det på bloggen også, slik at alle kan få med seg hvem den heldige var denne gangen. Her kan alle delta, selv om du ikke har en blogg. For denne konkurransen er for alle, så bare å slenge dere på.  Dette kan du vinne : 

  ♥ Be delicious parfyme fra DKNY

  ♥ Et helt sett til negle fiksing, inneholder tre negle sakser, to negle filer, to hansker + mer. 

  ♥ 5 pakker med black head pore strips. 

  ♥ Tre søte hårstrikker 

  ♥ 3 lepomader fra besuty salve collection. 

  ♥ En fin sminke pung fra bondep. 

  ♥ Tre sminke koster, de samme som jeg bruker hver dag. Så disse er mine favoritt koster, kjempe gode å bruke. 

  ♥ 2 par med øredobber. 

  ♥ 12 små neglefiler i fargen rosa og svart. 

  ♥ To pinner som fjerner neglisjert og neglebånd. 

  ♥ Mary Kay håndkrem. 

  ♥ Mary Kay foundation.

  ♥ Mary Kay natt krem. 

  ♥ 1 Carmex lip balm.   For å delta må du følge to enkle trinn: 

  1) Lik min Facebook side, har du allerede likt den gå til punkt nr to. For dere som ikke har likt den, kommer du dirkte til den ved å trykke her -> FACEBOOK-LISA! 

  2) Legg igjen en kommentar med at du er med, husk blogg navn eller e-post. Slik at jeg får kontaktet deg om du vinner, slik at jeg får en adresse å får sendt pakken til deg.  Masse lykke til alle sammen, for to ekstra lapper med ditt navn. Kan du dele dette innlegget, som da gir deg større sjanse for å vinne!

 • 16  God mandags morgen alle mine fine lesere, da var det klar for enda en ny uke. Med masse nye mulighter, jeg satser på at formen min skal bli bedre snart. Er veldig kjedelig å være syk så lenge, merker veldig at når jeg først har blitt syk. Så bruker kroppen min så utrolig lang tid på å bli frisk, det er en av de mest negative tingene med denne sykdomen. At kroppen tåler lite, å den bruker alt for lang tid på å bli frisk. Men sånn er det bare, får ikke gjort noe særlig med det. Jeg må nesten bare lytte til kroppen, å ikke presse den når den ikke har det noe bra. Jeg var å fylte bensin i går kveld, siden prisen er mye rimeligere på søndager. Å bilen min har vært tom for bensin i nesten uke, så det måtte jeg bare gjøre. Men jeg var så sliten når jeg kom inn døren, det føltes ut som jeg hadde trent i flere timer. Formen ble ikke noe bedre av en tur ut, den ble nesten verre av det. Så i dag skal jeg ikke røre meg ut døren, å fy søren så kaldt det er ute.  Jeg fikk meg et stort sjokk når jeg gikk ut døren, etter som jeg har vært syk i del dager. Så har jeg ikke vært så mye ute, så nå har det virkelig blitt kaldt. Men vil ikke at det bare skal bli et klage innlegg, for humøret mitt er på topp. Selvom formen ikke er det, endelig smiler jeg igjen. Noe jeg har savnet, så med en gang formen er bedre. Så skal jeg komme meg på trening, å få besøkt farfar og farfar. Farfar er nå på et sykehjem, for å bygge seg opp. Den mannen der har så mye krefter i seg, han er over 90 år. Men klarer å vinne alle sine kamper, men dette hjerneslaget har virkelig satt et spor i han. Så nå må han begynne å trene seg opp på nytt, noe som er trist siden han enda jobbet med å bygge seg opp fra hjerneslaget han hadde for et år siden. Men jeg vil ikke besøke noen av dem, når formen min er sånn som den er. Jeg vil ikke risikere å smitte noen av dem, så jeg må bare smøre meg med tålmodighet. Men nå skal jeg komme meg i dusje, jeg skriver alltid så mye når jeg først begynner.   ♥ Men ønsker dere en fantastisk dag, husk at det er ny uke med masse nye muligheter. 

 • 71

  God søndags morgen alle mine fine lesere, da var det på tide med ny konkurranse her på min blogg. Nemlig ukens blogg, jeg holder denne konkurransen en gang uken. Grunnen for det er at jeg syns det er viktig å kunne skryte av andre sine blogger, for det er nok blogger som får stygge anonyme kommentarer. Derfor må vi støtte hverdandre, så dette er min måte å kunne skryte av andre sine blogger. Jeg plukker ut to heldige vinnere, som får et eget innlegg her på min blogg. Med bilder og drikte link til din blogg, jeg skriver også litt om hvorfor jeg plukket ut akuratt din blogg. Dette er en mulighet for deg, til å kanskje å få deg noen nye lesere. Etter som jeg anbefaler alle mine lesere, om akuratt din blogg om du vinner. Vinner innlegget kommer ut på onsdag, så følg med da får å finne ut om du var en av de heldige denne gangen.

  For å delta må du følge to enkle trinn:

  1) Lik min Facebook side, har du allerede likt den gå til punkt nr to. For dere som ikke har likt den, så kommer du direkte til den ved å trykke her -> FACEBOOK-LISA! 

  2) Legg igjen en kommentar med at du er med, husk blogg navn der du skriver e-post og navn. Er desverre alltid noen som glemmer dette, å da finner jeg ikke din blogg når jeg skal plukke ut to vinnere. 

   Masse lykke til alle sammen, husk at jeg leser bloggen til alle som melder seg på! 

 • 14

  PERSONLIG 

  Hvordan er livet ditt akkurat nå?     

  Livet mitt er egentlig ganske bra. Jeg har virkelig hatt stor fremgang. En større fremgang enn jeg noen gang har hatt mot min kamp for å bli frisk fra anoreksia. Så livet mitt er egentlig ikke så verst. Jeg spiser bra, får trent, vært med venner og alt det jeg ønsker. Nå har det seg dessverre slik at farfar er veldig syk, noe som har gjort at jeg har fått en utrolig sterk reaksjon med kroppen min. Dette går dessverre ut over alle de positive tingene, men dette er bare en fase jeg må igjennom. 

  Hvordan går det med deg?

  Tusen takk som spør. Blir så glad når dere bryr dere om meg. Jeg har det greit, som jeg nevnte kort over. Dette med farfar går jo veldig inn på meg, og gjør dagene mine litt tunge nå. Kroppen min er sliten. Det er litt for mye følelser og tanker i hodet mitt om dagen. 

  Hva er din drøm?

  Denne er faktisk litt vanskelig, men min største drøm er å bli frisk, slik at jeg kan få et normalt liv igjen, og slippe det å være sykmeldt å gå på NAV. Jeg har ikke så store drømmer som de rundt meg ettersom min situasjon er ganske spesiell. Men jeg drømmer om et lang liv, fylt med glede og kjærlighet. Jeg drømmer om en jobb jeg elsker, finne min drømmemann, å få barn en gang i fremtiden. Men dette er store drømmer. Det aller viktigste for meg nå er å bli frisk. 

  Hvordan har du blitt akkurat den du er? (bare nevne noen ting som har tatt stor del av ditt liv)

  Den personene jeg har blitt, er nok fordi jeg har gått igjennom altfor mye bare for å være 22 år. Men jeg tror at jeg ser på livet på en helt annen måte enn det andre gjør. Jeg er en person som består av mye kjærlighet til min familie og venner. Jeg er en glad person, som setter stor pris på de små tingene i livet. Jeg tror nok at foreldrene mine har preget meg til å bli den personen jeg er i dag. Jeg tror mye motgang i livet gjør deg det en sterk person. Det er litt vanskelig å svare på hvordan jeg har blitt den jeg er, men jeg er stolt av meg selv som person. Jeg bryr meg mye om alle rundt meg. Før jeg ble syk ble jeg kalt for ADHD. Tror nok det beskriver hva slags person jeg er. Alltid glad, med litt for mye energi. Jeg var den som kom til første timen på skolen med et stort smil. Jeg ble kalt for klassens klovn en lang periode. Dette beskriver meg veldig som personen jeg er nå og før jeg ble syk. 


  Hva synes du er det beste ved julen? Gleder du deg? Gruer deg?

  Det beste med julen er å skal tilbringe tid med familien. Endelig får de litt fri fra jobb og annet. For meg handler julen om å kose seg med sine nærmeste. Jeg gleder meg masse til julen. Min familie og mine venner er klar over min situasjon, så alt blir lagt til rette lagt for meg. Vi skal på masse middagsbesøk og selskaper, og da kjøper de alltid inn min mat slik at jeg også kan spise sammen med dem. Eneste forskjellen er at jeg spiser en annen type mat. 

  Hvordan er det å feire jul for en med anoreksia (tenker mest i forhold til all maten)?

  Det går faktisk veldig greit. Gruet meg veldig i fjor. Men etter at jeg startet å blogge, så skjønner alle i min familie min sykdom mye bedre, også de som bor langt unna som vi skal på besøk til. Jeg spiser bare den maten jeg kan spise, så ser jeg på at de andre koser seg med god julemat. Min søster og pappa pleier å si at de spiser litt for meg også, så kan de kose seg med litt ekstra mat hehe. 

  Hvordan er det å leve i din situasjon nå ?

  Det er en kamp fra morgen til kveld. Det er en tøff sykdom å kjempe mot. Uansett om jeg har hatt flere gode uker på rad, så er det en for jævlig kamp for å si det rett ut. Tanker om mat er i hodet hele tiden. Jeg krangler med meg seg for hvert måltid jeg skal spise. Det er tungt å gå i behandling hver uke. Det er trist å se hvor stor skade denne sykdommen har gjort på kroppen min. Sykdommen rakker jo ned på meg hele tiden, noe som sliter meg veldig ut. Den blir aldri fornøyd, om du skjønner. Den skal hele tiden få meg til å føle meg så dårlig med meg selv. Det er ikke lett å leve med dette, men jeg prøver å gjøre det beste ut av situasjonen. Så langt det lar seg gjøre, tror jeg at med riktig innstiling så kan man klare alt. 

  ANNET 

  Favoritt mat?

  Akkurat nå er det speltlompe lasagne. Dette lager jeg meg hele tiden. Du finner oppskrift på den HER. Ellers er jeg veldig glad i speltlompe pizza, speltlompe toast og lignende matretter. Jeg elsker sukkerfri sjokolade, og kan knaske gulrøtter hele tiden. Nesten bedre en godteri, og drikker en del Pepsi Max og julebrus lett. 

  Drømmegutten? 

  Jeg har vel ikke noen spesiell drømmegutt, men alle mine ekser er litt solbrune, brunt hår, høye, og har en utrolig fin personlighet. Jeg synes mine tidligere kjærester er kjekke. Gutten jeg holdt på med sist synes jeg har et drømmeutseende. Det er desverre ikke en gutt jeg kan vise frem på bloggen. Men jeg har en stor kjendis crush på Jonny Edlind, som var med på Paradise Hotel Sverige i fjor. Kan legge med et bilde av ham, så skjønner dere kanskje litt hvordan min drømmegutt ser ut. 

  Hvor mye silikon har du lagt inn?

  Jeg har lagt inn 450 gram i hvert bryst. Jeg har putene under muskelen, og synes dette resultatet passer veldig bra til min kropp. Jo flere kilo jeg legger på meg, jo mer naturlig blir det. Jeg er ganske høy og har ganske brede skuldre, så det synes nok ikke så godt. 

  Hvor høy er du? 

  Jeg er faktisk 171 cm, så jeg er ganske høy. Mange tror at jeg er lav, men det er jeg overhodet ikke. Det at jeg er såpass tynn lurer nok en del.

  → Jeg har delt opp spørsmålsrunden i tre deler, så det kommer to til deler med svar. Har også delt dem opp i kategorier, så vist ditt spørsmål ikke er her, så kommer det i en av de andre delene. 

 • 20  God morgen fra en sliten jente, formen og humøret er ikke helt på topp. Jeg er bare så utrolig sliten om dagen, å sover mye mer en jeg pleier. Men det er kanskje det kroppen min trenger nå, så da må jeg bare lytte til den. Igjen tusen takk for alle de fine ordene jeg får fra dere lesere, det betyr bare så utrolig mye for meg. Det gikk kjempe bra hos legen i går, jeg slipper å gjøre det jeg trodde jeg måtte gjøre. Noe som er en stor lettelse for meg, tenkte at jeg ikke trenger å gå mer inn på det. Etter som det er ganske personelig, men tenkte å dele at jeg slipper å gjøre noe som helst. Fordi vi kan få de resultatetene vi letter etter, så derfor ble dette en utrolig stor lettelse for meg. Jeg møte min farmor i går, når jeg var hos legen. Hun hadde time før meg, så henne ventet til jeg var ferdig. Slik at henne kunne sitte på med meg hjem, jeg var med henne til apotek og handlet inn mat for henne. Kjente at jeg trengte å være litt med henne, vi finner mye trøst i hverandre nå om dagen.  Etter som jeg ikke har så mye krefter til overs, var det godt å få være noen timer med henne i går. Vi begge står farfar veldig nær, så derfor kan vi trøste oss på hverandre. Men jeg må jo dele med dere, den fine gaven jeg fikk av min ste-mor. Jeg ble så glad at jeg fikk tårer i øynene, jeg fikk nemlig en julekalender i gave av henne. Så utrolig fantastisk den dama er, jeg er heldig som har henne i livet mitt. Hun vet at jeg ikke spiser godteri som de andre søsknene mine, så derfor fikk jeg en julekalder med kremer i steden. Noe som passer helt perfekt til meg, ville egentlig bare gi dere en liten oppdatering. Før jeg skal prøve å få i meg litt mat, desverre har jeg mistet alt av matlyst. Så nå spiser jeg bare for å spise, siden kroppen min sin beste medisin er mat. Så derfor må jeg spise selvom jeg ikke er sulten, men nå skal jeg legge bort pc. Så blogges vi mer senere i dag, vist alt går etter planen kommer det en ny oppskrift senere i dag. 

  → Men ønsker dere en fantstisk dag, husk å ta vare på de du er glad i. For du vet aldri hva som kan skjer, så sett pris på tiden dere har med hverandre! 

 • 10

  Jeg merker at kroppen min bruker energi jeg ikke har. Krefter jeg ikke har til overs. Det skal så lite til før hele kroppen min bare sier stopp. Jeg prøver å være sterk for alle de rundt meg. Jeg vil ikke vise at dette går så inn på meg som det det faktisk gjør. I går kollapset kroppen min, det ble så mye for meg at jeg møtte veggen. Alle følelsene og tankene jeg prøver å skjule. Ikke fordi jeg er redd for å snakke om det. Men fordi jeg vet at om jeg snakker om det høyt, knekker jeg sammen. Det er så mye nå, bare så alt for mye. Jeg har opplevd å besvime mange ganger etter jeg utviklet anoreksia. Men jeg har aldri før opplevd at jeg har har kollapset på den måten den gjorde. Det føltes som om kroppen min ikke hadde noen krefter, beina bare sviktet. Jeg falt rett ned på gulvet, og måtte bli sittende der til kroppen klarte å hente seg inn igjen. 

  For sannheten er den at når man lider av anoreksia, så tåler ikke kroppen din like mye. Den er allerede så utrolig svekket. Den sparer på en måte på krefter siden den ikke har de samme kreftene som en kropp egentlig skal ha. Jeg vet at hadde jeg ikke lidd av denne sykdomen, så hadde kroppen min vært mye sterkere. Men sånn er dessverre ikke situasjonen for meg. Jeg har allerede ti tusen ting å jobbe med bare med å få meg selv igjennom dagen. Uansett om jeg har hatt en lang god periode, så er det fortsatt en kamp mot meg selv, fra morgen til kveld. En sykdom som aldri gir meg fri fra de negative tankene om meg selv. Den lar meg aldri slippe unna skyldfølelsen jeg får etter hvert eneste måltid. Hver minste matbit jeg spiser gir en følelse i meg selv som jeg hater.

  Jeg vet at jeg er sterkere. Kampen jeg kjemper hver dag krever  vanvittig mye styrke. Det å kjempe mot en så tøff sykdom er nok noe som hadde vært vanskelig for mange. Selv om jeg er stek innvending, så er ikke kroppen min det samme. Det er den som har fått mest skade ved å ha blitt sultet. Uansett hvor mye viljestyrke jeg har, så klarer bare ikke kroppen min gjøre det jeg vil at den skal gjøre. Jeg har sett på meg selv som veldig svak den siste tiden. Jeg er redd for at jeg ikke skal klare å takle dette. Jeg vet at det beste jeg kan gjøre for alle rundt meg, er bare å forsette å kjempe. Forsette å kjempe min kamp mot å bli frisk. Ikke la meg selv stoppe å spise. Ikke låse meg selv inne, ikke la sykdommen vinne. Jeg er så klar over hva jeg må gjøre for å komme meg igjennom dette. Men det er bare så utrolig vanskelig. Noen ganger sier bare kroppen stopp.

  Det å vise at man ikke klarer å takle alt som skjer er faktisk helt greit. Det er helt greit at kroppen min kollapset i går. Selv om det var en utrolig ekkel opplevelse. En opplevelse jeg aldri før har opplevd. Men det er kroppen sin måte å si fra at den ikke har det bra. At det som skjer rundt meg nå setter et stort spor i meg. I stedet for å rømme fra disse følelsene, må jeg takle og jobbe med dem. Jo mer jeg ignorer dem og prøver å late som om de ikke er der, jo verre vil det bli for meg å bygge meg opp igjen. Jeg må bare akseptere at dette gjør vondt. Det er lov til å gråte, det er lov til å være lei seg. Det er lov å si høyt at dette er helt forjævlig vanskelig for meg. Jeg kan ikke late som om dette ikke går inn på meg, eller late som om jeg er sterk for alle de rundt meg. Det er bedre å bare si det som det er og da heller jobbe med det.

  Kanskje det er det at jeg treger litt mere trøst, eller kanskje det bare er det at jeg trenger å la kroppen få reagere sånn den vil. Å vise følelser er ikke en svakhet, men en styrke. Men uansett hvor mange ganger jeg sier dette høyt, om og om igjen til meg selv, føler jeg meg fortsatt svak, men det tror jeg på en måte er helt naturlig. Det er naturlig å føle seg svak når man gråter, for kroppen min er faktisk ganske svak nå. Jeg skal komme sterkere ut av dette. Jeg må nesten bare gi kroppen min tid. La den få hvile og bygge seg opp. Presser jeg meg selv nå er sjansen for at jeg blir alvorlig syk igjen ganske stor. Jeg må lytte til kroppen til de signalene den sender. Det er en grunn til at den reagerer på den måten den gjør. Og det er helt greit.

 • 19

  Den første bloggen jeg vil anbefale dere i dag, er bloggen til Janne Bodin. Som blogger under navnet xplor.blogg.no, først vil jeg starte med å si at dette er en blogg jeg har lest en god stund. Å er enda den dag i dag, en fast leser av. Noe av det jeg liker best med bloggen hennes, er at hun varierer mye med innleggene sine. Hun oppdatere bloggen jevnlig, så det alltid er noe nytt å lese på. Hun blogger mye om mote, mat, oppskrifter, helse, tips og masse mer. Hun har et utrolig fint og ryddig design, å deler alt innlegg med masse fine og store bilder. Noe som gjøre det ektra spennende, å lese bloggen hennes. Hun er utrolig vaker, å sprer så mye glede rundt seg. Jeg sitter faktisk alltid igjen med et smil, etter jeg har lest bloggen hennes. Dette er en blogg dere abselutt burde ta dere en tur innom, kanskje du blir en fast leser sånn som meg. 

   For å komme direkte til til Janne Bodin sin blogg, TRYKK HER! 

  Den andre bloggen jeg har lyst til å anbefale dere i dag, er bloggen til en jenta som blogger under strawberrydots.blogg.no. Jeg fant desverre ikke noe navn på jenta bak bloggen, men vil fortsatt anbefale dere om denne bloggen. Jeg kom over den for første gang, igjennom denne konkurransen. Men ble sittende å lese nesten alt hun har delt, derfor ville jeg dele denne med dere også. Hun deler så mange gode tips og råd, når det kommer til sminke og skjønnhet. Noe jeg liker å lese om, en annen ting som gjorde at jeg ble så imponert over henne blogg. Er det at henne deler masse gode og sunne oppskrifter, når det kommer til mat. Noe som passer meg helt perfekt, i tillegg er hun kjempe søt og vaker. Hun blogger også om mote, sminke, skjønnhet, oppskrifter og masse mer. Dette er abselutt en blogg jeg kan anbefale dere å ta dere en tur innom, kanskje du blir like imponert over hennes blogg som meg. 

  → For å komme direkte til strawberrydota sin blogg, TRYKK HER! 

  Jeg har jo helt glemt å plukke ut en vinner, av min store Giveaway. Som jeg delte for en del uker siden, det var jo så mange som meldte seg på. Over 70 stykker deltok, å så har jeg glemt å trekke en vinner. Må bare beklage for det, det skal ikke gjenta seg. Men vinneren av den store Giveaway konkurransen min, ble LUNA CHRISTENSEN! Så gatulerer så mye til henne, du blir kontaktet senere i dag. Slik at jeg får en adresse, å får sendt premien til deg. Dette er en dame som fortjener å vinne, så jeg ble så glad når jeg trakk ditt navn på lappen som skulle vinne. 

 • 18

  God morgen alle mine fine, jeg må bare starte å si tusen hjertelig takk. For alt av støtte jeg får fra dere, alle de fine ordene dere skriver til meg. Jeg blir bare så rørt, dere skulle bare vist hvor mye det betyr for meg. Det er det jeg trenger nå, jeg trenger støtte og gode ord, å det får jeg fra dere. Dere lesere har alltid hjulpet meg igjennom mine tunge og tøffe perioder, det er merkelig å si det. Men det er faktisk det jeg trenger nå, alle rådene og tipsene dere deler med meg, gjør at jeg virkelig vil fortsette å kjempe for meg selv. Så igjen tusen tusen takk, dere er til så stor hjelp. I går sa kroppen min stopp, den klarte ikke mer. Så jeg fikk ikke vært med til sykehuset, etter behandling. Skal skrive mer om dette senere i dag. 

  I dag skal jeg til legen, noe jeg gruer meg veldig til. Jeg vet allerede resultatet av noe jeg ikke vil, eller er helt klar for. Men noe jeg må igjennom, for kroppen min sin skyld i fremtiden. Jeg er ikke klar for å dele dette med dere helt enda, alt jeg kan dele er at det er ikke 100% sikkert det kommer flere innlegg i dag. Men jeg satser på det beste, skal dele dette med dere når jeg føler jeg er klar for det. Dette er desverre den delen med å ha anoreksia, som gjør meg mest fortvilet. Fordi denne sykdommen skader kroppen så mye mer enn man selv tror, men det jeg skal gjøre må. Gjør jeg for å prøve å "redde" kroppen min, fra en skade den kan få som varer evig om jeg utvikler det.   → Så dere får ønske meg lykke til i dag, så kommer dette til å gå bra! 

 • 16

  I dag er det på tide med et nytt innlegg med bloggtips til dere. Denne gangen skal jeg fokusere på hvordan du kan bli en bedre blogger men veldig lette grep. Derfor kommer dette innlegget til å bestå av masse bilder, slik at du skal lære deg å bruke verktøyene på en bedre måte. Som dere sikkert vet, så finnes det mange forskjellige verktøy man bruke. Disse kommer opp når du skal skrive et nytt blogginnlegg. Det er ikke alltid lett å vite hvordan disse skal brukes. Mye av dette har jeg lært over tid, og jeg hadde ikke peiling på hva noe var da jeg startet å blogge. Jeg tenkte å gjøre det litt lettere for dere ved å dele mine beste tips og råd med dere.

  Hvordan laste opp et bilde i riktig størrelse - Dette punktet har jeg nevnt for dere før fordi det er et utrolig viktig punkt. Det at bildene dine skal passe perfekt inn i hele innlegget gjør at bloggen din ser mye finere og profesjonell ut. Det er faktisk lett å få dette til. Det første du må gjøre er å finne ut hvor store innleggene dine er. Det pleier som regel å stå når du velger design, så finn det ut først. Så er det bare å trykke på knappen som viser et bilde, nummer 6 fra venstre side øverst på verktøylinjen. Slik får du opp den ruten dere kan se under på bildet. Trykker du der den røde pilen viser, får du opp mange alternativer. Så velger du den PX som er like stor som innleggene dine. På min blogg er det 800 PX, men dette kan det variere mye fra blogg til blogg.

  Mellomrom eller ikke mellomrom i innlegget ditt - Du kan selv bestemme hvor stort mellomrom det skal være i teksten din. Flere har irritert seg over at når du trykker på returknappen, så får du et stort mellomrom mellom det du har skrevet og den nye setningen. Dette skjer fordi det er den innstillingen som er automatisk på blogg. Derfor må du gjøre om dette manuelt. Jeg bruker dette verktøyet hver gang jeg skal dele oppskrifter. Da vil jeg ikke ha noe mellomrom når jeg skriver ingredienser. Men ellers så er det bare bra med luft mellom avsnittene. Dette kan du gjøre om veldig lett. Som dere ser på bildet under, så har jeg laget en rød pil til to forskjellig punkter. Den ene heter normal, som innlegget har på automatisk. Men blar du deg helt nederst, finner du det punktet den nederste pilen peker på. Trykker du på den, får du ikke mellomrom mellom avsnittene dine.

  Hvordan få tykk, kursiv eller understrek på tekst - Dette er tre utrolig smarte verktøy når det kommer til blogg. Enten om man vil ha frem et poeng, eller bare ha en setning mere tydelig. Jeg bruker disse hele tiden. De fleste vet nok allerede hvor disse er og hvordan man bruker dem. Men tenkte å nevne dette uansett om noen av dere ikke har fått det med dere. Disse er veldig synlige helt nederst på venstre side etter hverandre. På bildet under har jeg laget en rød pil mot disse. Der er det bare å trykke på den du ønsker å bruke. Du kan også markere ord eller setninger du vil gjøre om, for så å bare trykke på det verktøyet du vil bruke.

  Hvordan gjøre om størrelsen på teksten i et innlegg - Dette er også et punkt jeg tror de fleste har fått med seg, men jeg tenkte å nevne det. Nemlig hvilken størrelse det er på skriften i innlegget ditt. Jeg personlig bruker alltid størrelse 16. Men her kan man bruke det man selv liker best. Jeg liker å bruke størrelse 16 fordi jeg føler at det er lett å lese, og at det blir en passe størrelse. Det er mye tyngre å lese innlegg som har kjempeliten skrift. Her er det lurt å tenke på at man vil gjøre det lettest mulig for dine lesere å lese teksten du deler. Man kan også bruke den miste størrelsen på å markere innlegg som er sponset eller reklame. Så lenge innlegget er markert så gjør det ingenting om det er størrelse 8 eller 20.

  Midtstilt eller sidestilt innlegg - Personlig syns jeg det som regel er fineste å ha innleggene sine venstrestilt, som er det innlegget ditt automatisk blir stilt. Noen ganger vill man ha litt av teksten eller bildet midtstilt, og da kan man gjøre dette veldig fort. Jeg bruker samme verktøy som når jeg deler oppskrifter, eller skal marke et innlegg. Når jeg deler oppskrifter og skriver hva slags ingredienser du skal bruke, synes jeg det er fint å midtstille dette. Når man skal markere et innlegg med reklame eller som er sponset, pleier jeg å høyrestille det. Her er det også bare å trykke på de knappene dere ser den rød pilen peker mot. Her ser man ganske tydelig hva de forskjellige knappene betyr. Men for dere som ikke visste det, eller vet hvor de er, så ser du de tydelig på bildet under. Innlegget er automatisk venstrestilt, og jeg må si at det er det som er det fineste. Men når det kommer til noen andre punkter er det fint å gjøre litt om på det.

  → Hva syns du om disse tipsene, lærte du noe nytt? 

 • 12

  // jeg er ambassador for Shadow Tans.

  I dag har jeg lyst til å tipse dere om et kjempe supersalg, nå som vinteren er her. Forsvinner også fargen på kroppen, men det kan man fikse på 1-2-3. Nå kjører SHADOW TANS, nemlig et super bra tilbud på sin sunless tanning mousse. Dette er en profesjonell selvbruningsmousse, til både kropp og ansikt. Den inneholder ingen kjemikaler og gir en gyldne, strålende og naturlig farge som varer i opp til 7 dager. Sunless taning moussen er luktfri, 100% naturlig, økologisk og ikke testet på dyr. Alle produktene fra Shadow Tans passer til alle hudtyper, det er lett å påføre og man kan gjøre det selv. Du får resultater med en gang, men den fulle effekt kommer etter 6 timer.

  Hvordan bruke produkte:

  1) Start alltid med å skrubbe hele kroppen, så er det lurt å smøre litt krem på tørre områder (albuer, knær, ankler og føtter). Slik at fargen ikke setter seg ektra godt på de områdene, bruk selvbruningshanske for å påføre moussen oppover til du er fornøyd. Tørk alltid negler og tær etter påføring, så lar du dette tørke.

  2) Mitt aller beste tips er å smøre seg på kvelden, la det tørre litt mens du steller deg. Så ta på deg en pysj, bare for å være sikker på at du ikke får noe farge på sengetøyet ditt. Så sover du med dette, å da våkner du brun. Ta deg så en dusj, for å så smøre deg med fuktighets krem.

  Tilbudet de kjøre nå er 199kr, denne koster egentlig 479kr. 

  → Du kan få kjøpt sunless tanning mousse, ved å TRYKKE HER! 

  → Vil du lese mer om produktene til Shadow Tans, finnes du hjemme siden dems her -> SHADOW TANS!