lisarorvik - Mitt navn er Lisa Slaaen Rørvik, jeg er 22år. Jeg kommer til å blogge om min kampen om å bli frisk, fra en alvorlig spiseforstyrrelse som heter anoreksia. Jeg deler også mange sunne oppskrifter, jeg har også en stor lidenskap for trening.
Instagram Facebook Lisa.rorvik@hotmail.com

48→ Her ser dere de fleste gavene min søster og jeg fikk, vi kunne ikke blitt mer fornøyde. Føler oss så utrolig heldige som har fått så mye fint, igjen tusen tusen takk. 

→ Har du fått mye fint til jul? 

 • 22

   

  God morgen alle mine fine lesere, jeg startet dagen med et stort smil. Har sovet utrolig godt i natt, men det er kanskje ikke så rart. Var utrolig sliten når vi kom hjem i går kveld, det ble en lang dag. Men for en fantastisk dag, jeg koste meg fra morgen til kveld. Jeg fikk blitt med på alt, det eneste som var dumt i går. Var at jeg ikke fikk spist noe julemat, men men vi prøver igjen neste år hehe. Har ikke fått sendt over bilder fra julefrokosten hos mamma i går, der var vi endelig samlet alle mine søsken på mamma sin side. Noe vi ikke har vært på kjempe mange år, så det var gøy å ha alle samlet igjen. Skal vise dere bilder fra det litt senere, når jeg får dem. Men jeg har fått masse bilder som vi tok på kvelden i går, som var der vi feiret juleaften. I år var vi hos min papppa, å som vi koste oss. Vi måtte le litt, for vi syns det bare blir mer og mer pakker under juletreet jo eldre vi blir. Trodde det var omvendt, at jo eldre man blir jo mindre pakker blir det. Men ikke hos oss, jeg fikk så mye fint. Hele bilden var helt full, når vi skulle kjøre hjem. Skal vise dere bilder av alt vi har fått, men må opp å låne kamera til min ste far.

     Så vet ikke om jeg får gjort det i dag, men dere skal selvfølgelig få se alt det fine jeg fikk. Men store søster overrasket meg, men ny boble jakke. Noe jeg ikke hadde forventet i det hele tatt, jeg hadde jo lagt inn ønsker hos alle de andre. Men ikke sakt noe til min søster, siden jeg ikke kom på noe mer jeg ønsket meg. Jeg har nesten ikke ord for alt det fine jeg har fått, så fikk vi masse fint til leiligheten. Pluss en del ting vi trengte også, så jeg er så fornøyd. Kjenner jeg gleder meg til å vise dere alt, kanskje jeg bare tar bilder med mobilen. Slik at jeg kan dele det med dere allerede i dag. Men tenkte værtfall jeg kunne vise dere litt bilder fra kvelden min, stemor og papppa hadde virkelig slått på stor trommen. Når det kom til mat, dessert og pynting av hjemme. Noe som gjorde at julen ble helt perfekt, siden mitt kamera ikke fungere ble det bare tatt bilder med mobilen i går. Men føler ikke at jeg har vist så mye av min familie her på blogge, så her for dere se bilder av min familie på pappa sin side. Av min søsken, pappa, papppa 2, ste mor, bestemor og hunden vår charlie. 

     → Ønsker dere en kjempe fin dag, hadde du en fin julefeiring i går? 

 • 26

  God jul alle mine fine lesere, jeg er så glad i dag. Formen ble så bra i går, våknet å var ikke helt i topp form. Men etter vi hadde vært hos farmor og farfar, var det akuratt som om jeg ble helt frisk. Så jeg fikk vært mange timer sammen med min pappa 2, så dro jeg å trente to timer på kvelden. Jeg var ikke hjemme før kl 23:00 fra trening, men det gjorde at jeg fikk en kjempe bra natt med søvn. I dag skjer det utrolig mye, vi skal smart opp til mammma. For å ha en julefrokost hos henne, sammen med alle mine ekte og ste brødre på den siden. Så der blir det fult bord, bare vi søsknene er 6 stykker. Så det blir kjempe koselig, så henter pappa meg der. Så skal pappa og meg til farmor og farfar. Kose oss med en kaffe, så skal vi i kirken. Noe som er en tradisjon vært år. 

  Så er det hjem å få slappet av litt, så er det bare å komme seg i bilen. For å dra til pappa for å feire julen der, vi blir mange hos pappa dette året. Alle mine ekte søsken, å mine ste brødre på den siden. Pluss alle i familien til min ste mor, så det blir kjempe koselig. Men ville bare gi dere en liten oppdatering, før jeg skal komme av gårde. Jeg har jo enda ikke vist dere juletreet vi har her i leiligheten, så det skal dere få masse bilder av nå. Alle gavene dere ser under juletreet, er noen av gavene søs og meg skal gi til andre. Var noen som ikke var pakket inn, pluss at vi allerede har sendt avgårde noen poser med gaver til noen. Skal prøve å få tatt noen bilder av treet hjemme hos pappa i kveld, for der er det helt fult av gaver. Men vi blogges mer i morgen, nå skal jeg legge bort pc for i dag. Å bare kose meg med familien min, denne dagen skal bare bli helt super. 

  ♥ Men vil ønske dere alle en kjempe fin jul, håper dere får en super kveld med de dere er glad i. 

 • 22

  God morgen alle mine fine lesere, nå er det bare en dag til jul. Tiden har bare gått så fort, jeg kan ikke tro at dette året snart er over. I går gikk alt etter planene, jeg kjente det var noe feil med kroppen når jeg sto opp. Jeg var utrolig slapp, sår hals, vondt i hode og feber. Så spiste jeg en god frokost, det ga meg heller ikke noen kreftee. Spiste så en god lunsj noen timer etter, men da måtte jeg løpe rett til do for å kaste opp. Så hele dagen i går gikk bare til å sove, noe som er utrolig kjipt. Fordi jeg hadde så mange planer i går, men kroppen min var bare så svak. At jeg ikke orket eller hadde krefter til noen ting, det kjipeste var at jeg ikke fikk dratt på juleverksted. For det hadde jeg gledet meg lenge til, men glad for at jeg brukte dagen i går på å spise og sove. For formen er litt bedre i dag, så krysser bare fingrende for at den bare blir bedre ut over dagen.

  I dag er en stor dag, fordi farfar har bursdag. Han fyller 92 år, så i dag skal vi gjøre dagen hans spesiell. Vi skal opp ditt nå snart for å spise grøt, å feire han. Så det skal bli utrolig koselig, etter det skal jeg hjem. For å så få fikset ryggen min, noe som skal bli kjempe deilig. Må bare beklage for at den oppskfiten ikke kom ut i går, så den kommer heller senere i dag. Hadde bare ikke krefter til å skru på pc i går, så da får dere helle gleder dere til den i dag. Men jeg håper bare formen blir bedre ut over dagen, for jeg har noen små ting jeg må fikse i dag. Jeg har virkelig ikke tid til å bli syk nå. Det er så typisk min uflaks, men jeg får ikke gjort noe med det. Annet en å bare slappe av, spise og drikke masse. Dette er jo de dagene man minst vil være syk, når det er så mye som skjer. Men nå skal jeg komme meg i dusjen, for å så dra til opp til farmor og farfar.

  → Så blogges vi mer senere i dag, ønsker dere en kjempe fin dag. 

 • 30


  God morgen alle mine fine leser, håper dere har en like bra start på dagen som meg. I går fikk jeg gjort kjempe masse, nå mangler jeg bare en gave. Så er jeg ferdig med alle julegavene, helt sykt hvor mange gaver jeg har kjøpt i år. Men sånn er det når man har stor familie, å jeg elsker jo å gi bort gaver. I år har jeg vært ganske smart, å kjøpt det folk trenger eller noe de burde ha hehe. Så det er godt, skal bare kjøpe en ekstra gave til søs. Så er jeg helt ferdig, juletreet vårt her hjemme i leiligheten har så mange pakker under seg. Som bare er fra søs og meg til familien på pappa sin side, å til våres venner. Fordi vi allerede har levert alle julegavene som skulle til mamma, men det er så koselig å ha juletre fult av gaver under. Jeg dro opp til mamma for å ta en kaffe i går, der var også lillebror. Så det var kjempe koselig, så stolt av han. Fordi han har bestått trailerlappen, å han har ikke fylt 19 år en gang. Han har bare vært så flink, så må nesten få lov til å skryte litt av lillebror. 

  Etter jeg hadde vært der og på julegave handling, dro jeg på trening. Men dette var ikke den beste økten jeg har hatt, kroppen var utrolig sliten av en grunn. Så jeg tok en rolig økt, å en mindre økt en jeg pleier. Pluss at den trenings tightsen jeg brukte i går, er alt for liten. Så det gjorde så vondt å bruke den, den moste magen min på en måte. Så når jeg kom jeg fra trening var jeg litt små sur på den, så jeg klippet den opp haha. Så typisk meg, når en sånn ting ødelegger så mye for treningsøkten min. Men skal kjøpe meg en ny, i en størrelse større. Men i dag skal jeg på juleverksted med jentene mine, fy søren som jeg gleder meg. Det kommer til å bli kjempe koselig, skal først en liten tur opp til farmor og farfar. For å drikke litt kaffe og kose oss, men nå skal jeg komme meg i dusjen. Lage meg en stor og god lunsj, så ta turer opp til farmor og farfar. 

  → Men vil ønske dere en fantastisk dag, det kommer ut en utrolig god oppskrift senere i dag. Denne burde dere glede dere til, for dette er noe av det beste jeg har smakt. Som både er sunt og godt, pluss at det passer perfekt nå som det er jul. 

 • 16

  Jeg vet ikke helt hvor jeg skal starte, men dette er noe jeg har hatt lyst til å dele med dere lenge. Jeg har vel delt litt av det her og der, med aldri skrevet et eget innlegg om  akkurat dette. Det føles så sårt, men samtidig så bra. Sakte men sikker over en lang periode har jeg lagt på meg en del. Jeg har klart å holde meg over en viss vekt i flere måneder, og økt den sakte. Dette er noe som er helt nytt for meg. Selv om jeg har vært i den kroppen jeg har nå i flere måneder, så har enda ikke min sykdom akseptert det. Jeg vet innerst inne at det er bra for meg. Hele meg, alt av meg faktisk. For kroppen har ikke godt av å være underernært. Det er så skadelig for kroppen. Ting fungerer ikke som de skal når kroppen er så undervektig. Det er en grunn til at man har målinger som viser din bmi, nettopp for å vite hvordan du ligger an når det kommer til høyde og vekt.

  Jeg fant ut at jeg ikke har kjøpt et eneste klesplagg til meg selv på over ett år, en bukse fordi den andre spjæret. Så da måtte jeg ha en ny, men denne gangen måtte jeg kjøpe i en størrelse større. Jeg ble veldig glad der og da, men tiden etter har ikke vært lett. Mye av mine klær i klesskapet passer ikke lengre, fordi jeg ikke er så tynn  som jeg var før. For min sykdom så er ikke dette akseptert, men for den friske delen av meg vet jeg at det er bra. Jeg skal ikke slutte å legge på meg. Det er trist at sykdommen gjør dette mot meg, for jeg føler meg faktisk bedre med kroppen min, utseendet mitt og jeg har det bedre. Det tok sin tid, men det er helt greit. Det er trist at en sykdom hele tiden skal fortelle deg at du må gå ned de kiloene, eller at fettet henger, du ser feit ut... Ja, den listen bare fortsetter og forsetter hele tiden. Men jeg er lei av å se knokler og ribbein, jeg er så lei av at jeg ikke orker å se meg selv i speilet. Det er ikke snakk om at noen andre skal se det heller. 

  Når kroppen min var på det tynneste, hadde jeg verdens dårligste selvtillit. Jeg tror ikke så mange vet akkurat det. Jeg er utrolig god til å skjule slike ting. Jeg kan utstråle god selvtillit og kanskje litt ekstra her på bloggen. Men det er mye som skjuler seg bak et bilde. Eller som jeg lenge har sagt, bak en maske. Alle kan ta på sminke, fine klær, stelle håret, negler og alt som hører med. Kanskje til og med føle seg fin der og da, eller bare late som, noe jeg ofte har gjort. Det er alltid koselig å få kommentarer på at man er fin eller pen, men når man ikke klarer å ta ordene innover seg, så forsvinner de litt. Jeg tror nok ikke det bare er oss med denne sykdommen som sliter med det. Men jeg har tenkt litt sånn, hvorfor skal jeg ikke være stolt av den jeg er? Jeg er ikke noe mindre verdt om jeg veier mindre. Vekt er bare et tall. For å være herlig ærlig, så synes jeg alle bare burde kaste den fordømte vekta man har på badet. Hvorfor skal et tall ha noe å si uansett om man veier for lite eller for mye, så er man helt perfekt, akkurat sånn som man er. 

  Det aller viktigste er å være lykkelig. Ble jeg lykkelig av å være tynn? Nei, jeg har aldri vært så ulykkelig i hele mitt liv, eller hatt så dårlig selvtillit som det jeg hadde da. Vil jeg tilbake dit? Nei, ikke for noe som helst i verden. Jeg har gjort et lite oppgjør med meg selv, jeg har nemlig begynt å ta ut alle klærne som ikke passer meg lengre i klesskapet. Hvorfor skal jeg ta vare på noe som bare vil gjøre sykdommen min sterkere. Alle klærne som er for små skal bort. For min egen del, men kanskje mest for min sykdom sin skyld. Jeg orker ikke å gå rundt å føle meg sliten hele tiden, ikke orke noe som helst. Bare for noen måneder siden, måtte jeg planlegge det å skulle dusje flere dager i forveien, fordi jeg visste at det kom til å slite meg ut. Hele den dagen ble ødelagt, fordi jeg brukte alle kreftene kroppen min hadde til overs på den lille tingen. Men nå har jeg så mye overskudd, energi, og følelsen av å være lykkelig. Mat har så mye å si, kroppen trenger en viss mengde mat for å fungere. Man må bare akspetere at kroppen ikke fungerer uten. Jeg skal aldri mer sulte min egen kropp. Det å se den store forskjellen er det som gir meg mest motivasjon om dagen.

 • 10

  Etter mange år som syk kan jeg godt si at jeg har lært meg en del ting om dette med å slite psykisk. Det er ikke sikkert det som hjelper for meg, hjelper på samme måte for deg. Men jeg tror at det er enkelte ting vi fleste kan gjøre på veien vår mot å bli frisk.      

  Akseptere at du er syk - Det første, og kanskje det vanskeligste punktet, nemlig det å akseptere at man selv er syk. Det er ikke noen vits i å skal begynne å jobbe med å bli frisk om du selv ikke har akseptert at du er syk. Det er tungt, jeg vet det så godt selv, akkurat det å skulle si de ordene høyt. Selv brukte jeg lang tid på å klare dette. Men det var først da jeg kunne begynne å jobbe med meg selv. Ikke skam deg over det, for det er ingen ting å skamme seg over. Det gjør deg overhodet ikke noe mindre verdt eller annerledes.  

  Finne en grunn for å kjempe - Når du skal kjempe for noe, må du finne en grunn for å kjempe. Noe som gir deg motivasjon til å starter kampen, og å forsette å kjempe. Det trenger ikke være en stor grunn, men bare en liten grunn kan hjelpe deg på veien. Det kan være alt ifra familie, venner, kjæreste, studie, jobb eller lignende. Jeg får alltid ekstra motivasjon når jeg tenker over alle menneskene rundt meg som er utrolig glad i meg, og ikke vil se meg syk. Likeså tanken på å kunne få begynne å jobbe igjen, eller realisere en av mine store drømmer. 

  Sette deg et mål - Det er viktig å alltid sette seg mål. Har du nådd et mål, lag deg et nytt. På denne måten har du alltid noe å jobbe mot. Jeg personlig liker å ha noen kjempestore mål, og andre mindre mål. Slik føler jeg at jeg alltid får til noe, for det er viktig i veien mot å bli frisk. De større målene tar lang tid, derfor liker jeg å både ha store og små. Ros deg selv med en premie eller annet når du klarer et mål. Det gir deg mer motivasjon for å nå neste mål. 

  Kun deg selv som kan kjempe din kamp - Hvor lett hadde ikke vært om en annen kan kjempe din kamp, som kanskje er mye sterkere enn det du selv er nå. Mange av mine nære har sagt den setningen til meg så mange ganger, om jeg bare kunne kjempet din kamp for deg Lisa. Men sånn er det dessverre ikke, det er kun deg selv som kan kjempe din kamp. Men tro meg, det er så absolutt verdt å kjempe. Alle fortjener et liv uten psykiske lidelser eller plager, du må bare aldri gi opp deg selv. For akkurat du er verdt å kjempe for. 

  Det er lov til å be om hjelp - Man trenger ikke takle alt her i verden alene, selv om jeg vet det er en tanke hos de fleste som sliter psykisk. Det er ikke noe problem å be om hjelp. Det er bare et tegn på styrke, og at du faktisk vil bli frisk. Det var faktisk det første steget jeg måtte ta selv, nemlig det å akseptere at jeg trengte hjelp. Det satt langt inne, for jeg ville jo klare alt dette alene. Men jeg tror ikke man selv er klar over hvor stor kampen kan være, så det å få litt hjelp kan være løsningen du leter etter.

  Gjør det beste for din kropp - Kroppen har en del behov for at den skal fungere på best mulig måte, men det er mye du selv kan gjøre. For å gjøre ting lettere og bedre for deg selv, som  blant annet spise riktig. Mat har utrolig mye å si for kroppen din. Spiser du sundt vil det hjelpe kroppen din til å føle seg bedre. Det samme gjelder søvn og trening. Alle disse tre punktene er så utrolig viktig.

  Prøv å ungå alkohol - Når man drikker alkohol kan ting føles bedre mens man er påvirket. Etterpå derimot, kan alt føles mye verre. Følelser som sorg og ensomhet blir forsterket i det lange løp om man drikker mye alkohol. Skal man i sosiale sammenhenger der det er alkohol, er det beste å drikke moderate mengder. 

  Lag daglige rutiner - Om du sliter psykisk så trenger både kropp og sinn noen faste rammer. For mange er det nettopp disse rammene som på sikt bidrar til en bedre tilværelse. Sett deg enkle, daglige rutiner, som for eksempel faste tidspunkter for måltider, gåturer, leggetid eller andre hverdagslige gjøremål.

  Kjenn på følelsene dine - Kjenn på følelsene som dukker opp. Hva føler du nå? Hva kalles denne følelsen? Sinne, misunnelse, glede, redsel eller emosjonell smerte? Dersom man klarer å identifisere, tåle, forstå og bruke følelsene våre i tillegg til å ta dem fram og gi dem et navn, vil det mest sannsynlig gjøre det lettere for deg selv å jobbe med følelsene.  → Har du noen gode tips og råd som jeg ikke har nevnt? Gjerne del med meg, føler du dette kan hjelpe noe der ute? Er det bare å dele dette innlegget vidre, kanskje mine tips og råd kan hjelpe flere der ute. 

 • 24

  God morgen alle mine herlige lesere, fy søren for en bra startet på uken jeg har hatt. Fikk gjort alt jeg skulle i går, var så koselig å dra på besøk til farmor og farfar alene. Vi satt å drakk kaffe og snakket i nesten to timer. Så dro vi å fikset litt små ting for dem, fikk handlet masse mat. Slik at de fikk fylt opp kjøleskapet. Desverre fungere ikke mitt kamera akuratt nå, men har hatt to kjempe fine shooter. Som jeg gleder meg til å vise dere, når jeg bare får fikset pc. For den fungere heller ikke, så beklager for dårlig kvalitet på bilde. Måtte bruke mobilen, men skal få lagt inn alle de nye bildene senere i dag. For må bruke søs sin pc, så må gjøre det når henne er på jobb. Fikk også dratt en tur opp til mamma, for å bare sitte å snakke litt med henne også. Så var det å komme seg hjem, spise en god middag. For å så dra på trening, så dagen i går gikk så utrolig fort. Sovnet tidelig, noe som gjorde at jeg er veldig uthvilt i dag. Noe jeg virkelig trenger, siden jeg skal i behandling i dag. 

  Dette blir den siste behandlingen min for i år, så nå blir det noen uker uten. Men det tror jeg at jeg kommer til å takle, for jeg har det så bra om dagen. Jeg føler meg sterkere enn jeg noen gang har vært, tror det har noe med at jeg spiser mye mer mat. Jeg legger på meg sakte med sikkert, å merker at kroppen har det bedre. Når den har mer å jobbe med, energien er på topp. Noe jeg ikke har følt jeg har hatt på lenge, har orket masse på dagen. Men da har jeg alltid slitet meg selv helt ut, men nå har jeg mye mer å gå på. Noe som gir meg enda mer motivasjon til å forsette å spise like mye, om ikke mer. Men nå skal jeg runde av dette innlegget, for å komme meg avgårde på behandling. Så blogges vi mer senere i dag, men må jo vise dere vårt julebilde i år. Så det er det dere ser i det der ser under her, men vil ønsker dere en kjempe fin dag. 

  → Dere får ønske meg lykke til, så kommer dette til å gå kjempe bra. 

  → Hva syns dere om vårt julebilde for i år? En juletradisjonen mamma alltid må gjøre. 

 • 20

  Kjære Lisa.

  Jeg vet at dette året har vært tøft, med mange nedturer og tøffe kamper. Jeg vet at du ikke får gjort noe med det som har skjedd. Det som har skjedd det har skjedd. Det kommer alltid til å være en del av deg, og har satt et stort spor i den personen du er i dag. Men i stedet for å bruke tid og energi på å tenke på alle dagene som gått til sykdom, må man heller se fremover. Jeg vet kjære Lisa, at dette er lettere sagt enn gjort. I år skal du ikke love deg selv noe du vet du ikke kan klare. Ja du skal få sette deg mål. Store mål om du måtte ønske det, men mål som er realistiske. Det er viktig å ha noe å jobbe mot, strekke deg etter. For hvert mål du klarer, er du et steg nærmere å bli frisk. Uansett om det er museskritt, så er ett skritt frem et skritt i riktig retning. 

  Kjære Lisa.  

  Jeg vet ditt største ønske på nyttårsaften i fjor var å bli frisk, at dette året skulle bli annerledes. Du hadde et stort håp om at du skulle klare denne kampen du kjemper dette året. Men kjære Lisa, det er greit at det ikke ble som du hadde ønsket. Jeg vet du gruer deg like mye hver år til nyttårsaften, fordi du selv er så klar over at enda et år er godt bort til sykdom. 365 dager, det er mange dager det. Så mange dager du kunne blitt frisk på når man ser på det store bildet. Er år er utrolig langt. Når jeg ser tilbake på hele dette året så er det mange dager. Men når man sliter med en psykisk lidelse, så har ikke antall dager så mye å si. Selv om jeg kunne ønske at jeg bare knipset med fingrene og ble frisk. Eller at jeg kunne legge meg, for å si at i morgen når du står opp er du frisk.

  Kjære Lisa.

  Jeg vet du selv ikke tror at du fortjent å bli frisk, men det er ikke deg selv som snakker. Det er sykdommen din, for den vil ikke at du skal bli frisk. Den vil ikke miste kontrollen over deg, for da forsvinner den. Innerst inne så vet du det så godt, du vet så godt at du fortjener et like bra liv som alle andre rundt deg. Det finnes faktisk ie en eneste person her i verden, som ikke fortjene å være frisk. Du er en av de personene, du må bare klare å si det høy til deg selv. Ikke bare si det til andre eller skrive det her på bloggen, men faktisk mene det når du sier det til deg selv. Alle disse ordene klarer alle å si, men det som er vanskelig. Er det å faktisk mene dem, men det skal du klare å få til.

  Kjære Lisa. 

  Jeg vet så godt hvordan dette året har vært for deg. For første gang på lenge klarer jeg på en måte å synes synd på meg selv. For det er trist det jeg har gått igjennom. Men for å snu det helt om, så er du er fighter, en som aldri gir opp. Du har hatt dager der du ville gi opp, fordi du ikke følte du hadde mere å kjempe for. Men du gjorde det ikke, du bare fortsetter å kjempe. Det viser hvor sterkt du faktisk er. Du har ikke tatt den "enkle" løsningen med å ende ditt eget liv. Bare det for meg, viser hvor sterk du egentlig er. 

  Kjære Lisa.

  Du kan bli den personen du vil. Du kan oppnå alle dine drømmer og mål her i verden. Kanskje det ikke skjer om en uke, men hvem vet hva som skjer om en måned. Du trenger bare litt mere tid. Du må jobbe med deg selv først før du kan begynne å jobbe med drømmer og mål. Men en vakker dag er det din tur. Aldri slutt å tro på det. Aldri gi opp deg selv. Jeg vet så godt at du er lei av denne kampen. Jeg vet så godt at den sliter deg ut og snudde livet ditt på hodet. Dette har gjort at du er sykemeldt, og ikke får gjøre som alle rundt deg. Men den dagen vil komme til deg også. Bare gi deg selv litt tid. Med riktig innstilling kan du klare alt, det vet jeg du kan. Jeg har allerede sett mer enn du kanskje klarer å se selv, for jeg vet at den friske delen av deg Lisa kommer til å vinne.

  Kjære Lisa, aldri gi opp.

 • 32  God morgen alle mine fine lesere, nå er det enda en ny uke med masse nye muligheter. Jeg hoppet ut av sengen i dag, med et stort smil på munnene. Sovet utrolig godt i natt, så følte meg så glad og uthvilt når jeg sto opp. Jeg gjorde ikke noe som helst i går, annet enn å bare slappe helt av. Tror kroppen har gått av slike dager noen ganger også, så det gjorde jeg. Koste meg bare med min søster, i dag har jeg en del planer. Skal få handlet inn litt mat, ta en tur til farmor og farfar. Så skal jeg trene i kveld, så denne dagen kommer nok til å gå kjempe fort. I helgen pyntet vi pepperkakehus, noe som bare er så utrolig koselig. Det er en tradisjon i min familie, at vi alle møtes hos mamma for å gjøre det. Føler jeg aldri blir for gammel for denne tradisjonene, noe jeg kommer til å gjøre så lenge jeg lever. Fikk bare tatt bilde av min søster og mitt sitt hus, siden det var de vi tok med oss hjem. Så tenkte i steden for at jeg skriver et alt for langt morgen innlegg, kan dere heller få masse bilder av pepperkakehusene våres.   → Håper dere har en like god start på den nye uken som meg, husk ny uke med masse nye muligheter. 

  → Har du pyntet pepperkakehus, har du noen juletradisjoner du aldri føler du blir for gammel for? 

 • 68

  God søndag alle mine fine lesere, her startet dagen med et stort smil. Jeg slappet helt av i går, siden formen ikke har vært helt på topp. Lillebror hadde vors her hjemme, så jeg dro å trente noen timer. Så kom jeg hjem ryddet, for å så legge meg tidelig. Så i dag er jeg utrolig uthvilt, men nok om det hehe. Å over til hva dette innlegget skal handle om, nemlig ukens blogg konkurransen min. Nå er det lenge siden jeg har hatt denne konkurransen, så nå var det virkelig på tide. Jeg plukker ut to heldige vinnere, som får et eget innlegg her på min blogg. Med bilder og direkte linkt til din blogg, dette er kanskje en mulighet for deg til å få deg noen nye lesere. Etter som jeg anbefaler alle mine lesere, om akuratt din blogg. Jeg skriver også litt om hva jeg liker best med din blogg, så her er det bare å melde seg på. 

  For å delta må du følge to enkle trinn:

  1) Lik min Facebook side, har du allerede likt den gå til punkt nr to. For dere som ikke har likt den, så kommer du dirkte til den ved å trykke her -> FACEBOOK-LISA

  2) Legg igjen en kommentar med at du er med, husk blogg navn der du skriver e-post og navn. Slik at jeg finner din blogg, er desverre alltid noen som glemmer dette. 

  → Lykke til alle sammen, husk at jeg leser bloggen til alle som melder seg på. 

  → Det er forresten enda mulighet for å melde seg på min store giveaway konkurranse, der du kan vinne alt du ser på bilde over. Har du ikke fått meldt deg på min julekalender luke to, der en heldig vinner stikker av med alt du ser på bilde over. Har du ikke fått meldt deg på, kommer du direkte til det innlegget her -> GIVEAWAY-KONKURRANSE

 • 24

  //innlegget inneholder annonselenker.   God fredags morgen alle mine herlige lesere, formen er desverre ikke helt på topp. Men heldigvis er humøret bra, kjente at det var noe feil med kroppen i går. Den ble så fort sliten av ingen ting, så kom det litt hodepine og feber. Så jeg tok det helt med ro i går, formen er som sakt ikke helt på topp i dag heller. Så skal bare slappe av, å la kroppen få hvile. Men over til hva dette innlegget skal handle om, nemlig sukkerfri og saftige riboller. Altså disse har jeg gledet meg sånn til å kunne dele med dere, for disse ble så gode. Har nesten spist opp halv parten selv allerede, hehe så det er et godt tegn. For meg er risboller noe man må ha i julen, derfor ville jeg prøve å lage en oppskrift som er mye sunnere. Å det jeg fikk jeg til, anbefaler dere virkelig å prøve denne. For disse er kjempe lette å lage, så smaker de bare så utrolig godt. 


   

  Dette trenger du: 
  2 dl Vikingmelk
  40 g sukerin gold ( kan få kjøpt det HER
  10 g smør
  28 g sukkerfri sjokolade ( jeg bruker DENNE
  en klype salt
  3 ss stekt kaffe 
  50 g puffa ris 

  Fremgangsmåte steg for steg:

  1) Finn frem en bolle som tåler sterk varme, hell oppi Vikingmelk, sukerin gold og smør. Sett bollen inn i mikroen, jeg starter alltid med 5 minutter. Tar den ut rør, så inn igjen i 2 minutter, ut for å rør. Inn i 2 minutter, ut å røre. Dette gjør jeg i litt over 10 minutter til sammen, slik at du får en tykk karamell. 

  2) Ta bollen ut, la den få avkjøle seg litt. Før du blander inne en klype salt, kaffe og sukkerfri sjokolade. Rør dette godt sammen slik at sjokoladen smelt, å alt er godt blandet. 

  3) Så heller du oppi puffa ris, rør godt sammen. Slik at den puffa risen er helt dekket av sjokolade karamellen, så bruker du en skje. For å helle små klarer oppi i muffins formen, sett i kjøleskapet til de har stivnet.

  Så er de klare til å nytes, altså som jeg nevnte over her. Så smaker disse utrolig godt, så er de så utrolig saftige. Dette er en mye sunnere variant til risboller, ønsker du en mer fyldig sjokolade smak. Kan du tilsette enda mer sjokolade, men jeg syns det holdt med 28 g. Pluss at en plate med den sjokoladen jeg bruker, inneholder 28 g. Flere i min familie har fått smakt på disse, å de likte dem kjempe godt. Så det er et godt tegn, tror dere også kommer til å like disse like godt som meg. 

  → For dere som vil holde dere oppdatert på alle mine sunne oppskrifter, som jeg deler her på bloggen. Kan du like min facebook side, der poster jeg alle mine nyeste oppskrifter. Den finner du her -> FACEBOOK-LISA

  → Har du laget dette før, så ikke dette godt ut? 

 • 12

  Jeg vet ikke om dette bare gjelder meg, men av en eller annen grunn er det så mye verre å trene på vinteren enn på sommeren. Det er akkurat som om motivasjonen forsvinner når det er så mørkt og trist ute. Men nå er jeg endelig tilbake på trening, og tenkte derfor å dele mine beste tips og råd med dere om hvordan man skal komme seg på trening igjennom vinteren, og også hvordan man bevarer motivasjonen oppe. 

  Det blir lettere for hver gang - Dette punkte er egentlig et punkt jeg selv ikke var så klar over, men som er så utrolig sant. Det er vanskelig å komme seg på den første økten om du som meg har hatt en liten pause. Men har du først kommet deg på den første økten, er det mye lettere å komme seg på økt nummer to. Og det blir det enda lettere å komme seg på økt nummer tre. Slik fortsetter det bare. 

  Hva liker du og hva får du ut av det - Vi er alle forskjelige, det er det ikke tvil om. Det som fungerer for meg, fungerer kanskje ikke for deg. Slik er det også når det kommer til trening. Finn ut hva det er du liker. Jeg personlig elsker styrketrening, så derfor trener jeg det. Noe av det som gir meg mest motivasjon, er det jeg får igjen fra treningen. Ikke bare det at kroppen din blir veltrent, men alt annet som følger med trening. Jeg får økt matlyst, lyst til å spise sunt, sover bedre, får mere energi, er gladere og får ikke å glemme hvor mye det hjelper på alt det psykiske. Jeg tror nøkkelen min for å vinne alle mine  kamper mot psykiske lidelser, er å trene.

  Gode rutiner og planlegg økten - Prøv å legge inn trening i din vanlige hverdagsrutine. Det har vært nøkkelen for meg, det og rett og slett få inn gode rutiner. Jeg sier ikke at du må trene hver dag, men litt trening er bedre enn null trening. Her kan det være lurt å starte litt i det små, særlig om det er første gang du skal begynne å trene på en stund, eller aldri har trent. Start med få økter, og heller bygg deg opp litt etter litt med tid. Det er også lurt å planlegge økten din, altså hvilke muskelen du skal trene i dag. Jeg har alltid treningsprogrammet mitt klart før jeg kommer på trening. Slik vet jeg nøyaktig hvilke øvelser jeg skal gjennomføre, pluss hvilken rekkefølge.

  Tenk litt fremover i tid - Det er mange som trener for å se bedre ut, stramme opp kroppen og få mere muskler og så videre. Jeg har alltid sommeren som et mål i bakhodet. Da du vet du skal bruke mindre klær. Det er mange som gjør samme feilen jeg ofte gjør, nemlig å begynne rett før sommeren. Men da er det nesten for sent. Om du begynner nå har du mye større mulighet til å nå ditt eget mål til sommeren. I stedet for å bare sitte inne siden er kaldt og mørkt ute, hopp i treningstøy, å ta deg en treningsøkt.

  Det hjelper mot vinterdepresjon - Trening er spesielt nyttig om du er deprimert. I tillegg til at det er fysisk gunstig, fører også aktivitet til at kroppen produserer endorfiner, et stoff som skaper lykkefølelse. Trening hjelper også sinnet til å fokusere. Det å ha null energi og være sliten og trøtt følger vinteren med. Det er lettere å bare ligge i sofaen. Man føler rett og slett at man ikke strekker til, men trening gir deg faktisk energi. Jeg føler alltid at jeg får renset litt opp i hodet, og finner flere løsninger for meg selv med trening.

  Nyt at det er bedre plass på treningssenteret - Jeg tror nok at det er mange som har lagt "sommerkroppen" på hylla for vinteren, eller bare ikke har motivasjon til å trene siden det er mye mindre folk på trening nå. Men bruk det til din fordel. Øktene blir mye mer effektive når du slipper å stå i kø for hver økt du skal gjennomføre. Kanskje du nå kan prøve deg på nye ting i tillegg. 

  Oppdater sanglista - Er det noe som virkelig motiverer meg så er det nye sanger på øret når jeg trener. Er du ikke flink til å finne ny musikk, fortvil ikke. Spotify har gjort jobben for deg med mange forskjellige spillelister til trening. Jeg personlig liker å høre på litt hard musikk, fordi det gjør at jeg vil pushe meg selv mere. Finn din egen motivasjon i musikken, og sett på full guffe på ørene. Det er viktig å finne musikken du selv blir motivert av. Dette har hjulpet meg masse. Kan det hjelpe og motivere meg, fungerer det helt sikkert på deg også.  → Måtte desverre bruke litt eldre bilder, siden kamera sluttet å virke i dag. Men har du noen gode tips til hvordan du beholder treningsmotivasjonen i disse mørketiden ? 

 • 18

  God morgen alle mine fine lesere, må bare starte med å si tusen takk. For alle de fine tilbake meldingene jeg fikk i går, for en respons jeg har fått. Det er så utrolig koselig, kjenner at alle deres fine ord. Går rett inn i hjerte, setter bare så utrolig stor pris på det. Dagen i går var bare helt super, startet dagen med å få gjort litt små ting. Orker ikke være på et senter nå om dagen, så jeg dro når det åpnet. Da var det stille der, så da fikk jeg gjort det jeg måtte. Så vasket jeg og ryddet, støvsugde hele leiligheten igjen. Bare for å få det ekstra koselig her hjemme, siden vi skulle kjøpe juletre i går. Altså jeg trodde ikke man kunne bli så glad av et tre, men nå som det står i stuen. Har jeg bare enda mer julestemning enn det jeg hadde før. Altså dette er første året på lenge, jeg har hatt skikkelig julestemning. Det var en liten jobb i seg selv, å få dette tre inn i min bil. For den er så liten, men vi klarte det til slutt. Vi skal pynte pepperkake hus på lørdag, da blir det enda mer julestemning. 

  Siden dette er vår første jul her hjemme, måtte vi kjøpe inn alt i går. Vi ble sittende en stund for å knyte på tråd på alle kulene, men vi delte det opp i to. For å ta halv parten hver, så det gikk overaskende greit. Etter treet var ferdig pyntet, dro jeg på trening. For en økt jeg hadde i går, altså jeg kjenner ikke igjen min egen kropp. Den er så mye sterkere nå, å det føles utrolig godt. Føler ikke at jeg gjør noe annet enn å spise, men det er det jeg må nå. Kroppen min har det så mye bedre, nå som den får mer mat. Jeg har så mye energi og overskudd, smiler fra morgen til kveld. Så dette er noe jeg skal holde hardt på, forsette slik jeg gjør nå. For nå føler jeg meg endelig litt fri, om jeg kan si det sånn. Jeg liker den personen jeg er nå, så det skal jeg kjempe for å beholde. Har ikke lagt så mye planer for dagen, men tar det litt som det kommer. Skulle egentlig bare gi dere en liten oppdatering, men dere kjenner meg. Begynner jeg å skrive klarer jeg ikke slutte, så nå skal jeg runde av. Så blogges vi mer senere i dag, men dere skal få en snik titt på juletreet vårt. Kommer flere bilder senere, men det er jo mørkt døgnet rundt. Så ikke like lett å ta bilder, men det kommer så fort jeg får litt lys inn.   → Har du pyntet juletre og fått julestemning enda? 

 • 24

  Jeg vet ikke helt hvor jeg skal starte dette innlegget. Jeg har valgt å holde dette skjult noen dager rett og slett fordi jeg ikke var klar for å snakke om det, eller dele det med noen andre. For dere som har fulgt meg en stund, så har dere nok fått med dere at jeg lider av en sykdom som heter anoreksia. En evig kamp mot mat og vekt, med et forvrengt speilbilde av deg selv. En stemme i hodet som alltid presser deg ned, og får deg til å føle deg som verdens styggeste person. En som ikke fortjener noe her i livet, en sykdom som har tatt fra meg hele meg selv. En sykdom som fikk meg til å slutte å elske meg selv, som hele tiden fortalte meg at jeg ikke fortjente  å bli frisk. At det ikke er noen sjanse for meg her i livet, og jeg kan like gjerne gi opp. Dette er et sårt tema for meg, men det er det som må til for at jeg skal vinne kampen min mot anoreksia. Sammen med min behandler ble vi enige om at jeg ikke skulle veie meg på en stund. Dette er nå flere måneder siden, og jeg har ikke vært klar for å gå på vekten.

  Jeg hadde ikke peiling på hva jeg veide, og på en måte var det en bra ting for meg der og da. Fordi jeg ikke viste hvordan jeg ville reagere. Min sykdom har laget seg et maks tall når det kommer til vekten, som jeg abloutt ikke skulle bikke over. Jeg velger å holde tall og vekt skjult, fordi det er det ingen andre som har noe med dette å gjøre. Pluss at det kan påvirke andre som sliter med samme sykdom, eller unge jenter som leser min blogg. Det holder at mine behandlere, min familie og mine nærmeste venner vet det. Bare det er for meg litt for mange, men jeg vet at det er deres måte å vite at kroppen min ikke skal kollapse. Å få en bekreftelse på at jeg ikke sulter meg selv. Jeg var rett og slett ikke var klar, jeg måtte bearbeide dette selv først før  jeg kunne dele dette med dere. For første gang på alle mine år som syk har jeg bikket over dette tallet på vekten, som jeg så absolutt ikke skulle over ifølge min sykdom. Men  nå har jeg endelig klar det. 

  Veien har vært tungt, med mange hinder. Jeg har vel følt at jeg alltid har tatt et skritt frem, for å så ta to tilbake. Dette er også grunnen til at jeg har fått lov til å begynne å trene igjen. Uansett hvor mye jeg skulle ønske at vekten ikke skulle ha noe å si, så har det dessverre alt for mye å si når man lider av denne sykdommen. Jeg har ikke villet sett meg selv i speilet. Jeg kan gå å grue meg flere dager i forveien før jeg skal dusje, fordi jeg kanskje får et glimt i speilet av min egne nakne kropp. Tanken på å måtte se det, har gitt meg en klump i magen. Nesten så jeg kan kjenne at jeg kaster opp av tanken på min egen kropp. Men for første gang på lenge har jeg klart å akspetere meg selv for den jeg er, selv om jeg ennå har en lang vei å gå. For første gang på nesten fire år kan jeg sette meg et nytt mål. Min sykdom skal ikke lengre få sette en stopper for min vei mot å bli frisk. Jeg vet at det skal lite til før den tar tilbake kontrollen, men den skal ikke få lov til å ta fra meg de kiloene jeg nå har lagt på meg.

  Jeg ønsket ikke å dele dette innlegget for at dere skulle synes synd på meg, men for å vise at om jeg kan klare mine mål kan du også. Noen ganger er det på en måte godt å se at andre har klart kampen du kjemper, selv om jeg ikke unner noen her i verden å gå igjennom dette. Det er godt å vite at man ikke er alene. At det finnes personer som har gått igjennom det du går igjennom nå. Som har kjempet den sammen kampen, og klart å vinne den. Jeg sier ikke at jeg er frisk, men dette er det største skrittet jeg har klart å ta på disse fire årene med kamp. Jeg har lyst til å bare skrike det ut, for jeg er så stolt av meg selv. Det er lov å være det, uansett hvilket mål man har klart å nå. Jeg tror det er kjempeviktig å skryte av seg selv, fordi alle fortjener å kjenne på den følelsen.

 • 10

  //Jeg har et samarbeid med Shadow Tans, produktene i innlegget er sponset. 

  Skal du på julebord, selskap, feire nyttårsaften. Eller alle festene og samlingene som hører med juletider, å vil ha det lille ektra. Nemlig en fin og jevn brun farge, uten noe som helst skade på huden. Da kan jeg anbefale dere å bestille selvbruning fra SHADOW TANS, du vil få resultatet med en gang du påfører. Men fargen blir bare enda sterkere etter noen timer, å du vil oppnå full effekt etter 6 timer. Selvbruningen kan brukes på både kropp og ansikt, pluss at den passer til alle hudtyper. Påfør moussen en gang i uken for å opprettholde fargen, og smør deg med Shadow Tans Moisturising Tan Extender daglig for å bevare fuktighet og brunfarge. Sunless Tanning er enkel i bruk, inneholder ingen kjemikalier og gir en gylden, strålende og naturlig farge som varer i opptil 7 dager. Alle produktene er luktfri, 100% naturlig, økologisk og ikke testet på dyr.

  Mine beste tips til best mulig resultat: 

  1) Voksing og barbering bør gjøres minst 24 timer før din spraytan slik at bronzeren ikke legger seg i porene og gir sorte prikkerSkrubb huden grundig samme dag eller dagen før for å fjerne døde hudceller. Fokuser på spesielt tørre områder som knær og albuer. Jeg anbefaler SHADOW TANS SIN BODY POLISH den fjerner alle døde hudceller kjapt og effektivt slik at du oppnår et perfekt spraytan resultat!

  2) Ikke bruk fuktighetskrem, parfyme eller dedorant dagen du skal spraye deg. Fargen trekker da ikke inn og fargen kan bli ujevn, en halvtime før du skal spraye deg eller påføre mousse. Burde du smøre tørre områder med fuktighets krem, knær, albuer, håndflate og lignende steder. 

  3) Etter du har påført fargen, la den få tørke i en halvtimes tid. Før du tar på deg løse klær, jeg anbefaler å gjøre dette før du legger deg. Slik at fargen får virket mens du sover, så tar du deg en dusj dagen etter. For å få bort det overflødige, så er du klar for fest.   Shadow Tans har nå et kjempe bra juletilbud, som dere ikke vil gå glipp av. De har opp til 60% rabatt, for å komme direkte til juletilbudet TRYKK HER! 

  For at du skal sikre deg en fin brunfarge til juleaften slik som meg, må du legge inn en bestilling innen 15 desember. For å sikre deg at pakken kommer til deg, for dere som vil ha ektra farge til nyttårsaften. Så er det også lurt å legge inn en bestilling tidelig, for å være sikker på at du får den perfekte fargen. 


  Sjekk tilbudet HER
  Spray: 149kr (før pris 349kr)
  Mousse: 159kr (før pris 479kr)
  Peeling: 129kr (før pris 249kr)
  Fuktighetskrem: 129kr (før pris 249)

   

 • 78  Da var det endelig på tide å dele enda en luke i min julekalder, som er en stor giveaway konkurranse. Der en heldig vinner, stikker av med hele premien. Som du kan se på bildene, jeg har gledet meg sånn til å dele denne med dere. Fordi jeg syns dette er så utrolig koselig, at jeg kan gi noe tilbake til dere lesere. Dette er min måte å vise hvor mye dere betyr for meg, hver eneste en av mine lesere. Jeg trekker en vinner til uken, som vil bli kontaktet av meg. Slik at jeg får en adresse, for å så sende pakken hjem til deg. Kanskje dette blir en liten før julegave, eller en gave som kommer frem i romjulen. Siden posten bruker itt lengere tid nå, på å sende pakker siden alle sender pakker nå som det er jul. Jeg kommer også til å annonser vinneren på bloggen, så følg meg kanskje det er akuratt deg. Som stikker av med hele premien denne gangen, jeg skriver alle navn på lapper. For å så trekke en lapp, slik at det blir rettferdig hvem som vinner.  Dette kan du vinne: 

  → En stor melkesjokolade. 

  → Sminke mappe i fargen gull med glitter. 

  → 8 fine ringer, i forskjellig størrelser. 

  → Et speil som det står #no filter på. 

  → 50 svarte hårstrikker. 

  → To beauty blendere. 

  → 5 armbånd i fargen sølv og hvit. 

  → En bath & shower fra L'occitane 

  → En shimmering lotion fra L'occitane 

  → 8 pakk med julegodteri. 

  → En svart lue med dusk. 

  → 4 skrubb hanser, i fargen rosa og hvit. 

  → En fire pakke med neglelakk, i fine julefarger.

  → 1 veske i fargen hvit og gull, men leopard mønster. 

  → Et pysj sett med singlet og shorts, i fargen rosa og grå som det står following your dreams på.   For å delta må du følge to enkle trinn: 

  1) Lik min Facebook side, har du allerede likt den gå til punkt nr to. For dere som ikke har likt den, så kommer du direkte til den ved å trykke her -> FACEBOOK-LISA

  2) Legg igjen en kommentar der du skriver god jul, husk blogg navn eller e-post. Slik at jeg kan kontakte deg om du vinner, alle kan delta.

  Du kan delta to steder - Denne gangen kan du delta to steder, som da gir den en ekstra lapp med ditt navn. Alt du trenger å gjøre er å skrive god jul, under dette innlegget som jeg deler på min Facebook side.

   Masse lykke til alle sammen, vil du ha enda større sjanse for å vinne? Kan du dele dette innlegget, da får du to ekstra lapper med ditt navn på! 

 • 24

  God morgen alle mine fine lesere, denne dagen startet bare så utrolig bra. Våknet med et stort smil, hoppet ut av sengen. For å lage meg litt kaffe og en god frokost, jeg har vært våken i noen timer allerede. Dagen i går gikk over alle forventning, jeg kom meg endelig på trening. Planen min var egentlig bare å trene en halv økt, siden det er så lenge siden jeg har trent. Men av en eller annen grunn, var kroppen min mye sterke. Så jeg gjennomførte hele økten, pluss at jeg løftet tyngre. Enn hva jeg gjorde sist jeg trente, så kanskje kroppen min bare trengte litt tid. For nå er det sterkere enn noen gang, så dette går riktig vei. Følte meg så bra når jeg kom hjem, var så godt å få brukt litt energi. Har sovet bedre denne natten, enn hva jeg har gjort på lenge. Så nå skal jeg komme meg tilbake til mine gode rutiner, når det kommer til trening. Jeg vet det er nøkkelen min for å vinne denne kampen, så det skal jeg virkelig fokusere på nå fremover.

  I dag skal jeg i behandling, noe jeg egentlig gleder meg til. Blir godt å få lettet litt på trykke, om jeg kan si det sånn. Bare få ut tanker og følelser som jeg holder for meg selv, følte meg nesten 10 kilo lettere. Etter jeg hadde vært på trening, for da får jeg ut så mye følelser. Som jeg ikke får ut ellers, så når jeg får snakket litt ut i dag. Tror jeg at jeg bare kommer til å ha det enda bedre, i dag har jeg ikke lagt noen planer. Kanskje trene i kveld, men det er ikke sikkert. Viktig å lytte til kroppen, så jeg tar det litt som det kommer. Men i dag kommer ut luke to i min julekalender, som er en kjempe stor giveaway konkurranse. Noe jeg har gledet meg til å dele med dere, for her er det mye fint jeg skal dele ut. Det er så koselig å kan gi noe tilbake til dere lesere, for å vise hvor mye dere betyr for meg. Så følge meg litt senere i dag, den kommer ut rundt kl 16:00. Men nå skal jeg legge bort pc, å hoppe i dusjen. For å komme meg avgårde til behandling, så blogges vi mer senere i dag.   → Så dere får ønske meg lykke til, så kommer dette til å gå kjempe bra! 

 • 14

  Det er ikke noe å legge skjul på, at når du lider av anoreksia så er julen og egentlig hele juleperioden ganske tøff og vanskelig. Når du har utviklet anoreksia, så har du et helt annet syn på mat enn hva andre har. Du spiser ikke det samme som de andre rundt deg. For alle mine venner, familie og bekjente, så er julen noe de gleder seg utrolig mye til. Masse god mat, masse god drikke, masse gode kaker og julegodteri. Det er den tiden av året der man virkelig kan kose seg litt ekstra. Gjerne i selskap med mange andre, så blir maten et hovedfokus. For en som lider av denne sykdommen som jeg gjør, så er ikke mat noe man koser seg med. Mat i seg selv er ganske vanskelig. Jeg sliter faktisk ennå med å spise foran andre. Da mener jeg ikke mennesker jeg ikke kjenner, men jeg snakker om min egen familie, mine nærmeste venner, altså de som står meg så nær at de betyr alt for meg. Til og med dem er det vanskelig å spise foran. Det er en frykt i seg selv bare å tenke på det. Jeg kjenner at jeg faktisk får en stor klump i magen, som sprer seg opp til halsen.  

  Jeg har en kamp fra morgen til kveld, hver eneste dag. Til hvert eneste måltid. For ikke å snakke om skyldfølelsen jeg får etter at jeg har spist. Selv om jeg spiser den maten som er godkjent av min sykdom, så sitter jeg fortsatt igjen med en helt syk skyldfølelse, en følelse av at jeg ikke fortjener mat. Det er så mye følelser rundt hvert eneste måltid. Jeg har flere ganger vært på juleselskap med familie og  faktisk måttet gå på rommet for å spise mat, fordi jeg ikke klarte det foran noen andre. Jeg vet aldri om det kommer til å gå eller ikke før jeg faktisk sitter rundt bordet sammen med mine nære. Noen få ganger går det, mens andre ganger klarer jeg det bare ikke. Uansett hvor mye jeg selv kunne ønske det, så er sykdommen min såpass sterk at den har det siste ordet når det kommer til dette. 

  I år har jeg satt meg store mål, kanskje de er for store at jeg ikke klarer dem. Men jeg tenker litt sånn, at om jeg ikke setter meg noen mål, så kommer jeg aldri til å komme meg over akkurat dette. Jeg må utfordre meg selv uansett hvor tungt det kan være. Det er bedre å ha et stort mål enn ikke å ha noen mål i det hele tatt. Det verste som kan skje er at jeg ikke klarer et av målene den ene dagen. Da er det bare å akseptere det, for så å prøve igjen nesten gang. Jeg vil dele med dere hva målet mitt er. Det er å spise sammen med familie på alle juleselskap jeg skal på. Spise sammen med mine nære venner når det julebord og slike ting. Jeg vet at jeg ikke er klar for å prøve meg på julemat enda, så jeg kommer til å ta med meg mat. Mat som er trygg for meg. Jeg tenker at det er bedre at jeg spiser noe enn at jeg skal sitte der med en tom tallerken foran meg. Selv om det blir noe helt annet enn hva de andre spiser, så spiser jeg ihvertfall sammen med dem. Det vil gi meg en bedre følelse av at jeg også er med på å kose meg rundt matbordet sammen med de andre.

  Feire jul med anoreksia er kjempetøft og vanskelig, men det er hva du gjør det til selv. Jeg kan kose meg like mye som alle andre, bare på en litt annerledes måte. Jeg skal selv bake litt før alle selskapene, så kan jeg ta med noe godt som jeg kan spise når de spiser dessert. Som jeg skrev så tar jeg med meg mat som jeg kan spise når de andre spiser julemat. Denne julen vil jeg prøve å bare kose meg, nyte alle de gode stundene sammen med de som betyr mest for meg. Jeg ønsker å legge det opp slik at jeg bare følger min matplan. Slik kan jeg få med meg alt som skjer i julen. Det er opp til deg selv hva du gjør ut av det. Jeg skal klare mine mål denne julen. Jeg er så bestemt på det. Det samme gjelder en juletradisjon vi har hatt siden jeg ble født, nemlig spise grøt hos farmor og farfar på lillejulaften. Da har farfar bursdag. Vi får mandel i grøten og alltid en premie. Jeg har droppet å spise de siste årene vi har vært der, men denne gangen skal jeg lage meg havregrøt som jeg tar med. Så kan jeg også spise min grøt sammen med de andre. 

  Meningen med dette innlegget er at man kan få til det man ønsker, selv med en sykdom som anoreksia. Man må bare tenke og planlegge det. Legge til rette for seg selv så jeg også kan ta en del av det. Kanskje sitter det flere der ute med denne sykdommen som kjenner på følelsen jeg har hatt i tre år før julaften. Nemlig at jeg gruet meg. Flere uker i forveien begynte jeg å grue meg. Det skal jeg ikke i år. Jeg skal klare dette.  La aldri en sykdom stoppe deg. Alle fortjener en koselig jul, uten å måtte grue seg. Julen er en tid man skal bruke på å kose seg og glede seg over at familien har litt fri fra jobb og skole og kan bruke litt mere tid sammen. Sett deg mål, planlegg det slik at du også kan ta en del av det. Klarer jeg det, så kan du også klare det.

 • 18

  Processed with VSCO with f2 preset

  Den første bloggen jeg har lyst til å anbefale dere i dag, er bloggen til Pia Helene Ihlen. Dette er faktisk en blogg jeg kom over for ikke så alt for lenge siden, men ble fort en fast leser av. Det er fordi henne er kjempe flink til å blogge, skriver bra, med masse fine bilder. Hun har et rent og ryddig design, å legger opp innlegg slik at det er lett og gøy å lese bloggen hennes. Hun er utrolig vaker og søt, å er flink til å varie med innleggene sine. Hun blogger mest om hennes hverdag, sminke, mote, opplevelser og masse mer. Hun er flink til å oppdatere bloggen sin jevnlig, så det alltid er noe nytt å lese. Dette er virkelig en blogg jeg kan anbefale dere å ta en tur innom, kanskje du også blir en fast leser sånn som meg. Dette er faktisk en av de bloggene jeg leser fast, siden hun er så flink. 

  SONY DSC

  → For å komme direkte til Pia Helene sin blogg, TRYKK HER

  Den andre bloggen jeg vil anbefale dere i dag, ee bloggen til June Martine. Dette er faktisk også en blogg jeg kom over for ikke så lenge siden, å blir en fast følger av. Dette er en av de bloggene jeg henter mye inspirasjon fra den siste tiden, fordi hun deler utrolig mange innlegg med inspirasjon. Både når det kommer til bilder av steder, personer og alt du kan tenke deg. Hun har en fin og ryddig blogg, å er flink til å oppdatere den jevnlig. Slik at det alltid er noe nytt å lese og se på, hun variere også mye med hva hun deler. Hun blogger mye om henne hverdag, inspirasjon, mote, sminke, tips og masse mer. Dette er en utrolig søt og nydelig jente, som sprer mye glede rundt seg. Dette er abselutt en blogg dere burde ta dere en tur innom, kanskje du også blir en fast følger sånn som meg. 

  → For å komme direkte til June Martine sin blogg, TRYKK HER

  Så over til vinneren av mine store giveaway konkurranse, som var den første luken i min julekalder. Her på bloggen, etter å ha skrevet ned over 70 navn på lapper. Har jeg endelig trukket en vinner, denne gangen ble det fine ALIDA. Jeg har kontaktet henne, slik at jeg får en adresse å får sendt pakken til deg. Det følger også med to overraskelser, så det håper jeg du kommer til å like. For dere som ikke vant denne gangen, kommer det en ny giveaway konkurranse på tirsdag. Så følg med, for da kan du vinne utrolig mye fint. Den giveaway konkurransen kommer til å bli kjempe stor, gleder meg til å dele den med dere. 

  → Vil du holde deg oppdatert på alle konkurranser som jeg deler her på bloggen, kan du like min Facebook side. Der poster jeg alle konkurransene mine, rett etter de har blitt publisert på bloggen. Den finner du her -> FACEBOOK-LISA

 • 16

  God mandags morgen alle mine herlige lesere, da var det ny uke med nye muligheter. Jeg startet dagen med et stort smil, å en stor kopp med kaffe. Dagen i går gikk for det meste å sove, var litt sliten etter juleborde på lørdag. Men for første gang var jeg ikke fylle syk, noe som var utrolig deilig. Jeg blir alltid så dårlig, så det var helt herlig å våkne opp å ikke ha det slik. Jeg klarte å sove etter vors spillet på lørdag, så fikk ikke med meg selve festen. Men det gjorde ingen ting, for jeg stor koste meg selvom. Fikk brukt mine nye klær, som jeg kjøpte i London. Så det var gøy, jeg har ikke lagt så mange planer for dagen. Annet enn at jeg skal en tur opp til farmor og farfar, for å fikset øreaparatet hans. Siden de ikke fungere, jeg har fikset det mange ganger før. Så håper jeg klarer det denne gangen også, men det skal jeg nok. 

  Ellers skal jeg rydde, vaske og støvsuge. Finnes ikke noe bedre, enn å starte en ny uken med et rent hjem. Så det har blitt en fast rutine for meg, så det skal jeg begynne med rett etter jeg har fått oppdatert dere. Men jeg fikk verdens fineste gave i julekalender i går, nemlig dåps smykket mitt. Som mamma hadde kjøpt ny lenke til, slik at det passer meg nå. Ble så glad når jeg åpnet den opp, for det var så utrolig fint. Så derfor må jeg jo vise dere det også, gleder meg til å bruke det igjen. Ukens blogg kommer ut litt senere i dag, så følg meg kanskje du var en av de heldige denne gangen. Pluss at jeg har endelig trukket vinner fra mine store giveaway konkurranse, så det skal jeg annonser sammen med ukens blogg vinnerene. Luke nr to av min julekalder giveaway kommer ut på tirsdag, så følg med for den konkurransen vil dere få med dere. 

  → Håper dere har en like bra start som meg på den nye uken, husk ny uke med masse nye muligheter! 

 • 26  God søndag alle mine fine lesere, jeg rakk ikke dele den siste oppskriften med dere i går. Derfor tenkte jeg at jeg kunne dele den i dag, nemlig sukkerfri sjokoladefugd. Som den sjokolade momsen som jeg er, måtte jeg jo prøve meg på disse. Å det er jeg så glad for, for disse var kjempe gode. De er veldig lette å lage, så dette skal jeg lage flere ganger. Ut i fra denne oppskriften fikk jeg 28 litt mindre biter, men du kan fint lage dem større om du ønsker det. Men jeg liker ha å lage flere mindre, men det er helt opp til dere. Sjokoladefugde bitene holder seg fint i kjøleskapet noen dager, så du har noe godt du kan spise i flere dager. Tror disse kommer til å bli fort spist opp her hjemme, for så gode var dem.

  Dette trenger du:
  2 dl Vikingmelk (kjøpt på boks i matbutikken)
  30 g sukrin gold
  10 g smør (jeg brukte vanlig smør)
  28 g sukkerfri sjokolade
  en klype salt 
   

  Fremgangsmåte steg for steg:

  1) Finn frem en bolle som tåler litt varme, hell Vikingmelk, sukeringold og smør oppi bollen. Sett den inn i microen noen minutter, ta den ut for å røre. For å sette den inn igjen, sånn holder du på helt til det har blitt en tykk karamell. Jeg starter alltid med 5 minutter, så 2 minutter. Min sto inne i over 10 minutter til sammen, når du ser du har fått en tykk karamell. 

  2) Tar du bollen ut, for å røre dette godt sammen. La den få stå å avkjøles seg litt, men ikke for lenge. For sjokoladen skal smelte oppi, så knekker du sukkerfri sjokaolde i mindre biter. Heller de oppi sammen med salt, å røre til sjokaolden har smeltet. 

  3) kle en liten form eller matboks med bakepapir, hell blandingen oppi. Sett den inn i fryseren i 2-3 timer, til den har blitt helt stiv. Ta ut boksen, å del platen opp i mindre biter med en kniv. Så er de klare, å kan oppbevares i kjøleskapet.  

  Som jeg nevnte over, så delte jeg mine i 28 biter. Følger du da min oppskrift, så er det rundt 16 kcal i pr bit. Så disse er utrolig magre, i forhold til vanlig sjokoladefudge. Disse går fort å lage, å smaker helt himmels. Her kan man variere mye med smak, men jeg valgte sjokolade. Siden jeg elsker sjokolade, skal prøve med på andre smaker senere. Så jeg kan få delt det med dere også, men disse burde dere prøve. For jeg tror de fleste av dere kommer til å like disse like mye som meg. 

  → For dere som vil holde dere oppdatert på alle mine sunne oppskrifter, som jeg deler her på bloggen. Kan du like min facebook side, der poster jeg alle mine nyeste oppskrifter. Den finner du her -> FACEBOOK-LISA

  → Har du laget dette før, så ikke dette godt ut? 

 • 18

  God fredags morgen alle mine fine lesere, må bare beklage så mye for oppholdet mitt her på bloggen. Det bar over hodet ikke meningen, men det var noe jeg ikke fikk gjort noe med. Jeg kan si at jeg har hatt utrolig uflaks, dagen vi skulle dra hjem. Ble det så mye kaos, trenger ikke så mye inn i akuratt det. For det kunne jeg skrevet et helt innlegg om, men det jeg kan nevnte er at vi hadde uflaks med mye forsinkelser også. Når vi kom hjem, så fungerte ikke nette. Siden mamma har vært å gjort om noen ting i leiligheten mens vi var i London, men nå har jeg endelig nett. Så nå kommer bloggen til å bli masse oppdatert, har masse jeg vil dele med dere. For denne turen til London har bare vært helt fantastisk, jeg har kost meg så mye. Men jeg var helt utslitt i går, så i går slappet jeg bare av hjemme. Fikk ryddet bort alt jeg kjøpte, pluss pakket inn de fleste julegaver.

  Formen og humøret er helt på topp, så jeg starte denne helgen med et stort smil. Men jeg skal ta det litt med ro i dag også, for kjenner ta kroppen trenger det. Sliter med mye vondt i halsen og ørene, så håper dette går over. For jeg skal på julebord på lørdag, å det gleder jeg meg så mye til. For første gang på mange år, har jeg endelig shoppet en del klær til meg selv. Dette er noe som er så utrolig vanskelig når man har anorekisa, for sykdommen får deg til å føle deg som dritt hele tiden. Men denne gangen skulle jeg ikke la den stoppe meg, som den har gjort alle de siste årene vi har vært i London. Jeg har kjøpt så mye fint til meg selv, pluss masse julegaver. Å selvfølgelig har jeg handlet masse inn til dere lesere, siden dere betyr så mye for meg. Sånn at det skal bli to til giveaway konkurranser, som blir på en måte en julekalender for dere. Luke en har jeg allerede delt med dere, så nå kan dere glede dere til de to neste lukene. For der er det mye fint, tror dette blir både de største men også de fineste giveaway konkurransene jeg skal holde her på blogg. 

  Men det er enda mulighet å melde seg på min store giveaway konkurranse, som er første luke i min julekalder. Der du kan vinne alt du ser på bilde over, jeg trekker en vinner allerede i morgen. Har du ikke fått deltatt kommer du dirket til den her -> GIVEAWAY-KONKURRANSE

 • 24

  //innlegget inneholder annonselenker.

  Siden det nærmer seg jul, tenkte jeg å komme med litt julegave tips til dere. Men denne gangen vil jeg fokusere på sunne julegaver, som du kan gi bort. Jeg har plukket ut noen av mine favoritt produkter, som jeg bruker hele tiden selv. Når jeg vil bake og spise sunt, julen består av masse usunn mat. Noe som er litt av det ekstra koselige med jul, men jeg tenkte at man ikke bare trenger å gi bort usunne ting. Men sunne ting kan også være en kjempe fin gave, så kanskje du finner noe inspirasjon i dette innlegget. Som dere sikkert har sett på mange av mine sunne oppskrifter som jeg deler med dere, bruker jeg mange av disse produktene under. Så enten du vil gi bort, eller kanskje kjøpe noe til deg selv i julegave som jeg har gjort.         

  Sukrin gold // Sukrinmelis // Sukrin

   

  Fiber sirup clear // stevia drops sjokolade // Fiber sirup gold 

  Sunnere sjokoladekake // Sunnere kakemix // Sunnere brødmix 

  Kokosmel // Fiber fin // Sesam-mel 

  Proteinbrownie // Proteinrike pannekaker //

  Kristines muskelmat 

   Cake in a cup // Strowberry sirup // Cake in a cup 

  → Noe her du kunne tenkt deg, hva syns dere om mine sunne julegave tips? 

 • 18

  Følelsen av å alltid være alene. At ingen forstår deg eller skjønner hva du tenker, hva du føler, eller hvorfor dette akkurat skjedde med meg. Av alle menneskene som finnes på denne jorden, hvorfor var det akkurat jeg som ble syk. Den tanken slår meg veldig ofte, nesten litt for ofte. Følelsen av å alltid være alene, meg mot verden. Jeg har alltid trodd at alt skjer for en grunn, det er en grunn til at akkurat jeg er meg. Og akkurat du er deg. Ting skjer for en grunn. Uansett hvor jævlig det kan føles, så er alt du går igjennom og opplever i løpet av livet ditt med på å forme deg. Jeg tenker ofte at det er mye jeg skulle ønske ikke hadde skjedd. Men det som har skjedd får man ikke gjort noe med, men det er opp til enhver hva vi gjør ut av det. Jeg trodde jeg visste hvem jeg selv var, at jeg kjente meg selv bedre enn noen andre. Men sannheten er at jeg ikke visste hvem jeg selv var, og jeg leter ennå etter meg selv. 

  Jeg har ofte sagt at jeg savner den personen jeg var før, at jeg jobber hele tiden med å finne tilbake til den personen jeg var før jeg ble syk. Men sannheten er den at den personen jeg var før er borte, helt borte. Jeg kommer aldri til å bli den jeg var før, uansett hvor mye jeg prøver. Når jeg tenker litt over det, så skjønner jeg ikke hvorfor jeg i det hele tatt har prøvd. Hvorfor bruke tid og energi på noe jeg ikke kan oppnå, for jeg kan ikke viske ut det som har skjedd. Det er en del av meg, og kommer alltid til å være en stor del av meg. Det jeg går igjennom nå, og har gått igjennom tidligere er med på å forme meg som person, en ny person. Kanskje til og med en bedre person. Jeg tror det er sant det mange sier, at du må miste deg selv får å kunne finne deg selv igjen. Jeg har virkelig opplevd det å miste meg selv, det å faktisk ikke kjenne meg selv igjen. Men for hver dag som går, finner jeg en liten del av meg selv. En liten del etter en liten del vil til slutt ende opp med alle bitene jeg føler mangler.

  Jeg kan sammenligne livet mitt med et stort puslespill. Ikke de puslespillene du lekte med da du var liten der brikkene er store og få, og som du klarte å legge ferdig på nytt og på nytt. Der brikkene bare falt på plass, fordi du visste hvor du skulle legge dem for å få til bildet som skulle vises til slutt. Nei, dette er et slik puslespill som har så mange små brikker. Du prøver deg på det, men gir opp fordi det er altfor mange små brikker. Du klarer kanskje legge sammen rammen etter noen timer, siden de brikkene har en kant på seg. Men så sitter du igjen med å måtte fylle det store tomme rommet som mangler, som virker umulig. Nesten helt umulig. Bruker du lang nok tid, klarer du det til slutt. Det er bare det å ikke gi opp. Slik føler jeg livet mitt er, et altfor stort puslespill. Med altfor mange små brikker. Klarer jeg å legge sammen en brikke hver dag vil jeg til slutt se det store bildet, som da vil bety at jeg har funnet alle delene av meg selv. En dag vil jeg klare dette. 

  Jeg må bare tro på det selv, og aldri gi opp håpet. En dag skal jeg finne meg selv igjen. Da skal det ikke være meg mot verden, men verden sammen med meg. Finner jeg meg selv vil jeg også finne min plass i livet. Tanken skremmer meg litt. For jeg vet helt ærlig ikke hva jeg har i vente. Jeg vet ikke hva slags person jeg kommer til å ende opp som. Jeg vet det kommer til å være meg, men meg uten sykdom. Eller jeg håper det er meg uten sykdom. Jeg håper jeg en dagen kan si at jeg vant over anoreksia, depresjon, angst og traumelidelser. Den dagen jeg har lagt alle brikkene på plass, den dagen finner jeg meg selv igjen. Det er da jeg kan begynne å jobbe med meg selv. Kanskje til og med begynne å elske meg selv igjen, for det er noe jeg ikke har gjort på flere år. Jeg trenger å finne meg selv, fordi sånn som det er nå så mangler jeg alt for mange brikker. En dag skal puslespillet mitt falle på plass. Alle brikkene som ennå ikke er der, kommer etter hvert. Jeg må bare akseptere at dette tar tid, men jeg vet at den dagen skal komme for meg også.

 • 27  God mandags morgen alle mine fine lesere, jeg må innrømme at jeg er ganske så sliten akuratt nå. Vi måtte stå opp kl 04:30 i dag, for å komme oss avgårde til flyplassen. For vi er nå i London, herregud som jeg har gledet meg til dette. Vi skal smart ut døren, for å begynne shoppingen. Så denne dagen kommer til å bli ganske så lang, men jeg skal bare ta det i mitt eget tempo. Med mange kaffe pauser, å spise masse god mat. Jeg ville bare gi dere en liten oppdatering, før jeg skal komme meg avgårde. Måtte finne noen fine bilder på google, for å vise dere hvor fint det er her nå. De pynter så utrolig mye nå som det er jul, det er så fint å gå i gatene her. Skal prøve å få tatt noen bilder selv også, men har ikke tatt med meg kamera denne gangen. Siden den veier litt, pluss at jeg ikke orker å ha det rundt halsen når jeg skal shoppe.  Men skal få tatt noen bilder med telefonen, jeg kjenner at dette har jeg trengt. Bare det å komme seg litt bort, å slippe å tenke på noe annet enn å kose meg. Det er godt å komme seg litt bort, å få enda mer julestemningen enn det jeg allerede har. Vi har en tradisjon, søsteren min, ste mor, bestemor og meg. At vi drar til London hver desember, dette er vell 5 året vi er her. Så det er noe jeg gleder meg til like mye hver år, håper bare at denne gangen finner jeg litt klær til meg selv. De siste årene har det vært litt vanskelig, ved tanke på min sykdom. Men denne gangen skal ikke den få stoppe meg, eller fortelle meg at jeg ikke ser bra ut i noen ting. Denne gangen skal jeg bare drite i den, å kjøpe meg det jeg syns er fint og liker. Jeg har allerede skrevet et innlegg til dere, som kommer ut senere i kveld. Men nå skal jeg komme meg avgårde, så blogges vi mer i kveld og i morgen. 

  → Har du husket å melde deg på min giveaway konkurranse, som er første luke i min julekalender. Der du kan vinne alt du ser på bilde over, har du ikke fått meldt deg på finner du det innlegget her -> GIVEAWAY-KONKURRANSE

 • 72

  God søndags morgen alle mine herlige lesere, i dag har jeg lyst til å gi noe tilbake til dere lesere. Derfor kjører jeg i gang med en giveaway konkurranse, som blir den første i min julekalender. Jeg har røpe så mye, å si at denne bare er den første. Det kommer til å komme flere før jul, så her er det bare å følge med. Siden jeg skal til London, kommer jeg til å kjøpe med masse fine gaver som jeg skal gi bort her på bloggen. Men jeg tenkte å starte julekalenderen min allerede i dag, en heldig vinner stikker av med hele premien. Jeg trekker en vinner senere denne uken, så jeg håper mange av dere vil delta. Jeg har lagt med to hemmelige overraskelser, for å gjøre det enda litt mer spennende.  Dette kan du vinne: 

  → En pakke likt size melkesjokolade.

  → Fire Daim sjokolader.

  → 1 lip balm fra Carmex.

  → To kremer fra L'occitane + en relaxant shower gel fra samme merket. 

  → 2 pakker med tyggis. 

  → Tre sminke koster.

  → 6 liplineren i forskjellig farger. 

  → En pakke med ti julegodteri.

  → 1 pakke med sunnere chiabrød fra funksjonell mat. 

  → Pluss to overraskelser, som jeg tror dere alle kommer til å like.  For å delta må du gjøre to enkle trinn:

  1) Lik min Facebook side, har du allerede likt den gå til punkt nr to. For dere som ikke har likt den, så kommer du direkte til den ved å trykke her -> FACEBOOK-LISA

  2) Legg igjen en kommentar der du skriver god jul, husk blogg navn eller e-post. Slik at jeg kan kontakte deg om du vinner, alle kan delta. 

  Masse lykke til alle sammen, for to ekstra lapper med ditt navn på. Kan du dele dette innlegget, da øker du sjansen for å vinne. 

 • 16

  Det er like normalt som unormalt å slite pyskisk. Det antas faktisk at så mange som 50 prosten av den norske befolkningen, har en form for psykisk lidelse eller plage i løpet av livet. Det er litt flere kvinner enn menn, og de vanligste lidelsene er angst og depresjon. Så hvorfor har det seg slik at de som sliter psykisk blir sett "ned" på, eller stemplet for at de er annerledes? Det er lett å søke seg frem på for eks google for å finne ut hva en psykisk lidelse er. Der står det sider med sider om fakta om akkurat dette, men jeg tror kanskje ingen som ikke har gått igjennom det selv kan forstå hvordan det er. Jeg tror det hadde vært lettere for dem som ikke har gått igjennom det, eller har en nær person som har gått igjennom det å forstå hvordan det er om det hadde syntes på utsiden. For de fleste psykiske lidelsene synes ikke på utsiden. Du kan faktisk ha en person som står deg veldig nær som sliter psykisk uten at du er klar over det. De har en såkalt "skjult" lidelse.

  Så hva er egentlig en psykisk lidelse eller en psykisk plage?

  Felles for alle psykisk lidelser og plager er at de påvirker våre tanker, følelser, atferd,  væremåte og omgang med andre. Psykiske plager er symptomer og tilfredsstiller ikke nødvendigvis kravene til en medisinsk diagnose. Det er vanelig å skille mellom psykiske plager (vansker) og psykiske lidelser. Med psykiske plager mener vi tilstander som oppleves belastende, men ikke i så stor grad at de karakteriseres som en diagnose. Betegnelsen psykiske lidelse brukes bare når bestemte diagnostiske kriterier er oppfylt. Det å slite psykisk fører med seg konsekvenser. Salg av legemidler, sykefravær og antall nye uførepensjoner på grunn av psykiske lidelser øker. Personer med en psykisk lidelse har økt dødelighet. Depresjon øker for eksempel dødelighet i like stor grad som røykere. Psykiske plager kan være forbigående hos noen, mens hos andre vedvarende. Har man opplevd å slite psykiske en gang, er sjansen stor for at det vil skje igjen.

  Det som skremmer meg mest når man vet at rundt halvparten av den norske befolkningen vil få en psykisk plage eller lidelse, så er det dette at altfor mange som ikke snakker om det. Som føler at de ikke kan snakke om det. Hvorfor skal det være slik? Det gjør det ikke lettere for noen, uansett alder å gå igjennom noe slikt helt alene. Jeg har troen på at for hver person som tør å snakke åpent om det, så kan det hjelpe en annen. Jeg mener ikke at alle trenger å være like åpen som meg, som blogger om det så hvem som helst kan lese det. Men er man åpen om det med familie og venner, så kan det hjelpe deg selv. Men det kan også hjelpe en eller flere rundt deg som selv sliter psykisk. Klarer en person å snakke om det, så kan det hjelpe en annen til å snakke om sine problemer. Selv om man ikke sliter med det samme, så kan mange av symptomene være like. Kanskje noen bare trenger å vite at de ikke er alene om å slite, eller bare trenger en å snakke med som forstår. Eller rett og slett bare en som vil lytte, og støtte deg. 

  Du lurer kanskje på hva det er jeg skal frem til med dette innlegget. Hvorfor bruker jeg tid og energi på å skrive dette egentlig. Mye av grunnen til at jeg startet å blogge, var ikke bare for å kunne dele min historie. Det å vite at psykiske plager og lidelser er ganske så vanlige, kan kanskje bidra til å gjøre dem mindre skremmende for de andre som opplever dette for første gang, enten om de er unge eller eldre, eller til og med gamle. Det er faktisk slik at annenhver av oss får minst en psykisk lidelse eller plage i løpet av livet. Så det er stor sannsynlighet for at kanskje du en dag går igjennom det, eller en som står deg nær. Plutselig er det deg selv som sitter i min situasjon, og da er det godt å vite at man ikke er alene. Det kan også være til hjelp at kjente mennesker har stått frem og gitt psykiske lidelser et ansikt. Dette prøver jeg også å gjøre, for det er ikke noe å skamme seg over. Det er noe like unormalt som normalt, det er bare flere som snakker om at livet er "perfekt" enn at livet er vanskelig. Sannheten er vel at livet fører med seg både oppturer og nedturer. 

  Det er opp til deg selv om du må gå igjennom det alene eller be om hjelp. Det å be om hjelp er ikke et tegn på svakhet, men et tegn på styrke.

  - Gjerne del dette innlegget, fordi dette budskapet er viktig å få ut til flere.