lisarorvik - Mitt navn er Lisa Slaaen Rørvik, jeg er 22år. Jeg kommer til å blogge om min kampen om å bli frisk, fra en alvorlig spiseforstyrrelse som heter anoreksia. Jeg deler også mange sunne oppskrifter, jeg har også en stor lidenskap for trening.
Instagram Facebook Lisa.rorvik@hotmail.com

22

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

God fredag alle mine herlige lesere. Ja her startet dagen med et kjempe stort smil. Jeg hadde en så utrolig deilig dag i går, for å si det rett ut. Jeg hadde en skikkelig Lisa-dag i går. Hvor jeg bare slapper av på dagen med serie. Noe jeg trengte, for kroppen var litt sliten i går. Så dro jeg å møtte en venn i går kveld. Så dagen i går var bare helt nydelig for min del. Dagens planer er enda ikke helt bestemt, jeg har noen viktig telefonsamtaler jeg må ta i dag. Som handler om mitt neste store prosjekt. Men hva resten av dagen går til, har jeg ikke helt bestemt. Alt jeg vet er at jeg skal trene i kveld. Men det dette innlegget skal handle om, er jo et helt supert og genialt triks spør du meg. Nemlig kjøleskapsgrøt, dette er jo en frokost du kan lage dagen før. Som vil si at den ligger klar for deg på morgen. Så om du har dårlig tid eller ikke orker å lage frokost på morgen. Er dette noe du burde prøve ut. Har ikke tellingen på hvor ofte jeg gjør dette, når jeg vet at nesten morgen vil bli hektisk. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Dette trenger du til en person:
1 dl havregryn
1 ss sukrin gold
4 dl vann
1 beger med yoghurt 
 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Fremgangsmåte steg for steg: 

1) Start med å koke opp 4 dl vann i en vannkoker. Så tilsetter du vann, sukrin hold og havregryn i en kjele. Gi dette et godt oppkok. Sånn at du får den havregrøten du ønsker. Jo lengere du koker den på middels varme, jo mindre klumper får du. Så jeg liker å koke min litt. Men syns det er mye bedre å la den koke litt lengere på middels varme, enn at den bre svir seg på høy varme. 

2) Så setter du på et lokk på havregrøten. Her kan du enten la den bare stå der til dagen etter. Eller så venter du til den er kald. For å så legge den over i en skål, så blander du inn yoghurt. Som dere ser på bilde har jeg bare lagt annen hver yoghurt og havregryn. Men jeg blander alt sammen før jeg spiser den. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tips til grøt uten klumper: 

Er du ikke spesielt glad i havregrøt fordi den får små klumper i seg. Så kan du enten male havregryn i en kjøkkenmaskinen eller med en stavmikser. Før du koker den opp. Eller du kan rett og slett bruke havremel. Da får du en mye mer silkemyk grøt, om jeg kan kalle det for det. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så er den klar til å nytes. Jeg personlig syns at sukrin gold gjør seg best i havregrøt. Men her kan du bruke det du selv liker best, men syns det er den beste søtningserstatningen å bruke. Jeg liker best å bruke yoghurten dobbel 0% i smaken blåbær. Det er uten tvil min favoritt og den jeg alltid går for. Men dette trikset er bare så smart. For her gjør du jo klar din egen frokost dagen før. Så er det bare å ta den meg seg på vei til jobb, eller bruke dette som lunsj også. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

- Vil du holde deg oppdatert på alle mine sunne oppskrifter, som jeg deler her på bloggen. Kan du like min facebook side, der poster jeg alle mine nyeste oppskrifter, den finner du her -> FACEBOOK-LISA!

- Har du laget dette før eller kunne tenkt deg å prøve det ut ?

 • 18

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God fredag alle mine fine leser. Her startet dagen med et kjempe stort smil. Var så stolt av meg selv i går. Fordi jeg drakk jo en del på 17 mai, men var jo i seng allerede rundt 16-17 på dagen. Men jeg hadde forventet at jeg ikke skulle orke noen ting i går. Men formen min var bare helt på topp. Tipper det har en del med at jeg får i meg mye mer mat om dagen + at jeg veier mer. Så jeg fikk gjort så mye i går. Så dro jeg på trening på kvelden. Forventet at det skulle bli en dårlig økt. Men nei da, det ble en kjempe bra økt. Men nok om min dag i går. For det dette innlegget skal handle om er jo et frokosttips. Denne gangen ble det noe så enkelt og godt som havrebrød/skive på 1-2-3. Disse går så fort å lage. Er så glad for at jeg ble tipset om denne oppskriften, for denne går så raskt å lage. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Dette trenger du til 1 person: 
  25 g havremel 
  10 g havregryn 
  1 egg
  1/3 ts bakepulver 
  4 ts vann 
  Krydder for mer smak 
   
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

  Fremgangsmåte steg for steg: 

  1) Start med å sett ovnene på 180 grader. Så blander du sammen havremel, havregryn og bakepulver. Rør dette godt sammen. Så tilsetter du et egg, for å røre det godt inn. Så starter du med å tilsette 2 ts vann. Så rører du det også godt sammen. Sett så bollen til side i ca 10 minutter så den får svellet. 

  2) Når den har fått svellet ferdig, tilsetter du de siste 2 ts med vann. Rør godt sammen. Så er det bare tilsette krydder etter eget ønske. Jeg pleier å bare prøve med litt frem. Man trenger heller ikke krydder, for man kan gjøre så mye med pålegget. Som da gir en kjempe god smak. Stekes i ca 10-15 minutter.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Så er de klare til å nytes. Dette går bare så fort å lage, så er de sunne også. Som jeg nevnte over kan du enten tilsette noe krydder for mer smak. Eller bare bruke litt ekstra med pålegg for å få den smaken du selv ønsker. Jeg hadde dessverre ikke så mye pålegg å velge mellom denne gangen. Så her ble det bare skinke. Men disse smaker ganske nøytralt om du ikke tilsetter krydder. Så derfor kan du gjerne bruke litt ekstra pålegg, men god smak. Men her er det jo bare å bruke det man selv liker best når det kommer til topping. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Vil du holde deg oppdatert på alle mine sunne oppskrifter, som jeg deler her på bloggen. Kan du like min facebook side, der poster jeg alle mine nyeste oppskrifter, den finner du her -> FACEBOOK-LISA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Har du laget dette før eller kunne tenkt deg å prøve denne oppskriften?
 • 22

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God fredag alle mine fine leser. Her startet dagen for noen timer siden, men et stort smil og en stor kopp med  kaffe. Jeg er allerede i full gang med vasking, rydding, tørke støv og støvsuge leiligheten. Noe jeg må gjøre hver fredag. Syns det gjør starten på helgen så mye bedre. I dag skal jeg endelig sette på tap-extensions igjen. Som jeg gleder meg, skal ta masse bilder. Både før, etter og underveis slik at dere skal få se hvordan det blir. Det kommer ut i morgen eller på søndag. I dag hadde jeg så lyst på sjokolade til frokost. Det må være lov når det er helg spør dere meg. Så i dag ble der rett og slett ProPud tid frokost med sjokoladesmak med litt frikse bær. Så lagde jeg meg en smoothie/juice ved sina, så den skal dere få oppskriften på. ProPud pleier jeg å kjøpe i Svergie, fordi det er mye billigere der. Men du får tak i disse på noen matbutikker nå og i nettbutikker som selger sunne matvarer og ting til trening. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Dette trenger du til smoothie:
  Frosende bringebær
  Zeroh saft
  1 ts sukrin+
  vann 
  isbiter 
   
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

  Sånn lager du smoothien: 

  1) Finn frem en smoothie maskin eller en blender. Tilsett alle ingrediensene, kjør dette sammen til du får ønsker konsistens. Smak deg frem med saft og sukrin+. Sånn at du får den smaker du selv ønsker. 

  2) Når det gjelder hvor mye vann du skal bruke. Så er dette opp til deg. Jo med du bruker, jo tynnere smoothie får du. Å det samme omvendt. Bruker du lite får du tykkere smoothie. Så her må du nesten bare gjøre det du selv liker best. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Så har en kjempe god frokost på 1-2-3. Vet jeg har delt en del "lette" oppskrifter den siste tiden. Men jeg tror jeg bare er inne i enn sånn periode, at nå som jeg endelig ikke trenger å tenke på hva, eller hvor mye jeg får i meg. Så lager jeg bare det jeg har lyst på den dagen. Det er en så stor frihet det. ProPud har lenge vært en stor favoritt hos meg. Jeg har prøvd alle smakene, men ingen av de andre slår sjokolade spør du meg. Men som dere sikkert har fått med dere, så elsker jo jeg sjokolade.  

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  For dere som ikke har noen butikker i nærheten som selger dette, eller mulighet for å dra til Svergie. Så kan du få kjøpt ProPud HER

  Har du smakt ProPud før eller har noen gode oppskrifter hvor man bruker den?  
  Hvilken er din favoritt smak? 
   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Facebook siden min HER!
  Instagram siden min HER!
 • 20

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God fredag mine fineste lesere. Her startet dagen med et utrolig stort smil, etterfulgt av en stor kopp kaffe. Jeg må nesten smile litt av meg selv i dag. For hvem tror dere ikke har klart å skur av varmen i leiligheten i går? Jo meg, så her har vi gått med lue inne. Men nå begynner det å bli varmt her igjen. I dag står vasking, rydding, tørke støv og støvsuge hele leiligheten på planen. Så skal jeg tro det eller ei ut å rulle i kveld. Med kjæresten til min lillebror sin buss. Så vi skal ha et søsken vors her i kveld med store søster også. Det er så rart fordi jeg trodde aldri jeg kom til å klare dette igjen. Men i dag gleder jeg meg bare kjempe masse. Men nok skravling fra meg å over til hva dette innlegget skal handle om. Nemlig min frokost i dag. I dag ble det en veldig lett, men kjempe god frokost. Denne lager du på 1-2-3, men smaker jo bare helt nydelig. Pluss at denne både er sunn og proteinrik. Så her får dere oppskriften på min favoritt.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Dette trenger du:
  1 beger med yoghurt
  2 ss cottage Cheese
  1 ts sukrin+
  Litt havregryn
  Friske bær som topping 
   
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

  Fremgangsmåte steg for steg: 

  1) Start med å blande yoghurt, cottage Cheese og sukrin+. Rør dette godt sammen, gjerne smak deg litt frem, slik at du får den smaken du syns er god. Du kan også bruke saft i steden for sukrin+. Jeg bruker yoghurten dobbel 0% i smaken blåbær. 

  2) Når du har funnet den smaken du liker. Så er det bare å begynne å toppe med det du selv måtte ønske. I dag ble det havregryn og frikse bær. En kjempe god sammensetning spør du meg, når det kommer til smak. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Så er den klar for å nytes. Ønsker du en større porsjon er det bare å dobble oppskfiten. Det jeg liker så godt med denne er at man kan variere så mye med smak. Når det kommer til yoghurter, her er det bare bruke din egen favoritt som jeg har gjort. Det samme gjelder topping. Denne er kjempe god med frokost blandinger eller musli også. Men jeg hadde bare havregryn hjemme. Du trenger heller ikke bruke bær, her passer det kjempe godt med forskjellige frukter også. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Vil du holde deg oppdatert på alle mine sunne oppskrifter, som jeg deler her på bloggen. Kan du like min facebook side, der poster jeg alle mine nyeste oppskrifter, den finner du her -> FACEBOOK-LISA

  Har du laget dette før eller kunne tenkt deg å prøve noen av disse oppskriftene, så ikke dette godt ut?  

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Facebook siden min HER!
  Instagram siden min HER!
 • 18

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God fredags morgen alle mine fine. Jeg har sovet lenge i dag, så derfor ble det en litt sen oppdatering fra meg. Formen er dessverre enda ikke helt på topp. Så jeg sover så utrolig mye om dagen. Men det er nok det beste for kroppen, tror den beste medesinene er å sove og spise. Men nok om min syting hehe. Men jeg må jo dele min frokost oppskrift med dere. Dette har blitt en ny favoritt her hjemme, for denne er både god, sunn og proteinrik. Så går den så utrolig fort å lage. Så dette passer perfekt for de fleste. Det jeg liker så godt med denne er at man kan mikse og trikse med hvordan smak du selv ønsker at den skal ha. Men tenkte å dele min favoritt med dere i dag. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Dette trenger du:
  1/2 pose frosene bringebær
  2 ss mager cottage Cheese
  2 ss mager kesam
  1 ss sukrin+
  Litt zeroh saft 
   
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

  Fremgangsmåte steg for steg:

  1) Start med å tine opp de forsende bærende i microen i ca 2 minutter. Slik at de er klare til å kjøres i en blender. Så er det bare å helle bærende meg saften over i en skål. Så tilsetter du resten av ingrediensene. Mikser alt dette godt sammen, til du får en jevn og fin blanding. 

  2) Så heller du blandingen over i en skål. Så er det bare å toppe med det du selv liker best. Jeg valgte å toppe det med litt blåbær, jordbær og havregryn. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Så er den klar til å nytes. Jeg vet ikke helt om jeg skal kalle dette en smoothie eller iskrem. Men en blanding vil jeg vell si. Men dette var en perfekt frokost nå på en fredag. Den går utrolig raskt å lage, så smaker den så utrolig godt. Det jeg liker med denne er at du kan jo lage hvilken som helst smak du selv ønsker, her er det bare å bytte på hvilken saft og bær man bruker. Så får du forskjellige smaker. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Vil holde dere oppdatert på alle mine sunne oppskrifter, som jeg deler her på bloggen. Kan du like min facebook side, der poster jeg alle mine nyeste oppskrifter, den finner du her -> FACEBOOK-LISA

  Har du laget dette før eller kunne tenkt deg å prøve noen av disse oppskriftene, så ikke dette godt ut?  

 • 24

  God fredags morgen alle mine fine lesere. Her våknet jeg desverre opp til en utrolig stekt hodepine, så formen min er ikke helt på topp. Så våknet jeg også opp til at det smør ute, altså hva skjer med dette været? Men men, vi får vell bare nyte det litt lengere da. For nå er det ikke lenge til sommer. Men siden formen min ikke er helt på topp i dag. Så har jeg ikke orket å lage noen ny oppskrift i dag. Så derfor tenkte jeg at jeg kunne linke til noen jeg har delt med dere før. Så her får dere 5 sunne og gode frokost tips, som dere kan kose dere med nå som det er påske.    

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA 

  Den første oppskriften jeg vil linke til i dag, er kjempe gode og sunne pannekaker med sjokoladebiter. Vist det er flere enn meg som elsker sjokolade? Så kan jeg anbefale deg å prøve disse. Disse er kjempe lette og lage, så jeg vil tro alle kan klare å få til disse. Hele oppskriften og fremgangsmåte finner du HER

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Eller kanskje det kan fristen med sukkerfri og sunne pannekaker med vaniljesmak. Disse ble så utrolig gode. Pluss at disse er både sunne og magre. Disse er også veldig lette å lage, noe jeg syns gjør dem bare enda bedre. I disse trenger du også lite med ingrediser, så det er jo noe som gjør dem enda enklere å lage. Men hele oppskriften finner du HER

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Eller kanskje du vil ha noe enda enklere å lage. Nemlig hjemme laget og sunn sjokoladepålegg. Her lager man bare pålegget utrolig fort, å smører det ut på det du måtte ønske. Jeg syns spelt lomper passer helt perfekt til disse. Men her kan man bruke det man selv liker best. Hele oppskriften og fremgangsmåte finner du HER

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Kanskje jeg kan friste med noe som smaker godt og friskt, som også er sunt og går raskt å lage. Jeg snakker nemlig om frokost smoothie. Dette er noe jeg lager meg ofte, fordi de smaker så godt, men det går også så fort å lage. Her kan man mikse og trikse med smak. Sånn at du for den akkurat som du selv liker best, men jeg har delt en av mine favoritter med dere før. Så den oppskriften finner du HER

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Sist men ikke minst må jeg jo ta med de sunne og fluffy sjokolade pannekakene. Disse smaker bare så utrolig godt. Her bruker jeg stivpisket eggehviter, sånn at de får mye mer volum og enda flere pannekaker. Disse er også utrolig sunne og magre pannekaker. Som du kan spise med god samvittighet. Hele oppskriften og fremgangsmåte finner du HER

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Vil holde dere oppdatert på alle mine sunne oppskrifter, som jeg deler her på bloggen. Kan du like min facebook side, der poster jeg alle mine nyeste oppskrifter, den finner du her -> FACEBOOK-LISA

  Har du laget dette før eller kunne tenkt deg å prøve noen av disse oppskriftene, noe som fristet her?

 • 20

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God fredags morgen alle mine fine lesere, håper dere har en like bra start på helgen som meg. Jeg har allerede vært våken noen timer. Men i dag skal hele leiligheten vaskes, ryddes, støvsuges og tørke støv. Det gjør jeg hver fredag. Det gjør starten på helgen enda bedre. Så får jeg litt besøk senere i dag, så blir det en skikkelig treningsøkt i kveld. Måtte ta meg treningsfri i går. Så derfor er jeg så klar får en skikkelig lang, hard og tung økt i kveld. I dag hadde jeg god tid på morgningen. Så da måtte jeg jo lage meg en kjempe god frokost. Som dere sikkert har fått med dere før, så elsker jeg sjokolade. Altså det finnes ikke noe bedre enn den smaken. Så derfor ville jeg lage med noe kjempe gode sjokoladepannekaker til frokost i dag. Disse ble utrolig saftige, luftige og kjempe gode på smak. Så er de også utrolig sunne, så disse kan du spise med god samvittighet. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Dette trenger du til ca 1 person: 
  60 g mager kesam vanilje 
  25 g havremel 
  10 g proteinpulver med sjokoladesmak
  1/2 ts bakepulver
  2 ts sukrin gold
  1-2 ts kakao
  1/2 dl skummet melk
  Ca 1 dl eggehvite 
   
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

  Fremgangsmåte steg for steg:

  1) Start med å blande alle ingrediensene sammen, minus eggehviten. Rør dette godt sammen, så du får en fin og jevn røre. Sett den bollen til side. For å la den svelle litt, da får du et mye bedre resultatet når du bruker havremel. Så finner du frem en ny bolle, stivpisker eggehviten i den. 

  2) Så heller du den stivpisket eggehviten over i den andre bollen med røra. Så vender du den forsiktig inn. For du vil bevare luften, det er det som gir volum til pannekakene. Så steker du dem på middels varme, avkjøl på rist. Så er de klare til å nytes. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Tips til erstatninger: 

  Vist du ikke ønsker å bruke proteinpulver, kan du fint erstatte dette med mer havremel. Eller annet type mel. Du kan også bruke hva du vil av søtning, men jeg syns sukrin gold passer best til akkurat denne oppskriften. Når det kommer til mager kesam med vanilje smak, kan du bruke den smaken du selv liker best. Eller bare en nøytral en.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Så er det bare å toppe dem med det du selv måtte ønske. Jeg syns friske bær og mager kesam med vanilje smak er en utrolig god topping. Men her er det bare å bruke det du syns smaker best. Disse er også kjempe gode alene, fordi de både saftige og fluffy. Disse går kjempe fort å lage. Men jeg anbefaler å ikke la disse ligge alt for lenge å avkjøle seg på en rist. Det gjorde nemlig jeg, da mister de litt av den luften de har i seg. Så disse burde dere spise med en gang dere har stekt alle, men la de ferdig stekte avkjøle seg på en rist, mens du steker de siste.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Vil holde dere oppdatert på alle mine sunne oppskrifter, som jeg deler her på bloggen. Kan du like min facebook side, der poster jeg alle mine nyeste oppskrifter, den finner du her -> FACEBOOK-LISA

  Har du laget dette før eller kunne tenkt deg å prøve denne oppskriften, så ikke dette godt ut?

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Facebook siden min HER!
  Instagram siden min HER!
 • 44

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God fredag alle mine herlige lesere. Håper dere har en like bra start på dagen som meg. Selv om det er litt grått og trist ute, er både formen og humøret på topp. I går var en kjempe fin dag. Jeg var noen timer på besøk hos mamma, for å dele en stor nyhet. Som jeg skal dele med dere også om en liten stund. Så dro jeg til farmor og farfar, der ble jeg sittende å snakke i flere timer. Før farfar og meg dro på butikken for å ukes handle for dem. Så var der bare å komme seg hjem. Lage meg litt middag, for å så komme meg på trening. Hadde en kjempe bra økt i går. Var på treningssenteret i tre timer. Så det ble litt snakk også, men fikk også trent kjempe bra. Med økning på nesten alle øvelser. Så var det bare å komme seg hjem, for å se paradis hotell med min store søster. Så jeg hadde en utrolig fin dag i går. I dag skjer det litt for mye, litt møter og slike ting. Så derfor måtte jeg lage meg en rask frokost. Men en kjempe god frokost, så den oppskriften vil jeg dele med dere i dag.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Dette trenger du:
  Sukkerfritt syltetøy
  1 ts sukrin+ 
  Zeroh saft
  Speltlomper 
  Mager cottage cheese
  Friske bær 
   
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

  Fremgangsmåte steg for steg:

  1) Start med å blande sammen sukkerfritt syltetøy, Zeroh saft, sukrin + og cottage Cheese. Rør dette godt sammen, til du får en smak du liker. Ønsker du den enda mer søt, så bruker du bare mer sukrin+. Her gjelder det egentlig bare smake seg litt frem. Til du finner den smaken du liker best. Jeg bruker jordbærsyltetøy, men du kan bruke akkurat den samen du selv liker best.

  2) Så finner du frem speltlomper. Smører blandingen på lompene, ruller den sammen. Så er de faktisk klare. Veldig lett og enkel frokost, som smaker godt. Jeg toppet det hele med litt friske bær. Bare for få det lille ekstra.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Dette er en utrolig rask, enkel og sunn frokost. Eller mellom måltid eller lunsj. Det er litt opp til deg selv. Her kan du prøve deg litt frem med smaker. Jeg har også prøvd både bringebærsyltetøy og eplemos. Det blir også utrolig godt. Det jeg liker med denne oppskriften, er det at det går så utrolig fort å lage. Så kan man varier så mye med smakene på syltetøyet og saften du bruker.  

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Vil holde dere oppdatert på alle mine sunne oppskrifter, som jeg deler her på bloggen. Kan du like min facebook side, der poster jeg alle mine nyeste oppskrifter, den finner du her -> FACEBOOK-LISA

  Har du laget dette før eller kunne tenkt deg å prøve dette ut?

 • 32

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God fredags morgen alle mine herlige lesere. Ja her startet dagen med et stort smil. Dagen i går var kjempe bra, selv om formen ikke var helt på topp. Så fikk jeg både trent noen timer og gjort alt det jeg skulle. Så kom min søster hjem i går. Noe som gjorde meg enda mer glad, for henne har jo vært borte nesten en uke nå. Så det å komme hjem til noen på kvelden, gjorde meg bare så glad. Jeg er allerede i full gang med både vasking, støvsuging, tørke støv og rydde hele leiligheten. Noe jeg gjør hver fredag. Men i dag må jeg gjøre det ekstra nøye, for lillebror skal ha et vors her hjemme i kveld men gutta sine. Siden min søster jobber kveld og jeg skal trene i kveld. Så står leiligheten tom. Så da skal han få låne den, men i dag dere lagde jeg meg en helt nydelig frokost. Jeg elsker å lage meg noe ekstra godt på fredag. Den beste måten å starte helgen på spør dere meg. I dag ble det sunne, luftige og sukkerfri vaniljepannekaker. Så denne oppskriften må jeg bare dele med dere også, får disse ble bare så utrolig gode.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Dette trenger du til ca 1 person:
  25 g havremel
  10 g proteinpulver i smaken vanilje
  1/2 ts bakepulver
  50 g mager kesam med vaniljesmak
  1-2 ts sukrin+
  0.5 dl skummet melk 
  2 eggehviter
   
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

  Fremgangsmåte steg for steg:

  1) Start med å blande alle ingrediensene sammen, minus eggehviten. Rør dette godt sammen, slik at du får en fin og jevn røre. Smak deg gjerne litt frem når det kommer til sukrin+. Hvor søt du ønsker selv å ha dine pannekaker. Så setter du den bollen til side, slik at røren for svellet litt.

  2) Så finner du frem en ny bolle, for å stivpiske eggehviten i den. Så vender du det inn i den andre bollen med røra. Vend det forsiktig inn. Fordi du vil bevare mesteparten av luften, det er det som gjør de luftige og gir volum. Så steker du dem i middels varme i en panne. Avkjøl dem på en rist.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Tips til erstatninger:

  Du kan fint bytte ut proteinpulveret med mer havremel. Altså erstatte 10 g proteinpulver med 10 g mer havremel. Men da ville jeg kanskje brukte litt vaniljesukker eller vaniljepulver, for å få frem smaken av vanilje. Du kan også bruke alt annet av søtningsmiddel. Men jeg personlig er veldig glad i sukrin+, det gir en god konsistens og smaker veldig søtt og godt.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Så er de klare til å nytes. Jeg toppet mine med litt mager kesam med smaken vanilje, som dere kan se på bilde. Så brukte jeg litt friske bær på toppen. Bare for å få det lille ekstra, men det må man ikke. For disse smaker gode alene, men jeg syns alt smaker bedre og friskere med litt bær til. Disse er veldig lette å lage og går kjempe fort. Ønsker du å lage til flere enn en person. Så dobler du bare oppskriften, da får du mer røre og flere pannekaker. Men jeg lager bare til meg selv, derfor oppskriften er ment for en person. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  → Vil holde dere oppdatert på alle mine sunne oppskrifter, som jeg deler her på bloggen. Kan du like min facebook side, der poster jeg alle mine nyeste oppskrifter, den finner du her -> FACEBOOK-LISA

  → Kunne du tenkt deg å prøve denne oppskriften, så ikke dette godt ut?

 • 28

  //innlegget inneholder annonselenker.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God fredags morgen alle mine fine. Må bare starte med å si tusen takk for alle fine tilbakemeldinger jeg fikk i går, på innlegget mitt. Jeg blir helt rørt. Alle de fine og gode ordene fra dere, går rett inn i hjerte mitt. Her startet dagen med et stort smil. Både formen og humøret er på topp. Jeg hadde verdens beste treningsøkt i går, så jeg har sovet så godt i natt. Her er jeg snart ferdig med å tørke støv, støvsuge, vaske, rydde og vaske klær. Det er noe av det beste jeg vet å gjøre på en fredag. Da kan man møte helgen på en helt annen måte. Jeg lagde meg en utrolig god lunsj i dag. Som jeg vil dele med dere. Jeg elsker jo sjokolade, så i dag ble det sunne og sukkerfri pannekaker med sjokoladebiter. Altså disse bare smeltet i munn. Kjempe gode og så utrolig saftige. Pluss at disse er kjempe lette å lage, tar bare noen minutter å smelle sammen røren. For å så steke disse, så disse godbitene burde dere prøve.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Dette trenger du til en person:
  100 g mager kesam
  35 g havremel
  1 egg
  1/2 bakepulver
  1 ss sukrin 
  Litt melk
  Ca 40 g sukkerfri sjokolade (jeg bruker DENNE)
   
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

  Fremgangsmåte steg for steg:

  1) bland sammen alle ingrediensene minus sjokoladen, smak deg litt frem når det kommer til søtning. For noen ønsker kanskje mer. Mens andre ønsker kanskje mindre, så her er det litt opp til deg selv hva du liker. Du treger veldig lite melk, røren skal være ganske tykk. Det er det som gir litt volum på pannekakene. Du kan jo bruke mer veske, men det er opp til deg.

  2) Så hakker du sjokoladen i mindre biter, for å tilsette den i røren. Rør godt sammen, så steker du dem på middels varme i pannen. Gjerne med litt smør, slik at de ikke setter seg fast. Avkjøl dem på en rist, ønsker du harde sjokoladebiter i pannekakene dine. Så venter du bare til de har blitt helt kalde, for da stivner sjokoladen mer igjen.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Så er de klare til å nytes, jeg toppet mine med litt frukt. Smaken på disse er så gode og saftige, at de ikke trengte noe mer en det. Men vist du dropper sjokoladebitene. Kan du jo heller ta på noe godt på toppen. Du kan også bytte ut havremelet med havregryn, eller annet type mel. Det samme gjelder også sukrin, bare å bruke den søtningen du selv ønsker. Vist du skal lage til flere, er det bare å doble oppskriften. Da får du enda flere pannekaker.   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA  

  → Vil holde dere oppdatert på alle mine sunne oppskrifter, som jeg deler her på bloggen. Kan du like min facebook side, der poster jeg alle mine nyeste oppskrifter, den finner du her -> FACEBOOK-LISA

  → Så ikke dette godt ut, har du laget dette før?

 • 32

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God fredag morgen alle mine fantastiske lesere, her startet dagen for mange timer siden. Med et stort smil og en stor kopp kaffe, akkurat slik jeg liker å starte mine dager. Jeg hadde en utrolig bra treningsøkt i går, noe jeg kjenner på hele kroppen i dag. Men jeg tok nok i litt ekstra, siden jeg skal ha treningsfri i dag og i morgen. For det trenger kroppen, den trenger hvile for å bli sterkere. I dag skal jeg på middag med familien, vi skal ut å spise. Noe jeg gleder meg masse til, tror det kommer til å bli kjempe koselig. Jeg er allerede godt i gang med ukes vasken av leiligheten, klær har blitt vasket. Så nå kan jeg snart ta helg, jeg lagde meg akkurat en helt nydelig lunsj. Nemlig sjokolade pannekaker. Disse ble så utrolig gode, at jeg må dele oppskriften med dere også. Så kanskje du også vil lage deg dette til lunsj eller frokost i dag, disse er både sunne og saftige. Går raskt å lage, noe jeg liker godt.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Dette trenger du til 1 person:
  30 g havremel
  70 g mager kesam
  1 egg
  1/2 bakepulver
  1 ts kakao
  1 ss sukrin gold (eller annen søtning)
  En liten skvett melk/vann
   
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

  Fremgangsmåte steg for steg:

  1) Start med å blande alle ingrediensene, smak deg gjerne litt frem med mengden kakao og søtning. Jeg bruker en liten skvett med melk, så lar jeg hele røren få stå å svele litt. Vist jeg underveis ser at røren blir alt for tykk, tilsetter jeg litt mer melk. Men røren skal være ganske tykk.

  2) Så steker du dem på middels varme, med litt smør i pannen. Jeg liker å lage mange små, men du kan også lage store. Men da får du mindre pannekaker, så det er litt opp til deg. Hvor mange du får, avkjøl de på en rist.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Ekstra tips:

  Vist du ikke har havremel, kan du fint lage dette selv av havregryn. Da er det bare å kjøre de i en kjøkken maskin eller med en stavmikser, det er mye billigere også. Når det gjelder søtning, kan du egentlig bruke det du selv liker best. Jeg valgte sukrin gold, fordi jeg syns det passer bra til disse. Men du kan egentlig bare bruke det du har, nå har jo jeg alt av sukkerfri søtning. Så jeg har en del å velge mellom. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Så er de klare til å nytes, i dag toppet jeg mine med litt mager kesam med litt zeroh saft i. For å så toppe det igjen med litt friske bær, disse er utrolig gode sammen med vanilje yoghurt også, vist du heller ønsker det. Eller syltetøy eller det du selv måtte ønske, her kan man egentlig bruke det man selv liker best, det er veldig opp til deg. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  → Vil holde dere oppdatert på alle mine sunne oppskrifter, som jeg deler her på bloggen. Kan du like min facebook side, der poster jeg alle mine nyeste oppskrifter, den finner du her -> FACEBOOK-LISA

  → Så ikke dette godt ut, kunne du tenkt deg å prøve denne oppskriften?

 • 22

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God morgen alle mine fine lesere, i dag måtte jeg lage en fort frokost. Fordi jeg blir hentet vært øyeblikk, for å dra i begravelse. Så her er det ikke så veldig god stemning, kjenner jeg gruer meg veldig. Men vil så gjerne være der for alle, selv om formen min ikke er bra. Så måtte jeg stille opp på dette, så jeg får bare ta meg sammen noen timer. Men startet dagen med en super sunn frokost-smoothie, som er kjempe lett å lage. Så går det så utrolig fort, dette lager jeg meg ofte, når jeg ikke har så lyst på en stor og tung frokost. Så er det nesten lettere å drikke den, vist jeg kan si det slik. Her pleier jeg egentlig bare bruke det jeg har i fryseren eller kjøleskapet, mikse det sammen, tilsette god smak, for å så nyte den. Men tenkte jeg kunne dele oppskriften jeg brukte i dag, med dere. Jeg tok denne litt på slapp, men skal prøve så godt jeg kan å få det ned nøyaktig. Jeg drakk begge glassene selv, bare sånn at det er sakt. Men syns det så finere ut på bilde om jeg delte det opp i to, blogger hodet som tenker på bilder vet dere.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Dette trenger du til 1 person :
  1/2 banan fryst i biter
  En nevne fristende bringebær
  ca 1-2 dl varmt vann
  1-3 ss havregryn havregryn
  2 ts sukrinmelis
   
  Til topping brukte jeg:
  Ferske jordbær og blåbær
  havregryn 
   
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

  Fremgangsmåte steg for steg:

  1) Jeg starter alltid med å helle opp alt av det fryste i en blender, for å så tilsette varmt vann fra springen. Dette er for at det skal tine litt, før du kjører det sammen. Så tilsetter jeg resten av ingrediensene, kjører dette sammen til en fin og jevn smoothie. 

  2) Så smaker jeg meg alltid litt frem, om jeg trenger mer eller mindre søtning. For alle liker jo forskjellige smaker, så her er det bare å finne det du selv liker best. Så heller jeg det over jeg glass, topper med havregryn og friske bær.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Så er den klar til å nytes, her kan man egentlig bruke det man selv liker best. Av både grønnsaker og frukter, men jeg brukte det jeg hadde liggende. Man kan også bytte ut vann med yoghurt eller juice, for en enda søtere smak. Bruker du yoghurt blir den også tykkere, eller du kan tilsette mindre vann om du ønsker det. Denne passer også perfekt som frokost man kan ta med seg, om du har en flakse som er helt tett. Så kan man lage denne dagen før, for å så ta med seg, vist man ikke rekker å lage frokost.

   OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  → Vil holde dere oppdatert på alle mine sunne oppskrifter, som jeg deler her på bloggen. Kan du like min facebook side, der poster jeg alle mine nyeste oppskrifter, den finner du her -> FACEBOOK-LISA

  → Har du en god oppskrift på frokost-smoothie, eller kunne tenkt deg å prøve denne?

 • 24

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God morgen, eller god ettermiddag, er vell kanskje riktig å si. Jeg har sovet lenge i natt, noe jeg tror kroppen min trengte. Var på trening i går kveld, men kunne kjenne på kroppen, at det var noe som ikke stemte. Så jeg måtte bare dra derfra. Fikk ikke fullført økten, men det viktigste er at kroppen min har det bra. Så jeg har bare tatt en rolig morgen, med en kjempe god frokost. Som jeg vil dele oppskriften med dere, disse er proteinrike og sukkerfri. Smaker utrolig godt, så er de lette å lage. Jeg skal snart opp til farmor og farfar, for å handle litt for dem i dag. Så skal jeg slappe av resten av dagen, for i morgen for jeg besøk av en del av jentene mine her hjemme. Så da er det viktig at formen er på topp, men her for dere min frokost oppskrift. Ønsker du å ikke bruke proteinpulver, kan du erstatte det med mer mel.  

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Dette trenger du:
  30 g havremel
  20 g proteinpulver (jeg bruker smaken vanilje)
  1 egg
  1/2 ts bakepulver
  1 ts sukrin+ (eller annen type søtning)
  100g mager kesam
  1/2 dl skummet melk
  1 egg
  litt kanel
  litt smør til steking
   
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

  Fremgangsmåte steg for steg

  1) Start med å mål opp alt du trenger i en bolle, for å så kjøre dette sammen med en elektrisk visp. Rør godt, så du får en fin og jevn røre. La den svele litt, før du begynner med steking. 

  2) Ta litt smør i pannen, for å så steke små rundinger. Ikke ha på full varme, ta brenner de seg med en gang. Bruker heller litt mer tid, på svak varme. La dem avkjøle seg litt på en rist, før du tar på topping. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Så er de klare til å nytes, jeg toppet mine med litt vanilje yoghurt. Fra dobbel 0%, men bare å bruke den yoghurten du liker best. Du kan også bruke mager kesam. Med litt friske bær, men her kan man jo toppe med det man selv liker best. Man kan også bruke fryste bær, bare ta dem litt i mikroen. Eller så er disse kjempe gode med sjokoladepålegg, men det droppet jeg i dag. Vil du ha oppskrift på sukkerfritt sjokoladepålegg, som du lager enkelt og er mye sunnere. Så kan du finne det HER!   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  → Vil holde dere oppdatert på alle mine sunne oppskrifter, som jeg deler her på bloggen. Kan du like min facebook side, der poster jeg alle mine nyeste oppskrifter, den finner du her -> FACEBOOK-LISA

  → Har du laget dette før eller kunne tenkt deg å prøve denne oppskriften?

 • 26

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God morgen eller god dag er det vell nesten for meg, jeg har vært våken siden kl 05:00. Men det gjør ingen ting når formen og humøret ee på topp, i går hadde jeg tidens beste treningsøkt. Altså jeg var så stolt av meg selv når jeg gikk ut av treningssenteret, jeg var en tur hos mamma i går på dagen. For å ta en kaffe og bare sitte å snakke litt, i dag skal jeg opp til farmor og farfar. Farfar skal til legen, så jeg er veldig spent på det. For bare krysse fingrene for at alt er bra, men over til det innlegget skal handle om. Nemelig sukkerfri og hjemmelaget sjokoladepålegg på 1-2-3. Dette har faktisk vært en favoritt hos meg lenge, men bare helt blitt glemt. Men når jeg leste bloggen til Kristine, så møtte jeg bare magen meg dette igjen. Så derfor ble dette lunsj nr 2 i dag, så da må jeg jo dele dette med dere også. Er jo fredag i dag, så da er det lov å kose seg litt ekstra. Syns nå jeg, det som gjør helgen enda bedre spør du meg. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Dette trenger du:
  Philadelphia mager krem ost
  kakao pulver
  sukrinmelis eller sukeringold 
  litt salt
  (om du ønsker kan du tilsette sjokoladeprotein pulver) 
  speltlomper eller vanlig lomper 
   
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

  Fremgangsmåte steg for steg:

  1) Grunne for at jeg ikke har skrevet noen mål, er fordi det er litt opp til deg hvor mye du vil lage. Men dette er utrolig lett, start med å tilsett litt krem ost i en skål. Så tar du litt kakao rører godt, jo mer du bruker jo mørkere sjokolade smak blir det. Så her er det veldig opp til person til person, jeg liker å bruke lite så det blir en mild sjokoladesmak. 

  2) Så tilsetter du søtning og salt, rør dette sammen. Til du får den søte smaken du ønsker, som jeg nevnte kan dere tilsette proteinpulver. Vist du ønsker å få deg mer protein, her er det bare å tilsette litt. Tror det beste er med sjokoladesmak eller vaniljesmak, tror faktisk at du også kan bytte ut kakao helt med bare proteinpulver (men det har jeg ikke prøvd).

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Så er det bare å smøre på det du selv ønsker, jeg liker best å bruke speltlomper. Men her fungere det meste, alt i fra knekkebrød til rundstykker. Jeg liker også å kombinere dette med litt friske jordbær, altså de smakene sammen er bare helt nydelig. Så det var det jeg gikk for i dag, men her kan man bruke det man liker best. Man også bruke andre kremoster som er nøytrale på smak, eller gjøre det enda enklere. Å bare kjøpe den kremosten med sjokoladesmak, det er jo et enda lettere alternativ.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  → Vil holde dere oppdatert på alle mine sunne oppskrifter, som jeg deler her på bloggen. Kan du like min facebook side, der poster jeg alle mine nyeste oppskrifter, den finner du her -> FACEBOOK-LISA

  → Har du laget dette før eller kunne tenkt deg å prøve denne oppskriften?

 • 32  God morgen alle mine herlige lesere, i dag fikk jeg lyst til å lage meg noe godt til frokost. Som jeg ikke har laget på kjempe lenge, å jeg skjønner ikke hvorfor det er så lenge siden jeg har laget dette. For dette smaker jo kjempe godt, jeg lagde meg nemlig eggmuffins til frokost, dette er kjempe lett å lage. Så smaker det godt, så dette skal jeg bli flinkere til å lage. I denne oppskriften så har jeg kun brukt blomkål, brokkoli og paprika som fyll. Men det var fordi det var det jeg hadde i kjøleskapet, men her kan man bruke det man liker best. Skinke, ost og andre grønnsaker er kjempe godt i disse muffinsene.  Disse holder seg også godt i kjøleskapet noen dager, så man kan lage flere enn det jeg gjorde. Ut i fra denne oppskriften får dere tre store eggmuffins, man kan gjøre som meg å spise de alene. Eller man kan bruke det som pålegg, eller ha med noen rundstykker, knekkebrød eller med en salat. Her er det bare å bruke fantasien, men jeg syns disse er kjemep gode å spise bare som dem er alene. 

  1) Sett på ovnene på 175 grader, så finner du frem alle ingrediensene. Det første du gjør er å dele opp ønsket fyll, i litt mindre biter. Så finner du frem muffins former, for å så fylle de med fyllet du akuratt har delt opp. 

  2) Så visper du sammen to egg, slik at plommen og hviten blander seg godt. Så heler du eggene over i muffins formene, slik at fylle er dekket med egg. Som dere ser på bilde over, så setter du dem inn i ovnene i 20-25 minutter. Mine sto i 24 minutter, så er de klare til å nytes.   For enda mer smak, så kan du tilsette løk eller krydder. Bruk det du selv liker best, jeg brukte ikke noe krydder i mine. Med brukte litt salt over når de var ferdige, bare for å gi dem enda litt mere smak. Dette er en kjempe sunn frokost eller lunch, som også er mettende. Dette skal jeg bli mye flinkere på å lage, skal også prøve meg frem med litt anderledes fyll. Så jeg også kan dele det med dere senere, her er det jo bare å prøve seg frem.    ♥ Har du laget dette før, eller kunne du tenkt deg å prøve ut denne oppskriften? 

 • 32

  Siden det er fredag i dag tenkte jeg å dele med dere min oppskrift på kanel boller, dette er faktisk en oppskrift som betyr utrolig mye for meg. Jeg fikk den av en som jobbet på sykehuset når jeg bodde der, men med hånden på hjerte er dette absolutt den beste oppskriften jeg har prøvd ut. Den er veldig lett å lage, samtidig som den smaker helt himmelsk. Deigen er veldig lett å jobbe med, dette er noe alle kan få til. 

  Det du trenger: ♥ 2kg hvetemel ♥ 2dl sukker ♥ 2ts bakepulver ♥ 1/2ts salt ♥ 2pk tørrgjær ♥ 2ts kardemomme ♥ 200gr smør ♥ 1l h-melk ♥ 2 egg ♥ bakepapir 

  fyll: ♥ mykt smør ♥ kanel ♥ sukker

  Fremgangsmåte måte: 

  1) Sett på steke plata for å smelte smør, mens det smelter så tar du å blander alt det tørre. Altså hvetemel, sukker, bakepulver, salt, tørrgjær og kardemomme i en stor bolle. 

  2) Når smøret har smeltet, heller du oppi melk. Dette skal bli kroppstemperatur, så det går veldig fort. Så heler du smøret og melken oppi bollen med alt det tørre, rør godt rundt. 

  3) Så tilsetter du to egg oppi bollen, så kna dette litt godt. Sånn at alt blander seg, ta en håndkle over å la dette heve i 1-2 timers tide. 

  4) Når deigen nesten er ferdig hevet kan du begynne på fyllet, da tar du å blander mykt smør med sukker og kanel. Har ikke noe mål på hvor mye av hver du trenger, så her er det bare å prøve seg litt frem. 

  5)  Når den er ferdig hevet tar du å deler deigen i 2-3 deler, å begynn å skjelve ut deigen til en stor firkant. Så smører du fyllet ut over hele deigen, så bestemmer du selv hvordan form du vil ha på bollene. Vis du vil ha den snurrer eller knuten jeg har, kan dere se på dette youtube klippe hvordan dere gjøre det -> https://m.youtube.com/watch?v=ZdP5RyC5R50

  6) Etter du har formet bollene slik du vil, ta et håndkle over å la det etter heve i 1-2 timer. Når de er ferdig hevet, så skal de stekes på 225 grader i 10-12 minutter.  ♥ Syns du dette så godt ut eller har lyst til å prøve og bake disse?