lisarorvik - Mitt navn er Lisa Slaaen Rørvik, jeg er 22år. Jeg kommer til å blogge om min kampen om å bli frisk, fra en alvorlig spiseforstyrrelse som heter anoreksia. Jeg deler også mange sunne oppskrifter, jeg har også en stor lidenskap for trening.
Instagram Facebook Lisa.rorvik@hotmail.com

24

Har du noen gang slettet innlegg etter at du har postet de på bloggen?

Ja, det har jeg gjort flere ganger fordi det var mange skrivefeil i dem. Jeg har også slettet mye fra mitt arkiv, rett og slett fordi jeg selv for første gang ser hvor tynn og syk jeg så ut. For meg er dette så vondt å se at jeg ikke ville ha de der lengre. Jeg orker ikke se hvor syk jeg faktisk så ut. I dag ser jeg at det sender dårlige signaler, men jeg kunne ikke noe for det der og da. Nå som jeg er så frisk i hodet, så vil jeg ikke se tilbake på denne perioden, og da tenker jeg andre også skal slippe det.  

Har vennene dine lest hele bloggen din?

Det vet jeg faktisk ikke. Jeg vet de prøver å holde seg oppdatert, men tviler på at de får med seg alt. Nå er jeg veldig åpen med dem om alt som skjer i livet mitt, fordi vi har flere gruppechat på Facebook. Så de holder seg oppdatert på alt som skjer i mitt liv. Store nyheter og sånt sier jeg til dem før det kommer på bloggen, så derfor vet jeg ikke hva de leser og ikke leser. Jeg vet at mange av mine venner kaller seg for mine største fan, noe jeg syns er kjempekoselig.  

Fint innlegg! Hvor kommer toppen fra, kjempe fin? 

Tusen takk. Den er fra H&M. Om jeg ikke husker helt feil så er den kjøpt for over to år siden, så jeg tror ikke de har den i butikken nå dessverre. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Siden sommeren er full av grillfester, tror du at du tør å prøvesmake litt grillmat denne sommeren?

Ja, så absolutt. Hadde du spurt meg om dette for noen uker siden hadde jeg svart aldri i livet. Dette er noe jeg jobber meg frem mot nå om dagen, nemlig det å utvide mitt matvalg. Jeg har allerede bestemt meg for at dette skal jeg klare. Jeg vet ikke helt hva slags mat det blir, men her finnes det jo så mange muligheter, så dette skal jeg bare klare. 

Du skrev en liste med nyttårsforsetter i januar. Hvordan går det med å følge dem?

Jeg måtte inn å lese mine egne mål nå, og jeg har klart så mye mer. De målene jeg satt meg der har jeg allerede klart å nå, noe som er helt fantastisk. Nå må jeg jo sette meg nye mål. De målene jeg trodde skulle bli vanskelig og at jeg ikke skulle klare er nådd, så må må jeg faktisk sette meg nye mål. 

Tirsdag og behandling ja. Er du forresten klar over at du har kommet deg igjennom alle behandlingene i 2017 uten å gå helt i kjelleren etterpå? (hvertfall de du har nevnt på bloggen)

Ja det er faktisk helt sant. Jeg gråter ofte under og etter behandling på vei hjem, men  det er fordi jeg endelig føler alt som skjer og blir snakket om. For meg er dette bare utrolig godt. Etter at jeg er kommet hjem, drar jeg alltid og trener i noen timer. Da er det på en måte alt glemt. Det er så godt å få snakket ut om alt som skjer i hodet mitt, både nå og alt jeg har gått igjennom. Det gjør meg sterkere. 

Du står opp så tidlig hver dag, selv om du ikke må det. Hvorfor sover du ikke lengere, eller er det noen spesiell grunn for at du gjør det? 

Nei, jeg bare våkner av meg selv. Det har ikke noe å si om jeg legger meg i ett-totiden, jeg våkner uansett av meg selv i syv-åttetiden. Nå trenger jeg ikke så mye søvn som en vanlig person (fordi jeg har ADHD). Jeg elsker å stå opp tidlig, da får jeg så mye ut av dagen. Der er også snakk om at jeg trenger rutiner, så det å stå opp til "vanlig" tid er det som gir meg en best rutine. 

Så fint det ble! Hva er lengde på extentionene du kjøpte? Har lyst til å ha extentions selv!

Tusen takk. Jeg har en lengde på 65 cm. om jeg ikke husker helt feil, men min frisør klipper dette alltid til slik at det skal se mest mulig naturlig ut. Det er viktig at man gjør dette. Langt hår er utrolig fint, men det er jo ikke fint om det synes at man har extentions. Det er viktig å gå til en som kan dette. Hvem som helst kan jo sette på dette, men det er ikke alle som kan få det fine og naturlige resultatet. Jeg bruker hår fra Isabella Hair, som har en utrolig bra kvalitet. Anbefaler deg å kjøpe fra dem. Dette er uten tvil det beste merket jeg har prøvd, og jeg har prøvd mange. 

Hei Lisa! Lurer på om du kan fortelle om vektoppgangen din eller iallefall fortelle om dette her er normalt. Jeg nærmer meg normal vekt men har fremdeles synlige ribbein og knokler. Problemet er at buksene mine før jeg ble syk passer nå??? Jeg er like stor rundt lårene som før jeg ble syk. Er det da sånn at jeg nå fremover kun vil få dekt ribbein? Noe annet vil for meg være helt feil og absolutt ikke noe jeg kan leve med. Det sies jo at man skal få tilbake samme kropp og samme størrelse når man blir normal igjen. Hvordan var dette for deg?

Jeg skjønner så godt hvor du er nå, for jeg er der selv. Jeg har en normal vekt, men det er steder på kroppen min som det enda er litt knokler og ribbein som synes. Jeg husker godt da jeg økte matmengden mye på kort tid, at jeg faktisk fikk spørsmål om jeg var gravid en periode. Jeg tror kroppen trenger tid på å fordele vekten, noe jeg selv har god erfaring med nå. Alle kropper er forskjellige. Noen legger på seg på beina, mens andre på armene eller magen. Jeg har merket at med tiden begynner vekten å spre seg. Nå trener jeg ganske mye, så nå får jeg heller muskler der jeg ønsker. Jeg former på en måte min mye kropp. Men som sagt, alle kropper er forskjellige. Jeg har aldri spurt om jeg kommer til å få den samme kroppen jeg hadde før siden jeg nå former min kropp med trening. Gjør som meg, gi det litt tid. Det er "vanlig" fikk jeg høre av min behandler, at det legger seg først et sted, for å så spre seg ut over kroppen.

Denne gangen kom det også inn veldig mange spørsmål. Så jeg har ikke fått svart på alle dessverre. Men de er tatt med i nesten ukens leserspørsmål. Men er det noe du lurer på, er det bare å legge igjen en kommentar med det. Her kan man spørre om alt. 

 • 16

  Røyker du?

  Har så lyst til å skrive nei, men da hadde jeg løyet. Ja, jeg røyker, men jeg røyker ikke mye om jeg kan si det sånn. Planen er å sutte med det også, for det er ikke samme problem som snusen var. Jeg er enda ikke helt over snus, om jeg kan si det sånn. Jeg har ikke rørt en snus siden jeg sluttet, men jeg merker jeg ikke er helt klar for å slutte med røyk også nå. 

  Kom til å tenke på om du har fått tilbake mensen, men så slo det meg at dersom den hadde kommet tilbake hadde overskriften på den dagens innlegg vært: "JEG HAR FÅTT MENSEN!!!" Så der svarte jeg på mitt eget spørsmål... hehe 

  Her er det et lite problem for meg, siden jeg produserer de riktige hormonene igjen, så i teorien skulle jeg hatt mens nå. Men i og med at jeg har hormonspiral så blør jeg ikke. Vi har fått testet dette, så jeg har på en måte fått den tilbake. 

  Har du noen ferie/reise planer for i sommer? 

  Sommeren for meg er enda ikke planlagt eller bestilt, men jeg vet jeg skal på en sydentur sammen med min storesøster. Vet ikke om det blir noen flere med, men skal i allefall dra med henne en tur et sted. Vi skal snart bestille, så det blir billigst mulig, og vi velger alltid et billig land. Så skal jeg på hyttetur med mine nærmeste venner. Ellers skal jeg bare storkose meg med alle rundt meg som gir meg glede. Denne sommeren skal bli den beste jeg noen gang har hatt. Jeg skal nyte og bare kose meg hver eneste dag. 

  Du har sagt at du er lettskremt. Har du fått noen bekymrede naboer på døra fordi du hyler når du skvetter?

  Jeg hyler utrolig mye, men jeg tror mine naboer kjenner meg såpass. Jeg spiller alltid musikk, synger og snakker mye med meg selv, så jeg tror nok de er vant med at det er en litt høylytt person som bor ved siden av dem. De jeg trener sammen med derimot, har funnet ut dette. Gjett om jeg får gjennomgå. Må vel si det ikke er flaut å skrike, men alle de rare bevegelsene kroppen min gjør når jeg skvetter er noe å le av. Jeg er nok en person som kan le av meg selv. Jeg tar ikke meg selv så høytidelig. Andre får seg en god latter, og det gjør jeg også. Tryner jeg på trening, så er jeg ikke den som skuler, men heller skriker ut, etterfulgt av en god latter. 

  Lager du fremdeles middag til søstera di? Spiser dere sammen, og spiser du samme maten?

  Nå har det seg sånn at siden jeg trener så sent, så kommer min søster hjem før meg. Nå er dagene mine helt fylt opp, og da må hun klare det selv. Jeg gjør det noen ganger, men nå lager hun den for det meste selv. Dette rett og slett fordi jeg ikke har tid på samme måte som jeg hadde før, noe som bare er et utrolig godt tegn spør du meg. 

  Sammenlignet med tidligere så er denne frokosten mye mindre kaloriholdig enn de forrige. Er dette fordi du er normalvektig og ikke trenger spise så mye lenger? For det er vel litt digg det også ? 

  Ja, det stemmer. Men jeg må holde meg over enn viss mengde med mat hver eneste dag. Forskjellen nå er at jeg ikke teller kalorier. Noen dager har jeg ikke så god tid til å lage pannekaker for eksempel, så da ble noe litt mer lettvint. Tenkte ikke engang over kalorier og den slags, for dette teller jeg ikke mer. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Siden du elsker øl, hvilken øl drikker du helst?

  Ja, jeg elsker øl, alt av øl. Jeg er en skikkelig ølperson. Jeg drikker som regel light-øl fra Svergie fordi det er så mye billigere. Om jeg kjøper i Norge er den enten Tuborg, Ringnes eller Heineken jeg hadde valgt. De smakene liker jeg aller best.

  Du skriver lite om når du treffer venner, bortsett fra når du er på fest eller vorspiel. Treffer du ingen av de i ukedagene?

  Nei dessverre så gjør jeg ikke det. Alle mine nærmeste går på skole, jobb og har kjæreste. To av mine nærmeste studerer utrolig langt unna, den ene i Australia. Dette går fint, for mine nærmeste er der uansett. Det gjør ikke noe om jeg ser dem hver dag, en gang i måneden eller en gang i året. Med en gang vi møtes så er det som vi har vært sammen hver dag. Nå er også min hverdag fylt opp, med møter, blogging, jeg stiller jo opp på alt mine syke besteforeldre skal, og er mye sammen med familien. Så nå går dagene mine kjempefort, og jeg er utrolig sosial hver enste dag. Nå har jeg også fått meg en ny bestevenn, Aleksander på trening og mange nye venner der. Jeg kan vel si at jeg møter venner hver dag, for treningen nå har blitt så utrolig sosialt. Det er grunnen til at jeg trener lengre. Jeg kan være der i fire timer, men kjører samme program. Det er så mange å snakke og le med, dere skulle bare visst. Jeg har det så gøy på treningene. I går ble det to timer trening, og to timer med bare latter og prat. 

  Denne gangen hadde det kommet inn utrolig mange spørsmål, så jeg fikk ikke svart på alle. Da ville dette innlegget blitt altfor langt. De spørsmålene som ikke har blitt svart på her, kommer neste uke. Har du noe du lurer på, er det bare å spørre i vei. Her kan man spørre om hva man måtte lure på, så får du et utfyllende svar av meg.

 • 14

  Uten å gå rundt grøten: Du skriver alltid om noe viktig. Hvordan takler du at ukjente/kjente skriver til deg om deres problemer? Jeg mener, det er ikke som om du er uten problemer du heller...? hvordan blir det å prøve å gi gode råd?? 

  Jeg synes det er helt fantastisk at folk velger å åpne seg opp for meg, både kjente og ukjente. Jeg mottar en stor del her på bloggen, men jeg får også utrolig mange mails samt folk som kontakter meg på Facebook. Jeg prøver alltid å gi mine beste råd, være der for dem og lytte. For det er det de trenger. Merker jeg at en person er veldig syk og trenger hjelp, anbefaler jeg dem alltid om å oppsøke profesjonell hjelp. Men jeg gjør mitt beste, og setter utrolig stor pris på det. På en måte tror jeg det er lettere å snakke med en som har opplevd noe av det samme, så det at de da velger meg setter jeg utrolig stor pris på. Som du også nevner er det begrensninger på hvor mye jeg kan hjelpe og takle ettersom jeg også sliter selv, men jeg gjør mitt beste for å svare alle, og bidra med det jeg kan. 

  Er sukrin gold god til baking? Har lyst til å prøve ut nye ting, men jeg er en slik person som MÅ følge oppskrifter.  

  Jeg personlig syns sukrin gold er utrolig godt til baking fordi det gir en kjempegod og søt smak. Synes nok den gir litt mere søtning enn vanlig sukrin. Jeg vil absolutt anbefale deg å prøve det, jeg har alltid blitt fornøyd med resultatene når jeg bruker det. Det passer nok ikke til alt, men jeg vil si det aller meste. 

  Fint å ha deg tilbake, kan du vær så snill å fortelle hvor mange gram silikon du har? Skal ta selv neste uke, og må være sikker på at jeg har valgt riktig. 

  Jeg har selv tatt 450 gram i hver pupp, men her føler jeg ikke at det finnes noe fasitsvar på hvor mye hver enkelt burde ta. Jeg hadde mye hud til overs, om du skjønner hva jeg mener. Jeg har jo gått ned over 5 bh-størrelser, så du kan jo tenke deg selv at det var mye som kunne fylles. Jeg overlot egentlig dette til min kirurg. Jeg fortalte bare at jeg ville ha et sted rundt 250-500 gram. Det hadde egentlig ikke så mye å si, så lenge resultatet ble bra til slutt. 

  Var operasjonen vond, eller tiden etter du tok silikon? 

  Selve operasjonene kjente jeg ingen ting, fordi du ligger jo i narkose. Når jeg først våknet opp kjente jeg helle ingenting, men det var fordi kroppen min enda var så bedøvd. Da jeg kom hjem derimot, begynte helvete. Jeg har innleggene under muskelen, noe som gjorde ekstremt vondt. Jeg klarte ikke løfte meg selv opp, eller bare bevege meg i sengen. Jeg måtte ha hjelp til abloutt alt. I ettertid synes jeg det var verdt det, men jeg skal ikke legge skjul på at jeg angret noe jævlig de første dagene, på grunn av de sterke smertene. 

  Hva syns familien din om at du valgte å operere deg? 

  De visste at jeg kom til å gjøre dette lenge før jeg ble operert. Dette var ikke noe jeg gjorde fordi jeg utviklet anoreksia. Dette var noe jeg hadde planlagt siden jeg var ung og tok min første abort. Da hadde jeg også allerede begynt å spare opp penger. Grunnen til at jeg gjorde dette, var at kroppen forandret seg veldig etter at jeg tok abort, noe som gjorde at jeg gikk ned mange bh-størrelser. Så det kom ikke noe sjokk for dem. Jeg tror de er glade for at jeg gjorde dette for meg selv, og ingen andre. 

  Du har nevnt noe om at moren din retter alle de lengre innleggene dine, er det noe spesiell grunn for det? 

  Ja, min mamma er helt fanatisk. Hun setter av så mye tid hver eneste dag for å rette alle mine lengre innlegg. Som som dette også. Grunnen til det er at jeg sliter utrolig mye med norsk og rettskriving, så det å få litt hjelp er gull verdt. Vet ikke hva jeg skulle gjort uten henne. Pluss at da er det alltid to hoder bak et innlegg jeg deler. Dette gjør at vi er to som på en måte vurderer om det er riktig av meg å dele så mye eller ikke. Uten henne, så hadde ikke denne bloggen gått så bra som den gjør. 

  Kragler aldri du og søsteren din når dere bor sammen, høres ut som dere har det så bra? 

  Jeg må si jeg føler meg som verdens heldigste" ikke bare er hun min søster, men også min bestevenn. Selvfølgelig krangler eller diskutere vi også. Men vi har kommet til et punkt der vi istedet for å kjefte eller sutre over noen den andre gjør og som plager oss, gjør vi det heller bare selv. Dette har gitt oss et helt utrolig forhold. Vi har ikke alltid vært så gode venner, men nå er hun uten tvil min bestevenn. Vi snakker om alt, deler alt og ler for det meste av alt det samme. Vi fungerer veldig bra sammen. Det er flere som har sagt at vi er gode hver for oss, men sammen er vi best, at vi utfyller hverandre positivt. Jeg føler meg bare så utrolig heldig som får bo sammen med henne, for hun er virkelig en av min største støttespillere som alltid stiller opp for meg.  Har du noe du lurer på eller et spørsmål du vil jeg skal svare på, er det bare å legge igjen en kommentar med det. Så tar jeg det med i neste ukens leserspørsmål. 

 • 16

  Du er kanskje et stykke unna rosablogger, men du blogger jo også en del om det overfladiske som de gjør: hverdag, sminke, mat, trening, konkurranser. Til å være en blogger med sykdom synes jeg du blogger overraskende lite om sykdommen skal jeg være ærlig. Så det er altså bare et tips hvis du vil holde bloggen innenfor en kategori!

  Jeg skjønner godt hva du mener, og jeg har gjort dette med vilje. Jeg hadde en lang periode hvor jeg ikke blogget om noe annet enn sykdom, noe som ble veldig ensformig og kjedelig. De fleste av mine lesere ville at jeg skulle variere mer med innholdet her på bloggen, noe som har vist seg å gjøre bloggen min enda mer lest. Derfor kommer jeg til å fokusere på dette med å blogge litt om alt. Selvfølgelig kommer sykdom alltid til å være en stor del av bloggen min, særlig så lenge jeg kjemper den kampen jeg gjør. 

  Silikon er jo ikke en del av din vekt, så du trekker vel fra det når du regner hvor mye du veier?

  Dette har jeg faktisk ikke tenkt på før. Jeg har aldri trukket bort en kilo fordi det er det puppene mine veier. De er jo en del av meg nå og kommer jo alltid til å være det. Men jeg skal ta dette opp med min behandler som veier meg, men jeg mener at vi ikke skal trekke det fra. 

  Synes den koppen virkelig var fin, hvor er den kjøpt? 

  Tusen takk, jeg liker den veldig godt selv. Koppen står på en måte for min storesøster Malin. Hun fikk den i bursdagsgave, så jeg vet ikke hvor den er kjøpt. Jeg vil tippe at du får kjøpt slike kopper i diverse butikker, eller kanskje søke den opp på nettet? 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Du har så fin hårfarge! Må bare spørre; den hårfargen du har nederst, er den naturlig og så har den blitt mørkere eller har du farget det? 

  Tusen hjertelig takk, jeg har faktisk ikke farget håret mitt på nesten tre år nå, så den fargen jeg har nå er min naturlige. Det blir helt hvit på sommeren, for så å bli mørkere på vinteren. Fargen nederst er lysere, fordi det er fargen til tap-extensions. Men jeg liker at det er flere nyanser i håret mitt, jeg synes det gir et mye mer naturlig resultatet når man er blond. 

  Det merkes at du har kommet langt på vei, bare på de siste seks månedene. Nå er jo så og si alle dagene bra. Men, hvordan går det med sovetablettene? Om du vil si noe om det da. Hvis ikke, lar du være. 

  Selv om jeg har det utrolig bra med meg selv om dagen, så sliter jeg ennå mye med søvn. Jeg tar derfor de samme sovetablettene som jeg alltid har gjort. Jeg har selvfølgelig et stort ønske å kunne slutte med disse, men det er jeg ikke klar for ennå. Men det er et av mine største mål, er å klare å sove uten alle disse medisinene. 

  Fine svar og flotte bilder av deg, det du har på deg på siste bilde var skikkelig fin. Er det en topp eller en kjole? 

  Det er faktisk en kjole, som er fra Nelly. Min søster kjøpte denne for en stund siden, men kanskje den er der enda. Jeg synes den er så utrolig fin, helt forelsket i den. Dessverre er den litt for stor til meg. Bare overdelen som passer, så det er derfor jeg kun viser det på bilde. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Så fine tips! Men når man skal lage en facebookside til bloggen, skal man lage en gruppe eller en likerside? Hva er det enkleste synes du?

  Jeg personlig syns at en side var det letteste å ha med å gjøre. Jeg klarte å svare feil på denne kommentaren i kommentarfeltet. Der skrev jeg gruppe, når jeg mente side. Her er det jo litt opp til hver enkelt. Gjør det du synes passer deg best. For det som passer meg best, er ikke sikkert passer deg best, om du skjønner. 

  Det er så sant som du sier, man kan ikke gjøre alle lykkelige og glade. Jeg syns det er så utrolig bra gjort av deg å la alle ha sine egne meninger. Ser også at du svarer de pent og aldri sletter en stygg kommentar. Hvordan har du klart dette? 

  Først tusen takk. Jeg tror jeg bare kom til et punkt i livet, hvor jeg forsto at alle har sine egne meninger. Alle kan ikke like det samme eller mene det samme som meg, noe som er helt greit. På min blogg skal alle få ha sine egne meninger, det er noe jeg står 100% for. Når det kommer til disse negative kommentarene, så går de ikke inn på meg. Derfor velger jeg å svare dem hyggelig. Etter at jeg begynte å elske meg selv igjen og fikk tilbake selvtilliten, så er det ingen som kan ta det fra meg. Det høres kanskje litt rart ut, men ingen kan rakke mer ned på meg enn det jeg allerede har gjort mot meg selv. Jeg tror at når man først er sikker på seg selv, så har det ikke noe å si hva andre synes om deg.

  Vi overlever litt bloggproblemer. Shit happens.. Starter dagen med kaffe jeg også. Trenger det for å våkne når man står opp klokka 5. Husker jeg riktig, at du drikker pulverkaffe som du tynner med kaldt vann for å få riktig temperatur? P.s: trakterkaffe er bedre! 

  Ja, kaffe må man ha for å våkne på morgningen. Ja, hehe det stemmer. Her i huset går det i pulverkaffe, fordi jeg er den eneste her hjemme som drikker kaffe. Grunnen til at jeg blander varmt og kaldt vann er fordi jeg da kan drikke den med en gang. Jeg klarer rett å slett ikke vente til den har fått passe temperatur til å drikkes, da bare brenner jeg meg på tungen. Dette synes alle rundt meg er kjemperart, men jeg synes jo dette bare er helt genialt. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 • 28

  Jeg lurer egentlig bare på om hva slags blogger du leser fast, men som ikke er på topplista?

  Dette er nesten litt vanskelig å svare på fordi jeg leser så mange forskjellige blogger som ikke er på topplista. Jeg leser nesten alle bloggene til dem som legger igjen en kommentar hos meg, fordi jeg også prøver å gi en tilbake. Jeg leser også nesten alle av de jeg har på vennelisten. Dette varier fra dag til dag av mye tid jeg har til å bruke. Det kan gå dager hvor jeg ikke leser en eneste blogg. Jeg leser faktisk utrolig lite av bloggene som er på topplista. Kun noen få der synes jeg skiller seg ut, som er verdt å lese og er spennende for meg. 

  Du skulle gjerne hatt noe fett i måltidet ?

  Jeg vet at mange av oppskriftene jeg deler her på bloggen er ganske "magre". Dette er noe jeg har jobbet urolig mye med den siste tiden, men dette er ikke gjort over natten. Det å skal ha masse fett i måltidene for meg er enda utrolig vanskelig og så og si umulig akkurat nå, men jeg er fullt klar over det selv. Jeg håper dette skal løsne for meg, men jeg er desverre ikke der enda. 

  Så flink du er som hjelper til og flink til å trene, skulle gjerne fått litt futt igjen så jeg kunne begynt å rørt litt på meg selv! 

  Dette var kanskje ikke et spørsmål, men hadde så lyst til å svare på dette utfyllende. Når det kommer til trening så er alltid starten det tyngste. Det å komme i gang, komme seg ut av sin egen komfortsone og det å bruke kroppen på den måten. Men jeg har lært av egene erfaringer at alt blir lettere med tid. Både det å trene i seg selv, finne en rutine på det og det å nå sine mål. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Hvordan finne du motivasjon til å trene så mye som du gjør?

  Jeg henter motivasjon flere steder. Jeg syns det er utrolig gøy å se hvordan jeg kan forme min egen kropp, å jobbe mot det jeg selv ser på som en drømmekropp. Jeg henter mest motivasjon fra hva det gir meg. Trening har vært min nøkkel mot å bli frisk. Det har hjulpet meg på alle mulig måter når det kommer til det psykiske, og også det fysiske. Trening gjør meg lykkelig. Jeg elsker å kjenne at det brenner i kroppen og at jeg får brukt det skikkelig. Jeg sover bedre, får økt matlyst, ja altså den listen er så lang. Så det er absolutt det som driver meg. 

  Er behandlingen du går i nå letter enn før, siden du nevner du ikke gruer deg på samme måte nå som du gjorde før, eller er det akkurat det samme som før? 

  Behandlingen min nå er helt annerledes enn den var før. For første gang på alle disse årene kan vi virkelig jobbe med problemene mine, fordi jeg endelig er sterk nok til det. Så behandlingen min er egentlig verre nå. Men med riktig innstiling så kan man klare alt. Jeg vet og ser hvor mye dette hjelper meg, men det er ikke til å legge skjul på at det er tøft, for det er det. Jeg har en lang vei igjen å gå, men jeg vet at jeg må igjennom dette for at jeg skal bli 100% frisk. 

  Jeg bare lurte på en ting, hvorfor tar du bildene på kjøkkenet hele tiden?

  Jeg prøver så godt jeg kan å variere med hvor jeg tar bilder. Den siste tiden så har det ikke vært noe fint lys annen enn på kjøkkenet, så derfor er det ikke like lett å varie nå som før. Da jeg bodde hjemme i et kjempestort hus hadde jeg flere muligheter, mens nå bor jeg i en liten leilighet. Derfor har jeg ikke så mange alternativer. Jeg ønsker å gjøre det som gir best resultat, og det har vært på kjøkkenet nå for tiden. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Har du hatt noen problemer med silikon og trening? 

  Både ja og nei. Noen øvelser som bare trener bryst kan jeg kjenne at er litt vondere enn andre. Jeg trener lite bryst, fordi jeg ikke vil riksikere å ødelegge eller få skade. Men jeg har bestemt meg for å prøve å trene det litt mere, bare for å se hva som skjer og hvor mye jeg klarer. Når jeg gjør alle andre øvelser, så merker jeg dem ikke. Den siste tiden har jeg funnet ut at nøkkelen er å bruke bh under sportsbh, bare for å holde dem mer på plass og få dem mere flate, om dere skjønner. 

  Er det noen nær deg som reagerer på at du blogger? 

  Nei, jeg føler faktisk at alle de som betyr noe for meg støtter meg 100% i dette med bloggen. De ser hvor mye godt den gir meg. Men jeg blir jo alltid litt "dømt" når jeg møter nye mennesker og forteller at jeg blogger. Jeg synes det er lettere å si det, enn å starte på hele sykehistorien min. Da blir det fort at jeg får høre, du er en barbie og en rosablogger. Jeg blir ofte dømt etter utseende mitt, så de fleste har fått seg et stort sjokk når de går inn på bloggen min. Da ser jo de fleste at jeg er så langt fra en rosablogger som det er mulig å komme.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Vist det er noe du lurer på er det bare å legge igjen en kommentar med det spørsmålet. Så svarer jeg på det i neste innlegg, med ukens leserspørsmål. Da får du et utfyllende svar, her kan man spørre om alt man måtte lure på.

 • 28

  Favoritt Vår-Antrekk?

  Denne er nesten litt vanskelig å svare på fordi jeg har ikke noen bestemt stil. Jeg er en sånn jente som kler seg etter dagsformen. Den ene dagen kan jeg være jente med høye hæler, full sminke, krøllet hår og skikkelig fine klær. Mens neste dag er jeg jenta med caps på hodet. Så jeg har ikke noe favoritt antrekk, jeg kler meg etter hva jeg liker og hvordan dagsformen er. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Jeg lurer bare på hvor mange søsken du har i alt?

  Vi er 8 til sammen. Vi er 6 gutter og 2 jenter. Jeg er selvfølgelig dritten i midten, så jeg har tre eldre og fire yngre søsken. Så vi er en stor søskenflokk, noe jeg bare er så utrolig glad for. Føler meg så heldig og privilegert for å ha så mange. 

  Hører selvutløseren med kameraet ditt som du kjøpte eller får du kjøpt det til alle slags kameraer? 

  Jeg bruker faktisk bare den selvutløseren som følger med kameraet. Jeg har lagt inn innstiling på at når jeg trykker på knappen, går det 9 sekunder, så tar den 6 bilder på rad. Så jeg løper mye frem og tilbake når jeg tar bilder, men det er slik jeg liker det og er mest komfortabel med. Jeg har vurdert å kjøpe en fjernkontroll som gjør at jeg kan trykke på den så tar kameraet bilder. 

  Du MÅ begynne å gå mer i rosa! Fargen er helt fantastisk fin på deg! Hvor er genseren fra? 

  Tusen takk. Må jo si at jeg elsker rosa, men føler det er så lett å bli dømt når du er blond og går med rosa. At da er man "barbie" og "dum". Jeg elsker å gå i rosa, så jeg skal bare drite i hva alle andre synes, og bare kjøre min egen stil. Genseren er fra H&M, kjøpt for ca 2 uker siden, så vil tro de enda har de i butikken. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Trodde at alt var fint nå, og at du ikke trengte gå på nav lenger? 

  Selv om jeg har det fint og er lykkelig, så er det fortsatt mye som må på plass. Jeg har ikke fått jobbet med meg selv eller sykdommen min på de fire årene jeg har vært syk. Jeg var rett og slett for svak til det, og altfor syk. Så nå er første gang vi har begynt med behandling, noe som tar tid. Dette er ikke gjort over natten, så jeg har allerede fått beskjed om at jeg kommer til å være sykmeldt ut året. Så mye tid må til for at jeg skal bli frisk. Selv om jeg har det bra, har jeg enda anoreksia, depresjon, angst og sliter mye med traumer. Dette gjør at jeg ikke får begynt å jobbe med det første. De vil at jeg skal bli 100% frisk, slik at jeg ikke får noen tilbakefall når jeg først skal begynne å jobbe. 

  Må bare le litt siden uansett hvem sin blogg man er inne på, kommer du med en kommentar. Ser at du skriver mye likt til andre bloggere. Kun for å få kommentarer tilbake og fler lesere, blir ikke dette litt dumt? Blir litt små flau på dine vegne... er nok ikke den eneste som mener dette. Måtte bare si i fra til deg at folk gjennomskuer deg. (Selv om du kommer til å slette denne kommentaren naturligvis)

  Denne fikk jeg i helgen, og jeg var veldig usikker på om jeg skulle svare, men jeg gjorde det. Jeg har alltid sagt at man skal få ha sine egne meninger. Jeg kan jo starte med å si at jeg føler jeg har vært "dårlig" til å legge igjen kommentarer hos mine lesere og andre sine blogger den siste tiden. Men jeg prøver mitt beste, fordi jeg syns det er en viktig del av dette med å blogge, og iallfall gi tilbake en kommentar til dem som gir til meg. Men så er det på en måte begrensninger på hvor mye forskjellig man kan skrive på en matrett. Jeg prøver så godt jeg kan, og tenker at det er jo bare snilt av meg å faktisk ta meg tid til det, fordi det tar faktisk lang tid å gjøre det. Det er ikke snakk om at jeg skal få flere lesere eller bare for kommentarer, men fordi jeg vil være snill, kanskje gi litt oppmerksomhet til et innlegg som ikke har en eneste kommentar. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Så flott skrevet Lisa! Dette er jo selvfølgelig mye lettere sagt enn gjort. Det å si til seg selv at man er bra nok. Men jeg tror at man kan få det til hvis man gjør små steg hver dag! Kanskje du kan skrive noen typiske "tips" for å kanskje økte selvtilliten litt mer og? 

  Tusen takk. Jeg skal skrive et langt og utdypende innlegg om dette. Men jeg tenkte jeg kunne gi litt småtips her også som jeg selv bruker hver dag. Jeg tror for det første at selvtillit sitter i hodet. Jeg tror at om man sakte men sikkert snur alle de negative tankene til noe positivt, så er mye gjort. I stedet for å fokusere på det du er misfornøyd med, bruk tid på å fokusere på det du liker med deg selv. Jeg hadde en liten test med meg selv en dag jeg sminket meg. Da kom alle de negative tankene. Du er ikke bra nok, du er ikke fin nok og så videre. Dagen etter startet jeg med å si til meg selv, Lisa, du er utrolig fin, pen og vakker i dag. Så hadde jeg de tankene i hodet mens jeg sminket meg, og den dagen følte jeg meg så mye bedre. Et annet tips er bare det å akseptere seg selv for hvordan man ser ut. Jeg vet dette er lettere sagt enn gjort, men etter at jeg klarte å bare akseptere det, så elsker jeg meg selv på en helt annen måte. Men som sagt, det kommer et langt innlegg om dette temaet, med masse god tips og råd senere. Så det er bare å følge med. 

  Fine bukser, er de høye i livet?

  Tusen takk. Ja, de er kjempehøye. Eller sånn akkurat perfekt høye om du spør meg. Kan slenge med et bilde under hvor du ser buksene på, for det er ikke så lett å se det på de bildene jeg delte.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Har du noen spørsmål til neste ukens leserspørsmål, er det bare å legge igjen en kommentar med der. Så svarer jeg utfyllende på ditt spørsmål i neste innlegg. 

  Facebook siden min HER!
  Instagram siden min HER!
 • 20

  Utrolig fine bilder. Tar du dem selv, eller har du andre som hjelper deg?

  Først tusen takk. Jeg tar for det meste mine egne bilder selv med et kamerastativ og selvutløser. Grunnen til det er at da føler jeg meg mer komfortabel. Jeg får også hjelp av mamma og min kjære søster. Men jeg liker best å ta bildene selv. 

  Ikke for å virke teit, men har du noen gode treningstips? Kanskje du kunne blogget om det? Du har en veldig fin kropp. 

  Om du går inn på kategorien trening her på min blogg, vil du finne mange gode tips. Treningsøkter og program kommer faktisk allerede til uken. Jeg har endelig funnet en person som kan ta litt bilder av forskjellige øvelser jeg gjør, så dette kommer ut neste uke. Gi det litt tid, så kommer denne bloggen til å legge mye fokus på trening og en  sunn livsstil. 

  Hvor er Calvin Klein undertøyet fra?

  Det er kjøpt i Svergie om jeg ikke husker helt feil. Det er min søster som har kjøpt dette, og jeg mener å huske at hun kjøpte det der. Det var litt billigere der. Jeg vet jo at du får tak i dette på Nelly og andre sportsbutikker her i Norge. Sikkert bare å søke det opp på google, så finner du det nok fort.  

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Jeg mener å huske at du blogget mye om Noka-dietten før. Jeg har ikke sett deg blogge om dette på lenge, er det noen spesiell grunn for det? 

  Ja, det er det. Jeg spiste kun Noka middager før, noe som ikke er "vanlig" mat for å si det sånn. Det var den eneste muligheten for å få i meg middag på. Nå har dette vært en av de tingene jeg har jobbet mest med. Nemlig det å spise "vanlig" middag, eller retter sagt, ikke spesialmiddag. Derfor har jeg sluttet med dette, og blogger derfor heller ikke mer om det. Ett av mine mål er å normalisere mine matvaner mest mulig. Det vil si ikke mere spesialmat. 

  Hva var det som gjorde at du bestemte deg for å ikke bytte bloggplatform? 

  Jeg vurderte dette veldig nøye, før jeg til slutt bestemte meg for å dele dette med dere også, for å se hva dere lesere syntes om akkurat dette. Da kom det frem at mange av dere husker meg og finner meg via blogg, noe som da hadde gjort at jeg hadde mistet mange lesere. Jeg har blitt utrolig glad i blogg.no. Det føles litt som mitt hjem, om jeg kan si det sik. Dere leser betyr så mye for meg, så valget ble veldig enkelt når 99% av dere ikke ønsket at jeg skulle bytte. 

  Hvor kommer den svarte genseren med utringning fra? 

  Den er faktisk fra H&M. Jeg kjøpte den i fjor, så vet ikke om det ennå finnes i butikken. Jeg kjøpte min i London, men min søster har den samme kjøpt her i Norge. Dra innom en stor H&M. Da er det større sannsynlighet for at de kankje har den ennå. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Hvordan får du motivasjon til å trene? Jeg syns det er så tung å komme seg på trening for å så skulle trene og presse seg selv? 

  Jeg har alltid vært veldig målbevisst. Når jeg først har bestemt meg for noe, så gjennomfører jeg det så godt som alltid. Jeg erfarte hvor mye jeg fikk tilbake fra trening, så det ble på en måte min "medisin" om jeg kan si det slik. Jeg tror det er viktig å finne ut hva som passer deg best. Så har jeg lært meg at uansett hvor sliten eller umotivert du er før trening, så blir man alltid mer motivert bare man kommer seg på trening. Da går det litt av seg selv. 

  Jeg har fått med meg at du har veldig mange brødre, hva syns de om at du blogger? 

  Som jeg har nevnt tidligere så støtter alle i min familie meg 100%. Jeg vet ikke om alle brødrene mine leser bloggen. Har vel fått høre at det ikke er en "gutteting" det å lese blogger. Så jeg vet ikke hvem av dem som leser eller ikke. Alt jeg vet er at de er stolte av meg, og støtter meg. Det er det viktigste for meg. 

  Har du signert noen modellkontrakter? 

  Nei, det har jeg ikke gjort ennå. Eller, jeg har jo et samarbeid som ikke er offisielt ennå, så jeg kan vel egentlig svare både ja og nei på dette. Dette er noe jeg gleder meg til å kunne dele med dere, men jeg må bare holde det hemmelig litt lengre. Dere skal få vite alt med en gang jeg kan dele. Så bare vær litt mere tålmodig, så får dere vite alt.  Har du noe du lurer på, er det bare å legge igjen en kommentar. Så tar jeg det med i neste ukens leserspørsmål, så får du et utfyllende svar på det du måtte lure på! 

 • 31

  Jeg lurer på to ting, hvor lenge har du gått til behandling og tok det lang tid før du begynte å føle deg bedre? Skal på min første time hos psykolog nå til uka. 

  Jeg har gått i behandling i nesten fire år nå. Jeg vil vel si at det alltid har hjulpet meg. Jeg hadde et sted jeg kunne snakke åpent om alle mine problemer. Mitt problem var det at jeg ikke var sterk nok. Jeg hadde troen på at jeg skulle klare å bli frisk, men nå som jeg er sterk nok, kan vi endelig jobbe skikkelig med problemet. De siste ukene har behandling hjulpet meg utrolig mye. Jeg tror nøkkelen er å ha riktig innstiling, at du har tro på at det skal hjelpe deg. Masse lykke til, for med riktig innstilling kan man klare alt. 

  Kjempefint design! Er det et du har kjøpt, eller finnes det et gratis oppsett av dette? 

  Tusen takk, så utrolig koselig å høre. Dette er faktisk et gratis design jeg fant på nettet. Det er laget av samme person som laget det jeg hadde sist. Du finner designet gratis HER

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Hvor har du kjøpt den rosa kimono'en på profilbildet? 

  Den er fra wish, jeg får dette spørsmålet hele tiden. Tror jeg betalte rundt 30-40 kr. for den. Det er en app du laster inn på telefonen din, og så er det egentlig bare å søke opp morgenkåpe. Jeg tror du finner den ganske fort. 

  Kan du vise oss ditt treningsprogram? 

  Dette kommer det til å komme masse av, men jeg er ikke helt komfortabel med akkurat dette. Nå kjører jeg et annerledes program enn det jeg gjorde før. Jeg fokuserer på å variere så mye som mulig. Jeg trener halve kroppen annenhver dag. Mandager ben og mage. Tirsdager armer, rygg og legger. Så bytter jeg på. Jeg øker tyngde, og prøver å utfordre meg selv på nesten hver trening. Jeg kommer til å skrive mere om dette snart. 

  Jeg må bare starte med å si at du ser helt fantastisk ut om dagen. Det har du alltid gjort, men nå ser du så frisk og glad ut. Jeg lurer på hva det var som fikk deg til å gjøre en så stor endring? 

  Først tusen takk. Det betyr så mye for meg støtten og alle de fine ordene jeg får fra dere lesere. Det er litt rart å si det, men jeg har blitt så glad i dere lesere. Alle de fine kommentarene jeg får fra dere, går rett til hjertet. Jeg hadde en liten åpenbaring med meg selv etter nyttårsaften. Jeg bare måtte gå inn i meg selv, og jeg fant ut at det er kun meg selv som kan gjøre en stor endring. Jeg har ikke lyst til å feire en nyttårsaften til hvor jeg føler meg mislykket, så det er det som driver meg om dagen. Se hva det har gitt meg tilbake. Plutselig har jeg et liv og føler meg som et helt menneske. Jeg smiler fra morgen til kveld, har energi og overskudd. Jeg har innsett at jeg må kjempe for meg selv. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Jeg har fått utrolig stor respekt for deg, det du har fått til og det du klarer å dele. Hva synes familien og vennen dine om at du deler så mye personlig? Har du opplevd at det slår tilbake på deg på noen måte? 

  Tusen takk for dine fine ord. Igjen, det betyr så utrolig mye for meg. Min familie og venner søtter meg 100%, noe som har gjort at jeg kan fortsette slik jeg gjør. For dem er ikke dette noe nytt. Jeg har alltid vært en veldig åpen og ærlig person som ikke er redd for å vise at livet mitt ikke er perfekt. Jeg føler ikke at bloggen har slått tilbake på meg på noe som helst måte. Ja, jeg kan få en kommentar her og der om hva jeg deler og det at jeg blogger. Men alle mine nærmeste er utrolig stolt av meg, hva jeg har fått til og hva jeg klarer å dele. Det har gjort at de forstår min sykdom og det jeg går igjennom på en helt annen måte enn det de gjorde før.  

  Har det faktisk sånn selv, føler at jeg trener bra og spiser riktig - men vekten står bare stille.. Så vet ikke hva det er jeg må forandre på egentlig? 

  For meg vet jeg at mat er utrolig viktig. Kroppen trenger en viss mengede mat for å kunne trene riktig og bygge muskler. Det er viktig å utfordre seg selv og øke tyngden du løfter. Jeg har også funnet ut at det er viktig å ha hviledager. Selv har jeg det hver lørdag og søndag. Da får kroppen min bygd seg opp igjen. Jeg tror man bare må tørre å gå ut av sin egen komfortsone, presse grenser. Da skal du se at resultatene kommer etterhvert. Men alle kropper er forskjellige, noen får resultater fort, mens andre må jobbe lenge og hardt for det. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Hei, så fin du er og elsker bloggen din. Jeg har 3 spørsmål som jeg lurte på. 

  1) Har du noen tips til bloggen min? 

  Om du går inn på kategorien bloggtips, finner du over 100 bloggtips som jeg har delt over tid. Der finner du alle mine beste tips og råd. Så jeg anbefaler deg å lese litt på de innleggene. Der tror jeg du kan finne svar på så å si alt du lurer på. 

  2) Har du noen ideer til hva slags video jeg kan lage til YouTube kanalen min? 

  Dette føler jeg at er veldig opp til hver enkelt. Akkurat hva man skal lage videoer om og ikke er vanskelig for meg å gi tips om. Personlig liker jeg videoer om alt mulig. Alt fra sminke, innkjøp,  blogger og alt du kan tenke deg egentlig. Jeg tror man bare må finne ut hva man selv liker, for så å kjøre på med det. 

  3) Har du noen ideer til hva jeg kan blogge om? 

  Her kan du også gå inn på kategorien bloggtips. Jeg har delt et innlegg der jeg gir 30 ideer på hva du kan blogge om. Kan linke til det her også, slik at du finner det med en gang. Her deler jeg egentlig bare mange gode tips om man har skrivesperre eller trenger noen nye ideer. Det innlegget finner du HER!

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Er det noe du lurer på til neste ukens leserspørsmål, er det bare å legge igjen en kommentar med det. Så tar jeg det med neste uke!

 • 22

  Innbiller meg at denne er veldig kvalmende, eller tar jeg feil?  (sjokoladekremen) 

  Du tar nok ganske så feil der. Jeg legger aldri ut en oppskrift som er kvalmende eller ikke smaker godt. Det ville skadet mitt rykte for å si det sånn. Når jeg kommer med oppskrifter, så er dette ting jeg selv spiser og har likt. Pluss at jeg har mange i min familie som er testpatrulje, slik at jeg får en bekreftelse på at dette er godt og kan deles. 

  Trodde seriøst ikke at det var noen som (eide bil) ikke visste hvilken bil de hadde!?! Tenker det er like vanlig som å vite adressen jeg.

  Hehe, jeg må nok si meg uenig der. Jeg er dessverre null interessert i bil. Jeg elsker å kjøre og alt det. Men det å vite hvilken type og årsmodell er nok ikke min sterkeste side. Det er nok forskjell fra person til person hva man interesserer seg for eller ikke. Jeg er ikke interessert i bil på den måten, annet en at det er gøy å kjøre og jeg kommer meg fra sted til sted. 

  Hvordan fordeler du og din søster arbeidsoppgaver hjemme, med tanke på at hun jobber og du er sykmeldt? 

  Det er jeg som gjør alt avhusarbeid, men det hadde det vært uansett om jeg hadde vært i jobb eller ikke. Grunnen til det er at vi er to helt forskjellige mennesker, som har vokst opp litt forskjellig. Min søster bodde hos mamma, mens jeg bodde hos pappa før. Mamma er sånn som meg som elsker å rydde og vaske, så da slapp min søster det. Mens jeg derimot hjalp til veldig mye hjemme hos pappa. Jeg måtte det, for situasjonen der hjemme var annerledes. Jeg elsker å rydde og vaske, så jeg gleder meg faktisk til det. Så jeg hadde nok gjort det uansett. Pluss at da blir ting gjort på min måte hehe.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Hvor finner du inspirasjon til alle de sunne oppskriftene du deler? 

  Jeg finner inspirasjon overalt, alt i fra venninner, andre blogger og mye at jeg prøver meg frem. Jeg liker å alltid gjøre en oppskrift til min egen så langt det lar seg gjøre. Det går mye ting i søpla for å si det rett ut, men sånn er det når man prøver seg frem. Alt blir ikke like godt, og da deler jeg det heller ikke. Det som blir vellykket kan jeg dele, og jeg liker å prøve meg frem. Jeg elsker å stå på kjøkkenet for å lage mat, bake og alt det. 

  Hvilke blogger leser du fast?

  Jeg leser mange blogger fast, ganske mange av mine egne lesere. Jeg leser noen få på topplisten, men her syns jeg det er mange blogger som ikke interesserer meg. Men sånn som Sopie Elise, marthe Borge, krisssy er bloggere på topplisten jeg leser. Ellers er det en del blogger som har byttet plattform, og mange mindre blogger jeg leser fast. 

  Hvorfor snapper du ikke mer? 

  Jeg har hatt to snappchater, en offentlig og en privat. Den offentlige ble veldig stor, med mange følgere. Jeg ønsket ikke å sperre den, slik at andre kunne sende meg snapp siden jeg fikk så koselige og søte snapp fra mine lesere. Så begynte jeg å få jeg bilder av gutter, menn og gamle menn nakne. Flere ganger om dagen faktisk. Jeg opplevde dette som både flaut og ekkelt. Derfor bestemte jeg meg for å ta en pause fra den, og det har jeg nå hatt i nesten tre måneder. Men jeg kommer nok tilbake til den, men ikke akkurat nå. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Jeg har lyst på en mer personlig blogg, slik som den du har. Har du noen tips? 

  Jeg tror at dette varierer veldig fra person til person, hvor mye man vil dele og ikke. Jeg har alltid vært en veldig åpen person, som ikke er redd for snakke om de vanskelige tingene høyt. Jeg er ikke en vanlig A4 jente, som tenker at livet må være "perfekt". For jeg er så langt fra det. Jeg tror bare man må prøve seg litt frem. Det kan være vanskelig å dele veldig personlige ting, og det kan slå litt begge veier. Det er viktig å huske at når du først har delt noe, så ligger det ute på nett for alltid. Mitt beste tips er bare å føle på det og gjøre det som er riktig for deg. 

  Hvordan klarer du å dele så private ting om livet ditt? Er det ikke utrolig vanskelig å skrive og ikke minst dele med alle? 

  Jeg syns det er "godt" å skrive, jeg finner mye terapi i å dele min historie med dere. Det er en måte for meg å komme meg videre, og få lettet på hjertet. Ikke minst det å få ned alle tankene som svirrer i hodet. Selvfølgelig er det tungt å skrive det, men det hjelper meg så mye, pluss at det hjelper andre rundt meg. Alle mine nærmeste forstår min sykdom og hva jeg har gått og går igjennom på en helt annen måte enn det de gjorde før. Denne bloggen er en stor del av at jeg har kommet så langt, så får meg føles det riktig å dele så mye. 

  Så mye fint! Hvor kjøpte du det frokostbrettet til søsteren din?

  Det er faktisk fra Nille. Mener jeg betalte rundt 199 kr for det. Jeg vet at dette er en sesongvare, så her må man kjøpe det før det går ut av sortimentet. Jeg skulle egentlig kjøpe et annet, men det hadde allerede gått ut før jeg rakk å kjøpe det.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

 • 16

  Så koselig at du hadde jentekveld. Lenge siden jeg har hørt snakk om vennen dine her på bloggen. Er det noen grunn for det?  

  Ja det er det dessverre. Jeg gikk igjennom en stor forandring i starten av dette året, noe som gjorde at jeg måtte fokusere på meg og mitt. Mine nærmeste venner går på skole og jobber, så jeg setter så pris på den tiden vi har sammen. Jeg har et godt og nært forhold til både venner og familie. Vi har et så godt forhold at det ikke gjør noe om vi ikke ser hverandre så ofte. Når vi først møtes, er det som om vi ikke har vært fra hverandre i det hele tatt.    

  Har du mange samarbeid igjennom bloggen, ser ikke at du skriver så mye reklame? 

  Den siste tiden har jeg faktisk blitt kresen på hva jeg sier ja til og ikke. Jeg ønsker ikke å ha en reklameblogg. Ja jeg kunne nok fått masse gratis ting, men jeg vil ikke bare si ja til ting for å få det gratis. Jeg vil at det skal ha noe med min blogg å gjøre. Jeg får spørsmål om samarbeid hele tiden, men føler ikke at det er så mye som har passet meg. Men hvem vet, kanskje kommer det et tilbud jeg sier ja til. Da må det være noe som går inn i bloggen min på en måte.  

  Hvor er den rosa morgenkåpen din fra?

  Den er faktisk fra appen wish. Jeg har fått så mange spørsmål om den. Tror jeg betalte rundt 30-40 kr for den. Må si at jeg elsker den. Er jo ikke alt av klær som er like bra fra den siden, men akkurat den morgenkåpen er jeg utrolig fornøyd med. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

  Hvorfor sluttet du å snuse, var det noen spesiell grunn til det?

  Jeg har jo nevnt før at jeg var veldig avhengig av snus og tyggis. Det gikk fint en boks snus om dagen, sammen med 2-6 pakker med tyggis. Jeg fikk en stygg uvane at hver gang jeg tok i en snus, tok jeg også en tyggis. Noen ganger ble det flere tyggis på en snus fordi smaken ble borte. Jeg ble så opplåst i magen, pluss at jeg fikk gule tenner og sår i overleppen. Jeg snuste også kun foran, noe som gjorde at jeg så ut som en rotte for å være helt ærlig. Jeg måtte slutte med tyggis, men fant ut at jeg ikke klarte det uten å slutte med snusen også. Jeg bestemte meg for å bråslutte. Jeg la meg en kveld, og bare bestemte meg for at i morgen når jeg våkner, skal jeg kaste begge deler og aldri røre det igjen. Det har jeg heller ikke gjort, så nå har jeg vært flere uker uten noen av de delene. 

  Hvordan klarte du å slutte, jeg sprekker hver gang?

  Jeg var så innstilt på å slutte. Jeg bare måtte gjøre det for min egen kropp. Jeg hadde så store smerter i magen fordi jeg var opplåst av tyggisen. Leppa var vond, og alt var egentlig bare negativt med snusen. Jeg erstattet det med mat, noe som har fungert veldig godt for meg. Jeg klarte det fordi jeg var så innstilt på at jeg skulle klare det. Jeg har en vanvittig viljestyrke. Når jeg først bestemmer meg for noe, så kan ingen stoppe meg. 

  Hvor ofte og lenge trener du?

  Jeg trener som oftest fire ganger i uken. Da er jeg på treningssenteret i to timer, så jeg har ganske lange økter, med mange øvelser. Det er slik jeg liker det. Det passer kanskje ikke for alle, men for meg så fungerer det best slik. Slik får jeg best utbytte av treningen. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

  Hvordan legger du opp treningsprogrammet ditt?

  Jeg trener noen som kalles for halvkropps program, hvor jeg trener halve kroppen en dag og resten av kroppen den andre dagen. For eksempel på mandag - armer, rygg og legg. Tirsdag - rompe og mage. Onsdag - armer, rygg og legg. Torsdag - rompe og mage. Sånn at halve kroppen blir trent, så vist det blir en ekstra økt i en uke. Da trener jeg fritt, altså nye øvelser. Eller blåser opp muskelen, som vil si mange repetisjoner med lav vekt. 

  Hvordan liker du ditt nye Olympus kamera? Var det verdt pengene?

  Jeg elsker det! Jeg tror nesten jeg er litt forelsket i det. Kanskje har dere merket en stor forskjell på bildekvaliteten på bildene mine her på bloggen din siste tiden. Det er fordi dette kameraet er så utrolig bra. Jeg er så fornøyd, så det var så absolutt verdt pengene. Jeg er så glad for at jeg kjøpe det. Det har gitt meg masse bloggmotivasjon. Jeg føler at bilder har så mye å si for helheten på en blogg. Dette passer meg helt perfekt, og det er såpass lite at jeg kan ta det med meg over alt.

 • 23

  Kanskje litt random og rart å spørre om, og det er ikke ment frekt/upassende eller noe sånt. Men da du ikke spiste, romlet magen din da når den ikke fikk mat? Eller er det sånn at den blir vant med å ikke få mat og slutter å romle? Sorry for rart spørsmål, hehe.

  I starten av min utvikling av anoreksia var det så mye som skjedde i hodet mitt at det på en måte ikke var noe plass til noe annet. Jeg merket rett og slett ikke at jeg hadde gått en hel dag uten mat. Når du over lengre tid "sulter" kroppen din, så venner kroppen seg til det. Jeg mistet sulthetsfølelsen ganske tidlig, og jobber den dag i dag med å få den tilbake. Det er en utrolig viktig følelse å ha, og det er skremmende å tenke på at det gikk så langt at jeg mistet den. Jeg tror ikke folk skjønner hvor alvorlig det er, for denne sykdommen er så skadelig. Den er den mest dødelige sykdommen av alle psykiske lidelser. Jeg håper inderlig at jeg snart får den følelsen tilbake.   

  Hvordan takler du stygge kommentarer som kommer på bloggen? 

  Jeg har egentlig vært ganske heldig når det kommer til dette, men når det først skjer, har jeg bare bestemt meg for å ikke la det gå innpå meg. Jeg sletter de bare. Men det er stor forskjell på å få en stygg kommentar, og en kommentar fra en som har sine egne meninger. Det å skrive sin egen mening er helt greit, for alle kan ikke mene det samme som meg. Men når noen er direkte stygg mot meg, noe jeg har har opplevd rundt 5-10 ganger, sletter jeg dem. Alt de vil er å få oppmerksomhet og en reaksjon fra meg, og det skal de ikke få. Dette er overhodet ikke noe jeg vil bruke tid og energi på. 

  Jeg ser du har gått fra tre innlegg om dagen, til nå å dele bare to. Er det en spesiell grunn for dette? 

  Jeg fant vel ut at da jeg delte tre innlegg om dagen den siste tiden før jul, så bare stresset jeg. Jeg følte at alle innleggene mine ble gjort halvveis. Derfor bestemte jeg meg for å kutte ned til to, og heller jobbe mere med de to, slik at de innleggene ble bra. Jeg ønsker heller å dele færre innlegg, som jeg legger tid og energi på, enn bare å dele for å dele. Håper det er forståelse for dette. 

  Hvor ofte trener du? 

  Før kunne jeg trene 7 dager i uken, men nå har jeg funnet ut at det ikke er bra for kroppen min. Jeg fikk ikke noen resulter, og kjente at kroppen min ikke klarte det. Nå trener jeg alt fra 2-4 ganger i uken, og det er først nå jeg ser store forandringer. Både når det kommer til kroppen, men mest når det kommer til styrke og utholdenhet. Kroppen trenger hvile, gjerne 1-2 dager. Jeg kan love deg at du får bedre resultater av det i lengden. 

  Jeg har fått med meg at du spiser mere om dagen. Hvor mye spiser du nå om dagen? Håper ikke dette er et for personelig spørsmål. 

  Jeg spiser syv måltider hver dag. Ikke noe jeg ikke har delt før. Jeg vil bare ikke dele hva jeg spiser, eller hva jeg veier. Men jeg kan si at jeg har gått fra to måltider om dagen til nå å spise syv. Det er ikke noe å legge skjul på at jeg spiste lite da jeg var sykelig tynn. Men nå spiser jeg som hest føler jeg, og det må til akkurat nå. Det er tungt, men for at jeg skal opp i vekt må jeg bare spise mere. 

  Hvor mange kcal inneholder disse muffinsene?

  Vet ikke hvor mange ganger jeg skal si dette, men jeg har sluttet å regne kalorier, noe alle burde gjøre. Hvis noen vil vite hvor mange kalorier mine oppskrifter inneholder, må dere regne på dette selv, og ikke dele det med meg. Jeg ble kjempe syk av å alltid skulle telle mine kalorier, og jeg skal aldri havne i den onde sirkelen igjen. 

  Leste at du har problemer med kameraet ditt. Har du fått fikset dette? 

  Nei huff, dette er så trist. Men det har tatt kvelden. Og jeg som var så glad i det. Men nå skal jeg kjøpe meg nytt, så endelig kan det komme masse nye bilder igjen. 

  Hvordan i alle dager, skal du til å lage deg måltid nummer tre, når klokken bare er 10 på morgenen? Jeg hadde ikke en gang stått opp da? 

  Hehe, dette spørsmålet overrasket meg litt egentlig. Når jeg skriver at jeg våknet før kl 05:00, så er det klart at min dag allerede har vart i noen timer. Men som sagt , jeg spiser syv måltider om dagen, så nå kan det gå alt fra 2-4 timer mellom hvert måltid. På morgenen når jeg er hjemme er det lettere for meg å spise, i forhold til når jeg er på farten. Jeg har ikke noen faste tider på mine måltider, men jeg har en regel, og det er at før jeg legger meg hver kveld, skal jeg ha spist syv måltider. 

  Hvor er puten og bildene fra? 

  De er fra appen wish, som du kan laste den ned på mobilen. Søk opp bilder eller noe annet, så kommer de opp. Husk å velge riktig størrelse, for det finnes mange forskjellige størrelser. De små koster selvsagt minst, men de er kjempesmå. Så finn frem et målebånd, slik at du bestiller den størrelsen du ønsker. Jeg mener å huske at jeg betalte 19 kr for putetrekkene, og 49 kr for begge bildene med tekst. De har forøvrig mange forskjellige bilder med tekst, og puter med tekst. Bare litt tid på å lete, slik som jeg gjør.

  → vist det er noe dere lurer på, er det bare å spørre i vei. For da tar jeg det med i neste ukens leserspørsmål? 

 • 34

  SYKDOM 

  Har du vært innlagt? 

  Ja, flere ganger, både på tvang og frivillig. Mitt første møte med innleggelse var etter at jeg tok en overdose tabletter. Da ble jeg lagt inn på tvang og overvåket hele døgnet. Det var en utrolig vond opplevelse. Hver gang jeg har vært på tvang har det gjort mer vondt enn godt. Men jeg vet jo at det ble gjort fordi jeg var en fare for meg selv, og ser nå at det var det som reddet livet mitt. Mitt lengste opphold var på nesten fire måneder. Dessverre har ingen av mine innleggelser hjulpet meg, men nesten gjort meg mere syk, men tror det er veldig forskjell fra person til person. 

  Hadde du sagt ja til en innleggelse hvis du fikk tilbud?

  Både ja og nei, jeg får tilbudet ganske så ofte. Jeg har valgt å takke nei, fordi jeg ikke tror at det kommer til å hjelpe meg. Jeg har rast ned i vekt hver gang jeg har vært innlagt, så derfor vil jeg heller jobbe med problemene mine selv. Pluss at hverdagen din da kun består av sykdom, med mange veldig syke rundt deg. Dette virker negativt på meg, så akkurat nå føler jeg ikke at det passer for meg.

  Hva var grunnen til at du fikk anoreksia?

  Jeg utviklet anoreksia etter et overgrep. Jeg klarte ikke be om hjelp eller kjenne på de vonde følelsene. Jeg trodde jeg skulle klare alt alene. Så på en måte ba kroppen min om hjelp ved å utvikle anoreksia. Mange utvikler denne sykdommen fordi de vil bli tynne eller slanker seg. Men det er ikke derfor jeg utviklet denne sykdommen, noe som gjør det utrolig vanskelig å bli hundre prosent frisk. 

  Hvor lenge har du hatt sykdommen?

  Jeg har hatt anoreksia i nesten fire år. 

  Når var din verste periode med sykdommen?

  Alle de fire årene, minus de siste månedene nå. Dette er en sykdom som aldri gir deg fri, den sliter deg ut, bryter deg ned. Den gir deg konstant dårlig selvtillit. Jeg sluttet å elske meg selv, og følte at jeg ikke fortjente å bli frisk. Så jeg klarer på en måte ikke velge ut en spesiell periode, for alt med denne sykdommen er kjempetungt. 


  //Bilde av rommet mitt når jeg var innlagt på tvang. 

  Hvordan oppdaget du at du hadde angst? Hvordan opplever du å leve med det? 

  Jeg var i behandling hos den ene av mine behandlere, og snakket for første gang om hvorfor jeg sliter så mye med å gå ut døren. Da kom det frem at jeg hadde utviklet angst, noe jeg selv ikke var klar over. Dette var noe ukjent for meg, men nå jobber vi med det. 


  Har du et bestemt antall kalorier du må forholde deg til? Pleier du å øke eller er det samme mengde hele tiden?

  Jeg har hatt en lang periode der sykdommen bestemte at jeg skulle ligge under en viss mengde, men nå har jeg ikke talt kalorier på flere uker. Det føles helt fantastisk. Jeg skjønner ikke at jeg brukte så lang tid på det. Så akkurat nå aner jeg ikke hvor mye jeg får i meg, og jeg vil ikke vite heller. Jeg har gått fra tre måltider pr dag, til nesten syv nå, og er stolt av det. 

  Spiser du noen gang sammen med din søster? Bestemmer du da?

  Ja det gjør jeg, jeg spiser sammen med min søster hele tiden. Vi bor jo sammen vi to, men jeg spiser min mat og hun sin mat. Skulle jeg laget mat til oss begge som var det samme, hadde nok ingen av oss blitt så fornøyd. Vi har så forskjellig smak. Derfor lager vi heller det vi selv liker best, og spiser sammen. 

  Hvordan klarer du å betale for husleie, mat og diverse når du kun går på nav?

  Det går bra, men jeg skal ikke lyve å si at det er lett. Økonomien min går akkurat rundt. Jeg kan aldri sløse med penger. Jeg må leve veldig stramt, men det er verdt det. Akkurat denne måneden og neste er tøffe for meg, siden jeg mister frikortet mitt hos legen. Dette gjør jo at jeg må betale for alt selv, så disse første månedene er kjempetøffe. Men jeg lærte av mine feil i fjor, så jeg begynte å sette av penger for tre måneder siden. Så nå jeg har en reservekonto, noe jeg er kjempeglad for. Bare behandling koster meg 1 400 i måneden, og medisiner rundt 500 kr. Så jeg gleder meg til å få frikort, da blir økonomien mye bedre. 

  Har du kontakt med andre med anoreksia, og føler du at det hjelper deg?

  Ja, det har jeg. En nær venninne av min søster har samme sykdom. Så jeg snakker med henne en del. Jeg snakker også med andre som har funnet meg igjennom bloggen. Føler vel at det er godt å snakke med en som forstår, men jeg har så mange behandlere rundt meg som jeg stoler hundre prosent  på, så jeg får på en måte snakket om alt med dem. Selvsagt er det godt å ha noen rundt meg som forstår. Jeg tror nok at jeg har vært mest til hjelp for andre når det kommer til råd og tips. Og ikke minst det å bare lytte til andre sine problemer.


  //Bilde fra når jeg var innlagt på sykehuset, for å få intrevinøst næring. 

 • 16

  BLOGG

  Hvorfor begynte du å blogge?

  Jeg begynte å blogge for å fylle dagene mine. Mine dager var så utrolig lange og jeg hadde på en måte ikke noen grunn for å stå opp om morgenen. Jeg trengte noe jeg kunne holde på med. Noe jeg kunne gjøre når jeg hadde krefter til det. Derfor bestemte jeg meg for å prøve å starte en blogg. 

  Hva vil du oppnå med bloggen?

  Jeg har vel ikke lagt meg noen mål når det kommer til bloggen, jeg blogger fordi jeg elsker det. For meg er dette min lille "jobb". Noe jeg kan bruke tiden min på når alle andre er på skole og jobb. Men jeg hadde aldri trodd at jeg skulle like det så godt som jeg gjør, så det er jo en stor drøm å kunne leve av det. Hvor bra hadde ikke det vært å kunne leve av noe jeg elsker å gjøre. 

  Hvor lenge har du blogget?

  Jeg har blogget snart i ett år, tiden går utrolig fort. 

  Hvordan føler du bloggen har hjulpet deg ?

  Den har hjulpet meg utrolig mye når det gjelder å få noe ut av dagene mine. Den gir meg en grunn til å stå opp. Den har gitt meg så utrolig mye det å kunne dele mine tanker og følelser, og all støtte jeg får fra mine lesere. Jeg føler at alle rundt meg forstår sykdommen min mye bedre etter at jeg startet å blogge. Det er mye jeg ikke klarer å snakke om, men jeg klarer å skive om. 

  Har du noen tips til andre som har lyst til å starte en blogg som handler om "sykdommen" sin?

  Ja. Det første man må tenke på er hvor mye man vil dele. Når du har trykket på publiserknappen, er det mulig for absolutt alle å lese det du har skrevet. En annen ting er at man ikke må føle noe press. Det å skrive om sykdom er tungt. Man må ha i bakhodet at det ikke bare er positive kommentarer man kan få. Man må være sterk, og klare å takle både det positive og negative som følger med en blogg. Jeg tror det viktigste er å føle på hva du vil dele og ikke, og at blogg ikke skal bli noe negativt men noe positivt for deg. 

  Har du tips til hva man bør fortelle om fortiden sin på bloggen, eller skal man liksom bare skrive det sånn som det er?

  Jeg syns at ærlighet er det beste. Bare skriv det sånn som det er. Har du først bestemt deg for å dele, så kan du like gjerne dele alt. Men dette er jo forskjellig fra person til person, men for meg fungerer det best å bare skrive det sånn som det er. Du må føle på hva som er riktig for deg, og ikke føle noe press på at du må dele. 

  Hvorfor startet du med bloggen? Trives du med det eller føler du det er en trang?

  Svarte på hvorfor litt over her, men jeg føler ikke at bloggen er noe form for trang. Er det en dag jeg ikke vil blogge, eller ikke har krefter til det, tar jeg meg bare fri. Dette synes jeg fungerer helt fint. Jeg blogger ikke fordi jeg må, men fordi jeg elsker å blogge. 

  FREMTID

  Hva drømmer du om i livet/framtiden?

  Jeg drømmer om å bli frisk, for det er først når jeg har blitt frisk at jeg kan begynne å drømme slik som alle andre gjør. Situasjonene er jo litt annerledes for meg frem til jeg har blitt frisk. 

  Hva er drømmejobben?

  Den er litt vanskelig, ettersom jeg ikke har samme mulighet som de fleste andre på grunn av min sykdom. Men jeg drømmer om å drive med negledesign. Eller kanskje leve av bloggen, siden jeg elsker å drive med blogg. 

  Hva gleder du deg til fremover?

  Nå gleder jeg meg til jul, og det å bruke mye tid på familien. Jeg gleder meg også utrolig mye til å dra til London for å kjøpe julegaver. Dette gjør min søster og jeg hvert år, så det ser jeg mest frem til akkurat nå. 

  Dine beste tips til å takle hverdagen?

  Finne en grunn for å kjempe. Om man føler at man kjemper uten noe grunn, er det vanskelig å kjempe på samme måte. Så det er det første og viktigste. Ellers tror jeg det er lurt å sette seg mål å kjempe mot, og samtidig akseptere at man ikke klarer alt alene om man sliter psykisk. Ta en dag av gangen, prøv å tenke positivt. 

  Yndlings destinasjon?

  London, helt klart. Jeg bare elsker den byen. Har vært der mange ganger, og reiser dit snart igjen. Den byen er bare helt fantastisk, elsker virkelig å dra dit. 

  Har du utdanning? Tenker du å ta? Skal du ta senere?

  Jeg har fullført det grunnleggende, altså barneskole, ungdomsskole og tre år på videregående. Så jeg har muligheten til å studere det jeg vil, om jeg ønsker det. Men jeg tror ikke jeg kommer til å studere noe. Det eneste jeg ønsker akkurat nå er å ta kurs på negledesign. Men hvem vet hva fremtiden vil bringe? Kanskje jeg vil studere noe senere. Men akkurat nå ønsker jeg ikke det. 

  Hvordan går det angående det å jobbe med negler?

  Jeg har søkt og kommet inn. Jeg skulle egentlig starte på kurs nå i januar. Men skolen jeg skal på kurs hos, har mistet lokalet sitt i Oslo. Derfor må jeg vente til de har fått nye. Med en gang de har fått nye lokaler i Oslo, så begynner jeg på kurs.  → Det kommer en siste del, som er del 4 av spørsmålsrunden. Det er den litt mer tunge og tøffe delen, der alle spørsmålene handler om min sykdom. 

 • 20

  Føler du et ansvar ovenfor din søster siden hun har anoreksia? 

  Ja selvfølgelig gjør jeg det. Jeg er jo tross alt storesøster og har siden mamma og pappa ble skilt alltid følt at jeg må passe ekstra på både henne og Simen. Jeg prøver alltid å være der for Lisa, og ikke mase altfor mye. Jeg ser henne tross alt mest av alle i familien så føler mange ringer meg for å nå henne. Det viktigste er at hun vet at hun alltid kan prate med meg. 

  Malin hva er din drøm?

  Drømmen min er vel som alle andre sin, det å få en stor familie, bra jobb og at jeg kan holde meg frisk i mange år fremover. Føler jeg har oppnådd mange av drømmene mine allerede. Har en veldig bra jobb som jeg trives kjempegodt i! Jobber som VM ansvarlig får Match Ski, pluss at jeg reiser mye rundt og åpner Match-butikker! 

  Hvordan var det for deg når Lisa var på sitt sykeste med sykdommen?

  Det var en veldig tung periode i livet mItt. Dro på jobb og jobbet vanlige dager, så på sykehuset eller der Lisa var innlagt for å hilse på, så hjem å sove. Sånn gikk dagene i ett. Ble fort sliten og veldig trøtt. Det går veldig innpå meg når noen rundt meg ikke har det bra. Har heldigvis mange gode venner og en stor familie å prate med som hjelper meg med alt. 

  Hvordan er det å feire jul med Lisa, er det vanskelig fordi hun er syk? 

  Jul er jul, samme om Lisa spiser sin mat og jeg min! Det viktigste med julen er at man er samlet og koser seg sammen som familie! Som Lisa sier, da spiser jeg og pappa bare litt ekstra for henne 👍🏻 Vi har noen gode juletradisjoner i familien og de har vi klart å beholde selv om Lisa har vært syk i 4 år. 

  Hvordan er det for deg å jobbe når Lisa er sykmeldt? Tenker du mye på det, synes  du det er dumt ettersom du jobber fult? 

  Får meg er det veldig deilig å kunne dra på jobb. Her får jeg gjort det jeg liker best og være litt i min egen boble. Det er klart jeg tenker mye på henne mens jeg er på jobb, men vi snakker som regel alltid sammen mens jeg er på jobb. Når jeg er ute å reiser får jeg alltid mamma til å stikke innom en ekstra gang for å sjekke at alt er bra. Håper en dag at Lisa kan begynne å jobbe igjen som normalt. Hun har en helt fantatisk jobbmoral. Vi liker å si at vi Rørvik-barna, vi kan det å jobbe. 

  Hvordan går det med deg?

  Med meg går det bare bra, litt sliten for tiden bare. Veldig mye for tiden siden farfar er såpass dårlig og jeg driver og åpner nye Match-butikker over hele landet. Men stort sett går det veldig bra! 

  Hvordan er det å bo med Lisa? 

  Det er veldig koselig å bo med Lisa. Alltid godt å ha noen å komme hjem til som bryr seg. Hun gjør veldig mye for meg og jeg liker å tro jeg gjør mye får henne også. Vi kjenner hverandres vaner godt, og vi er ikke redd for å si hva vi mener om ting og tang. Hun respekterer det at jeg begynner tidlig på jobb og bråker ikke. Vi har vår første jul i leiligheten, og vi driver og planlegger pynting og juletre! Det blir veldig koselig å pynte noe som er vårt eget. Det er jeg som bestemmer farger og sånt men hun hjelper til. 

  Hva syns du om at Lisa blogger? 

  Det syns jeg bare er positivt. Da har hun noe hun kan drive med på dagtid! Det kan selvfølgelig bli mye noen ganger når vi må styre og ordne med antrekksbilder, men det er jo bare gøy. Tror bloggen hennes har hjulpet henne på veien til å friskere. Hun har fått muligheten til å dele sin historie og prate med mange som lider av den samme sykdommen. 

  Hva er Lisa sin beste og verste egenskap? 

  Verste egenskapen til Lisa er vel at hun har OCDC, ting skal ligge på en viss plass, ting skal gjøres i en viss rekkefølge og så videre. Dette glemmer jeg ofte, og da blir hun oppgitt over meg. Hennes beste egenskap er at hun er så omtenksom. Jeg får alltid mat når jeg kommer hjem fra jobb. Hun vasker klærne mine hvis jeg har vært borte, hun vasker og styrer og ordner. Bryr seg alltid om hvordan jeg har det. 

  Har dere et godt søskenforhold, betyr hun mye for deg? 

  Ja vi har en veldig godt søskenforhold! Vi bor jo sammen og da må bare respektere hverandre og kjenne hverandre godt. Hun betyr alt meg og gjør hverdagen min enda bedre. Vi kan fortelle hverandre alt. Tror ikke det er noen andre som vet like mye som hun vet om meg. Alltid deilig å kunne prate med noen som skjønner deg uansett hva det er. Vi krangler veldig sjelden. Det kan være små diskusjoner men det er som regel bare misforståelser. 

  Hvordan er det å sitte på utsiden å se at din lillesøster ble/er syk?

  Det er ikke noe gøy å sitte å se på at noen er syke, særlig når det er din egen søster. Det har vært mye opp og ned med Lisa. Du vet liksom aldri om hun har en bra eller dårlig dag før du har pratet litt med henne. Hun har blitt mye bedre den siste tiden og jeg ser virkelig at hun begynner å blomstre igjen og bli seg selv.

 • 14

  PERSONLIG 

  Hvordan er livet ditt akkurat nå?     

  Livet mitt er egentlig ganske bra. Jeg har virkelig hatt stor fremgang. En større fremgang enn jeg noen gang har hatt mot min kamp for å bli frisk fra anoreksia. Så livet mitt er egentlig ikke så verst. Jeg spiser bra, får trent, vært med venner og alt det jeg ønsker. Nå har det seg dessverre slik at farfar er veldig syk, noe som har gjort at jeg har fått en utrolig sterk reaksjon med kroppen min. Dette går dessverre ut over alle de positive tingene, men dette er bare en fase jeg må igjennom. 

  Hvordan går det med deg?

  Tusen takk som spør. Blir så glad når dere bryr dere om meg. Jeg har det greit, som jeg nevnte kort over. Dette med farfar går jo veldig inn på meg, og gjør dagene mine litt tunge nå. Kroppen min er sliten. Det er litt for mye følelser og tanker i hodet mitt om dagen. 

  Hva er din drøm?

  Denne er faktisk litt vanskelig, men min største drøm er å bli frisk, slik at jeg kan få et normalt liv igjen, og slippe det å være sykmeldt å gå på NAV. Jeg har ikke så store drømmer som de rundt meg ettersom min situasjon er ganske spesiell. Men jeg drømmer om et lang liv, fylt med glede og kjærlighet. Jeg drømmer om en jobb jeg elsker, finne min drømmemann, å få barn en gang i fremtiden. Men dette er store drømmer. Det aller viktigste for meg nå er å bli frisk. 

  Hvordan har du blitt akkurat den du er? (bare nevne noen ting som har tatt stor del av ditt liv)

  Den personene jeg har blitt, er nok fordi jeg har gått igjennom altfor mye bare for å være 22 år. Men jeg tror at jeg ser på livet på en helt annen måte enn det andre gjør. Jeg er en person som består av mye kjærlighet til min familie og venner. Jeg er en glad person, som setter stor pris på de små tingene i livet. Jeg tror nok at foreldrene mine har preget meg til å bli den personen jeg er i dag. Jeg tror mye motgang i livet gjør deg det en sterk person. Det er litt vanskelig å svare på hvordan jeg har blitt den jeg er, men jeg er stolt av meg selv som person. Jeg bryr meg mye om alle rundt meg. Før jeg ble syk ble jeg kalt for ADHD. Tror nok det beskriver hva slags person jeg er. Alltid glad, med litt for mye energi. Jeg var den som kom til første timen på skolen med et stort smil. Jeg ble kalt for klassens klovn en lang periode. Dette beskriver meg veldig som personen jeg er nå og før jeg ble syk. 


  Hva synes du er det beste ved julen? Gleder du deg? Gruer deg?

  Det beste med julen er å skal tilbringe tid med familien. Endelig får de litt fri fra jobb og annet. For meg handler julen om å kose seg med sine nærmeste. Jeg gleder meg masse til julen. Min familie og mine venner er klar over min situasjon, så alt blir lagt til rette lagt for meg. Vi skal på masse middagsbesøk og selskaper, og da kjøper de alltid inn min mat slik at jeg også kan spise sammen med dem. Eneste forskjellen er at jeg spiser en annen type mat. 

  Hvordan er det å feire jul for en med anoreksia (tenker mest i forhold til all maten)?

  Det går faktisk veldig greit. Gruet meg veldig i fjor. Men etter at jeg startet å blogge, så skjønner alle i min familie min sykdom mye bedre, også de som bor langt unna som vi skal på besøk til. Jeg spiser bare den maten jeg kan spise, så ser jeg på at de andre koser seg med god julemat. Min søster og pappa pleier å si at de spiser litt for meg også, så kan de kose seg med litt ekstra mat hehe. 

  Hvordan er det å leve i din situasjon nå ?

  Det er en kamp fra morgen til kveld. Det er en tøff sykdom å kjempe mot. Uansett om jeg har hatt flere gode uker på rad, så er det en for jævlig kamp for å si det rett ut. Tanker om mat er i hodet hele tiden. Jeg krangler med meg seg for hvert måltid jeg skal spise. Det er tungt å gå i behandling hver uke. Det er trist å se hvor stor skade denne sykdommen har gjort på kroppen min. Sykdommen rakker jo ned på meg hele tiden, noe som sliter meg veldig ut. Den blir aldri fornøyd, om du skjønner. Den skal hele tiden få meg til å føle meg så dårlig med meg selv. Det er ikke lett å leve med dette, men jeg prøver å gjøre det beste ut av situasjonen. Så langt det lar seg gjøre, tror jeg at med riktig innstiling så kan man klare alt. 

  ANNET 

  Favoritt mat?

  Akkurat nå er det speltlompe lasagne. Dette lager jeg meg hele tiden. Du finner oppskrift på den HER. Ellers er jeg veldig glad i speltlompe pizza, speltlompe toast og lignende matretter. Jeg elsker sukkerfri sjokolade, og kan knaske gulrøtter hele tiden. Nesten bedre en godteri, og drikker en del Pepsi Max og julebrus lett. 

  Drømmegutten? 

  Jeg har vel ikke noen spesiell drømmegutt, men alle mine ekser er litt solbrune, brunt hår, høye, og har en utrolig fin personlighet. Jeg synes mine tidligere kjærester er kjekke. Gutten jeg holdt på med sist synes jeg har et drømmeutseende. Det er desverre ikke en gutt jeg kan vise frem på bloggen. Men jeg har en stor kjendis crush på Jonny Edlind, som var med på Paradise Hotel Sverige i fjor. Kan legge med et bilde av ham, så skjønner dere kanskje litt hvordan min drømmegutt ser ut. 

  Hvor mye silikon har du lagt inn?

  Jeg har lagt inn 450 gram i hvert bryst. Jeg har putene under muskelen, og synes dette resultatet passer veldig bra til min kropp. Jo flere kilo jeg legger på meg, jo mer naturlig blir det. Jeg er ganske høy og har ganske brede skuldre, så det synes nok ikke så godt. 

  Hvor høy er du? 

  Jeg er faktisk 171 cm, så jeg er ganske høy. Mange tror at jeg er lav, men det er jeg overhodet ikke. Det at jeg er såpass tynn lurer nok en del.

  → Jeg har delt opp spørsmålsrunden i tre deler, så det kommer to til deler med svar. Har også delt dem opp i kategorier, så vist ditt spørsmål ikke er her, så kommer det i en av de andre delene. 

 • 14

  Siden det er så lenge siden jeg har hatt en spørsmålsrunde, tenkte jeg at det var på tiden med en ny en. Dette fungerer slik at dere kan stille meg spørsmål, som jeg skal svare på. Denne gangen tenkte jeg at dere kan spørre meg om alt mulig, å jeg håper at jeg kommer til å svare på abselutt alle spørsmål. Her kan dere stille spørsmål om alt i fra sykdom, anoreksia, deprisjon, angst, behandling, silikon, innleggelse på sykehus, innleggelse på psykiatrisk avdeling, mitt liv og alt mulig dere måtte lure på. Etter som jeg bor med min søster, så kan dere også stille spørsmål til henne også. Vist dere lurer på hvordan det er å bo med en som er syk, hvordan henne takler det med at jeg lider av anorekisa. Tenkte det kunne kanskje være litt interessant for dere, at dere kan stille spørsmål til oss begge. Hun har sakt at henne skal svare på alt, om det kommer noen spørsmål til henne også. Vist dere vil stille spørsmål til oss begge, så skriver du bare til Lisa og de spørsmålene du vil jeg skal svare på. Å til malin, over de spørsmålene dere vil at min søster skal svare på. Jeg vet ikke om det blir video eller bare et vanelig innlegg enda, men jeg håper kanskje vi kan få til en video.   → Så kjør på, still meg så mange spørsmål som du vil? 

 • 18

  Hva brenner du for? Jeg brenner for så utrolig mye, men akurat nå så er det blogging. Jeg elsker å skrive og dele alt med dere. Jeg brenner for å få frem emner som er tabu i media. 

  Hvorfor svarer du ikke på kommentarer når du har konkurranser og Giveaway? Som dere sikkert har fått med dere, så svarer jeg alltid på alle kommentarer. Men den siste tiden har jeg funnet ut at det blir kaos når jeg kjører konkurranser. Dette fordi min egen blogg da  kommer opp imellom alle kommentarene. Så for meg er det bedre om jeg bare har dere som har meldt dere på. Håper dere lesere forstår dette. Det er ikke fordi jeg ikke kan eller gidder, men på denne måten blir det letter for meg å plukke ut vinnere. 

  Hvor står du politisk sett? Huff, dette ser jo litt flaut ut, men jeg har veldig lite formening om dette. Jeg føler at jeg aldri har klart å sette meg ordentlig inn i politiske spørsmål, og velger derfor å ikke stå på noe politisk side. Jeg burde nok kanskje bli interessert, men desverre har livet mitt på en måte ikke gitt meg tid eller energi til dette. 

  Hva ville du gjort/jobbet med hvis du ikke hadde vært syk? (Og kunne bestemme selv) Før jeg ble syk, hadde jeg søkt på skole for å utdanne meg innen eiendomsmegling. Med ettersom jeg fikk et kraftig hjernerystelse etter overgrepet, fikk jeg ikke gå opp til eksamen da vi skulle ha den. Disse fikk jeg tatt opp etter et halvt år, så nå kan jeg studere hva jeg vil. Men jeg har funnet ut at jeg skal gå i en helt annen retning, noe jeg skal dele med dere snart. Jeg må bare innse fakta, og det er at jeg ikke vet om jeg noen gang kommer til å bli 100% frisk. Derfor har jeg funnet ut at jeg må jobbe med noe som jeg kan mestre med denne sykdommen. Det kommer til å komme mere om dette om litt. Det er bare enda en del ting som ikke er på plass.

  Hvordan er det å bo med søsteren din? Det å bo sammen med min søster, er helt fantastisk for å være helt ærlig. Vi har et utrolig godt vennskap, og kjenner hverandre nesten bedre enn vi kjenner oss selv. Vi krangler aldri. Og de få gangene vi har diskutert, så har vi bare endt opp i latter. Uansett hva som skjer så er vi familie i kjøtt og blod, så jeg vet at vi alltid kommer til å være der for hverandre. Noe som har gjort forholdet vårt så sterkt, er at vi snakker sammen om absolutt alt. Vi dømmer aldri, men prøver å være en støttespiller for hverandre. 

  Hvilken diagnose har du fått? Depresjon, bipolar eller andre etter du utviklet anoreksia?  Før jeg utviklet anoreksia, så har jeg fra før ADHD, dysleksi, lese- og skrivevansker. Men etter jeg utviklet anoreksia så har jeg fått depresjon og angst, men dette kommer fra min sykdom. 

  Tok du silikon for at folk ikke ska se at du bare er et beinrangel? For meg var det aldri snakk om at jeg skulle ta silikon på grunn av at jeg ikke skulle se ut som et beinrangel, noe jeg personlig ikke føler at jeg gjør lengre. Jeg har lagt på nesten 15 kilo siden jeg var på mitt tynneste. Jeg bestemte meg for å ta silikon da jeg var 14 år, etter en abort jeg tok. Dette gjorde at jeg gikk ned nesten 6 bh-størrelser. Så dette er ikke noe jeg gjorde fordi bare på grunn av at jeg utviklet anoreksia. 

  Så deilig med faste mål! Jeg bare lurer på en ting angående dette med trening. Nå vet jeg jo ikke hvordan du ligger an i forhold til sykdommen din for tiden, men jeg vet at ofte får man jo ikke lov til å trene (selv om de fleste sikkert gjør det uansett). Jeg vet heller ikke om du har skrevet noe særlig om behandlingen og lignende, men der kommer også det med trening inn - får du lov, eller gjør man det bare uansett? Jeg skal være helt ærlig å si at jeg trente litt selv om jeg ikke fikk lov, men da var det kun litt hjemmetrening for meg selv. Da jeg var innlagt, trente jeg hver dag, noe som overhode ikke var bra for meg. Ettersom jeg ha stått ganske stille med min sykdom over lengre tid, ble min behandler og jeg enige om å prøve noe nytt. Siden jeg nesten har lagt på meg 15 kilo fra mitt tynneste, så hadde jeg ikke en faretruende lav vekt i forhold til min høyde lengre. Men jeg sto helt fast, så derfor ble vi enige om å prøve å begynne å trene. Dette har hjulpet mot min sykdom, men også gitt meg mye mer matlyst. Jeg har veldig mange regler å forholde meg til når det kommer til trening. Jeg må spise det jeg skal i minst tre dager før jeg får lov til å trene. Hopper jeg over et måltid, får jeg ikke lov til å trene. Da har ikke kroppen nok å gå på. Jeg tror at man må bare være veldig ærlig med seg selv, og innse at man ikke skal over trene, eller spise mindre. Nå som jeg ser på min kropp på en helt annen måte, har det også hjulpet mye. Dette skjedde etter trening. Nå er jeg innstilt på å legge på meg enda mere. Slik kan jeg forsette med trening, og få et mere normalt utseende og kropp.  → Har du noen spørsmål du vil jeg skal svare, så er det bare å stille dem så skal jeg svare på de i neste innlegg med ukens leserspørsmål! 

 • 31

  Her har jeg samlet litt av spørsmålene, som har kommet på bloggen i det siste: 

  Ville du anbefalt å reise dit du var på ferie? Ja så absolutt. Jeg var i Hellas, eller nærmere sagt øya Kos. Dette er en fantastisk fin øy med mye å se på og gjøre. Det er et billig sted å være når det kommer til mat og alkohol. Vi shoppet ikke noe, så vet desverre ikke hvordan det er der. Men alle som jobbet der, på resturanter, stranda og ellers var utrolig koselige. Vi hadde strålende sol hver enste dag og strendene der er også utrolig fine. Dette er absolutt et sted jeg vil tilbake til. Jeg var kjempefornøyd. 

  Er det en spesiell grunn til at du reiser med søsteren din? Dette er faktisk tredje året på rad jeg reiser på ferie sammen med søsteren min. Vi trives utrolig godt sammen. Vi kaller oss litt Pompel og Pilt. Vi er ikke bare søstre, men også bestevenner. Vi har et veldig spesielt forhold, noe jeg er veldig takknemlig for. For meg har det også vært en stor trygghet å reise sammen med henne. Siden jeg lider av anoreksia, så kjenner hun sykdommen min best. Dette gjør hele ferieopplevelsen for meg bedre. Men den viktigste grunnen er at vi har det utrolig koselig og gøy sammen. 

  Kanskje ikke så lurt av deg å legge ut bikinibilder? Dette er et av de spørsmålene jeg har ventet på etter jeg delte en del bilder fra ferienturen min. Jeg tenkte meg nøye om før jeg delte bilder fra stranda, men jeg kom frem til en konklusjon, hvorfor skal ikke jeg kunne dele slike bilder? Ja, jeg vet jeg er litt for tynn. Og det synes nok kanskje bedre på de siste bildene enn de andre bildene jeg har lagt ut av meg selv i bikini. Da har jeg selv tatt bildene, og da prøver jeg å se på en måte litt større ut, om dere skjønner. Mens det var min søster som knipset noen bilder da  vi var på stranden. Jeg har bestemt meg for at jeg skal slutte gjemme meg selv, noe  jeg har gjort i nesten tre år. Skammet meg over min egen kropp, bare sett det negative, og trykket meg selv lengre ned. Men etter jeg begynte å trene, fant jeg ut at jeg må akseptere kroppen min slik den er. Jeg ønsker heller å bruke tid på å være stolt av den jeg er, for å så prøve å bygge meg selv opp. Så  jeg har bestemt meg for å bruke tid og energi på det i stedet. Jeg jobber fra morgen til kveld, hver eneste dag med å vinne over min sykdom og legge på meg. Dette er en prosess som tar utrolig lang tid, dessverre. Så da har jeg bestemt meg for at jeg skal være stolt av den jeg er nå. Slik kan jeg lettere begynne å jobbe bedre med meg selv. 

  Følte din søster at hun fikk mye ansvar for deg når dere var på tur? Min søster er min største støttespiller. Hun er veldig opptatt av at jeg skal ha det bra. Hun passer nok alltid på meg, men hun gjør det litt i skjul. For hun vet hva som hjelper meg mest, og det er akkurat det hun gjør. Hun presser meg ikke til å spise eller slike ting, hun er bare en utrolig stor støttespiller. For meg er det akkurat det jeg trenger. Men jeg vet at hun alltid har i bakhodet at jeg lider av denne sykdommen. Men husk at jeg har bodd alene med henne nå i flere månder, noe som gjør at hun kjenner sykdommen min nesten like godt som meg. 

  Tok du med deg mat på ferie, ettersom du har anoreksia? Jeg skjønner godt at dette er noe flere av dere lurer på. Når du lider av denne sykdommen har man en del matvarer som er ja- og nei-mat. Listen over nei-mat er utrolig lang for meg. Jeg hadde med meg en del Noka-barer og Noka-middager, bare for å ha det tilgjengelig. Men det trengte jeg ikke. Jeg spiste noen av barene, pluss at jeg hadde med knekkebrød og syltetøy. Ellers spiste jeg mat som de hadde der. Jeg spiste middag hver dag ute på resturant, noe som var et utrolig stort skritt for meg. Disse Noka-barene er bare helt perfekt å ta med seg på tur, pluss at de smaker så utrolig godt. 

  Jeg har akkurat startet å blogge, lurer på hvordan man kan tjener noe på bloggen? Jeg tjener ikke noe på min blogg. Jeg får en del sponset produkter. Men det er det. Jeg blogger fordi jeg elsker det. 

  Leser du bloggene til de andre som blogger om samme sykdom som deg? Jeg leser faktisk noen få blogger som handler om livet med samme sykdommen. Men det er ikke blogger jeg leser hver dag, men jeg leser noen innimellom. 

  Du lager så mange gode oppskrifter, jeg finner så mye inspirasjon på din blogg. Mitt spørsmål til deg, er om du kan begynne med sunne oppskrifter til frokost, lunch og middag også? Først og fremst tusen takk, det er utrolig koselig å høre. Dette kommer. Jeg har allerede begynt å planlegge dette, og kommer så snart jeg føler meg trygg på det. Jeg satser på at det ikke blir så lenge til. 

  Tenkte kanskje å kjøre igang en spørsmålsrunde her på bloggen. Er det noe dere er interessert i? Eller synes dere det er best med slike innlegg, hvor jeg samler opp spørsmålene jeg får for så svare på de i et eget innlegg som dette? Kom gjerne med din mening.

 • 22

  Hva slags utdanning har du? Har du fullført videregående? Dette er et veldig sårt tema for meg. Det har seg nemlig slik, at under overgrepet fikk jeg en veldig kraftig hjernerystelse. Dette gjorde at jeg ikke fikk lov til å gå opp til slutteksamener, men jeg besto i alle fag. Så jeg måtte ta opp to eksamener etter at videregående var ferdig. Men det klarte jeg heldigvis, til tross for at det var på den tiden jeg utviklet anoreksia. Etter dette ble jeg sykmeldt, noe jeg dessverre enda er. Etter jeg ikke fikk gå opp til eksamen, mistet jeg veldig lysten på å studere noe videre. Men jeg har jo muligheten om jeg ønsker det senere. Men per dags dato vil jeg ikke tilbake på skolebenken. 

  Hva jobbet du med før du ble sykmeldt? Jeg begynte faktisk å jobbe allerede som 13-åring. Da jobbet jeg i en ferskvareavdeling på Coop Mega. Der jobbet jeg i mange år. Siden gikk jeg over til et selskap som heter Mersalg, hvor min far jobber. Der hjalp jeg  til med det de trengte. Jeg holdt på en del måneder. Etter dette jobbet jeg for L'Oreal og andre kjente sminkemerker. Der byttet jeg blant annet ut alle sminkehyller, og gikk rundt å sjekket at alt var som det skulle være. Jeg var fornøyd med alle jobbene, men jeg er usikker på hva min første jobb blir når jeg får lov til å begynne å jobbe igjen. 

  Hvorfor tok en så tynn jente som deg silikon? Ser ikke det bare dumt ut? For å være helt ærlig, så synes jeg ikke det ser dumt på meg. Jeg syns det er kjempefint, og det passer perfekt til min kropp. Jeg vet at jeg aldri kommer til å legge på meg mange kilo. Så dette med silikon var ikke en spontan ting for meg å gjøre. Dette er noe jeg hadde planlagt i mange år. Etter at jeg tok abort gikk jeg ned nesten 6 bh-størrelser. Sånn som jeg ser det så er store pupper fint på alle typer jenter. Det at man er tynn, betyr ikke at man ikke kan ha litt kvinnelige former. 

  Du har utrolig fin hårfarge, hvilken farge bruker du? Tusen takk, det er utrolig koselig å høre. Jeg har min naturlige hårfarge nå, tro det eller ei. Jeg har faktisk ikke farget håret mitt på nesten 1 år, etter at jeg hadde nesten svart hår. Håret mitt fikk så stor skade da jeg farget det tilbake til blondt, så etter det har jeg ikke turt å gjøre det igjen. Men jeg farger 60 A ice queen blonde i extensions fra Isabella Hair. 

  Kan du legge ut treningsvideoer, spesielt for mage og innside lår? Dette er noe som kommer etterhvert. Jeg har et stort ønske å dele masse når det kommer til trening.  Men jeg føler enda at jeg er i en startfase, så jeg er ikke helt bekvemt med dette ennå. Men gi meg litt mer tid, så kommer det til å komme masse om dette senere. Jeg har faktisk kjøpt en treningsmatte, eller yogamatte som den også kalles. Slik kan jeg dele masse øvelser med dere, som jeg kan vise her hjemme. Det kommer til å komme ut bilder og forklaringer i første omgang, så skal jeg jobbe meg frem mot videoer. Jeg er ikke noen ekspert på trening, eller har noen utdannelse i dette. Men jeg vil dele mine erfaringer, og øvelser jeg synes fungerer bra, når jeg klarer å komme over 'redselen' for å dele slike ting. 

  Hvor høy er du? Jeg vet du har anoreksia, hva veide du på ditt minste, og hva veier du nå? Jeg er 171 cm, så jeg er ganske høy. Som jeg har sagt en del ganger nå, så kommer jeg ikke til å skrive noen vekt her på bloggen. Jeg vet at jeg har mange med samme sykdom som leser bloggen min. Jeg personlig blir trigget av å lese vekten til andre bloggere, derfor har jeg alltid vært veldig bestemt på at jeg selv ikke skal være en av de som kan trigge noe hos andre. Håper at det går bra. Og for være helt ærlig, så har ingen noe med hva jeg eller andre veier. Det er en personlig sak, som ikke har noe her på blogg å gjøre. 

  Hvor er toppen din fra på dette bildet? Den er fra H&M, og jeg kjøpte den for ikke så lenge siden. Tror jeg betalte rundt 79 kr for den, og den er ennå i butikk. Den er fra den avdelingen med standardklær, de som er litt billigere.

  ♥ Siden formen og humøret ikke er så bra i dag, så kommer ukens blogg ut i morgen. Her får dere svar på spørsmålene som har blitt stilt denne uken, har du noe du lurer på. Er det bare å spørre i vei, håper dere liker svarene!  

 • 35

  Hvorfor skriver du ikke vekten din? Dette er et spørsmål som går igjen hele tiden her på bloggen. Jeg har nok fått det ved alle spørsmålsrunde. Og det popper opp litt her og der, så jeg tenkte å forklare grunnen. Jeg skriver ikke min egen vekt, fordi jeg vet at mange av mine lesere sliter med det samme som meg. For meg personlig trigger det å lese dette på andres blogger. Derfor har jeg valgt å ikke ta sjansen på å trigge noen på min blogg. 

  Er du ikke redd for å overtrene, eller at det skal komme ut av kontroll? Dette spørsmålet har kommet opp nå i det siste, ettersom jeg fikk lov til å begynne å trene igjen. Jeg er selvfølgelig redd for at dette skal komme ut av kontroll, fordi den anorektiske delen av meg har sterke meninger om at jeg må trene mere, hardere og så videre, men jeg må bare begrense meg selv. Jeg har i alle fall dette under kontroll nå. Om dette snur, må jeg slutte. Så derfor skal jeg gjøre alt for å holde dette under kontroll. Heldigvis har jeg min søster som også passer på. Så da har jeg to hoder for å tenke for meg. Jeg vet at hun hadde reagert med en gang om hun merker eller ser at jeg overtrener eller presser meg selv for hardt. 

  Er det vanskelig å dele så mye personlig som du gjør her på bloggen? Dette er vel et spørsmål jeg ikke helt vet hvordan jeg skal svare på. På en måte er det lett, samtidig som det er så utrolig vanskelig. Jeg er veldig heldig som har en mamma som retter alle mine lengre innlegg. Da går hun over og sier hva hun synes om innlegget også. Så da har jeg på en måte to hoder som tenker for meg der også. Men jeg liker å fortelle dere alt.  Det har blitt en del av meg. Jeg har ikke lyst til å bare vise en perfekt side av meg, men at det faktisk er greit å slite. Jeg synes mange av de temaene jeg tar opp er veldig tabu, noe jeg har lyst til å forandre på. 

  Hvorfor blogger du når du ikke tjener penger på det? Dette er veldig lett å svare på, fordi jeg elsker å blogge. Jeg startet ikke denne bloggen for å tjene penger, men for å ha noe å drive på med. Når man er sykemeldt så er dagene veldig lange. Alle andre er jo på skole eller jobb, mens jeg bare sitter hjemme. Så dette er den beste hobbyen jeg kunne ha funnet meg. Nå har jeg noe å holde på med. Det har gitt meg en grunn for å stå opp om morgenen. 

  Du har forandret deg veldig utseendemessig ? Dette er et spørsmål som har gått igjen veldig mye den siste tiden. Jeg har vel egentlig ikke noe godt svar på akkurat dette, men etter jeg begynte å trene, så har det ikke bare skjedd store forandringer med kroppen, men også i ansiktet. I tillegg har jeg det mye bedre om dagen, og jeg får i meg mye mer mat enn hva jeg gjorde før. Så jeg føler vel at jeg "gløder" av lykke, og det at kroppen min får mere mat har nok hjulpet mye. 

  Hvordan har du råd til å bo for deg selv? Jeg vet ikke helt om jeg skal tolke disse spørsmålene positivt eller negativt. Men når man er sykmeldt så får man sykepenger. Jeg kan ikke si at jeg lever det gode liv med masse penger. Men jeg har akkurat nok til at det går rundt. Min mamma og stefar eier leilighetene vi bor i, så vi får det litt billigere. Samtidig har jeg nok alltid vært veldig økonomisk. Alle i min familie kaller meg gjerrig. Hehe, så jeg er veldig flink til å bruke lite. I tillegg får man frikort etter å ha brukt en viss sum hos lege, behandling og medisiner. Dette får jeg nå dekket, noe som har hjulpet meg utrolig mye. Det har gjort at jeg nesten har to tusen kroner ekstra i måneden, noe som har hjulpet meg mye. 

  Har du virkelig et så godt forhold til søsteren din som du skriver på bloggen? Ja det har jeg. Men for å være ærlig, så har vi ikke alltid hatt et så bra forhold som det vi har nå. Da vi var yngre kranglet vi som søsken flest. Men etter vi begge ble litt mere voksen, og det at vi ikke bodde i samme hus, gjorde at forholdet vårt ble veldig sterkt. Siden det har vennskapet vårt bare vokst og vokst. Hun er virkelig min bedre halvdel. Vi snakker sammen om alt, og hun er en person jeg kan være med hele tiden. Hun reiser mye i jobben sin. Når hun er borte snakker vi sammen på telefon hele tiden. Jeg klarer faktisk ikke sove om natten, om jeg ikke har snakket med henne den dagen. Jeg tenkte faktisk at jeg skulle lage et innlegg om akkurat dette, hvordan vi har fått så god kontakt. Jeg tror det er noe de fleste vil ha med sine søsken.

  Du går med en giftering hver eneste dag, er du gift? Det er flere av dere som har sett at jeg har giftering på fingeren. Det har kommet noen spørsmål rundt dette her på bloggen, og også masse spørsmål når jeg er ute.  Dette er en ring jeg ikke har tatt av siden jeg fikk den. Jeg mistet min mormor og morfar for en stund siden. Etter dette arvet min søster og jeg gifteringene deres. Vi fikk de støpt om slik at de passet til oss. Så nå har vi hver vår ring. Så nei, jeg er ikke gift. Dette er min måte å ha mormor og morfar med meg.

  ♥ Håper dere liker svarene, har du et spørsmål du lurer på? Er det bare å spørre i vei, så tar jeg det med i neste innlegg med spørsmål og svar. 

 • 29

  Tre ord om meg: Omtensom, ADHD og surrhodet. 

  Det første jeg gjør om morgenen er: Er å sette på vannkokeren, slik at jeg får laget meg en kaffe. Så sitter jeg å koser meg med en kopp kaffe, mens jeg ser på tv. Dette er det første jeg gjør på morgen, elsker å starte dagen sånn.

  Når jeg hører på radio blir jeg: Veldig glad når det kommer sanger jeg kan, kan nesten alle sanger som blir spilt. Da for jeg synget med, liker ikke så godt all reklame og snaking. 

  Jeg gleder meg til: Sommer, kan nesten ikke vente på lange dager. Varme, sol og bading.

  Klesskapet mitt er fult av: Klær haha, masse skjorte, topper, bukser, alt for mange hettegensere, Casper, noen få kjoler og alt for mange sko par haha. 

  Når jeg skal pynte meg: Tar jeg alltid på klær etter hvordan humøret er, jeg er ikke veldig flink til å pynte meg. Men når jeg først gjøre set, da kan jeg gå i kjole og høye sko, 

  Jeg har medlemskap: På viaplay og mudo trenings senteret jeg trener på.

  En liten hemmelighet om meg: Jeg snakker sykt mye i søvne, vet ikke om det tels som en hemmelighet hehe. 

  Jeg føler meg best: Når jeg akuratt har dusjen, fått stelt med hele kroppen. Så ta på meg meg sminke, da føler jeg meg best. 

  I kaffebaren bestiller jeg: Svart kaffe, det er det eneste jeg liker, drikker alt for mye kaffe. Men syns alle de andre kaffe greiene blir for mye, liker den ren svart. 
   

  I baren bestiller jeg: øl, Heregud jeg elsker øl, så det er det enste jeg bestiller i baren. 

  I vennegjenger er jeg: Hun med ADHD, sprer godt humør, skal få med alle på å gjøre mye rart.

  I familien er jeg: Dritten i midten, ADHD barne, å den som har testet mest mulig grenser for mine foreldre haha. 

  Jeg kan ikke leve uten: Venner, familie, snus og røyk, tyggis, kaffe haha 

  Barn er: Kjempe herlige og søt, jeg elsker barn. Jeg kommer faktisk veldig godt overens med barn, elsker å sitte å leke med dem. 

  Om natten: Da sover jeg som en Stein, beveger utrolig mye på meg og snakker masse i søvne. 

  I vesken har jeg: Snus, røyke, sminke, lepomade, nøkler, lommebok og protein bar fra Noka. 

  Trening er: Noe jeg akuratt har fått begynt på igjen, noe jeg virkelig elske. Gleder meg til bygge kroppen min sterke, jeg får så mye energi av å trene.

  Politikk er: ikke aå vitkfig for meg, aldri skjønt noe av deg. Tror nokk ikke jeg noen gang kommer til å gjøre det heller, men kansje en vaker dag blir jeg også intrisere i det.

  Kjærlighet er: Kjempe viktig, finnes ikke noe bedre en å ha en gutt som liker deg. Kjærlighet mellom to personene er faktisk noe av det beste jeg vet, jeg selv elsker å være forelsket. 

  I vår skal jeg unne meg: Noen nye klær, Heregud dette er nesten litt flaut men jeg har ikke kjøpt meg noen nye klær på flere måneder. Ente opp med å måtte kaste masse klær igjen, eller jeg ga faktisk bort masse til mine nære venniner. Så i vår skal neg unne meg litt nytt til meg selv, klær som passe akuratt nå. 

  I nattbordskuffen har jeg: Masse medesiner, masse tyggis, sånn til å ha foran øynene når det er lyst ut. Så blir det mørkt for meg, jeg har også en bok. 

  På kjøkkenet er jeg: Kjempe flink, jeg kan lage alt mulig. Jeg elsker å lage mat, jeg stor koser meg på kjøkkenet. Jeg er heldig å hatt foreldre som har vært nøye på lærer meg alt mulighet, så jeg er faktisk en god hus mor. Bare spør min søster, hun kommer alltid hjem til ferdig mat på bordet etter jobb. 

  Jeg er dårligst til: Å unne meg selv noe, jeg må neste innrømme at jeg er litt gjerrig når det kommer til penger.

  Jeg elsker: Venner, det å være rundt menskene som gjør meg glad og får meg til å smile. Jeg elsker når jeg har det bra med meg selv, noe som ikke skjer så ofte. Men når det skjer, er det verdens beste følelse. 

  Med livet mitt ønsker jeg: At jeg skal blir frisk, vinner over kampen mot anoreksia og deprisjon. 

  Jeg beundrer: Mennesker som har vært der jeg er nå, men klart å finne den kampen. Jeg beundrer mennesker som har klart å funnet ut hvem de er, som drømmer å får de oppfylt, 

  Når jeg jobber: Jobber jeg faktisk veldig bra, nøye, alltid presis og effektivt ( i de gamle jobben jeg hadde ). Nå med bloggen som jobb, så jobber jeg når jeg har krefter. Men jeg jobber mye med bloggen min, men jeg får sånn skrive kikk i ny og ned der jeg kan skrive mange bra innlegget rett etter hverandre. 

  Jeg er flinkest til: Å Spre glede, bry meg veldig mye om alle de rundt meg skal ha det bra. 

  Min verste uvane: At jeg alltid har i snus og tyggis likt.


  Jeg brenner for: Jeg brenner utrolig mye for blogging, jeg elsker alt som har med blogg å gjøre. Dette var akuratt det jeg trengte nå, en liten jobb for meg selv. 

  Jeg tror på: Karma, litt på Gud og at alt skjer for en grunn her i livet. 

  Du visste kanskje ikke at jeg: At jeg har prøv å gått på alt av sport. 

  På kvelden er jeg: Som regel hjemme med min søster å ser på tv og koser oss, vi har en del programmer som vi ser på sammen. Vår lille måte å kose oss på, eller så ser jeg på tv og blogger alene. 

  Som venn er jeg til: Den man alltid kan ringe til å snakke med, jeg er også den de fleste kan snakke med om alt fra sex til trening, jeg er vedlig lojal. 

  Når jeg har fri: Nå har jo jeg fri hver eneste dag siden jeg er sykemeldt, men prøver å komme meg litt ut å møte venner. Men det er vanskelig i uke dagene, siden alle jobber og studere. Så derfor prøver jeg å få møtt venner i helgene, når de har fri og tid til meg. 

  Det beste jeg vet: Å ligge å kose med en du liker, eller bli stryket på ryggen. 

  Det er lov å lyve hvis: Jeg hater at folk lyver, så for meg er dette ikke greit. 

  Om fem år er jeg: 25 år. Håper jeg har en jobb jeg trives med, blogger enda og har ett stabilt forhold.

  Om ti år er jeg: 30 år gammel og er forhåpentligvis lykkelig med mann, barn, hus og jobb.

 • 12

  Hvor ser du deg selv om 5 år? Om 5 år håper jeg at jeg er frisk, kansje gravid. Håper jeg har funnet mannen jeg har lyst til å dele livet mitt med, kanskje jeg er så heldig at jeg er i jobb.

  Vet dette kanskje er et spesielt spørsmål, men du sa ingen er dumme... Tror du det at du kommer til å fortsette å blogge selv om du vil bli erklært frisk? Ja det gjør jeg, jeg elsker å blogge. Men vist jeg hadde blitt frisk og begynt å jobbe igjen, så vet jeg ikke om jeg hadde klart å blogge like mye som nå. Men jeg kommer nokk aldri til å slutt å blogge, fordi jeg rett og slett liker det så godt.

  Hva gjør deg mest lykkelig akkurat nå? Det må være venner og familie, de rundt meg som gjør slik at jeg får et smil på munnen. 

  Hva vil du si er best med å blogge og hva er det verste? Det er beste er alle leserene mine, alle de fine kommentarene jeg får av alle dere. Den verste en nok de få negative kommentarene jeg har fått, noe annet kommer jeg ikke på som det verste hehe. 

  Hvor i verden vil du aller helst reise? Bora bora, Tailand og Maldivene. Er store ønsker for meg å dra til, håper en dag jeg får oppleve det. 

  Hva er ditt drømme yrke? Som jeg svarte på del en, så har jeg ikke klart å la meg selv drømme nå. Så jeg vet faktisk ikke hva min fremtid vil bringe, eller hva jeg vil gjøre enda. 

  Hva ville du tatt med til den øde øy? Søsteren min, jeg må snakke med søsteren min hver dag. Får faktisk ikke sove en dag vis jeg ikke har snakket med henne, hun er det beste jeg har i livet mitt nå.

  Nevn noe du liker og ikke liker? Jeg liker ikke mais haha, altså jeg kan ikke ta på mais en gang. Jeg liker egentlig det meste, er ikke noe kresen person. 

  Hvor ofte dusjer du håret? Annen hver dag, eller hver tredje dag. Håret mitt blir fort fett, så derfor jeg vakker det så ofte. 

  Hvordan er kjærlighetslivet? Dette er faktisk den eneste tingen jeg har valgt å holde privat i livet mitt, kanskje en dag jeg deler dette med dere. Men akuratt nå vil jeg holde denne ene tingen for meg selv, håper det går bra. 

  Liker du noe med deg selv? Evt hva? Jeg har blitt litt sånn at jeg bare skal finne positive ting med meg selv, i steden for negative. Det hjelper mye på selvtelitten, at jeg selv ikke skal nevne noen negative ting. Men jeg liker at jeg alltid kan tilpasse meg hvem jeg er rundt, at jeg bryr meg mye om andre. Når det kommer til kropp og utseende, så er jeg fornøyd med magen min. 

  Når var det du startet å blogge? Jeg startet å blogg i september 2015, så har ikke blogget så lenge. 

  Hvorfor hadde du lyst til det? Det var fordi jeg trengte noe å gjøre, jeg trengte en motivasjon for å stå opp om morgen. Livet mitt besto at jeg bare sov, ikke spiste eller hadde noe å glede meg over. Derfor bestemte jeg meg for å begynne å blogge, for å ha noe holde på med når det passer for meg. 

  Åssen sminke bruker du? Jeg bruker vedlig mye forskjellig sminke, har laget et innlegg om min hverdag sminke som dere kan lese ved å trykke her -> http://lisarorvik.blogg.no/1452866538_min_favoritt_sminke.html  Hvor lang tid bruker du på å sminke deg i hverdagen? Dette er vedlig forskjellig, har jeg dårlig tid kan jeg bruke 10 min. Men har jeg god tid kan det ta en time, da har jeg på musikk danser og surrer mye rundt. Bare koser meg egentlig, liker å ha god tid. 

  Hva skal til for at du skal like en blogg? At den bli oppdatert jevnlig, at man er seg selv. Jeg leser vedlig mye forskjellig blogger, har ikke et spesielt tema jeg liker på andre sine blogger. 

  Bruker du mye penger i måneden? Nå som jeg bor for meg selv går det en del på husleie, strøm, mat og slike ting. Men jeg bruker nesten inngen ting på meg slev, kanskje en øl på byen i ny og ne. Men utom det bruker jeg ikke så mye, meste av mine penger går også til medesiner og behandling. 

  Dårligste produktet du har prøvd? Denne var faktisk litt vanskelig, kommer ikke på et produkt som har vært sånn kjempe dårlig. 

  Beste produktet du har prøvd? Det må nok være primere  fra makeup mekka, den forandret alt for meg som hadde med sminke å gjøre. Den varer hele dagen, pluss at alt blir veldig jevnt og fint. 

  Hvilket land/by har du vært i som du vil anbefale andre å besøke? Jeg har kjørt Norge rundt, det var hel fanatiske. Norge har utrolig mye fint å by på, elsker også de fleste øyene til Hellas. 

  Hva er favorittantrekket ditt? Pysh hehe, jeg elsker å gå rundt i det. Det første jeg tar på meg når jeg kommer inn døra, kan gå hele dagen i det vis jeg bare skal være hjemme. 

  Hva kunne du aldri brukt av klær? Dette høres kanskje litt dumt ut, med sleng bukser syns jeg ikke er noe fint på meg. 

  Hvortid begynte du å blogge fast? Jeg begynnte å blogge fast fra første gang jeg laget et innlegg i september 2015, vært veldig aktiv siden da. 

  Hvor mange lesere har du? Det varierer veldig, men gjennomsnitt pleier jeg å ha rundt 400 unike lesere på det laveste. Men dette er varierer mye fra uke til uke og dag til dag. 

  Hva gjør du når du blir umotivert til å blogge? Jeg har alltid noen innlegg på lager, som jeg kan poste en dag jeg ikke har motivasjon. Men som regel har jeg alltid lyst til å skrive og dele noe, har enda ikke opplevd skrive sperre å lignende.

  Hvor mye silikon tok du, og når? I tillegg hvordan føltes det etterpå, og hvordan føles de ut nå? Jeg har 450 gram i hver, jeg tok det for en god stund siden. Etter på var det kjempe vondt, aldri opplevd så mye smerte før. De var harde og ømme, men nå er de kjempe myke å ikke noe smerte ondet hele tatt. 

  Har lyst på silikon, men er redd for at puppene blir harde og ikke så myke og deilige lengre? Etter noen måneder for meg ble de kjempe myke, de har også falt en del så det ikke ser så unaturlig ut. Jeg er kjempe fornøyd, men nå var jeg helt flat før. Men jeg hadde store pupper før, så jeg hadde en del bryst fett derfor kunne jeg legge inn det jeg gjorde. Det passer også vedlig bra til min kropp, men mine er ikke harde i det hele tatt. 

   


   

  Hilsen en stor fan! Tusen takk for all inspirasjonen du har gitt meg til å bli bedre, når jeg leser så vet jeg at jeg ikke er helt alene i denne situasjonen :) Tusen hjertelig takk, blir så glad for sånne kommentarer. 

  Hvordan oppfølging har du fått etter overgrepet? Rett etter overgrepet gikk jeg en gang i uken til voldtekts mottaket, men da hadde det ikke gått opp for meg hva som hadde skjedd. Nå går jeg til pyskolg en gang i uken, så jeg får bra oppfølging nå. Men jeg hadde vel egentlig trengt det når jeg begynnte å utvikle anoreksi, da hadde jeg kansje ikke blitt så syk. 

  Hvordan har vennene dine taklet overgrepet og sykdommen? Dette er vedlig forskjellig, noen taklet det bra. Mens andre ble kjempe lei seg, å trakk seg litt bort. Jeg hadde store problemer med å snakke om det, å det å slippe folk inn. Så jeg var på en måte med å bygge opp en vegg mellom meg og alle mine mære, men nå kan jeg snakke om alt med dem. Så har fått et bra forhold med alle mine nære og kjære nå, de skjønner også mye mer av hva det er jeg går igjennom nå. 

  Følte du noen gang at folk ikke trodde på deg? Ja det gjorde jeg, men for å være helt erlig så brydde jeg meg ikke. Jeg hadde på en måte nok med meg selv, så jeg klarte ikke å bry meg om hva andre sa eller gjorde. Det kommer alltid til å være noe der ute som ikke tror på deg, men det er sånne folk man ikke trenger i livet sitt.

  Hvor lang tid tok det før du var 100% ærlig om overgrepet og sykdommen på bloggen? Mitt første innlegg på bloggen var, ja jeg har anoreksia. Etter det innlegget har jeg vært veldig åpen og erlig, noe jeg kommer til å fortsette å være. 

  Vet alle i familien din det som har skjedd? Ja det vet de, når jeg var veldig syk å boddempå sykehus så fikk alle vite hva som hadde skjedd. Det var også den tiden jeg prøvde å ta mitt eget liv, derfor fikk alle vite det for jeg var så syk at jeg kunne ha død den perioden. 

  Hva vil du bli når du blir stor? Mamma og kone, hehe har ikke klart å drømme enda om hva jeg vil bli. Side. Sykdomen min, så lar jeg meg selv ikke drømme enda. 


  Hvem er din aller beste venn? Min søster malin, Tina, Dina og Charlotte. 

  Har du en kostliste som du gjennomfører hver dag? Nei jeg har ikke kostliste nå, men jeg har et minimum inntak jeg må gjennomføre hver dag. Jeg får gjøre litt som jeg vil, siden kostliste for meg gjorde at jeg ikke spiste, 

  Hvor ofte spiser du godteri/ sjokolade? Og er det itillegg til vanlig mat? Det er ikke veldig ofte, når det frister spiser jeg goderi. 

  Går du opp i vekt nå? Nå gjør jeg det, jeg har gått ned en del kilo den siste tiden. Så nå jobber jeg får å hent meg inn i igjen, så jeg prøver veldig hardt. 

  Hvor mange kg må du opp for være innafor normalvekt? Jeg er nå på en lav BMI, men jeg har ikke en fare vekt som jeg hadde før. Men for å ligge på en normal vekt til min høyde og alder, så er det en del kilo som mangler. 

  Har du fått mensen tilbake, og gjorde du noe spesielt for å få den tilbake?(utenom mat) nei det har jeg desverre ikke, må nokk opp en del kilo til for å få den tilbake. 

  For du bestemme selv hva du skal spise og hvilken vekt du skal ligge på, eller er det behandleren din? Dette er noe vi bestemmer sammen, jeg har siste ordet. Det er fordi når henne har bestemt, har det bare blitt verre for meg. 

  hvor lenge har du/hadde du anoreksi? Jeg har hatt det i tre år, jeg har det enda desverre. 

 • 14

  Jeg vet jeg sa jeg skulle svare på video, men akuratt nå fungere ikke den kamera som jeg kan lage film med. Nå er det så lenge side  jeg hadde denne spørsmåls runden, at jeg tenkte at jeg bare svarer skriftlig. Håper det går greit, men en gang jeg får video kamera kommer det videoer. 

  Hva er dine favorittsanger for øyeblikket? Money av broiler, syns den er sykt bra og får meg i bedre humør. 

  Hva er det beste du vet? Det beste jeg vet er å ha det bra, enten være med venner eller familie å bare smile og le. For en som er syk, så setter man utrolig stor pris på små gleder i hverdagen. 

  Hvilken matrett syns du er den beste? I det siste har jeg blitt helt forelsket i pasta carbonara fra Noka, eller grønsaks gryta fra Noka. 

  Hva er dine aller beste egenskaper? Min beste egenskaper er nokk at jeg bryr meg veldig mye om alle rundt meg, jeg er opptatt av at alle skal ha det bra. Jeg er vedlig flink til å lage bra steming, blir aldri flau over noe. 

  Hvilken serier eller film liker du best? Jeg elsker Titanic, har ikke telingen på hvor mange ganger jeg har sett den. Av serier så ser jeg egentlig på alt, når du har vært sykemeldt i tre år så får man sett en del på tv for å si det sånn hehe. 

  Hva gjør du hvis du ikke får sove om natten ? Da pleier jeg enten å jobbe med bloggen, eller se på noe koselig på tv. Vist jeg vil sove, pleier jeg bare å ligge i sengen å høre på rolig musikk. 

  Har lyst til å gjøre collab video med en annen YouTuber? Altså lage video med en annen person. Ja det kunne jeg tenkt meg, har bare ikke film kamera for øyeblikket. Men når det kommer skal jeg bli kjempe flink til å lage videoer, da skal jeg dele masse forskjellig med dere.   Har du hatt en fin uke så langt? Denne uken har vært veldig tøft, jeg har vært i en sorg proses denne uken. Har jo prøvd å gjøre det beste ut av det, men jeg har ikke vært ute av leiligheten denne uken minus behandling. 

  Hvor liker du å reise? Jeg elsker å reie, jeg har vært utrolig mange steder. Vi har kjørt Norge rund, kjørt mye i Europa. Samtidig som jeg har vært på en del ferier, så jeg har fått oppleve veldig mye. Men må jo si at London er en stor favoritt, Hellas også er jeg vedlig glad i. 

  Hvilke årstid liker du best? Før var det vinter, men nå som jeg sliter veldig med å få varmen i meg har sommeren blitt min favoritt. Lyse tider gjør også at jeg får det lettere med meg selv, jeg smiler mer når det er sol. 

  Du er veldig vakker :) nåw tusen takk! 

  Hvor ser du deg selv om 10 år? Da håper jeg at jeg har barn, er frisk. Håper at jeg jobber, har en mann jeg vil dele livet mitt med. 

  Hva vil du jobbe med, studere, osv? Dette er et veldig vanskelig spørsmål for meg, etter som jeg er syk har jeg ikke latt meg selv tenke så mye på fremtiden. Føler ikke at jeg er klar enda til å finne ut av det, men en dag kommer det nok til meg også. 

  Hvis du hadde fått en dag med AL makt i hele verden, hvordan hadde du brukt den? Jeg ville gjort sånn at det ble fred på jord, vis det er lov til å svare det. 

  Om du hadde fått 5 millioner, hva ville du gjort med dem? Det første som slo meg var at jeg ville nok kjøpt meg en leilighet, så tatt med familien på en syden tur. Dette hadde betød alt for meg å kunne gitt noe tilbake til dem, så mye som de stiller opp for meg. 

  Har du vært i Polen? Har du lyst til å reise? Har ikke vært der, men har vedlig lyst til å dra ditt.

  Hva er ditt beste minne fra barndommen? Jeg har veldig mange gode minner fra barndommen, men noe som jeg husker veldig godt. Er dette med at vi var veldig mange barn, ved tanke på at mine foreldre er skilt. Det å leke med mange søsken, alle spill kvelden vi hadde med familien. Både på mamma og pappa sine sider, var vi flinke til å ha spill kvelder en gang i uken. 

  Hvilke ferie paradise er ditt beste sted? Hellas uten tvil, det er så mange vakre øyer man kan oppleve. Men jeg drømmer om å dra til Tailand, bora bora og Maldivene. 

  bloggtips? Mitt beste blogg tips er vel det å finne ut hvordan blogg du vil være, det å være seg selv er veldig viktig. Blogge om niende intriser deg for, bruke tid og energi på gode innlegg. 

  favoritt drikke? Pepsi Max og øl hehe. 

  hvilken mobil har du? iPhone 5s, må nok snart kjøpe meg en ny for batteriet er ødelagt. 

  har du dyr? Jeg har to hunder og en kanin, men i leiligheten til søs og meg bor det inngen dyr. Vi kommer nok heller aldri til å kjøpe et eget dyr som kommer til å bo her, men liker veldig godt at det er dyr hjemme hos mamma og pappa.