lisarorvik - Mitt navn er Lisa Slaaen Rørvik, jeg er 22år. Jeg kommer til å blogge om min kampen om å bli frisk, fra en alvorlig spiseforstyrrelse som heter anoreksia. Jeg deler også mange sunne oppskrifter, jeg har også en stor lidenskap for trening.
Instagram Facebook Lisa.rorvik@hotmail.com

18

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Siden jeg ikke fikk delt noe ny oppskrift med dere i går, får dere heller en i dag. Må bare beklage for at bloggen ikke ble oppdatert i går. Men formen var bare så dårlig. Så jeg hadde ikke krefter til å ta frem pc. Men jeg lage meg noen utrolig gode sjokoladekjeks i går. Disse smaker helt nydelig. Disse ble sprø, uten å tilsette smør. Har prøv meg lenge frem til å klare disse. Men endelig klarte jeg det. Så da må jeg jo dele denne godbiten med dere også. Jeg klarte å glemme å ta i bakepulver på disse jeg lagde, så dere kommer til å få kjeks med mer volum enn det jeg fikk. Så viktig å ikke glemme det, slik jeg gjorde.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette trenger du til ca 22 kjeks:
2.5 dl havregryn 
1 dl havremel 
1 ts kako 
50 g sukrin gold
1/2 ts bakepulver
70 g fibersirup clear
4 ss med vann 
40 g sukkerfri sjokolade
 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Fremgangsmåte steg steg: 

1) Sett ovnene på 180 grader varmluft. Starte med å blande havregryn, havremel, kako, bakepulver og sukrin gold. Rør dette godt sammen, slik at alt blander seg godt. Så setter du hele bollen oppå en kjøkkenvekt. Tilsetter 70 g fibersirup og vann. Rør dette godt sammen, kan hende du kanskje trenger litt mer vann. Men det ser du fort. 

2) Så hakker du opp sjokoladen i biter, for å røre den inn sammen med resten. Så formene du små kuler som du legger på et bakepapir. Det er mye lettere å gjøre dette når henden dine er litt fuktige, så moser du kulene flate og runde. Til ønsket størrelse, så sterk du dem først i 10 minutter. Så skurer du av ovnene, setter døren litt oppen for å la dem stå inne i 10 nye minutter. Så avkjøler du dem på en rist etter det. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tips til erstatninger: 

Du kan fint bytte ut fibersirup clear med fibersirup cold. Da tror jeg faktisk at du slipper å bruke noen form for søtning. Tror også du kan få gode kjekt av å ikke bruke kakao pulver da også. Sukrin gold kan også erstattes med andre typer sukker fri sukker. Men jeg syns denne gjorde seg best til denne oppskriften. Du må selvfølgelig ikke bruke sukkerfri sjokolade. Men da blir de ikke sukkerfri, men der er opp tip deg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så er de klare for å nytes. Jeg må innrømme at disse var så gode at jeg ikke klarte å holde fingrende unna. Har allerede spist fire stykker i dag og enda flere i går. Men nå måtte jeg spare litt, slik at farmor og farfar også skal få noen. Disse kan du fint oppbevare i en kakeboks. Der holder de seg fint noen dager syns jeg. Men disse smaker selvfølgelig best samme dagen da de er ny stekt, men smaken er god dager etter også altså. Ikke misforstå meg, men det er noe spesielt når de er ny stekte på den dagen. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vil holde dere oppdatert på alle mine sunne oppskrifter, som jeg deler her på bloggen. Kan du like min facebook side, der poster jeg alle mine nyeste oppskrifter, den finner du her -> FACEBOOK-LISA

Har du laget dette før eller har en god oppskrift på sunne og sprø kjeks uten smør, så ikke dette godt ut?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Facebook siden min HER!
Instagram siden min HER!
  • 34

    //innlegget inneholder annonselenker.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    God lørdags morgen alle mine fine lesere. Her startet dagen for noen timer siden. Min søster og meg tok en veldig rolig fredag i går. Jeg var hos mamma en liten tur for å  så trene i nesten tre timer. Slik at lillebror skulle få leiligheten for seg selv. Fordi han hadde gutta sine her på vors. Så la jeg meg egentlig ganske tidelig i går, noe som er utrolig deilig. For i dag er jeg kjempe uthvilt. Planen for dag i dag. Er en tur opp til mamma, farmor og farfar med ny stekte muffins. Som jeg lagde i stad, var faktisk ferdig med muffinsene allerede kl 08:00. Så det er jo disse godbitene jeg skal dele med dere i dag. For disse ble kjempe gode, jeg er litt inne i en periode med muffins har jeg funnet ut. Så der blir en muffins oppskrift i dag også. I dag ble det vaniljemuffins med sjokoladebiter. Noe som passer meg helt perfekt, for disse smakene sammen er bare kjempe gode.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Dette trenger du til ca 11 stk:  
    2 egg
    50 g havremel
    10 g proteinpulver med vaniljesmak
    1 ts bakepulver
    1 ts vaniljepulver eller vaniljesukker
    120 g mager kesam med vaniljesmak
    Liten svett med skummet melk
    40 g sukkerfri sjokolade
     
    Dette trenger du til glasuren:
     1 pakke Philadelphia light (200 g)
     100 g sukrinmelis 
    1 ts vaniljepulver eller vaniljesykker
    10-20 g sukrin+ 
     
    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
     

    Fremgangsmåte steg for steg:

    1) Start med å lage en kjempe luftige eggedosis av egg og sukrin+. Dette tar litt tid, men er vært vente tiden. Så måler du opp resten av ingrediensene minus skummet melk og sjokoladen. For å tilsette dette, rør godt sammen sånn at alt blander seg til en fin og jevn røre. Så setter du denne bollen til siden, slik at den får svellet. Da blir resultatet mye bedre når du bruker havremel og proteinpulver. 

    2) Så setter du på ovnene på 180 grader. Når ovnene har blitt varm, da har røren fått svellet nok. Da tilsetter du litt skummet melk, rører godt sammen. For å så hakke opp sjokoladen i mindre biter, for å tilsette dette også oppi rørene. Rør godt sammen for å så helle over røren i 11 formen. 

    3) Steks i ca 15-17 minutter. Avkjøl dem på en rist. Når de avkjølt så kan du begynne på glasuren. Da blander du bare alt sammen, så du går en fin og jevn glasur. Smak deg gjerne litt frem, om hvor søt du vil ha den. Så smører du den ut over muffinsene.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Tips til erstatninger:

    Når det gjelder havremel så kan du fint male dette selv, fra havregryn. Da kjører du bare det i en blender eller mikser, det er billigere. Har du ikke proteinpulver, kan du fint bytte ut dette med mer havremel. Altså 10 g mer havremel, eller annet type mel. Søtningene jeg har brukt her er der jeg anbefaler å bruke i denne oppskriften. Men du kan fint bytte det ut med annet typer, om du selv ønsker det. 

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Så er klare til å nytes. I dag pyntet jeg veldig enkelt med en sukkerfri sjokoladebit og jordbær. Men her kan man jo bare pynte med dem man selv ønsker. Man trenger heller ikke pynt, for disse er kjempe gode bare sånn som de er. Jeg elsker smaken vanilje og sjokolade sammen, så om du gjør det samme? Så passer disse helt perfekt for deg. Når det gjelder steketiden, så varier dette veldig fra ovn til ovn. 

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Vil holde dere oppdatert på alle mine sunne oppskrifter, som jeg deler her på bloggen. Kan du like min facebook side, der poster jeg alle mine nyeste oppskrifter, den finner du her -> FACEBOOK-LISA

    Har du laget dette før eller kunne tenkt deg å prøve denne oppskriften, så ikke dette godt ut?

  • 26

    //innlegget inneholder annonselenker. 

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    God lørdag til alle mine fineste lesere. Jeg glemte helt å poste mitt siste innlegg i går, så beklager for at dere ikke hørte noe mer fra meg. Her startet dagen med et stort smil. Etterfulgt av en stor kopp kaffe, jeg har nemlig vært våken en del timer allerede. La meg ganske så tidlig i går. Hadde en kjempe bra treningsøkt, i går kveld. Så jeg har sovet så godt i natt. Det var så deilig å våknet opp til et ny vasket leiligheten. Jeg både vasket, støvsugde, tørket støv og vasket klær i går. Så nå er det så fint her hjemme, den beste starten på helgen spør du meg. Men det er jo lørdag i dag. Noe som for meg betyr at man kan kose seg litt ekstra. Jeg var allerede før kl 08:00, ferdig med dagens muffins. I dag med det sukkerfri sjokolademuffins med jordbær fyll. Nam nam, sier bare jeg. Disse ble utrolig gode og saftige. Jeg gikk for en veldig enkel og lett oppskrift i dag. Men resultatet ble jo bare helt nydelig, så derfor skal jeg dele denne med dere også.    

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Dette trenger du til ca 12 stk:
    2 egg
    60 g havremel
    10 g kakao
    1 ts bakepulver
    120 g mager kesam
    Litt salt
    En liten skvett med melk
    Sukkerfritt jordbærsyltetøy 
     
    Dette trenger du til glasuren: 
    1 pakke Philadelphia light (200 g)
    2 ts kakao
     
    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     

    Fremgangsmåte steg for steg:

    1) Start med å piske egg og sukrin+ til en luftig eggedosis. Dette tar litt tid, men gir en utrolig bra resultat. Så tilsetter du resten av ingrediensene, minus syltetøyet. Rør dette godt sammen. Så alt blander seg, sett så denne bollen til siden. For røren må svele i ca 10 minutter. Da får du et mye bedre resultatet når du bruker havremel. 

    2) Så kan du sette på ovnene på 180 grader. Mens røren sveler, så blir ovnene varm. Så starter du med å ta en ss med muffinsrøren i alle formene. Så tar du en ts med sukkerfritt jordbærsyltetøy, så avslutter du med litt røre på toppen. Slik at du dekker hele syltetøyet. Så steker du dem i ca 15 minutter. Avkjøl de, før du begynner på glasuren. 

    3) Glasurer rører du bare alle ingrediensene godt sammen. Smak deg gjerne litt frem, slik at du finner den smaken du selv liker best. 

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Tips til erstatninger:

    • Du kan fint bytte ut havremel med annet type mel. Så lenge det tilsvare samme mengde, men hver litt obs. På at noen mel typer tiltrekker seg mer fuktighet. Så da regner du kanskje mer melk. Du kan også bytte ut sukrin+, men jeg anbefaler å bruke det.
    • Så kan du selvfølgelig bytte ut mager kesam med vanlig kesam eller kanskje gresk yoghurt.
    • For dere som ønsker en glasur med smak av jordbær. Kan du fint bytte ut kakao med friske jordbær eller sukkerfritt jordbærsyltetøy. Men jeg personlig syns det holdt med å ha jordbærsyltetøy i muffinsene. For smaken kommer tydelig frem. 

     

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Så er de klare til å nytes. Jeg har brukt et sukkerfritt jordbærsyltetøy fra Nora. Fordi den er utrolig god på smak, så derfor ble det et enkelt valg for meg. Men har du en annen type du liker bedre. Så bruker du bare den. Jeg toppet der hele med litt friske bær, bare for å få det lille ekstra. Det synes ikke så godt på bilder at det er jordbærsyltetøy i muffinsene. Men det smaker man utrolig godt, så det gir en veldig god kombinasjon sammen med sjokolade smaken. 

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    → Vil holde dere oppdatert på alle mine sunne oppskrifter, som jeg deler her på bloggen. Kan du like min facebook side, der poster jeg alle mine nyeste oppskrifter, den finner du her -> FACEBOOK-LISA

    → Kunne du tenkt deg å prøve denne oppskriften, så ikke dette godt ut?

  • 36

    //innlegget inneholder annonselenker. 

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    God lørdag alle mine fine lesere, her startet dagen alt for tidlig. Våknet kl 05:00, men etter en god frokost. Klarte jeg å sovne litt på sofaen, så nå føler jeg meg utrolig uthvilt. Jeg var i seng før halv 12 i går, min søster og meg ler litt av oss selv. Siden vi kaller oss selv pensjonister, siden vi har lagt oss så tidlige hver eneste helg. I dag har jeg en del planer, jeg skal en tur opp til farmor og farfar. Så skal jeg inn til Oslo en tur, for å møtte noen venner å drikke litt pils. Så det gleder jeg meg utrolig mye til, siden det er lørdag. Ville jeg lage noe godt i dag, så i dag ble det sukkerfri Brownies med innbakt sjokoladeglasur. Denne ble bare så utrolig god og saftig, jeg ble veldig inspirert av Linda sin oppskrift. Så derfor måtte jeg prøve denne selv også, jeg gjorde litt om på den. Jeg gleder meg til å ta med kake opp til farmor og farfar, for denne var bare så utrolig god på smak. 

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Dette trenger du:
    2 egg
    50 g sukrin gold
    30 g havremel
    20 g kakao
    130 g mager kesam
    1 ta vaniljepulver eller vaniljesukker
    En liten klype salt 
    Litt melk (jeg brukte 0.5 dl, noe som var litt for mye)
     
    Dette trenger du til sjokoladeglasuren:
    100 g Philadelphia light
    5 g kakao
    Litt salt 
     
    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
     

    Fremgangsmåte steg for steg:

    1) Sett ovnene på 180 grader. Start med å lage en luftige eggedosis av egg, sukrin gold og sukrinmelis. Så tilsetter du resten av ingrediensene, rør alt kjempe godt sammen, så alt blander seg. Så lar du røren få svele litt, da får du et mye bedre resultat. 
     

    2) Mens røren sveler, kan du starte med sjokoladekremen. Her blander du enkelt bare alle ingrediensene sammen, så heller du røren fra kaken i en kakeform, så tilsetter du sjokoladekremen med en ts. Slik at du får små klumper over hele toppen av kaken, så steker du kaken i ca 15-30 minutter. Her kommer det helt an på hvordan resultatet du ønsker, jeg liker min helt gjennomstekt, derfor hadde jeg min inne i 30 minutter. Men ønsker du den litt "bløt i midten, så steker du den mye kortere. 

    3) Når kaken er ferdig, lar jeg den avkjøle seg ca en time i formen. Slik at den får satt seg skikkelig, så tar du den ut av formen, så den får avkjølt seg helt på en rist. Denne kaken må få satt seg litt, før du skjærer i den siden den inneholder sjokoladekrem.
     
    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
     

    Tips til erstatninger:

    Du kan fint bytte ut mel typene jeg har brukt med alt annet type mel, så lenge det er 50 gram. Jeg liker personlig å mikse litt, men det er jo forskjellig fra person til person. Det samme gjelder også søtning, men jeg anbefaler ikke bruke vanlig sukrin. Du kan selvfølgelig bruke vanlig kesam og Philadelphia ost.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Så er kaken klar til å nytes, jeg valgte å toppe der hele med litt sukrinmelis. Bare for litt ekstra pynt, men der trenger man ikke i deg hele tatt egentlig. For denne er kjempe god som den er, du trenger heller ikke noe glasur på denne, fordi den er allerede innbakt i kaken. Det synes på bildene som dere kan se, så det gir enda mer saftighet i kaken. Du kan også bruke sjokoladeglasur på toppen, om du ikke ønsker den innbakt.  

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    → Vil holde dere oppdatert på alle mine sunne oppskrifter, som jeg deler her på bloggen. Kan du like min facebook side, der poster jeg alle mine nyeste oppskrifter, den finner du her -> FACEBOOK-LISA

    → Så ikke bare dette helt nydelig ut, har du laget dette før?

  • 22

    //innlegget inneholder annonselenker. 

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    God lørdag alle mine herlige lesere, her starten dagen for en del timer siden. Våknet med et stort smil og så utrolig uthvilt, jeg tokk en kjempe rolig fredag. Bare koste meg med serie, for å så legge meg tidlig. Jeg skal nemlig ha jentekveld i dag, som jeg nevnte i går. Så her er det full sving med vasking, rydding, tørke støv, støvsuge og vasking av gulv. Men det første jeg begynte på når jeg sto opp i dag, var muffins. Som jeg skal dele med dere i dag, jeg ville lage noe sukkerfritt og kjempe godt til i kveld. Disse muffinsene har jeg faktisk drømt om, så da måtte jeg bare prøve dem ut. Å resultatet ble bare så utrolig godt, kjempe god smak, utrolig saftige og de er sukkerfrie. Ja takk, gleder meg til å servere disse i kveld for å si det sånn. Jeg fikk mange ut denne oppskriften, noe som passer helt perfekt. For da får jeg både mange til meg selv, men kan også gi noen til familien.  

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Dette trenger du til ca 15 stk:
    2 egg
    50 g havremel
    15 g kokosmel
    120 g mager kesam 
    1 ts bakepulver
    1/2 ts vanilje pulver (kan droppes)
    0.5 dl skummet melk 
    1-2 ts kakao
    litt salt
     
    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
     
    Dette trenger du til vaniljefudgen:
    1 boks Vikingmelk
    20 g smør
    25 g fibersirup gold
    1 ts vaniljepulver eller vaniljesukker
     
     
    Dette trenger du til sjokoladekremen som topping:
    1 boks Philadelphia mager ost 
    litt vaniljepulver eller vaniljesukker (kan droppes)
    1-2 ts kakao  
     
    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
     

    Fremgangsmåte steg for steg:

    1) Sett ovnene på 180 grader. Start med vaniljefudgen, her tar du alle ingrediensene i en skål som tåler varme. Sett den inn i mikroen på full varme, start med 5 minutter, så rører du i den. Så inn igjen i to minutter, ut for å røre. Så inn i to minutter, så røre. Sånn holder du på til du har en tykk karamell, du ser det med en gang når den er ferdig. Når du har igjen ca 4 minutter på fudge, kan du begynne med røra til muffinsene. 

    2) Start med å lage en kjempe luftig eggedosis, av egg, sukrin gold og sukrin+. Så tilsetter du resten av ingrediensene oppi bollen, rører dette godt sammen. Slik at du går en jevn og fin røre, så starter du med å helle en liten ss oppi hver av muffinsformene. Så tar du en god ts med vaniljefudgen, så dekker du over med en liten ss med muffinsrøre. Slik at du dekker over fudge, så steker du dem i ca 15-20 minutter. 

    3) Avkjøl muffinsene på en rist, før du begynner på sjokolade kremen på toppen. Rør bare enkelt sammen alle ingrediensene, for å så smøre den ut over muffinsene. Prøv deg litt frem med smak, slik at du finner den smaken som du selv liker best. Jeg liker å bare prøve meg litt frem, for jeg tror alle liker litt forskjellig.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Så er de klare til å nytes, jeg pyntet dem litt ekstra med friske bær. Siden jeg får besøk, men disse muffinsene er bare helt utrolig gode. De blir så saftige av den vaniljefudgen som er i midten, de er saftige uten også. Men med den gjør det lille ekstra, jeg har allerede spist tre stykker, hehe. Man må jo prøve smake som jeg alltid sier til meg selv, men disse gleder jeg meg til å dele med jentene mine senere i dag. Skal også sende med noen opp til mamma, slik at henne også kan kose seg litt ekstra i kveld. Jeg oppbevarer mine i kjøleskapet, da får de satt seg og frostingen holder seg stiv.    

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    → Vil holde dere oppdatert på alle mine sunne oppskrifter, som jeg deler her på bloggen. Kan du like min facebook side, der poster jeg alle mine nyeste oppskrifter, den finner du her -> FACEBOOK-LISA

    → Har du laget dette før eller kunne tenkt deg å prøve denne oppskriften?

  • 22

    //innlegget inneholder annonselenker. 

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    God lørdag alle mine herlige lesere, her startet dagen med et stort smil. Har sovet så godt i natt, hele 9 timer. Så det var sikkert noe kroppen min trengte, siden jeg bare fikk tre timer søvn natten før. Men her har jeg begynt med vasking og ryddig av leiligheten, så har jeg også bakt helt nydelig gulrotmuffins. Disse har innbakt glasur, noe som bare var helt nydelig. Jeg ble veldig inspirert av Linda sin oppskrift, men ville så klart gjøre den litt om, slik at det ble min egen oppskrift. Disse ble bare så utrolig saftige og gode på smak, at jeg må dele denne god biten med dere også. Det er jo morsdag i morgen, så derfor ville jeg lage noe godt. Som jeg kan ta med opp til henne og opp til farmor i morgen. Jeg fikk utrolig mange muffins av denne oppskriften, så her har man mange man kan kose seg med. 

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Dette trenger du til ca 15 muffins:
    2 egg
    50 g sukringold  
    1 ts kanel
    1 ts kardemomme
    1 ts vaniljesukker
    10 g fiberfin 
    110 g mager kesam
    1-2 dl skummet melk
    ca 150 g gulrot
     
    Dette trenger du til fyllet:
    100 g Philadelphia mager ost
    1/2 ts vaniljesukker
     
    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
     

    Fremgangsmåte steg for steg:

    1) Start med å sette ovnen på 175 grader, så lager du en luftig eggedosis av egg og sukringold. Bruk en elektrisk visp, da går det fortere. Så tilsetter du kanel, kardemomme og vaniljesukker, rør dette inn med den elektriske vispen. Så tilsetter du alt melet, mager kesam og melk. Rør dette inn med en hånd visp, jeg starter alltid med 1 dl melk, for å så tilsette mer om det trengs. 

    2) Så rasper du gulrot, for å helle det oppi røra. Rør det godt inn. Så kan du se om du trenger mer melk eller ikke, så kan du begynne med fyllet. Da blander du enkelt sammen alt, rør det godt sammen. Smak deg litt frem, for å finne den smaken du liker best. 

    3) Så tar du litt røre i muffinsformer, så en liten ta med fyll oppå. Så avslutter du med en litt mer muffinsformer, slik at du dekker over fyllet. Så er de klare for å stekes, mine sto inne i ca 22 minutter. Så her må du bare se det litt an, for er så forskjellig fra ovn til ovn.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Tips til erstatning:

    Du kan fint bytte ut det jeg har brukt som mel, med havremel eller annet type mel. Så lenge det tilsvarer 60 g mel, jeg liker å prøve meg litt frem. Å blande litt forskjellig mel, sukringold kan erstattes av annet type søtning. 

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Jeg vet ikke om det bare er meg, men hver gang jeg baker med gulrot.Syns jeg det er best når muffinsen får satt seg litt, altså den får stått noen timer. Faktisk syns jeg det smaker best dagen etter, så da passet det perfekt å bake disse i dag. For da er de enda bedre i morgen, jeg brukte bare litt sukrinmelis med vann som pynt denne gangen. Syns det gjør det lille ekstra, men det er jo opp til en hver hvordan dere vil pynte. Kan også lage mer fyll, å bruke det som glasur på toppen i tillegg.  

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    → Vil holde dere oppdatert på alle mine sunne oppskrifter, som jeg deler her på bloggen. Kan du like min facebook side, der poster jeg alle mine nyeste oppskrifter. Den finner du her -> FACEBOOK-LISA

    → Hva syns du om denne oppskriften, så ikke dette godt ut?  

  • 20

    //inneholder annonselenker.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    God lørdag alle mine fantastiske lesere, denne dagen har bare flydd av gåre. Jeg sto opp kl 07:00, med et stort smil. For i dag er det treningsfri, så jeg hadde tidens økt i går kveld. Så nå skal kroppen min få hvile dag i dag og i morgen, skal også ut å møte familien å ta en øl senere i dag. Men jeg har brukte denne morgen på å rydde, vaske og støvsuge hele leiligheten. Vasket klær og bakt muffins. Hatt besøk av lillebror og kjæresten hans, derfor ble dere oppdatert litt sent i dag. Så denne dagen har jeg brukt bra, så nå skal jeg slappe av litt. Før jeg drar opp til farmor og farfar en liten tur, må jo gi dem ny bakte muffins. Men må jo dele denne god biten med dere, disse ble kjempe gode og saftige. Altså jeg hadde allerede spist to stykker, før jeg fikk på pynten hehe. Så disse burde dere prøve, så her får dere oppskriften.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Dette trenger du til ca 9 stk:
    2 egg 
    30 g vanilje protinpulver (se tips for erstatninger)
    20 g kokosmel*
    1 ts vaniljesukker
    1 ts bakepulver
    1-2 ss mager kesam 
    0.5 - 1 dl skummet melk
    ca 60 g sukkerfri sjokolade
     
    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     

    Fremgangsmåte steg for steg:

    1) Start med å sette ovnen på 175 grader, lage en skikkelig luftig eggedosis av egg sukrinmelis og sukrin+,dette tar litt tid. Men gir et utrolig godt og luftig resultat. Så tilsetter du alt det andre i eggedosisen, minus sjokoladen. Rør dette godt sammen, juster med melk etter hvordan konsistensen blir. For noen proteinpulver tiltrekker seg mer veske enn andre, så her må man bare prøve seg litt frem.  

    2) Så hakker du sjokoladen i små biter, for å så tilsette det oppi sammen med resten. Rør det godt inn, for å så fordele det over i muffins former. Stekes i 15-20 minutter, mine sto inne i 17 minutter. Så bare følg litt med, la de avkjøle seg på en rist. Før du kan begynne å pynte dem, disse er kjempe gode alene også, så man må ikke ha på noe pynt.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Tips til erstatninger:

    Du kan fint bytte ut vanilje proteinpulver med mel, eller annet type proteinpulver. Du kan fint bruke vanlig mel, havremel eller det du selv har. Jeg liker å blandet litt som dere helt sikkert har sett i oppskriften, men det er opp til dere. Du kan også bytte ut sukrinmelis og sukrin+ med sukrin, sukringold eller et annet type søtningsmiddel.  

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Jeg pyntet med sukrinmelis blandet med litt vann, la dette i en liten pose. For å så fordele det ut over muffinsene, gjorde det ikke noe mer kompliser en det. Men disse er utrolig gode og saftige akkurat som de er, så disse trenger man egentlig ikke så mye annet på. Min lillebror og de som har smakt dem, likte dem kjempe godt. Å de sa at disse var kjempe gode uten melis og med, så her trenger man ikke egentlig noe mer en bare muffinsene. Men jeg liker å pynte litt ekstra ettersom jeg deler bilder av det jeg lager med dere, men dette er helt opp til dere. Du kan også bruke dette som en grunn oppskrift, å tilsette det du selv liker.  

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    → Vil holde dere oppdatert på alle mine sunne oppskrifter, som jeg deler her på bloggen. Kan du like min facebook side, der poster jeg alle mine nyeste oppskrifter, den finner du her -> FACEBOOK-LISA

    → Har du laget dette før eller kunne tenkt deg å prøve denne oppskriften?

  • 22

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    God fredags morgen alle mine fine lesere, her startet dagen alt for tidlig. Våknet dessverre av mareritt kl 05:00, å klarte ikke da å legge meg igjen. Men jeg snudde om det negative til noe positivt, å fått gjort så mye i dag. Kost meg på kjøkkenet, for å lage masse godt med god musikk på øra, jobbet med litt DIY-prosjekter. Humøret er på topp og formen er mye bedre nå, det er litt hva man gjør det til selv. Så denne dagen skal bli like god som i går, jeg måtte jo prøve meg på en ny oppskrift i dag. Siden det er fredag, dette er en oppskrift på lavkrabo loff. Som jeg bare har sett over alt på nette den siste tiden, så jeg måtte jeg jo gi det et forsøk, å ble utrolig positivt overrasket. Altså disse er så utrolig lette å lage, så er de utrolig sunne. Smaken er faktisk god, men kanskje litt nøytral om dere skjønner. Så her kan man gjøre litt ekstra med pålegg, så blir dette en helt fantastisk erstatning på loff, for dere som vil kose dere med god samvittighet i helgen. 

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Dette trenger du til ca 9 lavkarbo loff skiver:
    3 egg
    2-3 ts mager Philadelphia krem ost
    2 ts sukrinmelis
    1/2 ts bakepulver
    en listen klype salt 
     
    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
     

    Fremgangsmåte steg for steg:

    1) Start med å sette ovnen på 180 grader, så finner du frem to boller. Deler alle eggene, slik at eggehviten er i den ene bollen og plommene i den andre. Start med å stivpiske eggehviten sammen med sukrinmelis. Med en elektrisk visp, til den er helt stiv (slik at du kan vende bollen på hode, uten at den rører på seg). 

    2) Så tilsetter du kremost, bakepulver og en klype salt oppi der plommene er. Så bruker du samme elektriske vispe til å røre dette godt sammen, så heller du over den stivpisket eggehviten over i den bollen der plommene og det andre er. Vend forsiktig dette sammen, slik at du bevarer luften i den stiv pisket eggehviten.

    3) Finn frem et stekebrett med bakepapir, å fordel med en ss 9 klatrer. Så bruker du baksiden av ss, for å smøre de litt ut over i rundinger. Disse kan se litt rare ut før de blir stekt (bare slik at dere vet det). Så skal de stekes i ca 14 -17 minutter, kan hende kortere eller lengere. Så følg med, alltid litt forskjell på ovner. Ta dem ut, legg dem med bakepapiret på en rist. Når de er helt avkjølt, løsner du dem forsiktig med en stekespade fra bakepapiret.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Så er de klare til å nytes, dette er første gang jeg lager disse. Men blir ikke den siste, for noe så lett, sunt og smart skal man lete lenge etter. Vil du gi disse mer smak, kan du tilsette noe krydder, eller kanskje litt revet ost på toppen. Jeg skal prøve meg litt frem, å finne ut hvordan jeg skal få gi disse en kjempe god smak. Men disse er helt supre, med masse godt pålegg. Bare å bruke det du selv liker best, jeg hadde ikke så mange alternativer. Men jeg er helt sikker på at disse passer med det meste, bare å bruke fantasien. 

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    → Vil holde dere oppdatert på alle mine sunne oppskrifter, som jeg deler her på bloggen. Kan du like min facebook side, der poster jeg alle mine nyeste oppskrifter, den finner du her -> FACEBOOK-LISA

    → Har du laget dette før eller kunne tenkt deg å prøve denne oppskriften?

  • 14



    Jeg nevnte jo kort i stad, at jeg skulle dele enda en oppskrift med dere i dag. Som er gulrotkake, denne er sukkerfri og utrolig saftig. Denne kaken ble godt likt hos alle i min familie, så denne er god. Jeg lagde også denne til farsdagen, så det er derfor hele familien min har fått smakt på den. Det er utrolig koselig å få gode tilbake melinger fra familien, når jeg baker sunne kaker. Siden det er ikke noe dem er vant med, så jeg tror de fikk seg et lite sjokk. At sunnere kaker kan smake så godt, så derfor vil jeg dele denne med dere også. Denne er ganske lett å lage, så jeg vil tro at de fleste av dere kan få denne til.



    Dette trenger du:
    1 dl havregryn
    35 g mandelmel
    1 ts vaniljesukker 
    2-3 ts sukrinmelis eller sukerin 
    1 ts bakepulver
    1/2 ts kanel + litt kardemomme
    1 dl mager kesam
    1 dl skummet melk
    1-2 gulrøtter 
    2 eggehviter
     
    Dette trenger du til glasur:
    1/2 beger mager krem ost
    1 ts vaniljesukker
    2-3 ts sukrinmelis
     

     

    Fremgangsmåte steg for steg:

    1) Start med å måle opp 1 dl havregryn, for å gjøre dette om til havremel. Hell havremelet pluss alle de andre tørre ingrediensene oppi en bolle, rør dette godt sammen. Så tilsetter du mager kesam og skummet melk, rasp gulrøtter. Jeg brukte to siden jeg ville ha mye gulrot smak. Rør dette godt inn for å sette bollen til side, slik at havremelet får trekket til seg fuktighet. Da blir resultatet mye bedre, så setter du på ovnen på 175 grader.  

    2) Når ovnen har blitt varm, har røren fått svellet nok. Rør en ekstra gang i røren, så stivpisker du to eggehviter som du vender inn i resten av røren. Pass på å vend det inn forsiktig, slik at du bevarer luften. Hell røren i en form, jeg brukte en liten rundt form. Bruker du større form, kan du fint doble oppskriften. Så steker du den i 25-35 minutter, litt forskjellig fra ovn til ovn så følg litt med.  

    3) Så avkjøler du kaken på en rist, før du begynner på glasuren. Da blander du bare alt du trenger godt, for å smøre det over hele kaken. Smak deg litt frem, på hvor mye søtning du trenger. Tror det er litt forskjellig fra person til person hva de liker, så her anbefaler jeg at du smaker og finner det som passer deg best.

    Så er kaken klar til å nytes, denne kaken er kjempe god samme dagen. Men faktisk enda bedre dagen etter, for da har den fått satt seg litt. Oppbevar den i kjøleskapet, der holder den seg fint noen dager. Som jeg nevnte kort over, så må du bare føle deg litt frem på hvor mye gulerøtter du vil bruke, jeg brukte som sakt to i denne oppskriften. Det er viktig å stivpiske eggehviten helt, for da får du mye mer volum i kaken.





    →Vil du få med deg alle mine sunne oppskrifter som jeg deler her på bloggen, kan du like mine facebook side. Der poster jeg alle mine nyest oppskrifter, den finner du her -> FACEBOOK-LISA!

    → Hva syns du om denne oppskriften, så ikke dette godt ut?

  • 18



    Siden jeg hadde en litt overmoden banan liggende, måtte jeg finne på noe lurt å bruke den til. Når du baker med banan, er det faktisk best når de er litt overmodene. Så derfor ville jeg prøve meg på noe nytt i dag, nemlig banankake med sjokoladebiter. Jeg er litt usikker på om jeg burde kalle dette kake eller brød, men resultatet ble kjempe godt. Denne er sukkerfri, super saftig og smaker bare helt nydelig. Den er også ganske lett å lage, så dette tror jeg de fleste kan få til. Jeg liker å alltid ha noe liggende som er godt å spise, å hva smaker vell bedre enn ny stekt kake. I denne oppskriften har jeg brukt en liten brød form, som var ca 18 cm lang. Jeg hadde bare en liten brød form, ønsker du å lage en større. Er det bare å dobble oppskriften, har du ikke brød form kan du bruke muffins former. Men da må du justere litt på tiden, for da trenger de ikke så lang steke tid som brødet gjør. 



    Dette trenger du:
    1 banan
    1-2 eggehviter (kan byttes ut med et helt egg)
    1 ts bakepulver
    1 ts vaniljesukker
    2 ts sukerin gold 
    1 dl havregryn
    35 g mandelmel
    1/2 dl skummet melk
    28 g sukkerfri sjokolade (den jeg bruker kan du få kjøpt HER)
     


     

    Fremgangsmåte steg for steg:

    1) Start med å mose banan i en bolle, for å så måle opp 1 dl havregryn. Gjør om havregryn til havremel, med en stavmikser eller kjøkken maskin. Tilsett havremelet pluss alle de andre tørre ingrediensene, oppi bollen med den moste banan. Så tilsetter du eggehviten + melk, rør dette godt sammen å sett bollen til side. Resultatet blir mye bedre når du bruker havremel, om havremelet får trekket til seg litt fuktighet.

    2) Mens bollen står å får svelet litt, kan du sette på ovnenen på 175 grader. Når ovnen er varm, finner du frem en liten brød form. Dekker den med bakepapir, så hakker du opp den sukkerfri sjokoladen i små biter. Tilsett sjokoladebitene i røren, rør de godt inn. For å helle hele røren oppi brød formen, stekes i 35-45 minutter.



    Følg litt med, for alle ovner er forskjellige. Skal du bruke muffins former, så blir steketiden veldig mye kortere. Men når banankaken er ferdig stekt, avkjøler du den på en rist. Før du deler den opp, det gjør at kaken for satt seg litt. Jeg syns denne kaken var kjempe gode alene, derfor jeg ikke lagde noe glasur på den. Den holder seg godt noen dager, men smaker jo aller best når den er ny stekt. Eller dagen etter, for da har kaken fått satt seg litt mer. Jeg gleder meg til å ta med noen kake stykker opp til farmor og farfar, skal også gi mamma noen stykker. Så får jeg høre om de liker den like godt som meg.





    →Vil du få med deg alle mine sunne oppskrifter som jeg deler her på bloggen, kan du like mine facebook side. Der poster jeg alle mine nyest oppskrifter, den finner du her -> FACEBOOK-LISA!

    → Har du laget dette før, så ikke dette godt ut ?

  • 26



    Som jeg nevnte kort i stad, så skulle det komme ut enda en oppskrift i dag. Nemlig en sunnere brownies med karamell fyll, å fy søren så god denne er. Derfor må jeg jo dele denne med dere også, den var så god at det ikke holdt med å spise et kake stykke. Denne ble utrolig saftig og god på smak, jeg syns at denne smakte nesten like god som vanelig brownies eller sjokoladekake. Siden det er karamell fyll, så trenger man ikke glasurer. Men du kan stør over litt sukerinmelis, om du ønsker det lille ekstra. Men her skal dere få oppskfiten, til en kake jeg håper dere også kommer til å like like mye som meg. 



    Oppskrift på sunnere brownies:
    1 dl havregryn
    25g mandelmel (eller annet type mel, eller mer havregryn)
    1 ss sukerin  
    1 ss sukerinmelis
    1 ss kakao
    1 ts vaniljepulver (kan droppes, men gir en veldig god smak) 
    1-2 ts bakepulver
    2 eggehviter (kan også bruke hele egget) 
    1 dl skummet melk
    1/2 dl mager kesam
     
    Dette trenger du til karamell fyllet:
    1 dl viking melk
    1 ss fibersirup clear
    1 ss sukerinmelis
    5 dropper med stevia karamell dråper (kan få kjøpt det her
     



     

    Fremgangsmåte steg for steg:

    1) Start med å mål opp 1 dl havregryn, for å kjører dette i en blender eller med en stavmikser. Slik at det blir havremel, mye billigere enn å kjøpe havremel. Så tilsetter du havremel sammen med alle de tørre ingrediensene i en bolle, for å rør dette godt sammen. Så tilsetter du en dl skummet melk, rør det inn å sett denne bollen til side slik at dette får svelet. Sett ovnene på 180 grader. 

    2) Finn frem en bolle som tåler litt varme, så tilsetter du alt du trenger til karamell fyllet oppi denne bollen. Sett den inn i microen i 5 minutter, ta den ut for å røre litt. For å så sette den inn igjen, til du får en litt tykkere karamell. Så lar du den avkjøle seg litt, mens du begynner på siste del av kaken. 

    3) Så stivpikser du 2 egghvitter, for å vende dette inn i røren som du startet med. Vend det forsiktig inn, for du vil bevare en del av luften fra den stivpisket eggehviten. Så heller du hele blandingen oppi en formen, jeg bruke en rundt form på størrelse . Så finner du frem karamell fyllet, å bruker to skjer for å fordele små klumper med karamell fyllet forsiktig over kake røren. Så setter du den inn i ovnen på 180 grader, i ca 20-25 minutter.



    Så er den klar for å nytes, la den avkjøle seg litt på en rist. Før du deler den opp i stykker, følger du min oppskrift er det rundt 430 kcal i selve kaken. Pluss 160 kcal i karamell fyllet, så deler du kaken opp i ca 12 stykker. Blir det rundt 50 kcal pr. Stykke, så denne kan man kose seg med god samvittighet. Eller gjøre sånn som meg, å spise flere stykker en et hehe. Ønsker du ikke så kraftig sjokolade smak, så kan du bare bruke litt mindre kakao. Dessverre så vises ikke karamell fyllet så godt på bilde, men den smakes. Å det er jo det som er det viktigste, så dette blir en Brownies med sjokolade og karamell smak.



    → Kunne du tenkt deg å prøve denne oppskriften, så ikke dette godt ut ?

    → For dere som vil holde dere oppdatert på alle mine sunne oppskrifter som jeg deler her på min blogg, etter som jeg deler ganske mange. Så kan du like min facebook side, der poster jeg all mine nyeste oppskrifter. Den finner du her -> FACEBOOK-LISA!

  • 32



    God morgen alle mine fine lesere, denne uken har gått så fort. Det er allerede lørdag, siden jeg skal opp farmor og farfar litt senere. Ville jeg bake noe godt, så denne gangen ble det sjokoladekake. Endelig tørte jeg å lage litt mer røre, slik at kaken ble litt større. Men jeg lagde den ikke kjempe stor, etter som vi ikke er så mange som skal spise. Så denne kan du også doble, om du ønsker en enda større kake. Dette har vært et lite problem for meg tideligere, etter som min spiseforstyrelse ikke har jobbet helt på lag med meg når det kommer til dette. Men nok om det og over til denne gode kaken, denne ble super saftig og utrolig god på smak. Så jeg gleder meg til å ta med denne opp til farmor og farfar, for å dele den med dem også. Jeg måtte jo selvfølgelig smake på et stykke, før jeg kunne dele denne med dere. For å smake om den ble god og vellykket, jeg tror denne er den beste kaken jeg har laget frem til nå. Så denne vil jeg absolutt anbefale dere å prøve, for dere som vil kose dere litt ekstra i helgen. Men på en sunn måte, men likevell vil spise noe godt. 



    Oppskriften til saftig og sunn sjokoladekake: 
    ⋅ 1 egg 
    ⋅ 2 ss sukerin (kan få kjøpt det HER
    ⋅ 1dl mager kesam (ca 100g) 
    ⋅ 2 dl havregryn 
    ⋅ 1,5 ts bakepulver 
    ⋅ 2 ts kako (bruk mer om du vil ha en mørke sjokolade smak) 
    ⋅ 2 ts sukerinmelis (kan få kjøpt det HER
    ⋅ 1 dl skummet melk (kan også bruke vann, men melk smaker bedre) 
    ⋅ 1 ts vaniljesukker 
     


     

    Fremgangsmåte steg for steg: 

    1. Det første du gjør er å ta et egg og sukrin i en bolle, dette skal vispes til eggedosis. Dette tar litt tid, men det er abselutt vært det. For da blir det et mye bedre resultatet, så måler du opp 1d mager kesam. For å tilsette dette oppi eggedosisen, å rører dette sammen.

    2. Så måler du opp 2 dl havregryn, for å kjøre dette med en kjøkken maskin eller stavmikser til havremel. (Mye billigere enn å kjøpe havremel). Så tilsetter du havremelet pluss alt det andre av ingredisene som mangler. Rører det godt sammen, for å så sette du røren til side. Dette skal stå å svele i ca 15 minutter, da får du et mye bedre resultatet når du bruker havremel. For da får havremelet trukket til seg litt veske. 

    3. Så setter du på ovnenen på 180 grader, så blir ovnene varm mens røren står å sveler. Så heller du røren oppi en form, jeg brukte en rundt formen som er 24*24 cm. Så steker du kaken i 22-25 minutter, når kaken er ferdig stekt. Åpner du ovnene litt, å lar varmen sige sakte ut. Når ovnene er litt kaldere, tar du ut kaken å lar den avkjøle seg. 



    Oppskrift på sjokoladeglasur: 
    ⋅ 35 g protein pulver (jeg brukte et proteinpulver med smaken cookies and cream)
    ⋅ 2 ts sukrinmelis
    ⋅ 1/2 ts kakao
    ⋅ litt vann (du trenger utrolig lite vann)

    Fremgangsmåte steg for steg:

    1. Mål opp 35 gram proteinpulver, det vil si en måleskje som følger med. tilsett 2 ts sukrinmelis og 1/2 ts kakao, rør dette godt sammen. Så tilsetter du litt og litt vann, man trenger utrolig lite vann. Til du får en kremaktig glasur, jeg valgte å prøve med på en ny glasur i dag. Den ble utrolig god, man kan bruke proteinpulver med sjokolade, peanøtt eller vanilje smak også. For dere som ikke har proteinpulver, så kan dere bruke kremost, kokoskrem eller søk opp på Google etter andre sunne glasurer.



    Følger du min oppskrift er det rundt 500 kcal i hele kaken, og rundt 100 kcal i sjokoladeglasuren. Jeg delte opp min kake i 16 stykker, så da ble det bare rundt 40 kcal i pr. stykke. Så denne kaken kan man kose seg med god samvittighet, du deler bare antall kcal på hele kake, med så mange stykker du deler den opp i. Så får du summen i hver kake stykke, så vet dere det. Jeg har allerede sist to stykker, så god var den. Som ekstra pynt brukte jeg jordbær og litt sukrinmelis, men her kan du bruke det du selv ønsker.   





    → Hva syns du om denne oppskriften, kunne du tenkt deg å lage den og så ikke dette godt ut?

    → For dere som vil holde dere oppdatert på alle mine sunne oppskriften som jeg deler, kan du like min facebook side. Der poster jeg alle mine ny oppskrifter som jeg deler her på bloggen, den finner du her -> FACEBOOK-LISA!

  • 43



    Hold dere fast, for denne oppskriften her var utrolig god. Tror dette er noe av det beste jeg har laget så langt, å pluss at det er kjempe lett å lage. Med kun en ingrediens, er dette noe alle kan få til. Jeg fikk 16 cookies ut av denne, så det vil si rundt 13kcal i hver cookies. Er du sånn som meg som er glad i sjokolade og brownie, så er dette er oppskrift du burde prøve. Det tok meg rundt 5 minutter å lage denne, så dette er både kjapp og enkelt. Man kan bruke hvilken som helst bar, men vil du ha den samme smaken som meg. Så må du bruke den med brownie smak, dette var en kjempe stor suksess. 













    1) Sett på ovnene på 200 grader med varmluft, så tar du frem en kniv og baren. Del baren i 16 biter, jeg pleier å starte å dele den i to. Så deler jeg de bitene i to, å fortsetter slik. Helt til jeg får 16 biter, så klemmer du bitene til de blir tynne. 

    2) Et lite tips er å la baren ligge i skapet, slik at det ikke blir så alt for hard. Noe den blir når du har den i kjøleskapet, når du har klemt alle bitene tynne. Legger du dem på en stekte brett, med bakepapir på. Slik at de ikke brenner seg fast, de skal stekes på tre minutter. Avkjøles på en rist, så er de klare til å nytes. 



    Jeg oppbevarer mine i en kakeboks, men er ikke så mange igjen. Så gode var dem, dette kan man trygt si at hjelper for søtsuget. Dette er en noe jeg alltid har liggende i skapet, til når jeg har lyst på noe godt. Jeg pleier å kjøpe denne baren i Svergie, siden der for du mer for pengene. Men disse selges i nesten alle matbutikker, så de er lett å få tak i. Dette er noe jeg absolutt anbefaler dere alle å prøve ut, de som er igjen skal nytes som min lørdags kos. Disse er både saftig, sprø, gode og velsmakende. Dette måneder bare prøve ut, dette er det dere burde lage denne helgen.



    ♥ Så ikke dette godt ut, har du prøvd dette før?