lisarorvik - Mitt navn er Lisa Slaaen Rørvik, jeg er 22år. Jeg kommer til å blogge om min kampen om å bli frisk, fra en alvorlig spiseforstyrrelse som heter anoreksia. Jeg deler også mange sunne oppskrifter, jeg har også en stor lidenskap for trening.
Instagram Facebook Lisa.rorvik@hotmail.com

19

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

God fredag alle mine herlige lesere. Det var så godt å stå opp i dag, selv om jeg våknet kl 05:30. Men jeg hadde en kjempe fin dag i går. Jeg skal være helt ærlig med dere. Jeg sluttet å røyke for to dager siden. Noe som har gjort at jeg ikke kan sitte så mye stille, så har ikke fått langt igjen noen kommentarer hos dere andre. For må holde hode på andre tanker. Så i går ble det vasking, rydding, støvsuging av hele leilighetene. Blir nok enda mer i dag, så ble det en del timer med trening i går kveld. Hadde en kjempe bra og hard økt. Men nok om det, for det er ikke det dette innlegget skal handle om. Men sunn Zeroh gele. Jeg vet jeg har delt denne oppskriften med dere før. Men denne gangen prøvde jeg meg på noe nytt. Så de ble så fine, derfor vil jeg dele denne med dere igjen. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette trenger du:
8 geletinplater
2 dl Zeroh saft
8 dl vann
vaniljesaus 
 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Fremgangsmåte steg for steg: 

1) Start med å legge gelatinplatene i vann. Så varmer du opp Zeroh saft og vann. Dette skal ikke kokes men bare varmes. Så tilsetter du en og en geletinplate, rører godt sammen. Når alle planer er oppløs. Sette du kjelen til siden, sånn at den får avkjølt seg litt. 

2) Mens den gjør det kan du begynne med glassene. Jeg prøver å vise så godt jeg kan på bildene. Men trikser her er å få glassene skjeve. Jeg bruker flere håndklær under og oppi i en ildfastform. Så heller du saften over, inn i kjøleskapet til de har blitt stive. 

Så er de klare til å nytes. Dette er jo den perfekte sommer desserten spør du meg. Her kan man jo også bruke den zeroh saften man selv liker best. Denne gangen brukte jeg en av de nye smakene som har kommet nå. Nemlig solbær og ingefær, den er kjempe god for dere ikke har smakt den. Tror den smaken har blitt en ny favoritt hos meg. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

- Vil du holde deg oppdatert på alle mine sunne oppskrifter, som jeg deler her på bloggen. Kan du like min facebook side, der poster jeg alle mine nyeste oppskrifter, den finner du her -> FACEBOOK-LISA!

- Har du laget dette før eller kunne tenkt deg å prøve det ut. Så ikke dette godt ut ?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Facebook siden min HER!
Instagram siden min HER!
 • 30

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God lørdag alle mine herlige lesere. Endelig startet dagen min med et lite smil etterfulgt av en stor kopp kaffe. Nå går ting endelig min vei, noe som føles så utrolig bra. Jeg hadde en liten snakk med meg selv i går. Vist jeg kan kalle det for det, men jeg bestemte meg for at nå vil jeg tilbake til de gode rutinene jeg var i for litt siden. I dag skal jeg komme meg ut for å få noe ut av dagen, annet enn å bare ligge å sove. Men i dag vil jeg også dele en nydelig oppskrift med dere. Nå som det nærmer seg sommer med stormskritt, syns jeg at jeg kan dele en is oppskrift med dere. Så i dag blir det en sunn sjokoladeis. Denne oppskriften er bare helt genial. For alt du trenger her er fryste banan biter, så tilsetter du egentlig den smaken du selv ønsker. Så i dag vil jeg dele en av mine favoritter med dere. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Dette trenger du:
  Fryste banan biter
  1-2 ts kakao
  1-2 ts sukrin+ 
   
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

  Fremgangsmåte steg for steg: 

  1) Vist du ikke har fryste banan biter liggende i fryseren som sånn meg. Så må du først lage det, å la de ligge over natten. Når du har de fryste banen bitene så tar du dem ut av fryseren. Lar dem ligge på benken i ca 5 minutter. Så de får tint seg litt, da er det mye lettere å skal mose dem med en stavmikser eller blender. 

  2) Hell så banan bitene oppi en blender, sammen med kakao og sukrin+. Kjører dette til du får en kremet konsistens. Smak deg gjerne litt frem, for å finne ut hvor mye kakao og sukrin+ du trenger. Så er det bare hele alt oppi en skål, toppe med det du måtte ønske. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Så er den klar til å nytes. Jeg liker å toppe min iskrem med friske bær. Men her kan man vell egentlig bare bruke det man selv liker best. Denne isen smaker også utrolig godt alene, så man må ikke ha noe som topping. Bare jeg som liker den friske smaken av bær, sammen med sjokoladeis. Pluss at det ser litt finere ut på bilder da hehe. Sånn går det når man skal blogge om en oppskrift, da må alt se mest mulig fint og delikat ut.   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Vil holde dere oppdatert på alle mine sunne oppskrifter, som jeg deler her på bloggen. Kan du like min facebook side, der poster jeg alle mine nyeste oppskrifter, den finner du her -> FACEBOOK-LISA

  Har du laget dette før eller kunne tenkt deg å prøve noen av disse oppskriftene, så ikke dette godt ut?  

 • 28

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God lørdag alle mine fineste lesere. Når dere får dette innlegget er jeg allerede på vei til Sverige sammen med min søster. Vi skal nemlig på Harry-tur i dag, for å handle inn masse. Derfor måtte jeg skrive dette innlegget i går. Slik at bloggen blir oppdater selv om jeg ikke er hjemme. Dagen i går var bare kjempe bra. Altså det skjedde så mye spennende i går, at jeg ikke helt hvor jeg skal gjøre av meg. Dere har mye å glede dere til fremover fra meg. Men mer om det kan jeg ikke røpe enda. Jeg hadde en utrolig bra treningsøkt i går kveld. Så jeg sovnet tidlig. Men i går lagde jeg meg noe helt nydelig. Jeg hadde så lyst på noe lett, men samtidig sunt og godt. Så i dag vil jeg dele sunn sjokoladefondant, som er en mikrokake. Altså den lages i mikroen, så dette går utrolig fort å lage. Så smaker det bare så godt. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Dette trenger du: 
  1 eggehvite
  60 g mager kesam med vanilje smak
  1 ta  sukrin+ 
  1 ts g sukrin gold 
  1 ts kako 
  10 g proteinpulver med sjokoladesmak 
  15 g havremel 
  En skvett med skummet melk 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Fremgangsmåte steg for steg: 

  1) Du starter enkelt bare å blande sammen alle ingrediensene i en bolle. Så tilsetter du litt skummet melk. Til du får en passe konsistens. Røren skal være litt tykk, så dere trenger lite melk. La så røren få svele litt, da får du et mye bedre resultat. Så finner du frem en form, å heller røren oppi. Jeg har selv brukt en liten hjerte form. 

  2) Så setter du formen i mikroen i 1-2 minutter. Følg meg, for du vil ikke ha den helt gjennomstekt eller at den renner over. Jeg tror den kan bli litt "tørr" vist du gjennomsteker den helt. Jeg tror min sto inne i 1.5 minutter til sammen. Men den kunne nesten holdt med 1 minutt, for å få den enda mer bløt inni. Så er det bare å ta den ut av mikroen, for å så toppe med det du måtte ønske.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Tips til erstatninger:

  Når det kommer til søtningsmiddel, kan du egentlig bruke det du selv ønsker. Men jeg syns denne kombinasjonene gjorde seg utrolig bra til denne mikrokaken. Når det kommer til proteinpulver, så kan du helt sikkert erstatte dette men mer havremel. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Denne er helt utrolig god alene. Men enda bedre med litt friske bær, men det er ikke noe man trenger. Denne kaken går kjempe fort å lage. Så denne burde dere prøve, om dere er like glad i sjokolade som meg. Så er den ganske så sunn. For den er veldig mager, men jeg må si at det kjente jeg ikke på smaken i det hele tatt. Dette har helt klart blitt en ny favoritt hos meg. Skal faktisk lage meg en ny en i kveld, for så god var den faktisk.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Vil holde dere oppdatert på alle mine sunne oppskrifter, som jeg deler her på bloggen. Kan du like min facebook side, der poster jeg alle mine nyeste oppskrifter, den finner du her -> FACEBOOK-LISA

  Har du laget dette før eller kunne tenkt deg å prøve denne oppskriften, så ikke dette godt ut?

 • 26

  //innlegget inneholder annonselenker. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God lørdags morgen alle mine herlige lesere, formen min er dessverre ikke så bra i dag. Det ble ganske stille fra meg i går, når jeg kom hjem etter begravelsen. Var jeg helt utslitt, men det var en utrolig fin begravelse. Men det er tungt å se på de du bryr deg om, gråte og ha det vondt. Så jeg gråt mye når jeg kom hjem, så da orket jeg ikke tenke noe mer på bloggen i går. I dag skal sisi (store søster) feire bursdagen sin, det kommer mange jenter hit. Men jeg tror jeg blir liggende på rommet, siden formen er så dårlig. Men tar det litt som det kommer, men over til dette innlegget skal handle om. Nemlig kalorifattig sjokoladekrem på 1-2-3, dette har jeg seriøst laget meg flere ganger om dagen. Denne uken mens jeg har ligget syk, derfor vil jeg dele denne godbiten med dere også. Denne er både sukkerfri, lavt kaloriinnhold og smaker helt fantastisk. Her kan man spise hele bollen selv, som jeg gjør hehe.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Dette trenger du:
  3 eggehviter
  2 ts kakao
  2 ts sukrin (kan droppes)
   
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

  Fremgangsmåte steg for steg:

  1) Start med å skille eggene, vist du ikke har eggehvite på boks. Så stivpisker du eggehviten helt stiv, så tilsetter du resten av ingrediensene. Så bare forsetter du med den elektrisk vispen noen sekunder, slik at alt blander seg. Så kan du spise den rett fra bollen, eller du kan helle den over i noe finere. 

  2) Så kan du gjerne toppe med litt bær, om du ønsker det. Når det kommer til sukrin, så liker jeg å bruke det. Fordi det gir en utrolig god konsistens, jeg bruker sukrinmelis som søtning og sukrin. Men sukrinmelis blander seg ut, mens sukrin gir en kjempe god konsistens.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Jeg har prøvd meg mye frem og tilbake med denne oppskriften, men funnet ut at den jeg dele med dere i dag. Er den perfekte oppskriften, som jeg selv bruker hele tiden. Denne er utrolig kalorifattig, så denne kremen passer utrolig bra for dere som vil ha noe godt. Men som også har lavt kaloriinnhold, så tar de kanskje to minutter, om ikke mindre. Å lage hele denne kremen, jeg syns denne er god alene. Men også kjempe god med litt bær, men her kan man jo prøvd seg litt frem.  

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  → Vil holde dere oppdatert på alle mine sunne oppskrifter, som jeg deler her på bloggen. Kan du like min facebook side, der poster jeg alle mine nyeste oppskrifter, den finner du her -> FACEBOOK-LISA

  → Har du en god oppskrift på frokost-smoothie, eller kunne tenkt deg å prøve denne?

 • 18

  God lørdag alle mine fine lesere, her er formen enda ikke helt på topp. Men humøret er mye bedre, så ting går værtfall riktig vei. I går fikk jeg lyst på noe godt, så jeg bestemte meg for å lage sunn og sukkerfri gele igjen. Jeg har delt denne oppskriften med dere før, men syns det var på tide å dele en ny smak med dere. Denne desserten passer perfekt å kose seg med i helgen, men også i hverdagen. For denne inneholder nesten ingen kalorier, så smaker den så utrolig godt. Pluss at denne er kjempe lett å lage, denne gangen lagde jeg en stor porsjon i en bolle. I steden for i glass, jeg anbefaler å lage den i glass i om du ikke vil vente så lenge på at den skal stivne. Du kan lage denne i fine glass, som er perfekt om du skal ha gjester eller lignende.

  Dette trenger du:
  8 geletinplater
  2 dl zeroh saft (jeg brukte smaken jordbær)
  8 dl vann 
   
   

  Fremgangsmåte steg for steg:

  1) Start med å legge gelatinplatene i vann, så måler du opp vann og saften. Hell vann og saften i en kjele, å varm dette opp på svak varme. Dette skal bare bli varmt, ikke koke. Så viktig å følge med nøye med, jeg liker å bruker fungerende for å kjenne når det har blitt varmt. Rør under prossesen med en visp. 

  2) Når blandingen i kjelen har blitt varm, tilsetter du en og en geletinplate. Mens du røre, gelatinplatene skal bli helt oppløst. Så rør godt, så kan du helle over i ønsket skål eller glass. Sett dem inn i kjøleskapet, til de har stivnet.

  Så er de klare til å nytes, som dere ser på bilde har jeg fylt to fulle iskrem skåler. Jeg hadde fortsatt igjen halve gelen, så denne oppskriften holder til en del porsjoner. Jeg brukte dobbel 0% yoghurt i smaken vanilje, som vanilje saus. Gjorde det enkelt, å det smaker godt. Ønsker du en annen smak på geleen er der bare å bruke en annen sukkerfri saft, det finnes også mange smaker av zeroh saften. Du kan også bruke annen saft, både sukkerfri og ikke sukkerfri. 

  → For dere som vil holde dere oppdatert på alle mine sunne oppskrifter, som jeg deler her på bloggen. Kan du like min facebook side, der poster jeg alle mine nyeste oppskrifter. Den finner du her -> FACEBOOK-LISA

  → Kunne du tenkt deg å prøve denne oppskriften, så ikke dette godt ut? 

   

 • 36

  Siden det er fredag, noe jeg overhodet ikke hadde fått med meg. Altså jeg var helt sikker på at det var torsdag i dag, å hadde planlagt og dele en ny oppskrift med dere i morgen. Siden i mitt hodet var det fredag i morgen hehe, siden jeg driver med oppussing av soverommet. Så har jeg ikke tid å til å lage den i dag, så den oppskriften får dere i morgen. Så da kan dere glede dere til den, så i dag tenkte jeg å dele mine aller beste sukkerfri sjokolade fristelser med dere. Så kanskje dere vil prøve en av disse oppskriftene jeg har delt med dere før, for dere som ikke er like glad i sjokolade som meg. Er det bare å gå inn på kategoriene her på min blogg, å trykke på sunn desserter eller sunn bakst. Der finner dere masse sunne og sukkerfri oppskrifter på helge kos, alt i fra kaker til is og egentlig det du kan tenke deg.          Første ut er sukkerfri og magre sjokolade fudge, denne oppskriften går kjempe fort å lage. Så smaker de så utrolig godt, disse holder seg godt i kjøleskapet noen dager. Så du har noe godt å spise, jeg lager disse i mikroen på 1/6 av tiden det ville gjort om du lager dem i kjele. For den koke prossesen er kjempe lang, så gjør det lett for deg selv å prøv mikroen. Oppskriften og fremgangsmåte steg for steg på sukkerfri sjokolade fudge, finner du ved å TRYKKE HER!  Så hopper vi over til en oppskrift som tar litt lengere tid, men er så absolutt vært vente tiden. Disse er bare så utrolig gode, denne smaks kombinasjonen bare smelter i munnen. Jeg snakker jo selvfølgelig om sukkerfri "japp" sjokolade, disse har jeg allerede laget to ganger. Er man litt smarte så dobler man oppskriften, å får enda flere biter med sjokolade. Disse kan jeg virkelig anbefale dere å prøve, skal lage disse snart igjen. Hele oppskriften på disse godbitene, finner du ved å TRYKKE HER!  Eller vist du er ute etter noe som smaker kjempe godt, pluss at de er fulle av protein. Så burde du prøve deg på sjokolade kuler, med sjokolade trekk. Disse har jeg alltid liggende i kjøleskapet, med en gang det er tomt i kjøleskapet. Lager jeg nye, for disse går så fort å lage. Så er det så greit når man får lyst på noe godt, som jeg gjør hele tiden hehe. Disse lager du på 1-2-3, så får du mange kuler ut av oppskfiten. For hele fremgangsmåten og oppskriften finner du ved å TRYKKE HER!  Eller en av mine favoritter, som jeg har linket til mange ganger. Nemlig sukkerfri smil sjokolade, altså denne kombinasjonen er bare utrolig god. Sjokolade med flytende karamell inni, tror dette er en av mine favoritt oppskrifter av alle jeg har delt med dere. Disse går også egentlig ganske fort å lage, man må bare la sjokoladen stive i mellom lagene. Men ellers så er disse raske og enkle å lage, så får du et utrolig godt resultatet. Disse ble utrolig godt likt av hele min familie, hele oppskriften finne du ved å TRYKKE HER!  Eller kanskje jeg kan friste med en enda enklere oppskrift, nemlig sukkerfri riskaker. Som de blir kaldt i smågodt hyllen, som har vært en av mine favoritter når det kommer til smågodt. Men ikke fått spist etter jeg ble syk, før nå. Endelig klarte jeg å lage dem selv, så var det så lett at jeg nesten måtte le litt. Men selvom disse ser litt simple ut, så smaker de kjempe godt. Her trenger du faktisk bare to ingredienser, så disse vil jeg tro alle kan få til. Hele fremgangsmåte og oppskrift finner du ved å TRYKKE HER!  Siste men ikke minst så må jeg ta med den oppskfiten jeg syns smaker aller best, av alt jeg har laget og delt her på bloggen. Jeg vet at disse ikke ser så gode ut, men de smaker bare så godt. Jeg skal lage flere av disse i morgen, pluss en ny oppskrift som jeg skal dele med dere. Men disse magre og sukkerfri sjokolade med karamell fudge må dere bare prøve, jeg vet jeg har nevnt disse mange ganger nå. Men de er bare så gode, kjenner jeg får vann i munn bare av å tenke at jeg skal lage disse morgen. Med hele oppskriften og fremgangsmåte steg for steg finner du ved å TRYKKE HER

  → Noen av disse oppskriftene du kunne tenkt deg å prøve eller som så fristende ut ? 

 • 24

  //innlegget inneholder annonselenker.   God fredags morgen alle mine herlige lesere, formen er desverre ikke helt på topp. Men heldigvis er humøret bra, kjente at det var noe feil med kroppen i går. Den ble så fort sliten av ingen ting, så kom det litt hodepine og feber. Så jeg tok det helt med ro i går, formen er som sakt ikke helt på topp i dag heller. Så skal bare slappe av, å la kroppen få hvile. Men over til hva dette innlegget skal handle om, nemlig sukkerfri og saftige riboller. Altså disse har jeg gledet meg sånn til å kunne dele med dere, for disse ble så gode. Har nesten spist opp halv parten selv allerede, hehe så det er et godt tegn. For meg er risboller noe man må ha i julen, derfor ville jeg prøve å lage en oppskrift som er mye sunnere. Å det jeg fikk jeg til, anbefaler dere virkelig å prøve denne. For disse er kjempe lette å lage, så smaker de bare så utrolig godt. 


   

  Dette trenger du: 
  2 dl Vikingmelk
  40 g sukerin gold ( kan få kjøpt det HER
  10 g smør
  28 g sukkerfri sjokolade ( jeg bruker DENNE
  en klype salt
  3 ss stekt kaffe 
  50 g puffa ris 

  Fremgangsmåte steg for steg:

  1) Finn frem en bolle som tåler sterk varme, hell oppi Vikingmelk, sukerin gold og smør. Sett bollen inn i mikroen, jeg starter alltid med 5 minutter. Tar den ut rør, så inn igjen i 2 minutter, ut for å rør. Inn i 2 minutter, ut å røre. Dette gjør jeg i litt over 10 minutter til sammen, slik at du får en tykk karamell. 

  2) Ta bollen ut, la den få avkjøle seg litt. Før du blander inne en klype salt, kaffe og sukkerfri sjokolade. Rør dette godt sammen slik at sjokoladen smelt, å alt er godt blandet. 

  3) Så heller du oppi puffa ris, rør godt sammen. Slik at den puffa risen er helt dekket av sjokolade karamellen, så bruker du en skje. For å helle små klarer oppi i muffins formen, sett i kjøleskapet til de har stivnet.

  Så er de klare til å nytes, altså som jeg nevnte over her. Så smaker disse utrolig godt, så er de så utrolig saftige. Dette er en mye sunnere variant til risboller, ønsker du en mer fyldig sjokolade smak. Kan du tilsette enda mer sjokolade, men jeg syns det holdt med 28 g. Pluss at en plate med den sjokoladen jeg bruker, inneholder 28 g. Flere i min familie har fått smakt på disse, å de likte dem kjempe godt. Så det er et godt tegn, tror dere også kommer til å like disse like godt som meg. 

  → For dere som vil holde dere oppdatert på alle mine sunne oppskrifter, som jeg deler her på bloggen. Kan du like min facebook side, der poster jeg alle mine nyeste oppskrifter. Den finner du her -> FACEBOOK-LISA

  → Har du laget dette før, så ikke dette godt ut? 

 • 38  God morgen alle mine fantastiske lesere, det ble litt senere oppdatering her på bloggen. Enn det jeg pleier, jeg har nemelig sovet lenge denne morgen. Noe jeg elsker å gjøre på lørdager, siden det er lørdag vil jeg dele ny oppskrift med dere. Jeg har jo delt en del is oppskrifter før, men endelig fikk jeg til den kremete konsistensen som jeg ønsket. Slik at jeg også kunne forme isen i kuler, jeg klarte selvfølgelige å glemme isen på benken litt for lenge. Så kulene ble ikke så faste som jeg hadde ønsket, men men det smaker faktisk uansett. Denne smaker utrolig friskt, men smak av jordbær og vanilje.   1) Finn frem en blender, stavmikser eller noe lignende. Start på å ta oppi noen frosene jordbær, jeg brukte 5-7 stykker. Så heller du over litt varmt vann, for å så tilsette sukerinmelis og yogurten. ( jeg bruker 0% med vanilje smak ) 

  2) Kjør alle ingrediensene sammen, til du får den konsistensen du ønsker. Det skal være klumpe fri, så du ser fort når den er ferdig. Så de den klar til å nytes, jeg pleier å kjøre den i blenderen i noen minutter. Denne oppskriften kan spiser med en gang, eller du kan legge den litt i fryseren. Slik at den stivner, for å få kule is.   ♥ Så ikke dette godt ut, kunne du tenkt deg å prøve denne oppskriften?